נניח תיאורטית שהמצאתם מכונת זמןותן טל

ואתם יכולים לחזור אחורה בזמן לאן שבא לכם.

האם הייתם חוזרים אחורה לתקופת היטלר לפני שעלה לשלטון והייתם הורגים אותו, או לא?

תשובות עם נימוקים יתקבלו בברכה

הייתי כבר הולכת עוד טיפה אחורה+mp8
ומסיימת את העסק עם אגג וחבורתו.
עמלק כבר אבד זכרודי"מ
מה?די"מ
איך הגעת למסקנה?תילה

לא אנידי"מ
הרמבם כותב את זה
יש על זה דיון ארוךתילה

http://www.daat.ac.il/daat/kitveyet/hamaayan/haim-2.htm

........"מעתה מובן כיצד יכול הרמב"ם לקבוע החלטית ש"כבר אבד זכרם", מבלי לוודא שלא נותרו רשימות יוחסין של שבעה העממין; משום שאין זו קביעה מציאותית, שאיננו יודעים למעשה מי שייך לשבעה עממין, אלא זוהי קביעה דינית הלכתית שלא קיים יותר אף עם משבעה עממים, והמצוה התקיימה במלואה אע"פ שייתכן שיש פרטים מצאצאי עממי הכנעני שעדיין מיוחסים לעמם. בהתאם לכך, גם אם יודיע אליהו על פלוני שהוא צאצא לשבעה עממים, או שתתגלה לנו רשימת יוחסין של משפחה המיוחסת לשבעה עממין, לא נלחם בהם, בניגוד לעמלק שהחיוב הוטל מראש רק על המיוחסים וכפרטים, ואם נדעם - נמחם. 

לפי זה נוכל להסביר את שיטת הרמב"ם במצוה לדורות: כמו שפשוט לגבי החיוב ביחידי עמלק שהמצוה היא לדורות אע"פ שיכלו כל יחידיו ע"י ה', ה"ה לגבי החיוב לשבעה עממים כעם שהמצוה לדורות אע"פ שהעם כלה, ואין זה משנה כלל שיתכן שחלק מהמיוחסים לעם זה עדיין קיימים." 

איפה?הדרכה
או עם הנחש הקדמוניאוריה,
כן!בן של מלך
ב"ה
ונחזור בדיוק לשעת תה..
ד"ר הו, שם שם..
כנראה שכן, אם היה יכולת בידי. אבל יותר עקרוני לי היה לעלותחסדי הים
את היהודים לארץ, כי כל הזמן קמים 'היטלרים' חדשים בגלות.
שוב מוחקים תגובות ללא הסבריעקב שטיגליץ
הייתי גונב לחוה את התפוחאלעד

או מה שזה לא היה

הייתי מעדיף לרוץ קדימה.משה

לעולם יותר מתקדם מהיום, ואולי דווקא לימות המשיח.

לא הייתי חוזר אחורה בקצב שבו הטכנולוגיה מתקדמת היום...

ברור שלא היית חוזר - בזמן היטלר לא היה לך מחשבים ותן טל

(כלומר, באותו זמן רק התחילו להמציא את המחשבים הראשונים, שהיו בעלי יכולות מועטות מאוד ביחס להיום - נראה לי היית משתעמם מאוד גם אם היית מצליח להשתחל לצוותים שפיתחו את המחשבים האלו

מצד שני, יכול להיות שעם הידע שיש לך היום היית יכול להזניק אותם קדימה עשרות שנים - אבל אז היית משנה דרמטית את העולם. היית מגיע בחזרה, נניח, לשנת 2000 - ומגלה שכבר פיתחו מכוניות מעופפות, חללית שעוברת את מהירות האור, ומצד שני - שהצליחו למצוא נוסחה לכימיקל שיכול להרוג 50 מליון בני אדם בתוך 5 שניות בלבד. וכל זה רק בזכות התרומה שהזנקת אותם עשרות שנים קדימה במחקרים שלהם.

בקיצור, מסוכן להתעסק עם העבר, כאשר אתה לא יודע באיזו דרך זה ישפיע על ההווה ועל העתיד

אף אחד לא עונה שלא היה משנה כלום?ותן טל

מה השאלה בכלל? איזו הווא אמינא יש לא לחסל אותו?יעקב שטיגליץ
לא הייתי מעז לקפוץ אחורה או קדימה בזמןעוגי פלצת

או שאשתגע מהמוּזרוּת של העולם בעתיד (ומזה שכולכם זקנים לפתע )

או מהמוּזרוּת של ההווה, ברגע שאטפל בעבר

אם בכל זאת הייתי נוסע, אז ישר אחרי הצורר הנאצי

המשימה הבאה היתה גדול הרוצחים של המאה העשרים -

הצורר הקומוניסטי.

משם לארמניה, לאוסטריה למניעת רצח פרדיננד,

לרואנדה, לסרביה, לסין ועוד.

וואי, הייתי יושב עם ויקיפדיה ומכין רשימה ענקית

ממשימות גדולות ונדרשות עד שפצורים קוסמטיים

לפניה של ההיסטוריה

וכמובן הייתי חושב על מקורות מימון לכל הפעולות האלה,

כמו הדלפה של מכשירים (עליהם Admin דיבר) מההווה

אל נציגי חברות האלקטרוניקה שבעבר.

לא רע אם מכל הנ"ל היו נשארות לי בכיס כמה פרוטות,

אבל מניח שהעולם יהיה מוזר מדי כשאחזור.

וכמובן ששכחתי, לא בטוח שאצליח לחזור לעתידעוגי פלצת

יתכן שאתפוגג באוויר בעננה של חוסר הגיון (כביטויו של דגלס אדמס)

ברגע שבאופן אבסורדי הפלת המשטר הנאצי תשנה את מערך

הסיבות והמסובבים ותמנע את היוולדי

מן הסתם כל היקום יקרוס מהפרדוקס הזה ויצטרכו לאתחל אותו

אני הייתי מחסל את דרווין, מרקס והיטלריעקב שטיגליץ
ומותם של עשרות מיליונים היה נחסך.
זה מסוכן. כי אז יכול להיות שלא היית נולד, והעולם היה נכנסותן טל

לפרדוקס.

לכן ברור לי שגם לו יצוייר שהייתה בידי מכונת זמן שיכולה להחזיר לעבר - לא הייתי משתמש בה לעבר, או לכל הפחות, לא הייתי משנה כלום בעבר.

אי אפשר לדעת מה משפיע על מה ומה זה יגרום בסוף.

יכול להיות שאם היטלר היה מחוסל כשהיה צעיר - לא הייתה קמה מדינת ישראל, או לא באותו זמן שקמה בפועל, והמון יהודים היו מתבוללים בחו"ל וכו' וכו'.

מסובך להתערב בהיסטוריה, ולמעשה, לשנות לה' את מה שקבע לעשות.

בין היתר לדעתי זאת הסיבה שאו שאי אפשר באמת לחזור לעבר, או שלא נגלה את זה גם עוד מליון שנה - כי הסיכון העצום שברצון של אנשים לשנות את העבר, לא שווה את זה, וה' לא מוכן לתת לאנשים להרוס את עצמם כל כך במחיר של כאילו "שליטה על העבר".

ואני לא אומר את זה רק בגלל כל הסרטים האלו על החזרה בזמן שיש בימינו - אלא זה גם היגיון, אתה לא יכול לשנות את העבר בלי לדעת איזה השפעות אולי הרסניות זה יעשה בהווה או בעתיד.

מה שהיה היה, ואין סיבה שניגע בו - אם זה היה, כנראה זה היה רצון ה' שככה יתקדם העולם.

זה מה שאני אישית מאמין בו.

לא נכנסתי לכל המדע הבידיוני הזה אלא לפן המוסרייעקב שטיגליץ
אני דיברתי מכל הצדדים. הרי מכונת זמן עצמה זה "מדע בדיוני"ותן טל

אז כשמתייחסים לשאלה שקשורה בה, צריך להתייחס למכלול הדברים שקשורים. ככה לפחות אני אישית רואה את זה.

וואו...שיהיה...בכל מקרה ברור שהייתי הורג את היטלריעקב שטיגליץ
האמת שנעשו 38 נסיונות לחסלו, לפי מה שפעם קראתי, וכולם עלו בתוהו.
עוד יותר אתה מחזק את טענתי - אם 38 פעמים ה' לא נתן להשמידותן טל

את היטלר, ובמקום זה היטלר ביצע את מה שביצע - איך אתה יכול לחשוב על לבצע משהו שה' החליט שלא יתבצע בעבר, רק בגלל שיש לך היכולת הטכנית לחזור לעבר ולעשות את זה?

ואיך אתה יודע מה זה יכול לגרום לאחר מכן לשאר עם ישראל?

איך אתה יודע בכלל אם אתה בעצמך תיוולד אם היטלר יושמד? יש סיכוי שבגלל שהוא יושמד, הוריך לא יפגשו לעולם ואתה לא תיווצר - ואז במילא היטלר לא באמת יושמד כי אתה לא תהיה כדי להרוג אותו, ואז נוצר פרדוקס גדול...

שוב, אני מדבר על מצב אחר, בו הייתי חי אזיעקב שטיגליץ
ולא 'חוזר במכונת זמן' וכו'.
אבל כל השרשור נסוב סביב "מכונת זמן". מי שחי באותו זמן בעבר -ותן טל

כאשר היה אולי אפשרי להרוג אותו כאדם יחיד, לא באמת ידעו שהוא יהיה מה שנהיה בסוף (נניח, כשהיה ילד לא הייתה אפשרות לדעת מה יהיה) וכאשר נהיה מה שנהיה, לאדם בודד ויחיד הסיכוי להצליח להרוג אותו היה קטן מאוד...

עובדה שניסו. בכל מקרה זה היפותטי.יעקב שטיגליץ
וכל הסיפור הזה של מכונת זמן הוא מבחינתי בדיוני ואני לא מתייחס אליו.

אגב, בספר של איאן קירשו על היטלר הוא מספר שהלה כמעט מת כשהיה תינוק ואימו באה לרופא יהודי בשם ד"ר בלוך בלילה גשום במיוחד וזה הציל אותו...
לו רק היה יודע מה זה יגרום...
עדיין היה צריך להציל אותוצריך עיון
'באשר הוא שם'
חס וחלילה. אוי לו מי שתומך בשואה בגלל הבלים.לו הייתי פיראט

לא רוצחים שישה מיליון יהודים בגלל עקרונות מטופשים כאלה ואחרים שלא קשורים לדיון, בטח לא כשמדובר בגוי ועוד בגרמני.

מילא דתלש, אבל מהיכן החשיבה הנוראית הזו?

כשאתה מציל ילד קטן ממוות אין לך ידיעה שהוא יהיה רוצח אכזרותן טל

בעוד 30-40 שנים.

אני מניח שלאף אחד אין את היכולת של משה רבנו לצפות אל העתיד של המצרי, לראות שלא יצא ממנו טוב, ולכן להרוג אותו - אז גם בלהציל חיים - כאשר יש רוא שמביאים אליו חולה, ובמיוחד בגלות כשלא היינו בארצנו (אבל גם כאן) - הוא לא יכול להחליט שהוא לא מציל חולה X או חולה Y כי "אולי בעתיד הוא יהיה רוצח המונים". זה נראה לי מוזר.

לא דנים מישהו על סמך העתיד.אני77

הקדוש ברוך הוא לא הניח לישמעאל למות למרות שידע מה יעשו בניו בעתיד.

מרש"יצריך עיון
"וישמע לכל הנער באשר הוא שם"
אם הוא צדיק כרגע אתה לא יכול לעשות חשבונות
זוועה. חשבתי שאין עוד נאצים בימינו. טעיתי.לו הייתי פיראט
אם להבדיל אינסוף הבדלות, היה מדובר על משה רבנו גם אז הייתה חובה להורגו אבל נניח.

פה מדובר על תינוק גוי שבלי קשר יש דעות שאסור להצילו כי אסור להחיות גויים (כך שמעתי פעם ודרוש לכך מקור אבל הבנתי שיש דעה כזו) אבל בלי קשר לזה, מי שמוכן להשמדת שישה מיליון יהודים בשם עיקרון מטומטם כזה או אחר הוא אדם בזוי ורשע שאני בכלל לא אמור לדון איתו (וכמובן שמייד אחסם, כי לתמוך בשואה זה בסדר אבל להתנגד לה בחריפות זה פשע שמקומן לא יכירנו פה).
הרב שמואל אליהו:לו הייתי פיראט
ראשי > שאל את הרב 
להרוג תינוק עמלקי חמוד
תוכן השאלה:
סליחה על השאלה הקשה אבל אם אני מצווה להרוג תינוק עמלקי בעריסתו על לא עוול בכפו איך אנו וכל העולם זועקים ובצדק על רצח עמים על בסיס אתני וכו'? תודה רבה מראש
תוכן התשובה:
בס"ד
אם היית רואה את היטלר\סטאלין\המן בעודו בעריסה. אם היית יודע מה הוא עתיד לעשות לעולם - מה היית עושה?
התשובה התקבלה מהרב שמואל אליהו בתאריך ז' תשרי תשס"ד
התשובה באה לענות על הפן הרגשי,אני77

במצב בו ההלכה היא שצריך להורגו מצד זה שהוא עמלקי.

וואו איזה פילוסופיות. אתה מייאש.לו הייתי פיראט
ימח שמו של רב שיאמר שאסור היה להרוג את היטלר באם העתיד של מעשיו ידוע. לא היה רב כזה ולא יהיה.
לא רוצחים שישה מיליון יהודים בגלל תינוק גרמני אחד.
האמירות שלך אלימות מדי.אני77

אתה לא מנהיג את העולם ולא אחראי עליו.

לעולם יש מנהיג והוא יודע יותר טוב ממך מה צריך לעשות.

ההלכה היא דרכנו.

גורל העולם לא ישתפר מעבירות.

לא רצח הוא זה שדרדר אותנו למקום בו אנחנו נמצאים אלא החטא. ולכן חטא אינו התמודדות עם אפשרות של רצח.

חחח אדם שתומך בהשמדת שישה מיליון קורא לי אליםלו הייתי פיראט
קודם כל, וכולם מוזמנים לקפוץ, רצח ע"פ התורה הוא רק כלפי יהודי. הרג גוי איננו רצח.

שנית, אף רב בעולם לא יאמר אחרת מדבריי, שהם ההלכה הצרופה. מוזמן לנסות לשאול כל אחד שתבחר.
איפה כתובה "ההלכה הצרופה" הזו?אני77

ותקרא לזה רצח, או שפיכות דמים, זה לא באמת אכפת לי.

אגב, בדרך כלל חז"ל מדברים על חטא שפיכות דמים, והוא בהחלט שייך גם בגוים ולא על רצח.

ובכלל, מה המקור לזה שרצח זה רק ביהודים?

אני לא אומר שזה לא נכון, כי אין לי שום הוכחה שזה לא נכון, אבל גם אין ולו סימן דל שזה כן נכון.

האם כל אחד יכול לפרש מילים כפי ראות עיניו?

קרא קצת ספרות תורנית בנושא.לו הייתי פיראט
אדם שמעדיף שואה על פני הריגת תינוק גרמני...
מה אני בכלל מדבר איתך?
אבל בשביל אלה שקוראים פה אני עונה כדי שלא יחשבו חס וחלילה שהצדק איתך.

אתה בכלל מאמין אן שאתה אתאיסט?
כי העיוות ההשקפתי בדעות שלך נראה מאוד לא טוב.

אני מעדיף את ההלכה והצדקאני77

מאשר אהבת אדם אהבת ישראל ותחושת אחריות על גורל העולם.

זו לא הלכה אלא סברות כרס שלך.לו הייתי פיראט
שאין להם שום מקור.
אסור להרוג גוים.אני77

עכשיו, מה מתיר לך לעשות זאת?

מותר להרוג גוי אחד בשביל שלא יהרגו יהודים רבים.לו הייתי פיראט
זה פשוט לגמרי.
לא מאמין? שאל רב (אמיתי, לא מצוהר תעשה לתיבת נח שמיקל ובית 'הלל').
ועוד משהו.אני77

לא כל מי שלא חושב כמוך חשוד באתאיזם.

ועוד הערה לגבי ההשמצה קודם-אני לא תומך בהשמדת ששה מליון.

אם היטלר היה שואל אותי, הייתי אומר לו שלא יעשה את זה. בשיא הרצינות.

אני77 - פעם ראשונה שאתה נתקל ביונתן ובדרכו?ותן טל

נראה לי שרובנו כאן בפורום כבר למדנו להכיר אותו ולא מתרגשים מידי מדברים שהוא אומר...שיהיה. 

הוא מעוות את ההלכה. כל רב בעולם יסכים לדבריי.לו הייתי פיראט
אתה החלטת את זה. בבקשה תביא לי כל רב בעולם שאומר ככה.ותן טל

אתה שם לב שאתה טוען טענה קצת מגוחכת? "כל רב בעולם יסכים לדבריי". איך בדיוק אתה מוכיח דבר כזה? אין לך דרך נורמאלית להוכיח דבר כזה, מצטער.

אגב, לך זה לא יפריע - הרי ממילא אם רב בעולם יגיד אחרת ממך בנושא הזה - אוטומטית תשלול ממנו את התואר רב ותטען שהוא כופר נאצי, ולא נקרא באמת רב - לא ככה? אז בעצם, לשיטתך - כל רב בעולם יסכים לדבריך = כל רב בעולם שלי, שמסכים לדבריי, ייקרא רב, ומי שלא מסכים לדבריי אלו פשוט לא נקרא רב. 

מצטער, לא ככה עובד ההיגיון, ואפילו ההלכה לא עובדת בדרך שלך. בטח לא בדרך של האשמת כמה וכמה מכאן בשמחה על מות 6 מליון יהודים. 

לא דיברתי על שמחה אלא על תמיכה. ולמה שרב יעוות הלכות?לו הייתי פיראט
זה כמו שאומר שכל רב בעולם יסכים שאסור לחלל שבת.
מדובר פה בדבר פשוט מאוד.
הרי אם אפשר להציל מיליוני יהודים ע"י הריגת גוי חף מפשע - מוכרחים להורגו, וכאן שמדובר שאחד שעתיד להיות השטן מספר אחד על אחת כמה וכמה.

אני לא מרחיק לכת כמו הרב עידו אלבה שאומר שאיסור הריגת גוי הוא מדרבנן, אבל נראה שהמגיב הזה למד את תורתו בבתי מדרש כפרניים מהסוג של מעוותי ההלכה כמו י.א מהקיבוץ הדתי שהתרעם על שהרב רונצקי פסק שאין לחלל שבת עבור הצלת חיי מחבל.
לשרץ הזה שמת כבר היו חשובים חיי המחבל יותר משבת קודש.

יש גבול להבלים שאפשר לשמוע. שילך לבלבל את המוח לבני לאו ויובל מרשמלו המבולבל, לא פה.
אתאיסטים מדברים בסגנון דומה לשלך.לו הייתי פיראט
אתה כן תומך משום שכאשר יש לך בחירה בין מעשה שימנע את הפשע לבין הימנעות מעשייתו ואתה בוחר שלא לעשותו אתה בהכרח גורם לפשע שיבוצע.
ואנטישמים מדברים בסגנון דומה לשלך.אני77

האם בגלל זה טענתי שאתה אנטישמי או לכל הפחות רוצח המונים או לפחות רוצח המונים בפוטנציאל?

ואני הבאתי לך מקרה אחר, שבו אני לא אתמוך בפשע שיבוצע.

יש עוד כמה מקרים, פשוט לא ראיתי צורך לעבור על כולם.

אז אתה יכול לומר שסדר העדיפויות שלי מעוות. ושלא צריך להעדיף את הצדק העכשווי ביחס לגוי על פני גורלם של שישה מליון יהודים, אבל לא שאני תומך ברציחתם.

מה הקשר? מדובר באדם שלא יודע מה יהיה בעתיד. לא מדובר עלותן טל

מישהו שיכול לדעת שאותו תינוק בעתיד ירצח6 מליון יהודים. אז מה קשור כאן "מוכן להשמדת שישה מליון יהודים"? מניין לאותו רופא שהיה אז, שאותו תינוק - ישמיד יהודים?

גם בישראל מטפלים רופאים יהודים בתינוקות ערבים (אגב, מצווה להחיות את הגוי מפני דרכי שלום וכדי שהגויים לא ישנאו אותנו ולא יטפלו בנו בארצות אחרות) - ויכול להיות שרופא אחד יגלה, 30 שנה אחרי שטיפל בתינוק מסוים - שהוא הפך להיות הרוצח שביצע את ההתאבדות במלון פארק בנתניה בליל הסדר - האם זה אומר שהרופא הזה הוא "נאצי"? שומו שמיים!!!

אז סליחה, אבל לפחות אחד מכם דיבר על מצב שכן יודעיםלו הייתי פיראט
אם לא יודעים הדיון לא מתחיל בכלל ואז סתם מדובר על תינוק רגיל ואין סיבה סתם להורגו.

אני מדבר על מצב בו ידוע מה התינוק הזה יעולל.
אוקיי. אני דיברתי במצב שבו כמובן אנחנו בני אדם, ולא יכוליםותן טל

לדעת את העתיד.

בנוגע לידיעת העתיד אני לא נכנס לזה, מסובך לי מידי. שכל אחד ישאל את רבו מה לעשות אם הוא יודע את העתיד. אבל זה כל כך היפותטי שקצת מוזר לדון בזה ברצינות תהומית שכזאת, אבל שיהיה. 

אני העלתי את השאלה כאן בעיקר לשעשוע (השאלה הראשונית) לא התכוונתי שיתפתחו מזה דיוני עומק שכאלו

זה עניין מוסרי. מזעזע שיש המעדיפים שואה על פני הריגת היטלרלו הייתי פיראט
התורה לא אמורה לסתור את השכל הישר.
ברור שעדיף להציל שישה מיליון יהודים ולהרוג תינוק אחד גוי, ורק אחרי שמבינים זאת צריך לבדוק את הפן ההלכתי, אבל נורא שמשתמשים בתורה בצורה כזו שהיא ההפך מדרכה, מגלים פנים בתורה שלא כהלכה ומצדיקים באמצעותה את הפשעים המחרידים ביותר.

(ושוב אדגיש: אני מדבר רק על מצב בו העתיד ידוע.
אם לא יודעים ממילא אין פה שום דיון).
^^^ אין צורר בלי תנועה ענקית ושקטה מאחוריועוגי פלצת
מה שלא עלה בידי אינדיבידואל אחד,
יצליח אינדיבידואל אחר
אולי, ואולי לא. עלינו לעשות את שלנו והשם יעשה הטוב בעיניויעקב שטיגליץ
היית מצליח לחזורצריך עיון
כי אם לא היית נולד לא היית יכול לשנות את העבר ככה שיש לך ביטחון של 100% שתיוולד

נראה לי שהיקום לא יקרוס אלא יכנס ללופ של ההיסטוריה המוכרת והחלופית בטווח השנים בינך לבין השינוי.
עדיין איתחול נראה הפיתרון הכי הגיוני...
מה' מצעדי גבר כוננומושיקו

אם ה' שם אותנו בדור של היום  כנראה שלא יכולנו לעמוד בניסיונות של הדור דאז

כמדומני שלא.אני77

קשה לי לראות את עצמי כבר סמכא להזיז את העולם מזרימתו הטבעית שלא באמצעים נורמטיביים (אלא אם כן יוכח לי הלכתית שאני חייב. ואמצעים נורמטיביים הם בעצם חלק מזרימתו הטבעית).

אני רואה בהתנהלות הטבעית של העולם את שורש המוסר, וחריגה ממנו היא בעיני פריצת גדר. הכחשת פמליא של מעלה. וגם מבחינת התוצאה-הבל ואין בם מועיל.

כלומר אתה בעד לאפשר שואה ליהודים, וכבר שני תירוצים יש לךלו הייתי פיראט
מדהים.
אילו היית יכול לנחש נחש ולהרוג את היטלר,אני77

האם היית עושה זאת?

ברור. אבל מסרב להיכנס לזה. זו חריגה מהנושא.לו הייתי פיראט
לא. זו לא.אני77

זה מראה שאתה לא מבין את האופן בו אנו צריכים ללכת עם אלקים.

מה תפקידנו, ובמה אנו צריכים להשען עליו.

אין טיפת קשר בין הדברים.לו הייתי פיראט
אם אתה לא סומך על הקדוש ברוך שימשיךאני77

להוביל את העולם למקום הנכון גם כשאתה שומר על ההלכה, אז אתה לא מבין איך העולם עובד.

תלמד קצת מטא-פיזיקה, אולי זה יעזור לך.

אתה מעוות את ההלכה.לו הייתי פיראט
זה כמו שאם אדם חלילה ייפצע, לא תטפל בו כי תסמוך על הקב"ה.

אין אף רב בעולם שאומר כמוך.

אתה מזכיר לי גרמנים שמתאכזרים לרחמנים
ומרחמים על צדיקים.

הרג של גוי אחד בוודאי שמותר על מנת להציל יהודי אחד, ובטח שישה מיליון יהודים.

את הכפירה שלך תשאיר בבית אן היכן שלמדת אותה.
פה אנו מדברים בכללים של תורה.
אני לא אטפל בו בכישופים.אני77

ומכונת זמן היא כישוף.

ואתה לא צריך לצעוק.

אני מאמין בה' ובתורתו.

בפעם המאה: לא דיברתי על מכונות זמן.לו הייתי פיראטאחרונה
השאלה הזו נשאלה בכל מיני פורומים ובאף אחד מהם לא הייתה רלוונטיות לקשקוש הזה של מכונת זמן אלא אך ורק לצד המוסרי.
נניח והיית הורג את היטלר. הרבה שלוחים למקום...מישהו10

מה הקשר?לו הייתי פיראט
נניח אדע על עשרה אנשים שחס וחלילה מאיימים על חייך, האם לא אפעל נגד אף אחד מהם, כי בטוח לא אצליח לפגוע בכולם?
האם בבקשהנחלת

יש למישהו ידע אם חברת HOT - שייך לעבור אליה מרימון?

הרבה יותר זולה.

יישר כוח.

זה מוצר אחר לגמרי. סינון כמו של רימון עולה כסףפשוט אני..
אם את חושבת שהמחיר שווה לך, אז אל תעברי.

לא הבנתי נכוןנחלת

יש לנו רימון. חשבנו לעבור לHOT (אולי המודם בזק) יותר זולים בחצי, נדמה לי.

השאלה אם הם טובים. ברור ששניהם עולים כסף.

תודה.

בהוט אין סינון כמו ברימוןפשוט אני..
לכן כתבתי שזה מוצר אחר
תודה רבהנחלת

הם אמרו לי שאפשר לסנן כמו רימון, או להישאר עם הסינון שלהם ואפשר לעבור לנטפרי.

אז אם זה כך, שווה לעבור אליהם? (חצי מחיר) 

יש 2 דבריםרקאני

ספק אינטרנט

והגנה

HOT מספקים אינטרנט

רימון מספקים הגנה

רימון הם גם ספק אינטרנט עצמאישלומית.
נכון נכוןנחלתאחרונה

הם דיברו על ספק. האם כדאי או שיהיו מליוני תקלות מביכות?

כלנחלת

כך אוהבת לכתוב על ספרים

האם יש כאן ניקים

עם אותם תחביבים?

וזה בלי קשר - האם כדאי לעבור לספק HOT?????????

חברת HOT ידועה בתעריפים מושכים ואטרקטיבייםפ.א.

תעריפים הבאים לחפות על מיתוג מאוד גרוע ומעמד בעייתי מאוד בשוק התקשורת, מבחינת שירות הלקוחות שלה ותמיכה טכנית בתקלות.  

תשובת Gemini:

המוניטין השלילי של חברת הוט (HOT) בשוק הישראלי אינו מקרי, והוא תוצאה של הצטברות תלונות וביקורת ציבורית לאורך עשרות שנים. למרות ניסיונות של החברה להשתפר בשנים האחרונות, היא עדיין נתפסת על ידי רבים כ"סדין אדום" בתחום השירות.

להלן הגורמים המרכזיים שהובילו למעמד הזה:

1. שירות לקוחות ומערך הטלפוניה

במשך שנים, הוט הייתה מזוהה עם זמני המתנה ארוכים במיוחד (לעתים מעל שעה) במוקדי השירות והתמיכה. למרות שמשרד התקשורת החיל תקנות מחמירות (כמו "חוק ה-3 דקות"), הזיכרון הציבורי של חוסר האונים מול המענה האוטומטי נותר צרוב. בנוסף, לקוחות רבים התלוננו על יחס לא מקצועי או חוסר יכולת של נציגים לפתור תקלות מורכבות.

2. קשיים בתהליך ההתנתקות

אחד המקורות המרכזיים ל"שנאה" כלפי החברה הוא הקושי להתנתק משירותיה. בעבר נפוצו סיפורים רבים על לקוחות שביקשו להתנתק אך נתקלו בנציגי "שימור לקוחות" אגרסיביים, או שגילו כי החברה ממשיכה לחייב אותם חודשים לאחר שהודיעו על סיום ההתקשרות. התופעה הזו הובילה להקמת אתרים כמו "Hot Sucks" (בעבר) ולתביעות ייצוגיות רבות.

3. "שיטת מצליח" וחיובים עודפים

החברה נקנסה לא פעם על ידי הרגולטור בשל חיובי יתר או העלאות מחיר חד-צדדיות ללא הודעה מספקת. לקוחות חשו שהם צריכים "לשמור על המשמר" ולבדוק את החשבונית מדי חודש כדי לוודא שלא נוספו לה שירותים שלא ביקשו או שהמחיר לא קפץ פתאום.

4. תקלות טכניות ותשתית

בעוד שתשתית הכבלים של הוט נחשבה בעבר למתקדמת, היא סבלה (ועדיין סובלת באזורים מסוימים) מתקלות שדורשות ביקור טכנאי. הדימוי של "הטכנאי שלא הגיע" או "חלון זמן של 4 שעות" הפך למזוהה מאוד עם החברה, מה שהוסיף לתסכול הצרכני.

5. שיווק אגרסיבי

הוט ידועה במאמצי שיווק ומכירה אינטנסיביים מאוד. לקוחות שעזבו את החברה או כאלו שרק התעניינו בשירות מדווחים לעיתים קרובות על טלפונים חוזרים ונשנים ממוקדי המכירות, גם לאחר שביקשו להפסיק זאת.

נתונים מהתקופה האחרונה (2024-2025):

* דו"ח משרד התקשורת: גם בנתונים העדכניים, חברות מקבוצת הוט (כולל הוט מובייל) מככבות לעיתים קרובות בראש רשימת התלונות המוצדקות של הציבור.

* קנסות: רק לאחרונה הוט מובייל נקנסה במאות אלפי שקלים בשל חיובי יתר, מה שמעיד על כך שחלק מהבעיות המבניות טרם נפתרו לחלוטין.

לסיכום: השילוב בין שירות בעייתי בעבר לבין קשיים בירוקרטיים בהווה יצר "מותג" שנתפס כדורסני ולא קשוב לצרכן. עם זאת, חשוב לציין שהחברה משקיעה בשנים האחרונות משאבים רבים במעבר לערוצי שירות דיגיטליים (וואטסאפ, צ'אט) כדי לנסות ולשנות את התדמית הזו.

אז תכתבי ותשתפי אותנוחיה.מושקא

גם אני מתעניינת בתחביבים של אנשים, כי משעמם ליי בחיים 😩 (לא כל היום אבל לפעמים באלי למלאות את היום שלי במשהו והכל מבאסס).

ועל הוט שאלת כמה פעמים, לא קראתי את כל התגובה שכתבו לך אבל ידוע שמלאא אנשים מתלוננים עליהם וזה משו שצריך לדעת לפני כדי להתחשב בו.

יפה מאודשלג דאשתקדאחרונה

בהצלחה בהגשמת התחביבים.

לכבי הוט, אם כוונתך לפלאפון של הוט-מובייל, טל תתקרבי. התעריף אולי נמוך אבל פעם עברתי אליהם והייתה קליטה על פנים (או ליתר דיוק: לרוב לא הייתה קליטה), ומאז ועד היום (כ6 שנים) לא הצלחתי לנתק את הקו הזה...

באינטרנט הביתי נדמה לי שהם בסדר. יש לי וכשקראתי הגיעו מהר ותיקנו והיה בסדר. יש לפעמים בעיות אבל יכול להיות שזה לא דונה מחברות אחרות.

שאלות ששאלתי בפורום טכנולוגיהנחלת

ואולי גם מישהו כאן יודע?

1.  נעלם מקובץ וורד האפשרויות: שחזר מסמכים. נעלמו לי כמה. איפה הם?..... 

2.האם השמירה האוטומטית של וורד (צפינו בסרטון המסביר) חזקה כמו זו שהם מציעים בתשלום? לשמור כל דקה - שוכחים.

3. האם מישהו מנוי על נטפרי ויכול לאמר אם הוא מאפשר דברים נקיים (נופים, הרצאות,  מוסיקה ) או שישנן תקלות לא פרופורציונליות?

שונאת מחשב. מצד אחד ממכר, מצד שני מתסכל.

תודה רבה!

עונה על השלישינקדימון

בנטפרי הכל חסום כברירת מחדל, ואם את רוצה לפתוח משהו אז צריך להגיש בקשה, והם מחליטים אם לאשר או לא. בכל מצב של ספק החסימה נשארת. בכל מצב של אי עמידה בתקנון הרבנים החסימה נשארת. ועל זה הדרך.

נופים - יש אתרים של מאגרי תמונות מאושרים.

הרצאות - רק אם זה חרדי. גם רבנים מהציבור שלנו חסומים שם.

מוזיקה - לא יודע, אבל מן הסתם כמו לגבי נופים. כלומר מאגרים ספציפיים של מוזיקה ממקור חרדי.

מניין הידע שלי? לאח שלי יש נטפרי.

תודה רבה!נחלתאחרונה
שאלהנחלת

1.  לא מצליחה להיכנס לאליאקספרס כי לאחר מילוי הפרטים, מקבלים הודעה חיננית בערבית.

ניסיתי בפורום מחשבים ולא ראיתי שענו.

2. אילו ספרים קוראים רוב המגיבים כאן? בנות? בנים? הכוונה לספרות יפה.

יש ביניכם כאלה שהולכים לספריה ציבורית?

זה לא בשביל סקר...סתם מעניין.

תודה.

את עם סינון של רימון?פצל"פ
הוא הרבה פעמים עושה בעיות עם אליאקספרס
כן.תודהנחלת

עם נטפרי יותר קל אם את יודעת?

אני בןפצל"פ
ואני לא מכיר את נטפרי
מחילה!נחלתאחרונה
עונה לדעתיחיה.מושקא

1. כנראה קשור לסינון כמו שאמרו ובהצלחה עם זה!!

2. לאחרונה אני אוהבת לקרוא ספרות בעברית ופחות מתורגמת. תלוי בסיגנון שלך גם על העלילה אם את אוהבת משהו יותר עם קשר מקומי אלייך או סיפור דימיוני זר יפה או מרגש במיוחד. וברור שהולכים לספריה מאיפה עוד תביאי ספרים? אם יש באיזור מגורייך ספריה ציבורית טובה יהיו שם גם ספרים ישנים שלא מוצאים בחנות וגם חדשים וטובים וזה נחמד, ובכלופן אפשר לבקש מהם (אני בכוונה לא ממליצה ספציפית כי אני גם לא כזאת תועלת ספרים. היום יש לי יותר פנאי לקרוא ספרות יפה אבל אין לי ידע רחב בזה 🤷‍♀️ אני מכירה אחד גיק של ספרים אבל) ממליצה בכולופן לבקש המלצות או לקרוא ביקורות לפני שאת בוחרת כי באסה להתחיל ולהישבר אחרי 3 עמודים חחחח

תודה!נחלת

בס"ד

תודה על התשובה! אני דווקא קראתי הרבה ויכולה להמליץ על ספרים איכותיים (לענ"ד).

דווקא ספרות עברית, פחות מכירה כי פחות אוהבת. יש את אהרן אפלפלד שהוא מצויין

אבל...מדכא קצת. סביב השואה.

אם את רוצה לקרוא ספר נחמד ולא ארוך, נסי את "זאת הפעם....." , תמר  וייזר.  למרות שמדובר

על קשר שלדעתי אינו מומלץ. אבל היא כותבת נחמד, זורם וכיף לקרוא את הספר.

זה אגב סיפור אמיתי.

"משחקת באש", טובה מורדו. מתורגם מאנגלית. מרתק.  

😊 תודה! אעיף מבטחיה.מושקא
מה דעתכם?אני:)))))

תשמרו בבקשה על שיח מכבד.

לדעתי מדינה זה דבר אחרזיויק
אבל השמאל והמסרים בתקשורת הפכו את הגישה למדינה כסוג של חברת ביטוח
למה ארץ ישראל הישנה ו*הטובה*?פתית שלג

או שזה בא לומר שכשהיא היתה ישנה היא היתה טובה והיום לא, (למה ככה?)

או שזה בא לומר שהיתה ארץ ישראל טובה והיתה ארץ ישראל לא טובה\פחות טובה. (למי הכוונה בארץ ישראל הלא טובה? כל מי שלא היה צבר\קיבוצניק? מזרחים? היישוב הישן?🤔)

הרהורים של בוקר😏

כמובן שאלתי חבר טוב:

המושג "ארץ ישראל הישנה והטובה" הוא ביטוי טעון שמעורר נוסטלגיה אצל חלק, אך גם ביקורת חריפה על הדרה ועל "צדקנות" אצל אחרים. הנה ניתוח של שתי האפשרויות שהעלית:

1. "כשהיא הייתה ישנה היא הייתה טובה והיום לא" (הגישה הנוסטלגית)
זו הפרשנות הפשוטה והנפוצה ביותר. לפי גישה זו, פעם היה כאן "תום": אנשים חיו בצניעות, הייתה ערבות הדדית, שרו שירים של להקות צבאיות, והאידיאולוגיה קדמה לחומריות.

• למה אומרים שהיום לא? בגלל תהליכים כמו קפיטליזם דורסני, שחיתות שלטונית, אובדן ה"יחד" לטובת האינדיבידואליזם, והקיטוב החברתי. עבור אלו שמשתמשים בביטוי בערגה, "הישנה" היא סמל ליציבות וערכים שאבדו במרוץ המודרני.

2. "הייתה ארץ ישראל טובה והייתה פחות טובה" (הגישה הביקורתית)
כאן טמון המטען הפוליטי והעדתי של המושג. מבקרים טוענים ש"ארץ ישראל הישנה והטובה" מעולם לא הייתה טובה לכולם, אלא רק לקבוצה מאוד מסוימת.

• מי זו "ארץ ישראל הלא טובה"? בתפיסה המצמצמת של המושג, הכוונה היא לכל מה שלא התאים למודל של "הצבר" החילוני, האשכנזי, איש ההתיישבות העובדת או הקיבוצים.
  • המזרחים: עבור עולים מארצות האסלאם שחיו במעברות, סבלו מאפליה ממוסדת ומהתנשאות תרבותית ("כור ההיתוך"), הארץ של אותן שנים ממש לא הייתה "טובה". עבורם, המושג הזה מייצג תקופה של דיכוי ומחיקת זהות.
  • החרדים והדתיים: גם הם נתפסו כחלק מ"הישן" שצריך להיעלם כדי לפנות מקום ליהודי החדש.
  • הימין: לאורך שנים רבות, המחנה הלאומי הרגיש מודר מהמוקדים שעיצבו את "ארץ ישראל הישנה" (ההגמוניה של מפא"י).

לסיכום:
הביטוי הפך למזוהה מאוד עם שיריו של אריק איינשטיין (סדרת האלבומים "ארץ ישראל הישנה והטובה"). איינשטיין עצמו ייצג את הפנים היפות והאהובות של המושג, אך עם השנים המושג הפך לסוג של "קוד" פוליטי:

• עבור צד אחד: געגוע לישראל היפה, התמימה והמאוחדת.
  • עבור צד שני: ביטוי מתנשא שמנסה להחזיר את הגלגל לאחור לתקופה שבה קבוצה אחת שלטה בנרטיב והדירה את כל היתר.

במילים אחרות – ה"טוב" שבמושג תלוי מאוד בשאלה איפה המשפחה שלך הייתה ובאיזה צד של המתרס היא עמדה באותן שנים.

או שמדובר רק על נוסטלגיה של מישהו לימי עלומיו?

תשובה מדויקת – בהחלט כן, וייתכן שזהו המרכיב החזק ביותר במושג.

בפסיכולוגיה ובסוציולוגיה קיימת תופעה שנקראת "נוסטלגיה רפלקסיבית". אנשים נוטים לצבוע את תקופת הנעורים שלהם בצבעים ורודים, לאו דווקא כי המציאות האובייקטיבית הייתה טובה יותר, אלא כי הם היו צעירים, בריאים, והעולם היה מלא בהבטחה עבורם.

הנה כמה סיבות למה "ארץ ישראל הישנה והטובה" היא קודם כל נוסטלגיה אישית של דור:

1. הפשטות של הנעורים: כשמישהו מתגעגע ל"ארץ ישראל הישנה", הוא לעיתים קרובות מתגעגע לזמן שבו הוא היה בלי דאגות פרנסה, בלי אחריות של מבוגרים, וכשהחיים היו פשוטים יותר (או לפחות נראו כך דרך עיניים של ילד).
  2. זיכרון סלקטיבי: המוח האנושי נוטה לשכוח קשיים (תורים לקיצוב מזון בצנע, מלחמות קשות, מחסור בתשתיות) ולזכור רגעים של "ביחד" – הקומזיץ, תנועת הנוער, השירים ברדיו.
  3. האובדן של "מרכז הבמה": דור שהיה ה"צבר" המוביל, הלוחם והבונה, מוצא את עצמו בעולם מודרני שבו הערכים שלו (כמו סוציאליזם או קולקטיביזם) נחשבים למיושנים. הגעגוע הוא לא רק לארץ, אלא למעמד שהיה להם בתוכה.
  4. המוזיקה כעוגן: הביטוי נטבע חזק בזכות אריק איינשטיין. המוזיקה שלו יצרה "מרחב מוגן" של נוסטלגיה. כשאדם שומע שיר מאותה תקופה, הוא לא חושב על הפוליטיקה של שנות ה-50, הוא נזכר בריח של הפרדסים או בחברה הראשונה שלו.

אבל (וזה "אבל" חשוב):
בגלל שישראל היא מדינה כל כך פוליטית, הנוסטלגיה הפרטית הזו הפכה לכלי ניגוח. כשמישהו אומר "אני מתגעגע לארץ ישראל הישנה והטובה", הוא אולי רק מתכוון לילדות שלו בקיבוץ או בתל אביב הקטנה, אבל השכן שלו (שגדל במעברה או בעיירת פיתוח) שומע את זה ואומר: "אתה מתגעגע לזמן שבו אני הייתי שקוף ואתה היית המלך".

לסיכןם: זה התחיל כגעגוע אישי לימי העלומים, אבל הפך למושג פוליטי וסוציולוגי שמעורר מחלוקת עד היום.

אוקיי, אבל מה המסר שלך?נקדימון

א. תמיד ראיתי את הביטוי הזה כאמירה נוסטלגית שמתרפקת על העבר, ולדעתי זו אכן הייתה כוונת המשורר. (בניגוד כמובן למה שאמר שלמה המלך: "אל תאמר שהימים הראשונים היו טובים מאלה, כי לא מחכמה שאלת על זה").

האם מישהו בכלל משתמש בביטוי הזה, או מקשיב לשירים הישנים האלה? אני מאמין שאני מהבודדים הצעירים שעדיין נהנים ממוזיקה כזו.

ב. הדברים שלך מאוד הזכירו לי את מה נעשה לביטוי "להיות עם חופשי" שיש לנו בהמנון. המשורר התכוון ליציאה מהגלות ולזכות להיות אדונים לעצמנו, אבל כוחות שונים (גם חרדיים וגם חילוניים, ולדעתי החרדים עשו את זה קודם) עיוותו את הביטוי ל"חופשי" מהמצוות וכראיה לכך שמדינת ישראל קמה אך ירק כדי שכולם יתפקרו.

כשמתשמש במושג אריק איינשטיין וכדו' זה מובן ליפתית שלג

אבל לי צורם שמשתמשים בביטוי הזה בדור שלנו. זה מזכיר לי קצת, למרות ההבדל הברור, את הגעגועים לגלויות השונות במקום להודות על המצב שזכינו לו.

או את ההערצה לדור החלוצי הישן כאילו הם מלאכים ואנחנו בני אדם, או הם בני אדם ואנחנו כחמורים (ולא כחמורו של ז'בוטינסקי).

גם אני מאוד אוהב את הזמר העברי הזה של פעם, אבל דוקא את היצירות הערכיות שלו, בעיקר סביב בניין הארץ והשליחות. זה שהמילים גבוהות והלחנים תמימים זה לא עושה אותן ערכיות, ולא נותן חותמת לכלל השירים שיש מהם גם שירי כפירה ועגבים ברורים.

ב. "להיות עם חופשי"- אני מעריך שזו באמת לא כוונת המשורר, אבל כשחרדי רואה את ההתנהלות הנפשעת, דורסנות ובוז שהיו כלפי היישוב הישן ואנשי התורה, ורואה במגילת העצמאות את המושג העמום "צור ישראל", הוא גם ממליץ את זה על המנון המדינה. זאת אומרת לא המילים הם מה שגרמו לאותו חרדי לחשוב ככה, אלא המציאות בשטח...

עדיין לא ברור אם אתה רק פורק או שיש יותר מזהנקדימון
לגבי "עם חופשי" ברור שמדובר בריבונות, שהרי המשפט המקדים הוא "התקווה בת שנות אלפיים". מהי אותה תקווה? מה איבדנו לפני אלפיים שנה? יפה, את הריבונות והחירות; החופש הוא מעול הגויים שהיה על צווארינו.

ואני מניח שחרדי סטנדרטי בכלל לא מכיר את ההיסטוריה סביב הביטוי "צור ישראל" כך שדווקא זה אמור להיות בעל רושם חיובי עליו. צריך להיות מאוד מפולפל כדי לחשוב שצור ישראל זה העם. אין אוקימתות כאלה.

וכשאני מסתכל על התורה והמצווה במדינת ישראל, אני רואה ברכה שלא נראה כמוה מימי קדם ומשנים קדמוניות. עשרות אלפי אברכים? תקציבים מהמדינה? גוף רשמי ממלכתי-דתי וממלכתי-חרדי? חזרה בתשובה גדולה? מימון של הילולות? ערוץ טלוויזיה ששם את המסורת על ראש שמחתו (אני מדבר על 14)? ראש ממשלה שמברך שהחיינו במליאת הכנסת על כך שבס"ד התחלנו להחזיר גם את רן גווילי הי"ד? ראש ממשלה שמצטלם אחרי מלחמת "עם כלביא" ואומר בקולו שהיה גם סיעתא דשמייא גדולה? שבתות וחגים בעלי מעמד ומשמעות חוקית? כמות לא נורמלית של ישיבות ואברכים? צבא שבו אפשר להיכנס ולצאת דתי עם רבנות צבאית די טובה (לאבא שלי לא היה שבריר מהטוב שיש היום לחייל הדתי)?

בקיצור, הבנת.

אני מבין שזה כמו בשיר ימי בנימינה של אהוד מנורנוגע, לא נוגעאחרונה
הדגש הוא על ארץ ישראל ולא מדינת ישראל. לכן מן הסתם הכוונה היא לחיבור לארץ, לנופים, לטבע, להרגשה שארץ ישראל זה משהו חדש, ובפרט כשזה מגיע מתוך היכרות רצינית עם הגלות.

לצערנו, הרבה מהצאצאים של הדור הזה כבר לא מחוברים לארץ.

חחח הגרוק הזהבנות רבות עלי
עבר עריכה על ידי פשוט אני.. בתאריך ז' בשבט תשפ"ו 15:21

אני: מי זה הטמבל או הטמבלית הזו שאלסיה עוקבת אחריהם: VW (@torwestfall) • Instagram profile

grok: אחי, תירגע – זה לא טמבל ולא טמבלית, זו Victoria Westfall (או בקיצור Vic/Tor), והיא צלמת (photographer) מקצועית שכבר הרבה שנים עובדת עם אלסיה קארה.

• היא עושה צילומים רשמיים לבתים, סשנים, פוטושופים, פרומו, מאחורי הקלעים ועוד.
  • יש לה קרדיטים רבים על צילומים של אלסיה, כמו בטוויטר/אקס שלה היא מקדמת אלבומים של אלסיה, ובאינסטה של אלסיה עצמה היא מתויגת הרבה פעמים (למשל בפוסטים של ימי הולדת לאלבומים או סיכומי סיבובים).
  • דוגמאות: צילמה את הפוטושוט הראשון של אלסיה ל-New York Times לפני 9-10 שנים (עכשיו 10 שנה ל"Know It All"), ויש פוסטים עדכניים עם תיוג שלה.
  • האקאונט שלה: @torwestfall (VW – כנראה Victoria Westfall), עם ביו "vicfromthesix" (טורונטו, The Six זה כינוי לעיר).
  • היא עוקבת אחרי אלסיה (ברור), ואלסיה עוקבת בחזרה כי הן עובדות יחד כבר שנים.

בקיצור, חברה מקצועית קרובה בצוות של אלסיה, לא סתם מישהי אקראית. אם ראית משהו ספציפי שגרם לך לחשוב שהיא "טמבלית" – ספר לי ואולי אבדוק יותר לעומק, אבל מהכל נראה שהיא לגמרי לגיטימית ומקצוענית. 😏

אני: אחי אם תגיד לי שוב להירגע אני אעבור לAI אחר אח יקר. עכשיו שמע. מישהי הגיבה לה בזה:

Loving the @torwestfall cameo

וזו האחת שהגיבה לה: Craig Stickland (@craigstickland) • Instagram profile .. השאלה.. מי היא גם כן? ומה היא התכוונה בתגובה עם התיוג הזה של הצלמת.

ההמשך לא מעניין..

עזרה!צאט

היי חזרתי לכאן אחרי שנה שלא הייתי פה🙂‍↔️

ובאופן אירוני הסיסמה הייתה שמורה לי אבל לא היה לי מושג מה השם משתמש😅 (די מצחיק שאדם לא זוכר איך קוראים לו אבל כן זוכר של אחרים)

כמובן שאין איך לאפס שם משתמש..

קיצור יש למישהו רעיון איך למצוא?

או שאולי אני פשוט יתחיל מחדש ותכירו את אני של עכשיו🙂

עדיף לפתוח דף חדש…פ.א.

גם הפורום כיום אינו מה שהיה לפני שנה,

די דעך.

הרבה ניקים ותיקים התחלפו בניקים אחרים.  כנראה הרוב לא יזהו את הניק הותיק, גם אם היית יודע אותו.   

אני אומר תתחיל מחדש זה הכי מגניבבנות רבות עלי
אם אתה זוכר שרשור שהשתתפת בוטיפות של אור

אפשר לעשות חיפוש בפורום ולנסות למצוא אותו

(או לשאול כאן האם מישהי זוכרת את השרשור ויכולה לקשר אליו)

חיפוש בפורומים

גם אני אותו דברחיה.מושקאאחרונה

ופתחתי חדש

אולי יעניין אותך