מחאה!!בחורצ'יק
עבר עריכה על ידי מרדכי בתאריך כ"ו באב תשע"ה 15:26

אני מוחה נגד אבי מימרן שהתחצף בשידור חי,כניראה לשם רייטינג מהעדר הנבער, וביזה את הרב דוד סתיו בשידור חי.

אני חושב שזה באמת חמור להקים רשת גיור עצמאית  פתיחת הבד"צ לגיור,בדיוק כשם שזה חמור מאוד כל הבד"צים החרדים
אך מי הוא "שדרן" חובבן בצחנת רדיו שמזהמת את גלי ההיתר שיקרא בשידור חי לרב סתיו 'אתה לא רב' ?!?!

צביעותו של אותו שדרן זועקת : מימרן שמראה טלפיו כאילו אכפת לו מהרבנות הראשית,לא מתבלבל ושנייה אחרי אומר לסרוגים
"הרבנות נתנה לו תואר רב,אני כמו הרב סתיו מבטל דעת הרבנות והולך ע"פ הרב עובדיה שקרא לו מסוכן ליהדות" יש לך צבוע מזה?!

מי שיש לו דרך כלשהיא למחות ולפגוע בצחנה הזו ע"י  שיפסיק להאזין להם,או למחות אצלם-אשריו.
אגב בעבר היה עוד איזה מטומטם אחד שביזה עוד גדולים מהרב סתיו,ופוטר מהצחנה ההיא.לו יהי כן גם עכשיו.

מצוות מחאה
גם אני ברגע ששמעתי את זה שלחתי מייל חריף להנהלת התחנה.ותן טל

מחיתי שם על ביזוי תלמידי חכמים, שכל פרשן שדרן רדיו מרשה לעצמו לזלזל ככה, ותיארתי בפניהם מה קורה אם המצב היה הפוך.

הצעתי להם שמימרן יתנצל בפני הרב סתיו עצמו בשידור חי (בתיאום  מראש ועם בקשת מחילה מרובה לפני כן) במהדורה המרכזית של מחר.

אם מישהו מקשיב במקרה מחר ושומע משהו כזה שיעדכן אותי...

ככל שישלחו יותר אנשים מיילים נזעמים להנהלת קול חי יש מצב שהם יבינו שאנשים לא שותקים על זה. יש לתחנה גם המון מאזינים דתים לאומיים.

כנסו לאתר קול חי ובצור קשר שלחו אליהם מכתב...

לדעתי הם דווקא עלולים להיות מרוצים מהבאזז סביבםאלעד
לך תדע - בסוף עוד יבקשו ממנו להמשיך כך
לא נכון. אני טיפה מכיר את התחנה. עובדים שם גם אנשים דתייםותן טל

לאומיים והתחנה בגדול מאוד משתדלת להיות מאוזנת (האזנתי לה המון המון בשנתיים האחרונות.

בוא נגיד בעדינות שהיא יותר מאוזנת מתחנת רדיו אחרית בסקאלה החרדית (שאולי בגלל שהשדרן המדובר הגיע ממנה, הוא עדיין רגיל... ).

אם ישלחו מספיק מיילים נזעמים לתחנה יש מצב שהיא תעמיד את השדרן על מקומו.

לא יתכן שכל שדרן יחליט לכנות בשמות ולשלול תארי רבנות מרבנים.

בע"ה הערב אבי מימרן יתנצל בפני הרב ושומעי לקחואלעד

כך נמסר כעת

בטח מסוג ההתנצלויות שעדיף שלא יאמרובחורצ'יק

ידעתי שהוא יקר מידי לתחנה מכדי שיפוטר.

קוראים לזהטוביה2

התנצלות כמנהג ירושלים (בשם רבי שמואל אוירבך) לשלוח מכתיו התנצלות שהוא יתבייש להראות לאחרים

איפה נמסר? אשמח למקור כדי לשמוע/לראותותן טל
בעצמי. תודה
@אלעד
בדיוק אני רואה מבזק בצדבחורצ'יק

/News/Flash.aspx/496402

וכמו שחששתי.לפעמים עדיף שלא יתנצלו משיתנצלו טיפוסים כמו מימרן.

הקשבתי לתחילת התכנית וציפיתי למשהו כזה.+mp8
לא זכיתי לשמוע.

אולי בהמשך הוא הבליע משהו?
כבר לא נשארה לי סבלנות להמשיך ןלשמוע.

מבחינתי אלו היו אמורות להיות מילות הפתיחה.
. לא, זה היה ממש בהתחלה באמת, אבל הוא חירטט במשך איזהותן טל

שתי דקות משל "מרגש" עם מוזיקת רקע "מרגשת" , ואז באמצע המשל הכניס את ה"התנצלות" (ראי תגובתי ממש תגובה אחת למטה...) וחתם שוב ב"משל" שלו, שבעצם אמר שמימרן לא באמת מתכוון להתנצל.

יכולה לקרוא את הטקסט המלא, וגם לשמוע, כאן:

http://www.93fm.co.il/radio/222861/#comment-24140

לפי המשל שאיתו פתח היה נראה שהוא בטוח בצידקתו לחלוטין+mp8
אגב-
עם המשל לגופו אני מסכימה מאוד.

גם אתה היית הולך לרופא שקיבל את הסמכתו בדרך המקלה??
אין שום קשר בין המשל לנמשל.ותן טל

הרב סתיו קיבל את התואר שלו מאותה רבנות שרבנים חרדים מקבלים את הרבנות שלהם.

(אגב - הרבנות היא זאת שמחליטה מי רב ראוי ומי לא? רבנים עצומים שמעולם לא נבחנו במבחני הרבנות - הם לא רבנים?)

הדיון כאן הוא בנוגע ל"דרך טיפול" בחולה כלשהו - רופא אחד חושב על פי מה שלמד שצריך לטפל ככה, ורופא אחר חושב ש"זה מסוכן" וחושב שצריך לפעול בדרך אחרת.

האם זה שהרופא האחר חושב ש"זה מסוכן" אומר שבהכרח "הרוא השני מיקל"?

להזכיר - שניהם למדו בדיוק את אותו החומר ואת אותה ה"הלכה" (אם מקישים לנמשל המתאים יותר...), רק שכל אחד בחר "להיצמד" לחלקים מסויימים של החומר כי הוא חושב שהם מתאימים יותר לאותה סיטואציה/לאותו זמן וכו'...

מי החליט מי הרופא שפועל "נכון" יותר בשלב הזה? הם נסמכים על אותו חומר! רק שרופא אחד חושב "על החלק הזה בחומר שלמדנו אסור להסתמך, מה אתה משוגע! והשני עונה לו שכעת דווקא צריך בדיוק על החומר הזה להסתמך כי הוא בדיוק מה שיעזור נכון לחולה, וירבה חיים!!!

עכשיו כאשר "תיקנתי" את המשל והנמשל, את מבינה שזה הרבה יותר מורכב ממה שמימרן ניסה להגיד במשל+התנצלות+נמשל העלובים והמביישים שלו?

נראה שפשוט לא הבנת את המשל והנמשל+mp8
הוא התכוון לדרך הגיור. לא להסמכת רבנים.
הוא טוען שדרכי הקיצור בגיור, והדרך להסמיך אדם כיהודי- היא לא בשיטה של אינסטנט וקיצורי דרך,
כמו שלא ייתכן שיסמיכו אדם לתואר רופא עם קיצורי תהליכים והקלות מפליגות.
לא לא לא...כנראה את לא הבנת או דילגת על הסיכוםותן טל

בסוף בסוף של מימרן...

זה שהוא הכניס גם את הגיור לעניין זה לא משנה...  הוא דיבר על משהו מאוד ברור.

התנצלות על הפנים עטף אותה מכל עבר ב"משלים"ותן טל

שבעצם הבהיר ב"משלים" האלו חד וחלק, שככל הנראה ה"הנצלות" (אם אפשר לקרוא לזה התנצלות" נכפתה עליו והוא זועק את זה דרך המשלים שבהם הוא אומר במפורש "אל תקשיבו להתנצלות באמצע, אני עדיין בדעתי שזה בסדר גמור שאמרתי לרב סתיו שהוא לא רב תוך כדי שידור ושדבריו דמגוגיה, הנה, תקראו את המשלים ותבינו למה אני חושב ככה, וההתנצלות? אה, היא רק בגלל שאני צריך להביא פרנסה הבייתה, ועם ירידת רייטינג/מחאה חריפה מידי, אני עלול לחפש לעצמי בקרוב עבודה חדשה" - והנה, לסיכום, תראו שוב את המשל, אז אני מוסיף במשל שתכל'ס הוא לא רב, שיחזיר את תואר הרבנות, אני אמרתי בסדר שהוא לא רב....

למותר לציין שדבריו שנאמרו בתגובה לאתר סרוגים על כך שהוא הולך על פי הרב עובדיה שתקף בחריפות את הרב סתיו, ולכן קרא לרב סתיו "לא רב" - הדברים האלו לא הוזכרו כאן כלל. לפתע כאילו הרב עובדיה לא קיים ואפשר להתנצל על דבר שמימרן לא באמת מתכוון להתנצל.

ההתנצלות הכי עלובה שפגשתי בחיים.

קראו כאן:

http://www.93fm.co.il/radio/222861/#comment-24140

הבהרה!מרדכי
בס"ד

עד עכשיו נמחקו כל שלושת התגובות שהוגבו להודעה הזאת, במידה וזה ימשך כך השרשור ינעל. כמו כן לא יתקבל גם הוספת תארים גם לצד השני ולא יתקבל שמשתמש יוסיף את התואר שר"י לאדם, גם אם הוא עשה מעשה פסול.

יש דרך לדון, ונא להקפיד עליה!!!
אבל "טינופת" "רשע", "צחנה", "מטומטם" זה בסדרגורודנא

פחחחחחחחח.

עיין כאןבחורצ'יק

הוא אמר לרב סתיו:"אתה לא רב" תשמע את ההקלטה - אקטואליה וחדשות

ולגבי המטומטם זה נאמר על אדם אחר שביזה לא רק את הרב סתיו,אלא גדול הרבה ממנו,גאון ישראל וקודשו זצוק"ל ואין שום היתר לחזור על דבריו וההוא באמת לא רק מטומטם,אלא מה שאתה רוצה תאמר עליו.ותוסיף עוד.אבל אין לי שום רצון חלילה להעלות כאן את הדברים [גם לא באישי אגב] קראתי אותם והזדעזעתי,אותו האיש פוטר מהתחנה לבסוף! כניראה שגם התחנה הבינה שנעשתה כאן נבלה.[או שפשוט התגובות היו חמורות מספיק,ולזה אני קורא]

אני אשמח על דיווח, כי כנראה לא ראיתימרדכי
אני מוחה נגד "רבנים" המתקרים "חרדים"אלעד
ומתירים לצאן מרעיתם להשתמש בפלא לא כשר שלא לצרכי פרנסה, עם או בלי חסימה.

ספרו לנו - על מה אתם מוחים?
שרשור המחאה השלם!
אני מוחה עלטוביה2

מצב גידול החסה בשטחים

ולעצם הנושא של פותח השרשור

אני אישית חושב שההתנהגות של אותו שדרן היא ילדותית ומפגרת. אבל היות שהרב סתיו גרם לעצמו להיות "מוקצא" בעיני הציבור הזה הרי שהוא עצמו גרר את ההתנהגות הזו

שוב,זו לא התנהגותבחורצ'יק
שדרן נורמאלי יודע להתמודד עם מרואיינים מוקצים ולא מאבד את הצפון כשהוא מראיין שהוא נפשו.
ודיי לליצנות הדוחה אלף תוכחות.ב"ה יש תגובה בריאה בתקשורת הדתית לאומית שעסקה במחאה.
ברצינותטוביה2

אף אחד לא חשב שהוא שדרן 'מקצועי'

מה שכתבתי לא היה בתור 'ליצנות' אני באמת חושב ככה 

התגובה הזו היא לא באמת בריאה לדעתי. יש גם ככה יותר מידי 'דם רע' בין הציבור הד"ל לציבור החרדי ולא כל רב לא ממש איטיליגנט שנגרר למריבה (והרב סתיו היה צריך לדעת שלשם זה ילך או אם הוא ממש אאוט הוא היה יכול להתיעץ עם האח החרדי שלו) צריך ללבות את האש העני זה לא בריא ולא משתלם

אף אחד חא חשב שהוא שדרן מקצועי?ותן טל
ספר את זה לקול חי שהסכימה לשלם לו יותר מקול ברמה (הוא בערך הקים את מחלקת החדשות בקול ברמה) כדי להעביר אותו אליהם...
בציבור החרדי מימרן נחשב שדרן על...יש כאלו שמאזינים למהדורה רק בגלל שהוא מגיש אותה.
^^^ לצערי זה נכון.הוא השדרן המוביל אפשר לומרבחורצ'יק

בציבור החרדי.

זה לא מעיד על איכותו הרדודה כשדרןטוביה2

אלה על אכות (ותרבות הצריכה-צווחה) של שומעיו

לא מסכים איתך. כשדרן הוא אכן גם יש לו את הקול המתאים,ותן טל

וגם יש לו ידע רחב בנושאים פוליטיים ואחרים שעליהם הוא מראיין ומתייחס, ופחות או יותר זה מה שנדרש משדרן ומגיש תוכנית אקטואליה (לא ידע מעמיק יותר מידי, כי אז עם כמות הנושאים שהוא צריך להקיף מידי תוכנית הוא יטבע, וגם את הציבור זה ישעמם - אלא ידע רחב גם אם לא עמוק, על הנושאים עליהם הוא מדבר.

וכל זה לא באמת משנה, כאשר שדרן טועה ושוגה בלשונו, בטח בשידור חי כשאין אפשרות לערוך ולהתנצל במקום, ולמנוע הפצת הדברים המבישים - עליו להתנצל שוב בשידור חי, לפני אותם מאזינים ששמעו את ההכפשות שלו על הרב סתיו. מי שטועה צריך לבקש סליחה, כמה פשוט ככה נכון.

שדרן ש'טועה' ברמה כזו זה לא נסלחטוביה2

אלה אם כן הציבור שלו אכן ללא תרבות צריכה של רדיו

הוא שדרן מוכשר ביותר+mp8
גם אם התנהג בגסות רוח זה עדיין לא פוסל את כישוריו.
מה מצב גידול החסה שאתה מוחה עליו?סמיילי...

זה לא שרשור מחאה על הכול זה על נושא מסויים.סמיילי...

יש דעות הלכתיות שונות משלך. גם הלל הזקן לשיטתךותן טל

"הוסיף גויים לישראל".

העובדה היא שיש שיטות הלכתיות שמתירות גיור קטינים בצורה כזאת - הניסיון שלך (בלי שאת מבינה על מה את מדברת) לקרוא להם בכל מיני שמות ולהוזיל מכבודם - לא מתאים ולא ראוי.

הבהרה: הודעתי זאת יועדה למגיבה שהודעתה נמחקה.ותן טל

זו דוגמא לאשכולות שצריך למחוקגורודנא

בגלל שיש בה פנינים כמו "טינופת" "רשע", "צחנה", "מטומטם". מה זה פה, שוק התקווה? 

ובלי קשר, כל היום מבזים רבנים גדולים בהרבה ממנו (וסתם כך, גם את הקב"ה ואת התורה - לא שאכפת לכם מהם) ברשתות חילוניות ממלכתיות, ואף דת"ל לא פוצה פה ומצפצף. אז תחשוב שתחנה ש"סניקית = תחנה חילונית ותנוח דעתך וקצפך.

שומו שמיים, מדתיים וחרדים אנחנו מצפים יותר מאשר מחילונייםותן טל

וחושבים שיש יותר תועלת אם נמחה כי הם קל להם יותר לעשות תשובה כי בינכו הם אוחזים בתורה ובמצוות - זה עד כדי כך קל בעיניך?

(חייב להגיד שלגבי שימוש במילים "מטונפות" אני לא השתמשתי בשירשור הזה. אם אתה חושב שמשהו לא ראוי תעשה דיווח למנהלים בתחתית ההודעה).

אני בהחלט מצפה יותר משדרן רדיו חרדי, מאשר משדרן רדיו חילוני ששבוי בתרבות המערב כל ימיו...אני לא מתנצל על כך. אומנם אני ממש אשמח וארצה שהשדרן החילוני יחזור בתשובה, אבל כאשר אדם ירא שמיים מתבטא כה כלפי רב, בהחלט יותר כואב לי.

אל תצפה לכלום ואל תזדעזעגורודנא

רבו של מימרן (הרב עובדיה) פסק את מה שפסק על הרב סתיו, וזכותו ללכת בדרכו של רבו.

מבחינתך זה לא אמור להיות שונה מרדיו חילוני. אז חלאס להזדעזע ולהתבכיין - אל תגיד לי שאתה לא מקשיב לרשת ב' או לגל"צ בגלל רגישויות דתיות (אם יש לדת"ל בכלל רגישויות דתיות אם זה לא נוגע להתנגדות לרפורמה בגיור ולעוד פרצות בדת)

זה שונה ששדרן יאמר לרב בשידור רדיופוני חי !בחורצ'יק

מינימום אנושיות! לא יהדות! לא ירא"ש! לא נימוסים גבוהים ! אנושיות!!!

טול קורה. אנושיות לא מחייבת מתן תארי כבודגורודנא

אנושיות כן מחייבת לא לגדף ולקלל כמו תגרן בשוק או ערס במשחק כדורגל - ואת זה אתה עשית, לא מימרן.

תואר רב לרב,אינו תואר כבוד.אלא תואר בסיסי.בחורצ'יק

מי הרב שלך? אתה גרודנאי? הרב שמואל אוירבך? אם לא אקרא לו הרב,כאשר ה'שונאים' לא קוראים לו הרב,אתה מרגיש ש'סתם לא העניקו לו תארי כבוד נחמדים' ?  או שזו פגיעה ממש?!

ושוב אומר לך,לא משנה אם תחזור על השקר זה לא יתפס כי אני כאן לתקן אותך: לא גידפתי קיללתי כמו תגרן בשוק או ערס במשחק כדורגל, המילים שהשתמשתי רחוקות מאוד מהלקסיקון של הטיפוסים הללו שהזכרת.

אלו מילים מכובדות.גם אם חריפות.

חובבן.

טינופת-טינוף מילה נקייה לגמרי שמתארת את ההיפך מניקיון. חז"ל משתמשים בה.

צחנת רדיו-משחק מילים עם 'תחנת רדיו' .המילה צחנה גם היא מסמלת אי-נקיון והיא מילה מכובדת ונקייה לגמרי!

טמטום-גם היא מילה מכובדת שחז"ל משתמשים בה.

רשע-כנ"ל.

וכפי שאמרתי ורמזתי  כבר הרב שאתה כ"כ מסתמך עליו בשרשור הזה,השתמש במילים כאלה והרבה יותר חריפות מהן.

אז אנא כבד אותנו הקוראים ואל תתייחס אלינו כאל טיפשים שנקנה את הציורים המזוייפים שלך על דבריי.

רבו של מימרן גם אמר בית של גויים והתבטא בצורה חריפה נגדותן טל

הציונות הדתית בכל מיני פעמים - האם זה אומר שמימרן צריך להגיד את זה כעת בחדשות בשידור חי?

מצטער - אם הוא אומר את זה אז אני מוחה ומוחה נחרצות ואפעל כמה שאני בכוחי, כדי שיטפלו בזה.

לא משנה מה הרב עובדיה אומר, משנה איך השדרן מתייחס בשידור חי רלב שהוא בעצמו העלה לתגובה בנוגע לדברים האחרונים.

אם הוא לא סובר שהוא רב, שבכלל לא יעלה אותו לשידור - או שיגיד את זה מראש לרב סתיו לפני השידור שהוא לא חושב שהוא רב, ואז הרב סתיו לפני השידור יחליט לא לעלות.

תוך כדי שידור לדבר בבוטות כזאת זה מכוער.

אני לא חייב לך דין וחשבון על הרגישויות הדתיות שלי. אני מאמין שהבהרתי מספיק טוב למעלה למה זה נתפס בעיניי חמור יותר מפיו של שדרן ירא שמיים מאשר שדרן חילוני. כאשר אני מאזין במקרים מסוימים לרשתות החילוניות אני לא מצפה מהשדרן החילוני לנהוג לפי התורה והמצוות, וכאשר לא מתאים לי אני מכבה/מעביר תחנה.

השדרן החילוני לפחות לא מתיימר לכבד תלמידי חכמים ותורתם.

מימרן לא שואל ממך רשות מה לומר. הוא לא חייב לך כלוםגורודנא

כמו שאתה לא שואל אותו. הוא לא נמצא באותה פלנטה איתך בהשקפה.

אם יש לך רגישויות דתיות, אתה מוזמן לא להקשיב לרדיו שאין עליו הכשר של בד"צ צהר. תקשיב לרדיו בו מותר לחרף מערכות אלקים חיים ולכפור בכל היקר והקדוש ליהדות, אבל אל תקשיב לרדיו בו מותר לשלול תואר רבני מרבנים שאתה אוהב. ואז לא תפגע ולא תלך לבכות לאמא.

לא . זו רשות השידור.לא המערב הפרוע!בחורצ'יק
עבר עריכה על ידי מרדכי בתאריך כ"ו באב תשע"ה 06:11
אין רשות לשדרן,לעלוב ברב בישראל בשידור חי לאזני רבבות. ואם הוא עשה זאת מקווה שיפוטר.או לא יודע מה.שימצו איתו את הדין.
אני לא וממש לא צהריסט [ומוזמן לקרוא את דבריי שנמצאים בחתימה,ובכלל,כדי להבין זאת] ואינני זקוק לבד"צ צהר בשביל ששדרן יתנהג בהגינות ויכבד את המקצוע.
זו לא רשות השידור, זו הרשות השניהגורודנא

ושם יש חופש הרבה יותר גדול מרשות השידור. מותר לו לא לכנות את הרב סתיו בתארי כבוד, כמו שמותר לנתן זהבי לקלל את כל העולם כולו ואישתו בלי שפאשיסטים אלו או אחרים יסתמו לו את הפה.

אז אני "פאשיסט" ששואף לסתימת פיות מטונפות.בחורצ'יק
עבר עריכה על ידי בחורצ'יק בתאריך כ"ו באב תשע"ה 01:10
אם זה (ההתנהגות של מימרן) חוקי לא יודע.אם הרב יכול להגיש תביעת דיבה וכל כיוצ"ב אינני יודע,אינני משפטן.אך מחובתי למחות.וכפי שהזכרתי,שדרן אחר באותה תחנה על פה שהיה צריך להיות סתום פוטר. כניראה שבכל זאת זה לא המערב הפרוע.
ברור שאתה פאשיסטגורודנא

אבל גם בצד השני יש פאשיסטים. למשל כאלה שרוצים לסתום את הפה לרב סתיו שמבחינתם הינו רפורמי וכופר.

ברגע שאתה מצדד בסתימת פיות אלימה לצד אחד, אתה מאבד את הזכות המוסרית לטעון משהו כלפי הצד השני (וכלפי מה שעשה מימרן בפרט).

מה הקשר "מותר", מה אמרתי שצריך לאסור אותו???ותן טל

לו מותר הלגיד את זה ולי מותר למחות נגדו ולמחות מחאה חזקה ולנסות להביא המונים כמוני שימחו נגדו ויקראו לפיטוריו. זכותי המוחלטת.
לא אתה תקבע לי לאיזו תחנת רדיו אני אאזין, תודה רבה

פאשיסט? בנתיים נראה שהבריון כאן זה אתה... אני מוחא מחאה לגיטימית, וזאת זכותי המלאה. אתה מנסה לשלול את זכותי למחות.

בחורצ'יק טען שצריך לסתום את הפה. וטען שאולי זה אפילו לא חוקיגורודנא

שלא לתת לרב סתיו את תארי הכבוד הראויין לו.  צוחק

יכול בהחלט להיות שדבר שהעלבת רב בשידורבחורצ'יק
עבר עריכה על ידי בחורצ'יק בתאריך כ"ו באב תשע"ה 08:57

חי זה כמו דיבה או משהו.אמרתי אינני משפטן.את התגובה המשפטית אם תבוא כזו נשאיר לארגון צהר.
אני עושה את שלי ומוחה,כמוני התגייסו יתר האתרים הדתיים כולל הערוץ שדיווח בכותרת : חוצפה בשידור חי
אני לא מבין את ההתנפלות שלך , תמיד כאשר לדעת החרדים אחד מהגדויילים לא קיבל את הכבוד הראוי הם מרעישים על זה.
וכן החילונים.אם לא תכבד את הנשיאו יגידו שאתה מסית.
מה אתה רוצה ,לא הבנתי.
אתה הזוי עד בלי דיגורודנא

למה? אם אין תשובות אתה נצמד לדמגוגיה?בחורצ'יק
עבר עריכה על ידי בחורצ'יק בתאריך כ"ו באב תשע"ה 13:32

אתה לא באמת משווה אותו לגדולים החרדים??טוביה2

שגם אותם סופרים רק כשזה נח

ע"ע היחס לרב שמואל אוירבך או לחילופין לרב שטינמן ע"י העצניקים

לא הבנת מה אתה שואל.בחורצ'יק

כתבתי שני דבריםטוביה2

1 ההשוואה בין ה'גדוילים' החרדים לרב סתיו - קצת מוגזמת

2 גם על הגדולים שלהם הם מדברים ככה כשהם מרגיזים אותם

נכון..ומה שטענתיבחורצ'יק

לו.שגם החרדים משתוללים כשפלג שני מבזה את הגדויל מהפלג הראשון,אז למה הוא מתנפל עליי על שאני מוחה על כבוד רב מהציונות הדתית.

ב' אינני נכנס להשוואות מי יותר גדול.היחס דומה.רב מהפלג שלך כנגד רב מהציבור שלי. וראה את יתד שגם רבנים כמו רבינוביץ שהוא מבוגר יותר מהרב קנייבסקי ומהרב שמואל אוירבך וגם אני חושב גדול מהם בחכמה-גם הוא זוכה להכתב סתם "נחום רבינוביץ" שזו חוצפה ואפיקורסות!

ושוב,זה פחות חוצפה מאשר לומר את זה לרב בפנים בשידור חי ברדיו.

הרב רבינוביץטוביה2

ויתד באופן כללי - זה באמת סיפור אחר (לכיוונים מנוגדים כמובן)

אבל ההשוואה של הרב סתיו היא באמת מגוחכת (ודרך אגב לא ראיתי יותר מדי הזדעקויות בציבור החרדי על פגיעה בת"ח - לפחות לא מאז סיפור הלבן לפני כמה שנים טובות)

אני דווקא לא חושב.בחורצ'יק

אינני רואה הבדל בין שדרן רדוד חילוני לבין זה החרדי.ואמחה על שניהם!

אבל שוב כפי שהזכרתי,ולא שמעתי דבר כזה בתקשורת החילונית.ואני בהחלט מאזין לה.

אז אתה מקשיב לרדיו חילוניגורודנא

ומעולם, אבל מעולם, לא שמעת שום פגיעה שם בכבוד התורה, הקב"ה או רבנים כלשהם. 

אתה מדהים, לא פחות. מדהים.

חזרתי על דברייבחורצ'יק

בהודעה שמתחת, לא שמעתי דבר כזה דהיינו :"יצא לי לשמוע את הרב דרוקמן מרואיין,את הרב אבינר,ואף שדרן חילוני לא אמר להם "אתה לא רב!" "

נו, לרבנים כאלה אין לחילונים שום סיבה לא להחניףגורודנא

מן הסתם אתה לא מחשיב לבעיה את הגידופים שחטף הרב ליאור מירון דקל, או הרבנים שפירא ואליצור שחטפו גידופים נוראיים על תורת המלך. או סתם כפירה נגד הקב"ה והתורה שאפשר לשמוע בכל זמן מן הזמנים בכל תחנה חילונית (כן, אני יודע - מבחינתכם הקב"ה אינו רב, הוא סתם מושג מיושן ששייך לפונדמנטליסטים פסיכיים שלא התקדמו לעולם הנאור)

אתה מקשקש הנה הרב דרוקמן ואין צ"לבחורצ'יק
הרב אבינר מתנגדים לבד"צ לגיור.
ובכלל הרב אבינר ידוע בעמדותיו שלא מתאימות להם.אז זו דמגוגיה בשקל.
ושוב,אינני אחראי לכפירה שיש בתחנות הרדיו. לחילונים יש ולחרדים יש למה אתה מזכיר רק את החילינים? אצל החרדים כמות השטויות בשם התורה היא לא נורמאלית.אבל אין לי מה לעשות עם זה ואני לא אכתוב 'מחאה' על זה.
אולם על ביזוי רב בצורה בוטה כזו בשידור חי אגיב.ולא שמעתי דבר כזה על הגאון הרב ליאור.
אתה משום מה עושה את עצמך לא מבין והולך איתי סחור סחור
לכל קיצוניות תמיד יש יותר קיצונייםגורודנא

ברור שיש דברים מאוד לא תקינים בביה"ד המיוחד לגיור אם 90% מהגיורים שם נגמרים בחזרה מוחלטת לאורח חיים גויי מיד אחרי הגיור. יש כאלה שזה לא מספיק להם ורוצים גיור עוד יותר זריז ועוד פחות קפדני. יש גם רפורמים שבכלל זורקים מים קדושים ונגמר הסיפור. אבל זה שיש יותר קיצוניים ממך לא אומר שאתה לא קיצוני

הרב אבינר.רואיין בעניין בתי דריינוף.לא מזמן.בחורצ'יק

וגיורי הרב דרוקמן שליט"א שזה "הרב דרוקמן" ולא ר' דרוקמן כפ שכתבת,הרב עובדיה תמך.וגם עליו יצאו

יש עניינים הלכתיים.הרבנים פוסקים.פוסלים יוזמות מזיקות.ויש את האידיוטים מסביב שקופצים משמיצים ומרדדים.

כאילו שליתד [ע"ע] אכפת מהרבנות הראשית.

הבד"צ של הרב סתיו גרוע כמו הבד"צים החרדיים.את הבד"צ של הרב רבינוביץ' צריך לסגור כמו את של הרב קרליץ.

בשוק התיקווה לא משתמשים במילים כאלהבחורצ'יק
עבר עריכה על ידי בחורצ'יק בתאריך כ"ה באב תשע"ה 23:46

יש הבדל בין מילים חריפות,לבין קללות גסות המילים האלה מכובדות לגמרי!. מילים כאלה אגב,ויותר חריפות מהן תשמע גם אצל רבנים -בטח ששסניקים אגב,גם מהשורה הראשונה,הכי ראשונה שגם לי יש כבוד אליהם.  ואם יש בך מעט יושר,אתה מכיר בעובדה הזו.אז אנא בלי דמגוגיה מיותרת.

לגבי התחנות החילוניות ,מעניין.. יצא לי לשמוע את הרב דרוקמן מרואיין,את הרב אבינר,ואף שדרן חילוני לא אמר להם "אתה לא רב!" זה קיים רק אצל החרדים,כניראה שחרדים ותקשורת לא הולך יחד.

שדרנים חילונים\שמאלנים קיצוניים מחניפים לרבנים מטעםגורודנא

חובבי גיורים מזוייפים, מגרשי יהודים ומכשילי הרבים בכריתות. הם עובדים למענם, למה שיגידו להם משהו רע?

אני מדבר על רבנים אמיתיים שאשכרה אומרים דעת תורה בלי מורא. את רבני הימין למשל מגדפים ברשתות חילוניות על בסיס יומי.

שוב, הם יכולים לומר מפה ועד הודעה חדשה:"רבני הימין המסוכניםבחורצ'יק

"הרב מסית ועוד ועוד..

אבל מעולם לא שמעתי יחס כזה לרב בשידור חי.

דווקא בתקשורת החילונית זה נפוץ מאודמרדכי
בס"ד

אפילו בגלי ישראל (שמשום מה מהרו גם למחות על זה, מה שלא נעשה כאשר רב הושמט שם מהרב אליהו).
רגע רגע לא הבנתייוני
הוא אומר שהוא לא מחשיב את הרב סתיו לרב- אז הוא טינופת רשע צחנה חובבן?

או שהוא אמר עוד דברים |לא מעודכן הערב|
בגדול אמר על דבריו בשידור חי שהם דמגוגיהותן טל

ואז לטענת הרב סתיו שאי אפשר להעלות רב בישראל לשידור ולכנות דבריו דמגוגיה, החזיר לו מימרן באמירה ש"אתה לא רב". הרב סתיו שמע את זה, אמר עוד כמה מילים על כך שזה לא מתאים, וניתק את השיחה.

אתה יכול להקשיב לקטע הספציפי באתר קול חי הם העלו את זה לשם...

(אבל לא את כל השיחה עם הרב סתיו.

לא שמעתי את זה, אבל זה נשמע כמו גאוותנות מצד הרב סתיוגורודנא

אני רב אז אסור לך לומר על דבריי שהם דמגוגיה. מעניין אם הוא היה מעז לדבר ככה לשדרן חילוני

לא זה לא היה ככה בדיוק...ותן טל

נסה לחשוב על מצב דומה אבל הפוך של רב חרדי מול שדרן דתי לאומי שהשדרן אומר על דבריו דמגוגיה.

יש דרך להתנהג לרב שאתה מיוזמתך מבקש שהוא יעלה לשידור.

לרב יש דעה הלכתית שאפילו היא לא רק שלו אלא נסמכת בדעות של רבנים גדולים בדורות האחרונים - כן, גם אם לא "כל הדעות" הן כאלו.

רב כזה, שפוסק ככה, להתחיל להגיד על דבריו שהם דמגוגיה כדי לברוח מהעובדה שזה עניין הלכתי - מצטער, זה באמת לא שייך.

ובכל מקרה היהרות של השדרן להגיד לרב סתיו בפנים, מול אוזניהם של עשרות אלפי מאזיני התחנה החרדית המושמעת ביותר כיום - ש"הא לא רב" - מצטער, אם כבר הייתה דמגוגיה בשיחה הזאת, זה של השדרן.

וזו לא רק דמגוגיה,אלא חוסר מקצועיות משוועבחורצ'יק

הרב סיפק לך ראיון,כידוע זה הזכות של המראיין ולא של המרואיין [אני זוכר מצב דומה אצל שדרן זה עם הרב אמסלם.גם כן התחיל השדרן להשתולל,הרב אמר לו :ביקשת ממני להתראיין הבטחת לי שלא כך וכך" בקיצור הצליף בו כמו שצריך -מצטער שאינני זוכר מילה במילה זה היה לפני כמה שנים טובות.] וכשאתה משתמש ברב,ואז בועט זה גועל נפש,וחוסר מקצועיות משווע פשוט! חוץ מכל המובן הדתי והלכתי והמוסרי..וכ'ו וכ'ו.

העניין הוא ששדרנים צריכים לדעת את מקומם.ותן טל

שדרן יכול להקשות קושיות על המרואיין, בהחלט, זהו תפקידו - אבל זה ממש לא כולל להתחיל לחוות דעה על המרואיינים שלו, בטח בשידור חי ובטח בהפתעה גמורה למרואיין, ובטח כאשר מדובר ברב שלפתע "שוללים" ממנו את תואר הרבנות.

מר מימרן, על תקן מה העלתם את הרב סתיו לשידור? על תקן ארחי פרחי שרוצה להגיד משהו על גיור? אז למה העלתם אותו ולא אותי, לדוגמא?

העלתם את הרב סתיו כי הוא רב עיר בעל ידע גדול בהלכה שיחד עם עוד שני רבני ישיבות מובילים בציונות הדתית הקים בית דין לגיור שפועל לפי ההלכה, גם אם בדעות שלא מקובלות על רבניך - ואתה רוצה לדון איתו על זה. מזה לא נשמע שאתה הולך באמצע הראיון "לשלול" ממנו את תואר הרב שלו.

זה לא תפקידו של שדרן. תפקידו להקשות על המרואיינים ולהוציא מהם את דעתם המזוקקת בבהירות לציבור, לא להצליף בהם בשבט לשונו. זאת לא שיחה פרטית בינו לבין הרב סתיו.

כמו שאמרתי רייטינג,דמגוגיה וצביעות.בחורצ'יק

תת רמה.

הוא אמר לרב סתיו:"אתה לא רב" תשמע את ההקלטהבחורצ'יק

פגע ברב בישראל בשידור חי ברדיו,זה חובבן-זו הרמה שלך עם המרואיינים שלך,לוקח את שלך ובועט?! אבל זה גרוע יותר,כי אדם כזה שאין לו טיפת ירא"ש או מסוריות אנושית בלבד הוא טינופת!  צחנה-זה משחק לשון עם תחנה.

אז? יש לך עור דק? מפחד לאבד את האמונהגורודנא

כי שדרן רדיו אמר שהרב סתיו אינו רב? 

מרגיש צורך פסיכולוגי עז לקלל ולגדף עד לאן שיד החירופין מגעת, כי זה בדיוק מה שירים מעלה מעלה את כבודו של הרב סתיו?

עיין לעילבחורצ'יק
עזוב אותו, בחורצ'יק. הבנתי כעת שהוא לא שווה תגובהותן טל

שיענה עניינית לי ולך, ואז נראה אם יש טעם לענות לו.

אולי זה ממה שצוונו מנהלינו "אל תאכילו את הטרול הגדול"

קשה כבר בימינו לדעת מיהו טרול ומיהו לא אבל ניק שנפתח לפני ימים בודדים..אפעס...משהו פה מריח לי בעקבות אירועים מסויימים

מה שהכי מוזר, שאנשים מוכנים לסמוך על דעת מיעוט שלחסדי הים
אחרונים, כדי לעשות גיורים שלפי הדעות המחמירים זה מטמא את כל כלל ישראל, ואותם אנשים מזדעקים כאשר אדם סומך על מיעוט של רבנים כמו הרב עובדיה יוסף לשלול תואר רב מאדם יחידי.

איפה ההגיון בזה?

אז שיתבטאו בצורה דומה על החזו"א והרב שטרנבוךבחורצ'יק

אולי? שיגידו "החזון אישה" ניראה אותם? הולכים אחרי הרב עובדיה ? אז עד הסוף.אבל לא ! אלו שסניקים מה שנוח עושים וצועקים מרן מרן מרן וכופים הר כגיגית את מרן .ומה שלא נוח? כלום! 

עיין שיעור הפאות הנכריות בציבור הש"סי

עיין היתר מכירה בציבור הש"סי

את אלה העליתי תוך כדי כתיבה רק לדוגמה.אם אחשוב אני בטוח שאמצא עוד.

טול קורה מבין עיניך -אותו הרב עובדיה בעצמו הכשיר את כל גיוריותן טל

צה"ל והרב דרוקמן, שאותם חרדים קצפו עליהם, וברגע שהרב עובדיה אמר משהו היה הרבה יותר קשה להם לצאת נגד... (למרות שלאשכנזים פחות הפריע שהרב עובדיה סמך ידיו על כך).

יש הבדל בין מה שאתה כאדם פרטי (אתה = שדרן רדיו) חושב על רב כזה או אחר, בעקבות דברי רבך - לבין מה שאתה יכול ומותר לך לעשות בתור השדרן המוביל של תחנת הרדיו החרדית המובילה בישראל כיום (נתונים רשמיים) - בזמן שמיעת שיא, רייטניג הגבוה ביותר של התחנה במהלך היום, להשמיץ ככה רב בשידור חי בלי להודיע לו מראש בשיחה מקדימה עם המפיק: " תדע לך הרב סתיו, שאבי מימרן לא מחזיק ממך כרב ואין לו בעיה להגיד את זה בשידור - אז תבחר אם בא לך לעלות לשידור או לא". אם היו אומרים את זה מראש לרב סתיו ברור לי שהוא לא היה עולה מראש לשידור.

ככה בשידור חי בשליפה להגיד דברים מבזים כאלו - סלח לי, זוהי לא דרכה של תורה ואין לי ספק שגם הרב עובדיה לא היה חותם על זה, ג-ם אם הוא לא חושב שרב כזה או אחר ראוי לתואר כזה או אחר.

בטח כאשר כל הדיון היה על כבודה של הרבנות הראשית וכו' - מימרן מגן על הרבנות הראשית ביד אחת וביד שניה רומס אותה כאשר הוא מזלזל בתארים שהיא נותנת לרבנים??? מישמע כדבר הזה? הרי זאת צביעות.

ועדיין יש הבדל מהותי מאוד בין הקלה בצורך לקבלת מצוותalezish

לממש מינימום בקשה והעלמת עין, שזה הרב דרוקמן

[כיום דורשים מהם ידיעת הבסיס לשמירת יהדות, לא משנה אם ישמרו
מתלוננים על למה אנחנו צריכים בכלל ללמוד את זה]

לבין גיור קטינים שהרבה פוסקים אומרים שאפילו למפרע הוא לא חל

זה סקאלה אחרת לגמרי, את זה הרב דרוקמן לא מכשיר, אז הרב עובדיה?

הרב דרוקמן כן מכשיר את זהטוביה2

לפחות למעשה ואני מכיר אישית מקרה כזה

פעם בודדת מותרalezish

הרבה אמרו שמותר, אבל יצאו נגד אלו שהתכוונו לעשות את זה בתור נוהל

פרטני זה בסדר

סיטונאי פחות

תשמע אנשים שם שמדברים על זה שנבוא לבי"ס ונעביר סדנת גיור לכל הגויים

זה שטות. כולנו יודעים שרק מי שבכלל יהיה מעונייןותן טל
בגיור יגיע לנתגייר.
נכון, יעמידו בפניהם את האופציה והם יחליטו אם ללכת על זה ואז זה יתנהל על פי ההלכה (כל מקרה לגופו, טוב?). וזה בסדר גמור וגם טוב שהאופציה תעמוד בפניהם כיוון שיש מציאות - הם כבר כאן בישראל. מעורים בישראלים וגם יחיו בעתיד עם יהודים בחיי זוגיות. כדי שלא תהיה כאן מגמת התבוללות אדירה, אם ניתן להציע את האפשרות לגיור קטין ככה, שלומד בחינוך דתי ובהחלט יש סיכוי לא רע שיהיה דתי גם בעתיד, אז כן, אפשר בהחלט לסמוך על הדעות האלו שמתירים גיור קטינים ככה. וניסיון להגיד שהפוסקים שפסקו ככה לא פסקו לפי ההלכה הוא ממש חמור מי שמנסה להגיד זאת.
בנוסף, אני בהחלט סומך על הרב רהינוביץ וגדלותו בתורה וכן הרב ראם הכהן וכו'. ישבו שם בבתי הדין דיינים מאוד חשובים ורציניים. גם אם לא מקוהלים על כולם - אז מה?? הרי גם כיום כמעט אף גיור של הרבנות לא מתקבל אצל החרדים והם לא יתחתנו עם גרים כאלו אלא מקסימום יציעו להם שוב לעבור גיור בבית דין הפרטי שלהם! שמעתי באוזניי רב בעבר שהתבטא במילים האלו ממש. אז ממילא גם גיורי הרבנות לא מקובלים על כולם אז מה פתאום הנזעקות להגן פתאום על הרבנות..? בקיצור צביעות חרדית.
במקרה עליו דיברתיטוביה2

אפילו לא הציגו את זה כבחירה אלה יותר כמו ללכת לילד (שתופס את עצמו כיהודי חילוני שההלכה לא מחייבת אותו) ולשאןל אותו לפני טקס הבר מצווה בכותל "נכון שאתה רוצה להיות יהודי"

תנחשו מה הוא ענה

מצטער אבל אני לא יכול להגיב למקרה ספציפי שאני לא מכיר ושאתהותן טל

גם מציג בצורה מסויימת מאוד, שלא ברור לי אם התכוונת שזה נעשה ככה בצורה של הכותל וכו' - בקיצור, אין לי שום דרך להתייחס לזה, בטח לא כאשר אני לא שומע את הצד השני.

בכל מקרה אני מאמין שרבנים חשובים ונכבדים כמו הנזכרים מעלה, ואין צורך לחזור על השמות - הם לא כאלו שרוצים להחטיא את עם ישראל. הם סומכים על הדעות ההלכתיות שלהם. אתה לא. מחלוקת הלכתית זה הכל. מעבר לכך לא אתייחס למקרים ספציפיים שאיני מכיר...

האמת היא שזה ממש היה הסיפורטוביה2

אבל אני מבין את חוסר היכולת שלך 'לסמוך' על המקרה הספציפי ההוא

הבעיה היא שאני שמכיר את אותו המקרה ממש לא יכול לסמוך על גיורי הרב דרוקמן (אני כמובן לא חושב שזה במטרה להחטיא ח"ו וכנראה מתוך שיקולים שונים למשל שילד כזה עלול לראות בעצמו יהודי גם אם לא יגויר וכו' ולכן רצוי לסמוך על זה בשעת דחק גדול וכו')

שאלתי לגבי דעתכם, שזה נראה כסתירה. עדיין לא הבנתיחסדי הים
תשובתכם. הרב עובדיה בעצמו אמר את זה ברבים בשידור לווין, אז מה הבעיה שתלמידיו לא יקראו לו רב ברבים. הרי הם סומכים על דעתו. אם להתיר גרים לכלל ישראל סומכים על דעת מיעוט, אז גם הוא סומך על דעת רבו (גם אם היא בדעת מיעוט) לשלול ממנו תואר רב.

אני שואל על דעתכם, שיש בזה סתירה, שאתם נבהלים כאשר תלמיד הרב עובדיה שולל ממנו תואר רב, הרי יש לו על מי לסמוך. (אני לא נכנס לדעה של אבי מימרן, שכמו שציינת אולי יש בזה סתירה. הרי הוא לא פה בפורום)

[דעתי גם מתוך בירור ההלכה, וגם מתוך התבטלות לדעת רוב הפוסקים, שח"ו להכניס גרים כאלו לעמ"י. לגבי הרב סתיו, אני מתייחס אליו כרב כדעת רוב הרבנים, על אף שאינני מכירו אישית. בדעתי האישית אין סתירה. אני שואל על דעתכם.]
ראית את תגובתי?בחורצ'יק

חוץ מזה, אנו יודעים שלהם אין ממש יחס ראוי לת"ח גם גדולים מהרב סתיו.ידוע.

אך זה שונה לגמרי כאשר אתה מטיח את זה לרב בפנים בשידור חי,רק  לשם  ההתלהמות הקטנונית והבזויה! זה לא מראיין ולא שדרן רדיו מצטער..

באמת חוצפה וגסות רוח מצידו+mp8
גם אני לא מסכימה עם דעותיו והליכותיו של הרב סתיו- אבל דרך ארץ בסיסית וכבוד מינימלי לרב בישראל- חייב להיות.
הנה למשלבחורצ'יק

בצואתון יתד ("יתד  תהיה לך..וניקת את צאתך")

כבר הרב רבינוביץ' בלי רב

CMG1fGZUEAAYf9H

אבל יתד הוא כבר ידוע ומצדי זה לא אותו דבר כמו לומר לרב בפרצוף קבל עם ועדה בשידור חי.

[מתייחס גם לגורודנא-שניסה לעשות הקבלות בין דיבורים לא מכובדים בתקשורת לבין בפנים של הרב בשידור חי ברדיו.אז לא! זה לא אותו דבר,וגם אם הז כתוב בעיתון החרדי הידוע לשמצה היתד]

קשה לא להבין אותםטוביה2

כשרב שהיה שותף מרצונו בגיוס כספים לשיפוץ כנסיה רוצה להקים מערך גיור חדש כי הנוכחי (שגם ככה הוא גבולי) מחמיר מידי

ד.א בדיוק כמו אותו פוליטרוק יתד ידוע כחבורה של גסי רוח ואין צורך להתרגש מהם בלי קשר לשום דבר

הרב רבינוביץ?בחורצ'יק

כנסיית הגפילטעפישטוביה2

(לחם דגים)

שירוש16
נקרעתי...
באמת? לא ידעתי..בחורצ'יק

אבל לא זה מה שמפריע ליתד.ואני לא בטוח שהם לא לוקחים\היו לוקחים כסף נוצרי אילו הוצע להם..

אני לא יודעטוביה2

אבל לי בכל אופן קשה להזדעק על כבודו של אחד כזה

וזה שיתד הם חבורה של גסי רוח זה ברור

יש לך מקור לעניין הזה?בחורצ'יק

תחפש בחדשות של סרוגיםטוביה2

הם עשו על זה כתבה

הנה.רבנים שמחזקים עבודה זרה בארץ ישראל. גועל נפש.י.ל.

לא פלא שהשלב הבא זה

רבנים אוספים כסף לשיפוץ כנסיית הלחם והדגים שהוצתה בשבוע שעבר

הדפסה
25.06.15 15:45  ח' בתמוז תשעה

רבנים בראשם הרב נחום רבינוביץ' יחד עם יו"ר הכנסת השיקו קמפיין לגיוס כספים עבור שיפוץ כנסיית 'הלחם והדגים' בטבחה שהוצתה בשבוע שעבר. "כשיהודים מכניסים את היד לכיס, זה מעביר מסר אחר לגמרי מאשר הסתפקות בגינוי. זו אמירה עקרונית על היהדות, כלפי פני וכלפי חוץ"

קעקוע היהדות ע"י הכנסת גויים.

חס ושלום. נקוה שזה לא נכון.ד.

יש מרחק גדול מאד בין לא לשרוף ולגנות מעשה כזה כיום - לבין "לתרום"..  תפקיד המשטרה לחפש, ולא תפקידו של אף אחד להראות כמה הוא לא אשם במה שלא עשה.

אמר בזמנו הרב מן ההר זצ"ל, שמזל שהאוסטרלי שניסה להצית את המסגד בהר-הבית לא הצליח, כי החילול השם הכי גדול, היה שעירית ירושלים היתה בונה אותו מחדש..

זה לא חילול השם.די"מ
זה חילול הציונות.
כי אז חס ושלום יתגלה שהציונות אין לה קשר עם הדת.
ואפילו ההפך.
זה בהחלט חילול ה'נקודה

בס"ד

כל יהודי שעושה עברה זה חילול ה',

ולא חשוב עד כמה  בהגדרתו הוא רחוק מהיהדות.

ציוניים הם קודם כל יהודים.

כסף של עריית ירושליים זה כסף יהודי.

אז אם חלילה כסף יהודי, ניתן על ידי יהודי לעבודה זרה- זה חילול ה' מזעזע.

ושרבנים עושים דבר כזה, לאן עוד אפשר לרדת???

הידע של אדם בהלכה לא רלוונטי אם אין בו יראת ה'.

יש רק דרך אחת לבדוק אם זה נכון או לא.איל אחר

"חס ושלום" הוא לא יישוב לקושיא.

אני לא מבין מה ההתרגשות.די"מ
הרב נחום רבינוביץ' סובר שנצרות זה לא ע"ז.
מגניב שהזדעזעת יותר ממני. .
לפי מה שהבנתי ליהודי בכל מקרה אסור לחזק את הנצרות אצל הגויי.ל.

כי לפי היהדות זה ע"ז אבל הנוצרים שעובדים את ישו אז הם בעצם עובדים את השילוש ולפי דיעות ממש בודדות זה לא נחשב ע"ז ממש.

אני מסכים עם זה.די"מ
אבל הרב רבינוביץ' לא.
אבל אין דעה כזאת בהלכה שמותר לבנות כנסיות.י.ל.

אין לו על מי להסתמך.

או שאולי יש אבל אני הבנתי שאין,אם יש לך פוסק שאומר ככה תשתף אותנו...

חבל לכלך סתם.די"מ
הרב רבינוביץ' הוא ל סצם רב חקטטן שמדבר לחא מרורות.
תפתח פעם פרוש יד פשוטה על המשנה תורה תבין מי הבן אדם.
לפני הביקור של האפיפיור ימחמשמו הוא פרסם מודעה בבשבע עם מלא מקורות בעניין.
שוב:כתבתי שאני הבנתי שאין,אולי יש לוי.ל.

אבל אני הבנתי שאין.

בכל מקרה הוא דעת יחיד

זה רק מוכיח שיש רבנים שבכוונתם להחריב את הציונות הדתיתגורודנא

למשוך אותה לכיוון הרפורמה עד שיבקע כרסה. בעיקר מדובר ברבנים מודרנים-אורטודוקסים אמריקאים או תלמידי אמריקאים.

בארה"ב המודרנים אורטודוקסים מסוגם (תלמידי הרב י.ד סולובייציק) כבר לא נחשבים לאורטודוקסים, הם כבר תומכים בהומואים בגלוי, מגיירים כמו רפורמים, הקהילות שלהם מחללות שבת ב-99%. זה מה שהם רוצים שיהיה בארץ, ולהדביק את הטומאה שלהם לכלל הציונות הדתית 

לא הייתי מכליל.הבנתי שיש שם כמה ציבוריםבחורצ'יק

חלק 'שמרנים' יותר חלק קרוב למה שכתבת..

אבל זו לא הנקודה.

מה גם שהרב רבינוביץ הוא ת"ח עצום.וחלילה להאשים אותו שזהו רצונו [כל מה שכתבת] אבל כן יש איזה רצון בשאר הרבנים שם או חלקם להפוך את ישראל לארה"ב עם מודל הקהילות זה חמור מאוד.וזה לא הדיון.

אוי תחסוך את הקשקשתטוביה2

לא אתה ולא אני רואים את עצמנו כחלק מהציבור הד"ל אבל אתה מתנהג כמו פיל בחנות חרסינה וחבל 

דרך אגב כדאי שתתנהג קצת יותר בכבוד לר' יושע בר הוא היה תלמיד חכם עצום למרות מה שאולי יצא מחלק מתלמידיו (אני לא יודע), 

ר' יושע בר?בחורצ'יק

הוא לא דיבר עליו??טוביה2

יהושע דב (בר) המכונה אצלם GB כמדומני

אני חושב ר' יוסף דב.אבל איןנפק"מ מה שכתבת נכון גם לגרי"ד זצלבחורצ'יק
עבר עריכה על ידי בחורצ'יק בתאריך כ"ו באב תשע"ה 14:41

מה נכון? מתי דיברתי עליו?גורודנא

רק ציינתי את העובדה שהאוטודוקסים המודרניים בארה"ב הם תלמידים שלו. זה כמו שצדוק ובייתוס היו תלמידים של אנטיגנוס איש סוכו.

מה שכתב טוביה.סוד השרשור הנכון.בחורצ'יק

אוי תחסוך את הקשקשתטוביה2

לא אתה ולא אני רואים את עצמנו כחלק מהציבור הד"ל אבל אתה מתנהג כמו פיל בחנות חרסינה וחבל 

דרך אגב כדאי שתתנהג קצת יותר בכבוד לר' יושע בר הוא היה תלמיד חכם עצום למרות מה שאולי יצא מחלק מתלמידיו (אני לא יודע), 

*ר' יוסף דוב סולובייצ'יק היה ת"ח עצום וצדיק המדקדקחסדי הים
בהלכה, ואפילו מחמיר בה יותר מאחרים כמו הבריסקרים.

*יש לו תלמידים ת"ח ענקיים שמדקדקים בהלכה קלה כבחמורה, ביניהם הרב צבי שכטר, שהוא אחד מהת"ח הכי גדולים בדור.

*נכון, שהיו לו תלמידים שהתחילו להביע דעות כוזבות ולהקל בהלכה בצורה לא ראויה. אבל זה בלי קשר אליו, אלא לרוח הכללית הליברלית והמודרנית שנושבת בארה"ב.

*מה שמכונה היום הציבור האורתודוקסי-המודרני בארה"ב. יש בה חלקים שונים. אתה צודק שיש חלקים שיש להם דעות מקולקלות, ורק שומרים את הדת באופן כללי ולא בדקדוקי הלכה. אבל לא הייתי נותן את הנתון ש99% מהם מחללי שבתות. נראה לי לפחות חצי מהם שומרים שבת בדקדוקה.
אנשים שלא יודעים מה קורה בארה"ב אשכרה יכולים להאמין לךגורודנא

אז ככה - הרב צבי שכטר הוא יו"ר ישיבה יוניברסיטי, מוסד שמדרדר מדחי אל דחי ומזוועה לזוועה, כשלאחרונה יש שם "פרופסורים" טרנסג'נדרים ומה לא, מסמיכה נשים לרבנות (לא קוראים להן "ראבייות" כמו אצל הרפורמים אבל המשמעות זהה). 

אבל כן, בהשוואה ליצורים המעוותים היותר רפורמים מרפורמים שגידלה האורטודוקסיה המודרנית בארה"ב הוא באמת נחשוב לסופר מחמיר (כי הוא לא מתיר לנשים להניח תפילין וכו'). אין שום רב מורדני אורטודוקסי בארה"ב שאין לו דעות מקולקלות. אפילו לא אחד. לכולם יש לפחות אחת מהבעיות הבאות: מגיירים גיורים מזוייפים, מבקרים בכנסיות, מפגינים אהדה לסטיות, מסמיכים נשים לרבנות, מתירים תפילה מעורבת. זו לא הכללה, אני אשכרה לא נתקלתי ברב מודרני נורמלי אחד.

לא מזמן צחקתי כששמעתי שאחד מהרבנים המודרנים הנחשבים ביותר, הרשל לוקשטיין, גייר הגיור מזוייף את ביתו של דונלד טראמפ, והיא ברוב תמימותה כותבת בטוויטר בשבת אבל טוענת שהיא שומרת שבת, ומתלבשת עם מחשופי הוליווד ואומרת שהיא שומרת צניעות. האורטודוקסיה המודרנית היא פשוט בדיחה לא מצחיקה, אבל מה שעוד פחות מצחיק זה שכל גרורות האמריקאים ובראשם רבני הר עציון והמסתעף מהם, מנסים להכניס לנו את כל התועבה הזאת לארץ ישראל.

אם היו פה רבנים תקיפים בסגנון של פעם, היו מחרימים ומנדים אותם, רודפים אותם עד לאן שיד ישראל מגעת. במקום זה הם זוכים לכבוד ועוד מתלוננים כשאיזה ערס ברדיו פוגע בכבודם. איכס.

אני קורא לכל מי שהיכולת בידואריק מהדרום

לתפוס את מימון ולקעקע על מצחו את המילה ״שבבניק״.

את *מימרן?בחורצ'יק

כןאריק מהדרום
תיקון אוטומטי ארור.
לא נראה לי זה דין של מצוות מחאהסמיילי...

צריך למחות בפני עושה העברה ולא בפני האחרים.

אולי פה זה מצד עברת לשון הרע ולא מצד מצוות מחאה.

טוב, נוותר על הקעקוע.אריק מהדרום

לא לשון הרע.הוא עשה את זה בשידור חי 'באפי' 'מליון'בחורצ'יק

במחאה שלי,ינזפו בו בפניו.אין לי דרך להגיע לפניו,ואין לי רצון.

בכל מקרה זה לא מצוות מחאהסמיילי...

הנה גם הרב דרוקמן עם כל הביקורת, מגנה את הפגיעה ברב סתיוותן טל

מצידו של מימרן:

/News/News.aspx/304099

ראוי שמימרן יתנצל בצורה ראויה יותר מהצורה הרפה שהתנצל בנתיים. נראה מה יעשה בתוכנית הערב... (אקשיב לה לפחות בתחילתה למרות שאני כעת לא באיזור הקליטה של התחנה, ונראה אם יחזור בו מהתנהגותו המבזה אתמול...)

והנה ממרן מצדיק את הכסף שמשולם לו- עוד רייטינגנקודה

באופן עקרוני גם בפורומים כאן לא נמנעים לעשות את זהאיל אחר

ובצורה לא פחות בוטה. זה שזה לא באותה מנגינה ועצמה, כמו מעל גלי האתר, זה עניין זניח. גם העובדה שפחות נעים לשמוע השמצה מחוץ למגזר, לפחות מבחינה סוציולוגית, גם זה זניח. 

גם כאשר אנו חלוקים בחריפות על רבנים, וזה בהחלט מותר, לא צריך להשמיץ. השמצה לפעמים נשמעת כמו פטור להתמודדות עם הדעה עצמה. אפשר להשמיע ביקורת נוקבת בהצגת דעה מול דעה, והאמת תורה את דרכה. 

תודה מרדכי
אפשר גם וגםדי"מ
גם כל מיני "מחאות" על השמצות זה המון פעמים בריחה מתמודדות עם הטענות.
הצעתי להתמודד עם הטענות ללא השמצות, איפה כאן הבריחה?איל אחר

מה מוסיפה השמצה לטענה? מעבה אותה בעוד תובנה? נותנת לה משקל עדיף? כשמישהו מזכיר שם של מישהו בלי לקרוא לו רב, זה מוכיח משהו על טענתו? 

ההשמצה עושה רושם לטווח הקצר. לעצם הבירור היא רק יוצרת רעש. 

מאמר מעניין בכיפה על מי הוא זה שמעורר את האשמרדכי
לרעיון הבסיסי אני מאוד מסכים..אדם כל שהוא

א. זו לא מחלוקת בין דתיים לאומיים לחרדים.

ב. יש כאן הסחת דעת.

[אם כי צריך להזכיר שיש גם ת"ח ראוי לכבוד בזרם הליברלי, וצריך להזהר בכבודם גם אם מנהלים מאבק].

לגבי א', אני לא בטוחמרדכי
בס"ד

מספיק לראות את השרשור פה בפורום בכדי לראות שזה נגרר מהר מאוד למחלוקת בין הרבנים מהציונות הדתית (לפחות הצד המכונה ליברלי שבה) לבין הרבנים החרדים. במיוחד אחרי הדברים של מימרן ברדיו קול חי, שרק חידדו את המחלוקת יותר והפכו את זה למהו היחס שהחרדים נותנים לרבנים מהציונות הדתית ומפה זה רק ממשיך.
מרדכי לעניות דעתי אתה זה שמושך לכיוון מסוים.לב אמיץ

המחלוקת היא מחלוקת ולא מהיום.

הסך הכל הכללי של הפרשה לעניות דעתי, מסתכם בהסכמה בין רוב רבניו הגדולים של הציבור הדתי לאומי  עם הרבנות הראשית ועם החרדים ככלל.

ודבר אחד טוב יצא מזה - שכולם גינו ביזוי של רב ת"ח גם אם אינם מסכימים עימו.

במוקדם או במאוחר גם הביזוי הנורא וגם הגינוי המתבקש היו מתרחשים ממילא.

מבחינתי, וזאת מבלי להסכים עם הרעיון של בתי דין אלטרנטיביים לגיור, פרשת הרב סתיו היא מבחן בוזגלו לרבני הציונות הדתית. העובדה שהרב סתיו, כסמן ליברלי של הציבור התורני לאומי, לא הופקר תחת גלגלי השיסוי והביזוי של תחנת רדיו חרדית, תלמד גם אותנו וגם את הציבור החרדי שאנחנו שומרים על כבודם של רבנינו.

ההשתייכות המגזרית האוטומטית היא אם כל חטאת.יזהר

אם אני דתי לאומי ורב פלוני הוא גם דתי לאומי - מיד הוא "משלנו" ואני חייב להגן על כבודו וכו', גם אם הוא אפיקורוס גמור.

צריך למתן את ההגדרות הללו.

ילמדו גם החרדים לשמור על כבודם אלו של אלולב אמיץאחרונה

ולא להתלהם. אכן צריך למתן את ההגדרות האלו.

מילואימניק - מי אוהב אותך יותר מבנט? 🥰🥹צדיק יסוד עלום

וואי וואי וואי תאמין לי להכנס לים עם כרישים עם בשרקעלעברימבאר
מדמם פחות מסוכן מלפתוח שרשור על בנט בפורום אקטואליה😂
אין לי אלוהיםצדיק יסוד עלום
בנט זה אחוקעלעברימבאר
גם לבנט שלג דאשתקד
הוא מנסה לשחד אותנו להצביע לו?!נקדימון
הוא אוהב אותך והוא תמיד מתפאר בךצדיק יסוד עלום

רואה בך רק ת'נקודות הטובות

עצום את העיניים תשכח את העבר

תתמסר אל החיבוק החם

לאיש יש שיגעון גדלותנקדימון
הוא מתפאר בעצמו.
הנוכל שידע לספר לנו איך לנצח מגיפה מגיח שובאיתן גיל

ומביא לנו תכנית איך להחזיר את כספי הבית היהודי שנעלמו

אה, לא.

הוא גם זכור כמתווך האגדי שבין רוסיה לאוקריינה שגבתה עד עכשו מיליוני קורבנות משני הצדדים, ועוד לא רואים את התחתית.

שומר נפשו ירחק מן הכיעור ומן הדומה לו.

איך לנצח מגרפהימח שם עראפת

חחחח אתה מאמין לנוכל הלאומי?זיויק
בנט גימטריה 61צדיק יסוד עלום

61 מנדטים לא טועים

חמוץ 🥒

..קעלעברימבאר
עבר עריכה על ידי קעלעברימבאר בתאריך כ"ח בטבת תשפ"ו 21:14

..

עם הכוילל בנט זה 62, ככה שגם אם סילמן תפרוש לו, עםקעלעברימבאר
האברכים החרדים הוא יצליח להקים קואליציה
אם רק היה ניתן להקים קואליציה באמצעות גימטריות...שלג דאשתקד
הכל אפשרצדיק יסוד עלוםאחרונה

טראמפ החדשאיתן גיל

אל תגידו שלא אמרתי לכם.

הוא עובד אצל מדינות המפרץ ולא אצלנו

לשיטתם, ספיחי הפלת משטר האייטולות האירני יציפו דרישות לדמוקרטיה בכל מדינות האזור, ויסתיימו בהפלת המשטרים הסונים- כולם.

מסתבר שגם באירן עצמה אחוז התומכים בהחזרת יורש העצר, אינו גבוה בלשון המעטה.

ממש מאכזבזיויק
טרטמפ פקה פקהאיתן גילאחרונה

אמר טרנספר, אז אמר.

אמר לאירנים לצאת להפגין, אז אמר ושלח אותם לתליה.

ויש עוד כהנה וכהנה.

המפגינים באיראן שואלים אתכם למה אתם לא עוזרים להם.זיויק
מה תענו?
תוסיף לשאלהoo

אנשים אומללים מצפון קוריאה

או ממדינות מסוימות באפריקה

או נשים במדינות מוסלמיות קיצוניות

ועוד

התשובה היא שהם לא מעניינים את בעלי הכוח

מה שמעניין את בעלי הכוח זה הון ושלטון

לאדם הפשוט אין הרבה מה לעשות 

לא דומה כי כאן יש אינטרס ישראלי גדולזיויק
ישראלoo

נצלה הזדמנות בסוריה

כנראה שמי שאמור לעקוב אחר הזדמנות באירן ערני למצב

זה שמתו אלפי מפגינים לא אומר בהכרח שזו ההזדמנות

יכול להיות שעדיין מסוכן להתערב

צודקתזיויק
גם בסוריהשלג דאשתקד

מתו מאות אלפים וישראל לא התערבה. היא התערבה הרבה יותר מאוחר בנסיבות אחרות לגמרי.

(סתם מציין עובדה)

זה הענייןoo

ההרוגים לא מענינים אף אחד (בעמדת כוח)

רק אינטרסים

לכן ההתערבות באירן (אם תהיה) תהיה רק כשהתועלת תעלה על העלות

(כמו ההתערבות הגלויה הקודמת)

נכוןזיויק
ומה ההסבר? מתי יגיע אינטרס שכשזה?
אינטרסoo

אמריקאי/ ישראלי

1. להשמיד/ להפחית איום צבאי

2. להחליף לממשל ידידותי/ פחות עוין

לא חושבת שהפגנות אלימות זו הזדמנות מספקת

היו הפגנות דומות בעבר (לא עוקבת אחרי העוצמה המדויקת בעבר/ בהווה)

טראמפ יכול להרשות לעצמו לאיים ולעשות מעצמו צחוק

הוא בעמדת כל יכול

זה שהוא איים לא בהכרח אומר שיהיה משהו עכשיו או עתידי

טובי המומחים מתלבטים בנושאזמירות
מאמר הבוקר במקור ראשון

האינטרס עכשיו הוא לא להתערב במחאותברגוע
מדינות העולם מלאות בדיקטטורות עם מנהיגים מושחתיםזמירות

והתנהלות אכזרית מול האזרחים המשוועים לחיים אחרים.  

אירן היא רק עוד אחת מהן.  

במדינות רבות האוכלוסייה סובלת מדיכוי זכויות אדם, רבים נמצאים בעוני קיצוני, ורדיפה פוליטית.

קוריאה הצפונית, אריתריאה, אפגניסטן, סוריה, סין, אירן, תימן, ועוד ועוד.

עזרה וסיוע יעיל הוא רק ברמות הבינלאומיות.  

אין לי f16ברגוע
כי הם לא פלסטיניםאני:)))))
תסביריזיויק
היא מתכוונת לצביעות העולמיתזמירות

איפה כל אלו שהפגינו והרעידו עולמות נגד ישראל במלחמתה בעזה, בגלל הסבל שנגרם לאזרחים הפלסתינים, כאשר השלטון האיראני טובח באזרחים שלו?

איפה כל אלו שצרחו “זכויות אדם” בעזה, כשבאיראן השלטון יורה, תולה ומענה את העם שלו?

מוסר שלא עקבי הוא לא מוסר — הוא פוליטיקה.

מי שבאמת נלחם על זכויות אדם — לא בוחר קורבנות לפי אג'נדה.

במה בדיוק אני יכול לעזור להם?הסטורי
זיויק הוא זה ששואל. ומבקש מאחרים לענותזמירות

כמו המראיינים באולפנים.

התפקיד שלהם רק הוא רק לשאול…

לא לספק תשובות ופתרונות 

שהם טועיםנקדימוןאחרונה

מי כמוהם יודע כמה קשה ומסובך להפיל משטר.

זה יקרה, טראמפ יתקוף - איראן לא תוותר לעולם.

מה שקורה כרגע זה שהקואליציה של החירות מתארגנת לקראת המהלך הגדול. העם הפרסי צריך להיאזר בגבורה, ולדעת, שאוהבי החירות והאדם מכינים כרגע את המלאכים שישחררו בעז"ה את העול הנאצו-איסלאמיסטי שמכחיד אותם. אל תתיאשו!

למה הממשלה כל כך כנועה לטראמפ בעזה? יש בזה הגיון?זיויק
סמוטריץ' הוציא הודעה אבל מה מעבר?
למה המפדל ( מפלגה פייק דתית לאומית) לא בממשלהאיתן גיל

מוקדש באהבה ל- @הסטורי

כי ב- 30 השנים האחרונות היא ניהלה משאים ומתנים קואליציוניים שלא בתום לב. היא משכה זמן על דרך השגרה, ובהמשך ניסתה לחמוד תיקים שבינתיים הובטחו לשותפות אחרות.

כאז גם היום. הים אותו ים, והיורשים מפטירין כאשתקד.

זה כל הסיפור על רגל אחת שבגינו ש"ס מגרדת את המנדט השנים עשר, וסמוטריץ' את הרביעי.

לא חינוך יהודי, לא שבת, לא כשרות, לא תריג מצוותאיתן גיל

רק ג'ובים עוד ועוד.

זרח וורהפטיג מתהפך בקברו.

חחחברגוע
באמת הבאת את ש"ס בתור דוג' למפלגה אידאולוגית שלא מחפשת ג'ובים?
אובססיה, כבר אמרנו?הסטורי
המפד"ל לא קיימת, אבל הציונות הדתית בממשלה והיא מובילה.

היא מובילה את החינוך היהודי - תשאל כל ראש ישיבה בציבור (שמעתי באוזני מכמה וכמה), כל ראש אולפנה, כל מנהל בית ספר.

היא מובילה את יישוב ארץ ישראל - בזמן שאתה מקשקש על אנטנות, יהודה אליהו מקים עוד ארבע חוות.

היא מובילה את שמירת שבת - כולל קידום הכלכלה על ידי לדוגמא פתיחת הבורסה עד שעתיים לפני שבת.

היא מובילה ואתה באובססיה וכפיות טובה מקשקש כאן בפורום. בהצלחה.

חיפאים סוחרים בבורסה בתל אביב עד שעתיים לפני שבתאיתן גיל

וחוזרים הביתה במקרה הטוב כעבור 4 שעות

בשעת ברכת המזון בכל בית יהודי.

"יהדות ליברלית".

הרב קוק מתהפך בקברו.

למה שיקח להם 4 שעות מת"א לחיפה?ברגוע
בכלל 'סוחרים' נוכחים היום בבורסה?הסטורי

אני לא מבין גדול בבורסה, אבל ככל הידוע לי כמעט כל המסחר היום הוא ווירטואלי, זה לא שבשביל לקנות/למכור מניות צריך להגיע פיזית.

נשמח לתגובת המבינים:

@משה

@אריק מהדרום

@פשוט אני..

מה פתאום?אריק מהדרום
הכל באפליקציה בלחיצת כפתור, אפילו המאמץ של לחיצת הכפתור נחסך מאיתנו, בטח שלא להגיע לתל אביב בשביל זה.
יישר כחהסטורי
מ.ש.ל

@איתן גיל, תתאמץ לבסס את ההשמצות המגוכחות שלך, לפחות על איזשהו רקע מציאותי...

כדאי שתטריח את עצמך לבורסהאיתן גיל

לפעם אחת- לפחות.

במקום לקשקש...

וכך זה עובד: עמך ישראל שקונה ומוכר מניות בסכומים קטנים, נותן הוראות דיגיטליות לנציג שלו בבנק או בבית ההשקעות.

ואפילו אין לו דריסת רגל בבורסה.

ויש את הסוחרים והמשקיעים הבינוניים והכבדים שנפגשים בבורסה וסוגרים עסקאות/ קומבינות בארבע או בשש או בשמונה עיניים.

כמו עם סיעת הציונות הדתית בכנסת.

שאל את סמוטריץ', הוא מבין בזה.

תקשיב לעצמךהסטורי

כמה וכמה ענו לך שאנשים לא צריכים להגיע פיזית.

אם אתה מדבר על פגישות שמתקימות ב'מתחם הבורסה', הן יכולות להתקיים בכל מקום אחר.

(וכפי שענו לך, מגיעים מרמת גן לחיפה בהרבה פחות זמן)

מתי היית לאחרונה במתחם הבורסהאיתן גיל

ספר לנו ממקור ראשון איך זה עובד.

קרא שוב מה שכתבתי קודם.

לא הסוחריםברגוע
אבל כן יש עובדים שצריכים להיות שם.

בכ"מ המסחר נגמר בשעה שתיים, ככה שאין סיבה שלא יספיקו לחזור הביתה לשבת.

למה זה אמור להיות שונה מכל מקום עבודה אחר?אריק מהדרום

למה נסיעה מתל אביב לחיפה אמורה לקחת 4 שעות?

למה אמורים להיות שם עובדים מחיפה?

למה אתה שואל אותי?ברגוע
כבר 30 שנים שהמסחר לא מתנהל במקום פיזיפשוט אני..

וב-4 שעות מגיעים לאילת, לא לחיפה

אם אתה כל כך מודאגהסטורי
תפסיק את האוטובוסים לשכונות/ערים חרדיות, שמגיעים רבע שעה לפני שבת. אין שום אופציה שהנהג מגיע לחניון ואז עובר לרכב שלו ומגיע הביתה לפני השקיעה.
אכן כךאיתן גילאחרונה

כשהערתי למישהו שהוא פלש לתחום חילול שבת דאורייתא הוא ענה לי שיש עוד 4 דקות עד כניסת שבת.

נבל ברשות התורה.

מידע חדש על המרגל הסודי, ואשמת המשטרה בטבחסביר11

סיכום חלקי של הראיון המצ"ב-

א. כמה סימים נדלקו? 3000  ולא עשרות כפי שפרסמו .

מתי נפתחו? ארבעה -5 ימים לפני הטבח, ולא בחמישי כפי שטוענים.

גם המשטרה ידעה אז על פתיחת הסימים, ואיפשרה את כל הפעילות ומסיבת הנובה,

כלומר גם המשטרה אשמה בטבח הנובה.

ב. גם בלון התצפית של הקמ"ג בדימונה זיהה את הפעילות החשודה מספר ימים לפני הטבח, והודיע לכל מי שצריך ,

והכל הושתק .

תחליטו האם זה לא מריח כמו בגידה.

ג. כידוע המרגל הסודי עו"ד א' , שנצ"מ  אבי וייס אמר/אומר וכותב את שמו  הפרטי -

מנע את שחרור רוב/כל החטופים שהיו בתחילת המלחמה מתחת לשיפאא, הוא הוכנס לבור הפיקוד על ידי קצין בכיר מאחים לנשק.

זאת מכיוון שידידנו א' העביר למפעיליו את תוכניות הפעולות המיוחדות שישראל הכינה כדי לפרוץ לשם ולשחרר אותם -ודי מהר הועברו החטופים למרחבי העיר ומאות/אלפי הק"מ של המנהרות,

ונוצרה סאגת החטופים בגללו.

ד.הוא עקב אחר:

1 פעילות מדינת ישראל באוקראינה ,במיוחד אחר גופי המודיעין של ישראל שם ,

ודיווח  מן הסתם למפעיליו .

סיפור הכיסוי נקרא לב כחול ,שהוא כביכול סיוע ליהודי אוקראינה. חלק מסיפור הכיסוי שלו נחסף על ידי כתבת הארץ.

2. פעילות והתנהלות מערכת המשפט בישראל, וזאת עשה  כנראה בהיותו מתמחה במשרד עורך דין שהיה אחד המשנים של היועמ"שית ,שהוא נקי כפיים ולא קשור לבעיה כלשהיא.

3. ניסה להשפיע על התקשורת בישראל  ובמיוחד על עיתון /אתר ישראל היום, כנראה כדי  שהתכנים יהיו בצורה המתאימה למפעיליו.

ד.עו"ד בכיר סירב לטעון עבורו שאיננו שפוי כדי לפטור אותו מאימת הדין,

ומאז הוא מיוצג על ידי עורכי דין שהם אנשי הפצ"ריה והשבכ (בשירות מילואים), כנראה כדי להשיג את התוצאה הרצויה- שחרור מלא בטענת אי שפיות, וכך יוכל להמשיך בחייו.

אי-שפיות היא כידוע הטענה שבה צפויים לשחרר את הפצ"רית עצמה, והעולם יחזור לנהוג כמנהגו.

ה. 75 קצינים בכירים שעמדו איתו בקשר, בהם שני אלופים ,וכל השאר תא"לים ואל"מים ,לא נחקרו .

התרשמותי האישית מדבריו של נצ"מ אבי וייס היא שהמרגל הסודי עו"ד א' עבד עבור ה cia והעביר לו את המידע. (כמובן אולי אני טועה).

הראיון כאן:

הרצי שלנואיתן גיל

הרמטכ"ל לשעבר הרצי הלוי בפרשת הדלפת המסמכים לבילד

כ"ה בטבת תשפ"ו / 14.01.26

הסתיימה עדותו של הרמטכ"ל לשעבר הרצי הלוי בפרשת הדלפת המסמכים לבילד. העדות נמשכה כשש שעות.

אם התכשיט הזה צח כשלג, על מי היה לו ללכלך במשך כשש שעות

א. שליטת INSS בויקיפדיה. ב. ויקיפדיחה ודברי חרטהסביר11

מי שמנסה לכתוב נתונים על הנפגעים בעזה בויקיפדיה (לפחות בתקופה שבדקתי) מקבל חלון קופץ  שמתריע בפניו שהגוף המוסמך לכתוב על זה בויקיפדיה הוא רק מכון INSS

הפנים האמיתיות של inss:

כשהשוויתי בעבר את מספרי הפצועים האמיתיים לעומת נתוני ויקיפדיה מצאתי פער גדול.

ויקיפדיחה: לצערנו המורים שולחים את התלמידים להביא חומר לעבודות, מפלטפורת ההסתה והשקרים ויקיפדיה.

לארי סנגר ,מייסד של הויקיפדיה,הביע חרטה לאורך השנים על הקמתה, וביקר את השינוי בגישה של ויקיפדיה והפיכתה ל"אפלה" או מוטה, והוא מביע תמיכה בפרויקטים אלטרנטיביים ששואפים לשמר את המודל המקורי של ידע חופשי, אך ללא הטיות.

הביקורת מתמקדת בהטיה פוליטית (בעיקר בכיוון השמאל( וניהול לא תקין של הקהילה.

בהמשך/מחר אשלח מקרה שקרה לי עם המנהלים הישראלים שם

קטע מה שכתבת על INSSמשהאחרונה

מעניין. צריך לבדוק את זה יותר.

אולי יעניין אותך