חרפה מוסרית איומה: בנט תומך בעונש מוות ליהודים שהרגו ערביםשליסל מטורף

מי שלא מבין מדוע זו תועבה, לא מבין דבר בתורת ישראל.

אגב, ככה זה עובד היום:

הרס בתי כנסת מבוצע ע"י השלטונות כצעד לגיטימי.

הצתת כנסיות, מסגדים שמסיתים בהם נגד יהודים נחשבת לפשע חמור.

עונש מוות לשוכבי משכב זכר נחשב לרצח מתועב.

עונש מוות ליהודים שנקמו בערבים נחשב ליותר מלגיטימי.

גירוש האויב הערבי נחשב לטרנספר ולזוהמה מוסרית.

גירוש יהודים מנחלתם רק מפני שהם יהודים מכונה התנתקות ורבים בעם תמכו בו.

עלמא דשקרא.

גועל נפשהכהניסט הנודד
חילוני עם כיפה
צודקאלעד

אל תבחר בו יותר

מעולם לא בחרתי בוהכהניסט הנודד
וברוך ה׳ שכך
מוות ליהודים זה השלב הבא אחרי מוות ליהדותגורודנא

בנט הכריז מלחמה על היהדות כולה בברית האחים עם לפיד, ועכשיו הוא מכריז בגאון: "מוות ליהודים"

אני חושב שהיום הם מבינים שזו הייתה טעות.שליסל מטורף
אני חושב שאתם שניכם קצת מגזימיםאלעד

לא מגזימים.כבר שהוא הביע חיבה לקונסרבטיבים היה צריך לזרוקירושליםםםםם

אותו מראשות המפלגה.

גודונדא אתה מעודכן?anka

סליחה לא יצא לי במקום הנכון והגבתי למישהו אחר.

אתה חשוף לתביעת דיבה מצד בנט, סתם שתדע... אחרי שאתהותן טל

אומר בפומבי שהוא אמר דברים שהוא לא אמר. ("מכריז בגאון: "מוות ליהודים")

כדאי שתחזור בך סתם למקרה שאיזה עוזר פרלמנטרי משועמם של בנט (או יותר סביר: השב"כ) מסתובב כאן ויחליט להיכנס בך בכוח, ואז תצטרך עורכי דין כדי להוכיח שלא התכוונת למה שאמרת ובלה בלה בלה.

בקיצור, תפסיקו עם שקרים, זה בטח עבירה לשקר ולהגיד דברים מכוערים רק כדי להכפיש אנשים.

שיוכיחו שבנט לא אמר זאת. החלאה תומך ברצח יהודים.שליסל מטורף
ה' ירחםזושא רעב

הוא חושב כאילו הוא הגיע לרמה של סנהדרין שגם הם ידונו על דינים בין יהודים! ואין שום עונש בהלכה על להרוג אויבים

פשוט נורא.גליה...
איפה הרבנים שתמכו בו שיצאו נגדו? הוא מתיר דמם של יהודים.חסדי הים
נורא ואיום!
הרבנים שתמכו בו עשו את זה מחוסר ברירהא-לרועי

ואני חושב שכל מי שעיניו בראשו ידע כבר לפני הבחירות במי מדובר וברח משם כמטחווי קשת. אין מה לצאת נגדו, לכל הציבור כבר ברור שהוא לא רואה את עצמו מחויב לתורה או לרבנים

עכשיו איפה כל אלו שניסו לשכנע אותי שבית יהודי עדיף על ליכוד?שירוש16
@ותן טל אתה מוזמן להיווכח בתוצאות מעשה ידך.

ואגב-
כל מי שבחר ליכןד שלא יגיד לי 'הוא טוב לא''י'.
אחרי כל ההכרזות שלו לא יהיו שומרי תורה ומצוות לאכלס את אותן מקומות שישיג.

דין מוות ליהודי?
מה בנט נהפך לסנהדרין?
בחיי לא ראיתי חובש כיפה גורם כ''כ הרבה נזק.
יש תירוץ לתמיכה במוות...?
וודאיanka

שאם אתה אומר עונש מוות למחבל ככה צריך להיות דין יהודי\ערבי.

הכוונה של בנט היא מוות ליהודים בלבדגורודנא

כי 99% מהמחבלים נשפטים בבית דין צבאי, לפי חוקי חירום ולא לפי חוק העונשין, ושם כבר יש עונש מוות.

רק לא מיישמים אותו כי הפרקליטות הצבאית לא מבקשת אותו לעולם.

יוצא שאם כנופיית בנט-שקד תחוקק חוק עונש מוות למחבלים במתכונת אזרחית, רוב (וכנראה כל) המוצאים להורג יהיו יהודים בלבד. יכול להיות שגם יהודים שסתם יתגוננו נגד ילדים מיידי אבנים או בקת"בים יוצאו להורג.  

ההבדל הוא פשוטמרדכי
בס"ד

עונש מוות צריך להיות מופנה כלפי האויבים שלנו, כלפי אלה שמנסים לפגוע בנו מידי יום ביומו, לא כלפי עצמנו. אנחנו הריבון פה, לפחות אמורים להיות כאלה, והריבון צריך לתת הרתאה לאויב מבחוץ לא לפגוע בו, ובדיוק בשביל זה משמש עונש מוות למחבלים.

גם אם לא מסכימים עם יהודים שרוצחים ערבים וגם אם מגנים אותם בצורה הכי חריפה, אסור להשוות אותם אפילו לרגע אחד למחבלים שמשקיעים את כל יכולתם איך לפגוע בעם היהודי.
שניהם רוצחים,anka

אני באמת לא רואה הבדל.

אם אתה לא רואה הבדל בין יהודי לגוישירוש16
אז יש בעיה במשקפיים.

ובמילים אחרות-
אין פה מקום לדיון.
יש הבדל,anka

אך מי שרוצח-בעיני שניהם הגיעו לשפל המוסר ולכן אני חושב שיש מקום לדין זהה.

יש בעיה במשקפיים?

מצטער שאני לא חושב כמותך גבירתי!!

חוצפנית.

תלמדי להכיל,אחרי זה מתפלאים שדוקרים הומואים ברחוב..

אבל ההלכה שגוי שרצח יהודי -דינו מיתה, ויהודי שרצח גוי לא נהרירושליםםםםם

לא נהרג. זו הלכה ברמב"ם . 

אפשר להעניש , אבל לא להרוג אותו .

נו, מרדכי, מה יש לך להגיד על מה שאמר הרב אליקים לבנון?ותן טל

האם הוא לא נאנמן עליך בתור אדם שבקיא בהלכה ומספיק "תרני" שאם הוא אומר שניתן גם בימינו לגזור גזר דין מוות על רוצח יהודי כזה - זה אומר שזה אפשרי הלכתית? לכל הפחות נתון לדיון הלכתי ולא כל כך חד משמעי כמו שהצגתם את זה?

@מרדכי

הוא טעה טעות חמורה ביותר ויש לומר לו זאת.שליסל מטורף

אני מכיר היטב את דבריו של הרב לבנוןמרדכי
בס"ד

אבל אני ממש לא דיברתי על הצד ההלכתי שבדבר ולא הבאתי שום טיעון הלכתי שנוגד את דעת הרב. תקרא שוב את מה שכתבתי ותראה שאין שום קשר בין ההודעה שלי לתגובה שלך או לדברים שאמר הרב לבנון.
אוקיי. סבבה. מתנצל. אז רק שאבין: אתה מסכים עם זה שיכול להיותותן טל

שיש צד הלכתי - כמו הרב לבנון - שמתיר עונש מוות כזה ספציפי לרוצח, גם בזמן שאין בית דין של 23 וגם כאשר זה הריגת יהודי ולא גוי? (רק כדי שאבין אם הבנתי נכון לאחר הבהרתך..). וכל מה שאתה מדבר עליו זה רק המובן ה"מוסרי" שלדעתך לא מוסרי להרוג אדם שנלחם במי שהוא לכאורה "אויב" גם אם עשה דבר מנוגד לחלוטין להלכה?

לא דיברתי לא על זה ולא על זהמרדכי
בס"ד

בוודאי שאני מקבל את זה שיש רבנים שטוענים כך, אך רבותי לא. ואני גם לא מדבר על מוסר, אני מדבר על עצם ההשוואה בין טרור ערבי שנועד להשמיד אותנו ולפגוע בנו, לבין טרור יהודי שמופנה כלפי אותם האלה שרוצים להשמיד אותנו.

מה אתה בא להוכיח? שהרב לבנון חולק על הרמבם?אביחי מנחם
שיש דעה שמתירה.anka

ה"דעה" הזאת מנוגדת להלכהאביחי מנחם
וברור שאתה מבין יותר בהלכה מהרב לבנון...ותן טל

במקום להניח שאולי יש דברים שהרב לבנון יודע קצת יותר ממך, ומבט רוחבי יותר - ופשוט לשאול אותו ולברר על כך, אתה יוצא באמירה דמגוגית כלפיו..

חבל.

תתפלאאביחי מנחם
שאלתי רב מבית הכנסת שלי (חרדי ספרדי) מדוע יש רבנים שאומרים שצריך להרוג את מחבלים יהודים (זה היה אחרי הרצח של אבו חדיר והרבה קולות כאלה נשמעו), הרי זה הלכה ברורה שיהודי שהורג גוי לא נהרג עליו. הוא ענה לי שזה משום שהם "רודפים". עכשיו טענת הרודף היא קודם שגויה ברמה המציאותית. הרי כל בר דעת מבין שהערבים לא צריכים שיהרגו מישו כדי לטבוח ביהודים. ומעבר לזה זה לא נכון ברמה ההלכתית מעשית שהרי יש תנאים לרודף שגם אם הדין חל על אותם אנשים התנאים שיצדיקו הרג רחוקים מאוד. מה גם שאני משוכנע שהרבנים שאומרים את זה מחפשים בעיקר שדברם יישמע. יש כאלו יגידו להרתיע ויש כאלו יגידו לתפוס כותרות... רק לצורך הדוגמא הראשל"צ אמר שיש דין רודף על מי שאומר שמותר לשרוף כנסיות. תשאל אותו אם בעקבות הדברים של בנצי גופשטיין מותר לך להרוג אותו או לכל הפחות לנטרל אותו באחד מאבריו.
ורק עוד נקודה לסיום, אם רואים רב טועה בהלכה לא צריך להגיד בטח הוא יודע יותר ממני אלא לברר מה הוא חושב ואם הוא טועה לא לאחוז בדעה שלו
מה זה "שאלת רב בבית כנסת שלך"? לך תשאל את הרב עצמו!ותן טל

אתה מפחד לשאול את הרב עצמו?

ממתי רב אחר בכלל יכול לענות לך למה רב מסויים כזה או אחר פסק משהו?

לך תשאל את הרב עצמו שפסק ככה.

שנית - אתה מעוות כי גופשטיין ממש אבל ממש לא אמר שצריך לשרוף כנסיות. הוא אמר שדעת הרמב"ם היא שצריך לשרוף כנסיות, ושהוא אישית לא קורא לעשות זאת באופן פרטי אבל חושב שהמדינה כמדינה וכריבון הייתה צריכה לעשות את זה.

לפחות אל תוציא שם רע על גופשטיין, שמעתי אותו באוזניי...

הכוונה ששאלתי רבאביחי מנחם
בבית הכנסת שלי למה רבנים קוראים להרוג אותם. והוא ענה לי תשובה כללית. למה לא שאלתי את הרב לבנון? לא יצא לי לראות אותו. מה גם שאני לא רואה בזה כזאת חשיבות לברר מכל רב לגופו אחרי שביררתי את הדעה הכללית.

לגבי דבריו של הראשל"צ ובנצי אני חוזר בי. באמת הרב אמר שרק על המציתים יש דין רודף ולא על מי שתומך (התבלבלתי עם רב אחר). בכל מקרה זה תקף להמון מקרים שרבנים הוציאו דין רודף על כל מיני אנשים ותכלס הם לא באמת התכוונו לכך.

שוב, הנקודה העיקרית מבחינתי שאם ברור לך על רב שאומר משהו לא על פי ההלכה כמו בנידו"ד אין צריך לשמוע לו. ואני לא מקבל את הטענה של "הוא יודע יותר ממך", משתמשים בה עפ"י רוב אנשים שלא יכולים לענות עניינית
ברור לי שהרב חבנון מדבר מתוך ועל פי ההלכה כל טוב.ותן טל
אבל הוא רוצח את בני עמך והוא רוצח את האויב שלךמרדכי
בס"ד

זה ההבדל המהותי פה שמשנה את כל התמונה.
אני לא חושב שעלי דוואבשה הוא אויב שלי,anka

אני חושב שהנייה הוא אויב שלי.

הזהר מהכללות.

אני כן רואה בעם הערבי אויב שלימרדכי
בס"ד

הרי הם לא עושים הבחנה בין תינוקות לרמטכ"ל, בין האזרח הפשוט לראש הממשלה. הם רואים בי, בך ובכלונו כאויב שלהם. התאוריה ש 99.9% מערביי ישראל נאמנים למדינת ישראל הופרכה עוד הרבה לפני שהיא נאמרה, וכן כול הערבים בסופו של יום רוצים בהשמדת עם ישראל, או חפצים בארצו - ומבחינתי זה נקרא אויב.

אגב, תשאל את ארגון 'תג מאיר' אם הם הצליחו להכנס לנחם את משפחת דוואבשה או שהם הורחקו משם. כנ"ל שהם ניסו לנחם את משפחת אבו-חדיר. משפחות של שלום...
לא ניסית להציג כ-99%anka

אבל אני לא רואה בכולם אויבים שלי.

לא נכון. אתה לא יכול להגדיר כל גוי (גם ערבי וגם אחר) כ"אויב"ותן טל

רק בגלל שהוא נהרג על ידי יהודי. זאת שטות מוחלטת.
עוד מעט גם תגיד שסתם עבריין יהודי שהרג איזה עבריין גוי ביפו - הוא לא "רוצח" אלא "צדיק עליון שהרג אויב. (לא מדובר כרגע על עונש המוות אלא על הטרמינולוגיה עצמה).

אדם שהוא רוצח הוא רוצח, ו"אויב" אין אפשרות להצמיד לכל דבר שבא. בטח לא לילד בן חצי שנה שבטוח לא הספיק אפילו לחשוב אם הוא רוצה להיות "אויב" שלך, ומי יודע, אולי אם היה גדל היה הופך למשת"פ של השב"כ ומציל יהודים ממיתה בזכות המסרים שהיה מעביר לשב"כ... - עכשיו תגיד לי גם שמי שרצח את התינוק הזה היה כמו משה רבנו שידע לצפות לכל הדורות של אותו אדם לפני שהרגו וטמנו בחול, כדי לראות שלא יצא ממנו שום דבר טוב?

ככה צריך להיות? למה מי אמר?שירוש16
הדמוקרטיה...
אוקי. זו בידיוק הבעיה של המדינה. ושל בנט ודומיו.
הוא דתי? אז יש דרך להתנהג.
הבעיה היא שהכיפה שלו לא מחייבת אותו. גם לא להחזיק שטחים. הסיבה לדעות הימניות שלו נובעת מחינוך או ניסיון או כל דבר אחר. אבל לא מהיותו 'דתי'.
ממש לא.
כי אם כן-
הוא לא היה מעז להוציא מהפה שלו הצעה כזו רחוקה מהתורה והיהדות.
הרב אלייקים לבנון דתי בישבילך?anka

גברת פונדמנטאליסיטית.

את מחבריו של ישי? 

שנהיה חבר שלך?

הוא יתקע לך סכין בגב,

ואז תצעקו על בנט?

אין פה טענה עיניינית אחת.שירוש16
כי הטענות שלך מדהימות.anka

ולא ענית לי על הרב אלייקים לבנון.

כי לא הייתה שם הצגת עובדה פלוס שאלה.שירוש16
ספר לי מה הרב אמר ואז אוכל לדון בנושא.
אני לא רואה טעם להגיב על דברים כאלה.שירוש16
זה אסור וכולם יודעים את זה.
תינוק בן יומו יודע לדקלם מדוע.
ויותר מזה לא אומר מילה על הרב.
דמגוגית מהזן הגרוע ביותרמאיר.

למה זה אסור?
מקור בתנ"ך?
מילה על הרב?

תודה על המחמאהשירוש16
למה אסור- תשאל את הקב''ה אחרי מאה ועשרים. לא אני קבעתי את לא תרצח בעשרת הדיברות.
הריגת יהודי עפ''י ההלכה נעשית רק ע''י בי''ד כשסנהדרין יושב בלשכת הגזית ויש שתי עדים כשרים והתרעה.
שוב- לא אני קבעתי את זה.
וכיום??מאיר.

יהיה פה לפי טענותיך גן עדן לרוצחים...

???שירוש16
מה קשור ג''ע לפה?
ואיזה סוג רוצחים? יהודים? גויים?
שניהם.לא תרצח זה קולקטיבימאיר.

גן עדן זהוביטוי לחיים ממש נוחים
וכל עוד אין עונש מוות למחבלים יש פה חיים נוטחים לטרור הישראלי והערבי כאחד
נסי לעשות פעם דעאש למחבל כלשהוא ותראי תוך שנתים אחוזים בירידה!
למה?
כי יש הרתעה...
ואני שואל את עצמי למה לא לחלל על אדם אחד כדי למנוע רבים אחרים

אוקי. אבל מה זה קשור לפה?שירוש16
דיברו פה על הליגיטימציה שבנט נותן כדי לקדם חוק שיקבע את מותם של יהודים שמבחינת ההלכה הם לא חייבים מוות. ק''ו שלא ע''י פרקליטות המשטרה. (אם כן- זה ע''י ורק ע''י בי''ד).
מאיר , אתה צודק . זה בדיוק הטעם של הרמב"ם והר"ן במשפט המלך .ירושליםםםםם

המלך יכול להרוג כדי לתקן את החברה . 

אבל כלפי יהודים אני לא רוצה להכיל זאת , כי הם פועלים כדי להגן על אדמתנו .

לטענתך.לטענת בנט כנראה שלאמאיר.

או שהם מנסים אבל בעצם פוגעים יותר
בדה לגיטימציה של מדינת ישראל

העניין הוא שמשום כיוון שהוא זה לא "פועל כדי להגן על אדמתנו"ותן טל

במובן של "זה באמת פועל".

ולמען האמת אם להיות כנים, ברי לי שאם זה באמת יהודים, אין כאן נטו מניע "לשם שמיים" של "לפעול כדי להגן על אדמתנו", אלא גם צד של איבה אישית ושל רצון לנקמה, שבסופו של דבר, מסתבר, משבשת את השפיטה הנכונה של האדם, כי העובדה היא שאיך שלא ננסה לטייח זאת - הוא לא פועל בדרכה של תורה ולא על פי ההלכה. 

ועל כן, אני מניח לפחות, הרב לבנון הבין שיש צורך בעונש חמור מאוד שיבהיר את זה, כן, גם בקטע של מוות. ואני מאמין שאחרי מקרה אחד אם בכלל שהיו הורגים מחבל יהודי (הכל תיאורטי. אני בספק אם בעשרים שנים הקרובות יוחזר עונש המוות לשימוש אמיתי) אז לא היו באמת מחבלים כאלו שרוצחים. במקסימום נזקי רכוש...שזה גם לדעתי שטות ודביליות מוחלטת אבל זה עוד משהו שניתן "לתקן" (אגב, כל שקל שמבצעי תג המחיר הורסים רכוש פלסטיני, לצערנו מגיע אחרי זה ממני וממך ומכולם, כלומר מקופת המדינה, לידיהם של אותם פלסטינים שניזוקו. ככה שאפילו פגיעה כלכלית אין כאן בפלסטינים אלא להיפך, שלהוב ויתר מוטיבציה)

טעות! הריגת יהודי מותרת ע"י מלך .כמו כן לפי הראי"ה קוקירושליםםםםם

והציץ אליעזר כאשר אין מלך , העם יכול למנות הנהגה בהסכמת בי"ד , שיהיו להם סמכויות כשל מלך . 

לפי זה אולי להנהגת העם יש סמכות להרוג לפי ההלכה .

אבל אני לא חושב שנכון למלכות להרוג יהודי שפגע בגוי . כי הגויים האלו בדרך כלל , תומכים או בעצמם אוייב .

אבל אפשר להסביר את הרב לבנון ע"פ ההלכה , אז מה שנותר לך זה לחזור בך .  

מאיפה הבאת את זה??מאיר.

הפסק הלכה נכון...
אבל היום אין מלך(חוץ מיאיר לפיד)
ולמרות הרצון שלי הטענה פה של הממשלה כדין מלך לא תתקבל פה
ולכן לא הבאתי את זה

שורפי ילדים ברמלה שלא עשו כלום ומשרתים בצהל ואוהבים את המדינה זה בסדר רק כי הם ערבים???

כתבתי כבר שכתב הראי"ה שהנהגה מוסכמת של העם , יש להירושליםםםםם

דין מלך להנהגת הכלל , כאשר בית דין מסכים לכך . זה כתוב במשפט כהן.

אבל לעניין הריגת יהודים כשרים , לא נראה לי שאנו רוצים לתת את הסמכות הזאת לממשלה של חילונים 

נראלי שאנחנו רוצים לתת לה הסמכותמאיר.

יש להם מוח יהודי 
גם אם הם לא שומרים את כל התרי"ג
ראיתי ממשלה של חרדים שעברו על לא תגנוב
אין איש אשר יעשה טוב ולא יחטא

אבל יש כאלה שחוטאיםשירוש16
ויש חוטאים סדרתיים שמצהירים שמטרתם היא לא למלא את הצוו האלוקי אלא לרצות את העולם הדמוקרטי.
זה יפה אבל לא נכוןמאיר.

ביבי לא מאמין בתורה?
דני דנון מירי רגב וישראל כץ לא מאמינים בתורה?
רק את??
כולם חוטאים יש כאלה שנוח להם תחת הטייטל של חילוני ועושים המון
וחוטאים גם,
ויש כאלה שרוצים טייטל חרדי וגונבים המון
להגיד שבנט לא דתי ושהממשלה זה של חוטאים סדרתיים
זה לעצום עיינים אל מול המציאות

אני לא ציינתי פה מיהם החוטאים הסדרתיים.שירוש16
אבל בפרוש אדם שפועל נגד התורה והמצוות הוא בהגדרה לא דתי.
ואם הוא כן דתי-
אז למה הוא לא שומר תורה ומצוות?
ואם הוא כן שומר תורה ומצוות- מדוע הוא קורא לעצמו חילוני?
אתה מבין?. יש פה בעיה במונחים.
אתה לא יכול לסוע בשבת. לצאת נגד שומרי תורה ומצוות. להוציא צווי הריסה על בתים וכו' ואז לקרוא לעצמך דתי. ממש לא.
זה שאתה מאמין בלב לא הופך אותך לדתי. והייתי אומרת שמי שדתי בלב הוא בעיקר רק דתי בשכל. כי אם כל דבר שבא מתוך הלב מביא לידי מעשים. זה שהאמונה לא מביאה את אותם חילונים לידי מעשה היא עצם הבעיה בלחשוב שאתה יכול להיות יהודי טוב בעוד ההלכה לא מחייבת אותך בכלום.

להגיד שכולם בסדר ואפשר להמשיך הלאה זה נקרא לעצום עיניים מול המציאות. כי המציאות היא שאומנם הם (אולי) שומרי מסורת. שאר ההתנהגות שלהם רחוקה מהתורה.
למה לקחת מונופול על הדת??מאיר.

מה הופך אותך כשומרת שבת יותר טובה משומר ארץ ישראל
ושומר בטחון ישראל ולא מדבר לשון הרע?
ולא נואף,ולא בוגד ולא חומד ולא רוצח ולא גונב ולא מענה ברעהו עד שקר
וכו'...

אני לא קבעתישירוש16
זה הבנ''א עצמו קבע.
כשהוא הכריז על עצמו כפורק עול תורה ומצוות.
אין כזה דבר יותר יהודי או פחות. או שאתה יהודי או שאתה לא.
השאלה היא על הדתיות.
והדת כן קשורה למעשים בפועל.
לא פורק עול תורה ומצוותמאיר.

מקיים רק חלק
זה שונה

באמת? מה זה אומר מקיים רק חלק?שירוש16

מקיים את החלק שהוא מכיר או את החלק שנוח לו ומה שלא זונח?

יש את הדתיים שמנסים לשמור, ואם פה ושם יש פקשושים זה בגלל שכולנו בסופו של דבר בני אדם. ואנו לא מושלמים.

אבל יש כאלה שבכלל לא מנסים.

מה שבא להם. מה שנוח- עושים.

ומה שלא- למה לטרוח?

בבקשה מקור הלכתי לכך.שירוש16
ע''י איזה בי''ד?
וזה כשכל העם רוצה שילטון דתי עפ''י ההלכה.
מלכות ישראל האידיאלית שהתורה מדברת עליה זה לא מה שיש כיום.
המקור בשו"ת של הראי"ה קוק משפט כהן ( לא זוכר איזה סימןירושליםםםםם

תעשי חיפוש). וכן הסכים הציץ אליעזר בספרו " תורת המדינה " - עייני שם . 

גם אני חושב שאנו לא צריכים כעם לתת סמכות לממשלה להרוג נערי גבעות ....

סליחה ,נראה לי ששם הספר של הציץ אליעזר "הלכות מדינה "ירושליםםםםם

המקור ב'משפט כהן' הוא:משפט כהן, קמד, טוחסדי הים
אבל הוא כותב שם בפירוש שצריך גם בי"ד שימנה אותם, כך שאין לממשלה דין מלך.

גם שיטת הרמב"ם והרלב"ג שמלך שלא הולך בדרכי התורה, אין לו דין מלך.

לכן פשוט שאין לממשלה היום שום דין מלך. הפוך, צריך לזלזל בהם ולהקל בכבודם, כדי להראות שחוקיהם הם הבל, כמו שהשו"ע פוסק (חו"מ ח) לגבי דיין לא ראוי שנתמנה כדיין, וכמו שהריב"א בפרשת משפטים אומר בפירוש על מלך לא ראוי.
הרב אליקים לבנון "שומר ערוץ פתוח עם השב"כ"גורודנא

/News/News.aspx/115116

יהיה מי שיטען, שהשב"כ אומר לו מה "לפסוק". בזה הזמן, רבנים שאשכרה פוסקים מה שהם חושבים אפשר למצוא רק במערות, כמו בזמן הרומאים ורשב"י.

מאילו שורות הבנת את זה?anka

בין השורות. זה תערו של אוקםגורודנא

לא ייתכן שרב שמחזיק "ערוץ פתוח" עם המשטרה החשאית הוא עצמאי בפסיקותיו בכל מה שקשור לתחום פעולתה של אותה המשטרה החשאית 

ממקרים אחריםטוביה2אחרונה

למשל הסירוב הנחרץ שלא לחתום על קול קורה לסירוב פגודה להריסת בתי יהודים 

(דעתו ההלכתית מוכרת אבל להגיד בקול = לריב עם המערכת - בחיים לא)

אפילו היה מקרה שהוא נסע לרב שגר שעה נסיעה מאלון מורה - רק כדי שיחתום לו על קריאה נגד "תג מחיר" וכשזה הותנה בקריאה לסירוב פקודה - הוא וויתר

הגיוני. אבל אני לא אדבר בשמו.שירוש16
ואגב, בכל מקרה ברור שעדיף בית יהודי על ליכוד.ותן טל

עדיף מפלגה שהראש שלה תיאורטית תומך בעונש מוות גם למחבלים ערבים (ברובם) וגם למחבלים יהודים (מיעוט זניח מאוד מאוד מאוד, ברוך ה') מאשר מפלגה שראשיה שריה ויועציה: תמכו בהתנתקות. פינו בתים ביו"A כשאפשר היה עוד להסדירם. מעכבים את דו"ח אדמונד לוי להסדרת ההתיישבות. יש במפלגה נציג תא גאווה, שעוד רגע קט יש סיכוי שגם ייכנס לכנסת... ; ועוד ועוד... בלי סוף.

ככה שלסיכום, בהחלט - אם מעמידים בית יהודי מול ליכוד, אין ספק שבית יהודי עדיף. 

אותו נפתלי בנט, לפני שנה וחודשייםמרדכי
בס"ד

נכון,anka

זה לא אפשרי,אבל זה האידיאל.

מה הקשר? 

ההוכחה לכך שזה לא אפשרי הייתה הצעת החוק של ח"כ שרון גל אני חושב.

זה לא מה שנאמר היוםמרדכי
נפתלי בנט לא אמר מה הוא חושב שריאלי שיקרה, אלא מה בתיאוריהותן טל

הוא חושב שצריך להיות.

אני בטוח שאם תפגוש אותו אחד על אחד ואם היית אדם שהוא סומך עליו, חבר שלו וכו', גם הוא היה מודה בפניך שהוא יודע שלמהלך של חקיקת עונש מוות חובה על מחבלים (מכל סוג ודת. בהקשר לאומני בלבד ולא פושעים פליליים.) אין שום היתכנות ריאלית אמיתית כיום והוא בעיקר משמש ככותרות לעת מצוא. כן, אכן כמו ששמעת גם לימין יש "כותרות" (ואפתיע אותך, גם לאלי ישי, יוני שטבון, ברוך מרזל ובן ארי - יש "כותרות" שהם יודעים שהם בעיקר בגדר כותרות והם לא באמת מתכוונים למה שעומד מאחוריהם. כמו למשל "בלי חובות אין זכויות" - האם הססמא הזאת של בן ארי בעצם אומרת שעם קיום מלא של החובות של הערבים הוא יהיה מוכן לקבל אותם כאזרחים שווי זכויות במדינה בלי שום רצון לטרנספר, ושיקבלו הכל בדיוק כמו יהודים וכו'? אם ככה, אז התימה הגדולה היא על כל אלו שמחזיקים ממנו משהו אחר...)

אז בשביל להשיג כותרות מותר לצאת נגד התורה?שירוש16
כל עוד את לא מוכנה להתייחס לפסק של רב, אין לי עניין לדוןותן טל

איתך ב"לצאת נגד התורה". עובדה שרב פסק משהו ושהביאו לך עוד רבנים שעוסקים בזה וזה לא הזיז לך...סבבה, זה זכותך לגמרי, אני לא זה שאקבע לך למי "להאמין" - אבל אז כבר אין טעם לדון ב"נגד התורה"

לא, הוא לא יצא נגד התורה. את התשובה ענו לך כבר כמה פעמים, לא קיבלת, עניין שלך, לא שלי. כל טוב

(אגב, אני לא בטוח שלתמוך במפלגות החרדיות, למשל, שהן בערך האלטרנטיבה היחידה כיום הריאלית - זה דבר יותר "מוסרי" - ש"ס בפועל עזרה להעביר את אוסלו על אלפי נפגעיו ונרצחיו, ויהדות התורה זחלה לממשלה תמורת תקציבים כדי להציל את תוכנית ההתנקתות וכל המלחמות והקסאמים והנהרגים שהיו מאז... לא יודע, לא נשמע לי אופציה יותר טובה ).

מי שמרחם על אכזרים סופו להתאכזר לרחמניםשירוש16
מוכר למישהו...?
ברור.anka

צריך להרוג מחבלים משני הצדדים.

אז אתה רוצה ללכת נגד ציווי התורה?שירוש16
רק אל תכריז על כך בגלוי..
למה את הבנת אותי כך?anka

כי התורה במפורש אוסרת על הרג יהודיםשירוש16
יש מושג שנקרא ''לא תרצח''.
ויש מושג שנקרא מיתה ע''י בי''ד כשיש סנהדרין בלשכת הגזית. ע''י שתי עדים כשרים והרתעה.
מספיק מסובך להרשיע יהודי ברצח?
קראת את הכתבה שהבאתי לך?anka

קראתי והגבתי ואינני מעוניינת להגיב עליו שובשירוש16
אז..anka

יש היתר של רב,

ואני לא עובר על איסור.

הלאה?

אני לא מעוניינת לדבר על ה'פסק' הזה.שירוש16
הלאה.
יש לך טענות מבוססות מהתורה? פסוקים? מקורות? אם כן תביא.
אם לא- אין טעם להמשיך בדיון.
יש.אבל גם מהם תתעלמי...מאיר.

אז אל תביא וייגמר הדיון.שירוש16
אגב-
דיברנו על עונש מוות ליהודים-מחבלים.
הערבים זו סוגיה ברורה.
שופך דם האדם באדם דמו ישפךמאיר.

אבל למה קשה לך לקבל את הטענה ההגיונית
שאילו נאפשר או לא נעניש מספיק טרור יהודי 
הוא עלול להגיע למימדים מפלצתיים??

לאנשים האלו יש דין רודף,anka

לא?

מאיר יאח.

הרב לבנון אכן אמר דברים מוטעים.שליסל מטורף
לפיהם יש להרוג את רוצחיו של אבו חדיר.
מילא אם היו הורגים את כל המחבלים עד היום, אבל אלפי מרצחים ערבים משתחררים, ויהודים פתאום צריך להרוג?
אם רוצים שוויון אז שישחררו כל פוגע יהודי, כפי ששחררו המון המון מרצחים מן הצד הערבי.
דין רודף נאמר בין יהודי לגוי???שירוש16
למה לא? (איני יודע)anka

ותחשבי שברגע שהוא הורג ערבי הוא גורם לכך שיהרגו יהודים.. אז זה על יהודי..

אגב שמעת על דין המלכות דין?

מנסתם לא נאמר בין יהודי לגוימאיר.

כי כל העניין של רוידף זה הטענה שמי אמר שדמך סמיק טפי משל חברך
וכאן על פי הדת והאמונה לפחות היהודי נחשב יותר
אבל רצח זה רצח ויש איסור להרוג

זה לא ילך ככה. כמו שאת מסתמכת על הרבנים שלך ועל ה'פסקים'ותן טל

שהם כותבים - ככה אחרים בהחלט יכולים להסתמך על רבנים שמקובלים עליהם ועל ה'פסקים' שלהם.

אם תזלזלי ככה ברבנים אחרים יבוא יום ויזלזלו ברבנים שלך ואת לא תביני מאיפה זה בא וזה ממש יפגע בך...

מי אמר שאני מזלזלת?שירוש16
להפך. אני חושבת שזה זלזול שלוקחים כמה משפטים של רבנים ומחילים אותם על אירועים אחרים.
לכל ארוע יש תגובה.
להגיד שהוא פסק הלכה כללית על כל רוצח יהודי זה עוול לבנ''א.
ולכן אני לא מוכנה לדון עליו ספיציפית.

וכמו שלא הסכמתי לדבר בשמך- מי אני שאדבר בשמו של רב?
ועוד לדון על חוסר תגובה...
את אומרת שאסור שום רצח של רוצח יהודי, לא ככה?ותן טל

הראו לך שבמובן העקרוני יש רב שהתיר את זה, ויש היתרים שונים שנכתבו כבר בעבר. זה עניין עקרוני לא ספציפי למקרה אחד - גם את מדברת עקרונית ולא ספציפית על מקרה כזה או אחר.

את לא מעוניינת לדבר על הרב, סבבה. אז זה לא נגד ההלכה ואת לא מסכימה עם זה. מקובל. מחלוקות תמיד היו בהלכה מבחינת הרב לבנון יש מקומות שבאמת ניתן להתיר הריגה של יהודי שהרג, ומבחינתך (ורבנייך ככל הנראה) אין מקום (כיום הכוונה). סבבה לגמרי. מחלוקת לגיטימית בהלכה.

כל טוב.

אני לא אדבר על "כעת" כי זה לא רלוונטי זה לא יהיה,אבל אין ספקותן טל

שבגדר "מלך" בוודאי שמותר למלך להוציא להורג גם ללא סנהדרין - ואם מחילים ברמה מסויימת את גדרי המלך גם על מדינה בריבונות יהודית - לא כזה מופרך לחשוב על כך שעל דבר אחד בלבד, אדם שהרג אדם אחר בלי סיבה מותרת - יהיה עונש מוות.

ולא, כמה שתחשבו שאני מסריח ומגעיל - אני לא רואה הבדל בין רוצח מתועב יהודי לרוצח מתועב ערבי. אני מסתכל עליהם כפרטים, ולא מעניין אותי שלרוצח המתועב היהודי יש "הצטדקות אידיאולוגית" - הוא רוצח מתועב. וגם לא מעניין אותי ההצטדקות האידיאולוגית של הרוצח המתועב הערבי - הוא רוצח. 

כן, ברור לי שזה יוציא אותי "הכי שמאלני" עכשיו, אבל זה רק בגלל שכל כך הרבה ימנים לא מסוגלים להכיל את זה שיש ימנים שחושבים בצורה שונה מהם ומסוגלים להבין גם רעיונות כאלו.

בכל מקרה גם אני וגם אתם - והעיקר זה, שגם נפתלי בנט - יודעים שבכל מקרה עניין עונש המוות הוא לא רלוונטי והוא לא יהיה לא ליהודים ולא לערבים (ובטח לא כמו שמישהו כתב למעלה שהוא יהיה רק ליהודים כי לערבים "כבר יש רק לא מיושם" - מה שרצו לקבוע זה לא ש"אפשר" להחיל עונש מוות" אלא הגדרות מדויקות מתי צ-ר-י-ך להטיל עונש מוות - ככה שזה ממש ממש לא היה מוטל "רק" על יהודים, שלהזכירכם, לא נתפסו הרבה יותר מידי רוצחים לאומניים יהודים ב, נני, 20 השנים האחרונות - לעומת מאות ואלפי כאלו ערבים...). זה לא יקרה לא בכנסת הזאת ולא בבאה ולא בזאת שלאחר מכן וכו' וכו'. זה נועד בעיקר בשביל לתפוס כותרות.

בכל מקרה, @שירוש16 - תתפלאי, יש גם עמדות תורניות שהיו מתירות דבר כזה כאשר מגיע מהשלטון. וגם ברובד המוסרי, עם כמה שאני מתעב את הטרור הערבי כקולקטיב - אני בהחלט מתעב גם את הטרור היהודי כפרטני.

מה גם שאני די בטוח שבניגוד לערבים, עונש מוות שהיה מוכל גם על יהודים וגם על ערבים, היה גורם שאם נגדיר את כל הרציחות ב20 שנים האחרונות של ערבים בידי יהודים, כמאה אחוז - אז זה היה יורד ב20 שנים שמחקיקת החוק, לכמה אחוזים בודדים..ובמילים אחרות - יהודים היו יותר חושבים לפני שהיו עושים דבר כזה... ערבים, לצערי, חלקם רוצים במילא להיות שהידים. אצל היהודים המושג הזה לא קיים וניתן לעשות יותר בחיים מאשר במוות בגלל שהרגת ערבי תינוק אחד...

אבל בגלל שאני מודע לכמה הנושא הזה טעון כאן - אני מודיע חד וחלק שלאחר השבועיים האחרונים אין לי שום כוח להיכנס לדיון בנושא הזה.

אני את שלי אמרתי וזהו.

אתם תגידו מה שאתם רוצים, תשמיצו אותי ואת בנט ואת כל בוחרי הבית היהודי - זה לא מעניין אותי.

אני מאמין בדרך שלי (ואפילו אם יש דבר או שניים או כמה שהם לא "מושלמים" - תמיד בוחרים את הכי טוב שיש מכל האפשרויות הקיימות, ולי ולעוד מאות אלפים ברור מה הוא), תגידו שאנחנו שמאלנים מסריחים ומה שבא לכם - אני באמת באמת באמת אשתדל להעביר על מידותיי ופשוט לשתוק ולא להגיב.

כי אין לי כוח לשוב דיוני שטנה ושנאת חינם שתזרום כמו מים. 

בברכת: שכל אדם ישמור על ההלכה ולא יהרוג מישהו הוא לא אמור להרוג, וששום רב לא מתיר לו להרוג.

הבעיה הכי גדולה בהשקפה ה'ממלכתית', שבשם השעבודחסדי הים
למדינה, הם יכולים לתת לגיטימציה לכל תועבה, כמו שנתת לגיטימציה לרצח יהודי, בגלל שהממשלה החליטה.
ברור שגם הם יודעים את הגמרא בסנהדרין שאם מלך אומר לך לחטוא, אסור לשמוע לו. רק מה שהם עושים, שהם מעקמים את התורה כדי שתתאים למעשה הממשלה, או לפחות לא תסתור אותה.

דבר ה', לא מגיע אליהם ישר, אלא הוא עובר רפורמציה דרך הממשלה.
זו ממש חטא העגל מודרני, ששמים אמצעי בינם לבין ה'.

אני לא בא לשפוט את הרבנים הממלכתים שחלקם שוגגים, רק צריך לדעת את החומרה שבדבר.
מה אתה מגדיר ממלכתים?בחורצ'יק

בנט וכדו' שלא מעניינת אותם התורה,ואותם אתה מכנה ממלכתים?

או חרד"לים המכונים ממלכתים? 

אם ההגדרה השנייה,אתה אתה פשוט מדבר שטויות! מי אם לא הממלכתים האלה שנלחמים נגד החוקים הנוגדים את התורה?

ולאיזה חוג אתה משתייך? אני לא יודע,אבל כל חוג שזה לא יהיה הוא יותר פרווה בעניין .. יותר דומם..  יותר מעלים עין..

בעחקר לא דברתי על אנשים, אלא על השקפה. לגבי המלחמותחסדי הים
על ענייני דת, הם עושים את זה בתוך המסגרת והכללים של הממשלה והחוקים.
כשביסודו של דבר יהדות בריאה מכריזה שרק חוקי ה' ותורתו מעניינים אותה.

טוב אלו עניינים ארוכים, צריך לבאר אותם באורך בשרשור אחר.

אתה צריך להבין שאלו שתי השקפות שונותבחורצ'יק

הכל נובע ממקור אחר

ב. בוודאי שרק במסגרת,ואך ורק במסגרת זה אפשרי.

קודם כל מצטרף.רק לכותרת.בחורצ'יק

לגבי השורה החמישית-אל תגרור אותנו שום להעמיד אותך על טעותך.ואל תנסה להבליע את השטות הזאת.

מה שעשה מי שקראת לניק שלך על שמו,שליסל שר"י,זה לא עונש מוות וכ'ו כמו שכתבת,אלא רצח ליהודיה שלא עברה  על מה שכתבת,מעולם.

איך מעיזים לבלבל את הציבור בעניין ארץ ישראל?נ א

ראיתם את הדיון של התלמידה מקריית ארבע מול ליאור שליין?

מה זה? הוא ממציא שה 7 באוקטובר זה בגלל בן גביר. איזה שטויות. הכל בגלל שאריק שרון פינה את ההתנחלויות ואת היישובים מגוש קטיף!!

הגיע הזמן לעצור את הטירלול נגד ארץ ישראל.

ארץ ישראל היתה שייכת רק לעם ישראל ותהיה שייכת רק לעם ישראל.

ארץ ישראל זאת מתנה שהקב"ה נתן אותה רק לנו. כל אמירה אחרת נגד ארץ ישראל - היא שקר גמור!!!

צודק. בסוף שליין וחבריו הם מיעוט קולניקעלעברימבאר
תאמין לי עוד כמה חודשים\שנים הוא בימין מרכז. בדוק.פתית שלג

נכון שעכשיו הוא מאוד עקשן. כיוון דאתי למיפלט לא אתי למבלע. אבל עם עוד קצת השתפשפות עם הנוער והערכים האלה הוא איתנו.

רק עכשיו הוא התחיל לצאת לשטח להקשיב ולראות את האותנטיות של הערכים הימניים.

בעזרת ה', אבל אל תבנה על זה שזה יקרה בקרוב..נ אאחרונה
טראמפ החדשאיתן גיל

אל תגידו שלא אמרתי לכם.

הוא עובד אצל מדינות המפרץ ולא אצלנו

לשיטתם, ספיחי הפלת משטר האייטולות האירני יציפו דרישות לדמוקרטיה בכל מדינות האזור, ויסתיימו בהפלת המשטרים הסונים- כולם.

מסתבר שגם באירן עצמה אחוז התומכים בהחזרת יורש העצר, אינו גבוה בלשון המעטה.

ממש מאכזבזיויק
טרטמפ פקה פקהאיתן גיל

אמר טרנספר, אז אמר.

אמר לאירנים לצאת להפגין, אז אמר ושלח אותם לתליה.

ויש עוד כהנה וכהנה.

הטרנספר מוסמס בישראל, לא בארהבאינגיד
אפשר לשער סיבות ונימוקים, אבל מי שלא רצה זו ישראל - על ממשלתה ואפוזיציתה. 
הקישקוש היומי כאילו?אינגיד

טראמפ הוא מנהיג משוגע וקשה לחזות איך ומה יהיו מהלכים שלו. זה שחשבת שתהיה תקיפה בתאריך x וזה לא קרה, לא אומר כלום. הניסיון הנואש של כל האינטרנט לנחש מה טראמפ יעשה היא העדות הטובה ביותר ליכולת שלו לשמור על עמימות. פרשנות נחרצת בסגנון ידלין היא בדיחה עצובה, ולא הייתי מציע לחקות אותו.

במלחמה הוקדמת מול איראן היה את אותו לוטו סביב ההחלטות של טראמפ. היה ים של דיסאינפורמציה ופייקים שטראמפ עצמו דאג לפזר, ובסוף התקיפה הגיעה. פרשנים ליהגו על המיסים לסין, אבל בפועל זה עבד. מישהו האמין שהוא יתקוף בוונצואלה ואשכרה יחטוף את הרודן? מישהו חשב שטראמפ ישלח מכתב למצרים שבו הוא מבהיר שהוא עומד לדאוג לכך שמצרים ואתיופיה יגיעו להסכם ברור על הנילוס? לקנות את קנדה? לקנות את גרינלנד? להזמין את נתניהו 6 פעמים בשנה אחת? להחליט לאהוב פתאום את א-שרע?

טראמפ הוא מתוחכם, והיחידים שנופלים בפח הפרשנות אלה הטיפשים. אל תבחר להיות בצד הלא נכון.

כרגע, אם תנתח את כל הדיווחים שמגיעים על תנועת הציים, על הודעות NOTAM, על פינוי אזרחים ופינוי שגרירויות, על ציוצים צוקפניים של איראן, על אמירות של סנאטורים תומכי ישראל - המסקנה מתכנסת לכך שתהיה תקיפה. השאלה היא העיתוי של הפעולה, ולא הפעולה עצמה.

אל תנתח את טראמפ. תנתח את הגיאופוליטיקה שמחוצה לו. תנתח את מה שמדיד. אל תנסה לפסכלג אותו. זה נועד לכישלון.

שום כלום לא מתחבר עם מה שכתבתיאיתן גילאחרונה

כתבתי שהפלת משטר האייטולות והחלפתו במשטר דמוקרטי תשליך אוטומטית על כל מדינות האזור.

טראמפ לא מבין את זה כמו שקודמו אובמה לא הבין את זה.

ההתערבות של אובמה במצרים הביאה לתוצאות הפוכות, ואידך זיל גמור 

מילואימניק - מי אוהב אותך יותר מבנט? 🥰🥹צדיק יסוד עלום

וואי וואי וואי תאמין לי להכנס לים עם כרישים עם בשרקעלעברימבאר
מדמם פחות מסוכן מלפתוח שרשור על בנט בפורום אקטואליה😂
אין לי אלוהיםצדיק יסוד עלום
בנט זה אחוקעלעברימבאר
גם לבנט שלג דאשתקד
הוא מנסה לשחד אותנו להצביע לו?!נקדימון
הוא אוהב אותך והוא תמיד מתפאר בךצדיק יסוד עלום

רואה בך רק ת'נקודות הטובות

עצום את העיניים תשכח את העבר

תתמסר אל החיבוק החם

לאיש יש שיגעון גדלותנקדימון
הוא מתפאר בעצמו.
הנוכל שידע לספר לנו איך לנצח מגיפה מגיח שובאיתן גיל

ומביא לנו תכנית איך להחזיר את כספי הבית היהודי שנעלמו

אה, לא.

הוא גם זכור כמתווך האגדי שבין רוסיה לאוקריינה שגבתה עד עכשו מיליוני קורבנות משני הצדדים, ועוד לא רואים את התחתית.

שומר נפשו ירחק מן הכיעור ומן הדומה לו.

איך לנצח מגרפהימח שם עראפת

זה הרשמינקדימון

חחחח אתה מאמין לנוכל הלאומי?זיויק
בנט גימטריה 61צדיק יסוד עלום

61 מנדטים לא טועים

חמוץ 🥒

..קעלעברימבאר
עבר עריכה על ידי קעלעברימבאר בתאריך כ"ח בטבת תשפ"ו 21:14

..

עם הכוילל בנט זה 62, ככה שגם אם סילמן תפרוש לו, עםקעלעברימבאר
האברכים החרדים הוא יצליח להקים קואליציה
אם רק היה ניתן להקים קואליציה באמצעות גימטריות...שלג דאשתקד
השתכנעתיזיויק
למה הממשלה כל כך כנועה לטראמפ בעזה? יש בזה הגיון?זיויק
סמוטריץ' הוציא הודעה אבל מה מעבר?
אנחנו לא יודעים כמעט כלוםאינגיד

על כל ההסכמים שבין ארהב לישראל בנושא הזה.

זה נראה רע מאוד כרגע, אבל באמת קשה לדבר בלי מידע...

יחד עם זאת, חשוב לשאול את עצמנו איך המצב היה נראה אילו "שמנו פס" על בעלת הברית הגדולה, החזקה והטובה ביותר שיש לנו כרגע.

F15IA? עוד F35? כל החטופים? איראן? תימן? אמל"ח? או"ם? המאזניים בסיפור הזה מאוד קשות לאיזון.

אבל אחזור ואומר: באמת קשה לדבר בלי מידע על אחורי הקלעים...

בנתיים כל הפעמים שדיברו על 'חילוקי דעות' זה היה תרהסטוריאחרונה
תרגיל.

אבל לצערי הממשלה ככלל לא כנועה. אם דיוק כזה או אחר - מה שטראמפ מציע, זה המקסימום שנתניהו והליכוד מסוגלים לשאוף אליו.

אם הממשלה היתה מקבלת החלטה על כיבוש וישוה עזה, היה מה לדון על 'למה כנועים לטראמפ', בפועל טראמפ פתח לנו אפשרויות שאנחנו לא ניצלנו.

המפגינים באיראן שואלים אתכם למה אתם לא עוזרים להם.זיויק
מה תענו?
תוסיף לשאלהoo

אנשים אומללים מצפון קוריאה

או ממדינות מסוימות באפריקה

או נשים במדינות מוסלמיות קיצוניות

ועוד

התשובה היא שהם לא מעניינים את בעלי הכוח

מה שמעניין את בעלי הכוח זה הון ושלטון

לאדם הפשוט אין הרבה מה לעשות 

לא דומה כי כאן יש אינטרס ישראלי גדולזיויק
ישראלoo

נצלה הזדמנות בסוריה

כנראה שמי שאמור לעקוב אחר הזדמנות באירן ערני למצב

זה שמתו אלפי מפגינים לא אומר בהכרח שזו ההזדמנות

יכול להיות שעדיין מסוכן להתערב

צודקתזיויק
גם בסוריהשלג דאשתקד

מתו מאות אלפים וישראל לא התערבה. היא התערבה הרבה יותר מאוחר בנסיבות אחרות לגמרי.

(סתם מציין עובדה)

זה הענייןoo

ההרוגים לא מענינים אף אחד (בעמדת כוח)

רק אינטרסים

לכן ההתערבות באירן (אם תהיה) תהיה רק כשהתועלת תעלה על העלות

(כמו ההתערבות הגלויה הקודמת)

נכוןזיויק
ומה ההסבר? מתי יגיע אינטרס שכשזה?
אינטרסoo

אמריקאי/ ישראלי

1. להשמיד/ להפחית איום צבאי

2. להחליף לממשל ידידותי/ פחות עוין

לא חושבת שהפגנות אלימות זו הזדמנות מספקת

היו הפגנות דומות בעבר (לא עוקבת אחרי העוצמה המדויקת בעבר/ בהווה)

טראמפ יכול להרשות לעצמו לאיים ולעשות מעצמו צחוק

הוא בעמדת כל יכול

זה שהוא איים לא בהכרח אומר שיהיה משהו עכשיו או עתידי

טובי המומחים מתלבטים בנושאזמירות
מאמר הבוקר במקור ראשון

האינטרס עכשיו הוא לא להתערב במחאותברגוע
מדינות העולם מלאות בדיקטטורות עם מנהיגים מושחתיםזמירות

והתנהלות אכזרית מול האזרחים המשוועים לחיים אחרים.  

אירן היא רק עוד אחת מהן.  

במדינות רבות האוכלוסייה סובלת מדיכוי זכויות אדם, רבים נמצאים בעוני קיצוני, ורדיפה פוליטית.

קוריאה הצפונית, אריתריאה, אפגניסטן, סוריה, סין, אירן, תימן, ועוד ועוד.

עזרה וסיוע יעיל הוא רק ברמות הבינלאומיות.  

אין לי f16ברגוע
כי הם לא פלסטיניםאני:)))))
תסביריזיויק
היא מתכוונת לצביעות העולמיתזמירות

איפה כל אלו שהפגינו והרעידו עולמות נגד ישראל במלחמתה בעזה, בגלל הסבל שנגרם לאזרחים הפלסתינים, כאשר השלטון האיראני טובח באזרחים שלו?

איפה כל אלו שצרחו “זכויות אדם” בעזה, כשבאיראן השלטון יורה, תולה ומענה את העם שלו?

מוסר שלא עקבי הוא לא מוסר — הוא פוליטיקה.

מי שבאמת נלחם על זכויות אדם — לא בוחר קורבנות לפי אג'נדה.

במה בדיוק אני יכול לעזור להם?הסטורי
זיויק הוא זה ששואל. ומבקש מאחרים לענותזמירות

כמו המראיינים באולפנים.

התפקיד שלהם רק הוא רק לשאול…

לא לספק תשובות ופתרונות 

שהם טועיםנקדימוןאחרונה

מי כמוהם יודע כמה קשה ומסובך להפיל משטר.

זה יקרה, טראמפ יתקוף - איראן לא תוותר לעולם.

מה שקורה כרגע זה שהקואליציה של החירות מתארגנת לקראת המהלך הגדול. העם הפרסי צריך להיאזר בגבורה, ולדעת, שאוהבי החירות והאדם מכינים כרגע את המלאכים שישחררו בעז"ה את העול הנאצו-איסלאמיסטי שמכחיד אותם. אל תתיאשו!

הרצי שלנואיתן גיל

הרמטכ"ל לשעבר הרצי הלוי בפרשת הדלפת המסמכים לבילד

כ"ה בטבת תשפ"ו / 14.01.26

הסתיימה עדותו של הרמטכ"ל לשעבר הרצי הלוי בפרשת הדלפת המסמכים לבילד. העדות נמשכה כשש שעות.

אם התכשיט הזה צח כשלג, על מי היה לו ללכלך במשך כשש שעות

אחרי טיוח צריך זהירותאינגידאחרונה
זה קשה לזכור את מה טייחת ואת מה לא. מלאכת מחדבת של רמיה. אחרת, פיו יכשילו.
למה המפדל ( מפלגה פייק דתית לאומית) לא בממשלהאיתן גיל

מוקדש באהבה ל- @הסטורי

כי ב- 30 השנים האחרונות היא ניהלה משאים ומתנים קואליציוניים שלא בתום לב. היא משכה זמן על דרך השגרה, ובהמשך ניסתה לחמוד תיקים שבינתיים הובטחו לשותפות אחרות.

כאז גם היום. הים אותו ים, והיורשים מפטירין כאשתקד.

זה כל הסיפור על רגל אחת שבגינו ש"ס מגרדת את המנדט השנים עשר, וסמוטריץ' את הרביעי.

לא חינוך יהודי, לא שבת, לא כשרות, לא תריג מצוותאיתן גיל

רק ג'ובים עוד ועוד.

זרח וורהפטיג מתהפך בקברו.

חחחברגוע
באמת הבאת את ש"ס בתור דוג' למפלגה אידאולוגית שלא מחפשת ג'ובים?
אובססיה, כבר אמרנו?הסטורי
המפד"ל לא קיימת, אבל הציונות הדתית בממשלה והיא מובילה.

היא מובילה את החינוך היהודי - תשאל כל ראש ישיבה בציבור (שמעתי באוזני מכמה וכמה), כל ראש אולפנה, כל מנהל בית ספר.

היא מובילה את יישוב ארץ ישראל - בזמן שאתה מקשקש על אנטנות, יהודה אליהו מקים עוד ארבע חוות.

היא מובילה את שמירת שבת - כולל קידום הכלכלה על ידי לדוגמא פתיחת הבורסה עד שעתיים לפני שבת.

היא מובילה ואתה באובססיה וכפיות טובה מקשקש כאן בפורום. בהצלחה.

חיפאים סוחרים בבורסה בתל אביב עד שעתיים לפני שבתאיתן גיל

וחוזרים הביתה במקרה הטוב כעבור 4 שעות

בשעת ברכת המזון בכל בית יהודי.

"יהדות ליברלית".

הרב קוק מתהפך בקברו.

למה שיקח להם 4 שעות מת"א לחיפה?ברגוע
בכלל 'סוחרים' נוכחים היום בבורסה?הסטורי

אני לא מבין גדול בבורסה, אבל ככל הידוע לי כמעט כל המסחר היום הוא ווירטואלי, זה לא שבשביל לקנות/למכור מניות צריך להגיע פיזית.

נשמח לתגובת המבינים:

@משה

@אריק מהדרום

@פשוט אני..

מה פתאום?אריק מהדרום
הכל באפליקציה בלחיצת כפתור, אפילו המאמץ של לחיצת הכפתור נחסך מאיתנו, בטח שלא להגיע לתל אביב בשביל זה.
יישר כחהסטורי
מ.ש.ל

@איתן גיל, תתאמץ לבסס את ההשמצות המגוכחות שלך, לפחות על איזשהו רקע מציאותי...

כדאי שתטריח את עצמך לבורסהאיתן גיל

לפעם אחת- לפחות.

במקום לקשקש...

וכך זה עובד: עמך ישראל שקונה ומוכר מניות בסכומים קטנים, נותן הוראות דיגיטליות לנציג שלו בבנק או בבית ההשקעות.

ואפילו אין לו דריסת רגל בבורסה.

ויש את הסוחרים והמשקיעים הבינוניים והכבדים שנפגשים בבורסה וסוגרים עסקאות/ קומבינות בארבע או בשש או בשמונה עיניים.

כמו עם סיעת הציונות הדתית בכנסת.

שאל את סמוטריץ', הוא מבין בזה.

תקשיב לעצמךהסטורי

כמה וכמה ענו לך שאנשים לא צריכים להגיע פיזית.

אם אתה מדבר על פגישות שמתקימות ב'מתחם הבורסה', הן יכולות להתקיים בכל מקום אחר.

(וכפי שענו לך, מגיעים מרמת גן לחיפה בהרבה פחות זמן)

מתי היית לאחרונה במתחם הבורסהאיתן גיל

ספר לנו ממקור ראשון איך זה עובד.

קרא שוב מה שכתבתי קודם.

לא הסוחריםברגוע
אבל כן יש עובדים שצריכים להיות שם.

בכ"מ המסחר נגמר בשעה שתיים, ככה שאין סיבה שלא יספיקו לחזור הביתה לשבת.

למה זה אמור להיות שונה מכל מקום עבודה אחר?אריק מהדרום

למה נסיעה מתל אביב לחיפה אמורה לקחת 4 שעות?

למה אמורים להיות שם עובדים מחיפה?

למה אתה שואל אותי?ברגוע
כבר 30 שנים שהמסחר לא מתנהל במקום פיזיפשוט אני..

וב-4 שעות מגיעים לאילת, לא לחיפה

אם אתה כל כך מודאגהסטורי
תפסיק את האוטובוסים לשכונות/ערים חרדיות, שמגיעים רבע שעה לפני שבת. אין שום אופציה שהנהג מגיע לחניון ואז עובר לרכב שלו ומגיע הביתה לפני השקיעה.
אכן כךאיתן גילאחרונה

כשהערתי למישהו שהוא פלש לתחום חילול שבת דאורייתא הוא ענה לי שיש עוד 4 דקות עד כניסת שבת.

נבל ברשות התורה.

מידע חדש על המרגל הסודי, ואשמת המשטרה בטבחסביר11

סיכום חלקי של הראיון המצ"ב-

א. כמה סימים נדלקו? 3000  ולא עשרות כפי שפרסמו .

מתי נפתחו? ארבעה -5 ימים לפני הטבח, ולא בחמישי כפי שטוענים.

גם המשטרה ידעה אז על פתיחת הסימים, ואיפשרה את כל הפעילות ומסיבת הנובה,

כלומר גם המשטרה אשמה בטבח הנובה.

ב. גם בלון התצפית של הקמ"ג בדימונה זיהה את הפעילות החשודה מספר ימים לפני הטבח, והודיע לכל מי שצריך ,

והכל הושתק .

תחליטו האם זה לא מריח כמו בגידה.

ג. כידוע המרגל הסודי עו"ד א' , שנצ"מ  אבי וייס אמר/אומר וכותב את שמו  הפרטי -

מנע את שחרור רוב/כל החטופים שהיו בתחילת המלחמה מתחת לשיפאא, הוא הוכנס לבור הפיקוד על ידי קצין בכיר מאחים לנשק.

זאת מכיוון שידידנו א' העביר למפעיליו את תוכניות הפעולות המיוחדות שישראל הכינה כדי לפרוץ לשם ולשחרר אותם -ודי מהר הועברו החטופים למרחבי העיר ומאות/אלפי הק"מ של המנהרות,

ונוצרה סאגת החטופים בגללו.

ד.הוא עקב אחר:

1 פעילות מדינת ישראל באוקראינה ,במיוחד אחר גופי המודיעין של ישראל שם ,

ודיווח  מן הסתם למפעיליו .

סיפור הכיסוי נקרא לב כחול ,שהוא כביכול סיוע ליהודי אוקראינה. חלק מסיפור הכיסוי שלו נחסף על ידי כתבת הארץ.

2. פעילות והתנהלות מערכת המשפט בישראל, וזאת עשה  כנראה בהיותו מתמחה במשרד עורך דין שהיה אחד המשנים של היועמ"שית ,שהוא נקי כפיים ולא קשור לבעיה כלשהיא.

3. ניסה להשפיע על התקשורת בישראל  ובמיוחד על עיתון /אתר ישראל היום, כנראה כדי  שהתכנים יהיו בצורה המתאימה למפעיליו.

ד.עו"ד בכיר סירב לטעון עבורו שאיננו שפוי כדי לפטור אותו מאימת הדין,

ומאז הוא מיוצג על ידי עורכי דין שהם אנשי הפצ"ריה והשבכ (בשירות מילואים), כנראה כדי להשיג את התוצאה הרצויה- שחרור מלא בטענת אי שפיות, וכך יוכל להמשיך בחייו.

אי-שפיות היא כידוע הטענה שבה צפויים לשחרר את הפצ"רית עצמה, והעולם יחזור לנהוג כמנהגו.

ה. 75 קצינים בכירים שעמדו איתו בקשר, בהם שני אלופים ,וכל השאר תא"לים ואל"מים ,לא נחקרו .

התרשמותי האישית מדבריו של נצ"מ אבי וייס היא שהמרגל הסודי עו"ד א' עבד עבור ה cia והעביר לו את המידע. (כמובן אולי אני טועה).

הראיון כאן:

אולי יעניין אותך