חוק עונש מוות למחבלים - בעד או נגד?מרדכי

בס"ד

היום יועלה בכנסת בצעת החוק של ח"כ שרון גל (ישראל ביתנו) המציע עונש מוות למחבלים.

סתם כך ברור שאני בעד החוק ואני לא מבין למה זה בכלל צריך לדון על זה וזה לא ברור מאליו שמחבל שהרג יהודי מגיע לו עונש מוות. סוף סוף המחבלים יקבלו באמת עונש ולא יחגגו בבית המלון עופר-הילטון על חשבוננו ואולי אולי סוף סוף תתחיל להיות הרתעה שתגרום לכך שהמחבל הבא יחשוב פען נוספת לפני שהוא יוצא לעשות פיגוע.

אלא הפחד שלי הוא שההגדרה שלי למחבל שונה מההגדרה שהחוק שיעלה היום מגדיר אותם, וח"ו נראה יהודים שהחוק חל עליהם בגלל שהם רצחו ערבים. אני לא רוצה להכנס לנקודה אם זה מעשה נכון או לא. הנקודה היא שחוק כזה צריך להיות מול האויב בלבד. וגם אם לא מסכימים ואפילו מתנגדים נחרצות לרצח של ערבים כמו אבו-חדיר, אותם יהודים שעשו את זה הם לא אויבים שלנו והם לא אלו שמסים לפגוע בנו ולהשמיד אותנו כל הזמן. עונש מוות צריך להיות מול אויבים ולא מול עצמינו.

בסופו של דבר אני אשמח מאוד אם בעז"ה החוק יעבור, כי בכל זאת מספר המחבלים שרצחו יהודים הוא רחוק מאוד מאוד מארבע-חמישה יהודים שהרגו ערבים, והלוואי הלוואי (ואני יודע שלא) החוק יהיה תקף כלפי האויב בלבד ולא כלפי בני עמינו.

בדיוק מה שחשבתי. שדבר ראשון יזדרזו לבצע אותו על יהודים+mp8
אבל אולי באמת הרתעה זה דבר שנחוץ בשני הצדדים??
אני אגיד את האמת -מרדכי

בס"ד

בתאוריה אני גם נגד שיהודים יקומו וירצחו סתם ערבים, אני חושב שזה התפקיד של הצבא לעשות את זה לכל מי שמעורב אפילו הכי בקטנה בפעילות טרור וזה יספק את ההרתעה, אבל מכיוון שהצבא מנוע מלעשות את זה, אז אולי טוב שיש לפעמים כמה יהודים טובים שמעוררים מעט את המערכת...

למרות שאת האמת עד עכשיו זה לא עזר כ"כ...

וגם לאחר רצח אבו-חזיר שהצביעות של התקשורת, של המערכת הביטחונית והחוק ובעצם של כולם, נחשפה בקול, עדיין היו מי שעצמו עיניים כאילו הם לא שמו לב לכך.

זה רק מעורר שדים מריבצם+mp8
ומעורר את המערכת להפנות את המשאבים לכיוונים לא נכונים.

יהודי לא אמור לרצוח אף אחד. נקודה.
במצב שהמערכת פועלת כמו שהיא צריכה לפעול - את צודקת לחלוטיןמרדכי

בס"ד

במצב לא מתוקן שאף אחד לא מגיב לטרור, אני כבר לא יכול להגיד את זה חד משמעית.

מאיפה הבאת את זה?ראשית חכמה

מה עם "הוא העד הוא הדיין"?

ולmp8 אם תכתוב "נקודה" זה לא יהפוך את השטויות שכתבת לאמת.

אני לא חושב שההנתי את שאלתךמרדכי

אתה טוען שאדם פרטי במדינה מתוקנת לא יכול להרוג.ראשית חכמה

בעוד בפועל יש את הדין "הוא העד הוא הדיין" שגם במדינה מתוקנת אם אדם רואה בן נוח שעובר על שבע מצוות מצווה להרוג אותו.

תהיתי על הנקודה הזו..אדם כל שהוא

כי אם נגיד שחייב להיות כך, מצוות הדינים שנצטוו בני נח הופכת מהסדרת החברה לאנרכיה מוחלטת.

משטרת ארה"ב עוצרת מישהו על רצח, ואז הוא טוען בבית המשפט שהוא ראה את הנרצח גונב, ודן אותו. האם בית המשפט צריך לשחרר אותו? [אם כן - כל אחד יטען כך, אם לא - הרי שכל מי שעושה דין מסתבך].

לכן הייתי חושב שאפשר להגביל את הדינים, ולהסדיר בחוק מי שופט וכו'. אבל צריך לעיין בכל העניין.

אני לא בטוח, אבלצריך עיון
זה רק יהודי ש'הוא העד הוא הדיין', לא?
לא מוכר לי הבדל כזה..אדם כל שהוא

אגב, ברמב"ם לא מצאתי כרגע שהוא מזכיר את הדין שעד נעשה דיין בבני נח.

אלא רק "ובן נוח נהרג בעד אחד, ובדיין אחד, בלא התראה, ועל פי קרובים; אבל לא בעדות אישה, ולא תדון אישה להם. "

את האמת, אני לא כ"כ מחזיק בפרטיםמרדכי
בס"ד

בכל אופן הפעם התכוונתי למדינה מתוקנת שנלחמת באויביה ולא משמידה את עצמה, ולא למדינה שהולכת ע"פ ההלכה, כמו השאיפה, שאז כמובן אין שאלה מה צריך לעשות עם מחבלים וכו'...
יהודי אמור להרוג מלא אנשיםדי"מ
הרצח של אבו חדיא היה מעשה נוולה!!!!!netanel
אם אתה תומך במעשה כזה לבא ולהרוג בן אדם שלא עשה רע אתה בבעייה קשה!!!!! הרצח היה מעשה חמור! והרוצחים היו אנשים חולי נפש שאני מאחל להם ריקבון בכלא לכל חייהם!!!
וכל המשוגעים שתומכים במעשה!netanel
בינינו לא הייתם מוכנים להעביר שנייה לבד עם רוצחי אבו חדיר
למה נראה לך?די"מ

ומה זה קשור?

ההריגה של אבו חדיר הייתה מצווה גדולה.די"מ

אתה חולה נפש!netanel
אבל אתה לא רציני
כל מה שאתה זורק זה סיסמאות כמו " רצח אבו חדיר זה מצווה" מה מצווה בלהרוג בן אדם?!
זה קשור מאודnetanel
כי אתה טוען שהם בסדר
מה הקשר?די"מ
הם עשו מצוה זה לא בהכרחצהופך אותם לאנשים הכי צדיקים והכי נחמדים
מצוה להרוג גויים שאסור להם להיות פה.די"מ
תיתן שם של רב שמסכיםnetanel
ומתיר להרוג גויים שגרים פה?! נו תיתן שם!
הרב משה בן מימוןדי"מ
אתה אוהב להתחכם... כי אין לך תשובה!netanel
אני רוצה ממך שם של רב של התקופה שלנו שמבין את המצב בארץ ויתמוך בכזה דבר,
ואל תתחכם! תיתן תשובה ישירה, פשוט תיתן שם
וגם אתה יודע שאם הרמבם היהnetanel
חיי היום אז הוא לא היה מתיר!
דרך אגב אפשר מקור למקום שבו הרמבם מתיר להרוג גויים חפים מפשע שגרים בארץ ישראל?
למה?הוא לא מספיק גדול בעיניך?די"מ
חחח כמו שחשבתי אתה מתחכם...netanel
תעלה לי בצורה עניינית על 2 השאלות ששאלתי ואז תהיה שווה התיחסות
כרגע אתה בורח מהשאלות שלי
1. רב של תקופתינו שיתר כזה דבר
2. מקור מהרמבם שמתיר הריגת גויים חפים מפשע
1.אני לא מבין למה זה נצרך.די"מ

2וּבִזְמָן שְׁאֵין הַיּוֹבֵל נוֹהֵג, אֵין נוֹהֵג עֶבֶד עִבְרִי, וְלֹא בָּתֵּי עָרֵי חוֹמָה, וְלֹא שְׂדֵה אֲחֻזָּה, וְלֹא שְׂדֵה חֲרָמִים, וְאֵין מְקַבְּלִין גֵּר תּוֹשָׁב; וְנוֹהֶגֶת שְׁבִיעִית בָּאָרֶץ מִדִּבְרֵיהֶם, וְכֵן הַשְׁמָטַת כְּסָפִים בְּכָל מָקוֹם מִדִּבְרֵיהֶם כְּמוֹ שֶׁבֵּאַרְנוּ.

(הלכות שמיטה ויובל פרק י הלכה ט)

הכרחי מאוד!!!netanel
מצוות מהסוג הזה באות בזמן המתאים הם לא תקיפות לכל זמן! רב יפסוק מתי המצווה מתאימה!
איך הבנת מדברי הרמבם שצריך להרוג גויים חפים מפשע
מצוות תקפות לתמיד.די"מ

הם לא חפים מפשע הם בארץ ישראל.

טוב, תקים מפלגה של משוגעים כמוךnetanel
ואז תראה שאין אף אחד שחושב כמוך! אולי קוצץ קיצונים משוגעים
והמצוות תקפות לתמיד אבל הרבנים של הדור אומרים לעם מתי ליישם אותם
א.אז מה? מה אכפת לי שאין מי שחושב כמוני? הדת גדולה היא נצרותדי"מ

אז בגלל זה נתנצר?

ב.כבר הקימו מפלגה כזאת (לא ממש אבל דומה) כשהיא צברה מנדטים רבים בסקרים דאגו לפסול אותה.

ג.אין לי עניין להקים מפלגה.

ד.התכוונת הרבנים של היום רָשָׁעים וַאֲפֵיקוֹרוֹסים

אותה נקודה כמו בוויכוח הקודםnetanel
אתה שם את עצמך כרב ושופט,אתה בכלל לא רב ולא פוסק והעובדה שאתה ממציא לעצמך דת בפני עצמה רק מוכיח את מה שאני אומר.
דרך אגב שאמרתי מיעוט התכוונתי מיעוט של אנרכיסטים ומשוגעים שרק מחפשים איך לעשות רעש
אני לא רב הרב משה כן.די"מ

איזה דת אני ממציא?

נשמע לי דווקא שאתה ממציא דת שרבנים שהם לא סנהדרין יכולים לבטל מצוו (וגם סנהדרין לא ממש יכולים)

אנחנו לא הראשונים ש"מחפשים רעש" ומתנגדים לשקטץ

אין לך את הזכות להחליטnetanel
אם מותר לרצוח!!!!
אז מישהו יהרוג מישהו בטעות יחול עליו מצב של עיר מקלט??!!! מה פתאום! למרות שזה מצווה זה לא קיים היום,והסמכות להחליט אם מותר או אסור נמצאת אצל רב!!!!! ולא אצלך!
כמובן שתהיה לך תשובה מתחכמת מתחמקת ולא קשורה, אבל אתה תשכנע רק את עצמך בה
אולי עוד כמה אנרכיסטים שחושבים שהם פוסקי הדור! מה שבטוח שרוב מוחלט ו של שומרי התורה והמצוות מסכימים איתי
מה אכפת לי מה רוב שומרי תורה ומצוות חושבים?די"מ
רובם גם חושבים שהמקדש יפול משמים.
לגבי עיר מקלט אני מניח שדיברת על רוצח בשגגה תא בקיא בזה אולי באמת זה לא שייך כיום.
ומי קובע מה שייך ומה לא שייך?!netanel
הרבנים של דורינו! כמו שאמרתי מהתחלה!
לא נכון.די"מ

יש גדרים והלכות שנובעות כולם מהתלמוד הבבלי שהוא הדבר האחרון שהתקבל על כל ישראל.

אז אתה ממציא דת משל עצמך!netanel
שכוללת רק את פסקי התורה ממשה ועד לתלמוד הבבלי!
טבל לפי הזכור לי אתה לא נמנע לצטט רבנים אם הם תומכים בעמדתך
ועדיין לא נתת לי תשובה ישירהnetanel
לעיר מקלט
כי אין לי מושג בנוגע לזה.די"מ

@הדרכה בטח הוא יודע.

אולי בשבת יהיה לי כוח להסתכל על זה קצת.

אין דין ערי מקלט כשאין דיני נפשותהדרכה
ולא נתחלקה הארץ לשבטים ולערי הלויים
אני ממש לא ממציא דת חדשה.די"מ

זה מה שסבר גם הרב משה בן מימון.

כמובן שכל מה שאחרי הבבלי הוא חשוב.

אבל מה שמחייב זה רק התלמוד הבבלי שהתקבל על כל ישראל.

אין לי מה לחדש ולך אין מה לחדשnetanel
אנחנו חוזרים על אותם דברים
נסיים בתיקו (:
אני באמת לא מחדשדי"מ
אני לצערי משועבד לרבינא ורב אשי
אין רב שיתיר דבר כזה בדורינו מסיבה אחת פשוטההכהניסט הנודד
הם מפחדים מהשב״כ
חחחח ממש לא ,אתה אומר שטויותnetanel
הם לא יגידו את זה כי המציאות כיום לא אפשרית לגבי המצווה הזאת
נתנאל, אתה חי בסרט רעהכהניסט הנודד
לסרט קוראים גלותיות
אז בא תפרט לי תוכנית של סילוק הערבים מעזה...netanel
נו תיתן לי תוכנית מפורטת ברת ביצוע
ואז נראה מי חיי בסרט
לחדש את מה שבן גוריון עצר במלחמת האצמעותהכהניסט הנודד
לירות בהם ולפתוח את המעברים למצריים למי שמעוניין, ואותו הדבר לאויבים שגרים ביו״ש, רק לירדן
אוקי!netanel
חסרונות: מדובר בכ4 מליון ערבים צריך לעשות שואה כדי להצליח

גם לפי התוכנית שלך אתה לא שומר על ארץ ישראל השלמה (חבל מואב)

תהיה התנגדות כלל עולמית וחרמות צבאיות וכלכליות
(תראה מה קרה למעצמה כמו רוסיה מהחרמות)

כמובן שתהיה תגובה צבאית כוללת של מדינות ערב

מאיפה תממן את המלירדים שמבצע כזה יקח

בקיצור תוכנית הזויה וחסרת סיכוי
שחכתי משהו חשוב!netanel
מצרים וירדן ישאירו את המעברים סגורים
אז אתה אומרצריך עיון
שהבעיה היחידה היא פרקטיקה?
אז צריך לפחות לזכור מה המצב האידאלי, לא?
חחח תמיד כדאיnetanel
אבל אידיאולוגיה צריכה להשתלב עם הגיון!
עדכון: נתניהו מנסה לטרפס בעזרת וועדה. שרון גל מתעקשמרדכי

דנו בחשש הזה בבית. בסוף החלטנו שאין ממה לחשושחיה רוז
השליטים האמיתיים- קרי- בגץ, לא יתנו לזה לעבור.

הכל הצגה שם בכנסת.
אני בעד שהחוק יעבור והמחיר שווה את זהעוגי פלצת
אין לי ספק שזה לא ייצר התרעה, הם אוהבים מוות

הם גם יהפכו את המוצאים להורג לסמלים

העניין הוא שמי שרצח לא זקוק להזדמנות נוספת לרצוח
הכי בעד שבעולם!ארץ ישראל שלנו
שאפו ענק לשרון גל!
היחיד שאשכרה עומד במילה שלו!
אם יהרגו מחבלים יהודים זה רק יתן לי מוטיבציה לפעולדי"מ
אבל הם כבר יהיו מתיםחיה רוז

זה רק יביא חדשיםדי"מ
כמוך למשל.. אבל אותם יהודים לא יחזרו לחיותחיה רוז

במלחמה יש הרוגיםדי"מ
במלחמה יש 2 צדדים. ואחד שואף לנצח את השני לגמריחיה רוז

כאן יש 3 צדדים. הערבים שואפים לנצח. המדינה לא.

וכדי לנצח את הערבים, הצד השלישי צריך לנצח את היהודים בדרך. ולנצח את המדינה ברמה שנצרכת זה אומר לעשות מהפכה. זה אומר מלחמת אחים. 

ולזה אני לפחות לא שואפת.

הרג חד פעמי של ערבי ועונש מוות ליהודי שהרג לא יעזור כאן כלום.

ערבי אחד יפחד. המונים לא. כי לא יהיו כמויות כאלו.

הערבים הם לא צדדי"מ
בלנ"ד ההזדמנות אני טפרט
אני נגד עונש מות ובעד עונש גיהינום.יקוט

כל הנידונים למאסר עולם חייבים להתמוטט בעבודות פרך יזומות כמו למשל לסובב אבני ריחיים על סרק במשך 16 שעות ביממה, ותפריט מינימאלי ללא ויטמינים.

מטלביזיה ותקשורת הם חייבים לשכוח, שלא לדבר על לימודי אוניברסיטה על חשבון המדינה.

הייתי "שוכח" בתאים שלהם סכינים וכיוצא בהם. הם כבר יעשו בהם שימוש תועלתי על גרונם. 

אם לא ישלחו יד בגרונם, הסיבה תהיה שאיבדו את שפיותם. וכאלה החמאס ואש"ף לא צריכים ברחובותיהם. 

כלבים שפופים הם לא צריכים ברחובותיהם. רק זה חסר להם שיספרו בקסבה מה צפוי לחבריהם בכלא הישראלי.

כי היום זה לא ככה. המצב דהיום מעודד עוד ועוד כמותם לחזור הביתה ולסמן וי ניצחון.  

אפילו אצל החמסניקים אין עונש ספציפי ליהודים.פייקסמול
ושוב,תודה לכל מצביעי "הליכוד"netanel
שוב פעם נתתם כוח לביבי! ושוב פעם הוא יטרפד כל הצעה כזאת! ולאילו שטענו שאין הבדל בין ביבי לבנט.... הינה התשובה! בנט יתמוך ביבי יתנגד! עם הבית היהודי היו עם 16-18 מנדטים ההצעה הייתה עוברת!
אם הבית היהודי היה יותר גדול יתכן ולא היה תומךחיה רוז
לפעמים השיקול הוא- עדיף לי לתמוך אם הם לא יתמכו. יצאתי טוב וזה לא יעבור.

לתמוך על מנת להעביר מסוכן לי..
לא נכון!!!netanel
כבר עכשיו זה יהיה אפשרי להעביר את זה!!! רק הרבה יותר קשה
יתכן ואתה צודק. סתם תחושה שליחיה רוז

אני שואל ברצינות - בנט הביע תמיכה (ואשמח למקור)מרדכי
כן הוא הביע תמיכה!!!!netanel
XooX מבזקי חדשות - בנט: נתמוך בהצעת החוק להטלת עונש מוות למחבלים

תודה מרדכי
בסוף הם הצביעו נגדמרדכי
גם שרי הליכוד שהביעו תמיכה התנגדו בסוףצריך עיון
בגלל ההחלטה למנות וועדה שתדון בזה
? תשלח קישורnetanel
כמה לא צפוי!!!!!!^צ^דרשתי קרבתיך..

המום

זה לא בדיוק נגדnetanel
ההצעה תעלה שוב בעוד 3 חודשים במתכונת שונה
מה שנקרא בעיברית - טירפוד של ראש הממשלהמרדכי
בהחלט! מרדכי
בממשלה הם הצביעו בעד. בכנסת חויבו במשמעת קואליציוניתותן טל

להצביע נגד. 

על חוק הגיור הם ידעו להצביע נגד הקואליציה...מרדכי
חוק הגיור ככל הנראה היה ללא משמעת קואליציונית. לא על כל חוקותן טל

ראש הממשלה מטיל משמעת קואליציונית. אני לא יודע לפי מה הוא בוחר על מה להטיל משמעת ועל מה לא - אתה מוזמן לשלוח לו שאילתה ולקוות שהוא יהיה מספיק משועמם לענות לך

היה על זה, הרי זה מימוש של ההסכם הקואליציונימרדכי

בס"ד

הם ביקשו, מכיוון שהחוק בכל זאת עובר, לא להצביע בניגוד למצפונם ולהצביע נגד.

לא נכון. כעת אני נזכר בפירוט: בנט הודיעותן טל
לנתניהו שהוא לא מחויב לזה כי זה לא נכתב בהסכם בין הבית לליכוד (ואלקין אישר שבנט צודק) ולכן הוא לא מחויב להצביע כמו השאר. נתניהו התלבט מה לעשות ובסוף החליט לא לכפות את זה בכל זאת כי ממילא זה יעבור, ולכן ל-א הייתה על זה משמעת קואליציונית מוחלטת כמו במקרה כאן. במקרה כאן אין קשר בכלל להסכמים קואליציונים ולכן אין אפשרות שימוש בטענה זאת ומשמעת קואליציונית שמוטלת מחייבת את כל השותפים אחרת אפשר פשוט להתפטר וללכת שוב לבחירות אם הקואליציה לא מסוגלת להחליט החלטות ולעמוד בהן.
וואו... אדרבה יש אפשרויות לצורת המיתה המשונהאריאלניקית גאה

אני בעד שיקברו מחבלים עם עור חזירמשיח עכשיו!

זה הכי ירתיע אותם. 

אבל זה לא יקרה. עונש מוות למחבלים - סיכוי קטן. לקבור עם חזירותן טל

אין סיכוי בכלל.

מרדכי קידר טען שהדבר היחיד שיעזור זה לאנוסדי"מ
אני לא צריך להגיב על זה, נכון?ותן טל

מה שבא לך.די"מ

הוא אחרי זה פרסם הברה שהוא לא אמר שהוא בעד אבל זה הדבר היחיד שיעזור.

צריך 'גוי של אונס' שיעשה את זה.חסדי הים
אין קץ לגועל של הדיבור?ד.

מן הסתם אונס ע"י גוי זה מותר, אבל גירוש המוני של כל החמולהחסדי הים
שלו מן האדמה שלהם זה גם יעזור, כי הם קשורים מאוד לאדמותיהם, ועל הדרך קיימנו את המצווה של גירוש גוים מן הארץ.
לא בפעם הראשונה שהוא פולט דברי הבל ומצחין את הסביבהפייקסמול
צריך להרוג אותם בלי קשר אם ירתיע אותם או לא, הם לא צריכיםחסדי הים
להשאר בעולם ולטמאות אותו בעצם הימצאותם.
אם כבר העלת את זה-די"מ
גורמים צבאיים סיפרו ל-ynet על הוראות חדשות ביו"ש: "יהודי שמפר חוק הוא אויב". קצין נח"ל תיאר את הבלבול בשטח: "זה לא נתפס אצלנו שנטפל במתנחל כמו בפלסטיני שזורק אבנים. הרי לא נשכיב אותו ונאזוק וגם לא נירה באוויר". בארבעה מקרים השנה נענשו לוחמים וקצינים ש"עמדו מנגד"
יואב זיתוןפורסם: 13.07.15 , 09:09

בשנה האחרונה הועברה לחיילי צה"ל הלוחמים ביהודה ושומרון פקודה חדשה לטיפול במתפרעים יהודים. גורמים צבאיים ששוחחו עם ynet אמרו שלצורך הבהרת התחום האפור והבעייתי, כיום נוהלי הפתיחה באש זהים בין אם מדובר במתפרעים פלסטינים ובין אם יהודים.

הפקודה עודכנה לפני גל הפיגועים האחרון מצד מחבלים פלסטינים. היא גובשה על רקע עימותים שהתרחשו בשנים האחרונות בין פעילי ימין קיצוניים לבין חיילי צה"ל, וכן בעקבות שורה ארוכה של מקרים שבהם עמדו חיילים מנגד ולא התערבו במקרי אלימות נגד פלסטינים. הפקודה נולדה מעבודת מטה שהוביל המפקד הקודם של חטיבת שומרון, אלוף-משנה יואב ירום, שבעצמו היה כמה פעמים יעד להתנכלויות אלימות ביצהר, יחד עם גורמי הפרקליטות הצבאית.

תחת הכותרת "התמודדות עם הפרת סדר של ישראלים ועבריינות אידיאולוגית על-ידי ישראלים", הפקודה מועברת לכל הלוחמים שעוברים תעסוקה מבצעית ביהודה ושומרון. לטענת הגורמים הצבאיים, הפקודה מועברת להם באופן אישי על ידי מפקד החטיבה המרחבית. מפקד האוגדה, תת-אלוף תמיר ידעי, הדגיש בפני מפקדי הגזרות את יישום הפקודה, שסוקרת את תפקידי הצבא באיו"ש, הגנה על האוכלוסייה הפלסטינית, ויכוחי הקרקעות, מחאות קבועות, משילות במקומות הקדושים, תאונות דרכים של פלסטינים, השחתות מטעים, מוקדי חיכוך קבועים, גרפיטי ועוד.

לדברי הגורמים, "הפקודה מורה לחיילים לא להתייחס שונה למיידה אבנים פלסטיני או יהודי, וממחישה זאת גם באמצעות סרטונים. חובה להתערב בכל אירוע כדי למנוע פגיעה ברכוש של פלסטינים. מותר להפעיל כוח כלפי מתפרעים שלא נענים לדרישת החיילים ונוהלי הפתיחה באש זהים מול פלסטינים ומתפרעים יהודים. לחייל מותר לדרוש מרעול פנים יהודי להסיר את מסכתו ולעכב אותו אם יסרב. בכל מקרה של תקיפת פלסטינים על-ידי יהודים התגובה צריכה להיות מיידית וישנם ארבעה קווים אדומים: 1. פגיעה ברכוש או בגוף של פלסטיני. 2. זריקות אבנים על כוחות הביטחון. 3. אלימות מילולית כלפי חייל, שוטר או לוחם מג"ב. 4. פגיעה ברכוש צה"ל".

http://ynethd-f.akamaihd.net/z/0114/080114Bezelem_768Kbps_360p.mp4.ynet

לצורך יישום הדרישות הללו, נכתב בפקודה, יכול הלוחם להשתמש באמצעים לפיזור הפגנות ובטכניקות קרב מגע שלמד. "אנו מסבירים ללוחמים שאין הבדל בין פורע חוק יהודי לפלסטיני, אין נוהל מעצר חשוד מיוחד לפלסטיני", טוען קצין בכיר, ומוסיף: "בשנתיים האחרונות יש ירידה בכמות האירועים הללו של עמידה מנגד".

הקצין הוסיף כי חיילים מתייצבים במשטרה כדי לסייע בחקירה של תקיפת פלסטינים על ידי מתנחלים אם היו עדים לכך: "יהודי שמפר חוק הוא אויב. מי שעומד מנגד פוגע בצבא ולא עוזר למתנחלים".

גורמים צבאיים: "חיילים נשפטו על כך"
בשנים האחרונות הציגו פלסטינים ונציגיהם תיעוד של עשרות מקרים שבהם מתנחלים, לעתים רעולי פנים, מיידים אבנים או משחיתים רכוש, כשמהצד מביטים חיילים שלא מתערבים. נוכח ביקורת מבג"ץ וכן שורה של דו"חות ארגוני שמאל, גורמים בכירים בצבא הודפים את הטענות ועל רקע הפקודה החדשה הם טוענים: "שפטנו והענשנו השנה חיילים שעמדו מנגד בזמן שראו מתנחלים תוקפים פלסטינים".

החוק הישראלי התקף לרחובות תל אביב, נתניה או דימונה, אינו חל על שטחי יהודה ושומרון, מה שהופך את צה"ל לריבון בשטח. הדין הבינלאומי מחייב את ישראל להגן על האוכלוסייה בשטחים שבהם היא מחזיקה. ועדות ממלכתיות ובהן ועדת שמגר הזכירו לאורך השנים שעל כוחות הצבא לא לעמוד מנגד במצב של תקיפת פלסטינים על ידי יהודים, אולם הדבר לא יושם תמיד בשטח, והמחיש את הבעייתיות בכך שלוחמים נאלצים להפוך לשוטרים שמרסנים את בני עמם.

הטענות העיקריות נגד תופעת העמידה מנגד הוצפו בדו"ח שהכין ארגון "יש דין", שבו נטען כי 30 תלונות הוגשו בנושא בשנים האחרונות. לפי הארגון, יש צורך בהגדרה משפטית ברורה לעבירה של עמידה מנגד, ולא לאכוף אותה תחת העבירה הכללית "התנהגות אינה הולמת". בנוסף דורשים בארגון לשפוט על עבירת עמידה מנגד בדין פלילי ולא משמעתי.

ההלם שבו הגיבו חיילים שהותקפו על ידי תושבי מאחזים בשנים האחרונות הוא דוגמה לבלבול שעדיין אוחז בקרב לוחמים בסיטואציות של אלימות פעילי ימין. משיחות שקיים ynet עם לוחמי גדודים ששירתו בשנה האחרונה בשטחים עולה כי ההנחיות לא לעמוד מנגד בזמן אלימות מתנחלים ניתנות, אך לא באופן עקבי מספיק.

"דיברו איתנו על זה באל"ת (אימון לפני תעסוקה מבצעית שכל גדוד עובר לפני עלייתו לקו, י"ז), אבל זה לא מודגש או מוזכר כמעט בתדריכי המוצב היומיים. כמו שמזכירים לנו את נוהלי הפתיחה באש, את ההתרעות לפיגועים או מקרים ותגובות במעצרים", העיד לוחם בצנחנים ששירת השנה בחברון. "בנוסף, יש תמיד חיילים דתיים, חלקם גרים בהתנחלויות, ואתה לא מרגיש נעים במצבים האלה ללכת נגד קרוביהם או חבריהם, אז אתה מסתכל על המפקד, ועד שהוא מגיב, האירוע כבר נגמר".

קצין נח"ל ששירת בשומרון והיה עד לדבריו לאירועי עמידה מנגד באזור יצהר, מוסיף: "זה לא נתפס אצלנו שנטפל בכוח במתנחל שזורק אבנים כמו שנטפל בפלסטיני שזורק אבנים. לא נשכיב אותו הרי על הקרקע ונאזוק אותו וגם לא נירה באוויר. המקסימום שנעשה זה להזעיק משטרה ועד אז לצעוק עליו שיחדול ממעשיו".

לא תמיד פלסטינים ממהרים להגיש תלונה במשטרה על אירועים של תקיפת מתנחלים בנוכחות חיילים, לרוב משום שהם רואים בחיילים ובמתנחלים חלק מאותו "גוף כובש". בשיחות שקיימנו בשנה האחרונה עם קצינים בכירים באוגדת איו"ש עולה כי מפקדי גזרות מתייחסים בגישות שונות לנושא, חלקם מחמירים וחלקם פחות. כך למשל, קצין בכיר באוגדה סיפר שבארבעה מקרים בשנה האחרונה נשפטו חיילים בגזרת חברון על אירועים שבהם ראו מתנחלים תוקפים פלסטינים מבלי למנוע זאת.

אחד המקרים היה במהלך מבצע צוק איתן, אז מתנחלת מחברון יידתה אבנים לעבר פלסטינים ללא התערבות חיילים שהיו במקום. למרות פניות ynet בנושא לא נמסר מהצבא מהם העונשים שקיבלו החיילים שלא התערבו במקרה ומה היו שלושת המקרים האחרים בגזרה.

גורמים באוגדה ציינו כי בתקרית דומה בכפר עוריף שבשומרון ננזפו מפקד פלוגה וחייליו על כך שעמדו מנגד בזמן שמתנחלים תקפו פלסטינים. "המח"ט תיחקר אישית את האירוע הזה, שטופל היטב", אמרו גורמים צבאיים. הם הזכירו תקרית אחרת מהחודשים האחרונים, בהתנחלות בת עין, שבה חיילי גולני אף השליכו, כנראה לראשונה אי פעם, אמצעים לפיזור הפגנות לעבר פעילי ימין קיצוני שתקפו אותם פיזית.

מקור: http://www.ynet.co.il//articles/0,7340,L-4670545,00.html
מגיבה רק לפותח..לא קראתי את כל התגובותג.ג
כמובן שגם אני בעד עונש מוות למחבלים..
למה אתה חושב שלערבים שהם לא מחבלים אין זכות קיום??! מה הם בהמות?? הם אנשים טובים שרוצים שלום ולא נגדנו!!
אדם יהודי שקם והורג אנשים חפים מפשע שהם ערבים צריך להיענש גם כן!!!!!! ״לא תרצח״ לא מדובר רק על יהודים,
אני שונאת שאומרים מוות לערבים שכל הערבים ימותו בלי חשיבה..
למה אנשים כמו לוסי אהריש למשל צריך להרוג אותה (לשיטתך)??? למה נניח לינה מחול שזכתה בדה וויס שאוהבת את ישראל צריך להרוג אותה???? רק כי הם ערביות???
כמה מפתיע שתענו , מסתכלים על הערבים בתור אויב ולא בתור אנשים יחידים .. ואני אומרת דיי לתשובה המטומטמת הזאת לא כל העם הערבי תומך בהשמדת ישראל יש חלק גדול מהערבים שאוהבים את ישראל!!! לא פלא שבגלל מתנחלים מפגרים (לא כולם) כל העולם רוצה להשמיד אותנו!!!!
אולי תפסיקי לזרוק סיסמאות.ראשית חכמה

"לא תרצח" מדבר רק על יהודים.

ערבי/ה מקומם הוא לא בארץ ישראל. הם מתעקשים לגור פה אז הם בני מוות.

אני גם שונא שאומרים בלי לחשובדי"מ
ואין הבדל אם מה שאומרים זה "מוות לערבים" "יי הוא האלהים" או "נ נח נחמ נחמן מאומן" או ש"לא תרצח מדבר לא רק על יהודים"

אז הריני לבשר לך שבהחלט יש אנשים שאומרים "מוות לערבים" וחושבים על זה והרבה.
אפילו פה בפורום אם תנהלי דיון ענייני ללא זריקת סיסמאות ועם הקשבה לצד השני אולי תביני גם למה.
ודרך אגב השואה מסעות הצלב מאורעות תרפ"ט ת"ח ות"ט ועוד רבה ארעו הרבה הרבה לפני המתנחלים המפגרים האלה שאת מדברת עליהם.
סיסמאות??????ג.ג

"לא תרצח" זה בגדר של סיסמא בישבילכם??

עשרת הדיברות!!!!

זה מראה על כך שבאמת אין לכם מה להגיד וזה רק מחזק

את הדעה שלי..

כי להגיד "סיסמאות" זה הכי קל, תנהלו אתם דיון ענייני!!

לא תרצח מדבר רק על יהודיםדי"מ
נו,באמת,לא למדת בחיים את הנושא ואת מדברת בכזאת החלטיות..
את מכלילה את המתנחלים ושואלת אותנו על ערבים?מרדכי
בס"ד

בניגוד למתנחלים, הערבים הם אויב שלנו, וככאלה אני מסתכל עליהם. נכון, אולי לא כל אחד ואחד מהם, אבל רובם הגדול הוא כן כזה, וכל מי שאומר ש 99.9% מערביי ישראל נאמנים לישראל כנראה שהוא מנותק מהמציאות.

אז נכון, אני לא חושב שצריך עכשיו לצאת לרחוב ולטווח סתם ערבים, אבל. אני כן חושב שצריך ואף חובה להוציא אותם מהארץ. מה שכן, אם אשמע על יהודי שרצח ערבים, לא אהפוך אותו לגיבור, אבל אני לא אשקר וזה כן ישמח אותי מאוד.
מי שרוצה הרחבה לדברי שיקרא את פרשת השבוע שלנומרדכי

בס"ד

"וידבר יהוה אל משה בערבת מואב על ירדן ירחו לאמר דבר אל בני ישראל ואמרת אלהם כי אתם עברים את הירדן אל ארץ כנען והורשתם את כל ישבי הארץ מפניכם ואבדתם את כל משכיתם ואת כל צלמי מסכתם תאבדו ואת כל במותם תשמידו והורשתם את הארץ וישבתם בה כי לכם נתתי את הארץ לרשת אתה והתנחלתם את הארץ בגורל למשפחתיכם לרב תרבו את נחלתו ולמעט תמעיט את נחלתו אל אשר יצא לו שמה הגורל לו יהיה למטות אבתיכם תתנחלו ואם לא תורישו את ישבי הארץ מפניכם והיה אשר תותירו מהם לשכים בעיניכם ולצנינם בצדיכם וצררו אתכם על הארץ אשר אתם ישבים בה והיה כאשר דמיתי לעשות להם אעשה לכם"

בונוס למתקדמים: רש"י ואו"ח על הפסוקים הנ"ל.

להם היה ברור לפני מאות שנים מה שלאחרים לא ברור עכשיו שזה קורה מול העיניים.

אני שונאת שחושבים שמחבלים זה כאילו חלק נפרד מערבים-דרשתי קרבתיך..

שאנשים אומרים--לא צריך להרוג\לגרש את כל הערבים,רק את המחבלים..מה הקטע?

כל ערבי ממוצע עם שנאת יהודים יכול לקום בבוקר ו"להפוך" למחבל.

מספיק בשביל זה אפילו רק רישיון נהיגה.(ע"ע שלום יוחאי שרקי)

אז אנחנו צריכים להרוג\לגרש רק אחרי המעשה?רק אחרי שהוא כבר לא "ערבי טוב ופשוט שחי את חייו" אלא רוצח מתועב שקוטף נשמות?

מחבל לא נולד מחבל.הוא נולד ערבי.אז צאי מזה.

חוצמזה זה גישה ילדותית להפריד בין השניים

פשוט דוחה וגועל נפשמרדכי
אני גועל נפש??ג.ג

דבר ראשון אני לא הכללתי ואמרתי שלא כולם..

דבר שני אתם מדברים בלי ידע ובלי ביסוס ועוד ממציאים על דעת עצמכם!!!

אתם מוזמנים להסתכל ברמב''ם הלכות עבודה זרה פרק י' הלכה א'!!!

החכמה זה לא לבוא ולהמציא דברים!!

ואחרכך לרשום גועל נפש, זה פשוט עובר כל גבול

הסתכלתי שם ולא הבנתי מה הקשרדי"מ
שרשרתי לדי"מ, לא לךמרדכי

חוק חיוני מאין כמותו, רק אם מוצהר שהוא כולל אך ורק ערביםאבגדהוז
ושאין שום חשש שבעולם שישתמשו בחוק הזה לרצוח יהודים. אני מתנגד להרג סתמי של ערבים, אבל מי שבעד
להוציא להורג יהודי שהרג ערבי הוא חלאת אדם ואנטישמי.
בעד!!!!!!!!!!אבטיח מלוןאחרונה
לא ייתכן שרוצח ישב בבית מלון כמה שנים על חשבון המדינה יעשה תואר ויזכה לתנאים שבבית שלו הוא לא חלם עליה.
הוא מקבל משכורות מהרשות הערבית.
אחרי כמה שנים הוא חוזר הביתה.
אבסורדי לחלוטין.
המפגינים באיראן שואלים אתכם למה אתם לא עוזרים להם.זיויק
מה תענו?
תוסיף לשאלהoo

אנשים אומללים מצפון קוריאה

או ממדינות מסוימות באפריקה

או נשים במדינות מוסלמיות קיצוניות

ועוד

התשובה היא שהם לא מעניינים את בעלי הכוח

מה שמעניין את בעלי הכוח זה הון ושלטון

לאדם הפשוט אין הרבה מה לעשות 

לא דומה כי כאן יש אינטרס ישראלי גדולזיויק
ישראלoo

נצלה הזדמנות בסוריה

כנראה שמי שאמור לעקוב אחר הזדמנות באירן ערני למצב

זה שמתו אלפי מפגינים לא אומר בהכרח שזו ההזדמנות

יכול להיות שעדיין מסוכן להתערב

צודקתזיויק
גם בסוריהשלג דאשתקד

מתו מאות אלפים וישראל לא התערבה. היא התערבה הרבה יותר מאוחר בנסיבות אחרות לגמרי.

(סתם מציין עובדה)

זה הענייןoo

ההרוגים לא מענינים אף אחד (בעמדת כוח)

רק אינטרסים

לכן ההתערבות באירן (אם תהיה) תהיה רק כשהתועלת תעלה על העלות

(כמו ההתערבות הגלויה הקודמת)

נכוןזיויקאחרונה
ומה ההסבר? מתי יגיע אינטרס שכשזה?
האינטרס עכשיו הוא לא להתערב במחאותברגוע
מדינות העולם מלאות בדיקטטורות עם מנהיגים מושחתיםזמירות

והתנהלות אכזרית מול האזרחים המשוועים לחיים אחרים.  

אירן היא רק עוד אחת מהן.  

במדינות רבות האוכלוסייה סובלת מדיכוי זכויות אדם, רבים נמצאים בעוני קיצוני, ורדיפה פוליטית.

קוריאה הצפונית, אריתריאה, אפגניסטן, סוריה, סין, אירן, תימן, ועוד ועוד.

עזרה וסיוע יעיל הוא רק ברמות הבינלאומיות.  

אין לי f16ברגוע
כי הם לא פלסטיניםאני:)))))
תסביריזיויק
היא מתכוונת לצביעות העולמיתזמירות

איפה כל אלו שהפגינו והרעידו עולמות נגד ישראל במלחמתה בעזה, בגלל הסבל שנגרם לאזרחים הפלסתינים, כאשר השלטון האיראני טובח באזרחים שלו?

איפה כל אלו שצרחו “זכויות אדם” בעזה, כשבאיראן השלטון יורה, תולה ומענה את העם שלו?

מוסר שלא עקבי הוא לא מוסר — הוא פוליטיקה.

מי שבאמת נלחם על זכויות אדם — לא בוחר קורבנות לפי אג'נדה.

מילואימניק - מי אוהב אותך יותר מבנט? 🥰🥹צדיק יסוד עלום

וואי וואי וואי תאמין לי להכנס לים עם כרישים עם בשרקעלעברימבאר
מדמם פחות מסוכן מלפתוח שרשור על בנט בפורום אקטואליה😂
אין לי אלוהיםצדיק יסוד עלום
בנט זה אחוקעלעברימבאר
קשה לרעותצדיק יסוד עלוםאחרונה
למה המפדל ( מפלגה פייק דתית לאומית) לא בממשלהאיתן גיל

מוקדש באהבה ל- @הסטורי

כי ב- 30 השנים האחרונות היא ניהלה משאים ומתנים קואליציוניים שלא בתום לב. היא משכה זמן על דרך השגרה, ובהמשך ניסתה לחמוד תיקים שבינתיים הובטחו לשותפות אחרות.

כאז גם היום. הים אותו ים, והיורשים מפטירין כאשתקד.

זה כל הסיפור על רגל אחת שבגינו ש"ס מגרדת את המנדט השנים עשר, וסמוטריץ' את הרביעי.

לא חינוך יהודי, לא שבת, לא כשרות, לא תריג מצוותאיתן גיל

רק ג'ובים עוד ועוד.

זרח וורהפטיג מתהפך בקברו.

חחחברגוע
באמת הבאת את ש"ס בתור דוג' למפלגה אידאולוגית שלא מחפשת ג'ובים?
אובססיה, כבר אמרנו?הסטורי
המפד"ל לא קיימת, אבל הציונות הדתית בממשלה והיא מובילה.

היא מובילה את החינוך היהודי - תשאל כל ראש ישיבה בציבור (שמעתי באוזני מכמה וכמה), כל ראש אולפנה, כל מנהל בית ספר.

היא מובילה את יישוב ארץ ישראל - בזמן שאתה מקשקש על אנטנות, יהודה אליהו מקים עוד ארבע חוות.

היא מובילה את שמירת שבת - כולל קידום הכלכלה על ידי לדוגמא פתיחת הבורסה עד שעתיים לפני שבת.

היא מובילה ואתה באובססיה וכפיות טובה מקשקש כאן בפורום. בהצלחה.

חיפאים סוחרים בבורסה בתל אביב עד שעתיים לפני שבתאיתן גיל

וחוזרים הביתה במקרה הטוב כעבור 4 שעות

בשעת ברכת המזון בכל בית יהודי.

"יהדות ליברלית".

הרב קוק מתהפך בקברו.

למה שיקח להם 4 שעות מת"א לחיפה?ברגוע
בכלל 'סוחרים' נוכחים היום בבורסה?הסטורי

אני לא מבין גדול בבורסה, אבל ככל הידוע לי כמעט כל המסחר היום הוא ווירטואלי, זה לא שבשביל לקנות/למכור מניות צריך להגיע פיזית.

נשמח לתגובת המבינים:

@משה

@אריק מהדרום

@פשוט אני..

מה פתאום?אריק מהדרום
הכל באפליקציה בלחיצת כפתור, אפילו המאמץ של לחיצת הכפתור נחסך מאיתנו, בטח שלא להגיע לתל אביב בשביל זה.
יישר כחהסטורי
מ.ש.ל

@איתן גיל, תתאמץ לבסס את ההשמצות המגוכחות שלך, לפחות על איזשהו רקע מציאותי...

כדאי שתטריח את עצמך לבורסהאיתן גיל

לפעם אחת- לפחות.

במקום לקשקש...

וכך זה עובד: עמך ישראל שקונה ומוכר מניות בסכומים קטנים, נותן הוראות דיגיטליות לנציג שלו בבנק או בבית ההשקעות.

ואפילו אין לו דריסת רגל בבורסה.

ויש את הסוחרים והמשקיעים הבינוניים והכבדים שנפגשים בבורסה וסוגרים עסקאות/ קומבינות בארבע או בשש או בשמונה עיניים.

כמו עם סיעת הציונות הדתית בכנסת.

שאל את סמוטריץ', הוא מבין בזה.

תקשיב לעצמךהסטורי

כמה וכמה ענו לך שאנשים לא צריכים להגיע פיזית.

אם אתה מדבר על פגישות שמתקימות ב'מתחם הבורסה', הן יכולות להתקיים בכל מקום אחר.

(וכפי שענו לך, מגיעים מרמת גן לחיפה בהרבה פחות זמן)

מתי היית לאחרונה במתחם הבורסהאיתן גיל

ספר לנו ממקור ראשון איך זה עובד.

קרא שוב מה שכתבתי קודם.

לא הסוחריםברגוע
אבל כן יש עובדים שצריכים להיות שם.

בכ"מ המסחר נגמר בשעה שתיים, ככה שאין סיבה שלא יספיקו לחזור הביתה לשבת.

למה זה אמור להיות שונה מכל מקום עבודה אחר?אריק מהדרום

למה נסיעה מתל אביב לחיפה אמורה לקחת 4 שעות?

למה אמורים להיות שם עובדים מחיפה?

למה אתה שואל אותי?ברגוע
כבר 30 שנים שהמסחר לא מתנהל במקום פיזיפשוט אני..

וב-4 שעות מגיעים לאילת, לא לחיפה

אם אתה כל כך מודאגהסטורי
תפסיק את האוטובוסים לשכונות/ערים חרדיות, שמגיעים רבע שעה לפני שבת. אין שום אופציה שהנהג מגיע לחניון ואז עובר לרכב שלו ומגיע הביתה לפני השקיעה.
אכן כךאיתן גילאחרונה

כשהערתי למישהו שהוא פלש לתחום חילול שבת דאורייתא הוא ענה לי שיש עוד 4 דקות עד כניסת שבת.

נבל ברשות התורה.

מידע חדש על המרגל הסודי, ואשמת המשטרה בטבחסביר11

סיכום חלקי של הראיון המצ"ב-

א. כמה סימים נדלקו? 3000  ולא עשרות כפי שפרסמו .

מתי נפתחו? ארבעה -5 ימים לפני הטבח, ולא בחמישי כפי שטוענים.

גם המשטרה ידעה אז על פתיחת הסימים, ואיפשרה את כל הפעילות ומסיבת הנובה,

כלומר גם המשטרה אשמה בטבח הנובה.

ב. גם בלון התצפית של הקמ"ג בדימונה זיהה את הפעילות החשודה מספר ימים לפני הטבח, והודיע לכל מי שצריך ,

והכל הושתק .

תחליטו האם זה לא מריח כמו בגידה.

ג. כידוע המרגל הסודי עו"ד א' , שנצ"מ  אבי וייס אמר/אומר וכותב את שמו  הפרטי -

מנע את שחרור רוב/כל החטופים שהיו בתחילת המלחמה מתחת לשיפאא, הוא הוכנס לבור הפיקוד על ידי קצין בכיר מאחים לנשק.

זאת מכיוון שידידנו א' העביר למפעיליו את תוכניות הפעולות המיוחדות שישראל הכינה כדי לפרוץ לשם ולשחרר אותם -ודי מהר הועברו החטופים למרחבי העיר ומאות/אלפי הק"מ של המנהרות,

ונוצרה סאגת החטופים בגללו.

ד.הוא עקב אחר:

1 פעילות מדינת ישראל באוקראינה ,במיוחד אחר גופי המודיעין של ישראל שם ,

ודיווח  מן הסתם למפעיליו .

סיפור הכיסוי נקרא לב כחול ,שהוא כביכול סיוע ליהודי אוקראינה. חלק מסיפור הכיסוי שלו נחסף על ידי כתבת הארץ.

2. פעילות והתנהלות מערכת המשפט בישראל, וזאת עשה  כנראה בהיותו מתמחה במשרד עורך דין שהיה אחד המשנים של היועמ"שית ,שהוא נקי כפיים ולא קשור לבעיה כלשהיא.

3. ניסה להשפיע על התקשורת בישראל  ובמיוחד על עיתון /אתר ישראל היום, כנראה כדי  שהתכנים יהיו בצורה המתאימה למפעיליו.

ד.עו"ד בכיר סירב לטעון עבורו שאיננו שפוי כדי לפטור אותו מאימת הדין,

ומאז הוא מיוצג על ידי עורכי דין שהם אנשי הפצ"ריה והשבכ (בשירות מילואים), כנראה כדי להשיג את התוצאה הרצויה- שחרור מלא בטענת אי שפיות, וכך יוכל להמשיך בחייו.

אי-שפיות היא כידוע הטענה שבה צפויים לשחרר את הפצ"רית עצמה, והעולם יחזור לנהוג כמנהגו.

ה. 75 קצינים בכירים שעמדו איתו בקשר, בהם שני אלופים ,וכל השאר תא"לים ואל"מים ,לא נחקרו .

התרשמותי האישית מדבריו של נצ"מ אבי וייס היא שהמרגל הסודי עו"ד א' עבד עבור ה cia והעביר לו את המידע. (כמובן אולי אני טועה).

הראיון כאן:

הרצי שלנואיתן גיל

הרמטכ"ל לשעבר הרצי הלוי בפרשת הדלפת המסמכים לבילד

כ"ה בטבת תשפ"ו / 14.01.26

הסתיימה עדותו של הרמטכ"ל לשעבר הרצי הלוי בפרשת הדלפת המסמכים לבילד. העדות נמשכה כשש שעות.

אם התכשיט הזה צח כשלג, על מי היה לו ללכלך במשך כשש שעות

א. שליטת INSS בויקיפדיה. ב. ויקיפדיחה ודברי חרטהסביר11

מי שמנסה לכתוב נתונים על הנפגעים בעזה בויקיפדיה (לפחות בתקופה שבדקתי) מקבל חלון קופץ  שמתריע בפניו שהגוף המוסמך לכתוב על זה בויקיפדיה הוא רק מכון INSS

הפנים האמיתיות של inss:

כשהשוויתי בעבר את מספרי הפצועים האמיתיים לעומת נתוני ויקיפדיה מצאתי פער גדול.

ויקיפדיחה: לצערנו המורים שולחים את התלמידים להביא חומר לעבודות, מפלטפורת ההסתה והשקרים ויקיפדיה.

לארי סנגר ,מייסד של הויקיפדיה,הביע חרטה לאורך השנים על הקמתה, וביקר את השינוי בגישה של ויקיפדיה והפיכתה ל"אפלה" או מוטה, והוא מביע תמיכה בפרויקטים אלטרנטיביים ששואפים לשמר את המודל המקורי של ידע חופשי, אך ללא הטיות.

הביקורת מתמקדת בהטיה פוליטית (בעיקר בכיוון השמאל( וניהול לא תקין של הקהילה.

בהמשך/מחר אשלח מקרה שקרה לי עם המנהלים הישראלים שם

קטע מה שכתבת על INSSמשהאחרונה

מעניין. צריך לבדוק את זה יותר.

יש דיבור על תקיפה שלנו באיראן ותקיפה שלהם כאן?צע
תלוי מה ההגדרה של "דיבור"?מרדכי

בס"ד

יש חשש. אין אידיקציות.

יש בעיקר דיבור על תקיפה של ארה"ב באיראןברגוע

בתגובה אולי הם יתקפו אותנו, אבל כנראה שבעיקר בסיסים של ארה"ב. ואולי הם יפחדו לתקוף בחזרה כדי לא לתת לנו או לטראמפ תירוץ לתקוף יותר חזק.

התקשורת מלאה בדיבוריםנקדימון
השאלה המרכזית כרגע היא אם איראן תיפול לפני שתצליח לשגר טילים או שקודם היא תשגר ואחכ תיפול.
יש דיבורים של טראמפ ואחרים על תקיפה אמריקאית באירןהסטוריאחרונה
וכל מיני איימו שאם ארה"ב תתקוף אותם, הם יתקפו אותנו.

חוץ מזה יש חשש שכשהשלטון שם ירגיש שזה הסוף, הוא ינסה כלפינו בחינת 'תמות נפשי עם יהודים'.

צריך להיות מוכנים, אך לא להכנס לפניקה. ד' איתנו, עם ישראל חי קיים ועומד על נפשו.

מצב התחבורה הציבורית ביהודה ושומרוןנ א

אם אתם מכירים בעייה בתחבורה ציבורית ביישוב/ בעיר שלכם ביהודה ושומרון, תכתבו כאן
אוטובוס שאיחר או שלא הגיע, צורך בשיפור הקווים, רעיונות לשיפור ועוד...

חשבתי על רעיון שיהיה קו רכבת 🚆 במקביל לכביש 60נ א

חשבתי על רעיון שיהיה קו רכבת 🚆 במקביל לכביש 60 ביהודה ושומרון. מצפון השומרון ועד דרום הר חברון ויעבור בירושלים (כביש בגין - כביש 50).
זה יפתור הרבה בעיות בתחב"צ של יהודה ושומרון. וכן, יעזור למערך התחבורה אל בית המקדש בשלושת הרגלים.

הנושא אינו קשור לפורוםמרדכיאחרונה

אולי יעניין אותך