צוק איתןחצב
ערב טוב.. אני רק קורא סמוי אבל אולי תוכלו לעזור לי.. לחמתי בצוק איתן ובין היתר יצא לי לראות כמה דברים לא פשוטים.. פצועים, בנאדם שמת לי בידיים.. עכשיו זה מתחיל לעלות לי שוב. לא ברמה מוגזמת אבל בחלומות וכדו'... מוזר לי לחשוב שיש לי איזה פוסט טראומה או משו בסגנון כי אחרי הכל זה לא היה איזה מלחמת יו"כ.. יש למשהו הצעה/רעיון לעצור את זה שזה לא ידרדר? תודה.
קפיץ. ******* מבינים בפסיכולוגיה לכאן *********אלעזר300

למה זה מוזר לך?אושר תמידי
מלחמה זו מלחמה.. וזה בהחלט לא קל.
הייתי מציעה לך לראות מישהו מקצועי. לפעמים צריך את המקום הזה של לדבר על החוויות הקשות כדי שיתעכלו אצלנו..
המון המון בהצלחה ובשורות טובות..
ו...תודה.
פנה לייעוץארוון

גם אין מספיק פרטים...

אני אמנם יכולה להתחיל לשאול אותך האם חווית תגובת קרב והאם טופלת לפי עיקרון הקמ"צ.

ואני יכולה לשאול אם אתה חווה סימפטומי הימנעות, עוררות וחודרנות[למרות שנשמע שאתה מתחיל ללפתח חודרנות, אבל אני לא מאבחנת אותך]

אבל אין לי שום רצון לתת לך עצה שעלולה להזיק... ולכן.. פשוט פנה לטיפול!

[הדבר היחידי שאולי אפשר להגיד שאין לך זה ASD וגם זה כנראה בגלל הזמן שעבר, אבל זה לא אומר שמישהו מהפורום יכול לאשר/לשלול PTSD ולכן אין מנוס מפנייה לייעוץ]

..חצב
זה די סינית כל מה שאמרת לי עכשיו....
בשורה התחתונה- ייעוץ מקצועי...ארוון

אין לי בעיה להסביר מושגים באישי, אבל כבר אומרת שאני לא גורם מקצועי, לא לוקחת אחריות- ולכן רק מוכנה להסביר כמה מושגים שכתבתי..

..ammyy admin

הרב גוגל מתרגם גם סינית.. 

א. כל הכבוד!ד.

יישר כח ותודה רבה שלחמת בשביל כולנו.

ב. זה לא נראה דבר "בלתי טבעי".. סביר שאחרי דברים כאלו, זה יחזור בחלומות.. לא צריך לחשוב שזה "יתדרדר" חלילה.

ג. כדאי אכן לפנות למישהו שזה התחום שלו, ליתר ביטחון.  וזכות המטרה הגדולה שלשמה נלחמתם - תעמוד לך בעז"ה לא להינזק כלל, ורק לעלות מזה.

אני חושבת שג. זה דיי הכרחארוון

יש כבר חיילים אגב שהתאבדו לאחר מבצע צוק איתן[לפחות דווח על 3], ככה שאין להקל ראש... 

במיוחד שהגבול בין טבעי לפתולוגי הוא דק.

מי הקל ראש?...ד.

אם כותבים שלושה - מתכוונים לשלושה.

ואני לא חושב שהיה ענין להזכיר מה שהזכרת כעת. כך לא מעוררים מוטיווציה..

הכוונה שזה לא "כדאי", אלא "הכרח"ארוון

זה לא היה מיועד לו, וגם כשהוא רואה את זה עכשיו, זה דווקא טוב, להבין שאין עניין להשוות למלחמות מיתולוגיות וכו', אלא הבנה שגם זה חוויה קשה באותה מידה.

הפוך..ד.

[לגבי ה"דווקא טוב"] הוא יודע יותר טוב מה היתה ה"חוויה"...

ואדם שבאמת היה לו רושם קשה כזה, של חוויה כזו, לא היה כותב שזה "לא מלחמת יוה"כ".. כי זה לא מה שהיה מענין אותו.. ההשוואה ל"נוסטלגיות" מראה משהו בריא וטוב..

ולגבי ה"כדאי" - בחור נבון כזה, מן הסתם זה מספיק לו. ויותר טוב ומועיל לענין..

יש אנשים שצריכים לדחוף לטיפולארוון

היום לטפל בכפייה זה רק שהפסיכיאטר המחוזי מחליט ולכן בינתיים מפספסים מקרים....

ברגע שהוא שואל כאן במקום לפנות לטיפול, הוא צריך כנראה דחיפה רצינית- והיום קל לפחד מזה, "מזה זה אומר עלי?" וכו'.

בבקשה, קצת רגישות. לא צריך לדחוף אף אחד לשום מקום,ביד היוצר

במיוחד לא ע"ג פורום.

את לא רוצה לגלות שח"ו דחפת מישהו למקום הלא נכון.

בטוחה שכוונותייך טובות

ההפך, אני מעדיפה להפנות לטיפול מקצועיארוון

מאשר לתת פה עצות ולגלות שהיה כאן מקרה שכן היה צריך ייעוץ או טיפול מקצועי ולא הלך....

יקירי הגיבור! הצבא עוסק המון בזה ובתופעהחליל הרועים
פנה לקב"ן היחידה והוא יציע לך פתרון מקצועי. אל תהסס

אתה גם יכול לפנות אליי באישי ואעזור בשמחה
בדיוק היום השתתפתי בשיח לוחמים שחוו את המבצעחליל הרועים
וכולם כמוך

חזק ואמץ
יישר כח!ד.

חצב היקר,ammyy admin

ערב טוב, 

אצלנו גם היה זוועות שלא יצאו לנו מהראש. 

וככל שניסנו להעסיק את הראש בדברים אחרים,

זה הצליח. אבל עדיין לא עבר לגמריי, 

ממליץ בחום ללכת לייעוץ. 

זה לגיטימי. ויוצאים מזה בסוף.. 

השם ישמרך,

בהצלחה. 

תודה לך מלךך קדושש של עם ישראלל!!!דגני בוקר
אוהבים אותךך!!!!!!!!!!!!!
אח יקרגוונא

ראשית, תודה רבה לך על תרומתך ועל הקרבתך הגדולה!

לגופו של עניין, לא חושב שכדאי להקל בזה ראש, ורצוי מאוד לבחון זאת בעיניים מקצועיות ומבינות יותר. מוצע בזאת לברר ב"מסע שחרור", שנועד בדיוק לכך, ומוכר ע"י מערכת הביטחון.

בהצלחה ובשורות טובות ידידי!

מצטרפת להערכה העצומה לך ולשאר החייליםיטבתה
המקסימים שחרפו נפשם ומעננו וכן להמלצות לפנות לעזרה מקצועית.
בהצלחה!!!
אוהבים אתכם
מבינה בזה מעט. ממליצה-ציפי כהן

לבחון את עצמך יותר בפירוט:

מה זה אומר שזה מופיע בחלומות וכדו'? מה זה ה-וכדו' הזה? 

האם זה עולה גם סתם ככה ביומיום? תמונות ממה שקרה עולות סתם כך? האם יש דברים מסוימים שמעלים את זה פתאום? (ריח מסוים, טעם, רעש כלשהו, רגש כלשהו, אמירה, צבע, פריט מסוים, מגע מסוים וכו)

האם אתה מנסה להימנע ממה שאתה רואה, מנסה להזיז את זה הצידה- אבל זה רק עולה עוד ועוד?

בפוסט טראומה יש כמה תסמינים מאוד משמעותיים:

חודרנות

הימנעות. 

עוררות מוגברת.

עלולה להיות חרדה בעצימות משתנה. 

עלול להיות דיכאון כנ"ל.

ויש עוד. אבל אלה העיקר.

חודרנות- תמונות חוזרות ונשנות של מה שקרה. מופיעות שוב ושוב ללא אזהרה מוקדמת, ולא רק בחלומות. זיכרונות כואבים שעולים הרבה פתאום מול העיניים, בלי קשר למציאות הקיימת. מחזירים אותך אחרוה לשם. לתחושות, לרגשות, לחוויות.

הימנעות- נסיון למנוע מהתמונות וכל מה שהזכרתי מלעלות- ולכן כל הזמן נסיון להוציא את התמונות הללו מהראש.

הטריק של ההימנעות הוא שזה לא משנה כמה תימנע- זה יעלה שוב ושוב. דווקא בגלל שאתה כל כך מנסה להימנע מלחשוב ולהרגיש את זה. (כמו שאומרים- "נסה לא לחשוב על פיל לבן." עכשיו אתה תחשוב על פיל לבן... לא משנה כמה תנסה שלא לחשוב על זה...)

עוררות יתר- מצב שבו הגוף מרגיש בכוננות ולכן הרבה דברים גורמים לתחושות גופניות קשות. הגוף כמו דרוך ומוכן לפעולה (מרגיש בסכנה מרבית הזמן) ולכן מפעיל מנגנוני הגנה ועוררות- שמקשים עליו לחזור למצב רגוע.

זה עלול להופיע כמו זרמים בידיים וברגליים, רעידות, נשימות מואצות, קצב לב מוגבר ועוד.

זה יכול לקרות כשיש רעשים מסוימים שמקפיצים אותך או מפריעים לך (רעש חודרני- שנכנס פנימה ואין לך מגן מפניו. יוצר תחושות גופניות), זה יכול להיות בתגובה למשהו שמזכיר לך משהו משם. יכול להיות בתגובה למגע מסוים בגוף שלך. יכול להיות כל הזמן. יכול להיות חלק מהזמן. משתנה...

חרדה- בהתקף חרדה אתה מרגיש כאילו אתה עומד למות או להשתגע. הפחד הוא עצום ואתה מנותק מהמציאות הנוכחית.

חרדה כללית מתבטאת בפחד תמידי שיקרה משהו. הרבה פעמים היא מנותקת מהמציאות ולא נכונה.

בפוסט טראומה הרבה פעמים החרדה מחוברת למה שקרה לך אז- ואתה חוזר לעיתים לשם, לאירוע ההוא, וחי אותו מחדש או רק חוה פחד עצום מדברים שקרו אז ומההשלכות שלהם עליך. זה לא רלוונטי למציאות הנוכחית כי ב"ה עברה המלחמה אותה פה, אתה לא נלחם כרגע והכל תקין. אז החרדה כביכול מנתקת אותך מהמציאות ולוקחת אותך חזרה לשם.

העבודה שאתה צריך לעשות כדי להיחלם בה- היא לחזור למציאות ולהבין שאתה פה. (אפשר להתבונן בסביבה ולספור חפצים בצורה מסוימת. אחר כך לספור כמה חפצים בצבע מסוים. לנשום עמוק. למצוא משהו שאתה אוהב בסביבה הקרובה. להתבונן בו. לנשום כל הזמן עמוק אל הבטן. וכך להגיע למצב שאתה מבין שאתה פה. והמציאות הנוכחית היא המציאות הנכונה. ולא מה שבדמיון שלך.)

דיכאון- מתבטא במחשבות שחורות. חוסר חשק לדברים שפעם שימחו אותך והיה לך חשק אליהם. חוסר שמחה כללי. בעיות שינה ואכילה לעיתים (לא מחייב, ויכול להיות לשני הכיוונים- חוסר או יתר). יכול להביא למחשבות על מוות וגם לרצון למות. יכול להביא למחשבות התאבדות ולתכנון ואף לביצוע.

לכן מי שחווה מחשבות מהסוג הזה- שילך לטיפול כי החיים יפים, זו רק מחלה זמנית, וכמו שמטפלים ביד או ברגל שנפצעה- כך יש לטפל בנפש שנפצעה וקשה לה. וזו לא בושה לפנות לטיפול כדי לרפא נפש פצועה.

כיום, בזמנים האלה, ב"ה יש כל כך הרבה מודעות לפוסט טראומה ולטיפול בה.

הזכרת את יוכ"פ- אז ממש לא הייתה מודעות לטיפול בזה ואנשים שחוו פוסט טראומה חיו בסבל מתמשך ונוראי המון שנים.

כיום מבינים את העניין הוא מפותח מאוד ויש הרבה טיפולים- גם במסגרת הצבא וגם מחוץ לה. אתה במקום אחר לגמרי ממה שהיה אז.

אם אתה חווה משהו ממה שתיארתי, וגם אם לא- ואתה רק מרגיש סובל וזה מפריע לך בתפקוד היומיומי- פנה לייעוץ וטיפול ויכוונו אותך למקום בו תוכל לעזור לעצמך לחיות חיים יותר נעימים, בלי הטראומה הזאת.

ממליצה על נט"ל- עמותה שמטפלת בנפגעי טרור לאומי. מטפלים שם גם בחיילים נפגעי טראומה.

ושמה פה קישור למרכז לטיפול בטראומה. תקרא את המידע. ככל שתדע יותר כך זה יעזור לך יותר.

http://traumaweb.org/content.asp?PageId=10&lang=he

(ואגב, PTSD זה בעצם POST -TRAUMATIC STRESS DISORDER שזה בעברית- הפרעת דחק פוסט טראומטית. מה שתיארתי למעלה.)

בהצלחה רבה רבה!!!

אם כבר בעברית אז לכתוב נכון עד הסוףארוון
הפרעה בתר חבלתית
אדון חצב. לא לזלזל בצוק איתןדינה די

זה לא היתה מלחמה קלה בכלל...

גם בעורף הרב האנשים חוו פוסט טראומה , לא כל שכן בחזית

גם בעד ייעוץ..מים שקטים

דבר ראשון זה ממש הגיוני שאחרי מלחמה זה מתפתח ואתה לא צריך להגיש רע עם זה שזה קורה לך.

דבר שני כדאי ללכת לטיפול כדי שזה לא יתפתח כי לפעמים אפשר לעצור את זה בהתחלה ולא כדאי להגיע למצב שיהיה לך יותר קשה עם זה.

בהצלחה!!

אין לי עצות, אבל זה ממש לא מוזר..אדם כל שהוא

גם דברים קלים יותר יכולים לגרום לפוסט טראומה, ולתופעות יותר חמורות ממה שאתה מתאר. 

מצטרפת לד., אכן כל הכבוד שנלחמת בשבינו, תודה רבהגאולה

בס"ד

שלום לכולם,

אומנם לא הייתי במלחה באופן  הקונבנציונאלי של

המילה אך חוויתי הרבה  (|באופן אבסורדי דווקא

ניסיונות אלו  עיצבו את אישיותי והביאו לניסיון חיים

שצריכים להודות לקב"ה).

לעניות דעתי, כשעולות לך מחשבות  לומר לעצמך

"גם זו לטובה", "יש סיבה לכל דבר, והקב"ה לא עושה

סתם דברים", ולהתנחם בגאולה, שכולם בעזרת השם

יקומו לתחייה, יהיו בריאים, לכולם יהיה טוב וכו'.

בתודה ובברכה

רפואה שלמה, רפואת הגוף ורפואת הנפש לכולם

לדעתי כדי לך לקחת טיפולטוביה2
ואם לא אז לפחות תמצא מישהו שאתה יכול לדבר איתו חופשי זה ממש עוזר
סגולה לכל צרההרשלה1

בס"ד

אח יקר,

יש סגולה נפלאה לכל צרה מרבי חיים מוולוז'יון. אמור כל הזמן: "הריני מאמין באמונה שלמה שאין שום כוח בעולם שיכול להרע לי או להיטיב לי, בלעדי הקדוש ברוך הוא. כל מה שעושה ה' - הכל לטובה".

הקב"ן הכי טוב בעולם הוא הקב"ה. דבר איתו בכל הזדמנות. הוא יכול הכל. אם יש לך סיוטים לילה, תבקש לפני השינה שתהיה לך שינה ערבה, ללא חלומות רעים. תקרא תיקוני זוהר לפני השינה. זו סגולה ידועה לטיהור נשמה ולשינה טובה. בכלל, לימוד תורה לפני שינה עוזר.

הבוטח בה', חסד יסובבנו.

שהשם ישמור עליך ויעזור לך,

תהיה בריא ותשמור על עצמך.

בטח בה'.

אין שום ייאוש בעולם כלל...

אמן, חזק לגזור, לשמור ולפרסם, מידע שווה זהבגאולה

תודה שהיית שליח שלנו!on

תדע שיש טיפולים (חלקם אפילו קצרים מאד) שהוכחו כמועילים מאד ומרפאים בתחום הזה.

ככל שפונים לטיפול קרוב יותר לזמן האירוע (ולא 20 שנה אחרי..), הוא טוב ומשחרר מהסימפטומים שתיארת.

בהצלחה

טיפול מקצועימחכה לשקטאחרונה

מנסיון שלא מטפלים בדברים שכאלה זה רק הולך ומחמיר.

אין מספיק מקום בשרתים של ערוץ 7פשוט אני..

אם אתחיל לכתוב ביקורת על הגיליון האחרון של מגזין ''פנימה'' 🙈

כמעט בכל עמוד הרגשתי צורך לדפוק את הראש בקיר, אבל הצלחתי להתגבר על היצר 🥳

הדסה הדסה למה את הלב שלי לקחת הדסההה קפיץ

שנים לא הייתי פה.הלב בוער למלך!

לא ידעתי שזה עדיין קיים. אז ברוכים תיהיו אנשים חדשים וישנים

אתה קיים גם מחוץ לווצאפ???אריק מהדרום

לאט לאט חוזרים למקורותהלב בוער למלך!אחרונה

מה אתם חושביםהתלמיד העייף

הייתי בחתונה עכשיו של חבר והיה 0 אנשים מהישיבה התיכונית שלנו (היום כבר נמצאים עמוק בעולם הישיבה) הגיעו מהישיבה התיכונית אני הרב שלנו וראש הישיבה עכשיו זה לא היה בחור שקט הוא בחור שבתיכוניץ היה מאוד פעיל ובאמת היה חבר טוב של כמה חבר'ה וחברמן עכשיו בסדר לא כולם חייבים לבוא אבל מינימום חבר אחד שניים טובים מה נסגר??

עצוב ממשכְּקֶדֶםאחרונה

הפיצ'ר האהוב עליי בתקופה הזועשב לימון

שנכנסים לאתר אינטרנט והוא מציע לי לאשר שימוש בקוקיות 🤭

אם יש שיער מספיק ארוך אני מאשרת

עד עכשיו אני לא מבינה מזה הקוקיס האלהנחלת

וגם, למה מכנים את מה שזה לא יהיה, כך.

אבל אני לא דוגמא...

תודה!נחלתאחרונה

משה

עוגיות זה משמין (את בקשת ה http)

אני מכיר את הבן אדם בתור ילדל המשוגע היחידי

אבל אז הוא דווקא היה מפחיד קצת לילדים

כמה טוהר, אמת וכנות יש בונחלתאחרונה

ממש ממש מהלב. באמת, גרם לי לחלישות הדעת. איזו נפש, נשמה, יפה ונקייה!

סרטונים מה7.10 - מה קורה לנפשחוזר תמיד לאשתי

שמישהו יעזור לנתח, מה קורה לנפש שלנו, מה היא מרגישה כשהיא רואה סרטונים מה7.10?

מה קורה לנו שם עמוק בפנים?

נ.ב.

צפיתי בסרט הזוועות כבר לפני שנה וחצי.. הכל מזכיר לי את מה שהיה שם..

כזה נוראי..

דווקא הייתי בהלם מעצמי שלא קרסתי ודווקא הייתי סבבה אחרי זה.

אבל עמוק בפנים היתה לי הרגשה שזה הרס אותי.

מה אומרים?

לא ראיתי ולא מתכוונת לראותעשב לימון

יש דברים שעדיף להשאיר אותם לא ידועים עד הסוף

אין חובה לפגוע בנפש, וכל אחד מכיר את הנפש שלו ויודע כמה יכול להכיל

מצטרףמשהאחרונה

אני גם לא מאמין בלצפות בזה.

ראיתי פירוש של אחד הראשוניםכְּקֶדֶם

לא זוכר מי כרגע מחילה

שאמר שמראות אסורים כוללים בקטגוריה גם מראות קשים של שפיכות דמים. זה מזיק לנפש. בייחוד כשזה מהעם שלך.. כשאני ראיתי את מה שראיתי הרגשתי כאילו במובן מסוים אנסו אותי וחיללו אצ כבודי. יודע שזה דוגמא רדיקלית אבל זה הדבר ההכי קרוב להרגשה הזאת. זה עשה לי כל כך רע שנכנסתי לדיכאון למשך חודש לא עבדתי לא יצאתי מהבית לא שמעתי מוזיקה לא צחקתי בקושי אכלתי.

אבל אחר כך למרות הכל חייבים לבחור בחיים

אגב איך נחשפת לסרט הזוועות?

חבר שלי הצליח לפרוץ, אבל אחרי זה נחסם לוחוזר תמיד לאשתי

חושבת שזה יצר הרע לחזות בזה.נחלת

מן סוג של מזוכיזם כזה. לא ראיתי ואיני מתכוונת לראות, בעז"ה. יש מספיק מועקות ומתח,

לשם מה להוסיף זוועות?

וואלה מענייןכְּקֶדֶם

עזרא שיינברג - מישהו יודע מה סוף הסיפור?חוזר תמיד לאשתי

הסוף עוד לא הגיע לצערינו...הסטורי

ישב כמה שנים בכלא, שוחרר כמיטב המסורת של מערכת המשפט הישראלית המלאת חמלה והגנה על אלו שהרסו חיים.

מסתבר שתוך כמה שנים יחזר להסתובב עם פמליה וחסידים שוטים, בדיוק כמו מוטי אלון...

זה השאלה... מתפתח שם משהו?חוזר תמיד לאשתי

היו מחאות, דיבורים, ואז השתקה.

אולי צריך להציף את הנושא הזה שוב.

צריך לעקוב, לבדוק מה הסטטוס של הרוע הזה

מעניין... אנשים כאלו תמימים?חוזר תמיד לאשתי

מי מסוגל לחזור לכזה איש? להאמין בו?

מדובר על אנשים אינטלקטואלים... לא לבושי שחורים שנוהרים אחרי כל כת מזדמנת וכל איש אשר בשם רב יכונה, אשר כל רדיפה שבעולם וכל פיצוץ פרשייה לא תרחיק אתם ממנו אלא תוסיף ותעצים את אהבת והערכתם אליו..

לא יודע, איך חזרו שוב ושוב למוטי אלון?!הסטורי

איך יש עדיין אלפי חסידים לברלנד?!

אין לך לעקוב אחרי כל דבר בעולםנקדימון

אם אתה מכיר שמישהו שמתפתה לשם, תציל אותו. זהו.

נדמה לימשה

שהיכולות שהביאו אותו למקומו הקודם עדיין שם. ספויילר: זה אכן דבר שלא מסובך מדי ללמוד. אבל רוב האנשים המערביים לא מאמינים בזה ואז כשזה עובד להם זה שוק חייהם.

אני חושבת שדווקא במקרה שלו, הוא מנודה עד היום והלואוריןאחרונה

הלואי שכל המתעללים/אנסים/פדופילים היו מקבלים יחס כזה לתמיד. יש יוצאים מהכלא וממשיכים במעלליהם וגורמים כאב וצער לעוד קורבנות.

למיטב ידיעתי גר היום בקצרין ומנודההריון ולידה

עוד יש איזו הפגנה קטנה כל מוצש מתחת לביתו בקצריןיהודי שואף לטוב

תגובתי נוגדת את תקנון האתר 4ne1

עוד פעם גולש יותר זמן ממה שתכננתיחוזר תמיד לאשתי

בפעם האלף החלטתי שהפעם אני לא נסחף.

כאילו, שום דבר לא יעזור זה חזק ממני.

לא בקטע של צדקות או נפילה, פשוט נגרר, זה שורף זמן ואני מרגיש שאין לי שליטה על הזמן שלי.

מה יש באינטרנט שמטשט את גבולות הזמן, ותמיד תמיד תהיה עליו יותר זמן ממה שתכננת?

כמו בקניון, מטשטש תחושת זמןעשב לימון

ונועד להיות כזה.

אני באמת דקה מחזירה תשאלה אליךSeven

מה יש באינטרנט שגורם לך לשרוף זמן ?

(אלא אם כן התכוונת אינסטגרם טיקטוק וכזה ואזיותר מובן)

הממחתול זמני

– המוח האנושי לא אוהב להתמקד כל־כך במשהו אחד לאורך זמן רב. זה מאוד קשה לשבת במשך כמה שעות ולהתעסק במשהו רצוף כמו ציור או כתיבה, למי שלא רגיל לזה. באינטרנט יש הרבה גירויים קצרים והמוח שלנו מת על זה (זפזופ בין אתרים, חדשות).

פעם הייתי אוהב לשחק במשחק מחשב מסוים אבל זה היה קשה לשבת עליו הרבה זמן בלי הפסקות של דברים אחרים (כמו קריאת מאמר).

– אני חושב שהאור במסך מרגיע/ממכר. המחשב/אינטרנט/UI בנוי בצורה מאוד מאוד כיפית ונוחה לעין והמוח די נרגע מזה.

– אתה תמיד יכול לעבור לטלפון בלי דפדפן או למחוק את הדפדפן מהטלפון שלך (אפשר לחפש מדריך), אם הבעיה שם.

אפשרoo

להגביר שליטה ע"י

צמצום טריגרים

(לשים את הטלפון בחדר אחר/ לצאת החוצה בלי טלפון)

מציאת חלופות

(תחביבים/ לדבר עם אנשים/ לצאת לטייל)

אימון

(לשים יעד ריאלי ולהוסיף עליו כשמצליחים להשיג אותו)

אגב זה לא קשור רק לגלישה אלא לכל שליטה עצמית אחרת

(אוכל/ כעסים/ זמנים/ תקשורת תקינה/ גבולות)

כשמשפרים שליטה בנושא אחד

הוא יכול להשפיע על עוד נושאים

כנראה שיש לך יותר מידי זמן פנוי?פ.א.אחרונה

אחרת היו לך עיסוקים אחרים שהיו יותר חשובים לך, מעניינים אותך, התחייבת לעשות אותם כי אחרת תיפגע…

אולי יעניין אותך