במהלך השבוע האחרון קיימתי שיחות ארוכות עם מס' רב ומגוון של אנשים, בעיקר על רקע מלחמה עקובה מביטים ואותיות שנוהלה בין 2 גולשים פה.
אציין כי ההודעה ותוכנה נכתבים באופן כללי, מתוך נסיוני העשיר בהתמודדות עם התופעה וללא קשר למשתמש ספציפי.
1.
באופן טבעי, נחמד ורצוי נוצרים קשרים מרתקים בין הכינויים השונים במערכת. לעיתים אני מקבל תלונות כאשר מתארים לי שכינוי/ה ספציפי/ת לא נהג כהוגן: "הטריד" וכיוצא באלה.![]()
יש משתמשים אובססיביים יותר, ויש כאלה שפחות. אנשים לא מושלמים וזה בסדר. אם אתם (או אתן) מוצאים שיחה שהופכת ל"חפרנית" ומעיקה עליכם, אפשר בנימוס לסגור אותה, ואם זה לא הולך אפשר לחסום את הגולש בצד השני. ![]()
לא נעים, לא נורא.
אין סיבה לבכות, לנטוש את הפורומים או כל רעיון אחר רק בגלל שמשתמש בודד מציק לכם.
אם המשתמש מפר את כללי הפורומים אפשר להתלונן ונטפל בו (בדרך כלל שיחה
, רק אחר כך נחסום
אם צריך!)
2.
חסמו אותכם? זכותו של הצד השני לעשות זאת. אפשר לבקש סליחה דרך צד ג' ולהשתדל להיות רגיש להבא אבל בדרך כלל עדיף להעלם בשקט.
העולם הוירטואלי איפשר "אובססיביות" ברמה משמעותית הרבה יותר מבעבר, והרבה פעמים גם לאובססיבי עצמו אין ממש מודעות למה שהוא עושה.
(גם אני הייתי כזה בעבר הרחוק מאוד, וחטפתי
- בצדק! והשתדלתי ללמוד לווסת
)
3. הנהלת הפורומים מתנערת באופן מוחלט וברור מהודעה שפורסמה בו בשבוע שחלף, ובה הכפשה משתמעת שניתנת לפרשנות כלפי משתמשים ספציפיים במערכת.
אותם משתמשים ספצייפים יכולים לטעות ולפשל, ובכ"ז אני לא חושב שיש סיבה לפרסם הודעות כאלה.
4. כללי הזהירות ברשת תמיד נכונים. תמיד לחשוד קצת בצד השני לשיחה ולברר את מניעיו ואת נכונות דמותו. 99.99% מהמשתמשים פה הם אנשים טובים וישרים (עם חולשות ובעיות ככל האדם) אבל לבדוק תמיד כדאי.
המשך גלישה מהנה
משה וצוות הפורומים
(הארות, טענות, מענות ומעטפות נפץ - בבקשה לא בשיחה האישית, אני מוצף עד אימה ועומד לטבוע בהררי המילים)