מעניין שעוד לא נפתח כאן שרשור על הנושא החם במגזריזהר

מה אני אגיד לכם, אני מבסוט.

לראות את חונטת צהר ושאר הקונסרבטיבים נזעקים ונלחצים. לראות מלא טוקבקיסטים עם חשיבה בריאה שהפוליטיקלי קורקט המגזרי לא שיבש להם את השכל. בנוהג שבעולם אתה בטוח שאתה לבד. הס מלהזכיר דעה אחרת. לדבר על רבנים? זה טאבו. והנה הם צצים בהמוניהם, שותפים רבים לאמת הברורה הזאת. משמח מאוד.

לא הבנתיחנטרישש

פתח סרוגים או כיפה. תראה על מה חצי מהכותרות היום.יזהר

הרב ריסקין ?! מה הקטע של הרבנית זה הסיפור?חנטרישש

התאפקתי לא לפתוח את הנושא הזהמרדכי
בס"ד

ואני בהחלט לא מבין על מה המהומה?
הרי חוקק חוק (שמי שהייתה שותפה בחירה לו זרת מפלגה מאוד מאוד מסויימת) שרבנים יכולים לכהן עד גיל מסויים, כי הם לא כמו נשיא שיכול לכהן גם בגיל 90, רבנים חייבים לפטר קודם. חוק שעצוב שהוא חוקק ובושה שהוא בכלל עלה למחשבה

בעקבות החוק הזה הרב ליאור עזב את קריית ארבע כי הרב פוטר. הרב זלמן מלמד כבר לא רבה של בית אל בגלל גילו. ואם אני זוכר נכון גם הרב שלוש מנתניה הוצא מפקידו כי הוא זקן מידי לחוק. ואז לא שמענו התנגדות כל כך חריפה ולא כל הרבנים מזרם מאוד מסויים יצאו בכותרות שמספקות מלא תוכן לסרוגים וכיפה. אז מה קרה פתאום עכשיו?

נכון שלרבנות הראשית יש יכולת להאריך את הכהונה, אבל בדיוק בשביל זה היא קיימת בשביל להחליט מי מתאים ומי לא. זה בדיוק התפקיד של הרבנות. רק כדאי שבמקום להאשים את החרדים שיזכרו מי קידם את החוק הזה.

וכמובן -
מכיוון שמדברים פה עח רבנים, נא לעסוק בעניין הכללי ולא בגופו של רב כזה או אחר.
זה מוזר כי באפרת זה בדיוק מתאים להם" רב כזה?!חנטרישש

סלח לי אבל שטויות!!שלומי20104
עד הרב ריסקין המהלך היה נורא פשוט.
בדקו אם הרב עדין כשיר ורוצה והאריכו לו(אצל הרב מלמד הוא לא רצה ואצל הרב דב ליאור זה היה פוליטיקות פנימיות של קרית ארבע).
להזכירך מועצת הרבנות הראשית לא ממנה רבני ערים ולכן אין שום סיבה שתדיח אותם על רקע מקצועי, הסמכות היחידה שהיתה להם עד היום זו היתה כשירות.
וכמו שאמר דימ אם אתה נותן להם את הכוח לקבוע מי מספיק אורתודוכוס בשבילם אז הרבנים הבאים בתור זה הרבנים שעוליםנלהר הבית.

לא מכיר את הרב ריסקין וכנראה לא הייתי פוסק כמהו בכלום אבל אני לא רוצה שמועצת הרבנות הראשית תוכל להחליט מי מספיק אורטודוכוס ובא לה טוב בעין.
אצל הרב ליאור אני יודע בוודאות שזאת הסיבהמרדכי
בס"ד

ואני כמעט בטוח שזאת גם הסיבה אצל הרב מלמד.
רק לא נשכח שגם היה את הפחד הזה אחרי שהרב שטרן נבחר לרבנות ירושלים, שכעבור זמן קצר מאוד הוא גם הגיע לגיל, ולא יתנו לא הארכה. וגם שם איש לא פצה פה ממי שהיום תוקף את הרבנות הראשית, למרות כל הדיבור סביב הסיכוי שהוא לא יוכל להמשיך את התפקיד שהוא רק התחיל.
אף אחד לא פצה את הפה??שלומי20104
אתה לא זוכר איזה אמבוש עשו שם??

אגב רק אני שם לב שכל מי שמנסים הדיך זה כאלה אפעס מהציונות הדתית..
הרב דב ליאור עזב כי הוא הגיע לגיל ולא רצה להאריך בגלל פוליטקות גם אני יודע כמה דברים..
הרב מלמד לא רצה שיאריכו לו.

אני אומר שוב שים לב שהיום זה הרב ריסקין ומחר ידיחו את הרב דרורי בקרית שמןנה בגלל העליה להר הבית!
התכוונתי מאותו הצד שהיום מופיע בכל כותרת שניהמרדכי
בס"ד

נאמר לי במפורש מלשכת הרב שזאת הסיבה.
הרב דב ליאור עבר את גיל 80 שאחריו אין להאריך.שלומי20104
הרב מלמד זה רבנים בהתיישבות ששם כנראה החוק שונה.
(זה תשובה שנכתבה אחרי בירור).

עד היום שני רבנים זומנו לשימוע אחד כי זייף חתימה והשני על גניבת ספרי תורה.
כדאי לשים לב, אגביזהר

שבטוקבקים כותבים רבים מתושבי אפרת טענות שונות נגד כהונתו של הרב ריסקין, ולא רק בקטע הליברלי. הם טוענים שהוא לא ממש מתפקד כי הוא כל היום בחו"ל, בנסיעות, דואג למוסדות שלו וכו'.

אמנם יש גם הרבה שכן אוהבים אותו שם.

בעקרון לאף אחד אין סמכות להדיח רבני ערים. פתח ענק לשחיתותGקר

לא ייתכן שרב של יישוב גדול יכריז על אמונה ביש"ו ובנישואי הומואים וימשיך לכהן בתפקידו.

לא ייתכן שרב של יישוב אחר יורשע בבית דין של הרבנות עצמה בהחטאת הרבים בכריתות, וימשיך לכהן בתפקידו.

מי שחושב שהמצב בו לרבנות אין סמכות כלל להדיח רבני ערים ושכונות הוא מצב הגיוני וסביר, אינו אדם שפוי בדעתו.

מעניין,די"מ
איך הסתדרו עד שהרב קוק הקים את הבנות הראשית?
כמו שהסתדרו בנושאים רבים שאינם דורשים התנהלות כללית-ממסדיתאלעד

חרמות, נידויים, פוליטיקות קטנות וכד'

סדר וממלכתיות פירושם אכיפת נורמות ציבוריות וקודים אתיים מחייבים

בכפוף לאישים המרכיבים אותם, כמובן.

וזה נכון בכל נושא שהממשל עוסק בו:

רווחה, בטחון, בנייה, משפט וכו'

במדינה הנוכחית אני בעד הפרדת דת מדינהדי"מ
מה שקורה עכשיו זה לרקוד של החץונות.זה לא עובד.
עדיף כבר שיפרידו וזהו.
זה הרי לא באמת ממסדי התמסדות הלכתית אמיתית זה סנהדרין.
הרבנות כל כך הפוכה (זהנשיש רב אשכנזי וספרדי זה דוגמא בולטת לזה)
אני לא מסכים איתך.די"מ
היום לא מאריכים לרב בגלל זה ומחר כי הוא בעד עלייה להר הבית או נגד השכרה דירות לערבים או כל דבר אחר.
זה שני דברים אחרים שלא קשוריםמושיקו

רב צריך לתת שירות- רב מבוגר לא יכול לתת אותו שירות כמו רב צעיר.

החלטות אחרות זה משהו אחר

למה הגבת לי?די"מ
על מה שכתבתמושיקו

או לא הבנתי אותך כראוי

לא מאריכים לו בגלל דעותיודי"מ
זה הליך שהוא לרוב פורמלי נטו ותמיד מאשרים.
אבל במצב מתוקן זה מה שצריך להיותמרדכי
בס"ד

אני לא משליך על הסיפור הזה או על הרבנות של ימינו, אבל זה בדיוק אמור להיות התפקיד של הרבנות הראשית, שאם יש רב שהוא לא מתאים לשרת את הציבור אז להוציא אותו מתפקידו. אם הוא מוביל את ההלכה למקום מאוד מאוד מסויים אז לעצור אותו. בשביל זה יש רבנות ראשית אחראית.
ולמה נראה לך שאני תומך במוסד הזה "הרבנות הראשית לישראל"?די"מ
לרב קוק היה חזון גדול.
לצערנו הוא נכשל ממזמן.

בכל מקרה הציבור שאותו הוא משרת אוהב אוהב אותו ותמך בו.
הוא הרב של אפרת לא של בני ברק.
ושם מרוצים ממנו ורוצים שהוא ימשיך.
אני לא מדבר על תמיכה או אי תמיכה, אלא מה המטרה שלהמרדכי
בס"ד

מה היא אמורה להיות.
ואתה צודק שלצערנו החזון של הרב קוק לא הצליח, ובאמת שחבל.

וזה לא משנה עם הציבור אוהב אותו, השאלה עם רב הולך ע"פ ההלכה או לא. לא קשה למצוא ציבור שאוהב ותומך ברב שמקל והולך על הצד הליברלי, אבל זנ ממש לא מה שאנחנו מחפשים ברב את אהבת הקהל, אלא האם הוא הולך ע"פ ההלכה ולא מחפש כל פעם איפה להקל או איפה לפרוץ גדר או לא.
הוא הולך ע"פ ההלכה ולא כל בייניש צעיר יכול לצקצק בלשונואלעד

איזו עזות

כבר הודעתי שאני לא מתייחס לגופו של רב או מקרהמרדכי
בס"ד

אלא לגופו של דיון בלבד.
מחילה שזה לא היה מובן בפעם הראשונה שכתבתי את זה.
לא מחפשים ברב את אהבת הקהליוני
אבל בטח שמחפשים ברבנות הראשית את אהבת הקהל, זה כל מה שמדברים עליו בשנים האחרונות!
ומה המשמעות של אהבת הקהל הזאת?יזהר

תראה, אני ממש לר תומך ברב ריסקיןדי"מ
אבל הוא גם באמת לא הרב שלי.
הוא הרב של אפרת ושם מרוצים ממנו.
הויכוחים ההלכתיים זה עניין אחר.
ברגע שאתה נותן לרבנות שרובה נדלטת על ידי חרדין להחליט זה פתח מסוכן
מה מסוכן בזה?יזהר

כמו שאמרתי מחר לא יאריכו למישהו כי הוא תמך בעלייההלהר הביתדי"מ
או כי הוא מעיז לחלוק על תרומת הדשן...
ומחרתיים ראש ישיבה שלא שר התקווה כל בוקר לא יוכל לערוך חופ"קאלעד

כל כלל וכל מגמה יכולה יום אחד להפנות את שיניה לצד השני

דרושה הרחבת הסתכלות ונשימה עמוקה שלא גורסת הרחקת כל מי שהוא לא ממש אתה

נו, אתה באמת רואה את זה קורה? אתה סתם זורקים דוגמאות מופרכותיזהר

כפי שכבר אמרתי, הדיון הוא על הגבולות. לכולי עלמא יש דברים שהם מחוץ לגבול. אז כל השאלה היא מהו הגבול. לכן זה מגוחך להגיד שהיום כך ומחר אחרת. כבר אתמול פסלו רבנים רפורמיים וקראיים, ולא קרה כלום.

מי שמעיז לחלוק על ראשון?די"מ
(תרומת הדשן)
לא הבנתי מה אתה רוצה.יזהר

חוץ מזה שהדיון הוא האם תרומת הדשן הוא ראשון. יש מחלוקת על הגדרת הגבול.

אני יודע.די"מ
אני רק אומר היום מבטלים את הרב ריסקין מחר את הרב טל (בתאוריה,בפועל הקב טל לא רב רשמי עם תפקיד מטעם הרבנות)
לא חושב.יזהר

תשווה את ההסכמות הנלהבות של הרב טל מכל גדולי הדור, לעומת ה"הסכמה" של הרב שרלו מרב 'אברום.

אז מה?די"מ
תראה,
הרב ריסקין (נראה לי) רואה את עצמט מחוייב ליהדות האורתדוכסעת זהנדאולי הוא מעוות אותה זה עניין אחר.
אצם זה שהוא רואה צורך לעוות אותה זה כימהוא מחוייב אליה.
השוואה מעניינתאלעד

אני סבור שלפחות על הנייר ניתן להשוות בין הרבנים

ביחסם לממסד ושלוחותיו

האמת שכן. לא דרושים מהלכים נועזים מידיאלעד

כך שבעוד כך וכך זמן יאיישו את מושבי הרבנות הראשית אישים אלו ואחרים ויקבעו תקנות הפוכות

אבל מה שבאתי להדגיש הוא שגם אם זה לעולם לא יקרה,

"דרושה הרחבת הסתכלות ונשימה עמוקה שלא גורסת הרחקת כל מי שהוא לא ממש אתה"

אני חושב שיש המון המון רבנים ש"הם לא ממש אתה"יזהר

בנוגע לרבנים הראשיים, ובכל זאת לא מעיפים אותם. אל תיתממו,. מדובר במקרי קיצון. אפשר לומר שהם לא מספיק קיצוניים בשביל צעדים שכאלו, אבל זה וודאי לא מסכן את המיינסטרים.

לו הייתי מכיר אותו יותר אולי הייתי מסכים איתךאלעד

מהמעט שאני יודע הוא אכן על הגבול,

אבל עדיין בצד הנכון.

הוא אשר אמרתי. אפשר לדון באיזה צד של הגבול הואיזהר

אבל אין חולק על כך שהוא קרוב לגבול, ואשר על כן, אין טעם לטעון שגם מי שנמצא הרחק מהגבול נכנס לקבוצת הסיכון.

פיטרו מאותה סיבה כמה רבנים חרדיםמושיקו
מה האלטרנטיבה שלך לנתינת הכח לרבנות?אדם כל שהוא

שאף אחד לא יוכל לפטר רב, גם אם הוא לא מתפקד/ יצא לתרבות רעה?

שהעיריה תוכל לפטר רב?

ששר הדתות יוכל לפטר רב?

בעיני, האפשרות הסבירה היא, שיהיה למועצת הרבנות הראשית כח לפטר.

אולי באמת כדאי להצריך רוב גדול [לא מכיר מה הכללים היום], שבד"כ לא יהיה נתון באופן בלעדי בידיים של ציבור אחד.

[ורבנים מסוגו של הרב טל בד"כ גם כיום מעדיפים להיות במקום שמאפשר להם יותר עצמאות, ופחות צורך בפוליטלי קורקט, גם בלי הפחד ממועצת הרבנות הראשית].

הסתדרנו מצויין אלפיים שנה.די"מ
קשה לי לסקור אלפיים שנה בהודעה אחת..אדם כל שהוא

[וגם אין לי מספיק ידע כדי לעשות את זה].

אם ננסה לתמצת ממה שנראה לי -

אז

א. - המציאות הייתה שונה. [רוב התקופה הציבור היה שומר מצוות בכללי, יחס אחר בד"כ להיררכיה התורנית].

ב. לא תמיד זה היה מצויין. 

יש רבנים שהתחילו את הרפורמה, ונשארו בתפקידם

ומנגד ישנם סיפורים קשים על רבנים גדולים, שהועברו ממשרתם ע"י הקהילה או ע"י  בעלי המאה/ הדיעה בקהילה, או שניסו להעבירם ממשרתם.

תכל'ס - מה אתה מעדיף במצב הנוכחי מהאפשרויות שהעליתי [או אפשרות אחרת, אם יש]?

כלומר-אדם כל שהוא

שיחד עם הרב ריסקין יפוטרו כל רבני הערים והמועצות, ואם הקהילות רוצות לעצמן רב, שידאגו לזה בצורה פרטית?

[אני מעריך שהנזק של צעד כזה רב על התועלת].

ואגב, נראה לי שזה לא מה שהיה אלפיים שנה. באותם שנים, לא הייתה מדינה, אבל במשך זמן רב הייתה סוג של אוטונומיה קהילתית, והדת לא הייתה נפרדת ממנה.

[ובמקרים הגרועים, היה מינוי רב מטעם השלטון הנכרי].

כן.די"מ
ואני בעד אוטנמיה כמו שהיה פעם.
רק שזה לא יקרה
הוא לא הרב היחיד שלא האריכו..מושיקו

הרב דרורי הוא מרבני הערים הפעילים ביותר. והזקנים ביותר.ותן טל

באיזה גיל נפטר הרבי שלך?די"מ
הוא לא היה פעיל עד סוף ימיו?
למה נשיא יכול להיות מבוגר ורב לא?מרדכי
בס"ד

להפך.
אנחנו מאמינים שככל שהרב יותר מבוגר השירות שהוא יכול לתת יותר גדול כי הוא לומד יותר ויש לו יותר ניסיון.
זה נכון, אבל עם הסתייגות.יזהר

שמעתי על מקרה של אדמו"ר חשוב שהיה כבר סנילי לגמרי, והמשיך לקבל קהל כרגיל ופשוט אמר לאנשים שטויות.

צריך לכבד מאוד גם שברי לוחות, אבל אי אפשר להתעלם מהמציאות. (כמובן שזה לא קושר כלל למושא השרשור).

אני מקבלמרדכי
אבל לכולי עלמא זה לא המקרהאלעד

אין טעם להקצין כדי לחדד עמדות כאשר הרב ריסקין עדיין יכול להאריך ימים על ממלכתו לשביעות רצון רוב מכריע של הציבור שתחת חסותו.

הנתון שמזדקר למולי כאשר אני בא לדון בסוגיה הוא שניכר כי ההימנעות להאריך את כהונתו נובעת משיקולים מחלוקתיים-הגותיים-השקפתיים, שלא לומר נקמניים, וכאן ראוי לשאול האם עמדת הרבנות הראשית חפה משיקולים זרים שאינם ממין העניין באשר לתפקודו או יחסו לקהילתו, שהם הם העילה לקצוב את משך שירות הרבנים.

וכאשר אפילו מר יזהר מודה שברבנות ששים להדיח אותו על רגע דעות שונות בעניין הגיור וכד' ובכלל ראיה מעט שונה מהזרם האורטודוכסי הרגיל, אז אני שואל את עצמי, כמו רבים אחרים, האם לא יתכנו דעות שונות מעט מהמקובל כל עוד הן במסגרת ההלכה ומתאימות ספציפית לצאן מרעיתו.

עוד לא הגעתי להכרעה

אן שאולי זה ייחס גורר ייחסמרדכי
בס"ד

למי שכבר תקופה מכריז מלחמה ברבנות וקורא להקמת גוף חלופי ומנסה רק להפיל את הרבנות. אולי לא הוא ספציפי, אבל הארגונים אליהן הוא קשור ודאי (צהר ובית הלל).
הרבנות הראשית איננה גנון וממנה לא הייתי מצפה ל"יחס גורר יחס"אלעד

זה בדיוק העניין

או בלשונו הזהב של הרב דרוקמן:אלעד

אמש התייחס הרב חיים דרוקמן, מבכירי רבני הציונות הדתית, לסערה סביב הארכת כהונתו של הרב שלמה ריסקין, ואמר כי "אסור למועצת הרבנות הראשית להשתמש בכוח שניתן לה ביחס להארכת כהונת רב, למה שהוא לא נועד''.

הרב דרוקמן הדגיש כי ''הכוח שניתן לרבנות הראשית בא כדי לקבוע אם הרב כשיר למרות גילו למילוי התפקיד, ולא לשום דבר אחר''.

הרב דרוקמן הביע תקווה כי מועצת הרבנות הראשית תתעשת ולא תנצל את כוחה, "אחרת היא תפגע בעצמה וביחס של העם אליה". עוד הוסיף הרב דרוקמן כי "לא חייבים להסכים בכל עם הרב שלמה ריסקין, אבל בגלל זה למנוע ממנו את רבנותו תוך שימוש בסיבה פורמלית של גיל זוהי שערורייה ואי אפשר להשלים עם עוול כזה".

אגב גם אותו הדיחו בזמנו על אותו רקעמושיקו
הוא לא עשה בלגן..
זכותו שלא לעשות בלאגןאלעד

למרות שאינני זוכר שהדיחו אותו ממשרת רב ישוב

הרב דרוקמן הוא רב היישוב מרכז שפירא כיום - על מה אתה מדבר?ותן טל

הרב צפניה דרורי בן 78, רב העיר קרית שמונה כיום

הרב יעקב אריאל, בן 77, רב העיר רמת גן

הרב יצחק חיים פרץ, בן 77, רבה של נהריה

הרב ישראל מאיר לאו, בן 77, רבה של תל אביב

הרב יוסף שרביט, בן 93 (!!!), רב העיר הספרדי של אשקלון

נראה לי זה מספיק...

תודה על הפירוט!אלעד

הבאתי קישור להארץ באחת ההודעותמושיקו
זה לא באמת יחס גורר יחסיוני
אבל למה הם מצפים שהרבנות תבוא לקראתו (וזה נחשב לבוא לקראתו) מתי שהוא רק פוגע בה? אין להם עניין להמשיך לעצמם את הבעיות..

זה מזכיר לי את השרשור אם הוויכוח האם להציל ממוות יהודי כזה שפוגע ביהדות. למה שהם יצילו לו את המשרה?!
מה הקשר "לבוא לקראתו"?די"מ
מבחינת החוקיוני
עדיין לא הבנתידי"מ
לא קשור ליחסמושיקו
זה חוק ששס קידמו אותו בעבר (לפני 8 שנים) וקודם לאחרונה עוד על ידי הבית היהודי.

מדיחים הרבה רבני ערים והאחרון שהיה יוצא מן הכלל היה הרב שטרן רבה ירושלים.

לקחת את זה כמלחמה אישית זה הטעיה ורמאות.

מה שמצחיק זה שעכשיו בנט מודיע שהוא יגיע לשימועמרדכי
בס"ד

הוא בעצם יוצא נגד החוק שהוא עצמו קידם. מעניין.
"לקחת את זה כמלחמה אישית זה הטעיה ורמאות."אלעד

בחיי אינך יודע מה אתה סח.

גורמים ברבנות מצהירים באופן הכי גלוי שאפשר, מהן הסיבות שהםותן טל

חושבים להדיח את הרב ריסקין

בחייך, אל תעשה את עצמך תמים... או שבאמת אתה  אדם לא אקטואלי בעליל, ולא מחובר למציאות של העולם הזה...

מעניין אם הרבנות הראשית הייתה מדיחה את הרבי שלך ממשרתו (תיאורטית...) - מעניין אם גם אז היית כל כך נינוח עם זה...

הם הדיחו..מושיקו
ואז?די"מ
אני לא מבין איך אפשר להאשים את צהר ובית הלל במלחמתם ברבנות.
הרבנות הראשית לישראל היא גוף רקוב!
זה שיש לי טענות כאלה ואחרות נגד צהר ובית הלל לא אומר שכל מה שהם עושים זה רע
"כל עוד הן במסגרת ההלכה" - כל הדיון הוא על הגדרה זו..יזהר

אז בגלל זה להוציא אותו מהיהדות?די"מ
בדיון על 12 הצעדים טענת שיש שני סוגי גיונים יש דיון בבית מדרש ויש דיון על גבולות בית המדרש עצמם.
לדעתך כאן מדובר בסוג השני?
ודאי.יזהר

נכון.נניח שלמעלה מגיל 85 יהיה לו סגןבחורצ'יק

שיהיה מעורב בפרטים.וכל מקרה לגופו כמובן.אבל כעיקרון זה ממש לא צודק להגביל את הרבנים לגיל 70.

זה נכון,אבל כאן לא מדובר במשהו אישימושיקו

רבנים הרבה יותר מקובלים והרבה יותר קיצונים לשני הצדדים לא האריכו את משרותיהם בגלל הגיל.

מי שנותן לנצל את זה  להציג את המצב  כרדיפה אישית  בשביל לדחוף דעות מקילות מעלה תהיות  דווקא אם באמת הוא ראוי למשרתו ..

ולמי שלא מעודכן

הרב יעקובוביץ מהרצליה

הרבאגשלטים מרמת השרון

הרב אשכנזי מפר חב"ד

ובכלל כדאי לעקוב אחרי  הנושא

http://www.haaretz.co.il/misc/1.889795

http://www.col.org.il/show_news.rtx?artID=29679

אגב נשיא, כבר היה לנו ראש ממשלה לא מתפקדמשה

שלמעשה פקע תפקידו ביום שנבחר מישהו אחר במקומו.

תאורטית זה יכול לקרות גם לנשיא - שיהיה סנילי ואי אפשר יהיה להדיח אותו עד תום כהונתו הרשמית.

(אותו ראש ממשלה אחר כך הוא הונשם משך שנים כדי לקבל את הפנסיה הצבאית והפנסיה כרה"מ לשעבר, כולל הרכב והנהג והמשרד שהגיע לו, כשבעצם משפחתו חגגה על כל הסידור הזה. לו היה אזרח - היה נמצא הפיתרון ההלכתי לא להאריך את "חייו")

בוא נשים את הדברים על השולחן:יזהר
עבר עריכה על ידי מרדכי בתאריך י' בסיון תשע"ה 19:18

העניין היחיד שעומד כאן מול עיני הרבנות זה עניין הגיור.

גיור לא קשור לאפרת או לכל מקום אחר. זה שערי הכניסה ליהדות.

צהר ירו לעצמם ברגל ועכשיו הם בוכים. עם עמלו להכניס החלטת ממשלה בשביל הרב סתיו והרב ריסקין, אז הרבנות מוצאת סעיף אחר למנוע את האסון. זה הכל.

גם אני לא תומך גדול של מוסד הרה"ר, אבל בסופו של דבר במציאות הנוכחית ברר שעדיף שסמכויות ירוכזו אצלו. 

ממש לא מסכים איתך.די"מ
דווקא אתם שבעד התחדשות ההלכה ולא מקובעות לקיין צריכים לדון עניינית ולא בסיסמאות של "מדרון חלקלק" ו"הקונסרטיבים החדשים".
מה הקשר? זה ענייני מאוד.יזהר

אגב, טענת המדרון החלקלק שלי היא במענה לטענת המדרון החלקלק שלך. ודוק.

האמת שבונשא הגיור אין לי מושג בכלל.די"מ
אבל פעם כשהייתי פעם בתורת החיים ראיתי שם חוברת (במקום של זה שמתחתן עוד שבוע וחצי) נגד בית הלל.
היה שם חלק שהם ציטטו כל מיני פסקים של רבנים מבית הלל והסבירו למההזה כזה נורא.
זה היה פשוט מגוחך.
אתה לא יכול לצאת נגד חדשנים כשאתה בעצמך כזה.
אתה יכול לצאת ענייינית נגד מה שהם אומרים אבל לא על עצם היותם חדשנים.
חדשנות זהו מושג חמקמק.יזהר

יש הבדל מאוד מאוד מהותי בין החדשנות של תורת החיים לחדשנות של בית הלל, צהר והרב בני לאו.

אפשר להרחיב על כך הרבה, אבל הכי טוב יהיה אם תלמד בעיון מאמרים של הרב טל ותלמד בעיון מאמרים שלהם. אני בטוח שתחוש את ההבדלים מהר מאוד.

בודאי.לא צריך בעיון מספיק רפרוף.די"מ
אבל זה לא סותר שלפעמים ברמת ההלכה היבשה יש משהומבמה שהם אומרים.
אני לא בקיא בסוגיות כל כך אבל צהצעט שאני מכיר לא לתת לנשים להחזיק ספר תורה או להעלות אותה לתורה עם לציבור אין בעיה עם זה(הרי כל הבעיה זה "כבוד הציבור") זהנלא כזה ברור ופשוט שזה אסור.
אם זה נובע ממקום בעייתי צריך לתקוף את המקום הבעייתי ממנו זה נובע ולא לצעוק " רפורמים".
יש לי דוד שמשתייך לפלג הזה (אורתדכסים אולטרא אולטרא מודרנים שממש על הגבול) הוא לא מוכר בארץ כי הוא מארה"ב אני מוצא הקבה יותר משותף איתו מאשר עם אחיו שהוא ראש כולל ועד לא מזמן היה ראש חבורה במיר.
הפסיקה הסופית היא עניין שולי כאן.יזהר

עד כמה שזה נשמע מוזר.

אין שום טעם לנופף בבת של רש"י שהניחה תפילין, כשהמניע כיום הוא אחר לחלוטין. הנקודה היא שלמרות שהם צודקים בפסיקה כזו או אחרת - זה לא קו גבול מבחינתם.

זה דומה קצת לסוגיית גיוס בני הישיבות. גם אנחנו מסכימים שמי שלא לומד נכון שיצא לצבא או לעבודה ולא יתבשל בישיבה כדי לא לפגוע בשידוך של אחותו, ובכל זאת בקרב של יאיר לפיד מול החרדים אנחנו לגמרי עם החרדים. סוגיית הבטלנות של בני הישיבות היא פיצ'יפקעס לעומת המניעים שעומדים מאחורי כל העניין: שנאת הדת, התורה ולומדיה. ובסופו של דבר המניעים מקרינים גם על התוצר הסופי.

וכך גם כאן.

לכן לענ"ד המשותף שאתה מוצא עם על האולטרא לייט ולא עם אחיו - הוא טעות אופטית מסוכנת. כפי שכתבת: זה נובע ממקום בעייתי ומסוכן, וזה גובר וכמעט מבטל את נכונותה של פסיקה כזו או אחרת. מה גם שגם בזה - המניעים מקרינים על התוצר הסופי, ואפשר למצוא גם פסיקות מסוכנות שלא שיערום אבותינו.

וראה עוד בעניין זה במאמר שכתבתי פעם. אמנם היום הייתי כותב כל מיני דברים אחרת, אבל העיקרון נשאר.

אני בגדול מסכים איתך.די"מ
הבעיה שזה לא מה שטוענים אלא *גם* אתה זה טוענים.
ברגע שמציירים כאילו אין שום בסיוס ונכל חראטה ואפעס זה לא נכון.זה פוגע וצוריד מערכך (כמו להגיד על מישהו שהוא מתיר נידות ובאותה נשימה שהוא לועס מסטיק באמצע התפילה..)

יש לציין דוד שלי ממש לא אולטרא מודרני הוא גם מחמיר כשהוא סובר שצריך,הוא בחיים לדוגמא לא ידליק את האור בשבת כמו אתו רב בשלג..

הבעיה היא המניעים ועליהם צריך לדון.
הרי גם רבך "העיז" לחלוק על תרמת הדשן ועורר סערה (בחוגים המקורבים) והרב ךיאור כתבה תשובה חריפה על פסיקתו בעניין ציצית בחולצה מכופתרת.
אתה צריך להבין שכדאתה טוען נגד החדשנות שלהם אתה יורה לעצמך ברגל
לא יורה בשום רגל. רע-בני צוהר הם אויביה של היהדות.הוד קדומים
והסרטן הפמניסטי הוא אויב היהדות, בדיוק כפי שהערבים הם אויבי היהודים.

עדיף ללכת לשחות בים בשבת מלהישמע
ל'פסיקות' המטורללות של צוהר ובית חילל.
אתה מגבב שטויות כרגילדי"מ
לשמוע את זה ממך זו לא מחמאה ולא עלבון. פשוט לא מענייןהוד קדומים
יאלה בנים תריבוחנטרישש

.... @ותן טל 

@יזהר

@נהנה ברוקות

זה פשוט תיאור המציאותדי"מ
אם לא היית כזה נקץ אולי הייתי מרחם עליך
חחחחח אתה פשוט מצחיק אותי (בשיא הרצינות) תודה!הוד קדומים
החוק הזה קיים בגלל "שברי לוחות"משה

אנשים שמזמן לא יכולים למלא את תפקידם אבל אי אפשר לפטר אותם והם מקבלים משכורת כל עוד מנשימים אותם.

(זה לא קורה רק במגזר הרבני, עיין ערך אריאל שרון שאם היה אזרח פשוט היו מוצאים היתר הלכתי לא להאריך את חייו).

למעשה, פרשת הרב ריסקין מצוהר העלתה כמה נחוצה היכולת להדיח רבנים שלא הייתה קודם. במצב שקדם לחוק הזה אדם היה יכול (תאורטית) להעשות צדוקי ועדיין אי אפשר היה לפטר אותו מתפקידו.

הסיפור של הרב ריסקין (וכן רבני ירושלים שהיו בסטטוס דומה אם אינני טועה) הוא נקמת המערכת הפוליטית-רבנית במערכת הפוליטית על החוק הזה.

וכמובן דעתי הקבועה בנידון: להפריט.

להפריט זה כמובן הכי טוב.יזהר

אבל במציאות הנוכחית זה לא אפשרי ולא בכיון. ועד אז - דווקא הריכוזיות עדיפה על פני תוצרי הכלאיים.

אתה יודע שהרב ליאור "התפוטר" בגלל החוק הזה?Gקר

הוא כמובן עשה את זה בטעם טוב ובסטייל ובלי לספר לאף אחד מדוע הוא נאלץ לפרוש, בניגוד לריסקין שצווח ככרוכיה שרודפים אותו.

הלוואי ובאמת היו רודפים אותו (בושה וכלימה לרבנות הראשית שלא הדיחה "רב" שמאמין ביש"ו ותומך ב"משפחות" של הומואים), אבל אני לא חושב שזה המצב.

המצב הוא שלא הדיחו מעולם רב מכהן בשל פגמים בהתנהלות רבנית, וכנראה שלא ידיחו גם אם יבוא על הנערה המאורסה באמצע שוק התקווה. 

אין אדם יורד לסוף דעת רבו-אלא לאחר ארבעים שנהבחורצ'יק
עבר עריכה על ידי בחורצ'יק בתאריך י' בסיון תשע"ה 11:36
שוב טעינו

כמה שתמכתי ברב סתיו לרבנות הראשית,עכשיו אני מבין מדוע רבותינו  כ"כ התנגדו לבחירתו,.אז לא הבנתי.היו לי תהיות ושאלות..

עכשיו הבנתי עת פרשייה זו (דיון בעניינו של הרב ריסקין) חשפה לראשונה את פרצופם האמיתי לרבים. 
הרבנות דנה לגופו של עניין ונושאו:הרב ריסקין-שלא מדובר כפי שרוצים לתאר כ'מחלוקת הלכתית' גרידא.המדובר הוא על אדם שיש לו ככל הניראה אובססיה לנצרות.כפי שרק עתה נחשף -ולא הכל נחשף.חוץ מהתפילה הנוצרית-יהודית שקיים.השתתף (ע"פ המקורות שלי) בטקס המסיון בארנה,בנוסף לכל אלה אתמול פורסמו דברים נוראיים שאמר :

"דמותו של ישו תמיד ריתקה אותי. אני רואה בישו רב יהודי, כי הוא היה רב יהודי מודל לחיקוי… הגעתי למסקנה ברורה שהיהדות והנצרות הן כמו שורש וענף".

מאוויו ומאוויי חבריו היא להפוך את ארץ ישראל לארצות הברית.כל הזמן הם מזכירים את חלומם 'פירוק הרבנות-והטמעת מודל של רבני קהילות' (הרב שרלו:"אם...אפעל לפירוק הרבנות" גם הרב רוזנצוויג מ'בית הלל סיפק בימים האחרונים איזה ציוץ אודות תחלופה לרבנות הראשית בדמות קהילות-אינני מוצא כרגע את הקישור)התוצאה ברורה.רפורמים ונוצרים בכל פינה.לכל "רב אורתודוכסי" יש אולי כמה עשרות בקהילה.בהקהילה השכנה יש את הרבאיי החייכן.לצד האב הרב הנוצרי-יהודי-למען ישו (המודל לחיקוי של כל יהודי כמובן.)

חבר'ה,זו ארץ ישראל,הרבנות הראשית אותה הקים הרב עם חזונו הגדול לה-זה לא מוסד להתנגח בו.הוכחתם לנו שאתם בדיוק כמו נטורי קרתא ונוער הגבעות (ראה נספח)רק עם נגיעות רפורמיות ונוצריות.

עם כל העצב שבדבר-אתם בדרך לקבל גט כריתות מהיהדות האורתודוקסית.

תמיד רבותנו רואים את הנולד,את שכבר נולד-מזהים.ואת מה שיוולד-חוזים.ותמיד אני רואה שהם צודקים (מהבית היהודי כבר התפכחנו.אבל בנט דואג לשמר לנו את ההתפחות מידי פעם והיום בתזמון מושלם  מחציף נגד הרבנות הראשית לישראל:"אני לא אקבל נסיון סתימת פיות והדחה של עובד ציבור בישראל בגלל דעותיו ובתואנות שווא של גיל")

גם אם באיחור מה. וכמו שאמרו חז"ל: אין אדם יורד לסוף דעת רבו אלא לאחר ארבעים שנה.

מה בין רבני צהר לנוער הגבעות?      \הרב יוסף זיני שליט"א

ישנם צעירים הטוענים שהפלסטינאים אינם נענשים כהוגן על ידי הצבא או המשטרה ולכן הם מחליטים לטפל בהם. וכך בכמה תחומים בחברתנו ישנם שאינם מרוצים מהמוסדות הרשמיים של המדינה ויוזמים הקמת גופים חלופיים.

חשוב להתרענן ביום הזיכרון לרצח רבין, שרבים אינם מסוגלים למחול לו על התבטאויותיו האומללות ביותר כגון "שרק הליכוד מפחיד את הציבור ומאיים שנחיה תחת מטר פגזים מעזה ואין שקר גדול מכך" ועוד רבות כאלה.

אין שום היתר לחשוב או לפעול ח"ו בפגיעה כלפי האומר דיבורים קשים ומזלזלים בחלק ניכר של העם, ואוי לו למי שיחשוב שהוא השלטון ואפילו טוב מהשלטון עצמו. עיין ספר החינוך מצווה עא'.

אלה המיואשים מאפשרוּת חינוך הדור לכיוון הרצוי מדמיינים שבכוח הזרוע ישיא תוצאות יותר מוצלחות וכאן הטעות הגדולה. "אלמלא מוראה של מלכות איש את רעהו חיים בלעו", לא נאמר רק ביחס לכנופיות עולם התחתון.

מן השמיים זכינו לשליח מיוחד בדמותו של מרן הרב קוק זצ"ל שיסד את מוסד הרבנות הראשית לישראל בשנת ה'תרפ"א, הרבה לפני קום המדינה וכך יכלה לקום מדינה עבור כל תושביה היהודיים. אין לשער את גודל העיכובים בתקומתנו אילולא קיום הרבנות הראשית לפני כן.

ניתוק מהסמכות העליונה

עתה באים אנשים שונים, בלתי מרוצים מתפקוד פקידים מסוימים ומנסים להרוס ולהמעיט את כוחה של הרבנות, טוענים ששירתו בצבא, דבר שאיננו זר לנו, ובשם זכות זו טוענים בעלות על נישואיהם של חלק מעם ישראל!!!

רבנו הרב צבי יהודה הכהן קוק זצ"ל היה רגיל לומר "אין לנו שום דבר נגד החרדים אבל בדבר אחד לא נוכל למחול להם, במה שיכניסו את הרפורמה לתוך המדינה".

ברגע שפלג בעם מקים את מערכת הכשרות הפרטית שלו, אחר כך את מערכת הנישואין והגירושין, אפילו אם כל הפעילויות נעשו ע"פ כל כללי השולחן ערוך אבל בניתוק מהסמכות העליונה שהיא הרבנות הראשית לישראל, אין להתפלא אם יבואו גופים אחרים, כולל רפורמים, וידרשו "עצמאות" לעצמם ואם כך אין עם ישראל וגם השפעת התורה תהיה בסכנה ח"ו.

אלא שהמכונים "ציוניים" טוענים "מדוע מאפשרים זאת לחרדים?" שאלה צודקת בהחלט. אבל לא מפני שפלוני גנב ומסתובב חופשי לעיני השוטר, מותר לי לגנוב!

כל הארגונים הגרורותיים הללו פועלים על פי השטות של המכוּנים "חרדים". כמה מאות אברכים מחוגים אלו פושטים בכל יום בין מנחה לערבית לבתי כנסיות של עמך בית ישראל, מלמדים כמה הלכות, וחוזרים מהר לשכונותיהם, ואינן מוכנים לגור בין אותם היהודים התמימים שומעי לקחם.

כך רבני יישובים יוקרתיים ציוניים יוצאים בכל שבוע לערב או שניים לערוך חופות לזוגות רחוקים ואינם טורחים לבקש לשמש ברבנות שכונות אותם היהודים שהם משיאים.

לא נהיה לבנון

במשך עשרות בשנים הציבור הדתי הלאומי החזיק, ניהל ורומם את חשיבות המועצות הדתיות ואת רבני השכונות והערים. לפני דור פסקו אנשי אמנה וזנחו את מקומה של הרבנות לאחרים לא תמיד בעלי ראייה כלל ישראלית.

במקום להפוך את מדינתנו ללבנון תרבותי, שכל פאלנגא שולטת על סמטה מסוימת, בואו לערי ישראל לגור בהן, להשפיע במשך כל השנה על כל אחינו הצמאים ליהדות וליראת שמיים ודירשו מעצמכם להיות ממשיכי דרכו של הרואה הגדול מרן הרב זצ"ל ותיפשו מקומות השפעה בכל אתר ואתר, לשם הרמת קרן הרבנות וקרן התורה לאומה כולה.

זה פשוט מגוחך.די"מ
לרב קוק היה חזון גגול מאוד.
לצערנו הרב הוא כשל.
חבל להיות חסידים שוטים.
על מה אתה מדבר?!בחורצ'יק

איזה כשל תגיד לי?!?! זה שהרבנות אחראית על כל מערך הנישואין הכשרות הגירושין והגיור של מדינת ישראל זה להכשל??!! אז יש כמה שוטים שפתחו את בד"צ העדה החרדית ובד"צ בית הלל ובד"צ רבני צהר ובאמת נכון 'דבר אחד לדור' וזה חמור וצריך לקיים את החלק הראשון של האימרה הנ"ל.אבל מפה ועד לומר שהחזון כשל?! זה שיגעון.הרי כל הארגוני רבלאכים והבדצים היום כאן מחר  בארה"ב  הרבנות היית ונשארה תמיד.כיהנו בה גדולי הדור מאז ומקדם.אז לפעמים יש רב שלא מוצא חן כל כך בעיננו..אז מה?  גם היו ראשי ממשלות שלא מצאו חן..אז יאללה נפרק את המדינה ונחזיר לפה את הבריטים?!

סליחה , ממש זייפת עם השטויות הפעם.

פעם אחרונה שגדולי הדור היו ברבנות היה ר' אברום והרב אליהודי"מ
הרבה מים עברו מאז בירדן..
החזון של הרב קוק היה סנהדרין.
הקבנות לא קרובה לזה אפילו טיפה.
הוא לא תחם בזמן את החזון הגדול הזה שלואלעד

ולו היית שואל אותו מה נשאר ממנו כיום,

הוא רק היה מגיב בחיוך ואומר "סבלנות בני מה שעשו פה בכמה עשרות שנים כ"כ נפלא ונהדר וכ"כ שונה ממדבר השממה שאני פעלתי בו אז הבה נמתין עוד קצת"

אני לא חושבדי"מ
זה לא רק שזה לא צועד בכיוון זה צועד בכיוון הפוך
הרב קוק לא היה כזה חמודנפתלי הדגאחרונה
כשדברים חרו לו.

הוא לא היה מתייאש, הוא היה נלחם.
לא אעבור טענה טענהנפתלי הדג
אבל כל מי שמכיר במעט את הרב שרלו יודע שהוא נגד פירוק הרבנות. אתה מדבר שטויות והבלים.
(הוא פרסם סטטוס על פירוק הרבנות בהקשר הזה, אבל אתה כמובן ציטטת חלקים מסולפים ממנו)
אני מניח שעשית את אותו הדבר לרב ריסקין.

ותנו, תנו גט כריתות לכל שאר היהדות. תגמרו כמו האיסיים.
נקודה קצת אחרת..אדם כל שהוא

זה מלמד קצת על השאלה, לגבי השאלה האם כל מה שנעשה תחת חותמת הרבנות, הוא באמת בשליטת הרבנים הראשיים.

כנראה, שבהרבה מהדברים יש להם כח מצומצם, שגם להפעלתו יש מחיר של רעש גדול.

[כמובן, יכול להיות דברים שלא בשליטת הרבנים הראשיים, אבל נמצאים בידיים נאמנות אחרות].

הכל בשליטתה מגבוה.בחורצ'יק

אני מעריך שהרבנים הראשיים לא מכירים כל רב יישוב נידח..אבל בגדול הכל תחת שליטתה.וכל הבלאגן זה כי יש רבלאך שיש להם קשרים עם המערכת התקשורתית וכל ארגוני הטרור הליבראליים והם עושים הכל רעש..הכלבים נובחים והשיירה עוברת.נקווה שמועצת הרבנות תקבל החלטה נכונה,על אפם וחמתם של הנובחים.

נובמ'תגוונא

לדבר על רבנים זה לא עניין למשטרת הפוליטקלי קורקט של העידן הפוסט מודרני, זה מעוגן בהלכה ובמקורות אין מספר תחת הכותר ביזוי תלמידי חכמים ולשון הרע. מושגים זרים אולי לחלק, אז מומלץ להעלותם על נס.

כל אחד ומה שעושה אותו "מבסוט".

לא כל הרוצה ליטול את השם יבוא ויטול.יזהר

אף אחד לא חולק על גדרי כבוד ת"ח, אלא רק על מי נכנס להגדרה. ודוק.

שומר פיו ולשונו שומר מצרות נפשוגוונא

במחילה, אבל מי שמך?

כך נהוג אצלםאלעד

כך הוא התחנך

למה המפדל ( מפלגה פייק דתית לאומית) לא בממשלהאיתן גיל

מוקדש באהבה ל- @הסטורי

כי ב- 30 השנים האחרונות היא ניהלה משאים ומתנים קואליציוניים שלא בתום לב. היא משכה זמן על דרך השגרה, ובהמשך ניסתה לחמוד תיקים שבינתיים הובטחו לשותפות אחרות.

כאז גם היום. הים אותו ים, והיורשים מפטירין כאשתקד.

זה כל הסיפור על רגל אחת שבגינו ש"ס מגרדת את המנדט השנים עשר, וסמוטריץ' את הרביעי.

לא חינוך יהודי, לא שבת, לא כשרות, לא תריג מצוותאיתן גיל

רק ג'ובים עוד ועוד.

זרח וורהפטיג מתהפך בקברו.

חחחברגוע
באמת הבאת את ש"ס בתור דוג' למפלגה אידאולוגית שלא מחפשת ג'ובים?
אובססיה, כבר אמרנו?הסטורי
המפד"ל לא קיימת, אבל הציונות הדתית בממשלה והיא מובילה.

היא מובילה את החינוך היהודי - תשאל כל ראש ישיבה בציבור (שמעתי באוזני מכמה וכמה), כל ראש אולפנה, כל מנהל בית ספר.

היא מובילה את יישוב ארץ ישראל - בזמן שאתה מקשקש על אנטנות, יהודה אליהו מקים עוד ארבע חוות.

היא מובילה את שמירת שבת - כולל קידום הכלכלה על ידי לדוגמא פתיחת הבורסה עד שעתיים לפני שבת.

היא מובילה ואתה באובססיה וכפיות טובה מקשקש כאן בפורום. בהצלחה.

חיפאים סוחרים בבורסה בתל אביב עד שעתיים לפני שבתאיתן גיל

וחוזרים הביתה במקרה הטוב כעבור 4 שעות

בשעת ברכת המזון בכל בית יהודי.

"יהדות ליברלית".

הרב קוק מתהפך בקברו.

למה שיקח להם 4 שעות מת"א לחיפה?ברגוע
בכלל 'סוחרים' נוכחים היום בבורסה?הסטורי

אני לא מבין גדול בבורסה, אבל ככל הידוע לי כמעט כל המסחר היום הוא ווירטואלי, זה לא שבשביל לקנות/למכור מניות צריך להגיע פיזית.

נשמח לתגובת המבינים:

@משה

@אריק מהדרום

@פשוט אני..

מה פתאום?אריק מהדרום
הכל באפליקציה בלחיצת כפתור, אפילו המאמץ של לחיצת הכפתור נחסך מאיתנו, בטח שלא להגיע לתל אביב בשביל זה.
יישר כחהסטורי
מ.ש.ל

@איתן גיל, תתאמץ לבסס את ההשמצות המגוכחות שלך, לפחות על איזשהו רקע מציאותי...

כדאי שתטריח את עצמך לבורסהאיתן גיל

לפעם אחת- לפחות.

במקום לקשקש...

וכך זה עובד: עמך ישראל שקונה ומוכר מניות בסכומים קטנים, נותן הוראות דיגיטליות לנציג שלו בבנק או בבית ההשקעות.

ואפילו אין לו דריסת רגל בבורסה.

ויש את הסוחרים והמשקיעים הבינוניים והכבדים שנפגשים בבורסה וסוגרים עסקאות/ קומבינות בארבע או בשש או בשמונה עיניים.

כמו עם סיעת הציונות הדתית בכנסת.

שאל את סמוטריץ', הוא מבין בזה.

תקשיב לעצמךהסטורי

כמה וכמה ענו לך שאנשים לא צריכים להגיע פיזית.

אם אתה מדבר על פגישות שמתקימות ב'מתחם הבורסה', הן יכולות להתקיים בכל מקום אחר.

(וכפי שענו לך, מגיעים מרמת גן לחיפה בהרבה פחות זמן)

מתי היית לאחרונה במתחם הבורסהאיתן גילאחרונה

ספר לנו ממקור ראשון איך זה עובד.

קרא שוב מה שכתבתי קודם.

לא הסוחריםברגוע
אבל כן יש עובדים שצריכים להיות שם.

בכ"מ המסחר נגמר בשעה שתיים, ככה שאין סיבה שלא יספיקו לחזור הביתה לשבת.

למה זה אמור להיות שונה מכל מקום עבודה אחר?אריק מהדרום

למה נסיעה מתל אביב לחיפה אמורה לקחת 4 שעות?

למה אמורים להיות שם עובדים מחיפה?

למה אתה שואל אותי?ברגוע
כבר 30 שנים שהמסחר לא מתנהל במקום פיזיפשוט אני..

וב-4 שעות מגיעים לאילת, לא לחיפה

אם אתה כל כך מודאגהסטורי
תפסיק את האוטובוסים לשכונות/ערים חרדיות, שמגיעים רבע שעה לפני שבת. אין שום אופציה שהנהג מגיע לחניון ואז עובר לרכב שלו ומגיע הביתה לפני השקיעה.
הרצי שלנואיתן גיל

הרמטכ"ל לשעבר הרצי הלוי בפרשת הדלפת המסמכים לבילד

כ"ה בטבת תשפ"ו / 14.01.26

הסתיימה עדותו של הרמטכ"ל לשעבר הרצי הלוי בפרשת הדלפת המסמכים לבילד. העדות נמשכה כשש שעות.

אם התכשיט הזה צח כשלג, על מי היה לו ללכלך במשך כשש שעות

א. שליטת INSS בויקיפדיה. ב. ויקיפדיחה ודברי חרטהסביר11

מי שמנסה לכתוב נתונים על הנפגעים בעזה בויקיפדיה (לפחות בתקופה שבדקתי) מקבל חלון קופץ  שמתריע בפניו שהגוף המוסמך לכתוב על זה בויקיפדיה הוא רק מכון INSS

הפנים האמיתיות של inss:

כשהשוויתי בעבר את מספרי הפצועים האמיתיים לעומת נתוני ויקיפדיה מצאתי פער גדול.

ויקיפדיחה: לצערנו המורים שולחים את התלמידים להביא חומר לעבודות, מפלטפורת ההסתה והשקרים ויקיפדיה.

לארי סנגר ,מייסד של הויקיפדיה,הביע חרטה לאורך השנים על הקמתה, וביקר את השינוי בגישה של ויקיפדיה והפיכתה ל"אפלה" או מוטה, והוא מביע תמיכה בפרויקטים אלטרנטיביים ששואפים לשמר את המודל המקורי של ידע חופשי, אך ללא הטיות.

הביקורת מתמקדת בהטיה פוליטית (בעיקר בכיוון השמאל( וניהול לא תקין של הקהילה.

בהמשך/מחר אשלח מקרה שקרה לי עם המנהלים הישראלים שם

קטע מה שכתבת על INSSמשהאחרונה

מעניין. צריך לבדוק את זה יותר.

יש דיבור על תקיפה שלנו באיראן ותקיפה שלהם כאן?צע
תלוי מה ההגדרה של "דיבור"?מרדכי

בס"ד

יש חשש. אין אידיקציות.

יש בעיקר דיבור על תקיפה של ארה"ב באיראןברגוע

בתגובה אולי הם יתקפו אותנו, אבל כנראה שבעיקר בסיסים של ארה"ב. ואולי הם יפחדו לתקוף בחזרה כדי לא לתת לנו או לטראמפ תירוץ לתקוף יותר חזק.

התקשורת מלאה בדיבוריםנקדימון
השאלה המרכזית כרגע היא אם איראן תיפול לפני שתצליח לשגר טילים או שקודם היא תשגר ואחכ תיפול.
יש דיבורים של טראמפ ואחרים על תקיפה אמריקאית באירןהסטוריאחרונה
וכל מיני איימו שאם ארה"ב תתקוף אותם, הם יתקפו אותנו.

חוץ מזה יש חשש שכשהשלטון שם ירגיש שזה הסוף, הוא ינסה כלפינו בחינת 'תמות נפשי עם יהודים'.

צריך להיות מוכנים, אך לא להכנס לפניקה. ד' איתנו, עם ישראל חי קיים ועומד על נפשו.

מצב התחבורה הציבורית ביהודה ושומרוןנ א

אם אתם מכירים בעייה בתחבורה ציבורית ביישוב/ בעיר שלכם ביהודה ושומרון, תכתבו כאן
אוטובוס שאיחר או שלא הגיע, צורך בשיפור הקווים, רעיונות לשיפור ועוד...

חשבתי על רעיון שיהיה קו רכבת 🚆 במקביל לכביש 60נ א

חשבתי על רעיון שיהיה קו רכבת 🚆 במקביל לכביש 60 ביהודה ושומרון. מצפון השומרון ועד דרום הר חברון ויעבור בירושלים (כביש בגין - כביש 50).
זה יפתור הרבה בעיות בתחב"צ של יהודה ושומרון. וכן, יעזור למערך התחבורה אל בית המקדש בשלושת הרגלים.

הנושא אינו קשור לפורוםמרדכיאחרונה
אם פטור לחרדים יביא להפלת נתניהו אני בעד פטוראיתן גיל

כך אומר רביב דרוקר ממובילי הדעה באגף הקפלניסטי של המפה.

הפוך מהקונספציה של הציונות המזרוחניקית שמקדמת את הפלת חוק הגיוס של ביסמוט כי לשיטתם החרדים מורתעים וואין סיכוי שיעבירו את תמיכתם לקפלן.

ועל כגון זה אמרו חז"ל; ענוונותו של בצלאל, וכו'.

ובמילים אחרות, בנחישות וברגישות, החל מסוף אוקטובר ש.ז. ביי ביי שלטון הימין.

שזה נוראארץ השוקולד
ולכן אנחנו צריכים נבחרי ציבור אחרים שאכפת להם מחיינו פה, כי לצערנו המועמדים כרגע מכל הכיוונים מוכנים להתפשר על חיינו לטובת מועמדים ספציפיים.
וחלק מהאשמה היא בזה ששנתיים הממשלה לא השכילהארץ השוקולד
למצוא דרך טובה לנציגינו.
באופוזיציה מבינים שבלי חרדים אין תרחיש לממשלת קפלןאיתן גיל

מנגד, בצלאל לא מבין.

ולכן מקומו באופזיציה

כי משם מבינים...

האובססיה שלך לבצלאלהסטורי
עבר עריכה על ידי הסטורי בתאריך כ' בטבת תשפ"ו 8:31

צריכה אבחון מקצועי.

אתה יודע טוב מאוד, שהסיבה שהחוק עוד לא עבר היא, שהמקסימום שהליכוד יכול לתת, נמוך בהרבה מהמינימום שהחרדים מוכנים לקבל וממילא גם חוק שיעבור, הוא רק קניית זמן עד שבג"ץ יפסול אותו. אבל משום מה אתה מתגולל על בצלאל.

השבוע היה נראה שהחרדים קיבלו סוף סוף קצת שכל והודיעו שיאפשרו לקואליציה להעביר את החוקים שנוגעים לתיקון מערכת המשפט. אם לפני שלוש שנים הם היו מבינים שזה צריך להיות על ראש שמחתם - כל שאר המורכבויות, שלהם ושל כל עם ישראל, היו הרבה יותר פשוטות. 

אם היה חכם, והוא לא.איתן גיל

היה מגיש לחרדים דף ריק- חתום בחתימת ידו, ואומר להם: בסוגית חוק גיוס תכתבו מה שאתם רוצים.

אם הקפלניסטים יתקפו, הוא יענה להם: למדתי מכם.

באותו עניין, כדאי שיתעסק במה שציונות דתית צריכה להתעסק באמת:

נכון- יידישקייט.

או שיחבור עם קבוצתו לליכוד במקום לשרוף 3.5 מנדטים לימין.

אם אתה היית פחות אובססיביהסטורי
היית מבין שבצלאל עדיין לא ראש הממשלה והחרדים צריכים לקבל או לא לקבל דפים וחתימות מהליכוד והבעיה הפוליטית שלהם היא מול הליכוד.

במהות - בני גנץ יכול להסכים ל'חלוקת עבודה', ניתן לחרדים לעסוק ביידשקייט של גלות - ד"א של הלכה בלבד (ונעצום עיניים מאלפי בטלנים שבמקרה הטוב עובדים בשחור ובמקרה המצוי מלסטמים את הציבור או מפגינים באלימות) ושהחרדים יתנו לבני גנץ לנהל את המדינה.

(ואז יום אחד נתניהו והחרדים מגלים שאחרי שניסו שנים לתת לאהרון ברק וכנופייתו שקט תעשייתי, זה מתהפך הכי חזק עליהם)

התורה שלנו, הרבה יותר גדולה וכוללת את ארץ ישראל, את המלחמה עליה, את הצורך והחיוב ההלכתי להחזיק בארץ כלכלה מפותחת כדברי החתם סופר ועוד תחומים רבים שמשום מה לשיטתך אינם 'יידישקייט'.

כשגנץ הציע דף ריק, הוא לא היה ראש ממשלהאיתן גיל

לא זו אף זו, סיכויו העתידיים להיות ראש ממשלה הם פחות או יותר כמו סיכויו של בצלאל...

כך או אחרת, נבצר מבינתי להבין איזה תועלת עניינית תצמח לציונות הדתית מריצה עצמאית לכנסת ברקע הסקרים הלא מחמיאים בלשון המעטה.

לצד זה, אם בצלאל יחבור לליכוד בתמורה לתיק התקשורת הוא יציף את יו"ש באנטנות, ללא הגבלה כמובן.

הוא היה מועמד ואם החרדים היו הולכים איתוהסטורי

הוא היה ראש ממשלה.

מציע לכם בדוברות הליכוד לטפל בבעיות הפנימיות במפלגה שלכם, ולא להפריע למי שכרגע מציל את מדינת ישראל מאסון המדינה הפלסטינית.

מה לי ולליכוד שמקדם פוליטית את יו"ר הכנסתאיתן גיל

שאורחות חייו לא עולים בקנה אחד עם דת משה וישראל.

הוא שותף טוב בשביל גפני, דרעי, וסמוטריץ' כמובן, אבל לא בשבילי.

תנוח, גם אבי מעוז הצביע למינוי יו"ר הכנסת...הסטורי
אני לא יודע מה לך ולליכוד,

אני כן יודע שמשום מה את עסוק באובססיה, בהשמצת אחד הנציגים הכי מוצלחים של הורדת התורה הגואלת למציאות הפוליטית הממשית מאז קום המדינה.

ויש מצב שזה סיפק יותר לגיטימציה ללהט"בארץ השוקולד

כזוג, שאפילו אבי מעוז בסדר עם קריאה לאוחנה ובו זוגו בכל טקס רשמי, יותר מכל מה שהורביץ עשה.

כי זה הרבה יותר קיצוני תפיסתית מהמקום של בנט בצד המדיני והכנסת רע"מ לקואליציה.

אפילו ארלוזורוב תמך בו... שמחת זקנתי...איתן גיל

כשהתורה מגדירה את אורחות חייו במילה: תועבה- איך אפשר לא להזדעזע.

זה לא נאמר על אח ואחות, בן ואימו, וכו'.

דומה שכתבתי את זה כאן מתי שהוא, אבל אתה וחבריך מתלהבים מכמה אנטנות ביו"ש, ונרדמים בשמירה.

על אלה אני בוכיה.

במילים אחרות, אתה אומר שמכל ענייני תורההסטורי
ומצוות שכמעט כל הנשיאים, ראשי הממשלה, יו"ר הכנסת ושאר בעלי תפקידים בכירים - לא קיימו ואף חיללו בפרהסיה שבת ומועדים, גילוי עריות (והדברים ידועים על רה"מ הנוכחי, כמו על כמה וכמה מקודמיו עד הראשון שבהם) ולמרות זאת העמדה של רבני הציונות הדתית כמו רבני המפלגות החרדיות היתה לשתף פעולה ע"מ לקדם מה שאפשר.

הנושא הזה לדבריך הוא קו אדום, שבו צריך לאמץ את עמדת 'העדה החרדית'/'נטורי קרתא' ולנתק קשרים?

איני יודע לפי מה קבעת את המדרג. לענ"ד מתוך עיון במקורות, הרבה יותר צריך להסביר איך משתפים פעולה בכלל ובוודאי ממנים עלינו לתפקידי הנהגה - מחללי שבת בפרהסיא.

לענ"ד הכרעת רבותינו (שאחרי כל ההתפתלויות בנושא, גם הציבוריות החרדית ברובה קיבלה דה-פקטו, אם לא דה-יורו) שכשלא מדובר על "יחידים הפורשים מדרכי ציבור", אלא על נורמות ש(לצערינו הרב ולחולשתינו בתורה ומצוות )התקבלו בציבור - משתפים פעולה עם עם ישראל במקום שהוא נמצא. זה נכון בנושא הזה כמו שזה נכון על מחללי שבת ונואפים עם אשת איש.

אם אתה מרמז על נתניהו, אז כןאיתן גיל
גם הוא צריך ללכת הביתה.
אני לא מרמז וזו לא הנקודההסטוריאחרונה

העניינים על נתניהו ידועים ומפורסמים ולפחות בחלקם הוא הודה בפומבי. גם על כמה וכמה מקודמיו הדברים ידועים ומפורסמים ולכן איני רואה בנתניהו מקרה חריג לצערינו הרב.

האיש הספציפי לא מעניין בדיון הזה.

מה שרלוונטי הוא שההחלטה מאז שהרב מוהוליבר הסכים לפעול עם פינסקר ב'חובבי ציון', מה שהרחיק לא מעט מיראי ד' שהיו עד אז בעניין ובהמשך ההחלטה של הרב ריינס להצטרף להסתדרות הציונית, למרות שראשיה היו רחוקים מתורה ומצוות - היא שאנחנו פועלים לטובת עם ישראל ואר"י עם מי שיהיה, אפילו שאורחות חייו המוצהרים רחוקים מתורה ומצוות.

גם אגודת ישראל, שרשמית קמה על רקע ההיבדלות מהציונות - אחרי השואה החליטה לשתף פעולה עם החילונים (הפיצול בין 'אגודת ישראל' לבין 'העדה החרדית', היה על רקע זה שבלוי החליט להצטרף לוועד הלאומי).

עם כל הצער שבדבר, איני רואה את ההבדל בין מחללי שבת, נואפים עם נשות איש או כאשת איש לבין אמיר אוחנה.

טעותנקדימון

Null

בבקשה תקשיבו ותגידו איפה הוא טועה.סיעתא דשמייא1
לא, הוא לא מחשבהסטורי

הוא רואה את המציאות ורואה שהיא גאולה, לפי הגדרות פשוטות בשכל ולפי המפורש בנביאים ומבואר בדברי חז"ל.

אגב, אנחנו כבר לא באתחלתא. באתחלתא היינו בבוקר לח בשנת תרל"ח, באעלה בתמ"ר, בראשון לציון הנה הנם.

אנחנו כבר מזמן עמוק בתהליך הגאולה, אמנם עדיין הוא לא הושלם.

התפיסה של 'קץ מגולה', היא בדיוק ההפך מחשוב קיצים. חשוב קיצים הוא צפיה לתאריך מסויים שבו תבוא גאולה ותשבור את המציאות. כשמגיע התאריך ולא רואים את מה שציפו לו* - מתאכזבים ונופלים ליאוש.

קץ מגולה אינו שבירת המציאות, אלא התבוננות במציאות והבחנה ביד ד' שמובילה אותה.

*אגב, הרבה מהתאריכים שגדולים בישראל חישבו, בדיעבד אנחנו יכולים לראות שהתרחשו בהם דברים, שהיו משמעותיים בתהליך הגאולה. הבעיה שהמצפים ציפו לאירוע יחיד וסופי, אז הם התאכזבו.

נהג האוטובוס שהרג את הנער החרדי בהפגנה - משוגע!!!נ א
אגבSARITDO

מאיפה הגעת למסקנה שאני חרדית ?!

במקרה אח''כ שמעתי את עמית סגל מביא כמעט מילה במילה את הטיעונים שלי

אתה תמשיך להתעסק בדמגוגיה (איזה חוכמה להגיד דמגוגיה על כל מה שלא מוצא חן בעיניך

ואנחנו נתעסק באמת

בהצלחה.

אולי בעולם נקדימון התנהגו כמוך

אולי יעניין אותך