למה החרדים לא מבינים הנחיצות של ההתיישבות בא"יאצ"לניק
מבין שכואב לךמופים
אבל אנחנו פשוט חולקים עליך שיש מצוה במה שאתה ורא לו "ישוב א"י"
יש במצות ישוב א"י 2 חלקים -
1. מצוה לגור בארץ ישראל
2. מצוה לכבוש את א"י ולשלוט בה
לגבי החלק הראשון - החרדים משתתפים במצוה הזאת בדיוק כמו הדת"לים. גם החרדים עולים לארץ, גם החרדים מקידים לא לצאת מהארץ בלי צורך מיוחד, ולמעשה אנחנו שווים בזה (בתור אחד שבעצמו עלה לארץ בילדותו)
לגבי החלק השני החרדים פשוט סוברים שהמצוה הזאת לא שייכת בימינו
הגר"ע יוסף כתב על זה 3 טעמים
א. יש 6 שבועות שהשביע הקב"ה את ישראל, ואחת מהם שלא למרוד בגויים, ו"כיבוש" הוא מרידה בגויים, ולכן אין אפשרות לקיים את המצוה הזאת, שיש איסור עליה
יש ויכוח עצום על השבועות האלה, ואין כאן מקום להאריך
ב. בשביל לקיים מצות כיבוש התורה ציוותה להילחם, ובשביל לצאת למלחמה התורה ציותה שהמלך יוציא למלחמה וישאל באורים ותומים. כיון שאין לנו מלך ולא אורים ותומים - א"א לצאת למלחמה שכתובה בתורה, וכל מלחמה שיש בימינו היא רק ניסיון הצלה ולא מלחמה שעליה דיברה תורה, ולכן אין לנו אפשרות לקיים מצות כיבוש בדרך שציוותה עליה תורה
ג. כיבוש משמעו שליה מוחלטת. ואנחנו מצווים לכבוש בצורה כזאת שנשלוט לגמרי על המקום והקיים את המצוות שתלויות בארץ - לגרש משם את כל עובדי ע"ז, וכיון שאין אפשרות לכבוש בצורה כזאת - אין טעם לכבוש בשליטה מוגבלת, כי על זה התורה לא ציוותה ואין כאן כלל מצוה
ישוב הארץ המיוחד של הדת"לים ביו"ש הוא ניסיון לכבוש, כדי לגרש מכאן את הערבים ולהשיג שלטון על עוד קרקע, שזה בשביל להגיע למצות כיבוש, לא כדי להגיע למצוה לגור בארץ, שאותה אשר לקיים בכל מקום בארץ
ממילא אין סיבה שהחרדים ישתתפו בזה, כי הרי לדעתם זה לא מצוה
(נהניתי לכתוב סיכום ממצה של הויכוח)
אבל הכל מסכימים שאם הם יתקפו אותנו...אצ"לניק
ולכן, אף אם נניח שאתם צודקים שכיבוש בזמן הזה זה לא מצוה, וגם שעצם הקמתה של מדינת ישראל הייתה בניגוד לשלוש שבועות (כמו שאמרת, הדברים ארוכים), אי אפשר להכחיש שהערבים שונאים אותנו שנאת מוות, ולא יירגעו עד שנשמיד אותם, או להיפך חלילה וחס.
אז אתם צריכים להסכים שפיגועי האוייב הם מלחמה, וזה המלחמה נחשבת למלחמת מצוה. (זאת לא אומרת שלומדי תורה צריכים להתגייס, אפשר שהם כמו שבט לוי כמו שכתב הרמבם).
מכל מקום, כדי לחסל איום הפלשתינים להיישוב אנחנו צריכים לכבוש יו"ש, וזה מטרת ההתנחלויות. להדביק עצמנו לשטחים האלו כדי שלא יוחזרו להערבים ח"ו.
לפי דעתינו זה לא נקרא "מלחמת" מצוהמופים
אלא "הצלת" מצוה
נפ"מ שאסור יפת תואר
נפ"מ שלא שואלים אורים ותומים ולא צריך מלך
נפ"מ שפיקו"נ דוחה את המלחמה הזאת (משא"כ מחלמת מצוה דוחה פיקו"נ)
אני לא חושב שהמטרה שלכם היא הגנת היהודים, אלא המטרה היא מצות כיבוש הארץ
אם היתה המטרה הגנה היו מסתדרים בלי זה
נכון, זה המטרה שליאצ"לניק
לפי דעתך, איך נסתדר עם אוכלוסייה של מליוני ערביים שרוצים להקים מדינת פלסטין מהנהר עד הים יושב למולנו?
וזה פרדוקס לומר שיוצאים למלחמה אף בשבת, אבל פיקוח נפש דוחה את המלחמה. איך אפשר ללחום בלי פיקוח נפש? גם הגר"ע יוסף זצוק"ל מסכים עם זה (עיין שו"ת יביע אומר חלק י, חו"מ סימן ו אות כב-כג)
זה מצחיק...מרדכי
בס"ד
איפה יש עוד מקרה בכל ההיסטורית הפסיקה היהודית הענפה שפוסקים ע"פ המגילת אסתר?
מה קרה שפתאום במצוות כיבוש הארץ מצטטים אותו?
אני ממליץ לקרוא בספר 'אם הבנים שמחה' פרק שלישי אות ז' ואלך איך הוא מפריך אחת לאחת את כל הטענות של 'המגילת אסתר' ושל כל הטוענים שאין מצווה לכבוש את הארץ בימינו. מפאת האריכות בדברים אני לא אעתיק את הנאמר אז כדאי לפתוח את הספר ולראות.
אתה יכול לצטט ראשי פרקים...אצ"לניק
יש בעיה הרבה יותר שורשית בהסתמכות על 3 השבועותעמיחי
אלא הם מדרש/קבלה/פנימיות התורה היה והחלטת שצריך לנהוג על פיהם אתה חייב! להתייחס למי שעסק יותר מכולם בפנימיות התורה וזה הזוהר..
ובזוהר ובספרי פנימיות נוספים מובא ש3/6 השבועות הם לאלף שנה. סוף פסוק.
יש לי תשובות גם על ב וג אבל אין לי כח עכשיו...
מאיפה ההחלטיות שלך, בכל מחלוקת בין פוסקים אתהמופים
כך החלטי?
מכיר את שתי הטענות
זה לא נמנה כעשה? באמת?
הגמרא בכתובות בתחילת הסוגיא מתחילה "אמר רב יהודה כל העולה מבבל לא"י עובר בעשה" והגמרא מסיקה שטעמו משום אחת מששת השבועות
כך שזה כן מצות עשה, לא סתם איזה מדרש
אמנם הלשון שבועה אומר דרשני, ובכל המצוות זה לא כתוב בלשון שבועה, וברור שהמילה שבועה כאן היא משל, וצריך להיכנס לפנימיות התורה כדי להבין מה זה, אבל יש כאן גם איסור על פי נגלה, לא רק פנימיות
ועד כמה שזכור לי אין זוהר שמגביל ל1000 שנה, אלא מקור הרבה יותר מאוחר, שלא כולם חייבים להסכים לו, בטח כשהוא מדבר על פי קבלה ואין לזה רמז בהלכה
אתה שוכח שאין ההלכה כמו רב יהודהאצ"לניק
נראה לך?מופים
ברור שאני יודע שאין הלכה כמותו
אני רק מנסה להביא ראיה שרב יהודה התייחס לששת השבועות כאיסור עשה, לא כענין קבלי
והחולקים עליו רק החליפו אחת מהשבועות, לא חלקו האם השבועות הם איסור או לא
ואם הגויים ישתעבדו בנו יותר מדיאצ"לניק
עוד טענה ידועה.מופים
אחת מהשבועות שם זה גם לא לגלות את הקץ
אחת מהשבועות שלא לגלות סודי תורה (או את סוד העיבור)
גם זה מתבטל אם הגויים יעברו על השבועה שלהם?
לא נשבענו לגויים, נשבענו להקב"ה, כל עוד הקב"ה קיים את שבועתו, אין לנו עילה לבטל את שלנו
מה זה ענייננו שהוא השביע גם את הגויים?
לא יודעאצ"לניק
וגם ראיתי בשו"ת ישכיל עבדי שההלכה הוא שאלו השבועות היו רק לאלף שנה, מכיון שזה זוהר מפורש נגד מחלוקת פוסקים.
זה אכן כתוב בדברי ר"ש קלוגרמופים
והוא אחד מגדולי הפוסקים וא"א לדחות את דבריו בגילא דחיטתא
אבל כמו כל מחלוקת, חשוב להבין שיש שני צדדים
אפשר מקור יותר מדויק לישכיל עבדי? איפה הוא?
לצערי, לאאצ"לניק
אתה יודע איפוא בדיוק הרב קלוגר כתב את זה?
בהגדה של פסחמופים
הוא אומר שם שלכן לא היה לבני ישראל מצרים חשש מצד השבועות, כי המצרים הגזימו
באמת זה לא קשהאצ"לניק
וכלל זה שהזכרתי למעלה, שאם יש זוהר מפורש שאינו כנגד גמרא מפורשת שהולכים לפי הזוהר זה כלל גדול שכמעט כל פוסקי הדורות של הספרדים הולכים כמוה, ובתוכם האר"י, החיד"א, הבן איש חי, השדי חמד ועוד עשרות פוסקים. ואפילו הרב עובדיה שחלק על זה, לא חלק אלא כשמרן הבית יוסף חולק על הזוהר, או כשכמעט כל הפוסקים מסכימים שהפשט בהתלמוד סותר למה שכתוב הזוהר, וזה אינו בנידון דידן.
אבל אתה צודק שבודאי יכולים ללמוד ההלכה מזה האגדה, שכל אגדה שמפורש בתלמוד שפיר לומדים ממנה, כמו שכתב השער המלך רפ"ו מהלכות שבועות והשדי חמד כללים מערכת א אות צו.
אתה בעצמך מודה שחייבים להבין את השבועה עפ"י הקבלהעמיחי
הקדמת המהרח"ו לעץ חיים ושער ההקדמות
"כי הנה הייתה השבועה הגדולה לאלוקים, שלא יעוררו את הגאולה, עד שאותה האהבה תהיה בחפץ וברצון טוב, כמו שנאמר: "עד שתחפץ..." וכבר אמרו רז"ל כי **זמן השבועה הוא עד אלף שנים** כמו שאמר ז"ל בבריתא דרבי ישמעאל, בפרקי היכלות.."
בזוה"ק:
"אמר רבי יוסי ועם כל זה, **יום אחד** נמצא כנסת ישראל בעפר(גלות) ולא יותר.. אמר רבי יהודה: כך אמרו... ומשום זה היא שוכבת בעפר כל אותו היום של ה ה' ומי הוא- הוא ***האלף החמישי*** ואע"פ שהקדימה לצאת לגלות מטרם שבא האלף החמישי שהוא סוד ה'....."
ובמקום אחר בזוה"ק:
אמר רבי יצחק, אלף שנים הם ממשלת כל האומות ביחד על ישראל. ואין לך אומה שלא תשעבד אותם... דא"ר חייא, אין ממשלת האומות על ישראל אלא יום אחד בלבד, והוא יומו של הקב"ה שהוא אלף שנים, זהו שנאמר: נתנני שוממה כל היום דווה. יום אחד ולא יותר. אמר רבי יוסי: **אם ישתעבדו יותר מאלף שנים, הו אינו ע"פ גזירת המלך, אלא על שאינם רוצים לחזור כנגדו**"
משמע מהמקור האחרון במפורש! שכל מי שטוען את טענת שלושת השבועות זה שהוא לא רוצה! לחזור לקב"ה
בודאי שכןאצ"לניק
מ"מ, בנידון דידן כיון שהתלמוד לא ביררה ענין של אלו שבועות, ויש לנו זוהר מפורש, בודאי פוסקים כמו הזוהר.
ואם אתה רוצה ללכת עפ"י כללי הפסיקה אז המגילת אסתרעמיחי
הוא כבר ענה שהוא לא הולך ע"פ המגילת אסתראצ"לניק
למה? איזה ראשון פסק את "שלושת השבועות" להלכה?בת-אל-חי
במדרש שיר השירים כתוב שמדובר בכלל על הגלות הראשונה [=גלות מצרים].
ד"א הזוהר הוא ספר שחובר במאה ה-13 ע"י אדם מפוקפק, אני לא חושבת שאפשר לפסוק ממנו הלכה.
כל הגדולים במשך כל הדורות סמכו על הזוהראצ"לניק
לא כל הגדולים פסקו הלכה מזוהר.בת-אל-חי
אני יודעת, אבל אף אחד לא פסק את זה להלכה.
רובם פסקו, ובתוכם מרן הבית יוסףאצ"לניק
אולי אבל מחקרים מהתקופה האחרונה גילו שסגנון הכתיבהבת-אל-חי
של הזוהר, דומה להפליא לסגנון הכתיבה של רבי משה די-לאון "מגלה" הזוהר.
כן, קראתי דברים כאלהאצ"לניק
לא מכירה את החיבורים של האר"י.בת-אל-חי
ואני גם לא מתעתדת ללמוד אותם. השכל הישר [והרב קפאח זצ"ל] אומרים שמדובר בזיוף.
מילא הרב קאפח*אלעד
אבל איך תוכלי להשוות ולעמת את ה"שכל הישר" שלך שמעולם לא עסק בספר הנ"ל עם צדיקי וגאוני עולם שסוברים ההפך? אין כיום רב חשוב או הוגה דעות תורני אחד שסובך כמותך
*הוא היה בן לכת הדרדאים, שגם בתימן היתה שולית וכלל לא האמינה בתורת הקבלה,
אז דווקא ממנו לא הייתי מביא ראיה לנושא, לכאן או לכאן.
ומי אמר שאדום זה אדום?בת-אל-חי
אני מעדיפה ללכת בזה אחרי השכל הישר ולא אחרי הרב שטען שזה לא.
אז לכי עם השכל הישר שלךאלעד
את כמו הילד בכיתה שצודק ו"כולם טועים".
תהני
אבל לפעמים הוא באמת צודק.די"מ
כשאברהם אבינו היה בכיתה כולם האמינו בע"ז והוא הילד שצודק ו"כולם טועים"
אני לא יודע עם הדרדעים צודקים או לא,צריך לחקור את העניין לעומק,אבל מה שכתבת זה לא טענה.
קצת חוצפה לקרוא לדראדאים "כת"די"מ
וזה יותר חוצפה לקרוא להזוהר מזוייףאצ"לניק
לא נכון.די"מ
להגיד שהזוהר מזוייף זה לא כפירה בהתחשב בזה שגילו אותו רק לפני 800 בערך
החת"ס מגדירו כן בלשון נקיהאמלתרא
כך קראו להם אז. לא נצמדתי להגדרותאלעד
מחילה אם העלבתי מישהו מהם,
אם נותרו כאלה כיום
ברוך ה' נותרו.די"מ
"דרדאים"? אשכנזים! זה "דרדעים" מלשון "דור דעה".בת-אל-חי
ודרך אגב אלעד, יש כאלה היום. אני דרדעית מהבית.
האמת שחשבתי שזה עם ע אבל לא הייתי בטוח וראיתידי"מ
לא נורא.אלעד
ירחם ה' עלייך ועל שכמותך
אמן , אלאד, אמן.בת-אל-חי
הדרדעים עדיפים על כל מיני "כתות" אחרות ביהדותדי"מ
אז הם לא עובדים את ה' כמוך ולא פוסקים הלכה כמוך. אבל הם לפחות עובדים את ה'.
למען האמת רוב ה"כתות" האלה קמו בכלל עם טענותבת-אל-חי
מסוימות שהם פועלים ע"פ הזוהר.
אבל לדעתנו זה מגיע לתורה מסיני...אצ"לניק
מה תורה מסיני?הזוהר?די"מ
גם אם באמת הזוהר אמיתי
בוודאי שיש שם חלקים שנכתבו הרבה הרבה אחרי רשב"י,
ובכל מקרה זה התגלה לפני כ800 שנה ככה שאי אפשר לפסוק מזה הלכה,זה לא התקבל על כל ישראל.
עם ישראל קיבל עליהם את התלמוד הבבלי אם פתאום אחרי הרבה שנים התגלה איזה ספר אי אפשר לפסוק ממנו.
יש מחלוקת גדולה על האם אפשר לפסוק כמו הירושלמי בדברים שלא נהגו בזמן הבבלי (אחת הנפק"מ היא האם בעל קרי מותר בהר הבית) אך כולם מסכימים שבדברים שנהגו בזמן הבבלי פוסקים כמוהו,לכן מי שיבוא ויטען שהוא רוצה לפסוק כמו הירושלמי כי הבבלי הוא "גלותי" יצאו נגדו.
אז אי אפשר לפסוק כמו הזוהר כי זה "פנימיות התורה".
וזה מאד עצוב שרוב עם ישראל (לפחות בארץ) מבטל מצוות עשה פעמיים בשנה למשך שבוע שלם רק בגלל הזוהר.
איזה קישקוש....גבעוני מצוי
לא מבטלים שום מצוות עשה רק בגלל הזוהר
יש מחלוקת בנושא תפילין בחוה"מ הרבה לפני גילוי הזוהר (ולשיטתך - עפ"ל - כתיבת הזוהר)
ויש כלל בהלכה, במקום שיש מחלוקת הפוסקים - דעת המקובלים תכריע.
ואולי אתה לא חייב ללכת לפי הכלל הזה, אבל אף אחד, כולל גדולי המקובלים, לא פוסק לפי הזוהר במקומות בהם הוא סותר את ההלכה הפסוקה
(יש מקומות בזוהר ששם רואים שדעת רבי שמעון זהה לדעתו בש"ס, בניגוד לדעת רבי יהודה או תנאים אחרים, וכשההלכה לא נפסקה כרבי שמעון - לא הולכים לשיטתו, גם אם בזוהר מובאת דעתו.)
קודם כל חשוב לציין,די"מ
אני לא אומר שהזוהר הוא זיוף.
תכלתס הסיבה שאנשים היום לא מניחים תפילין זה בגלל הזוהר.למרות שאפשר להסביר ככה בגמרא.
אני למדתי בהםאצ"לניק
לכל מחקר יש אג'נדה, ואני לא מתפעל מדבריהם לבד.
אבל זה בכלל לא שייך להמדובר, ששנינו מסכימים שמאיזה טעם שיהיה מדינת ישראל היא לא עוברת על אלו השבועות. נקודה.
תתפלא, אבל גם אם תתווכח עם מיסיונר,בת-אל-חי
סיכוי סביר שישכנע אותך.
ומדינת ישראל עוברת על הרבה שבועות אחרות.
מדברים על עצם קיומהאצ"לניק
האריז"ל בעצמו אמר שנגמר תוקף השבועות, מובא בהקדמהגבעוני מצוי
לעץ חיים
ראה אגן הסהר עמוד יב מבעל שבט מוסראמלתרא
שאין השבועות חל באלף הנוכחי השישי
הוא ספר שאנשים שהבינו את היהדות לעומקה...אדם כל שהוא
והקיפו את התורה [כמו למשל הרמח"ל, הגר"א, והרב קוק ועוד רבים אחרים, כל אחד לפי מעלתו] ולמדו בו לעומק, ראו אותו כספר יסודי מאוד ביהדות.
אני לא מציב אותו מול התלמוד בפסיקת ההלכה, שכן סמכותו של התלמוד שהתקבל על כלל ישראל היא מעל כל ספר הלכתי אחר, קודם לו או מאוחר אליו.
אם זה אין לי בעייה.די"מ
אבל גם מרן הב"י פוסק מן הזוהראצ"לניק
לא להניח תפילין זה לבטל מצוות עשהדי"מ
אין מהזוהר שום ראיה על השבועותמופים
הוא בכלל לא מדבר על זה
הראיה היא רק ממהרח"ו. כמו שאמרתי - זה הרבה יותר מאוחר
ואני חוזר ואומר, יש ויכוח גדול בנושא, בכל ויכוח בין פוסקים אתה כל כך נחרץ?
גם מהרח"ו דיבר על השבועה לא לדחוק את הקץ (שפירש רש"י בפירוש אחד להתפלל יותר מדי), מה עם השבועה לא למרוד בגויים? הרי עליה מדובר
יש כאן בעיה יסודית
בפסוק כתוב "עד שתחפץ" כלומר עד שהקב"ה יגאל אותנו, מנין להגביל את זה לאלף שנה?
ונראה מדברי מהרח"ו שמדובר על הקב"ה עצמו שהוא מתכוין לגאול אותנו לאחר אלף שנים
אז לאחר שעברו אלף שנים - אנחנו לא "דוחקים" את הקץ, הגיע הזמן! אבל מכאן ועד לומר שכל זמן שהקב"ה לא שמע לתפילותינו מותר לנו כבר למרוד בגויים? זה לא כתוב במהרח"ו
(אגב, זה סברא שלי, בויואל משה דחה את מהרח"ו אחרת לגמרי, והבין שמדובר שם על שבועה של הקב"ה, וסובר שאסור גם בזה"ז להתפלל יותר מדי, ע"ש בס"ק ע ואילך)
אז קודם כל יש לך טעותמופים
ומביאים את המגילת אסתר להלכה
אבל זה לא קשור לענין. בכלל לא הבאתי אותו!
המגילת אסתר סובר שהשבועות פטרו אותנו מכל מצות ישוב א"י, גם מהחלק הראשון, ולכן לא מונים את המצוה הזאת
ואין הלכה כמותו! שהרי השו"ע הביא את החלק הראשון של המצוה להלכה
והשבועות לא מדברות על לגור בא"י ׁׁ(יש שבועה לא לעלות בחומה, אבל כבר יישבו שאין בזה איסור אם רק גרים בהסכמת הגויים)
אבל לכבוש את א"י חייבים לעשות ע"י מלחמה, וזה מרידה שמתנגשת ישירות עם השבועות
כך שאני לא מבוסס על המגילת אסתר בכלל (ום הגרע"י כותב שם במפורש שדבריו גם לפי הרמב"ן)
ועם כל הכבוד לאם הבנים שמחה, הוא לא היה מגדולי הדור, ואין אחריותו עלי
כשאני מצטט את גדולי הדור שעבר
תנסה לצטט את הטענות בקצרה
עכשיו קראתי את פרק ג'מופים
והוא בכלל לא דן על מה שאני מדבר
הוא רק מתווכח אם לפסוק כהמגילת אסתר או לא, הנושא שלו בכלל לא שקשור למצות כיבוש
אפשר מקור? (לדברי הרב עובדיה)די"מ
אני פשוט רוצה לראות את זה בפנים.
מחולק לשניםמופים
מופים!די"מ
כשאני בישיבה אני גולש מהפלאפון מצד אחד מצד שני יש לי מלא ספרים שבבית אין ויש פרויקט השו"ת ואוצר החכמה.אז תגיד לי איפה לעיין.
אשריך.
"משא עובדיה" בהוצאת מוסד הרב קוקמופים
לא למדתי בישיבה~א.ל
ולכן לא אוכל לענות ע"ס מקורות- לשאלות נוספות-- בעלי
. אבל לענ"ד הפשוטה
כותב השאלה נורא צודק.
לגבי טענותיך
החרדים גם הרבה יותר טסים לחו"ל, ולא תמיד רואים בכך בעיה. עצם היציאה לחו"ל בצורה כל כך תכופה, מעלה את השאלה האם הם מתיישבים בא"י כי זו המצווה, או כי זה סתם "עוד מקום" בדיוק כמו שיש עוד מקומות בחו"ל
נסיון הצלה הוא לא פחות חשוב.
לגבי הפיסקה האחרונה- נחמד הניסוח, רק חבל שהוא מתפלסף נורא..
שלטון על הקרקע מטרתו לאפשר מגורים בא"י. עיקר המצווה הוא הכיבוש, השלטון הלאומי, ומתוך המצווה הכללית ישנה המצווה הפרטית - לשבת ולגור בא"י. "המצווה שהחכמים מפליגים בה והיא דירת ארץ ישראל.. הכל ממצות עשה- הוא שנצטוינו לרשת הארץ.."
אומנם לא ציינת זאת, אבל החרדים גם טוענים שהצבא הוא מקום "לא כשר" לשרת בו. אז א. זה הרבה יותר מורכב וב. בטוחה שאם החרדים היו מתגייסים אז הצבא היה משנה את פניו, כי שוב- כשהם נלחמים בשם התורה, על דבר שהם מאמינים בו, הם משיגים את שרצו.. וכידוע: "קידוש השם גדול מחילול השם"- כשיש צד של קידוש השם וחילול השם, צד קידוש השם הוא המכריע והמחייב. ועל אחת כמה וכמה בקידוש השם הגדול- האלוקי הזה של כלל ישראל תקומתו וישיבתו בארצו..
החרדים יותר טסים?!מופים
אני לא יודע כמה חרדים את מכירה, ואיזה רמת יראת שמים יש להם
אבל ממה שאני מכיר - זה לא נכון!
את מאשימה אותי בהתפלספות? שיהיה, אין עבירה להתפלסף, הרמב"ם עשה את זה הרבה, השאלה היחידה זה אם זה נכון, לא אם זה פילוסופיה
וההגדרה שלך סותרת את עצמה
בהתחלה את כותבת שהכיבוש מטרתו היישוב - לפי זה הכיבוש הוא בסך הכל הכשר מצוה
אח"כ את כותבת שעיקר המצווה זה הכיבוש הלאומי, ובתוך זה יש מצוה פרטית לגור
ולא ברור למה אני אמור להתחשב בהגדרות שלך? כתוב ברמב"ן שצריך לכבוש, כתוב ברמב"ן שצריך לגור
לכן חילקתי את זה לשנים
את חושבת שזה העיקר וזה לא - זה בא לצורך זה, איך שתגדירי ניסוחים, מה זה משנה? ומנין לך ההגדרות האלה? סתם כי כך את מרגישה?
הצבא הוא נושא נפרד, והארכתי בו כאן
גם אני ציטטתי את הרמב"ן, אז כנראה שזו לא סתם תחושה~א.ל
ולגבי החרדים- אני גרה איתם
(כמובן שהתייחסתי לחרדים ביחס לדת"ל )
ולגבי הצבא- לא עיינתי בקישור שצירפת, אולי בהמשך בלנ"ד.
בכ"א כותב השאלה התייחס להשתמטות, ולכן הרגיש לי צורך להתייחס גם לזה
קודם תדברי ברור, אחרי זה נדון בדברייךמופים
כבר כתבתי שאת סותרת את עצמך - אני בכלל לא מבין מה את טוענת
אי אפשר להביא הוכחה מרבמב"ן למשהו כשלא יודעים מה אומרים
גם אני גר עם חרדים, ויש לי משפחה דת"לית, ואני עצמי עליתי לארץ, ובמפורש הדת"לים טסים יותר
לי עלה על הדעת ללכת לאפריקה לטיול, הם הלכו!
כך שכנראה זה לא תלוי מגזר, אלא תלוי בכל אדם ואדם לפי ההלכות שהוא יודע והיראת שמים שלו
מנין לך שאני לא מבינה מה אני כותבת?~א.ל
(אגב זו לא פעם ראשונה שאתה אומר זאת)
כשתהיה רמת שיח נאותה, אולי אענה. ואולי גם יהיה יותר קל לך להבין את דבריי. כלטוב
אני משוכנע שאת מבינה מה שאת כותבתמופים
אבל בדרך כלל כשמדברים עם אדם אחר, מתכוונים שגם הוא יבין
אז ביקשתי שתבהירי את דברייך, כדי נוכל לדון בהם
זה לא היה עקיצה צינית, באמת אני מבקש שתדברי ברור, כי אני לא מבין- את סותרת את עצמך!
וכשאמרתי "שלא יודעים מה אומרים" לא התכוונתי שאת לא יודעת אלא שאני לא יודע
וחבל שאת נפגעת, כי לא תקפתי אותך בכלל,

בתחילה, נראה על הטיסה שמופים צודקאצ"לניק
וכבר דיברנו על הרמבן ותגובתו של הרב עובדיה, אבל אם מה שציטט צודק, שמרן דחה גם הרמבן לזמן הזה על מסמך אלו השבועות, זה נראה בעייתי מאוד.
בכל דבריו הלך מרן לפי שורת הדין וזהו, אבל בדבר כה נחוצי הוא לא ראה תכל'ס לסמוך על כוחא דהיתירא?
אפשר פסק כן רק בנושא החזרת שטחים למען השלום, שאז "החומרא" זה קולה, אבל בלי האופציה של שטחים לשלום זה לא?
יש לי דוד חרדי ת"ח ואש חבורה במיר.די"מ
מעולם לא שמעתי ממנו שתיהיה לו בעייה לצאת מהארץ,והחרדים שאני מכיר אין להם בעייה לצאת מהארץ.
אבל אולי באמת אני ישאל אותו.
כואב וכואבאמלתרא
מי ומי החרדים באה"ק שמוכנים לעזור ליהודי חו"ל לעלות לציון ברנה????
איפא הם???
האבות שלנו חרדים פעלו ללא ליאות להקים יישובים להחרדים מחו"ל!!!
אנחנו יהודים חרדים בארה"ב מוכנים ורוצים לבא ולהשתקע באה"ק, אבל היהודים באה"ק חוסמים דרכינו בכל מיני השתמטיות
הגיע הזמן להכריז שיש מקום להיהודים מקום וגג לביתם!!
יושבים יהודים באה"ק בוילות ובבתים יפים, ואינם פותחים את פתחיהם ליהודים התקועים בחו"ל! שומו שמים על זאת, כן כן, אתם צדיקים שומרי תורה ומצוות ומועסקים בהתיישבות, אבל דעו לכם כי אלפי יהודים מחכים בכליון עינים ליישב ארץ ישראל ואין להם למי לפנות!!
בעבר היה הרבה שכונות שהתפתחו כמו קרית ויזניץ ,ישמח משה, נתני' קלויזנבורג, ועוד אין מספר, כהיום אין אל מי לפנות בנושא, אין יישובים או בתים ליהודים חסרי גג באה"ק אין רב או אדמו"ר שיטפל בנושא ויגיד לעסקן שיכנס בעובי הקורה לסייע ליהודים הרוצים בכליון עינים לבא לארה"ק
בושה וחרפה!
מופים
מה הבעיה?
מי שרוצה - שיבוא!
למה אתה צריך עזרה מיוחדת?
יש הרבה דירות - תבוא, תבחר דירה כרצונך לשכירות\קניה!
יש אפילו סל קליטה מטעם המדינה הציונית
איזה עזרה מיוחדת צריך היום בשביל לעלות לארץ?!
מנסיון?אמלתרא
תברר לי אחד שעשה עליה מברוקלין כמה עובר עליו
וכל שכן אם אתה יהודי שומר תורה ומצוות, וכל שכן חסידי או שהמשפחה משתייך למגזר.
ההסתר הכי גדול היא שכולם חושבים שאפשר לעלות על המטוס ולבא
מדבר מתוך נסיון, אלפי יהודים מוכנים ורוצים לעלות, ופשוט קשה מנשוא לעלות
הן תהליכי היציאה, והן הכניסה לארץ כל השלבים, יותר מיציאת מצרים!
אדרבא תברר
וכתבתי למעלה שבעבר בשנות קום המדינה ובשנות התש"כ היה הרבה הזדמניות לעלות, כיום עוברת שתיקה רועשת בנושא
הלב מתפצל, כולם רוצים לעלות אבל אין לנו איפוא להתיישב
האם קיים משרדי נפש בנפש במרכזי היהודים בחו"ל כמו בורו פרק מונסי לייקווד???
איפוא הם
צריך להזמין חודשים אפוינטמנט לדבר עמהם, ואח"ז נותנים רק פחות משעה, ואח"ז לדבר עם המחשב...
נניח שמישהו רוצה למכור איזה דבר בדרך הזה...
כן, מנסיון!מופים
ההורים שלי עלו לפני 30 שנה מצרפת
ואני לא מבין מה צריך עזרה
אני גם רואה סביב את העולים החרדים. בד"כ זה בחורים שהגיעו לכאן לישיבה, והם נשארים בארץ, שזה הדרך הכי פשוטה
לא מסובך לעלות, הדבר היחיד שמסובך זה למצוא עבודה מרחוק. וזה קושי אובייקטיבי. א"י נקנית בייסורים, ועם מעט סיעתא דשמיא אפשר למצוא עבודה
אבל אני לא מבין מהיכי תיתי שנהיה מחויבים לעזור לכם? זה מצוה שלכם, לא שלנו! ברור שיש מצוה לעשות חסד, וננסה לעזור כמה שנוכל, אבל לבוא בטענות?
לא ברור לי הגישה שלך
כל אחד והתפקיד שלומושיקו
יש אחד שצריך ליישב את ארץ ישראל ויש אחד שצריך להלחם נגד חילולי שבת ניתוחי מתים וחילול קברים וכו
שמבינים שאחד משלים את השני ואי אפשר שכולם ינהלו את כל המאבקים זה מובן
גם מזה ומזה אל תנח ידיךאצ"לניק
גם הם מוכנים להתישב אבל לא כמו הקיצוניםמושיקו
ההזוים שתופסים איזה גבעה שכוחה ללא ביטחון מינמלי...
בקיצור הכל תלוי בנקודת המבט
גם אנחנו מוכנים להגן על השבת, אבל לא כמו הקיצוניםאצ"לניק
אני מבטיח לך, ביצהר הבתים עולים בזול...
אהבתי הויכוח בכבוד הדדיאמלתרא
ומ"מ תפיסת מחשבת של החרדים כיום לא היה תפיסתם לפני מאה שנה, כשרוב החרדים בראשות הגר"ש סלנט וריח זוננפלד ואתם עמם אלפי גדולים ותח עצומים שתמכו בעלייה לארץ, ולחלק הכיבוש פשוט לא היה מציאות כזאת והצריכו להסתירם מפני טעמים מובנים
וזה שקר וכזב שאצל החרדים תומכים בעליה, כי אנחנו רוקים דם עד שעולה אצלינו לשבור קיר המוח שאטומים מהתנגדות לציון ולכל הקשור לה
והסיבה פשוטה כי כך התגלגלה הג'בים והכסף, וראה במכתב השרידי אש שקובל על תהלוכת החרדים אחרי העסקנים שהם הולכים על סולם הכבוד והכסף והוא גלגל החוזר...
אבל להדתיים לאומיים אני קורא, יש אלפי חרדים שרוצים עכשיו לעקור לארצינו הק' ואין מי ששם על לב, אתמול התקיים אסיפה בוויליאמסבורג ממאה אנשים וכולם מוכנים ורוצים לעלות, ופשוט אין לנו כסף ומקום ללכת, אין מי שיעזור, [תפסיקו לקשקש ,נפש בנפש,] רוצים מוסדות לבנים ובנות במהלך אמריקאי חסידי, זה פשוט טאבו אצל העסקנים לעזור לנו, העסקנים והגבאים והמשרתים והשויצרס מסתכלים עלינו כמשוגעים, והדתיים לאומים נתהוו כעם בפני עצמו, כי תבינו שאין דרך החיים של חרדי תואם לה, וגם לא לחרדי שגר בארץ הרבה שנים, אנחנו מבקשים בדמעות בעינים אנא תפתחו לבכם, תורו לנו הדרך, תן לנו פיסת קרקע תחת רגלינו, תאמינו לי "אלפי" יהודים מוכנים לבא לארץ, פשוט אין להם היכולת, [ובנוסף יש אלפי יהודים שאין להם ידיעה על גודל המצוה כי צינזרו מהחינוך שלהם, וגם לזה צריכים לעורר התודעה על דברים פשוטים], אז אנא תפרסמו איפוא אפשר לבוא. תודה.
לפני קום המדינה כשבא ספינה עם יהודים היו יהודים מחכים להם בידים פתוחות ועזרו להם למצוא בית לגור, התמונה הזאת מחוייבת לחזר על עצמו.
באמת, אתה צודקאצ"לניק
עצוב וגם שמחאמלתרא
כי אולי אם היה להם כסף לא היו מוכנים לעלות.. וכך היא דרכה של הקב"ה.
ומ"מ יש הרבה חרדים בחו"ל עם כסף, מוכנים לעלות, אבל אין מוסדות להמשפחה, וקשה מאד הקליטה וחוזרים לחו"ל,
אבל יש ב"ה קהילות שלימות מחו"ל שבאים עם כל הקהילה ואז זה הרבה יותר קל, אבל אצל החרדים לא קיים דבר כזה שיבא קהל ביחד כי זה עוד בטאבו אצל ראשי הקהילות וראשי שלטוניה ועל כן זה עצוב
והשי"ת ירחם על עמו ויוציאים מתחת השלטונים היהודים [שברוב תמימותם אינם רואים שהכבוד והכסף עוכב בעדם לראות בצרת קהלתם ולעזרם לעלות לציון ברנה] ונוכל להודות לשמו יתברך על מרום הרים במהרה
אמן!!!אצ"לניק
מי ההנתחלויות הכי גדולות ביו"ש?מושיקו
רשמית על הנייר - זה הערים החרדיות.
מודיעין עילית ביתר עילית עמנואל מיצד ועוד מקומות עם פרויקטים קטנים כמו תל ציון וכדו'
אז כן ,החרדי מתיישבים אבל לא מנפנפים בזה.
ואולי מצידם להתפנות בכיף אבל כרגע הם עוזרים להתיישבות וממנפים אותה
אתה צודק, עוזרים קצתאצ"לניק
לא נכון, כי עניין השבת הוא לא לאומי.עמיחי
דברים כדרבונותאמלתרא
שובו אחים 2
מבצע "שובו אחים" היה הפעילות הענפה שנקטה מדינת ישראל כדי לאתר את 3 הנערים שנחטפו על-ידי מחבלים ערביים בגוש עציון בחודש יוני 2014. המבצע גילם את ההתגייסות להשבת אחים לבתיהם. למרבה הצער המבצע הסתיים במציאת גופות, והאחים לא זכו לשוב לביתם.
מבצע "שובו אחים" צריך להיות גם כותרת להתגייסותה של מדינת ישראל להשבת אחים לבתיהם מכל רחבי תבל. זו תכלית הקמתה של מדינת ישראל: ריכוז עם ישראל בארץ ישראל. ללא עיסוק ביעד מרכזי זה אין למדינת ישראל זכות קיום. לא "השלום" הוא מטרת קיומנו, קל וחומר לא "אופק מדיני" לאויב. עיקר תפקידו של ראש הממשלה של מדינת היהודים הוא קידום האופק המדיני של עם ישראל, ולא היגררות אחרי נטיותיהם האובדניות של מי שמוכנים להתאבד, אפילו לא תמורת שלום או "שלום", אלא כדי לזכות ב"כרטיס כניסה" לקואליציה של "המתונים" כביכול, ובראשם מחמוד עבאס ומרעיו ומחבליו.
התגברות האנטישמיות הנוצרית באירופה בעיקר, אם כי לא רק בה, יחד עם האיסלאמיזציה המתפשטת בה, מעוררות דאגה ואי-שקט בקרב קהילות יהודיות במקומות רבים. על ישראל להתגייס ולנצל שעת כושר זו, כדי שיהודים מאירופה – צרפת, אוקראינה ועוד - לא ינדדו לאמריקה או לאוסטרליה, אלא יעלו לישראל.
כמיליון יהודים שעלו ארצה בראשית שנות החמישים של המאה הקודמת, כאשר ישראל הייתה קטנה וחלשה בהרבה מכפי שהיא היום, היו מעשה ציוני אדיר, שגם שינה לבלי הכר את פניה של המדינה הצעירה. זהו מעשהו הגדול של ראש הממשלה דוד בן-גוריון. כמיליון יהודים שעלו ארצה בראשית שנות התשעים של המאה העשרים, בעיקר מברית המועצות לשעבר, הזריקו זריקת עידוד לחברה ולכלכלה בישראל. זהו מעשהו הגדול של ראש הממשלה יצחק שמיר. שני ראשי הממשלה הללו ייזכרו לעד כמי שקידמו את החזון הציוני.
ראש הממשלה בנימין נתניהו יכול להצטרף אל ראשי הממשלה בן-גוריון ושמיר אם ילך בדרכם הציונית ואם יהפוך את העלייה והקליטה ליעד הלאומי המרכזי, שאליו יוכפפו כל שאר פעילויות הממשלה. ראוי שזה יהיה המסר המרכזי שלו לקראת השנה החדשה.
במסגרת זו עליו להבהיר כי הוא רואה את עיקר תפקידו בחזון הציוני, בעלייה, וביצירת אופק מדיני למדינת היהודים; עליו להבהיר שאין חלקו עם מי שחותרים להחלשת המדינה עד כדי קריסתה במסגרת תהליך "השלום" השקרי; ועליו לחזור למסר המעודד עלייה לארץ ושולל ירידה ממנה. אין להתייחס בסלחנות לתופעת הירידה בכלל ולברלין בפרט, תופעה שהיא ההפך הגמור מן הציונות.
ולא פחות חשוב, לאנטישמיות באירופה יש אחות: האוטו-אנטישמיות בישראל. כל עוד ישראל הרשמית משדרת נכונות לגרש מאות אלפי יהודים מבתיהם בארצם ולמעשה שוללת את ההתיישבות הציונות – מה לנו כי נלין על אנטישמים במקומות אחרים בעולם?!
ד " ר ר ו ן ב ר י י מ ן
ד " ר ר ו ן ב ר י י מ ן היה יו"ר חוג הפרופסורים לחוסן מדיני וכלכלי
"אות הוא ביני וביניכם לדרתיכם לדעת...אדם כל שהוא
כי אני ה' מקדשכם..".
זה לא עניין לאומי?
לא הייתי לך לדון בפסוקיםעמיחי
התייחסתי נקודתית לאמירה ששבת זה לא עניין לאומי...אדם כל שהוא
והבאתי מקור לכך שהוא כן עניין לאומי, אות על קדושת ישראל.
לא נכנסתי לשאלה מה היחס בין מצוות ישוב ארץ ישראל לשאר המצוות בכלל, ולשמירת שבת בפרט, ולא אכנס אליה גם כעת.
מודה שלא דייקתי בדברי.עמיחי
אבל כוונתי הייתה שעניין א"י הוא שמקדם כיום בתקופת עקבתא דמשיחא, את עמ"י כלאום, לעומת שמירת שבת שהשפעתה מבחינה לאומית פחות מהותית
גם ב"ב היא א"י, ובלי תורה א"י היא אפס מאופס ומסוכןבן מלך
מי שחמישים אחוז מילדיהם זורקים את הכיפה בצבא צריכים בכלל להתבייש לשאול שאלות מטופשות כאלו! אין לחרדים שום ענין להיות חברים שלכם ולהכניס את ילדיהם למיטה הרוחנית החולה בה אתם נמצאים, ואת ישוב הארץ הם מקיימים גם בבני ברק, ברעננה ובגבעת שמואל!!
איזה שטויות.די"מ
אפשר ללמוד תורה גם בגבעה. יש לי חבר שסיים ש"ס בגיל מאד צעיר בגבעות.
כבר בנשפט הראשון אתה טועה!עמיחי
הגמרא בברכות אומרת שמי שחולם שהוא עירום בארץ ישראל סימן שהוא עירום מן המצוות(כי הבסיס בא"י הוא חיים של מצווה) ולעומת זאת מי שחולם שהוא עירום בחו"ל סימן שהוא עירום מן העבירה(כי המצב הבסיסי של חו"ל הוא חיים של עברה ודיעבד)
ישוב א"י זה לא רק מצוה על היחידאצ"לניק
ועוד, המאבק נגד הערבים ביו"ש דומה למה שהרמב"ם כתב שאם גויים באו על ערי הספר אפילו על עסקי תבן וקש יוצאים עליהם אף בשבת, ומצוה על כל איש ישראל שיכול לעזור לעזור בזה המלחמה.
וזה שקר גמור ומוציא שם רע לומר מה שאמרת על הדתיים לאומיים. חמישים אחוז!? שטויות! אני מכיר יותר נושרים ממגזר החרדית מאשר מהד"לים.
מוזר לי שאתה כותב בשעה כזאתמופים
זה לכאורה מוכיח שאתה גר בחו"ל, לא?
הוא גר בחו"ל והוא כתב את זה.די"מ
כן, לצערי ההורים שלי גרים בחו"לאצ"לניק
זה לא קל בשבילי. אני לא רוצה לעלות מאיזה סיבות גשמיים. אני לא רוצה לעלות כדי לברוח מאנטישמיות. אני רוצה לעלות אך ורק מפני שזה שער השמים, המקום המקודש מכל המקומות. כדי שאוכל להגיד להקב"ה "אני רוצה הגאולה, אני רוצה שיבת ציון, אני רוצה הקורבה שלך".
איזה רש"י?אמלתרא
סליחה, טעיתי. ח: מפני יישוב א"יאצ"לניק
ייש"כאמלתרא
אולי תסביר ליאמלתרא
מה יש לנו מזה שקונים מעכו"ם, תיכף הוא הולך ליישב אדמה סמוך לה...
ממש אינני מבין מה הולך פה, צריכים לחתום על חוזה כי הוא עוזב לצמיתות את כל גבולי ארץ ישראל עד דמשק!!
מה שמצאתיאמלתרא
גיטין ח ע"ב:
סתם, בעיקרון מלא פעמים שכתוב בש"ס עכו"ם הכוונה לגויים ולומדים את זה מיבמות " "ואתם עמי וצאן מרעיתי אדם אתם" אתם קרויין אדם ואין עובדי כוכבים קרויין אדם." וברור שלפי הפסוק אין חילוק בין עובדי כוכבים לסתם גויים.
"ובפיו לא ירגיש כאב החתך ביום ובליל:
שנחתך מפיה הצמוד של שכינת ישראל--
הוא רואה שאפשר בלי זה, שכה טוב בלי זה!
טוב לחיות בלי מלכות דוד, בלי סיני, בלי סנה!" (אצ"ג ספר הקטרוג והאמונה חלק ג')
| מסר למחבר/ת | שיחה עם המחבר/ת
ושינתה את זה למילה "עכו"ם", אפשר לראות בכתבי יד עתיקים של הרמב"ם וכו'..
אני מוכן למות רק בשביל לחיות את מה שבאמת נועדתי להיות,
לא רוצה לחיות בשביל למות ואז לגלות שחייתי בטעות...(בוצר עדרים)
"השירותים-המקום היחיד בו נערי הגבעות מוכנים להתפנות" (שם,שם)
--------------------------------------------------------------------------------------
אין בדברים האמורים לעיל כוונה כל שהיא להסתה ו/או אלימות ו/או גזענות ו/או פעולות לא חוקיות כל שהם כנגד המדינה ו/או אזרחיה ללא הבדת דת גזע ומין ו/או זרועותיה ו/או מפעיליה ו/או ראשיה שריה ויועציה. כל האמור לעיל הינו בגדר הלצה בלבד ואין בדבריי הוראה למישהו או מישהי לפעולת טרור מסוג כל שהוא.
(קרדיט לאריאל דל"ת)
| מסר למחבר/ת | שיחה עם המחבר/ת
הגם שרק יבנה בית חדשאצ"לניק
אבל מחראמלתרא
יבוא ישראלי וישכור וגם ימכור לגוי ואזלינן סחור סחור...
מה אתם מדברים עלי? אני בעצמי חרדית! ו...בת 500
אני גרה בירושלים !
וחוץ מזה החרדים כן מתיישבים בא'י מה זה קרית ספר.? יישוב חרדי באמצע השפלה שכבר בנו שם עיר !
חוץ מזה אני לא ילך בחיים שלי לגור באיזה יישוב נידח בדרום כי אין שם כלום מה אני ילך לגור בחור הזה?
סליחהאמלתרא
לצערינו הרב אינך מקיים מצוות יישוב ארץ ישראל
מאד מאד מצער, אולי באופן מינימלי
כשמשפחה מיישב פיסת ארץ, אז הבית והגינה וכל הסביבה מתיישב על ידה, ולכן במספר שיש כהיום בערים הצפיפיות אפשר היה ליישב כל ארץ ישראל וגם קצת מעבר הירדן וכמעט עד דמשק...
וגם לא היה אפילו מקום לאינם בני ברית ליישב אפילו רגב אדמה בארץ הקודש!
ולכן כשמצטופפים ביחד רק משפחה אחת בין שבעים משפחות מקיים מצוות יישוב ארץ. ישראל, והשאר פשוט מבלבלים את הראש...
ולכן תעשי טובה לך ולמשפחתך ותתחיל ביישוב ארץ ישראל עוד היום!
[כמובן שלא תסכים עמי וגם תלכי לרב שלך לשאול וגם הוא יסכים עמך... אבל הבחירה היא בידך! וע"ז תקבל שכר וגם היפיכו]
השאלה מהי מצוות ישוב הארץעמיחי אלירז
אם מצוות ישוב הארץ זה ללכת ולגור באיזה חור, עדיף אחד כזה שעוד לא הגיעו אליו יהודים בשנים האחרונות, אז אכן כשגרים בערים במרכז לא מקיימים מצוות ישוב הארץ, אבל אם מצוות ישוב הארץ היא:
בראש ובראשונה- מצוות השלטון והריבונות בארץ (עיקר המצווה לדברי הרמב"ן- עי' ברצי"ה איך הוא מסביר את זה)- המצווה שהתחדשה בה' אייר תש"ח (וכך חזרה לידינו עיקר מצוות ישוב הארץ- שהרי גם לפני זה, במשך כל שנות הגלות, עלו יהודים ארצה וישבו בה)
וכחלק ממנה- מצוות הישיבה בארץ- בכל שטחי הארץ- כמובן שבשטחים שעליהם יש מאבק יש יותר קיום של מצווה זו, אך בכל מקרה- גם בת"א ובאשדוד ובדימונה וכו' יש מצוות ישוב הארץ
יש כל כך הרבה דלי"ם שגם לא מבינים את הנחיצות!דרדס צהוב
אתה יודע שהלב של הכל זה בית המקדש, כמה דלי"ם מדברים על כך שלא צריך קורבנות בבית המקדש כי זה לא טבעוני...
אז קודם נתקן את עצמנו ואחר כך נדבר על החרדים...
לעולם לא נגמור לתקן את עצמנוילד ירושלים
אנחנו צריכים גם להשפיע בציבור הדתי לאומי וגם בציבור החרדי וזה בכלל לא סותר. אנחנו צריכים לבנות לעצמנו תדמית טובה בציבור החרדי לאט לאט ולענ"ד יש כבר מהלך כזה מאז הגירוש. בעז"ה נתקדם לאט לאט ונשפיע.
למה הדת"ל לא מבינים את החשיבות של לימוד תורהמינימאוס2
באמת זה כואב אותי, יש להם כל כך הרבה אידיאליזם נחישות וחיבת התורה
אז למה הם לא משתתפים איתנו במבצע של הקדשת החיים לתורה?!
יש להם כוחות הרבה אנחנו זקוקים לאנשים האלו
אני מוכן להקריב הכול כדי שבעלי יהיה אברך והם משתמטים...
ובכנות- באמת בכנות?!
בלגיון של מלך צריך הכול
צריך שליח חבד בהודו, צריך מתיישבים , צריך אברכים.. אי אפשר לוותר על כלום
אל תכללימרדכי
בס"ד
גם בציבור הדתי לאומי ישנם הרבה מאוד אברכים שמשקיעים את יומם ולילה בלימוד התורה ונשים ששולחות את בעליהן ללמוד.
נכון, לצערי, אנחנו לא מתקרבים למספר הלומדים בציבור החרדי, אבל יש, וב"ה מתרבים...
יש גם קצת חרדים מתנחליםמינימאוס2
אבל נכון ב"ה ! אחרי מספיק זמן בפורומים כאן אני יודעת שזה קיים - תורה וציונות ביחד
בעיקר רציתי לחדד את העובדה שכל אחד עובד את ד' בדרכו שלו
נכון - והכי טוב לשלב בין השנייםמרדכי
ולא צריך להרחיב עם מקורות כי הדבר הוא ברור שארץ ישראל והתורה הם דבר אחד שהולך ביחד ומי שיכול לשלב בין השניםם - אין מעלה גדולה מזאת.
ואכן ב"ה היום זה תופס משני הצדדים והלוואי שזה רק יגבר.
האמת היא שיש מחלוקת עקרונית לגבי "וכבשוה"מינימאוס2אחרונה
אבל זו מחלוקת הלכתית ממש
כל דכפין ייתי ויחזהימח שם עראפת
קיצור, בא לי לעשות טיול כמה ימים ביו"ש. יש בעיה, בטחונית בלילות. אי אפשר לישון במצפה מבודד וכדו'. קיצור, חשבתי לטייל מחווה לחווה, דהיינו לפתוח אוהל בחוות ולישון שם, ולהפוך את הטיול מסתם טיול, לטיול בלי שבילים, מחווה לחווה. קיצור, מישהו מתעניין בקונספט?
בואו נארגן קבוצה ונתקדם.
ראיתי שיש עכשיו תוכנית להחזיר את השליטה לכביש 449נ א
ליד עפרה. ויש את חוות חסד לאברהם ואת חוות האורנים שנמצאות באזור היישוב עפרה.
אשמח לשמוע מידע על התוכנית ועל החוות, אם מישהו יודע..
תודה
קטע. נסעתי משם לפני 10 שנים הביתה לבית אלמשה
אף פעם לא חשבתי שיהודים לא נוסעים משם.
שמעתם על חוות חסד לאברהם ועל חוות האורנים ליד עפרהנ א
אשמח למידע
איזה מידע?רקאני
כל מידענ אאחרונה
רצף של הרס בגבעות - חייבים לעצור את זה!!נ א
בס"ד
שלום לכולם!
כולנו רואים שבחודשים האחרונים מתרחש הרס רחב בגבעות ביהודה ושומרון.
תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?
עם ישראל!! תקימו גבעות בכל אזור בארץ!! תצטרפו לגבעות קיימות!! חייבים להפוך את הגבעות ליישובים!!
תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?נ א
להצביע למי שבאמת מייצג אותך...הסטוריאחרונה
אחרי החתימה - גלנט בשיא החוצפה סירב לבצע את מה שנחתם, בטענות שאי אפשר לפגוע בשיקול הדעת של המפקד והושגה פשרה שאם הפינוי משיקולים בטחוניים - זה נשאר בסמכות אלוף הפיקוד. לכן בצו ההרס של בית ענות, הוא כתב את הטענה האבסורדית ש: "המקום פוגע בשלום תושבי האזור".
אם כל הטפשים בהתיישבות האידיאולוגית שמצביעים ליכוד, היו מצביעים לצה"ד, היתה ממשלת ימין בראשות נתניהו אותו דבר- אבל ההתישבות היתה באמת בידי סמוטריץ'.
אפשר עדיין להשיג קפוצונים או חולצות לזכר אהוביה?הגבעות בלב תמיד
של יהודים בואו ורשו ארץ
ואם יש צמידים וכו גם יש ביקוש..
אני בת, מעדיפה לקנות מבנות כמה אם אפשר או שישלחו בדואר
נירו ניר, שירו שיר, כבר הנצו ניצניםימח שם עראפת
יא! איזה יופי! אני מת על לראות נבטים נובטיםקעלעברימבאר
והעשבים גדלים. זה אחד הדברים היפים בחורף.
אפילו הטחב הירוק שגדל בין המדרכות אחרי הגשמים יפה בחורף. (אגב רואים שהנבטים בתמונה העליונה הם דו פסיגיים)
עשית לי חשק לצאת ולחפש נבטים שנבטו מהגשםקעלעברימבאר
🤩פתית שלגאחרונה
גבעה או חווה על שם צ'רלי קירקאדם פרו+
הוא רוצה שננציח אותו
וגם אף שמאלני לא יתחיל עכשיו להרוס
חווה על שם צרלי
קדימה. מי לוקח את הכפפה.
לטרמפ יש ישוב,
למה שלצרלי לא יהיה?
(גבעון חובט במצח)ימח שם עראפת
הגבעון הנ"ל הוא השמש של בית הכנסת?קעלעברימבאר

קפיץאחרונה
כנסו >> החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל (חל"פ הגבעות)נ א
בשם ה' נעשה ונצליח
מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל ומציבים בהם דגל ישראל לגובה רם
החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל בקריאה לכל מי שיכול, לצאת ביוזמה להקמת גבעה חדשה באזור מגוריכם, להציב דגל ישראל לגובה רם כדי שידעו כולם למי שייכת ארץ ישראל וכן, להביא ולרתום משפחות ואנשים למשימה החשובה הזאת.
להקים גבעה חדשה בזמן זה - זאת מטרה חשובה ביותר.
שלחו תמונות מהגבעה החדשה שהקמתם למייל של חל"פ הגבעות chalaphagvaot@gmail.com
חשוב!! להעביר הודעה זאת בכל קבוצה
החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל
בונים. מיישבים. גואלים.