המסקנה שלי מסיפור הבקבוק תבערה:חיובי

תמימות ואמת יש יותר בצד של אלי ישי.

שכל ופקחות יש יותר בצד של דרעי.

מה ההיגיון לזרוק בקבוק תבערה ולהרוס את כל האפקט של ההפגנה?

ראינו את זה בכל הקמפיין ובכל מערכת הבחירות, וגם עכשיו...

אלי ישי מומחה בלאיים על קלטות, דרעי מספיק פיקח כדי להבין שהוא לא יעיז להוציא אותם, ותוקף אותו בכל העוצמה, בלי לפחד מתגובתו.

אלי ישי תמים ואנשיו תמימים, ובקלפיות הם אוכלים אותה מרוב הזיופים.

מתי אלקים יחבר את שניהם? גם שכל וגם אמת ונאמנות?

אופס:ותן טל

/News/News.aspx/295168

תמימות??? אמת???????

אם זה היה אנשי דרעי שהיו זורקים את הבקבוקים בוודאות, הייתם אתם תומכי ישי יוצאים בצעקות רמות על פגיעה בדמוקרטיה, על ביריונות פיזית, על אלימות מסוכנת, אל התנהגות מגעילה וביריונית.

פתאוםאנשי ישי עושים את זה לטענת המשטרה, והדיבורים הופכים להיות "רכים" הרבה יותר, פתאום מוצאים מתחת לשטיח "תירוצים" ו"Vסברים" שונים שלמעשה הופכים את זורקי הבקבוקים ל"תמימים" ול"אמת".

נו, בחייכם! עד מתי! להגן על זורקי בקבוקי תבערה שבקלות היו יכולים גם להרוג מישהו - רק כי הם ממחנה ישי????????

אם אתם יוצאים בצורה חריפה ורועמת נגד זריקת בקבוקי תבערה מצד ערבים על יהודים, או מצד תומכי ש"ס על תומכים של מפלגות אחרות - אני מצפה לשמוע גינוי לא פחות גדול ג-ם אם זה נעשה מצד מפלגת יחד או מי מתומכיה!

אם לא, זה פשוט צביעות אחת גדולה.

הניחוש שלי, שלא נשמע כאן יותר מידי התייחסויות לפרשת בקבוקי התבערה, כאשר מתגלה שזה אנשי ישי - לפתע פתאום כל תומכי ישי בפורום יאלמו פיהם ויעלמו, כאילו לא שמעו ולא ראו ולא ידעו ולא כלום - הם פשוט לא יהיו מסוגלים לענות על זה.

אני מחכה לראות את הנחשון האמיץ.

לא הבנת מה שכתבתי, במחילהחיובי

דיברתי בכללות, ולא על המקרה של זריקת הבקבוק. זה רק הובא בתור דוגמא לחוסר שכל.

2 הנערים שעשו זאת, במידה וזה נכון, חסרי אחריות, זה ברור.

אם זה היה אנשי דרעי לא הייתה מתבטא רק "חוסר שכל" ו:ותן טל

"חסרי אחריות". היית יוצא בגינוי חריף והיית משתמש בזה בטיעונים שלך נגד ש"ס - אני די משוכנע בזה לאור מה שראיתי שתומכי ישי כותבים בפורום (גם אם לא אתה אישית - אני מתכוון בכללי תומכי ישי מה היו עושים עם "הסיפור" הזה של זריקת הבקבוקים, אם היה מגיע מש"ס).

נשמח לראות גינוי נחרץ שלך על ההתנהגות הברברית והמסוכנת והעבריינית הזאת. עבריינית לחלוטין - והנערים האלו, אם לא היו קטינים, היו צריכים להיכנס לכלא כמו מחבלים. זה שיהודי זורק בקבוק תבערה לא אומר שהוא לא יכול להרוג איתו, ואילו ערבי שזורק כן יכול. זה פשוט מגוחך.

תרגיע.חיובי

לא מובנת לי הלהיטות שלך ל"גינוי חריף". אני לא מגנה אף אחד, אני סך הכל מנתח את המצב. אני מתכונן להמשיך לנתח ולא מוכן "לעבוד" לפי הכללים שלך.

אם היית רואה אותי מגנה גינוי חריף קודם ,היה לך זכות לתבוע את זה גם עכשיו. מקודם לא כתבתי גינוי חריף, וגם עכשיו אני לא מעוניין להיכנס לשיח הזה.

אמרתי שלא התכוונתי ספציפית אליך, זה בסדר - אלא כוון בכלליותותן טל

אל תומכי יחד בכלל ובפורום בפרט.

כי המון פעמים ראיתי שיוצאים בחריפות על אנשי דרעי - בין אם על חשד על זיוף בקלפיות, ועוד ועוד - שזה דברים חמורים הרבה פחות משריפת צמיגים ו/או בקבוקי תבערה, שיכולים לפגוע בבני אדם.

אז זה מה שכתבתי - אנשים שמגנים כאלו שמזזייפים קלפיות, ההגינות וההיגיון אומר שהם צריכים לגנות פי כמה, את המעשה וה"פרשה" הזאת.

סוף סוף משהו אומר את האמתנחש משקפיים

מהיודע תוצאות הבחירות יש מסע של הכפשה והאשמות נגד דרעי וש"ס שכביכול יחד לא עברה בגללם

טוב מאוד שהאמת מתגלה!!!

וכל הניסיונות לזיף הודעות של דרעי כביכול וכל מיני מרעין בישין עלו בתוהו!!!

סוף סוף?יהודי!!

למה ותן תל חדש פה?

הוא אומר את אותם דברים כבר הרבה זמן.

בנושא הזהנחש משקפיים

אף אחד לא זרק בקתב ושריפת צמיגים זה הרבהי.ל.

פחות גרוע מלזייף בקלפיות.

במדינה דמוקרטית לגיטימי למחות על  ידי הבערת צמיגים. בגוש קטיף עשו את זה ובכל ההפגנות וחסימות הכבישים עשו את זה.להבדיל  במחאת הדיור השמאל הבעיר צמיגים זה מחאה לגיטימית.

אני מגנה בכל תוקף החומרה את זריקת בקבוקי התבערה!!!!!המרקד

אם באמת תומכי ישי עשו את זה, אין זה משנה את העובדה שצריך לטפל בהם במלוא חומרת הדין.
בוודאי שזאת לא הייתה פעולה מכוונת של יחד, אין לי ספק בכך, הפושעים פעלו על דעת עצמם בלבד.
אך תרשה לי להעלות פה אפשרות שאולי זאת קונספירציה. לדעתי מדובר באנשי דרעי שהתחזו לאנשי ישי כדי להרוויח מכל הכיוונים: גם לנסות להרוג פעילים של יחד וגם לגרום נזק ליחד ולהציג אותם בתקשורת כעבריינים. דרעי הוא עבריין לא קטן, לא אתפלא אם הוא רקם תכנית מחוכמת שכזאת.

את ה"אפשרות" שלך כתבתי כבר במקום אחר בפורום, שהגיוניותן טל

שזה מה שיטענו אנשי ישי

וסורי, אני לא מחזיק מזה, אישית...לא אישי נגדך חלילה.

בהחלט הגיוני שנטען את זה, וגם הגיוני שזה מה שבאמת קרההמרקד

לפי מה שהבנתי, אפילו שעדיין לא פירסמו את השם (צא"פ הידוע...)ותן טל

מדובר ככל הנראה בקטין שדי מקורב למפלגת יחד, ולאלי ישי, כזה שאין כמעט סיכוי שהוא באמת מתומכי דרעי.

לגבי זה שזה לא היה זריקת בקבוק תבערה אלא בנזין על הכביש - נכון, זה באמת מה שגילו בסוף, בניגוד למה שאמרו בהתחלה - אבל גם זה כמובן חמור מאוד. זה מסוכן ויכול לפגוע באנשים, ולא סתם לפחות אני ואני מאמין שלא מעט מפה, מרגישים רתיעה כשהם שומעים על מקרי הבערות צמיגים וונדליזם מסוכן שכזה על כבישים וכו'...

הכי מצחיק זה היה לשמוע את אחד ממפלגת יחד עולה לשידור התחנה חרדית ולפתע, בניגוד לגינוי החריף שהוציאו לפני זה כשהיה נראה שמדובר בתומך ש"X, לפתע לאחר תיקון הידיעות וההבנה שמדובר בתומכי ישי, הוא נשמע מרוכך הרבה יותר, עם טיעונים מלאים כרימון, ו, אני מצטט ממה שאמר:  "לוקחים אדם שעושה מדורה בקצה הרחוב, והופכים את זה.." - כן, מר אדון נכבד? זה בסך הכל "אדם שרצה לעשות מדורה בקצה הרחוב"? ולא ונדליסט מופרע שרצה למשוך תשומת לב ולהפגין את מרירותו באמצעות מעשה שהוא עבירה על החוק ושכמותו אנחנו רואים במקומות שונים ואל בהכרח הכי "נאורים"? באמת רק בשביל להגן על תומך מפלגת יחד אתה מוכן לגמד פתאום דבר שכזה? (אני לא כותב אליך אלא אל אותו גורם מהמפלגה שאמר דברים שציטטתי למעלה, בשידור חי). זה הרי פשוט מדהים, מר אדון - הרי ברור לשנינו שאם זה היה פעיל ש"ס שהיה מצית שם בנזין ואולי מנסה גם צמיגים ה"קצה הרחוב" (כפי שהשתמע זה לא היה בקצה אלא על כביש)  - הרי ברור שגם אז התרעומת שלכם והגינוי החריף והניסיון להרוויח מזה אהדת קהל, הייתה מרקיעה שחקים. אז כאשר פתאום מדובר באחד מנמחנה שלכם מותר לגמד בזה?

סלחו לי - אבל אני מאמין שלא רק אני רואה כאן סוג של היתממות מכוונת מאוד. מאוד מאוד. ולא אתבטה במילים קשות יותר.

ביחד גינו את המעשה מכל וכל, אך יש הבדל גדול בין חסימת כבישיםהמרקד

בעזרת הבערת אש (דבר שנפוץ כמעט בכל מחאה שהיא, ובמרבית המחאות של הימין כגון לפני ההתנתקות) לבין זריקת בקבוק תבערה לעבר אנשים.

לגבי ההבדל - אני מסכים שיש הבדל (אף שבהתחלה נטען שזהותן טל

משהו שנזרק ורק לאחר מכן שונתה הגרסה להבערה על הכביש)

אבל עדיין זה מסוכן ומעשה חוליגני וונדליסטי שלא מתאים במדינה כמו שלנו. לא, גם לא בהפגנות הימין.

כמו שאני סולד ממגזר מסויים ששורף פחים וצמיגים על הכביש בהפגנות על נושא מסוים כזה או אחר - ככה אני סולד מהמהעשה הזה גם (ובמיוחד) כשהוא נעשה מהמחנה "שלנו" ("שלנו" = דהיינו הימין, מי שלא הבין).

לגבי הגינוי של יחד - לפחות ממה שאני שמעתי לאחר האירוע (מספיק זמן, כיום ומשהו לאחר המעשה אם אני לא טועה, וכשכבר המשטרה אמרה שזה מתומכי יחד) כשהעלו לריאיון אחד מחברי המפלגה עצמם, ואחד ה"בולטים" במפלגה - הוא ממש לא "גינה בחריפות", אלא ניסה לגמד את העסק ובכל זאת לטעון ש:  "עצם זה שבהתחלה כשחשבו שמדובר באנשי ש"ס, ואף אחד זה לא "הפתיע" אותו - זה כבר אומר משהו לא טוב.." - כלומר, ניסה למג דאת חלקם של תומכי יחד שעשו את זה ולהוכיח במופתים שבכל זאת המעשה הזה מצביע דווקא על פגמים במחנה השני.

לא יודע, אני אישית לא אהבתי את זה ואת היחס שלו למעשה הזה כאשר נודע מי עשה את זה - הרגיש לי קצת היתממות.

אחרים יכולים לחשוב אחרת כמובן, אבל זוהי תפיסתי הפרטית.

*לא קראתי הכל*די"מ
שרפת בנזין על כביש זה לא מעשה מאוד מסוכן.
אם בכלל.
זה תלוי במקרה אבל אם לא היו שם קרובים זה אפילו בכלל לא מסוכן.
זה מדרון מסוכן בכל מקרה. חוץ מזה - אם אנשים דיווחו על כך,ותן טל

כנראה שהיו אנשים קרובים לשם, לא?

חוץ מזה, בואו נהיה רגע כנים לגמרי - אם היו מדווחים בסוף לא מה שדיווחו כעת, אלא היו מדווחים שזה באמת אנשי ש"ס, אבל זה לא היה "Zריקת בקבוק תבערה" אלא שריפת בנזין על הכביש לאחר שרצו בעצם לשרוף צמיגים" - האם תומכי יחד שכאן בפורום לא היו בעקבות זה יוצאים בגינוי חריף על ש"ס ואומרים שזה מוכיח את הפגיעה שלהם ביחד וכו' וכו' וכו' - ושהם מסוכנים, ושהלוואי שישבו בכלא ועוד מגוון איחולים?

אומנם אין דרך בנתיים לבדוק את זה, אבל אני מאמין שלפחות חלק ממה שכתבתי למעלה, היה קורה - אם רק היה מדובר באנשי ש"ס שהיו עושים את זה.

ברגע שזה מהצד של ישי, הכל פתאום מתמתן ולא שומעים בדלדיבורים שכאלו, אלא רק דיבורים בנוסח " זה לא באמת מסוכן"  וכהנה וכהנה.

מצטער, אני אישית לא קונה את זה.

צדיק,די"מ
יצא לך פעם להתעסק עם בנזין?
ובתור נער?
זה נשמע שאתה מדבר בלי קשר למציאות.
ואתה יודע טוב מאוד שאני לא סתם מתנגח בך.
אך לי זה נראה שדווקא אתה זה שמחפש פה להאשים או שסתם אתה לא מכיר את המציאות ושחכת מה זה להיות נער.
אפשר גם התייחסותדי"מ
את יכול להתייחס לעוד אנשים חוץ מל"ירח חסר"
@ותן טל
לא, מעולם לא "שיחקתי" עם בנזין.ותן טל

הכי הרבה שהייתי קרוב לדברים מעין אלו זה הדלקת לפידים בתהלוכות אש מסוגים שונים.

וגם אין לי אינטרס מיוחד "להיכנס" דווקא במגזר כזה או אחר או במפלגה כזאת או אחרת - אבל כן חורה לי המחשבה שאם היה מדובר באותו מקרה בדיוק אבל הפוך, שזה היה ממחנה ש"ס שהצית בנזין על הכביש אחרי הפגנה של יחד, לאחר שרצה לכתחילה להשתמש בזה להבערת צמיגים - היו הרבה מתומכי יחד כאן בפורום ובכלל בארץ, יוצאים במחאה נחרצת ובזעקה "תראו מה הם עושים! חוליגנים! השנאה מעבירה אותם על דעתם!" ועוד שלל פנינים מסוג זה (לא חייב דווקא פנינה כזאת או אחרת) - אבל כאשר זה מהצד שלהם פתאום שתיקה כמעט רועמת.

לא יודע, לי אישית זה מציק ואני מאמין שהיית מגיב ככה גם במקרה הפוך.

לגבי "להיות נער" - לא יודע מה איתך, בתור נער מעולם לא הדלקתי בנזין על הכביש ולא חיפשתי לשרוף צמיגים בהפגנה (מה גם שלפי הדיווחים האחרונים, האנשים בהפגנה עצמה עצרו את אותם נערים מלשרוף את הצמיגים - וזה באמת התנהגות אחראית מצידם ). אולי אני חנון יותר מידי אבל אני לא חושב שהתעסקות עם בנזין מאפיינת את רוב הנערים בימינו.

ו....מקפל (כמה זמן לא עשיתי את זה )ותן טל

נערים עושים שטויות.די"מ
לשפוך בנזין על הכביש ולהדליק זה מגניב.
בכל מקרה לא זה מה שבאתי בעיקר להגיד.
זה ממש לא מסוכן אלא אם כן זה ממש קרוב.
יכול להיות שאת צודק לגבי מה היה קורה אם זה שסניקים.
אותי זה לא מעניין.
זה שתומכי יחד אולי היו מגזימים לא אומר שזה בסדר שגם אתה מגזים.
לשרוף בנזין על הכביש זה לא מאוד מסוכן.
אני לא יודע איפה זה היה, אם זה היה קרוב למכוניות, אם היו שםותן טל

אנשים ומה הייתה מידת ה"מסוכנות" כאן. עיקר מה שהפריע לי - לאחר מעשה, שברוך ה' באמת כלום לא קרה - זה שזה נראה כמעט בבירור מה שאני אומר לגבי ה"דיבור הכפול". אם הייתי רואה גינוי נחרץ ונחוש מטעם מפלגת יחד למעשה הזה, לא הייתי פותח את זה כל כך. 

יש הבדל עצום בין זריקת בקת"ב לשריפת בנזין עלדי"מ
הכביש.
אף אחד לא זרק בקת"בירח חסר
עבר עריכה על ידי מרדכי בתאריך ו' בניסן תשע"ה 08:08

במשטרה חשבו כך בתחילה ולאחר מכן התברר שמדובר בנערים שהציתו דלק באופן מבוקר. לא שזה בסדר, אבל אין שום קשר לבקת"ב.

שוב אתה משקר ומוציא שם רע לחינםירח חסר

הרי בגוף הדברים כתוב מפורשות שאף אחד לא זרק בקת"ב, בסה"כ שרפו באופן מבוקר דלק שהובא לשם הצתת צמיגים.

זה לא מפריע לך לשקר ולהסית באופן מופרע ביותר נגד יהודים. הגם שאתה יודע שהינך דובר שקר. מציב שאלות רבות בנוסף על אלה שהועלו כבר על אמונתך בבורא עולם, בעולם הבא ובשכר ועונש.

הוא מקרה פתולוגייזהר

התמיהה הגדולה היא על המנהלים, שהחזירו אותו ככלב השב אל קיאו.

תראו מי שמדבר.ותן טל
עבר עריכה על ידי ותן טל בתאריך ו' בניסן תשע"ה 22:48

אבל באמת - לא נמאס לכם? לא ראיתם שוב ושוב שנערכים הודעות מעין אלו? לא למדתם את הלקח?

ואחרי זה זה א-נ-י שממרה את פי המנהל, נכון? א-נ-י זה שממשיך לדון לגופו של אדם וולכתוב הכפשות ולתהות על המנהלים בגלוי על הפורומים.

שיהיה. אולי מתישהוא זה יגמר. נקווה.  (כמובן, אין צורך לענות לירח חסר. לטרולים כבר הבנתי שאין מה לענות)

אגב - מעניין שלא כתבת תגובה כזאת לפותח השרשור.ותן טל

הרי גם הוא כתב במפורש "בקבוקי התבערה"

"מה ההיגיון לזרוק בקבוק תבערה ולהרוס את כל האפקט של ההפגנה?"

אבל כנראה שאני לא צריך לצפות להיגיון יתר או ליחס "דומה" שלך לאנשים שונים - הרי ברור שיש אנשים שהם "על הכוונת" שלך, ובשבילם תהיה מוכן לעוות את האמת, לשקר, להכפיש, להוסיף לדבריהם דברים שלא אמרו, ועוד ועוד - גם אם לאחרים לא תעשה את זה.

וכמובן, גם על יזהר אני לא מתפלא בקטע הזה - הרי איפה שאפשר עוד קצת "להכניס בוקס" ל"ותן טל" המעצבן - גם אם מישהו שנייה לפניו כתב אותו הדבר - אז למה לא לעשות את זה? ועוד בדרך מתוחכמת כזאת בתקווה שהמנהלים לא יתעצבנו ממנה ויזהירו או יחסמו.

מדהים! מפליא הדבקות שלכם במטרה להתכסח עם ותן טל ובכל דרך לנסות להשחיר את פניו בפורום! אני פשוט נפעם מהמסירות נפש שלכם!!!!

בגן עדן אתם צריכים לשבת לצידו של הרמב"ם, החפץ חיים, משה רבנו ואדם הראשון בכבודו ובעצמו - אין ספק!!! אני אישית אמליץ עליכם לריבונו של עולם, למרות שמן הסתם המלצה של כופר שכמוני לא שווה הרבה, אבל מי יודע, אולי יש לי איזו זכות קטנה אחת או שתיים שבזכותה יקדמו אתכם עוד איזה מושב אחד או שניים קדימה.

שבת שלום.

תפסיק להאחז בקשים ולתלות את סרחונך באחריםירח חסר

פותח האשכול טעה עובדתית, אבל סביר להניח שזה לא היה בזדון. אבל אתה היית זה שקישרת לכתבה של הערוץ בה היה כתוב מפורשות שלא נזרק שום בקת"ב. ממילא זה גם כשל לוגי - העובדה ש-X טעה אינה סיבה מוצדקת ל-Y לעשות אותו דבר. במקום לומר סליחה, טעיתי, ולהוציא בכך את החנית מיד המצרי, אתה בוחר בדרך של התקרבנות. 

פעם הבאה בבקשה תדייק בעובדות גם אתה.ותן טל

כותרת הכתבה, כותרת המשנה, וגם חלקה הראשון של הכתבה, אחז בעובדה שמדובר בבקובקי בנזין, ולפחות פעמיים נכתב שם "בקבוקי תבערה"..

הגיוני ומקובל שלא תמיד קוראים הכל עד לשורה האחרונה בכל כתבה, וזה המקרה גם כאן, שהעניין שמדובר "רק" ב"שפיכת בנזין" על הכביש ושריפתו - הגיע רק בסוף הכתבה.

למען האמת, בלי שום מחוייבות מטופשת אליך (כי אתה טרול שנהנה להציק לאנשים מסויימים) כבר כתבתי למישהו אחר כאן שהוא כתב שמדובר בפועל בשפיכת בנזין על הכביש, שזה נכון.

אבל אני לא חייב לך שום דין וחשבון - בטח לא למי שהפך אותי לכופר, שונא יהודים, תומך בגירוש גוש קטיף, אפיקורס, שולל את "יסודות האמונה" - והכל בשם העיוות שאתה נהנה ליצור לעצמך במוח כדי להכפיש אנשים מעל גבי הפורום בחצאי אמיתות, בעיוותים, בהכנסת דברים לפה ולמקלדת של אנשים שהם מעולם לא אמרו וכתבו.

כולי תקווה שתוך שבוע שבועיים תחסם מהאתר הזה באופן מוחלט ואני אף אפעל למען כך, בעזרת ה'.  ברוך ה', אותי כידוע, החזירו לפורום הזה - כי אני מתנהג בסדר. אותך לעומת זאת, בעזרת ה' - יעיפו. ולא אכפת לי אם אתה פצל"ש של יונתן שנחסם כבר בערך 300 פעמים באתר, או פצל"ש של כל אדם קטן ועלוב אחר שכל מה שיש לו בחיים זה להתנכל לחיים של משתמשי פורום אחרים ולנסות להקטין אותם באמצעים מלוכלכים ושפלים.

וכן, אמרתי את כל האמת בפרצוף. נמאס כבר מההתנהגות המגעילה הזאת שלך.

ועכשיו יבוא יזהר ויגיד שהאמירות שלי הן כבר "כרוניות" ו"פתולוגיות" ולא יבין איך לעזאזל המנהל החזיר אותי לפורום - אז יזהר - לא מעניין אותי בגרוש מה שאתה לא מבין. תתמודד. יש הרבה מאוד דברים בחיים שיפריעו לך ויעצבנו אותך כי לך אישית זה לא מתאים - העולם לא תמיד מתנהל בדיוק לפי גחמותיך. תתמודד. 

(נ.ב: אתה האחרון שיכול להגיד לאנשים שהם צריכים להגיד:  "סליחה טעיתי" כשהם טועים - כי אתה, מה לעשות, לעולם לא מתנצל וגם לא חושב שאתה צריך להתנצל. מבחינתך מי שלא חושב כמוך, ומי שאתה שונא אותו מסיבה לא ידועה - הוא כופר או משהו כזה, כבר תמציא עליו משהו. אירוני להדהים).

וכן - אני יודע שכבר כתבתי שלא אכתוב כאן את זה שאני פונה למנהלים אבל באמת שכבר נשבר מכל ההתנהגות הזאת, לחלוטין. אז לא אכפת לי כבר. אז אני כן מודיע כאן על גבי הפורום שאני אפנה להנהלת העל בבקשה שיבדקו מה ומי ומו, וכן אראה להם בצורה מוחשית את כל הליכלוך והרפש שיוצא כאן מצד משתמש אחד מסויים מאוד.

הרבה הרבה בריאות הגוף והנפש שתהיה לך.

קבלו תיקון - ברור לי מי זה ירח חסר. ניק שכתב כאן בעבר ונחסםותן טל

מהפורום בעקבות התבטאויות משולחות רסן כלפיי, שהמנהל החליט שזה מצדיק חסימה שלו.

(זה לא יונתן ככל הנראה אלא אחד אחר, ועל כך התנצלותי ליונתן - תמשיך בפצל"שים שלך, מצטער שהנחתי שפצל"ש אחר גם שייך לך)

כעת ברור לי למה ירח חסר מפגין שנאה כל כך עזה כלפיי בפורום הזה ובאופן כללי בפורומים, ולא טורח להסתיר אותה, ובשמה הוא מרשה לעצמו לעוות דברים שאני אומר מכאן ועד הודעה חדשה, עד ששלומי מתערב ומוחק - הוא פשוט מעוצבן עלי ושונא אותי שבגלל דברים מגעילים שהוא כתב עלי, הוא נחסם מהפורום הזה (למעשה הגיוני שהוא מעוצבן עלי עוד ממקודם, וזה אלוקים יודע למה).

נקווה שזה יטופל.

מתי, כיצד ובאיזה אופן עיוותתי את דבריך?ירח חסר

תן לי להבין את זה - כשהצבעתי על העובדה שקישרת לכתבה בה נכתב מפורשות ששום בקת"ב לא נזרק, ומיד לאחר הקישור המשכת בכתיבת מגילה מאשימה על בקת"ב שנזרק - אני מעוות את דבריך?

כשכתבתי שדבריך על כך שמותר למדינה להעביר בכפיה יהודים ממקום למקום זו למעשה תמיכה בגירוש יהודים, אני מעוות את דבריך? 

סבורני שכל בר בי רב דחד יומא שיקרא את הדברים בפשטות יבין מיד שאתה הוא זה שמעוות את דבריך. האם אני טועה?

חיים טובים. ברור לי כמעט בוודאות שביום ראשון לא תוכל לכתובותן טל

בפורום הזה יותר, לכל הפחות. אז בריאות איתנה שתהיה לך, בריאות הגוף ובריאות הנפש. ממליץ לך קצת להרפות מהשנאה העזה שאוחזת בך כשאתה רואה את הניק שלי כותב משהו בפורומים. זה לא בריא לך, זה יכול להביא גם להתקף לב.

בינתיים אני לא רואה ממך דבר מלבד בדותות והוצאת שם רעירח חסר

במקום לענות לשאלות ענייניות לחלוטין ולהגיב להבאת עובדות אובייקטיביות, אתה בודה מלבך שיש לי שנאה וכו'. מנין הסקת שיש לי שנאה עזה למישהו, ובפרט כלפיך? בגלל שביקשתי ממך לעמוד מאחרי דבריך שלך או לחזור בהם כשבידוע שאינם נכונים עובדתית? 

אולי ההנחות האלה שלך הגיעו מאותו האיזור בלה-לה לנד בו נזרקו בקבוקי תבערה והעברה כפויה של אנשים ממקום למקום אינה גירוש. אני לא שונא אף משתמש, אני בסך הכל רוצה דיון ענייני, עובדתי ונטול בדותות והכפשות. לא יותר. למרבה הצער, יש אנשים שלא מסוגלים בלי זה.

אין בעיה. העובדות ייבדקו. תהיה בטוח.ותן טל

מצטער אם אני קצת יותר חכם ממה שנדמה לך

(אגב - העברה כפויה של אדם שהתנחל בשטח פרטי שלי באיזה שהוא מקום זה גירוש? כי אם כן - אז אתה מעצם טבעך מתנגד לכל פעילות משטרתית במדינת ישראל ומתנגד לדמוקרטיה עצמה. כי לפי מה שאתה אומר, אסור אף פעם לפנות אדם בכוח מבית שהשתלט עליו ללא רשות. נשמע די קרימינלי למען האמת - אולי צריך לבדוק למה כל כך שוב לך להגן על פושעים שפולשים לבתים ברמת אביב שלא שייכים להם, או לבתים בקריית שמונה שלא שייכים להם, או בונים בית על שטח חקלאי ששייך לחקלאי מקיבוץ שדה אליהו - וטוענן שהמשטרה פושעת שהיא מוציאה אותם בכוח מהבתים שלהם ומעבירה אותם למקום אחר. אתה מגן על פשועים, וצריך להבין למה).

אתה אולי לא שונא אף משתמש - אבל המנהלים ובדיקות האי-פי ובדיקות נוספות שהם מסגלים לעשות, יוכיחו במהרה, אני מאמין, את מה שהבנתי היום לאחר קצת יותר מידי זמן מיותר. פעם הבאה זה פחות יעבוד לך, כנראה.

אוקיי. אז בעצם אתה אומר שלא קראת את הכתבה אליה קישרתירח חסר

ועל אף זאת דאגת לשרבט באשכול זה מגילות ענק על גבי מגילות ענק, כאשר חזרה פשוטה מדבריך זו היתה סוגרת עניין מהר ולחלוטין. 

בדיוק כמו עם עשרות הויכוחים בהם ניסית לטעון שכשכתבת שמותר למדינה להעביר בכפיה יהודי ממקום למקום, בכלל לא התכוונת לגירוש. הדפוס שמתגלה פשוט מדהים וראוי לעיון במיטב מכוני המחקר בתחום הפסיכולוגיה. לדעתי מדובר בסוג נדיר של סוליפסיזם.

מחקר פסיכולוגי צריך להיכתב על השנאה העזה שמובילה אותךותן טל

עוד באותו יום שנחסמת, לפתוח משתמש חדש שעיקר מטרתו היא להכפיש ולפגוע באנשים, ובאנשים מסויימים בפרט, בכל מיני דרכים, מתוחכמות יותר ומתוחכמות פחות.

אני לא אשתף פעולה עם הנלעגות שלך ועם העיוותים שלך (שוב הכנסת לי לפה דברים שלא אמרתי. אבל זה כבר רגיל אצלך. סוג של יהירות עצמית מנופחת וענקית. פסיכולוג צריך לערוך את המחקר, כמו שאמרת - רק שאני לא האובייקט).

אגב - כרגע כשהתברר שאתה בסך הכל מכפישן קן שחזר לפה כדי להכפיש שוב את מושא ההכפשה שבגללה נחסמת מראש, הגיוני מאוד שדי מהר (כלומר - כאשר שלומי יתחבר) תחסם שוב. אז הרשה לי לברך אותך כאן בבריאות הגוף ובריאות הנפש לאורך ימים, וקצת פחות שנאה לחבריי פורום אחרים ממש לא תזיק לך.

אגב, כעת כבר לא תוכל לשטות - כאשר נראה שוב אחד שמפיץ רעל כמו שהפצת עד היום, השם הראשון שיקפוץ לי או לשלומי - יהיה הניק שלך (שכבר שיתפתי את שלומי פצל"ש של מי אתה, למרות שבחרתי לא לחשוף את זה בפני כולם) - והבדיקה אם זה באמת קשור, לא תהיה קשה כל כך לשלומי ולמנהלי העל.

שיהיו לך חיים טובים וקצת פחות מלאים שנאה. ביי...

התחלת בהוצאת שם רע לכלל והמשכת בהוצאת שם רע לפרטירח חסר

לא אתייחס כלל לדיבה הפרטית שלך נגדי, גם משום שזה לא באמת מפריע לי וגם משום שזה מנגנון התגוננות קלאסי בדמות השלכה. 

אבל יחד עם זאת, אמשיך לעמוד על כך שתחזור בך מהכפשת ציבורים שלמים ביודעין ובזדון. אם היית חוזר בך מיד, היית חוסך את הצורך להשתמש במנגונני הגנה כל כך רגשיים, שבוודאי מהווים נטל קשה. 

זזתי להכין צרכי שבת. 

והאמת והשלום אהבו, ולהשומעים ינעם. שבת הגדל שלום.

אין בעייה חבריקו. כשהאמת תתברר תהיה קצת מובך בפני כולם.ותן טל

ואני פעם הבאה אהיה יותר חכם ואשים לב עוד קודם לכן. 

יהיה בסדר, חבריקו - האמת והשלום יאהבו כאשר אתה תפסיק לעוות ולנסות בכוח להמציא בדותות על אנשים - ובמיוחד כאשר המנהל יבין שנחסמת ועתידך להיחסם שוב, בעזרת ה' בקרוב ובמהרה (אלא אם תגיע אצלו להסדר הבנות כזה או אחר).

נגמרו הימים שבהם ניתן להכפיש, לפגוע, להעליב, לשקר, להוציא שם רע על אחרים, להמציא דברים שמעולם לא אמרו כדי לנסות לגרום להם להיראות רע בעיני אחרים.

מי שעושה דברים כאלו מקומו לא בפורום. 

אני כבר מזמן למדתי את זה ואיני סתם מנסה להתנגח באנשים על רקע אישי, ואיני מעוות דברים שאחרים אמרו, ואיני מעליב סתם - גם בגלל שזה לא ראוי, וגם בגלל שלא נוהגים ככה בפורום.

אבל יותר מכאן זה סתם מיותר לכתוב - במילא אני בספק אם אתה קורא מילה ממה שאני כותב, במילא לאחר מכן אתה עונה את מה שתיכננת מראש לענות ו"מאמץ" לתוך דבריי דברים שמעולם לא כתבתי, רק כי זה נוח לתזה שלך.

ופעם הבאה קצת תיחכום לא יזיק.ותן טל

למרות שאני מאמין שגם אז זה יתברר די מהר, במיוחד כשכעת זה כבר "על הכוונת" אבל באמת - להיחסם ב18:00 בערך, וכבר לפני 19:00 לפתוח ניק חדש, ולכתוב בו בפורום ממנו נחסמת? באמת חשבת שאף אחד לא יבין את זה בשלב כזה או אחר? ובמיוחד עם התפתחות התקיפות - זה היה ברור שבשלב כלשהו זה יתגלה.

אבל אני שמח - כי זה מוריד לי לפחות שונא אחד שחשבתי שיש לי נוסף, מרשימת השונאים שלי - כי מתברר שזה שניים שהם אחד אז תודה על זה לפחות...

מה לעשות, הפעם לא נפלת על פראייר שנכנע לבריונות ורועירח חסר

אני אבקש מראי מקומות וציונים לכל מה שכתבת, ואם לאו, אצביע על שקריך ואוקיע אותך מול השמש. אפילו על השקר הבוטה והגס באשכול הזה, בו קישרת לכתבה בה נכתב מפורשות ושחור על גבי לבן שלא נזרק שום בקת"ב כי אם הוצת דלק שהובא לשם הבערת צמיגים, וכתבת מתחתיה, ואני מצטט:

"נו, בחייכם! עד מתי! להגן על זורקי בקבוקי תבערה שבקלות היו יכולים גם להרוג מישהו - רק כי הם ממחנה ישי????????"

במשך כ-30 תגובות באשכול זה, סרבת לחזור בך מהכפשה זו. יתרה על כן, כשהצבעתי על הבעייתיות שבתגובתך אל מול הכתבה שהבאת, התחלת:

א. להתבכיין שמכפישים אותך

ב. להתבכיין שמוציאים לך שם רע

ג. לכתוב פעם אחר פעם תיאורים על מבול תלונותיך להנהלת הפורום שיחסמו אותי ויפסיקו את יגונך

בתגובתך האחרונה כתבת:

"נגמרו הימים שבהם ניתן להכפיש, לפגוע, להעליב, לשקר, להוציא שם רע על אחרים, להמציא דברים שמעולם לא אמרו"

א. היכן הכפשתי אותך?

ב. היכן פגעתי והעלבתי בך?

ג. היכן שיקרתי?

ד. היכן הוצאתי לך שם רע?

ה. היכן המצאתי דברים שמעולם לא אמרת?

שוב, לא מדובר באמירות בעלמא. מדובר בהאשמות הנושאות משקל כבד בחיים כמו בחיים האמיתיים כן בחיים הוירטואליים. האם תוכל להוכיח את האשמותיך אלו, ובנוסף להסביר מדוע אתה מסרב לחזור בך מהכפשות (אמיתיות) ומשקרים (אמיתיים) שנכתבו בתחילת האשכול על הבקת"ב שלא היה ולא נברא? אני מניח, אגב, שתבחר שלא לענות לשאלותיי כפי שהיה לאורך האשכול כולו. שכן זוהי דרכם של זורקי הרפש והאשמות השווא - ליידות ולברוח. לא רק בקת"בים אלא גם גיבובי מילין.

שיהיה לך חיים טובים ורק בריאות!ותן טל

מאמע צאדיקה ביקשה בעבר, התחננה, לא להאכיל טרולים. 

נראה לי שאאמץ כעת את גישתה יותר.

מ.ש.לירח חסראחרונה

לא זרקו בקבוקי תבערה.ben lulu

רק לי מפריע שלא עשו פריימריז בציונות הדתית?advfb

בתור מתפקד בפריימריז הקודם,

אני פשוט לא מבין מאיזו סיבה צריך 170 עסקנים שיבחרו את הרשימה?

כנראה שזה לא יגרום לי לא להצביע שוב לציונות הדתית אבל זה מעצבן.

כשסמוטריץ' רוצה להתנהל בשקיפות הוא יודע לעשות זאת.

ענית לעצמךoo

מצביעים שבויים

מפלגה שבקושי עוברת את אחוז החסימהadvfb

לא נראה לי יכולה להרשות לעצמה...

לרובoo

למידה מתרחשת בדיליי

קודם נהרגים מספיק נהגים

אח"כ מרמזרים את הצומת

נו, הם הרגו את חופש הבחירה של הציבורadvfb

ואולי נלמד מזה

כןoo

יש עוד הרבה ממה ללמוד

(אני למדתי מזמן)

אח שלי טוען שצריך 3 הרוגים בשביל לרמזר צומתמשה

גם אני הייתי מעדיף פריימריז, אך יש לומר ביושרהסטורי

שבמפלגת תקומה - האיחוד הלאומי מעולם לא היה פריימריז של כלל הציבור, כמו ברוב המפלגות (במידה רבה אחרי שני עשורים של התלהבות מפריימריז - היום המגמה היא לבטל אותו).

כשבפעם הקודמת עשו, זה היה עם הבהרה מאוד ברורה שזה חד פעמי. אגב, הפריימריז הקודם לא השיג את המטרה לשמה יזמו אותו וככה"נ הרשימה היתה נראת כמעט אותו דבר כך או כך.

זה נחמד לומר שרוצים שקיפות ודמוקרטיה4ne1

אבל תראה מה קורה בפריימריז של מפלגות אחרות בדגש על הליכוד.

קומבינות ומפקדי ארגזים. זה מה שגורם לנציגים מושחתים להיבחר לא בחירה חופשית של הציבור.

גם המנגנון של המפלגות החרדיות לא טוב. לכן אני חושב שמה שעשו היה בסדר.

פריימריז זה משחק מכורshaulreznikאחרונה

בתולדות הפוליטיקה הישראלית לא חסרים אנשים כמעט אלמוניים שהגיעו למקומות גבוהים בזכות קבלני קולות.

מה הסיפור הזה על סיורים בתוך כפרים ערבים????סיעתא דשמייא1

גם אני לא מבין איך ישראלים עושים סיורים בארץ ישראלאיתן גיל

שיקנו לעצמם סירות, ויתחילו לשייט בין חיפה ללרנקה.

ולפטריוטים אמיתיים מומלץ להקיף את אפריקה ולהתקרב עד כמעט חופי אוסטרליה

אתה עושה מהעניין צחוק? אנחנו לא….סיעתא דשמייא1

בתקופת טרום מדינה. על הערבים זה לא עושה רושם כמו פעם. יש דרכים אחרותלחשבאת ארץ ישראל.

מרגל שכמוך באמת מעדיף את סיר הבשר בגלותהסטורי

על נוכחות של יהודים בארץ ישראל

כן בטח…סיעתא דשמייא1

… אתה מאוד מתפעל ממה שסמוטריץ עושה ביהודה ושומרו. אתה פשות חושב שזה יאייד את הערבים שחיים שמה. תבעירו אש ואחר כך תגלגלו עיניים ותבכו שיש אינטיפדה, קורבנות ורעש גדול בעולם. יש דרכים אחרות לישב את ארץ ישראל.

כשיעקב אבינו התכונן למפגש עם אחיו עישב הוא הלך בשלשה דרכים: התכונן למלחמה, שלח מתנות, והתפלל. הרב קוק מלמד אותנו שזאת הדרך להצלחה . לדגול רק בדרך אחת זה מביא רק לכשלון.

לא זה מה שיאדה את הערבים, למרות שזה ראויהסטורי

במקביל הממשלה הבאה תצטרך תוכנית לעודד את הערבים להגר. מניח שבאוסטרליה הנאורה ישמחו לעזור להם להתיישב במקום בלי יהודים ברברים שכמותנו.

מספיק לפזר פנטזיות. עדין אני שואל…סיעתא דשמייא1

מה התכלית בסיורים בתוך כפרים ערבים?

אם אין תשובה אז כנראה אין תכלית….סיעתא דשמייא1

… ושני קורבנות וכמה פצועים הלכו ככה סתם ללא תכלית.

או שלא כולם שורצים בפורום כל הזמן...הסטורי

ברור שיורד נמושה כמוך לא מבין מה התכלית להיות בארץ ישראל, יכלנו כולנו להשאר בגלות כמוך ואז היו רוצחים אותנו בלי תכלית.

מי שמצדיק רצח של יהודים, כי הם נמצאים בארץ ישראל, באמת עבר צד על מלא...

תמשיכו לסלף. כאשר שורפים…סיעתא דשמייא1

… מכוניות של ערבים בכפרים בבקעת הירדן אז מסכנים אותי אישית בביקורי בארץ כאשר אני נוסע על כביש 90 מבית שאן לכותל המערבי!!!!!.

אז לכן אני רוצה לדעת מה התכלית אזאם אין לכם תשובה כנראה שאין תכלית, יש רק השמצות וגלגול עיניים.

תמשיך להעליל עלילות דם...הסטורי
עבר עריכה על ידי הסטורי בתאריך י"ב באב תשפ"ו 18:28

אף אחד לא מסכן אותך.

להפך - כביש הבקעה (כמו כבישים רבים ברחבי יהודה ושומרון) הרבה יותר בטוח היום מלפני שנה וק"ו מלפני חמש שנים - בזכות חוות רבות ורועי צאן יהודים שתופסים את המרחב ומרחיקים את המחבלים מהכביש. תבדוק מספרי הרוגים/פצועים מהמפלצות הערביות ביו"ש השנה מול שנים קודמות - תראה שככל שאנחנו שולטים וחופשיים במרחב, הטרור יורד.

הערבים מצד עצמם, רוצחים יהודים תמיד, עם תירוצים שאוטו-אנטישמים כמוך קונים ובלעדיהם. עם זה שנמצאים במרחבי השומרון ובלי, עם זה שאנשים מבארי קונים להם ממתקים ומסיעים אותם בהתנדבות ובלי - לרצון ולמאמצים שלהם לרצוח, ממש לא משנה מה נעשה.

ליכולת שלהם - משנה בהחלט. העובדה שנקודת החיכוך עברה מהכבישים הראשיים ומהישובים עצמם, לגבול השטח שהפולשים הערבים מחזיקים - אומרת שהתקדמנו הרבה באחיזה בשטח.

תן מקומות מדויקים, כדי שנבין בדיוק איפה הם מסייריםאיתן גיל

אם הם מסיירים בכפרים ערבים בכווית או בדלתא של הנילוס, ולא הזמינו אותנו להצטרף, אז זה באמת לא בסדר.

מה התכלית???? אולי תענה? אנשים נהרגו בגלל זהסיעתא דשמייא1

אנשים נהרגו רק כי ערבים רוצחים יהודים מעצםפ.א.

היותם יהודים

לא בגלל שום סיבה מיוחדת.

זה גם קורה בכל פעם שמזדמן לערבי עם אמצעי חבלה ונשק לפגוע ביהודים, מבלי שיהודים נכנסים לכפרים בשומרון.

להרחיק עדותך זה ממש לא תשובה…סיעתא דשמייא1

… אני מתעקש לדעת מה התכלית במקרה הזה של סיור בכפר ערבי כאילו אנחנו מדינה שבדרך שמנסה להפחיד ערבים וגורמת להם לנטוש כפרים שלמים.

מוסלמים רוצים להרוג יהודים גם בבונדי ביץ.

את התשובות לשאלה ספציפית זו צריך לשאול אתפ.א.

האחראיים לסיור

לא כאן בבפורום

רק שצריך גם לזכור שגם ב-48' הערבים בלוד וברמלה וביפו ובצפת ובמג'דל ( אשקלון) פתחו באש על יהודים ששנסעו או הלכו בקרבתם.

אם מכל מקום בו הערבים פוגעים בנו נפסיק להגיע, אפשר לסיים בזה את חיינו כאן

זה לא כפר ערבי, זו ארץ ישראלהסטורי

נכון. אבל מה התכלית??סיעתא דשמייא1

1. ללמוד את השטח, עם כל המעלות הנספחות.פתית שלג
  1. לנרמל את השהות שלנו מחוץ לגדרות. מולנו ומול האויב.

2. להשליט יותר תחושת ביטחון במרחב.

וכל זה בלי שהם נכנסו לכפר בכלל. כמו שאפשר לראות בסרטונים.

אגב, לאחרונה היה איזה נער יקר מהשומרון שיצא בפרויקט מיוחד לתקוע אלפי דגלים לאורך הכבישים ביו"ש. כ"כ הרבה אנשים תמכו ועזרו וחיזקו והתחזקו, מתוך יו"ש ומבחוץ.

מצד שני אם ח"ו היה מתרחש אירוע טראגי בפאתי אחד הכפרים גם הוא היה הופך בן רגע בעיני ההמון מגיבור לאשם.

בנוסף, היום יש מאות אלפי דונמים שאפשר לטייל בהם בזכות אנשים מיוחדים שהלכו לפני המחנה ופרצו את הדרך. מעיינות, מצפים, נחלים וכו'.

אני חושב שצריך להיות מעט יותר ישרים ולקבוע מה לגיטימי וחשוב ומה להיפך, בלי קשר לאירועים טראגיים.

גם בשטח הזה בעז"ה בקרוב יהיה אפשר ללכת בבטחה עם המשפחה.

מה השאלה?! זכותי וחובתי להסתובב חופשיהסטורי

בבית שלי

אנשים נהרגו בגלל פרובוקציות של קפלןאיתן גילאחרונה

ככל שמועד הבחירות מתקרב, הם מתדלקים יותר ויותר את הישמעאלים להתגרות בבעלי הבית היהודים. הפתרון הוא לנהל את ענייני הבטחון תחת טרור עובדתי עד שתוכשר הקרקע להעלות על מטוסים גם את הפורעים הישמעאלים וגם את הפרובוקטורים האנרכיסטים מקונצרן הטרור קפלן.

ד' אמות בארץ ישראלרקאני

מה הסיפור הזה על שקרים?נקדימון

מה הסיפור הזהרקאני

על חטיפת נשק ורצח???

השאלה האמיתית היאפתית שלג

למה להתייחס לאויב שרוצה להשמיד אותנו כאל מעין תופעת טבע מובנית שצריך להתאים את עצמנו לחיות לצידה

היה - לא תהיה?מרדכי

בס"ד

עשרים ואחת שנים חלפו מאז אותו הקיץ הנוראי בו מדינת ישראל גירשה מבתיהם אלפי יהודים בגוש קטיף ובצפון השומרון. 21 שנים עברו מאז פונו יישובים, בתים נהרסו, קהילות ובתי כנסת נעקרו, ואת המחיר על כך אנחנו משלמים עד עצם היום הזה. אלא שהשנים שחלפו מאז הוכיחו כי ההתנתקות לא הייתה רק אירוע מדיני וביטחוני דרמטי, אלא גם רעידת אדמה פוליטית ששינתה את מפת הימין הישראלי ואת יחסי הכוחות בתוכו.

עד ההתנתקות הייתה הציונות הדתית מזוהה במידה רבה עם המפד"ל, בעוד האיחוד הלאומי ייצג קו לאומי ניצי יותר. החשש לאחר הגירוש ששרון, ולאחריו אולמרט, ימשיכו בפינוי יישובים נוספים הביא להבנה כי פיצול פוליטי בין מפלגות קרובות אידאולוגית הוא מותרות שהמחנה אינו יכול להרשות לעצמו. כך נולד החיבור בין המפד"ל לאיחוד הלאומי, שהוליד בהמשך את מפלגת הבית היהודי. מתוך המחנה שנאבק נגד הגירוש צמחו בהמשך נפתלי בנט ואיילת שקד, שהצליחו לפנות לקהלים רחבים יותר ולהכניס את עצמן אל לב המיינסטרים הפוליטי. במשך שנים היו מזוהים השניים עם המחנה הלאומי ועם ההתנגדות לעקירת ההתיישבות, אך בהמשך, כידוע, הם בחרו בדרך פוליטית אחרת, שהובילה אותם בסופו של דבר גם להקמת ממשלה עם מפלגות מהשמאל וממפלגה ערבית.

המסלול הזה מספר משהו חשוב על הפוליטיקה הישראלית. ההתנתקות לא רק פיצלה את המפה הפוליטית, אלא גם יצרה דור שלם של אנשי ימין שהפנימו כי כדי להשפיע על מדיניות המדינה לא מספיק להיות צודקים אידאולוגית - צריך גם לנצח בבחירות. מכאן נולדו ניסיונות שונים להרחיב את המחנה הלאומי, לפנות אל המרכז ולבנות גשרים בין הציונות הדתית לבין ציבור חילוני ומסורתי, לצד הברית הפוליטית עם הציבור החרדי שהפכה לאחד מעמודי התווך של הימין לאורך השנים. ברית, שבשנים האחרונות נראתה כמעט מובנת מאליה, ועומדת בשנים האחרונות למבחן משמעותי סביב סוגיית הגיוס, חלוקת הנטל והיחסים בין הציבור החרדי לציונות הדתית והליכוד.

ובתוך כל התהליכים הללו השתנתה גם מפלגת הליכוד עצמה. נתניהו, שהוביל את המפלגה מאז 1996 כמעט ללא תחרות, ראה לאורך השנים דמויות בכירות שנפלטו ממנה או עזבו אותה, בהם נסיכי הליכוד כמו בני בגין, דן מרידור ולימור לבנות, ומנגד קלט אל שורותיה שורה של דמויות חדשות ששינו את פני המפלגה. הליכוד של 2026 אינו הליכוד שלפני ההתנתקות, וגם נתניהו עצמו, שהצביע בהתחלה בעד הגירוש, עבר מסע פוליטי ארוך מאז אותם ימים. המפלגה הפכה למפלגת שלטון רחבה יותר, עם הרחבת ההתיישבות ועם קו לאומי מובהק יותר, אך גם עם יכולת למשוך מצביעים שאינם מגיעים בהכרח מהגרעין האידאולוגי המקורי שלה.

עשרים ואחת שנים אחרי ההתנתקות, נדמה שההיסטוריה עצמה החלה לנוע בכיוון ההפוך. חוק ההתנתקות בוטל, היישוביים חומש ושא-נור עלו בשנה האחרונה אל הקרקע, ובקרוב צפויים לשוב גם היישובים גנים וכדים, לצד נקודות נוספות ביהודה ושומרון. אחרי שנים שבהן עצם המחשבה על חזרה לצפון השומרון נחשבה כמעט דמיונית, המציאות השתנתה, ומה שנראה בעבר בלתי אפשרי הפך שוב לאפשרי ובהתיישבות וחלקים במערכת הפוליטית כבר מדברים על חזרה לגוש קטיף, לכל הפחות בתוחמת הצפונית.

אבל דווקא כאן נמצאת גם הסכנה הגדולה. מי שסבור שהשינויים של הקדנציה האחרונה הפכו את המציאות לבלתי הפיכה, טועה טעות מרה. ממשלה אחת יכולה בתוך זמן קצר לעצור בנייה, להקפיא התיישבות, להחזיר מדיניות של נסיגות ולבטל הישגים שנבנו במשך שנים. בחמש דקות פוליטיות אפשר להרוס את מה שלקח עשרות שנים לבנות. לא משנה כמה יסבירו בנט וליברמן שהם לא יתנו יד לזה, בסוף סמוטריץ' ובן גביר הם ההוכחה של האופוזיציה שגם שרים יכולים להכתיב מדיניות ולשנות דברים גם מעל גבו של ראש הממשלה.

הבחירות הקרובות הן לכן הרבה יותר משאלה של זהות ראש הממשלה או חלוקת התיקים. הן יכריעו גם לאיזה כיוון תלך מדינת ישראל בשאלות היסוד של ההתיישבות, הריבונות והאחיזה בארץ ישראל. כאשר במפלגת הדמוקרטים נבחרה רשימה שמובילה קו ברור של פינוי יישובים וגירוש יהודים מבתיהם ביהודה ושומרון, איש אינו יכול לומר שהאפשרות הזאת ירדה מהשולחן. אם למשהו זה לא עדיין לא מספיק ברור, מספיק לראות את תגובותיהם של חברי המפלגה לפיגוע הקשה בשומרון ביום שישי האחרון, כדי להבין איזו מדיניות הם מתכוונים להוביל פה. זה הסיפור של הבחירות הקרובות.

נקודות קודמות:

https://www.inn.co.il/forum/t1438623#157692808

https://www.inn.co.il/forum/t1436540#15739204

https://www.inn.co.il/forum/t1437710#15756300

https://www.inn.co.il/forum/t1438623#15769280

היום כמעט ואין שמאל מדיני בישראלadvfb

גם אם יש ביטויים שערוריתיים ביחס לפיגוע ולאוכ' המתיישבים ביו"ש, זה מיעוט קטן. 10 מנדטים מתוך 120. זה לא מספיק כדי לגרש יהודים. השינוי מאז הגירוש הוא שאת הגירוש מפלגת הימין הגדולה עשתה, היום יש שוליים סהרוריים, שגם אם יש להם כוח לא מבוטל, הוא לא עד כדי כך יכול להשפיע.

כן מסכים שהם יכולים לבטל ב5 דקות את ההישגים של סמוטריץ' והממשלה בהתיישבות, אבל מפה ועד לפנות ישובים יש עוד דרך ארוכה.

כמו כן, ככל שהשנים עוברות יש פחות ופחות לגטימציה ציבורית לגרש יהודים מביתם. מההיבט הזה, נראה שהימין למד לקח ויישם את מדיניות ההסברה כפי שהסברת יפה.

חוץ מזה, בעיני הנושא המרכזי זה המערכה הבינלאומית מול איראן ושלוחותיה ולצערנו, אולי בקרוב, גם מול טורקיה. ההתיישבות חשובה מאוד, אבל היא לא נושא היחיד.

לא, ממש לא לבנות על זה!הסטורי

מה שאת טוען, זה ה'עלה תאנה' של בנט ושות', כביכול אין באמת 'שמאל', אין באמת פינויים, "אחרי השבעה באוקטובר..." וכו' - זו אחיזת עיניים מוחלטת. הסכנה כאן והיא ברמת שכפר סבא ח"ו תראה כמו כפר עזה.

נכון שאת הגירוש הובילה המפלגה הגדולה, אבל את אסון אוסלו, אם כל חטאת, שהגירוש הוא במידה רבה תוצאה שלו, גררה המפלגה הקטנה.

'מרצ' רצו אז עם הססמה "יומרץ רבין" והצליחו. הרעיון של הסכם עם עראפת, לא עלה על דעת מפלגת העבודה ומצביעה, אפילו במרצ לא אמרו זאת בפירוש - להפגש עם אנשי אש"ף היה עבירה על החוק. בכל זאת, כגורם השני שהממשלה תלויה בו (ובעזרת כמה חפרפרות ממפלגת העבודה) משכו את רבין ופרס להסכם הרצחני הזה.

כרגע, הדמוקרטים מדברים על ההזיה הזאת בפירוש, אבל גם בנט ואייזנקוט מדברים על חיזוק הרשות והפקרת שטחי A וB לידי 'האוטונומיה הפלסטינית'. נוסיף לזה את התלות המוחלטת שלהם בערבים, כמו שרע"מ אמרו - מבצע בעזה יצא לפועל רק אחרי שהממשלה נפלה.

מי שמנמיך את פעמוני האזהרה - עלול להיות אחראי לאסון!

אין שמאל מדיני, האמנם?shaulreznikאחרונה

נניח שטראמפ מאמץ את יוזמת השלום של סעודיה וכופה אותה על ראש ממשלת ישראל הבא. אם יקראו לו ביבי, הוא ינסה למרוח זמן, להתנגד בקטנה וכד'. אם יקראו לו איזנקוט, הוא יתפתה לקבל פרס נובל לשלום. בדרך הוא יזכה לחיבוק ענק של התקשורת בארץ ובחו"ל, יקבל תמיכה מ"יש עתיד", "הדמוקרטים", ואולי אף מ"ישראל ביתנו" והמפלגות החרדיות. גם בנט האופורטוניסט לא יהסס להושיט אצבע. התנתקות נוספת, כשמאחוריה מכתבים נלהבים של אנשי רוח ודגנרלים כמו איזנקוט עצמו, תהיה עניין של זמן.

ואחר כך עוד מתלוננים שחסרים לוחמיםכְּקֶדֶם

מי ירצה להתגייס לצבא כזה אומלל

מרחק 2 מטר מהמחבלים ופוחדים לירות כי יכנסו לכלא

צריך להיות מאוד מאוד טיפשקפיץ

ומעוור לחלוטין מאג'נדה

כדי להאמין שהם לא ירו כי "הוראות פתיחה באש" או שקר אחר שתנסה למכור כאן

מעדיף להיות מאד מאד טיפשכְּקֶדֶם

מאשר שמאלן כמוך.

מעניין אותי למה את חושבת שהם לא ירו?פתית שלג

אני בטוח שהם לא נצמדו לפרוטוקול. אבל במידה רבה או עיקרית זה מגיע מהוראות הפתיחה באש.

מידת איום שלא משחקת עליהם ממש.

-אבל הם יירו באוויר!!

-מה אכפת לך שהם יירו באוויר, מה אתה ציפור?

עדיף לכתוב לגופם של דברים ולא לגופם של כותביםהסטורי

במיוחד כשהפוסל...

כל מי ש(כנאאה בניגוד אליך) מודע למציאות,

כל מי שיודע שרבש"ץ יצהר הודח כי הוא "מדי התקפי" (כלומר ירה באויר בסיטואציה דומה), כל מי שמכיר לוחמי הגמ"ר שהודחו,

כל מי ששמע שרבש"צים רבים בגזרה קיבלו שיחות נזיפה, שמילואמניקים קיבלו תדרוכים ארוכים על הגזרה שהתמקדו בסכנה מהיהודים

כל מי שראה את הסרטונים מהאירוע שבו היהודים מותקפים ולא מגיבים באש עד שיש נפגעים - מבין שמשהו רע מאוד עובר על המערכת.

יש כמה 'לא טיפשים', שלא מכירים את הגזרה והמציאות בכלל, אבל כיוון ש'רק מי שמאוד מאוד טיפש' - אז הם מביעים עמדות נחרצות על בסיס 0 הכרות.

אז הוא לא ירה באווירקפיץ

ולא ירה בכלל, ולא הודח, וקיבל לוויה צבאית יפה במקום להיות מודח

כן. נשמעת תוצאה הרבה יותר טובה. אני בטוחה שכולם חושבים ככה

הסרקזים לא ישנה את המציאותהסטורי

כמובן שאם היו יודעים שזה מה שיקרה, אז כל אדם יודע את מה שהביא להקמת 'חוננו' - עדיף עו"ד גרוע מחזן טוב.

אבל, הסיבה שלא החיילים ולא האזרחים שהיו שם, לא ירו לפני הרצח - היא הוראות הפתיחה באש ההזויות והמחירים ששילמו אלו שכן ירו בסיטואציות דומות.

יש שיר מתחילת שנות התשעיםמשה

פול חייל שלי פול

בחור שלי עדין

אם לא תיפול היום

מחר תעמוד לדין

המפקד שלך

משפט ועוד משפט

אליו לא נשלחה

מילת עידוד אחת

הרשו לו להרשות לך

עבור האגו

לירות קליעים של פלסטיק

ולשחק בלגו

למען הטפשים (כי 'חכמים' כמוך לא יאמינו) מעתיקהסטורי

מהערוץ של אלחנן גרונר:

*חייל הגמ"ר שהודח כותב לי:*

"בעיקבות הארועים הכואבים בימים האחרונים אני רוצה לשתף בארוע שקרה לי לפני כשנה בהיותי חייל הגמר בסוסיא.

בזמן סיור בערב שבת אני רואה עשן מכיוון אתר סוסיא וקופץ למקום. מתברר שיש כמה מוקדי הצתה ביער אורנים הסמוך כ100 מטר מהבתים של המתישבים במקום.

כשאני מגיע לנקודה חבר'ה מהאתר כבר עובדים על כיבוי ההצתות. במקביל אני שומע עימות וצעקות בעיברית וערבית בלולים הקרובים. אני עולה בקשר מול המפקד שלי ומקבל הוראה לצמצם למקום על מנת להגן על האזרחים שבמקום.

כשאני מגיע אני רואה יהודים תחת מטר של אבנים כאשר הערבים מצמצים לכיוונם. ברגע שכמה ערבים מתקרבים לטווח קצר ממנו אני מבצע נוהל מעצר חשוד שמסתיים בירי באוויר.

ב"ה זה גרם להם להתרחק.

זה מצב מאוד מסוכן שבשניה היה יכול להיגמר בחטיפת נשק ופגיעה בנו.

כאות הערכה על התפעול של הארוע זימנו אותי לחקירת מצ"ח, נעצרתי בכלא צבאי ונשלל ממני הזכות להחזיק נשק ולהגן על הישוב.

זאת הצורת חשיבה שגורמת לאויבינו להרים הראש ולשפוך את דמינו!

שנזכה במהרה לראות בעינינו מלכות דוד בתפארתה ויחד עם מלך המשיח נעשה נקמות גדולות!"

טרלולמשה

מה הקשרקפיץ

מי שחוטפים לו את הנשק צריך לירות

ואם הוא מבלבל במוח על זה שהוא "מפחד" לא צריך להיות לו נשק

הוא יותר פושע שמסכן את הציבור, מ"גיבור" שמגן עליו

ובעיקר, אין לכם מושג מה זה "הוראות פתיחה באש" ומה הפקודות, אם אתה טוען שבאירוע כזה יש קשר אליהן, או שהייתה לו סיבה לפחד ש"יעצרו אותו" (עדיף להיות מת?)

שאר האמירות על שאני לא מכירה את הגזרה והמציאות לא נכונות. טכנית. הן לא נכונות.

אבל אתה יכול להאמין במה שתרצה, ובאירוע הבא לעמוד ולשחק מטקות עם המחבל כי מה אכפת לך, זה לא שאתה יודע מה אמורים לעשות

השאלה היא לא על השלב שחוטפים את הנשקהסטורי

אז כבר מאוחר מידי, צריך לירות הרבה קודם.

אבל כשמי שיורה, מוזמן לחקירות, מוחרם לו הנשק, מודח - חושבים יותר מידי לפני שיורים.

....כְּקֶדֶםאחרונה
עבר עריכה על ידי כְּקֶדֶם בתאריך י"ג באב תשפ"ו 1:31

את כולה

זה ברור שהמצב מטורלל לגמריקורא נלהב לשעבר

אבל צריך להיות עם עמוד שדרה ולעשות את הדבר הנכון גם במחיר שלילת נשק מעצר וכו'.

אתה לא יכול בגלל הוראות מטומטמות לעמוד מול סיטואציה מסוכנת ולא לפעול, ובטח לא לפעול בצורה מסוכנת של פיזור התקהלות פיזית עם גוף הנשק.

---קורא נלהב לשעבר

העברתי את ההודעה למקום

בגלל זה כתבתיקורא נלהב לשעבר

כאן לא פופולארי לומר את זה, וגם זה יכול להתפס - אקטואליה וחדשות

שההוראות 'סירסו' את החשיבה הבריאה וזה אסון

תבדקו באתר של המפלגה ותראו שסיכמו להתעלם מקיומםסביר11

🎪🎪מבחינת פילבר וערוץ 14 מפלגת זהות לא קיימת למרות שהיא עוברת את אחוז החסימה בסקר של מנו גבע ועומדים להצטרף אליה כמה מפורסמים ,אתם תראו

בדקתימרדכי

בס"ד

(הסקר משבוע שעבר. אתמול לא פורסם סקר בגלל תשעה באב)

זה מה שאמרתי:סביר11

גם 14 מהנדסי תודעה לפי מה שנראה שסוכם כפי שכתבתי

אמרת שמבחינתם היא לא קיימתמרדכי

בס"ד

בפועל, הם סוקרים אותה.

פייגלין עבר את בני גנץ!משה

יפה.

אבל זה כמובן לא מספיק.

אגב, הערב ירד ל- 1.3% בסקר של 14מרדכי

מנדט וחצי. כמובן רחוק מלהיכנסמשהאחרונה

לא פופולארי לומר את זה, וגם זה יכול להתפסקורא נלהב לשעבר

ההאשמות הקורבן, אז אומר מראש שזה ממש לא הכוונה אלא להאיר נקודה מסויימת חשובה מאד בעיני.

ברור שמה שבכלל הביא לסיטואציה המטורפת הזאת שמתקהלים עשרות פלסטינים וזורקים אבנים זה ההוראות פתיחה באש.

אבל גם הרבש"צ טעה. בהתקהלות כזאת צריך לפתוח באש לכיוון הרגליים או מרכז מסה או לפחות ירי באוויר אבל בטח לא לבוא להרחיק פיזית עם הנשק.

לצערי זה מראה שאפילו על רבשצ"ים מנוסים ההוראות פתיחה באש משפיעים על החשיבה התת מודעת שלהם ולצערנו זה עולה לנו בדם..

ממש חזרנו לתפיסה שלפני שמחת תורה תשפד!קורא נלהב לשעבר

החשש שמטריד את צה"ל

שום סיור לא גורם להם להחליט לרצוח, הם לא צריכים תירוצים לזה הם גדלים ומתחנכים.

הסיבה היחידה שהם מעזים להרים ראש, זה כי ראש שמתרומם ומאיים לא סופג כדור למצח!! בגלל חוקי פתיחה באש מעוותים להחריד, עוד בהחלט יחזירו אותנו לסיוט של שומר החומות שגם התאפשר מאותה סיבה!

אולי יעניין אותך