נקמת המתנחלים?
גרשון מסיקה יתפטר מתפקידו ויהיה עד מדינהמושיקו
נקמת המתנחלים?
הוא לא מתפטר אלא משהה את עצמו מהתפקידמרדכי
שבינתיים יעבור ליוסי דגן.
שיחק אותה יוסי דגן ........חנטריש
ויהיה בחירות במועצה??מאיר.
או שוב קונצנזוס כמו באחרונות??
@מרדכי
לפי מה שהבנתי גרשון יעזוב את המועצה לתמיד ויהיה שגריר של ההתישבות בחו"ל
אגב
זה משו שאני אפעם לא אוהב לחשוב אבל שלושה חודשים לפני שעוזב יש באלון מורה מדרכות חדשות ומרפאה חדשה ושיפוצים בכל מיני מוסדות שכוחי אל
דגן יהיה במקומו?
אבל הוא ראש מועצה מעולה...
הוא יודע אנגלית ?( פעם אחרונה שגריר התיישבות מהליכוד .......חנטריש
מכיוון שזה לא התפטרות אז אין בחירותמרדכי
בס"ד
ולכן יוסי דגן מחליף אותו (אגב, פעם קודמת שהיו בחירות בכל הארץ, במועצה אזורית שומרון לא היה בחירות, כי אך אחד לא הציג מועמדות מולו).
אני לא שמעתי שום דבר כזה על שגרירות בחו"ל, אבל זה פרוייקט שעושים במועצה כבר כמה וכמה שנים וב"ה רואים בו הצלחה גדולה.
וכן, גרשון עשה במועצה עבודה מצוינת וחבל שהוא עוזב, אבל נתנחם בכך שגם יוסי הוא אדם מצוין שעושה עבודה מאוד טובה, ושבעז"ה יהיה לו בהצלחה בתפקיד. הוא נכנס לנעליים מאוד גדולות.
איזה כייף לדבר בלי לדעת נכון?ל101
מעניין שבתקופת בנצי ליברמן פדואל פרחה ונצצה וזה לא הטריד אף אחד!!!!
אף אחד כאן לא צדיק אבל תעצור רגע לפני שאתה מדבר
קודם כל תנשמי ואל תעלבי בשביל אף אחדמאיר.
בסך הכול העליתי את מה שראיתי על הכתב
לא אמרתי למה זה קרה
בואי דברי עובדות
המדרכות מגיטלמן לישיבה
המרפאה
הבית ספר
וכל זה שלושה חודשים לפני שהתפטר
בסך הכול העליתי קונסצפירציה אפשרית
שמתבססת אך ורק על עובדות!!
לא אמרתי מילה בגנותו של גרשון
טבעי והגיוני לשים כסף במקומות שאתה מחובר אליהם יותר
Tני שונא השוואת אבל להשוות בין אלון מורה לפדואל זה כמו להשוות בין מאזדה ללאדה
פדואל היא מרפסת השומרון אלון מורה חור עולם
("לא שלא גיע להם שירותים-אבל הם היו תמיד)
ובנצי כמעט ולא נגע בפדואל
לא נעלבת, מתעצבנת בעיקר שזה לא רלוונטיל101
סבבה טוב לדעת שזו הגישה.... גם של יוסי?
פשוט עכשיו לפני בחירות אשמח לדעת ככה אבחר.
צודק לגבי מקומות שמחוברים אליהם
אם יחולקו תקציבים במועצה לפי מיקומים גאוגרפיים מצבנו יהיה רע
חשבת אולי שתקציב נפרש ל4 שנים? חשבת אולי שאחרי שסיימו עם ישובים אחרים הגיעו לאלון מורה בסוף כי הוא חור כטענתך?
סתם לידיעה אם הוא כל כך פרגן לאלון מורה בסוף חבל שלא פרגן בגני שעשועים שחסרים כאן לילדים
ועוד דברים יעילים יותר לעומת מדרכה לא נצרכת מגיטלמו לישיבה
קרוב ל12 שנה אם לא יותר זה ככה ולא ׳הטריד׳ אף אחד...
שוב המרפאה לא קשורה, כללית לשם שינוי החליטה לשים על הלקוחות שלה ולתת מבנה ראוי שאז גם לא ממנה את כולו והוא מומן מתרומות....
ובנוסף איזה בית ספר???
שנדבר על הבית ספר בברכה? או שלהם מותר לפרגן הם ישוב שאסטרטגית שווה להשקיע בהם?
אל תטעה באלון מורה גרים בשביל האידואלוגיה עם המועצה ובטח ובטח כמו שכבר קורה בלעדיה
אבל זה לא אומר שמגיע לתושבים יחס שכזה....
בכל אופן אם יוסי יזכה תשאר עם יד על הדופק שנבדוק כמה שבי תפרח

לא מזלזלים באלון מורהמאיר.
לא יודע אם זו הגישה של יוסי -לא מכיר אותו
תראי ברור שלמועצה יש עניין לטפל במקומות אסטרטגים יותר
אני מניח שבברכה יותר ישתלם לבנות כי זה ישוב בקליטה אלון מורה-פחות ז"א יש קליטה אבל רובם אברכים
שבי לא תפרח גם אם יבנו שם הולילנד ויהיה שם פארקי תעשיה זה פשוט מקום לא אסטרטגי
אין עניין בללכלך על ישובים אחרים תדעי לך שגם במקומות הכי "אסטרטגים" לכאורה כמו רבבה ופדואל ושערי תקווה
לא הרבה זז
כן,אני חושב שלגיטמי להעלות ספקולציה אודות הפרישה של גרשון והתפתחות אלון מורה
ותראי מה זה
מקומם אותך שפוגעים בישוב שלם(שאגב עם פיצול מתמודדים למועצה מתוכו גורם לו להיות בחוץ)
רק בגלל הראש מועצה
אבל להאשים את הבית ספר בברכה בגלל ההצבעות לליכוד
או את הפריחה של שבי בקדנציה של יוסי
או את פדואל של ליברמן
זה לא מקומם אותך??
זאת אומרת אני מבין מזה
שמותר לפגוע ולזלזל ולהעלאות ספקולציות על ראשי מועצה וקשרים
עד שזה מגיע לאלון מורה
נוו ניחא
@ל101
לא! זה ממש לא מה שאמרתי!ל101
לא כדי ללכלך על פדואל (ישוב מקסים והכל חיובי בעיני) אלא כדי להראות לך ולאחרים שאלה טענות סרק
תקציב מחולק מראש לקדנציה וכו׳
מקווה ששבי תתפתח בגודלה כי זה חשוב לנו כעם ישראל
מקווה שכל הישובים כך
ועצם עצירה בגידול כואבת ללא קשר לשם הישוב
שוב להגיד שם מימלא לא יפרח אז לא נשקיע זה עקום בעיני על אף שזו כנראה הגישה!
בוודאי שברכה תגדל לעומת אלון מורה גישות הקליטה שם שונות בדיוק כמו שערי תקוה ואלון מורה.... וכן הלאה וכן הלאה...
את הבית ספר בברכה הבאתי כדגומא לכך שישוב גדל והגיוני לתת לו מבנים וכו וכו אבל על זה לא תדבר כי ראש המועצה לא משם...
וכי לא עלתה בדעתך שאולי זה הגיע כדרך לשכנע בעתיד וכו׳ ( לא מאשימה את ברכה!, סתם נותנת לך דוגמא שלא תחשוב חלילה!)
*משעהצריך עיון
אם באמת יסתבר שעשה מעשים לא כשרים - עצוב מאוד
ותן טל
וכל סיפורי "עד המדינה" לא משנים - בתכל'ס אם אדם מקבל חסינות רק בגלל שהוא מסייע לתפוס פושעים אחרים, אבל גם הוא עצמו פשע - זה לא כשר ולא הגון, ולמעשה, גם הוא "פושע", רק לא ייתן על כך את הדין (אני לא אומר מה בפועל, אלא אומר תיאורטים אם...כי אני לא שופט ולא חוקר והפרשה עדיין בתחילתה).
איפה שמענו בתורה דבר כזה שיש "עד מדינה"??? ממתייי??? איש ציבור שלוקח/נותן שוחד/משתתף בשוחד כלשהו - הרי זה חמור מאוד!!! זה מה שהתורה כל כך התריעה עליו!!!
עצוב

בית המשפט קבע שהוא בסדר גמורמרדכי
ושהוא לא לקח לכיסו הפרטי שקל אחד, וכל מה שהוא עשה זה היה לטובת המועצה והוא לא ידע שמעורב בזה צד לא כשר.
היה כבר הכרעת דין בפרשה?למיטב הבנתי לא, והפרשה עדיין בחקירותותן טל
וכו'... אבל אולי ספציפית אליו הגיעו כבר להחלטה. לא יודע
בכל מקרה, כמו שאמרתי אני לא שופט ולא המחליט, אבל כל העניין הזה של "עד מדינה" זה כבר נשמע קצת "בעייתי" בלשון המעטה, מי שמכיר את המוסד הזה... הרי אם הוא לא חשוד בכלום והוא נקי לגמרי, לא צריך לקרוא לזה עד מדינה.
בקיצור, מסובך.
עד מדינה זה אכן דבר בעייתידי"מ
"אין אדם משים עצמו רשע".
בקיצור,הקשר בין בתי המשפט בישראל למשפט העברי מקרי בהחלט
אולי "מקרי", אבל עדייןותן טל
עדיין אנשים כאן כשרוצים יודעים יפה מאוד להסתמך על החלטות בית משפט בנוגע לאנשים שונים (למשל, פוליטיקאי מסוים שנשפט על שוחד, נכלא, יצא, וכעת שוב שר..) ותוקפים אותם על כך...(ולא רק בגלל דברים אחרים שעשה...)
זאת אומרת שכאשר אנשים פה רוצים הם משתמשים יפה מאוד בהחלטות בית המשפט בישראל על אף הקשר ה"מקרי" שלו למשפט העברי...
בכל מקרה, פרשייה מעציבה בלי קשר למי ומו שנאשמים בה/משמים בה כעדים, אבל זה רק מוסיף לבאסה, מה גם שזה יכול להוציא שם רע להתיישבות 
צודק.די"מ
מצד שני יש לו גם לא מעט זכויות.
אני לא מדבר מבחינת אדם ספציפי...ותן טל
ואני גם לא שופט וגם לא מודע לכל הדברים שכל אחד עושה...
אני רק אומר מבחינת מה שמייצג אדם כלשהוא, עם כיפה, בתפקיד ציבורי, שאם הוא נחשד בפלילים וכו', זה עצוב...
ואגב...ותן טל
מה שראיתי שכתוב זה רק שאומרים שהוא לא לקח כסף לכיסו הפרטי אלא למען השומרון - לא ראיתי שאומרים שהוא נקי מכל פשע (והעובדה היא שהוא "חותם" על הסכם עד מדינה - בשביל מה צריך "לחתום" על דבר כזה? ממתי עד רגיל שלא מואשם בכלום צריך לחתום על שהוא הופך לעד מדינה?)
והיה ומעורב בזה פלילים וסוגי שוחד שונים - לא נראה לי שיש הבדל הלכתי מהותי כל כך אם זה הולך לכיס הפרטי של הבנאדם או לטובת משהו כלשהוא שהוא ממונה עליו...
ושוב, אני חוזר ואומר כדי שחלילה לא תצא תקלה תחת ידי - אני לא בית המשפט ואני לא "קובע" מה קרה או מי אשם במה - אלא אומר תיאורטית על סמך מה שפורסם עד עכשיו מה יכול להיות במידה ו...
אני אישית מתפלל שאף אדם בישראל, ובפרט אנשים שומרי תורה ומצוות, ובפרט אנשים כאלו שהם ראשי ציבור - לא יתעסקו בעניינים בעייתיים שכאלו.
ממה שאני מבין-מרדכי
הוא לא מואשם אלא הוא היה חלק מזה ללא ידיעתו. הוא קיבל כסף למועצה והוא לא ידע שזה מלוכלך ובעייתי. חשוב לזכור שהוא חזר להיות ראש המועצה, מה שבד"כ לא נותנים לבעלי תפקיד שמואשמים בכל מיני אישומים לחזור לתפקיד שלהם עד שמוכח חפותם (כמו לדוגמה ראש עיריית נצרת עלית, שמעון גבסו, שרק השבוע חזר לתפקידו אחרי שנה פלוס).
ממה שאני שומע ממקורבים לגרשון הוא נקי והוא יחזור לתפקד במועצה מיד שכל הסיפור יגמר. אומנם פגשתי לפני כשעה קלה את יוסי דגן ודיברתי איתו, אבל לא שאלתי אותו על זה. מסכן, עבר עליו יום עמוס מאוד שנגמר בלשחרר תלמיד ישיבה מחומש שנתפס ע"י הצבא שהם הזניקו את המשטרה ועכשיו המשטרה כועסת על התנהלות הסמג"ד של האזור שהיה אסור להם לעצור אותו והן רק גרמו לנזק וכו'.
אם הוא לא יודע שזה מלוכלך איך הוא יכול להעיד על "השיטה"?ותן טל
הרי זה בדיוק המטרה של עד מדינה = מישהו שהיה "בפנים" ויכול להעיד איך העבירות לכאורה בוצעו.
אם אותו אדם לכאורה לא ידע בכלל שמה שעושים זה דבר עבירה וכו' - אז איך הוא יכול להעיד בכלל? על מה שהוא לא יודע?
ואם הוא ידע שמה שעושים זה דבר שאסור לעשות/עשה את זה בלי להתעמק יותר מידי ולבדוק האם זה חוקי או לא - אז זה הבעיה, לא?
הרי אדם לא יכול להתחמק באמירה ש"לא ידעתי.." - כשעוסקים בכספי ציבור אמורים לבדוק טוב טוב שאין שום בעיה של שחיתות בעניין הזה...ואם מישהו מסוגל להעיד איך זה עובד, נניח, שמקבלים כסף מצד אחד שמתנה את זה בנתינת חלק מהכסף לאדם שלישי/במינוי מקורב שלו לתפקיד מסויים שמכניס הרבה כסף - אם מישהו מסוגל להעיד את זה, משמע שהוא היה מסוגל להבין שיש משהו בעייתי בעניין...
לא יודע, זה נשמע יותר מידי תמוה, וגם עצם העניין שהוא צריך להיות "עד מדינה". מעולם לא פגשתי מישהוא שחתם על "Gד מדינה" בלי שזה היה בגלל שאם לא כן הוא היה מורשע בעצמו... כי עד מדינה זה מוסד מיוחד, זה לא עד רגיל מטעם התביעה/ההגנה... זה עד שעושה למעשה מעין "עסקה" עם הפרקליטות והמשטרה... לשם מה צריך עסקה כזאת אם כשרים לגמרי? לא ברור, לא ברור...
כי ברגע שהוא נעצר הוא הבין שהיה משהו מסריחמרדכי
או ברגע שהתחילה הפרשה להתגלות ואס הוא הבין שהוא בעצם התעסק שלא בידיעתו בקבלת כסף בעייתי למועצה.
חוץ ממעט התכתבויות עם גרשון, אני לא מכיר אותו אישית, אבל את הסובבים אותו אני מכיר מצוין ומהם אני מבין שהוא אדם ישר והגון שפיתח היטב את השומרון ועשה עבודת הסברה מצויינת ובאמת הוא האדם האחרון שיעשה משהו שלא בסדר, ואם זה נעשה אז זה נעשה בתום לב.
וכמו שאמרתי, עצם העובדה שהוא קיבל רשות לחזור למועצה, למקום שבו לכאורה בוצע הפשע כשהוא עבד שם, זה מראה שגם במשטרה מבינים שהוא לא אשם. ואסור לשכוח גם שמההתחלה הוא שיתף פעולה מלאה עם החוקרים והמשטרה.
הרחבה ממה שנודע לי עוד בתחילת השבוע-מרדכי
הוא קיבל כסף מהמדינה שהגיע למועצה והוא העביר את זה הלאה למי שצריך במועצה והם אלו שלקחו את הכסף לכיסם הפרטי. לכן הרב אלייקים הורה לגרשון להיות עד מדינה, בכדי לתקן את השחיטות שבתוך המועצה והגופים הקשורים אליה ועובדים איתה (אמנה?)
ראיתי שהגבת לקלמן ליביסקינד עצמו אבל אני חייב לכתוב את זהמאיר.
אני פשוט מסכים עם כל מילה של קלמן
עם כל ההערכה והאהבה שלי לרב אליקים
יש מצב שיבואו עוד כמה שנים ויעשה כמו הרב עובדיה באוסלו ויגיד
"הטעו אותי"
וואלה אאמין לו...
יכול להיות -מרדכי
השאלה היא האם במידת הצורך קלמן גם ידע להגיד 'הטעו אותי'?
ובלי קשר לרב אלייקים, אני יותר נוטה להאמין לגרשון.
קלמן עיתונאי ישרמאיר.
אני נוטה להאמין שבמידת הצורך הוא יגיד טעיתי
הלכתית זה לא הדיוןטוביה2
זה גם אסור מבחינה הלכתית (מוסר ממון ישראל) וגם מכפיש את ההתישבות
אני חושב שמאחד כזה ניתן לצפות לנורנה אחרת
מבחינה הלכתית אין קשר לבית המשפח הישראלי. ועדיין אנחנו צריכים לחשוב היטב מה אנו מצפים מראשי המועצות ביו''ש
(אני אישית לא חושב שיש בעיה לרמות בשביל לקבל מהמסד, אני חושב שברור שמה שמקבלים זה תלוי כמה אנשים יש במועצה והיות שהגדילה מופרעת כל הזמן ע''י פוליטיקה אין בעיה מוסרית לנסות לקבל את מה שאחרת הינו מקבלים גם אם זה לא בצורה ישרה)
דבר נוסף שצריך לזכור זה שאשתו של גרשון חולה מאוד וזה בהחלט נותן סיבה טובה לנסות לסגור דיל ולא לתת לנושא של בסדר או לא להתברר במערכת מושחתת וברוקרטית
מתי בית משפט פסק בעניינו? המשפט עוד לא התחיל.שלומי20104
המשטרה אמרה לאורך כל החקירה שהכסף היה כולו לטובת המועצה.
תדייק במילותייך.
אם הוא היה בסדר גמור הוא לא היה צריך לעשות הסכם עד מדינה.
רב השומרון, הרב אלייקים לבנון, מסביר מעט על הפרטים:מרדכי
אני בטוח שהרב לבנון הוא בין האנשים שגרשון הכי מערב אותם ומתייעץ איתם, כך שכיום זה המידע הכי אמין שנראה לי ניתן למצוא:
/News/News.aspx/299213
מומלץ לקרוא את הכתבה השבת בעולם קטן על הנושא.ותן טל
קראתימרדכי
בס"ד
ובכל זאת אני מאמין שהרב לבנון הוא האדם שמוערב הכי חזק בסיפור, גם מכיוון שהוא רב המועצה, והוא יודע מה קורה במעוצה, וגם כי גרשון עובד בשיתוף פעולה מלא עם הרב לבנון ומערב אותו בהכל, בין בענייני המועצה ובין בענייניו האישיים.
אגב, חשוב להבהיר שגם אני לא מסכים עם כל הדברים שגרשון אומר או עושה ואני לא מתייחס אליו כאדם שלא יכול לטעות, אלא שבקרה הזה הצדדים שאני שומע (אנשים ורבנים שבקשר עם מועצת שומרון), עומדים מאחורי גרשון בלב שלם על כך שאין בהאשמות נגדו דבר.
אז לא היה צורך בהסכם עד מדינה...אם יש הסכם, משמע שיש בעיהותן טל
כנראה...
ושוב - זה לא משנה אם הכסף הולך לאדם אישית או לחברה של השומרון - אם יש ענייני שוחד - זה בעייתי, נקודה. ג-ם אם הוא לא הנהנה הישיר מהעניין. זה לא משנה בכלל.
והרב לבנון, עם כל הכבוד וההערכה - הוא לא רשויות החוק והוא לא עורך דין/רואה חשבון שיכול להיות מעורב בכל העניינים ולדעת מה כשר כספית ומה לא. אם המשטרה עלתה על התנהלות לא סדירה של המועצה ועל חובות שנמחקו בגלל דברים כאלו ואחרים - זה מריח קצת לא טוב. וכמובן - עצם העובדה שהוא צריך לחתום על הסכם עד מדינה, עצם החתימה הזאת כבר מריחה לא טוב.
שיהיה ברור - הסכם עד מדינה זה כיסוי עצמי של אנשים שרוצים לבטח את עצמם מפני תביעות, ולכן מסכימים לשמש כעדים מטעם המדינה להפליל את האחרים. אין דרך אחרת יותר עדינה להגדיר את המוסד הזה. מי שלא אמור להיות מורשע בכלום - לא יקבל מעמד של עד מדינה, כי אין לזה משמעות. עדים יש המונים - עדי מדינה, לא.
השאלה היא מה הבעיהטוביה2
לזכותו של הרב אליקים יאמר שהוא פנה אל גרשון עוד לפני שהסיפור התפוצץ וביקש שיפנה למשטרע (מיפי אחד מהמעורבים בפרשה). היתה זו הדו פרצופיות של גרשון שהובילה למצב הגרוע הזה שבו נגרם נזק תדמיתי חמור להתיישבות (וזה חמור בעיני כי גרשון עצמו סבר שעל זה צריך לשלוח אנשים לכלא - ופעל ככול יכולתו כדי שיעצרו).
ממה שאני מבין עכשיו החטא שלו זה שהוא ידע והיה לו את המידעמרדכי
בס"ד
ולכן עכשיו הוא משתף פעולה עם המדינה בשביל לעזור לה לטפל בשחיטות הזאת, והערב מתפרסם שהוא אכן מוביל את החקירה למקומות חדשים שלא ידעו עליהם עד עכשיו.
הולכים לחקור את אמנה!! סוף כל סוף!אלעד
יחי גרשון!! 

מה יש לך נגד אמנה?צריך עיון
הממאלעד
לפתוח את זה כאן? :/
בוא נגיד בזהירות שאיפה שאמנה רק הניחו את ידיהם,
אפילו אם הם עשו שם גם דברים טובים (והם עשו הרבה)
הם יצרו לעצמם עוד ועוד מתנגדים ועוד ועוד מרמור
מכל מיני סיבות
כןצריך עיון
הגדרת את זה יפה
מרדכי
לא סובל שעושים את זהצריך עיון
מסכים איתךאלעד
אני עדיין פהחכחעחילםכ
מוזמנים לסעודת הודיה...(פירות מהוואצפ)
@יעקב כצהל'ה
מרדכי
אין סמיילי אוכל משהו? מוזר, דתיים לא?חכחעחילםכ

צריך עיון

הרבה.די"מ
יש בעיה קשה עם כל הנושא הזה של מנהל תקיןמשה
תראו למשל את הולילנד: מישהו שילם שוחד, אולמרט קיבל אותו, ובזכותו יש לאיזה 1000 משפחות מקום לגור.
אם לא היו משלמים את השוחד ובונים את הגועל נפש הזה, אז מחירי הדיור היו גבוהים עוד יותר.
אני לא חושד ששוחד זה דבר טוב, אבל מה שקרה בשנים האחרונות בעקבות הופעת כל ה"מנהל התקין" והיצוגיות והמכרזים והכל זה שיתוק מטורף שלא נותן כמעט לשום דבר להתקדם.
אם היה אפשר פשוט לבנות בלי משחקים, אותו יזם היה בונה את הולילנד כמה מאות מטרים דרומה ואז זה היה נמוך וזה לא היה מפריע לאף אחד, אבל הוא לא היה יכול לעשות את זה בגלל כל הבירוקרטיה.
אני לא יודע מה הסיפור של גרשון מסיקה, אני מנחש שפשוט הציעו לו כסף לדברים שהיו נראים לו נחוצים והוא הסכים לקבל אותו.
זה חמור שמעבירים כספי מדינה בצורה של שוחד, אבל עוד יותר חמור שבכלל יש כסף בשלטון לחלק לפי כל מיני קריטריונים עלומים.
אם חוקי הבניה היו פשוטים יותר, ממילא לשלטון היה פחות כח והיה משתלם פחות לשחד אותו, אבל במצב הקיים כמדומני שעדיף שיהיה שוחד ויהיה לאנשים היכן לגור...
גרשון מתפטר ויש בחירות במועצה...יויו
מקור? לא שמעתי על זה כלוםמרדכי
אתא שהוא רק השהה את עצמו מהתפקיד, שעבר בינתיים ליוסי דגן עד שגרשון ישוב, טזה לא אותו הדבר (השהייה ופיטורין)
נראה לי שזה פורסם בערוץצריך עיון
בכתבה האחרונה שפורסמה בערוץ בנושא (במוצ"ש)-מרדכי
זה ייפורסם בקרוב... יש 10 מועמדים שמתחת לפני השטח מתחילים ..יויו
לעבוד..
מקור : מטה אחד המועמדים שיחשף בקרוב...
אני אברר עם השכן החדש שלי
מרדכי
מישהו יכול להסביר לי למה לא מדובר במוסר?ראשית חכמה
כי מדובר עם אישור רבמושיקו
ואז?די"מ
כןמושיקו
מזל.... את הרבנים יותר קל לעבוד מאת ה' <צ>~מישי~
ע''ע פסיקתו הידועה של הרב אליקיםטוביה2
(לפני שאתם צועקים ביזוי ת''ח אני אומר שהוא בחר לצאת בקריאה כזו לאומה ולכן קשה לומר שיש בעיה לפרסם את זה)
ודאיאלעד
אתם רציניים?די"מ
מה עשית לדי"מ!!! תצא ממנו!!!
די"מ, זה אתה??
ותן טל
למה אתה בשוק?די"מ
אישור של רב הוא בעיקר "סימן" ולא "סיבה"..אדם כל שהוא
^^^^^^די"מ
אישור של רב זה מתיר לעשות את זה..מושיקו
ולאור זה הלכו יהודים בכל הדורות וחיסלו מוסרים בקרב הקהילה
(ברוסיה היו כמה וכמה מקרים שהטביעו 'מוסרים' של הקג"ב)
הרב אמור להסתמך על משהודי"מ
התפטר סופית
מרדכי
בטח ימנה יורש...משה
כבר יש לו יורש, יוסי דגן.אלעד
אני לא חושב שהוא יכול למנות מישהו מבחוץ ללא בחירות
אני מקווה שהוא אכן יבחרמרדכי
הבעיה היא שהוא יחסית צעיר, ואנשים מפחדים ממעומד צעיר, גם אם יש לו קבלות.
לא רואה מי יתמודד מולו כרגעאלעד
בחירות בעוד חודשיים בדיוק מהיום
זה לא מספיק זמן למתמודדים חיצוניים.
יש 9 מתמודדים מולו!!!!יויו

מול גרשון אף אחד לא רצה להתמודדמרדכי
בס"ד
פתאום צצו תשעה שחושקים בתפקיד. לא ידעתי שגרשון כ"כ מפחיד בהתמודדות מולו 
למרות שלא נראה לי שבסופו של דבר באמת יהיו תשעה
לגרשון היו הרבה 'קבלות' ואין עורר על כך שהיה דורסני לטובהטוביה2
רובם מועמדי קשמשה
אם אתה רוצה להתמנות לאיזה תפקיד תקציב שווה במועצה, שווה להכריז על מועמדות ולהשקיע קצת. אם יש מועמד עם יותר סיכוי ושכל הוא ידאג להוריד אותך ושתהיה הסגן שלו.
אכןאלעד
מעשים שבכל יום
וזה בדיוק מה שאירע עם המתמודד הקודם מולו
פיני התמודד באמת (ועד הסוף)טוביה2
מקווה שהוא לא יבחר!ל101
רק אלף תמונות בפייסבוק
גרשון עשה יוסי הצטלם....
הוצאת שם רע מהסוג היותר מכועראלעד
לא, כי כל השרשור הזהל101
ובגנות אדם ספציפי אחד גם?
וזה מתיר לך להוסיף חטא על פשע?אלעד
ממש לאל101
הדיבור על ישוב שלם וחוסר הידיעה...
אפחד לא דיבר על ישוב שלםמאיר.
לא הזכירו פה שום ישוב לרעה
זה סתם צעקות על כלום מה שאת עושה
תתקוממי אבל תדברי בכבוד ליוסי...
מדברת בכבוד לכולם, אמרתי את האמתל101
להגיד שבנו באלון מורה דברים בגלל שגרשון ראש המועצה ותושב הישוב זה בסדר????
וואלה טוב לדעת
מדברת בכבוד ליוסי, לא זכור לי שהוא כיבד אותי בתור תושבת
מחילה מכבודו ומכבודך
זכותך המלאה להיות מאנשיו אבל תדע לקבל גם דעות אחרות.
לא מאנשי יוסימאיר.
אני זכיתי להנות משירותיו ולכן אני תומך בו ואתמוך בו בקלפי
זה שלך כתושבת אולי לטענתך שמא הוא התנהג לא בסדר
נוו הגיוני כולנו בני אדם"
לבוא ולהגיד יוסי לא עשה כלום חוץ מסלפי ואכילת קוראסונים(נכון שלא אמרת בדיוק אבל ככה יצא מדברייך)
זה לא נכון ולא מכבד וכפיות טובה שאינה במקום
תודה על החינוך אבלל101
נכון יוסי קידם את השומרון מבחינת התודעה הציבורית
אבל יוסי גם מתקדם על גב השומרון בדרך לכנסת פקח את עיניך כל השנים האלה שגרשון ראש מועצה הוא דחף ונדחף לכל פינה אפשרית שאפילו אינה קשורה לו
זו זכותו להתנהל ככה, זו זכותי לחשוב ככה וזו זכותך המלאה לחשוב אחרת
לא יודעת מה הוא אעל אבל יודעת שבזמן שגרשון היה בפגישות הוא עסק בתמונות ברחובות פריז
שוב תצבע לו וכו אבל אל תתמם!
אוקיי הבנתי הבעיה היא הקנאה...מאיר.
הוא לא סתם הלך להצטלם בפריז נכון??
וחלק מתפקידו היה ההסברה ועל זה הוא רץ ובזה הוא וגרשון הצליחו מעל לכל ספק
תהיי בטוחה שאין אפחד מהמתמודדים שרץ רק כדי לפתח את השומרון משוש חייו
אנשים כמו בני קצובר כברלא יהיו כן...
כולם באים כדי לעשות משו מההתמדדדות הזו
מה אכפת לך שהוא רוכב על גבך לכנסת?
זה נהנה וזה לא חסר...נדחף לדברים לא לו?
אדרבה א ני אוצה אנשים פעילים במועצה שלי לא מעוניין ביסמנים
אדם שארבע שנים פלוס הקדיש את ימיו לשומרון ללכת ולהגיד שהוא רק מצטלם זו כפיות טובה
גם אם את באופן אישי נפגעת את עדיין לא ציבור
לא מתמם אני רוצה את יוסי בכנסת ולפני זה במועצה
ואצביע לו ואני לא מתנצל!!
לא צריך יותר מיום שלם עם יוסי בשביל להווכח בעשייה שלומרדכי
הוא עובד 24 שעות ביממה והוא נמצא בעשייה מתמדת לטובת השומרון. ואני כותב את זה בור משהו שמכיר אישית את יוסי ואת עשייתו הציבורית.
פעם אחרונה שדיברתי איתו הייתה לפני כמה שבועות שבסביבות השעה אחת לפנות בוקר הוא הגיע לעזור לבחור שנעצר סתם כך, והוא בא למקום לעזור לשחרר אותו (דבר שאכן אצליח).
והצטלם?
מאיר.
קצת מהעשייה-מרדכיאחרונה
מילואימניק - מי אוהב אותך יותר מבנט? 🥰🥹צדיק יסוד עלום
וואי וואי וואי תאמין לי להכנס לים עם כרישים עם בשרקעלעברימבאר
אין לי אלוהיםצדיק יסוד עלום
בנט זה אחוקעלעברימבאר
קשה לרעותצדיק יסוד עלום
גם לבנט
שלג דאשתקד
הוא מנסה לשחד אותנו להצביע לו?!נקדימון
הוא אוהב אותך והוא תמיד מתפאר בךצדיק יסוד עלום
רואה בך רק ת'נקודות הטובות
עצום את העיניים תשכח את העבר
תתמסר אל החיבוק החם
לאיש יש שיגעון גדלותנקדימון
האויב הכי גדול של בנט: הארכיוןהסטורי
הנוכל שידע לספר לנו איך לנצח מגיפה מגיח שובאיתן גיל
ומביא לנו תכנית איך להחזיר את כספי הבית היהודי שנעלמו
אה, לא.
הוא גם זכור כמתווך האגדי שבין רוסיה לאוקריינה שגבתה עד עכשו מיליוני קורבנות משני הצדדים, ועוד לא רואים את התחתית.
שומר נפשו ירחק מן הכיעור ומן הדומה לו.
איך לנצח מגרפהימח שם עראפת
חחחח אתה מאמין לנוכל הלאומי?זיויק
בנט גימטריה 61צדיק יסוד עלום
61 מנדטים לא טועים
חמוץ 🥒
..קעלעברימבאר
..
עם הכוילל בנט זה 62, ככה שגם אם סילמן תפרוש לו, עםקעלעברימבאר
אם רק היה ניתן להקים קואליציה באמצעות גימטריות...שלג דאשתקד
הכל אפשרצדיק יסוד עלוםאחרונה
טראמפ החדשאיתן גיל
אל תגידו שלא אמרתי לכם.
הוא עובד אצל מדינות המפרץ ולא אצלנו
לשיטתם, ספיחי הפלת משטר האייטולות האירני יציפו דרישות לדמוקרטיה בכל מדינות האזור, ויסתיימו בהפלת המשטרים הסונים- כולם.
מסתבר שגם באירן עצמה אחוז התומכים בהחזרת יורש העצר, אינו גבוה בלשון המעטה.
ממש מאכזבזיויק
טרטמפ פקה פקהאיתן גילאחרונה
אמר טרנספר, אז אמר.
אמר לאירנים לצאת להפגין, אז אמר ושלח אותם לתליה.
ויש עוד כהנה וכהנה.
המפגינים באיראן שואלים אתכם למה אתם לא עוזרים להם.זיויק
תוסיף לשאלהoo
אנשים אומללים מצפון קוריאה
או ממדינות מסוימות באפריקה
או נשים במדינות מוסלמיות קיצוניות
ועוד
התשובה היא שהם לא מעניינים את בעלי הכוח
מה שמעניין את בעלי הכוח זה הון ושלטון
לאדם הפשוט אין הרבה מה לעשות
לא דומה כי כאן יש אינטרס ישראלי גדולזיויק
ישראלoo
נצלה הזדמנות בסוריה
כנראה שמי שאמור לעקוב אחר הזדמנות באירן ערני למצב
זה שמתו אלפי מפגינים לא אומר בהכרח שזו ההזדמנות
יכול להיות שעדיין מסוכן להתערב
צודקתזיויק
גם בסוריהשלג דאשתקד
מתו מאות אלפים וישראל לא התערבה. היא התערבה הרבה יותר מאוחר בנסיבות אחרות לגמרי.
(סתם מציין עובדה)
זה הענייןoo
ההרוגים לא מענינים אף אחד (בעמדת כוח)
רק אינטרסים
לכן ההתערבות באירן (אם תהיה) תהיה רק כשהתועלת תעלה על העלות
(כמו ההתערבות הגלויה הקודמת)
נכוןזיויק
אינטרסoo
אמריקאי/ ישראלי
1. להשמיד/ להפחית איום צבאי
2. להחליף לממשל ידידותי/ פחות עוין
לא חושבת שהפגנות אלימות זו הזדמנות מספקת
היו הפגנות דומות בעבר (לא עוקבת אחרי העוצמה המדויקת בעבר/ בהווה)
טראמפ יכול להרשות לעצמו לאיים ולעשות מעצמו צחוק
הוא בעמדת כל יכול
זה שהוא איים לא בהכרח אומר שיהיה משהו עכשיו או עתידי
טובי המומחים מתלבטים בנושאזמירות
האינטרס עכשיו הוא לא להתערב במחאותברגוע
מדינות העולם מלאות בדיקטטורות עם מנהיגים מושחתיםזמירות
והתנהלות אכזרית מול האזרחים המשוועים לחיים אחרים.
אירן היא רק עוד אחת מהן.
במדינות רבות האוכלוסייה סובלת מדיכוי זכויות אדם, רבים נמצאים בעוני קיצוני, ורדיפה פוליטית.
קוריאה הצפונית, אריתריאה, אפגניסטן, סוריה, סין, אירן, תימן, ועוד ועוד.
עזרה וסיוע יעיל הוא רק ברמות הבינלאומיות.
אין לי f16ברגוע
כי הם לא פלסטיניםאני:)))))
תסביריזיויק
היא מתכוונת לצביעות העולמיתזמירות
איפה כל אלו שהפגינו והרעידו עולמות נגד ישראל במלחמתה בעזה, בגלל הסבל שנגרם לאזרחים הפלסתינים, כאשר השלטון האיראני טובח באזרחים שלו?
איפה כל אלו שצרחו “זכויות אדם” בעזה, כשבאיראן השלטון יורה, תולה ומענה את העם שלו?
מוסר שלא עקבי הוא לא מוסר — הוא פוליטיקה.
מי שבאמת נלחם על זכויות אדם — לא בוחר קורבנות לפי אג'נדה.
במה בדיוק אני יכול לעזור להם?הסטורי
זיויק הוא זה ששואל. ומבקש מאחרים לענותזמירות
כמו המראיינים באולפנים.
התפקיד שלהם רק הוא רק לשאול…
לא לספק תשובות ופתרונות
שהם טועיםנקדימוןאחרונה
מי כמוהם יודע כמה קשה ומסובך להפיל משטר.
זה יקרה, טראמפ יתקוף - איראן לא תוותר לעולם.
מה שקורה כרגע זה שהקואליציה של החירות מתארגנת לקראת המהלך הגדול. העם הפרסי צריך להיאזר בגבורה, ולדעת, שאוהבי החירות והאדם מכינים כרגע את המלאכים שישחררו בעז"ה את העול הנאצו-איסלאמיסטי שמכחיד אותם. אל תתיאשו!
למה הממשלה כל כך כנועה לטראמפ בעזה? יש בזה הגיון?זיויק
למה המפדל ( מפלגה פייק דתית לאומית) לא בממשלהאיתן גיל
מוקדש באהבה ל- @הסטורי
כי ב- 30 השנים האחרונות היא ניהלה משאים ומתנים קואליציוניים שלא בתום לב. היא משכה זמן על דרך השגרה, ובהמשך ניסתה לחמוד תיקים שבינתיים הובטחו לשותפות אחרות.
כאז גם היום. הים אותו ים, והיורשים מפטירין כאשתקד.
זה כל הסיפור על רגל אחת שבגינו ש"ס מגרדת את המנדט השנים עשר, וסמוטריץ' את הרביעי.
לא חינוך יהודי, לא שבת, לא כשרות, לא תריג מצוותאיתן גיל
רק ג'ובים עוד ועוד.
זרח וורהפטיג מתהפך בקברו.
חחחברגוע

^^^^הסטורי
אובססיה, כבר אמרנו?הסטורי
היא מובילה את החינוך היהודי - תשאל כל ראש ישיבה בציבור (שמעתי באוזני מכמה וכמה), כל ראש אולפנה, כל מנהל בית ספר.
היא מובילה את יישוב ארץ ישראל - בזמן שאתה מקשקש על אנטנות, יהודה אליהו מקים עוד ארבע חוות.
היא מובילה את שמירת שבת - כולל קידום הכלכלה על ידי לדוגמא פתיחת הבורסה עד שעתיים לפני שבת.
היא מובילה ואתה באובססיה וכפיות טובה מקשקש כאן בפורום. בהצלחה.
חיפאים סוחרים בבורסה בתל אביב עד שעתיים לפני שבתאיתן גיל
וחוזרים הביתה במקרה הטוב כעבור 4 שעות
בשעת ברכת המזון בכל בית יהודי.
"יהדות ליברלית".
הרב קוק מתהפך בקברו.
למה שיקח להם 4 שעות מת"א לחיפה?ברגוע
בכלל 'סוחרים' נוכחים היום בבורסה?הסטורי
אני לא מבין גדול בבורסה, אבל ככל הידוע לי כמעט כל המסחר היום הוא ווירטואלי, זה לא שבשביל לקנות/למכור מניות צריך להגיע פיזית.
נשמח לתגובת המבינים:
מה פתאום?אריק מהדרום
כדאי שתטריח את עצמך לבורסהאיתן גיל
לפעם אחת- לפחות.
במקום לקשקש...
וכך זה עובד: עמך ישראל שקונה ומוכר מניות בסכומים קטנים, נותן הוראות דיגיטליות לנציג שלו בבנק או בבית ההשקעות.
ואפילו אין לו דריסת רגל בבורסה.
ויש את הסוחרים והמשקיעים הבינוניים והכבדים שנפגשים בבורסה וסוגרים עסקאות/ קומבינות בארבע או בשש או בשמונה עיניים.
כמו עם סיעת הציונות הדתית בכנסת.
שאל את סמוטריץ', הוא מבין בזה.
תקשיב לעצמךהסטורי
כמה וכמה ענו לך שאנשים לא צריכים להגיע פיזית.
אם אתה מדבר על פגישות שמתקימות ב'מתחם הבורסה', הן יכולות להתקיים בכל מקום אחר.
(וכפי שענו לך, מגיעים מרמת גן לחיפה בהרבה פחות זמן)
מתי היית לאחרונה במתחם הבורסהאיתן גיל
ספר לנו ממקור ראשון איך זה עובד.
קרא שוב מה שכתבתי קודם.
לא הסוחריםברגוע
בכ"מ המסחר נגמר בשעה שתיים, ככה שאין סיבה שלא יספיקו לחזור הביתה לשבת.
למה זה אמור להיות שונה מכל מקום עבודה אחר?אריק מהדרום
למה נסיעה מתל אביב לחיפה אמורה לקחת 4 שעות?
למה אמורים להיות שם עובדים מחיפה?
למה אתה שואל אותי?ברגוע
כבר 30 שנים שהמסחר לא מתנהל במקום פיזיפשוט אני..
וב-4 שעות מגיעים לאילת, לא לחיפה
אם אתה כל כך מודאגהסטורי
אכן כךאיתן גילאחרונה
כשהערתי למישהו שהוא פלש לתחום חילול שבת דאורייתא הוא ענה לי שיש עוד 4 דקות עד כניסת שבת.
נבל ברשות התורה.
מידע חדש על המרגל הסודי, ואשמת המשטרה בטבחסביר11
סיכום חלקי של הראיון המצ"ב-
א. כמה סימים נדלקו? 3000 ולא עשרות כפי שפרסמו .
מתי נפתחו? ארבעה -5 ימים לפני הטבח, ולא בחמישי כפי שטוענים.
גם המשטרה ידעה אז על פתיחת הסימים, ואיפשרה את כל הפעילות ומסיבת הנובה,
כלומר גם המשטרה אשמה בטבח הנובה.
ב. גם בלון התצפית של הקמ"ג בדימונה זיהה את הפעילות החשודה מספר ימים לפני הטבח, והודיע לכל מי שצריך ,
והכל הושתק .
תחליטו האם זה לא מריח כמו בגידה.
ג. כידוע המרגל הסודי עו"ד א' , שנצ"מ אבי וייס אמר/אומר וכותב את שמו הפרטי -
מנע את שחרור רוב/כל החטופים שהיו בתחילת המלחמה מתחת לשיפאא, הוא הוכנס לבור הפיקוד על ידי קצין בכיר מאחים לנשק.
זאת מכיוון שידידנו א' העביר למפעיליו את תוכניות הפעולות המיוחדות שישראל הכינה כדי לפרוץ לשם ולשחרר אותם -ודי מהר הועברו החטופים למרחבי העיר ומאות/אלפי הק"מ של המנהרות,
ונוצרה סאגת החטופים בגללו.
ד.הוא עקב אחר:
1 פעילות מדינת ישראל באוקראינה ,במיוחד אחר גופי המודיעין של ישראל שם ,
ודיווח מן הסתם למפעיליו .
סיפור הכיסוי נקרא לב כחול ,שהוא כביכול סיוע ליהודי אוקראינה. חלק מסיפור הכיסוי שלו נחסף על ידי כתבת הארץ.
2. פעילות והתנהלות מערכת המשפט בישראל, וזאת עשה כנראה בהיותו מתמחה במשרד עורך דין שהיה אחד המשנים של היועמ"שית ,שהוא נקי כפיים ולא קשור לבעיה כלשהיא.
3. ניסה להשפיע על התקשורת בישראל ובמיוחד על עיתון /אתר ישראל היום, כנראה כדי שהתכנים יהיו בצורה המתאימה למפעיליו.
ד.עו"ד בכיר סירב לטעון עבורו שאיננו שפוי כדי לפטור אותו מאימת הדין,
ומאז הוא מיוצג על ידי עורכי דין שהם אנשי הפצ"ריה והשבכ (בשירות מילואים), כנראה כדי להשיג את התוצאה הרצויה- שחרור מלא בטענת אי שפיות, וכך יוכל להמשיך בחייו.
אי-שפיות היא כידוע הטענה שבה צפויים לשחרר את הפצ"רית עצמה, והעולם יחזור לנהוג כמנהגו.
ה. 75 קצינים בכירים שעמדו איתו בקשר, בהם שני אלופים ,וכל השאר תא"לים ואל"מים ,לא נחקרו .
התרשמותי האישית מדבריו של נצ"מ אבי וייס היא שהמרגל הסודי עו"ד א' עבד עבור ה cia והעביר לו את המידע. (כמובן אולי אני טועה).
הראיון כאן:
הרצי שלנואיתן גיל
הרמטכ"ל לשעבר הרצי הלוי בפרשת הדלפת המסמכים לבילד
כ"ה בטבת תשפ"ו / 14.01.26
הסתיימה עדותו של הרמטכ"ל לשעבר הרצי הלוי בפרשת הדלפת המסמכים לבילד. העדות נמשכה כשש שעות.
אם התכשיט הזה צח כשלג, על מי היה לו ללכלך במשך כשש שעות
א. שליטת INSS בויקיפדיה. ב. ויקיפדיחה ודברי חרטהסביר11
מי שמנסה לכתוב נתונים על הנפגעים בעזה בויקיפדיה (לפחות בתקופה שבדקתי) מקבל חלון קופץ שמתריע בפניו שהגוף המוסמך לכתוב על זה בויקיפדיה הוא רק מכון INSS
הפנים האמיתיות של inss:
כשהשוויתי בעבר את מספרי הפצועים האמיתיים לעומת נתוני ויקיפדיה מצאתי פער גדול.
ויקיפדיחה: לצערנו המורים שולחים את התלמידים להביא חומר לעבודות, מפלטפורת ההסתה והשקרים ויקיפדיה.
לארי סנגר ,מייסד של הויקיפדיה,הביע חרטה לאורך השנים על הקמתה, וביקר את השינוי בגישה של ויקיפדיה והפיכתה ל"אפלה" או מוטה, והוא מביע תמיכה בפרויקטים אלטרנטיביים ששואפים לשמר את המודל המקורי של ידע חופשי, אך ללא הטיות.
הביקורת מתמקדת בהטיה פוליטית (בעיקר בכיוון השמאל( וניהול לא תקין של הקהילה.
בהמשך/מחר אשלח מקרה שקרה לי עם המנהלים הישראלים שם
קטע מה שכתבת על INSSמשהאחרונה
מעניין. צריך לבדוק את זה יותר.
(פטיש) אסור בערוץ 7 (פטיש)