מחאה!!בחורצ'יק
עבר עריכה על ידי מרדכי בתאריך כ"ו באב תשע"ה 15:26

אני מוחה נגד אבי מימרן שהתחצף בשידור חי,כניראה לשם רייטינג מהעדר הנבער, וביזה את הרב דוד סתיו בשידור חי.

אני חושב שזה באמת חמור להקים רשת גיור עצמאית  פתיחת הבד"צ לגיור,בדיוק כשם שזה חמור מאוד כל הבד"צים החרדים
אך מי הוא "שדרן" חובבן בצחנת רדיו שמזהמת את גלי ההיתר שיקרא בשידור חי לרב סתיו 'אתה לא רב' ?!?!

צביעותו של אותו שדרן זועקת : מימרן שמראה טלפיו כאילו אכפת לו מהרבנות הראשית,לא מתבלבל ושנייה אחרי אומר לסרוגים
"הרבנות נתנה לו תואר רב,אני כמו הרב סתיו מבטל דעת הרבנות והולך ע"פ הרב עובדיה שקרא לו מסוכן ליהדות" יש לך צבוע מזה?!

מי שיש לו דרך כלשהיא למחות ולפגוע בצחנה הזו ע"י  שיפסיק להאזין להם,או למחות אצלם-אשריו.
אגב בעבר היה עוד איזה מטומטם אחד שביזה עוד גדולים מהרב סתיו,ופוטר מהצחנה ההיא.לו יהי כן גם עכשיו.

מצוות מחאה
גם אני ברגע ששמעתי את זה שלחתי מייל חריף להנהלת התחנה.ותן טל

מחיתי שם על ביזוי תלמידי חכמים, שכל פרשן שדרן רדיו מרשה לעצמו לזלזל ככה, ותיארתי בפניהם מה קורה אם המצב היה הפוך.

הצעתי להם שמימרן יתנצל בפני הרב סתיו עצמו בשידור חי (בתיאום  מראש ועם בקשת מחילה מרובה לפני כן) במהדורה המרכזית של מחר.

אם מישהו מקשיב במקרה מחר ושומע משהו כזה שיעדכן אותי...

ככל שישלחו יותר אנשים מיילים נזעמים להנהלת קול חי יש מצב שהם יבינו שאנשים לא שותקים על זה. יש לתחנה גם המון מאזינים דתים לאומיים.

כנסו לאתר קול חי ובצור קשר שלחו אליהם מכתב...

לדעתי הם דווקא עלולים להיות מרוצים מהבאזז סביבםאלעד
לך תדע - בסוף עוד יבקשו ממנו להמשיך כך
לא נכון. אני טיפה מכיר את התחנה. עובדים שם גם אנשים דתייםותן טל

לאומיים והתחנה בגדול מאוד משתדלת להיות מאוזנת (האזנתי לה המון המון בשנתיים האחרונות.

בוא נגיד בעדינות שהיא יותר מאוזנת מתחנת רדיו אחרית בסקאלה החרדית (שאולי בגלל שהשדרן המדובר הגיע ממנה, הוא עדיין רגיל... ).

אם ישלחו מספיק מיילים נזעמים לתחנה יש מצב שהיא תעמיד את השדרן על מקומו.

לא יתכן שכל שדרן יחליט לכנות בשמות ולשלול תארי רבנות מרבנים.

בע"ה הערב אבי מימרן יתנצל בפני הרב ושומעי לקחואלעד

כך נמסר כעת

בטח מסוג ההתנצלויות שעדיף שלא יאמרובחורצ'יק

ידעתי שהוא יקר מידי לתחנה מכדי שיפוטר.

קוראים לזהטוביה2

התנצלות כמנהג ירושלים (בשם רבי שמואל אוירבך) לשלוח מכתיו התנצלות שהוא יתבייש להראות לאחרים

איפה נמסר? אשמח למקור כדי לשמוע/לראותותן טל
בעצמי. תודה
@אלעד
בדיוק אני רואה מבזק בצדבחורצ'יק

/News/Flash.aspx/496402

וכמו שחששתי.לפעמים עדיף שלא יתנצלו משיתנצלו טיפוסים כמו מימרן.

הקשבתי לתחילת התכנית וציפיתי למשהו כזה.+mp8
לא זכיתי לשמוע.

אולי בהמשך הוא הבליע משהו?
כבר לא נשארה לי סבלנות להמשיך ןלשמוע.

מבחינתי אלו היו אמורות להיות מילות הפתיחה.
. לא, זה היה ממש בהתחלה באמת, אבל הוא חירטט במשך איזהותן טל

שתי דקות משל "מרגש" עם מוזיקת רקע "מרגשת" , ואז באמצע המשל הכניס את ה"התנצלות" (ראי תגובתי ממש תגובה אחת למטה...) וחתם שוב ב"משל" שלו, שבעצם אמר שמימרן לא באמת מתכוון להתנצל.

יכולה לקרוא את הטקסט המלא, וגם לשמוע, כאן:

http://www.93fm.co.il/radio/222861/#comment-24140

לפי המשל שאיתו פתח היה נראה שהוא בטוח בצידקתו לחלוטין+mp8
אגב-
עם המשל לגופו אני מסכימה מאוד.

גם אתה היית הולך לרופא שקיבל את הסמכתו בדרך המקלה??
אין שום קשר בין המשל לנמשל.ותן טל

הרב סתיו קיבל את התואר שלו מאותה רבנות שרבנים חרדים מקבלים את הרבנות שלהם.

(אגב - הרבנות היא זאת שמחליטה מי רב ראוי ומי לא? רבנים עצומים שמעולם לא נבחנו במבחני הרבנות - הם לא רבנים?)

הדיון כאן הוא בנוגע ל"דרך טיפול" בחולה כלשהו - רופא אחד חושב על פי מה שלמד שצריך לטפל ככה, ורופא אחר חושב ש"זה מסוכן" וחושב שצריך לפעול בדרך אחרת.

האם זה שהרופא האחר חושב ש"זה מסוכן" אומר שבהכרח "הרוא השני מיקל"?

להזכיר - שניהם למדו בדיוק את אותו החומר ואת אותה ה"הלכה" (אם מקישים לנמשל המתאים יותר...), רק שכל אחד בחר "להיצמד" לחלקים מסויימים של החומר כי הוא חושב שהם מתאימים יותר לאותה סיטואציה/לאותו זמן וכו'...

מי החליט מי הרופא שפועל "נכון" יותר בשלב הזה? הם נסמכים על אותו חומר! רק שרופא אחד חושב "על החלק הזה בחומר שלמדנו אסור להסתמך, מה אתה משוגע! והשני עונה לו שכעת דווקא צריך בדיוק על החומר הזה להסתמך כי הוא בדיוק מה שיעזור נכון לחולה, וירבה חיים!!!

עכשיו כאשר "תיקנתי" את המשל והנמשל, את מבינה שזה הרבה יותר מורכב ממה שמימרן ניסה להגיד במשל+התנצלות+נמשל העלובים והמביישים שלו?

נראה שפשוט לא הבנת את המשל והנמשל+mp8
הוא התכוון לדרך הגיור. לא להסמכת רבנים.
הוא טוען שדרכי הקיצור בגיור, והדרך להסמיך אדם כיהודי- היא לא בשיטה של אינסטנט וקיצורי דרך,
כמו שלא ייתכן שיסמיכו אדם לתואר רופא עם קיצורי תהליכים והקלות מפליגות.
לא לא לא...כנראה את לא הבנת או דילגת על הסיכוםותן טל

בסוף בסוף של מימרן...

זה שהוא הכניס גם את הגיור לעניין זה לא משנה...  הוא דיבר על משהו מאוד ברור.

התנצלות על הפנים עטף אותה מכל עבר ב"משלים"ותן טל

שבעצם הבהיר ב"משלים" האלו חד וחלק, שככל הנראה ה"הנצלות" (אם אפשר לקרוא לזה התנצלות" נכפתה עליו והוא זועק את זה דרך המשלים שבהם הוא אומר במפורש "אל תקשיבו להתנצלות באמצע, אני עדיין בדעתי שזה בסדר גמור שאמרתי לרב סתיו שהוא לא רב תוך כדי שידור ושדבריו דמגוגיה, הנה, תקראו את המשלים ותבינו למה אני חושב ככה, וההתנצלות? אה, היא רק בגלל שאני צריך להביא פרנסה הבייתה, ועם ירידת רייטינג/מחאה חריפה מידי, אני עלול לחפש לעצמי בקרוב עבודה חדשה" - והנה, לסיכום, תראו שוב את המשל, אז אני מוסיף במשל שתכל'ס הוא לא רב, שיחזיר את תואר הרבנות, אני אמרתי בסדר שהוא לא רב....

למותר לציין שדבריו שנאמרו בתגובה לאתר סרוגים על כך שהוא הולך על פי הרב עובדיה שתקף בחריפות את הרב סתיו, ולכן קרא לרב סתיו "לא רב" - הדברים האלו לא הוזכרו כאן כלל. לפתע כאילו הרב עובדיה לא קיים ואפשר להתנצל על דבר שמימרן לא באמת מתכוון להתנצל.

ההתנצלות הכי עלובה שפגשתי בחיים.

קראו כאן:

http://www.93fm.co.il/radio/222861/#comment-24140

הבהרה!מרדכי
בס"ד

עד עכשיו נמחקו כל שלושת התגובות שהוגבו להודעה הזאת, במידה וזה ימשך כך השרשור ינעל. כמו כן לא יתקבל גם הוספת תארים גם לצד השני ולא יתקבל שמשתמש יוסיף את התואר שר"י לאדם, גם אם הוא עשה מעשה פסול.

יש דרך לדון, ונא להקפיד עליה!!!
אבל "טינופת" "רשע", "צחנה", "מטומטם" זה בסדרגורודנא

פחחחחחחחח.

עיין כאןבחורצ'יק

הוא אמר לרב סתיו:"אתה לא רב" תשמע את ההקלטה - אקטואליה וחדשות

ולגבי המטומטם זה נאמר על אדם אחר שביזה לא רק את הרב סתיו,אלא גדול הרבה ממנו,גאון ישראל וקודשו זצוק"ל ואין שום היתר לחזור על דבריו וההוא באמת לא רק מטומטם,אלא מה שאתה רוצה תאמר עליו.ותוסיף עוד.אבל אין לי שום רצון חלילה להעלות כאן את הדברים [גם לא באישי אגב] קראתי אותם והזדעזעתי,אותו האיש פוטר מהתחנה לבסוף! כניראה שגם התחנה הבינה שנעשתה כאן נבלה.[או שפשוט התגובות היו חמורות מספיק,ולזה אני קורא]

אני אשמח על דיווח, כי כנראה לא ראיתימרדכי
אני מוחה נגד "רבנים" המתקרים "חרדים"אלעד
ומתירים לצאן מרעיתם להשתמש בפלא לא כשר שלא לצרכי פרנסה, עם או בלי חסימה.

ספרו לנו - על מה אתם מוחים?
שרשור המחאה השלם!
אני מוחה עלטוביה2

מצב גידול החסה בשטחים

ולעצם הנושא של פותח השרשור

אני אישית חושב שההתנהגות של אותו שדרן היא ילדותית ומפגרת. אבל היות שהרב סתיו גרם לעצמו להיות "מוקצא" בעיני הציבור הזה הרי שהוא עצמו גרר את ההתנהגות הזו

שוב,זו לא התנהגותבחורצ'יק
שדרן נורמאלי יודע להתמודד עם מרואיינים מוקצים ולא מאבד את הצפון כשהוא מראיין שהוא נפשו.
ודיי לליצנות הדוחה אלף תוכחות.ב"ה יש תגובה בריאה בתקשורת הדתית לאומית שעסקה במחאה.
ברצינותטוביה2

אף אחד לא חשב שהוא שדרן 'מקצועי'

מה שכתבתי לא היה בתור 'ליצנות' אני באמת חושב ככה 

התגובה הזו היא לא באמת בריאה לדעתי. יש גם ככה יותר מידי 'דם רע' בין הציבור הד"ל לציבור החרדי ולא כל רב לא ממש איטיליגנט שנגרר למריבה (והרב סתיו היה צריך לדעת שלשם זה ילך או אם הוא ממש אאוט הוא היה יכול להתיעץ עם האח החרדי שלו) צריך ללבות את האש העני זה לא בריא ולא משתלם

אף אחד חא חשב שהוא שדרן מקצועי?ותן טל
ספר את זה לקול חי שהסכימה לשלם לו יותר מקול ברמה (הוא בערך הקים את מחלקת החדשות בקול ברמה) כדי להעביר אותו אליהם...
בציבור החרדי מימרן נחשב שדרן על...יש כאלו שמאזינים למהדורה רק בגלל שהוא מגיש אותה.
^^^ לצערי זה נכון.הוא השדרן המוביל אפשר לומרבחורצ'יק

בציבור החרדי.

זה לא מעיד על איכותו הרדודה כשדרןטוביה2

אלה על אכות (ותרבות הצריכה-צווחה) של שומעיו

לא מסכים איתך. כשדרן הוא אכן גם יש לו את הקול המתאים,ותן טל

וגם יש לו ידע רחב בנושאים פוליטיים ואחרים שעליהם הוא מראיין ומתייחס, ופחות או יותר זה מה שנדרש משדרן ומגיש תוכנית אקטואליה (לא ידע מעמיק יותר מידי, כי אז עם כמות הנושאים שהוא צריך להקיף מידי תוכנית הוא יטבע, וגם את הציבור זה ישעמם - אלא ידע רחב גם אם לא עמוק, על הנושאים עליהם הוא מדבר.

וכל זה לא באמת משנה, כאשר שדרן טועה ושוגה בלשונו, בטח בשידור חי כשאין אפשרות לערוך ולהתנצל במקום, ולמנוע הפצת הדברים המבישים - עליו להתנצל שוב בשידור חי, לפני אותם מאזינים ששמעו את ההכפשות שלו על הרב סתיו. מי שטועה צריך לבקש סליחה, כמה פשוט ככה נכון.

שדרן ש'טועה' ברמה כזו זה לא נסלחטוביה2

אלה אם כן הציבור שלו אכן ללא תרבות צריכה של רדיו

הוא שדרן מוכשר ביותר+mp8
גם אם התנהג בגסות רוח זה עדיין לא פוסל את כישוריו.
מה מצב גידול החסה שאתה מוחה עליו?סמיילי...

זה לא שרשור מחאה על הכול זה על נושא מסויים.סמיילי...

יש דעות הלכתיות שונות משלך. גם הלל הזקן לשיטתךותן טל

"הוסיף גויים לישראל".

העובדה היא שיש שיטות הלכתיות שמתירות גיור קטינים בצורה כזאת - הניסיון שלך (בלי שאת מבינה על מה את מדברת) לקרוא להם בכל מיני שמות ולהוזיל מכבודם - לא מתאים ולא ראוי.

הבהרה: הודעתי זאת יועדה למגיבה שהודעתה נמחקה.ותן טל

זו דוגמא לאשכולות שצריך למחוקגורודנא

בגלל שיש בה פנינים כמו "טינופת" "רשע", "צחנה", "מטומטם". מה זה פה, שוק התקווה? 

ובלי קשר, כל היום מבזים רבנים גדולים בהרבה ממנו (וסתם כך, גם את הקב"ה ואת התורה - לא שאכפת לכם מהם) ברשתות חילוניות ממלכתיות, ואף דת"ל לא פוצה פה ומצפצף. אז תחשוב שתחנה ש"סניקית = תחנה חילונית ותנוח דעתך וקצפך.

שומו שמיים, מדתיים וחרדים אנחנו מצפים יותר מאשר מחילונייםותן טל

וחושבים שיש יותר תועלת אם נמחה כי הם קל להם יותר לעשות תשובה כי בינכו הם אוחזים בתורה ובמצוות - זה עד כדי כך קל בעיניך?

(חייב להגיד שלגבי שימוש במילים "מטונפות" אני לא השתמשתי בשירשור הזה. אם אתה חושב שמשהו לא ראוי תעשה דיווח למנהלים בתחתית ההודעה).

אני בהחלט מצפה יותר משדרן רדיו חרדי, מאשר משדרן רדיו חילוני ששבוי בתרבות המערב כל ימיו...אני לא מתנצל על כך. אומנם אני ממש אשמח וארצה שהשדרן החילוני יחזור בתשובה, אבל כאשר אדם ירא שמיים מתבטא כה כלפי רב, בהחלט יותר כואב לי.

אל תצפה לכלום ואל תזדעזעגורודנא

רבו של מימרן (הרב עובדיה) פסק את מה שפסק על הרב סתיו, וזכותו ללכת בדרכו של רבו.

מבחינתך זה לא אמור להיות שונה מרדיו חילוני. אז חלאס להזדעזע ולהתבכיין - אל תגיד לי שאתה לא מקשיב לרשת ב' או לגל"צ בגלל רגישויות דתיות (אם יש לדת"ל בכלל רגישויות דתיות אם זה לא נוגע להתנגדות לרפורמה בגיור ולעוד פרצות בדת)

זה שונה ששדרן יאמר לרב בשידור רדיופוני חי !בחורצ'יק

מינימום אנושיות! לא יהדות! לא ירא"ש! לא נימוסים גבוהים ! אנושיות!!!

טול קורה. אנושיות לא מחייבת מתן תארי כבודגורודנא

אנושיות כן מחייבת לא לגדף ולקלל כמו תגרן בשוק או ערס במשחק כדורגל - ואת זה אתה עשית, לא מימרן.

תואר רב לרב,אינו תואר כבוד.אלא תואר בסיסי.בחורצ'יק

מי הרב שלך? אתה גרודנאי? הרב שמואל אוירבך? אם לא אקרא לו הרב,כאשר ה'שונאים' לא קוראים לו הרב,אתה מרגיש ש'סתם לא העניקו לו תארי כבוד נחמדים' ?  או שזו פגיעה ממש?!

ושוב אומר לך,לא משנה אם תחזור על השקר זה לא יתפס כי אני כאן לתקן אותך: לא גידפתי קיללתי כמו תגרן בשוק או ערס במשחק כדורגל, המילים שהשתמשתי רחוקות מאוד מהלקסיקון של הטיפוסים הללו שהזכרת.

אלו מילים מכובדות.גם אם חריפות.

חובבן.

טינופת-טינוף מילה נקייה לגמרי שמתארת את ההיפך מניקיון. חז"ל משתמשים בה.

צחנת רדיו-משחק מילים עם 'תחנת רדיו' .המילה צחנה גם היא מסמלת אי-נקיון והיא מילה מכובדת ונקייה לגמרי!

טמטום-גם היא מילה מכובדת שחז"ל משתמשים בה.

רשע-כנ"ל.

וכפי שאמרתי ורמזתי  כבר הרב שאתה כ"כ מסתמך עליו בשרשור הזה,השתמש במילים כאלה והרבה יותר חריפות מהן.

אז אנא כבד אותנו הקוראים ואל תתייחס אלינו כאל טיפשים שנקנה את הציורים המזוייפים שלך על דבריי.

רבו של מימרן גם אמר בית של גויים והתבטא בצורה חריפה נגדותן טל

הציונות הדתית בכל מיני פעמים - האם זה אומר שמימרן צריך להגיד את זה כעת בחדשות בשידור חי?

מצטער - אם הוא אומר את זה אז אני מוחה ומוחה נחרצות ואפעל כמה שאני בכוחי, כדי שיטפלו בזה.

לא משנה מה הרב עובדיה אומר, משנה איך השדרן מתייחס בשידור חי רלב שהוא בעצמו העלה לתגובה בנוגע לדברים האחרונים.

אם הוא לא סובר שהוא רב, שבכלל לא יעלה אותו לשידור - או שיגיד את זה מראש לרב סתיו לפני השידור שהוא לא חושב שהוא רב, ואז הרב סתיו לפני השידור יחליט לא לעלות.

תוך כדי שידור לדבר בבוטות כזאת זה מכוער.

אני לא חייב לך דין וחשבון על הרגישויות הדתיות שלי. אני מאמין שהבהרתי מספיק טוב למעלה למה זה נתפס בעיניי חמור יותר מפיו של שדרן ירא שמיים מאשר שדרן חילוני. כאשר אני מאזין במקרים מסוימים לרשתות החילוניות אני לא מצפה מהשדרן החילוני לנהוג לפי התורה והמצוות, וכאשר לא מתאים לי אני מכבה/מעביר תחנה.

השדרן החילוני לפחות לא מתיימר לכבד תלמידי חכמים ותורתם.

מימרן לא שואל ממך רשות מה לומר. הוא לא חייב לך כלוםגורודנא

כמו שאתה לא שואל אותו. הוא לא נמצא באותה פלנטה איתך בהשקפה.

אם יש לך רגישויות דתיות, אתה מוזמן לא להקשיב לרדיו שאין עליו הכשר של בד"צ צהר. תקשיב לרדיו בו מותר לחרף מערכות אלקים חיים ולכפור בכל היקר והקדוש ליהדות, אבל אל תקשיב לרדיו בו מותר לשלול תואר רבני מרבנים שאתה אוהב. ואז לא תפגע ולא תלך לבכות לאמא.

לא . זו רשות השידור.לא המערב הפרוע!בחורצ'יק
עבר עריכה על ידי מרדכי בתאריך כ"ו באב תשע"ה 06:11
אין רשות לשדרן,לעלוב ברב בישראל בשידור חי לאזני רבבות. ואם הוא עשה זאת מקווה שיפוטר.או לא יודע מה.שימצו איתו את הדין.
אני לא וממש לא צהריסט [ומוזמן לקרוא את דבריי שנמצאים בחתימה,ובכלל,כדי להבין זאת] ואינני זקוק לבד"צ צהר בשביל ששדרן יתנהג בהגינות ויכבד את המקצוע.
זו לא רשות השידור, זו הרשות השניהגורודנא

ושם יש חופש הרבה יותר גדול מרשות השידור. מותר לו לא לכנות את הרב סתיו בתארי כבוד, כמו שמותר לנתן זהבי לקלל את כל העולם כולו ואישתו בלי שפאשיסטים אלו או אחרים יסתמו לו את הפה.

אז אני "פאשיסט" ששואף לסתימת פיות מטונפות.בחורצ'יק
עבר עריכה על ידי בחורצ'יק בתאריך כ"ו באב תשע"ה 01:10
אם זה (ההתנהגות של מימרן) חוקי לא יודע.אם הרב יכול להגיש תביעת דיבה וכל כיוצ"ב אינני יודע,אינני משפטן.אך מחובתי למחות.וכפי שהזכרתי,שדרן אחר באותה תחנה על פה שהיה צריך להיות סתום פוטר. כניראה שבכל זאת זה לא המערב הפרוע.
ברור שאתה פאשיסטגורודנא

אבל גם בצד השני יש פאשיסטים. למשל כאלה שרוצים לסתום את הפה לרב סתיו שמבחינתם הינו רפורמי וכופר.

ברגע שאתה מצדד בסתימת פיות אלימה לצד אחד, אתה מאבד את הזכות המוסרית לטעון משהו כלפי הצד השני (וכלפי מה שעשה מימרן בפרט).

מה הקשר "מותר", מה אמרתי שצריך לאסור אותו???ותן טל

לו מותר הלגיד את זה ולי מותר למחות נגדו ולמחות מחאה חזקה ולנסות להביא המונים כמוני שימחו נגדו ויקראו לפיטוריו. זכותי המוחלטת.
לא אתה תקבע לי לאיזו תחנת רדיו אני אאזין, תודה רבה

פאשיסט? בנתיים נראה שהבריון כאן זה אתה... אני מוחא מחאה לגיטימית, וזאת זכותי המלאה. אתה מנסה לשלול את זכותי למחות.

בחורצ'יק טען שצריך לסתום את הפה. וטען שאולי זה אפילו לא חוקיגורודנא

שלא לתת לרב סתיו את תארי הכבוד הראויין לו.  צוחק

יכול בהחלט להיות שדבר שהעלבת רב בשידורבחורצ'יק
עבר עריכה על ידי בחורצ'יק בתאריך כ"ו באב תשע"ה 08:57

חי זה כמו דיבה או משהו.אמרתי אינני משפטן.את התגובה המשפטית אם תבוא כזו נשאיר לארגון צהר.
אני עושה את שלי ומוחה,כמוני התגייסו יתר האתרים הדתיים כולל הערוץ שדיווח בכותרת : חוצפה בשידור חי
אני לא מבין את ההתנפלות שלך , תמיד כאשר לדעת החרדים אחד מהגדויילים לא קיבל את הכבוד הראוי הם מרעישים על זה.
וכן החילונים.אם לא תכבד את הנשיאו יגידו שאתה מסית.
מה אתה רוצה ,לא הבנתי.
אתה הזוי עד בלי דיגורודנא

למה? אם אין תשובות אתה נצמד לדמגוגיה?בחורצ'יק
עבר עריכה על ידי בחורצ'יק בתאריך כ"ו באב תשע"ה 13:32

אתה לא באמת משווה אותו לגדולים החרדים??טוביה2

שגם אותם סופרים רק כשזה נח

ע"ע היחס לרב שמואל אוירבך או לחילופין לרב שטינמן ע"י העצניקים

לא הבנת מה אתה שואל.בחורצ'יק

כתבתי שני דבריםטוביה2

1 ההשוואה בין ה'גדוילים' החרדים לרב סתיו - קצת מוגזמת

2 גם על הגדולים שלהם הם מדברים ככה כשהם מרגיזים אותם

נכון..ומה שטענתיבחורצ'יק

לו.שגם החרדים משתוללים כשפלג שני מבזה את הגדויל מהפלג הראשון,אז למה הוא מתנפל עליי על שאני מוחה על כבוד רב מהציונות הדתית.

ב' אינני נכנס להשוואות מי יותר גדול.היחס דומה.רב מהפלג שלך כנגד רב מהציבור שלי. וראה את יתד שגם רבנים כמו רבינוביץ שהוא מבוגר יותר מהרב קנייבסקי ומהרב שמואל אוירבך וגם אני חושב גדול מהם בחכמה-גם הוא זוכה להכתב סתם "נחום רבינוביץ" שזו חוצפה ואפיקורסות!

ושוב,זה פחות חוצפה מאשר לומר את זה לרב בפנים בשידור חי ברדיו.

הרב רבינוביץטוביה2

ויתד באופן כללי - זה באמת סיפור אחר (לכיוונים מנוגדים כמובן)

אבל ההשוואה של הרב סתיו היא באמת מגוחכת (ודרך אגב לא ראיתי יותר מדי הזדעקויות בציבור החרדי על פגיעה בת"ח - לפחות לא מאז סיפור הלבן לפני כמה שנים טובות)

אני דווקא לא חושב.בחורצ'יק

אינני רואה הבדל בין שדרן רדוד חילוני לבין זה החרדי.ואמחה על שניהם!

אבל שוב כפי שהזכרתי,ולא שמעתי דבר כזה בתקשורת החילונית.ואני בהחלט מאזין לה.

אז אתה מקשיב לרדיו חילוניגורודנא

ומעולם, אבל מעולם, לא שמעת שום פגיעה שם בכבוד התורה, הקב"ה או רבנים כלשהם. 

אתה מדהים, לא פחות. מדהים.

חזרתי על דברייבחורצ'יק

בהודעה שמתחת, לא שמעתי דבר כזה דהיינו :"יצא לי לשמוע את הרב דרוקמן מרואיין,את הרב אבינר,ואף שדרן חילוני לא אמר להם "אתה לא רב!" "

נו, לרבנים כאלה אין לחילונים שום סיבה לא להחניףגורודנא

מן הסתם אתה לא מחשיב לבעיה את הגידופים שחטף הרב ליאור מירון דקל, או הרבנים שפירא ואליצור שחטפו גידופים נוראיים על תורת המלך. או סתם כפירה נגד הקב"ה והתורה שאפשר לשמוע בכל זמן מן הזמנים בכל תחנה חילונית (כן, אני יודע - מבחינתכם הקב"ה אינו רב, הוא סתם מושג מיושן ששייך לפונדמנטליסטים פסיכיים שלא התקדמו לעולם הנאור)

אתה מקשקש הנה הרב דרוקמן ואין צ"לבחורצ'יק
הרב אבינר מתנגדים לבד"צ לגיור.
ובכלל הרב אבינר ידוע בעמדותיו שלא מתאימות להם.אז זו דמגוגיה בשקל.
ושוב,אינני אחראי לכפירה שיש בתחנות הרדיו. לחילונים יש ולחרדים יש למה אתה מזכיר רק את החילינים? אצל החרדים כמות השטויות בשם התורה היא לא נורמאלית.אבל אין לי מה לעשות עם זה ואני לא אכתוב 'מחאה' על זה.
אולם על ביזוי רב בצורה בוטה כזו בשידור חי אגיב.ולא שמעתי דבר כזה על הגאון הרב ליאור.
אתה משום מה עושה את עצמך לא מבין והולך איתי סחור סחור
לכל קיצוניות תמיד יש יותר קיצונייםגורודנא

ברור שיש דברים מאוד לא תקינים בביה"ד המיוחד לגיור אם 90% מהגיורים שם נגמרים בחזרה מוחלטת לאורח חיים גויי מיד אחרי הגיור. יש כאלה שזה לא מספיק להם ורוצים גיור עוד יותר זריז ועוד פחות קפדני. יש גם רפורמים שבכלל זורקים מים קדושים ונגמר הסיפור. אבל זה שיש יותר קיצוניים ממך לא אומר שאתה לא קיצוני

הרב אבינר.רואיין בעניין בתי דריינוף.לא מזמן.בחורצ'יק

וגיורי הרב דרוקמן שליט"א שזה "הרב דרוקמן" ולא ר' דרוקמן כפ שכתבת,הרב עובדיה תמך.וגם עליו יצאו

יש עניינים הלכתיים.הרבנים פוסקים.פוסלים יוזמות מזיקות.ויש את האידיוטים מסביב שקופצים משמיצים ומרדדים.

כאילו שליתד [ע"ע] אכפת מהרבנות הראשית.

הבד"צ של הרב סתיו גרוע כמו הבד"צים החרדיים.את הבד"צ של הרב רבינוביץ' צריך לסגור כמו את של הרב קרליץ.

בשוק התיקווה לא משתמשים במילים כאלהבחורצ'יק
עבר עריכה על ידי בחורצ'יק בתאריך כ"ה באב תשע"ה 23:46

יש הבדל בין מילים חריפות,לבין קללות גסות המילים האלה מכובדות לגמרי!. מילים כאלה אגב,ויותר חריפות מהן תשמע גם אצל רבנים -בטח ששסניקים אגב,גם מהשורה הראשונה,הכי ראשונה שגם לי יש כבוד אליהם.  ואם יש בך מעט יושר,אתה מכיר בעובדה הזו.אז אנא בלי דמגוגיה מיותרת.

לגבי התחנות החילוניות ,מעניין.. יצא לי לשמוע את הרב דרוקמן מרואיין,את הרב אבינר,ואף שדרן חילוני לא אמר להם "אתה לא רב!" זה קיים רק אצל החרדים,כניראה שחרדים ותקשורת לא הולך יחד.

שדרנים חילונים\שמאלנים קיצוניים מחניפים לרבנים מטעםגורודנא

חובבי גיורים מזוייפים, מגרשי יהודים ומכשילי הרבים בכריתות. הם עובדים למענם, למה שיגידו להם משהו רע?

אני מדבר על רבנים אמיתיים שאשכרה אומרים דעת תורה בלי מורא. את רבני הימין למשל מגדפים ברשתות חילוניות על בסיס יומי.

שוב, הם יכולים לומר מפה ועד הודעה חדשה:"רבני הימין המסוכניםבחורצ'יק

"הרב מסית ועוד ועוד..

אבל מעולם לא שמעתי יחס כזה לרב בשידור חי.

דווקא בתקשורת החילונית זה נפוץ מאודמרדכי
בס"ד

אפילו בגלי ישראל (שמשום מה מהרו גם למחות על זה, מה שלא נעשה כאשר רב הושמט שם מהרב אליהו).
רגע רגע לא הבנתייוני
הוא אומר שהוא לא מחשיב את הרב סתיו לרב- אז הוא טינופת רשע צחנה חובבן?

או שהוא אמר עוד דברים |לא מעודכן הערב|
בגדול אמר על דבריו בשידור חי שהם דמגוגיהותן טל

ואז לטענת הרב סתיו שאי אפשר להעלות רב בישראל לשידור ולכנות דבריו דמגוגיה, החזיר לו מימרן באמירה ש"אתה לא רב". הרב סתיו שמע את זה, אמר עוד כמה מילים על כך שזה לא מתאים, וניתק את השיחה.

אתה יכול להקשיב לקטע הספציפי באתר קול חי הם העלו את זה לשם...

(אבל לא את כל השיחה עם הרב סתיו.

לא שמעתי את זה, אבל זה נשמע כמו גאוותנות מצד הרב סתיוגורודנא

אני רב אז אסור לך לומר על דבריי שהם דמגוגיה. מעניין אם הוא היה מעז לדבר ככה לשדרן חילוני

לא זה לא היה ככה בדיוק...ותן טל

נסה לחשוב על מצב דומה אבל הפוך של רב חרדי מול שדרן דתי לאומי שהשדרן אומר על דבריו דמגוגיה.

יש דרך להתנהג לרב שאתה מיוזמתך מבקש שהוא יעלה לשידור.

לרב יש דעה הלכתית שאפילו היא לא רק שלו אלא נסמכת בדעות של רבנים גדולים בדורות האחרונים - כן, גם אם לא "כל הדעות" הן כאלו.

רב כזה, שפוסק ככה, להתחיל להגיד על דבריו שהם דמגוגיה כדי לברוח מהעובדה שזה עניין הלכתי - מצטער, זה באמת לא שייך.

ובכל מקרה היהרות של השדרן להגיד לרב סתיו בפנים, מול אוזניהם של עשרות אלפי מאזיני התחנה החרדית המושמעת ביותר כיום - ש"הא לא רב" - מצטער, אם כבר הייתה דמגוגיה בשיחה הזאת, זה של השדרן.

וזו לא רק דמגוגיה,אלא חוסר מקצועיות משוועבחורצ'יק

הרב סיפק לך ראיון,כידוע זה הזכות של המראיין ולא של המרואיין [אני זוכר מצב דומה אצל שדרן זה עם הרב אמסלם.גם כן התחיל השדרן להשתולל,הרב אמר לו :ביקשת ממני להתראיין הבטחת לי שלא כך וכך" בקיצור הצליף בו כמו שצריך -מצטער שאינני זוכר מילה במילה זה היה לפני כמה שנים טובות.] וכשאתה משתמש ברב,ואז בועט זה גועל נפש,וחוסר מקצועיות משווע פשוט! חוץ מכל המובן הדתי והלכתי והמוסרי..וכ'ו וכ'ו.

העניין הוא ששדרנים צריכים לדעת את מקומם.ותן טל

שדרן יכול להקשות קושיות על המרואיין, בהחלט, זהו תפקידו - אבל זה ממש לא כולל להתחיל לחוות דעה על המרואיינים שלו, בטח בשידור חי ובטח בהפתעה גמורה למרואיין, ובטח כאשר מדובר ברב שלפתע "שוללים" ממנו את תואר הרבנות.

מר מימרן, על תקן מה העלתם את הרב סתיו לשידור? על תקן ארחי פרחי שרוצה להגיד משהו על גיור? אז למה העלתם אותו ולא אותי, לדוגמא?

העלתם את הרב סתיו כי הוא רב עיר בעל ידע גדול בהלכה שיחד עם עוד שני רבני ישיבות מובילים בציונות הדתית הקים בית דין לגיור שפועל לפי ההלכה, גם אם בדעות שלא מקובלות על רבניך - ואתה רוצה לדון איתו על זה. מזה לא נשמע שאתה הולך באמצע הראיון "לשלול" ממנו את תואר הרב שלו.

זה לא תפקידו של שדרן. תפקידו להקשות על המרואיינים ולהוציא מהם את דעתם המזוקקת בבהירות לציבור, לא להצליף בהם בשבט לשונו. זאת לא שיחה פרטית בינו לבין הרב סתיו.

כמו שאמרתי רייטינג,דמגוגיה וצביעות.בחורצ'יק

תת רמה.

הוא אמר לרב סתיו:"אתה לא רב" תשמע את ההקלטהבחורצ'יק

פגע ברב בישראל בשידור חי ברדיו,זה חובבן-זו הרמה שלך עם המרואיינים שלך,לוקח את שלך ובועט?! אבל זה גרוע יותר,כי אדם כזה שאין לו טיפת ירא"ש או מסוריות אנושית בלבד הוא טינופת!  צחנה-זה משחק לשון עם תחנה.

אז? יש לך עור דק? מפחד לאבד את האמונהגורודנא

כי שדרן רדיו אמר שהרב סתיו אינו רב? 

מרגיש צורך פסיכולוגי עז לקלל ולגדף עד לאן שיד החירופין מגעת, כי זה בדיוק מה שירים מעלה מעלה את כבודו של הרב סתיו?

עיין לעילבחורצ'יק
עזוב אותו, בחורצ'יק. הבנתי כעת שהוא לא שווה תגובהותן טל

שיענה עניינית לי ולך, ואז נראה אם יש טעם לענות לו.

אולי זה ממה שצוונו מנהלינו "אל תאכילו את הטרול הגדול"

קשה כבר בימינו לדעת מיהו טרול ומיהו לא אבל ניק שנפתח לפני ימים בודדים..אפעס...משהו פה מריח לי בעקבות אירועים מסויימים

מה שהכי מוזר, שאנשים מוכנים לסמוך על דעת מיעוט שלחסדי הים
אחרונים, כדי לעשות גיורים שלפי הדעות המחמירים זה מטמא את כל כלל ישראל, ואותם אנשים מזדעקים כאשר אדם סומך על מיעוט של רבנים כמו הרב עובדיה יוסף לשלול תואר רב מאדם יחידי.

איפה ההגיון בזה?

אז שיתבטאו בצורה דומה על החזו"א והרב שטרנבוךבחורצ'יק

אולי? שיגידו "החזון אישה" ניראה אותם? הולכים אחרי הרב עובדיה ? אז עד הסוף.אבל לא ! אלו שסניקים מה שנוח עושים וצועקים מרן מרן מרן וכופים הר כגיגית את מרן .ומה שלא נוח? כלום! 

עיין שיעור הפאות הנכריות בציבור הש"סי

עיין היתר מכירה בציבור הש"סי

את אלה העליתי תוך כדי כתיבה רק לדוגמה.אם אחשוב אני בטוח שאמצא עוד.

טול קורה מבין עיניך -אותו הרב עובדיה בעצמו הכשיר את כל גיוריותן טל

צה"ל והרב דרוקמן, שאותם חרדים קצפו עליהם, וברגע שהרב עובדיה אמר משהו היה הרבה יותר קשה להם לצאת נגד... (למרות שלאשכנזים פחות הפריע שהרב עובדיה סמך ידיו על כך).

יש הבדל בין מה שאתה כאדם פרטי (אתה = שדרן רדיו) חושב על רב כזה או אחר, בעקבות דברי רבך - לבין מה שאתה יכול ומותר לך לעשות בתור השדרן המוביל של תחנת הרדיו החרדית המובילה בישראל כיום (נתונים רשמיים) - בזמן שמיעת שיא, רייטניג הגבוה ביותר של התחנה במהלך היום, להשמיץ ככה רב בשידור חי בלי להודיע לו מראש בשיחה מקדימה עם המפיק: " תדע לך הרב סתיו, שאבי מימרן לא מחזיק ממך כרב ואין לו בעיה להגיד את זה בשידור - אז תבחר אם בא לך לעלות לשידור או לא". אם היו אומרים את זה מראש לרב סתיו ברור לי שהוא לא היה עולה מראש לשידור.

ככה בשידור חי בשליפה להגיד דברים מבזים כאלו - סלח לי, זוהי לא דרכה של תורה ואין לי ספק שגם הרב עובדיה לא היה חותם על זה, ג-ם אם הוא לא חושב שרב כזה או אחר ראוי לתואר כזה או אחר.

בטח כאשר כל הדיון היה על כבודה של הרבנות הראשית וכו' - מימרן מגן על הרבנות הראשית ביד אחת וביד שניה רומס אותה כאשר הוא מזלזל בתארים שהיא נותנת לרבנים??? מישמע כדבר הזה? הרי זאת צביעות.

ועדיין יש הבדל מהותי מאוד בין הקלה בצורך לקבלת מצוותalezish

לממש מינימום בקשה והעלמת עין, שזה הרב דרוקמן

[כיום דורשים מהם ידיעת הבסיס לשמירת יהדות, לא משנה אם ישמרו
מתלוננים על למה אנחנו צריכים בכלל ללמוד את זה]

לבין גיור קטינים שהרבה פוסקים אומרים שאפילו למפרע הוא לא חל

זה סקאלה אחרת לגמרי, את זה הרב דרוקמן לא מכשיר, אז הרב עובדיה?

הרב דרוקמן כן מכשיר את זהטוביה2

לפחות למעשה ואני מכיר אישית מקרה כזה

פעם בודדת מותרalezish

הרבה אמרו שמותר, אבל יצאו נגד אלו שהתכוונו לעשות את זה בתור נוהל

פרטני זה בסדר

סיטונאי פחות

תשמע אנשים שם שמדברים על זה שנבוא לבי"ס ונעביר סדנת גיור לכל הגויים

זה שטות. כולנו יודעים שרק מי שבכלל יהיה מעונייןותן טל
בגיור יגיע לנתגייר.
נכון, יעמידו בפניהם את האופציה והם יחליטו אם ללכת על זה ואז זה יתנהל על פי ההלכה (כל מקרה לגופו, טוב?). וזה בסדר גמור וגם טוב שהאופציה תעמוד בפניהם כיוון שיש מציאות - הם כבר כאן בישראל. מעורים בישראלים וגם יחיו בעתיד עם יהודים בחיי זוגיות. כדי שלא תהיה כאן מגמת התבוללות אדירה, אם ניתן להציע את האפשרות לגיור קטין ככה, שלומד בחינוך דתי ובהחלט יש סיכוי לא רע שיהיה דתי גם בעתיד, אז כן, אפשר בהחלט לסמוך על הדעות האלו שמתירים גיור קטינים ככה. וניסיון להגיד שהפוסקים שפסקו ככה לא פסקו לפי ההלכה הוא ממש חמור מי שמנסה להגיד זאת.
בנוסף, אני בהחלט סומך על הרב רהינוביץ וגדלותו בתורה וכן הרב ראם הכהן וכו'. ישבו שם בבתי הדין דיינים מאוד חשובים ורציניים. גם אם לא מקוהלים על כולם - אז מה?? הרי גם כיום כמעט אף גיור של הרבנות לא מתקבל אצל החרדים והם לא יתחתנו עם גרים כאלו אלא מקסימום יציעו להם שוב לעבור גיור בבית דין הפרטי שלהם! שמעתי באוזניי רב בעבר שהתבטא במילים האלו ממש. אז ממילא גם גיורי הרבנות לא מקובלים על כולם אז מה פתאום הנזעקות להגן פתאום על הרבנות..? בקיצור צביעות חרדית.
במקרה עליו דיברתיטוביה2

אפילו לא הציגו את זה כבחירה אלה יותר כמו ללכת לילד (שתופס את עצמו כיהודי חילוני שההלכה לא מחייבת אותו) ולשאןל אותו לפני טקס הבר מצווה בכותל "נכון שאתה רוצה להיות יהודי"

תנחשו מה הוא ענה

מצטער אבל אני לא יכול להגיב למקרה ספציפי שאני לא מכיר ושאתהותן טל

גם מציג בצורה מסויימת מאוד, שלא ברור לי אם התכוונת שזה נעשה ככה בצורה של הכותל וכו' - בקיצור, אין לי שום דרך להתייחס לזה, בטח לא כאשר אני לא שומע את הצד השני.

בכל מקרה אני מאמין שרבנים חשובים ונכבדים כמו הנזכרים מעלה, ואין צורך לחזור על השמות - הם לא כאלו שרוצים להחטיא את עם ישראל. הם סומכים על הדעות ההלכתיות שלהם. אתה לא. מחלוקת הלכתית זה הכל. מעבר לכך לא אתייחס למקרים ספציפיים שאיני מכיר...

האמת היא שזה ממש היה הסיפורטוביה2

אבל אני מבין את חוסר היכולת שלך 'לסמוך' על המקרה הספציפי ההוא

הבעיה היא שאני שמכיר את אותו המקרה ממש לא יכול לסמוך על גיורי הרב דרוקמן (אני כמובן לא חושב שזה במטרה להחטיא ח"ו וכנראה מתוך שיקולים שונים למשל שילד כזה עלול לראות בעצמו יהודי גם אם לא יגויר וכו' ולכן רצוי לסמוך על זה בשעת דחק גדול וכו')

שאלתי לגבי דעתכם, שזה נראה כסתירה. עדיין לא הבנתיחסדי הים
תשובתכם. הרב עובדיה בעצמו אמר את זה ברבים בשידור לווין, אז מה הבעיה שתלמידיו לא יקראו לו רב ברבים. הרי הם סומכים על דעתו. אם להתיר גרים לכלל ישראל סומכים על דעת מיעוט, אז גם הוא סומך על דעת רבו (גם אם היא בדעת מיעוט) לשלול ממנו תואר רב.

אני שואל על דעתכם, שיש בזה סתירה, שאתם נבהלים כאשר תלמיד הרב עובדיה שולל ממנו תואר רב, הרי יש לו על מי לסמוך. (אני לא נכנס לדעה של אבי מימרן, שכמו שציינת אולי יש בזה סתירה. הרי הוא לא פה בפורום)

[דעתי גם מתוך בירור ההלכה, וגם מתוך התבטלות לדעת רוב הפוסקים, שח"ו להכניס גרים כאלו לעמ"י. לגבי הרב סתיו, אני מתייחס אליו כרב כדעת רוב הרבנים, על אף שאינני מכירו אישית. בדעתי האישית אין סתירה. אני שואל על דעתכם.]
ראית את תגובתי?בחורצ'יק

חוץ מזה, אנו יודעים שלהם אין ממש יחס ראוי לת"ח גם גדולים מהרב סתיו.ידוע.

אך זה שונה לגמרי כאשר אתה מטיח את זה לרב בפנים בשידור חי,רק  לשם  ההתלהמות הקטנונית והבזויה! זה לא מראיין ולא שדרן רדיו מצטער..

באמת חוצפה וגסות רוח מצידו+mp8
גם אני לא מסכימה עם דעותיו והליכותיו של הרב סתיו- אבל דרך ארץ בסיסית וכבוד מינימלי לרב בישראל- חייב להיות.
הנה למשלבחורצ'יק

בצואתון יתד ("יתד  תהיה לך..וניקת את צאתך")

כבר הרב רבינוביץ' בלי רב

CMG1fGZUEAAYf9H

אבל יתד הוא כבר ידוע ומצדי זה לא אותו דבר כמו לומר לרב בפרצוף קבל עם ועדה בשידור חי.

[מתייחס גם לגורודנא-שניסה לעשות הקבלות בין דיבורים לא מכובדים בתקשורת לבין בפנים של הרב בשידור חי ברדיו.אז לא! זה לא אותו דבר,וגם אם הז כתוב בעיתון החרדי הידוע לשמצה היתד]

קשה לא להבין אותםטוביה2

כשרב שהיה שותף מרצונו בגיוס כספים לשיפוץ כנסיה רוצה להקים מערך גיור חדש כי הנוכחי (שגם ככה הוא גבולי) מחמיר מידי

ד.א בדיוק כמו אותו פוליטרוק יתד ידוע כחבורה של גסי רוח ואין צורך להתרגש מהם בלי קשר לשום דבר

הרב רבינוביץ?בחורצ'יק

כנסיית הגפילטעפישטוביה2

(לחם דגים)

שירוש16
נקרעתי...
באמת? לא ידעתי..בחורצ'יק

אבל לא זה מה שמפריע ליתד.ואני לא בטוח שהם לא לוקחים\היו לוקחים כסף נוצרי אילו הוצע להם..

אני לא יודעטוביה2

אבל לי בכל אופן קשה להזדעק על כבודו של אחד כזה

וזה שיתד הם חבורה של גסי רוח זה ברור

יש לך מקור לעניין הזה?בחורצ'יק

תחפש בחדשות של סרוגיםטוביה2

הם עשו על זה כתבה

הנה.רבנים שמחזקים עבודה זרה בארץ ישראל. גועל נפש.י.ל.

לא פלא שהשלב הבא זה

רבנים אוספים כסף לשיפוץ כנסיית הלחם והדגים שהוצתה בשבוע שעבר

הדפסה
25.06.15 15:45  ח' בתמוז תשעה

רבנים בראשם הרב נחום רבינוביץ' יחד עם יו"ר הכנסת השיקו קמפיין לגיוס כספים עבור שיפוץ כנסיית 'הלחם והדגים' בטבחה שהוצתה בשבוע שעבר. "כשיהודים מכניסים את היד לכיס, זה מעביר מסר אחר לגמרי מאשר הסתפקות בגינוי. זו אמירה עקרונית על היהדות, כלפי פני וכלפי חוץ"

קעקוע היהדות ע"י הכנסת גויים.

חס ושלום. נקוה שזה לא נכון.ד.

יש מרחק גדול מאד בין לא לשרוף ולגנות מעשה כזה כיום - לבין "לתרום"..  תפקיד המשטרה לחפש, ולא תפקידו של אף אחד להראות כמה הוא לא אשם במה שלא עשה.

אמר בזמנו הרב מן ההר זצ"ל, שמזל שהאוסטרלי שניסה להצית את המסגד בהר-הבית לא הצליח, כי החילול השם הכי גדול, היה שעירית ירושלים היתה בונה אותו מחדש..

זה לא חילול השם.די"מ
זה חילול הציונות.
כי אז חס ושלום יתגלה שהציונות אין לה קשר עם הדת.
ואפילו ההפך.
זה בהחלט חילול ה'נקודה

בס"ד

כל יהודי שעושה עברה זה חילול ה',

ולא חשוב עד כמה  בהגדרתו הוא רחוק מהיהדות.

ציוניים הם קודם כל יהודים.

כסף של עריית ירושליים זה כסף יהודי.

אז אם חלילה כסף יהודי, ניתן על ידי יהודי לעבודה זרה- זה חילול ה' מזעזע.

ושרבנים עושים דבר כזה, לאן עוד אפשר לרדת???

הידע של אדם בהלכה לא רלוונטי אם אין בו יראת ה'.

יש רק דרך אחת לבדוק אם זה נכון או לא.איל אחר

"חס ושלום" הוא לא יישוב לקושיא.

אני לא מבין מה ההתרגשות.די"מ
הרב נחום רבינוביץ' סובר שנצרות זה לא ע"ז.
מגניב שהזדעזעת יותר ממני. .
לפי מה שהבנתי ליהודי בכל מקרה אסור לחזק את הנצרות אצל הגויי.ל.

כי לפי היהדות זה ע"ז אבל הנוצרים שעובדים את ישו אז הם בעצם עובדים את השילוש ולפי דיעות ממש בודדות זה לא נחשב ע"ז ממש.

אני מסכים עם זה.די"מ
אבל הרב רבינוביץ' לא.
אבל אין דעה כזאת בהלכה שמותר לבנות כנסיות.י.ל.

אין לו על מי להסתמך.

או שאולי יש אבל אני הבנתי שאין,אם יש לך פוסק שאומר ככה תשתף אותנו...

חבל לכלך סתם.די"מ
הרב רבינוביץ' הוא ל סצם רב חקטטן שמדבר לחא מרורות.
תפתח פעם פרוש יד פשוטה על המשנה תורה תבין מי הבן אדם.
לפני הביקור של האפיפיור ימחמשמו הוא פרסם מודעה בבשבע עם מלא מקורות בעניין.
שוב:כתבתי שאני הבנתי שאין,אולי יש לוי.ל.

אבל אני הבנתי שאין.

בכל מקרה הוא דעת יחיד

זה רק מוכיח שיש רבנים שבכוונתם להחריב את הציונות הדתיתגורודנא

למשוך אותה לכיוון הרפורמה עד שיבקע כרסה. בעיקר מדובר ברבנים מודרנים-אורטודוקסים אמריקאים או תלמידי אמריקאים.

בארה"ב המודרנים אורטודוקסים מסוגם (תלמידי הרב י.ד סולובייציק) כבר לא נחשבים לאורטודוקסים, הם כבר תומכים בהומואים בגלוי, מגיירים כמו רפורמים, הקהילות שלהם מחללות שבת ב-99%. זה מה שהם רוצים שיהיה בארץ, ולהדביק את הטומאה שלהם לכלל הציונות הדתית 

לא הייתי מכליל.הבנתי שיש שם כמה ציבוריםבחורצ'יק

חלק 'שמרנים' יותר חלק קרוב למה שכתבת..

אבל זו לא הנקודה.

מה גם שהרב רבינוביץ הוא ת"ח עצום.וחלילה להאשים אותו שזהו רצונו [כל מה שכתבת] אבל כן יש איזה רצון בשאר הרבנים שם או חלקם להפוך את ישראל לארה"ב עם מודל הקהילות זה חמור מאוד.וזה לא הדיון.

אוי תחסוך את הקשקשתטוביה2

לא אתה ולא אני רואים את עצמנו כחלק מהציבור הד"ל אבל אתה מתנהג כמו פיל בחנות חרסינה וחבל 

דרך אגב כדאי שתתנהג קצת יותר בכבוד לר' יושע בר הוא היה תלמיד חכם עצום למרות מה שאולי יצא מחלק מתלמידיו (אני לא יודע), 

ר' יושע בר?בחורצ'יק

הוא לא דיבר עליו??טוביה2

יהושע דב (בר) המכונה אצלם GB כמדומני

אני חושב ר' יוסף דב.אבל איןנפק"מ מה שכתבת נכון גם לגרי"ד זצלבחורצ'יק
עבר עריכה על ידי בחורצ'יק בתאריך כ"ו באב תשע"ה 14:41

מה נכון? מתי דיברתי עליו?גורודנא

רק ציינתי את העובדה שהאוטודוקסים המודרניים בארה"ב הם תלמידים שלו. זה כמו שצדוק ובייתוס היו תלמידים של אנטיגנוס איש סוכו.

מה שכתב טוביה.סוד השרשור הנכון.בחורצ'יק

אוי תחסוך את הקשקשתטוביה2

לא אתה ולא אני רואים את עצמנו כחלק מהציבור הד"ל אבל אתה מתנהג כמו פיל בחנות חרסינה וחבל 

דרך אגב כדאי שתתנהג קצת יותר בכבוד לר' יושע בר הוא היה תלמיד חכם עצום למרות מה שאולי יצא מחלק מתלמידיו (אני לא יודע), 

*ר' יוסף דוב סולובייצ'יק היה ת"ח עצום וצדיק המדקדקחסדי הים
בהלכה, ואפילו מחמיר בה יותר מאחרים כמו הבריסקרים.

*יש לו תלמידים ת"ח ענקיים שמדקדקים בהלכה קלה כבחמורה, ביניהם הרב צבי שכטר, שהוא אחד מהת"ח הכי גדולים בדור.

*נכון, שהיו לו תלמידים שהתחילו להביע דעות כוזבות ולהקל בהלכה בצורה לא ראויה. אבל זה בלי קשר אליו, אלא לרוח הכללית הליברלית והמודרנית שנושבת בארה"ב.

*מה שמכונה היום הציבור האורתודוקסי-המודרני בארה"ב. יש בה חלקים שונים. אתה צודק שיש חלקים שיש להם דעות מקולקלות, ורק שומרים את הדת באופן כללי ולא בדקדוקי הלכה. אבל לא הייתי נותן את הנתון ש99% מהם מחללי שבתות. נראה לי לפחות חצי מהם שומרים שבת בדקדוקה.
אנשים שלא יודעים מה קורה בארה"ב אשכרה יכולים להאמין לךגורודנא

אז ככה - הרב צבי שכטר הוא יו"ר ישיבה יוניברסיטי, מוסד שמדרדר מדחי אל דחי ומזוועה לזוועה, כשלאחרונה יש שם "פרופסורים" טרנסג'נדרים ומה לא, מסמיכה נשים לרבנות (לא קוראים להן "ראבייות" כמו אצל הרפורמים אבל המשמעות זהה). 

אבל כן, בהשוואה ליצורים המעוותים היותר רפורמים מרפורמים שגידלה האורטודוקסיה המודרנית בארה"ב הוא באמת נחשוב לסופר מחמיר (כי הוא לא מתיר לנשים להניח תפילין וכו'). אין שום רב מורדני אורטודוקסי בארה"ב שאין לו דעות מקולקלות. אפילו לא אחד. לכולם יש לפחות אחת מהבעיות הבאות: מגיירים גיורים מזוייפים, מבקרים בכנסיות, מפגינים אהדה לסטיות, מסמיכים נשים לרבנות, מתירים תפילה מעורבת. זו לא הכללה, אני אשכרה לא נתקלתי ברב מודרני נורמלי אחד.

לא מזמן צחקתי כששמעתי שאחד מהרבנים המודרנים הנחשבים ביותר, הרשל לוקשטיין, גייר הגיור מזוייף את ביתו של דונלד טראמפ, והיא ברוב תמימותה כותבת בטוויטר בשבת אבל טוענת שהיא שומרת שבת, ומתלבשת עם מחשופי הוליווד ואומרת שהיא שומרת צניעות. האורטודוקסיה המודרנית היא פשוט בדיחה לא מצחיקה, אבל מה שעוד פחות מצחיק זה שכל גרורות האמריקאים ובראשם רבני הר עציון והמסתעף מהם, מנסים להכניס לנו את כל התועבה הזאת לארץ ישראל.

אם היו פה רבנים תקיפים בסגנון של פעם, היו מחרימים ומנדים אותם, רודפים אותם עד לאן שיד ישראל מגעת. במקום זה הם זוכים לכבוד ועוד מתלוננים כשאיזה ערס ברדיו פוגע בכבודם. איכס.

אני קורא לכל מי שהיכולת בידואריק מהדרום

לתפוס את מימון ולקעקע על מצחו את המילה ״שבבניק״.

את *מימרן?בחורצ'יק

כןאריק מהדרום
תיקון אוטומטי ארור.
לא נראה לי זה דין של מצוות מחאהסמיילי...

צריך למחות בפני עושה העברה ולא בפני האחרים.

אולי פה זה מצד עברת לשון הרע ולא מצד מצוות מחאה.

טוב, נוותר על הקעקוע.אריק מהדרום

לא לשון הרע.הוא עשה את זה בשידור חי 'באפי' 'מליון'בחורצ'יק

במחאה שלי,ינזפו בו בפניו.אין לי דרך להגיע לפניו,ואין לי רצון.

בכל מקרה זה לא מצוות מחאהסמיילי...

הנה גם הרב דרוקמן עם כל הביקורת, מגנה את הפגיעה ברב סתיוותן טל

מצידו של מימרן:

/News/News.aspx/304099

ראוי שמימרן יתנצל בצורה ראויה יותר מהצורה הרפה שהתנצל בנתיים. נראה מה יעשה בתוכנית הערב... (אקשיב לה לפחות בתחילתה למרות שאני כעת לא באיזור הקליטה של התחנה, ונראה אם יחזור בו מהתנהגותו המבזה אתמול...)

והנה ממרן מצדיק את הכסף שמשולם לו- עוד רייטינגנקודה

באופן עקרוני גם בפורומים כאן לא נמנעים לעשות את זהאיל אחר

ובצורה לא פחות בוטה. זה שזה לא באותה מנגינה ועצמה, כמו מעל גלי האתר, זה עניין זניח. גם העובדה שפחות נעים לשמוע השמצה מחוץ למגזר, לפחות מבחינה סוציולוגית, גם זה זניח. 

גם כאשר אנו חלוקים בחריפות על רבנים, וזה בהחלט מותר, לא צריך להשמיץ. השמצה לפעמים נשמעת כמו פטור להתמודדות עם הדעה עצמה. אפשר להשמיע ביקורת נוקבת בהצגת דעה מול דעה, והאמת תורה את דרכה. 

תודה מרדכי
אפשר גם וגםדי"מ
גם כל מיני "מחאות" על השמצות זה המון פעמים בריחה מתמודדות עם הטענות.
הצעתי להתמודד עם הטענות ללא השמצות, איפה כאן הבריחה?איל אחר

מה מוסיפה השמצה לטענה? מעבה אותה בעוד תובנה? נותנת לה משקל עדיף? כשמישהו מזכיר שם של מישהו בלי לקרוא לו רב, זה מוכיח משהו על טענתו? 

ההשמצה עושה רושם לטווח הקצר. לעצם הבירור היא רק יוצרת רעש. 

מאמר מעניין בכיפה על מי הוא זה שמעורר את האשמרדכי
לרעיון הבסיסי אני מאוד מסכים..אדם כל שהוא

א. זו לא מחלוקת בין דתיים לאומיים לחרדים.

ב. יש כאן הסחת דעת.

[אם כי צריך להזכיר שיש גם ת"ח ראוי לכבוד בזרם הליברלי, וצריך להזהר בכבודם גם אם מנהלים מאבק].

לגבי א', אני לא בטוחמרדכי
בס"ד

מספיק לראות את השרשור פה בפורום בכדי לראות שזה נגרר מהר מאוד למחלוקת בין הרבנים מהציונות הדתית (לפחות הצד המכונה ליברלי שבה) לבין הרבנים החרדים. במיוחד אחרי הדברים של מימרן ברדיו קול חי, שרק חידדו את המחלוקת יותר והפכו את זה למהו היחס שהחרדים נותנים לרבנים מהציונות הדתית ומפה זה רק ממשיך.
מרדכי לעניות דעתי אתה זה שמושך לכיוון מסוים.לב אמיץ

המחלוקת היא מחלוקת ולא מהיום.

הסך הכל הכללי של הפרשה לעניות דעתי, מסתכם בהסכמה בין רוב רבניו הגדולים של הציבור הדתי לאומי  עם הרבנות הראשית ועם החרדים ככלל.

ודבר אחד טוב יצא מזה - שכולם גינו ביזוי של רב ת"ח גם אם אינם מסכימים עימו.

במוקדם או במאוחר גם הביזוי הנורא וגם הגינוי המתבקש היו מתרחשים ממילא.

מבחינתי, וזאת מבלי להסכים עם הרעיון של בתי דין אלטרנטיביים לגיור, פרשת הרב סתיו היא מבחן בוזגלו לרבני הציונות הדתית. העובדה שהרב סתיו, כסמן ליברלי של הציבור התורני לאומי, לא הופקר תחת גלגלי השיסוי והביזוי של תחנת רדיו חרדית, תלמד גם אותנו וגם את הציבור החרדי שאנחנו שומרים על כבודם של רבנינו.

ההשתייכות המגזרית האוטומטית היא אם כל חטאת.יזהר

אם אני דתי לאומי ורב פלוני הוא גם דתי לאומי - מיד הוא "משלנו" ואני חייב להגן על כבודו וכו', גם אם הוא אפיקורוס גמור.

צריך למתן את ההגדרות הללו.

ילמדו גם החרדים לשמור על כבודם אלו של אלולב אמיץאחרונה

ולא להתלהם. אכן צריך למתן את ההגדרות האלו.

רק לי מפריע שלא עשו פריימריז בציונות הדתית?advfb

בתור מתפקד בפריימריז הקודם,

אני פשוט לא מבין מאיזו סיבה צריך 170 עסקנים שיבחרו את הרשימה?

כנראה שזה לא יגרום לי לא להצביע שוב לציונות הדתית אבל זה מעצבן.

כשסמוטריץ' רוצה להתנהל בשקיפות הוא יודע לעשות זאת.

ענית לעצמךoo

מצביעים שבויים

מפלגה שבקושי עוברת את אחוז החסימהadvfb

לא נראה לי יכולה להרשות לעצמה...

לרובoo

למידה מתרחשת בדיליי

קודם נהרגים מספיק נהגים

אח"כ מרמזרים את הצומת

נו, הם הרגו את חופש הבחירה של הציבורadvfb

ואולי נלמד מזה

כןoo

יש עוד הרבה ממה ללמוד

(אני למדתי מזמן)

אח שלי טוען שצריך 3 הרוגים בשביל לרמזר צומתמשה

גם אני הייתי מעדיף פריימריז, אך יש לומר ביושרהסטורי

שבמפלגת תקומה - האיחוד הלאומי מעולם לא היה פריימריז של כלל הציבור, כמו ברוב המפלגות (במידה רבה אחרי שני עשורים של התלהבות מפריימריז - היום המגמה היא לבטל אותו).

כשבפעם הקודמת עשו, זה היה עם הבהרה מאוד ברורה שזה חד פעמי. אגב, הפריימריז הקודם לא השיג את המטרה לשמה יזמו אותו וככה"נ הרשימה היתה נראת כמעט אותו דבר כך או כך.

ההיסטוריה לא כל כך מעניינת אותיadvfb

אדרבה, אם היתה הבהרה שזה חד פעמי זה היה שגוי. אין פה שום סייעתא.

הפריימריז הקודם השיג את המטרה לגמרי,

נכון, היתה אותה רשימה, אבללל הפריימריז נתן תוקף ואמון לקהל הבוחרים, וזאת המטרה המרכזית.

ואם כבר מדברים על הסמליות ההיסטורית -

סמוטריץ' הצליח בחוכמתו לתפוס את מקומה של מפד"ל ההיסטורית, ע"י השם "הציונות הדתית"

ובאותה מפד"ל, בגלגול האחרון שלה, "הבית היהודי", הפריימריז היתה הדרך המרכזית שקבעו את הרשימות. ככה גם הציבור נתן בה אמון סה"כ.

באמת לא טענתי על חוסר יושרה, טענתי על חוסר שקיפות ושיתוף הציבור.

זהו, שממש לא השיג. נכון שנבחרה רשימה שהמתפקדיםהסטורי

בחרו - אבל המטרה היתה להשיג גיוון וגיוון לא נוצר. סמוטריץ' ממש פעל בשביל דמויות כמו רחלי צינקין וכד' שיגוונו את הרשימה וקיבל עוד רשימה של כביש 60 ושות'.

הצעד היחיד שנשאר לו, בשביל קצת גיוון, זה להשתמש באפשרות השריון כדי לקדם את סלמון על חשבון סוכות - מה שבסוף אילץ אותו להתפטר מהכנסת, כדי להכניס את סוכות.

אני ממש לא יודע ממקורות - אבל מניח שהפעם סמוטריץ' קיווה שהמרכז יבין את הרמז וישים במקומות ראליים את צביקה וישנגרד או ר' שמואל ששון - ושוב קיבל רשימה שהיא (עוד יותר מהפעם הקודמת) כולה כביש 60.

שיהיה ברור - כולם זה אנשים שאני מאוד מעריך את פועלם (מצבי סוכות חששתי ולעניות הבנתי הוא ממש הפתיע לטובה) ורוצה שיהיו בכנסת ובעז"ה בממשלה, אבל לא יעזור זו 'גרסת תשפ"ו' של 'תקומה" ולא 'מפלגת הציונות הדתית'.

א. זאת לא המטרה בעיני של פריימריזadvfb

גם אם זאת המטרה של סמוטריץ',

גם בנט רצה לגוון את הבית היהודי (בדרכו שלו) והוא נכשל פעם אחר פעם, בגלל שציבור המתפקדים תמך במי שהיו המועמדים ה"קלאסים" פעם אחר פעם ולא נמשך אחרי הקצוות השונים.

אבל זה כל העניין של הפריימריז, בעיני - נתינת אמון לקהל הבוחרים כדי לקבל אמון בחזרה מהם בקלפי.

ב. אם אתה מדבר על גיוון - אז אדרבה, כמו שאתה אומר, זה גם לא עזר הפעם. ולא בהחלט שיש רמז שלא מבינים, אולי באמת לא מסכימים עם הגישה.

לא מכיר את שני המועמדים שאמרת, אבל איני מבין כיצד מקורבי סמוטריץ' (הם לא? תקן אותי אם אני טועה) יכולים לגוון את הרשימה.

לפחות ברשימה הקודמת היתה מיכל וולדיגר. הפעם גם את זה אין.

ומה שאתה אומר בשורה האחרונה, מבחינתי זה כל הסיפור - סמוטריץ' חוזר לשטייטל של מפלגת תקומה, במקום לעמוד מאחורי המותג "הציונות הדתית", זה ממש ממש חבל. אני מעדיף ציונות דתית ולא עוד רסיס מפלגה לא רלוונטי שסופו לאבד.

כפי שפתחתי - אני הייתי שמח אם היו פריימריזהסטורי

אבל סמוטריץ' התנגד עקרונית לפריימריז כל השנים, גם כשבבית היהודי עשו פריימריז - אנשי תקומה לא רצו להצטרף.

יש לזה כל מיני הסברים, ההסבר העיקרי לענ"ד הוא שבפריימריז יש יתרון מובנה למי שיש לו הרבה כסף (מישהו אמר נפתלי בנט?).

בפועל הוא עשה פעם אחת, כשהדגיש כל הזמן שזה חד פעמי, בתקווה שציבור גדול יתפקד וישפיע - במציאות נבחרו אותם אנשים.

עדיין לא שמעתי סיבה משכנעתadvfb

אם אתה מסכים איתי בעקרון, אין צורך לנסות להצדיק את סמוטריץ', זה לא העניין פה

אגב, היה צריך לבטל את הפריימריז כדי שהוא לא יקודם.

אני אישית בתור מתפקד לא שמעתי את ההסתייגות הזאת שזה היה חד פעמי.

נ.ב -

צבי סוכות הוא דוגמה למי שלא היה ממקורבי סמוטריץ או מרכז המפלגה וזכה לאמון והוכח כבינגו.

זה נחמד לומר שרוצים שקיפות ודמוקרטיה4ne1

אבל תראה מה קורה בפריימריז של מפלגות אחרות בדגש על הליכוד.

קומבינות ומפקדי ארגזים. זה מה שגורם לנציגים מושחתים להיבחר לא בחירה חופשית של הציבור.

גם המנגנון של המפלגות החרדיות לא טוב. לכן אני חושב שמה שעשו היה בסדר.

ואתה רואה שלאנשים יש אמון בליכוד ולכן מצביעים מחלadvfb

זה גם חלק מהעניין.

אתה באמת מתכוון למה שאמרת?4ne1

ההצבעה לליכוד היא למפלגה כי אין ברירה. אלה החברים. אבל מי שנבחר צריך ליישר קו להיות חייב לחבר מרכז שדאג לו. כך זה עובד.

מי אמר לך?advfb

המפלגה מתהדרת, בצדק, שיש לה פריימריז.

זה לא רק עניין של אין ברירה.

בעיני, זה מוסיף יוקרה למפלגה.

קודם חשבתי שאתה לא מבין אז הסברתי4ne1

עכשיו אני מבין שאתה פשוט לא יודע איך הדברים מתנהלים ואז זה סיפור אחר לגמרי.

אני אמחיש לך.

חבר מרכז שיש לו מפעל גדול של עובדים נניח 500 איש. כולם התפקדו לליכוד בפקודת הבוס. חלקם לא מעוניינים אבל חוששים מהרעת תנאים וכו'.

אותו חבר מפעל יש לו כוח עצום ביד הוא מגיע לח"כ וסוחט אותו ליישר קו לדרישות שלו אם לא, כל ה 500 לא יבחרו בו. כך הוא מקבל טובת הנאה וביום הבחירות המתפקדים מקבלים דף עם שמות כל חברי הכנסת שהבוס בחר, הפתק כבר מלא והם פשוט מצביעים בלי יכולת לומר דבר. אל תשאל מאיפה אני יודע. עכשיו תכפיל את זה בכמה חברי מרכז ולא אחד כשכל אחד סוחט את השני. זהנקרא מפקד ארגזים וזה לא חוקי אבל זה קיים.

בעיניך זה מוסיף יוקרה למפלגה? אתה לא מתפלא איך אותם חברי כנסת כל הזמן נבחרים שוב ושוב?

בהתנתקות אריק שרון עשה משאל למתפקדיםadvfb

והרוב היו נגד ההתנתקות, גם זה היה כפי מה שאתה אומר?

היו מתנדבים שעברו דלת דלת לדפוק בבתים של חברי מרכז הליכוד

אני לא חושב שמה שאתה אומר לא קיים, אני פשוט לא חושב שזה עד כדי כך גורף.

לכן, גם לשיח הציבורי יש משמעות. משמעות מסויימת לכל הפחות.

מאחר ואתה לא יודע אני לא בא אליך בטענות4ne1

אתה מוזמן להסתכל באינטרנט ולחפש מידע.

לא סתם זו המפלגה שרוב הבקשות שלה נדחות בוועדת הבחירות

הסיפור עם שרון היה אחרת

למה הסיפור עם שרון היה אחרת? מה ההבדל?advfb

כי יש הבדל בין לבחור ח"כ שיהיה חייב לך קדנציה4ne1

שלמה והגורל שלו תלוי בך. לבין ח"כ שנבחר ומצביע על משהו מהותי. הבחירה שם היתה בקשר למשאל עם.

אתה חושב שאם זה היה דמוקרטי והוגן אדם עם כתב אישום היה נבחר לח"כ ומנהל את המפלגה?

משאל עם לא תלוי בלחצים פוליטיים?advfb

ולשאלתך - אני מסכים שיש השפעה, אבל יש גם השפעה של השיח הציבורי.

פחות מפריימריז4ne1

הכל עניין של מינוניםadvfb

ולכן לא הייתי אומר שפריימריז זה רק מתפקדי ארגזים

לא הבנתי איך בעל המפעל ידע מה הצביעו 500 העובדים..אורין

הם אולי יתפקדוכדילאלהרגיזאותואבל יצביעו מה שבא להם

לא קראת כל מה שכתבתי4ne1אחרונה

הם קיבלו דפים מסומנים מראש ושמו במעטפה

פריימריז זה משחק מכורshaulreznik

בתולדות הפוליטיקה הישראלית לא חסרים אנשים כמעט אלמוניים שהגיעו למקומות גבוהים בזכות קבלני קולות.

נשמע לי הגזמהadvfb

הפריימריז האחרון בציונות הדתית היה מעולה

פריימריז זה לא חזון נפרץ בפוליטיקה הישראליתנקדימון

כך שלא קריטי לי שלא היה בציונות הדתית.

1. החשש מ"ליכודניקים חדשים" הוא גדול מאוד. כבר התגלחנו בנושא הזה על זקן של אחרים (קרי, של הליכוד).

2. חברי המרכז בוודאי מנסים לבנות רשימה שאנשים ירצו להצביע לה, כלומר פשוט לי שנעשו סקרים ומחקרי עומק על המועמדים שיביאו את מירב הקולות האפשריים.

דווקא מהפריימריז האחרון וגם הקודמים בבית היהודיadvfb

לא היתה נראת לעין התערבות של גוף פוליטי אחר.

א. הפריימריז בוטלו לפני שנה. איפה היית עד עכשיו?!אריאל יוסף

כפי שפורסם בסרוגים: בוטלו הפריימריז בציונות הדתית

ב. במפלגה הזו מעולם לא פריימריז. הם היו פעם אחת בהוראת שעה ובוטלו.

ג. במפלגת המילואימניקים היו פריימריז. זה עזר לה?

ד. לא יודע למה החלטת "הפריימריז נתן תוקף ואמון לקהל הבוחרים" ומאיפה החלטת "הפריימריז האחרון בציונות הדתית היה מעולה".

אתה הרגשת שיש לך כוח ביד אז נראה לך שזה היה מעולה...

אז תתייחס קצת לעובדות:

בפעם הקודמת היו פריימריז בצה"ד, ואחריהם מצבה בסקרים נשאר כמו שהיה לפניהם. זה לא העלה אותה אפילו במנדט.

התפקדו בסה"כ 24,113 (ציפו להגיע לפחות ל-30K. בבית היהודי בתשע"ג היו 52K. בתשע"ה בערך 70K).

הרשימה שיצרו המתפקדים הוכיחה שהם נמנים גם ככה על הבייס הטבעי של המפלגה והנסיון לחבר ציבור חדש - נכשל.

שים לב:

בבחירות סבב ד' סמוטריץ' קיבל אישור מהמרכז לבנות רשימה בעצמו לפי דעתו.

הסדר שהוא קבע היה: בצלאל סמוטריץ'; מיכל וולדיגר; שמחה רוטמן; אורית סטרוק; רחל צינקין.

(ההסכם עם עוצמה ונעם הכניס את איתמר למקום 3 ואת אבי מעוז למקום 6. אופיר סופר התמודד ברשימת הליכוד במסגרת ההסכם).

בבחירות סבב ה' הפריימריז רק קלקלו ויצרו רשימה פחות מגוונת ויותר חרד"לית (קודם כל נבחרו ההארד-קור של תקומה, אחריהם שאר המכהנים ובסוף חרד"ל חדש):

בצלאל סמוטריץ'; אופיר סופר; אורית סטרוק; שמחה רוטמן; מיכל וולדיגר; צבי סוכות.

(בצלאל שריין את אוהד טל והצריח את סוכות עם סולומון).

תגיד אתה, איך נוצר יותר גיוון - בסבב ד' או בסבב ה'?

ה. כפי שניתן לראות בכמה מפלגות, פריימריז זו שיטה שמועילה בעיקר לח"כים המכהנים.

בבית היהודי בפריימריז של תשע"ה נבחרו בדיוק אותם ח"כים שנבחרו בתשע"ג בסדר מעט שונה:

בתשע"ג - נפתלי בנט; ניסן סלומינסקי; איילת שקד; אורי אורבך; אבי וורצמן; מוטי יוגב.

בתשע"ה - נפתלי בנט; איילת שקד; אלי בן דהן (היה משוריין מטעם תקומה ועבר לבית היהודי); ניסן סלומינסקי; אורי אורבך; מוטי יוגב.

גם מתמודדים שהיה להם תקציב ושפכו ים כסף על קמפיין - נשארו בחוץ (למשל: אביחי בוארון).

כאמור, אותו דבר קרה בסבב ה' בצה"ד (סוכות הוא הראשון שלא היה ח"כ מכהן לפני כן).

גם במפלגת "הדמוקרטים" ניתן לראות שהפריימריז שרתו קודם כל את המכהנים.

בקיצור, אתה מתייחס בעיקר לחוויה שלך כמתפקד שהרגיש שיש חשיבות לאמירה שלו בקלפי וזו זכותך,

אבל העובדות מלמדות שפריימריז הוא לא מציאה גדולה. בסוף גם אתה - כמו כולם - הצבעת קודם כל בעיקר למכהנים, ועוד הרגשת שהצבעת באופן עצמאי וחופשי...

מה הסיפור הזה על סיורים בתוך כפרים ערבים????סיעתא דשמייא1

מזעזערקאני

היה - לא תהיה?מרדכי

בס"ד

עשרים ואחת שנים חלפו מאז אותו הקיץ הנוראי בו מדינת ישראל גירשה מבתיהם אלפי יהודים בגוש קטיף ובצפון השומרון. 21 שנים עברו מאז פונו יישובים, בתים נהרסו, קהילות ובתי כנסת נעקרו, ואת המחיר על כך אנחנו משלמים עד עצם היום הזה. אלא שהשנים שחלפו מאז הוכיחו כי ההתנתקות לא הייתה רק אירוע מדיני וביטחוני דרמטי, אלא גם רעידת אדמה פוליטית ששינתה את מפת הימין הישראלי ואת יחסי הכוחות בתוכו.

עד ההתנתקות הייתה הציונות הדתית מזוהה במידה רבה עם המפד"ל, בעוד האיחוד הלאומי ייצג קו לאומי ניצי יותר. החשש לאחר הגירוש ששרון, ולאחריו אולמרט, ימשיכו בפינוי יישובים נוספים הביא להבנה כי פיצול פוליטי בין מפלגות קרובות אידאולוגית הוא מותרות שהמחנה אינו יכול להרשות לעצמו. כך נולד החיבור בין המפד"ל לאיחוד הלאומי, שהוליד בהמשך את מפלגת הבית היהודי. מתוך המחנה שנאבק נגד הגירוש צמחו בהמשך נפתלי בנט ואיילת שקד, שהצליחו לפנות לקהלים רחבים יותר ולהכניס את עצמן אל לב המיינסטרים הפוליטי. במשך שנים היו מזוהים השניים עם המחנה הלאומי ועם ההתנגדות לעקירת ההתיישבות, אך בהמשך, כידוע, הם בחרו בדרך פוליטית אחרת, שהובילה אותם בסופו של דבר גם להקמת ממשלה עם מפלגות מהשמאל וממפלגה ערבית.

המסלול הזה מספר משהו חשוב על הפוליטיקה הישראלית. ההתנתקות לא רק פיצלה את המפה הפוליטית, אלא גם יצרה דור שלם של אנשי ימין שהפנימו כי כדי להשפיע על מדיניות המדינה לא מספיק להיות צודקים אידאולוגית - צריך גם לנצח בבחירות. מכאן נולדו ניסיונות שונים להרחיב את המחנה הלאומי, לפנות אל המרכז ולבנות גשרים בין הציונות הדתית לבין ציבור חילוני ומסורתי, לצד הברית הפוליטית עם הציבור החרדי שהפכה לאחד מעמודי התווך של הימין לאורך השנים. ברית, שבשנים האחרונות נראתה כמעט מובנת מאליה, ועומדת בשנים האחרונות למבחן משמעותי סביב סוגיית הגיוס, חלוקת הנטל והיחסים בין הציבור החרדי לציונות הדתית והליכוד.

ובתוך כל התהליכים הללו השתנתה גם מפלגת הליכוד עצמה. נתניהו, שהוביל את המפלגה מאז 1996 כמעט ללא תחרות, ראה לאורך השנים דמויות בכירות שנפלטו ממנה או עזבו אותה, בהם נסיכי הליכוד כמו בני בגין, דן מרידור ולימור לבנות, ומנגד קלט אל שורותיה שורה של דמויות חדשות ששינו את פני המפלגה. הליכוד של 2026 אינו הליכוד שלפני ההתנתקות, וגם נתניהו עצמו, שהצביע בהתחלה בעד הגירוש, עבר מסע פוליטי ארוך מאז אותם ימים. המפלגה הפכה למפלגת שלטון רחבה יותר, עם הרחבת ההתיישבות ועם קו לאומי מובהק יותר, אך גם עם יכולת למשוך מצביעים שאינם מגיעים בהכרח מהגרעין האידאולוגי המקורי שלה.

עשרים ואחת שנים אחרי ההתנתקות, נדמה שההיסטוריה עצמה החלה לנוע בכיוון ההפוך. חוק ההתנתקות בוטל, היישוביים חומש ושא-נור עלו בשנה האחרונה אל הקרקע, ובקרוב צפויים לשוב גם היישובים גנים וכדים, לצד נקודות נוספות ביהודה ושומרון. אחרי שנים שבהן עצם המחשבה על חזרה לצפון השומרון נחשבה כמעט דמיונית, המציאות השתנתה, ומה שנראה בעבר בלתי אפשרי הפך שוב לאפשרי ובהתיישבות וחלקים במערכת הפוליטית כבר מדברים על חזרה לגוש קטיף, לכל הפחות בתוחמת הצפונית.

אבל דווקא כאן נמצאת גם הסכנה הגדולה. מי שסבור שהשינויים של הקדנציה האחרונה הפכו את המציאות לבלתי הפיכה, טועה טעות מרה. ממשלה אחת יכולה בתוך זמן קצר לעצור בנייה, להקפיא התיישבות, להחזיר מדיניות של נסיגות ולבטל הישגים שנבנו במשך שנים. בחמש דקות פוליטיות אפשר להרוס את מה שלקח עשרות שנים לבנות. לא משנה כמה יסבירו בנט וליברמן שהם לא יתנו יד לזה, בסוף סמוטריץ' ובן גביר הם ההוכחה של האופוזיציה שגם שרים יכולים להכתיב מדיניות ולשנות דברים גם מעל גבו של ראש הממשלה.

הבחירות הקרובות הן לכן הרבה יותר משאלה של זהות ראש הממשלה או חלוקת התיקים. הן יכריעו גם לאיזה כיוון תלך מדינת ישראל בשאלות היסוד של ההתיישבות, הריבונות והאחיזה בארץ ישראל. כאשר במפלגת הדמוקרטים נבחרה רשימה שמובילה קו ברור של פינוי יישובים וגירוש יהודים מבתיהם ביהודה ושומרון, איש אינו יכול לומר שהאפשרות הזאת ירדה מהשולחן. אם למשהו זה לא עדיין לא מספיק ברור, מספיק לראות את תגובותיהם של חברי המפלגה לפיגוע הקשה בשומרון ביום שישי האחרון, כדי להבין איזו מדיניות הם מתכוונים להוביל פה. זה הסיפור של הבחירות הקרובות.

נקודות קודמות:

https://www.inn.co.il/forum/t1438623#157692808

https://www.inn.co.il/forum/t1436540#15739204

https://www.inn.co.il/forum/t1437710#15756300

https://www.inn.co.il/forum/t1438623#15769280

היום כמעט ואין שמאל מדיני בישראלadvfb

גם אם יש ביטויים שערוריתיים ביחס לפיגוע ולאוכ' המתיישבים ביו"ש, זה מיעוט קטן. 10 מנדטים מתוך 120. זה לא מספיק כדי לגרש יהודים. השינוי מאז הגירוש הוא שאת הגירוש מפלגת הימין הגדולה עשתה, היום יש שוליים סהרוריים, שגם אם יש להם כוח לא מבוטל, הוא לא עד כדי כך יכול להשפיע.

כן מסכים שהם יכולים לבטל ב5 דקות את ההישגים של סמוטריץ' והממשלה בהתיישבות, אבל מפה ועד לפנות ישובים יש עוד דרך ארוכה.

כמו כן, ככל שהשנים עוברות יש פחות ופחות לגטימציה ציבורית לגרש יהודים מביתם. מההיבט הזה, נראה שהימין למד לקח ויישם את מדיניות ההסברה כפי שהסברת יפה.

חוץ מזה, בעיני הנושא המרכזי זה המערכה הבינלאומית מול איראן ושלוחותיה ולצערנו, אולי בקרוב, גם מול טורקיה. ההתיישבות חשובה מאוד, אבל היא לא נושא היחיד.

לא, ממש לא לבנות על זה!הסטורי

מה שאת טוען, זה ה'עלה תאנה' של בנט ושות', כביכול אין באמת 'שמאל', אין באמת פינויים, "אחרי השבעה באוקטובר..." וכו' - זו אחיזת עיניים מוחלטת. הסכנה כאן והיא ברמת שכפר סבא ח"ו תראה כמו כפר עזה.

נכון שאת הגירוש הובילה המפלגה הגדולה, אבל את אסון אוסלו, אם כל חטאת, שהגירוש הוא במידה רבה תוצאה שלו, גררה המפלגה הקטנה.

'מרצ' רצו אז עם הססמה "יומרץ רבין" והצליחו. הרעיון של הסכם עם עראפת, לא עלה על דעת מפלגת העבודה ומצביעה, אפילו במרצ לא אמרו זאת בפירוש - להפגש עם אנשי אש"ף היה עבירה על החוק. בכל זאת, כגורם השני שהממשלה תלויה בו (ובעזרת כמה חפרפרות ממפלגת העבודה) משכו את רבין ופרס להסכם הרצחני הזה.

כרגע, הדמוקרטים מדברים על ההזיה הזאת בפירוש, אבל גם בנט ואייזנקוט מדברים על חיזוק הרשות והפקרת שטחי A וB לידי 'האוטונומיה הפלסטינית'. נוסיף לזה את התלות המוחלטת שלהם בערבים, כמו שרע"מ אמרו - מבצע בעזה יצא לפועל רק אחרי שהממשלה נפלה.

מי שמנמיך את פעמוני האזהרה - עלול להיות אחראי לאסון!

הדברים האלה הם לא שמאל מדיניadvfb

גם הגירוש לא היה תוצאה של מחשבת שמאל מדיני, החשיבה של אריק שרון היתה שגויה אך לא היתה שמאל בשום אופן. לכן גם החשיבה של בנט ואיזנקוט גם אם היא שגויה, היא לא שמאל.

ומה שאמרת על ימי אוסלו - זה בדיוק ההבדל. אז היתה לגטימציה מאוד גבוהה ציבורית, למרות שאש"ף היה ארגון טרור, אנשים מאוד הוקסמו מרעיון השלום, לכן זה גם תפס וצבר תאוצה.

לא אמרתי להיות שאננים מרעיונות רעים, אמרתי רק שהיום אין כמעט שמאל מדיני. זה לא אומר שצריך להיות שאננים. אדרבה, יש רעיונות שאולי בהיבטים מסויים הם יותר הרסניים ובאמת צריך להזהר מהם.

לאוסלו לא היתה לגיטימציה, זה היה מחטףהסטורי

נגד כל מה שרבין נבחר בשמו ובשביל להעביר את שלב א' קנו את ש"ס בהרבה כסף (שולמית אלוני שהיתה אנטי-דתית רדיקאלית הבהירה שבשביל השלום היא מוכנה ללבוש שטריימעל), בשביל להעביר את שלב ב', שיחדו את נעלבי צומת - גונן שגב (לימים נתפס על סחר בסמים ולעוד ימים - על ריגול לטובת אירן) ואלכס מיצובישי גודפרב.

רבין טען שהבחירות לעיריות שיוכיחו שהעם איתם - ונציגי העבודה הפסידו לליכוד בכמעט כל המוקדים. כל המדדים הוכיחו שהם הולכים להפסיד ובגדול בבחירות הכלליות.

ואז הגיע רצח רבין. אינני יודע האם הפושע המתועב שהתגאה בביצועו באמת ביצע - אני יודע שהרצח שירת רק את השמאל. הרצח נוצל תודעתית לאמץ את אוסלו וגם נתניהו שניצח בפרומיל, זה אחרי שהוא נכנע לאוסלו.

הדיון האקדמאי האם תיאורתית יש היום 'שמאל מדיני' במלא מובן הביטוי, ממש לא חשוב. מה שחשוב זה שאם תקום מחדש ממשלת עבאס-ליברמן-אייזנקוט-בנט, היא תחזור למדיניות אוסלו. זה יהיה אסון.

לוותר על שטחים היא חשיבה שמאלנית קלאסיתshaulreznik

"חיילינו נמצאים באזור סכסוך כלשהו, בין אם מדובר בעזה או דרום לבנון ומדי פעם נפגעים? יאללה, בואו ונברח כדי שלא ייפגעו". ברור שמדובר בקונספציה שמאלנית מובהקת שאומצה בחלקה על ידי הימין.

אין שמאל מדיני, האמנם?shaulreznik

נניח שטראמפ מאמץ את יוזמת השלום של סעודיה וכופה אותה על ראש ממשלת ישראל הבא. אם יקראו לו ביבי, הוא ינסה למרוח זמן, להתנגד בקטנה וכד'. אם יקראו לו איזנקוט, הוא יתפתה לקבל פרס נובל לשלום. בדרך הוא יזכה לחיבוק ענק של התקשורת בארץ ובחו"ל, יקבל תמיכה מ"יש עתיד", "הדמוקרטים", ואולי אף מ"ישראל ביתנו" והמפלגות החרדיות. גם בנט האופורטוניסט לא יהסס להושיט אצבע. התנתקות נוספת, כשמאחוריה מכתבים נלהבים של אנשי רוח ודגנרלים כמו איזנקוט עצמו, תהיה עניין של זמן.

למה שאאמין לקונספרציה הזאת?advfb

אל תאמין, פשוט תחכהshaulreznik

זה היה באוסלו ובהתנתקות. פעם שלישית גלידה בהכשר בד"צ בית יוסף.

הכפר תל בויקיפדיה - העיוות וההטיה הבוטה - עד מתי?dagsea

יצא לי לקרוא על הכפר תל בויקיפדיה.

מזעזע שהטקסט שם מוטה בצורה כל כך קיצונית שמאלה.

יש שם פירוט של המון אירוע אלימות מתנחלים ביחס לתושבי הכפר ה"תמימים", כולל אירוע הפיגוע האחרון (יולי2026) בו הטיול היה ללא ידיעת ולא תיאום עם צה"ל, למרות שצה"ל הודה שהטיפול היה בתיאום איתו ובכל זאת לא היתה אבטחה כנדרש.

אין אפילו מילה אחת של ביקורת כלפי תושבי הכפר הידוע בעוינותו.

האם אין גוף או ארגון ששם לו למטרה להילחם בעיוות ובהטיה הברורה שמאלה שבויקיפדיה?

תול היתה עיר פרוור של העיר שומרון בבית ראשוןקעלעברימבאראחרונה

ואחר כך עוד מתלוננים שחסרים לוחמיםכְּקֶדֶם

מי ירצה להתגייס לצבא כזה אומלל

מרחק 2 מטר מהמחבלים ופוחדים לירות כי יכנסו לכלא

צריך להיות מאוד מאוד טיפשקפיץ

ומעוור לחלוטין מאג'נדה

כדי להאמין שהם לא ירו כי "הוראות פתיחה באש" או שקר אחר שתנסה למכור כאן

מעדיף להיות מאד מאד טיפשכְּקֶדֶם

מאשר שמאלן כמוך.

מעניין אותי למה את חושבת שהם לא ירו?פתית שלג

אני בטוח שהם לא נצמדו לפרוטוקול. אבל במידה רבה או עיקרית זה מגיע מהוראות הפתיחה באש.

מידת איום שלא משחקת עליהם ממש.

-אבל הם יירו באוויר!!

-מה אכפת לך שהם יירו באוויר, מה אתה ציפור?

עדיף לכתוב לגופם של דברים ולא לגופם של כותביםהסטורי

במיוחד כשהפוסל...

כל מי ש(כנאאה בניגוד אליך) מודע למציאות,

כל מי שיודע שרבש"ץ יצהר הודח כי הוא "מדי התקפי" (כלומר ירה באויר בסיטואציה דומה), כל מי שמכיר לוחמי הגמ"ר שהודחו,

כל מי ששמע שרבש"צים רבים בגזרה קיבלו שיחות נזיפה, שמילואמניקים קיבלו תדרוכים ארוכים על הגזרה שהתמקדו בסכנה מהיהודים

כל מי שראה את הסרטונים מהאירוע שבו היהודים מותקפים ולא מגיבים באש עד שיש נפגעים - מבין שמשהו רע מאוד עובר על המערכת.

יש כמה 'לא טיפשים', שלא מכירים את הגזרה והמציאות בכלל, אבל כיוון ש'רק מי שמאוד מאוד טיפש' - אז הם מביעים עמדות נחרצות על בסיס 0 הכרות.

אז הוא לא ירה באווירקפיץ

ולא ירה בכלל, ולא הודח, וקיבל לוויה צבאית יפה במקום להיות מודח

כן. נשמעת תוצאה הרבה יותר טובה. אני בטוחה שכולם חושבים ככה

הסרקזים לא ישנה את המציאותהסטורי

כמובן שאם היו יודעים שזה מה שיקרה, אז כל אדם יודע את מה שהביא להקמת 'חוננו' - עדיף עו"ד גרוע מחזן טוב.

אבל, הסיבה שלא החיילים ולא האזרחים שהיו שם, לא ירו לפני הרצח - היא הוראות הפתיחה באש ההזויות והמחירים ששילמו אלו שכן ירו בסיטואציות דומות.

יש שיר מתחילת שנות התשעיםמשה

פול חייל שלי פול

בחור שלי עדין

אם לא תיפול היום

מחר תעמוד לדין

המפקד שלך

משפט ועוד משפט

אליו לא נשלחה

מילת עידוד אחת

הרשו לו להרשות לך

עבור האגו

לירות קליעים של פלסטיק

ולשחק בלגו

למען הטפשים (כי 'חכמים' כמוך לא יאמינו) מעתיקהסטורי

מהערוץ של אלחנן גרונר:

*חייל הגמ"ר שהודח כותב לי:*

"בעיקבות הארועים הכואבים בימים האחרונים אני רוצה לשתף בארוע שקרה לי לפני כשנה בהיותי חייל הגמר בסוסיא.

בזמן סיור בערב שבת אני רואה עשן מכיוון אתר סוסיא וקופץ למקום. מתברר שיש כמה מוקדי הצתה ביער אורנים הסמוך כ100 מטר מהבתים של המתישבים במקום.

כשאני מגיע לנקודה חבר'ה מהאתר כבר עובדים על כיבוי ההצתות. במקביל אני שומע עימות וצעקות בעיברית וערבית בלולים הקרובים. אני עולה בקשר מול המפקד שלי ומקבל הוראה לצמצם למקום על מנת להגן על האזרחים שבמקום.

כשאני מגיע אני רואה יהודים תחת מטר של אבנים כאשר הערבים מצמצים לכיוונם. ברגע שכמה ערבים מתקרבים לטווח קצר ממנו אני מבצע נוהל מעצר חשוד שמסתיים בירי באוויר.

ב"ה זה גרם להם להתרחק.

זה מצב מאוד מסוכן שבשניה היה יכול להיגמר בחטיפת נשק ופגיעה בנו.

כאות הערכה על התפעול של הארוע זימנו אותי לחקירת מצ"ח, נעצרתי בכלא צבאי ונשלל ממני הזכות להחזיק נשק ולהגן על הישוב.

זאת הצורת חשיבה שגורמת לאויבינו להרים הראש ולשפוך את דמינו!

שנזכה במהרה לראות בעינינו מלכות דוד בתפארתה ויחד עם מלך המשיח נעשה נקמות גדולות!"

טרלולמשה

מה הקשרקפיץ

מי שחוטפים לו את הנשק צריך לירות

ואם הוא מבלבל במוח על זה שהוא "מפחד" לא צריך להיות לו נשק

הוא יותר פושע שמסכן את הציבור, מ"גיבור" שמגן עליו

ובעיקר, אין לכם מושג מה זה "הוראות פתיחה באש" ומה הפקודות, אם אתה טוען שבאירוע כזה יש קשר אליהן, או שהייתה לו סיבה לפחד ש"יעצרו אותו" (עדיף להיות מת?)

שאר האמירות על שאני לא מכירה את הגזרה והמציאות לא נכונות. טכנית. הן לא נכונות.

אבל אתה יכול להאמין במה שתרצה, ובאירוע הבא לעמוד ולשחק מטקות עם המחבל כי מה אכפת לך, זה לא שאתה יודע מה אמורים לעשות

השאלה היא לא על השלב שחוטפים את הנשקהסטורי

אז כבר מאוחר מידי, צריך לירות הרבה קודם.

אבל כשמי שיורה, מוזמן לחקירות, מוחרם לו הנשק, מודח - חושבים יותר מידי לפני שיורים.

....כְּקֶדֶםאחרונה
עבר עריכה על ידי כְּקֶדֶם בתאריך י"ג באב תשפ"ו 1:31

את כולה

זה ברור שהמצב מטורלל לגמריקורא נלהב לשעבר

אבל צריך להיות עם עמוד שדרה ולעשות את הדבר הנכון גם במחיר שלילת נשק מעצר וכו'.

אתה לא יכול בגלל הוראות מטומטמות לעמוד מול סיטואציה מסוכנת ולא לפעול, ובטח לא לפעול בצורה מסוכנת של פיזור התקהלות פיזית עם גוף הנשק.

---קורא נלהב לשעבר

העברתי את ההודעה למקום

בגלל זה כתבתיקורא נלהב לשעבר

כאן לא פופולארי לומר את זה, וגם זה יכול להתפס - אקטואליה וחדשות

שההוראות 'סירסו' את החשיבה הבריאה וזה אסון

תבדקו באתר של המפלגה ותראו שסיכמו להתעלם מקיומםסביר11

🎪🎪מבחינת פילבר וערוץ 14 מפלגת זהות לא קיימת למרות שהיא עוברת את אחוז החסימה בסקר של מנו גבע ועומדים להצטרף אליה כמה מפורסמים ,אתם תראו

בדקתימרדכי

בס"ד

(הסקר משבוע שעבר. אתמול לא פורסם סקר בגלל תשעה באב)

זה מה שאמרתי:סביר11

גם 14 מהנדסי תודעה לפי מה שנראה שסוכם כפי שכתבתי

אמרת שמבחינתם היא לא קיימתמרדכי

בס"ד

בפועל, הם סוקרים אותה.

פייגלין עבר את בני גנץ!משה

יפה.

אבל זה כמובן לא מספיק.

אגב, הערב ירד ל- 1.3% בסקר של 14מרדכי

מנדט וחצי. כמובן רחוק מלהיכנסמשהאחרונה

לא פופולארי לומר את זה, וגם זה יכול להתפסקורא נלהב לשעבר

ההאשמות הקורבן, אז אומר מראש שזה ממש לא הכוונה אלא להאיר נקודה מסויימת חשובה מאד בעיני.

ברור שמה שבכלל הביא לסיטואציה המטורפת הזאת שמתקהלים עשרות פלסטינים וזורקים אבנים זה ההוראות פתיחה באש.

אבל גם הרבש"צ טעה. בהתקהלות כזאת צריך לפתוח באש לכיוון הרגליים או מרכז מסה או לפחות ירי באוויר אבל בטח לא לבוא להרחיק פיזית עם הנשק.

לצערי זה מראה שאפילו על רבשצ"ים מנוסים ההוראות פתיחה באש משפיעים על החשיבה התת מודעת שלהם ולצערנו זה עולה לנו בדם..

ממש חזרנו לתפיסה שלפני שמחת תורה תשפד!קורא נלהב לשעבר

החשש שמטריד את צה"ל

שום סיור לא גורם להם להחליט לרצוח, הם לא צריכים תירוצים לזה הם גדלים ומתחנכים.

הסיבה היחידה שהם מעזים להרים ראש, זה כי ראש שמתרומם ומאיים לא סופג כדור למצח!! בגלל חוקי פתיחה באש מעוותים להחריד, עוד בהחלט יחזירו אותנו לסיוט של שומר החומות שגם התאפשר מאותה סיבה!

אולי יעניין אותך