רואים אשה מעוברת מעשנת. האם אתם מעירים לה או לא?חסדי הים
הרי היא מזיקה לולד.
בעקבות מקרה שראיתי במציאות אתמול, והסרטון הזה (לגבי צניעות- האשה בסרטון בלי שרוולים):
לא..אני לא מעירה בדרך כלל לאנשים זריםיעל מהדרום
אם נגיד תראי שאשה מכה את הבן שלה באופן שישחסדי הים
סיכוי גבוה לנזק לטווח ארוך, את לא תעירי? פה לכאורה אין הבדל, רק יודעים את זה בשכל ולא חשים את זה מול העיניים.

[אני שואל, כי אני ביסורי מצפון שלא הערתי לאשה כלום.]
אתה חושב שאם היית מעיר זה היה עוזר?משיח נאו בפומ!
פה הנקודה המרכזית!המרקד

חז"ל אומרים שכשם שמצווה לומר דבר הנשמע כך מצווה שלא לומר דבר שאינו נשמע.
תסתכל על ההתנהגות והאופי שלה ותנסה לחשוב מה תהיה תגובתה לתוכחה.
אם נראה לך שהיא 'לא תשים' על מה שתגיד לה, או שזה יגרום לה לעשן עוד יותר, אז אל תגיד.
אם נראה לך שזה יכול לשנות אצלה משהו, תגיד.

לא הייתי מעירה להפרח-בר
יש מחקרים מעניינים מאד שמראים שדווקא הפסקה פתאומית בעישון מסוכנת.
לדוג׳ השניה שהבאת - אישה שמכה את הבן שלה דווקא כן הייתי מתערבת וגם מזמינה משטרה.
ולשני הדוגמאות אין בכלל קווים מקבילים . זה כמו אשה שאוכלת כל יום המבורגר היא עושה נזק לעצמה ולעובר אבל אין לנו באמת איך לעזור לה חוץ מלהגיד שזה מסוכן ( ואת זה היא וודאי יודעת)
*השאילה למה באמת המשטרה לא אוסרת על עישון שלחסדי הים
עבר עריכה על ידי חסדי הים בתאריך כ' באלול תשע"ד 21:48
אשה מעוברת? עישון מזיק הרבה יותר מאכילת המבורגר, והיא מזיקה לטווח ארוך למישהו אחר.
[כשלמדתי פסיכולוגיה התפתחותית, אז למדנו על הנזק שהעישון עושה לעובר, ולא ראיתי הבדל בין אם היא רגילה כבר או לא. גם אם נגיד שיש הבדל, אני מניח שזה רק בהשפעה ההיקפית של האם על התינוק, ולא הנזקים הישירים שזה עושה לתינוק כמו משקל ירוד, וירידה ברמה האינטלקטואלית של הוולד. אם אני לא טועה, ראיתי שבכל הקופות חולים מזהירים נשים מעישון בהריון, גם אם הן כבר רגילות.]

*אולי אם נעיר בצורה יפה היא כן תשמע.

אני כעיקרון טוען שהרבה פעמים אנשים מתעוררים כשהם רואים נזק או סכנה מול העיניים, וכאשר הנזק והסכנה נמצאים אבל מכוסים אנשים יותר אדישים. בצורה שכלית אין הבדל.
גילוי נאותפרח-בר
אמא שלי עישנה שהייתה בהריון שלי . הכל באמת במקום אצלי .
ברור שזה עושה נזק אבל אי אפשר לעמוד את הנזק ובטח שאי אפשר להגביל אדם ולאסור עליו להזיק לעצמו - טיפשי ככל שזה ישמע.
הקטע עם הסיגריות שכולם יודעים שזה מסרטן ומסוכן ומגעיל ואנשים עדיין בוחרים להמשיך ולהזיק לעצמם ולסביבה שלהם . מבחינתי אין הבדל אם זה אשה בהריון או אדם שמעשן באוטו וילדיו איתו באוטו. הסברה בנושא קיימת בחשיפה מטורפת - אני מרגישה שדווקא בנושא הזה הידיים של האזרחים כבולות אין באמת דרך לשכנע אדם להפסיק לעשן . עצוב אבל אמיתי.

מאיפה הבאת את זה?ארוון

החלטתי לחרוג ממנהגי ולחפש לך בפאבמד במיוחד, חיפשתי רק מה5 שנים האחרונות, והנה התוצאות:

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25212975 [קישור למאמר בפאבמד, אין לי בעיה לתת טקסט מלא באישי, אבל מהקישור תצטרכי סיסמה של איזה אונ' או משהו, לי פשוט יש את של האונ'...]

https://www.thieme-connect.com/DOI/DOI?10.1055/s-0034-1387739

http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/adb.12183/abstract;jsessionid=FE83A114EA2502A36EC9253B0548873E.f01t01

[אם אין גישה למשהו אז כאמור כי גלשתי מהסיסמה שלי..]

הייתי יכולה להמשיך אבל אין לי כוח...

אבל כאמור אני מבינה שידוע לך אחרת, אשמח שתחכימי אותנו עם הוכחות[כלומר מאמרים וכו'..]

בחיים לא ראיתיבת-שבע77

אבל באמת דילמה

מישהו מוכן להסביר לי מה קורה פה לאחרונה??

השבוע כולם נזכרו לעשן

יצא לי להתקל בפי 5 סיגריות יותר מהרגילאפאטי

לא הייתי מעיר לה.daniel93
זו חוצפה, לגיטימי לעשן,(הסיבה שזה לגיטימי וקורה בפומבי - כי לא ברור שזה מזיק, ואל תביאו לי מחקרים, לא מאמין להם.)
ולכן אין להשוות את זה לאישה שמכה את הילד שלה, להרביץ זה לא לגיטמי, כי זה בוודאות פוגע בילד...
להיפך!מופים

לעשן ברור שמזיק, מה זאת אומרת שאתה לא מאמין למחקרים? יש דברים חד משמעיים במחקר, שאין עליהם ויכוח, ולא משנה בכלל אם אתה מאמין או לא

ולהרביץ זה ממש לגיטימי. יש כמה וכמה פסוקים שכך מחנכים ילדים

היום המציאו שיטה חדשה? לא מאמין בזה!

אל תתחילו את הוויכוח הזההמרקד

אני מזהיר, זה לא ייגמר.
דניאל, תקרא בעיון את כל הטענות בדיון בנוג"ה ואחר כך תחזור לפה.
http://www.inn.co.il/Forum/Forum.aspx/t667471

לא נכנס בכלל לדיוןdaniel93
א. עישון לא 100% מזיק. וכן, קראתי מחקרים. המון. ואני נגד לעשן. לעולם לא הכנסתי (ובעז"ה גם לא אכניס) סיגריה לפה. אז בבקשה אל תכניסו איתי לדיון "בעד עישון או נגד". (סתם שתדעו, "עובדה מחקרית", מכשיר סלולרי דור 3 עם אינטרנט מחובר שנמצא בכיס פוגע בפוריות ובגוף הרבה יותר מעישון ממוצע. (ע"פ המחקרים שאתם מאמינים להם.)).
ב. המכות היו סתם דוגמא לדבר שלכ"ע לא נכון לעשות. ולכן גם בה לא נדון.(מה שגם לא נראלי שרב בימינו יורה לך להכות בפומבי. אבל שוב, סתם דוגמא.).
ג. ומכיוון שלא אני, ולא אתה, ולא המדענים יודעים בהחלטיות האם מזיק העישון, אז אני אתן לתרבות להחליט, ועד שעישון נובלס יהיה אסור כמו עישון מריחואנה - אני לא אעיר לאף אחד על זה...
‏("שלטון הפחד" כך ניסח מייקל קרייטון את המדע המודרני. הוא דיבר על שקר ההתחממות הגלובלית, (ועל שליטה על המוח, אנטילגנציה מלכאותית, שליטה על החיים בטבע, ננו-טכנולוגיה ועוד...) אבל הרבה תופעות נכנסות תחת ההגדרה של "שלטון הפחד").
למה אתה גורר אותי לזה?המרקד
עבר עריכה על ידי המרקד בתאריך כ"א באלול תשע"ד 01:35

עישון הוא בהחלט 100% מזיק, אין בו שום דבר לא מזיק.
ואני לא יודע על מה אתה מדבר, אך המדענים והקהילה הרפואית בהחלט יודעים בוודאות שעישון מזיק. הקונצנזוס על העישון גדול יותר מהקונצנזוס על המריחוואנה. יש רופאים שטוענים שמריחוואנה במצבים מסוימים מועילה לבריאות, אך אף רופא לא יטען את זה על הסיגריה. אני לא מכיר קונצנזוס יותר גדול בקהילה המדעית והרפואית העולמית, כמו הקונצנזוס על נזקי הסיגריה. הסיגריה הוגדרה כגורם מספר 1 הניתן למניעה של מוות כיום.
אתה יודע למה עישון מותר בחוק ומריחוואנה אסור? בגלל שהכנסת, הממשלה, בתי המשפט, והמשטרה מלאים במעשנים. אך בקהילה המדעית - רפואית הקונצנזוס על העישון גדול מזה של המריחוואנה.
ועל ההתחממות הגלובלית ושאר הנושאים שהעלית יש מחלוקת בקהילה המדעית. יש לא מעט שמתנגדים שקיימת התחממות גלובלית, אין המצב כזה בעישון.
היחידים שמצמצמים בנזק העישון אלה חוקרים עלומים ולא אנשי שם. לא ראיתי אף מדען גדול שהפחית בנזקי העישון. מדובר בבודדים עלומים שרוצים פירסום.
אם תחפש תגלה שיש מחקרים הזויים לחלוטין שאף מדען לא מסכים איתם. חוקרים יכולים להוציא מחקר על זה שמי שקופץ כל בוקר שלוש פעמים חי יותר ממי שאומר לבריאות אחרי שהוא שומע התעטשות. שמעתי בחיי מחקרים הזויים ביותר. השאלה היא האם המחקר התקבל בקרב חוגים כלשהם בעולם המדע והרפואה.

לגבי המחקר שאתה מביא על כך שפלאפון בכיס פוגע יותר מעישון, בבקשה תביא מקור.
אני רוצה לראות מה זה המחקר הזה. האם מדובר במחקר שאנשי שם מסכימים לו, או שמדובר בעוד מחקר של חוקרים עלומים שאיש בעולם המחקר והרפואה כלל לא מתייחס אליו ברצינות. אני רוצה לראות את פרטי המחקר, אולי הוצאת דברים מהקשרם. בקיצור, אני לא מתכוון להגיב עד שלא אראה את המחקר. תן קישור.

שוב. אתה יכול להביא לי מיליוןdaniel93
מחקרים. זה לא משנה. אני לא מאמין להם. שוב? אני לא מאמין למדע. (כשברור שיש אינטרס מאחורי תוצאת המחקר.).
הדיון הוא לא על סיגריות, הוא על השיטה המדעית. היא לא אובייקטיבית. (והיא מתיימרת כן להיות.) והיא אף פעם לא הייתה. אותם מדענים ש"הוכיחו" את נזקי העישון. גם "הוכיחו" שהעולם קדמון, שאתה סוג של תאונה כימית, שישעיהו זה שני נביאים שונים, שיציאת מצרים זה המצאה ושמלכות שלמה זו הגזמה תנכית. לכולם אני לא מאמין כי יש מאחוריהם אינטרס מובהק. כך גם עולם הרפואה, הוא משוחד, במיוחד בנושא הסיגריות...
(זה שיש מצבי קיצון שמריחואנה בריאה, זה לא משנה, רוב הפעמים היא מסוכנת פי 10 מסיגריה. ואני לא צריך מחקרים לזה, כמו שאני לא צריך מחקר שאלכוהול זה רע לאדם (בפומבי), ראיתי את זה בעינים.)
וכן, אני כן מוצא עניין להשוות בין זה להכאת ילדיםהמרקד

מי שמכה ילד עשוי לגרום לו לבעיות בריאותיות כשם שמי שמעשנת בהיריון עשוייה לגרום לעובר שלה עוד בטרם נולד.

מתוך האתר של האגודה למלחמה בסרטן:
"

כיום ידועות השפעותיו המסוכנות של עישון בזמן היריון וכן של עישון האב בנוכחות בת זוגו ההרה. נמצא קשר ברור בין עישון סיגריות לבין שיעור מוגבר של סיבוכי הריון כגון שליית פתח, היפרדות שלייה, הפלות, סיכון ללידה מוקדמת, לידת עובר מת ופגמים מולדים כגון חיך סדוק, שפה שסועה ועוד. נמצא כי חמש דקות מרגע התחלת פעולת העישון של האם פוחתות תנועות הנשימה של העובר, ומשערים כי זוהי אחת הסיבות לכך שעוברים לאמהות מעשנות סובלים מפיגור בגדילה התוך-רחמית ומאינטליגנציה ילודית נמוכה. גורם קריטי נוסף הוא הניקוטין, הגורם לכיווץ כלי דם, בהם גם כלי הדם בשלייה, וכתוצאה מכך יורדת אספקת הדם לעובר, המקבל פחות חמצן וחומרי מזון החיוניים להתפתחותו התקינה.

בהשוואה לנשים שאינן מעשנות, נשים מעשנות מתקשות להיכנס להריון, וסיכוייהן ללדת יורד ב-40%. הסיכונים לעובר שאמו עישנה, או נחשפה לעישון פסיבי במהלך ההיריון ממשיכים לבוא לידי ביטוי גם לאחר הלידה. הסיכון למוות בעריסה מוערך כגבוה עד פי 4 בקרב ילודים אלו.

במחקרים חדשים דווח על הפרעות התנהגות ולמידה בנערים ונערות, שאימם עישנה בזמן ההיריון. בנוסף, תינוקות החשופים לניקוטין בבטן אימם נולדים "מכורים" ויפתחו תסמיני גמילה, בדומה למבוגר, המתבטאים בחוסר שקט ובעצבנות."

ואגב, למה רימזת כשאמרת ש"לא נראלי שרב בימינו יורה לך להכות בפומבי"?
למה, יש רב שיורה לך לעשן? גדולי הדור בימיני אוסרים על העישון, אז שרב יורה לך לעשן?

יש רכיב אחד - אחד - בסיגריה שמוגדר כבריא???ותן טל
המממממ אולי הספוג?מופים

(הוא נועד שלא יכנס לך כל הפיח לריאות, לא?)

בנייר יש סיבים [נראה לי שזה אותם "סיבים תזונתיים"אדם כל שהוא

שנחשבים לדבר בריא, אבל אני לא בטוח].

אבל זה לא עוזר למי ששואף את העשן שלהם.

לא אין. אבל ב"ה יש הבדלdaniel93
בין דבר שהוא לא בריא - לדבר שהוא מזיק. סיגריה בטוח לא בריאה, אבל לא ברור שהיא מזיקה...
גם לפה תומכי העישון הגיעו?המרקד

תומכי העישון האלה הופכים כל דיון בעניין הסיגריות לדיון האם בכלל מזיק לעשן.
מסתבר שלא חסרים משוגעים בעולם....
תתכוננו לדיון ארוך ומתיש (משום שתומכי העישון מתעלמים מכל הראיות שמביאים להם) על הדבר הברור מאליו שעישון מזיק לבריאות.
לי כבר אין כוח להיכנס לזה, נתתי את כל ההוכחות הכי חד משמעיות בדיון בנוג"ה, אני לא אוהב לחזור על עצמי.

למה להרביץ זה לא לגיטימי?די"מ
במשך כל הדורות ככה חינכו את הילדים.
‏"חוסך שבטו שונא בנו" לא כתוב בקוראן זה בתנ"ך שלנו.
כמובן שאם זה מתוך כעס ועצבים זה לא בסדר.
החוק אוסר להרביץ לילדיםנקניקיות

זה לא אומר שהחוק יודע שביננו, רוב ההורים מרביצים פה ושם. (בואו נקרא לזה: מכים, קצת יותר מעודן)

החוק אוסר גם לעשות תג מחיר מופים

החוק לא ממש מעניין אותי.די"מ
אני פולניה אז אני מעירה לכל העולם...מאמע צאדיקה

(מצד שני אני נותת טישו לאישה שבוכה התחנת אוטובוס... גם אם היא מתפדחת ולא ביקשה, כי בא לי שהיא לא תרגיש בודדה מידי, שמישהוא בעולם שם לב...) 

פעם באמת היה לי כזה-

אמא דוחפת עגלת תינוק, מעשנת

אני כזה מסננת תוך כדי הליכה- אבל למה לעשן ליד הילדה? לא חבל? 

היא כזה צועקת אחרי- מה אכפת לך? מה זה עניינך?

התרחקתי מידי אז לא יכולתי לצעוק לה בחזרה- כי היא חמודה וחבל לי על החיים שלה! רמקול

לפעמים זה משיג תוצאות הפוכותהמרקד

בדרך כלל אנשים לא אוהבים את הזקנים שמרגישים חופשי להעיר לכל העולם על כל דבר (אני חלילה לא מרמז משהו בקשר לגילך, פשוט לרוב אלה זקנים).
ושוב אני מזכיר את מה שאמרו חז"ל שמצווה לומר דבר הנשמע ומצווה שלא לומר דבר שאינו נשמע.

ומצווה לומר דברים שהשיח הציבורי יזרום לכיוון מסויימאמע צאדיקה

מסויים

גם אם דבר לא נשמע היום, אם הוא בשיח הוא יחלחל

כשאת מעירה למישהו ברחוב, איך זה הופך לשיח ציבורי?המרקד

הוא מתעלם ותוך שניות שוכח.
פה בפורום זה מביא לשיח ציבורי, אבל אני לא רואה איך הערה למישהו ברחוב תתפתח לשיח ציבורי.

אם זה באוטובוס צפוףחרותיק

מלא אנשים עצבניים,

והקול טיפה יתרומם-

שתי שניות ויש לך סצנה שלמה באוטובוס.

אחלה שיח ציבורי

לפי התאור שלך לא מדובר בשיח חיובי ומנומס כל כךהמרקד

אלא יותר בשיח של צעקות וקללות

תלוי.חרותיק

ראיתי גם את זה וגם את זה..

אשכרה אוטובוס שלם מתדיין בנחת על איזה מקרה שהיה שם..

אבל האמת שראיתי הרבה יותר את הסוג השני של הדיונים

יש הבדל בין דיונים כלליים לבין הערה פרטית.ותן טל

בדיון כללי, תגידי מה שבא לך, וזה אכן בהחלט יכול לעזור ל"שיח הציבורי"

בהערה פרטית לאדם ספציפי, לא יהיה אפקטיבי כל כך להעיר לפעמים וזה יוכל רק להזיק, ולא ממש ישיג אפקט ציבורי (מלבד במקרה שמישהו באמת ניפח את זה מעל ומעבר והפך את זה לאירוע תקשורתי - המקרה הכי מפורסם מהתקופה האחרונה זה המקרה של מחמוד ומורל, להבדיל כמובן מעישון...).

זוהי דעתי.

ממש תלוי בסיטואציהנועם ה
אם זו חברה, אתן לה מכות.
אם זאת סתם מישהי ברחוב אנסה להעיר
בדרך לא מעירנית.
ואם זה ממש יצרום לי, כנראה שממש אכעס.

כאילו מה נראה לך שאת עושה שטויות על חשבון חיים ובריאות של מישהו אחר??
???
זה יפה מאד על האכפתיות. באמתלומדתתתת

אבל היא לא כ"כ במקום. כל עוד לא שואלים אותי או יש לי זכות בתור קרובה להאיר/ להעיר לבנאדם אין לי שום זכות להעיר. 

אנשים מבוגרים עושים לפעמים בחירות לא ממש נכונות, כל עוד זה מבחירה וזה לעצמם נשאר לנו רק לראות מהצד ולהצטער

לא מסכים עם ה"זכויות"מופים

מצות תוכחה לא צריכה זכות

זה לא יעיל, אני יודע

אבל זה לא שיח של זכויות אלא של יעילות

מי שהמציא שלא זכותי להתערב לאחרים בחיים הפרטיים שלה על דברים ערכיים - זה גויים שלא מענין אותם התורה, וזה חילחל אלינו

אני לא רואה את זה כ"לעצמם"נועם ה
הולד שיהיה לה הוא לא היא, הוא הוא.

וכשאני רואה מישהו שמדבר לא יפה לבן שלו, אני דואגת שזה יפסק (כמה שאפשר).
הבן שלו לא הסמרטוט שלו.
הוא אדם כמוהו, ואין לו שום זכות לעשות בו מה שבא לו.

וכשהייתי בסופר ומישהו דיבר בצורה מזוויעה לאישתו, סיננתי לו איזה מבט והערה כזאת.
חצוף.
היא היתה עם ראש מורכן, מול כל הילדים שלה וכל המשפחה בערך מתייחסת לאמא כאל שפחה כנענית (ויותר גרוע)
והאבא החצוף הראשי.

אז כמובן שקודם כל הראתי לאבא שם את הכיוון, ודבר שני מתייחסים בכבוד ובהערכה כנה לאישה הטובה והמסכנה שעומדת מולך.

אין... יש אנשים מסכנים שאני שואלת את עצמי כמה מסכנויות עוד יש בעולם בלי שאני רוצה באמת לדעת.

בקיצור, יש דברים שחייבים להתערב.
"לא תעמוד על דם רעך".
אבל כשזה לא יעיל, פשוט לא עושים את זה (או שעושים ומתחרטים)
מסכימה עם ההתנהגות שלך במקרים שהבאת.לומדתתתת

בכ"ז איכשהו אני מבדילה בין המקרים וקשה לי לומר שגם בדוג' פה של העישון התגובה צריכה להיות דומה.. עדיין זה קצת שונה.

שואלת את עצמי איפה הגבול, מתי כן צריך להעיר ומתי זה נחשב בגדר התערבות לא במקום. 

(מודה שסף הרגישות שלי להתערבויות בחיי אחרים גבוה במיוחד. אין לי מושג למה)

הגבול צריך להיות בשאלה אם הוא מזיק לאחריםהמרקד

יש הבדל מאוד גדול בין מישהו שמזיק לעצמו בלבד למישהו שמזיק לאחרים.
היא לא רק מזיקה לעצמה, היא מזיקה לעובר שלה.
אגב, כל אדם שמעשן מזיק לאחרים וגורם למותם של אחרים.
הרבה לא יודעים, אך מדי שנה מתים בישראל כ-1500 איש מעישון פסיבי. מדובר על אנשים שמעולם לא עישנו אך מתו כתוצאה מעישון בגלל שאנשים עישנו ליידם. מי שמעשן מביא למותם של סביבתו. אף פעם אין מצב שמעשן מזיק לעצמו בלבד (אלא אם כן, הוא מעשן במקלט סגור. כי אפילו אם הוא מעשן בביתו - זה מגיע לשכנים. אני מלא פעמים מרגיש שכל הבית מלא ריח של סיגריה, ואין אף אחד אצלינו בבית שמעשן ח"ו. אלא שזה מגיע מהשכנים שמעשנים בביתם וגורמים לי לסבול בביתי).

פה השאלהלומדתתתת

האם כשאני רואה מישהו שלדעתי מזיק למישהו אחר שקשור אליו, אני אמורה להעיר??- ספק.

לא מסכימה עם הערות לאנשים שמכים את ילדים שלהםנקניקיות

אם זה גובל בסכנת נפשות ובהתעללות אכזרית ממש - יתכן שאזמין משטרה, אף פעם לא נתקלתי בזה.

אבל סתם מכות? אין לי אפשרות לדעת על מה ולמה הגיעו המכות, אולי באמת הילד עשה כזה מעשה שמגיע לו באבי אביה, או שהזהירו אותו באלפי אזהרות ועכשיו מגיע העונש.

אני גם לא חושבת שיש טעם להעיר.

כשמעירים לי ברחוב אני אומרת תודה בחיוך, כדי שהבנ"א יפסיק להעיר וממשיכה הלאה.

אנשים חושבים שכל מה שזז להם בעינים שייך להם. אז זהו - שלא.

סליחה, מכות לילדים זה אף פעם לא מוצדק!המרקד

סטירה קלה זה בסדר.
אך אם מדובר על מכות רציניות - שום תירוץ לא יעזור.
גם אם האמא תטען שבנה החל את מלחמת העולם השלישית וירה 100 פצצות אטום - שום דבר לא מצדיק להכות אותו.
לאלימות אין תירוץ מוצדק!

ילד הוא ילד וככזה הוא גם טועה לפעמים (ולפעמים בגדול) - זו לא סיבה להכות אותו.

שוב, יש הבדל בין סטירת לחי להכאה. סטירת לחי יכולה להיות מוצדקת, אם כי בדרך כלל זה לא פיתרון שעובד כל כך. כשילד מקבל סטירה הוא לא חושב מה הוא עשה לא בסדר, אלא כמה ההורים שלו רעים ואכזריים.
אבל מכות אף פעם לא יהיו מוצדקות - חד משמעית!

בגמרא מבוארמופים

שאם אבא נתן מכות לילד שלו, והילד מת מהמכות, האבא פטור מגלות, כי זה מכות שניתנו ברשות והאבא נתן אותם בגלל שהיה מצווה לחנך אותו

אז ברור שחלילה חלילה לתת מכות מסוכנות כאלה, ויש עוד גמרא שנותנים מכות לילד קט עם קצועה קטנה כדי שלא יסתכן

אבל מכאן ועד לומר שמותר רק "סטירה קלה" זה ממש מוגזם

(ונכון שלא מתאים לדור שלנו, וגם אני נותן רק סטירות קלות, אבל היית גורף מדי)

הגמרא נכתבה בתקופה בה סברו שמכות מועילות לחינוךהמרקד

היום יודעים שמכות לא רק שלא מועילות לחינוך, אלא אף מזיקות לחינוך.

שיטת החינוך של פעם נכשלה. לפני 100 שנה היו רבים רבים שיצאו בשאלה בשל שיטת החינוך הנוקשה שהיתה נהוגה בחיידרים.

תשאל רב גדול בימינו מה דעתו על הכאת ילדים.

אנשים חושבים שרבנים הם נביאים או משהו כזה.
רבנים חיים בתקופות מסויימות ויש לתקופה השפעה על הרבנים.
כשם שפעם רבנים דיברו על מעלת העישון, כי אז אף אחד לא ידע על נזקי העישון.
רבנים מסתמכים בדבריהם גם על מה שאומרים הרופאים והמדענים בתקופותיהם.

כיום ברור שמכות זה התעללות בילד וגם לא מביא לתוצאות חיוביות - אלא להפך.

אוי ואבוימופים

חז"ל ידעו לחנך פי מאה יותר מאיתנו

לא התברר שום דבר, 

הדור נהיה יותר חלש, זהו

(וזה קשור גם לדור הדמוקרטיה - דור החופש והדרור, שאין מי יאמר לו מה תעשה ואין מי יאמר לו מה תפעל, וקשור גם לזה שבכלליות ביטלו לגמרי את כל עונשי הגוף בעולם המערבי, ואכמ"ל)

במיוחד שחז"ל מבוססים על פסוקים, גם הפסוקים לא ידעו מה מועיל לחינוך?!

לא אמרתי שחז"ל לא ידעו איך לחנך, חלילההמרקד

אבל חז"ל מתבססים גם על פסוקים וגם על דעות רווחות בעולם.
חז"ל לא המציאו את הכאת הילדים, זו הייתה הדעה הרווחת בכל העולם בזמנו.
יש דברים שגם חז"ל לא יודעים. אם כל העולם טועה בדפוס חשיבה מסוים, לעיתים גם חז"ל טועים.
חז"ל אמרו שהשמש סובבת סביב כדור הארץ, אך היום ברור לכל שזה לא נכון.
חז"ל טענו שהעישון טוב, אך היום גדולי דורנו אוסרים בתוקף לעשן.
חז"ל בהרבה דברים מסתמכים על המדע והחוכמות בתקופתם, זה לא סוד.

חז"ל ידעו מצויין איך לחנך, אבל ההיבט של המכות לא היה נכון, וזה גם לא היבט שחז"ל המציאו. כל העולם האמין כך בשעתו. אז אין שום טענות על חז"ל.

אבל עובדה שכיום אף רב לא ימליץ לאב להכות את בנו.

כבר עניתי לך למה לא ממליצים כךמופים

חז"ל לא מדברים על עישון (העישון הגיע אלינו מהאינדיאנים אחרי גילוי אמריקה)

מה שראית זה כמה אחרונים

וחינוך זה לא פיזיקה, חינוך זה הבנת נפש האדם, ולא חוכמת הטבע חיצונית

חלילה לומר שהגויים ילמדו אותנו איך צריך לחנך

לא תהיה תורה שלימה שלנו כשיחה בטילה שלהם

ובפסוקים מפורש לתת מכות לילדים עם מקל

ומה שאתה כותב בפשיטות שחז"ל למדו מהגויים - בעניני חינוך?! אפיה שמענו כזה דבר?

ההכאה באה מתוך תפיסה פסיכולוגיתהמרקד

שמכות מועילות לחינוך. זה בהחלט מדע.

אני לא אומר שחז"ל למדו איך לחנך מהגויים, אבל נקודת ההנחה שמכות מועילות לחינוך, זו הייתה התפיסה הכלל עולמית באותם שנים, בכל התרבויות.
ואולי אז זה היה נכון, אולי אז נפש האדם הייתה אחרת, לא יודע.
זו לא הייתה התפיסה של הגויים, זאת הייתה התפיסה של כל העולם כולו.

אבל עזוב, אתה עצמך אמרת שזה לא נכון להיום.
אז לצורך מה הבאת את זה?
אם גם אתה מודה שכיום זו לא הדרך (כי הנפש השתנתה וכו'), אז מה היה שייך להביא את זה?

הרי כל הדיון היה על ימינו. 

אתה מתעלם מפסוק מפורש.די"מ
‏"חוסך שבטו שונא בנו"
ושיטת החינוך של היום עובדת? פנסאי
בנתיים אני רואה שמשיטת החינוך של היום צומחים פריצים ששולטים בהורים שלהם, אנוכיים וחסרי גבולות בסיסיים...

אח״כ לצפות מהם שיתאפקו ולא יעשנו כדי לא להזיק לסביבה, למרות שזה נוח להם?! זה כמו חלום ורוד...
זה בגלל שעברו מקיצוניות אחת לקיצוניות שנייההמרקד

מקיצוניות של להכות את הילדים ולשלול מהם כל זכויות עברו לקיצוניות של לתת לילדים לעשות מה שבראש שלהם וחלילה לא לחייב אותם לשום דבר.
זה לא טוב וזה לא טוב.
מה שצריך באמת זה משהו באמצע, שדואגים לזכויות הילדים אך גם לחובות הילדים, שמתייחסים לילדים בכבוד ולא מכים אותם אך כן מחליטים עליהם וכן מטילים עונשים.

איך אתה יודע שזה לא עבד?די"מ
בגלל "המחקרים" שאתה כל כך מחזיק מהם?
אני לא חושב שאתה צודק ואנשים כפרו בגלל המכות.אולי בודדים.
אפשר לחשוב שהשיטות חינוך של היום ממש מוצלחות...
השיטה של המכות בעבר מתאימה לעברנועם ה
זה לא להיום.

היום זה דור אחר לגמרי מהרבה בחינות...

ומכות עלולות להרוס ילד.
אסור להכות ילדיםפרח-בר
זה לא חינוך זה איבוד שליטה במיוחד שזה מגיע מכעס.
מה זה השטויות האלה?די"מ
מי שמכה מתוך איבוד שליטה וכעס זה לא בסדר וגם מי שצועק מתוך איבוד שליטה וכעס זה לא בסדר.
האיסור להכות ילד זה רק ילד גדול שיש חשש שיחזיר ולכן זה "לפני עיוור"
אז תכה את הילדים שלך בסדר?פרח-בר
רק תדע שהם יזכרו את זה גם שאתה תשכח .
אין בזה שום אקט של חינוך . רק של השפלה . ילד שמכים אותו חווה את הדחייה וההשפלה שוב ושוב ושוב.
ואני לא מדברת על מקרים חריגים בהם הילד עשה מעשה מסוכן מאד , אלא על התנהלות יומיומית שם סטירה פה מכה בטוסיק והנה הילד לומד שמכות זה לגיטימי . מזעזע ומטריד שיש אנשים שחושבים שמכות זה לגיטימי .
נו תצטטו פסוקים - אני מכירה היטב את הפסוקים הללו.
זה לא מתאים להיום , בדיוק כמו שהיום לא סוקלים אנשים ותולים אנשים בכיכר העיר.
אם את לא מאמינה בתורה משמיים,די"מ
אז אין לנו בסיס משותף להתווכח אליו.
אם זה היה רק חז"ל אולי היה אפשר לקבל את הטענה הזאת.כיוון שיש פסוקים כאלה אז ממש לא.
אני לא חושב שזה לא שייך כי העולם השתנה אלא בגלל שאני לא מספיק מתוקן ולא יעשה את זה בלי כעס ועצבים.
איפה תורה משמים?!יעל מהדרום
לק"י

היום מכות זה לא מה שמחנך את הילדים.
הילדים היום צריכים יותר הסברים..
אם התורה היא מה' אז היא ניצחיתדי"מ
כמו שה' הוא ניצחי
השם גם נתן לך בינהפרח-בר
להבין מתי אפשר לכעוס על ילד ולתת לו מכה - רק במצבים שהוא עשה דבר מאד מאד מאד מסוכן .
כרגע אתה לא משתמש בבינה שלך בכלל.
זה ממש לא פשט הפסוקים.די"מ
כתוב בתורה שצריך להכות ילדים פיזית כדי לחנךיעל מהדרום
לק"י

אותם?

ואני מכירה את "חושך שבטו- שונא בנו"..אבל זה לא כתוב בתורה.
ולא ברור שמדובר דוקא על מקל פיזי, ולא על הוכחה חריפה במילים..
יש עוד פסוקים במשלימופים

ואני מסכים עם די"מ באופן עקרוני שטבע האדם שמכות הם אמצעי חינוך יעיל ונכון

ודבר כזה לא יכול להשתנות מהסיבה הפשוטה שהתורה נצחית

אבל בכל זאת זה לא מתאים בצורה גורפת לדור שלנו

כי יש השפעה חברתית, וילד שיקבל חינוך נורמלי שמותאם לטבעו ולא מתאים לחברה שהוא חי בה - זה לא יצליח, הוא פשוט ימרוד

כך שלמעשה לא נותנים מכות כשיטה היום, זה התוצאה הסופית, אפילו שדי"מ צודק ברמת העיקרון

אני חושב שחוץ ממה שאמרת יש עוד בעייהדי"מאחרונה
שרוב האנשים היום יכו מתוך כסף ועצבים ולא באמת מאהבה ולצורך. בדיוק כמו צעקות.
אה עכשיו אתה בתפקיד השופטפרח-בר
אתה לא תחליט מי מאמין ומי לא .
נדבר שיהיו לך ילדים עד אז תמשיך להתעסק בהסברים המלומדים שלך , אולי כדאי שתלמד קצת דרך ארץ קודם.
להגיד שהתורה שבכתב משתנה זה לכפור בתורה משמיים.די"מ
מילא היית מסבירה הסברים דחוקים איך זה מסתדר עם הפסוקים. אך להגיד שזה פשוט השתנה זה לכפור בתורה משמיים.
אממ א. אני חושבת שלהכות ילד ברחובנועם ה
זה עוול!
ב. להכות ילד מתוך עצבים זה פשוט אסור!
ג. יש פליקים של חינוך, ויש מכות- ואם הורה יזיק לילד שלו, אדאג לילד.
(לא אעיר לו מנהסתם באמצע העולם, כי זה בטח לא יעיל. אבל אעשה משהו).

אם בנאדם יעשן כשהוא מכיר בנזק שהוא עושה לעצמו ובכל זאת... בעיה שלו.
אבל כשמישהו מזיק לבנאדם אחר (כל אדם באשר הוא אדם) זה לא יתכן.
ובאמת שאני שמה לב לזה שיש אנשים שחושבים שהילד שלהם הוא חפץ שמותר לעשות בו הכל, ושלאף אחד אין זכות להתערב לגביו.
אז זהו, שלא.
כשהילד שלך סובל, ואין לו הורים שדואגים לו, יש אנשים טובים/רגישים אחרים שידאגו לו.
מעשנים אף פעם לא מזיקים רק לעצמםהמרקד

תמיד הם מזיקים למי שבסביבתם.
העשן מגיע רחוק וגם אדם שמעשן בתוך ביתו גורם לשכנים לסבול מהריח.
אני חוזר על הנתונים: מדי שנה מתים בישראל כ-1500 מעשנים פסיביים! המעשנים גורמים למותם של 1500 לא מעשנים מדי שנה בשנה!
אין מעשנים שמזיקים רק לעצמם!

אממ האמת שזאת בעיה...נועם ה
אז בוא נחלק את העבודה, אתה תפעל בשביל למגר את העישון.
אני אפעל בע"ה בשביל הילדים ושאר חסרי אונים למינהם בלנ"ד...
יש באמת ארגון שפועל נגד העישון מהזווית של הפסיבייםהמרקד

קוראים להם עמותת "אויר נקי".
הם פועלים בעיקר מהזווית שעליה לא מספיק מדברים של המעשנים הפסיביים.
הם עומדים על זכויותינו.
הגיע הזמן באמת שנתאגד כקהילה, קהילת המעשנים הפסיביים.
הגיע הזמן שנעמוד על זכויותינו.
הגיע הזמן שנבהיר שמי שמעשן לא פוגע רק בעצמו אלא בנו.
זה מה ש"אויר נקי" עושים. עבודת קודש.

האתר שלהם: http://avir-naki.com/
הפייסבוק שלהם:  https://www.facebook.com/Amutat.Avir.Naki

די עם הצביעות.daniel93
עשית מדורה בל"ג בעומר? פוייקה? מה עם כל האנטנות של ‏yes‏ שמוצבות בערים?? אינטרנט אלחוטי??
אין קשר ישיר בין האי-לגיטימציה שלך לעישון לבין בריאות. זה תירוץ שאתה מתלבש אליו למגר תופעה שיש לה סטיגמה שלילית...
דומני שרמת הסכנה אינה שווה בין עישון בטווח קרובשואף לאור

ובין שאר הדוגמאות.

עישון הוא סכנה בריאותית זה לא קשור לסטיגמה

מסכים בהחלט.די"מ
להכות ברחוב זה ממש לא שייך.אולי במקרים מאד נדירים.
אם תתן לה מכות, תזיק לעובר יותר ממה שהיא מזיקההמרקד

קודם שיקשיבו לי לא לעשן לידי...כתר הרימון
בהיריון התעצבנתי והערתי חופשי לאנשים בתחנות האוטובוס.

גררר חצופים.
זה מייאש, לאיש לא אכפת מזכויותיהם של הלא מעשניםהמרקד

שמישהו פעם אחת ולתמיד יקלוט שעישון זו פגיעה בחפים מפשע!
למה אני צריך לשאוף ללא רצוני את עשן הסיגריות כי לידי מישהו החליט לעשן? איפה חירות הפרט?
זה פשוט מרגיז! אפשר להשתגע מזה!
וכשהריח מגיע לתוך הבית שלי מהעישון של השכנים, זה כבר בכלל מפוצץ!
אל הבית שלי הם נכנסים!!!!
אם העולם היה קצת יותר נורמלי, סיגריות ממזמן היו צריכות להיות מחוץ לחוק. אפילו בלי קשר כלל לנזקים.
הסיגריות שוללות את חירותו של מי שלא מעשן והופכות אותו למעשן פסיבי.
הסיגריות שוללות את חירותו של מי שמתחיל לעשן וכופות אותו להמשיך לרכוש אותם גם כשהוא כבר לא מעוניין.
זה נוגד את כל עקרונות הדמוקרטיה וחופש הפרט!
אבל לצערי הכנסת ושאר רשויות המדינה מלאות מעשנים, לכן הפשע הזה עדיין חוקי.

מחשבה אישית - אל תאכלו אותי חי..מחפש אהבה

מעניין אותי אם גם הנופלים עומדים במתיבתא דרקיעא בשעת הצפירה ומצדיעים...

מעניין אותי גם אם הם צופים במטחי היריות ובזרי הפרחים לרוב...

מישהו יודע?

בבי אני כתבתי על עמידהסיסו מהתברואה

בבי אני כתבתי על עמידה שקיימת בהרבה מדינות.

הצפירה שעוצרת את כל המדינה זה כבר פיתוח והרחבה ישראלי.

לדעתכם - חילוני חוגג עצמאות אחרת מדתי?מחפש אהבה

כן?

איפה לדעתכם נעוץ ההבדל?מחפש אהבה
שדתי רואה את ה' ואת המהלך האלוקי וחילוני לאאני:)))))
שטויותכְּקֶדֶם

פשוט חילוני חוגג כמו שצריך בצורה אותנטית ודתי מלמל מילים ומשחק אותה שמח

תרשה לי כקדם לחלוק עליך.נחלת
מדוע לדעתך החילוני כה מלא אותנטיותחתול זמני

כה "רענן" כה כן כה אמיתי?

החילוניות שאני מכיר אינה נוגעת אלה בקצה השטחי ביותר של הדברים

וכל נגיעה שלה במשהו עמוק מכך נובעת מנטייה דתית, גם אם לא ממש מפורשת.

פשוט. אפחד לא רודף אחריהם.כְּקֶדֶם

אצלנו הכל מודרך ברחל בתך הקטנה.

למה מודרך אחשלי היקר.חתול זמני

כל אחד מחליט יפה מאוד מה לעשות לכל אדם ניתנה הבחירה במלוא מובן המילה.

אחריי אף־אחד לא רודף אני מחליט בדיוק איך להתייחש לכל סוגיה ועניין

צר לי אמנם שאיני מתחבר לאווירת המנגל ולהתעטף בדגלים

אבל זה לא מוריד מהאותנטיות של הלל בכוונה למי שאומרו בכוונה

או מהחיוך של הרב החרדי־ספרדי שלי בדברו על מעלת ארץ ישראל ביום העצמאות

או מהפסים הכחולים של הטלית שלי.

וגם לא יודע איזו קדושה מיוחדת יש בעמית לעבודה החילוני שבחר להכין פלאפל שני צבעים ביום העצמאות הזה. שכוייח, בטח טעים נורא. קדוש? אולי. לא מרגיש רגשות נחיתות ביחס לזה.

בחירה ברור שישכְּקֶדֶם
מתוקף היותך שומר מצוות אתה מחויב לשו"ע ולמסורת שנקבעה על ידי חז"ל. פעם התפילות היו אישיות חז"ל מחקו את זה ותיקנו לנו מערכת תפילות מסודרת. הכל מסודר כמו שצריך אין בזה שום דבר טבעי כי אנחנו חיים בתקופה לא טבעית. ככה זה כשאין שכינה,חייבים עוגן. אתה יכול להגיד עד מחר כמה זה נחמד וקסום אבל אותנטי זה לא. אתה פשוט מחויב לעשות את זה
לא אני לאחתול זמני

אני לא מתפלל כי אני חייב אני מתפלל כי אני רוצה.

לגבי תפילות החובה הרש"ר הירש כבר דן בשאלה הזאת בכמה מקומות והמסקנה הברורה היא שמטרת תפילות החובה אינה ביטוי רגשות אישיים (לשם כך צריך להתאסף במניין, לומר את אותה תפילה, בזמנים קבועים ביום?) אלא למקד אותנו סביב הרעיונות החשובים של החיים.

אותנטי זה לא רק מה שפרוע וחסר רסן.

ללבוש חולצה עם משבצות זה גם אותנטי.

גם שיש שכינה יש דברים שאתה עושה כי אתה מחוייבאני:)))))
בתור לא כל כך דתית לשעברנחלת

מעולם לא הרגשתי איזו קדושה ביום העצמאות. אולי אתם מתכוונים לריגוש?

דווקא ביום העצמאות זה לא ככהברגוע
אין הדרכות של חז"ל איך בדיוק לחגוג, חוץ מהתפילות שהרבנות קבעה
לא מבינה את הקביעה הזו; רענן, אמיתי...במה?נחלת
אכן, אתמהא.חתול זמני
הנה עוד מהפרא האצילחתול זמני

@כְּקֶדֶם 

https://www.inn.co.il/news/695303

חילוני לא מברך על ההללאריק מהדרום
ולא צופה בחידון התנך
ממתי חילונים לא צופים בחידון התנך?קפיץ
חילונים מאוד אוהבים תנ"ךמחפש אהבה
יש וישאריק מהדרום

המשתתפים בחידון התנך כבר שנים רבות דתיים לאומיים בלבד, החילוני האחרון למיטב ידיעתי שהשתתף בחידון התנך היה אבנר נתניהו.

אולי הסטייק יותר זול..שבור לרסיסים

עוד משהו שפיספסתי?

מה הדיבור?אריק מהדרום
אני מבינה שגם אתה לא צופה בחידון התנךקפיץ

בדיוק כמו החילונים שעליהם אתה מדבר

אחרת היית יודע - שמראש עולים לחידון שניים מהחינוך הדתי ושניים מהחינוך הממלכתי. ממש ככה הוא מוגדר

אני דווקא צופה בואריק מהדרום

אני לא מצליח לזהות חילונים.

בוודאי שיש השנה חילוני - גיאורגי ריבניקובפ.א.

השנה היה חילוני שהשתתףארץ השוקולד
הגיע למקום הרביעי נראה לי
תמיד יש מתמודדים חילוניםבוקר אוראחרונה

זה מובנה בחידון שעולים שניים מהממלכתי ושניים מהממד

כמובן בדכ מכבדים ומגיעים עם כיפה. היה אגב גם חילוני שזכה במקום הראשון לפני עשר שנים בתשעז

כןנקדימון
חילוני מסתכל על שעבר, ואילו אנחנו מסתכלים על שעתיד לבוא. בעוד החילוני רואה כמעט רק את השואה, אנחנו רואים את הגאולה. בעוד החילוני בעיקר רואה הצלה, אנחנו רואים חזרה של עם ישראל למילוי תפקידו. בעוד החילוני ממוקד ב"כוחי ועוצם ידי", אנחנו ממקדים ב"וידעת... הוא הנותן לך לעשות חיל".
לא רוצה להיות נשוי למלבנים דיגיטליים!!!!!!!!מחפש אהבה
כל 5 דקות שרשור חדש?אני:)))))
אהה. לא חייבת להגיבמחפש אהבה
זה לא ביקורתאני:)))))

תהנה, זה פורום ציבורי.

מה הכוונה להיות נשוי למלבנים דיגיטלים?

שאלי את אלייצורמחפש אהבה
גמנישבור לרסיסים

זה נורא ואיום

לא שורד ככה

[12 הצעדים... אחי, תהיה חזק אתה בכיוון]

מה הבעיה? דווקא נשמע נחמד קעלעברימבאר
זה נחמד אם אתה @קעליברימבער שאוהב את זה ל המשוגע היחידי

כמובן הכל ברוח טובה

נחמד שמישהו משתף את הגיגיו וליבו ורגשותיוקעלעברימבאר
תכלס נכון, וזה יעבוד רק אם אנשים פה יהיו מגיביםל המשוגע היחידי

ומוגבים..

לא מחייב. לפעמים אנשים קוראים גם בלי להגיבקעלעברימבאר
אולי כדאי לעשות פצל"ש לנושא הזה אבל,ל המשוגע היחידי

אני חושב שמה שגורם לאנשים הרבה לכתוב (אא"כ זה ברו"מ או אנשים מיוחדים) זה שאנשים מגיבים ועונים לך, ואז אתה לא מרגיש שאתה משתף לאוויר..

תקנה טלפון כשר / חצי־כשר וזהוחתול זמני

ההצעה שלי: לא לעבור אליו ישר בבלעדיות

אלא להחזיק גם וגם

לשימוש השוטף תשתמש במוגן (במיוחד אם אתה נוסע לאנשהו וכיו"ב) ואם אתה צריך משהו תשתמש בראשון

בסוף גם לא תצטרך את הראשון

אז אל תיתן טבעת למלבן דיגיטליארץ השוקולד
ואז לא תהיה נשוי לה
מצחיק בקושימחפש אהבה
גם ככה צריך שהמלבן יסכים בכללמבולבלת מאדדדד

ומניסיון הוא יצטרך לסמן שהוא לא רובוט ולסמן ריבועים עם רמזור.

לא בטוחה שיהיה לו ככ קל להסכים לחתונה. 

משה
למה באמת שהמלבן יסכים.

אבל תמיד אפשר לנסות את הPC. את המחשב הגדול.

למה שהוא יסכים?מבולבלת מאדדדד
או מה הוא יתן?
המחשב?משה
כן, הגדולמבולבלת מאדדדדאחרונה
חאבייר מיליימחפש אהבה

מישו יכול להסביר לי למה חאבייר מיליי ביקר דווקא בישיבת חברון ולא במרכז הרב?

בגלל הרב שהביא אותו לשם, שגריר ארגנטינה בישראלפ.א.
כי ישיבת חברון נחשבת ל"אם הישיבות" הליטאיות, מסמלת מבחינת הרב את עולם התורה היהודי בישראל.

גם מתוכננים לנשיא ארגנטינה פגישות גם עם גדולי הדור הליטאים, הרב דב לנדו והרב משה הלל הירש.

בדיוק. בגלל פוליטיקהנקדימון
ולא מהצד של מיליי עצמו
היית אומר כך אם זה היה הפוך?חתול זמני
כנראה שלאנקדימון
כי הישיבות הציוניות יכולות לייצג את המדינה, ואילו החרדיות מתעקשות להתנתק ולהתבדל מהמדינה, ולכן יש היגיון שאם הוא מבקר בישיבה (מאיזו סיבה מוזרה שתהיה לו) אז זו תהיה ישיבה ציונית - ממש כמו שנתניהו מגיע למרכז הרב ביום ירושלים, ולא הולך לישיבת חברון.
מיליי מתעניין ביהדותחתול זמני

למיטב ידיעתי, הציונות הדתית אינה חזקה בארגנטינה.

ייתכן שהוא נחשף יותר ליהדות החרדית, כמו שרבים חוזרים בתשובה נמשכים ליהדות החרדים מכל־מיני סיבות.

ההתבדלות החרדית היא לא רק מהמדינה באופן ספציפי, אלא קו כללי.

ייתכן שלעיני הגוי, אוסטיודן מעניינים יותר מאשר בחורים בפולו.

מה זה אוסטיודן ובחורים בפולו?נחלת
אוסטיודן = יהודי מזרח אירופהחתול זמני

שהיו הולכים במעילים ארוכים ושטריימלים

בניגוד ליהדות מערב אירופה שנראתה יותר מודרנית

פולו זה סוג של חולצה לא?

מח מצומצם כמו אבטיח מרובע...מחפש אהבה
זה מזכיר לי משהומחפש אהבה

קצת כמו לראות ציורים של ציירים לא יהודים..

אתה רואה שכולם מבינים שיש סוג של מראה יהודי נצחי עם זקן ופאות...

לא אומר שחייב, זה סוג של אותנתיות.

תכל'ס, אין על נערי גבעות בעולם!!!

ציירים לא יהודים ארופיים...עיונית
אוקיי,חתול זמני

איך בדיוק נשיא ארגנטינאי שמתעניין ביהדות אמור להיחשף לנערי גבעות?

אני מניח לעצמי שמה שהוא חשוף אליו הוא:

– הקהילה בארגנטינה (שאינם נערי גבעות למיטב ידיעתי)

– שיעורי תורה בספרדית

– שיעורי תורה באנגלית

מכירני כמה גרים (וגויים מארצות שונות שמתעניינים או התעניינו ביהדות)

באופן גורף הם חשופים או לחב"ד (כי הם בכל מקום), או לנישה של אותה שפה (למשל: רוסים וחב"ד/יהדות בוכרה, גרמנים לרבנים בגרמניה)

ובאופן כללי, גרים נוטים להיות מאוד אינדיבידואליסטיים

מה שפחות מתחבר לכל ה"כלל ישראל"

(מזכיר שיש הלכה שגרים פסולים לדיינות ולמשרות ציבוריות)

מח מצומצם כמו אבטיח מרובע...צדיק יסוד עלום
אותו עצמו אני בוודאי דן לכף זכותנקדימון
נו אז מה הקשר לפוליטיקה?חתול זמני

זאת פשוט תוצאה סבירה של הנסיבות.

וגם "לדון לכף זכות" שביקר בישיבה חרדית ולא בישיבה דתית־לאומית... יש ביותר מתנשא

בוא נשאל אחרתשבור לרסיסים

מה אתה מתכוון לשאול בשאלה?

אתה מציף תאים רדומים...

השאלה שלי היא למה הכל פרנויהחתול זמני
תקרא שוב את מה שכתב פ.א.נקדימון
עדיין לא ממש הבנתי מה פוליטי בזהחתול זמני

ומה הנפק"מ העצומה.

אין נפק"מ הפעםנקדימון

באמת סרק מבחינתי, והיה טוב אילו התעלמתי מזה מלכתחילה

כי חרדים לא מציינים את יום ירושליםאני:)))))
מצד שניכינור יהודיאחרונה

אם הוא הלך לישיבה "לא ציונית" אלא ליטאית קלאסית - זה מראה לי שהוא מעריך את התורה נטו!

מצוין, שיכניס בהם קצת ציונות ותנךנוגע, לא נוגע
וקפיטליזםברגוע
ישיבת חברון הזמינה אותו, ומרכז הרב לא הזמין אותו.איתן גיל

זהו.

כאילו שהוא מבין בדקויות הפנים-דתיותshaulreznik

מיליי מתלהב מיהודים ומיהדות, מי שטפסו טרמפ ראשונים, זכו בביקור.

ראש בקיר. בום. אייייייייייייייייייייייימחפש אהבה
ממש התרגשתי שהוא הלך לשםכינור יהודי
שבוע טובזיויק
בשר ברצף מרביעי היה אתגר
האם לשנמך זהות זה לגיטימינתקה

היי

תקשיבו יש לי חבר ש"זייף" את הגיל שלו בתור מדריך פנמייה

הבחור בן 30 והשתמע ממעשיו שהוא בן 25

הבחור מוכשר _נראה צעיר_ ועם בייבי פייס כאלה

ו- וואלה האמת שאני התרשמתי לטובה מהאומץ חומץ שלו

א) מה דעתכם ? לגיטימי ?

ב) הייתם עושים משו דומה בשביל להתקבל לחבורה שמקימה חווה או נערי גבהות?

אל תתביישו באלי לשמוע ריבוי דעות - 

(למרות שבתכלס כפי הנראה דעתכם לא חשובה כי גם ככה לא תדעו שהוא בן 30)

מה הסיבה שלא יכול להציג את גילו האמיתי?אני:)))))

תמיד האמת עדיפה

תגובה מהירה מדי תני לשאלה להבשילנתקה

אז זהו אם שמת לב יש מילכוד בשאלה

א) כי הוא לא _אמר_ לאפחד שהו בן 25 הוא רמז על זה לא חשוב בדיוק איך 

ב) למה? אפשר להבין את זה לא? זה בולט בשטח ומעלה שאלות.. ואנשים לא אוהבים לבלוט בשטח

..אני:)))))

א. אז שיתקן את הטעות, קצת פדיחה, לא נורא

ב.לא צריך לפחד מלבלוט בשטח, אנשים בסוף מתרגלים להכל ,עדיף לא לתת לזה להשפיע על החלטות בחיים שלנו.

אני חושבת שזה לא בריא לנפש, בין היתר, להציג מצג שווא, הגיל שלו יכול להיות אפילו יתרון, חבל.

לא אוהב זיופיםחתול זמניאחרונה

תהיה אותנטי אתה עם הנתונים שלך ומי שאתה

אני בן 25 לא ממני להיות האדם המגניב בעולם מבלי לשנות שום פרט לגבי עצמי

אם כבר אנחנו בשוונגאריק מהדרום
ומעוררים שרשורים מפעם על עמידה בצפירה, למה שלא נעורר גם את השרשור מפעם על תגלחת ותספורת ביום העצמאות בספירת העומר ועל הברכה לבטלה של ההלל ביום העצמאות?
יש לי רעיון טוב יותרחתול זמני

ניקח את ג'פטו ונבקש ממנו להציג טענות בעד ונציב מולו ג'פטו נוסף שיציג טענות שכנגד

כך הם יוכלו ללעוס את אותם טיעונים שחוזרים על עצמם כל הזמן

ובינתיים אנחנו נהיה פנויים ללכת ללמוד תורה

ג'פטו הוא במקרה הרע בעל הטיותנקדימון
ובמקרה הרע השני הוא מהאו"ם.
אפשר להמציא בינה דתייהחתול זמני

ואז היא תעשה את הדיונים האלה במקומנו

גם אנחנו, כמובןנחלת
רק אם יובטח שיתנהל פה דיון אמיתינקדימון

בלי חרדיות מבוהלות שחייבות לצופף שורות,

או לחילופין פשןו עם חרדיות לא מבוהלות, זה גם יהיה בסדר

מישו מבין מה הסיפור של נקדימון?שבור לרסיסים

ממש מרתק אותי לחקור את התופעה הזו..

אם תצליח לפענח אשמח שתשתף אותי בפרטינקדימון
אני זה שמדברנקדימון

כי כשאתה התחלת שם את הדיון אני הייתי יסודי והתייחסתי לעצם הטיעונים, ואף טרחתי להביא ציטוטים של ממש ונימוקים של תורה.

אגב, אם כבר מורשה לי להעיר, פוסט הפתיחה שלך בעצמו היה רעיל ולעגני: "מישהו יודע אם הנופלים עומדים בשעת הצפירה ומצדיעים.. האם הם צופים בזרי פרחים לרוב?".

ואתה לא מתבייש להגיד לי "קשוט עצמך"? יקח אדוני מראה גדולה כדי שיוכל ליטול קיסם מבין שיניו וקורה מבין עיניו.

חחחחחחחחחחחחחחחשבור לרסיסים

רבים כמו שתי תרנגולי הודו מרוטי נוצות

אני נהנה

תמשיכו

חושבת שצריכה לבקש סליחה מכולםנחלת

אמנם לא אני היא שהתחילה ראשונה את הויכוח כאן (אלא מישהו שרמז על חרדים אגואיסטים, באותו הקשר)

אבל אני קפצתי...וכל השאר, ידוע.

באמת נקדימון לא אשם כי אפשר לאמר שהתגרינו בו, בהשקפה שלו, ובבית שלו.  סליחה!

וצריכה באמת לבקש סליחה מהשם; כל יום אני מבקשת "אל תביאנו לידי מחלוקת", וכמתחילה כזו

אני מייד מוצאת את עצמי שם....

בטוחה שלקב"ה לא משנה, ואף אחד לא יתבע אם עמד או לא בצפירה, אם הניף או לא דגל, ואפילו אולי

אם אמר (או לא) הלל ביום העצמאות.

העיקר שכולם משתדלים לשמור מצוות, בין אדם למקום ובין אדם לחברו (שזה יותר קשה, לי , בכל אופן)..

אולי, חס וחלילה, אתבע על הונאת דברים, ליבון מחלוקת, לגלוג, חוצפה...

כל היתר ממש לא חשוב.

כל טוב.

אל תהיי בטוחהארץ השוקולד
חזקיה לא נהיה משיח כי הוא לא אמר הלל לפי הגמרא, כך שחז"ל חשבו שנתבעים על זה בשמיים.
לא אמר שירהחתול זמני

אפשר לדון אם אותו הדבר

ישעיהו בנבואתו על האירוע קורה להלל שירהארץ השוקולד

"והשיר יהיה לכם כליל התקדש חג"

כך שלא רואה איך כאן זה נתון לפרשנות אחרת

לא ידעתי מעניין.חתול זמני
שמח שחידשתי משהוארץ השוקולדאחרונה
חרדיות זה קטע יותר מורכבמשה
יש להן מתח מורכב בפנים שהן לפעמים משליכות החוצה 
איזה קטע מורכב ואיזה מתח, אפשר הסבר?נחלת
זכריםמחפש שם

כשאתם מדברים עם בנות רנדומליות אתם מסתכלים להן בעיניים? 

ובנות איך אתן מרגישות מול זה? הייתן רוצות? זה מוזר לכן אם לא? מפריע לכם אם כן?

לי מרגיש לרוב אנטימי מדי להסתכל למשהי בעיניים סתם ככה

ואולי גם מהצד שלה חודרני

מצד שני זה גם מוזר, ולא מרגיש לי בריא אם לא...

אז מתעניין

אגב זה נכון אבל..נתקה

אם תסתכל טוב במסל"ש שמרצה מעות מיד ליד כדי להסתכל או לא זה דבר שמסור ללב

אולי יעניין אותך