המסקנה שלי מסיפור הבקבוק תבערה:חיובי

תמימות ואמת יש יותר בצד של אלי ישי.

שכל ופקחות יש יותר בצד של דרעי.

מה ההיגיון לזרוק בקבוק תבערה ולהרוס את כל האפקט של ההפגנה?

ראינו את זה בכל הקמפיין ובכל מערכת הבחירות, וגם עכשיו...

אלי ישי מומחה בלאיים על קלטות, דרעי מספיק פיקח כדי להבין שהוא לא יעיז להוציא אותם, ותוקף אותו בכל העוצמה, בלי לפחד מתגובתו.

אלי ישי תמים ואנשיו תמימים, ובקלפיות הם אוכלים אותה מרוב הזיופים.

מתי אלקים יחבר את שניהם? גם שכל וגם אמת ונאמנות?

אופס:ותן טל

/News/News.aspx/295168

תמימות??? אמת???????

אם זה היה אנשי דרעי שהיו זורקים את הבקבוקים בוודאות, הייתם אתם תומכי ישי יוצאים בצעקות רמות על פגיעה בדמוקרטיה, על ביריונות פיזית, על אלימות מסוכנת, אל התנהגות מגעילה וביריונית.

פתאוםאנשי ישי עושים את זה לטענת המשטרה, והדיבורים הופכים להיות "רכים" הרבה יותר, פתאום מוצאים מתחת לשטיח "תירוצים" ו"Vסברים" שונים שלמעשה הופכים את זורקי הבקבוקים ל"תמימים" ול"אמת".

נו, בחייכם! עד מתי! להגן על זורקי בקבוקי תבערה שבקלות היו יכולים גם להרוג מישהו - רק כי הם ממחנה ישי????????

אם אתם יוצאים בצורה חריפה ורועמת נגד זריקת בקבוקי תבערה מצד ערבים על יהודים, או מצד תומכי ש"ס על תומכים של מפלגות אחרות - אני מצפה לשמוע גינוי לא פחות גדול ג-ם אם זה נעשה מצד מפלגת יחד או מי מתומכיה!

אם לא, זה פשוט צביעות אחת גדולה.

הניחוש שלי, שלא נשמע כאן יותר מידי התייחסויות לפרשת בקבוקי התבערה, כאשר מתגלה שזה אנשי ישי - לפתע פתאום כל תומכי ישי בפורום יאלמו פיהם ויעלמו, כאילו לא שמעו ולא ראו ולא ידעו ולא כלום - הם פשוט לא יהיו מסוגלים לענות על זה.

אני מחכה לראות את הנחשון האמיץ.

לא הבנת מה שכתבתי, במחילהחיובי

דיברתי בכללות, ולא על המקרה של זריקת הבקבוק. זה רק הובא בתור דוגמא לחוסר שכל.

2 הנערים שעשו זאת, במידה וזה נכון, חסרי אחריות, זה ברור.

אם זה היה אנשי דרעי לא הייתה מתבטא רק "חוסר שכל" ו:ותן טל

"חסרי אחריות". היית יוצא בגינוי חריף והיית משתמש בזה בטיעונים שלך נגד ש"ס - אני די משוכנע בזה לאור מה שראיתי שתומכי ישי כותבים בפורום (גם אם לא אתה אישית - אני מתכוון בכללי תומכי ישי מה היו עושים עם "הסיפור" הזה של זריקת הבקבוקים, אם היה מגיע מש"ס).

נשמח לראות גינוי נחרץ שלך על ההתנהגות הברברית והמסוכנת והעבריינית הזאת. עבריינית לחלוטין - והנערים האלו, אם לא היו קטינים, היו צריכים להיכנס לכלא כמו מחבלים. זה שיהודי זורק בקבוק תבערה לא אומר שהוא לא יכול להרוג איתו, ואילו ערבי שזורק כן יכול. זה פשוט מגוחך.

תרגיע.חיובי

לא מובנת לי הלהיטות שלך ל"גינוי חריף". אני לא מגנה אף אחד, אני סך הכל מנתח את המצב. אני מתכונן להמשיך לנתח ולא מוכן "לעבוד" לפי הכללים שלך.

אם היית רואה אותי מגנה גינוי חריף קודם ,היה לך זכות לתבוע את זה גם עכשיו. מקודם לא כתבתי גינוי חריף, וגם עכשיו אני לא מעוניין להיכנס לשיח הזה.

אמרתי שלא התכוונתי ספציפית אליך, זה בסדר - אלא כוון בכלליותותן טל

אל תומכי יחד בכלל ובפורום בפרט.

כי המון פעמים ראיתי שיוצאים בחריפות על אנשי דרעי - בין אם על חשד על זיוף בקלפיות, ועוד ועוד - שזה דברים חמורים הרבה פחות משריפת צמיגים ו/או בקבוקי תבערה, שיכולים לפגוע בבני אדם.

אז זה מה שכתבתי - אנשים שמגנים כאלו שמזזייפים קלפיות, ההגינות וההיגיון אומר שהם צריכים לגנות פי כמה, את המעשה וה"פרשה" הזאת.

סוף סוף משהו אומר את האמתנחש משקפיים

מהיודע תוצאות הבחירות יש מסע של הכפשה והאשמות נגד דרעי וש"ס שכביכול יחד לא עברה בגללם

טוב מאוד שהאמת מתגלה!!!

וכל הניסיונות לזיף הודעות של דרעי כביכול וכל מיני מרעין בישין עלו בתוהו!!!

סוף סוף?יהודי!!

למה ותן תל חדש פה?

הוא אומר את אותם דברים כבר הרבה זמן.

בנושא הזהנחש משקפיים

אף אחד לא זרק בקתב ושריפת צמיגים זה הרבהי.ל.

פחות גרוע מלזייף בקלפיות.

במדינה דמוקרטית לגיטימי למחות על  ידי הבערת צמיגים. בגוש קטיף עשו את זה ובכל ההפגנות וחסימות הכבישים עשו את זה.להבדיל  במחאת הדיור השמאל הבעיר צמיגים זה מחאה לגיטימית.

אני מגנה בכל תוקף החומרה את זריקת בקבוקי התבערה!!!!!המרקד

אם באמת תומכי ישי עשו את זה, אין זה משנה את העובדה שצריך לטפל בהם במלוא חומרת הדין.
בוודאי שזאת לא הייתה פעולה מכוונת של יחד, אין לי ספק בכך, הפושעים פעלו על דעת עצמם בלבד.
אך תרשה לי להעלות פה אפשרות שאולי זאת קונספירציה. לדעתי מדובר באנשי דרעי שהתחזו לאנשי ישי כדי להרוויח מכל הכיוונים: גם לנסות להרוג פעילים של יחד וגם לגרום נזק ליחד ולהציג אותם בתקשורת כעבריינים. דרעי הוא עבריין לא קטן, לא אתפלא אם הוא רקם תכנית מחוכמת שכזאת.

את ה"אפשרות" שלך כתבתי כבר במקום אחר בפורום, שהגיוניותן טל

שזה מה שיטענו אנשי ישי

וסורי, אני לא מחזיק מזה, אישית...לא אישי נגדך חלילה.

בהחלט הגיוני שנטען את זה, וגם הגיוני שזה מה שבאמת קרההמרקד

לפי מה שהבנתי, אפילו שעדיין לא פירסמו את השם (צא"פ הידוע...)ותן טל

מדובר ככל הנראה בקטין שדי מקורב למפלגת יחד, ולאלי ישי, כזה שאין כמעט סיכוי שהוא באמת מתומכי דרעי.

לגבי זה שזה לא היה זריקת בקבוק תבערה אלא בנזין על הכביש - נכון, זה באמת מה שגילו בסוף, בניגוד למה שאמרו בהתחלה - אבל גם זה כמובן חמור מאוד. זה מסוכן ויכול לפגוע באנשים, ולא סתם לפחות אני ואני מאמין שלא מעט מפה, מרגישים רתיעה כשהם שומעים על מקרי הבערות צמיגים וונדליזם מסוכן שכזה על כבישים וכו'...

הכי מצחיק זה היה לשמוע את אחד ממפלגת יחד עולה לשידור התחנה חרדית ולפתע, בניגוד לגינוי החריף שהוציאו לפני זה כשהיה נראה שמדובר בתומך ש"X, לפתע לאחר תיקון הידיעות וההבנה שמדובר בתומכי ישי, הוא נשמע מרוכך הרבה יותר, עם טיעונים מלאים כרימון, ו, אני מצטט ממה שאמר:  "לוקחים אדם שעושה מדורה בקצה הרחוב, והופכים את זה.." - כן, מר אדון נכבד? זה בסך הכל "אדם שרצה לעשות מדורה בקצה הרחוב"? ולא ונדליסט מופרע שרצה למשוך תשומת לב ולהפגין את מרירותו באמצעות מעשה שהוא עבירה על החוק ושכמותו אנחנו רואים במקומות שונים ואל בהכרח הכי "נאורים"? באמת רק בשביל להגן על תומך מפלגת יחד אתה מוכן לגמד פתאום דבר שכזה? (אני לא כותב אליך אלא אל אותו גורם מהמפלגה שאמר דברים שציטטתי למעלה, בשידור חי). זה הרי פשוט מדהים, מר אדון - הרי ברור לשנינו שאם זה היה פעיל ש"ס שהיה מצית שם בנזין ואולי מנסה גם צמיגים ה"קצה הרחוב" (כפי שהשתמע זה לא היה בקצה אלא על כביש)  - הרי ברור שגם אז התרעומת שלכם והגינוי החריף והניסיון להרוויח מזה אהדת קהל, הייתה מרקיעה שחקים. אז כאשר פתאום מדובר באחד מנמחנה שלכם מותר לגמד בזה?

סלחו לי - אבל אני מאמין שלא רק אני רואה כאן סוג של היתממות מכוונת מאוד. מאוד מאוד. ולא אתבטה במילים קשות יותר.

ביחד גינו את המעשה מכל וכל, אך יש הבדל גדול בין חסימת כבישיםהמרקד

בעזרת הבערת אש (דבר שנפוץ כמעט בכל מחאה שהיא, ובמרבית המחאות של הימין כגון לפני ההתנתקות) לבין זריקת בקבוק תבערה לעבר אנשים.

לגבי ההבדל - אני מסכים שיש הבדל (אף שבהתחלה נטען שזהותן טל

משהו שנזרק ורק לאחר מכן שונתה הגרסה להבערה על הכביש)

אבל עדיין זה מסוכן ומעשה חוליגני וונדליסטי שלא מתאים במדינה כמו שלנו. לא, גם לא בהפגנות הימין.

כמו שאני סולד ממגזר מסויים ששורף פחים וצמיגים על הכביש בהפגנות על נושא מסוים כזה או אחר - ככה אני סולד מהמהעשה הזה גם (ובמיוחד) כשהוא נעשה מהמחנה "שלנו" ("שלנו" = דהיינו הימין, מי שלא הבין).

לגבי הגינוי של יחד - לפחות ממה שאני שמעתי לאחר האירוע (מספיק זמן, כיום ומשהו לאחר המעשה אם אני לא טועה, וכשכבר המשטרה אמרה שזה מתומכי יחד) כשהעלו לריאיון אחד מחברי המפלגה עצמם, ואחד ה"בולטים" במפלגה - הוא ממש לא "גינה בחריפות", אלא ניסה לגמד את העסק ובכל זאת לטעון ש:  "עצם זה שבהתחלה כשחשבו שמדובר באנשי ש"ס, ואף אחד זה לא "הפתיע" אותו - זה כבר אומר משהו לא טוב.." - כלומר, ניסה למג דאת חלקם של תומכי יחד שעשו את זה ולהוכיח במופתים שבכל זאת המעשה הזה מצביע דווקא על פגמים במחנה השני.

לא יודע, אני אישית לא אהבתי את זה ואת היחס שלו למעשה הזה כאשר נודע מי עשה את זה - הרגיש לי קצת היתממות.

אחרים יכולים לחשוב אחרת כמובן, אבל זוהי תפיסתי הפרטית.

*לא קראתי הכל*די"מ
שרפת בנזין על כביש זה לא מעשה מאוד מסוכן.
אם בכלל.
זה תלוי במקרה אבל אם לא היו שם קרובים זה אפילו בכלל לא מסוכן.
זה מדרון מסוכן בכל מקרה. חוץ מזה - אם אנשים דיווחו על כך,ותן טל

כנראה שהיו אנשים קרובים לשם, לא?

חוץ מזה, בואו נהיה רגע כנים לגמרי - אם היו מדווחים בסוף לא מה שדיווחו כעת, אלא היו מדווחים שזה באמת אנשי ש"ס, אבל זה לא היה "Zריקת בקבוק תבערה" אלא שריפת בנזין על הכביש לאחר שרצו בעצם לשרוף צמיגים" - האם תומכי יחד שכאן בפורום לא היו בעקבות זה יוצאים בגינוי חריף על ש"ס ואומרים שזה מוכיח את הפגיעה שלהם ביחד וכו' וכו' וכו' - ושהם מסוכנים, ושהלוואי שישבו בכלא ועוד מגוון איחולים?

אומנם אין דרך בנתיים לבדוק את זה, אבל אני מאמין שלפחות חלק ממה שכתבתי למעלה, היה קורה - אם רק היה מדובר באנשי ש"ס שהיו עושים את זה.

ברגע שזה מהצד של ישי, הכל פתאום מתמתן ולא שומעים בדלדיבורים שכאלו, אלא רק דיבורים בנוסח " זה לא באמת מסוכן"  וכהנה וכהנה.

מצטער, אני אישית לא קונה את זה.

צדיק,די"מ
יצא לך פעם להתעסק עם בנזין?
ובתור נער?
זה נשמע שאתה מדבר בלי קשר למציאות.
ואתה יודע טוב מאוד שאני לא סתם מתנגח בך.
אך לי זה נראה שדווקא אתה זה שמחפש פה להאשים או שסתם אתה לא מכיר את המציאות ושחכת מה זה להיות נער.
אפשר גם התייחסותדי"מ
את יכול להתייחס לעוד אנשים חוץ מל"ירח חסר"
@ותן טל
לא, מעולם לא "שיחקתי" עם בנזין.ותן טל

הכי הרבה שהייתי קרוב לדברים מעין אלו זה הדלקת לפידים בתהלוכות אש מסוגים שונים.

וגם אין לי אינטרס מיוחד "להיכנס" דווקא במגזר כזה או אחר או במפלגה כזאת או אחרת - אבל כן חורה לי המחשבה שאם היה מדובר באותו מקרה בדיוק אבל הפוך, שזה היה ממחנה ש"ס שהצית בנזין על הכביש אחרי הפגנה של יחד, לאחר שרצה לכתחילה להשתמש בזה להבערת צמיגים - היו הרבה מתומכי יחד כאן בפורום ובכלל בארץ, יוצאים במחאה נחרצת ובזעקה "תראו מה הם עושים! חוליגנים! השנאה מעבירה אותם על דעתם!" ועוד שלל פנינים מסוג זה (לא חייב דווקא פנינה כזאת או אחרת) - אבל כאשר זה מהצד שלהם פתאום שתיקה כמעט רועמת.

לא יודע, לי אישית זה מציק ואני מאמין שהיית מגיב ככה גם במקרה הפוך.

לגבי "להיות נער" - לא יודע מה איתך, בתור נער מעולם לא הדלקתי בנזין על הכביש ולא חיפשתי לשרוף צמיגים בהפגנה (מה גם שלפי הדיווחים האחרונים, האנשים בהפגנה עצמה עצרו את אותם נערים מלשרוף את הצמיגים - וזה באמת התנהגות אחראית מצידם ). אולי אני חנון יותר מידי אבל אני לא חושב שהתעסקות עם בנזין מאפיינת את רוב הנערים בימינו.

ו....מקפל (כמה זמן לא עשיתי את זה )ותן טל

נערים עושים שטויות.די"מ
לשפוך בנזין על הכביש ולהדליק זה מגניב.
בכל מקרה לא זה מה שבאתי בעיקר להגיד.
זה ממש לא מסוכן אלא אם כן זה ממש קרוב.
יכול להיות שאת צודק לגבי מה היה קורה אם זה שסניקים.
אותי זה לא מעניין.
זה שתומכי יחד אולי היו מגזימים לא אומר שזה בסדר שגם אתה מגזים.
לשרוף בנזין על הכביש זה לא מאוד מסוכן.
אני לא יודע איפה זה היה, אם זה היה קרוב למכוניות, אם היו שםותן טל

אנשים ומה הייתה מידת ה"מסוכנות" כאן. עיקר מה שהפריע לי - לאחר מעשה, שברוך ה' באמת כלום לא קרה - זה שזה נראה כמעט בבירור מה שאני אומר לגבי ה"דיבור הכפול". אם הייתי רואה גינוי נחרץ ונחוש מטעם מפלגת יחד למעשה הזה, לא הייתי פותח את זה כל כך. 

יש הבדל עצום בין זריקת בקת"ב לשריפת בנזין עלדי"מ
הכביש.
אף אחד לא זרק בקת"בירח חסר
עבר עריכה על ידי מרדכי בתאריך ו' בניסן תשע"ה 08:08

במשטרה חשבו כך בתחילה ולאחר מכן התברר שמדובר בנערים שהציתו דלק באופן מבוקר. לא שזה בסדר, אבל אין שום קשר לבקת"ב.

שוב אתה משקר ומוציא שם רע לחינםירח חסר

הרי בגוף הדברים כתוב מפורשות שאף אחד לא זרק בקת"ב, בסה"כ שרפו באופן מבוקר דלק שהובא לשם הצתת צמיגים.

זה לא מפריע לך לשקר ולהסית באופן מופרע ביותר נגד יהודים. הגם שאתה יודע שהינך דובר שקר. מציב שאלות רבות בנוסף על אלה שהועלו כבר על אמונתך בבורא עולם, בעולם הבא ובשכר ועונש.

הוא מקרה פתולוגייזהר

התמיהה הגדולה היא על המנהלים, שהחזירו אותו ככלב השב אל קיאו.

תראו מי שמדבר.ותן טל
עבר עריכה על ידי ותן טל בתאריך ו' בניסן תשע"ה 22:48

אבל באמת - לא נמאס לכם? לא ראיתם שוב ושוב שנערכים הודעות מעין אלו? לא למדתם את הלקח?

ואחרי זה זה א-נ-י שממרה את פי המנהל, נכון? א-נ-י זה שממשיך לדון לגופו של אדם וולכתוב הכפשות ולתהות על המנהלים בגלוי על הפורומים.

שיהיה. אולי מתישהוא זה יגמר. נקווה.  (כמובן, אין צורך לענות לירח חסר. לטרולים כבר הבנתי שאין מה לענות)

אגב - מעניין שלא כתבת תגובה כזאת לפותח השרשור.ותן טל

הרי גם הוא כתב במפורש "בקבוקי התבערה"

"מה ההיגיון לזרוק בקבוק תבערה ולהרוס את כל האפקט של ההפגנה?"

אבל כנראה שאני לא צריך לצפות להיגיון יתר או ליחס "דומה" שלך לאנשים שונים - הרי ברור שיש אנשים שהם "על הכוונת" שלך, ובשבילם תהיה מוכן לעוות את האמת, לשקר, להכפיש, להוסיף לדבריהם דברים שלא אמרו, ועוד ועוד - גם אם לאחרים לא תעשה את זה.

וכמובן, גם על יזהר אני לא מתפלא בקטע הזה - הרי איפה שאפשר עוד קצת "להכניס בוקס" ל"ותן טל" המעצבן - גם אם מישהו שנייה לפניו כתב אותו הדבר - אז למה לא לעשות את זה? ועוד בדרך מתוחכמת כזאת בתקווה שהמנהלים לא יתעצבנו ממנה ויזהירו או יחסמו.

מדהים! מפליא הדבקות שלכם במטרה להתכסח עם ותן טל ובכל דרך לנסות להשחיר את פניו בפורום! אני פשוט נפעם מהמסירות נפש שלכם!!!!

בגן עדן אתם צריכים לשבת לצידו של הרמב"ם, החפץ חיים, משה רבנו ואדם הראשון בכבודו ובעצמו - אין ספק!!! אני אישית אמליץ עליכם לריבונו של עולם, למרות שמן הסתם המלצה של כופר שכמוני לא שווה הרבה, אבל מי יודע, אולי יש לי איזו זכות קטנה אחת או שתיים שבזכותה יקדמו אתכם עוד איזה מושב אחד או שניים קדימה.

שבת שלום.

תפסיק להאחז בקשים ולתלות את סרחונך באחריםירח חסר

פותח האשכול טעה עובדתית, אבל סביר להניח שזה לא היה בזדון. אבל אתה היית זה שקישרת לכתבה של הערוץ בה היה כתוב מפורשות שלא נזרק שום בקת"ב. ממילא זה גם כשל לוגי - העובדה ש-X טעה אינה סיבה מוצדקת ל-Y לעשות אותו דבר. במקום לומר סליחה, טעיתי, ולהוציא בכך את החנית מיד המצרי, אתה בוחר בדרך של התקרבנות. 

פעם הבאה בבקשה תדייק בעובדות גם אתה.ותן טל

כותרת הכתבה, כותרת המשנה, וגם חלקה הראשון של הכתבה, אחז בעובדה שמדובר בבקובקי בנזין, ולפחות פעמיים נכתב שם "בקבוקי תבערה"..

הגיוני ומקובל שלא תמיד קוראים הכל עד לשורה האחרונה בכל כתבה, וזה המקרה גם כאן, שהעניין שמדובר "רק" ב"שפיכת בנזין" על הכביש ושריפתו - הגיע רק בסוף הכתבה.

למען האמת, בלי שום מחוייבות מטופשת אליך (כי אתה טרול שנהנה להציק לאנשים מסויימים) כבר כתבתי למישהו אחר כאן שהוא כתב שמדובר בפועל בשפיכת בנזין על הכביש, שזה נכון.

אבל אני לא חייב לך שום דין וחשבון - בטח לא למי שהפך אותי לכופר, שונא יהודים, תומך בגירוש גוש קטיף, אפיקורס, שולל את "יסודות האמונה" - והכל בשם העיוות שאתה נהנה ליצור לעצמך במוח כדי להכפיש אנשים מעל גבי הפורום בחצאי אמיתות, בעיוותים, בהכנסת דברים לפה ולמקלדת של אנשים שהם מעולם לא אמרו וכתבו.

כולי תקווה שתוך שבוע שבועיים תחסם מהאתר הזה באופן מוחלט ואני אף אפעל למען כך, בעזרת ה'.  ברוך ה', אותי כידוע, החזירו לפורום הזה - כי אני מתנהג בסדר. אותך לעומת זאת, בעזרת ה' - יעיפו. ולא אכפת לי אם אתה פצל"ש של יונתן שנחסם כבר בערך 300 פעמים באתר, או פצל"ש של כל אדם קטן ועלוב אחר שכל מה שיש לו בחיים זה להתנכל לחיים של משתמשי פורום אחרים ולנסות להקטין אותם באמצעים מלוכלכים ושפלים.

וכן, אמרתי את כל האמת בפרצוף. נמאס כבר מההתנהגות המגעילה הזאת שלך.

ועכשיו יבוא יזהר ויגיד שהאמירות שלי הן כבר "כרוניות" ו"פתולוגיות" ולא יבין איך לעזאזל המנהל החזיר אותי לפורום - אז יזהר - לא מעניין אותי בגרוש מה שאתה לא מבין. תתמודד. יש הרבה מאוד דברים בחיים שיפריעו לך ויעצבנו אותך כי לך אישית זה לא מתאים - העולם לא תמיד מתנהל בדיוק לפי גחמותיך. תתמודד. 

(נ.ב: אתה האחרון שיכול להגיד לאנשים שהם צריכים להגיד:  "סליחה טעיתי" כשהם טועים - כי אתה, מה לעשות, לעולם לא מתנצל וגם לא חושב שאתה צריך להתנצל. מבחינתך מי שלא חושב כמוך, ומי שאתה שונא אותו מסיבה לא ידועה - הוא כופר או משהו כזה, כבר תמציא עליו משהו. אירוני להדהים).

וכן - אני יודע שכבר כתבתי שלא אכתוב כאן את זה שאני פונה למנהלים אבל באמת שכבר נשבר מכל ההתנהגות הזאת, לחלוטין. אז לא אכפת לי כבר. אז אני כן מודיע כאן על גבי הפורום שאני אפנה להנהלת העל בבקשה שיבדקו מה ומי ומו, וכן אראה להם בצורה מוחשית את כל הליכלוך והרפש שיוצא כאן מצד משתמש אחד מסויים מאוד.

הרבה הרבה בריאות הגוף והנפש שתהיה לך.

קבלו תיקון - ברור לי מי זה ירח חסר. ניק שכתב כאן בעבר ונחסםותן טל

מהפורום בעקבות התבטאויות משולחות רסן כלפיי, שהמנהל החליט שזה מצדיק חסימה שלו.

(זה לא יונתן ככל הנראה אלא אחד אחר, ועל כך התנצלותי ליונתן - תמשיך בפצל"שים שלך, מצטער שהנחתי שפצל"ש אחר גם שייך לך)

כעת ברור לי למה ירח חסר מפגין שנאה כל כך עזה כלפיי בפורום הזה ובאופן כללי בפורומים, ולא טורח להסתיר אותה, ובשמה הוא מרשה לעצמו לעוות דברים שאני אומר מכאן ועד הודעה חדשה, עד ששלומי מתערב ומוחק - הוא פשוט מעוצבן עלי ושונא אותי שבגלל דברים מגעילים שהוא כתב עלי, הוא נחסם מהפורום הזה (למעשה הגיוני שהוא מעוצבן עלי עוד ממקודם, וזה אלוקים יודע למה).

נקווה שזה יטופל.

מתי, כיצד ובאיזה אופן עיוותתי את דבריך?ירח חסר

תן לי להבין את זה - כשהצבעתי על העובדה שקישרת לכתבה בה נכתב מפורשות ששום בקת"ב לא נזרק, ומיד לאחר הקישור המשכת בכתיבת מגילה מאשימה על בקת"ב שנזרק - אני מעוות את דבריך?

כשכתבתי שדבריך על כך שמותר למדינה להעביר בכפיה יהודים ממקום למקום זו למעשה תמיכה בגירוש יהודים, אני מעוות את דבריך? 

סבורני שכל בר בי רב דחד יומא שיקרא את הדברים בפשטות יבין מיד שאתה הוא זה שמעוות את דבריך. האם אני טועה?

חיים טובים. ברור לי כמעט בוודאות שביום ראשון לא תוכל לכתובותן טל

בפורום הזה יותר, לכל הפחות. אז בריאות איתנה שתהיה לך, בריאות הגוף ובריאות הנפש. ממליץ לך קצת להרפות מהשנאה העזה שאוחזת בך כשאתה רואה את הניק שלי כותב משהו בפורומים. זה לא בריא לך, זה יכול להביא גם להתקף לב.

בינתיים אני לא רואה ממך דבר מלבד בדותות והוצאת שם רעירח חסר

במקום לענות לשאלות ענייניות לחלוטין ולהגיב להבאת עובדות אובייקטיביות, אתה בודה מלבך שיש לי שנאה וכו'. מנין הסקת שיש לי שנאה עזה למישהו, ובפרט כלפיך? בגלל שביקשתי ממך לעמוד מאחרי דבריך שלך או לחזור בהם כשבידוע שאינם נכונים עובדתית? 

אולי ההנחות האלה שלך הגיעו מאותו האיזור בלה-לה לנד בו נזרקו בקבוקי תבערה והעברה כפויה של אנשים ממקום למקום אינה גירוש. אני לא שונא אף משתמש, אני בסך הכל רוצה דיון ענייני, עובדתי ונטול בדותות והכפשות. לא יותר. למרבה הצער, יש אנשים שלא מסוגלים בלי זה.

אין בעיה. העובדות ייבדקו. תהיה בטוח.ותן טל

מצטער אם אני קצת יותר חכם ממה שנדמה לך

(אגב - העברה כפויה של אדם שהתנחל בשטח פרטי שלי באיזה שהוא מקום זה גירוש? כי אם כן - אז אתה מעצם טבעך מתנגד לכל פעילות משטרתית במדינת ישראל ומתנגד לדמוקרטיה עצמה. כי לפי מה שאתה אומר, אסור אף פעם לפנות אדם בכוח מבית שהשתלט עליו ללא רשות. נשמע די קרימינלי למען האמת - אולי צריך לבדוק למה כל כך שוב לך להגן על פושעים שפולשים לבתים ברמת אביב שלא שייכים להם, או לבתים בקריית שמונה שלא שייכים להם, או בונים בית על שטח חקלאי ששייך לחקלאי מקיבוץ שדה אליהו - וטוענן שהמשטרה פושעת שהיא מוציאה אותם בכוח מהבתים שלהם ומעבירה אותם למקום אחר. אתה מגן על פשועים, וצריך להבין למה).

אתה אולי לא שונא אף משתמש - אבל המנהלים ובדיקות האי-פי ובדיקות נוספות שהם מסגלים לעשות, יוכיחו במהרה, אני מאמין, את מה שהבנתי היום לאחר קצת יותר מידי זמן מיותר. פעם הבאה זה פחות יעבוד לך, כנראה.

אוקיי. אז בעצם אתה אומר שלא קראת את הכתבה אליה קישרתירח חסר

ועל אף זאת דאגת לשרבט באשכול זה מגילות ענק על גבי מגילות ענק, כאשר חזרה פשוטה מדבריך זו היתה סוגרת עניין מהר ולחלוטין. 

בדיוק כמו עם עשרות הויכוחים בהם ניסית לטעון שכשכתבת שמותר למדינה להעביר בכפיה יהודי ממקום למקום, בכלל לא התכוונת לגירוש. הדפוס שמתגלה פשוט מדהים וראוי לעיון במיטב מכוני המחקר בתחום הפסיכולוגיה. לדעתי מדובר בסוג נדיר של סוליפסיזם.

מחקר פסיכולוגי צריך להיכתב על השנאה העזה שמובילה אותךותן טל

עוד באותו יום שנחסמת, לפתוח משתמש חדש שעיקר מטרתו היא להכפיש ולפגוע באנשים, ובאנשים מסויימים בפרט, בכל מיני דרכים, מתוחכמות יותר ומתוחכמות פחות.

אני לא אשתף פעולה עם הנלעגות שלך ועם העיוותים שלך (שוב הכנסת לי לפה דברים שלא אמרתי. אבל זה כבר רגיל אצלך. סוג של יהירות עצמית מנופחת וענקית. פסיכולוג צריך לערוך את המחקר, כמו שאמרת - רק שאני לא האובייקט).

אגב - כרגע כשהתברר שאתה בסך הכל מכפישן קן שחזר לפה כדי להכפיש שוב את מושא ההכפשה שבגללה נחסמת מראש, הגיוני מאוד שדי מהר (כלומר - כאשר שלומי יתחבר) תחסם שוב. אז הרשה לי לברך אותך כאן בבריאות הגוף ובריאות הנפש לאורך ימים, וקצת פחות שנאה לחבריי פורום אחרים ממש לא תזיק לך.

אגב, כעת כבר לא תוכל לשטות - כאשר נראה שוב אחד שמפיץ רעל כמו שהפצת עד היום, השם הראשון שיקפוץ לי או לשלומי - יהיה הניק שלך (שכבר שיתפתי את שלומי פצל"ש של מי אתה, למרות שבחרתי לא לחשוף את זה בפני כולם) - והבדיקה אם זה באמת קשור, לא תהיה קשה כל כך לשלומי ולמנהלי העל.

שיהיו לך חיים טובים וקצת פחות מלאים שנאה. ביי...

התחלת בהוצאת שם רע לכלל והמשכת בהוצאת שם רע לפרטירח חסר

לא אתייחס כלל לדיבה הפרטית שלך נגדי, גם משום שזה לא באמת מפריע לי וגם משום שזה מנגנון התגוננות קלאסי בדמות השלכה. 

אבל יחד עם זאת, אמשיך לעמוד על כך שתחזור בך מהכפשת ציבורים שלמים ביודעין ובזדון. אם היית חוזר בך מיד, היית חוסך את הצורך להשתמש במנגונני הגנה כל כך רגשיים, שבוודאי מהווים נטל קשה. 

זזתי להכין צרכי שבת. 

והאמת והשלום אהבו, ולהשומעים ינעם. שבת הגדל שלום.

אין בעייה חבריקו. כשהאמת תתברר תהיה קצת מובך בפני כולם.ותן טל

ואני פעם הבאה אהיה יותר חכם ואשים לב עוד קודם לכן. 

יהיה בסדר, חבריקו - האמת והשלום יאהבו כאשר אתה תפסיק לעוות ולנסות בכוח להמציא בדותות על אנשים - ובמיוחד כאשר המנהל יבין שנחסמת ועתידך להיחסם שוב, בעזרת ה' בקרוב ובמהרה (אלא אם תגיע אצלו להסדר הבנות כזה או אחר).

נגמרו הימים שבהם ניתן להכפיש, לפגוע, להעליב, לשקר, להוציא שם רע על אחרים, להמציא דברים שמעולם לא אמרו כדי לנסות לגרום להם להיראות רע בעיני אחרים.

מי שעושה דברים כאלו מקומו לא בפורום. 

אני כבר מזמן למדתי את זה ואיני סתם מנסה להתנגח באנשים על רקע אישי, ואיני מעוות דברים שאחרים אמרו, ואיני מעליב סתם - גם בגלל שזה לא ראוי, וגם בגלל שלא נוהגים ככה בפורום.

אבל יותר מכאן זה סתם מיותר לכתוב - במילא אני בספק אם אתה קורא מילה ממה שאני כותב, במילא לאחר מכן אתה עונה את מה שתיכננת מראש לענות ו"מאמץ" לתוך דבריי דברים שמעולם לא כתבתי, רק כי זה נוח לתזה שלך.

ופעם הבאה קצת תיחכום לא יזיק.ותן טל

למרות שאני מאמין שגם אז זה יתברר די מהר, במיוחד כשכעת זה כבר "על הכוונת" אבל באמת - להיחסם ב18:00 בערך, וכבר לפני 19:00 לפתוח ניק חדש, ולכתוב בו בפורום ממנו נחסמת? באמת חשבת שאף אחד לא יבין את זה בשלב כזה או אחר? ובמיוחד עם התפתחות התקיפות - זה היה ברור שבשלב כלשהו זה יתגלה.

אבל אני שמח - כי זה מוריד לי לפחות שונא אחד שחשבתי שיש לי נוסף, מרשימת השונאים שלי - כי מתברר שזה שניים שהם אחד אז תודה על זה לפחות...

מה לעשות, הפעם לא נפלת על פראייר שנכנע לבריונות ורועירח חסר

אני אבקש מראי מקומות וציונים לכל מה שכתבת, ואם לאו, אצביע על שקריך ואוקיע אותך מול השמש. אפילו על השקר הבוטה והגס באשכול הזה, בו קישרת לכתבה בה נכתב מפורשות ושחור על גבי לבן שלא נזרק שום בקת"ב כי אם הוצת דלק שהובא לשם הבערת צמיגים, וכתבת מתחתיה, ואני מצטט:

"נו, בחייכם! עד מתי! להגן על זורקי בקבוקי תבערה שבקלות היו יכולים גם להרוג מישהו - רק כי הם ממחנה ישי????????"

במשך כ-30 תגובות באשכול זה, סרבת לחזור בך מהכפשה זו. יתרה על כן, כשהצבעתי על הבעייתיות שבתגובתך אל מול הכתבה שהבאת, התחלת:

א. להתבכיין שמכפישים אותך

ב. להתבכיין שמוציאים לך שם רע

ג. לכתוב פעם אחר פעם תיאורים על מבול תלונותיך להנהלת הפורום שיחסמו אותי ויפסיקו את יגונך

בתגובתך האחרונה כתבת:

"נגמרו הימים שבהם ניתן להכפיש, לפגוע, להעליב, לשקר, להוציא שם רע על אחרים, להמציא דברים שמעולם לא אמרו"

א. היכן הכפשתי אותך?

ב. היכן פגעתי והעלבתי בך?

ג. היכן שיקרתי?

ד. היכן הוצאתי לך שם רע?

ה. היכן המצאתי דברים שמעולם לא אמרת?

שוב, לא מדובר באמירות בעלמא. מדובר בהאשמות הנושאות משקל כבד בחיים כמו בחיים האמיתיים כן בחיים הוירטואליים. האם תוכל להוכיח את האשמותיך אלו, ובנוסף להסביר מדוע אתה מסרב לחזור בך מהכפשות (אמיתיות) ומשקרים (אמיתיים) שנכתבו בתחילת האשכול על הבקת"ב שלא היה ולא נברא? אני מניח, אגב, שתבחר שלא לענות לשאלותיי כפי שהיה לאורך האשכול כולו. שכן זוהי דרכם של זורקי הרפש והאשמות השווא - ליידות ולברוח. לא רק בקת"בים אלא גם גיבובי מילין.

שיהיה לך חיים טובים ורק בריאות!ותן טל

מאמע צאדיקה ביקשה בעבר, התחננה, לא להאכיל טרולים. 

נראה לי שאאמץ כעת את גישתה יותר.

מ.ש.לירח חסראחרונה

לא זרקו בקבוקי תבערה.ben lulu

במקוםרועישםטוב

במקום פעם אחת ולתמיד לגמור את הסיפור (להפציץ את כל מה שקשור לחשמל, מים והתשתיות הכי בסיסיות ככה שפשוט טכנית

לא יהיה אפשר לגור שם), עוד פעם כמה טילים לפה, כמה טילים לשם. הכל מטומטם לחלוטין.

כי ביביshaulreznik

צעד קדימה, שני צעדים אחורה, "תחזיקו אותי חזק". תמצית המדיניות של הגאון האסטרטגי עם האנגלית המוצחצחת (שיש לכל ילד שלומד בחו"ל מגיל 8).

תחליטו: ביבי או טראמפנקדימון
הדילוגים האלה בין ביבי שולט בטראמפ לבין טראמפ שולט בביבי; ביבי האשם או טראמפ האשם. אתם נראים כל כך מבוהלים ועלובים עם התנודות ברוח האלה. רחמיי...
שניהם הרע במיעוטוshaulreznik

נתניהו הוא זגזגן, טראמפ הוא זגזגן חולה נפש.

תתעסקו בשלושת רבעי הכוס המלאהנקדימון
במקום להתגולל בקיא של העין הרעה, ולחפש איפה אתם עליונים על האחר.
בקושי שמינית כוסshaulreznik

הישגים: זיני וגופמן, מבצע הביפרים, פגיעה בתוכנית הגרעין האיראנית

הפסדים: הרפורמה המשפטית בוטלה, היועמ"שית לא פוטרה וממשיכה להשתולל, שירות קרבי לחיילות הולך ומתרחב, חמאס מתעצם, חיזבאללה משתקמת, איראן משתקמת.

אני עדיין ממליץ להפסיק להתגולל בקיא של העין הרעהנקדימון

צריך להיות טיפש או רשע כדי לכתוב את הרשימות הפגומות שהצגת כאן.

אני לא מתכוון להיכנס למלחמת רשימות, וגם לא לתקן את הפגמים בשלך.

פשוט תנסו להתבגר מעבר לעכברנות המקלדת הזו...

אם היו כותבים לך בפאתוס דומה בימי ממשלת בנט-לפידshaulreznik

היית משתכנע או שהיית מצביע על הצלחות וכשלים?

קודם הייתי מצביע על העובדותנקדימון
וברשימות שלך מכעט ואין כאלה
תכל'ס.. במקום לשחק משחקי קופסאנקדימון
אנחנו מתעסקים עם החיים האמיתיים. הגיע הזמן לחזור למשחקי קופסא, שם הכל קל ונגמר בקלות מדהימה.
כנראה שניהול מדינה ומלחמה אינו דומה למשחקי מחשבפ.א.
זה שאתה לא מבין לא הופך את זה למטומטםקורא נלהב לשעבראחרונה

יש שיקולים רחבים.

-'מדיניות הכלה' של 'טיפטופים וסבבים'- באמת על הפנים.

-מדיניות אחראית בשביל לאפשר לטראמפ למצות את המו"מ עם איראן שתפרד מהגרעין?- שווה לתת צ'אנס.

להזכירכם לכן גם מראש מבצע שאגת ארי הופסק בשביל לאפשר את המו"מ הזה. כי כנראה קשה מאד להגיע לכל האורניום המועשר.

כמובן תוך המשך הלחימה הנוכחית מול חיזבאללה

טראמפ החדש: יריתם מספיק, חיזרו למשא ומתןאיתן גיל

אירן בתגובה: מי סופר אותך? ג'יננ'י טיפש, וגס רוח. 

עוד מאירן: צוחק מי שצוחק אחרון.

טראמפ החדש: שוב תימרנתי את איתן גילנקדימון
🤣🤣🤣הסטורי
אנחנו חוטפים, ואותך זה מצחיק.איתן גיל
המצחיק זה שהאירנים הם אלו שחוטפים, ואתה חגגת כאןהסטורי
בשמם
דבר איתי על הג'ינג'י ולא על האירניםאיתן גיל
אנחנו תוקפים, ואותך זה מעציבנקדימון

זה עכברנות המקלדת שמוציאה ממך כל כך הרבה עין רעה וחצי הכוס הריקה, או שגם במציאות אתה כזה?

אנחנו חוטפים ומגיבים.איתן גיל

טראמפ החדש לא מצטרף.

כבר לא סופר אותנו.

אתה מפטפט את עצמך לדעתנקדימון

בלי לדעת

אתה אחלהאיתן גיל

ד"ש מאוסטרליה הרחוקה.

טראמפ החדש: ישראל ואירן חייבות להפסיק מיד את היריאיתן גיל

פעם הוא היה איתנו ועכשו הוא מהאו"ם

הוא ממשיך לעשות בך פסיכולוגית מה שבא לונקדימון
ואתה ממשיך כמו עלה נידף ברוח, כלומר כמו ברק רביד. זה פשוט בדיחה
נתניהו וטראמפ, בתיאום מלא, משחקים מול אירן אתהסטורי
השוטר הטוב והשוטר הרע.

משום מה אתה נבהל מכל הצהרה, בלי להבין שההצהרות הן חלק מהמשחק.

ולכן שפך עליו מטר של קללות וניבולי פהאיתן גיל

שבשום מגרש כדורגל לא יעזו להשמיע אותם.

"מטר"נקדימון

מכל נמחה עושים פיל.

יש יותר ממטרי ברכות מאשר טפטופי התעיה של "ניבולי פה"

לטראמפ יש פה גדול וזה לא חדשהסטוריאחרונה
לא צריך להתייחס לדיבורים שלו, אלא למעשים. למעשה הוא עושה על אירן מצור ובעוד שהם וכל העולם קונים את ההצגה שהזמן עומד לרשותם והוא לחוץ על הסכם - למעשה הוא לא מסכים להסכם שלא מפרק את יכולתיהם הצבאיות, מה שיביא לסופו של המשטר.

בנתיים, כחלק מההצגה, הוא כביכול מרסן אותנו, חוץ ממתי ש"ביבי לא הקשיב לו" וצה"ל היכה הלילה והבוקר באירן היטב. מה שיזרז אותם להגיע להסכם שהוא רוצה או לקרוס.

פשוט מדהים שאנשים שמבינים דבר או שניים, עוד קונים את ההצגות על 'פערים בין נתניהו לטראמפ'.

לא נראה שפייגלין צודק:קעלעברימבאר
עבר עריכה על ידי קעלעברימבאר בתאריך י"ט בסיוון תשפ"ו 19:19

פייגלין לערוץ 7: זהות מחזירה לגוש הימין קולות שזלגו לליברמן ולבנט | ערוץ 7

שמעתי על הרבה לייטים שלא יצביעו לבנט בגלל שבעיניהם הוא שקרן, ויצביעו לסמוטריץ בלית ברירה, לא כי אוהבים את סמוטריץ.

יש מצב שפייגלין ישתה לסמוטריץ את המצביעים. ואם גם פייגלין וגם סמוטריץ לא יעברו את אחוז החסימה, הלך על גוש הימין

אין לך מושג על מה אתה מדברהסטורי
תשאל כל חרדי ישר שקצת מבין, סמוטריץ' עשה הרבה מאוד לקראת החרדים בקואליציה, למרות ששילם על כך מחירים כבדים בציבור שלו.

אין לי מושג איזו עזות מצח החרדים עוד מסוגלים, כשאחרי השלוש שנים הללו, הם מתנגדים לכך שלמשרת מילואים תהיה קדימות בקבלה למעון.

בכלל, תסתכל בכל במה חרדית עצמאית, הביקורת שלהם היא על הח"כים שלהם, שבשם הורדת הידיים בין תתי-תתי הקבוצות בין אגודה לדגל, בין גולדקנוף לאייכלר, לא הצליחו להגיע ולהציל אפילו חלקית את הישיבות. רבים מאוד כועסים על גור, שבשם הרצון לחוק יותר טוב, הפילו את החוק האפשרי.

אם רוצים שמצביעים לא יזלגו לבנט/הנדל/ליברמן - בהחלט צריכה להיות נציגות נאמנה של אלו ששוקדים על התורה ומתגייסים לעזרת ישראל מיד צר.

"שאגת הארי" "ארי שאמרת נעשה שועל"סיעתא דשמייא1
שהשועל שברח לאדמה טמאה, ישתוק לפחותהסטורי
המרגל שימות במדבר האוסטרלינקדימוןאחרונה
ניתוח מקורי וקצר של מה שקרה ביומיים האחרוניםסביר11
אי אפשר שלא להסכים עם הרב אילעאי עופרן, שכתב:פ.א.

הפרעות שנעשו אתמול בביתו וברכושו של השופט סולברג, שמצטרפות לאלו שנעשו לאחרונה בביתם של קצין משטרה צבאית ראשי ושל ראש אגף התנועה, הם תופעה חדשה במלחמה החרדית נגד מדינת ישראל ואזרחיה. החברה החרדית עברה מלהפגין ולמחות נגד מוסדות, רעיונות וארגונים, למחאות אישיות נגד שופטים וקצינים. בכל המקרים לא מדובר בקומץ או ביוזמה מקומית, אלא בארגון מערכתי - הסעות מאורגנות, ממוסדות עם כסף והיררכיה. לא אפול מהכסא אם יתגלה מחר שאת האוטובוס שהביא את הפורעים לביתו של סולברג, שילם באופן זה או אחר משלם המסים הישראלי.

החברה החרדית היא החברה האלימה ביותר בישראל. אלימות היא לא רק מכות והתעללות, אונס או ונדליזם (שגם מכל אלה יש בה בשפע). אלימות היא כתיבת התסריט לחייו של הזולת. אדם שאינו יכול לכתוב את מהלך חייו בעצמו, ואחרים שולטים בו, כופים עליו ושוללים את חירותו, הוא אדם שחי תחת אלימות. ובישראל אין אף קבוצה שמפעילה באופן כל כך אגרסיבי, כפייה אלימה על הפרטים החיים בתוכה. מוסדות וארגונים ששוללים את חירותם של חבריהם ובעלי כוח שמחליטים בשביל אחרים, איך ייראו החיים שלהם. הסיבה שרובנו לא מודעים לכך היא שרוב האלימות החרדית הופנתה עד היום רק כלפי חרדים. רק לאחרונה היא החלה לזלוג גם לשאר החברה הישראלית.

האדם החרדי הממוצע בישראל אינו אדון לעצמו. הוא אינו רשאי לבחור היכן יגור והיכן יעבוד, איפה ילמדו ילדיו, עם מי יתחתן או כמה ילדים יוולדו לו. הוא לא יכול לבחור האם לשמור מצוות, וגם לא באמת יכול להחליט אם להתגייס לצבא. המחירים האישיים שתגבה ממנו החברה החרדית ומוסדותיה אם יחליט איזושהי החלטה על דעת עצמו, הם בלתי נתפסים. הוא יהיה חשוף לחרם ונידוי, ילדיו יסולקו ממוסדות הלימודים, משפחתו עלולה לנתק איתו קשר, וכל הקרובים לו עשויים שלא להצליח להשתדך. הוא תלוי במוסדות הקהילתיים כדי לשרוד, פיזית וכלכלית, שכן הוא חסר השכלה ויכולת לרכוש מקצוע, להתפרנס או לקבל הלוואה, ויש לו בדרך כלל ב"ה הרבה ילדים שעליו לדאוג להם.

כמו כל ראש ארגון פשע, גם דרעי וגולדקנופף, או הרבנים לנדו והירש, לא צריכים לאיים הרבה. הם פשוט "יודעים איפה אתה גר" ו"איפה לומדים הילדים שלך". המנגנון כל כך אלים, והתלות כל כך גדולה, שהפרט החרדי חי בתודעה (הדי מוצדקת) שרק הם יכולים להציל אותו. והם צודקים - במשך שנים רבות זה היה הדיל - אתם תשלטו בחיי, אבל גם תדאגו לכל מחסורי.

אלא שבחודשים האחרונים משהו השתנה. זה לא חובת הגיוס (הלא חדשה) וגם לא הסנקציות (הבאמת אפסיות ושוליות). גם מעצר העריקים הוא לא סיפור דרמטי - מדובר במעצר של בודדי בודדים לשעות או ימים ספורים. לא במאסר עולם בצינוק באלקטרז. הסיפור הוא שלראשונה אי פעם, מדינת ישראל הפסיקה להתייחס לחברה החרדית כקבוצה והתחילה להתייחס לאזרחים החרדים כפרטים. עד היום מי שהתנהל מול הצבא היה הישיבות, העסקנים, הפוליטיקאים וה"רבנים". הבחור החרדי היה תלוי לגמרי בכל אלו, אבל חופשי לחלוטין ממוסדות המדינה.

כשהמדינה מתחילה להתייחס אל האדם החרדי כפרט בודד - הן בזכויות ובמענקים שהיא מרעיפה עליו והן בחובות או בסנקציות שהיא מטילה עליו, היא משחררת אותו במידה רבה מהלפיתה של העסקנים והפוליטיקאים החרדים. אם הם לא יכולים להגן עליו ממאסר, ולא יכולים לשלוט בכסף שהוא יקבל, אז מי צריך אותם? למה לו להישמע להם?

הסנקציות המדוברות לא פוגעות ב"לומדי תורה" (שחלקם כזכור בכלל נופשים בתאילנד), הן פוגעות בארגון הפשע החרדי שמדינת ישראל טיפחה פה במשך שנים. קצפם של הפוליטיקאים והרבנים החרדים לא יוצא על שלילת החירות של האברכים החרדים. הוא יוצא על כך שהמדינה מעזה להתייחס לחרדים כפרטים ולא כקבוצה מאורגנת, וכך לפרק את השליטה של הפוליטיקאים החרדים וראשי הישיבות באנשיהם.

המאבק האישי בשופטים ובקצינים, נובע בדיוק מכך - אתם מתייחסים אלינו כפרטים ולא כמוסד, גם אנחנו נתייחס אליכם כפרטים ולא כמוסדות. לא עוד איומים על פירוק הממשלה או על הפרת המשמעת הקואליציונית, אלא איומים על חייה של אשת השופט, או הטלת אימה על בניו של הקצין.

לכן גם ברור לי כשמש בחצי השמים שלא מדובר ביוזמה פרטית של כמה בחורים חרדים אלא במערך מאורגן וממוסד, שמגיע בהכוונה ברורה מלמעלה. למרות הגינויים הרפים של הפוליטיקאים החרדים, האלימות הזו היא לגמרי בצלמם ובדמותם. הם לא יכולים להרשות לעצמם שלאדם החרדי תהיה זהות פרטית. "הפסקת האש" שהם שואפים לה היא כזו שתחזיר את הדיון לרמת המוסדות - אנחנו נחזור להפגין מול בית המשפט ולא מול בתי השופטים, ואתם תחזרו להטיל סנקציות על הישיבות אבל לא על המשתמטים.

בדיוק בגלל זה אסור להיכנע לטרור. לא רק למען מדינת ישראל, בטחונה וכלכלתה. לא רק למען תורת ישראל שהייתה לביזה ולמרמס. אלא גם למען אחינו החרדים - לא הקהילות והמפלגות המתועבות, אלא האנשים והנשים, שחיים תחת הדיכוי המחריד הזה, שטיפחנו ויצרנו פה בעשרות שנים של הזנחה. מדינה מתוקנת מתנהלת מול כל אזרח בנפרד, לא מול אוטונומיות, חמולות או חסידויות. גם אם אזרח מסכים או אפילו מבקש שתדבר עם השכן שלו עליו או שהרב שלו יחליט במקומו, במדינה מתוקנת פשוט אין אופציה כזו.

משפחת סולברג הגיבורה ושכניה היקרים בגוש עציון, ספגו אמש את הנזק האגבי של פיצוץ שחייב היה להתפוצץ. למרות הקושי - אסור להתבלבל ואסור להרפות. אם נמשיך להזניח, המחיר בעוד שנה או שנתיים יהיה גבוה הרבה יותר.

והקרדיט לגלי ביהרב:קעלעברימבאר

שאמרה: "אין מחאה אפקטיבית ללא הפרעת הסדר הציבורי"

אילעאי עופרן... נו נו.. לא מפיו אנו חייםנקדימון

אני רוצה לראות טקסטים זהים על קפלן והשמאל הדיקטטורי. 

אני רוצה לראות טקסטים זהים על הערבים והבדואים בישראל.

אחר כך שישוב ללהג את הגיגיו.

טרמפיסט שמצא סיפור להיתלות בו.

אפשר קצת ללמד זכות,קעלעברימבאר

שכשזה נקורה לאנשי שלומך וחברים שלך וביישוב שלך. זה הרבה יותר מטריד את הגושניקים מאשר כשזה קורה במרכז הרחוק (למרות שהרב עופרן לא משם, אבל האווירה הכללית)

הבליםנקדימון

אדם שיודע לכתוב על כל במה גבוהה ותחת כל עץ רענן יכול לספק טקסטים נוספים. אל תעשה מעצמך דביל, בבקשה.

אבל היי, תראה יולדת !! והנה עוד אחת !! ועוד אחת !! כביש מלא ביולדות !! ב"ה כולן נתקבצו לכביש אחד, אפילו הגברים שם יולדים !!

לא דיברתי דווקא על הרב עופרן,קעלעברימבאר

אבל אם תבדוק בפייסבוק כל הליברלים ורוב הגושניקים זועקים על זה, חלקם תושבי אלון שבות או גוש עציון, ומשם זה עובר הלאה לכל אנשי שלומם. כשזה קורה לחבר שלך או בשכונה שלך זה מקבל עוצמה שונה מאשר זה קורה רחוק.

אין לי שום זכות ללמד על הצבועים ועל מי שדומה להםנקדימון
"החברה האלימה ביותר בישראל". הוא צריך לשטוף את הפה באקונומיקה, ומוטב פעמיים.
נו לא דיברתי עליו. דיברתי על ההדהודקעלעברימבאר

של זה אצל הליברלים

אני דווקא ראיתי 'גושניקים' שממתנים את האירועהסטורי

הרב מידן (שהיה שם אתמול בערב) אמר היום בראיון שהדיבורים על "חורבן" כששברו כמה חלונות ועציצים, הם מוגזמים.

הרב חיים נבון הבהיר שהפשע של החרדים חמור, אבל לא יותר  הפשעים שנעשו בקפלן:

ההפגנות של החרדים הן פשע - אך הם לא הפושעים הראשונים

לא דיברתי על רבנים גושניקיםקעלעברימבאר
רבים וטובים חיים ברוח ובהשקפה זו של הרב עופרן,פ.א.
הרב של קיבוץ יבנה

הרב חיים נבון סובר ההפך ממנוקעלעברימבאר

כתה מפורשות שהאשמים בכל פרעות החרדים הם קפלן שנירמלו זאת . ושזאת צביעות שמזדעזים ממעשי החרדים ולא ממעשי קפלן

נכוןמשה
לא יודע כמה רבים וכמה טוביםנקדימון

חיים מפיו של הנכד בבשר וברוח של ישעיהו ליבוביץ שר"י. ותנועת הקיבוץ הדתי בוודאי אינה ראיה לכלום ושום דבר. שוליים אזוטריים בציונות הדתית. לא בטוח שאפילו הם עצמם יסכימו שיכלילו אותם אצלנו...

אם כבר אי אפשר להסכים עם הדברים...קורא נלהב לשעבר

איזה הגזמות פרועות, הכללות, מניפולציה ומה לא?

יש חברה חרדית, שחיה את חייה לפי אמונתה, הם סגורים ו'מקימים חומות' זאת השיטה חינוכית שלהם לשמור על החברה שלהם ברוח שלהם. מי ששם מרוצה ושם מבחירה מי שלא, לא חייב להיות שם.

יש מי שלא מוצא חן בעיניו הסגירות הזאת, זכותו ואני מבין אותו. אבל החברה החרדית מאמינה באורח חיים כמו שהיא מקיימת אותו- עם אילוצים חברתיים, נורמות חברתיות, חומות וכו'. שוב אפשר לא לאהוב ולהסכים עם זה אבל זה אמונתם והם לא כופים אותה על אף אחד אלא נכנסים תחתיה.

ומי שלא רוצה יש דתיים, חרדי מודרני, קהילות יותר פתוחות וכמובן מסורתי חילוני וכו'.

כאילו, לקחת את הפחד מהאחר, חרדים במקרה הזה, ולבנות עליו תאוריות קונספירציה הזויות

אפשר שלא להסכיםזיויק
הוא לא כתב את זה על החברים שלו בשמאל
החברה החרדית בסה"כ למדה מהקפלניסטיםshaulreznik

שהציקו לח"כים של הקואליציה בתקופת הרפורמה המשפטית. זו נבלה וזו טריפה.

חסימות כבישים והצקות לציבור שומר חוק תמים היופ.א.

גם לפני מחאות קפלן.

למי שאולי שכח, מחאות הנכים וחסימת כבישים וצמתים מרכזיים היו כאן הרבה לפני מחאות קפלן. למשל ב-2018.

זה נוהג שהלך והתפתח במדינת ישראל כבר מזה זמן.  לא רק בממשלה הנוכחית של נתניהו.

אבל אז אף אחד לא הכשיר את זהנקדימון
וגם זה לא היה נוהג נפוץ
מחאות הנכים בשנים 2017-2021 ומחאות קפלן החל מ-23’פ.א.
הם מחאות מאוד שונות מבחינת המטרות והמשאבים, אך שתי המחאות הבינו שעל מנת לייצר כותרות ולכפות את הנושא שלהן על סדר היום הציבורי והפוליטי, יש צורך בשיבוש פיזי של השגרה.

בשני המקרים, הביקורת הציבורית והממשלתית נגדם השתמשה באותם טיעונים: פגיעה בציבור הרחב שאינו אשם, יצירת פקקי ענק, פגיעה במשק ובכלכלה, והגדרת הפעולות כ"אנרכיה" או "הפרעה חמורה לסדר הציבורי".

במחאת הנכים, המשטרה נתקלה בקושי מוסרי ותדמיתי עצום. פינוי בכוח של אנשים בכיסאות גלגלים או עם מוגבלויות פיזיות קשות מצטלם רע מאוד ומעורר אנטגוניזם ציבורי. המשטרה נטתה להכיל את החסימות הללו זמן רב יחסית.

מחאת הנכים השתמשה בהפרעה לסדר הציבורי כזעקה אחרונה של קבוצה שחשה שקופה ומורעבת על ידי המערכת - מחאת קפלן השתמשה באותן טקטיקות ככלי לחץ מסיבי של קבוצה חזקה ומשפיעה במשק, המרגישה שכללי המשחק המשטריים משתנים לרעתה.

וכיום, התפרעות החרדים כנגד הגיוס לצבא, אכן דומים מאוד למחאת קפלן - מצד קבוצת אוכלוסייה מאוד גדולה המרגישה שכללי המשחק המשטריים משתנים לרעתה.   

דיברנו על הגעה לבתים של יריבים פוליטייםshaulreznik

לא על חסימות כבישים. ואת זה החרדים בהחלט למדו מהקפלניסטים.

מזל שכיום אפשר, מה שלא היה ניתן בעבר, לחפש במקורותפ.א.

מידע ולמצוא שחרדים אלופים במהומות אלימות אישיות בנושאים שרגישים מבחינתם. גם כנגד בעלי תפקידים במגזר החרדי ולא רק כנגד אלו שאינם חרדיים.

הרבה לפני מחאות קפלן.

המאבק נגד מה שנתפס בציבור החרדי כ"חילול קברים" (באתרי ארכיאולוגיה, תשתיות או בנייה) הוא אחד הנושאים הטעונים והוותיקים ביותר, והוא הוביל לא פעם למחאות קשות, ונדליזם והפגנות ממוקדות מול בתיהם של בכירים – הן פוליטיקאים והן אנשי עסקים ויזמים.

הנה כמה מהדוגמאות הבולטות, החל מאירועים שהתרחשו לאחרונה ועד למאבקי עבר:

1. המתקפה על בית מנכ"ל חברת "אאורה", יעקב אטרקצ'י (מאי ויוני 2025)

אחד המאבקים הסוערים והאלימים ביותר שנרשמו לאחרונה התרחש סביב פרויקט פינוי-בינוי גדול של חברת הנדל"ן "אאורה" בעיר יהוד, שם התגלה אתר קבורה עתיק (כ-300 קברים) שרשות העתיקות הגדירה ככזה שלא ניתן להוכיח שהם יהודים, בעוד החרדים טענו שמדובר בקברי ימי בית שני.

המחאה מול הבית: לאחר שבעלי החברה, יעקב אטרקצ'י, סירב להפסיק את העבודות, פעילי מחאה קיצוניים העתיקו את המאבק לביתו הפרטי. כמאה מפגינים הגיעו לביתו, תקפו אותו במקלות ואבנים, השליכו שקיות צואה על שער הבית, ריססו כתובות נאצה ואף ביצעו עליו טקס "פולסא דנורא". בנוסף, בוצע ונדליזם והשחתה של קברי הוריו של המנכ"ל בבית עלמין אחר.

באתר עצמו: המהומות כללו פריצות המוניות לאתר הבנייה והצתת טרקטור וציוד מכני הנדסי.

2. הכתובות וההפגנות נגד ראש עיריית טבריה, זוהר עובד (2012)

סביב בניית מלון בוטיק ברחוב אלחדיף בטבריה (פרויקט שהיה שייך לבניו של ראש העיר דאז, זוהר עובד), טענו אנשי "אתרא קדישא" כי העבודות מתבצעות על גבי קברים עתיקים.

הפגיעה האישית: לצד הפגנות יומיומיות באתר, המפגינים הפנו אש ישירה כלפי ראש העיר. המהומות גלשו לריסוס כתובות גרפיטי קשות על בניין העירייה וסמוך לנכסי המשפחה, בהן כונה ראש העיר "החופר קברים". המשטרה נאלצה לעצור שוב ושוב מפגינים שהפרו צווי הרחקה והגיעו להטריד את מעגל המשפחה.

3. המאבק ההיסטורי על חפירות קברי בית שערים וטבריה (שנות ה-50 וה-90)

נושא חילול הקברים ליווה את המדינה משנותיה הראשונות, וכבר אז בכירי הממסד סומנו בבתיהם:

חפירות טבריה (1955–1958): במהלך בניית מלון "גני חמת" בטבריה על שטח קברים עתיק, נערכו הפגנות ענק בכל הארץ. פעילי נטורי קרתא והעדה החרדית הגיעו להפגין בקביעות מול בתיהם של שרים ובכירי ממשלה בירושלים ובתל אביב, כשהם מאשימים את הממשלה ב"אפיקורסות וחילול כבוד המת".

חפירות ירושלים ובית שערים (1993) -  פינוי של מאות שקי עצמות ממערות קבורה עורר גל הפגנות חסר תקדים בירושלים. המפגינים לא הסתפקו ברחובות, אלא ניסו להגיע פיזית אל בתיהם של ארכאולוגים בכירים ברשות העתיקות ושל פוליטיקאים שאישרו את העבודות, כדי לייצר מורא אישי

4. מתחם גולובנציץ בבית שמש (2013)

אחד המאבקים המרתקים ביותר, משום שהוא הפנה את האלימות וההפגנות מול בתיהם של **בכירים חרדים עצמם**. בפרויקט בנייה ענק בבית שמש של היזמים החרדים אריה גולובנציץ ואברהם סלונים, נטען כי יש קברים בשטח.

אנשי "אתרא קדישא" ניהלו מלחמת חורמה. הם הגיעו לבתי היזמים החרדים, השמיצו אותם בבתי הכנסת שלהם, ואף הפגינו בצורה אגרסיבית מול ביתו של ראב"ד העדה החרדית, הרב משה שטרנבוך, לאחר שזה פסק הלכתית כי מותר לבנות במקום (היות ולא הוכח שמדובר בקברי יהודים).

תודהshaulreznik
כן כי התקשורת מעידה על משהוזיויק
😆
בהכל אשם מרדכי בן דוד כשנכנס לכלוב התנינים, מאזקעלעברימבאר

התחילה האנרכיה לחגוג. אה, וגם ביבי (וכמובן שניהם אשמים בהתחממו תבגלובלית, עאובדה שזה קרה במשמרת של ביבי)

איזה יופי שאתה מביא מ1993קעלעברימבאר

ברור שהקפלניסטים קיבלו השראה מזה.

מזל לשלא הלכת לאלטלנה

אפשר גם לחזור לתנ"ך- לא חסרות שם מלחמות אחיםפ.א.

או לפחות מ- 

אז החרדים יבדקו אותי במחסום שאומר שיבולת? קעלעברימבאראחרונה
"מלכודת הדבש" הכפולה: איך איראן והיועמ"שית נפלוhamedinai

תיאוריית "מלכודת הדבש" הכפולה: איך איראן והיועמ"שית נפלו באותו פח (ובאותו היום)

​יש צירופי מקרים, ויש תוכניות שפשוט נראות טוב מדי בשביל להיות מקריות. באותו היום ממש, התפתחו לנגד עינינו שתי קונספירציות פוליטיות-ביטחוניות שונות לחלוטין, אבל אם צוללים פנימה, הן מבוססות על אותה טקטיקה בדיוק: בימוי חולשה מדומה כדי לגרור את היריב לטעות פטאלית.

​הנה ההקבלה המטורפת בין השתיים:

​קונספירציה 1: המלכודת האמריקאית-ישראלית לאיראן

* ​ההצגה: הנשיא טראמפ מביים "ברוגז" ומריבה פומבית מתוקשרת עם ראש הממשלה נתניהו.

* ​הפיתיון: איראן מפרשת את הסדק לכאורה ביחסים כחולשה ישראלית וכחוסר גיבוי אמריקאי.

* ​התוצאה: האיראנים מתפתים להתגרות בישראל, מורידים את הכפפות - ואז חוטפים מנה אחת אפיים מישראל, שהייתה מוכנה ומגובה לחלוטין מאחורי הקלעים.

​קונספירציה 2: המלכודת הפרלמנטרית שעשתה טלי גוטליב ליועמ"שית

*​ההצגה: שר הביטחון נותן אור ירוק ומאפשר להעמיד לדין את חברת הכנסת טלי גוטליב.

* ​הפיתיון: המהלך הזה מחייב את העברת התיק דרך ועדת הכנסת - מה שפותח לה במכוון במה פומבית וחסינה.

* ​התוצאה: גוטליב מנצלת את הבמה הזו בדיוק כפי שתוכנן, "שופכת" את כל המידע והטענות שיש לה על השולחן, ומאלצת את היועמ"שית להתמודד איתן ישירות ופומבית.

​השורה התחתונה:

בין אם מדובר באסטרטגיה גיאופוליטית מול איראן ובין אם במשחקי כוחות בכנסת - בשני המקרים המערכת כביכול "הפקירה" חזית מסוימת, רק כדי לגרום לצד השני לרוץ קדימה בעיניים עצומות אל תוך המארב.

​צירוף מקרים שיצאו באותו יום? אולי. אבל הדמיון המחשבתי בין שני המהלכים פשוט מרתק.

למה החסימה של החרדים את הכבישים מוצדקתקעלעברימבאר

כל עוד החילונים רוצים לגייס בכפיה בנות דתיות לצבא, אז חסימת הכבישים של החרדים לגיטימית.

כי דרישה לחייב גיוס חרדים לצבא+דרישה לחייב בנות דתיות בגיוס=דרישה לגייס בנות חרדיות לצבא בעתיד.

החילונים רוצים שלא יחסמו כבישים? שמחר יחוקקו חוק יסוד ברוב שני שליש שנותן פטור מגיוס לבנות דתיות וחרדיות שלא מעוניינות להתגייס. ושגופי התקשורת יפרסמו התנצלות בכותרות הראשיות על רדיפתם את הדתיים (למשל את סמוטריץ בין בתנו לבתו של סמוטריץ' ) על כך שאמרו שלא יחנכו את בנותיהם להתגייס.

לא רוצים לעשות זאת? כדאי שיתחילו להתרגל לסוע בכביש 6, כי את הלגיטמיות לסוע בכבישים אחרים הם איבדו, אלא אם כן החרדים יואילו בטובם לא לחסום אותם לפנים משורת הדין.

אבל ברגע שכן יעשו זאת ויחוקקו את חוק היסוד הנ"ל , החרדים יאבדו כל לגיטימציה לחסימות, כי הגברים החרדים חייבים להתגייס למלחמת מצווה, ואני בעצמי אצטרף למשטרה להעיף את החרדים שחוסמים

שום חסימה אינה לגיטימיתshaulreznik
עבר עריכה על ידי shaulreznik בתאריך כ"ב בסיוון תשפ"ו 7:29

1. כי אין חוק המתיר לחסום כבישים למטרות פוליטיות/חברתיות/אחרות

2. כי מבחינה רציונלית, פעולת מחאה כלשהי צריכה להיות מופנית כלפי הגורם שנגדו מוחים ולא כלפי אזרחים שלא קשורים לאירוע. איך החסימות יעזרו לחרדים? הנהגים החסומים יתחילו להתקשר לשופטי בג"ץ ולבקש מהם שיבטלו את הסנקציות?

מאיפה הבאת שמגייסים בכפיה בנות דתיות?פ.א.

בינתיים כל בת שרוצה מוציאה בקלות אישור על כך שהיא דתיה

דרך משרד הרבנות בעיר מגוריה - פגישה קצה, כמה שאלות, והאישור ניתן במקום.  

האישור נשלח ללשכת הגיוס והיא מקבלת פטור. 

מי שפורץ גדר, שלא יתפלא שגם אחרים נכנסים שםנקדימוןאחרונה

אני נגד כל החסימות, אבל לא אפלה חרדים רק בגלל שקפלן צווחים שזה מפריע להם.

ומבחינתי אני מקלל את שניהם בזמן אמת.

אולי יעניין אותך