~~~~ שרשור מרוכז על הבחירות בירושלים ~~~~מרדכי

בס"ד

כמו בכל נושא מרכזי ועל מנת לשמור על סדר הפורום ולא עשרות שרשורים באותו הנושא שכל אחד נושא 4 תגובות, 

אז השרשור הזה ירכז החל מעכשיו את כל נושא הבחירות בירושלים,

לכן אני מבקש, 

מעכשיו לשרשר את התגובות / שאלות / תהיות וכו' מהבחירות בשרשור הזה (אלא אם זה תגובה לשרשור כבר קיים).

תודה רבה והמשך גלישה מהנה.

למי שלא מצליח לעקוב: הרשימה שכרגע מתמודדת-מרדכי

בס"ד

במהלך היום הזה פרשו הרב שלזינגר, הרב רוזנטל (אשכנזי) הרב ענטבי והרב דרעי (ספרדי).

נכון לעכשיו (וייתכנו עוד שינויים בהרכב) מחר בשעה 16:00 יתמודדו הרבנים הבאים.

למשרת הרב הספרדי: הרב שמואל אליהו, הרב שלמה עמאר, הרב חיים אמסלם, הרב יהודה חייק, הרב מרדכי טולדנו, הרב מנשה מלכה.

למשרת הרב האשכנזי: הרב אריה שטרן, הרב משה לאו, הרב יעקב שפירא, הרב יהושע זנד.

סה"כ 10 מתמודדים (6 למשרת הרב הספרדי ו-4 למשרת הרב האשכנזי).

הרב שפירא צפוי עוד לפרוש מהמרוץ ואילו במשרת הספרדי יש את הרב מרכי מלכא שהודיע על פרישתו אבל עדיין לא עשה את זה באופן רישמי.

פרסום ראשוני - מסתמן: הרב שפירא יסיר את מועמדותומרדכי

בס"ד

כך מפורסם כעת בערוץ 7.

הצעד הזה צפוי להעשות על מנת לא לפגוע בסיכוייו של הרב שטרן להיבחר.

http://www.inn.co.il/News/News.aspx/285779

הרב מנשה מלכה הסיר רשמית את מועמדותומרדכי

בס"ד

http://www.inn.co.il/News/Flash.aspx/464187

7 וחצי שעות לבחירות והרשימה ממשיכה להתקצר...

הרב יעקב שפירא פרשימני
חוששים מבזיוןאלעד

החשש מובן, בעיקר לאור העובדה שקל יחסית להמר מי יזכה או לפחות מי שני המתמודדים הרציניים בכל עדה,

לאור הרכב הגוף המצומצם שבוחר, וחלקו מחוייב פוליטית למועמד זה או אחר.

הבחירות מנקודת מבטיבחורצ'יק

ב"ה זכינו שהדיבור הוא על רב ציוני אחד לפחות.לאחר ההשפלה הגדולה לרבותינו ההולכים בדרך התורה,שנבעה מהשתלטות גופים מפוקפקים בשנים האחרונות על מרכזי הכח-זכינו שייבחר לתפקיד הרם והאחראי.כאמור לא רב אחד,אלא לפחות רב אחד וסיכויים רבים אפי' לשניים. 

פרק ב' אבל

היו שתקפו בכל מיני במות,שההנהגת המפלגה הציונית דתית (כך היא הייתה בעבר)-אינה יודעת לתפקד,היא מסתבכת ונופלת בכל הקשור בבחירת רבנים . וככה"נ הם צודקים. זה זכור לכולנו לצערנו ברבנות הראשית, וחוששני שזה הולך לקרות לנו גם מחר חלילה. דווקא כאשר סיכויים רבים לשני רבנים ציוניים, המפלגה לא יודעת להתנהל כהוגן. מתנהלת בצורה כזו שמזכירה את תופעת ה'גלותיות'שדבקה לפעמים ביהודים. כאשר הסיכויים כה גבוהים לשני רבנים מלכתחילה תומכת ההנהגה במועמד חרדי..ועושה הכל למען בחירתו ומפילה בכך את הרב הציוני הרב אליהו.   אינני רוצה לנבא שחורות,אך כאשר מאידך החרדים עובדים חזק על בחירת הרב-לאו נוסף ואפי' למען כך הרב הרציני והמוערך הגאון הרב אליהו שלזינגר פורש מהמרוץ ,המצב עלול להיות גרוע! ואנו חלילה עלולים לצאת קרחים מכאן ומכאן. זכורות הבחירות לרבנות הראשית! גם שם הנהגת המפד"ל השקיעה הכל ברב סתיו,ואת הרב אליהו הזניחה-הרב אליהו זכה חרף אי התמיכה בו,חרף העבודה  המאסיבית סביב הרב יצחק יוסף - בלא פחות מ48 קולות !!! לעומת הרב יוסף שזכה ב68,  היה פה מס' עצום לרב שמואל אליהו בייחוד לאור העובדות הנ"ל ! נמצאנו למדים שאילו היו עובדים חזק עבור הרב אליהו,אפשר שהיה נבחר והבית היהודי יכל להתנחם בכך ולנופף בבחירתו, ובכך הכישלון היה הרבה הרבה פחות צורב.אך זה לא קרה.   לצערנו היום כאז,אע"פ שהסיכויים של הרב שמואל אליהו (הדברים ברורים כפליים כאשר רואים את כוחו שהפגין בבחירות לרבנות הראשית) היום גדולים פי כמה וכמה,הוא עומד מול אתגר הרבהיותר חלש מאז (אז דובר על הרב יצחק יוסף בנו של הרב עובדיה יוסף עם על פועלו של הרב עובדיה למען בחירתו,עם ש"ס אולי בשיא כוחה (לפחות לעניין זה,כאשר הרב עובדיה היה על ערש דווי פשוט הושבעו אצלו חברי הגוף אחד אחרי השני עם כל המשמעות של הדבר והמעמד.) והגיע הרב שמואל להישגים מרשימים ביותר כנ"ל.ואילו היום המדובר הוא על הרב עמאר שכבר נשרף אצל ש"ס וחסר תמיכת הרב עובדיה-ותמיכת ש"ס בו (שגם היא איננה כבר מי שהייתה!)היא מאולצת בלבד כידוע) ובכ"ז בנט איננו משכיל לתמוך ברב אליהו.. מה שיכל להיות עם זכיית הרב שטרן להכפיל את גודל הניצחון פי כמה וכמה,ואם חלילה יפסיד הרב שטרן להיות כ'פרס תנחומים' לא קטן..ותירוצים לציבור..בנט מאבד במו ידיו...

ננסה לנחש את המניע העלוב.ככה"נ בנט תמך ברב עמאר כדי לנקום בש"ס,בסופו של דבר ש"ס תומכת גם אם תמיכה מאולצת,ברב עמאר..כך שבין כה וכה ש"ס תוכל להריע 'ניצחנו' אם ייבחר בסופו של דבר הרב עמאר.אך השאלה היא,האם לא היה כאן תרגיל מבריק של דרעי? מה שהצליח לו לפחות כמצופה..?

כולי תקווה שלאחר כל התנהלות כושלת זו ניזכה שבעיר הקודש בירתנו הנצחית יכהנו שני רבנים שאינם חתים מפני איש(!),שני תלמידי חכמים עצומים שיודעים את מעמדה וערכה של ירושלים,בוגרי בית מדרשם של הרב זצ"ל ובנו הרצי"ה זצ"ל ,הם הרב אריה שטרן שליט"א והרב שמואל אליהו שליט"א , אכי"ר!

נקודה מעניינת שכדאי להעלות בהקשר -מרדכי

בס"ד

בנט הוא גם שר הדתות וגם השר לענייני ירושלים,

וזה נראה שדווקא הוא הכי פחות מתעניין בבחירות האלו וגם לא מציג מועמד מטעמו ומטעם הבית היהודי, וגם לא תומך רישמתי במתמודד כזה או אחר (בניגוד לסגנו, הרב בן דהן שנכון לעכשיו עדיין תומך ברב עמאר אם כי בתחילת השבוע הופצה שמועה שהוא מתלבט להעביר את תמיכתו לרב שמואל אליהו, גבר שכמובן הוכחש חד משמעית ע"י המטה של הרב עמאר שטענו שאנשי הבית היהודי עדיין לצידם).

אבל כתבת יפה מאוד

זאת ההתנהלות שלו תמידדתי לאומי

בתקופת הבחירות לרבנות הראשית הוא שהה בסין כמה ימים וכשנשאל שאלה כלשהי על הבחירות הוא ענה שתפוקת הפרות בסין כרגע מעסיקה אותו יותר..

הוא לא רוצה להצטייר כעסקן מפדל"י ישן, את העבודה הוא משאיר לרב בן דהן. ובאמת- זה לא עומד בראש מעייניו.

התנהלות בעייתית...מרדכי

בס"ד

משרד הדתות והמשרד לענייני ירושלים הם חלק מתפקידיו לא פחות מאשר משרד הכלכלה.

וכמו שהוא משקיע במלט, 99 אגורות, ועובדי הניקיון, כך הוא צריך להשקיע ולהתעניין בנושאי הדת וירושלים.

אז נכון שבמרד לעניינית דתות יש לו סגן שעושה את העבודה, אבל בכל זאת הוא השר הממונה והוא צריך להתעניין ולהתערב בנושא.

ובענייני ירושלים, שאין לו שם סגן שר, הוא צריך להיות פעיל בעצמו (מה שכרגע אפשר לספור את מעשיו בעיר על אצבע אחת וזה הפעלת שירות ההסעות חינם לכותל).

אבל אתה צודק.

העיקר זה לא להצטייר בטעות מפד"לניק ישן שגם שמה בין היתר את היהדות בסדר העדיפויות שלה, ולא להיות "גבאי בית כנסת" כלשונו.

אבל שאחר כך לא יתפלא למה הוא נוחל כישלון פעם אחר פעם בנושא.

(למרות שאני לא מתלונן על הכישלון ברבנות הראשית).

שר דתות חייב לתמוך במועמד?דתי לאומי

לי נראה דווקא הפוך מפאת ההגינות.

תנאי העסקה אנושיים לעובדי ניקיון זה לא יהדות? רק פוליטיקה, ג'ובים ודילים מלוכלכים? 

לא זה מה שאמרתימרדכי

בס"ד

צריך להיות קשור, להתעניין.

ותנאי העסקה נכנס בגדר של משרג הכלכלה ולשם זה קשור, ממש לא למשרד הדתות, גם אם מוצאים קשר...

אתה אמרת שהוא לא שם את היהדות בסדרי העדיפויות..דתי לאומי

השאלה באמת האם יהדות מסתכמת בניהול ענייני הדת "מש"ק הדת של המדינה", או שמגיע לנו מדינה שכל מערכות החיים שלה ע"פ ראייה יהודית, כולל תנאי העסקה, וצדק חברתי- עד כמה שהמושג הזה יהיה לעוס, נדוש ומזכיר את דפני ליף.

אהה... את זה תשאל אותומרדכי

בס"ד

הוא השתמש בביטוי הזה של ה'גבאי בית כנסת' ושהבית היהודי היא מפלגה של כל עם ישראל שעוסקת בכלל הנושאים ולא שמה דגש רק על הנושא הדתי כמו המפד"ל.

אגב, 

אפשר להסתכל על כל דבר בזווית יהודית, גם על יוזמת ה-99,

אבל פה זה בא מטעם משרד הכלכלה באופן כלכלי מוצהר גם אם זה הדבר הכי יהודי שיש.

(ואני לא מזלזל חלילה בחוק הזה, הוא יפה וחשוב מאוד)

נפלא!דתי לאומיאחרונה

זאת בדיוק הנקודה.

יהדות לא נגמרת בהדלקת נרות שבת ויו"ר מועצה דתית מהמפד"ל/מש"ס.

אשרינו שזכינו למשרד כלכלה יהודי! בטח שזה צריך לבוא ממשרד הכלכלה! כל משרד צריך לפעול בצורה כזו. 

תודה רבה.ותיקון טעותבחורצ'יק

הרב שמואל אליהו זכה בבחירות לרבנות הראשית ב49 קולות ולא 48 כאשר פרסמתי בטעות.

מצד שניalezish

תמיכת בנט בגלוי ברב אליהו הייתה מרחיקה ממנו את הקולות של דגל התורה,
ומגיע למצב של ש"ס ויהדות התורה בקרב פנים אל פנים מול בנט על 2 המשרות, בקרב כזה גם הרב אריה שטרן לא בטוח...

בטח עם ניר ברקת והאינטרסים שלו...

לעומת זאת עכשיו תמיכה שקטה מצד בן דהאן והעברת הודעות מתחת לשולחן לטובת מקורבו הרב שמואל אליהו תוביל לנצחונו, מה שלא ברור שקורה ברגעים אלו...

בכ"מ את הרב עמאר הרבה יותר קשה לנצח מאשר את הרב יצחק יוסף, הגוף בוחר שונה ומורכב מיותר חילונים, אשר למעשה מרגישים שהרב עמאר קרוב לליבם יותר מהרב אליהו מה שלא נכון במקרה של הרב יצחק יוסף...

אישית, אני מעדיף את הרב עמאר, מה לעשות,
כמו שתקפו את הרב מצגר בזמנו שהוא יוצא מול רב שגדול ממנו גם אם הם לא מאותו מגזר והרב לא מהמגזר שלו[מול הרב אריאל] אותו דבר בדיוק כאן כשהרב אליהו מתמודד מול הרב עמאר שגדול ממנו בהרבה

יש דברים במה שאתה אומרבחורצ'יק

אך היה צריך לעבוד במאסיביות לטובת הרב אליהו-מתחת לשולחן כמו שאתה אומר.אך כאשר כמו דתי לאומי אומר פרות סיניות מענייניות אותו יותר מרבה של ירושלים,המצב לא טוב.

לגבי הרב עמאר -אתה צודק שהליברלים וכיוצ"ב תומכים בו, אינני בקיא כ"כ ביחסי הכוחות בגוף הבוחר,אך ניראה שכוחה של ש"ס אז חזק בהרבה הרבה מאשר כוחו של הרב עמאר כיום..למרות כל הליברלים ניראה שעם עבודה טובה של הציונות הדתית+כוחו המימלאי של הרב אליהו שיש לזכור זאת שלרב אליהו יש כח משל עצמו,למשפחת הרב אליהו זצ"ל ישנם יחסים טובים והשפעה סביר להניח על רבים מחברי הגוף הבוחר, גם עם ניר ברקת היו יחסים טובים  ומשום מה הוא מתנהג בכפיות טובה על פי הנראה לעין..לכן חרדים+ציונות דתית+הרב אליהו עצמו -הוא יכל לנצח אפי' ללא קושי גדול.אבל חבל שמלכתחילה מרימים ידיים.

אתמול הרבנית צביה אליהו תקפה את ברקת בגלל זהמרדכי

בס"ד

הרבנית צביה אליהו אמרה בראיון לקול ברמה שהרב אליהו תמך בו ועזר לו להגיע לאן שהגיע, אבל ברקת מנסה לחלן את ירושלים.

(הכתבה המלאה באתר סרוגים)

אני מזכיר שהרבנית אליהו תמכה לאורך כל הדרך בניר ברקת במערכת הבחירות האחרונה לראשות העיר ועשתה המון על מנת שהוא זה שיזכה בבחירות. כיום זה נראה שהיא מתחרטת על כך.

צריך לחשוב האם עיר שבה שני רבנים ציוניים-לא תגרוםותן טל

לקרע עוד יותר עמוק בין הדתיים לחרדיים.

ואחרי הכל, הרב עמאר הוא לא סדין אדום מבחנתנו. יש לו זכויות רבות, הוא גדול בתורה, ממש, וכו'...

האם אתה רוצה לקחת את הסיכון שהקרע הגדול בין הדתיים לחרדים יחריף עוד יותר בגלל המחלוקת הזאת, או שבשכל אתה מבין שבעיר ששליש ממנה חרדים, הגיוני שאחד מרבני העיר שם יהיה חרדי?

חוץ מזה שמצטער ממש, אבל "לחלן את העיר" ו"רב ראשי" כאשר כל האפשרויות כמעט שעומדות על הפרק ובעלות סיכויי, הם רבנים גדולים, חשובים ויקרים - לא נשמע קשור.האם הרב עמאר יחלן את העיר? חלילה...

אבל בסופו של יום, כל אחד מחברי הגוף הבוחר עומד מאחורי פרגוד, עם עצמו ועם בחירתו ויכול לא להקשיב בכלל למה שאמרו לו  -מי ידע? ככה שבסופו של יום השאלה היא פשוט למי יצביעו יותר. ולהטריד את עצמנו במחשבה הזאת יותר מידי זה סתם חבל. חכו עוד 8 שעות בערך ותדעו...לספור את הקולות האלו זה ממש בדיחה, אתם יודעים...חמש דקות והכל נספר בערך

לא אמרתי שח"ו הרב עמאר יחלן את ירושליםמרדכי

בס"ד

אני ממש לא חושב כך. חלילה!!!

אבל ברקת - כן, ולא רק בבחירות לרבנות הראשית אלא כל ההתנהלות שלו.

וכן, הרבנית אליהו מרגישה שברקת מפנה לה ולבנה, הרב שמואל, את הגב אחרי שהם עזרו לו כ"כ הרבה עוד מימי הרב מרדכי אליהו זצוק"ל.

הכעס של המשפחה הוא מובן.

אגב, אני הבאתי בתגובה הזאת כתבה בלבד שמתקשרת לדבריו של 'יש גבול' ותו לא.

אני לא מבין למה שרשרת דווקא אל התגובה הזאת את מה שרשמת, כי בסופו של דבר חוץ מ-2 שורות על דברי הרבנית אליהו על ברקת, אין שום קשר למה שאני כתבתי.

אבל אענה בכל זאת-

אני חושב שכל ארבעת המתמודדים המובלים, יחסית מתקבלים על כל הציבורים.

גם הרב שטרן והרב לאו מהצד האשכנזי וגם הרב אליהו והרב עמאר מהצד הספרדי,

ואני באמת חושב שכולם יהיו מרוצים, ולא משנה מי יבחר מתוך ארבעתם, כך שאני בספק אם זה מה שיצית את העיר ואת המלחמה בין הציבורים השונים.

בינתיים מי שגורם להצתת העיר אלו ארגוני השמאל שמנסים להכשיל בכל מחיר את בחירתו של הרב שמואל אליהו, גם דרך פנייה למצביעים החרדיים בכל מיני טענות מטומטמות. פנייה שלי אתמול על הצביעות שלהם עדיין לא זכתה לתגובה. 

ההתנהלות של הרבנית נראת לי יותר בעייתיתדי"מ
מהתנהלות של ברקת.

לדעתי ברקת היה שמח שהרב שמואל יבחר אך המחויבות שלו היא קודם כל לירושלים.ועיר עם יחסי כוחות כמו ירושלים עדיף לה רב אחד חרדי ואחד ציוני.לרב שטרן יש יותר סיכוי אז הוא תומך בו. הם תמכו בברקת בשביל שיעזור להם.מה לעשות שוחד לא תמיד עוזר. פתאום עכשיו היא נזכרה לומר ש"ברקת יחלן את ירושלים" נו באמת,אני לא קונה את זה.
איזה שטויות.מרדכי

בס"ד

המשפחה של הרב אליהו כבר שנים שהיא תומכת בברקת עוד הרבה לפני שהתחילו לדבר על בחירות לרבנות העיר.

להגיד שזה שוחד זה שטויות.

אני מסכים שההתבטאות הזאת הגיע בזמן לא מתאים, ואם זה היה מכיע בעוד כמה חודשים זה היה מתקבל נקי, אבל עכשיו זה באמת נראה שזה קשור באופן ישיר לאי תמיכתו של ברקת ברב שמואל אליהו. אבל מכאן עד להגיד שהמשפחה של הרב אילהו תמכה בניר ברקת רק בשביל פרוטקציות שבכלל לא היו קיימות אז - זה שטויות!

ואגב,

אני ממש לא בטוח שברקת היה שמח שהרב שמואל יבחר.

לא כי יש לו בעיה עם משפחת הרב אליהו, אלא כי לדעתי יש לו בעיה עם הרב שמואל.

הם לא תמכו בו רק בגלל זה.אך בהחלט ציפודי"מ
שהוא יחזיר להם טובה.

ברקת לא השתנה.
פתאום היא החליטה שברקת יחלן את ירושלים...
לדעתי (ולא רק) ברקת כן השתנה, אבל זה דיון אחר.מרדכי
עבר עריכה על ידי מרדכי בתאריך כ"ז בתשרי תשע"ה 13:31

בס"ד

או אולי לא התשנה, אלא נחשף פרצופו האמיתי.

אבל כן, יש ציפייה של להחזיר טובה תחת טובה.

אזל זה ממש לא נקרא שוחד במקרה הזה.

וראש עיר צריך להתנהג ככה? "טובה תחת טובה"?ותן טל

או צריך לנהוג בדרך הגיונית של איזון עדין בעיר המסובכת ביותר בארץ?

אתה חולק על כך שהגיוני ביותר שלעיר שבה יש יותר חרדים מדתיים לאומיים, הגיוני שלפחות רב אחד יהיה רב חרדי? (ואל תגיד לי עכשיו " החרדים ישמחו גם ברב אליהו" - כי אתה יודע שזה לא נכון ושהחרדים רוצים רב אחר).

ניר ברקת נוהג איך שהוא חושב שהכי נכון לעיר המסובכת הזאת, וזה שילוב. 

אני אמרתי מה אני חושב? אני הבאתי כתבה ותו לא.מרדכי

בס"ד

הכתבה הייתה קשורה לסוף דבריו של 'יש גבול' ולכן ראיתי לנכון לקשר אליה.

אתה זה שלקחת את זה לאיך אני חושב שברקת צריך להתנהג.

ובינתיים החרדים תומכים ברב אליהו קצת יותר מאשר בציונות הדתית. עובדה מהשטח.

‏^^^^^די"מ
ניר ברקת לא השתנה.
זה הקנדציה השנייה שלו.
אתה משחק אותה תמים גם את תמכת במשה ליאון בזמנו וכבר אז חשבת שברקת יחלן את ירושלים.שום דבר לא השתנה.
ואני עדיין חושב שברקת הוא נזק גדול, כמו אזמרדכי

בס"ד

אבל אני גם יודע על אנשים שכן חושבים שברקת השתנה, כמו לדוגמה אותו האדם שניהל את קמפיין הבחירות שלו לקדנציה הראשונה שכיום כבר ממש ממש לא נמנע מבין תומכיו של ברקת, בדיוק מהסיבה שהוא התאכזב מכך שלפני הבחירות הוא הכיר ברקת X ואחרי ברקת Y. וכן, אני חושב שגם עכשיו בקדנציה הזאת שמתבטא יותר מאשר בקדנציה הקודמת ואני חושב שגם נציגי הציונות הדתית בעיריית ירושלים מסכימים איתי.

אבל שוב,

אני הבאתי את דברי הרבנית ללא קשר לדעתי, כי זה היה קשור למשהו ש'יש גבול' אמר.

אגב, בנימוק שלה היא בכלל מדגישה דברים אחרים שבגללה ברקת לדעתה מחלן את ירושלים, אבל כמובן שזה לא אומר כלום שהתבטאות הזאת לא הגיע רק בשל הבחירות, כי היא כן, אבל איך שאני רואה את הדברים, הרבנית אליהו פתאום כן התחילה להתעסק בנקודות מסוימות והיא כן מאוכזבת מברקת ולא רק בגלל הבחירות האלו. אלא שכשיו זה יצא בגלל אי תמיכתו ברב שמואל.

דבר בכבוד.בחורצ'יק

ומה הקשר לשוחד ?!?! גם אם ציפו להכרת טובה אין זה נקרא שוחד כלל!!! וחוץ מזה להאשים את הרבנית אליהו בקטנות,בחוסר ישרות והגינות זו ממש חוצפה ואתה צריך להתבייש!

וכמו שאמרתי כבר,ברקת רוצה לחלן בדיוק עכשיו-כן! זה לא בגלל שהוא לא תומך ברב שמואל נזכרים שפיתאום הוא רוצה לחלן,אלא זה בדיוק הסימפטום לכוונותיו!!!

אולי לא הייתי צריך לכתוב את המילה "שוחד"די"מ

אך ברור שהם עזרו לו וןציפו שיעזור להם.

הרבנית תמכה בו לאורך המסע בחירות ופתאום עכשיו שהוא לא תומך בבן שלה היא מתחילה לדבר על זה שהוא רוצה "לחלן" את העיר.

מה נשתנה?

חי בסרט!מעודד מאוד
למה נראה לך שברקת יחלק את העיר. גם אם הוא רוצה (הוא לא) הוא לא יכול זה סמכות של ראש ממשלה בלבד בהצבעה בכנסת
יחלן - מלשון חילוני.מרדכי

הקרע היחיד שייגרםבחורצ'יק

הוא בין 'ש"ס לבית היהודי,ויש קרע בין כה.

אתה באמת חושב שאם ייבחרו הרב שמואל והרב שטרן חרדיי ירושלים ילכו כל ה'קדנציה'  בראש מושפל וידיהם תומכות בו?    לציבור הרחב זה עניין מתח כמו בכל בחירות,שום קרע בין הציבורים לא ייגרם אם ייבחרו שני רבנים ציונים.

מה גם ש(ואני מתייחס גם להודעות שכתבת מאוחר יותר) שתכל'ס אין לחרדים בעיה עם הרב שמואל  או הרב שטרן

עובדה (כמו שמרדכי אמר לך) הליטאים והחסידים פה אחד תומכים ברב אליהו. וכן לגבי הרב שטרן גדולים חרדים תומכים בו,ומשבחים אותו ו'גדולים' הכוונה תלמידי הרב אלישיב,אנשי נצח-הפלג הניצי-הרב אויערבאך א"כ הוא "בד"צ" מבחינתם.

וסכנה לעיר -אין .והם יודעים זאת. אז מה כן? הם יגזרו פחות קופונים,פחות ג'ובים,אבל אנו מצטערים הרבנות היא לא פרה  שחולבים חלילה!! (ומחילה שצריך לדבר כך!) ולכן זהו עוד יתרון לדורשי כבוד הרבנות. נקודה נוספת.אכן עם בחירת הרב אליהו העיר ''תתחלן'' פחות מאשר עם הרב עמאר-הפרמטר הוא פשוט מאוד,ראה מי התומכים ומי המתנגדים(שלא לומר ממש משתוללים) לכל אחד מהמועמדים: כאשר אני רואה שהרפורמים+להיועמ"ש+ליבני+כל מיני גופים 'ליברלים' -  מתנגדים נחרצות לרב שמואל אליהו אני יודע שהוא המועמד המתאים ביותר והוא יביא ברכה לעם היושב בציון ולעיר הקודש. ואילו כאשר אני רואה את החיבוק הגדול מצד הגופים המפוקפקים הנ"ל לרב עמאר אני חושש.פשוט מאוד.

לגבי דברי הרבנית צביה תחי' זה שדבריה קשורים לבחירות לא סותר את תוכן דבריה (לגבי כוונות ברקת) כי זו בדיוק הנקודה כמו שכתבתי ב'נקודה נוספת'.

אל תאמין לכל מילה שכתב מטומטם כותבמעודד מאוד
ע"פ הערכתי-תוצאותבחורצ'יק
עבר עריכה על ידי יש גבול בתאריך כ"ז בתשרי תשע"ה 11:13

25 לפחות הרב שטרן
12 הרב לאו
-
כ19 לרב שמואל
כ19 עמאר

_________

ע"פ הערכתי הרב שטרן זוכה ברוב גדול.

אצל הרב הספרדי,הקרב הולך להיות צמוד מאוד...(עריכה:עם יתרון קל לכיוון הרב עמאר..) למותר לציין שאם הרב אמסלם פורש -הדבר מעמיד בסכנה את זכיית הרב שמואל אליהו.אך צעד כזה לא ייתכן.

מישו יכול להסביר לימינימאוס2

איך בחרו את הגוף הבוחר לבחירות האלו

למשל- נצגי שכונת הר נוף זה בית הכנסת הדתי לאומי. חשבתי שזו שכונה עם רב חרדי מובהק...

כיוון שיש שכונות אחרות יותר חרדיות, הנציגים החרדיםותן טל

הגיעו משם.

קחי בחשבון שבנציגי בתי הכנסת על פי מה שקראתי בפירוט שמישהו פרסם - ניתנו 7 נציגים לדת"לים, ו5 נציגים לחרדים, שבתוכם זה התחלק - 2 לחסידים, 2 לספרדים ואחד לליטאים. ככה שזה מאוד מצומצם וההיגיון אומר ששכונות אחרות הרבה יותר חרדיות הן שיקחו את הנציגויות האלו...

וגם זה לא הגיוני כל כךמינימאוס2

נראה לי שיש בירושלים הרבה יותר חרדים מאשר דת"ל . טעיתי?!

אם אינני טועה בירושלים קרוב למחצית מהאוכלוסיה חרדית

אם החצי השני מכיל בתוכו הרבה חילונים

ומזה נובע שיש הרבה יותר חרדים מאשר דת"ל

כזכור ליצבי-ליזציה
זה נועד כדי לאזן את נציגי המועצה, בה יש רוב חרדי מובהק. "
זה לא נראה. זאת עובדה מוחלטת.יקוט

ההגינות מחייבת להודות ולכתוב בריש גלי שיחס חרדים מול דתיים לאומיים בירושלים מובא לידי ביטוי מוחשי בתוצאות הבחירות למועצת העיר.

נבחרו 3 נציגים דתיים לאומיים מול 14 נציגים חרדיים. ובאחוזים: 45 אחוז מכלל המצביעים הכשרים באו מתוך הציבור החרדי, מול פחות מ- 10 אחוז שבאו מהציבור הדתי לאומי. ובמילים אחרות, היחס בין חרדים ודתיים לאומיים הוא 5:1 לטובת החרדים. בשכונת הר נוף שהוזכרה למעלה, 3 בתי כנסת דתיים לאומיים מול יותר מ- 100 בתי כנסת חרדיים.

את היתרון המוחץ לטובת החרדים ניטרל סגן השר בן דהאן באמצעות מניפולציה ואיזון מלאכותי במרכיב נציגי בתי הכנסת.

זה בגלל שדתיים לאומיים מצביעים גם לנציגים חילוניםדתי לאומי
סבבה. עדין חרדים הם הרבה יותר מאשר דת"למינימאוס2

כי רק חרדים מצביעים לחרדים כך ש 45% מהעיר הם חרדים

ממה נשנאר יש הרבה מאוד ערבים והרבה מאוד חילונים

כך שדת"ל הם לכל היותר 20% 

מה שקרה בהר נוף הוא הזוימינימאוס2

איך יתכן שמיעוט שבטל ב 60 יהיה הנציגות של השכונה?!

את מתעלמת מציבור מסורתי וחילוני שגם לא מגיע להיותותן טל

חלק מהבחירות האלו גם אם הוא לא מגיע כ-ל יום לבית כנסת. למען האמת, רוב מי שבסופו של דבר ישתמש בשירותי הרב הראשי של ירושלים יהיו החילוניים, פחות החרדים שיש להם הכשרויות שלהם, והרבנים שלהם, ואפילו פחות הדתיים לאומיים שיש להם ראשי ישיבות וכו' וכו'.

המצב פחות או יותר בירושלים היום הוא שליש ערבים (שלא רלוונטיים), שליש או קצת פחות, חרדים, ושליש או קצת יותר, חילונים, דתיים לאומיים ומסורתיים.

ולמען האמת, בסופו של דבר, כל החבירות הן פוליטיות במילא. ככה שאין יותר מידי מה לתמוה...אני מניח שאם ש"ס היו בשלטון המצב היה שונה לחלוטין...

35% מתושבי העיר היהודיים- חרדיםאלעד

כך נקבע בסקר על פיו נחלקו המומעדים בגוף הבוחר.

אגב, ע"פ הערכות מספרם עתיד לעלות ל44% עד שנת 2020

ולפי זה אני צריכה להבין ש 49% דת"ל ?!מינימאוס2

(מדבתר על חלוקת הבתי כנסת)

לא, אבל הוחלט שהמסורתיים יכנסו תחת הדת"ל,אלעד

ובצדק, לענ"ד.

טוב נו ... שיהיהמינימאוס2

זה חלק מתהליך הסבה מדת''ל למסורתיים.יקוט
התהליך הפנימי הזוחל שמובילה הנהגת הבית היהודי מיושם בפועל בבחירות (הפוליטיות) לרבנות ירושלים. אני חושב שאם יבחרו רבנים בעלי חוט שדרה צפוי שיתחיל אי שקט בעיר הקודש.
זה לא קשור אליהם, ונקבע לפני 3 קדנציותאלעד

אבל בשבילך יקוט זו סה"כ עוד הזדמנות להאשים את בנט (שאז עוד היה איש הייטק אנונימי) אז לא אהרוס לך

יש לך תזה, ואתה מלביש עליה כל מיני אירועים בכדי להוכיח אותה,

בין אם הם קשורים ונכונים ובין אם לאו.

זהות הרבנים שיבחרו מעניינת אותי כשלג דאשתקדיקוט
זאת עמדתי העיקבית לאורך כל הדיון הזה. ואתה מוזמן לבדוק.
לגבי מה שנקבע לפני 3 קדנציות- אתה אמרת. מהמעט שעקבתי הוגשו לא מעט בג''צים ולא לפני 3 קדנציות הוגשו.
מה שקורה בבית היהודי נמצא תחת שליטה, ותנוח דעתך שאני לא מאשים אף אחד.
להאשים את הבית היהודי בתמורות הפנימיות זה כמו להאשים את מרץ שלא תומכת בארץ ישראל השלמה.
התחמקויות שלא היו מבישות את הפוליטיקאי הנאלח ביותראלעד
ברשותך נשים קו מפרידיקוט
בין הפוליטיקאי הנאלח ביותר לטוקבקיסט הפחות נאלח.
אותי הרבה יותר מעניין השלג ממי יבחרדי"מ
ואני תוהה מדוע סגן השר לא ממנה רבנים לפי ''סקר''יקוט
ישנם חרדים מנותקים.שאינם מחזיקים ת"זבחורצ'יק

ממש מנותקים.אינם בוחרים אינם שייכים למפלגה וכ'ו (בעיקר במאה שערים) הוגן שלא יחשיבו אותם,וגם הם מצידם נח להם בזה.

(לא אומר זאת מידיעה אלא משיג לנקודה זו תשומת לב שאולי תפטור חלק מהתהיות.)

אתה מדבר על כמה עשרות מתוך 250000מינימאוס2
עשרות? לא חושב..בחורצ'יק
------ הקלפיות נפתחו ------מרדכי

בס"ד

סיכום כללי נכון לשעת פתיחת הקלפיות:

ב"ה כולם ברורים כולם יאי ה' וכולם ראויים לתפקידאלעד

אשרינו שזכינו!

אתה יכול להוסיף שבשעה 20:00 יוכרזו התוצאות.

עד אז הכל ספקולציות לא מאומתות, שהרי כל מי שבוחר לא יכול לצאת מהמליאה עד ספירת הקולות, בכדי לא להדליף נתונים החוצה

----- הקלפיות נסגרו -----מרדכי

בס"ד

ע"פ דברי אחד האחראים מטעם עיריית ירושלים: התוצאות בשעה 20:00.

מעניין מה יקרה אם שבר טיל גדול ייפול בטעות על כיפתקעלעברימבאר
הסלע
מדינת ישראל תתקן על חשבונינו...הסטורי
השאלה אם איראן לא תטען שעשינו זאת בכוונה, ואזקעלעברימבאר
הם יקראו לכל ערביי הארץ להתקומם בשם אל אקצא, ואז הם ינסו להתקומם, ואז נוכל לגרש מכאן את כל הרשעים שנגד המדינה
בעז"ההסטורי
אמןןןרקאניאחרונה
וואלה אני כל הזמן שואלשלג דאשתקד
מה יקרה אם איזה טיל ענק יכסח את מכה או אל-מדינה...
הם לא נראה לי יכוונו בכלל לאזור מכה.קעלעברימבאר
באסלאם יש מסורת שמכה מחוץ לתחום המלחמתי
נכון, אבל השיעים מאוד מתוסכליםהסטורי
(והאמת שגם רוב הסונים) מזה שבית סעוד, אוכף על מכה את הגרסה ה'וואהבית' שזה תת זרם בסונה. עד מלחמת העולם הראשונה, זה לא היה ככה.

יום אחד (והיום שבו האייתולות יבינו שזה סופם עלול להיות היום הזה) זה עלול להתפרץ.

לא עד כדי פגיעה במכה.קעלעברימבאר
האם היה בהיסטוריה אחרי מוחמד אי פעם מלחמה במכה שהביאה לפגיעה בה?
השאלה כמה יש שליטה על זהשלג דאשתקד
הרי שאריות של טילים/יירוטים/מטוסים יכולים להגיע לכל מקום
הם פשוט לא יירו לחיגאז, אלא לריאדקעלעברימבאר
אני לא מבין גדולשלג דאשתקד

אבל לכאורה טיל עודה כברת דרך עד שהוא מגיע מאיראן לישראל. על הדרך מגיע מולו המיירט ומפיל אותו באיזשהו מקום.

אם הם יורים לכל שטח ישראל, זה יכול ליפול בכל מקום בטווח הזה, לכל אורך הדרך.

צריך לבדוק במפה אם מכה היא בדרך (עד כמה שזכור לי, אל-מדינה יותר דרומית מישראל).

בכל מקרה אם זה מעניין אולי אשאל בהזדמנות את ידידיי מומחי הטילים..

אל מדינה דרומית כמה מאות קילומטרים מישראלקעלעברימבאר
בדיוק הסתכלתי במפה...שלג דאשתקד

גם מכה וגם מדינה מאוד דרומיות.

לא נורא, מה שלא יעשו השיעים - יעשה המהדי שלנו, "כי יום נקם בליבי".

אסלאם הוא לא עבודה זרה, ואין ענייןקעלעברימבאר

להרוס את מוסדותיו, אלא לתקנם שיכירו בכך שהאמת היא רק אצל עם ישראל.

הרב קוק טוען שעם ישראל יעלה ויזכך את הדתות ולא בהכרח יגרום לכלייתם.

איך אומר הרב שרקי ? לעתיד לבוא מגיעים האומות אל המשיח,ומניחים על הדלפק את הדתות שלהם, והוא כבר יתקן אותם. יסיר מהדתות את החלקים הרעים , ישפץ וישאיר את החלקים הטובים

סבבהשלג דאשתקד
אנחנו מחכים לנקמה על האכזריות וההרג שהיו בסעודיה בראשית האסלאם. "גדולה נקמה".
זה לא מחייב פגיעה בכעבה.קעלעברימבאר
אגב, גם את כיפת הסלע אפשר להעביר בשלמותה מחוץ להר הבית, כדי שתהיה בית תפילה או התכנסות לגויים שיעלו בחג הסוכות לרגל לעבוד את ה אלוקי ישראל בעתיד
או על אל אקצה.משה

אבל זה נכון שהמדינה תתקן על חשבון מס רכוש.

"לפעמים צריך להוריד את הכיפה" (הסלע)קעלעברימבאר
מקווה שלא יעצרו אותי במחלקה היהודית😅
בנפול רשעים רינהאיתן גיל

נתניהו קורץ מחומר של מנהיגים נועזים, ואת זה לא יקחו ממנו. 

לצד זה יאמר שחיסול ראשי הטרור היא מכה קלה בכנף של הטרור.

נאסראללה חוסל וחיזבללה עדיין בועט.

סינוואר חוסל וחמאס עדיין בועט.

חמינאי חוסל ובתוך יום ימונה לו מחליף זמני צעיר יותר, וקיצוני יותר. 

ההערכה שההמונים יצאו לרחובות עם הוודע דבר חיסולו- לא התבדתה.

ואין לנו על מי לסמוך אלא על אבינו שבשמיים

לא חושב שאתה צודקconet

חמאס עדין פועל מכח האנרציה של המלחמה

חזבאללה לא מתקרב למה שהיה פעם

ובאיראן הכל יתפרק שם גם המחליף שלו לא יחזיק מעמד

די לחמיצות, חיזבאלה ממש לא בועטהסטורי
עבר עריכה על ידי הסטורי בתאריך י"ב באדר תשפ"ו 9:54

כמעט חצי יובל אירן בנו אותו בשביל הרגע הזה. כל השנים שהתלבטו על תקיפה באירן, אחד החסמים היה שגם אם יש לנו מספיק מטוסים לגל ראשון, רגע אחרי כל המטוסים ישועבדו למלחמה שבהכרח תיפתח מלבנון.

כמעט שנה וחצי שחיזבאלה מפרפר, צה"ל תוקף אותו יום יום והוא לא מעז להגיב. בעם כלביא הם הסתפקו בהודעות לתקשורת וכעת חיסלנו את מנהיג אירן ונם שלחו כטב"מ אחד.

חיזבאללה פצוע קשה אבל לא מת, כמוהו חמאס.איתן גיל

לגבי אירן, העולם שותק, אבל בעוד שבוע אירופה תתהפך עלינו בהכוונת קפלן שר"י

תרגע. האינטרס של ארהב והסונים הוא למוטט את אירןקעלעברימבאר
האינטרס שלהם הוא להגיע להסדרה דיפלומטיתאיתן גיל
הוא לא בועט. ואנחנו ממשיכים להכות בו.הסטורי
מאז 'הפסקת האש' עם לבנון, אנחנו מכים בחיזבאלה יום יום והם לא מעיזים להגיב. בתקווה שהפעם נתניהו וטראמפ, שיצאו באמת למלחמה הירואית וראויים לכל שבח על כך, יחזיקו מעמד עד הניצחון על אירן, חיזבאלה ימות סופית. אין לו תקציב ולא הכוונה בלי אירן.

לגבי חמאס העניין יותר מורכב. ההחלטה האסטרטגית של ממשלת ישראל (בעקבות לחץ ציבורי כבד מאוד ובכל זאת מי שהוא הממשלה הסמכות והאריות אצלו) היתה להחזיר את החטופים, למרות שזה אמר להשאיר את חמאס כשאנחנו מסובכים בין-לאומית עם היכולת להפר זאת.

אני עדיין מתפלל ומקווה שנתניהו ינצל אחת מאין ספור ההפרות של חמאס ויכריז על חזרה ללחימה עד חיסול החמאס. בנתיים לא נראה שזה המהלך שהוא מתכנן. (הלוואי שזה עוד תרגיל הטעיה. מי יודע)

מול חמאס זו התשהconet

לפי מה שאני מבין יש המון הגירה של עזתים לחול מסיבות רפואיות וכל מיני

אבל זה לא מספיק אנחנו צריכים שיהגרו בכמויות מסחריות אחרת הם מולידים יותר מאלה שעוזבים

מקווה שיפולו עליהם איזה כמה טילים איראניים שם בחוץ שנמצאים בו כל הפליטים

אין ספק שבלי החמצן האירני הוא ימות סופיתאיתן גיל

לכל היותר יתנהל כתנועה רעיונית, שלא בדיוק מחובבי ציון...

לגבי חמאס, יותר משהוא פרוקסי של אירן, הוא פרוקסי של קטאר, החברה של משפחת טראמפ. נתניהו מבין את זה יותר טוב מכולנו, וידיו כבולות באמת.

בפגישתו האחרונה עם טראמפ הושגו הבנות לגבי האיום האירני, אבל באשר להמשך הטיפול בחאמס הוא יצא מהפגישה בלא כלום.

איזה כיף להאשים את טראמפ...הסטורי
נתניהו קיבל מטראמפ אור ירוק לפתוח על חמאס את שערי הגיהנום ולגרום לעזתים להגר - הוא העדיף עסקת חטופים שנותנת חמצן לחמאס ואחריה עוד אחת כזאת.

אני לא אומר זאת כרגע ממקום מאשים, היתה כאן בחירה קשה בין שתי חלופות שכל אחת מהם היא חשובה מצד עצמה, אך עם מחיר כבד בצידה.

לדעתי (וכנראה לדעת רוב חברי הפורום) זאת היתה האופציה הלא נכונה, אבל קשה להכחיש שהאווירה הציבורית נטתה אליה. אבל זו היתה הבחירה של נתניהו.

אני חושב שזה נכון...משה
קיבל אור ירוק לפעול נגד אירןאיתן גיל
אבל לא נגד חמאס- בטרם שיקום הרצועה. 
אתה מתחיל את ההסטוריה מהנקודה הנוחה לךהסטורי

עם כניסתו לתפקיד טראמפ הודיע לחמאס שאנחנו יכולים לפתוח עליהם את שערי הגיהנום, הוא גם דיבר על הגירת עזתים. אם היינו פותחים עליהם את שערי הגיהנום - טראמפ היה תומך לחלוטין.

נתניהו העדיף עסקת חטופים. גם כשחודשה הלחימה (מרכבות גדעון א וב) היא היתה כולה מכוונת ללחץ עד שחמאס יסכים לעסקה (ממליץ לחפש את הפרקים של עקיבא ביגמן על המבצעים).

טראמפ, שכפי שרואים שוב ושוב מתואם איתו בכל פסיק (וכל הטענות על 'פערים' הם רק הצגות לתקשורת שכל מיני קונים שוב ושוב את אותה 'סחורה'), נתן לנתניהו בדיוק את מה שהוא רצה.

מה לעשות שחמאס אינם טפשים ואפילו שהם נאלצו לוותר על רוב דרישותיהם, שבזמן ביידן הם לא העלו על דעתם, אבל בהחלט שמרו על הישרדותם. כעת זה ההסכם שנתניהו רצה וטראמפ ערב לו.

לבוא לערב שאתה גררת לסיפור בתלונות - זו עזות מצח.

(חשוב להדגיש, נתניהו עצמו לא בא בתלונות. אני משוכנע שהוא רוצה תיאורתית בהשמדת חמאס, אבל לא באמת רוצה בכיבוש וישוב הרצועה. רק חסידיו, שמנסים להאמין בו יותר ממה שהוא מאמין בעצמו - מספרים לעצמם שטראמפ הוא הבעיה).

זה לא פשטני כדבריך- עשית סלטאיתן גיל

עמדת נתניהו מהרגע הראשון היתה לפרק את חמאס ולהחליפו בממשל צבאי ישראל, אלא שהוא נתקל בשני מחסומים לא פשוטים:

א. היהודונים של טראמפ הוזהרו מפני ההשלכות הכלכליות שיהיו עליהם אם חמאס תחת הגדרת כיסוי חדשה: "ממשלת טכנוקרטים" יחדל מלהיות סוס טרויאני של קטאר בחצר האחורית של ישראל. טראמפ אכן מקשיב לנתניהו, אבל על היהודונים שלו הוא סומך יותר.  

ב. צמרת צה"ל, כאיש אחד, הטילה וטו על עצם הרעיון להחיל ממשל צבאי על עזה.

בנסיבות האמורות בחר נתניהו להשהות את הכרעת חמאס, וללכת בכל הכח על שחרור כל החטופים, וכך היה. וכמאמר השקלישאה: מוטב ציפור אחת ביד, וכו'

בתוך כך זימן את עצמו נתניהו לפגישה נוספת עם טראמפ שבה עלתה תכנית מגירה למוטט את משטר האייטולות, אולי כחלופה לפירוק חמאס שתקוע כאמור.

במאמר מוסגר יאמר שטראמפ נעתר, כי ליהודונים שלו אין אינטרסים כלכליים באירן- לכאורה.

סוף דבר, דוקטרינת נתניהו גורסת שאם משהו תקוע, זה הזמן ללכת על משהו גדול אחר. כך למשל הסכמי אברהם יצאו לדרך במקום תכנית המאה של טראמפ ש"חברים טובים" טרפדו.  

לא נכוןהסטורי
נתניהו לרגע לא נתן הוראה לכבוש את עזה ולהקים ממשל צבאי. גם באיזורים שכבר התישבנו ויושבים בהם שנתיים. נתניהו מאוד נזהר לא להכריז שנשאר לשלוט בהם ומאוד נזהר שמאף החלטת קבינט לא ישתמע כך.

אי אפשר להאשים את טראמפ, במה שלא הוכרז כמטרה רשמית ולא כהוראה לצבא, עוד בזמן ביידן.

טראמפ אפשר לפתוח על עזה את שערי הגיהנום ולתת לתושביה להגר. נתניהו המהם, אבל מנהלת ההגירה לא הוקמה עד רגע זה (זה עניין פנים ישראלי, לא תלוי באנשי טראמפ בכלל) ובמקום שערי הגיהנום, הפעילו לחצים כשכל הזמן היה ברור שהמטרה היא עסקת חטופים במחירים יחסית סבירים.

זה מה שנתניהו רצה וזה מה שהוא קיבל.

נו באמת.איתן גיל

הסדר הוא תמיד הפוך וטוב שכך.

גורמי הבטחון עוקבים אחרי פצצות מתקתקות, וכשסוגרים על מישהו, מבקשים אישור מראש הממשלה, שמאשר או לא מאשר לפי העניין, ולפי שיקול דעתו.

כך גם לגבי כיבוש עזה, ראש הממשלה הציע בחדרים סגורים להערך לביצוע, ושמע את ששמע, אז הוא נסוג.

טוב, אז חיזבאלה בכוחותיו האחרונים העז להתערבהסטורי
בעז"ה ובהשתדלותינו הביא על עצמו את קיצו.

כבר חוסל ראש סיעת חיזבאלה בפרלמנט. משום מה ל'מדיניים' מהפרלמנט נתנו חסינות בסיבוב של לפני שנה וחצי. אז כעת הסרנו את הכפפות גם בעניין הזה.

בדיוק כךאיתן גילאחרונה

פעם נרתעו מלפגוע בהנהגות פוליטיות של גופי טרור, אז לא עוד.

כולם בני מוות.

ההבדל הוא שאצלם שליש מהעם לא רצה לעשות הפיכה.קעלעברימבאר
באיראן שליש רוצים הפיכה, ועוד שליש יזרמו לכאן או לכאן.   רק שליש נאמנים למשטר.

וגם נגד איראן יש קונצנזוס של ארהב אירופה והסונים למוטט את השלטון. ורוסיה וסין לא מתערבות כבר

התבדתה כמובןאיתן גיל
למה לחגוג את מות חמינאי???????אריק מהדרום

הייתם מתפללים עליו שיחזור בתשובה!!!

יתמו חטאים מן הארץ!  חטאים ולא חוטאים!!!!

🥳🥳🥳🥳🤠🤠🤠🤠

עוד חודש אפטר פארטי במצרים.

נו מתי ההפיכה באיראן? למה העם שם לא יוצא לרחובות?קעלעברימבאר
כבר בוקר או עוד לילה שם?
כי משמרות המהפכה עדיין חזקים מאודפ.א.

אנחנו רק ביום הראשון של מלחמה, שתימשך זמן.  לא רק כמה ימים אלא הרבה יותר

המנגנונים השלטוניים באירן לא קורסים בגלל סילוקו של המנהיג. צריך הרבה מעבר כדי לגרום לשלטון לקרוס. 

למה העם לא יוצא לרחובות?קעלעברימבאר

לפני חודש יצאו 40 אלף

מהידיעה כי משמרות המהפכה ישובו וירצחו בדם קרפ.א.

כמו בסבב הקודם.

כמות הנרצחים שהיו אז, עולה על 40,000.

ומפגינים היו הרבה יותר מהמספר הזה.  

פורסם עכשיו:

שליש מהאיראנים מתים מאושר על חיסול חמינאיקעלעברימבאר
אז חבל שלקח לטראמפ חודש לקבל את ההחלטה…רוני 1234
ועוד עודד אותם לצאת ונהרגו בהמוניהם סתם… בהנחה שהוא בא לעזור להם כל רגע
לא לקח חודש לקבל החלטההסטורי
לקח חודש לארגן את הכוחות, הגיוני.
סבלנותברגוע
אין לי סבלנות. אני רוצה ביד או טו לנוח מאויביהםקעלעברימבאר
גם אניברגוע

אבל אם הם יצאו עכשיו לרחובות יהרגו אותם.

איראן זאת מדינה מאוד גדולה ולוקח זמן להחליש את השלטון שם.

שום שלב בגאולה לא מתקדם בלי סבלנותהסטורי
הדרשה של ר' חיא על גאולה קמעה קמעה, מתבססת על מהלך מגילת אסתר. 
כי טראמפ אמר להם שיחכו ויתכוננונקדימון
וגם נתניהו אמר להם שיכינו את עצמם.

קודם כל, צריך לתת לנו לעבוד. ורק כשהשטח יהיה מספיק פנוי וחלש, העם יוכל ויצטרך לצאת ותפוס את המדינה. כרגע זה סתם יהיה טבח המוני וחבל על החיים.

התפקיד שלהם יגיע בעיתו ובזמנו. בנתיים טראמפ אמר להם שדווקא יישארו בבתים. שלא יפריעו, לא יסכנו את עצמם, ולא חלילה יגרמו לשינוי תוכניות מבצעיות כדי למנוע פגיעה באזרחים תמימים באמת.

רק התחלנו. הם עוד יצאו לרחובות בעז"ה.

יפהקעלעברימבאראחרונה
איך אתם אוהבים את אוזני חמינאי שלכם?נקדימון

שוקולד או פרג?

אולי נהפוך לשירשור הממים הגדול של חמינאינקדימון

יצרתם מם? שלחו לכם אחד? שתפו איתנו

אמנם אל יתהלל חוגר כמפתח ואכמ"ל, אבל על הטוב הזה אי אפשר שלא להודות - ובעז"ה נהפוך הוא וישלטו היהודים המה בשונאיהם

פרג אופיום (לעמונים)קעלעברימבאר
לא לא אוזני חמנאינפשי תערוג
למה לא צלעות או סטייק?
הכי טוב ספינג' בסיג'קעלעברימבאר
יסתיים בשחמט?נקדימון

מי זו המלכה? שרה?קעלעברימבאר
לא יפה לביבי לגנוב כתר של ספר תורה😅קעלעברימבאראחרונה
מי שברך אבותינו הוא יברך את הממשלה והעומד בראשהאיתן גיל
ואת חיילי צה"ל
ואת האזרחיםשלג דאשתקד
ואת ממשלת ארה"בנקדימון
והעומד בראשה, ואת חייליהם.

שמעתי בשם הרב שמואל אליהו שנכון בהחלט להכליל את צבא ארהב והעומד בראשם בתפילות שלנו להצלחה ולניצחון.

למה ארהב? אנחנו לא בגלות. אפשר לומר "ייתן ה'קעלעברימבאר

את ישראל ואת עוזריהם מהעמים מצליחים" אבל להתפלל בשלום מלכות גויית זה רק חידוש של ירמיהו מגלות החרש והמסגר "וישלח ירמיהו לאנשי הגולה לאמר התפללו לשלום העיר אשר הגלתי אתכם שמה כי בשלומה יהיה לכם שלום", עצם זה שירמיהו היה צריך לחדש זאת סימן שזה לא היה לפני, גם כשצבא מצרים עזר ליהודה. כשם שתפילה מתפללים "רופא חולי עמו ישראל" ובמילא זה כולל את כל החולים בעולם, למעט רשעים שמותם עדיף לעולם.

בארץ ישראל במדינה, לא מתפללים תפילה לשלום המלכות הגויית.

וצריך לזכור שעדיין ארהב מייצגת את מלכות רומי הרשעה שהגלתנו לבין האומות, ושרפה את היכלינו. ואת הפרוגרס. נכון שחצי ממנה טוב וטראמפ ידיד ישראל ונגד הפרוגרס, ולא במקרה ה' השתמש בו כשליח להגן על ישראל דווקא חצי שנה אחרי שחוקק חוק שיש רק 2 מגדרים, בעוד הפרוגרסיבים בארהב בעד איראן כמו קאמלה האריס. אבל "חסד לאומים חטאת" וכל מה שעושים הקולקטיבים הגויים, אינם עושים אלא לטובת עצמם, בסוף יש לארהבה אינטרס להשמדת איראן לא פחות מאיתנו, והיא עושה זאת במחיר מזערי כאשר אנחנו סופגים את רוב ההרס. ואל תבטחו בנדיבים. והנביאים מוכיחים אותנו על בטחוננו במצרים ויחזקאל רואה בזה ממש ניאוף ובגידה בה' לסמוך על האומות שיצילו את ישראל.

להיעזר ריאלית כן, לסמוך בקטע הנפשי, לא.

ברוראיתן גילאחרונה

מישהו סיפר פעם על תחזית לבצורת בשנה הבאה, והנוכחים זלזלו, ואז הוא תיקן את עצמו לבצורת בשנה הבאה- בארצות הברית, וכולם נכנסו ללחץ.

ככה זה כשאנחנו תלויים בארצות הברית...

חילול השם לשמו!!!!סיעתא דשמייא1

חשד לטרור יהודי ביו"ש: רעולי פנים הציתו בתים ומכוניות של פלסטינים

אז הצלחתם להפחיד כמה ערבושים אבל טנפתם את שם השם.

פשוט קיצוניים חסרי גבולותאבא מבסוט

"ישמח צדיק כי חזה נקם פעמיו ירחץ בדם הרשע ויאמר אדם אך פרי להצדיק אך יש אלוהים שופטים בארץ " יהודי קיצוני בשם דוד המלך.

"לא תחיה כל נשמה" הקב"ה לפי פרוש האור החיים הקדוש זה לכל הדורות.

להיזהר עם היום שאחריhamedinai

אני זוכר היטב איך, אחרי התפרקות ברית המועצות ב-1991 והתחלת המגעים החשאיים שהובילו להסכמי אוסלו, אחד ממובילי הדעה הבולטים בשמאל הישראלי (בגוון מסוים, כמו יוסי ביילין או חוגים קרובים אליו) ניסח רעיון דומה מאוד:  "עם קריסת ברית המועצות נעלמה המטרייה הסובייטית שהגנה על ארגוני הטרור הפלסטיניים ועל מדינות ערב העוינות. עכשיו, כשהאיום הגיאופוליטי הגדול ירד, אפשר לקחת סיכונים שלא העזנו לקחת בעבר, כשברה"מ עוד עמדה מאחורי הצד השני."

ואכן, הממשלה דאז – בראשות יצחק רבין ושמעון פרס – לקחה את הסיכונים האלה: הכרה באש"ף, החזרת ערפאת מעונש גלות, מסירת שליטה בשטחים, יצירת הרשות הפלסטינית – הכול מתוך תפיסה ש"חלון ההזדמנויות" נפתח בגלל השינוי העולמי הדרמטי. התוצאה? במקום שלום יציב, נכנסנו לסבב סיכונים חדש ומסוכן בהרבה: גל טרור מתאבדים, האינתיפאדה השנייה, אלפי הרוגים ופצועים, ופגיעה עמוקה באמון הציבורי.

הלקח ההיסטורי ברור: נפילת אויב אסטרטגי גדול (ברה"מ אז, איראן אולי מחר) לא בהכרח מביאה שלום אוטומטי. לפעמים היא יוצרת ואקום, כאוס, התחזקות כוחות קיצוניים אחרים, או – מה שחמור יותר – פיתוי פנימי לרוץ להסדרים מהירים מדי, מתוך אופוריה זמנית של "עכשיו או לעולם לא".

אם מחר יקרוס משטר האייתוללות באיראן (בין אם במלחמה, בהתפכחות פנימית או בהתפרקות), סביר מאוד שחלקים ניכרים מהשמאל והמרכז-שמאל יראו בכך "חלון הזדמנויות" דומה ל-1991–1993. הם ילחצו בכל הכוח על מהלכים מדיניים דרמטיים מול הפלסטינים – ויתורים טריטוריאליים גדולים, חזרה לגבולות 67' עם התאמות מינימליות, פתרונות יצירתיים לירושלים ולפליטים – מתוך ההיגיון: "האיום האיראני ירד, חיזבאללה וחמאס ייחלשו, עכשיו אפשר לקחת סיכונים שלא העזנו לקחת קודם".

אבל המציאות כנראה תהיה מורכבת ומסוכנת יותר:

ככל הנראה, טורקיה צועדת בדיוק לאותו כיוון שאיראן הלכה אליו – ממדינה עם יחסים טובים יחסית לישראל (בעבר, לפני עידן ארדואן, היו שיתופי פעולה צבאיים, מודיעיניים וכלכליים משמעותיים) למדינה עם רטוריקה אנטי-ישראלית חריפה, תמיכה בחמאס, השפעה גוברת בסוריה, קטאר וגורמים איסלאמיסטיים, וניסיון לבנות "ציר סוני" (neo-Ottomanism) שמקיף ומאיים על ישראל. טורקיה, עם צבא גדול בהרבה (השני בגודלו בנאט"ו), תעשייה ביטחונית מתקדמת, והשפעה רחבה יותר בסביבה הסונית, עלולה להפוך לאויב קשה ומסוכן יותר מאיראן – לא דרך פרוקסי שיעיים בלבד, אלא דרך השפעה ישירה, צבאית ודיפלומטית רחבה יותר.

ועוד נקודה קריטית: גם איראן וגם טורקיה מלמדות אותנו שאסור לסגת מאף שטח חיוני. כי גם אם מוסרים אותו לישות שהיא "בסדר" כיום (או נראית כזו), אי אפשר לדעת מה יהיה בעוד חודש, שנה או עשור. הנה איראן: לפני 1979, תחת השאה, הייתה מדינה ידידותית לישראל – שיתוף פעולה אסטרטגי, מכירות נפט, טיסות ישירות, אפילו פיתוח משותף של נשק. ותוך זמן קצר, אחרי המהפכה האיסלאמית, הפכה לאויב מושבע. אותו דבר עם טורקיה עכשיו: יחסים היו טובים יחסית בעבר, אבל תחת ארדואן הם התדרדרו דרמטית – והאיום גובר.

שטח שנמסר – עובר לאויב לעולם ועד, ואין חזרה אמיתית ממנו. הנה רואים את זה בעזה: למרות שכבשנו חלקים ממנה מחדש אחרי 7 באוקטובר, קשה ביותר (עד בלתי אפשרי בפועל) לחזור להתיישבות יהודית כמו לפני ההתנתקות ב-2005 או אוסלו. המחיר הפוליטי, הבינלאומי והביטחוני גבוה מדי, והשטח נשאר בסופו של דבר תחת שליטה או השפעה עוינת.

לכן: להיזהר ליום שאחרי. לא רק מפני "פנטזיות השמאל", אלא מפני שההיסטוריה מלמדת אותנו שקריסת אויב גדול יכולה להביא לא רק הזדמנות – אלא גם לסיכונים חדשים, גדולים ומתוחכמים יותר, כולל עליית אויבים חדשים חזקים יותר. צריך ערנות, איפוק אסטרטגי, ולא לרוץ שוב לאותה מלכודת של אופוריה מדינית שכבר שילמנו עליה מחיר כבד בעבר.

היום הוא 2026 – והלקח מאוסלו, מאיראן ומטורקיה עדיין צורב. אל תתנו לו להישכח.

המומחיותרועישםטוב

המומחיות מספר 1 של צה"ל זה לאתר ולחסל כינוסי מחבלים (הכיזבלה, חמאס, איראן בעם כלביא, חותים) 

ועדיין הגאווה של חמינאי המטומטם לא נתנה לו לראות את הדבר הפשוט הזה ועשה את הכינוס 

ולכן מתתתת

אומרים שהיה גורם הפתעהשלג דאשתקד

והאמת, לרגע לא האמנתי שהם יורידו את חמינאי (ועדיין אני מתקשה להאמין שזה קרה...).

יש הבדל גדול בין להטריד פוליטיקאים או אנשי צבא (=טרוריסטים), ללהוריד שייך לשוב מצאצאי מוחמד ימ"ש

לא תרצה קודם לחזור בך מכמה שרשורי עבר?מרדכי
לא הבנת...שלג דאשתקד

הוא משחק "קפלניזם" (המשחק הומצא כשהודו רק לטראמפ על שחרור החטופים).

כשהוא רואה הצלחה, הוא מזהה אותה כשילוב של חוכמת הצבא (שמשום מה ברור שכולו כולל אך ורק שמאלנים) וטיפשות האויב.

^^^^הסטוריאחרונה

אולי יעניין אותך