לכל הליכודניקים בפורום: תהנו מראש המפלגה שלכם:ותן טל

/News/News.aspx/302241

וזה אחרי מסע השיכנוע שלו ברחבי יו"ש באמצעות פקודתו הנאמנה חוטובלי ערב הבחירות...

במקום להצביע למפלגה שאם היה לה משמעותית יותר מנדטים יש סיכוי טוב שהייתה מזיזה הרבה יותר דברים בכוח הזרוע והאיום על נתניהו, בחרתם להצביע לו ולמפלגתו - אז תהנו עם מה שקיבלתם... ותמשיכו שוב ושוב להצביע לליכוד כי "חייבים לחזק את נתניהו/את הימין בליכוד" ולא להבין שכאשר נתניהו בשלטון זה לא משנה ממש מי נמצא מאחוריו במפלגה, ושאין צורך "לחזק את נתניהו" אלא "את הימין" - ואת זה עושים בצורה יעילה יותר, בהצבעה לבית היהודי, מאשר בהצבעה לליכוד.

אבל איך אומרים - אתם בישלתם את הדייסה, כולנו נאכל אותה, אבל אתם כנראה תהנו יותר מכולם.

(ומי שג-ם גר בבית אל וג-ם ליכודניק - מצטער, קשה לי להבין אותו..מקווה שבפעם הבאה, אולי, סוף סוף, יתפקח)

נו זה ברור...שירוש16
עבר עריכה על ידי שירוש16 בתאריך כ"ו בתמוז תשע"ה 23:09

כל המפלגות וראשיהם מבטיחים הבטחות אבל לא מבטיחים לקיים.

אגב- זו תופעה בינלאומית שלא קשורה ישירות לליכודניקים למיניהם.

אבל המפלגות האחרות שמבטיחות ולא מקיימותnetanel
נופלות!
הליכוד לא נופל בגלל שכל פעם אותם מטומטמים (במיוחד אילו מיוש) מצביעים לביבי
ובנט צדיק יסוד עולם שלא הפר הסכמים או 'הבטחות'?שירוש16

וכל שאר המפלגות חיות וקימות ולא קיימו אחוז אחד ממה שהבטיחו.

וזה בינלאומי. לא רק ישראלי.

גם אובמה הבטיח ולא קיים.

והוא זכה בקדנציה נוספת כדי להראות לאזרחים כמה שהם מתחרטים על החלטתם.

או צעד לפני כן- לא לעשות הסכמים עם המדינה על ארץ ישראל!מרדכי
בס"ד

עוד בפינוי עצמו המדינה לא עמדה בסיכום שלה מול בית אל, אבל שם התעקשו ללכת על הסכם עם המדינה, לוותר על בתי האולפנה תמורת הבטחה נוצצת שלא שווה כלום.

אני מקווה שמה שזעקנו אז וסתמו לנו את הפה, מחלחל להם היום -
על ארץ ישראל לא עושים הסכמים ולא מוותרים על שטחים תמורת שטחים!

כשאברהם אבינו עשה את זה ונתן את עזה תמורת הסכם שלום, הוא קיבל את ניסיון ההקדה (רשב"ם על התורה), גם היום מי שמוותר על חלקים מארץ ישראל נענש.

זה לא שאלה של הצבעה לליכוד או לא-
זה העונש על הויתור של חלקי הארץ.
ואני מקווה שעכשיו הם יבינו את זה.
אתה אומר "לוותר" כאילו אם היו מתעקשים זה בטוח היה נשאר...ותן טל

לפי דבריך גם היה אסור למגורשים מגוש קטיף לקחת את כספי הפיצויים כי זה "הסכם עם המדינה".

הפינוי וההריסה של גבעת האולפנה בכל מקרה הייתה נעשית. בשביל שזה ייעשה בשקט ובלי מהומות נוסח עמונה של פעם, העדיף הרב מלמד לחתום על הסכם, בידיעה שרע - לא יצא מזה, וטוב - הוא מקווה שכן, שיעמדו בהסכמים... (ואולי, אני לא יודע, אולי אפילו לבג"ץ ניתן להגיע עם זה, אם יש הסכם חתום וכו'...אני באמת לא יודע, ולמרות שזה נשמע כאילו אבסורד שבג"ץ יגן על בנייה בשטחים, אולי השופטים יתייחסו לזה במנותק מהשטח, ואם רוה"מ התחייב לבנות בשטח כלשהו - אז בג"ץ יחייב אותו לעמוד במילה שלו ואגב כך לעשות את זה בדרך חוקית, וכו'...)

כלומר, כאן זה או משהו, או כלום. יש את הגישה כמו שלך שאומרת שבמצב כזה עדיף לשבור את הכלים ושלא יהיה כלום אבל לפחות שנרגיש "הנה יצאנו בזעקה ובשבירת עצמות לעוד כמה מתנחלים מסוסים ומגבניקים, על הריסת הבתים שם", ויש את הגישה השנייה, הפרגמטית יותר של הרב מלמד, על כך שגם מהרע ביותר כדאי לנסות להוציא קצת טוב.

זה לא "לתת שטחים" - אתה לא יכול "לתת" שטח שהמדינה הפקיעה ממך וכבר תפנה אותו. ואתה יודע שאם המדינה רוצה לפנות שם אז היא תעשה את זה, אם לא היום, מחר...

אני אסביר את ההבדלמרדכי
בס"ד

נכון שזה היה מתפנה בכל מקרה, השאלה היא האם היו מאפשרים על זה מאבק או לא?

מאבק מסמל התנגדות להריסת בתים של יהודים מארץ ישראל. מאבק מראה שזה לא בסדר. מאבק מראה שאנחנו לא מוכנים לוותר על מלימטר מארצנו. מאבק זה לקיים את רצון ה' שמצווה אותנו לרשת את הארץ ולא להנחיל אותה לגויים

בגבעת האולפנה לא היה מאבק, היה הסכם שבו הסכימו מתיישבי המקום לצאת מביתם תמורת כך וכך...

זה לא כמו מתיישבי גוש קטיף שאחרי הגירוש קיבלו פיצויים, אבל לפחות לא התפנו מרצונם (רובם) אלא םה מלכתחילה הלכו על הסכם ופינו את עצמם.

ועוד נקודה חשובה לסיום -
למדינה אין בעלות על ארץ ישראל.
מלך פורץ גדר זה שהמלך פועל לטובת עמ"י, אבל גם לא אין רשות לתת קרקע לגויים.
ואז היקום קרס לתוך עצמויוני
אז למה בנט לא פורש מהממשלה הרעה הזאת של נתניהו???
כאילו, מה ההבדל?!
אפשר להשפיע על ראש הממשלה יותר מתוך המפלגה שלו מאשר מתוך הקואליציה!

במיוחד כשמדובר בקואליציה כמו בנט שתמך ויתמוך בביבי בכל מצב רק כי הוא טירון פוליטי זנב לאריות..
ממש אי אפשר להשפיע על ראש הממשלה יותר מתוך המפלגה מאשרותן טל

מחוץ לה. טעות מוחלטת.

זאת הסיבה, למשל, שכחלון הקים כעת מפלגה נפרדת.

ראש הממשלה הרבה הרבה יותר לחיץ מגורמים חוץ מפלגתיים מאשר מגורמים פנים מפלגתיים. 

לגבי לפרוש - ובכן, כמובן, על כל דבר בעולם אפשר להגיד לפרוש - הכהניסטים כמובן יטענו שמראש אסור להיכנס לממשלה שלא מתחילה לבנות את בית המקדש יום לאחר הקמתה - נו, שויין, מזל שאנחנו לא כהניסטים...

זה שהעולם, והממשלה, והעם, לא מושלמים - ידענו את זה מזמן. אף אחד לא מחדש לנו כלום. מה עושים עם זה, זה השאלה - ואנחנו, בוחרי הבית היהודי, מאמינים שלפחות כדי להשפיע על המערכת הפוליטית, אנחנו צריכים: א. להיות בתוך הכנסת. ב. להיות בתוך הממשלה.

יש כאלו שסוברים שצריך להיות רק בתוך הכנסת (מרזל), ויש כאלה שסוברים שאפילו בתוך הכנסת לא צריך להיות (כל מיני נוער גבעות וקיצוניים שלא מצביעים, או להבדיל קיצוניים לצד השני...) - אנחנו לא כאלה ולא כאלה (וגם ישי ושטבון, אגב, לא כאלה ולא כאלה אלא באותה גישה של הבית היהודי בנושא, גם אם לכאורה היו "קוי גבול" שונים).

^^^ גם מצוות ישוב הארץ מתחלקת לשנים: 1. ישוב הארץחסדי הים
2. גירוש הגוים ממנה.

מי שמצביע בעד מפלגה שלא מקפידה בחלק של הגירוש גוים, שלא יתלונן על מפלגה שלא מקפידה בחלק של התישבות.
עיין באריכות פה על אי הקפדת הבית היהודי בגירוש גוים:
http://www.hakolhayehudi.co.il/blogs/%D7%94%D7%91%D7%99%D7%AA-%D7%94%D7%99%D7%94%D7%95%D7%93%D7%99-%D7%95%D7%94%D7%A2%D7%A8%D7%91%D7%99%D7%9D-196
האם אתה מכיר מפלגה קיימת שמקפידה בחלק גירוש הגויים?ותן טל

אין כיום מפלגה כזאת. המפלגה היחידה שהייתה פעם שתמכה בזה, הוצאה מהחוק בשל כך.

במצב כזה שאין שום מפלגה שתומכת בגירוש הגויים במוצהר - האם זה אומר שעלינו לוותר על הכל? לא להתלונן על כלום? הכל בסדר?

איזה מין הגיון פוליטי זה?

והרגע שמעתי את בנט תומך בביבי ומכחיש שיש הקפאהיוני
אז מה אתה רוצה?
וואי!נולאית
אבס"ד

זה לא שהיה כל כך הרבה אפשרויות לבחור ביניהן
ולבית היהודי אני ממש לא מצביעה, מהסיבה הפשוטה- שזה מפלגה שמתהדרת בכשרותה כשהיא לא,
לפחות הליכוד לא מתפאר בכיפה שנותנת הכשר למעשים שהם לא תחת הקטגוריה 'יראת שמיים'
ובכך נותנת לציבור הרגשה שהכל בסדר,

עדיף שמפלגה 'בלי כיפה' תעשה מה שתעשה ולפחות אז לא יהיה על המעשים שנוגדים את הערכים היהודים חותמת כשרות, שמסיחה את דעתו של הציבור ממעשיה.

זאת מפלגה שאני לא לגמרי מזדהה עם הערכים שלה וגם המפלגה השנייה,
לפחות בליכוד הם שמים את זה על השולחן, ולא מתחת לכיפה.

ובנוסף לכך, בנט הוא מתחיל, אם הוא היה ראש ממשלה,הוא היה בובה על חוטים, מן הסתם לפיד היה אחראי על החוטים האלה.
שוב מגליםסי שארפ

שלמצביעי הליכוד אין היגיון

רוצה להגיד משהו? תסביר!נולאית
זה פשוטסי שארפ

מהרבה שיחות עם מצביעי ליכוד מהמגזר הדתי לאומי(יותר גרוע עם סתם ערסים שמצביעים ליכוד), עולה תמונה דומה כל פעם עובדים עליהם מחדש והם עדיין לא קולטים את זה.

עבדו עליהם בימית, בהסכמי וואי וחברון, בהתנתקות, במגוון, באולפנה ובכל מערכת בחירות מאז 2009- דוגמא מ2009-ימים ספורים לפני הבחירות נתניהו עומד בשערי אשקלון כמדומני, ומבטיח:"ממשלתי תמוטט את שלטון החמאס", זה קרה?

נתניהו מברבר כבר קרוב לעשור על אירן וראינו היום מה קרה.

נתניהו מגיע לפני החבירות האחרונות ליו"ש, ובאמצעות נושאת הכלים העלובה שלו חוטובלי קוצר קולות ללא מאמץ בכל המגזר הדתי לאומי- ואם הרצוג היה נענה לתחנוני ביבי ונכנס לממשלה הוא היה זורק את הבית היהודי לאופוזיציה ומנהל מדיניות יותר שמאלנית מזו.

ולמרות על הדוגמאות הללו, אנשים עדיין מצביעים מח"ל(ראשי תיבות-מבטיחים, חותמים ולא מקיימים).

היגיון מזעזע, במחילה...תצביעי לטריפה כי את מעדיפה את זה מאשרותן טל

להצביע למישהו שאת מעט מפקפקת באמינות שלו לגבי כל מיני נושאים תורניים אבל בפועל אין ספק שברור שהוא עדיף בהרבה על הטריפה האחרת...

לפי ההגיון שלך כל מפלגה, כולל מרץ והערבים, יותר טובה מבנט.

סלחי לי אבל את ההיגיון המעוות הזה אני לא מצליח להבין, ולצערי ביבי מנצל את התמימות שלך ושל עוד רבים כדי לחבוט בנו שוב ושוב.

כשיגרשו אותך או את חברים שלך מהבית, תרביצי רק לעצמך בבקשה, אפילו לא לשוטר/שוטרת - כי את הבאת את זה על עצמך.

בטהרנות המטומטמת, סליחה על הביטוי, את מעדיפה שיגזרו את התינוק העיקר שהוא לא יינתן לשנייה, בדיוק כמו במשל שלמה, ובדיוק כמו במשל שלמה, את יוצאת האמא שמפסידה הכל, מכל הכיוונים...

אבל תהני, תהני לך מראש המפלגה שלך ש"שם הכל על השולחן" (הכל? כן, בטח, כל מה שהוא מבטיח לפני הבחירות ורגע לאחר מכן זורק לפח...את כל -ה הוא שם, נכון? את הבטחתו לאמץ את דו"ח לוי לאחר שיוגש, ולאחר שהוא באמת מוגש לקבור אותו עמוק עמוק ולא לנהל דיון אחד ממלכתי עליו עד עצם היום הזה. זההשקיפות של הליכוד שאת כל כך אוהבת, נכון? או הבטחתו לרב מלמד לבנות בבית אל, והפרת הבטחתו זאת במצח נחושה...

את כל הדברים האלו והשקיפות הנפלאה הזאת, מסתבר שאת אוהבת בליכוד ואצל נתניהו.

רחמים, זה הדבר היחיד שיש לי להגיד  

אם היא הייתה צודקת היא הייתה צודקת.די"מ

דוקא הגיוני מאוד מה שהיא אומרת.

היא רק טועה בזה שהבית היהודי לא מתהדרת בתור מפלגה שהולכת לפי התורה.

אך ודאי שעדיף חזיר מחזיר עם הכשר.

חזיר עם הכשר אנשים עלולים לטעות.

אבל באמת עדיף לא זה ולא זה.

מה עדיף? חילוני או רפורמי?שירוש16

סליחה על ההשוואה אבל יש בזה משהו.

יהודי שמעמיד פנים כאילו הוא יהודי, נוהג עפ"י התורה, מלמד אחרים טעות מיסודה- זה יותר גרוע מחילוני שפשוט יגיד: אין לי שום קשר ליהדות.

רפורמי טועה ומטעה. 

חילוני טועה אבל לפחות לא מטעה. לפחות לא מנסה לייצג את עצמו כיהודי הפועל עפ"י ההלכה.

יש מפלגה שמציגה את עצמה כמודרכת עפ"י התורה אך במציאות היא מוקיעה את כל היקר לעם ישראל.

מצד שני- יש מפלגה שהיא לא מתחפשת. כולם יודעים שאין לה אינטרסים לשמור על ההלכה. 

אז גם את תומכת ליכוד?סי שארפ

כולכם מתבקשים לקבל את פסיקת בג"ץ(כפי שאמר המנהיג העליון האהוב שלך) ולפנות את יהודה ושומרון בלי התנגדות.

כל ראשי הרשויות ביו"ש ואנשי מועצת יש"ע(ביניהם ולרשטין ודני דיין)לא יכולים להתלונן על התנהלות הליכוד שנייה אחרי שקראו באופן פומבי להצביע לו, וכמוהן כל מי שהצביע לליכוד גם אם הוא אזרח טיפש ופשוט.

למה אתה קובע דברים מבלי לשאול?שירוש16
שאלתי ועניתי מה עדיף מתוך האפשרויות של ליכוד או בית היהודי.
לא ציינתי בשום מקום מה הצבעתי בפועל.
אני לא מבין מאיפה אתם נביאים את זה???!!!netanel
לבית היהודי היו נציגים במצעד הגאווה???!!! הבית היהודי תמכו בהתנתקות??!!!
די לשקר!!! אז היו קצת דילים עם לפיד! בשביל זה להגיד שהבית היהודי גרועים מהליכוד???!!!
הגבת לי?שירוש16

ואפילו אם כן- יש צורה ויש דרך להגיב.

כן הגבתי לךnetanel
מה הבעייה בתגובה?
כי הבאת דברים בשמי מבלי שידעתי על קיומםשירוש16

מוזמן לחזור בשירשור ולראות מי כתב מה.

איזה דברים הבאתי בשמך?!netanel
שאלת איך הבאתי את זה ש:שירוש16

לבית היהודי היו נציגים המצעד הגאוה- לא ידעתי ולא התענינתי מעולם באותו מצעד אז אין לי מושג מי השתתף בו ומי לא.

הבית היהודי תמכו בהתנתקות- לא יודעת מאיפה אתה הבאת את זה. נשמע לי מומצא.

חחחחחח לא הבנת!!!!!! איזה טעות!!!!netanel
דיברתי על הליכוד!!!
הראתי לך את ההבדלים בין הבית היהודי לליכוד!!!!!"
הליכוד תמכו בהתנתקות והבית היהודי לא!!! לזה התכוונתי
וקישרתי בין המפלגות כי טענתnetanel
שעדיף את הליכוד
חחחחחחחח....שירוש16

סרטים

בוכה/צוחק

זה מה שקורה כששני בנ"א לא מבינים את השני...

הזוי...

ולנושא עצמו: 

שניהם עם פלוסיםים ומינוסים. גם הליכוד וגם הבית היהודי.

רק שאצל הליכוד אפשר לראות בבירור מהו המינוס התורני ואצל בנט א"א לדעת מה הוא ימציא מעבר לסיבוב...

יש משהו במה שאת אומרתnetanel
אבל הליכוד בקטע ימני ממש לא יציב!!! וזה עלה לנו בגירוש גוש קטיף הקפאה של 3 שנים
לבנתיים בנט לא עשה שום נזק דתי
אז מה עדיף?!
עדיף משיחשירוש16

ובנימה קצת יותר ראלית- יש שתי אפשרויות שדנים בהם כעת- ליכוד ובית יהודי.

מבין שניהם- עדיף את האחד הפחות צבוע מבחינה דתית מאשר חתול בשק.

את זורקת סיסמאות שוב ושובnetanel
תוכיחי שהבית היהודי יותר גרוע!
אני הבאתי לך הוחכה למה הליכוד יותר גרוע
אני כמובן כופר בעצם הצגת המפלגה ככזאת...ותן טל
ולדעתי זאת הוצאת שם רע מוחלטת מוחלטת.
אבל לעניינינו-ממש לא. אפילו אם נלך לסברה הזאת -מי שלא מצביע לבית היהודי בגלל מה שנולאית אמרה, אז קל וחומר שבעתיים שלליכוד עוד יותר אסור לו להצביע.
דבר נוסף-הליכוד מתהדר בהמון דברים שהוא לא. מעניין, חשבתי שבנייה בארץ ישראל היא מצווה, ששמירה על שלמות הארץ היא מצווה -הוא מתהדר בזה ובפועל פועל הפוך.
את יודעת, אם את מחפשת את המפלגה שלא זזה סנטימטר ממה שהיא הצהירה לפני הבחירות, יש לך שתי אפשרויות: מרץ או הערבים.
בהצלחה עם זה...
...נולאית
בס"ד

עם מרצ ועם הערבים אין בכלל מה לדבר, אין בסיס משותף כולשהו, אין מטרות משותפות אין כלום.

עם הליכוד יש עדיין משהו משותף, יש בסיס רעיוני דומה, יש מטרות דומות, יש עם מי לדבר ועוד נקודה חשובה, אכפת להם מה אנחנו חושבים עליהם!! לערבי לא מעניין אותו גם לא מעניין את השמאלני אם המתנחל סובל,
אבל הליכוד מודע לכך שרוב האוכלוסייה שבחרה בו שממנה יש לו את הכוח זאת אוכלוסייה שנעה בין ימין-מרכז מתון לבין ימין קיצוני ועובדה שחשוב! לראש הממשלה למצוא חן בעיני ציבור המתנחלים וזה עוד נקודת לחץ והשפעה (בנוסף למכנה האידיאולוגי הדומה שניתן להשפיע עליו, לדוגמה הרבה חכי"ם ימנים בליכוד)

אז אם כבר בוחרים, למה לא הבית היהודי?
כי הם מטעים את הציבור, רוצים להיות ישראלים(אזרחים) חילונים? אל תתהדרו בשם הבית היהודי ובכיפות ובשביסים של החכי"ם, שלפחות נדע מי עומד מולנו.
ואולי בתור מפלגה נוספת(כמו עכשיו) זה מצויין, כי הם מפלגה נגררת,
פעם שעברה, בנט היה בכיס הקטן של יאיר לפיד.

למה הליכוד ולא יחד?
כי אני רוצה שבנימין נתניהו יהיה ראש הממשלה.

למה דווקא הוא?

למה, מי כבר יכול להיות? אלי ישי?? נפתלי בנט???? אולי יאיר לפיד? אולי בכלל ציפי לבני!
אז האפשרויות ממש לא מזהירות.

אז כן, עכשיו יש עוד גזירות והידרדרות ערכית וזהותית,
ומה היה קורה עם הבית היהודי? יכול להיות שבדיוק אותו הדבר, רק שהפעם היה לזה 'הכשר'.
לפחות עכשיו אנחנו יודעים מול מי אנחנו מתמודדים.

טוב. אז זה נשמע בוטה, אבל את נתת לנתניהו כחותן טל
לפנות את הבתים בבית אל. כל טוב.
אגב, ללמוד הלכות הוצאת שם רע וליישם אותם על מפלגת הציונות הדתית לא יזיק, אבל זאת רק המלצה פשוט כי אני רואה ששוב ושוב את חוזרת על שקרים שטיפטפו לך לראש.
אגב שני - כשנציג תא הגאווה בליכוד ייכנס לכנסת וזה כנראה לא יהיה עוד הרבה זמן , תזכרי שהוא נכנס בגללך לכנסת לתמוך במצעד הגאווה...

ובאמת מצטער שזה קצת בוטה פשוט כל פעם מחדש מדהימות אותי דרכי החשיבה של ליכודניקים דתיים כמוך שכל פעם מחדש מוצאים דרכים מפותלות להסביר למה ליכוד ולא מפדל, גם אם בדרך הם סותרים את עצמם שוב ושוב בטענות סותרות, כמוך.

כל טוב
סליחה?????נולאית
בס"ד

סליחה?????????
זאת אשמתי שהאופציות היחידות הם בין הכי גרוע לגרוע במיעוטו???

תאמין לי שהכי היה בא לי לבחור בנחנחים, לפחות מישהו היה מוסיף קצת אור ושמחה לכנסת. אבל ברור שזה לא רלוונטי.

וזה ממש לא אשמתי/אשמת בוחר ליכוד אחר.
במקום להטיל את האשמה על האנשים שמובילים את המדיניות והקו המחשבתי המעוות כאן, תוקפים את האנשים שבוחרים במפלגה שתעשה מה לעשות, הכי פחות הרס והכי קל 'לעבוד' איתה בנושאים שקרובים אלינו.
לא להצביע? למה, לתת לשמאל ולערבים יותר כוח?
המשוואה פשוטה, יותר כוח לליכוד, פחות כוח לשמאל ולערבים,
עם כל הכבוד למפלגות הימין, יחד והבית היהודי, בלי גיבוי של מפלגה חזקה הם מאוד חלשים
ואיזה מפלגה עונה על ההגדרה של מפלגה חזקה אבל ימנית או לפחות ימין מרכז? יפה הליכוד.

תאמין לי שהייתי רוצה לבחור במפלגת משיח עכשיו, שתהיה חזקה ותפעל לשינוי המדיניות ותעלה את התודעה הזהותית היהודית(עם ישראל) ואת ההלכה, ותגרש את כל הגויים מארץ ותכבוש חזרה את כל שטחי ארצנו ותבנה את בית המקדש ותפעל להקמת מלכות ה' בארץ ישראל עם שבטי ישראל שהיא תדאג לחפש ולאתר ועם מלך מבית דוד שימלוך על פי חוקי התורה ולציפייה לימי המשיח שיבוא ויגאל את ישראל, אני לגמרי בוחרת בהם.
אבל..... אין אחת כזו עכשיו, נכון? יופי.

וליכוד מפד"ל עבודה ועוד שמות מימי קום המדינה? אני לא מתעסקת בזה, אני מסתכלת על המפלגות עכשיו! לא כמו שהן היו או טוענות שהיו לפני עשרות שנים.
הכי גרוע = הליכוד. "גרוע במיעוטו" = הבית היהודי. ועל זה אניותן טל

מצטער ומתאונן, שכל הליכדניקים הדתיים הם מספיק טיפשים כדי שיתנו לעבוד עליהם פעם ועוד פעם ועוד פעם.

אולי כאשר נציג תא הגאווה שלכם יהיה זה שיעביר איזה חוק "למען" הלהט"בים - אולי אז , אולי (אני בספק) יבינו הליכודניקים הדתיים באיזה מפלגה הם נמצאים.

אבל למען האמת גם בזה אני כבר לא מאמין.

לגבי "גיבוי של מפלגה חזקה" - זה מצחיק, ניכר שאינך מבינה בפוליטיקה כמעט כלום. מצב של היום, אין שום משמעות לגודל המפלגה עצמה, אלא רק לגודל הגוש. שימי לב איך כל מפלגה "קטנה" "סוג של החזיקה" את הליכוד בגרון בהקמת הקואליציה וגם כעת תיאורטית מסוגלת כל מפלגה להפיל את הקואליציה בשנייה - למרות שהליכוד מונה רבע מחברי הכנסת במדינה.

אבל, וזה אבל גדול - ברגע שכוחו של הימין החזק (והליכוד, לצערי, לא נחשב כיום ימין חזק. ראש המפלגה תומך במוצהר בשתי מדינות לשני עמים. בגין היה מתחלחל, למרות שבגין בעצמו החזיר את סיני) נחלש בקואליציה, אזי איבדת את כל מה שרצית לקבל - וכל זה "למען" שהליכוד "יהיה גדול" ושנציג תא הגאווה ייכנס. כל זה בשביל שדיכטר ייכנס. אורן חזן פועל הרבה יותר מאורית סטרוק, נכון, איך שכחנו... - אם הליכוד היה 24 מנדטים והבית היהודי היה 14 מנדטים - אזי כוחו של הבית היהודי בקואליציה היה הרבה יותר גבוה, כוחו של הימין בקואליציה היה הרבה יותר גבוה, ולא הייתה ע-ד-י-י-ן שום אפשרות לשמאל להקים ממשלה נורמאלית. בוודאות.

כל פעם מחדש נתניהו מצליח להפחיד אתכם בטענות הקבועות של "אם לא נהיה גדולים אז השמאל השמאל השמאל, ובנוסף עובד עליכם "אני בונה, אני אמשיך לבנות, אני לא אהרוס, אני ימני, אני בעד דת, אני בעד הציונות הדתית" - ושייה לאחר הבחירות, כאילו נמחק הזיכרון שלו, ומתנהג כאדם אחר לחלוטין.

ואתם, במחילה, כפתיים, תמשיכו לנהור אליו.

אם כל הימין האמיתי של הליכוד היה קולט, ובעיקר הדתיים, ועובר לבית היהודי - אזי הימין החזק והשולט האמיתי, היה הבית היהודי ולא הליכוד.

אבל תמשיכו לתת למפלגת עוקרי ארץ ישראל את הכוח הגדול, תמשיכו להחליש את מפלגות הימין כדי שמפלגות המרכז תהיינה בעלות הכוח המרכזי בקואליציה הזאת, זה בסדר... רק אל תבכו אחרי זה שהורסים לכם ובלה בלה בלה.

הכי מצחיק ואירוני ומכעיס ומעצבן, אלו מצביעי ליכוד, ובעיקר מצביעי ליכוד דתיים, שהצביעו לליכוד אבל לאחר מכן קדנציה שלמה זועקים ומתרעמים למה הבית היהודי לא עושים ולמה הבית היהודי לא מצליים ואיך הבית היהודי מתנהגים ולמה הם לא הצליחו לעצור את... - זה מקומם וזה מסריח. מאוד מאוד מאוד מאוד מסריח.

בחרת ליכוד? תתמודד. (לא מדבר ספציפית אלייך, אלא לכל חכמולוג שעשה את זה...)

ותן טלnetanel
כתבת והסברת את מה שלא היה לי כוח לכתוב..
אבל זה לא ישכנע! בעוד שנתיים לפני הבחירות ביבי יזמר ימנית וכולם יחזרו להצביע בשבילו
תביאו מנהיג, ונדבר.נולאית
בס"ד

כי כרגע הבית היהודי גם אם היה לו מיליון מנדטים, בנט לא היה יכול להנהיג, לא עכשיו לפחות.

תביאו אדם עם ניסיון, עם יכולת להנהיג ולנהל ממשלה ואז נדבר.
ובכך הבטחת שלא יהיה לו ניסיוןעוגי פלצת
ממילא גם אין דרך להעניש את ביבי על התנהלות
שסותרת את עקרונותיו והתחייבויותיו
זה ניסיון פלוס אישיותנולאית
בס"ד

אפשר להיות במערכת פוליטית מיליון שנה ולנהל חברה עיסקית
אבל לא להיות מנהיג.

זה פשוט אופי, תביאו אדם שיכול להוביל אחריו אנשיו, לנהל אנשים איתו, להיות מסוגל להתמודד עם לחצים אדירים, וכן חלק מזה זה גם ניסיון.

ללפיד יש לו יכולת, לציפי לבני,לכחלון, לבנימין נתניהו, לבנט לא! לפחות לא ממה שראינו בפעם שעברה שתוך שנייה נתן לפיד את המושכות לחוטים שלו.
מה זה מנהל חברות עסקיות מוצלחעוגי פלצת
אם לא מנהיג?

לפיד כחלון וציפי מנהיגים?
איזה נסיון מחוץ לפוליטיקה בלהוביל אנשים יש להם?
בטח לא כמו של בנט...
בנט בהחלט עשוי מחומרים של מנהיגאלעד

מפקד בסיירת, סמנכ"ל מועצה, מנכ"ל חברה מצליחה

יש לו עוד מה להשתפר, וכנראה עוד כמה קדנציות,

והוא מודה בזה.

חוץ מהמלך ארתור - אף אחד לא נולד מנהיג

הבדל גדול בין מנהיג למנהיג פוליטייוני
במשנתו הפוליטית חסרה מנהיגות.
זה היינו הך מבחינתי, כל עוד הוא פועל מתוך הכנסתאלעד

בכנסת הוא מנהיג בדיוק כמו שיריב לוין הוא מנהיגיוני
אין לו משנת מנהיגות

מאז שנכנס לפוליטיקה הישראלית הוא תמיד הכריז על עצמו כ'יד ימין' 'שותף בכיר' וכו'. פעם אחת שהוא הרשה לעצמו להיסחף בדמיונות (ורק כי המראיין רצה אייטם שיסכסך בינו לבין ביבי) הוא אמר שיכול להיות מצב שהוא יהיה ראש ממשלה בישראל
וכמובן שאח"כ בבחירות הציבור הישראלי הראה לו רת מקומו והוריד אותו כמה מנדטים...
אז הוא חכם יותר מיוני כנראהאלעד

ומתוך הכרת עצמו

מצליח להתאזר בסבלנות ולא לקפוץ מעל הפופיק ולצאת בהצהרות חלולות כמו כל פוליטיקאי זוטר

אפילו בהפסד של אי אלו צעירי מקלדת

תודה על חידוד הדברים

בטח שהוא יותר חכם מיונייוני
הוא יושב על מיליונים
יוני ממוצע לא יכול להוציא יותר מ400 יורו בכספומט...

אלעד, המלך ארתור נולד מנהיג??? .............. ותן טל

כנראהאלעד

אחרת איך שלף את החרב בעודו צעיר כ"כ??

אף פעם לא התעמקתי בן כמה הוא היה כששלף את החרב...תחכימני?ותן טל

כמדומני ש...שירוש16

תמצא את התשובה פה.

אני לא אתן לך למנוע ממני את התענוג לקרוא את תשובתו של אלעדותן טל

לכן אני לא קורא את הויקי. אחכה לתשובתו

זכותךשירוש16

מוציא לשון

בתקווה שזו לא אותה תשובה ואז יצאת נפסד לחלוטין מכל הכיוונים...

וגם לא צריך למצוא תירוצים ולחפור מתחת לאדמה..

פשוט תודה שקשה לך לקרוא את כל העמוד אז אתה מחכה שאלעד יקרא בשבילך וידגיש את הפרטים הרלוונטיים.חושף שיניים

מעניין, לא זכור לי שאמרתינולאית
בס"ד

"נפתלי בנט לא יכול להיות אף פעם מנהיג", זכור לי שאמרתי

"בנט לא היה יכול להנהיג, לא עכשיו לפחות"

לא שללתי את היכולת שלו לתמיד לנהיג, אלא הסברתי,
שכרגע הוא לא מתאים, כרגע האדם שאני לפחות, יכולה לראות אותו עומד בראשות ממשלה שזה כולל, לתמרן בין המפלגה שלו ומפלגות מהממשלה, עם הנהגת מדינת ישראל בפועל חוץ ופנים זה רק בנימין נתניהו(אם למשל מישהו אחר היה עומד בראשות הליכוד אולי הייתי מצביעה יחד בלי נדר)
וכן שנה שנתיים שלוש הבאות אני עדיין לא רואה את נפתלי בנט מנהיג מדינה, אולי בקדנציות הבאות, אבל כרגע לא.
אם בנט לא היה שורף לימין ארבעה מנדטים...פייקסמול
הקואליציה היתה מכילה 65 מנדטים וליברמן היה זוחל לתוכה ומשלים 71 מנדטים לימין. אבל בנט הפסיד מה שמאלץ את ביבי לקרוץ לבוז'י על חשבון האינטרסים של מצביעיו.
מה??? איפה בנט "הפסיד לימין 4 מנדטים???" המנדטיםותן טל

שירדו מבנט לא עברו להצביע לעבודה או למרץ - ברור שהם נמצאים אצל הליכוד ו/או מעט מעט יחד. 

אתה לא רציני במה שכתבת, נכון???ע כי זה קצת מגוחך מה שכתבת... בנט לא היה יכול "להוסיף" לימין 4 מנדטים. נתניהו גדל על חשבון הבית היהודי וישראל ביתנו - אם נתניהו לא היה גודל את זה על חשבון הבית היהודי בכל מקרה לא היו נוספים מנדטים לקואליציה, רק מאזן הכוחות היה משתנה והבית היהודי הייתה יותר חזקה בתוך הקואליציה (וזה מה שקיוויתי..)

בקיצור, קישקוש בלבוש - מה גם שביבי בעצמו קרא לכל מצביעי הבית היודי לא להצביע לבית היהודי ולהצביע לו, לליכוד, כי "במילא הבית היהודי תהיה שותפה בכירה בקואליציה" - אז איך זה בדיוק מסתדר עם השטות שאתה אומר? הרי נתניהו לא טירון פוליטי הוא יודע שמצביעים לא נולדים ומגיעים לגיל 18 תוך שלושה ימים... הוא ידע שככל שהוא יותר גדול בהכרח הבית היהודי יותר קטן ובכל זאת הבטיח מה שהבטיח, ולא כל כך עמד בזה בהתחלה עד שליברמן דפק לו ברז ובנט יכל לנצל את זה לעשות קצת יותר שרירים להישג של הרגע האחרון (בנט הוא בהחלט אשף של יציאה ממצבים בלתי אפשריים ויכולת למקסם את הרווחים גם כאשר נראה שעוד שנייה ביבי קוטל אותו)

איזה חכמה בדיעבד את... אם כיום זאת הייתה הקדנציה הראשונהותן טל

של נתניהו בהנהגת הליכוד, ולא היית "מכירה" את תיפקודו כמנהיג - האם עדיין היית מצביעה דווקא לו כי את "מרגישה" ש"הוא הכי מתאים להנהיג"?

אני בספק.

לחוכמה שלך קוראים חוכמת הבדיעבד ומה שמונע מהעם שלנו להתפתח - מעדיפים לשקוט על השמרים, לבחור במה ש"מוכר" כבר, גם אם הוא דפוק לחלוטין ומוכר את ארץ ישראל שעל אחר שעל. העיקר ש"הוא יודע להנהיג".

זה לא הצבעה בשכל...

את לא צריכה להצביע למי ש"יודע להנהיג בפועל" אלא למי שאת מאמינה בצורה שלמה בדרך שלו.

אגב, אמרת שאם מישהו אחר היה עומד בראש הליכוד היית מצביעה ליחד - למה? חשבתי שלפני זה טענת בתוקף שחייבים מפלגת ימין או מקסימום מרכז ימין חזקה כדי שיהיה בכלל כוח למפלגות הימין שמימינה לו, ושהשמאל לא יעלה - אז מה הקשר מי עומד בראש אותה מפלגה? הרי מה זה ישנה אם תצביעי ליחד אבל מפלגת שמאל תעלה לשלטון ויחד ינמקו באופוזיציה?

בקיצור, עד עכשיו לא ניכרה מחשבה רצינית וקו סדור שחורז את כל ה"סיבות" שלך לבחירה במועמד/מפלגה כזה/כזאת או אחר/ת. אשמח להיבין יותר איך את חושבת כי אני בהחלט לא מבין.

זה נראה יותר כאילו העיקר בשבילך זה לא להצביע לבית היהודי מסיבה כלשהיא, ואז זה רק שאלה טקטית שלאם בא לך להצבע כרגע לליכוד או ליחד - העיקר לא הבית היהודי.

מחשבה רציונלית, והיגיון פוליטי - זה לא. ממש לא.

עזוב נוסי שארפ

למצביעי הליכוד אין היגיון.

וזה קצת מאמת את ענת וקסמן ועודד קוטלר, אין מה לעשות.

הם עדר של בהמות שאומרים רק ביבי.

רק שתדע לךנולאית
בס"ד

שזה ממש מכוער לכתוב ככה
וזה לא נעים לי לדעת שככה כותבים עלי ועל העם שלי,
בעיקר כשאנחנו 'באותו צד'.
אני לא אוהב להשתמש בטרמינולוגיה כזאת. אני כותב בהיגיון ומפרטותן טל

מה שאני חושב שלא נכון, אבל אין עניין סתם להצמיד כינויים של "בהמות" וכו' לאנשים, בטח כשהם מעם ישראל (אין לי בעיה שתקרא לאוהדי כדורגל בלגים ניאו נאצים שמצדיעים במועל יד, בהמות, נניח )

נתניהו נתן את המושכות כעת לחרדים. בפעם הקודמת נתןותן טל

את המושכות ללפיד וללבני. בפעם שלפניה היה כפוף כמעט לגמרי לגחמותיהם של שר החוץ ליברמן ושר הביטחון אהוד ברק (זוכרים..?) - אז על איזה "יכולת" של נתניהו "יותר מבנט" את מדברת?

לפיד? לפיד היה מפלגת אווירה ונשאר מפלגת אווירה - הוא טוב בעיקר בדיבורים, ולהערכתי כמו קדימה מפלגתו תתרסק עוד מערכת אחת או שתיים אל תהום המפלגות הנטושות והריקות. בדיוק כמו שקרה לאבא שלו. ציפי לבני? את רצינית??? האישה עוברת המפלגות הגדולה בעשור הזה, שתוך עשור החליפה 4 מפלגות כי רצתה "לשדרג מעמד" וברגע שראתה שלא הולך הלכה למפלגה הבאה בתור (וזה עניין של זמן עד שתקים שוב קונסטלציה פוליטית נפרדת מהעבודה, או שהעבודה עצמה תבעט אותה לכל הרוחות כאשר בוז'י בסבירות גבוהה יפסיד בבחירות הפנימיות). על ציפי הזאת את מדברת, ועל המנהיגות שלה שעזרה לה לא להקים ממשלה כאשר פרס נתן בידיה כבר את המושכות והייתה יכולה להקים כבר ממשלה ולא הצליחה? עליה???

כחלון? כחלון בנתיים הוא בלון ניסוי. נכון, הוא היה שר תקשורת נחמד (אגב, הרפורמה העיקרית שלו התבססה על התחלת הרפורמה שעשה כבר אריאל אטיאס בזמנו כשר תקשורת אבל בואי לא נקלקל את החגיגה) וכעת בגלל מפלת לפיד הצליח לסחוף אליו 10 מנדטים, נחמד, באמת - אבל אין למנדטים האלה אידיאולוגיה וגם המפלגה הקפידה לא לשדר אידיאולוגיה אלא רק הבטחות גדולות על "Vטבות כלכליות" שרוכבות על גלי הצלחתו לכאורה בסלולר.

בקיצור - אחד לאחת פרכתי לך את כל ה"מצליחנים המובילים הגדולים" שלך.

בנט? מפקד בסיירת מטכ"ל. הוביל חברה קטנה בהיי טק להצלחת ענק, לפיתוח המצאה אדירה בביטחוןמידע עד כדי כך שקנו אותם חברת ענק מחו"ל במאות מליוני דולרים שהלכו ל4 מייסדי החבר'ה, בנט המנכ"ל ביניהם...

לא יודע, לא נשמע לי כמו אדם פראייר...בטח לא איך שבמערכת הבחירות האחרונה למרות המפלה לכאורה של שליש מהכוח של המצביעים, בכל זאת בתרגילים פוליטיים קשוחים הצליח ברגע האחרון לסחוט מנתניהו עוד שני תפקידי מפתח (שרת המשפטים, וחברת קבינט) - משהו שהציבור הדתי לאומי בשמונה מנדטים לא חלם שיקבל. 

רק במחילה לא הבאת לנו מתכון לאיך יוצרים מנהיג...ותן טל

בבקשה תגידי לי כמה מצרכים צריך כדי ליצור את המנהיג הזה (כמה קמח, מים, תבלינים, מרגרינה, פסטה ושמנת פטריות צריך בשביל ליצור אותו?)

או לחלופין תגידי לנו איך "יודעים" על מישהו שהוא מנהיג לפני שהוא מנהיג?

בנוסף, אנא תגדירי לי איך נתניהו היה נראה מנהיג לפני שנהיה מנהיג, יותר מאשר בנט לפני שיהיה, נניח, מנהיג, או שלא יהיה?

ובמילים אחרות - תסלחי לי אבל אמרת פה טענה מאוד מאוד מאוד מוזרה.

דווקא אני, אם הייתי צריך להמר על האדם שהכי מתאים כיום להיות ראש ממשלה, שאינו כיום ראש ממשלה - בהחלט האפשרות הראשונה שהייתה עולה לי הייתה נפתלי בנט.

אני אגלה לך סוד? ראש ממשלה לא נולד ראש ממשלה. סופרייז!!! הפתעה יותר גדולה: ראש ממשלה אפילו לא מחוייב להיות קודם לכן שר כלשהו כדי להיות ראש ממשלה. נתניהו בעצמו נהיה ראש ממשלה ישירות מתפקיד של סגן שר חוץ. איזה קטע...

דתי לא יוכל להיות ראש ממשלהשירוש16

לפחות לא בקרוב.

איך תיראה מדינה חילונית שמנוהלת ע"י דתי? לא משנה כמה הכיפה לא מחייבת. עצם זה שהוא לובש כיפה כבר משדרת משהו. והמשהו הזה, לצערנו, הוא בניגוד מוחלט לנהלים של מדינת ישראל (החילונית, אגב).

האם בנט מתאים מבחינת תכונות אופי להיות מנהיג? יכול להיות שכן. ויכול להיות שלא.

אבל מחינה ראלית- אני לא רואה איך מדינה חילונית ממנה משהו דתי שיעמוד בראשה.

אולי כי זה לא קרה אף פעם?עוגי פלצת
ויש לזה סיבה טובהשירוש16

תלוי איזה דתי..די"מ
באמת שה...שירוש16
'דתי בלב' זה נושא אחר.
ודתיים כאלו יש בשפע. הם מוזמנים לנהל את המדינה.
שאלה - דתי יכול להיות מנהל אגף בחברה גדולה שגם מחללת שבת?ותן טל

דתי יכול להיות מנהל באגד שהיא חברה שחלק מהאוטובוסים שלה מחללים שבת בפרהסיה?

התשובה היא, ואני יודע את זה מחבר של המשפחה, דתי, שהיה מנהל אגד בסניף כלשהו, שכן - דתי יכול לעשות את זה ואפילו באישור רבנים.

בדיוק כמו שדתי יכול להיות שר הכלכלה למרות שיש אלפי מפעלים מחללי שבת ובדיוק כמו שדתי יכול להיות שר החינוך למרות שיש מורים שמלמדים כפירה לא עלינו, ובדיוק כמו שדתי יכול להיות שר התחבורה גם אם יש תחב"צ מסויימת בשבת, ודתי יכול להיות שר התיירות למרות אלפי חילולי השבת שנגרמים מתיירות בארץ שהרבה ממנה בשבת.

כן, להרבה הרבה יש פתרון ועובדה היא שדתיים כבר שנים נמצאים בעמדות מפתח (כולל חרדים) - כדי להשפיע טוב על המדינה.

אם מציאותית הבית היהודי לכאורה תוכל להרכיב קואליציה, אז כן, מסתבר שאדם שכיפה על ראשו (ולא משנה אם זה בנט או מישהו אחר שיעמוד באותו זמן בראש המפלגה) - ומגדיר את עצמו דתי, יהיה ראש הממשלה. אולי זה נשמע מוזר אבל זה בעיקר כי זה מעולם לא היה. כמובן, תוכלי לטעון "Tדם כזה לא באמת יהיה דתי", אבל אני חושב שזאת טענה לא נכונה ו"למה לא טוענים אותה על כל שר בכיר לובש כיפה שחורה או סרוגה"...

חבל שאתה לא רואה את ההבדל בין לנהל ענף במשקשירוש16
לבין לנהל מדינה שלימה ולהיות ה'ראש' שלה. תרתי משמע.
רהמ''ש הוא לא רק מנהל טכני.
אם רואים מדינה שמנוהלת ע''י יהודי עם כיפה. מנגד- רוב עד רוב רובם של החוקים נוגדים את התורה- זה פרדוקס.
זה מטעה.
לנהל מוסד ואפילו משק שלם כשיש לך כיפה על הראש זה נושא אחד. לנהל מדינה חילונית-מערבית על כל מנהגיה זה קשה עד בלתי אפשרי. מכל מיני בחינות.
את חושבת ככה. הציבור הדתי לאומי לא חושב ככה.ותן טל

אותו דבר היית יכולה להגיד "להנהיג אגף קטן זה בסדר, להנהיג חברה שלמה בתור אדם דתי זה קשה עד בלתי אפשרי" - אין סיבה מיוחדת שמה שאמרת "יתפוס" דווקא על מדינה לעומת חברה, מאשר על חברה לעומת אגף קטן בחברה.

אבל הציבור הדתי לא עובד ככה. מה גם שיש לך טעות מהותית - זה טעות להגיד "רוב רובם של החוקים סותר את חוקי התורה" - הרי אם רוב החוקים היו סותרים את חוקי התורה, לא היית יכולה לחיות במדינה הזאת. לא היית יכולה לנהל פה חיים תקינים בתור דתייה. ואת כן יכולה, במידה רבה מאוד.

כן יש כמה חוקים שהיה נחמד אם ישופרו אבל זה טעות להגיד שרוב החוקים סותרים את התורה.

אגב - גם בזמן שלמה המלך, דוד המלך, ורוב ככל מלכי ישראל, הצדיקים ואלו שלא כ"כ - היו הרבה מחללי שבת ו"חילוניים" של פעם, בקרב הקהל שלהם (אז זה היה קשה יותר, ככל הנראה גם היו המון עובדי עבודה זרה עד שחז"ל "הרגו את היצר". ובכל זאת, ניתן לעמוד בראש המדינה גם כאשר עדיין לא כולם דתיים.

"לחזור לאבא שבשמיים" זה תהליך - ואן לנו מחויבות כדתיים לחכות עד שלכל הפחות חצי מהיהודים במדינה ישמרו שבת.

מה גם, שאם נהיה לרגע פרקטיים - אני מאמין שעד שמנהיג דתי יצליח לעמוד בראש מפלגה שתנהיג את המדינה - כבר רוב הבוחרים, וקל וחומר רוב אזרחי המדינה היהודיים, יהיו ממילא דתיים בגלל הדמוגרפיה כיום - ואז השאלה שלך ממילא תתייתר.

במקרה ובמקרה ובמקרה וכו'...שירוש16

הרבה מקרים היו צריכים לקרות כדי שדתי ינהל את המדינה. לכן אמרתי שבמציאות שיש כיום- זה לא הגיוני.
מה יהיה בעוד 4/8/12+++ שנים... אין לי מושג.
מה גם שאני מאוד מקווה שמשיח יבוא בתשע באב. נבנה את בית הבחירה. תהיה פה ממשלת/מדינת הלכה כך שא''א לדעת מה יהיה בעוד שבוע.
אתה אומר בתיאוריה. אני אומרת- במציאות שיש היום. שרוב המדינה חילונית. אין סיכוי שדתי יעלה לשילטון. הגם שזה לא הצעד הכי חכם לעשות במדינה כמו שלנו.

שלמה המלך ודוד המלך הינם מלכויות אחרות ואין השווה בין המלכות שלהם הטוטאלית וההלכתית למדיניות הכפרנית והדמוקרטית שיש כיום.
יש הבדל בין מדינה שמכריזה קבל עם ועולם ' ה' הוא האלוקים' ופועלת נגד מחללי השבת ועובדי ע''ז בצורה גלויה. לבין מדינה שמכריזה קבל עם ועולם 'היננו ככל הגויים' וכפירה וחילול שבת הינם הדגל בו הם מניפים בגאווה.

ובנוגע לחוקים-

רוב רובם של החוקים הם נוגדים את ההלכה. 

אולי שכחת לחשב את כל אותם חוקים שהינם תוצאה של הדמוקרטיה- כי גם הם נוגדים את היהדות. סתם ככה- כל המושג של "חופש דת" ו"דמוקרטיה" ו"חופש פעולה/דיבור וכו'" נוגד את עקרונות התורה וההלכה. כך שיש לך עוד כמה סעיפים וחוקים להוסיף לרשימה הלא-נגמרת של חוקים הנוגדים את ההלכה והתורה.

וסתם ככה- מעניין איך אתה לוקח על עצמך את האחריות להביע את דעתם של כל הדתי-לאומי על גווניו השונים. ולכוון לדעתם של כל אחד ואחד מהם...

או כשכתבת: "הציבור הדתי לאומי לא חושב ככה" התכוונת למשהו אחר...

דבר אחד חשוב לימדו אותי: אף פעם אל תגיד "אין סיכוי".ותן טל

תגיד "לא נראה לי" - אבל "אין סיכוי" זה כאילו אני נביא שיכול לקבוע בוודאות שזה לא יהיה.

כי אני לא חושב שאת צודקת, בטח לא בקביעה הנחרצת שלך שאין סיכוי שיהיה מנהיג דתי במדינה החילונית. בפועל אם דתי יעמוד בראש מפלגה שתהיה מפלגת שלטון - הוא יהיה המנהיג, גם אם תחשבי שזה "בלתי אפשרי". זה יהיה...

אם זה באמת יקרה - ומתי, אני באמת לא יודע, אבל אני לא יכול לקבוע חד משמעית שזה לא יקרה כשרוב העם עדיין חילוני...

נכון שזה נראה לך "מאוד מוזר" - אבל יש הרבה דברים מוזרים בעולם שבכל זאת קרו...

אני משער שאת רוב רובם של החוקים את אפילו לא מכירה בפועל, ככה שזה מוזר להגיד ש"רוב החוקים נוגדים את התורה".

אבל אתן לך אתגר - תתני לי רשימה של 60 חוקים בלבד (שקיימים היום בספר החוקים) שנוגדים את התורה, ותסבירי למה הם נוגדים...

יש כיום הרבה הרבה יותר חוקים, אם היית צריכה לרשום את רוב החוקים, בטח לא היית עושה את זה - אבל הנה קיבלת "Rק" 60 חוקים, נראה אם תצליחי למצוא..

בפועל ברור לי שלא תצליחי למצוא וגם לא תוכלי, כי את פתאום תגלי שכאשר עוברים חוק חוק, בהחלט רוב החוקים לא קשורים בכלל לדברים ש"עוברים על ההלכה".

ולא, לא כל חוק ש"נובע" מדמוקרטיה - בהכרח "נוגד את היהדות".

והמציאות בפועל - את מסוגלת לחיות כמעט בלי הפרעה ביום יום שלך הדתי. אף אחד לא חוקק חוק, למשל, שאוסר עלייך לעשות ברית מילה. חוק כזה חוקקו בכל מיני מדינות בחו"ל וגם בעבר כאשר יוון שלטה בישראל, למשל... וכן על זאת הדרך. אז זה מוזר שאת אומרת "רוב החוקים נוגדים את התורה" כאשר מתי שעוברים חוק חוק מגלים שממש לא כמו מה שאת אומרת...

לגבי "אחריות להביע את דעת.." - אני כמובן לא מתיימר "לייצג" את כל הציונות הדתית, אבל כן מרגיש בטוח מספיק לראות את הציבור הדתי לאומי על שלוחותיו בקרב כל שכבות האוכלוסייה, המגזר והתעסוקה, ובעיקר הפוליטיקה והמקומות ה"משפיעים" (צבא, תקשורת, וכו' וכו') - שהציבור הזה בהחלט שואף לעמדות הנהגה שבעבר היו סגורות בפניו, וכן, "הציבור" אם מסתכלים עליו בתור ציבור "על", ולא בתור פרטים - בהחלט ניתן לראות שאיפה לחתירה להנהגה, שבעבר לא הייתה כאשר סברנו שהעיקר זה "לשמור על הקיים". החרדים היום, כמו שדי קל להבין ואני בטוח שהם לא חולקים עלי, עדיין אוחזים בגישה הזאת, שאין צורך ב"הנהגה", והעיקר "לשמר את הקיים. לשרוד".

שוב- זה משחק מילים בלי קשר לתוכןשירוש16

אתה אומר אותם דברים בגרסה אחרת: אם המציאות תשתנה אז...

אבל במציאות שיש כיום- אין סיכוי.

תסתכל דקה על מצב המפלגות כיום ועל מצב העם- אין סיכוי. אא"כ אחד הנתונים ישתנו. או שניהם.

זה שאתה אישית חושב ש"דמוקרטיה" לא נוגדת את עיקרון התורה- זה עינין שלך.

אני אישית קוראת את קריאת "שמע" כל בוקר ומקבלת על עצמי "עול-מלכות-שמיים" (ז"א- יש עול. תמיד. אף פעם אין חופש דת/דיבור/מעשה.).

בימינו כשאין סנהדרין ואין מלכות שתכפה את חוקי התורה זה המצב שנוצר- מדינה חילונית ו"חופשית".

זה שבמציאות אני יכולה לחיות זה אולי הודות לכך שחופש דת חל גם על אלו שחפצים ללכת על פי התורה והמצוות. אבל זה לא אומר שאותו "חופש דת" הוא חוק הלכתי. רק לפני קצת זמן ראינו בידיוק מה קרה לאותו "חופש דת" כאשר הנוצרים השתמשו בו. המדינה שלנו התדרדרה בצורה שלא יתואר כאשר הרב הראשי מגנה פעולות נגד ה"דת" הנוצרית וכולם מגבים אותו. 

ומה עם הערבים. אולי ה"חופש דת" שלהם זה גם הלכתי, בסדר, מותר...

ובקשר לדעה של המגזר- אני רק אומרת שכל אחד יכול מקסימום לייצג את דעתו האישית.

המציאות שיש היום היא שיש ראש ממשלה, ברור שהוא עכשיו חילוני.ותן טל

ברור שאני מדבר על בחירות הבאות. אני גם לא חושב שמחר נתניהו יחזור בתשובה.

אז כן - אני אומר שאפילו בבחירות הקרובות, אם הבית היהודי יהיו מספיק מנדטים - אז כן - הם יכולים טכנית להיות המפלגה השולטת עם ראש ממשלה דתי, עם כיפה, כן...

לא "אם המציאות תשתנה". אבל כן "אם תהיה מפלגה גדולה". יש גם חילונים או מסורתיים שיכולים להצביע לבית היהודי.

עדיין לא הראית לי כאן חוק אחד בפועל (אני מדבר על חוק. תני לי את השם המפורט מספר החוקים) שסותר את התורה, ואיך בדיוק הוא סותר.

אולי יש דברים "דמוקרטיים" שסותרים את התורה - את אומרת את זה, בבקשה, גם תוכיחי את זה, וגם תוכיחי שרוב החוקים במדינה הם חוקים כאלו.

את זאת שטענת את זה, להיחלץ מחובת ההוכחה בטענה כללית "הכל "דמוקרטי" ולכן זה לא לפי התורה" - זה לא דרך. מצטער...

דמוקרטיה אומר שהעם קובע את החוקים. זה הכל. שלטון העם. אז כן - שלטון העם חוקק את חוק החמץ. האם הוא חוק אנטי דתי?

שלטון העם חוקק  גם את חוק ההסדרים - האם הוא חוק שבמהותו אנטי דתי? שסותר את התורה?

הוא גם חוקק את חוק הפיצויים לאלמנות ויתומי צה"ל - האם זה חוק אנטי דתי?

הוא חוקק את חוק שעות עבודה ומנוחה - האם זה חוק אנטי דתי?

הוא חוקק את חוק התקציב - האם זה חוק שבמהותו אנטי דתי?

שלטון העם חוקק גם את חוק הביטוח הלאומי. חוק בנק ישראל. חוק גיל פרישה. חוק זכות יוצרים. חוק לשון הרע. חוק הגנת הצרכן. חוק ההגבלים העסקיים. חוק למניעת עישון במקומות ציבוריים. חוק שכר מינימום. חוק העמותות.

האם אלו חוקים אנטי דתיים?

יש במדינת ישראל מאות חוקים - על כמה מהם עברת בעצמך כדי לקבוע בצורה מוחלטת ש"רובם סותרים את התורה" וגם הסברת שהם באמת סותרים?

זה לא אישי, אני רק מראה לך שזה לא "כצעקתה" - כאשר עוברים חוק חוק ולא מנסים לשטח את הכל להסתכלות קטנונית - הרי שמגלים שרוב החוקים במדינת ישראל, הגם שנקבעו בזכות "הדמוקרטיה", הווי אומר, שלטון העם - אינם "סותרים את התורה". לא במהות ולא בפועל.

עצם זה שהעם מחליט על החוקים ושוכח שמחוקק החוקים הבלעדי הואשירוש16

הקב"ה זו כבר בעיה. וכשהבסיס לחקיקת החוקים היא בעייתית אני לא צריכה לחקור כל חוק וחוק לדעת עד כמה שהוא לא בסדר ועד כמה שהוא נוגד את ערכי התורה וההלכה. שלא נאמר לפעמים סותר את ההלכה בצורה מפורשת.

כבר בעשור הראשון למדינת ישראל היו צריכים להילחם כדי שהמדינה תתחיל עם איזשהו ציביון יהודי-הלכתי. וכשההתחלה מעורערת אני לא חושבת שיש צורך להמשיך יותר בהיסטוריה ולגלות עד כמה המדינה הזו והחוקים בה מעוותים ועד כמה הקשר שלהם להלכה די רופף עד מנותק לחלוטין.

במהות- מדובר על חוקים פרי מוחם של בני אדם. והם מסוגלים להשתנות בכל קדנציה. מה פחות ומה יותר. אבל בסופו של דבר- הם לא מוחלטים כמו חוקי התורה. הבסיס מפוקפק, ק"ו ההמשך.

בפועל- החוקים האלו נאכפים שלא כפי דרישות התורה וההלכה. סעיפים ותתי סעיפים רבים שמתווספים לחוק היבש עומדים בסתירה ישירה/עקיפה להלכה.

זה לא אומר שדתי לא יוכל לגור במדינה הזו. זה רק אומר שמדינתינו היא לא ה'אידיאל'. ממשלה אידיאלית היא מדינה הלכה. כזו שקובעת לא רק חוקים חברתיים אלא גם ובעיקר דואגת לחוקים שאמורים לשמור על ציביון העם היהודי.

חוץ מזה- יש הבדל בין אנטי דתי ל"מנוגד להלכה".

יש חוקים שהם באמת אנטי דתיים. באים להרוס את התורה, קדושת השבת ועוד. 

אבל יש החוקים שהם לא אנטי. אבל בעקיפין- הם עומדים בסתירה להלכה. שמבחינתי זה יכול לנבוע מתמימות ו/או חוסר ידע הלכתי-כללי. אבל בסופו של דבר או האכיפה או הסעיפים והתת סעיפים סותרים את ההלכה והתורה.

נכון- יש אולי מעט חוקים שהם באמת עומדים בהגדרה של "אנטי". עם רצון להוקיע את התורה ואת ההלכה.

אבל רובם, אם זה מתמימות או חוסר ידע, לא מיישרים קו עם ההלכה.

אולי להפך, איכשהו מנסים ומקווים שההלכה תועיל בטובה ליישר קו עם החוק...

לזכותם של חברי הליכוד יאמר שהם כן התחילו בפעילות נגד נתניהומרדכי
בס"ד

אתמול היו שישה שרים מהליכוד בביקור בשומרון כאשא חמישה מתוכם (דנון, לוין, אלקין, חיים כ"ץ ואקוניס) ערכו סיור בשומרון ולאחר מכן מסיבת עיתונאים בחצר בית משפחת פוגל באיתמר יחד עם ראש המועצה בפועל, יוסי דגן (חבר מרכז ליכוד בעצמו, וראש מחנה במפלגה). במסיבת העיתונאים אמר יוסי שהם פה כדי לצאת נגד הצהרת נתניהו ולהזכיר לו את הבטחותיו. כנגד המכחישים את דיברי נתניהו הוא אמר שבתור ראש המועצה הוא אומר בוודאות שישנה הקפאה שקטה והישובים לא יכולים לענות לכל הבקשות של אזרחים לבנות את ביתם בשומרון.

מאוחר יותר הגיעו גם השרה מירי רגב וח"כ נורית קורן יחד עם יוסי לישוב שערי תקווה שם הם נאמו מול כ-150 תושבי היישוב.

כמו כן ח"כ אורן חזן היה אתמול בבית אל לקראת העברת הלישכה שלו לבתים המיועדים לפינוי. חזן אמר שבמידה ויהיה פינוי הוא יהיה שם כחלק מהנאבקים נגדו.

מהבית היהודי נשמע רק קולו של הרב בן-דהן שהיה אתמול גם בסיור של יוסי בשומרון.
ועוד דברמרדכי
בס"ש

מי שחשף את כל זה היו הח"כים הלאומים בליכוד.
השר דנון הוא זה שהזמין את ראשי מועצות יש"ע לישיבת הליכוד ואז הם דחקו בביבי ולא נתנו לו לנהל את הישיבה עד שהוא חשף את עמדתו בפני ראשי המועצות.
אני לא יודע אם מותר לך לצרף את אורן חזן למנייןפייקסמול

למרות שהמעשים המיוחסים לו זניחים בהשוואה לאלה של הרב מהצפון.

כרגע לעמית סגל אין הוכחות אמיתיות על מעשיו של חזןמרדכי
בס"ד

אחרי הסטטוס אתמול שלו שהוא תקף את בית אל ואת אורן חזן ללא סיבה מיוחדת, זה כבר מתחיל להראות רדיפה אישית, במיוחד כאשר כל מי שמעז טיפה להקשות על סגל, ההודעה שלו נמחקת (כפי שקרה לי אתמול)
אין עשן בלי אש!!!!netanelאחרונה
אבל אתה צודק כל עוד אין הוחכות אסור להאשים!
תפסיק 'לעבוד' על אנשיםטוביה2
גם אם המפ ד''ל היתה מקבלת 18 מנדטים לא היה לזה משמעות (גם היום הם יכולים להפיל את הממשלה)
באופן כללי הציבור הד''ל הוא ציבור של פריירים כל ציבור אחר היכ מתנה את ישיבתו בממשלה בקיום המו''מ הקואליציוני אבל על הדל''ים קל לדרוך ולכן גם דורכים
מצטער אני לא אוהב את הטרמינולוגיה החרדית שאתה משתמש בהותן טל

בזלזול גם בשם ובכלל, בציבור שלי.

לכן לצערי אני לא אענה לך... צריך כבוד גם כאשר רוצים להתנגד לדרך אחרת, ואיך שכתבת זה לא דרך מכבדת.

מצטער. כל טוב.

אני מצטער על הבתים שלכםטוביה2
שיהיה לכם בהצלחה

(למרות שלדעתי אתם מקרה אבוד)
זה לא הבית שלי ואני לא מכיר את בעלי הבתים.ותן טל

זה כמו כל בית בישראל שכואב שהורסים אבל כאן הצביעות של רוה"מ מתגלית בצורה שיותר קל להצביע עליה, כאשר בעוד באולפנה הוא "חתם" על הסכם לבנייה נוספ בבית אל, הרי שכעת לא רק שהוא לא בונה אלא גם לא מגן על מה שכבר קיים כאשר הציג את עצמו כימני שישמור על ההתנחלויות, לפני הבחירות...

זה לא צביעותטוביה2
כל מי שהצביע לו ידע מראש שמדובר באדם לחיץ וחלש אופי.
מי שנותן ללחוץ על אדם כזה רק מצד אחד הוא מאיבי ואשם בחורבנו
המפגינים באיראן שואלים אתכם למה אתם לא עוזרים להם.זיויק
מה תענו?
תוסיף לשאלהoo

אנשים אומללים מצפון קוריאה

או ממדינות מסוימות באפריקה

או נשים במדינות מוסלמיות קיצוניות

ועוד

התשובה היא שהם לא מעניינים את בעלי הכוח

מה שמעניין את בעלי הכוח זה הון ושלטון

לאדם הפשוט אין הרבה מה לעשות 

לא דומה כי כאן יש אינטרס ישראלי גדולזיויק
ישראלoo

נצלה הזדמנות בסוריה

כנראה שמי שאמור לעקוב אחר הזדמנות באירן ערני למצב

זה שמתו אלפי מפגינים לא אומר בהכרח שזו ההזדמנות

יכול להיות שעדיין מסוכן להתערב

צודקתזיויק
גם בסוריהשלג דאשתקד

מתו מאות אלפים וישראל לא התערבה. היא התערבה הרבה יותר מאוחר בנסיבות אחרות לגמרי.

(סתם מציין עובדה)

זה הענייןoo

ההרוגים לא מענינים אף אחד (בעמדת כוח)

רק אינטרסים

לכן ההתערבות באירן (אם תהיה) תהיה רק כשהתועלת תעלה על העלות

(כמו ההתערבות הגלויה הקודמת)

נכוןזיויק
ומה ההסבר? מתי יגיע אינטרס שכשזה?
אינטרסoo

אמריקאי/ ישראלי

1. להשמיד/ להפחית איום צבאי

2. להחליף לממשל ידידותי/ פחות עוין

לא חושבת שהפגנות אלימות זו הזדמנות מספקת

היו הפגנות דומות בעבר (לא עוקבת אחרי העוצמה המדויקת בעבר/ בהווה)

טראמפ יכול להרשות לעצמו לאיים ולעשות מעצמו צחוק

הוא בעמדת כל יכול

זה שהוא איים לא בהכרח אומר שיהיה משהו עכשיו או עתידי

טובי המומחים מתלבטים בנושאזמירותאחרונה
מאמר הבוקר במקור ראשון

האינטרס עכשיו הוא לא להתערב במחאותברגוע
מדינות העולם מלאות בדיקטטורות עם מנהיגים מושחתיםזמירות

והתנהלות אכזרית מול האזרחים המשוועים לחיים אחרים.  

אירן היא רק עוד אחת מהן.  

במדינות רבות האוכלוסייה סובלת מדיכוי זכויות אדם, רבים נמצאים בעוני קיצוני, ורדיפה פוליטית.

קוריאה הצפונית, אריתריאה, אפגניסטן, סוריה, סין, אירן, תימן, ועוד ועוד.

עזרה וסיוע יעיל הוא רק ברמות הבינלאומיות.  

אין לי f16ברגוע
כי הם לא פלסטיניםאני:)))))
תסביריזיויק
היא מתכוונת לצביעות העולמיתזמירות

איפה כל אלו שהפגינו והרעידו עולמות נגד ישראל במלחמתה בעזה, בגלל הסבל שנגרם לאזרחים הפלסתינים, כאשר השלטון האיראני טובח באזרחים שלו?

איפה כל אלו שצרחו “זכויות אדם” בעזה, כשבאיראן השלטון יורה, תולה ומענה את העם שלו?

מוסר שלא עקבי הוא לא מוסר — הוא פוליטיקה.

מי שבאמת נלחם על זכויות אדם — לא בוחר קורבנות לפי אג'נדה.

מילואימניק - מי אוהב אותך יותר מבנט? 🥰🥹צדיק יסוד עלום

וואי וואי וואי תאמין לי להכנס לים עם כרישים עם בשרקעלעברימבאר
מדמם פחות מסוכן מלפתוח שרשור על בנט בפורום אקטואליה😂
אין לי אלוהיםצדיק יסוד עלום
בנט זה אחוקעלעברימבאר
קשה לרעותצדיק יסוד עלוםאחרונה
למה המפדל ( מפלגה פייק דתית לאומית) לא בממשלהאיתן גיל

מוקדש באהבה ל- @הסטורי

כי ב- 30 השנים האחרונות היא ניהלה משאים ומתנים קואליציוניים שלא בתום לב. היא משכה זמן על דרך השגרה, ובהמשך ניסתה לחמוד תיקים שבינתיים הובטחו לשותפות אחרות.

כאז גם היום. הים אותו ים, והיורשים מפטירין כאשתקד.

זה כל הסיפור על רגל אחת שבגינו ש"ס מגרדת את המנדט השנים עשר, וסמוטריץ' את הרביעי.

לא חינוך יהודי, לא שבת, לא כשרות, לא תריג מצוותאיתן גיל

רק ג'ובים עוד ועוד.

זרח וורהפטיג מתהפך בקברו.

חחחברגוע
באמת הבאת את ש"ס בתור דוג' למפלגה אידאולוגית שלא מחפשת ג'ובים?
אובססיה, כבר אמרנו?הסטורי
המפד"ל לא קיימת, אבל הציונות הדתית בממשלה והיא מובילה.

היא מובילה את החינוך היהודי - תשאל כל ראש ישיבה בציבור (שמעתי באוזני מכמה וכמה), כל ראש אולפנה, כל מנהל בית ספר.

היא מובילה את יישוב ארץ ישראל - בזמן שאתה מקשקש על אנטנות, יהודה אליהו מקים עוד ארבע חוות.

היא מובילה את שמירת שבת - כולל קידום הכלכלה על ידי לדוגמא פתיחת הבורסה עד שעתיים לפני שבת.

היא מובילה ואתה באובססיה וכפיות טובה מקשקש כאן בפורום. בהצלחה.

חיפאים סוחרים בבורסה בתל אביב עד שעתיים לפני שבתאיתן גיל

וחוזרים הביתה במקרה הטוב כעבור 4 שעות

בשעת ברכת המזון בכל בית יהודי.

"יהדות ליברלית".

הרב קוק מתהפך בקברו.

למה שיקח להם 4 שעות מת"א לחיפה?ברגוע
בכלל 'סוחרים' נוכחים היום בבורסה?הסטורי

אני לא מבין גדול בבורסה, אבל ככל הידוע לי כמעט כל המסחר היום הוא ווירטואלי, זה לא שבשביל לקנות/למכור מניות צריך להגיע פיזית.

נשמח לתגובת המבינים:

@משה

@אריק מהדרום

@פשוט אני..

מה פתאום?אריק מהדרום
הכל באפליקציה בלחיצת כפתור, אפילו המאמץ של לחיצת הכפתור נחסך מאיתנו, בטח שלא להגיע לתל אביב בשביל זה.
יישר כחהסטורי
מ.ש.ל

@איתן גיל, תתאמץ לבסס את ההשמצות המגוכחות שלך, לפחות על איזשהו רקע מציאותי...

כדאי שתטריח את עצמך לבורסהאיתן גיל

לפעם אחת- לפחות.

במקום לקשקש...

וכך זה עובד: עמך ישראל שקונה ומוכר מניות בסכומים קטנים, נותן הוראות דיגיטליות לנציג שלו בבנק או בבית ההשקעות.

ואפילו אין לו דריסת רגל בבורסה.

ויש את הסוחרים והמשקיעים הבינוניים והכבדים שנפגשים בבורסה וסוגרים עסקאות/ קומבינות בארבע או בשש או בשמונה עיניים.

כמו עם סיעת הציונות הדתית בכנסת.

שאל את סמוטריץ', הוא מבין בזה.

תקשיב לעצמךהסטורי

כמה וכמה ענו לך שאנשים לא צריכים להגיע פיזית.

אם אתה מדבר על פגישות שמתקימות ב'מתחם הבורסה', הן יכולות להתקיים בכל מקום אחר.

(וכפי שענו לך, מגיעים מרמת גן לחיפה בהרבה פחות זמן)

מתי היית לאחרונה במתחם הבורסהאיתן גיל

ספר לנו ממקור ראשון איך זה עובד.

קרא שוב מה שכתבתי קודם.

לא הסוחריםברגוע
אבל כן יש עובדים שצריכים להיות שם.

בכ"מ המסחר נגמר בשעה שתיים, ככה שאין סיבה שלא יספיקו לחזור הביתה לשבת.

למה זה אמור להיות שונה מכל מקום עבודה אחר?אריק מהדרום

למה נסיעה מתל אביב לחיפה אמורה לקחת 4 שעות?

למה אמורים להיות שם עובדים מחיפה?

למה אתה שואל אותי?ברגוע
כבר 30 שנים שהמסחר לא מתנהל במקום פיזיפשוט אני..

וב-4 שעות מגיעים לאילת, לא לחיפה

אם אתה כל כך מודאגהסטורי
תפסיק את האוטובוסים לשכונות/ערים חרדיות, שמגיעים רבע שעה לפני שבת. אין שום אופציה שהנהג מגיע לחניון ואז עובר לרכב שלו ומגיע הביתה לפני השקיעה.
אכן כךאיתן גילאחרונה

כשהערתי למישהו שהוא פלש לתחום חילול שבת דאורייתא הוא ענה לי שיש עוד 4 דקות עד כניסת שבת.

נבל ברשות התורה.

מידע חדש על המרגל הסודי, ואשמת המשטרה בטבחסביר11

סיכום חלקי של הראיון המצ"ב-

א. כמה סימים נדלקו? 3000  ולא עשרות כפי שפרסמו .

מתי נפתחו? ארבעה -5 ימים לפני הטבח, ולא בחמישי כפי שטוענים.

גם המשטרה ידעה אז על פתיחת הסימים, ואיפשרה את כל הפעילות ומסיבת הנובה,

כלומר גם המשטרה אשמה בטבח הנובה.

ב. גם בלון התצפית של הקמ"ג בדימונה זיהה את הפעילות החשודה מספר ימים לפני הטבח, והודיע לכל מי שצריך ,

והכל הושתק .

תחליטו האם זה לא מריח כמו בגידה.

ג. כידוע המרגל הסודי עו"ד א' , שנצ"מ  אבי וייס אמר/אומר וכותב את שמו  הפרטי -

מנע את שחרור רוב/כל החטופים שהיו בתחילת המלחמה מתחת לשיפאא, הוא הוכנס לבור הפיקוד על ידי קצין בכיר מאחים לנשק.

זאת מכיוון שידידנו א' העביר למפעיליו את תוכניות הפעולות המיוחדות שישראל הכינה כדי לפרוץ לשם ולשחרר אותם -ודי מהר הועברו החטופים למרחבי העיר ומאות/אלפי הק"מ של המנהרות,

ונוצרה סאגת החטופים בגללו.

ד.הוא עקב אחר:

1 פעילות מדינת ישראל באוקראינה ,במיוחד אחר גופי המודיעין של ישראל שם ,

ודיווח  מן הסתם למפעיליו .

סיפור הכיסוי נקרא לב כחול ,שהוא כביכול סיוע ליהודי אוקראינה. חלק מסיפור הכיסוי שלו נחסף על ידי כתבת הארץ.

2. פעילות והתנהלות מערכת המשפט בישראל, וזאת עשה  כנראה בהיותו מתמחה במשרד עורך דין שהיה אחד המשנים של היועמ"שית ,שהוא נקי כפיים ולא קשור לבעיה כלשהיא.

3. ניסה להשפיע על התקשורת בישראל  ובמיוחד על עיתון /אתר ישראל היום, כנראה כדי  שהתכנים יהיו בצורה המתאימה למפעיליו.

ד.עו"ד בכיר סירב לטעון עבורו שאיננו שפוי כדי לפטור אותו מאימת הדין,

ומאז הוא מיוצג על ידי עורכי דין שהם אנשי הפצ"ריה והשבכ (בשירות מילואים), כנראה כדי להשיג את התוצאה הרצויה- שחרור מלא בטענת אי שפיות, וכך יוכל להמשיך בחייו.

אי-שפיות היא כידוע הטענה שבה צפויים לשחרר את הפצ"רית עצמה, והעולם יחזור לנהוג כמנהגו.

ה. 75 קצינים בכירים שעמדו איתו בקשר, בהם שני אלופים ,וכל השאר תא"לים ואל"מים ,לא נחקרו .

התרשמותי האישית מדבריו של נצ"מ אבי וייס היא שהמרגל הסודי עו"ד א' עבד עבור ה cia והעביר לו את המידע. (כמובן אולי אני טועה).

הראיון כאן:

הרצי שלנואיתן גיל

הרמטכ"ל לשעבר הרצי הלוי בפרשת הדלפת המסמכים לבילד

כ"ה בטבת תשפ"ו / 14.01.26

הסתיימה עדותו של הרמטכ"ל לשעבר הרצי הלוי בפרשת הדלפת המסמכים לבילד. העדות נמשכה כשש שעות.

אם התכשיט הזה צח כשלג, על מי היה לו ללכלך במשך כשש שעות

א. שליטת INSS בויקיפדיה. ב. ויקיפדיחה ודברי חרטהסביר11

מי שמנסה לכתוב נתונים על הנפגעים בעזה בויקיפדיה (לפחות בתקופה שבדקתי) מקבל חלון קופץ  שמתריע בפניו שהגוף המוסמך לכתוב על זה בויקיפדיה הוא רק מכון INSS

הפנים האמיתיות של inss:

כשהשוויתי בעבר את מספרי הפצועים האמיתיים לעומת נתוני ויקיפדיה מצאתי פער גדול.

ויקיפדיחה: לצערנו המורים שולחים את התלמידים להביא חומר לעבודות, מפלטפורת ההסתה והשקרים ויקיפדיה.

לארי סנגר ,מייסד של הויקיפדיה,הביע חרטה לאורך השנים על הקמתה, וביקר את השינוי בגישה של ויקיפדיה והפיכתה ל"אפלה" או מוטה, והוא מביע תמיכה בפרויקטים אלטרנטיביים ששואפים לשמר את המודל המקורי של ידע חופשי, אך ללא הטיות.

הביקורת מתמקדת בהטיה פוליטית (בעיקר בכיוון השמאל( וניהול לא תקין של הקהילה.

בהמשך/מחר אשלח מקרה שקרה לי עם המנהלים הישראלים שם

קטע מה שכתבת על INSSמשהאחרונה

מעניין. צריך לבדוק את זה יותר.

יש דיבור על תקיפה שלנו באיראן ותקיפה שלהם כאן?צע
תלוי מה ההגדרה של "דיבור"?מרדכי

בס"ד

יש חשש. אין אידיקציות.

יש בעיקר דיבור על תקיפה של ארה"ב באיראןברגוע

בתגובה אולי הם יתקפו אותנו, אבל כנראה שבעיקר בסיסים של ארה"ב. ואולי הם יפחדו לתקוף בחזרה כדי לא לתת לנו או לטראמפ תירוץ לתקוף יותר חזק.

התקשורת מלאה בדיבוריםנקדימון
השאלה המרכזית כרגע היא אם איראן תיפול לפני שתצליח לשגר טילים או שקודם היא תשגר ואחכ תיפול.
יש דיבורים של טראמפ ואחרים על תקיפה אמריקאית באירןהסטוריאחרונה
וכל מיני איימו שאם ארה"ב תתקוף אותם, הם יתקפו אותנו.

חוץ מזה יש חשש שכשהשלטון שם ירגיש שזה הסוף, הוא ינסה כלפינו בחינת 'תמות נפשי עם יהודים'.

צריך להיות מוכנים, אך לא להכנס לפניקה. ד' איתנו, עם ישראל חי קיים ועומד על נפשו.

מצב התחבורה הציבורית ביהודה ושומרוןנ א

אם אתם מכירים בעייה בתחבורה ציבורית ביישוב/ בעיר שלכם ביהודה ושומרון, תכתבו כאן
אוטובוס שאיחר או שלא הגיע, צורך בשיפור הקווים, רעיונות לשיפור ועוד...

חשבתי על רעיון שיהיה קו רכבת 🚆 במקביל לכביש 60נ א

חשבתי על רעיון שיהיה קו רכבת 🚆 במקביל לכביש 60 ביהודה ושומרון. מצפון השומרון ועד דרום הר חברון ויעבור בירושלים (כביש בגין - כביש 50).
זה יפתור הרבה בעיות בתחב"צ של יהודה ושומרון. וכן, יעזור למערך התחבורה אל בית המקדש בשלושת הרגלים.

הנושא אינו קשור לפורוםמרדכיאחרונה

אולי יעניין אותך