התנאי שהציב אריה דרעי לאלי ישי בתמורה לשריון המקום השני בש"ס הקפיץ יותר את הציונות הדתית מאשר את אלי ישי בעצמו. אומנם אלי ישי הופתע מכך שהוא צריך לחתום על מכתב פיטורין שיהיה תמיד באמתחתו של דרעי, אבל בציונות הדתית דווקא קפצו את זה על מנת לגייס את אלי ישי לשרותם.
בסביבות השעה אחת בצהריים יצאה החתמה של רבנים מהציונות הדתית בא הם קוראים לאורי אריאל לפרוש מהבית היהודי ולחבור לאלי ישי בהקמת מפלגה חדשה בסגנון החרד"לי שכיום אין לו ייצוג הולם במרוץ לבחירות עד כדי כך שרבנים מהציבור החרד"לי מתלבטים במי לתמוך כי הבית היהודי כבר לא אופצייה מבחינתם. במקביל לכך פורסם פה בערוץ 7 סקר פנימי שמציג שמפלגה שכזאת תזכה בשבעה מנדטים בבחירות הקרובות. מספר שאורי אריאל לא יתקרב אליו אם היה חושב לרוץ לבד בלי הבית היהודי.
כשעה-שעתיים לפני, כשהתחיל להישמע קולות הפיצוץ, החלו גם רבנים וגורמים נוספים לדחוף לאיחוד בין אלי ישי לבין מפלגתו החדשה של מיכאל בן-ארי. במהלך הבוקר נעשו טלפונים בין רבנים על מנת שיתמכו במהלך שכזה ויקראו לו.
המצב כרגע הוא שאלי ישי עדיין לא הודיע מה בכוונתו לעשות. מצד אחד הוא עם סכין של דרעי על הצוואר בלי יכולת לזוז ומצד שני יהיה קשה לו לעזוב את ש"ס, במיוחד אם זה בשביל מפלגה חדשה שהוא יצטרך להנהיג.
לי עלתה השאלה היום לאותם הרבנים שתומכים באיחוד בין ישי לאריאל היא למה? הרי עד לפני שבועיים טענו אותם הרבנים שתקומה לא מקשיבים להם (וכידוע אנשי תקומה הם נבחרים ע"י הרבנים על מנת לייצג אותם) ושהם יישרו קו עם בנט והבית היהודי, אז למה עכשיו רוצים לעמוד שוב מאחורי אורי אריאל?
התשובה שכרגע יש לי היא שמבחינתם אין אלטרנטיבה אחרת (למרות שאם כולם יתמכו בבן ארי אז יש לו סיכוי לעבור אלא שצריך את הראשון שיעשה את זה וימשוך את השאר) ולכן הם עדיין מעדיפים להריץ את אורי אריאל והעיקר שתהיה אלטרנטיבה.
לדעתי יהיה לאותם הרבנים יהיה קשה לשכנע את אריאל להתאחד עם ישי. לפי איך שזה נשמע האיחוד כן מתקדם ואורי אריאל לא ימהר לוותר על המקום השני ואל תפקיד שר בפוטנציאל לעומת מפלגה חדשה. אני ממש בספק אם הוא ילך על זה.
לגבי האיחוד עם מיכאל בן ארי בהמשך הערב אני כנראה אדבר עם אחד יוזמי האיחוד ואם יהיה לי פרטים אעדכן. ואני לא אתכחש שאני אשמח לאיחוד שכזה.
|קמצן|

אל תתפתה למחשבות האובדניות שלך