היחיד שייתקע בלי שום תפקיד הוא מוטי יוגבBA_BA
בנט, אורי אריאל ושקד שרים.
סלומינסקי יו"ר ועדת חוקה.
בן דהן סגן שר הביטחון
ינון מגל ראש הסיעה
סמוטריץ מן הסתם יקבל סגנות יו"ר הכנסת (או משהו אחר כפיצוי לתקומה)

ורק מוטי יוגב יישאר בלי שום תפקיד מיוחצן..
לא נכון. חבר ועדת חוץ וביטחון.ותן טל

ובקדנציה האחרונה הוא גם היה יו"ר ועדת משנה של ועדת חו"ב - והגיוני שגם הפעם יהיה - וזה דבר מכובד שאפשר ליחצן, כי מדובר בתפקיד שבו אתה יכול לקדם אידאולוגיה של המתיישבים וכו'...

בהחלט לקדםטוביה2
נניח למנוע דיונים על פגיעה בישיבה ביצהר - זה בטוח אינטרס מובהק של ההתישבות או התורה העיקר לרקוד לצללי המה יפית של המחלקה היהודית בשב''כ. שילך לעזזל
עזאזל זה דווקא מקום טוב להתנחלות - אתה לא חושב? ותן טל

הר אי שם במדבר יהודה...התנחלות פסטורלית, צופה אל עבר ים המלח והרי אדום, ונקראת "עזאזל".

אני כבר מדמיין:

טרמפיסט: אמתה מגיע לעזאזל?

נהג: ????

נהג: אני מגיע לעזאזל!

טרמפיסט: אבל למה לקלל???

רק שילך לשם ומהרטוביה2
את מה שצריך לעשות הוא לא יעשה אלה כדרכם של דל''י מחמד הוא יהייה גרועה מאדונו האנטישמי
ורק אתה וחבריך בניתם את כל ההתישבות ורק אתם מחזיקים אתותן טל

עם ישראל.

סתם חידה רטורית - מי הקים את הישוב יצהר בתוכו שוכנת הישיבה שנתפסה?

תשובה: הישוב הוקם כהיאחזות נח"ל בתחילתו, ולאחר מכן אוזרח בידי גרעין משפחות של תנועת אמנה.

זה הדל"י מחמד שלך...

ואגב, "האדונים האנטישמיים", בין היתר, לדוגמה, היו שמעון פרס שהקים חלק מההתיישבות ביו"A, והיה שרון שכונה בולדוזר ההתיישבות, ועוד ועוד...

אנטישמים? אולי אנטיטוביה2ימים. וגם זה רק אולי.

מה שא-ת-ה חושב שצריך לעשות זה לא בהכרח מה שצריך לעשות. עם אנשים שכמוך - כנראה שהיום לא היה אפילו ישוב אחד קיים ביו"ש, כי שום דבר לא היה יכול לקום בהידברות עם השלטון, כי הרי אתה לא מכיר בשלטון ("המדינה שלכם"), ולא מסוגל להידבר איתו ולהגיע איתו ל"פשרות" וכו'.

ומי כן מסוגל לזה? גוש אמונים, למשל, שהקים 8 פעמים את אלון מורה במקומות שונים, עד שבסוף הגיע לפשרה עם המדינה, הקים את הישוב במקום הקבע שלו, ולאחר מכן בהמשך, כידוע, גם במקום היאחזותו הראשון קם הישוב קדומים.

הישובים שהם ישובי הקבע ביו"ש שהם הבסיס לכל מניעת הסכם שלום כלשהו בעתיד בגלל היאחזותם עמוק בשטח - כל הישובים האלו, בסופו של דבר בדרך כזאת או אחרת, קמו בהידברות ובהסכמה ישירה או "מעלימת עין" של "המדינה שלכם".

אבל הדלים המסכנים לא עושים כלום, הם כמעט אנטישמים, הם הרסו את המדינה, לגמרי...

אתה חי בסרטטוביה2
נכון שעד אוסלו המדינה לא היתה אנטישמית. (דרך אגב זה נכון לגבי כמה שנים בפולין של המאה ה16.) אבל מאז המצב התדרדר בקביעות ובעשחר האחרון לא תוכל לתת שום מדד של אכיפה או אפילו של חקיקה - שאינו אנטישמי.

נ.ב. ולדעתי ההתיפיפות של הדלי''ם בהחלט פוגעת בהתישבות. אתה מעולם לא תסכים לחנך את ילדך על עיקרון שהאלימות משתלמת כי אין לה מחיר לעומת זאת מול המדינה למרות שיש כבר ציבור שעלול היה לעמוד על עקרונותיו (ח''ו) הרי שתתנגד באופן עקבי לכל נסיון להרמת ראש. זה לא עובד על ילדים לא מכונכים ואין שום סיבה (רציונלית) שזה יעבוד על מבוגרים לא מחונכים
אתה זה שחי בסרט ותן טל

אורית סטרוק חוקקה חוק שמשווה מבחינה חוקית את מצבן של הנשים מחוץ ל"קו הירוק" למצבן של הנשים בתוך הקו הירוק.

אני מביט כעת בחוקים שתוקנו לאחרונה, בוא נסתכל מה "אנטישמי"

חוק שכר מינימום - לא אנטישמי.

חוק פקודת השותפיות - לא אנטישמי.

חוק הרשות השנייה, חוק נכי רדיפות הנאצים, חוק הביטוח הלאומי, חוק זכויות החולה, חוק תאגידי מים וביוב, חוק טיפול בחולי נפש, חוק איסור אלימות בספורט, חוק פיקוח על בתי הספר... - לא אנטישמים.

לא, מצטער, לא מצליח למצוא את החוקים האנטישמיים שלך.

השקעה כספית גבוהה בהתנחלויות - אתה לא יכול להגיד שכל עשרות ומאות המיליונים נעלמו לשום מקום - הם הגיעו לדברים שונים בהתנחלויות. זה לא נראה לי אנטישמיות.

בנוסף, אנטישמיות זה פעילות נגד יהודים, לא נגד מתיישבים, אז בוא נדון על יהודים - נפתלי בנט עזר להוזיל מחירים במשק בשיעור של 5 אחוז. לא אנטישמי. "חוק צוהר". לא אנטישמי. חוק השבות שקיים עד היום - לא אנטישמי. גדעון סער אוסר על פתיחת חנויות בשבת - לא אנטישמי. השר כץ לא מתרגש מתלונות על איסור תחבורה ציבורית בשבת. לא אנטישמי. המדינה מעניקה לכל אדם ששירת בצבא מענק שחרור ופיקדון. לא אנטישמי. המדינה נותנת דיור ציבורי , ונתנה, במשך שנים, לסבא שלי (שבנתיים נפטר) ולסבתא שלי (תבדל"א). לא אנטישמי. הקימו את מחלף גולני, הרחיבו כבישים רבים בארץ. לא אנטישמי. מקימים רכבת לירושלים, גשר מכוניות חדש לירושלים. לא אנטישמי. הקימו רכבת קלה. לא אנטישמי. עובדים על רכבת קלה בתל אביב. לא אנטישמי. 

אתה קצת מבלבל, ידיד, בין התנגדות לתופעת האלימות של נוער הגבעות, כמוך, לבין תופעת האנטישמיות - אז סלח לי, ידידי, שאני לא צריך להחזיר את הסרט שאתה חי בו לבלוקבסטר - כי אני מעולם לא החלפתי אותו. אפילו לא כבשתי אותו...

האלימות לא משתלמת כי ראיתי שהבריונים בחורבן הבית גרמו לחורבנו, לא לניצחוננו. כי אני יודע שלהלחם באחים שלי, לא יעיל, ולא יוביל אותי לשום מקום, כמו שלא מוביל את נערי הגבעות לשום מקום (מלבד לתא המעצר, כמובן).

כי אני יודע שאת ההתיישבות הרצינית לא אתה הקמת, אלא הדור ה"זקן" וה"ממוסד" שאתה מואס בו כל כך - הדור שהבין שכן, חייבים לעבוד בשיתוף פעולה עם "השלטון", שהוא השלטון של כולנו - ובזכות הדור הזה, בזכות 300 אלף מתיישבים ביו"ש ועוד 100 אלף במזרח ירושלים - שהגיעו לא בזכות מעשים כמו שלך ושל נוער הגבעות שלך, אלא בגלל אמנה, וגוש אמונים, וכו' וכו'...

אבל אתה צודק במשהו אחד, אתה צודק שקשה לחנך את הילדים, נערי הגבעות, שמנסים בעקביות לפגוע בהתנחלויות, במתנחלים, ובעם שלהם. אתה צודק שקשה לחנך את נוער הגבעות ששואף להרוס את עם ישראל, את ארץ ישראל ואת תורת ישראל...אתה צודק, מה לעשות - קשה לחנך נערים שלא רוצים להתחנך

אתה פשוט מתמם.טוביה2
גם חוק ה'מגנה כרטא' הוא 'לא אנטישמי' וכמובן שהמלך גורג היה כזה. (עדות לכך הם 5000 יהודי יורק שנרצחו אז הי''ד.
אבל כמו שכתבתי האכיפה בישראל היא בהחלט אנטישמטת ואין מדד שיהטיה אחר וזה גם תחבורה גם יהודים ערבים וכן גם כאשר יהודים מתגוננים מהצבא האנטישמי שאוכף 'בניה בילתי חוקית' רק על יהודים. כן גם שטחי c שהם אחריות הצבא שלכם גם שם אין אכיפה עם אתה לא יהודי.
אני לא היתי מתהדר בחוק שמבוסס על חוקי נירברג אבל בכול אופן זה חוק יישן מהעשורים האחרונים אני מכיר את אוסלו וההנתקות שעברו כחוקים בכנסת והינם רדיפה על רקע דתי של יהודים. עכשיו תראה לי חוק כלשהו שנכתב בעד היהודים? אין הדבר היחיד שיש זה החלטות של בית המשפח שלכם לגבי האסור על קק''ל להעדיף יהודים
אתה פשוט מיתמם.ותן טל

מה שלא נוח לך להתייחס אליו אתה פשוט לא מתייחס.

עצם זה שכלואים אלפי אסירים ביטחוניים ערבים (ואולי יותר מרק אלפי) ויחסית מעט מאוד אסירים ביטחוניים יהודים. לא אנטישמי.

עצם זה שמדינת ישראל יורה על מפגינים ערבים וגם הרגה כמה מה אבל לא הרגה מפגינים יהודיים בהפגנות הפוכות. לא אנטישמי.

עצם זה שהשב"כ עוצר 90 אחוז מהפיגועים עוד ברמה המודיעינית, ורק חלקם נחשפים לבסוף לציבור, בעיקר כדי לא לחשוף את המודיעים ואת הסוכנים המיוחדים. לא אנטישמי.

עצם זה שאתה מסוגל לנסוע בכבישי יו"ש בלי למות כל יום. לא אנטישמי.

עצם זה שיש מאות חוקים שאינם אנטישמים אבל אתה לא אוהב אותם, לא אומר שהם בעייתייים. לא אנטישמי.

עצם זה שחוק השבות מיוחס רק ליהודים. לא אנטישמי.

עצם זה שאסור להפלות עובד דתי בגלל אמונתו ואסור לפטר עובד שלא עובד בשבת. לא אנטישמי.

עצם זה שנוספו השנה לא מעט אנשים לגור ביהודה ושומרון. לא אנטישמי.

אוסלו וההתנתקות הם לא חוקים שרודפים יהודים על רקע דתי, אתה מדבר שטויות מוחלטות וכנראה מעולם לא קראת את החוקים. החוק לא מבדיל שם בין יהודי דתי ליהודי לא דתי, וגם למען האמת, לא מתייחס לגזע כלשהו - אם בכפר דרום היו גרים גם נוצרים/צ'רקסים/בדווים/פיליפינים - גם הם היו מפונים משם בדיוק כמו כל מי שגר בכפר דרום. ההתנתקות ואוסלו הם בעיקרם חוקים טריטוריאליים וחוקי משילות - מי שולט על איזה שטח. אין קשר לדת - גם אם לפי מה שאתה מאמין בו אתה צריך לחיות גם שם. אין קשר לזה שגם אני מאוד לא אוהב את חוק ההתנתקות.

אגב - חוק אנטישמי היה, כמו בגירוש ספרד, מעיף את היהודים לכל הרוחות מגוש קטיף ולא מעניק להם אגורה אחת של פיצויים. זה, כמובן, לא קרה. לא אנטישמי.

חוק רמת הגולן. לא אנטישמי.

אני יכול להמשיך עד אין סוף - התוצאה של כל זה תהיה שאתה פשוט מיתמם - מה שלא נוח לך איתו אתה מתעלם ממנו או דוחה בקש, כי מבחינתך השנאה העיוורת שלך למדינה שלך, מתירה כל שקר כזה או אחר, וכל עיוות ו"רמאות" קטנה כזאת. 

בית המשפט שלך התיר ליהודה גליק לעלות להר הבית - אם הוא היה אנטישמי הוא היה אוסר על יהודים לעלות בכלל להר הבית. לא אסר. לא אנטישמי.

אבל אני יכול להבין לליבך - אתה, נער גבעות מתוסכל, שונא את המדינה שלך שנתנה לך את כל מה שיש לך, שבלעדיה לא היית יכול לחלום על לגור ביהודה ושומרון, וככל הנראה בלעדיה היית מת היום באיזה בית קברות באירופה - למעשה, לא אתה, אלאסבא או סבתא שלך - או לחלופין, מת באחד מבתי הקברות כאן בארץ, או סבך, לאחר שפורע ערבי במנדט הבריטי הרג אותך מול עיניו של הבריטי, וכו' וכו'...

אתה שונא כל כך את המדינה שלך שהעלתה לך את רמת החיים לרמה שאין עוד כמותה בכל מדינות האיזור, שמספקת לך ביטחון והגנה ששום מדינה אחרת במצב ביטחוני כמו בישראל לא הייתה יכולה לספק, שאפילו דואגת לך לביטוח לאומי ולחוק חינוך חינם  - אתה כל כך שונא אותה, שאתה לא מסוגל לראות דבר אחד טוב בה אפילו אם יצמידו אותו מול העיניים שלך - אז זה לא יעזור. תמשיך לשנוא את המדינה שלך, שלמרות הכל, תמשיך להיות פראיירית, ולהגן עליך. שלמרות כל היריקות שאתה יורק עליה, תמשיך למממן לך את הלימודים, תמשיך לעבוד קשה בשביל להוזיל ת החיים בארץ ולשמור על יציבות כלכלית גם בעיתות משבר כמו נפילת הבנקים בארה"ב, שתמשיך לשמור עליך מפצצת גרעין באיראן. מדינת ישראל היא מדינה ששומרת גם על אלו שכופרים בטובתה, גם על אלו שמלכלכים עליה, על העם שבה, על כל הדתיים, החרדים, וכל מי שהוא לא נער גבעות שקוראים לו טוביה2 - היא מגינה על כולם, כי היא נוצרה בשבילנו ולמעננו, וזה שטוביה2 לא מצליח לראות את זה כי כל מה שמעניין אותו זה האגו הפרטי הקטן שלו והד' אמות הקטנטנות שלו שהוא לא מבסוגל לראות שום דבר חוץ מהן - כל זה, לא ימנע מהמדינה של טוביה2, לספק לו עדיין את המקום הטוב ביותר שהוא יכול לחיות בו בעולם. ואם טוביה2 מתעקש שזה לא המקום בשבילו, יכול לעשות כמו פרופסור חצרוני אהוב ליבו, ולעבור לגור בפולין או בדנמרק, בכל מקום אחר שבו מאוד יאהבו את זה שהוא נער גבעות מתנחל, ויתנו לו להתנחל, למשל, בלב בית הקברות היהודי, מתחת מצבה נחמדה...

נקווה שתתפקח ותתעורר מהתמימות שאתה שרוי בה, ואולי אף תיזכר להחזיר את הסרט שאתה חי בו, מתישהוא. 

נפתלי הדג
רצף תגובות שחיממו לי את הלב, תודה.
-אתה חי בסרט -לא,אתה חי בסרט -את מיתמם,-לא,אתה מיתמםדי"מ

|תענוג|

עם עיקש, תתעקש...ותן טל

אני אוהב להעמיד מראות. אם זה הדרך להבהיר לפחות לציבור, אם לא לכותב שמולי, את המגוחכות במה שהוא כותב - אשריי

נסיתי פשוט להבין מה חימם לנפתלי את הלב..די"מ

(לי זה באמת תענוג אני אוהב מריבות...שטן)

טוב אני יעזור לך להביןטוביה2
היחס האלים של המדינה שלך לפורעים ערבים אינו סותר את האנטישמיות שבהעדפתם על פני יהודים - טענת ה'אני מתאכזר לגויים כמעט כמו ליהודים' לא מועילה. כמו שכתבת הרוב המוחלט של העבודה ולכן גם הסיכול הוא כנגד ערבים עכשיו נשאלת השאלה כמה ערבים הרגו בכול זאת יהודים וכמה מקרים יש הפוך ( יש אחד שרקי בערץ 2 שאולי יעזור לך לברר). אי אפשר ליטעון ערבים אחראים ל99.9% מנסיונות הרצח ולמרות זאת העובדה שרוב הנסיון לבלימת הנסיונות האלו מתמקד בהם הוא הוככה נגד אנטישמיות.
להיפך לאור העובדה שערבים זורקים אבנים חופשי על רכבים יהודים ואפילו אם תופסים אותם הם משתחררים (ע''ע הרכבת הקלה). ואילו יהדים נחקרים על זה אפילו שנים אחר כך (ע'''ע בית עין) מוכיח ללא כל ספק אפליה מכוונת נגד יהודים.
הטענה שההנתקות התיחסה לישראלים ללא קשר למוצאם הדתי היא או שקר או בורות היה ליד כפר דרום את המואסי שלא נכלל כי התושבים היו ערבים ולמרות שהוגש בג''ץ על כך הוא לא פונה למיטב ידיעתי. חוקים בהם אתה מנופף לשאו הם אכן חוקים שאינם מפלים יהודים אך הם אינם מפלים יהודים (לטובה) והיות שיש חוקים ואכיפה מרעה ליהודים אז בחשבון הכללי זה לרעת היהודים
הטיעון של יהודה גליק הוא נכון בערך כמו הטענה שהאינקיווציה היתה לא אנטישמית כי היא נתנה ליהודים ללכת (לפחות בהתחלה) אי אפשר ליטעון על אדם שלא נהנה מחופש פוחן שעצם העובדה שלא הרגו/גרשו אותו ולכן הוא נהנה מחופש מלה ושויון
אני בן למשפחות נצולות שואה ואני חושב שזה אכן לא קשור לדיון נכון שבאירופה המצב היה קשה יותר אבל לא זה המדד לשוויון בפני החוק/שלטון השאלה היא אני שווה זכויות לערבי מהכפר הסמוך והתשובה היא שלא. אני לא יכול לבנות בית ואני גם משלם מיסים וחשמל הוא לא כך הוא דרך אגב לא צריך לבזבז 3 שנים בצבא שרואה בו אוייב ואני למרות העובדע שאני מסוכן פחות צריך לתת יותר
אני נשאר בארצי תחת כיבוש מדינתך זה נכון כי זו ארצי ואין אחרת אבל על תחשוב שזה הופך את המצב לטוב

טענת שם זה לא רע לא הופכת את המצב כאן לטוב ואפילו אם הייתי מסכים שזה הרע במעוטו ז׳ה עדין ההבדל בין נבלה לטרפה לא בין נבלה לשחוטה כשרה
קשה לי לקרוא ולהתייחס לתגובה. אנא פסק מחדש וסגנן מחדש אתותן טל

דבריך. קשה להבין כאן איפה מתחיל, איפה נגמר משפט, מה בדיוק כל משפט בא להגיד. זה דבר נכנס בתוך חברו והכל דחוס ממש.

מצטער, קשה לי טכנית. שפר את הודעתך בהודעה חדשה ואז יהיה קל יותר לענות.

זה ארוך אבל בקיצורטוביה2
אני טוען שאי אפשר להצדיק יחס רע כלפי יהודים רק בטענה שלגויים מתייחסים רע כמעט באותה מידה.
הטענה שרוב הביטחון המסכל מופנה כלפי ערבים גם לא רלוונטית מהסיבה הפשוטה - הם פושעים יותר. להיפך כאשר מתייחסים רק למבחן התוצאה רואים שהשלטונות רודפים יהודים יותר שהרי דברים שנחשבים ל'משובת ילדות' כאשר הם נעשים ע''י ערבים - אותם דברים נחשבים לעברה חמורה כאשר נעשים ע''י יהודונים
הטיעון של יהודה גליק שווה לטיעון שגם האקוויזיציה לא היתה אנטישמית בשני המרים מדובר על רדיפה על רקע דתי בלי שהמטרה היא הרג. (זה היה נכון רוב הזמן לגבי האנקווזיציה.
הכנסת השואה בכוח לדיון פשוט מורידה את רמתו. השואה היתה 'אירוע' כמעט חד פעמי ולכן ליטעון שאם לא קוראים לך אדולף שר''י ואין לך מדי ss אז אתה לא אנטישמי זה פשוט טיעון חלש. (הבהרה שני הסבים שלי היו במלחמה כילדים מי יותר ומי פחות)
אני מודד אנטישמיות לפי היחס שאני מקבל אם אני נדרש לשלם יותר מערבים (מיסים חשמל גיוס לצבא עויין וכו') ואני מקבל פחות (אין לי אפשרות לבנות בית כנףמו בן אדם) הרי שמבחינתי זו אנטישמיות. וגם אם במקומות אחרים המצב קשה יותר - זה לא אומר שכאן טוב. זה נבלה וזה טרפה - אני רוצה בשר כשר.
נאמר שם הרבה יותר מזהנפתלי הדג
קשה לפספס, אא"כ נשארת ברמת הכותרת
כשהגבתי נשארתי ברמת הכותרתדי"מ
רק מאוחר יותר ירדתי לתוכן והגבתי
אתה באמת חושב שההיתר שנתנו לגליק לעלות פעםבחודש ללא סמארטפוןדי"מ
הוא לא אנטישמי?
אחי,רואים שלא היית בהר הבית וזה נשמע שאתה מתכחש למציאות.
לטעון שמי שמצלם את מי שצועק ומאיים עליו הוא זה שלא בסדר (דרך אגב הערביות בנסוף לצעקות גם מצלמות) ולתת לו לעלות רק פעם בחודש לעלות להר כי איזה ערביה העלילה עליו שהוא דחף אותה תוך איבוד פרנסתו.
כשמנגד לא עושים כלום,ועד שעושים מיד משחררים אותם בהחלט נודף ריח חזק של אנטישמיות.

לא יודע מה אתה מגדיר "אנטישמיות" אבל דבר אחד ברור.
היהודים בהר הבית וכל מה שסובב אותו מופלים לרעה באופן בוטה ביותר.
זה קןרה גם בשאר הארץ,אם כל ערבי שהיה חשוד בזריקות אבנים או אפילו אם רק מי שחשוד שהוא מארגן אותם היה מקבל הרחקה ומעצר לילי ואיסור לדבר עם חברים שלו הכמויות היו יורדות באופן דרסטי.
המשטרה ובית המשפט מתנהגים כמו תקשורת ובגלל שיהודים שקמים ועושים משהו זה בחינת "אדם נשך כלב" מטפלים בזה בכל החומרא.
אבל ערבי שיעשה את אותם דברים? נו,"כלב נשך אדם"..
טןביה2 ואני ושאר נערי הגבעות בשונה מחצרוני אנחנו יהודים מאמינים ולא הולכים לעזוב את ארץ הקודש תודה על ההצעה חבל רק שלא הצעת את זה לבן גוריון לבגין ולשטרן שאם כל כך רע להם פה אז הם מוזמנים לעזוב...
די''מ זה מה יש הוא לא מוכן לחשוב מחדשטוביה2
אני דווקא מאמין ומצפה ומקווה שכןדי"מ
וגם יש עוד אנשים חוץ ממנו שקןראים (נראה לי..)
לא יודע מה איתך - הפריץ האנטישמי, לא היה פוסק פיצויים שלותן טל

חצי מליון שקלים לטובת יהודה גליק, ולא זאת בלבד שלא היה מתיר לו לעלות אפילו פעם ביובל להר הבית - הוא גם היה מכניס אותו לצינוק ל15 שנה על זה שהעיז להתחצף לפריץ ולטעון שמותר לו לעלות להר שקדוש למוסלמים ולנוצרים.

יש הבדל גדול מאוד בין "אנטישמיות" לבין מה שקורה במדינה, כן, גם ביחס להר הבית, וכן, גם לי יש חברים שמספרים לי מה הולך שם, ואני ניזון יותר מהתקשורת הדתית האוהדת מאשר מהתקשורת השמאלנית, אל דאגה...

אגב, אם כבר - בית המשפט (כגע אני מדבר רק על בית המשפט עצמו, לא על המשטרה, בסדר? משטרה זה סיפור אחר) - פסק כבר כמה פעמים שאסור להפלות בין יהודים לערבים, ומותר לכל יהודי להתפלל בהר הבית. זה שהמשטרה מתעלמת וכו', או ממציאה כללים חדשים ומיוחדים כל פעם, זה משהו אחר - אני דיברתי כעת על בית המשפט שטוביה2 טען שהוא אנטישמי.

צר לי, אבל אני לא חושב ככה. גם אם אני ממש לא מרוצה מכל צעד של בית המשפט, יש מרחק רב בין זה לבין להגדיר אותו אנטישמי.

אגב, כדי להבהיר את דברי - אני גם לא חושב שיריב אופנהיימר הוא אנטישמי. ממש לא. הוא יהודי מסכן שמתבלבל, ואוחז באידיאולוגיה מאוד עקשנית מתוך תפיסות עולם לא נכונות, אבל הוא לא אנטישמי.

אני אקצרטוביה2
ברור שיש הבדל גדול בין איך שאני ואתה תופסים אנטישמיות.

אני רואה אנטישמיות בכול פעם שיהודים מופלים לרעה או נרדפים על רקע זה שהם יהודים (ולכן שלט האומר שהכנסה ליהודים אסורה - הוא יותר מסתם לא פליטיליקורקט). בהסתכלות הזו המדינה שלך אנטישמית בהחלט
ההסתכלות שלך היא 'נאצים' כל עוד לא הורגים,טובחים ואונסים יהודים בשביל הכיף - זה לא אנטישמיות. ולכן מניעת חופש דת מיהודים או טענה שקריאות 'ממות לערבים' הן חמורות יותר מ'מוות ליהודים' או גירוש יהודים מביתם על רקע דתי או באופן כללי הבדלה בין והוזלה בין דם יהודונים לדם הגוי כל אלו לא אנטישמיות. ולכן המדינה שלך היא יסוד כסא ה' בעולם (עם 15 מתנדנדות). שיחליטו האנשים כאן מה ההגדרה שלהם לאנטישמיות ולפי זה מהו היחס למשטר כאן
אני מקווה שבזה נסיים בברכת יום נעים ובב''ח לת''ע וכו'
לא. אין מקום בארץ שבו יש שלט שהכניסה ליהודים אסורהותן טל

רק מעבר לקו הירוק, במה שמכונה "שטחי A וB", יש שלטים כאלו.

תראה לי עוד מקום שבו יש שלטים שאוסרים על כניסת יהודים, ומקומות שיהודים לא יכולים להיכנס אליהם?

זה עיניין עקרוני.טוביה2
אני לא טוען שיש שלטים של כניסה ליהודים אסורה. אלה שמדד האנישמיות שלנו שונה כמו שראית יש מקרים רבים בהם היהודי מופלה לרעה אבל במקום לדון עניינית אתה צועק 'באשוויץ היה יותר גרוע' ולכן כתבתי שהמחלוקת ביננו היא על מה נררה אנטישמיות
אתה רואה איך אתה מתחמק מדברים שאמרת קודם?ותן טל

מתחמק בדיוק כמו שהתחמקת מהמוני דברים שכתבתי קודם, שרובם לא קשור בכלל ל"באושוויץ היה גרוע יותר" - כי על הטיעון הזה אם הייתי רוצה, הייתי חוגג בעשרות ובמאות חוקים שונים, אבל לא בחרתי לעשות את זה. 

אתה בורח הן ממה שאמרת על שלטים שאוסרים כניסת יהודים למקום מסוים - שלמיטב ידיעתי אין שלטים כאלו בארץ ישראל (בשטחים ציבוריים הכוונה - בית פרטי של בנאדם זה משהו אחר ולא נכנס לזה כעת). גם להר הבית, כמו שאתה יודע, נכנסים יהודים. 

אתה, כמובן, מגדיר אחרת אנטישמיות - כל דבר שלדעתך פוגע בך או בנוער הגבעות מוגדר ישירות אנטישמיות ולא מעניין אותך בכלל שזה שאתה נעצר על דבר כזה או אחר זה לא בגלל אנטישמיות, אלא בגלל שלטון החוק - ובדיוק בגלל זה אלפי ערבים עצורים מבחינות ביטחוניות והרבה הרבה הרבה פחות יהודים - בגלל שסיבות ביטחוניות, ערבים מפגעים הרבה יותר מיהודים.

אז כן - כשיש שלטון חוק, ושמים ערבי בכלא, ושמים גם את יגאל עמיר או את אותו מטורף טייטל, בכלא - זה לא אומר שהמדינה אנטישמית. זה אומר שיש חוק, ושהמון המון ערבים מפגעים נמצאים בכלא בגלל זה, וגם מעט יהודים שהחליטו להתדרדר לזה.

מצטער, רבינו - האנטישמיות שלך היא לא אנטישמיות אלא מקסימום מקסימום, יחס מחמיר לנוער הגבעות כדי ליצור הרתעה בקרב נוער הגבעות. אתה יכול מקסימום לקרוא לזה אנטי-נוער גבעות, זה סבבה. אבל זה ממש, ממש, ממש לא אנטישמיות. רחוק כרחוק מזרח ממערב. לגמרי.

שער השבטיםדי"מ
שער הברזל
שער החשוך
ועוד..
ממתי נכנסים לשער??? נכנסים למקום מסויים.ותן טל

שער השבטים לאן הוא מוביל? להר הבית. בהר הבית יש יהודים? יהודים יכולים להיות בו?

כן.

זה שיש כיוונים שמהם אי אפשר להיכנס אליו - סבבה, אבל זה לא אומר שיש מקום ציבורי בארץ שליהודים אסור להיכנס. מותר ליהודים להיכנס להר הבית לכן מה שאמרתי הוא מדויק, גם אם אתה מנסה להתחכם ולהתייחס לשער, ולא למקום עצמו.

בזמנים מאוד מוגבלים.די"מ
השיא זה בקיץ שאז יש 4.5 שעות מתוך 24 שעות שיש ביממה וגם זה רק 5 ימים מתוך 7 שיש בשבוע וחוץ מזה יש גם חגים מוסלמיים,רמאדן,ימים שערבים עושים בלאגן..
אז מה? זה אומר שזה מקום שיהודים לא נכנסים אליו בכלל?ותן טל

זה שיש שעות, סבבה, גם בגנים לאומיים יש שעות. זה שיש פעמים שמסיבות מסויימות ההר נסגר, סבבה - גם למקומות אחרים יש ימים כאלו, בטח בשבת. האם זה אומר שבאופן גורף הר הבית נאסרה כל כניסת יהודי כלשהו להר? (מה גם שלמיטב ידיעתי גם כאשר אין עליית יהודים עצמם להר - עדיין יש שם משטרה ושומרים יהודיים, ולא רק ערבים - לא ככה? אז זה בעצם אומר שהנוכחות היהודית על ההר קבועה, לא?)

אז 19.5 שעות (בקיץ,בחורף זה 20.5) ביממה זה יודאן ראייןדי"מ
הכניסה אסורה על יהודים.
יש גנים לאומיים שמותר להיכנס אליהם כמה שעות ביום. זה אומרותן טל

שהם אנטישמיים?

אתה מתעקש לא להגיב לפי מה שאני כותב, אבל סבבה, תמשיך לחשוב שזה אנטישמיות, זה לא קריטי לי. אני יודע מה זה אנטישמיות, ואני יודע במה אתה טועה, ולאיזה נתונים אתה וטוביה לא מתייחסים.

בפועל אין מקום ציבורי בישראל שאסור ליהודים להיכנס אליו. אתה תמיד יכול להתחכם כמו שעשית כאן למעלה - בפועל, דגם אתה יודע שזה התחכמות. מותר ליהודים לעלות להר הבית, והוא לא מקום סגור ליהודים באופן מוחלט.

ההבדל הוא שבגנים הלאומים האלה בשעות שזה סגור זה סגור לכולםדי"מ
ובהר הבית זה רק ליהודים.
לא נכון, כשזה סגור העובדים הפיליפינים עובדים שם ומנקיםותן טל

את כל הגן. ואחראי המשמרת הערבי מסתובב בגן ובודק שהכל תקין וכו' וכו'... (זה סתם דוגמא, לא להיתפס לקטנות).

בסופו של יום, תענה לי בכן ולא: להר הבית יכולים להיכנס יהודים? כן או לא - תשובה של מילה אחת.

ברור לך ש"כן". ושנינו יודעים את זה כי גם אתה נמצא שם.

אז זה לא ש"יש מקום שאסור ליהודים להיות בו". לא נכון.

כן? יהודים יכולים להסתובב בכל ההר??!יוני
יהודים לא יכולים להסתובב בכל ההר בציווי אלוקי...ותן טל

אבל אם קריטי לך - לאחד הרבנים שלי, לפני שחזר בתשובה - הייתה תמונה, שלו, על אבן השתייה, בסיור שהם עשו - בית ספר יהודי חילוני, בהר הבית. בתוך כיפת הסלע.

בכל מקרה - ליהודים מותר להיכנס להר הבית. העובדה היא שהם נכנסים, אחרת מאיפה יש ליהודה גליק פרנסה?

הרב שלך היה שם לפני שנים רבות.די"מ
השתנו דברים מאז.
חיילים/שוטרים יהודים יכולים עקרונית להיות בכל מקום בהר?ותן טל

בכל מקרה, אני מקווה שכולם כבר הבינו לאיזו רזולוציה ירדנו. נתפסתם למקום אחד בלבד, בזמנים מסויימים בלבד, ועל זה נעלתם את ההגדרה "אנטישמיות" של השלטון, של המדינה, של הכנסת, של בית המשפט.

מצטער שאני לא קונה את זה...

לא כאזרחים.די"מ
והמשטרה נמנעת מלהיכנס למסגדים גם כשמפרקים אותה מאבנים (חוץ ממקרים ממש נדירים)
ולא זה רק לגבי מקומות שאסורים ליהודים בכניסה.
וגם בשטחי A יש אפליה,ערבים ישראלים נכנסים חופשי לשכם ולכל שטח A יהודים לא.
זה חוץ מהטיפול בטרור שגם בו יש אפליה ברורה.
אתה זה שניתפס לקטנות.די"מ
הערבים שיכולים להיות בהר מתי שבא להם זה לא כי הם עובדים שם.
וחוץ מזה כמו ש@יוני כתב יהודים לא יכולים להסתובב איפהנשבא להם.
מעבר למקומות שאסור (מצד ההלכה) ליהודים להסתובב יש בדרום ההר מסד חדש הכי גדול במזרח התיכון.
המסגד נבנה תוך כדי שקר ופגיעה אנושה באריכלוגיה במקום בזמנו נטען שליהודים ינתן גישה לשם מיותר לציין שכמובן זה לא קורה
בסדר. כל המדינה אנטישמית כי לא נותנים לך להיכנס למסגדותן טל

בדרום הר הבית. סבבה. שלטון שלם, כולל בן ארי, אלי ישי, בנט, וכו' וכו' - כולם, אנטישמים, בגלל שדי"מ לא יכול להיכנס לשטח ספציפי מסויים מאוד בתוך שטח שמותר לו להיכנס אליו.

סבבה, אם זה ההגדרה שלך לאנטישמיות...אני מאוד נגעל מהגדרות כאלו ורואה את ההגדרות האלה עצמן, אנטישמיות כלפי היהודים שאתה מכנה אנטישמים. איך אני איתך?

איך אתה?חצוף.די"מ
למה ככה? (רציני?)ותן טל

כי במקום להישאר ענייני אתה מגחיך בצןרה לא נכונה את טענותיידי"מ
כבר אמרתי לך שלא חייבים לקרוא לזה אנטישמיות (ואני יגלה לך,גם אני לאנקורא לזה ככה אבל זרמתי עם טןביה2) אני דן עניינית האם יש אפליה נגד יהודים במדינת ישראל,אני טוען שכן.
אתה טוען שלא?
הפריץ לא היה דמוקרט.די"מ
במדינה דמוקטית אין להם הרבה אפשרויות.
גם בית המשפט מפלה בעניין הר הבית.
אני נעצרתי פעם כשעשיתי סיבוב שערים מחוץ לשערי הר הבית עם עוד חבר כי לא נתנו לנו לעלות כשהגענו לשער השבטים ככמה מגבניקים נעלבו שהעזנו לבקש מה פרטים ועצרו אותנו השופט (הדתי!בוגר ישיבת הר עציון!) היה ממש "נחמד" ולא נתן לנו הרחקה אבל בשביל לרצות את הבוסים למעלה נתן לנו תנאי מאוד מוזר ולא ברור של "להקשיב להןראות שוטרים בנוגע לכניסה או אי כניסה להר הבית" ולהפקיד 500 ש"ח לקיום התנאי המוזר ולא ברור הזה.

אין לזה שום הצדקה משפטית וזה היה סתם התעללות ועכשיו שוב יש לי 500 שקל אצלם.

יש עוד מלא דןגמאות,
גליק עצמו הוא דוגמא.
ליהכנס פעם בחודש?בלי סמארטפון?
הערביות שבאופן קבוע צועקות לא מונעים מהם כניסה (ברוב מוחלט של המקרים) אבל גליק בןא ממש לא בסדר הוא העיז לצלם אותן..<צ>
זה עדיין לא אנטישמיות.ותן טל

זה מקסימום התנכלות לאנשים מסויימים, אבל לא אנטישמיות, מה גם שהגבלות בעניין הר הבית לחלוטין לא נעשות ר-ק ליהודים - המון פעמים מגבילים את הכניסה להר בקטע המוסלמי, רק למוסלמים מעל גיל מסוים, או אוסרים כניסה של כאלו מיו"ש, וכו'... - וגם אתה יודע את זה.

הר הבית זה המקום הכי נפיץ בארץ, אכן, וניתן לטעות בו וממנו להגדיר כאילו "יש אנטישמיות". נסה רגע להתעלם מהמקום האחד והיחיד הזה - האם בית המשפט הוא אנטישמי כמו חמילנצקי?

זה שיש לעיתים התנהלויות משפטיות או משטרתיות לא ראויות - אין ספק, אבל האם בגלל זה להגדיר שיש אנטישמיות?

שוטר הרביץ לחייל אתיופי - זה אומר שכל המדינה אנטישמית וכל השלטון אנטישמי כי השוטר הרביץ לחייל? אפילו השוטר הספציפי הזה הוא לא אנטישמי! ואתה יודע את זה! אז מתוך מקרה כזה או אחר, שאפילו המקרה עצמו לא אנטישמי, להגדיר ש"השלטון הוא אנטישמי"?

זה פשוט הוצאת שם רע על המדינה ועל עובדי הציבור.

אגב, @טוביה2 , למה זכור לי שבפרשה של האתיופים מול המשטרה הגנת על המשטרה וטענת שמה שהם עשו זה לא גזענות ואם הם מתנהגים ככה לאתיופים ואם הרבה אתיופים כלואים - זה אומר שהם באמת בעייתיים ומה שהמשטרה עושה זה לא מגזענות? אם ככה - אז לפי ההיגיון הזה אתה מחוייב גם לתמוך באמירה שזה שהמשטרה לעיתים "מציקה" לנערי גבעות, זה שהמשטרה שלך והמדינה שלך, טוביה2, עושות את זה - לא אומר שהיא "גזענית" כלפי יהודים. כנראה שאם היא עושה להם את זה יש סיבה וכנראה שהם בעייתיים.

עובדה שאותי מעולם לא עצרה המשטרה. למה? אם המשטרה אנטישמית מדוע היא מעולם לא מצאה סיבה לעצור אותי?

ויש עוד אנשים שעולים להר, חברים שלי - ואותם, המשטרה מעולם לא עצרה ולא עשתה להם כלום. למה? היא אנטישמית, המדינה אנטישמית - איך יכול להיות שנותנים ליהודים לעלות להר הבית, ואיך יכול להיות שלא עוצרים את כולם ישר? הרי המדינה אנטישמית!

כמו שטוביה2 הסביר בטוב טעם השאלה היא מה אתה מגדיר אנטישמיותדי"מ
להפלות מישהו כי הוא יהודי זה אנטישמיות בענינו.
וזה בהחלט קורה במדינה.
לא רק בהר הבית רק ששם זה יותר בולט.
מעולם לא סגרו את ההר למוסלמים.
אמנם נכון שאחרי הירי בגליק פורסם כך אבל בעיני ראיתי שזה לא נכון.
את חבריך לא עוצרים ואותי כן בגלל הדעות שלי.
פעם אחרונה שהיה לי שיחת שב"כ הןא אמר לי במפורש שהם יודעים שאני לא עושה כלום וכל הבעיה שלהם זה ש"אני מתבטא בקיצוניות" ערבים מתבטאים בקיצוניות גדולה משלי ולא מתנכלים אליהם כמו אליי וכמובן שהם לא רק מתבטאים אלא גם פועלים..
אנטישמיות זה אפליה על רקע זה שהאדם יהודי.זה דבר שבהחלט קורה במדינה.
ונניח שזה לא אנטישמיות,אתה מסכים שיש אפליה נגד יהודים במדינה?
אז אל תקרא לזה אנטישמיות תקרא לזה בשם אחר,זה לא עקרוני.
הופה. את חברים שלי לא עוצרים, אותך כן, בגלל דעותיך.ותן טל

הווי אומר - זה לא להפלות מישהו בגלל שהוא *יהודי*, זה להפלות מישהו כי יש לו דעות *די"מיות*.

וזה כל מה שאני מנסה להגיד כל הזמן.

אתם מסתכלים על העולם הצר שלכם, ובגלל שאתם מרגישים על עצמכם שלפעמים לכם, אתם מחליטים שזה נקרא "להפלות יהודי בגלל שהוא יהודי" - ואז זה בהכרח אומר שהמדינה והשלטון אנטישמיים.

יותר מזה - אפילו אם נלך איתך ונחליט ששוטר מסוים שמתנכל לך, הוא אנטישמי. האם זה אומר שהמדינה כמדינה והשלטון כשלטון אנטישמיים? לא יכול להיות שהם אנטישמיים - כי המדינה הזאת פתוחה להגירה של יהודים בלבד - איך משהו אנטישמי יכול להפלות את כל העמים בלבד ולהתיר רקליהודים להגר למדינה? זה לא מתיישב, זה פרדוקס...

אמור מעתה - אפילו אם נלך לשיטתך (ואני לא) - אולי יש כאלו ספציפיים שהם אנטישמיים, אבל השלטון כשלטון הוא לחלוטין לא אנטישמי - ממש ממש לא.

להפוך את השלטון לאנטישמי זה בעצם להגיד שנפתלי בנט אנטישמי, להגיד שאיילת שקד, שאורי אריאל - אנטישמים. זה אפילו להגיד שאלי ישי אנטישמי כי הוא היה חלק מהלשטון עד לפני כמה חודשים! זה להגיד שגם מיכאל בן ארי ואריה אלדד הם אנטישמים!

זה להגיד שאשכרה מרזל רצה להיכנס להיות אנטישמי בשלטון אנטישמי! אתה מבין מה זה אומר?

אתה חושב שאלי ישי, שהרב בן דהן, שבנט, ששקד, שסלומינסקי, שסמוטריץ/אריאל, אלקין, לוין, דנון, מרזל, בן ארי, יוני שטבון - שכ-ל אלו, הם אנטישמים???

אתה רוצה להגיד לי שרק בגלל כבוד להורים שלך עברת עבירה של להשתתף בבחירות אנטישמיות למוסד אנטישמי, שרק פוגע ביהודים והוא אנטישמי ממהותו? האם כיבוד הורים הוא מעל לאיסור חיזוק אנטישמיות ופגיעה ביהודים?

סלח לי, אבל לדעתי ממש ממש ממש התבלבלתם.

אבל לפחות כעת אני מבין שאין שום טעם להמשך הדיון בזה מולך או מול טוביה2 - שתיכם לא מדברים על אנטישמיות בכלל, אלא על אנטידי"מיות או אנטיטוביות... או אנטיגבעות. זה, עם כל הכבוד לדי"מ, לטוביה, ולנערי הגבעות - לא אנטישמיות.

אין לנו עוד שום מדינה כמו מדינת ישראל, אלפיים שנה לא היינו במקום כל כך טוב.

מרוב מילים לא רןאים את העמדה שלך..די"מ
זה נכון שזה בגלל הדעות שלי אבל ערבים שמתבטאים כמוני (ובשונה מאותו ערבי לא הסתתי אם היה בדברי הסתה לא היו עושים לי שיחת שב"כ ומשחררים אלא עוצרים אותי על הסתה מה שמעולם לא קרה) לא עושים להם כלום.

בקשר לשלטון, אני אכן חושב שכל מי שבשלטון לא בסדר גם בן ארי.

אני לא חושב שבהצבעה לבחירות עוברים עברה זה שאלה של יעילות.
ואני אז כמו היום לא הייתי סגור על העניין סיכויים גדולים שאם הבחירות היו מתקיימות היום לא הייתי מצביע.
אני מאז ומתמיד (מאז שזה היה רלוונטי אליי סךמהכל כמעט שלוש שנים..) התלבטתי לגבי זה.
אין עברה להצביא בבחירות למוסד אנטישמי אם זה יגרום למצב להיות קצת פחות נורא.

שוב אם כואב לך המילה "אנטישמיןת" אל תשתמש בה קרא לזה "אפליה נגד יהודים" זה ודאי קיים.
ובבקשה, סתם בשביל הקטע:ותן טל

/News/News.aspx/298306

המקרה הראשון של מעצר בפועל לאדם שמאיים דרך הפייסבוק - לערבי. הופה, לערבי. לא לכל אותם נערי גבעות שכותבים הרבה פעמים דברים מאוד מסיתים באינטרנט לסוגים השונים של רשתותיו החברתיות. 

המדינה, בפעם הראשונה שהיא מרשיעה בפועל למאסר בפועל מישהו על עבירת אלימות ביטחונים מילולית באינטרנט - עושה את זה לערבי. לא יודע, לא מסתדר לי עם התזה שכל השלטון וכל המדינה הם אנטישמיים.

פחחחחדי"מ
"כל אותם נערי גבעות שמסיתים באינטרנט"
אתה אומר שאין הסתה ימנית באינטרנט?ותן טל

אתה באמת רוצה להיתמם? (טוב, אני אהיה הגון - לא מחוייב שכל ההסטה הימנית היא מנערי גבעות דווקא. אבל יש הסתה ימנית רבה באינטרנט, בטח כלפי ערבים - ואם לא נהיה תמימים, שנינו יודעים שג-ם נערי גבעות משתתפים בהסטה הזאת...)

לא ברמה כמו אצל הערבים.די"מ
והנקודה היותר חשובה שהסתה צריך להוכיח שלכל הפחות הייתה עלולה לגרום למישהו לקום ולעשות.
זה לא הראשוןטוביה2
אני כבר נעצרתי על זה

ואני חותם לך שבית השפח ישחרר אותו מאוד מהר
לא מעצר, מאסר. התבלבלתי...ותסתכל בכתבה.ותן טל

בית המשפט הוא זה בעצמו שגזר עליו את המאסר.

התכוונתי כמובן למאסר בפועל, שבית משפט מטיל, לא על מעצר קצר מועד של המשטרה...

ועדין הרבה פחותטוביה2
ממה שיהודים ישבו על תורתנו הקדושה. אתה יכול לשאול על כך את הרב אלבה. אני לא מתרשם מזה שזה עברות 'אינטרנט' כי אני לא רואה הבדל
שו הרב אלבה?ותן טל

אל תראה הבדל. אתה גם לא מצליח להבדיל בין אנטישמיות לאנטיטוביות, אז זה בסדר, אני יכול להבין אותך

ישב שנתיים בכלא על האמירהטוביה2
שהרמבם רלוונטי לימנו
מי זה הרב הזה?ותן טל

אה, רגע, אני מקווה שאתה לא מדבר על זה שתקף את הרב אבינר?ותן טל

אם כן, אז לא כלכך מעניין אותי מה הוא קיבל או לא קיבל - אחרי מסע השמצות מכוער, ואתר שכמעט אני קורא לו אתר זימה של הוצאת שם רע וביזוי תלמידי חכמים ברבים - לא מעניין אותי הבנאדם הזה. בלי להעליב.

יש גבול למה שאני יכול "להכיל". את הבנאדם הזה אני לא מכיל, מה לעשות...

תקף את מיטוביה2
אם אתה מדבר על הזקן האלים שדחף את השכן שלי אז אני לא ממש מתעניין במי עשה לו מה.

זה פשוט לא משנה ( אין לי. מושג אם הוא קשור לאתר ההוא) השאלה עם יהודים כבר נעצרו על 'הסתה' ולא מנהלי - והתשובה היא שכן. דרך אגב ליותר
א.זה היה לפני הסיפור עם הרב אבינרדי"מ
עבר עריכה על ידי מרדכי בתאריך כ"ד באייר תשע"ה 00:35
ב.זה לא קשור לעניין הואהביא דוגמא על יהודי שישב על "הסתה" הרבה לפני הערבי הזה.
דרך אגב אאל"ט היחידים שהאושמו אי פעם במדינת ישראל ב"המרדה" זה הרב בנימין כהנא ופייגלין.
בכל מקרה, דיברו שם על הסתה דרך הרשתות החברתיות.ותן טל

ככל הנראה אותו אחד לא נתפס על הרשתות החברתיות שבטח לא היו קיימות כשהוא עשה מה שעשה.

בכל מקרה, אין י רצון להיכנס לעניין הזה. נסגור את זה כאן.

אז מה רצית להוכיח מהערבי הזה?די"מאחרונה
לא לגמרי מדוייקטוביה2
אני טענתי שגם שם לא ראוי שמשטרע תעשה משהוא. כי לא משנה מה החשוד עשה היות והמשטרע היא מאפיה הרי שלא ראוי שתתערב.
הוספתי שאם יוצאים מנקודת הנחה שהמשטרע היא לא גוף מושחת ושיש לה סמכות מוסרית - אז הטענות לאפלייה הן לא נכונות כי מאחר שהחברה האתיופית (כחברה) היא יותר אלימה ופושעת, לכן צריך להגן על הציבור מפניה.
נכון באותה מידה אפשר לטעון זאת על נוער הגבעות חוץ מפרט שולי קטן - כדי להכיל מדיניות כזו על נערי הגבעות צריך לקבוע חוקים שבעיני הם אנטישמים (כדוגמה לאסור על יהודים להתגונן משאינם כאלו. ולא משנה מה היא לשון החוק). אבל מאחר ובמדינה שלך זה תקין אז אני לא מתנגד לכך שהמשטרע תעשה את זה כמו שאני מתנגד ככלל למשטרע ושולחיה

החברים שלך מתייחסים להר הבית כאתר ארכאולוגי ולא כאל מקום לפניה לאל ולכן הם לא נעצרים (הייתי במספיק 'סיורים' כאלו - אז נכון יש קצת לימוד על מה היה פעם,ויש אפילו פרק תהילים כזה או אחר ואם השוטה חדש אז אפשר להשתחוות בכול מיני תרוצים). אבל מכאן ועד תפילה בהר ה' המצב רחוק
כמה נקודותדי"מ
מחלף גלוני-רע ליהודים זה הורס את הטרמפים (לא, אין צורך שתגיב זה היה ציני אני לא יכול לאורך זמן להישאר רציני,סליחה)
הבריונים-כבר עניתי לך בעבר שאני מזדהה עם הבריונים "קמנו שבנו אנחנו בריונים"
שיתוף פעולה עם הממסד-גם אם נניח שאז זה היה נכון (לא יודע מה דעתי בעניין לא התעמקתי כי לזה נפק"מ) צריך להסתכל על המצב הקיים.
אם הדבר הכי חשוב בעיני היה שיגרו כמה שיותר אנשים ביו"ש אולי הייתי מסכים איתך (ואולי לא,שוב,לא התעמקתי בעניין) אבל אני לא חושב ככה.
בעניין החינוך-אנחנו מחונכים להפליא לי אישית יש אפילו מסמך רשמי מאחד מזרועות המדינה שלכם (שרות המבחן לנוער) שאני אחלה אדם ואני כל כך טוב ןעוד מלא שבחים,אבל בשורה התחתונה אני "מונע מאידלוגיה קיצונית“ ולכן יש להרשיע אותי.
אז אני ממש מחונך גם אם הדעות שלי שונות משלך.

ווואו השעה הזאת עשת לי טוב.
בחיים לא הייתי כותב כל כך הרבה בשרשור שלא באמת כ"כ מעניין אותי..
מחלף גולני לא הורס את הטרמפים ואני יודע את זה טוב ממך ותן טל

הוא רק מצריך חשיבה יותר מדוקדקת איפה לעצור. אבל הוא עדיין מחלף שמאפשר טרמפים.

(ואני יודע שלא היית רציני אבל גם לי מותר לזרום עם זה...)

אני מזדהה עם רבי יוחנן - והעובדה היא שהפעילות שלו הצילה את עולם התורה בניגוד לפעילות של הבריונים שהחריבה את בית המקדש. אפעס, לא יודע - נראה שרבי יוחנן צדק יותר מהם...

רק להבהיר לציבור הקוראים - הבריונים בימי המצור בבית שני, שרפו את מחסני התבואה והמזון של הציבור היהודי הנצור בעיר העתיקה. היסטוריונים וממקורות חז"ל, עולה, שככל הנראה אם לא היו שורפים את מקורות המזון, היה מספיק המזון לתושבי העיר הנצורה למשך עוד כ3 שנים (מים לא הייתה עקרונית בעיה בגלל נקבת השילוח) - משמע, סיכוי סביר מאוד שהמצור היה מפסיק בשלב כלשהו, והבית לא היה נחרב באותו זמן, אולי מאוחר יותר. משמע, ההיסטוריה קבעה שהבריונים יגרמו להחשת חורבן הבית.

מנגד, ההיסטוריה גם קבעה שרבי עקיבא, הלל ושמאי, רבן גמליאל וכולן - יוכלו להמשיך את מסורת התורה שבכתב ושבעל פה, רק בזכות זה שרבי יוחנן לכאורה "התרפס" בפני השלטון, ובדיפלומטיות הצליח להציל את שארית החכמים והסנהדרין, ולהעביר אותה ליבנה - דבר שבמצב רגיל של כבישת עיר, ספק גדול אם היה קורה, כיוון שנוהג בעולם, שכאשר כובשים עיר (בעולם העתיק) דבר ראשון ראשי הציבור - הן הרוחניים והן ה"בעליבתים" מוצאים להורג ברחובה של עיר למען יראו וייראו - אזי אם רבי יוחנן לא היה פועל בניגוד לדעת הבריונים, בסופו של יום סיכוי סביר מאוד שהוא ויתר חברי הסנהדרין והחכמים היו מוצאים את מותם בקרב, והתורה שבכתב ושבעל פה הייתה אובדת כמעט לגמרי.

בריונים - לא טוב. רבי יוחנן - משמר התורה!

בעניין החינוך - אני מסכים איתך, מה שכתבתי היה רק להציב קונטרה לדברי טוביה2 שניסה להפוך את כל הציוניינים והדתיים לאומיים לכאלו ש"אינם מחונכים". אז אם הוא יכול לשקר ולהפוך אותם לכאלו שאינם מחונכים - אני גם יכול לעשות הפוך כדי להציג בפניו תמונת ראי של מה שהוא עשה...

*ריב"ז, לא רבי יוחנןצריך עיון
קיצרתי. כולם מבינים למי התכוונתי...ותן טל

מביניםצריך עיון
אבל זה לא נכון לקרוא לו ככה וזו הפחתה מכבודו
סבבה. סליחה.ותן טל

מחלף גולני-לא מסכים.אבל לא משנה.די"מ
רבי יוחנן בן זכאי והבריונים-שוב,זו גרסאת הבבלי בירושלמי הסיפור קצת שונה.
הבבלי אכן מגנה ומוציא את הבריונים רעים בסיפור כנראה שבגלות זה היה נכון.
עכשיו כשאנחנו חזרנו לארצנו ויש לנו את האפשרות לצאת מהגלות אפשר גם לתת אוזן לצד שונה של הסיפור (לא מאוד אבל אלו דקויות חשובות) של הירושלמי "תלמודה של ארץ ישראל".
לא רבי יוחנן, רבן יוחנן!צריך עיון
צודקדי"מ
כמה אתה מכיר את מחלף גולני?ותן טל

אני מניח שאני טיפ-טיפה מכיר אותו יותר ממך אז תאמין לי...

אומנם לא למדתי את הירושלמי - אבל תגיד בכנות - האם בירושלמי משבחים את הבריונים על כך ששרפו את מחסני התבואה ובכך גרמו לקריסתה של העיר? האם הם מגנים את רבי יהודה שהלך לקיסר (לשעתיד) והציל דרכו את עולם התורה?

קשה לי להאמין שזה מה שהתלמוד הירושלמי עשה - אם אתה יכול, תביא פה את הנוסח הרלוונטי, וגם תגיד מה שלמדת - אבל בכנות לגמרי. כי אתה מדבר על "דקויות חשובות" - אז תסביר אותן ותסביר איך זה משנה באופן מהותי את היחס לביריונים מול היחס לרבן יוחנן ( @דתל"ש - זה היה בשבילך )

טוב נו זה לא קשור לכאן.די"מ
בעז"ה אחפש.
לא אמרתי שמשבחים את הבריונים אבל לא מגנים אותם.
בלנ"ד אחפש ואביא (לא בטוח שזה יקרה היום או מחר אבל בעז"ה)
אני מכיר את מ. גולניצריך עיון
ומי שרוצה לסוע צפונה או מזרחה יש לו פחות טרמפים
הכביש ממזרח לצפון ולהפך הוא בלי רמזור, המטרה היא שיסעו רצוף מכביש שש לצ. מחניים ולהפך
לא נכון ולא מדויק. בדידי הווא עובדא...ותן טל

דבר ראשון לא צריך רמזור בשביל לעצור טרמפים. העובדה היא שלכיוון צפון יש כיום לא פחות משתי תחנות אוטובוס שונות (בהן גם מכוניות פרטיות כמובן יכולות לעצור)  - אחת לבאים מכיוון דרום (עפולה) ומכיוון מערב (כביש 6, יוקנעם..), ועוד אחת שהיא גם לבאים מכיוון מזרח (טבריה), קרוב יותר למוזיאון שם של גולני...

דבר שני - הפאדיחה הקטנה שלך היא שמזרח זה לא הכיוון של כביש 6, אלא המערב...מזרח זה לכיוון טבריה, מערב זה לכיוון יוקנעם ובאמת כביש 6...

ומצפון למערב באמת אין רמזור, אבל כן יש תחנת אוטובוס ומקום לעצירה, ונסיעה בסיבוב היא בכל מקרה יותר איטית מנסיעה ישר. ממערב לצפון כן יש רמזור, וכמו שכתבתי, אפילו 2 תחנות אוטובוס שונות...

החוכמה העיקרית היא לדעת איפה כדאי לעצור, זה כן.

צודק, התבלבלתיצריך עיון
אבל יש פחות טרמפים, לפחות ככה אני מרגיש כשאני עומד שם.
אבל תכלס אני העד בניה של כבישים, עם דגש על האזור הזה, אני משתמש בו הרבה..
הישיבה ביצהר איננה חזות הכלאלעד

צא מזה

היא משקפת את הכלי.ל.

כמו שהכנסת נשים לוועדת מינוי דיינים היא לא חזות הכל אבל היא משקפת טוב מאד את הלך הרוח הפשרני...

הכנסת הנשים היא דרך יחידה לחסום דיינים קיצונייםמשה

זה לא שנשים יכולות להיות דיינות, זה רק שהן יכולות להצביע על אנשים ראויים (או לא, אבל לפחות ראויים לדעת הרבנות) לכשעצמם...

נכון אבל היא משקפת את זהטוביה2
שהוא לא מוכן להלחם על מה שלא בקוצנזוס. וכל עוד התקשורת בידי השמאל זה אומר שהוא לא שווה כלום

נ.ב. מה הוא כן עשה בשנתיים האחרונות?
היא בהחלט משקפת ש...טוביה2
א. הוא לא מוכן לעשות שום דבר אם הוא לא בקונצנזוס
ב. הקונצנזוס לא נקבע על ה'סטטוס קוו' אלי לפי התקשורת החילונית
ג. הוא בהחלט מוכן לפגוע כדי להראות נחמד (למי שלא יודע הוא זה שמנע בוועדה דיון בנושא)

נ.ב. מישהו יודע להגיד מה טוב יצא מזה שהוא היה שם?
מתוך סיעה של שמונה חכים ארבעה לא יכולים לשבת בוועדותשלומי20104

(3 שרים+סגן שר)

אחד יו"ר ועדה חשובה כך שאין לו יותר מדיי זמן.

נשארו 3 ח"כים שצריכים לרוץ בין וועדות, אני מניח שמוטי יוגב ימשיך לשמש כיו"ר ועדת המשנה לענייני יו"ש בחו"ב.

חוץ מזה שסמוטריץ הודיע שהוא מוותר על סגן יו"ר הכנסת.

איפה הוא הודיע שהוא מוותר על סגנות?BA_BA

מה האינטרס שלו? פראייר

ראיון בגלי ישראל, אמר שזה לא מעניין אותו הוא רוצה וועדות.שלומי20104
זה קשור אחד לשני?BA_BA

שטבון היה גם יו"ר ועדה וגם סגן יו"ר הכנסת.

יו"ר איזה ועדה? כמובן שזה סותר כי זה לוקח זמן.שלומי20104
סגן יור חבר בנשיאות הכנסת ועוסק המון בפרוצדורות זמן שהוא לא יכול להקדיש לוועדות שעוסקות במהות.
הוא לא היה יורשלומי20104
חבר בוועדות העבודה והרוחה, החינוך, ועדת המשנה לשיוויון זכויות אנשים עם מוגבליות, וממלא מקום בחוץ ובטחון ובמיוחדת לשידור הציבורי.

להבדיל ממנו מוטי יוגב שלא היה יור הכנסת היה יכול לדוגמא להיות יור וועדת המשנה של חו"ב לעניני יוש.

הרבה יותר משפיע מסגן יור הכנסת וחבר הועדה.
צודק.BA_BA

טעות שלי, עכשיו בדקתי

ככל שאתה מזוהה יותר דתי סיכוייך בבית היהודי הם ביחס הפוךיקוט

לפי חוקת הבית היהודי, הבלתי כתובה, יושב ראש הסיעה צריך להיות חילוני מוצהר מה שיסלול את דרכו לממשלה במקום אורי אריאל....

אתה משקר במצח נחושה ומוציא שם רע ברבים על נפתלי בנט!!!ותן טל

חצוף!!!תתבייש!!! שבענו מהאשמות השווא האלו!!!!ותן טל

אחרי שזרקו אותך... חזרת... טעות של המנהל...יקוט

ולגופו של עניין, יושב(ת) הראש היוצאת של הסיעה היא איילת שקד, חילונית על פי הגדרתה את עצמה. ועכשו בשל השדרוג שקיבלה יחליף אותה ינון מגל שלמיטב ידיעתנו אינו נמנה בשורה הראשונה של רבני ישראל.

אבל אם אתה מת לקרוא את השם בנט, אז הנה לך: בנט, בנט, בנט, בנט.... בנט, בנט.

זהו שלא הזכרתי בתגובתי, אפילו ברמיזה, את שמו של מי שלשיטתך הוא לא פחות ממשיח בן דוד.  

ינון מגל אולי נבחר על תקן חילונימשה

אבל נראה לי שהוא הפתיע, גם אותי...

(ציפיתי לקבל מסורתי שומר שבת ולאומי בעמדותיו, אדם שהתנגד באומץ לדיקטטורה התקשורתית של הגירוש, וקיבלתי אדם שאפילו לא מתגלח בספירת העומר)

^^^^ ולמיטב ידיעתי הוא אפילו לא מגדיר עצמו "חילוני" כמו למשלותן טל

שאיילת שקד מגדירה את עצמה - אלא "שומר מסורת, שומר שבת". שילדיו, כאמור, גם לומדים בחינוך הדתי. 

זה בניגוד למה שאיילת שקד מצהירה על עצמה. וכמו שאמר אדמין - אדם שאפילו מצטלם בספירת העומר לא מגולח - וזה לא זיפים של יום יומיים, מניסיון - אומר משהו "קטן" על מידת חילוניותו, בטח כאשר הוא חבר כנסת...

הילדים שלו ממ"דחנטריש

הוא שאמרתי. זה מעיד לפחות "משהו" על בנאדם.ותן טל

מגל לא התגלח בספירת העומר, ולפיד לא התגלח בחוה"מ סוכותיקוט

אבל מי אני שאקבע מי משניהם קרוב יותר לנראטיב הדתי של יושב ראש המפלגה.

טוב, מיצינו את הנושא.

שיהיה בהצלחה לכולם.

אין קשר. הזקן של לפיד לא היה קשור לשום היבט דתי.ותן טל

חוה"מ סוכות להזכירך ממכיל רק 6 ימים...

מיצינו את הנושא - יקוט הוא לא המזכיר של אלוקים, והוא לא מוסמך לקבוע מהי דרכה של מפלגה או האם החוקה שלה קובעת שחייב יו"ר חילוני.

המנהל דווקא אמר שעשיתי טוב בתגובה שלי...מה לעשות...ותן טל

כאשר אנשים כותבים שטויות מרושעות במטרה להכפיש ולהוציא שם רע, אם לא מוחקים את התגובה, לפחות תגובה חריפה נגדם כדי לאזן את התמונה נידרשת.

אז הסר דאגה מליבך, דיברתי עם המנהל לגבי תגובתי - והיא בסדר. (אגב, גם אני יכול לחשוב חבל שאתה פה ולא זרקו אותך...להגיד את זה מעל גבי האתר? לא רואה בכך צורך. אם אני חושב שצריך לחסום מישהו אני כותב את זה למנהלים ישירות. אתה יכול לנהוג ככה גם כן אם אתה חושב משהו כזה)

וכעת לגוף העניין - למיטב ידיעתנו גם יקוט לא נמנה בשורה הראשונה של רבני ישראל - מה הקשר? מי שאינו נמנה בשורה הראשונה של רבני ישראל אינו דתי?

סתם למיטב ידיעתך - ינון מגל שומר שבת, ואני גם מניח בוודאות די גבוהה שאינו אוכל שרימפסים להנאתו. מה עושה אותו, למשל פחות דתי מאדם שמדבר לשון הרע ומוציא שם רע על נפתלי בנט (וכמובן - אין לנו ידיעה אם יקוט אוכל או לא אוכל שרימפסים להנאתו)?

נמשיך - בכל מקרה, אתה משקר ברבים, כיוון שאין שום חוקת מפלגה לא כתובה, ואין שום "הכרח" שמישהו בעל אופי חילוני או דתי ישא תפקיד מסוים - רק שמה לעשות, ויש מספר אנשים בסיעה, וחלקם הגדול כבר מקבל תפקיד מסוים שאינו מאפשר להם לעשות תפקיד אחר. סלומינסקי מקבל תפקיד יו"ר ועדה, יוגב מקבל ועדת חו"ב, וככל הנראה ימשיך להיות יו"ר ועדת משנה שם. מי נשאר? כמובן - ינון מגל, מקום 6 ברשימה המשותפת, הגם שהוצנח לכתחילה על ידי נפתלי בנט, עדיין - הוא חלק בלתי נפרד מהסיעה כעת, כיוון שזוהי זכות המוקנית ליו"ר מטעם המפלגה. בדיוק כמו שנתניהו יכל להצניח אנשים למקומות שמרכז המפלגה שלהם, אישר לו.

אגב, צריך לזכור - הצנחתו של ינון מגל התקבלה פחות או יותר די סבבה בקרב מתפקדי ומצביעי הבית היהודי - הוא גם אדם שלא נמנה סתם עם כאלו שמקצועם הוא הבל וריק לגמרי (אהמ אהמ כמו אדם אחר שכמעט שורין..) - אלא היה עיתונאי - ישר והגון, חייב להעיד אישית - שמתוקף תפקידו נחשף רבות לפוליטיקה ויכול לגבש לעצמו השקפות עולם, מהלכים בין הפוליטיקאים, ויכולות עבודה די טובות - בטח לא פחות מכל אחד אחר בבית היהודי, בטח בקרב אלו שזאת רק הקדנציה השנייה שלהם.

כמובן שגם בנוגע לשרה האחרונה בתגובתך, זה ניסיון נוסף ונואל להפוך אותי למינימום משיחי, כאילו אני מחזיק מנפתלי בנט כמשיח. אז תן לי להרגיעך - הרמב"ם כותב את הסימנים של משיח. כאשר מישהו ימלא את כל הסימנים של משיח - אז אקרא לו משיח. אז נפתלי בנט הוא לא משיח, ומעולם לא חשבתי שהוא משיח. הוא כן האדם שהצליח לחלץ את הציונות הדתית מהתרדמת שכמעט אחזה בה ומהחלשלושיות שהייתה נתונה בה - אבל הוא לא משיח, הוא לא מילא את הסימנים שנותן הרמב"ם. ומעולם לא טענתי שהוא כזה.

אז בבקשה תפסיק להגיד דברים שלא מתיישבים ולו לשנייה עם המציאות.

אגב - סגן שר הדתות היוצא הרב אלי בן דהן והנכנס סגן שר הביטחון - הוא רב שמזוהה כ"יותר דתי" גם לפי הגדרתך - וכבר בקדנציה הקודמת מטעם תקומה, כיהן כסגן שר, וגם בקדנציה הזאת יכהן כסגן שר. ניסן סלומינסקי, בוגר הסמכה לרבנות, כלומר, יש לו את התואר רב, מעביר שיעור יומי/שבועי במשך שנים רבות בבית הכנסת שלו באלקנה - מזהה כדתי "חזק" ומ"הדור הישן" - קיבל בכנסת הקודמת את ועדת הכספים, בין הועדות הכי חזקות בכנסת, ובכנסת הנוכחית יקבל את ועדת חוקה חוק ומשפט שגם היא מאוד מאוד חשובה ומשפיעה על פניה של המדינה בהיבט המשפטי.

מוטי יוגב, היה מזוהה במשך רוב הקדנציה הקודמת, וגם לאחריה במידת מה, עם האגף ה"ניצי-תורני" של המפלגה, זה ש"מחובר יותר לרנבים" - קיבל בכנסת הקודמת להיות בתפקיד יו"ר משנה בועדת חוץ ובטחון, מהועדות החשובות והסודיות בכנסת, שעוסקת בענייני האקטואליה הרגישים ביותר במדינה - תפקיד חשוב וביצועי ברמה גבוהה, גם אם אינו שר או סגן שר (לעיתים יו"ר ועדה/ועדת משנה, אף שאינו סגן שר - עושה ביו"רות שלו יותר מאשר סגן שר שכפוף לשר כלשהו...). בכנסת הנוכחית ככל הנראה ימשיך בתפקידו.

לסמוטריץ ככל הידוע לי הוצע להיות סגן יו"ר הכנסת - תפקיד חשוב שמאפשר להעיף ערבים שמפריעים באמצע המליאה, כאשר אתה על הדוכן וברצינות - תפקיד ממלכתי, ונחשב מכובד.

עברתי אותם אחד אחד, כולם רבנים, או "סתם" אנשים ישרים, הגונים, מהמיטב שבמיטב של הציונות הדתית , נחשבים כ"חזקים" יותר דתית אפילו על פי הגדרות של אנשים שונים - ומקבלים תפקידים ראויים ביותר, בטח לנוכח מספר המקומות שקיבלה הסיעה בכנסת.

ולהזכירך, אגב - מתפקדי המפלגה הציונים דתיים ברובם, הם אלו שבחרו להציב את שקד במקום הראשון בפריימריז, ומייד לאחריה בהפרש לא גדול, את הרב אלי בן דהן החרד"לניק. זה אומר הרבה מאוד, השילוב המיוחד הזה.. העובדה שראשי ישיבות הרגישו יותר בנוח לפנות לשקד - ואף לקבל מענה ועזרה ממשית, ואת זה אני יודע במציאות, לא סתם מדבר באוויר - מאשר לפנות לחברי כנסת שונים בכנסת בכלל או במפלגה בפרט - העובדה הזאת אומרת שגם המיטב של המיטב של הצינוות הדתית מעריך את פועלם של חברי הכנסת במפלגה ג-ם אם אינם מגדירים את עצמם במוצהר דתיים - ובכל זאת, עדיין המפלגה מאוזננת בהחלט, ומתוך 8 חברי הכנסת רק אחת שמהירה על עצמה במפורש כחילונית, ועוד אחד שמוצהר כשומר מסורת, שומר שבת, ילדיו בחינוך דתי וכו'... ואם היינו הולכים בפרספקטיבה יותר רחבה, זה היה מתחזק עוד יותר לטובת הדתיים במפלגה.

למה המפדל ( מפלגה פייק דתית לאומית) לא בממשלהאיתן גיל

מוקדש באהבה ל- @הסטורי

כי ב- 30 השנים האחרונות היא ניהלה משאים ומתנים קואליציוניים שלא בתום לב. היא משכה זמן על דרך השגרה, ובהמשך ניסתה לחמוד תיקים שבינתיים הובטחו לשותפות אחרות.

כאז גם היום. הים אותו ים, והיורשים מפטירין כאשתקד.

זה כל הסיפור על רגל אחת שבגינו ש"ס מגרדת את המנדט השנים עשר, וסמוטריץ' את הרביעי.

לא חינוך יהודי, לא שבת, לא כשרות, לא תריג מצוותאיתן גיל

רק ג'ובים עוד ועוד.

זרח וורהפטיג מתהפך בקברו.

חחחברגוע
באמת הבאת את ש"ס בתור דוג' למפלגה אידאולוגית שלא מחפשת ג'ובים?
אובססיה, כבר אמרנו?הסטורי
המפד"ל לא קיימת, אבל הציונות הדתית בממשלה והיא מובילה.

היא מובילה את החינוך היהודי - תשאל כל ראש ישיבה בציבור (שמעתי באוזני מכמה וכמה), כל ראש אולפנה, כל מנהל בית ספר.

היא מובילה את יישוב ארץ ישראל - בזמן שאתה מקשקש על אנטנות, יהודה אליהו מקים עוד ארבע חוות.

היא מובילה את שמירת שבת - כולל קידום הכלכלה על ידי לדוגמא פתיחת הבורסה עד שעתיים לפני שבת.

היא מובילה ואתה באובססיה וכפיות טובה מקשקש כאן בפורום. בהצלחה.

חיפאים סוחרים בבורסה בתל אביב עד שעתיים לפני שבתאיתן גיל

וחוזרים הביתה במקרה הטוב כעבור 4 שעות

בשעת ברכת המזון בכל בית יהודי.

"יהדות ליברלית".

הרב קוק מתהפך בקברו.

למה שיקח להם 4 שעות מת"א לחיפה?ברגוע
בכלל 'סוחרים' נוכחים היום בבורסה?הסטורי

אני לא מבין גדול בבורסה, אבל ככל הידוע לי כמעט כל המסחר היום הוא ווירטואלי, זה לא שבשביל לקנות/למכור מניות צריך להגיע פיזית.

נשמח לתגובת המבינים:

@משה

@אריק מהדרום

@פשוט אני..

מה פתאום?אריק מהדרום
הכל באפליקציה בלחיצת כפתור, אפילו המאמץ של לחיצת הכפתור נחסך מאיתנו, בטח שלא להגיע לתל אביב בשביל זה.
יישר כחהסטורי
מ.ש.ל

@איתן גיל, תתאמץ לבסס את ההשמצות המגוכחות שלך, לפחות על איזשהו רקע מציאותי...

כדאי שתטריח את עצמך לבורסהאיתן גיל

לפעם אחת- לפחות.

במקום לקשקש...

וכך זה עובד: עמך ישראל שקונה ומוכר מניות בסכומים קטנים, נותן הוראות דיגיטליות לנציג שלו בבנק או בבית ההשקעות.

ואפילו אין לו דריסת רגל בבורסה.

ויש את הסוחרים והמשקיעים הבינוניים והכבדים שנפגשים בבורסה וסוגרים עסקאות/ קומבינות בארבע או בשש או בשמונה עיניים.

כמו עם סיעת הציונות הדתית בכנסת.

שאל את סמוטריץ', הוא מבין בזה.

תקשיב לעצמךהסטורי

כמה וכמה ענו לך שאנשים לא צריכים להגיע פיזית.

אם אתה מדבר על פגישות שמתקימות ב'מתחם הבורסה', הן יכולות להתקיים בכל מקום אחר.

(וכפי שענו לך, מגיעים מרמת גן לחיפה בהרבה פחות זמן)

מתי היית לאחרונה במתחם הבורסהאיתן גילאחרונה

ספר לנו ממקור ראשון איך זה עובד.

קרא שוב מה שכתבתי קודם.

לא הסוחריםברגוע
אבל כן יש עובדים שצריכים להיות שם.

בכ"מ המסחר נגמר בשעה שתיים, ככה שאין סיבה שלא יספיקו לחזור הביתה לשבת.

למה זה אמור להיות שונה מכל מקום עבודה אחר?אריק מהדרום

למה נסיעה מתל אביב לחיפה אמורה לקחת 4 שעות?

למה אמורים להיות שם עובדים מחיפה?

למה אתה שואל אותי?ברגוע
כבר 30 שנים שהמסחר לא מתנהל במקום פיזיפשוט אני..

וב-4 שעות מגיעים לאילת, לא לחיפה

אם אתה כל כך מודאגהסטורי
תפסיק את האוטובוסים לשכונות/ערים חרדיות, שמגיעים רבע שעה לפני שבת. אין שום אופציה שהנהג מגיע לחניון ואז עובר לרכב שלו ומגיע הביתה לפני השקיעה.
מידע חדש על המרגל הסודי, ואשמת המשטרה בטבחסביר11

סיכום חלקי של הראיון המצ"ב-

א. כמה סימים נדלקו? 3000  ולא עשרות כפי שפרסמו .

מתי נפתחו? ארבעה -5 ימים לפני הטבח, ולא בחמישי כפי שטוענים.

גם המשטרה ידעה אז על פתיחת הסימים, ואיפשרה את כל הפעילות ומסיבת הנובה,

כלומר גם המשטרה אשמה בטבח הנובה.

ב. גם בלון התצפית של הקמ"ג בדימונה זיהה את הפעילות החשודה מספר ימים לפני הטבח, והודיע לכל מי שצריך ,

והכל הושתק .

תחליטו האם זה לא מריח כמו בגידה.

ג. כידוע המרגל הסודי עו"ד א' , שנצ"מ  אבי וייס אמר/אומר וכותב את שמו  הפרטי -

מנע את שחרור רוב/כל החטופים שהיו בתחילת המלחמה מתחת לשיפאא, הוא הוכנס לבור הפיקוד על ידי קצין בכיר מאחים לנשק.

זאת מכיוון שידידנו א' העביר למפעיליו את תוכניות הפעולות המיוחדות שישראל הכינה כדי לפרוץ לשם ולשחרר אותם -ודי מהר הועברו החטופים למרחבי העיר ומאות/אלפי הק"מ של המנהרות,

ונוצרה סאגת החטופים בגללו.

ד.הוא עקב אחר:

1 פעילות מדינת ישראל באוקראינה ,במיוחד אחר גופי המודיעין של ישראל שם ,

ודיווח  מן הסתם למפעיליו .

סיפור הכיסוי נקרא לב כחול ,שהוא כביכול סיוע ליהודי אוקראינה. חלק מסיפור הכיסוי שלו נחסף על ידי כתבת הארץ.

2. פעילות והתנהלות מערכת המשפט בישראל, וזאת עשה  כנראה בהיותו מתמחה במשרד עורך דין שהיה אחד המשנים של היועמ"שית ,שהוא נקי כפיים ולא קשור לבעיה כלשהיא.

3. ניסה להשפיע על התקשורת בישראל  ובמיוחד על עיתון /אתר ישראל היום, כנראה כדי  שהתכנים יהיו בצורה המתאימה למפעיליו.

ד.עו"ד בכיר סירב לטעון עבורו שאיננו שפוי כדי לפטור אותו מאימת הדין,

ומאז הוא מיוצג על ידי עורכי דין שהם אנשי הפצ"ריה והשבכ (בשירות מילואים), כנראה כדי להשיג את התוצאה הרצויה- שחרור מלא בטענת אי שפיות, וכך יוכל להמשיך בחייו.

אי-שפיות היא כידוע הטענה שבה צפויים לשחרר את הפצ"רית עצמה, והעולם יחזור לנהוג כמנהגו.

ה. 75 קצינים בכירים שעמדו איתו בקשר, בהם שני אלופים ,וכל השאר תא"לים ואל"מים ,לא נחקרו .

התרשמותי האישית מדבריו של נצ"מ אבי וייס היא שהמרגל הסודי עו"ד א' עבד עבור ה cia והעביר לו את המידע. (כמובן אולי אני טועה).

הראיון כאן:

הרצי שלנואיתן גיל

הרמטכ"ל לשעבר הרצי הלוי בפרשת הדלפת המסמכים לבילד

כ"ה בטבת תשפ"ו / 14.01.26

הסתיימה עדותו של הרמטכ"ל לשעבר הרצי הלוי בפרשת הדלפת המסמכים לבילד. העדות נמשכה כשש שעות.

אם התכשיט הזה צח כשלג, על מי היה לו ללכלך במשך כשש שעות

א. שליטת INSS בויקיפדיה. ב. ויקיפדיחה ודברי חרטהסביר11

מי שמנסה לכתוב נתונים על הנפגעים בעזה בויקיפדיה (לפחות בתקופה שבדקתי) מקבל חלון קופץ  שמתריע בפניו שהגוף המוסמך לכתוב על זה בויקיפדיה הוא רק מכון INSS

הפנים האמיתיות של inss:

כשהשוויתי בעבר את מספרי הפצועים האמיתיים לעומת נתוני ויקיפדיה מצאתי פער גדול.

ויקיפדיחה: לצערנו המורים שולחים את התלמידים להביא חומר לעבודות, מפלטפורת ההסתה והשקרים ויקיפדיה.

לארי סנגר ,מייסד של הויקיפדיה,הביע חרטה לאורך השנים על הקמתה, וביקר את השינוי בגישה של ויקיפדיה והפיכתה ל"אפלה" או מוטה, והוא מביע תמיכה בפרויקטים אלטרנטיביים ששואפים לשמר את המודל המקורי של ידע חופשי, אך ללא הטיות.

הביקורת מתמקדת בהטיה פוליטית (בעיקר בכיוון השמאל( וניהול לא תקין של הקהילה.

בהמשך/מחר אשלח מקרה שקרה לי עם המנהלים הישראלים שם

קטע מה שכתבת על INSSמשהאחרונה

מעניין. צריך לבדוק את זה יותר.

יש דיבור על תקיפה שלנו באיראן ותקיפה שלהם כאן?צע
תלוי מה ההגדרה של "דיבור"?מרדכי

בס"ד

יש חשש. אין אידיקציות.

יש בעיקר דיבור על תקיפה של ארה"ב באיראןברגוע

בתגובה אולי הם יתקפו אותנו, אבל כנראה שבעיקר בסיסים של ארה"ב. ואולי הם יפחדו לתקוף בחזרה כדי לא לתת לנו או לטראמפ תירוץ לתקוף יותר חזק.

התקשורת מלאה בדיבוריםנקדימון
השאלה המרכזית כרגע היא אם איראן תיפול לפני שתצליח לשגר טילים או שקודם היא תשגר ואחכ תיפול.
יש דיבורים של טראמפ ואחרים על תקיפה אמריקאית באירןהסטוריאחרונה
וכל מיני איימו שאם ארה"ב תתקוף אותם, הם יתקפו אותנו.

חוץ מזה יש חשש שכשהשלטון שם ירגיש שזה הסוף, הוא ינסה כלפינו בחינת 'תמות נפשי עם יהודים'.

צריך להיות מוכנים, אך לא להכנס לפניקה. ד' איתנו, עם ישראל חי קיים ועומד על נפשו.

מצב התחבורה הציבורית ביהודה ושומרוןנ א

אם אתם מכירים בעייה בתחבורה ציבורית ביישוב/ בעיר שלכם ביהודה ושומרון, תכתבו כאן
אוטובוס שאיחר או שלא הגיע, צורך בשיפור הקווים, רעיונות לשיפור ועוד...

חשבתי על רעיון שיהיה קו רכבת 🚆 במקביל לכביש 60נ א

חשבתי על רעיון שיהיה קו רכבת 🚆 במקביל לכביש 60 ביהודה ושומרון. מצפון השומרון ועד דרום הר חברון ויעבור בירושלים (כביש בגין - כביש 50).
זה יפתור הרבה בעיות בתחב"צ של יהודה ושומרון. וכן, יעזור למערך התחבורה אל בית המקדש בשלושת הרגלים.

הנושא אינו קשור לפורוםמרדכיאחרונה
אם פטור לחרדים יביא להפלת נתניהו אני בעד פטוראיתן גיל

כך אומר רביב דרוקר ממובילי הדעה באגף הקפלניסטי של המפה.

הפוך מהקונספציה של הציונות המזרוחניקית שמקדמת את הפלת חוק הגיוס של ביסמוט כי לשיטתם החרדים מורתעים וואין סיכוי שיעבירו את תמיכתם לקפלן.

ועל כגון זה אמרו חז"ל; ענוונותו של בצלאל, וכו'.

ובמילים אחרות, בנחישות וברגישות, החל מסוף אוקטובר ש.ז. ביי ביי שלטון הימין.

שזה נוראארץ השוקולד
ולכן אנחנו צריכים נבחרי ציבור אחרים שאכפת להם מחיינו פה, כי לצערנו המועמדים כרגע מכל הכיוונים מוכנים להתפשר על חיינו לטובת מועמדים ספציפיים.
וחלק מהאשמה היא בזה ששנתיים הממשלה לא השכילהארץ השוקולד
למצוא דרך טובה לנציגינו.
באופוזיציה מבינים שבלי חרדים אין תרחיש לממשלת קפלןאיתן גיל

מנגד, בצלאל לא מבין.

ולכן מקומו באופזיציה

כי משם מבינים...

האובססיה שלך לבצלאלהסטורי
עבר עריכה על ידי הסטורי בתאריך כ' בטבת תשפ"ו 8:31

צריכה אבחון מקצועי.

אתה יודע טוב מאוד, שהסיבה שהחוק עוד לא עבר היא, שהמקסימום שהליכוד יכול לתת, נמוך בהרבה מהמינימום שהחרדים מוכנים לקבל וממילא גם חוק שיעבור, הוא רק קניית זמן עד שבג"ץ יפסול אותו. אבל משום מה אתה מתגולל על בצלאל.

השבוע היה נראה שהחרדים קיבלו סוף סוף קצת שכל והודיעו שיאפשרו לקואליציה להעביר את החוקים שנוגעים לתיקון מערכת המשפט. אם לפני שלוש שנים הם היו מבינים שזה צריך להיות על ראש שמחתם - כל שאר המורכבויות, שלהם ושל כל עם ישראל, היו הרבה יותר פשוטות. 

אם היה חכם, והוא לא.איתן גיל

היה מגיש לחרדים דף ריק- חתום בחתימת ידו, ואומר להם: בסוגית חוק גיוס תכתבו מה שאתם רוצים.

אם הקפלניסטים יתקפו, הוא יענה להם: למדתי מכם.

באותו עניין, כדאי שיתעסק במה שציונות דתית צריכה להתעסק באמת:

נכון- יידישקייט.

או שיחבור עם קבוצתו לליכוד במקום לשרוף 3.5 מנדטים לימין.

אם אתה היית פחות אובססיביהסטורי
היית מבין שבצלאל עדיין לא ראש הממשלה והחרדים צריכים לקבל או לא לקבל דפים וחתימות מהליכוד והבעיה הפוליטית שלהם היא מול הליכוד.

במהות - בני גנץ יכול להסכים ל'חלוקת עבודה', ניתן לחרדים לעסוק ביידשקייט של גלות - ד"א של הלכה בלבד (ונעצום עיניים מאלפי בטלנים שבמקרה הטוב עובדים בשחור ובמקרה המצוי מלסטמים את הציבור או מפגינים באלימות) ושהחרדים יתנו לבני גנץ לנהל את המדינה.

(ואז יום אחד נתניהו והחרדים מגלים שאחרי שניסו שנים לתת לאהרון ברק וכנופייתו שקט תעשייתי, זה מתהפך הכי חזק עליהם)

התורה שלנו, הרבה יותר גדולה וכוללת את ארץ ישראל, את המלחמה עליה, את הצורך והחיוב ההלכתי להחזיק בארץ כלכלה מפותחת כדברי החתם סופר ועוד תחומים רבים שמשום מה לשיטתך אינם 'יידישקייט'.

כשגנץ הציע דף ריק, הוא לא היה ראש ממשלהאיתן גיל

לא זו אף זו, סיכויו העתידיים להיות ראש ממשלה הם פחות או יותר כמו סיכויו של בצלאל...

כך או אחרת, נבצר מבינתי להבין איזה תועלת עניינית תצמח לציונות הדתית מריצה עצמאית לכנסת ברקע הסקרים הלא מחמיאים בלשון המעטה.

לצד זה, אם בצלאל יחבור לליכוד בתמורה לתיק התקשורת הוא יציף את יו"ש באנטנות, ללא הגבלה כמובן.

הוא היה מועמד ואם החרדים היו הולכים איתוהסטורי

הוא היה ראש ממשלה.

מציע לכם בדוברות הליכוד לטפל בבעיות הפנימיות במפלגה שלכם, ולא להפריע למי שכרגע מציל את מדינת ישראל מאסון המדינה הפלסטינית.

מה לי ולליכוד שמקדם פוליטית את יו"ר הכנסתאיתן גיל

שאורחות חייו לא עולים בקנה אחד עם דת משה וישראל.

הוא שותף טוב בשביל גפני, דרעי, וסמוטריץ' כמובן, אבל לא בשבילי.

תנוח, גם אבי מעוז הצביע למינוי יו"ר הכנסת...הסטורי
אני לא יודע מה לך ולליכוד,

אני כן יודע שמשום מה את עסוק באובססיה, בהשמצת אחד הנציגים הכי מוצלחים של הורדת התורה הגואלת למציאות הפוליטית הממשית מאז קום המדינה.

ויש מצב שזה סיפק יותר לגיטימציה ללהט"בארץ השוקולד

כזוג, שאפילו אבי מעוז בסדר עם קריאה לאוחנה ובו זוגו בכל טקס רשמי, יותר מכל מה שהורביץ עשה.

כי זה הרבה יותר קיצוני תפיסתית מהמקום של בנט בצד המדיני והכנסת רע"מ לקואליציה.

אפילו ארלוזורוב תמך בו... שמחת זקנתי...איתן גיל

כשהתורה מגדירה את אורחות חייו במילה: תועבה- איך אפשר לא להזדעזע.

זה לא נאמר על אח ואחות, בן ואימו, וכו'.

דומה שכתבתי את זה כאן מתי שהוא, אבל אתה וחבריך מתלהבים מכמה אנטנות ביו"ש, ונרדמים בשמירה.

על אלה אני בוכיה.

במילים אחרות, אתה אומר שמכל ענייני תורההסטורי
ומצוות שכמעט כל הנשיאים, ראשי הממשלה, יו"ר הכנסת ושאר בעלי תפקידים בכירים - לא קיימו ואף חיללו בפרהסיה שבת ומועדים, גילוי עריות (והדברים ידועים על רה"מ הנוכחי, כמו על כמה וכמה מקודמיו עד הראשון שבהם) ולמרות זאת העמדה של רבני הציונות הדתית כמו רבני המפלגות החרדיות היתה לשתף פעולה ע"מ לקדם מה שאפשר.

הנושא הזה לדבריך הוא קו אדום, שבו צריך לאמץ את עמדת 'העדה החרדית'/'נטורי קרתא' ולנתק קשרים?

איני יודע לפי מה קבעת את המדרג. לענ"ד מתוך עיון במקורות, הרבה יותר צריך להסביר איך משתפים פעולה בכלל ובוודאי ממנים עלינו לתפקידי הנהגה - מחללי שבת בפרהסיא.

לענ"ד הכרעת רבותינו (שאחרי כל ההתפתלויות בנושא, גם הציבוריות החרדית ברובה קיבלה דה-פקטו, אם לא דה-יורו) שכשלא מדובר על "יחידים הפורשים מדרכי ציבור", אלא על נורמות ש(לצערינו הרב ולחולשתינו בתורה ומצוות )התקבלו בציבור - משתפים פעולה עם עם ישראל במקום שהוא נמצא. זה נכון בנושא הזה כמו שזה נכון על מחללי שבת ונואפים עם אשת איש.

אם אתה מרמז על נתניהו, אז כןאיתן גיל
גם הוא צריך ללכת הביתה.
אני לא מרמז וזו לא הנקודההסטוריאחרונה

העניינים על נתניהו ידועים ומפורסמים ולפחות בחלקם הוא הודה בפומבי. גם על כמה וכמה מקודמיו הדברים ידועים ומפורסמים ולכן איני רואה בנתניהו מקרה חריג לצערינו הרב.

האיש הספציפי לא מעניין בדיון הזה.

מה שרלוונטי הוא שההחלטה מאז שהרב מוהוליבר הסכים לפעול עם פינסקר ב'חובבי ציון', מה שהרחיק לא מעט מיראי ד' שהיו עד אז בעניין ובהמשך ההחלטה של הרב ריינס להצטרף להסתדרות הציונית, למרות שראשיה היו רחוקים מתורה ומצוות - היא שאנחנו פועלים לטובת עם ישראל ואר"י עם מי שיהיה, אפילו שאורחות חייו המוצהרים רחוקים מתורה ומצוות.

גם אגודת ישראל, שרשמית קמה על רקע ההיבדלות מהציונות - אחרי השואה החליטה לשתף פעולה עם החילונים (הפיצול בין 'אגודת ישראל' לבין 'העדה החרדית', היה על רקע זה שבלוי החליט להצטרף לוועד הלאומי).

עם כל הצער שבדבר, איני רואה את ההבדל בין מחללי שבת, נואפים עם נשות איש או כאשת איש לבין אמיר אוחנה.

טעותנקדימון

Null

בבקשה תקשיבו ותגידו איפה הוא טועה.סיעתא דשמייא1
לא, הוא לא מחשבהסטורי

הוא רואה את המציאות ורואה שהיא גאולה, לפי הגדרות פשוטות בשכל ולפי המפורש בנביאים ומבואר בדברי חז"ל.

אגב, אנחנו כבר לא באתחלתא. באתחלתא היינו בבוקר לח בשנת תרל"ח, באעלה בתמ"ר, בראשון לציון הנה הנם.

אנחנו כבר מזמן עמוק בתהליך הגאולה, אמנם עדיין הוא לא הושלם.

התפיסה של 'קץ מגולה', היא בדיוק ההפך מחשוב קיצים. חשוב קיצים הוא צפיה לתאריך מסויים שבו תבוא גאולה ותשבור את המציאות. כשמגיע התאריך ולא רואים את מה שציפו לו* - מתאכזבים ונופלים ליאוש.

קץ מגולה אינו שבירת המציאות, אלא התבוננות במציאות והבחנה ביד ד' שמובילה אותה.

*אגב, הרבה מהתאריכים שגדולים בישראל חישבו, בדיעבד אנחנו יכולים לראות שהתרחשו בהם דברים, שהיו משמעותיים בתהליך הגאולה. הבעיה שהמצפים ציפו לאירוע יחיד וסופי, אז הם התאכזבו.

אולי יעניין אותך