שבגדר "מלך" בוודאי שמותר למלך להוציא להורג גם ללא סנהדרין - ואם מחילים ברמה מסויימת את גדרי המלך גם על מדינה בריבונות יהודית - לא כזה מופרך לחשוב על כך שעל דבר אחד בלבד, אדם שהרג אדם אחר בלי סיבה מותרת - יהיה עונש מוות.
ולא, כמה שתחשבו שאני מסריח ומגעיל - אני לא רואה הבדל בין רוצח מתועב יהודי לרוצח מתועב ערבי. אני מסתכל עליהם כפרטים, ולא מעניין אותי שלרוצח המתועב היהודי יש "הצטדקות אידיאולוגית" - הוא רוצח מתועב. וגם לא מעניין אותי ההצטדקות האידיאולוגית של הרוצח המתועב הערבי - הוא רוצח.
כן, ברור לי שזה יוציא אותי "הכי שמאלני" עכשיו, אבל זה רק בגלל שכל כך הרבה ימנים לא מסוגלים להכיל את זה שיש ימנים שחושבים בצורה שונה מהם ומסוגלים להבין גם רעיונות כאלו.
בכל מקרה גם אני וגם אתם - והעיקר זה, שגם נפתלי בנט - יודעים שבכל מקרה עניין עונש המוות הוא לא רלוונטי והוא לא יהיה לא ליהודים ולא לערבים (ובטח לא כמו שמישהו כתב למעלה שהוא יהיה רק ליהודים כי לערבים "כבר יש רק לא מיושם" - מה שרצו לקבוע זה לא ש"אפשר" להחיל עונש מוות" אלא הגדרות מדויקות מתי צ-ר-י-ך להטיל עונש מוות - ככה שזה ממש ממש לא היה מוטל "רק" על יהודים, שלהזכירכם, לא נתפסו הרבה יותר מידי רוצחים לאומניים יהודים ב, נני, 20 השנים האחרונות - לעומת מאות ואלפי כאלו ערבים...). זה לא יקרה לא בכנסת הזאת ולא בבאה ולא בזאת שלאחר מכן וכו' וכו'. זה נועד בעיקר בשביל לתפוס כותרות.
בכל מקרה, @שירוש16 - תתפלאי, יש גם עמדות תורניות שהיו מתירות דבר כזה כאשר מגיע מהשלטון. וגם ברובד המוסרי, עם כמה שאני מתעב את הטרור הערבי כקולקטיב - אני בהחלט מתעב גם את הטרור היהודי כפרטני.
מה גם שאני די בטוח שבניגוד לערבים, עונש מוות שהיה מוכל גם על יהודים וגם על ערבים, היה גורם שאם נגדיר את כל הרציחות ב20 שנים האחרונות של ערבים בידי יהודים, כמאה אחוז - אז זה היה יורד ב20 שנים שמחקיקת החוק, לכמה אחוזים בודדים..ובמילים אחרות - יהודים היו יותר חושבים לפני שהיו עושים דבר כזה... ערבים, לצערי, חלקם רוצים במילא להיות שהידים. אצל היהודים המושג הזה לא קיים וניתן לעשות יותר בחיים מאשר במוות בגלל שהרגת ערבי תינוק אחד...
אבל בגלל שאני מודע לכמה הנושא הזה טעון כאן - אני מודיע חד וחלק שלאחר השבועיים האחרונים אין לי שום כוח להיכנס לדיון בנושא הזה.
אני את שלי אמרתי וזהו.
אתם תגידו מה שאתם רוצים, תשמיצו אותי ואת בנט ואת כל בוחרי הבית היהודי - זה לא מעניין אותי.
אני מאמין בדרך שלי (ואפילו אם יש דבר או שניים או כמה שהם לא "מושלמים" - תמיד בוחרים את הכי טוב שיש מכל האפשרויות הקיימות, ולי ולעוד מאות אלפים ברור מה הוא), תגידו שאנחנו שמאלנים מסריחים ומה שבא לכם - אני באמת באמת באמת אשתדל להעביר על מידותיי ופשוט לשתוק ולא להגיב.
כי אין לי כוח לשוב דיוני שטנה ושנאת חינם שתזרום כמו מים.
בברכת: שכל אדם ישמור על ההלכה ולא יהרוג מישהו הוא לא אמור להרוג, וששום רב לא מתיר לו להרוג.