ההצהרה של פייגלין כמעט חמקה לי מהרדאר..ודיון עליו כאן>>ותן טל

אז קודם תקראו את זה:

/News/News.aspx/309406

ולמי שמתעצל, נסכם בפשטות: פייגלין מצהיר: בבחירות הקרובות יקבלו (בעזרת ה') בין 15 ל20 מנדטים.

בבחירות שלאחר מכן כבר מפלגתו, מפלגת זהות, תנהיג את המדינה.

אגב, מעניין להזכיר שלפי מה שקראתי בתקנון המפלגה, המתפקדים הם אלו שבוחרים גם את זהות יו"ר המפלגה עצמה, מה שאומר היפותטית שבמקרה שעוד מועמד מציג את עצמו מלבד פייגלין, יש מצב שפייגלין לא ינהיג את המפלגה שהוא עצמו הקים. אתם הבנתם את זה?

אבל עכשיו לדיון:

מה דעתכם - מי יותר שוגה באשליות בנוגע ליכולת שלו בבחירות - אלי ישי ושטבון ביחס לבחירות הקודמות (לא נזכיר את כל ההצהרות שלהם, רק נרמוז שהם נטו לדו ספרתי...) או משה פייגלין עם ההצהרות הבומבוזיות שלו כבר עכשיו?

ומה דעתכם, ההצהרות עוזרות לו או רק ממצבות אותו כעוד יותר תמהוני?

ושאלה אחרונה: זרקו ניחוש/השערה מושכלת, כמה לדעתכם הוא יגרוף בבחירות הקרובות (אם יעבור בכלל את אחוז החסימה. גם את זה אתם יכולים להגיד).

מהירהוריי הפרטיים:

פייגלין פייגלין... כבר 20 שנה אתה מספר לנו שהנה בבחירות הבאות אתה תנהיג את המדינה. מהליכוד זה לא הלך, אז החלטת סוף סוף להקים לעצמך מפלגה נפרדת - נגד כל מה שצעקת במשך כל השנים שחייבים להשפיע מתוך מפלגת השלטון ולא ממפלגה נפרדת נספחת - אבל זה לא מספיק לך, אתה מחליט לשחרר את ההצהרות הכי גדולות. 15-20 מנדטים. ראשות הממשלה.

פייגלין, מה תעשה כשכל זה יתפוצץ בקול ענות חלושה אחרי הבחירות הבאות, ככל הנראה?

וואלה, אם תפתיע ותביא 15-20 מנדטים בבחירות הבאות באמת אין מי שיוריד את הכובע בפניך יותר ממני - אבל הרי בחייאת פייגלין, שנינו יודעים שזה לא עומד לקרות. שנינו יודעים שמצביעים לא נוצרים יש מאין - הם היו כאן כבר קודם, רובם, מיעוט קטן יחצה בשנים האלו את גיל 18 ויצביע לראשונה, בסדר - אבל רובם כבר כאן והצביעו למפלגות אחרות.

אתה באמת חושב שרק בגלל שהמפלגה שלך נכנסה לזירה פתאום 15-20 מנדטים שלמים ינטשו את המפלגות שהצביעו להם ויצביעו לך לך לך? כי...כי אתה פייגלין? המוצלח, המוכשר, שקיבל 20 אחוז מקולות המתפקדים בליכוד בבחירות הקודמות, לראשות המפלגה, ובבחירות האלו נזרקת למקום שלושים ומשהו במפלגה?

אולי אתה חולם לשחזר את הצלחתו של יאיר לפיד, אבל פייגלין, תן לי לספר לך משהו בסוד :אתה לא לפיד, אתהלא מרכז, תרצה או לא תרצה. אתה בונה על קהל בוחרים ימני חזק ואיתן - והקהל הזה ברורוב בהחלט "שבוי" כבר במפלגות אחרות. תצטרך לקרות רעידת אדמה חזקה מאוד כדי שהם ירוצו לזרועותיך. 

מצביעיו של יאיר לפיד דאז, של כחלון דהיום - כולם, בעיקר ממצביעי המרכז המהוסס, קצת ימין, קצת שמאל, פעם ככה פעם ככה, ובעיקר, משנה את דעתו באופן די תדיר - אבל כמה שהוא ישנה את דעתו, הוא לא ממש ימצא את עצמו במפלגת הימין ה"קיצוני" (זה כמובן התווית שתודבק אליה, בדיוק כמו לבית היהודי וליחד) של פייגלין.

ובסוף כולנו נגיד שמראש היה ברור שלא תעבור, ואתה כבר תמצא איזה צידוק כזה או אחר להסביר למה זה לא קרה ולא הצליח. אנחנו כבר יודעים את הסוף.

חבל, חבל.

משה פייגלין חושב שהוא יצא מנישה אחרתמשה

את המשרד שלו הנוכחי (להבדיל מהקודם) הוא הקים בעזריאלי, לא בירושלים בירת הדוסים.

הצוות שלו הנוכחי בחלקו המשמעותי חילוני.

הוא חושב שהוא ילך על אג'נדה ליברלית ברובה בשילוב קפיטליזם קיצוני וזה ימשוך אליו מצביעים שלא יעלו על דעתם להצביע לנפתלי בנט.

ויש לפחות 10 מנדטים של אנשים שמעשנים קנאביס באופן קבוע שישמחו להצביע למי שיסיר מעליהם את עול המשטרה.

כמה מהם יצביעו באמת לאדם כזה? "עלה ירוק" הוכיחה שהיא שווה פחות משני מדנטים. אולי הוא יצליח יותר.

אם יש לו סיכוי? הוא חושב שכן, אתה חושב שלא, ולי אין מושג.

מפלגת הגמלאים קיבלה 9 מנדטים תוך ימים ספורים. אם הוא יכנס לנישה הזו בהצלחה? הכל יכול להיות.

תאורטית שילוב של חלק מהקולות שקיבל אלי ישי עם הקולות שקיבלה בזמנו עלה ירוק יכול להכניס אותו לכנסת. אם זה יעבוד? אף אחד לא יודע.

להכניס לכנסת אולי.די"מ
אבל 15-20 מנדטים?! נו באמת...
לדעתך אנשים שהציבע לישי יעברו לפייגלין?ותן טל

כלומר - בהנחה באמת שרוב הקולות שהצביעו לישי זה פשוט הקולות של בן ארי ומרזל, וזה משתקף גם בפילוח הקלפיות בהשוואות בין 2013 ל2015 - אזי בעצם אתה אומר שיהיו כאלו שהצביעו לבן ארי ומרזל, שינדדו לכיוון פייגלין וינטשו את הנאמנות שלהם לעוצמה יהודית? יש לך השערה מה יגרום להם לעשות את זה?

להזכירך כיום אחוז החסימה עומד ככל הנראה (בהנחה שאחוז ההצבעה לכנסת לא ישתנה דרמטית) על בין 110 אלף קולות ל130 אלף קולות, פחות או יותר - אתה באמת מאמין: א. שהוא ייצלח את המספר הזה, ב. שהוא יגיע למספר גבוה של מנדטים, אפילו מתקרב לדו ספרתי?

קשה לי להאמין...

ה10 מנדטים האלו של האלו שמעשנים קנאביס וישמחו להיפטר מעול המשטרה - למי הם מצביעים כיום? נניח ש2 מהם לעלה ירוק - סבבה (למרות שזה לא נכון, עלה ירוק קיבלו קצת פחות מאחוז אם אני זוכר נכון, בבחירות האחרונות) למי השאר מצביעים? בכזאת קלות הם יעברו מפלגה?

אם אני יצביע סיכוי גדול שאני יעדיף את פייגלין על בן ארי/ישידי"מ
פייגלין מדבר במידה רבה לתת המגזר של כהנא לשעברמשה

לא בכל הגישה שלו, אבל בחלקים נכבדים ממנה (הן התמיכה בטרנספר והן דברים אחרים).

אלי ישי רחוק מפייגלין ברמה האידיאולוגית, אבל הרב חיים אמסלם לא (הוכח שהוא שווה כשני מנדטים, הגם שלא עבר את אחוז החסימה).

אני לא יודע עד כמה הוא יצליח "לרקוד על כל החתונות", אבל יש לו בערך 15 מנדטים שיכולים להצביע לו מסיבות שונות.

השאלה הגדולה היא אם הוא יצליח לגרום לכולם להצביע לו תוך התעלמות מהניגוד הקיצוני בינהם.

אני מתקשה להאמין שזה יקרה, אבל אולי יהיו מספיק מצביעים שיעזרו לו לעבור את אחוז החסימה ואז הכל פתוח.

אלי ישי הרבה יותר קרוב לפייגלין מאשר אמסלםציל
אמסלם נוטה לפשיזם ביחסו למדינה, כמו רבים מהצפון אפריקאים שבשבילם המדינה היא קודש קודשים. פייגלין בדיוק ההיפך מזה.
אה, ושכחתי: לך יש מחשבה להצביע לו/כבר החלטת אם אתה מצביעותן טל

או לא מצביע בשבילו בעתיד? (כמובן שהכל יכול להשתנות. אני שואל על סמך עכשיו האם החלטת משהו נכון לעכשיו...)

אין לי מושג. גם על יאיר לפיד לא האמנתי והוא קיבל 19 מנדטיםמשה

אז כנראה שדברים הזויים אפשריים.

כמו שהסברתי - יאיר לפיד הוא מרכז, וזה היה המזל שלו.ותן טל

פייגלין כמה שיצעק שהוא לא ימין - ברור לשנינו שזה לא יעבוד לו. הוא יתוייג בכל מקום כימין ואפילו כימין משיחי. לא תשנה בכלל האידיאולוגיה הכלכלית שלו או העניין של הקנאביס - בפועל הוא יתוייג כימין, ויותר ימינה מהליכוד, וזהו. וזה כמובן מה שימנע ממנו את קולות המתלבטים במרכז.

הוא לא יעבור את אחוז החסימה, לצערי.ציל
בעניין הזה אני מסכים איתך לגמרישואף לטוב

גם בקטע הריאלי, וגם שאני לא בעד לומר דברים הזויים.
מצד שני, אם כבר- פייגלין הוא דוגמא מעולה למה שכתבתי בשרשור על הליכוד והבית היהודי. הבן אדם לא ממש עבד באופן ריאלי, וניסה שנים לדפוק את הראש בקיר כביכול. אבל- אין ספק שהוא אחד הגורמים הראשיים לשינוי בשאיפות של הציבור הדתי, שרוצה היום (כפי שנאמר גם בדבריך) להנהיג את המדינה, ולא רק להיות הגלגל החמישי. זה קורה היום אחרי שנים שפייגלין דיבר על זה בלי סוף והכניס את השיח בנושא. בין השאר- בגלל הרצון הזה של הציבור הדתי, בנט מצליח כל כך.
בנוסף- הוא אמנם לא היחיד, אבל גם נושא הזהות היהודית שהוא מפמפם עליו שנים, היום זה נושא שכולם פועלים למענו. (אמנם בפועל שני הדברים נעשים בצורה לא טובה לדעתי, אבל הבאתי את זה לשם הדוגמא, וגם בקשר לדיון על פייגלין)

פייגלין האיש הוא כישלון פוליטי (כרגע), אבל המסרים שלו עובריםמשה

אני לא יודע אם הוא יצליח בסוף להיות ראש מפלגה משמעותית. אולי כן ואולי לא.

אני כן יודע שדברים שהוא אמר לפני עשור והיו הזויים, פתאום מקודמים מכל מיני כיוונים לא קשורים...

החל מהשאיפה להנהיג ולא להיות גלגל חמישי, הצורך בשינויים במערכת המשפט, החופש הכלכלי והקפיטליזם בגאון וכל מיני דברים כאלה.

נפתלי בנט הוא במידה רבה פייגלין לייט, רק בלי הזקן.

הן בשאיפות ההנהגה (לפחות על הנייר) והן בעובדה שהוא הגיע מהקפיטליזם...

פייגלין אימץ אג'נדה ימנית כדי לנגח את ביבייקוט
עבר עריכה על ידי יקוט בתאריך כ"ח בחשון תשע"ו 19:58
ובתגובה, ביבי סימן אותו, וסופו של יום שנדחף למקום לא ריאלי.
אם זה היה מפורסם בכל הארץ, הוא בטוח לא היה עובר:מרובע ירוק

מציטוטיו של משה פייגלין:

תראו לי בנאדם אחד שמסכים לכל הדברים האלה. פייגלין הוא בנאדם שסותר את עצמו, כמו גם בוחריו הפונטציאליים שלא כ"כ דומים אחד לשני, כמו שאמר@Admin

אבל נגיד שבוחריו יבחרו להתעלם מהחלק של האמירות שהם לא ממש מסכימים איתן.

מה "זהות" יכולה לקבל? ההערכה המקסימאלית שלי.

ממצביעי אלי ישי+בן ארי+אלה שלא נהגו להצביע - מנדט 1.

מצביעי הבית היהודי - מנדט 1.

מצביעי ליכוד+עוד כל מיני - מקסימום 2 מנדטים.

להתאחד עם "יחד", "עוצמה" ואמסאלם זו לא אופציה, בגלל שזה רק יוסיף לניגודיות המדהימה. פשוט אי אפשר למצוא מכנה משותף בינהם (כמו גם בין כל האמירות של פייגלין)

מסקנה: אם פייגלין יעבוד קשה ויצליח לרקוד על כל החתונות, הוא יכול אולי לעבור בקושי, תוך לקיחת סיכון גדול לימין במקרה שייכשל, האפשרות היותר נראית. 15-20 מנדטים? את זה גם לליכוד עוד מעט לא יהיה.

יש הרבה אנשים שמסכימים לחלק גדול מהסעיפיםמשה

בעיקר ההתנדבותי והרבנות הראשית (אישית אני חושב שהיא צריכה להתקיים אבל בלי כל המערך הכבד שהיא כוללת והשחיתויות הכרוכות בו).

כמה מהם יצביעו לו? לא יודע.

כתבתי פה למעלה כמה תחשיבים אפשריים.

נבואות פוליטיות, סיבה טובה להגיח לפה קצת..שלומי20104

בהתחלה תשובות יבשות ואחרי זה פירוט.

א. וודאי לא הצביע לו.(לא מסכים איתו על יותר מדיי דברים)

ב. לא עובר את אחוז החסימה לטעמי לא עובר את שני המנדטים.

ג. הוא הרבה יותר תימהוני מישי ושטבון(אסבר בהמשך בפירוט).

ולפירוט בהרחבה:

אין מה להשוות בכלל לישי ושטבון שדיברו אל שני קהלים מסויימים שביחד אם היו מצליחים להביא את כל הפוטנציאל שלהם היה להם סיכוי להגיע לאזור ה7-8 מנדטים(אני בכוונה מגזים כלפי מעלה, צריך לזכור כשמטה בחירות יושב בהתחלה וממפה את חתך האוכלוסיה שלו הוא מנסה להכניס כמה שיותר פוטנצייאלים כדי שמתוכם הוא ימשוך כמה שיותר) שטבון היה מביא כ2-3 מנדטים חרד"לים(שוב הגזמה פראית כלפי מעלה) וישי היה מביא 2-3 מנדטים(יותר ראלי משטבון אבל כמובן זה עדיין הגזמה פרואה כלפי מעלה) ומרזל היה מביא את ה2-3 שלו(בכלל לא מוגזם, לצערי..).

לעומתם פייגילין כחלק מהמלך שלו של הליכה על כל הקופה וניסיון כביכול לרשת את הנהגת המדינה יורה לכל הכיוונים בלי מטרה ברורה, אז נכון  @Admin שאם ננפה את כל קהלי היעד שלו נוכל להגיע ל15-20 מנדטים, אבל מתוך ה15-20 מנדטים 14.5-19.5 מהם לא רלוונטים אליו בכלל,

הפריקים של תל אביב אכן מחבבים את רעיון הלגליזציה שלו, איך הם יבלעו את זה שהוא נגד נישואי בני אותו מין, עולה להר הבית?

אנשי הימין הכלכלי מחבבים אותו בזכות עמדותיו בנושא, איך הם יבלעו אותו בענין הלגליזציה(באופן מובהק הימין נגד לגליזציה)?

הוא ממש לא מרכז, מספיק זה שהוא מדבר בצורה הכי ברורה על עליה ותפילה בהר הבית כדי להרחיק המון אנשים, עמדתו בנושא בג"ץ.

ואם אני יסכם בקצרה את הנקודה הזו, כל מפלגב שרוצה להתרחב ק"ו מפלגה שרוצה להיות מפלגת שלטון צריכה לעשות את הדבר הכי קשה שאפשר לבקש מאידאולוג(נקודה שאני יחזור אליה בסוף), להוריד דגלים ולטשטש גבולות.

פיגלין במקום ליצר מחנה רחב שיכול להכיל בתוכו מנעד רחב, מתנהל הפוך לגמרי, בהדגשת כל שביב ופרור בעמדותיו כדגל עיקרי בלי פשרות ובכך במקום שכל דגל יביא עוד אוכלסיה, כל דגל מבריח עוד אוכלוסיה.

אישי ציבור מתחלקים לשניים, אנשי רוח(-אידאולוגים), ואנשי מעשה(-פוליטקאים).

זה שני תפקידים נצרכים, שני תפקידים משלימים אבל שני תפקידים הפוכים!

אידאולוג אמון על חידוד העמדות פוליטקאי המון על טשטוש הגבולות ויצרת בריתות.

פה נכנסת דעתי העקרונית לגבי פיגלין, 

פיגלין הוא אידאולוג ולא פוליטקאי!

לפיגלין איון סיכוי פוליטי, לא היה סיכוי פוליטי ולא יהיה סיכוי פוליטי.

(זכיתי לפחית קולה על התערבותי בעניין הזה לפני יותר מעשר שנים מהקדוש שלום יוחאי שרקי הי"ד)

אידאולוג לא יודע להוריד דגלים, אידאולוג לא יודע לטשטש גבולות, זה התפקיד של הפוליטקאי!

פיגלין חשב שבר מצוות וחתונות יעזרו לו, התחככות עם חברי מרכז, ניסיון לפקוד אנשים שלא קשורים למפלגה.

דבר אחד הוא לא הבין הבעיה זו לא הדרך, הבעיה זה המטרה!

נכון אחרי 20 שנה הוא הצליח להכנס לכנסת לקדנציה אחת, אבל גם בה הוא לא היה רלוונטי בכלל, ח"כ מהאופוזציה היה יותר משמעותי ממנו.

ולמה? כי במקום הראשון שהאידאולוג נפגש בפוליטקאי האידאולוג ניצח והפוליטקאי נאלץ להפוך לבובת משחק חסרת משמעות, האידאולוג שבו לא נתן לפוליטקאי מרווח פעולה ולו הקטן ביותר.

@ADMIN זה נכון שלמהלך של פיגלין היו השפעות על המערכת הפוליטית, אבל זה רק מוכיח את מה שאני אומר שכאידיאולוג הוא מצוין ויש לו אפילו השפעה כללית, אבל כפוליטקאי הוא נפל מוחלט שלטעמי אין לו ולא היה לו סיכוי.

לטעמי, טוב יעשה אם ישאיר עצמו כמספר 120 במפלגה ויחפש פוליטקאים שינהיגו אותה בלי להתערב להם פוליטית,

והוא, הוא ימשיך לכתוב מאמרים ולמלא את המפלגה שלו ברוח ומשמעות.

די"מ
ניתוח מצויין.
תודה על התגובה המושקעת! ידעתי שאתה תיתן בראש ותן טל

דייקתמשה

פייגלין הפוליטיקאי - נכשל

פייגלין איש החזון (האידיאולוג) - מצליח יפה

(כתבתי את זה בכותרת שלי למעלה, אבל אצלך זה  הרבה יותר ברור).

נכון לעכשיו כמות האנשים שיצביעו לפי ימין/שמאל כלכלי (בניגוד לזה הבטחוני) לא גבוהה במיוחד. לגבי הסמים - לא יודע.

אגב, הוא (ואני) לא נגד נישואים חד מיניים, ליברל אמיתי נגד זה שהמדינה תתערב בכלל בנושא הזה.

הקב"ה נגד נישואין כאלה, איזו חוצפה להביע דעה נגד מי שמחיהירושליםםםםם

אותך כל רגע. 

מי כתב שאני בעד?משה
אם אלוקים רוצה לזרוק מישהו לגיהנום זה עניין שלו.

אני לא הולך 'להכיר' בנישואין חד מיניים. זה פשוט לא ענייני מה עושה מישהו אחר בבית שלו.
(זה להבדיל ממצעד התועבה)
*תיקון טעות.שירוש16

לך אולי זה לא מעניין. אבל את עמ"י בכללי זה מעניין. (או לפחות אמור לעניין...)

יש מושג שנקרא "ערבות הדדית בעמ"י".

וזוהי^^ אחת הסיבות לכישלון שלנו כעם להתנהל בצורה אידבדואלית לחלוטין.

כמו שלתופעת הנשים בצה"ל ישנה השפעה שלילית רוחני-בטיחותי לכלל האומה.

כך גם בנושאים אחרים כמו שבת, נישואיים חד מיניים וכו'.

זה משפיע עלי ועליו ועליך ועל כל עמ"י. בשווה.

אני לא חושב שיש היום פוסק הלכה שחושב שצריך להתערב בפרטימשה

להבדיל מנושא הנשים בצבא שזה מקום ציבורי ונושא לאומי.

אבל ההלכה הבסיסית בהחלט חושבת שצריך להתערביזהר

זה שאין דיני נפשות זה רק מקטנותנו. לא מהשתנות האמת והמוסר.

ברור שפייגלין נגד נישואין כאלה. אלא ש:ציל
גם כיום אף רב לא חושב שצריך לבדוק מה שני גברים עושים בביתם.
העניין הוא שבסיטואציות מסויימות הוא יכול
לתמוך בהטבות לבני זוג שכאלה וזו בעייה.
לא מדוייק. הרי צריך שני עדים.די"מ
נכון, אז מה? ברגע שיש עדים זה כבר לא 'פרטי'?יזהר

אכןדי"מ
אני לא חושב שזה המהות של עדים.יזהר

זה המהות של פרהסיא, שזה עשרה מישראל, אבל לא עדים.

הטענה היא (אישית אני מתלבט ולא יודע מה אני חושב בנושא)די"מ
שזה שצריך עדים מראה על כך שאין לנו צורך להתערב במה אדם עושה באופן פרטי.
זה נכון שזה לא ממש הגדר של פרהסיא שזה בעשרה אבל עדיין
מי טוען את הטענה הזאת?יזהר

אנשים שתומכים בפייגלין לדוגמא.די"מ
אין היום פוסק רציני שמציע לפרוץ לבתים של הומואים ולסקול אותםמשה

ברור שלא.יזהר

זה לא עובד ככה. צריך עדים והתראה, דיון בבית דין, חקירת העדים וכו' וכו'. רק בסוף סוקלים אותם, בהתאם לכל הדינים.

בכל מקרה, אין היום פוסק רציני שטוען שהדין בטל ומבוטל מסיבות מהותיות ולא רק מסיבות טכניות. יש שהוסיפו נופך רוחני למציאות הטכנית, אבל זה עדיין לא ביטול מהותי של דין התורה.

אין כיום סנהדרין ולכן זה לא רלוונטיואת עשו שנאתי
וגם הסנהדרין שינתה סדרים כמה פעמים, בענייני סוטה ועוד.
אני מדבר על ספרות הפסיקה והפרשנות היהודית לדורותיהיזהר

גמרא, ראשונים, אחרונים.

זה פרשנות שלהם.די"מ
כי זה הרי שאלה רעיונית ולא הלכתית.
ועדיין, מהיכי תיתי?יזהר

כאשר מכל המקורות עולה שמדובר בדיני ראיות.במיוחד מהקישור בין עדות של ממונות לעדות של נפשות. 

למה "אין אדם נשים עצמו רשע"? זה דווקא נשמע סברא הגיונית.די"מ
זו חזקה. זה לא קשור.יזהר

תודה.די"מ

הנחת את דעתי.

(אם יקשו עליי שוב אחזור אליך..)

ישמרדכי

בס"ד

ראיתי כמה וכמה רבנים שאמרו שאם הם משפחה או חברים שלך אסור לך להזמין אותם לשבתות, לאירועים וכו' (אלא אם כן אתה יכול להפיע עליו וכדומה).

וברור שאין שום רב שמתיר שגברים יגורו באותו הבית בתור זוג. בעע... אז נכון שלי אין מה לעשות אם משהו מחליט לעשות כך, אבל אם יש לי קשר אליו יש הדרכה רבנית איך להתייחס אליו.

ולא להט"ב? נישואין אזרחיים של גבר ואישהותן טל
רווקים, שלא מתקדשים אלא פשוט חיים ביחד - מעבר לבעיה ההלכתית של נידה, נעזוב את סה רגע כי זה גם בזוגות נשואים חילוניים - העבירה אומנם קיימת, אבל זה לא חמור כמובן ברמה של להט"ב... אין כאן ממזרים, הבעילה האסורה כאן היא רק בגלל הנידה, כנ"ל, ואולי בעילת זנות? או שבעילת זנות לא יתפוס במקרה כזה של גבר ואישה שמתכוונים לחיות יחד וכו'?

האם הרבנים שראית אומרים שזוגות גבר ואישה שלא התחתנו, שאחד מהם קרוב שלך, אז אסור לך להזמין אותו/אותם לאירועים וכו'?

אני מסכים שזה מצבים גבוליים השאלה היא כל דבר גם כשהוא אסור, מהי מידת חומרתו...
(ושוב חלילה שלא ישתמע שאני מעודד דברים כאלו או לא מתנגד להם - אני כן. הדיון כאן הוא הלכתי נטו במצב נתון כבר תיאורטי...)
על זה אני לא זוכר אם יש התייחסות. אבדוק בלנ"דמרדכי

בס"ד

(ממה שהבנתי דיברו על נישואים כאלה, לכן הגבתי על זה. טעיתי?)

ברור שאסור להזמין זוג גברים כאלה.ציל
ולגבי מקרים אחרים, ייתכן שגם הם אסורים, אבל בוודאי שמי שמפקיר בית ל'זוג' כזה או מזמין אותם יחד לביתו הוא פושע.
למיטב הבנתי אדמין דיבר בכללי על נישואים אזרחיים -ותן טל

רוב הנישואים האזרחיים הרצויים בארץ זה של זוגות גבר ואישה שהם או גויים עם יהודים, או פסולי חיתון, או סתם כאלו שלא רוצים תונה דתית - יש גם עניין של חתונות להט"ב, אבל אני לא בטוח שבהכרח זה נכרח יחד עם זוגות גברים ונשים שרוצים נישואים אזרחיים.

ואולי אני טעיתי...

בכל מקרה מעניין הלכתית מה צריך להיות היחס לזוגות שלא התחתנו. היו בעבר אני יודע אפילו שאלות הלכתיות רציניות לרבנים גדולים האם לא כדאי לפסול בחשאי חתונות של חילונים, כדי שכאשר בסבירות גבוהה יבגדו, לא יהיה כאן בעיות הלכתיות חמורות בהרבה... הרבנים התנגדו לזה כי אתה לא מבטל מצווה בשביל להציל מאולי עבירה בעתיד...זה מה שאני זוכר.

צר לי לאכזב אותך..שירוש16
הדיון במקורו התרכז סביב הנושא של נישואים חד מיניים בלבד.

על השאר (שאגב שווים שירשור בפני עצמו) לא דבר(נ)ו פה.
במקום לנסות לדברר בעצמו את אדמין נשאל אותו עצמו...ותן טל

@Admin כשכתבת שאתה ופייגלין לא נגד נישואים אזרחיים - למה התכוונת? רק לנישואים חד מיניים/רק לנישואים של גבר ואישה אזרחיים/ גם וגם?

תודה רבה...

צר לי - אבל ע"פ ה f3 רק אתה הזכרת את המילים נישואים אזרחיים'מרדכי

בס"ד

Admin הזכיר רק נישואים מבולבלים...

הסתכלתי שוב.אתה ושירוש צודקים. סליחה,מצטער, התבלבלתי משום מהותן טל

היה לי בזיכרון משום מה שהוא כתב נישואים אזרחיים וכבר כמה פעמים זה "היה לי בזיכרון" בימים האחרונים, ולכן התבלבלתי וכתבתי ככה ודיברתי על זה... לא יודע למה, המוח זה דבר מסובך...

אז הוא באמת דיבר על נישואים חד מיניים, כעת כשבדקתי שוב. אני בכל מקרה דיברתי על נישואים אזרחיים...

(וכמובן צריך לבדוק למה אדמין מתכוון בכלל כשהוא אומר "נישואים" בכל הקשר שהוא, לפי האידיאולוגיה שלו...? )

אין בעיה! מרדכי

אני נגד שהמדינה תתערבמשה
שלא יהיה רישום בכלל ברבנות הראשית/שלא תהיה רבנות ראשית?ותן טל

יש בזה ויכוח בין גדולי הליברטניםמשה
אם הרבנות צריכה להיות משהו כמו מכון התקנים (כלומר מפקחת על נותני השירות אבל לא נותנת אותו) או לא צריכה להיות בכלל והשוק החופשי יכתיב הכל.

אני בדעה הראשונה. תחרות חופשית כשהרה''ר מפרסמת במה היא מכירה ומה לא מוכר.
כלומר הרבנות מגדירה תקנים ורמות, וגופים פרטיים ומתחרים עושים את העבודה שלה.
אני מסכים על הדעה הראשונה הנ"ליזהר

אבל זה כמובן צריך להיות עם שיניים. כמו שאפשר לתבוע את מי שכותב "שוקולד" על מוצר שלא עומד בתקן.

משהו כזה בדיוקמשה

אז בעצם אתה מציע להשאיר את הרבנות.שירוש16

את סמכויותיה

את מעמדה החוקי-כללי

ובקיצור-

להשאיר את המצב כמו שהוא. אבל לקרוא לזה "לברליזם".

הדבר היחיד שישתנה זה אולי הסמל של מדינת ישראל ברקע/במסמכים וכו'.

כל היתר נשאר במקומו. (יענו אין הבדל בין המצבים).

ממש לא.די"מ
כיום על פי החוק אסור לתת השגחה פרטית אלא זה בנוסף להשגחה של הרבנות
מעולה.שירוש16

אם תוכנית זו אכן תצא לפועל- מייד יוכלו להיפתח חנויות/מסעדות/בתי קפה בעלי "השגחה" פרטית ללא השגחה מינימלית של סמכות כלשהי.

ממש מדינה של יהודים...

בדיוק הפוך.יזהר

בניגוד למצב היום, שבו פעמים רבות הרמה ברבנות היא בקנטים, ובכלל לא אוכפים את הנהלים, וקיומו של איזה בד"ץ קיקיוני לא מעלה ולא מורידה, אלא רק יוצרת מצג שווא, במציאות המדוברת כל גוף כשרות יצטרך לציין על התעודה אם הוא נותן "השגחה שאינה כשרות" (יענו, סתם אחיזת עיניים), כשרות דרגה ג', כשרות דרגה ב', או כשרות דרגה א'. דרגות קבועות עם תקינה מפורטת. הרבנות תפקח על הכיסוי של התעודות, וגוף שימצא שמפר את התנאים יותר מדי פעמים - תישלל ממנו האפשרות לתת תעודה, וגם יהיה חשוף לתביעות צרכניות.

זה^^^ יכול להיות מצויןצריך עיון
זה אומר שהרבנות לא תפקח על העסקיםמשה

אלא על המשגיחים

כלומר המשגיח יהיה פרטי ותהיה תחרות בין נותני הכשרות. הרבנות רק תפקח שהם עובדים ברמה שהם טוענים שהם עומדים בה.

כלומר - אם גוף נותן כשרות בסיסית הרבנות תפקח שהם אכן נותנים כשרות בסיסית, אבל מי שיתן את החותמת יהיה אדם שיקים עסק מסחרי ככל עסק אחר.

בדיוק כמו שאפשר לשלול רשיון של עורכי דין, רופאים וכו' אפשר יהיה לשלול את רשיונם של משגיחי כשרות או משהו דומה לזה.

עקרונית, זה היה אפשרי, אבל הבעיה שלי עם זה..אדם כל שהוא

שלהערכתי, במצב הנוכחי, זה ייתן הרבה יותר פתח להתערבות משפטית מזיקה.

יקים פלוני אלמוני גוף כשרות,  וכאשר הרבנות לא תסכים לאשר את מה שהוא עושה, הוא ייפנה לבית משפט, והשופט המלומד ישמע את טענות הצדדים, ויכריע האם ההתנגדות היא הלכתית ועניינית או לא.

לגבי הדעה השניה, אני מנסה להבין את הרציונל.יזהר

הם באמת גם בעד ביטול התקנים והאכיפה הצרכנית?

מעין אמירה של "אם הסוציאליסטים חושבים שכולם מטומטמים ופתיים, ולכן צריך שהממשלה תשלוט בהכל, אנחנו נלך לקיצוניות המעוותת השניה, ונגיד שהציבור כל כך חכם ויודע לדאוג לעצמו, שאפילו לא צריך להגן עליו מרמאויות מסחריות וצרכניות, ברמה האלמנטרית ביותר".

יש בעיה קשה עם כל התקנים האלהמשה

כסת"ח.

זה נכון לגבי כל תחום שעליו הממשלה מפקחת.

כבר היום אתה יכול לקנות מוצרים עם תו תקן של מעבדה מוסמכת ובלעדיו. הבעיה היא שלתקנים ממשלתיים יש נטיה להתנפח ולצבור עוד ועוד דרישות מיותרות.

לך למשל ברחוב עירוני בפתח תקווה. בכל בית חדש יש חניה וחיבור צינור למכבי אש. למה? ככה.

האם צריך חיבור כזה למקרה של שריפה? כן

האם צריך בכל בית בכל רחוב? לא ברור

אני לא מכיר לעומק את נושא הכשרות אבל סביר להניח שגם שם אפשר לחסוך כסף רב שהיום מתבזבז על כשרות כפולה - גם בד"צ וגם רבנות מוסמכת.

מנחש שכמו בכל מקצוע, עם הזמן יהיו מותגי כשרות מוכרים, ומותגי כשרות מפוקפקים.

תראה, תמיד צריך לחשוב איך להפוך את הרגולציה ליעילה.יזהר

אנחנו יודעים שזה לא פשוט בכלל, וזו אחת הסיבות שצריך מינימום רגולציה. ובכל זאת צריך למצוא שיטות יעול. אולי לנסות להכניס מנגנוני תחרות לניסוח ואכיפת הרגולציה..

כיום המצב בתחום הכשרות הוא דווקא אכיפת חסר, וכניעת הנהלים למציאות בשטח. ומאידך, יש דרישה לכשרות מעולה ברמה הגבוהה ביותר. לכן אני לא חושש בתחום הזה מאכיפת יתר. אולי כן צריך לחשוש מתפירת תקנים לפי דרישות פוליטיות ולא לפי דרישות צרכניות.

גם היום יש מותגי כשרות מוכרים ומותגי כשרות מפוקפקים. לצערנו, ברוב הארץ הרבנות שייכת לתחום השני.

ולכן השינוי צריך להתחיל דווקא מיוזמת הלקוח/ות ולא מצד השנישירוש16

של המפה- הפולטי-חוקי-ממשלתי.

אם הלקוחות יעדיפו את הכשרויות האיכותיות-פרטיות על פני הכשרות הכללית (היותר זולה) זה ישנה את כללי המשחק.

אם עד עכשיו הרבנות יכלה לספק "איכות" ירודה מבלי להתחשבן עם בקשת הלקוחות.

אז מעתה (ז"א- מהרגע שלקוחות יעבירו את סל הקניות שלהם מהכשרויות הרגילות-רבנות אל הכשרויות הפרטיות-איכותיות) הם יאלצו לשפר את איכות הכשרות שלהם בכדי להתחרות עם שאר הכשרויות.

אם לא- הם יישארו אם ההיצע ללא הביקוש- ואז ירדו המחירים.

ובקיצור-

עידוד האזרחים (הדתיים) במדינה לצרוך יותר מהמוצרים בעלי כשרות מועדפת ישנה את מדיניות (או עלות) הכשרות הרבנית.

העם יכול לשנות את הרגלי השוק.

ללא התערבות פוליטית.

ההיא רק תסחוט עוד כספי תיווך ומיסים תקציבים ומה-לא...

כך שאני לא מאמינה שהרבנות עצמה אחראית לשחיתות או לבזבוז הכספים- אלא המדיניות (הפשרנית מחד אך מעידך מתקבלת) ו...

אנחנו. בעצם.

הרבנות צריכה להעלם מתחום נותני הכשרותמשה

בזה אני לא חושב שיש מישהו שקצת מבין וחולק עליי.

ההצעה שלך היא גרועה בגלל שהיא משאירה את "מס" הרבנות חי וקיים רק ב גלל שהיא קיימת כבר.

אני מציע לבטל אותו.

ברגע שתהיה תחרות, ממילא כל הרמה של השוק תעלה ויווצר מגוון של מזון בכשרויות מגוונות שמתאימות לכל מיני צרכים (ע"ע מה שקורה בשמיטה - עם החלוקה בין מהודר סרוג למהודר שחור).

לדעתי במקרה כזה גם תהיה ירידה חדה של עלויות הכרות הבסיסית שתגרור איתה ירידה (זניחה אמנם) של מחירי המזון.

גם ככה הבעיה הקשה בתחום הכשרות היא לא מפעלי הענק אלא אולמות השמחה והמסעדות בכל גודל, ושם אני מצפה שתחרות תגרור רעיונות יצירתיים להורדת המחיר בלי פגיעה בכשרות.

אוקי. אז פה אני לא מסכימה עם הגישה.שירוש16

לבטל חלק מסמכויות הרבנות ובלעדיותה על תחום הכשרות- סבבה.

אך לא לגמרי.

בכל זאת- אנחנו במדינה יהודית-ישראלית שאמורה למלא את הצרכים של העם היהודי.

להפוך את תחום הכשרות לתחרות השוק זה רעיון מצוין. אך לא כאשר זה בא על חשבון הכשרות הבסיסית.

אני מסכימה עם כך שההתנהלות כרגע גוזלת כספים ומיותרת הן בגלל כפיפותה למדיניות המערב (ז"א- חוק התורה יכול לטפוס פחות מקום. ואינו בראש סדר עדיפויות), והן בגלל שרמתה נמוכה ביותר (לצערנו) וכעת רק מהווה תירוץ להשתיק את המצפון היהודי לגבי אחריות כלל ישראלית בארץ בנושא הכשרות.

יש לייעל את המערכת, לא להרוס אותה.לדעתי על מחלקת הכשרות ברבנות לעסוק יותר באכיפת חוקים הנוגעים לתחומם (אין מתן כשרות לעסקים הפתוחים בשבת, שלילת רישיון - ולא קנס מוגדל!!- למסעדות המגישות מאכלים אסורים, שינוי הרפורמות לגבי גידול חזירי בר על אדמת א"י. ובקיצור- כל מה שקשור לתחום הכשרות שאינו עובר בקרה מספקת). ולא בעצם מתן הכשרות.

ואתה יודע מה?

אם המיסים שאני משלמת היו הולכים אך ורק לתחום הכשרות (ו/או עיניני דת אחרים חשובים לא פחות)- דיינו.

לא מפריע לי לתרום מכספי אחוזים בכדי לתחזק את עיניני הדת במדינה.

מפריע לי שהשימוש בכספים נעשה בצורה מעוותת שבסופו של דבר- מונעת ממני מלקבל את השירות עליו שילמתי.

תשימי לב: נותני הכשרות, לא הפיקוחמשה

הרבנות צריכה לקנוס את מי שכותב שהוא כשר אבל הוא לא, את מי שכותב שהוא כשר אבל פותח בשבת וכו'.

כמו פקח עיריה או משטרה, רק עם כיפה וזקן.

הרבנות לא צריכה ללכת בפועל ולדאוג למשגיחים וכו' - זה תפקיד השוק הפרטי כמו שתפקיד השוק הפרטי לחנות כחוק בכחול לבן.

הרבנות לא "נותנת" משגיחים. היא מכשירה אותם.שירוש16

ההכשרה הלקויה והאכיפה הרפופה לגבי כל מה שמתרחש בפועל הוא מה שמוריד את האיכות. מגדיל את הכמות. וצובר פולפולריזם.

הרבנות צריכה להתנער מחוסר האחריות הזו ולהקים כרשת נפרדת הפועלת במנגון פרטי עם הכשר טוב (ייתכן גם ממוצע אך לא מטה מכך) ז"א- הכשרת משגיחים הפועלים בצורה עצמאית בתוספת רישיון הראוי לכך. ובמקרה וימצא רשלנות בעבודו המדינה תוכל לפעול נגד המשגיח בצורה חוקית בעזרת קנסות וכדומה. (לפטר משגיח גרוע זה לא פיתרון. צריך לשלול ממנו רישיון ולתבוע אותו על הנזקים שנגרמו מרשלנותו.)

יש הבדל בין תחרות לתחרות..אדם כל שהוא

בין תחרות בנושאים שהצרכן הפשוט יכול לבחון בקלות את מה שהוא מקבל, לבין תחומים שחסר לו כלים לעשות את זה. [כשרות, בטיחות, אולי גם בריאות מזון].

אני חושש שזה יתרום יותר לרמת היחצ"נות מצד אחד, והשמצת המתחרים מצד שני, ולאו דווקא לאיכות הכשרות.

תחום הכשרות מוכיח הפוך ממךמשה

אנשים מעדיפים לקנות בד"צ ע"ח כבר היום בגלל שהם מאמינים שהוא מטפל באיכות הכשרות.

אין סיבה שלא יהיו לו מתחרים מוצלחים. למה רבנות עם כשרות טובה לא יכולה לתת כשרות רחוב ליד בעיר שבה יש מחלקת כשרות כושלת?

לחלק מהציבור יש מודעות טובה לענייני הכשרות..אדם כל שהוא
עבר עריכה על ידי אדם כל שהוא בתאריך ד' בכסלו תשע"ו 16:41

אבל לרוב הציבור אין.

ובתחום הזה, של הכשרות המהודרת, יש בלאו הכי תחרות.

והם קנו את השם הטוב שלהם, במשך שנים רבות.

[כך שלא ברור שגוף כשרות חדש באותה איכות יזכה לאותו שם].

ומלבד זאת, הם לא רק גוף כלכלי, אלא באמת מעוניינים לספק כשרות מהודרת [אמנם הם גם שמחים להרוויח מזה כסף, כמובן]. יכול להיות שאם הם היו פועלים ממניעים כלכליים נטו, הם היו משקיעים יותר ביחצ"נות ופחות באיכות.

אני חושב שהבעיות שהזכרתי קיימות גם כיום, אבל ברמה פחותה יותר.

ולמה רבנות אחת לא יכולה לתת כשרות בעיר אחרת? כי אז, בעל עסק שהרבנות בעירו עשתה את עבודתה נאמנה, ושללה מאיתו את תעודת הכשרות אחרי שהוא התנהג שלא כשורה, ילך לחפש רבנות בעיר אחרת, שתהיה לו נוחה יותר.

במקרה הפחות גרוע, הרבנות האחרת גם היא תשלול את הכשרות אחרי מספר חודשים.

במקרה היותר גרוע, הוא יצליח למצוא רבנות רשלנית מספיק.

ולצרכן הפשוט, אין מושג האם יש הבדל בין רבנות צפת, רבנות עכו, רבנות ירושלים וכו'.

המצב הנוכחי, שבו הכשרות הבסיסית היא בידי הרבנות, ואילו על הכשרות המהודרת יש שוק חופשי, נראה לי איזון סביר. 

[לא שהוא נקי מחסרונות, וכפי שהזכרתי].

היום אין באמת תחרות, אז אין תועלת ב"להבין" בכשרותמשה

בדיוק כמו ברשתות הסלולר, אנשים שלא מבינים כלום עושים השוואות של תדרים וכו' בגלל ששוק המכשירים הוא שוק חופשי, ומי שקונה מכשיר בחו"ל עושה את זה על אחריותו.

אני לא רואה סיבה שאנשים שומרי תורה ומצוות לא יבינו בכשרות קצת יותר ברמה של לדעת לבחור מותג.

לגבי המקרה שתיארת - לפעמים הוא לגיטימי, למשל במידה ורב העיר לא מוכן לפעול עם "קולה" מסויימת, בעוד שרב העיר ליד כן.

לפעמים זה באמת רמאות, ואז אני תוהה לראות מי יהיה המותג שיסכים להתכלכך בשביל לתת כשרות לרמאי כזה.

לדעתי המצב יהיה הפוך.

כך או כך - אפשר להשאיר את הרה"ר כגוף פיקוח שיהיה מוסמך לקנוס את נותני הכשרות.

אבל הוא צודק בחשש שתהיה התערבות משפטית.די"מ
הרבנות כגוף שלטוני הרבה יותר חשופה לביקורת שיפוטיתמשה

מאשר עסק פרטי.

(אבל זה נכון, המערכת כולה דורשת הרבה תיקונים כשהראשי שבהם צריך להיות לפטור עסקים פרטיים מכל מיני התערבויות כאלה)

אמנם גוף פרטי חשוף פחות לביקורת שיפוטית...אדם כל שהוא

וזה חלק מהיתרון של גופי הכשרות הפרטיים כרגע, אבל זה מועיל רק כאשר גוף הכשרות הפרטי מעוניין לעשות את עבודתו נאמנה, וצריך שמערכת המשפט לא תפריע לו.

הבעיה היא, גופי כשרות שלא מעונינים לעשות את עבודתם נאמנה.

[שלהערכתי, לרוב הציבור, ובעיקר לציבור שלא צורך כשרות מהדרין, אין את המודעות לזהות גופים כאלה]

במצב כיום, על כל מוצר שמסומן ככשר, צריכה להיות כשרות של הרבנות , ואם יש בנוסף כשרות פרטית, אז במקרה הטוב זה מוסיף לרמת הכשרות, ובמקרה הרע [שזה גוף כשרות לא רציני, או קיקיוני לחלוטין], זה לא מזיק.

במקרים חריגים, יש לבעל עסק יכולת ומוטיבציה לנסות להגיש תביעה נגד הרבנות, במקום להתאים את עצמו לנהליה.

אם הרפורמה המוצעת תתבצע, גוף כשרות בעייתי יוכל להגיש תביעה נגד הרבנות, בדרישה שתאשר את הכשרות שלו, ומן הסתם יהיה לגוף כשרות כזה הרבה יותר כוח ומוטיבציה לתביעות כאלה מאשר לבעלי העסקים היום.

עיניין הכשרות שונה מאוד מתחומים אחרים החשופים לשוק החופשי.שירוש16

מנגנון הכשרות פועל בצורה מאוד שונה ממה שאתה מתאר.

גופי כשרות שונים (הרבנות, בד"ץ ע"ח, OU, לאנדו, רובין וכו') מכשירים בצורה עצמאית ע"י מימון אישי (כמו שמשלמים על הכשרת מקצוע אחר).

משגיח יוצא בסוף התהליך עם תעודת הסמכה ויכול לצאת לשוק החופשי (שזה לא כ"כ נדיר כמו שזה נשמע) או לעבוד בגופים בהם ניתנה ההכשרה.

כך שבכל גופי כשרות הרגילים מדובר בשוק חופשי.

התחרות זה נושא אחר.

וכאן באמת מדובר בשם ("מותג") ואיכות.

הם השיגו את שמם הטוב ע"י שנים של עבודה קשה והוגנת.

אגב-

מעניין איך ה-OU הצליחה להישאר אימפרית הכשרות ללא מתחרים רציניים (חוץ מהבד"ץ הע"ח בארץ ובחו"ל) ובכל זאת- המחירים שלה לא בשמיים כמו שארע עם מונופולי הסלולר למיניהם.

יש לה מתחרים רציניים, אמנם קטנים ממנהמשה

OK וכל אלה.

הם קטנים ממנה, אבל מספיק מאיימים למקרה שמישהו שם ירים את האף...

משום מה זה לא קרה.שירוש16

ומדובר על כמה וכמה עשורים טובים מאז הקמתם. ומשום מה המחירים שלהם די סבירים. ואגיל ואומר שרוב המאכלים בהכשר שלהם לא עולה סנט אחד יותר משאר המותגים הטרפים.

כמו שציינתי-

תחום הכשרות שונה מהותית משאר התחומים המתחרים בשוק החופשי.

בשונה מאונג', סלקום, הוט, רמי לוי, גולן, בזק וכו'. שכל מטרתם היא להשיג כסף תמורת שירות מועט או לקוי.

לגופי הכשרות יש מטרה לספק שירות איכותי וטוב תמורת כסף.

אין מה לעשות.

אנחנו יהודים וככה זה.

(זה^^ לא כולל גופי כשרות נכשלים חסרי כשרות בסיסית. אחת מהן די מפורסמת ומקובלת בארץ. אך לא אפרט מעבר לכך).

את רוצה להגיד לי שאת מאמינה להוא שהקדיח תבשילו?יזהר

חבל.

אין שום בעיה עם הרב מחפוד. המצב מצויין, השחיטה מצויינת, הכל טוב.

אתה לא צריך לשכנע אותי בזה.שירוש16

אם לא הזכרתי אותו בשורת ההכשרים השונים אז אני מתנצלת

זה היה לגבי הסוגריים בסוף. כנראה רמזת למשהו אחר..יזהר

אכן.שירוש16

הבהרה:

משום מקום לא התכוונתי להכשר הרב מחפוד. (!)

גם בגלל שאני אישית סומכת על ההכשר הנ"ל וגם מפני שהתכוונתי להכשר אחר.

ממש מפתיע שהמחירים שלה לא בשמיים..יזהר

כמה כבר אפשר לקחת על ביקור במפעל פעם בשלושה חודשים?

אתה הכללת 5 הכשרים ברמות שונות של איכות בצורה גורפתשירוש16

חסרת תקדים.

אגב-

המוצרים עצמם גם עוברים השגחה עד למפעל.

כזה כוח אדם עולה כסף.

גם אם המשגיחים לוקחים שכר מינימום ומטה.

התייחסתי למה שכתבת בסוף דברייך, על ה-OU.יזהר

לא לכל השאר.

מדובר בכוח אדם.שירוש16

אפילו אם הוא מינימלי הוא דורש כסף.

השאלה כמה כסףיזהר

שאלת איך זה שהמחירים של OU לא בשמיים, והתשובה היא שההשגחה שלהם גם היא לא בשמיים. המחיר הוא בהתאם לשירות.

העדה החרדית לוקחים הרבה, ובכל זאת מפעלים לוקחים אותם, כי השירות שהם מספקים הוא כמה רמות מעל כולם, ולכן גם כולם סומכים עליהם בעיניים עצומות. יש להם אסטרטגיה ג'נרית של בידול. המחירים בהתאם וגם השירות: אין עוד אף גוף כשרות שהשקיע 2 מליון ש"ח בבניית מעבדה לבדיקת נגיעות תולעים בדגים, וזו רק דוגמא אחת מני רבות

יש להם בידול שחלקו חומרות לא נחוצותמשה

(ויש להם גם סכסוך קטן עם שלטונות המס, אבל זה לא קשור)

אין הכי נמי. ועדיין.יזהר

חומרות לא נצרכות. נקודה.שירוש16

יש כאלה שמחמירים ויש כאלה שלא.

ההלכה היבשה לא דורשת על האדם 'להחמיר'.

אלא מדובר בגדרות שהאדם (בדר"כ חכמי ישראל) שם בכדי להתרחק מאיסור.

אגב-

הסכסוך הגיע נטו מתאוות הבצע של שלטונות המס. (חתמו על הסכמים, לא כיבדו אותם).

לכן הצעתי שהרבנות תגדיר "דרגות" בכשרותמשה

ותאכוף אותן.

(כלומר שיהיה קנס על מי שכותב שהוא מהדרין כשהוא לא, או מי שכותב שזה חלב ישראל והוא חלב עכו"ם)

לגבי הסכסוך - גיגלתי קצת, ומסתבר שאת צודקת. בית משפט זרק את שלטונות המס מכל המדרגות.

מדובר בעבירה על החוק לכל דבר.שירוש16

על משטרת ישראל לטפל בקנסות הללו. לא הרבנות.

יש כבר דרגות בכשרות. ע"ע "מהדרין".

כן, כי להימנע מאכילת תולעים, למשל, זה ממש חומרה מטורפתיזהר

ליחידה סגולה.

??שירוש16

פרט/נמק/הסבר.

זה היה בציניות.יזהר

יש להם הרבה הקפדות חשובות שהן מעיקר הדין. יש גם חומרות מיותרות, נכון, אבל זה לא הנקודה המרכזית.

יש הלכה ויש חומרה.שירוש16

תיקנתי את הניסוח המוטעה.

לא הבנתי מה תיקנת ומה ניסית להגיד.יזהראחרונה

נכון.שירוש16

אך בסופו של דבר הלקוחות מרוצים מהשירות ואף דורשים אותו.

אגב-

הOU יותר זולים מסיבה פשוטה- (כמעט) כל דבר בחו"ל יותר זול מבארץ.

מחיר שירות של הכשר בד"ץ גבוה רק נראה יותר גבוה מהOU.

(מוצרים הנמכרים בפס ייצור כשר זה נושא אחר לחלוטין. עליו בדר"כ אין תוספת תשלום בכל מקרה. מיני מתיקה, משקים, מוצרי יסוד שונים בהכשר  הOU נמכרים באותו מחיר של אותם מוצרים בידיוק ללא השגחה. כנ"ל בישראל).

במפעלים דווקא הבעיה קטנה מאודמשה

הסיכוי שמפעל יקח סיכון לשנות תרכובת כימית של מוצר הוא קטן יחסית.

הצרה הצרורה זה מסעדות ומזללות, ושם זה סיפור אחר כבר....

^^^באותו עיניין.שירוש16

יצא לי לפגוש פעם בנ"א-משגיח שאחראי על שורה של מס' עובדים במפעל ליצוא דגים.

כמות הטעויות במיון סוגי הדגים (כשרים ולא-כשרים) הוא עצום.

גם אחרי שהעובדים (הנוכרים) עברו הכשרה במפעל הם מערימים טעויות בצורה קטסטרופלית.

ובגלל זה צריך משגיח שיידאג שבסופו של דבר, כשתפתח כופסת סרדינים לא יהיו שם שרידי דגים שאינם מותרים באכילה.

זו רק דוגמה אחת מני אלף לפסי ייצור שונים הדורשים רמות שונות של כשרויות ובהתאם לכך- משגיחים (=כסף/מימון כוח אדם).

זה לא מדוייק.יזהר

יש חו"ג שלפעמים יכול להיות חסר בשוק, ואז משיגים ממקום אחר וכדו'. מציאות שכיחה.

פעמים רבות את אותו חומר אפשר להפיק בדרכים שונות, חלקן מותרות וחלקן אסורות.

אני מסכים שעסקים זה סיפור אחר, אבל לא ידוע לי שהOU נותנים כשרות לעסקים. לפחות לא בארץ.

אם החומר מופק בצורה אחרת יש לזה השפעה כימיתמשה

ממש לא בהכרחיזהר

אלכוהול נייטרלי אפשר להפיק מענבים, תפוחי אדמה ועוד הרבה חומרים אורגניים.

חומצת לימון אפשר להפיק מחיטה ומעוד דברים.

ואל תשכח שיש דברים שאין בהם שום שינוי כימי, אלא רק הלכתי, כמו יין, איסור חדש, ערלה, מעשרות ועוד.

וגם נגיעות חרקים זה לא משהו שמציינים במרכיבים.

יש תחרות חופשית כמעט לחלוטין בתחום המהדרין.אדם כל שהוא

כך שלמי שרוצה לצרוך מוצרים ברמת מהדרין יש תועלת להבין איזו כשרות עדיפה.

ויש גם ידע, שלא עוסק בגופי כשרות, אלא בכשרותו של המוצר הספציפי.

תחום המהדרין בעייתי גם הוא.יזהר

מצד אחד, ע"פ חוק מי שרוצה בד"ץ פרטי צריך גם רבנות. כלומר: כשרות כפולה ומיותרת.

ומצד שני, יש רגולציית חסר על הרמה, וכל הרוצה ליטול שם "מהדרין" בא ונוטל.

אין רגולציה, ומבחינה זו זה שוק חופשי, לטוב ולרע.אדם כל שהוא

לגבי הכשרות הכפולה, זה כנראה דורש תשלום נוסף, איני יודע האם הוא באמת משמעותי בחשבון העלויות. 

על כל פנים, לעניין התנהלות הצרכנים [למשל, התועלת הבנה בתחום], ואופן שבו התחרות מתנהלת זו התנהלות של שוק חופשי.

נכון. אבל הוא חופשי מדי.יזהר

צריך רגולציה ברמת הפיקוח על התקנים. כמו שאי אפשר למכור צימקאו ולקרוא לו שוקולד, צריך שלא יהיה אפשר למכור טונה בלו מרלין (דג טרף לחלק מהפוסקים) בבישול ישראל לפי הרמ"א ולקרוא לזה מהדרין.

אם מדובר בעבירה על החוק על משטרת ישראל לטפל בכך.שירוש16

לא הרבנות.

הבעיה היא שלא מדובר בעבירה על החוק.יזהר

צריך שתהיה תקינה, ואז תהיה אכיפה. זה לא יכול להיות סתם משטרה, כי צריך הכשרה מיוחדת לעניין. כמו שלמשרד הבריאות יש פקחים משלו, ושיניים משלו.

אז זה כבר בעייתי.שירוש16

כפול. למחוק.ותן טל

ואיך כל מה שאמרת קשור לפייגלין?ציל
הרי אתה לא מצפה שהוא יאסור בחוק את הדברים האלה שהזכרת, שאותם איש לא היה חושב לאסור בחוק.
זה עניינים פרטיים,אבל אין שייכות למדינה.
פוסקי הלכה כאלה קיימים.שירוש16
נקודה.

לאומי? ממתי אנחנו עם 'לאומי' ההולך עפ"י כללי ה"לאום"?
עמ"י שונה מכלל אומות העולם.
הערבות ההדדית היא קולקטיבית. בכל הנושאים. (כן, גם גזל ורצח. האחריות היא על כל עמ"י).
ניתן לראות כיצד תופעה מתרחשת בפועל לאורך ההיסטוריה היהודית. למשל: חטא העגל- 40 שנה הסתובבו סביב עצמם באמצע שום מקום בגלל התדרדרות של קבוצה שולית בעם.
פרשית מקושש העצים- שבגללו עמ"י עדין מחכה לביאת המשיח.
אין לך ערבות הדדית וכניסה לחיי הפרט יותר ממצוות התוכחה. (וכן, זו חובה אישית ו'לאומית' של כלל ישראל).

משל הספינה מסביר את הנושא בצורה טובה יותר. אך העיקרון ברור- יהודי שמחלל שבת בתל אביב משפיע על המצב הכללי והפרטי של עמ"י.
באותה מידה שנשים בצבא פוגמות בביטחון הכללי.
אין הבדל.
רק שנשים בצבא זה נושא שניתן, לפחות עפ"י ראות המוסר הכללי, להתערב בו ואילו נושאים כמו נישואים חד מיניים וכו' נחשבים ל'עסק אישי' שאסור לפרט/כלל ישראל להתערב בו.
אם היה כח היה צריך להתערב. פשוט שומרי התורהירושליםםםםם

נרדפים , וברור שלא שולטים כאן. 

זה ענייננו כי יש ערבות שמשמעותה שאתה אחראי במידת היכולת על שמירת המצוות של כל ישראל . 

זה המקור גם אתה יכול להוציא ידי חובה את חברך בקידוש למשל.

כרגיל, תענוג לקרוא אותך. תודה.נפתלי הדג
אני מסכים מאוד עם דבריך בנוגע לפוליטיקה של ימינו, אבל קשה לי שלא להזכר בפוליטיקאים של העבר - בגין, המר, אשכול ועוד, שבהחלט אחזו גם בכתר האידיאולוג.
האם אין דרך להחזיר עטרה ליושנה?
בגין לדוגמא בהחלט נאלץ להתפשר יחסית לאידולגיה שלודי"מ
עם אחוז החסימה הרסו את הדמוקרטיה שלא הייתה קיימת. מצביע אגוhamedinai
לא יעבור %. חבל על הקולות.
מצד שני גם הגנו על הדמוקרטיה.ותן טל
מצב בו כל אחד שמצליח לגייס 30 אלף מצביעים יכול להיכנס לכנסת בסיעת יחיד, הוא אבסורדי והיה גורם לשחיתות וסחר מכר קואליציוני פי מליון מהיום, ואז באמת כל ח"כ היה מלך.

נזכור שבארה"ב יש 2-3 מפלגות... אז נכון, הציבור שלנו יותר מפולג, אבל באמת שאני מאמין שלא צריך יותר מפלגות מהיום. אם 100-140 אלף מצביעים לא יודעים להתחבר על בסיס מצע אחד, זה באמת בעיה... זה מראה על פילוג יותר מידי חריף במדינה שלנו.
איך חכ אחד מול 120 יכול לקלקל לכולםhamedinai
יש פה בעיה יותר יסודית שניסו לתקן על ידי דיקטטורה. החליטו היות והעם לפעמים בוחר מישהו צעקן שלא נותן מנוח, נגביל לו את הכוח, ורק המפלגות הוותיקות יוכלו להמשיך או מי שהתקשורת מחליטים עליו להקפיץ אותו.
יכול, יכול, כי צריך מליון מפלגות קטנות כדי ליצור קואליציה,ותן טל

וכל ח"כ יחיד יכול לעשות שרירים, יכול לבקש תקציבי ענק למשהו מסויים שהוא אמון עליו, וכו' וכו'... זה יהיה פתח לסחטנות בלתי נגמרת, וגם לאחר מכן בערך כל ח"כ או שניים יוכלו להפיל את הקואליציה ולהוביל לבחירות...

פעם מאוד החזקתי ממנומרדכי

בס"ד

ואז שנה שעברה נקלעתי (בטעות) לכנס פתיחת הקמפיין שלו לפריימריז ושמעתי אותו שם, וזה הוריד את כל מה שחשבתי עליו.

ממה שאני תופס אותו, הוא קצת לא ראלי. ואני לא מדבר רק על השאיפות למנדטים שבזה כל הפוליטקאים מנבים לעצמם הרבה מעבר למה שהם מסוגלים (וזה לא רק אצל 'יחד' אלא אצל כל המפלגות, פשוט יש כאלה שזה הרבה יותר בולט אצלם), אלא בעוד הרבה דברים קטנים שהוא רוצה לשנות בדרכים לא ראליות במיוחד. היו עוד כמה דברים שהפריעו לי אצלו, אבל זה מספיק לעכשיו.

פייגלין באמת פקד הרבה מאוד אנשים לליכוד, אבל כפי שכולנו ראינו בפריימריז זה לא הספיק לו בכדי להיכנס לרשימה של הליכוד, אז למה שאת אחוז החסימה הוא כן יצליח לעבור? 

לדעתי הוא כן יגייס עוד אנשים שמאמינים בדרך שלו אבל לא היו מוכנים להתפקד בגלל זה לליכוד, אבל עדיין לא מספיק בשביל לעבור את אחוז החסימה. במיוחד שראינו אנשים שהציבור מחזיק מהם קצת יותר ממה שמחזיקים מפייגלין, לא מצליחים לעבור.

באשר למפלגת יחד.

אני אישית לא זוכר שדיברו על מספר דו סיפרתי, המקסימום שדיברו עליו זה 7 מנדטים (שהיו מבוססים על סקר שפורסם), וביום הבחירות דובר על 6 מנדטים משני סקרים שונים שנערכו באותו הבוקר (וכמובן היה אסור לפרסמם לציבור ע"פ חוק). ההבדל בין שאר המפלגות הקטנות למפלגת יחד היא שמפלגת יחד הייתה כמעט לאורך כל הבחירות מעל אחוז החסימה(!), וגם בבחירות למעשה היא הייתה ממש קרובה אליה מלמטה שאפילו דובר במהלך ספירת הקולות שאולי יש עוד סיכוי שהם יעברו (דובר = ערוץ 1 ו10). אלא שאחוז ההצבעה היה גבוה ממה ששוער ואכן מפלגת יחד בחוץ כיום, אבל אם אחוז החסימה היו כמו בבחירות לכנסת ה-19, אז זה היה נרשם הישג למפלגת יחד על כך שהיא עברה את אחוז החסימה. 

אגב, שאמרתי כמעט לאורך כל המסע הבחירות היה כמובן לאחר האיחוד עם עוצמה יהודית, וגם אז היא הייתה מעל בסקרים למעט שבוע אחד שבו הייתה טלטלה גדולה שבאה מצד הבית היהודי (כמובן שאין לי תלונות על כך כי בבית היהודי לא עשו משהו פסול בכלל, אלא רק הכניסו את הרבנים שתומכים בהם לתמונה מה שפגע באותו השבוע ביחד וגרם להם שבוע אחר כך לעבוד קשה יותר בכדי למזער את הנזק שנגרם להם מהפעילות הזאת).

בכל אופן צריך לחכות לראות איך פייגלין יוצא לבחירות הבאות ואם איזה רשימה הוא מציג ורק אז יהיה ניתן לבדוק האם אכן הוא יוצא לדרך אפשרית שתעביר אותו במתכונת כזאת או אחרת את אחוז החסימה, או שהוא יהיה כמו מפלגת כלכלה וחברותיה שמקבלים כמה אלפי קולות בלבד.

נסה להתמודד עם השאלה למה אף מפלגה לא מחזרת אחרי פייגליןיקוט

אשמח להצעות.

בגלל הסגנון הייחודי שלו?מרדכי

יוני שטבון עצמו אני זוכר דיבר על מספר דו ספרתי כמה וכמהותן טל

פעמים, ולדעתי גם ישי - אבל אין לי עכשיו ציטוט להביא לך, זה דברים ששמעתי באוזניים, לא קראתי.

בכל מקרה, רק נזכיר גם שאתה בעצמך ניבאת בערך 240 אלף קולות ליחד והגדלת לעשות כשפרסת את המפה מאיפה יבואו כל מצביעים... המציאות כמובן הייתה אחרת... (ואני מקווה שאתה לא טוען שש"ס זייפו לכם 120 אלף קולות ). 

גם בנבואות צריך להיות זהירים... עדיף לנבא קצת ולהפתיע ולקבל הרבה, מאשר להיפך... (דוגמא: לפיד בבחירות שעברו.הוא היה מאוד זהיר, דיבר כמו כולם על סביבות ה10-12 מנדטים, שבאמת היו ראליים לו,ויחד עם זה עבד עבד קשה מתחת לפני השטח ובסוף הפתיע את כולם ביו הבחירות עם ה19 מנדטים...)

בחיים לא הזכרתי מספר דו סיפרתימרדכי

לא אמרתי שאמרת מספר דו ספרתי. אמרתי ששטבון וישי אמרו.ותן טל

רק אגב זה הזכרתי שאתה אמרת 240 אלף  (כאן בפורום, אם יהיה לי כוח אקשר אחרי זה) - זה פחות או יותר 8 מנדטים, אז באמת אתה לא ניבאת דו ספרתי, אבל בכל זאת ניבאת יותר מכפול ממה שיחד כקיבלו בסוף (קיבלו - תיאורטית. כי כמובן שבסוף לא קיבלו כלום...)

אני יודע מה כתבתימרדכי

בס"ד

וכאמור, לא דיברתי על מספר דו סיפרתי, אבל בהחלט דיברתי על סביבות ה-7 מנדטים, מה שאכן היה מבוסס גם על סקרים שהיו אז.

ואני לא שמעתי ולא ראיתי אף פעם שהם אמרו משהו על מספר דו סיפרתי.

אבל אגב, משמח אותי לראות כאן שאתה מודה שהבית היהודי לאותן טל

פעלו באופן פסול ולא ראוי כדי לפגוע ביחד. כי בבחירות הקודמות היו המון טענות הפוכות, אז לפחות עכשיו אני מקווה שביחד מודים שהבית היהודי לא היא זאת שנלחמה בהם בצורה לא ראויה (לגבי ההיפך, ובכן...יש כ"כ הרבה גורמים שקשורים למפלגת יחד שקשה מעט להאשים מישהו ספציפי, אבל נזכור את כל החוברות המסיתות והלא מדייקות - והכחתי שהן לא דייקו בעבודת מחקר רצינית עשיתי - שאותן, כמובן, הוציאו גורמים שונים שבסופו של דבר כך או אחרת היו קשורים למפלגת יחד. אבל כבר עברנו...

אגב, מעניין להגיד שבימים האחרונים שהתעניינתי מה קורה עם אתר עין פקוחה שהוקם בבחירות הקודמות כדי להיכנס בבית היהודי - נוכחתי לגלות שהאתר נסגר או משהו כזה - יש הודעת שגיאה כשמסים להיכנס לכתובת דאז. ייתכן באמת שכל מטרת האתר לא באמת הייתה להגן על המדינה בקטעי חוקי דת-מדינה, אלא נטו הוקם כדי לפגוע בבית היהודי? מעניין..מעניין...נקודה למחשבה )

הטענות בבחירות הקודמות אכן היו מוצדקות.יזהר

בבחירות הללו היו הרבה ביקורות וטענות אחד כלפי השני. אני לא חושב שיש בכך פסול עצמי. כל הטענות על ה'ירי בתוך הנגמ"ש' מניחות שכולנו באותו נגמ"ש, והרבה מהביקורת של יחד כנגד הבית היהודי נבעה מתפיסה שונה.

לעומת זאת, הפעילות של הבית היהודי נגד עוצמה לישראל בבחירות הקודמות הייתה מלוכלכת ולא הגונה בכלל, במיוחד בימים שלפני הבחירות וביום הבחירות, והיא כללה גם שקרים מכוערים ומניפולציות (אמנם לא כמו שש"ס עשתה ליחד, ובכל זאת).

לגבי הארגונים, עין פקוחה נסגר, אבל מרכז ליבה פעיל. באמת כבר אין כל צורך באתר עין פקוחה, כי ב"ה הסכנה הגדולה שהייתה עברה, עם היעלמותו של האח של בנט מהקואליציה, והופעתם של החרדים במקומו, ועם כל הביקורת על ש"ס, שכזכור לא חשכנו ממנו שבטנו, בקטע הזה אפשר לסמוך עליהם.

בלי קשר לחלומותיו של פייגליןzada150

את האמת? אני לא סובל את הליכוד אפילו יותר מאשר אני לא סובל את מפלגת המחנה הציוני, הליכוד פסלו את מורנו ורבנו הרב כהנא הי''ד כי פחדו שהוא ישתה להם את המנדטים וראו שהוא התחזק בסקרים, הליכוד ביצעו טרנספר ליהודים מביתם, הליכוד פינו את סיני ונתנו אותו למצרים תמורת שלום קר או יותר נכון הסכם אי לוחמה, הליכוד מתנהלים כיום כמו ממשלת שמאל קיצוני - אין שום בניה ביהודה שומרון וירושלים, מדברים על פתרון הסוס הטרויאני של 2 מדינות ל2 עמים כאילו שבאמת יש דבר כזה עם "פלסטיני", ירושלים מבוצרת בשוטרים וחיילים ואנשים פוחדים ללכת לכותל, ביבי נפגש עם מלך ירדן וסיכם איתו שיהודים לא יוכלו להתפלל בהר הבית ובכך למעשה חיזק את השליטה של הוואקף המוסלמי בהר הבית, והוא גם אפילו לא עשה סגר על הכפרים הערבים.

די כבר עם האשליות - ההתנהלות של הליכוד לא שונה מההתנהלות של מפלגות השמאל, למעשה - הליכוד זה אותו זבל כמו שאר מפלגות המרכז שמאל, אני מאמין שאפילו אם בוז'י היה ראש ממשלה הבניה ביהודה ושומרון ובירושלים לא הייתה בהקפאה בצורה כזאת כמו שהיא עם ביבי.

מי שמצביע לליכוד כל פעם מחדש ומצפה שישתנה משהו מבחינת המדיניות משלה את עצמו וחי באשליות.

מבחינה אידאולוגית,*בננית*

אני עם פייגלין. מאוד מזדהה עם רוב העמדות שלו.

אבל אני תוהה לעצמי האם זה יתפוס פוליטית.

ככל הנראה לא אצביע אם לא תהיה ודאות שיעבור את אחוז החסימה, וגם אז מאוד תלוי מה תהיינה האלטרנטיבות.

כפי שנאמר למעלה (רפרפתי), מבחינה פוליטית, סיכוייו להצליח מוטלים בספק, אע"פ שהוא אידאולוג מרשים.

כתומכת שלו, חבל לי שהוא מנופף ביומרות גדולות שלא יאפשרו לו לרדת מהעץ במידת הצורך.

גם אם נניח שתחזיותיו יתממשו, עצם ההצהרות מבריחות קהלים פוטנציאליים.

די"מ

(חוץ מזה שאני כנראה לא אצביע אבל אם אצביע סיכוי גדול שלו ולא ממש משנה האלטרנטיבות והאם בטוח הוא עובר את אחוז החסימה)

אין לו סיכוי מסיבה פשוטה:עין הקורא

יש לו כריזמה של גרב אפורה.

האיש לא היה מצליח למכור קרטיב לחייל אחרי מסע.

אין לו סיכוי למכור את עצמו.

רעיונות יפים יש לו למכביר, והוא גם מכר אותם 

למספר לא קטן של אנשים,

החל ממבצע מכפיל דרך זו ארצנו

וכלה במנהיגות יהודית בליכוד.

אבל כל זה כשהוא מוכר רעיון.

כשהוא מוכר את עצמו - אין לו סיכוי.

די, הגזמתםסודית

תשללו תקציבים מחרדים בני 16 מהרגע שמגיע צו הגיוס הראשון, אם הם לא מוכנים להוכיח שהם לומדים.

אבל תעזבו את הילדים. איפה הייתם כששלושים מליארד שקל, מכספי משלם המיסים, זלגו לארגוני פשע ערבים.

אלה לומדים ליבה? תורמים לכלכלה? משרתים בצבא??

לא רק שנתתם את הכסף, מושחתים, גם הסרתם את מנגנוני הפיקוח שלא יזלוג לארגוני פשע. אותם ארגונים שבסוף כוחות הביטחון צריכים להילחם בהם.

סנקציות על מבוגרים זה סביר.

אבל להיות חזקים על ילדים חלשים זאת סתם אכזריות.

לפיד, הפסדת את הקול שלי.

חזרה לסמוטריץ. (עובר את אחוז החסימה?)

שמח שהתפכחתזיויק
בכנות
למה מגיל 16איתן גילאחרונה

בגיל 8 ימים צריך אביו להתחייב שבנו ישרת בנח"ל החרדי או בגלי צה"ל.

שומר נפשו ירחק מעלון "הדור"קעלעברימבאר
הנה ציטוטים מתועבים מראיונות בעלון הנ"ל:

סערת "הדור": כששמירת נגיעה הופכת לבעיה

זו לא שיטה תמוהה וצדדית, ידועים דברי הגמראקעלעברימבאר

אל מי שהרופאים אמרו לו שאין לו רפואה עד שיבוא על אשה, שימות ואל ידבר עימה מאחורי גדר. ימוצ ואל יהיו ישראל פרוצים בעריות. גם אם לא נפסק. הגמרא מביאה עקרון מוסרי.

מעולם לא הוקעתי מי שסובר אחרת.

אז נגיד שזה לא חמור כמו ג"ע אלא קצת פחות. מה זה משנה?

חשוב לשמוע לגבי מערכת הלייזר החדשה אור איתןסביר11

לצערי הרב כמי שמכיר הרבה מקורות גלויים על הנושא הלייזר,

צריך להאמין למומחה חתן פרס ביטחון ישראל , חושף השחיתויות השנוא על המערכת,

שמוכיח בצורה משכנעת שאין סיכוי להפיל בלייזר שום דבר פרט למזל"ט, אם בכלל.

כל שאר הדוברים בקישור אינם מוסמכים בכלל בנושא ולא מגיעים לקרסוליו.

כדאי להקשיב רוב קשב כאן ל-12 הדקות הראשונות:

זה לא נגמרברגוע
ואיך נדע אם להאמין לו או שהוא לא מבלף אותנו?קעלעברימבאראחרונה

מי אמר שאין לו אינטרסים?

וגם אם הוא לא מרמה. האם הוא ד"ר לאלקטרו-אופטיקה? זה שהוא ד"ר להנדסה כללית לא אומר שהוא מבין בזה, וייתכן שהוא עצמו נפל להאמין לקונספירציה

סמוטריץ', אשריך שנתפסת על דברים כדורבנותאיתן גיל
לפוליטיקאי יצחק עמית אין מקום בחיינו הציבוריים.
שעון מקולקל שמראה פעמיים ביום תוצאה מדוייקתאיתן גיל

ופתאום מגיח רוטמן משום מקום ומתאמץ להבהיר את דברי הבוס, בניגוד לכלל הידוע מוסיף והולך.

יפה שאתה יודע לפרגןהסטורי
בכל זאת הוא אמר בתוך הדברים שלוש מילים שהיה עדיף להמנע מלהגיד אותם.

כוונתו ברורה לכל מי שיש לו שכל ישר, אבל בשלוש המילים הללו הוא נתן לצבועים באופוזיציה ובתשקואת, הזדמנות להפוך את הדברים עליו (תוך עיוות נוראי, אבל זה לא משנה. ככה זה עובד).

כשנכון לפרגן, אני מפרגןאיתן גיל

יצחק עמית גולדפריינד, מיקם את עצמו ביודעין במשבצת הפוליטית הקפלניסטית, המסוכנת ביותר, והגיע הזמן שדעת הקהל, ולמצער- הימנית, תתהפך עליו, ותסמן לו את גבולות הגזרה.

ההשתוללות שלו אינה מהיום. יריב לוין ושמחה רוטמן נבחרו כל אחד במקומו לעשות סדר במתח שבין הרשות המבצעת למחוקקת, אבל מסתבר ששניהם נתפסים יותר ויותר כאקדחי צעצוע מקולקלים שאסור שישארו בתפקידם אפילו יום אחד נוסף.

איוב ששתק נידון ליסורים.

סמוטריץ' באמצעות האמירה הבוטה שלו, אבל הנכונה והצודקת, יכול להוביל את נושא הבחירות המרכזי בעוד פחות משנים עשר חודשים.

ולהזכיר למי ששכח, שתפקידו של השופט הוא לפרש ולפרשן את חוקי הכנסת, ולא לאתגר אותה בחקיקה נגדית מתוצרת עצמית ומפרי מוחו הקודח.

כי הגיעו מים עד נפש.

אז כן, אני מברך את בצלאל.

אז לאור החדשות מהלילה אתה מוזמן לפרגן גם ל:הסטורי
טראמפ המוכר והרגיל ולהודות שהשרשורים החוזרים שלך על 'טראמפ החדש' היו דה-מורליזציה מיותרת.
לטראמפ אני לא מפרגןאיתן גיל

תקשורת הוא מבין. מאחורי החיבוקים והמחמאות לנתניהו, הוא מפעיל שני יהודונים חמדנים ואוטואנטישמים. אחד מהם הוא חתנו, בעלה של "הגיורת".

ולהם הוא מקשיב.

כשהוא יתחיל לטרנספר באמת את האויב הישמעאלי מעזה, כהבטחתו המתועדת, אפרגן לו

הוא עדיין רוצה להביא לכאן את הטורקים כדי שיתגרו בחיילי צהל, ויעשו לנו מרמרה 2, אז על מה לפרגן.

"חסיד אומות העולם" הזה לא מקבל את הנוסחה המתבקשת שעל טבח 2000 ממיטב בנינו ובנותינו צריך האויב לשלם באדמה, ובאדמה בלבד. אז על מה לפרגן.

מה פתאום להימנע?!נקדימון
לא מפיהם אנו חיים. מה שהוא אמר היה נכון ומדויק. וגם ברור מאוד.

מצעד הזעזועים שלהם לא מעניין. הם יעשו רותו בכל מקרה. אם סמוטריץ לא היה משתמש במילים הספציפיות האלה, עדיין היו עושים אייטם (עם כותרת אלימה משל עצמם) על הדיקטטורה והאיומים שיש על הדמוחארטה שלנו.

פה אני חולק עליך מכל וכל.

הוא נגע להם בקודש הקודשיםאיתן גילאחרונה

ועל זה לא יסולח לו בקפלן

יום עיון שלקעלעברימבאר

ארגון תנא דבי ישמעאל.

הרב איימן עודה: קריעת ים סוף והטבעת המצרים, הילכו יחדיו?

הרב אחמד טיבי: עיונים במשנת הרב עראפאת

הרב מנצור עבאס: התנועה האסלאמית ואנטישמיות, האמנם?

הרב עופר כסיף: בוגדים, ישמעאלים, ומה שביניהם במשנת חז"ל

הרה"ג ראאד סלאח: לקדושת המלחמה בתורת השייח זצ"ל

ח"כ איימן עודה ציטט את מאמר חז"ל

לזכותו ייאמרנקדימון
שמבין דבריו הוא מודה שאנחנו המלאכים אליהם ה' דיבר במדרש.

לגנותו ייאמר שהוא טיפש שלא יודע מה הוא מצטט.

אי אפשר לבוא אליו בטענות. הוא למדקעלעברימבאראחרונה
מיהודים שמאלנים טפשים שלא יודעים להבין מדרש
אתמול פורסם סרטון אווילי,ימח שם עראפת

ובו מתפארים השר סמוטריץ' וחבר הכנסת סוכות בהכפלת היישוב יצהר. ובכן, כתושב היישוב אני יודע היטב על איזו הכפלה הם מדברים, על בנייה בתוך תחומי היישוב בשטחים הפתוחים שבין שכונה אחת לאחרת, מגדלים שירימו את גטו יצהר לשמיים ויתנו לכפרי האוייב- בורין, מדמא, עצירה אל-קבליה, עוריף, עינאבוס, וחווארה, להמשיך בהשתלטות על השטחים סביב היישוב, לחנוק את צירי הגישה ואת המרחב הפתוח עד שיגיעו אל הגטו.

השר סמוטריץ' בחוצפתו הזכיר את עוקף חווארה. במקום לטפל בבעיה והיא מחבלי חווארה עינאבוס וביתא, שזרקו אבני על רכבים שעברו בכפר חווארה, שמו פלסטר על שטף הדם ובנו לנו "עוקף". עכשיו לא עוברים בתוך הכפר, אלא מאחוריו, בתוך כלוב מגודר משני צדדיו.

המחבלים כמובן לא התרשמו מכך שכעת הכביש מאחורי הכפר ולא בתוכו, מהמבתר אפשר לזרוק אבנים בדיוק כמו מבין הסמטאות, וכלוב הגדרות מונע מהחיילים שיגיעו לרדוף אחריהם. העוקף הוא מטווח ברווזים.

והיום, לפני כמה שעות, פגשתי חבר שלי. שלפני כמה חודשים נורה בגבו בידי שוטר מג"ב. פעמיים.

חבר הכנסת צבי סוכות, שתק.

לא מיחה, לא עורר מהומה. לא זעק על הדבר הנורא, שנערים נורים בידי שוטרים יהודים.

השר סמוטריץ', מילא פיו מים.

לא עצר את יומו, לא דפק על השולחן, לא עשה כלום.

אז שלא יספרו לי סיפורים, פוליטיקאים צבועים. לא מדובשך ולא מעוקצך אנו רוצים. לא את גטו הדיור שלכם ולא את ההרס וחורבן שאתם ממיטים על הגבעות שפורצות את הגטו הזה.

"הוו זהירין ברשות, שאין מקרבין לו לאדם אלא לצורך עצמן, נראין כאוהבין בשעת הנאתן, ואין עומדין לו לאדם בשעת דחקו".

ענית שהם מגזימים - כתבתי זאת בעצמי בהודעה לה הגבתהסטורי
תמהת האם אני חושב שהסתיימה המערכה על שטח c, כתבתי בעצמי שלא.

כל דברי התגובה שלך, מיותרים לחלוטין למי שקרא את ההודעה לה הגבת.

כבישים ביהודה ושומרון שצריכים שידרוגנ א

בס"ד

תכתבו כאן על הכבישים ביהודה ושומרון שצריכים שידרוג

אם אתם מכירים כביש שצריך שידרוג - תכתבו את מספר הכביש, ליד איזה יישוב/ עיר הוא נמצא ותפרטו את הבעיה שבכביש

תכתבו אם חסר תאורה, שוליים, עיקולים, צמתים מסוכניםנ א
מה מטרת השרשור?ברגוע
דרך עמק פסגותנ א

דרך עמק פסגות (כביש 4578) בין היישוב בית אל ליישוב פסגות
כביש ללא שוליים, חסרה תאורה לאורך הכביש, צמתים כמוקדי סיכון

כביש 465 חוצה בנימיןנ א

מתחיל בצומת המשטרה הבריטית על כביש 60 ומסתיים בצומת גבעת כח על כביש 444 (קרוב לאלעד)
עובר ליד היישובים עטרת, נווה צוף (חלמיש), בית אריה, עופרים.
כביש ללא שוליים, חסרה תאורה לאורך הכביש, עיקולים רבים, צמתים כמוקדי סיכון.

מצטרף לשאלהמרדכי
בס"ד

אני אסביר. אתמול בלילה הייתה לי שיחה מאוד ארוכה עם מקורב לחבר כנסת מהקואליציה. בין היתר הוא סיפר לי שיצא לו לנסוע בשבוע שעבר בצומת שדיברתי איתו עליה, שאני עובר בה מידי יום, שהיא מאוד פקוקה ועמוסה. הוא אמר לי שהוא גם נתקע בה, אבל מצד שני שהוא רואה שגם המאמצים הצליחו, והתחילו שם את הבנייה לרמזור והרחבת הצומת.

זה בדיוק הסיפור. לפני כמה חודשים שהייתי בכנס עם השרה מירי רגב, כשכולם קפצו לשרה, אני קפצתי על העוזר שלה ושאלתי אותו מתי יתחילו העבודות על הצומת הזאת. שראש המועצה פרסם פוסט על שדרוג כביש בקרבת מקום, הגבתי לו על אותה צומת ספציפית. ככה פועלים, לא נראה לי שרשור בפורום יעזור.

רמזור?משה
הייתי שמח למחלף, אבל גם רמזור יקל מעט מרדכי
אגב, שרשורים במקומות כאלה כן מועיליםמשה

בסוף אנשים כאלה מחפשים את השם שלהם בגוגל עם מייל התראה כמו שאתה בטח יודע. לפעמים מספיק לאזכר את השם שלהם והם רואים או הנציגים שלהם רואים.

כבר מזמן הבטיחו שיכפילו את כביש הגישה לבית אל 466נ א
בשבועות הקרובים בעז"ה יצא מכרזברגוע
ברכת "שהחיינו" במעמד החתימה בבית אל

אבל האמת היא שהוא לא עמוס, ויש כבישים יותר דחופים

אין בעיה. אבל מה עם לשדרג את דרך עמק פסגות (4578)?נ א

דרך עמק פסגות (כביש מס' 4578) - קטע הכביש מעין תות לפסגות (מסתיים בצומת יחי"ש ציון)

אין תאורה, אין שוליים, סיבובים מסוכנים, בעיות שדה ראיה, צמתים כמוקדי סיכון

מסכים שלא יזיק לשדרג אותוברגוע
אבל עוד פעם- בקושי נוסעות שם מכוניות ויש כבישים יותר דחופים
לדעתי, צריכים לעמוד על זה. הכביש הזה ספציפית הואנ א

אחד מהכבישים המסוכנים לנסיעה... במיוחד שרכב יכול להפתיע אותך באחד הסיבובים

כמה תאונות היו שם בשנים האחרונות?ברגוע
לא יודע... איזה כבישים ביהודה ושומרון אתה מכירנ א

שצריך לשדרג אותם?

מי שמכיר כבישים ביהודה ושומרון שצריך לשדרג אותם - שיכתוב כאן

מה הקשר?___
מה זה צה"ל פה? מחכים לדם שישפך כדי שיהיה דיו לכתוב את ההוראות?

כביש מסוכן, גם אם הוא נידח, חייב טיפול.

לא שאני הבנתי מה מטרת השרשור, אבל טענות לעניין בבקשה...

הקשר הוא שיש היום השקעה מטורפת בכבישיםהסטורי
אבל כיוון שהתקציב והכחות מוגבלים - מקדימים את המקומות הקריטיים יותר.
לא צריך להכפיל את 466משה

מה שצריך לעשות זה לחבר את בית אל ישירות לכביש 60. המרחק זה 300 מטר וצריך פשוט לעשות את זה ולהעביר את הש.ג למקום קצת יותר הגיוני על המפה.

זה מסוכןנקדימון
אם המטרה היא להעביר לדרג גבוה את המידע כדי ליצור תוכנית עבודה, אז עדיף להפיץ טופס שירגור רק אצלך את המידע.

אחרת, לדעתי זה מסוכן ליצור באינטרנט רשימה כזו מפורטת של מקומות שמועדים לפורענות. לא צריך לספק מודיעין גלוי חלילה.

דרך אלוןנ א

דרך אלון (כביש 458, כביש 508, כביש 578)

מתחיל בצומת כפר אדומים על כביש 1 ומסתיים בצומת מחולה על כביש 90

עובר ליד היישובים כפר אדומים, אלון, מעלה מכמש, רימונים, כוכב השחר, גוש שילה, מגדלים, מעלה אפרים, גיתית, מכורה, חמרה, בקעות, רועי, חמדת, משכיות, רותם, מחולה

כביש ללא שוליים, חסרה תאורה לאורך הכביש, עיקולים רבים, בעיות שדה ראיה, צמתים כמוקדי סיכון.

חבר, איני יודע מה המטרה שלך, אבל הדברים לא נכוניםהסטורי
ולא מועילים.

בכמעט כל דרך אלון יש שולים, על הצמתים ובעוד נקודות מסוכנות יחסית יש תאורה. הכביש עבר ועובר שדרוגים משמעותיים בזמן האחרון כולל הסדרת צומת גדעון, ריבוד מחדש של קטעים ארוכים, הוספת תאורה, שילוט מתאים ועוד.

אתה בא להוכיח את דבריי כנראהנקדימוןאחרונה
והמטרה שלך היא זדונית.
וגם כדאי שיקימו רכבת במקביל לכביש 60 🚆נ א

מעפולה ועד לבאר שבע. יחסוך הרבה בעיות עם בעיית התחב"צ ביהודה ושומרון.

אם כבר, אז רכבת מירושלים למירוןאיתן גיל

עם תחנות עצירה בכמה וכמה ישובים מרכזיים בבנימין ובשומרון.

על ההזנחה הפושעת של ארץ בנימין אנחנו משלמים ביוקר. אוי לכם מיום הדין. 

היתרון ברכבת במקביל לכביש 60 זה שזה יעזור למערךנ אאחרונה

התחבורה אל בית המקדש בשלושת הרגלים כי כביש 60 עובר בירושלים (כביש בגין 50)

אולי יעניין אותך