סקר!!!!!!! שמירת תורה ומצוות, דתי חילוני ומה שביניהם ותן טל

הסקר מנוסח בלשון זכר אך מיועד לשני המינים.

באים אליך ושואלים אותך על אדם מסויים האם הוא דתי או לא. אתה יודע שהאדם הזה לא שומר כשרות, רואה טלוויזיה בשבת, מדליק סיגריה בשבת, וביום כיפור אוכל סרטנים בחוף ים מעורב. אתה אומר להם :

א. הבן אדם דתי.

ב. הבן אדם לא דתי.

ג. אני לא משתמש בהגדרה "דתי". הבן אדם לא רואה עצמו מחוייב לתורה ולמצוות - זה מה שאני מוכן להגיד.

ד. אחר: ____

שלב 2: אם ענית ב או ג - אומרים לך ששאלו את אותו אדם והוא הגדיר עצמו דתי, מה אתה עונה להם כעת? :

א. שיגדיר את עצמו עד מחר דתי, שאלתם אותי מה הוא, לא אותו - ואני בתור עצמי, אומר לכם שהוא לא דתי.

ב. עם כל הכבוד לזה שהוא מגדיר את עצמו דתי, יש כללים מה נקרא "דתי" ואדם כזה לא משנה מאיזה כיוון לא יכול להיכלל בהגדרה הזאת.

ג. אני לא משתמש בהגדרה דתי, לכן עדיין תשובתי עומדת בעינה - הבנאדם לא רואה עצמו מחוייב לתורה ולמצוות.

ד. אם הוא מגדיר את עצמו דתי, אז אני חוזר בי - הוא דתי. אני לא יכול להתערב בזהותו הדתית של אדם כפי שהוא מגדיר אותה.

ה. אחר: ________

רק לשלב 2- באמת יכול להיות אדם שמחלל שבת ואוכל ביום כיפורשוקולד לבן

שקורא לעצמו דתי???

אלא אם כן הוא לא יהודי, כמובן

זה היה בעיקר דוגמאות...ותן טל
הכוונה שאתה יודע על אדם שהוא עובר עבירות לא כ"נפילה" אלא כי הוא לא מרגיש מחוייב אליהן/לא מאמין בהן וכו'...

וזה יכול להיות כמובן לא רק בשבת וכיפור...
אבל זה באמת עברות משמעותיות ועיקריותשוקולד לבן

שבת מבטאת את הקשר שלנו עם הקב"ה, אז יהודי שלא שומר שבת- במה מתבטא בעצם שהוא דתי?

וביום כיפור אפילו לחילוני ברור שלא אוכלים, אז כנ"ל

אני לא חושבת שאפשר להשוות את זה לעברות אחרות, חמורות ככל שיהיו, שבהם אדם מומר לתיאבון. כי כאן זה באמת מבטא את שמירת המצוות, ואף אחד לא יכול להגיד על אדם שעובר אותם שהוא דתי.

אז אם זה היה רק בתור דוגמא, היא לא מתאימה לשאלה

(אם היית שואל את אותה שאלה על אדם שרצח במזיד השאלה היתה יותר מתאימה)

הוא דתיכמעין הנובע
בלב

גם כדי להיות דתי בלב צריך להראות קשר לקב"השוקולד לבן

אם אדם מזלזל בקשר הכי בסיסי, לא רואה איך הוא דתי בלב..

זה היה בצחוק..כמעין הנובע
הבנתי ועדין היה לי חשוב לכתוב..שוקולד לבן

כמו שמסופר על הדתי שחילוני אמר לו שהוא "דתי בלב"ותן טל

אז הוא ענה לו בגיחוך שהוא עצמו (הדתי) דווקא "חילוני בלב" (ועצוב אבל דווקא "חילוני בלב" זה דבר שאפשר להגיע אליו לעומת "דתי בלב" שזה לא ממש הגיוני...)

וברצינות יותר - מי שאומר לכם שהוא "דתי בלב" תגידו לו שאתם "רופאים בלב", ואם הוא רוצה לעבור אצלכם ניתוח...

זה בתור דוגמא אבל בתור דוגמא נצרכת. כי אכן כמו שאמרתותן טל

היסודות האלו הן היסודות שנתפסים בעינינו כמגדירות את הדתיות, ואגיד יותר מכך - בגדול זה הדרך הכי קלה שלנו להגדיר לעמנו שמירת מצוות שלנו/של מישהו כזה או אחר - מי שלא שומר שבת, לא יוגדר אצלנו כדתי. מי שלא שומר טהרת המשפחה (נניח וידענו..) לא יוגדר אצלנו כדתי. מי שאוכל לא כשר, לא יוגדר אצלנו כדתי... (שאלה מעניינת: מי שתדעי בודאות שהוא גונב, ונניח שאת יודעת גם שהוא לא מאמין שהוא צריך לשמור על מצוות התורה "לא תגנובו" - הוא יוגדר לדעתך כדתי? אדם שאונס/מטריד מינית - יוגדר כדתי? אדם שלא יעשה ברית מילה לבנו - יוגדר אצלך כדתי? אדם שמלביש את בנותיו בפריצות של ממש - יוגדר אצלך כדתי? אדם ששלילות שורף ספרי תורה וספרי קודש להנאתו - יוגדר אצלך כדתי? אדם שבמזיד לכתחילה, לובש שעטנז וחורש בשור וחמור יחדיו - יוגדר אצלך כדתי? אדם שכל שבוע הולך לאמן קעקועים כדי לעשות עוד קעקוע - יוגדר אצלך כדתי? ועוד ועוד...אפשר לשאול על כמעט כל מצווה...).

בסופו של דבר אני חושב שההגדרות כאן הן לא ממש מדוייקות או לכל הפחות לא ניתן להגיע לבסיס שעליו כולם מסכימים בהגדרה, ועל כן צריך לעבור להגדרה אובייקטיבית ולא סובייקטיבית. הגדרה אוביקטיבית היא למשל:  "שומר מצוות ומאמין שהוא מחוייב בכולן ומשתדל לשמור על כולן גם אם הוא נופל לעיתים". זה אומנם תצטרכי לכאורה לעיתים להיכנס לראשו של אדם כדי לדעת האם זה מה שהוא מאמין בו או לא - אבל זאת הגדרת בסיס שעל גביה ניתן להניח את הגדרות ה"דתי"/"חילוני" וכו'... (ויהיו מקרים שיהיה קל לנו מאוד להוכיח שהאדם הוא, נניח, חילוני - כי עם כל הכבוד מי שנסע בשבת לים ומדליק שם סיגריה תוך שאוכל שרימפס, וטוען בפניך ש"הוא מרגיש מחוייב לכל המצוות והוא רק נופל כעת" - ברור שזה לא ממש יחזיק מים אצלנו...לא ככה?)

האמת היא שלא כל כך הבנתי מה אתה רוצה להגיד בתגובהשוקולד לבן

(צר לי, אבל היא ארוכה מדי לריכוז שלי..)

רוצה לתמצת למה התכוונת בתגובה הספציפית הזאת?

בתימצות: קל לנו להגדיר כלא דתי מי שעובר על אחת מ"מצוותותן טל

הבסיס" כמו שאנחנו רואים אותן - השאלה היא מה נעשה ב"מצוות הפחותות" יותר לטעמנו - האם הוא יקרה כדתי או לא...

ואז אמרתי שלכן ההגדרה הכללית "דתי" היא סובייקטיבית מידי וקשה להגיע להסכמה מה היא מחילה ולכן צריך לעבור להגדרה מוחלטת כמו "שומר מצוות שמרגיש מחוייב לתורה למצוות ולה'...גם אם הוא נופל". שזאת הגדרה איכותית ונכונה יותר.

מקווה שעכשיו היה קל יותר להבין...

אבל באמת יש הגדרות ברורות יחסיתשוקולד לבן

יש הבדל הלכתי בין אדם כופר או מי שמחלל שבת בפרהסיה (יש בעיה של יין נסך ממש!), לבין מי שמומר לתיאבון לעברה אחת, אבל מקיים את כל השאר, ומנסה בשאר לעשות את רצון ה'.

ההגדרה של דתי היא לא כל כל כך סובייקטיבית או לפחות לא אמורה להיות כזאת. בגדול כל מי שרוצה לעשות רצון ה' ועושה השתדלות בשביל זה, גם אם הוא נופל בעברה מסויימת כל עוד היא לא עברה שמצביעה על כפירה בקב"ה כמו שבת, ואת זה כבר חז"ל אמרו (הכוונה בצורה קבועה, כי כל אחד נופל פה ושם, אנחנו בכל זאת אנושיים) נחשב דתי

השאלה היא יותר על עברות שלכאורה הותרו בציבור, הדתי הכללי או ציבור דתי מסויים, שככה הניסיון בהם הרבה יותר קשה ולכן אדם יכול להחשיב את עצמו לדתי וליפול בהם, או בכלל לא לדעת שזה אסור, כי יש כל כך הרבה דתיים שעושים את זה (לשון הרע למשל, צניעות, עירוב בעייתי בין נשים לגברים)

ואמנם ההגדרה היותר מדוייקת היא באמת "שומר תורה ומצוות ומרגיש מחוייב למצוות ולה' גם אם הוא נופל" אבל תסכים איתי שההגדרה הזאת ארוכה מדי ולא תתחיל להגיד אותה כל פעם, נכון? לכן גם בוחרים במילה דתי, גם אם היא שנויה במחלוקת ולא כל כך מדייקת

"שומר תו"מ" זה גם קצר ומתמצת את ההגדרה הארוכה שניסחתי..ותן טל

ככה אני רואה את זה. את מסכימה איתי?

לגבי נקא מינות הלכתיות לגבי אדם שעבר עבירה כזאת או אחרת - נכון, יש, אבל אני מדבר מעבר.

לגבי מומר לתיאבון/להכעיס - גם בזה יש חילוקים, ובכל מקרה, אם אדם מבטל במודע אפילו מצווה אחת מהתורה כאילו היא לא קיימת, זה יכול להכניס אותו להגדרה של חז"ל כ"כופר" (לפירוט המדוייק תפני כמובן לרב שלך שיסביר לך מתי בדיוק וכו'...). 

וגם בשבת - אדם לכאורה יכול גם בשבת "ליפול" פעם אחת ואז לחזור בתשובה שלמה והכל - זה לא אומר שהוא כפר...גם בענייני שבת יש נפילות, כמו שגם בענייני מצוות אחרות יכול להיות אדם שיקרא כופר (עד כדי שאפילו אם יבטל מצווה שנחשבת בעינייך ממש פעוטה - אבל הוא יאמר בפנייך שאינה חלק מהתורה וכו' - הוא כופר מוחלט..)

בכתב זה קצר, אבל לא בעל פה שוקולד לבן

אני מתכוונת לאדם שלא מודע שזו עברה, או שמודע לעברה ורוצה להשתפר אבל לא מצליח (ואז הוא לא נחשב כופר), ולא דיברתי על מומר להכעיס, רק לתיאבון- וזה נובע מתאווה וחוסר שליטה על היצר הרע נטו (לא שזה תירוץ, אבל זה עדין פחות גרוע ממזיד למשל)

אדם שנפל חד"פ בשבת לא נחשב כופר. גם לא אדם שמידי פעם נופל במשהו מסויים ותמיד מתחרט וחושב איך לא ליפול להבא. אבל הדוגמא שאתה הבאת לא נכללת בהגדרה הזאת. אתה הצגת מישהו שמחלל שבת מול אנשים ולא מתבייש בזה (הרי הצגת שאתה לפחות יודע מזה), פה זה באמת כפירה בברית בינינו לבין הקב"ה, ולכן הוא לא יכול להיחשב דתי

נכון.ותן טל

באמת אדם שלא מודע זה שוגג וכו'... 

את צודקת שאני דיברתי על אחד שמבחינתו עבירה מסויימת היא לא עבירה, נקודה. (גם מישהו ש"בורא" לעצמו הלכה אלטרנטיבית ומסביר לעצמו למה לכאורה מותר לעשות את מה שהוא עושה. עייני למשל במה שהופיע בעבר על תופעת ה"מסמסים בשבת" שחלקם ניסו לתרץ למה אין בזה בעיה הלכתית. הרי ברור שזה שטות... )

נכון שהרבה פעמים קל להגדיר אותם כמבולבלים, או כתינוקות שנשבו וכו'..למרות שלא תמיד זה נכון.

ב ואז דdora
אבל באמת שאני לא מכירה אדם שמגדיר את עצמו דתי וביחד מחלל שבת בכוונה..
את באמת תגדירי אדם כזה כדתי רק בגלל שהוא מגדיר עצמוותן טל
ככה?

ונשאל את זה ככה: אם תבוא אחרי זה חברה שלך ותשאל עליו לצורך שידוך ותשאל אותך במילעם האלו: הוא דתי או לא? (והיא לא יודעת כלום עליו) . מה תעני לה? תעני בפשטות ש"כן הוא דתי" כי אם הוא הגדיר עצמו דתי אז מע את שתתערבי, או שבהחלט תרכי לנכון להבהיר לה איזה "דתי" הוא, מה שלמעשה יעקר מתוכנה את מה שענית לכאורה בשלב השני?
הבאת מצב שחברה שלי קודם תשאל אותי,dora
ואני אגיד לה את דעתי. אחכ היא תשאל אותו והא יגיד דתי.. זה המצב שהבאת.
ואם מישו מגדיר את עצמו דתי, למה אני אמורה להתווכח איתו? ככה הוא קורא לעצמו
בתחילה כבר אמרתי מה הוא נראה לי לפי מה שאני רואה שעושה..
את לא מתווכחת *איתו*. השאלה היא איך א-ת תגדירי א-ו-ת-וותן טל

בפני האחרים. שלב ב' היה רק כדי להניח בפניך עוד עובדה שלא ידעת בשלב א' - אדם כזה מגדיר עצמו כדתי. כעת, האם כשאת יודעת ש, נניח לצורך העניין, זלמן קלמן הזה - מגדיר עצמו כדתי אבל עושה דברים שמבחינתך ברור לך שהוא לא דתי - האם אז תגידי לחברה שלך שמבררת עליו שהוא דתי או לא? תזכרי - את לא מדברת *איתו* או מתווכחת *איתו* אלא השאלה היא לגבי העמדה האישית שלך על האדם הזה, ואיך תגדירי אותו מעצמך אל מול אנשים אחרים.

אני למשל ממש לא הייתי רוצה שמישהי תציע לי מישהי, תגיד לי "כן, היא דתייה" וכו', ותפרט את כל יתר המעלות שלה וכו' וכו', וכאשר אני אכיר את אותה אחת יהיה ברור לי ביותר מ100 אחוז, שלזה לא קוראים דתייה - ואז המציעה כהתגוננות תגיד "אבל מה אני אעשה, היא מגדירה את עצמה דתייה אז היא דתייה..".

זה אונאת דברים ולפני עיוור...ככה אני רואה את זה.

עכשיו גם אני רואה את זה ככה.dora
אבל כשקראתי את הסקר שלך, עניתי לחלק השני בתור המשך.. הכוונה,
עכשיו שאלו גם את אותו אדם והוא אמר שהוא דתי אה. אז אם הוא אמר שהוא דתי אז סבבה שיהיה דתי..
ולאא כמו שאתה מחדד ששואלים אותי איזה דתי הוא. לזה אני לא ממש אוהב להגיד אלא אם כן יש תועלת, לדוג חברה תרצה לצאת איתו ואני באמת יודעת שאין התאמה, שאם היא תדע עליו מה שאני יודעת אז היא לא תרצה והוא סתם הטעה אותה..
אבל זה לא קרה לי באמת וטוב שכך.

שאלה ראשונה- ב.כמעין הנובע
שאלה שנייה-
ה. ארים גבה ואגיד שכל אחד ודעתו, ואני לא אגיב כדי לא לקטרג על עמ"י ומה שרואה (אותו אדם) כאמת מצידו שיעשה ויצליח.
למה לדבר על דברים רחוקים מהמציאות?אריק מהדרום
אדם שמגדיר עצמו הומו דתי?
אדם שרצח ומגדיר עצמו דתי?
אדם שאנס ומגדיר עצמו דתי?
אדם שמעל במשך שנים בכספי ציבור ומגדיר עצמו דתי?
אדם שמכה את אשתו וילדיו ומגדיר עצמו דתי?
אדם שמכה את תלמידיו כמו שכתוב בשולחן ערוך ומגדיר עצמו דתי?
אדם שאוכל חזיר כי התגייס לצבא האדום ואין לו תפריט אחר ומגדיר עצמו דתי? (ראה תשובת החפץ חיים)
הסקר הזה הוא ניסיון של ותן טל להראות לי שהוא צודק במה שהוא טועה ולא מוכן לקבל לכן הוא מביא בכוונה דוגמה מנותקת מהמציאות.
ברוב מוחלט מהמקרים שכתבת - אכן הוא לא דתי.ותן טל

במקרי הספק האחרונים שכתבת יש לעיין ולשאול רב וכו'...

אני לא מנסה להראות לך כלום, את הדיון איתך סיימתי - אני כעת מנסה לראות מה דעות האנשים בפורום בנושא זה שבכללי תמיד העסיק אותי. לגבי ה"טועה" - טוב, נשאר בזה חלוקים - אתה חושב שאני טועה ואני חושב שאתה טועה. כעת, אין בכוונתי להמשיך כאן ויכוח מפורום אחר. כאן אני מעוניין לשמוע בעיקר את דעות שאר האנשים בפורום. את דעתך הבהרת כראוי.

[מה שכן - הנה, ראית שאפילו בדוגמאות שהבאת ש"לא מנותקות מהמציאות" עניתי תשובה פשוטה וברורה. אדם שמקיים משכב זכור וגאה בכך ולא רואה בכך בעייה הלכתית - אינו דתי. אדם שמכה את אשתו וילדיו וגאה בכך ולא רואה בכך עבירה (וכדי לא ליפול בפח - לא מדובר בפאץ' קטן לילד כדי לחנך, אלא במכות מכות. אם אתה לא יודע מה זה ך למקלט לנשים וילדים מוכים ומוכות) - אינו דתי. אדם שמעל במשך שנים בכספי ציבור ולא רואה בכך בעייה ולא חושב שצריך לחזור בתשובה על הנפילה שלו - כן, הוא אינו דתי. אדם שרצח/שאנס, ולא רואה בכך בעיה - כן, אינו דתי גם אם יגדיר עצמו ככזה. ] 

הדוגמא שהבאתי כמו שכתבתי לשוקולד לבן, הייתה בעיקר כי מדובר בבסיסי היהדות והדת.

רק אגיד שבפרשת 'וזאת הברכה' התורה מוגדרת כ"אש דתחסדי הים
למו". אז כן יש אמת בהגדרה של 'דתי' לגבי קיום התורה והמצוות.

רק קשה מאוד לדעת אם אדם שומר תורה ומצוות או לא. הרי יש מלא מצוות, נגיד יכול להיות אדם ששומר את שש המצוות התמידיות שהם בלב, ויש מי שלא שומר, ואף אחד לא יודע.
עוד דבר, שהבבלי בחגיגה כותבת, שאפילו "ריקנים שבך מלאים מצוות כרימון", לכן אני משתדל להימנע מלהגדיר יהודים.
תלוי מה ההגדרה של דתינולאית
עבר עריכה על ידי נולאית בתאריך ט"ו באדר תשע"ו 18:37
בס"ד

דתי- עושה מצוות
או
דתי- עובד את ה'

כי אם
דתי- עושה מצוות,
אז אין יהודי שלא עושה ולו ומצווה אחת אז במובן מסויים... זה כל היהודים
אבל אם
דתי-עובד את ה'-
אז זה לא כל אחד, זה רק מי שעושה מצווה כי ככה ה' ציווה.

אדם שנותן צדקה כי הוא מרחם מליבו בלבד
הוא שונה מאדם שנותן צדקה כי.. ככה ה' ציווה, (ברור שיש לרחם בלב, אבל העיקר במעשיו זה 'הריני מוכן ומזומן לקיים מצוות עשה/לא תעשה...')

ולשאלה,
ב'. נאה דורש, נאה מקיים....
אף יהודי לא מקיים את כל המצוות, אבל צריך לפחות לשמור על אורח חיים דתי בשביל להיקרא דתי על ידי הסביבה,
אדם שכמעט לא מקיים מצוות יכול להחשיב את עצמו לדתי, אבל לא יכול לצפות מהסביבה שתקרא לו ככה, כי הוא לא מתנהג כך.
למה ללכת לקיצוניות?צריך עיון
אני מכיר זוג (אמיתי לגמרי!)
היא הולכת עם מטפחת צרה/סרט רחב, חצאית שמגיעה כמעט עד הברך ולפעמים גם מכנסיים רחבים.
בימי חופש הוא לא מקפיד על סוף זמן קריאת שמע (גם לא לפי הגר"א), סתם כי הוא לא מוצא סיבה לקום מוקדם.
יוצא להם גם לראות ביחד סרט לא צנוע מדי פעם.

הם מגדירים את עצמם דתיים, הולכים לבית כנסת, שולחים את הילדים לממ"ד וגרים בישוב דתי.

אתה תגיד שהם חילונים?
זוג צריך להיות עם מטרות זהותמ.מ
אם לך חשוב להקפיד על מצוות ונגיד אתה לומד בהסדר ואתה מתחתן עם בחורה שלא מעניין אותה כמו לדוגמא בחורה שבתמונת ווצאפ שלה לבושה בים עם בגדים קצרים ממש. אתה מבין ממש שזה לא הכי מתאים.
^^^די"מ
דתי זו הגדרה חברתית/מגזרית.
כמו שכבר כתבתי כמה פעמים, אני באופן אישי לא רואה את זהותן טל

כ"דתי" מול "חילוני" אלא כ"אדם שומר תורה ומצוות שמרגיש מחוייב לכל התורה והמצוות (כאן אפשר גם להוסיף: לי"D עיקרים של הרמב"ם וכו'...) גם אם נופל לעיתים - הוא יודע שזה נפילה ואין לו אידיאל לא לשמור מצווה כזו או אחרת".

ואל מול זה, האדם ההפוך...

ו"דתי" ו"לא דתי" כבר כל אחד יכול להגדיר לעצמו*. בקיצוניות כמובן הכי קל להגדיר וככל שמתקרבים לאמצע יותר מסובך לשים את האצבע על הנקודה - אבל זה רק בהגדרה של הדתי - לא בהגדרה שכתבתי ברישא של דבריי. (אמת - כדי לדעת בוודאות מוחלטת לגבי הרישא של דברי מה נכון לאותו אדם, צריך או לשאול אותו או ממש "להיכנס לראש שלו" - אבל מה שחשוב זה העיקרון)

(*לעצמו = גם ביחס שלו כלפי אחרים. למשל כמו שאמרתי כשמבררים אצלו בשביל שידוך ושואלים האם האדם הזה והזה דתי/שומר מצוות וכו'... אז עונים הכי כנה ואמיתי שאפשר, לא משנה מה אותו "משודך פוטנציאלי" מגדיר את עצמו. ככה אני רואה את זה לפחות...)

ולמה בכלל צריך "להגדיר" אותם?...ד.

[הזוג שאתה מדבר עליהם]

ואם אתה רוצה להבין נפקא מינא רצינית לעניין:ותן טל

אז מלבד השידוכים כמו שאמרתי שזה הכי "קלאסי", יש עוד דברים - למשל, אדם שביומיום איך שאתה רואה אותו אתה מבין שהוא לא ממש שומר תורה ומצוות בכל מובן המילה - הוא בא ומציע לך חתיכת עוגה שאפה בבית שלו ואומר לך "כך, עוגה שהכנתי בבית, חלבית". האם תאכל אותה או לא? האם אתה מספיק סומך על הכשרות של אותו בנאדם? או נניח, הכין בבוקר בתנור עוף לצהריים, ואז שטף טיפה את התנור ו"מתיר לעצמו" להכין בה חלבי ("אני לא עושה אותם ביחד וכו'..) - הכל טוב ויפה אבל זאת לא ההלכה (וזה עוד בהנחה שבאמת הוא "באמת ניסה" לשמור מינימליות ואפילו את זה לא עשה - יש מקרים שלא מעניין אותו המינימום אפילו. ועוד לא דיברתי על לנפות את הקמח וכו'...)  - ודברים בסגנון הזה - אין לך דרך לדעת, ואתה ככל הנראה לא תתחיל לתחקר אותו על הכשרות בבית שלו ואיך הוא עשה כל דבר. כלומר, אתה תצטרך לסמוך על ההיכרות הכללית שלך איתו כדי להגדיר לעצמך באיזה דרגה של דתיות אתה יכול לסמוך על מה שהכין...

אם אשתו של הרב שלך תביא לך עוגה - אני מאמין שלא תחשוב פעמיים ויהיה לך ברור שהיא כשרה. מצד שני אם שף במסעדה לא כשרה יביא לך עוגה לאכול סתם ככה,אני מניח שיהיה לך ברור שאי אפשר לסמוך על הכשרות שלה. השאלות המרכזיות הן במקרי הביניים...

שלב 1 - ב; שלב 2 - ב' כנראה. או בפירוט:ריבוזום

גיחוך נבוך, ואז אם יהיה צורך להוסיף משהו - "בכל אופן, ההגדרה המקובלת ליהודי דתי לא מתיישבת אתו" או משהו כזה. 

זה היה בלת"ק - למרות שהסקר נראה מוזר... עכשיו אניריבוזום

רואה שזה אמור להיות קשור לדיון אחר...

זה לא אמור להיות קשור. רק נבע ממנו.ותן טל
מתוך העלאת הנושא - שכמו שכתבתי באחת ההודעות מעלה, במילא מפעפע בי זמן רב - עלה בי הרצון לדעת מה גם יתר תושבי ותושבות הפורום חושבים על כך...
לדעתי דתי זו נטו הגדרה חברתית חיצונית.לשם שבו ואחלמה
שלכל אחד מותר לקחת למקום שבא לו?ותן טל

או יותר נכון - גם לי מותר לקחת את ההגדרה כלפי אחרים בעניין הזה איך שבא לי, או ש"Tסור לי להתערב" באיך שאדם הגדיר את עצו (בהנחה שהגדיר...)

מכיוון שזו הגדרה חברתית ולא אישית אתה יכול להביעלשם שבו ואחלמה
את דעתך האם הוא נכנס להגדרה של דתי או לא
זה עניין של שיקול דעת
ואתה יכול לחלוק עליו
יפה. ועכשיו בנוסף:ותן טל
עבר עריכה על ידי ותן טל בתאריך ט"ו באדר תשע"ו 20:35

מה דעתך עדיף, ההגדרה "דתי" או "שומר תורה ומצוות"? האם אתה יכול להסכים איתי שההגדרה השנייה יותר מדוייקת ואובייקטיבית מהראשונה? 

שומר תורה ומיצוות זה כינוי לאדם דתי ואין הבדללשם שבו ואחלמה
בין שני הכינויים מבחינת האופן בו החברה משתמשת בהם,
רק ששומר תורה ומצוות כולל חרדי.

אבל אם אתה מתייחס לזה כהגדרה ולא כינוי אז היא הגדרה לאדם צדיק עליון, וזו כמובן לא המשמעות אליה מתכוונים.
למה?ותן טל
ולדעתי יש כן הבדל. דתי זה הגדרה מעומעמת מאוד ואילו שומר תו"מ זה ההגדרה שמדקדקת ב"מהו דתי באמת". אגב בדתי אני מתכוון גם לחרדי... לא אמרתי "דתי לאומי"...

לא הבנתי למה זה הגדרה דווקא ל"אדם צדיק ועליון" כסיפא של דבריך?
לדעתי החברה משתמשת במונח שומר תורה ומצוותלשם שבו ואחלמה
באותו אופן ועם אותה כוונה כמו שהיא משתמשת במונח דתי.

אבל אם אתה מתייחס למשמעות המילולית של המילים שומר תורה ומצוות זה אומר שהוא שומר את כל התורה ואת כל המצוות באופן מלא , וזה צדיק.
כי אדם אין צדיק בארץ אשר יעשה טוב ולא יחטאותן טל

אין דבר כזה מישהו מושלם - גם לא משה רבינו. ללמדך...

חשבתי שמובן ש"שומר תורה ומצוות" הכוונה לאדם שמקבל על עצמו את שמירת התורה והמצוות בלי להתחמק, גם אם כמובן קורה והוא נופל פה ושם, או עבירה לתיאבון" מה שנקרא - אבל בכללי הוא אכן שומר על הכל. ואם הוא כבר נופל - הוא לא אומר "זה בכלל לא נפילה, אין עבירה כזאת" אלא אומר שנפל וכו'... - לא צריך להיות צדיק הדור כדי להיקרא "שומר תורה ומצוות" במשמעות המילולית. זוהי הסברה שלי.

לא הבנתי, אתה התחלת את ההסבר למושג ב"חשבתי ש"שומרלשם שבו ואחלמה

תורה ומצוות" הכוונה..." וסיימת ב"בשמעות המילולית"

אבל יש הבדל בין המשמעות המילולית לבין הכוונה של האנשים

כשאנשים אומרים שומר תורה ומצוות

הם מתכוונים לשיוך החברתי של האדם ולכן זה לא שונה מהאמירה שהוא דתי

ואילו המשמעות המילולית היא עניין אחר לגמרי שמנותק

מהכוונה המקובלת ומבטא את ההסבר ה"מילוני", היבש לצירוף המילים הללו. 

בכל מקרה אני לא חושב שיש מה לדון במשמעות מילולית כי היא עניין תיאורטתי

בפשטות אנשים לא מתכוונים בביטוי הזה אלא להקשר החברתי שלו שזה בדיוק כמו דתי

יודע מה? נזרום איתך - המשמעות המילולית עדיין לא מכוונת דווקאותן טל

לצדיק יסוד עולם - כי כולנו, כן כן, מה שאתה שומע, כל אחד ואחד מאיתנו - שומר את כל התורה והמצוות. חוץ ממי שלא רוצה. מי שרוצה - שומר את הכל. גם אם נופלים לפעמים זה לא אומר שאתה לא שומר את כל התורה והמצוות.

זה מה שאמרתי כשאמרתי "חשבתי שמובן שהכוונה... המשמעות המילולית". כי מבחינתי בניגוד למה שאמרת, המשמעות המילולית של "שומר תורה ומצוות" מתאימה להגדרה האובייקטיבית לאדם ירא שמיים/דתי/איך שתרצה לקרוא לזה חברתית. לאו דווקא לצדיקים. 

מוזר לי שאתה סובר שהמשמעות המילולית היבשה של "שומר תורה ומצוות" זה אדם צדיק ועליון בהכרח. כמו שאמרתי, מצד אחד אין אדם שלא עשה עבירות, כולל הצדיקים הכי גדולים, ומצד שני זה לא גורם לכך שלא ניחשב ככאלו ששומרים את כל התורה והמצוות.

אני מסכים שיש הבדל בין דתי לשומר תורה ומצוותדי"מ
אמרת שתזרום איתי ואז חלקת עלי בכללשם שבו ואחלמה
ההודעה...
עיין רש"י בראשית ל"ז י"אצריך עיון
"שמר את הדבר" - היה ממתין ומצפה מתי יבא וכן (ישעיהו כו) שומר אמונים וכן (איוב יד) לא תשמור על חטאתי לא תמתין
הדיון בשאלת השימוש המקובל כיוםלשם שבו ואחלמה
ולא במשמעות התנכית
זרמתי איתך בהתייחסות ל"משמעות מילולית" והסברתי שגם בהתייחסותותן טל

ל"מילולי", אני עדיין חושב שאתה לא מדייק, ושיותר נכון להגיד מה שאני אומר... לא התכוונתי "שאזרום איתך" גם בעצם ההגדרה. רק בלאיזה דבר להתייחס  

ב.שירוש16
ה. הוא יכול להגדיר את עצמו דתי עד מאה ועשרים אבל במציאות הוא לא שומר תורה ומצוות.
תשובה ראשונה - ב. תשובה שניה - מתפוצץ מצחוקמבקש אמונה

ב' -ב'.בן-ציון
ב ו-בadar
ג ו-גבת- מלך

תגובתי לאיתי זר בפייסבוק בעניין דומהדי"מ

אתה יכול להעתקש שמי שלא מקפיד על שמירת מצוות הוא לא "דתי" אבל "דתי" כמו "נוער הגבעות" זו הגדרה חברתית/מגזרית ואם מישהו מקבל את המאפיינים הכלליים שלה ומגדיר את עצמו ככזה, אז כן, הוא כזה.
הדוגמא שלך סתם מוגזמת כמו ש@צריך עיון כתב כבר.
זהו בדיוק, שלא כל אחד שמקבל עליו את ההגדרה "דתי"ותן טל

בד בבד גם מקבל עליו - מציאותית או מהותית - את ה"מאפיינים הכלליים" שלה - ועל זה בדיוק היה הדיון.

דבר נוסף - ברגע הורדת את המינוח לרמת הסובייקטיביות, כלומר, ההגדרה תלוית האדם ולא בלתי תלויה - הרי שבדיוק כמו שאדם איקס יכול להחליט שהוא בקבוצה וואי, ככה גם אדם זד, יכול להחליט שמבחינתו אדם איקס לא נמצא בקבוצה וואי. 

בטח ובטח כאשר אדם איקס לא באמת מקיים את מה שבגדול נקרא "קבוצה וואי".

וכמו שאמרתי - יש אינספור דוגמאות והתייחסתי גם לאחרות. אדם שמתעלל מינית ב20-30 בחורות, לא משנה כמה הוא יתעקש לקרוא לעצמו דתי, אני לא אקרא לו דתי. אני אקרא לו מתחזה פושע, שמנצל את הדת לצרכיו האישיים כשנוח לו להתכסות בה. בדיוק כמו כל הפושעים שברגע בית המשפט שמים כיפה על ראשם אולי זה יעזור להם - רק שהוא עושה את זה כל הזמן.

אדם יכול להגיד מהיום ועד מחר שהוא "דתי" - אבל זה שקול לאמירה ש"אני דתי בלב" אם את ההגדרה הזאת לא מכסה שום דבר.

אז הוא לא שייך למגזר הדתי?די"מ
אז בעצם לשיטתך המגזר הדתי הוא מושלם. כי כל מימשהוא רשע הוא בעצם בכלל לא חלק מהמגזר הדתי..
"מגזר" זה לא קשור. בקצרה, ייתכן שבתוך ה"מגזר" הדתי, יהיו גםותן טל

אנשים שלא לגמרי דתיים...

"מגזר" זה בסך הכל רצון של אנשים להשתייך לקבוצה מסויימת - זה לא אומר שזה משפיע בהכרח על ההגדרות הדתיות של אדם כזה או אחר. כמו שישנם אנשים דתיים שלא מוכנים לשייך את עצמם ל"מגזר הדתי", ובכל זאת הם דתיים, ככה ישנם גם כאלו שחברתית משוייכים למגזר גם אם הם לא דתיים לגמרי.

אבל הגדרת הדת שלהם לא תושפע ישירות מהגדרת הקבוצה שלהם...

דתי=מהמגזר דתידי"מ
בדרך כלל. מדי פעם זה שונה תלוי בהקשר. אבל ככה זה בדרך כלל.
אני לא מסכים. מגזר זאת מילה שמגדירה קבוצה.ותן טל

לא כל אחד מוכן לשייך את עצמו לקבוצה, גם אם תיאורית הוא יכול להתאים לה. וגם להיפך... 

אין לזה משמעות מעשית, משמעות "דתית" נקרא לזה. לעומת זאת הגדרה שלא דם על עצמו היא באמת חשובה ויש לה משמעות (למשל לעניין יין ושבת, וכו'...) - ושם

אם אדם קורא לעצמו בשם ש"לא מגיע" לו - זה לא אומר שאני חייב להתיישר איתו ועם הגדרתו.

ממש לא.שירוש16
זו החלטה אישית סובייקטיבית.

תשאל דתי בחו''ל אם ההגדרה ''דתי'' משייכת אותו למגזר מסוים.
אותו דבר בארץ.
דתי זו מילה רחבה שתופסת הרבה שיטות דפוסי חיים דתיים. בלי קשר למגזר.
בחו"ל זה כמו שאת אומרת ובארץ זה שונה.די"מ
מעניין שלא ראיתי אתכם נזעקים על כך שאנשים קוראים לשידוכין "אירוסין". מילים נקבעות לפי מה שאנשים מתכוונים.
לא מדויק.שירוש16
ההגדרה שלך לחרדי כ''כ כוללנית ורחוקה מהמציאות בשטח. חבל.

לעומת זאת אדם שלא שומר תורה ומצוות ובכל זאת מגדיר את עצמו כדתי הדר''כ לא מתכוון לשייך את עצמו למגזר מסוים.
את מתקטננת שזה משהו. זה היה דוגמא כוללנית. נכון.די"מ
ואת צודקת כשזה מוקצן כמו שותן טל הקצין. אבל לא על זה מדברים.
הבעיה שדתי היא גם הגדרה סטטית וגם מגדרית.שירוש16
הדוגמה שלך לא מוקצנת. היא פשוט לא קשורה למציאות.
שלי לא מוקצנת ומאוג קשורה למציאות. של ותן טל מוקצנת.די"מ
כל הגדרה תלוי בלצה אנשים מתכוונים כשהם משתמשים בה.
תלוי.שירוש16
בנ''א שמעיד על עצמו זה נושא אחד.
הגדרה של הסביבה על האדם זה נושא אחר.

ההקצנה של @ותן טל פחות רלוונטית מאשר העובדה שאדם נוטה לפעמים להגדיר את עצמו בצורה שונה מאשר תווית שהסביבה תעניק לו.

מה יותר חשוב/רלוונטי למציאות?
זה כבר קשור לסיטואציה עצמה.
המאפיינים הכלליים של ההגדרה דתי, כוללים...אדם כל שהוא

שמירת מצוות ברמה מסויימת. (נניח שבת וכשרות, ברמה מסויימת).

מי שנוסע בשבת, או אוכל חזיר, לא עומד בקריטריונים החברתיים של החברה הדתית.

[כך נראה לי בהגדרה החברתית,, בלי להכנס לשאלה האם זו הגדרה שיש לה השלכות ערכיות והלכתיות]

נכון. ואף אחד לא חושב ככה. ותן טל סתם מקצין.די"מ
אני לא ממש עוקב מה אומרים פה...אדם כל שהוא
עבר עריכה על ידי אדם כל שהוא בתאריך ט"ז באדר תשע"ו 16:19

הסקר של ותן טל לקח מקרי קצה, והציב שאלה, הגדרה עצמית מול שמירת מצוות.

נראה לי שהייתי מתחשב במעשים בפועל, יותר מבהגדרה העצמית, גם במקרים פחות קיצוניים.

[הוספה, - לגבי הגדרה עצמית, יש מקרים שההגדרה העצמית באמת אומרת משהו חשוב-

מישהו מגדיר את עצמו כדתי, כי בעיקרון הוא רואה את עצמו מחויב לשמירת מצוות, גם אם הוא מקיים פחות מהמקובל בציבור הדתי.

מישהו מגדיר את עצמו כחילוני, כי הוא לא רואה עצמו כמחוייב, למרות שרמת הקיום של המצוות שהוא מקיים הייתה מאפשרת לו להחשב כדתי לייט או משהו כזה.

אבל אם מישהו מגדיר את עצמו כחרדי, כי יש יותר רייטניג להתקפות על הציבור חרדי כשהיא מגיעה ממישהו שקורא לעצמו חרדי, אז אני לא רואה בזה חשיבות]. 

אתם לא טורחים לקרוא, נכון?ותן טל

כבר אמרתי לפחות פעמיים בשרשור הזה שזה היה סתם דוגמאות ומבחינתי גם דוגמאות הרבה פחות קיצוניות, גם הן יכולות להגדיר את ה"דת" ולא רק שבת.

כל השרשור הזה מזכיר לי בדיחהמבקש אמונה

שועל אחד הרגיש שהוא חייב לקחת חופש מתפקידו, ולצאת מהיער.

הגיע אותו שועל לאריה מלך היער וביקש ממנו חופש,

אמר לו האריה: כי אם הוא יצא לחופש, יהיו חייבים לקחת מישהו במקומו, ולא בטוח שתקן השועל יהיה פנוי כשיחזור.

הסכים השועל ויצא לחופש.

כעבור שלושה חודשים חזר השועל ליער והגיע לאריה לצורך ראיון חזרה לתפקידו.

בראיון הסביר לו האריה כי התקן של השועל תפוס וכי לא יוכל לחזור ליער בתור שועל.

אבל הוא יכול להיות על תקן ארנב, וכשיתפנה תקן השועל יחזור להיות שועל.

הסכים השועל, והחל לתפקד כארנב.

עבר כחודש בו השועל קופץ ובורח מחיות אחרות עד שנמאס לו מתפקידו כארנב והחליט לגשת לאריה ולבקש לעבור תפקיד.

אבל האריה ענה כי עדיין לא התפנה התקן של השועל והוא צריך להמשיך לתפקד כארנב.

השועל התעצב מהבשורה המרה והתהלך לו בדיכאון ברחבי היער,

כעבור זמן מה של הליכה ראה להפתעתו ארנב.

השועל ניגש לארנב ושאל אותו: "תגיד ארנב מה אתה?"
ענה לו הארנב : "אני? אני שועל".
השועל אמר: "תגיד איך זה שאני שועל ונמצא על תקן ארנב ואתה ארנב ונמצא על תקן שועל?

ענה לו הארנב:   זה מה שקורה כשיש חמור על תקן אריה

הייתי עונה.דניאל55אחרונה

הוא חילוני בגדול...מלא שומר תומצ

ולשאלה השניה, אם ככה אומר ... טוב. הלוואי.

מימה שאני ראיתי הוא די חילוני.

מחשבה אישית - אל תאכלו אותי חי..מחפש אהבה

מעניין אותי אם גם הנופלים עומדים במתיבתא דרקיעא בשעת הצפירה ומצדיעים...

מעניין אותי גם אם הם צופים במטחי היריות ובזרי הפרחים לרוב...

מישהו יודע?

בבי אני כתבתי על עמידהסיסו מהתברואה

בבי אני כתבתי על עמידה שקיימת בהרבה מדינות.

הצפירה שעוצרת את כל המדינה זה כבר פיתוח והרחבה ישראלי.

לדעתכם - חילוני חוגג עצמאות אחרת מדתי?מחפש אהבה

כן?

איפה לדעתכם נעוץ ההבדל?מחפש אהבה
שדתי רואה את ה' ואת המהלך האלוקי וחילוני לאאני:)))))
שטויותכְּקֶדֶם

פשוט חילוני חוגג כמו שצריך בצורה אותנטית ודתי מלמל מילים ומשחק אותה שמח

תרשה לי כקדם לחלוק עליך.נחלת
מדוע לדעתך החילוני כה מלא אותנטיותחתול זמני

כה "רענן" כה כן כה אמיתי?

החילוניות שאני מכיר אינה נוגעת אלה בקצה השטחי ביותר של הדברים

וכל נגיעה שלה במשהו עמוק מכך נובעת מנטייה דתית, גם אם לא ממש מפורשת.

פשוט. אפחד לא רודף אחריהם.כְּקֶדֶם

אצלנו הכל מודרך ברחל בתך הקטנה.

למה מודרך אחשלי היקר.חתול זמני

כל אחד מחליט יפה מאוד מה לעשות לכל אדם ניתנה הבחירה במלוא מובן המילה.

אחריי אף־אחד לא רודף אני מחליט בדיוק איך להתייחש לכל סוגיה ועניין

צר לי אמנם שאיני מתחבר לאווירת המנגל ולהתעטף בדגלים

אבל זה לא מוריד מהאותנטיות של הלל בכוונה למי שאומרו בכוונה

או מהחיוך של הרב החרדי־ספרדי שלי בדברו על מעלת ארץ ישראל ביום העצמאות

או מהפסים הכחולים של הטלית שלי.

וגם לא יודע איזו קדושה מיוחדת יש בעמית לעבודה החילוני שבחר להכין פלאפל שני צבעים ביום העצמאות הזה. שכוייח, בטח טעים נורא. קדוש? אולי. לא מרגיש רגשות נחיתות ביחס לזה.

בחירה ברור שישכְּקֶדֶם
מתוקף היותך שומר מצוות אתה מחויב לשו"ע ולמסורת שנקבעה על ידי חז"ל. פעם התפילות היו אישיות חז"ל מחקו את זה ותיקנו לנו מערכת תפילות מסודרת. הכל מסודר כמו שצריך אין בזה שום דבר טבעי כי אנחנו חיים בתקופה לא טבעית. ככה זה כשאין שכינה,חייבים עוגן. אתה יכול להגיד עד מחר כמה זה נחמד וקסום אבל אותנטי זה לא. אתה פשוט מחויב לעשות את זה
לא אני לאחתול זמני

אני לא מתפלל כי אני חייב אני מתפלל כי אני רוצה.

לגבי תפילות החובה הרש"ר הירש כבר דן בשאלה הזאת בכמה מקומות והמסקנה הברורה היא שמטרת תפילות החובה אינה ביטוי רגשות אישיים (לשם כך צריך להתאסף במניין, לומר את אותה תפילה, בזמנים קבועים ביום?) אלא למקד אותנו סביב הרעיונות החשובים של החיים.

אותנטי זה לא רק מה שפרוע וחסר רסן.

ללבוש חולצה עם משבצות זה גם אותנטי.

גם שיש שכינה יש דברים שאתה עושה כי אתה מחוייבאני:)))))
בתור לא כל כך דתית לשעברנחלת

מעולם לא הרגשתי איזו קדושה ביום העצמאות. אולי אתם מתכוונים לריגוש?

דווקא ביום העצמאות זה לא ככהברגוע
אין הדרכות של חז"ל איך בדיוק לחגוג, חוץ מהתפילות שהרבנות קבעה
לא מבינה את הקביעה הזו; רענן, אמיתי...במה?נחלת
אכן, אתמהא.חתול זמני
הנה עוד מהפרא האצילחתול זמני

@כְּקֶדֶם 

https://www.inn.co.il/news/695303

חילוני לא מברך על ההללאריק מהדרום
ולא צופה בחידון התנך
ממתי חילונים לא צופים בחידון התנך?קפיץ
חילונים מאוד אוהבים תנ"ךמחפש אהבה
יש וישאריק מהדרום

המשתתפים בחידון התנך כבר שנים רבות דתיים לאומיים בלבד, החילוני האחרון למיטב ידיעתי שהשתתף בחידון התנך היה אבנר נתניהו.

אולי הסטייק יותר זול..שבור לרסיסים

עוד משהו שפיספסתי?

מה הדיבור?אריק מהדרום
אני מבינה שגם אתה לא צופה בחידון התנךקפיץ

בדיוק כמו החילונים שעליהם אתה מדבר

אחרת היית יודע - שמראש עולים לחידון שניים מהחינוך הדתי ושניים מהחינוך הממלכתי. ממש ככה הוא מוגדר

אני דווקא צופה בואריק מהדרום

אני לא מצליח לזהות חילונים.

בוודאי שיש השנה חילוני - גיאורגי ריבניקובפ.א.

השנה היה חילוני שהשתתףארץ השוקולד
הגיע למקום הרביעי נראה לי
תמיד יש מתמודדים חילוניםבוקר אוראחרונה

זה מובנה בחידון שעולים שניים מהממלכתי ושניים מהממד

כמובן בדכ מכבדים ומגיעים עם כיפה. היה אגב גם חילוני שזכה במקום הראשון לפני עשר שנים בתשעז

כןנקדימון
חילוני מסתכל על שעבר, ואילו אנחנו מסתכלים על שעתיד לבוא. בעוד החילוני רואה כמעט רק את השואה, אנחנו רואים את הגאולה. בעוד החילוני בעיקר רואה הצלה, אנחנו רואים חזרה של עם ישראל למילוי תפקידו. בעוד החילוני ממוקד ב"כוחי ועוצם ידי", אנחנו ממקדים ב"וידעת... הוא הנותן לך לעשות חיל".
לא רוצה להיות נשוי למלבנים דיגיטליים!!!!!!!!מחפש אהבה
כל 5 דקות שרשור חדש?אני:)))))
אהה. לא חייבת להגיבמחפש אהבה
זה לא ביקורתאני:)))))

תהנה, זה פורום ציבורי.

מה הכוונה להיות נשוי למלבנים דיגיטלים?

שאלי את אלייצורמחפש אהבה
גמנישבור לרסיסים

זה נורא ואיום

לא שורד ככה

[12 הצעדים... אחי, תהיה חזק אתה בכיוון]

מה הבעיה? דווקא נשמע נחמד קעלעברימבאר
זה נחמד אם אתה @קעליברימבער שאוהב את זה ל המשוגע היחידי

כמובן הכל ברוח טובה

נחמד שמישהו משתף את הגיגיו וליבו ורגשותיוקעלעברימבאר
תכלס נכון, וזה יעבוד רק אם אנשים פה יהיו מגיביםל המשוגע היחידי

ומוגבים..

לא מחייב. לפעמים אנשים קוראים גם בלי להגיבקעלעברימבאר
אולי כדאי לעשות פצל"ש לנושא הזה אבל,ל המשוגע היחידי

אני חושב שמה שגורם לאנשים הרבה לכתוב (אא"כ זה ברו"מ או אנשים מיוחדים) זה שאנשים מגיבים ועונים לך, ואז אתה לא מרגיש שאתה משתף לאוויר..

תקנה טלפון כשר / חצי־כשר וזהוחתול זמני

ההצעה שלי: לא לעבור אליו ישר בבלעדיות

אלא להחזיק גם וגם

לשימוש השוטף תשתמש במוגן (במיוחד אם אתה נוסע לאנשהו וכיו"ב) ואם אתה צריך משהו תשתמש בראשון

בסוף גם לא תצטרך את הראשון

אז אל תיתן טבעת למלבן דיגיטליארץ השוקולד
ואז לא תהיה נשוי לה
מצחיק בקושימחפש אהבה
גם ככה צריך שהמלבן יסכים בכללמבולבלת מאדדדד

ומניסיון הוא יצטרך לסמן שהוא לא רובוט ולסמן ריבועים עם רמזור.

לא בטוחה שיהיה לו ככ קל להסכים לחתונה. 

משה
למה באמת שהמלבן יסכים.

אבל תמיד אפשר לנסות את הPC. את המחשב הגדול.

למה שהוא יסכים?מבולבלת מאדדדד
או מה הוא יתן?
המחשב?משה
כן, הגדולמבולבלת מאדדדדאחרונה
חאבייר מיליימחפש אהבה

מישו יכול להסביר לי למה חאבייר מיליי ביקר דווקא בישיבת חברון ולא במרכז הרב?

בגלל הרב שהביא אותו לשם, שגריר ארגנטינה בישראלפ.א.
כי ישיבת חברון נחשבת ל"אם הישיבות" הליטאיות, מסמלת מבחינת הרב את עולם התורה היהודי בישראל.

גם מתוכננים לנשיא ארגנטינה פגישות גם עם גדולי הדור הליטאים, הרב דב לנדו והרב משה הלל הירש.

בדיוק. בגלל פוליטיקהנקדימון
ולא מהצד של מיליי עצמו
היית אומר כך אם זה היה הפוך?חתול זמני
כנראה שלאנקדימון
כי הישיבות הציוניות יכולות לייצג את המדינה, ואילו החרדיות מתעקשות להתנתק ולהתבדל מהמדינה, ולכן יש היגיון שאם הוא מבקר בישיבה (מאיזו סיבה מוזרה שתהיה לו) אז זו תהיה ישיבה ציונית - ממש כמו שנתניהו מגיע למרכז הרב ביום ירושלים, ולא הולך לישיבת חברון.
מיליי מתעניין ביהדותחתול זמני

למיטב ידיעתי, הציונות הדתית אינה חזקה בארגנטינה.

ייתכן שהוא נחשף יותר ליהדות החרדית, כמו שרבים חוזרים בתשובה נמשכים ליהדות החרדים מכל־מיני סיבות.

ההתבדלות החרדית היא לא רק מהמדינה באופן ספציפי, אלא קו כללי.

ייתכן שלעיני הגוי, אוסטיודן מעניינים יותר מאשר בחורים בפולו.

מה זה אוסטיודן ובחורים בפולו?נחלת
אוסטיודן = יהודי מזרח אירופהחתול זמני

שהיו הולכים במעילים ארוכים ושטריימלים

בניגוד ליהדות מערב אירופה שנראתה יותר מודרנית

פולו זה סוג של חולצה לא?

מח מצומצם כמו אבטיח מרובע...מחפש אהבה
זה מזכיר לי משהומחפש אהבה

קצת כמו לראות ציורים של ציירים לא יהודים..

אתה רואה שכולם מבינים שיש סוג של מראה יהודי נצחי עם זקן ופאות...

לא אומר שחייב, זה סוג של אותנתיות.

תכל'ס, אין על נערי גבעות בעולם!!!

ציירים לא יהודים ארופיים...עיונית
אוקיי,חתול זמני

איך בדיוק נשיא ארגנטינאי שמתעניין ביהדות אמור להיחשף לנערי גבעות?

אני מניח לעצמי שמה שהוא חשוף אליו הוא:

– הקהילה בארגנטינה (שאינם נערי גבעות למיטב ידיעתי)

– שיעורי תורה בספרדית

– שיעורי תורה באנגלית

מכירני כמה גרים (וגויים מארצות שונות שמתעניינים או התעניינו ביהדות)

באופן גורף הם חשופים או לחב"ד (כי הם בכל מקום), או לנישה של אותה שפה (למשל: רוסים וחב"ד/יהדות בוכרה, גרמנים לרבנים בגרמניה)

ובאופן כללי, גרים נוטים להיות מאוד אינדיבידואליסטיים

מה שפחות מתחבר לכל ה"כלל ישראל"

(מזכיר שיש הלכה שגרים פסולים לדיינות ולמשרות ציבוריות)

מח מצומצם כמו אבטיח מרובע...צדיק יסוד עלום
אותו עצמו אני בוודאי דן לכף זכותנקדימון
נו אז מה הקשר לפוליטיקה?חתול זמני

זאת פשוט תוצאה סבירה של הנסיבות.

וגם "לדון לכף זכות" שביקר בישיבה חרדית ולא בישיבה דתית־לאומית... יש ביותר מתנשא

בוא נשאל אחרתשבור לרסיסים

מה אתה מתכוון לשאול בשאלה?

אתה מציף תאים רדומים...

השאלה שלי היא למה הכל פרנויהחתול זמני
תקרא שוב את מה שכתב פ.א.נקדימון
עדיין לא ממש הבנתי מה פוליטי בזהחתול זמני

ומה הנפק"מ העצומה.

אין נפק"מ הפעםנקדימון

באמת סרק מבחינתי, והיה טוב אילו התעלמתי מזה מלכתחילה

כי חרדים לא מציינים את יום ירושליםאני:)))))
מצד שניכינור יהודיאחרונה

אם הוא הלך לישיבה "לא ציונית" אלא ליטאית קלאסית - זה מראה לי שהוא מעריך את התורה נטו!

מצוין, שיכניס בהם קצת ציונות ותנךנוגע, לא נוגע
וקפיטליזםברגוע
ישיבת חברון הזמינה אותו, ומרכז הרב לא הזמין אותו.איתן גיל

זהו.

כאילו שהוא מבין בדקויות הפנים-דתיותshaulreznik

מיליי מתלהב מיהודים ומיהדות, מי שטפסו טרמפ ראשונים, זכו בביקור.

ראש בקיר. בום. אייייייייייייייייייייייימחפש אהבה
ממש התרגשתי שהוא הלך לשםכינור יהודי
שבוע טובזיויק
בשר ברצף מרביעי היה אתגר
האם לשנמך זהות זה לגיטימינתקה

היי

תקשיבו יש לי חבר ש"זייף" את הגיל שלו בתור מדריך פנמייה

הבחור בן 30 והשתמע ממעשיו שהוא בן 25

הבחור מוכשר _נראה צעיר_ ועם בייבי פייס כאלה

ו- וואלה האמת שאני התרשמתי לטובה מהאומץ חומץ שלו

א) מה דעתכם ? לגיטימי ?

ב) הייתם עושים משו דומה בשביל להתקבל לחבורה שמקימה חווה או נערי גבהות?

אל תתביישו באלי לשמוע ריבוי דעות - 

(למרות שבתכלס כפי הנראה דעתכם לא חשובה כי גם ככה לא תדעו שהוא בן 30)

מה הסיבה שלא יכול להציג את גילו האמיתי?אני:)))))

תמיד האמת עדיפה

תגובה מהירה מדי תני לשאלה להבשילנתקה

אז זהו אם שמת לב יש מילכוד בשאלה

א) כי הוא לא _אמר_ לאפחד שהו בן 25 הוא רמז על זה לא חשוב בדיוק איך 

ב) למה? אפשר להבין את זה לא? זה בולט בשטח ומעלה שאלות.. ואנשים לא אוהבים לבלוט בשטח

..אני:)))))

א. אז שיתקן את הטעות, קצת פדיחה, לא נורא

ב.לא צריך לפחד מלבלוט בשטח, אנשים בסוף מתרגלים להכל ,עדיף לא לתת לזה להשפיע על החלטות בחיים שלנו.

אני חושבת שזה לא בריא לנפש, בין היתר, להציג מצג שווא, הגיל שלו יכול להיות אפילו יתרון, חבל.

לא אוהב זיופיםחתול זמניאחרונה

תהיה אותנטי אתה עם הנתונים שלך ומי שאתה

אני בן 25 לא ממני להיות האדם המגניב בעולם מבלי לשנות שום פרט לגבי עצמי

אם כבר אנחנו בשוונגאריק מהדרום
ומעוררים שרשורים מפעם על עמידה בצפירה, למה שלא נעורר גם את השרשור מפעם על תגלחת ותספורת ביום העצמאות בספירת העומר ועל הברכה לבטלה של ההלל ביום העצמאות?
יש לי רעיון טוב יותרחתול זמני

ניקח את ג'פטו ונבקש ממנו להציג טענות בעד ונציב מולו ג'פטו נוסף שיציג טענות שכנגד

כך הם יוכלו ללעוס את אותם טיעונים שחוזרים על עצמם כל הזמן

ובינתיים אנחנו נהיה פנויים ללכת ללמוד תורה

ג'פטו הוא במקרה הרע בעל הטיותנקדימון
ובמקרה הרע השני הוא מהאו"ם.
אפשר להמציא בינה דתייהחתול זמני

ואז היא תעשה את הדיונים האלה במקומנו

גם אנחנו, כמובןנחלת
רק אם יובטח שיתנהל פה דיון אמיתינקדימון

בלי חרדיות מבוהלות שחייבות לצופף שורות,

או לחילופין פשןו עם חרדיות לא מבוהלות, זה גם יהיה בסדר

מישו מבין מה הסיפור של נקדימון?שבור לרסיסים

ממש מרתק אותי לחקור את התופעה הזו..

אם תצליח לפענח אשמח שתשתף אותי בפרטינקדימון
אני זה שמדברנקדימון

כי כשאתה התחלת שם את הדיון אני הייתי יסודי והתייחסתי לעצם הטיעונים, ואף טרחתי להביא ציטוטים של ממש ונימוקים של תורה.

אגב, אם כבר מורשה לי להעיר, פוסט הפתיחה שלך בעצמו היה רעיל ולעגני: "מישהו יודע אם הנופלים עומדים בשעת הצפירה ומצדיעים.. האם הם צופים בזרי פרחים לרוב?".

ואתה לא מתבייש להגיד לי "קשוט עצמך"? יקח אדוני מראה גדולה כדי שיוכל ליטול קיסם מבין שיניו וקורה מבין עיניו.

חחחחחחחחחחחחחחחשבור לרסיסים

רבים כמו שתי תרנגולי הודו מרוטי נוצות

אני נהנה

תמשיכו

חושבת שצריכה לבקש סליחה מכולםנחלת

אמנם לא אני היא שהתחילה ראשונה את הויכוח כאן (אלא מישהו שרמז על חרדים אגואיסטים, באותו הקשר)

אבל אני קפצתי...וכל השאר, ידוע.

באמת נקדימון לא אשם כי אפשר לאמר שהתגרינו בו, בהשקפה שלו, ובבית שלו.  סליחה!

וצריכה באמת לבקש סליחה מהשם; כל יום אני מבקשת "אל תביאנו לידי מחלוקת", וכמתחילה כזו

אני מייד מוצאת את עצמי שם....

בטוחה שלקב"ה לא משנה, ואף אחד לא יתבע אם עמד או לא בצפירה, אם הניף או לא דגל, ואפילו אולי

אם אמר (או לא) הלל ביום העצמאות.

העיקר שכולם משתדלים לשמור מצוות, בין אדם למקום ובין אדם לחברו (שזה יותר קשה, לי , בכל אופן)..

אולי, חס וחלילה, אתבע על הונאת דברים, ליבון מחלוקת, לגלוג, חוצפה...

כל היתר ממש לא חשוב.

כל טוב.

אל תהיי בטוחהארץ השוקולד
חזקיה לא נהיה משיח כי הוא לא אמר הלל לפי הגמרא, כך שחז"ל חשבו שנתבעים על זה בשמיים.
לא אמר שירהחתול זמני

אפשר לדון אם אותו הדבר

ישעיהו בנבואתו על האירוע קורה להלל שירהארץ השוקולד

"והשיר יהיה לכם כליל התקדש חג"

כך שלא רואה איך כאן זה נתון לפרשנות אחרת

לא ידעתי מעניין.חתול זמני
שמח שחידשתי משהוארץ השוקולדאחרונה
חרדיות זה קטע יותר מורכבמשה
יש להן מתח מורכב בפנים שהן לפעמים משליכות החוצה 
איזה קטע מורכב ואיזה מתח, אפשר הסבר?נחלת
זכריםמחפש שם

כשאתם מדברים עם בנות רנדומליות אתם מסתכלים להן בעיניים? 

ובנות איך אתן מרגישות מול זה? הייתן רוצות? זה מוזר לכן אם לא? מפריע לכם אם כן?

לי מרגיש לרוב אנטימי מדי להסתכל למשהי בעיניים סתם ככה

ואולי גם מהצד שלה חודרני

מצד שני זה גם מוזר, ולא מרגיש לי בריא אם לא...

אז מתעניין

אגב זה נכון אבל..נתקה

אם תסתכל טוב במסל"ש שמרצה מעות מיד ליד כדי להסתכל או לא זה דבר שמסור ללב

אולי יעניין אותך