עבר עריכה על ידי בחורצ'יק בתאריך י' בסיון תשע"ה 11:36
שוב טעינו
כמה שתמכתי ברב סתיו לרבנות הראשית,עכשיו אני מבין מדוע רבותינו כ"כ התנגדו לבחירתו,.אז לא הבנתי.היו לי תהיות ושאלות..
עכשיו הבנתי עת פרשייה זו (דיון בעניינו של הרב ריסקין) חשפה לראשונה את פרצופם האמיתי לרבים.
הרבנות דנה לגופו של עניין ונושאו:הרב ריסקין-שלא מדובר כפי שרוצים לתאר כ'מחלוקת הלכתית' גרידא.המדובר הוא על אדם שיש לו ככל הניראה אובססיה לנצרות.כפי שרק עתה נחשף -ולא הכל נחשף.חוץ מהתפילה הנוצרית-יהודית שקיים.השתתף (ע"פ המקורות שלי) בטקס המסיון בארנה,בנוסף לכל אלה אתמול פורסמו דברים נוראיים שאמר :
"דמותו של ישו תמיד ריתקה אותי. אני רואה בישו רב יהודי, כי הוא היה רב יהודי מודל לחיקוי… הגעתי למסקנה ברורה שהיהדות והנצרות הן כמו שורש וענף".
מאוויו ומאוויי חבריו היא להפוך את ארץ ישראל לארצות הברית.כל הזמן הם מזכירים את חלומם 'פירוק הרבנות-והטמעת מודל של רבני קהילות' (הרב שרלו:"אם...אפעל לפירוק הרבנות" גם הרב רוזנצוויג מ'בית הלל סיפק בימים האחרונים איזה ציוץ אודות תחלופה לרבנות הראשית בדמות קהילות-אינני מוצא כרגע את הקישור)התוצאה ברורה.רפורמים ונוצרים בכל פינה.לכל "רב אורתודוכסי" יש אולי כמה עשרות בקהילה.בהקהילה השכנה יש את הרבאיי החייכן.לצד האב הרב הנוצרי-יהודי-למען ישו (המודל לחיקוי של כל יהודי כמובן.)
חבר'ה,זו ארץ ישראל,הרבנות הראשית אותה הקים הרב עם חזונו הגדול לה-זה לא מוסד להתנגח בו.הוכחתם לנו שאתם בדיוק כמו נטורי קרתא ונוער הגבעות (ראה נספח)רק עם נגיעות רפורמיות ונוצריות.
עם כל העצב שבדבר-אתם בדרך לקבל גט כריתות מהיהדות האורתודוקסית.
תמיד רבותנו רואים את הנולד,את שכבר נולד-מזהים.ואת מה שיוולד-חוזים.ותמיד אני רואה שהם צודקים (מהבית היהודי כבר התפכחנו.אבל בנט דואג לשמר לנו את ההתפחות מידי פעם והיום בתזמון מושלם מחציף נגד הרבנות הראשית לישראל:"אני לא אקבל נסיון סתימת פיות והדחה של עובד ציבור בישראל בגלל דעותיו ובתואנות שווא של גיל")
גם אם באיחור מה. וכמו שאמרו חז"ל: אין אדם יורד לסוף דעת רבו אלא לאחר ארבעים שנה.
מה בין רבני צהר לנוער הגבעות? \הרב יוסף זיני שליט"א
ישנם צעירים הטוענים שהפלסטינאים אינם נענשים כהוגן על ידי הצבא או המשטרה ולכן הם מחליטים לטפל בהם. וכך בכמה תחומים בחברתנו ישנם שאינם מרוצים מהמוסדות הרשמיים של המדינה ויוזמים הקמת גופים חלופיים.
חשוב להתרענן ביום הזיכרון לרצח רבין, שרבים אינם מסוגלים למחול לו על התבטאויותיו האומללות ביותר כגון "שרק הליכוד מפחיד את הציבור ומאיים שנחיה תחת מטר פגזים מעזה ואין שקר גדול מכך" ועוד רבות כאלה.
אין שום היתר לחשוב או לפעול ח"ו בפגיעה כלפי האומר דיבורים קשים ומזלזלים בחלק ניכר של העם, ואוי לו למי שיחשוב שהוא השלטון ואפילו טוב מהשלטון עצמו. עיין ספר החינוך מצווה עא'.
אלה המיואשים מאפשרוּת חינוך הדור לכיוון הרצוי מדמיינים שבכוח הזרוע ישיא תוצאות יותר מוצלחות וכאן הטעות הגדולה. "אלמלא מוראה של מלכות איש את רעהו חיים בלעו", לא נאמר רק ביחס לכנופיות עולם התחתון.
מן השמיים זכינו לשליח מיוחד בדמותו של מרן הרב קוק זצ"ל שיסד את מוסד הרבנות הראשית לישראל בשנת ה'תרפ"א, הרבה לפני קום המדינה וכך יכלה לקום מדינה עבור כל תושביה היהודיים. אין לשער את גודל העיכובים בתקומתנו אילולא קיום הרבנות הראשית לפני כן.
ניתוק מהסמכות העליונה
עתה באים אנשים שונים, בלתי מרוצים מתפקוד פקידים מסוימים ומנסים להרוס ולהמעיט את כוחה של הרבנות, טוענים ששירתו בצבא, דבר שאיננו זר לנו, ובשם זכות זו טוענים בעלות על נישואיהם של חלק מעם ישראל!!!
רבנו הרב צבי יהודה הכהן קוק זצ"ל היה רגיל לומר "אין לנו שום דבר נגד החרדים אבל בדבר אחד לא נוכל למחול להם, במה שיכניסו את הרפורמה לתוך המדינה".
ברגע שפלג בעם מקים את מערכת הכשרות הפרטית שלו, אחר כך את מערכת הנישואין והגירושין, אפילו אם כל הפעילויות נעשו ע"פ כל כללי השולחן ערוך אבל בניתוק מהסמכות העליונה שהיא הרבנות הראשית לישראל, אין להתפלא אם יבואו גופים אחרים, כולל רפורמים, וידרשו "עצמאות" לעצמם ואם כך אין עם ישראל וגם השפעת התורה תהיה בסכנה ח"ו.
אלא שהמכונים "ציוניים" טוענים "מדוע מאפשרים זאת לחרדים?" שאלה צודקת בהחלט. אבל לא מפני שפלוני גנב ומסתובב חופשי לעיני השוטר, מותר לי לגנוב!
כל הארגונים הגרורותיים הללו פועלים על פי השטות של המכוּנים "חרדים". כמה מאות אברכים מחוגים אלו פושטים בכל יום בין מנחה לערבית לבתי כנסיות של עמך בית ישראל, מלמדים כמה הלכות, וחוזרים מהר לשכונותיהם, ואינן מוכנים לגור בין אותם היהודים התמימים שומעי לקחם.
כך רבני יישובים יוקרתיים ציוניים יוצאים בכל שבוע לערב או שניים לערוך חופות לזוגות רחוקים ואינם טורחים לבקש לשמש ברבנות שכונות אותם היהודים שהם משיאים.
לא נהיה לבנון
במשך עשרות בשנים הציבור הדתי הלאומי החזיק, ניהל ורומם את חשיבות המועצות הדתיות ואת רבני השכונות והערים. לפני דור פסקו אנשי אמנה וזנחו את מקומה של הרבנות לאחרים לא תמיד בעלי ראייה כלל ישראלית.
במקום להפוך את מדינתנו ללבנון תרבותי, שכל פאלנגא שולטת על סמטה מסוימת, בואו לערי ישראל לגור בהן, להשפיע במשך כל השנה על כל אחינו הצמאים ליהדות וליראת שמיים ודירשו מעצמכם להיות ממשיכי דרכו של הרואה הגדול מרן הרב זצ"ל ותיפשו מקומות השפעה בכל אתר ואתר, לשם הרמת קרן הרבנות וקרן התורה לאומה כולה.