ואתם יכולים לחזור אחורה בזמן לאן שבא לכם.
האם הייתם חוזרים אחורה לתקופת היטלר לפני שעלה לשלטון והייתם הורגים אותו, או לא?
תשובות עם נימוקים יתקבלו בברכה 
ואתם יכולים לחזור אחורה בזמן לאן שבא לכם.
האם הייתם חוזרים אחורה לתקופת היטלר לפני שעלה לשלטון והייתם הורגים אותו, או לא?
תשובות עם נימוקים יתקבלו בברכה 
http://www.daat.ac.il/daat/kitveyet/hamaayan/haim-2.htm
........"מעתה מובן כיצד יכול הרמב"ם לקבוע החלטית ש"כבר אבד זכרם", מבלי לוודא שלא נותרו רשימות יוחסין של שבעה העממין; משום שאין זו קביעה מציאותית, שאיננו יודעים למעשה מי שייך לשבעה עממין, אלא זוהי קביעה דינית הלכתית שלא קיים יותר אף עם משבעה עממים, והמצוה התקיימה במלואה אע"פ שייתכן שיש פרטים מצאצאי עממי הכנעני שעדיין מיוחסים לעמם. בהתאם לכך, גם אם יודיע אליהו על פלוני שהוא צאצא לשבעה עממים, או שתתגלה לנו רשימת יוחסין של משפחה המיוחסת לשבעה עממין, לא נלחם בהם, בניגוד לעמלק שהחיוב הוטל מראש רק על המיוחסים וכפרטים, ואם נדעם - נמחם.
לפי זה נוכל להסביר את שיטת הרמב"ם במצוה לדורות: כמו שפשוט לגבי החיוב ביחידי עמלק שהמצוה היא לדורות אע"פ שיכלו כל יחידיו ע"י ה', ה"ה לגבי החיוב לשבעה עממים כעם שהמצוה לדורות אע"פ שהעם כלה, ואין זה משנה כלל שיתכן שחלק מהמיוחסים לעם זה עדיין קיימים."
או מה שזה לא היה 
לעולם יותר מתקדם מהיום, ואולי דווקא לימות המשיח.
לא הייתי חוזר אחורה בקצב שבו הטכנולוגיה מתקדמת היום...
ותן טל(כלומר, באותו זמן רק התחילו להמציא את המחשבים הראשונים, שהיו בעלי יכולות מועטות מאוד ביחס להיום - נראה לי היית משתעמם מאוד גם אם היית מצליח להשתחל לצוותים שפיתחו את המחשבים האלו 
מצד שני, יכול להיות שעם הידע שיש לך היום היית יכול להזניק אותם קדימה עשרות שנים - אבל אז היית משנה דרמטית את העולם. היית מגיע בחזרה, נניח, לשנת 2000 - ומגלה שכבר פיתחו מכוניות מעופפות, חללית שעוברת את מהירות האור, ומצד שני - שהצליחו למצוא נוסחה לכימיקל שיכול להרוג 50 מליון בני אדם בתוך 5 שניות בלבד. וכל זה רק בזכות התרומה שהזנקת אותם עשרות שנים קדימה במחקרים שלהם.
בקיצור, מסוכן להתעסק עם העבר, כאשר אתה לא יודע באיזו דרך זה ישפיע על ההווה ועל העתיד 
או שאשתגע מהמוּזרוּת של העולם בעתיד (ומזה שכולכם זקנים לפתע
)
או מהמוּזרוּת של ההווה, ברגע שאטפל בעבר
אם בכל זאת הייתי נוסע, אז ישר אחרי הצורר הנאצי
המשימה הבאה היתה גדול הרוצחים של המאה העשרים -
הצורר הקומוניסטי.
משם לארמניה, לאוסטריה למניעת רצח פרדיננד,
לרואנדה, לסרביה, לסין ועוד.
וואי, הייתי יושב עם ויקיפדיה ומכין רשימה ענקית
ממשימות גדולות ונדרשות עד שפצורים קוסמטיים
לפניה של ההיסטוריה
וכמובן הייתי חושב על מקורות מימון לכל הפעולות האלה,
כמו הדלפה של מכשירים (עליהם Admin דיבר) מההווה
אל נציגי חברות האלקטרוניקה שבעבר.
לא רע אם מכל הנ"ל היו נשארות לי בכיס כמה פרוטות,
אבל מניח שהעולם יהיה מוזר מדי כשאחזור.
יתכן שאתפוגג באוויר בעננה של חוסר הגיון (כביטויו של דגלס אדמס)
ברגע שבאופן אבסורדי הפלת המשטר הנאצי תשנה את מערך
הסיבות והמסובבים ותמנע את היוולדי
מן הסתם כל היקום יקרוס מהפרדוקס הזה ויצטרכו לאתחל אותו 
לפרדוקס.
לכן ברור לי שגם לו יצוייר שהייתה בידי מכונת זמן שיכולה להחזיר לעבר - לא הייתי משתמש בה לעבר, או לכל הפחות, לא הייתי משנה כלום בעבר.
אי אפשר לדעת מה משפיע על מה ומה זה יגרום בסוף.
יכול להיות שאם היטלר היה מחוסל כשהיה צעיר - לא הייתה קמה מדינת ישראל, או לא באותו זמן שקמה בפועל, והמון יהודים היו מתבוללים בחו"ל וכו' וכו'.
מסובך להתערב בהיסטוריה, ולמעשה, לשנות לה' את מה שקבע לעשות.
בין היתר לדעתי זאת הסיבה שאו שאי אפשר באמת לחזור לעבר, או שלא נגלה את זה גם עוד מליון שנה - כי הסיכון העצום שברצון של אנשים לשנות את העבר, לא שווה את זה, וה' לא מוכן לתת לאנשים להרוס את עצמם כל כך במחיר של כאילו "שליטה על העבר".
ואני לא אומר את זה רק בגלל כל הסרטים האלו על החזרה בזמן שיש בימינו - אלא זה גם היגיון, אתה לא יכול לשנות את העבר בלי לדעת איזה השפעות אולי הרסניות זה יעשה בהווה או בעתיד.
מה שהיה היה, ואין סיבה שניגע בו - אם זה היה, כנראה זה היה רצון ה' שככה יתקדם העולם.
זה מה שאני אישית מאמין בו.
אז כשמתייחסים לשאלה שקשורה בה, צריך להתייחס למכלול הדברים שקשורים. ככה לפחות אני אישית רואה את זה.
את היטלר, ובמקום זה היטלר ביצע את מה שביצע - איך אתה יכול לחשוב על לבצע משהו שה' החליט שלא יתבצע בעבר, רק בגלל שיש לך היכולת הטכנית לחזור לעבר ולעשות את זה?
ואיך אתה יודע מה זה יכול לגרום לאחר מכן לשאר עם ישראל?
איך אתה יודע בכלל אם אתה בעצמך תיוולד אם היטלר יושמד? יש סיכוי שבגלל שהוא יושמד, הוריך לא יפגשו לעולם ואתה לא תיווצר - ואז במילא היטלר לא באמת יושמד כי אתה לא תהיה כדי להרוג אותו, ואז נוצר פרדוקס גדול...
כאשר היה אולי אפשרי להרוג אותו כאדם יחיד, לא באמת ידעו שהוא יהיה מה שנהיה בסוף (נניח, כשהיה ילד לא הייתה אפשרות לדעת מה יהיה) וכאשר נהיה מה שנהיה, לאדם בודד ויחיד הסיכוי להצליח להרוג אותו היה קטן מאוד...
לא רוצחים שישה מיליון יהודים בגלל עקרונות מטופשים כאלה ואחרים שלא קשורים לדיון, בטח לא כשמדובר בגוי ועוד בגרמני.
מילא דתלש, אבל מהיכן החשיבה הנוראית הזו?
בעוד 30-40 שנים.
אני מניח שלאף אחד אין את היכולת של משה רבנו לצפות אל העתיד של המצרי, לראות שלא יצא ממנו טוב, ולכן להרוג אותו - אז גם בלהציל חיים - כאשר יש רוא שמביאים אליו חולה, ובמיוחד בגלות כשלא היינו בארצנו (אבל גם כאן) - הוא לא יכול להחליט שהוא לא מציל חולה X או חולה Y כי "אולי בעתיד הוא יהיה רוצח המונים". זה נראה לי מוזר.
הקדוש ברוך הוא לא הניח לישמעאל למות למרות שידע מה יעשו בניו בעתיד.
במצב בו ההלכה היא שצריך להורגו מצד זה שהוא עמלקי.
אתה לא מנהיג את העולם ולא אחראי עליו.
לעולם יש מנהיג והוא יודע יותר טוב ממך מה צריך לעשות.
ההלכה היא דרכנו.
גורל העולם לא ישתפר מעבירות.
לא רצח הוא זה שדרדר אותנו למקום בו אנחנו נמצאים אלא החטא. ולכן חטא אינו התמודדות עם אפשרות של רצח.
ותקרא לזה רצח, או שפיכות דמים, זה לא באמת אכפת לי.
אגב, בדרך כלל חז"ל מדברים על חטא שפיכות דמים, והוא בהחלט שייך גם בגוים ולא על רצח.
ובכלל, מה המקור לזה שרצח זה רק ביהודים?
אני לא אומר שזה לא נכון, כי אין לי שום הוכחה שזה לא נכון, אבל גם אין ולו סימן דל שזה כן נכון.
האם כל אחד יכול לפרש מילים כפי ראות עיניו?
מאשר אהבת אדם אהבת ישראל ותחושת אחריות על גורל העולם.
עכשיו, מה מתיר לך לעשות זאת?
לא כל מי שלא חושב כמוך חשוד באתאיזם.
ועוד הערה לגבי ההשמצה קודם-אני לא תומך בהשמדת ששה מליון.
אם היטלר היה שואל אותי, הייתי אומר לו שלא יעשה את זה. בשיא הרצינות.
נראה לי שרובנו כאן בפורום כבר למדנו להכיר אותו ולא מתרגשים מידי מדברים שהוא אומר...שיהיה.
אתה שם לב שאתה טוען טענה קצת מגוחכת? "כל רב בעולם יסכים לדבריי". איך בדיוק אתה מוכיח דבר כזה? אין לך דרך נורמאלית להוכיח דבר כזה, מצטער.
אגב, לך זה לא יפריע - הרי ממילא אם רב בעולם יגיד אחרת ממך בנושא הזה - אוטומטית תשלול ממנו את התואר רב ותטען שהוא כופר נאצי, ולא נקרא באמת רב - לא ככה? אז בעצם, לשיטתך - כל רב בעולם יסכים לדבריך = כל רב בעולם שלי, שמסכים לדבריי, ייקרא רב, ומי שלא מסכים לדבריי אלו פשוט לא נקרא רב.
מצטער, לא ככה עובד ההיגיון, ואפילו ההלכה לא עובדת בדרך שלך. בטח לא בדרך של האשמת כמה וכמה מכאן בשמחה על מות 6 מליון יהודים.
האם בגלל זה טענתי שאתה אנטישמי או לכל הפחות רוצח המונים או לפחות רוצח המונים בפוטנציאל?
ואני הבאתי לך מקרה אחר, שבו אני לא אתמוך בפשע שיבוצע.
יש עוד כמה מקרים, פשוט לא ראיתי צורך לעבור על כולם.
אז אתה יכול לומר שסדר העדיפויות שלי מעוות. ושלא צריך להעדיף את הצדק העכשווי ביחס לגוי על פני גורלם של שישה מליון יהודים, אבל לא שאני תומך ברציחתם.
מישהו שיכול לדעת שאותו תינוק בעתיד ירצח6 מליון יהודים. אז מה קשור כאן "מוכן להשמדת שישה מליון יהודים"? מניין לאותו רופא שהיה אז, שאותו תינוק - ישמיד יהודים?
גם בישראל מטפלים רופאים יהודים בתינוקות ערבים (אגב, מצווה להחיות את הגוי מפני דרכי שלום וכדי שהגויים לא ישנאו אותנו ולא יטפלו בנו בארצות אחרות) - ויכול להיות שרופא אחד יגלה, 30 שנה אחרי שטיפל בתינוק מסוים - שהוא הפך להיות הרוצח שביצע את ההתאבדות במלון פארק בנתניה בליל הסדר - האם זה אומר שהרופא הזה הוא "נאצי"? שומו שמיים!!!
לדעת את העתיד.
בנוגע לידיעת העתיד אני לא נכנס לזה, מסובך לי מידי. שכל אחד ישאל את רבו מה לעשות אם הוא יודע את העתיד. אבל זה כל כך היפותטי שקצת מוזר לדון בזה ברצינות תהומית שכזאת, אבל שיהיה.
אני העלתי את השאלה כאן בעיקר לשעשוע (השאלה הראשונית) לא התכוונתי שיתפתחו מזה דיוני עומק שכאלו 
אם ה' שם אותנו בדור של היום כנראה שלא יכולנו לעמוד בניסיונות של הדור דאז
קשה לי לראות את עצמי כבר סמכא להזיז את העולם מזרימתו הטבעית שלא באמצעים נורמטיביים (אלא אם כן יוכח לי הלכתית שאני חייב. ואמצעים נורמטיביים הם בעצם חלק מזרימתו הטבעית).
אני רואה בהתנהלות הטבעית של העולם את שורש המוסר, וחריגה ממנו היא בעיני פריצת גדר. הכחשת פמליא של מעלה. וגם מבחינת התוצאה-הבל ואין בם מועיל.
האם היית עושה זאת?
זה מראה שאתה לא מבין את האופן בו אנו צריכים ללכת עם אלקים.
מה תפקידנו, ובמה אנו צריכים להשען עליו.
להוביל את העולם למקום הנכון גם כשאתה שומר על ההלכה, אז אתה לא מבין איך העולם עובד.
תלמד קצת מטא-פיזיקה, אולי זה יעזור לך.
ומכונת זמן היא כישוף.
ואתה לא צריך לצעוק.
אני מאמין בה' ובתורתו.
מעניין אותי אם גם הנופלים עומדים במתיבתא דרקיעא בשעת הצפירה ומצדיעים...
מעניין אותי גם אם הם צופים במטחי היריות ובזרי הפרחים לרוב...
מישהו יודע?
בבי אני כתבתי על עמידה שקיימת בהרבה מדינות.
הצפירה שעוצרת את כל המדינה זה כבר פיתוח והרחבה ישראלי.
כן?
פשוט חילוני חוגג כמו שצריך בצורה אותנטית ודתי מלמל מילים ומשחק אותה שמח
כה "רענן" כה כן כה אמיתי?
החילוניות שאני מכיר אינה נוגעת אלה בקצה השטחי ביותר של הדברים
וכל נגיעה שלה במשהו עמוק מכך נובעת מנטייה דתית, גם אם לא ממש מפורשת.
אצלנו הכל מודרך ברחל בתך הקטנה.
כל אחד מחליט יפה מאוד מה לעשות לכל אדם ניתנה הבחירה במלוא מובן המילה.
אחריי אף־אחד לא רודף אני מחליט בדיוק איך להתייחש לכל סוגיה ועניין
צר לי אמנם שאיני מתחבר לאווירת המנגל ולהתעטף בדגלים
אבל זה לא מוריד מהאותנטיות של הלל בכוונה למי שאומרו בכוונה
או מהחיוך של הרב החרדי־ספרדי שלי בדברו על מעלת ארץ ישראל ביום העצמאות
או מהפסים הכחולים של הטלית שלי.
וגם לא יודע איזו קדושה מיוחדת יש בעמית לעבודה החילוני שבחר להכין פלאפל שני צבעים ביום העצמאות הזה. שכוייח, בטח טעים נורא. קדוש? אולי. לא מרגיש רגשות נחיתות ביחס לזה.
אני לא מתפלל כי אני חייב אני מתפלל כי אני רוצה.
לגבי תפילות החובה הרש"ר הירש כבר דן בשאלה הזאת בכמה מקומות והמסקנה הברורה היא שמטרת תפילות החובה אינה ביטוי רגשות אישיים (לשם כך צריך להתאסף במניין, לומר את אותה תפילה, בזמנים קבועים ביום?) אלא למקד אותנו סביב הרעיונות החשובים של החיים.
אותנטי זה לא רק מה שפרוע וחסר רסן.
ללבוש חולצה עם משבצות זה גם אותנטי.
מעולם לא הרגשתי איזו קדושה ביום העצמאות. אולי אתם מתכוונים לריגוש?
המשתתפים בחידון התנך כבר שנים רבות דתיים לאומיים בלבד, החילוני האחרון למיטב ידיעתי שהשתתף בחידון התנך היה אבנר נתניהו.
עוד משהו שפיספסתי?
בדיוק כמו החילונים שעליהם אתה מדבר
אחרת היית יודע - שמראש עולים לחידון שניים מהחינוך הדתי ושניים מהחינוך הממלכתי. ממש ככה הוא מוגדר
אני לא מצליח לזהות חילונים.
זה מובנה בחידון שעולים שניים מהממלכתי ושניים מהממד
כמובן בדכ מכבדים ומגיעים עם כיפה. היה אגב גם חילוני שזכה במקום הראשון לפני עשר שנים בתשעז
תהנה, זה פורום ציבורי.
מה הכוונה להיות נשוי למלבנים דיגיטלים?
זה נורא ואיום
לא שורד ככה
[12 הצעדים... אחי, תהיה חזק אתה בכיוון]
קעלעברימבאר
ל המשוגע היחידיכמובן הכל ברוח טובה
ומוגבים..
אני חושב שמה שגורם לאנשים הרבה לכתוב (אא"כ זה ברו"מ או אנשים מיוחדים) זה שאנשים מגיבים ועונים לך, ואז אתה לא מרגיש שאתה משתף לאוויר..
ההצעה שלי: לא לעבור אליו ישר בבלעדיות
אלא להחזיק גם וגם
לשימוש השוטף תשתמש במוגן (במיוחד אם אתה נוסע לאנשהו וכיו"ב) ואם אתה צריך משהו תשתמש בראשון
בסוף גם לא תצטרך את הראשון
ומניסיון הוא יצטרך לסמן שהוא לא רובוט ולסמן ריבועים עם רמזור.
לא בטוחה שיהיה לו ככ קל להסכים לחתונה.
משהאבל תמיד אפשר לנסות את הPC. את המחשב הגדול.
ארץ השוקולדמישו יכול להסביר לי למה חאבייר מיליי ביקר דווקא בישיבת חברון ולא במרכז הרב?
גם מתוכננים לנשיא ארגנטינה פגישות גם עם גדולי הדור הליטאים, הרב דב לנדו והרב משה הלל הירש.
למיטב ידיעתי, הציונות הדתית אינה חזקה בארגנטינה.
ייתכן שהוא נחשף יותר ליהדות החרדית, כמו שרבים חוזרים בתשובה נמשכים ליהדות החרדים מכל־מיני סיבות.
ההתבדלות החרדית היא לא רק מהמדינה באופן ספציפי, אלא קו כללי.
ייתכן שלעיני הגוי, אוסטיודן מעניינים יותר מאשר בחורים בפולו.
שהיו הולכים במעילים ארוכים ושטריימלים
בניגוד ליהדות מערב אירופה שנראתה יותר מודרנית
פולו זה סוג של חולצה לא?
קצת כמו לראות ציורים של ציירים לא יהודים..
אתה רואה שכולם מבינים שיש סוג של מראה יהודי נצחי עם זקן ופאות...
לא אומר שחייב, זה סוג של אותנתיות.
תכל'ס, אין על נערי גבעות בעולם!!!
איך בדיוק נשיא ארגנטינאי שמתעניין ביהדות אמור להיחשף לנערי גבעות?
אני מניח לעצמי שמה שהוא חשוף אליו הוא:
– הקהילה בארגנטינה (שאינם נערי גבעות למיטב ידיעתי)
– שיעורי תורה בספרדית
– שיעורי תורה באנגלית
מכירני כמה גרים (וגויים מארצות שונות שמתעניינים או התעניינו ביהדות)
באופן גורף הם חשופים או לחב"ד (כי הם בכל מקום), או לנישה של אותה שפה (למשל: רוסים וחב"ד/יהדות בוכרה, גרמנים לרבנים בגרמניה)
ובאופן כללי, גרים נוטים להיות מאוד אינדיבידואליסטיים
מה שפחות מתחבר לכל ה"כלל ישראל"
(מזכיר שיש הלכה שגרים פסולים לדיינות ולמשרות ציבוריות)
זאת פשוט תוצאה סבירה של הנסיבות.
וגם "לדון לכף זכות" שביקר בישיבה חרדית ולא בישיבה דתית־לאומית... יש ביותר מתנשא
מה אתה מתכוון לשאול בשאלה?
אתה מציף תאים רדומים...
ומה הנפק"מ העצומה.
באמת סרק מבחינתי, והיה טוב אילו התעלמתי מזה מלכתחילה
אם הוא הלך לישיבה "לא ציונית" אלא ליטאית קלאסית - זה מראה לי שהוא מעריך את התורה נטו!
זהו.
מיליי מתלהב מיהודים ומיהדות, מי שטפסו טרמפ ראשונים, זכו בביקור.
היי
תקשיבו יש לי חבר ש"זייף" את הגיל שלו בתור מדריך פנמייה
הבחור בן 30 והשתמע ממעשיו שהוא בן 25
הבחור מוכשר _נראה צעיר_ ועם בייבי פייס כאלה
ו- וואלה האמת שאני התרשמתי לטובה מהאומץ חומץ שלו
א) מה דעתכם ? לגיטימי ?
ב) הייתם עושים משו דומה בשביל להתקבל לחבורה שמקימה חווה או נערי גבהות?
אל תתביישו באלי לשמוע ריבוי דעות -
(למרות שבתכלס כפי הנראה דעתכם לא חשובה כי גם ככה לא תדעו שהוא בן 30)
תמיד האמת עדיפה
אז זהו אם שמת לב יש מילכוד בשאלה
א) כי הוא לא _אמר_ לאפחד שהו בן 25 הוא רמז על זה לא חשוב בדיוק איך
ב) למה? אפשר להבין את זה לא? זה בולט בשטח ומעלה שאלות.. ואנשים לא אוהבים לבלוט בשטח
א. אז שיתקן את הטעות, קצת פדיחה, לא נורא
ב.לא צריך לפחד מלבלוט בשטח, אנשים בסוף מתרגלים להכל ,עדיף לא לתת לזה להשפיע על החלטות בחיים שלנו.
אני חושבת שזה לא בריא לנפש, בין היתר, להציג מצג שווא, הגיל שלו יכול להיות אפילו יתרון, חבל.
תהיה אותנטי אתה עם הנתונים שלך ומי שאתה
אני בן 25 לא ממני להיות האדם המגניב בעולם מבלי לשנות שום פרט לגבי עצמי
ניקח את ג'פטו ונבקש ממנו להציג טענות בעד ונציב מולו ג'פטו נוסף שיציג טענות שכנגד
כך הם יוכלו ללעוס את אותם טיעונים שחוזרים על עצמם כל הזמן
ובינתיים אנחנו נהיה פנויים ללכת ללמוד תורה
ואז היא תעשה את הדיונים האלה במקומנו
בלי חרדיות מבוהלות שחייבות לצופף שורות,
או לחילופין פשןו עם חרדיות לא מבוהלות, זה גם יהיה בסדר
ממש מרתק אותי לחקור את התופעה הזו..
כי כשאתה התחלת שם את הדיון אני הייתי יסודי והתייחסתי לעצם הטיעונים, ואף טרחתי להביא ציטוטים של ממש ונימוקים של תורה.
אגב, אם כבר מורשה לי להעיר, פוסט הפתיחה שלך בעצמו היה רעיל ולעגני: "מישהו יודע אם הנופלים עומדים בשעת הצפירה ומצדיעים.. האם הם צופים בזרי פרחים לרוב?".
ואתה לא מתבייש להגיד לי "קשוט עצמך"? יקח אדוני מראה גדולה כדי שיוכל ליטול קיסם מבין שיניו וקורה מבין עיניו.
רבים כמו שתי תרנגולי הודו מרוטי נוצות
אני נהנה
תמשיכו
אמנם לא אני היא שהתחילה ראשונה את הויכוח כאן (אלא מישהו שרמז על חרדים אגואיסטים, באותו הקשר)
אבל אני קפצתי...וכל השאר, ידוע.
באמת נקדימון לא אשם כי אפשר לאמר שהתגרינו בו, בהשקפה שלו, ובבית שלו. סליחה!
וצריכה באמת לבקש סליחה מהשם; כל יום אני מבקשת "אל תביאנו לידי מחלוקת", וכמתחילה כזו
אני מייד מוצאת את עצמי שם....
בטוחה שלקב"ה לא משנה, ואף אחד לא יתבע אם עמד או לא בצפירה, אם הניף או לא דגל, ואפילו אולי
אם אמר (או לא) הלל ביום העצמאות.
העיקר שכולם משתדלים לשמור מצוות, בין אדם למקום ובין אדם לחברו (שזה יותר קשה, לי , בכל אופן)..
אולי, חס וחלילה, אתבע על הונאת דברים, ליבון מחלוקת, לגלוג, חוצפה...
כל היתר ממש לא חשוב.
כל טוב.
אפשר לדון אם אותו הדבר
"והשיר יהיה לכם כליל התקדש חג"
כך שלא רואה איך כאן זה נתון לפרשנות אחרת
ארץ השוקולדאחרונהכשאתם מדברים עם בנות רנדומליות אתם מסתכלים להן בעיניים?
ובנות איך אתן מרגישות מול זה? הייתן רוצות? זה מוזר לכן אם לא? מפריע לכם אם כן?
לי מרגיש לרוב אנטימי מדי להסתכל למשהי בעיניים סתם ככה
ואולי גם מהצד שלה חודרני
מצד שני זה גם מוזר, ולא מרגיש לי בריא אם לא...
אז מתעניין
אם תסתכל טוב במסל"ש שמרצה מעות מיד ליד כדי להסתכל או לא זה דבר שמסור ללב