פורום צעירים מעל עשרים
מכתב פתיחה
יש מקור לזה שאסור למכור חמץ גמור, במכירת חמץ?מוטיבציה
זה לא אסור, זה לא מומלץתרחיב לבי
מה זה "לא מומלץ"? יש לזה תוקף כל שהוא?מוטיבציה
סוג של מקור...תרחיב לבי
המממ, אז למה לסמוך על המכירה בכלל?
מוטיבציה
אגב, לכן חבדניקים-רחל=)
כן מוכרים חמץ גמור.
כדי להראות שהם סומכים על המכירה ב100%
(חבדניקים, תקנו אותי אם אני טועה..)
ולא באתי לעורר מהומה |באמת!|
אכן. ואפשר להתחיל לזרוק עלינו תפוחי אדמה+mp8
אנחנו צריכים כמויות בפסח....
מקולפים, או להשאיר את זה לכם...?תרחיב לבי
לא לא,עם הקליפה!ציף
לא עדיף עגבניות מקולפות?רחל=)
יחסוך יותר עבודה, ויכאב פחות..
נו, טוב. שיהיה.+mp8
לא מתקבל. מעגבנית א"א להכין משקה, מתפוחי אדמה מכינים יי"ש.ימ''ל
האקשן מתחיל בדיוק כשהחלפתי חתימה?!יוני
לא כייף איתכם
נקרעתי מצחוק !נפשי חמדה
החבדניקים האלה והחפיף שלהם בהלכות פסח...אריק מהדרום
יש פורום ייעודירחל=)
לשרשורים הקבועים..
זה בסדר, הם מפצים על זה עם חומרות בסוכות..ימ''ל
מתחמם, מתחמם...+mp8
בקצב הזה נראה לי שכבר תזרקו צ'יפס מוכן...
מטוגן בשמן דקליםאריק מהדרום
למה, אתה רוצה להרוג אותנו??
+mp8
למה?ימ''ל
אפילו לשיטתך, מה עם "ברור לו מיתה יפה"?אדם כל שהוא
המשפט המלא הוא: "ואהבת לרעך כמוך" - ברור לו מיתה יפהימ''לאחרונה
מיתה יפה זו פריבילגיה של חברים. ![]()
"ובכן צריך לבדוק אחר שם החומץ: חמצם לפרר ולזורה..."
ימ''ל
בעיקר מהסיבהגוונא
שבעל התניא סמך את ידו על מכירת החמץ. ואגב כך נציין שגם הכניס במכירה חידוש גדול שאין זקיפה במלווה מועילה (כמו שמשמע מפשטות הגמרא בב"מ) אלא שצריך שיהיה ערב-קבלן בעד הגוי. החרה החזיק אחריו אחיו הרי"ל מייאנוויטש ז"ל ונכדו בעל הצמח צדק ז"ל.
בהרבה קהילות, גם בקרב המתנגדים, הנהיגו את המכירה בדיוק על בסיס זה של ערב-קבלן. ואפילו במכירת קרקעות לגוי טרם השמיטה הנהיג הרב קוק ז"ל להעמיד ערב-קבלן.
בהרבה קהילות, גם בקרב המתנגדים, הנהיגו את המכירה בדיוק על בסיס זה של ערב-קבלן. ואפילו במכירת קרקעות לגוי טרם השמיטה הנהיג הרב קוק ז"ל להעמיד ערב-קבלן.
הסבר בסיסיימ''ל
השאלה היותר נכונה היא אם יש מקור להיתר.
באופן בסיסי יש את האיסור להחזיק חמץ בפסח - 'בל יראה' ו'בל ימצא', כך שאם מוכרים לגוי את החמץ ממילא הוא כבר לא שלך ולא עוברים עליו באיסור בל יראה ובל ימצא.
השאלה לגבי המכירה היא לא לגבי מכירה רגילה בה החמץ נשאר אצל הגוי, אלא לגבי מכירה כזאת שידוע מראש שהיא לזמן מסוים ולאחריו החמץ חוזר לבעלות היהודי. כך שזו בעצם מכירה פיקטיבית, ובלשון חז"ל - הערמה. השאלה היא אם מותר להערים באיסור תורה של בל יראה ובל ימצא.
המקור להיתר של מכירת חמץ הוא בתוספתא "ישראל וגוי שהיו באין בספינה וחמץ ביד ישראל הרי זה מוכרו לנכרי ונותנו במתנה וחוזר ולוקח ממנו לאחר הפסח ובלבד שיתנו לו במתנה גמורה. רשאי ישראל שיאמר לנכרי עד שאתה לוקח במנה קח במאתים שמא אצטרך ואבוא ואקח ממך אחר הפסח". יש הרבה מחלוקות סביב התוספתא הזאת: אם זה מותר רק בשעת הדחק ופיקוח נפש (כמו מסע בספינה) או בכל מצב, אם מדובר במכירה אמיתית או פיקטיבית, אם מותר לעשות את זה על בסיס שנתי או רק בצורה ארעית וכו'.
לכן הכלל הוא - "ספק דאורייתא לחומרא, ספק דרבנן לקולא". הווי אומר: באיסור תורה של חמץ גמור מחמירים, ובאיסור דרבנן כמו חמץ נוקשה מקלים.
תודה! לפי זה לא מקלים בלמכור חמץ גמור. כן?מוטיבציה
נכוןימ''ל
אבל זה תלוי בפסיקה, יש גם דעות שמתירות לגמרי ויש דעות שאוסרות לגמרי.
אני הסברתי את השיטה ששאלת עליה - איסור מכירת חמץ גמור בלבד והיתר מכירת חמץ דרבנן.
לשיטה שרואה בכל השאלות והמחלוקות האלו ספיקות - אסור למכור חמץ גמור וראוי גם להחמיר לא למכור בכלל אפילו חמץ שאיסורו מדרבנן.
הבנתי, תודה רבה!מוטיבציה
אם אסור למכור חמץ גמור זאת חתיכת בעיהמ.מ
כי איך אתה (הכוונה למי שמחמיר) קונה מהסופר אחרי פסח? איך אתה קונה לחם תקופה אחרי פסח? ולא רק זה, וגם קופסת שימורים של מלפפון חמוץ, זתים, טונה וכד׳ ויש בזה תערובת חמץ.
המכירת חמץ שנעשית כיום דרך הרבנות היא מכירה חוקית לפי ההלכה ולפי חוקי המדינה
המכירת חמץ שנעשית כיום דרך הרבנות היא מכירה חוקית לפי ההלכה ולפי חוקי המדינה
לפי האוסרים למכור חמץ אכן אסור לקנות חמץ גמור שנמכר לגויימ''ל
לכן יש הרבה שמקפידים לקנות מוצרים שכתוב עליהם 'נתחן לאחר הפסח' או 'נאפה לאחר פסח'.
זה פחות רלוונטי לגבי תערובות חמץ וחמץ נוקשה שבהם אין גזירה של 'חמץ שעבר עליו הפסח', ולכן לחם, שימורים ובעצם רוב הדברים מותר לקנות גם אם נמכרו (למרות שיש המחמירים גם בהם).
המכירה שנעשית כיום דרך הרבנות היא פיקטיבית והיא הערמה אבל מי שרוצה לסמוך עליה יש לו על מי לסמוך.
[אני אישית לא סומך על המכירה כלל אבל לא מקפיד שלא לקנות חמץ שנמכר לגוי כי הטעם של הגזירה (קנס על שעבר על 'בל יראה ובל ימצא') לא שייך לגבי מי שהשאיר את החמץ בהיתר מרבותיו כי זה לא שהוא עשה את זה במזיד או מהתרשלות אלא בכוונה ובהיתר]
המכירה דרך הרבנות,ד.
אינה "פיקטיבית", היא מכירה כפי שנוהגים רבנים בכל אתר לקבל הרשאה ולמכור לגוי.
והמוכר אכן צריך להתכווין שהוא מוכר באופן גמור, כי אם הוא יחשוב שזה פיקטיבי ולא רציני, קרוב לעבור על שני איסורים בכל רגע.
המכירה דרך הרבנותימ''ל
עבר עריכה על ידי ימ''ל בתאריך ה' בניסן תשע"ו 23:12
היא מכירה שמראש ידוע שלא גומרים אותה וחוזרים ממנה (הגוי לא באמת נותן את הכסף אלא 'חוזר בו' מהמכירה אחרי החג), אם זה לא פיקטיבי אז מה כן?
לא כתבתי שאינה נחשבת מכירה מבחינה הלכתית - זה נתון למחלוקת, רק כתבתי שהיא פיקטיבית ויש המתירים מכירה כזאת.
בעניין הכוונה - נכון שצריך לכוון שהמכירה הפיקטיבית תהיה אמיתית לפחות ברמה הזאת, דהיינו שלפחות זמנית החמץ יהיה של הגוי. אבל לכוון שזאת תהיה מכירה גמורה זה כמו לקחת ביצה עם הלולב ולכוון שזה אתרוג.
לא חושב שנכון מה שכתבתמ.מ
החמץ שייך לו ולפי החוזה הוא נותן מקדמה ואם תוך שבוע הוא לא נותן את כ-ל הכסף החוזה מבוטל.
אז לא הבנת מה כתבתיימ''ל
לא כתבתי שהחמץ לא שייך לגוי או שהמכירה לא תקפה הלכתית / חוקית - זה נתון למחלוקת כאמור.
כתבתי שהיא פיקטיבית = לא ע"מ להתקיים. הדגשתי שיש מתירים הערמה כזאת כמפורסם.
לגבי מכירה שאינה גמורה:
זו שאלה שלא נכנסתי אליה כדי לא להלאות אבל אם כבר נכנסנו לזה אוסיף שזו עוד שאלה - האם מכירה שהיא תקפה הלכתית אבל אינה גמורה מצילה מבל יראה ובל ימצא. כמו שמתנה ע"מ להחזיר שמה מתנה ועדיין אינה מצילה מאיסור בל יראה ובל ימצא וכמו שמכירה על תנאי שמה מכירה ועדיין אינה מצילה מבל יראה ובל ימצא. באיסור חמץ יש איסור גם איסור זיקה ולא רק בעלות ואכמ"ל.
העולם הכלכלי של היום לא מסכים איתךender13
אנשים מוכרים וקונים היום ככה מניות, חברות ובנינים.
שתי בעיות נוספות עם האמירה שלך:
לביטוי פיקטיבי יש הקשרים שונים לחלוטין מהביטוי "שלא על מנת להתקיים",
יעלה על דעתך. שאם גוי פתאום יחליט לאחר הפסח שהוא רוצה את החמץ ממחסן אוסם שלא יתנו לו? הרי החוזה תקף חוקית!
שתי בעיות נוספות עם האמירה שלך:
לביטוי פיקטיבי יש הקשרים שונים לחלוטין מהביטוי "שלא על מנת להתקיים",
יעלה על דעתך. שאם גוי פתאום יחליט לאחר הפסח שהוא רוצה את החמץ ממחסן אוסם שלא יתנו לו? הרי החוזה תקף חוקית!
אתה קראת על מה אתה מגיב?ימ''ל
אנשים קונים ככה - נכון, המכירה תקיפה - נכון. האם היא מכירה גמורה? לא. האם היא מצילה מאיסור למרות שהיא תקיפה - מחלוקת. תדייק. להרחבה ראה כאן - כנראה הייתי לא ברור...
ולשאלתך - היעלה על דעתך שהגוי באמת ירצה לקחת את החמץ ולממש את הקנייה? האם יש לו שמץ אפשרות כלכלית לעמוד בתשלום ובקנסות על כך?
ולכן שאלתי: אם זה לא מכירה פיקטיבית מה כן?
תשובה ושאלהender13
אכן קראתי את מה שהגבתי אליו.
לא את המשך תגובתך.
שתי שאלות:
מניין לך שיש קנס על הקונה הגוי במידה ויממש?
מה אם ירצה לממש רק מחסן אחד של אסם?
לא את המשך תגובתך.
שתי שאלות:
מניין לך שיש קנס על הקונה הגוי במידה ויממש?
מה אם ירצה לממש רק מחסן אחד של אסם?
תשובותימ''ל
א. מקריאת הסעיף בחוזה (הקנס הוכנס לחוזה אחרי מקרה שהגוי רצה לממש את הקנייה באחת השנים הראשונות של המדינה ע"מ למנוע השנות של המקרה, הוא פשוט לא הבין שזה היה בכאילו...).
ב. הוא לא יוכל, זו עסקת חבילה. החוזה הוא על כל החמץ של כל המוכרים במדינה (גם הצדיקים שמוכרים את החמץ הבלוע בכלים ואת שאריות הפירורים שדבוקות בין הרצפות. כן, יש כאלו).
ב. הוא לא יוכל, זו עסקת חבילה. החוזה הוא על כל החמץ של כל המוכרים במדינה (גם הצדיקים שמוכרים את החמץ הבלוע בכלים ואת שאריות הפירורים שדבוקות בין הרצפות. כן, יש כאלו).
זה לא "בכאילו",ד.
חבל לחזור על זה שוב ושוב, ולעשות את כל הרבנים יושבי על מדין במדינה, ואת כל היהודים הכשרים שמוכרים חמץ, כאילו הם "שקרנים" בעצם.
המכירה לזמן הפסח אינה "בכאילו". היא מנתקת לגמרי את המוכרים מהחמץ, שאינו שלהם אז. סידור אמצעים שאח"כ הגוי יחזור וימכור, או שבעלותו תפקע אחרי הפסח, בגלל אי עמידה בסכום הגדול (שתיאורטית יכול לשלמו), אינה משנה את המציאות שבה רצתה התורה, שאין בבעלות היהודי חמץ בפסח.
אם רצון התורה היה שחמץ יעבור לעולם לגוי ללא אפשרות חזרה, אז זה לא היה תופס. לא זה רצונה.
אז כל הדיון הוא על ה"לכתחילאיות", שבדבר כזה. כמו כן, בגלל שהחמץ בד"כ אינו יוא מהבית של היהודי, יש שאלה על ה"אחריות" במקרה שייגנב למשל. אשר על כן, כשאפשר יש המעדיפים לא למכור חמץ גמור. וחלק, גם מעבר לכך. במקום הפסד מרובה, כמפעלים וכד', מוכרים. וכך עשו גם בגלות לגבי מבשלות שיכר ועוד.
זה כן 'בכאילו'ימ''ל
מכירה שאין כל רצון או יכולת לממש אותה - היא בכאילו,
מכירה שעושים אותה כל שנה וכל פעם 'במקרה' מחזירים אותה - היא בכאילו,
מכירה שמוכרים בה דברים שא"א לראות אותם (כמו פירורים וחמץ בלוע) - היא בכאילו.
עם זאת, הדגשתי (כמדומני שלפחות 5 פעמים) שהיא כן תקיפה חוקית והלכתית, לפחות לרב הדעות. כל הדיון הוא אחרי שכבר הבנו שהיא תקיפה, האם זה מציל מהאיסור מחמת זיקה והאם זה מותר מדרבנן (או שהותר רק בשעת הדחק).
התורה לפעמים מתירה לכתחילה לעשות 'כאילו' וקוראת לזה 'הערמה'. אבל צריך לדעת שזאת הערמה, אין מצווה להיתמם ולחשוב שזאת מכירה רגילה ככל מכירה אחרת.
אז שוב אבהיר - כשאני אומר שהמכירה פיקטיבית ושהיא 'בכאילו' זה לא במובן ההלכתי אלא במובן הענייני (ויש דעות שמהסיבה הזאת אוסרות לקיים אותה הלכתית.
טרמינולוגיה. הדיון היה על ימי הפסח.ד.
עבר עריכה על ידי ד. בתאריך ו' בניסן תשע"ו 16:18
ולימי הפסח אינה ב"כאילו". אם המגמה של המכירה היתה נדל"ן, היא היתה "בכאילו". מצד מגמתה, אין כאן כל "היתממות". לא מחזירים "במקרה", יודעים מה יהיה אח"כ. ובאמת דברים "בלועים", זה לא מה שאמורים למכור. מי שעושים זאת, זה אגב מה שיש עוד.
גם אני דיברתי על מי שמחשיבים כמכירה גמורה,ד.
והם הרוב המכריע, למיטב ידיעתי.
והסיבה אינה "היתר הערמה", אלא המכירה עצמה (כפי שהסביר דומני, גם "אי" זה קשה"), אלא הקושי הוא בגלל הצד של ה"הערמה" שיש כאן במינוח ההלכתי, וכמו כן נושא ה"אחריות" כאשר זה בביתו.
מה זה "גם"? אני דיברתי על הדעה ש ל א. עליה הייתה השאלהימ''ל
"גם" הוסב על הסיפא של הדברים.ד.
עבר עריכה על ידי ד. בתאריך ז' בניסן תשע"ו 11:47
"גם לגבי הפסח והמתירים לכתחילה". שהם הרוב, לידיעתי, במובן שסוברים שזה תופס. ולשיטתם, סיבת היתר-המכירה אינה "היתר הערמה", אלא מכירה גמורה. וה"קושי" המסויים שקיים, שגורם לחלק להחמיר כשאפשר, הוא ההערמה ונושא האחריות, כפי שציינתי.
תודה רבה על התשובה, לא הכרתי את הפרטים הנ"לender13
כמדומני שקונים מחדש..אדם כל שהוא
אם אי תשלום מבטל את החוזה, הרי שלמפרע מתברר שהחמץ היה בבעלות היהודי בפסח.
המכירה אינה פיקטיבית, במובן הנדרש.ד.
כלומר: מה שהתורה רוצה זה שלא היה חמץ ברשות האדם.
היחס שלו עם החמץ, זה האיסור.
המכירה, מנתקת את היחס הזה. הוא מעביר את זה לגמרי לבעלות הגוי, וגם הגוי קונה לבעלותו.
וזה, גם אם יודעים שאחרי החג יחזור החמץ לרשות הישראל (אני פעם הייתי באיזה מקום שממש העבירו לחדר שהשכירו לגוי; והוא הראה שהוא "מבין" טוב מאד שזה שלו... אחרי החג היה חסר חלק ממה שקנה...)
לכן אין לכך כל קשר לביצה עם הלולב. המכירה היא גמורה לכל הזמן שזה בבעלות הגוי, וזה מה שהתורה רצתה. ומי שידגיש שזה "פיקטיבי" כביכול, במקום שזה לגמרי מכירה לזמן זה, עלול להכשיל.
עד כמה שידוע לי, המכירה היא גמורה..אדם כל שהוא
קיימת שאלה מצד ההערמה, ואולי מצד גמירות הדעת, אבל אין שלב של חזרה מהמכירה, או של מכירה לא מושלמת.
הגוי משלם מקדמה, והשאר זה חוב שלו, בלי קשר לחלות המכירה.
מאחר שיש לו חוב גדול שהוא צריך לפרוע, ובא הרב לאחר החג ומציע לו הצעה עסקית מפתה, לקנות את החמץ מחדש, במחיר קצת יותר גבוה, הוא מסכים למכור מחדש.
כנראה הייתי לא ברור...ימ''ל
כבר הדגשתי כמה פעמים שלא כתבתי שהמכירה לא תקפה חוקית / הלכתית.
כתבתי שהגוי לא נותן את כל הכסף ו'חוזר בו' מהמכירה אחרי החג (כמו שאתה קונה משהו בחנות ואז חוזר בך ומחזיר - זה לא אומר שהמכירה לא הייתה תקפה ולא שהחזרה היא המבטלת את המכירה). מה שבאתי להגיד בזה הוא שכל התהליך ידוע מראש ויש על הגוי קנס עצום של מליונים רבים במידה שירצה לממש את המכירה, כך שברור שאין כוונה לקיים אותה.
לגבי היחס לעצם המכירה - יש מחלוקת אם היא מותרת אפילו אם היא תקפה, בהתבסס על לשון התוספתא שמשמע ממנה שזה הותר רק בשעת הדחק ובאופן ארעי, כמו שכתבתי בתגובה הראשונה.
לגבי מכירה שאין כוונה לקיים אותה ומכירה על תנאי וכדו' אם הן מצילות מהאיסור ומנתקות את הזיקה לחמץ כתבתי כאן (ויש סוגיה סבוכה לגבי מחלוקת רמב"ם-ראב"ד לגבי "ישראל שהרהין חמצו אצל הגוי..." ששם המכירה גמורה לפני הפסח ועדיין עובר עליו לדעת הרמב"ם).
יש כאן את המשמעות ההלכתית של התהליך..אדם כל שהוא
עבר עריכה על ידי אדם כל שהוא בתאריך ו' בניסן תשע"ו 01:17
ואת המשמעות ה'חברתית' שלו.
יש לדון האם הפער בין המשמעויות, הוא בעיה הלכתית [הערמה/חיסרון בגמירות הדעת], ויש מה לדון בזה מהתוספתא שעוסקת בעניין זה עצמו, ומהשוואה לנידונים אחרים.
הרעיון של סמיכה על המכירה, היא שהמשמעות ההלכתית-פורמלית שלה תקפה.
במשמעות ההלכתית-פורמלית, יש שתי מכירות לא קשורות.
החמץ נמכר לעולם, והוא עכשיו של הגוי בצורה מוחלטת.
הכוונה ההלכתית שהוא יהיה שייך לו לחלוטין, במכירה מוחלטת.
לאחר הפסח מתקיימת עיסקה חדשה לחלוטין, בה קונים את החמץ.
ברמה ה'חברתית' אין כאן מכירה עולמית, כי ברור שזה יחזור וגם המכירה הזמנית היא משהו מעורפל.
לאור הנ"ל, אני חולק על האמירה - "בעניין הכוונה - נכון שצריך לכוון שהמכירה הפיקטיבית תהיה אמיתית לפחות ברמה הזאת, דהיינו שלפחות זמנית החמץ יהיה של הגוי. אבל לכוון שזאת תהיה מכירה גמורה זה כמו לקחת ביצה עם הלולב ולכוון שזה אתרוג.".
כך, שעל פי הבנתי, הכוונה שצריכה להיות היא גמירות דעת עם מה שנעשה מבחינה הלכתית.
[אמנם אין חובה להתפלא כל שנה מחדש שהגוי מסכים למכור אחר הפסח את החמץ..]
מה שנאפה לאחר הפסח זה לכאורה שקר של הכשרות. קבועחיה רוז
אני מנסה להעלות תמונה ולא מצליחה.. אבל מי שמקפיד על זהחיה רוז
צריך לעשות רעש בנושא לדעתי.
לגבי אסם ושופרסל וכאלה, הבנתי שיש מכירה שונה?ירושלמית טרייה
לפי מה שאני יודעת יש איזה הבדל.
לא זוכרת בדיוק מה, אולי אסם מפקידים מפתח או משהו כך שהקונה הגוי יכול לממש את המכירה?
בכל מקרה הבנתי שזאת מכירה מועילה יותר ולכן יש כאלה שמוסרים למכולת את הפסטות שנשארו להם בערב פסח, כי לא רוצים למכור חמץ גמור.
לא זוכרת בדיוק מה, אולי אסם מפקידים מפתח או משהו כך שהקונה הגוי יכול לממש את המכירה?
בכל מקרה הבנתי שזאת מכירה מועילה יותר ולכן יש כאלה שמוסרים למכולת את הפסטות שנשארו להם בערב פסח, כי לא רוצים למכור חמץ גמור.
פסטה היא חמץ נוקשה - לא גמורender13
רק הערה קטנהאסטרו
או שתיים כדאי גם לדעת שגם לדעת המתירים עיקר המכירה היא לבעלי עסקים ולא בהכרח לאדם פרטי. וכן שיש עוד כמה דברים שכדאי לעשות אם מחליטים למכור מלבד החתימה על שטר הרשאה לרב. וכן שכדאי לשים לב אם שטר המכירה כולל מכירת כלים כדי לדעת אם צריך טבילה אחר הקניה.
ועוד שיש סוברים שאם הרב לאחר הפסח ביטל את המכירה כמו שיש אומרים אזי החמץ בדיעבד היה ברשותנו.
רק שלרוב הפוסקים אם ביטלנו את החמץ אז האיסור אינו דאוריתא... ולכן יש מקילים. ראוי לציין את דברי הר"ן שמקשה על עניין הביטול.
ועוד שיש סוברים שאם הרב לאחר הפסח ביטל את המכירה כמו שיש אומרים אזי החמץ בדיעבד היה ברשותנו.
רק שלרוב הפוסקים אם ביטלנו את החמץ אז האיסור אינו דאוריתא... ולכן יש מקילים. ראוי לציין את דברי הר"ן שמקשה על עניין הביטול.
רק הערה קטנהימ''ל
כמו שכתבת - הרבה אנשים סומכים על הביטול בצירוף למכירה, ועושים ביטול ואז מוכרים.
זו טעות חמורה!
המכירה מבטלת את הביטול.
כל העניין של הביטול הוא שאתה אומר שהחמץ לא חשוב בעיניך והוא כעפר,
אח"כ אתה מוכר אותו ובעצם מראה בזה שהוא כן חשוב בעיניך והביטול היה מן השפה ולחוץ ומתקיים "מעשה מוציא מידי מחשבה" והביטול בטל.
יוצא שהבנאדם החליף את הביטול שמועיל מדאורייתא להציל מהאיסור במכירה שנתונה במחלוקת והוא עצמו לא סומך אליה אלא בצירוף הביטול שכבר לא קיים.
אפשר גם לטעון אחרתאסטרו
אפשר לומר שאדם מוכר חמץ רק באם הוא נמצא. תנאי האם הזה בא למקרה שבו כפי שטוען הר"ן הוא לא הצליח לבטלו באמת כראוי. שהרי נאמר שיש לאדם בקבוק ויסקי יקר. ובמהלך החג הוא רואה את הילד שופך אותו על הרצפה. האם באמת הוא יגיד לילד " חמודי שפוך את זה בחוץ בבקשה כדי שלא תתלכלך הרצפה" או שהוא ירוץ להציל את המשקה?
בכל מקרה אין ספק שלא כדאי לאדם פרטי להשאיר חמץ בעין בפסח. וככה ינצל מכל המחלוקות.
בכל מקרה אין ספק שלא כדאי לאדם פרטי להשאיר חמץ בעין בפסח. וככה ינצל מכל המחלוקות.
יש פה כמה חוסר דיוקים.א"י זה קשה
כיון שמדובר במכירה גמורה והגוי יכול לבוא ולהוציא החמץ ואם תתנגד הוא יתבע אותך בבית דין ואתה תפסיד- זו מכירה גמורה. אין לזה קשר לתוספתא שמדברת על זה שאתה לא רוצה שהוא יכול ויש חשש כזה ממשי ואתה חייב את החמץ ולכן אתה אומר לו שזה הערמה בשביל שלא יקח כי אז לא יהיה לך מה לאכול, לעומת זאת כאן באמת לא מפריע לך שיבואו לקחת את החמץ.
ואין לזה שום קשר לספק. זה היתר הלכתי ברור. הנקודה היא שיש מנהג לבער את החמץ בכל זאת ולא למכור במיוחד אם מדובר בחמץ גמור. ולכן אם מדובר בחמץ מועט נהגו לבערו אבל אם יש בכך הפסד משמעותי ניתן למכרו ללא כל חשש ופקפוק. מעטים היו מי שערערו על מכירת חמץ והם קיבלו תשובות מספקות על טענותיהם.
ההסבר לא מדוייקאודי-ה
המכירה אינה מכירה זמנית.
אם הגוי יבוא אלי הביתה בפסח אני אתן לו את הקרטון עם החמץ בשמחה גמורה והוא ישלם לי עליו.
הזמניות היא רק בזה שהוא עוד לא בא לקחת את החמץ.
אם אני מכינה את הקרטון עם החמץ (ולא סתם מוכרת את כל הבית...) ומתכוונת לתת לו כשיבוא, זו ממש מכירה.
ותקרא גם בפניני הלכה לגבי מכירת חמץ כי זה יותר מפורט והלכתי:
http://ph.yhb.org.il/04-06-02/?wiziapp_back=cat-96
אם הגוי יבוא אלי הביתה בפסח אני אתן לו את הקרטון עם החמץ בשמחה גמורה והוא ישלם לי עליו.
הזמניות היא רק בזה שהוא עוד לא בא לקחת את החמץ.
אם אני מכינה את הקרטון עם החמץ (ולא סתם מוכרת את כל הבית...) ומתכוונת לתת לו כשיבוא, זו ממש מכירה.
ותקרא גם בפניני הלכה לגבי מכירת חמץ כי זה יותר מפורט והלכתי:
http://ph.yhb.org.il/04-06-02/?wiziapp_back=cat-96
יותר ממקור, זו העובדה-בלדרית
שהגוי לא יכול לממש את המכירה, החמץ נשאר הרבה פעמים בבית היהודי מאחורי דלת נעולה והגוי לא יכול לגשת אליו. יש כאלה שמוכרים בידיעה שהגוי לא יבוא אליהם ואם היה מגיע לא בטוח שהיו נותנים לו להיכנס.
חבל שבמקום לפתוח ספר הלכה את שואלת את יושבי הפורום החשובים..א"י זה קשה
אפשר פשוט לפתוח ספר ולראות. רוב השאלות ההלכתיות שראיתי שנשאלו פה התשובות היו מגומגמות עם המון ויכוחים ודעות סותרות וגם המון פעמים אנשים פשוט בלבלו את המוח.
אפשר פניני הלכה, ילקוט יוסף.
http://ph.yhb.org.il/04-06-03/
היום פשוט וקל לדעת הלכה. יש גם אפליקציה של פניני הלכה.
חבל שבמקום להניח שפתחתי כבר כמה ספרי הלכה ושאלתימוטיבציה
פוסק הלכה, אתה מניח שלא עשיתי את זה 
בכל אופן - לא שאלתי כאן כדי לפסוק, רציתי שיתפתח דיון וזה באמת קרה, אז תודה לכולם!
חג שמח!
צודקת. טעיתי. פשוט הרבה פעמים אנשים עושים את הטעותא"י זה קשה
הזאת פה בפורומים אז יצאתי תקיף אבל העיקרון נכון.
הו, וואו! אתם מהירים! חזרתי לחפש את השרשורון הקטןמוטיבציה
שפתחתי והנה הוא כבר שרשורפלצת 
סקר שמעניין אותי על תורה ועל דתמרגול
כותבת בלשון נקבה, מיועד לכולם כמובן.
1. האם את מרגישה שהחברה החרדית מייצגת את היהדות כפי שאת מאמינה בה?
2. האם את מרגישה שיש סתירה בין היהדות לבין הדרך של החברה החרדית?
3. האם את לוקחת דעות של פוסקים חרדיים בחשבון? האם אותם הפוסקים לוקחים דעות של הרבנים שלך בחשבון?
ואגיד גם למה אני שואלת.
פתאום הגעתי למסקנה שמדייקת את הקושי שלי עם החברה החרדית.
זה שהם (כחברה) לא מתגייסים, נגד גיוס וכו- מובן בעיניי הקושי.
הקושי שלי הוא עם האמירה שהם "מחזיקים את עולם התורה", או שומרים על היהדות וכו. וגם שצריך לתת להם חופש דת…
כשהאמת עבורי היא, שהחברה החרדית לא מייצגת את היהדות כפי שאני ורבנים ורבניות שאני מעריכה תופסים אותה.
ואף לעתים נוגד.
ואפשר כמובן להגיד שהכל טוב כל עוד גם לי וגם לחרדים יש חופש דת. אבל החברה החרדית לעתים לא מאפשרת את חופש הדת שלי.
ובטח שלא נושאת את לפיד היהדות.
אז האמירה שאולי אנחנו כחברה צריכים "להחזיק" אותם כי הם תורמים לעולם הרוחני והיהודי במדינה, לא רלוונטית עבורי, כי הם מקדמים גישות נוגדות יהדות.
הם מייצגים את עצמם. ויש עוד אנשים שמזדהים איתם. אבל הם לא "היהדות", ולעתים אף להפך
כן. אלו סוגים שונים של נכוןנוגע, לא נוגע
אצלנו הנכון זה חתירה אחרי האמת, ואצל החרדים זה להתרחק מהחילונות (ומהדת"ל..).
רק שלפעמים הסגירות המוגזמת גורמת דווקא את ההיפך.
הייתם מוותרים על הקשיים שעברתם בחיים?זיויק
על מה שזה בנה בכם? לימד אתכם?
שאלה טובהoo
בעבר הייתי עונה בוודאי
היום אני מסתכלת אחרת
קשיי העבר (וגם ההווה) עזרו (ועוזרים) לי לבנות דברים שאני מאד מרוצה מהם
וכנראה לא הייתי מגיעה אליהם לולא הקשיים
זה מצד אחד
מהצד השני הייתי שמחה לחיים נטולי קשיים או מופחתי קשיים מורכבות החיים..
כתבת מדויק ולא ממש עניתזיויק
כי נשארת בדילמה
אני בסדר עם דילמותoo
יש בזה אמתזיויק
צודקת
"קשיים" זה בעצם החזית שבה אנחנו מתקדמיםמשה
כלומר, זה משהו שמתנגד לנו כדי שנשים לב אליו, קצת כמו "כאב" במובן הפיזי.
אכןזיויק
השאלהoo
כמה התנגדות צריך בדרך כדי להתפתח
לא שמישהו שאל אותי קודם
אבל אולי יום אחד אני אבין שזה היה נצרך כמו שהבנתי על קשיים מהעבר
אני באמת בהרבה מחשבות על זהמשה
אני חושב שבשלב מסויים לומדים שצריך ללמוד יותר "להכיל" ופחות להתנגד.
זה עוזר לשנות את המציאות בטווח הרחוק, בעיקר. אבל בטווח הקצר עוזר לי לחיות טוב ולישון טוב ולא להיות במקום שבו "קשה" לי במובן של להרגיש שקשה.
פחות להתנגדoo
הגדרה טובה
כשההתנגדות יורדת
גם הציפייה יותר מותאמת
קושי צפוי הוא יותר קל
קושי צפוימשה
איך את מגדירה את זה?
אםoo
זה קושי שחוזר על עצמו
אז אני יודעת (או לומדת לדעת) מראש מה או מי הגורם/ים
ויודעת (או לומדת לדעת) להתייחס בהתאם
אם זה קושי חדש
זה הזמן לניסוי וטעייה עד להגדרת הגורמים ולהתוויית הדרך המתאימה ביותר
אני חושב שאחת המתנות הגדולות שקיבלתימשה
אי אז בגיל 30 וקצת.
זה את היכולת "להגדיר" (הנה יצא ממני המתכנת) קשיים כדי להתחיל לעבוד איתם.
זה אומר שקורה לך משהו שאתה לא נהנה ממנו אבל אתה לא חסר אונים כלפיו וגם יודע לדחות אותו למחר או לשים לב להתקדמות.
יפה ממשזיויק
הייתי מוותרת. בהחלט. למרות שזה מחשל וכו'נחלת
What doesn't kill you makes you strongerאריק מהדרום
Stand a little taller
Doesn't mean I'm lonely when I'm alone
What doesn't kill you makes a fighter
Footsteps even lighter
Doesn't mean I'm over cause you're gone
תלוי איזהרקאני
יש כאלה שהייתי מוותרת
ומאמינה שהייתי נבנית גם בלעדיהם
כן חדמשSeven
שילמתי מחירים גבוהים מדי
כי?זיויק
כן, לא, לאמבולבלת מאדדדד
עברתי כל מיני דברים בחיים. והייתי במקומות שלא ברור לי כיום איך יצאתי מהם…
כשאני מסתכלת אחורה, אני רואה איך זה חלק ממה שגרם לי להיות מי שאני כיום. אבל לא הייתי מזמינה שום דבר כזה, גם אם הייתי יודעת איך אצא מזה. משתדלים לראות את הטוב מהמצב הנתון, אבל זה לא אומר שהייתי בוחרת בזה. ואני עדיין מצולקת מדברים שעברתי. אבל משתדלת כל יום לגדול מזה ולהתקדם הלאה.
כל קושי שעוברים, עלול להשאיר משקעים. ויש את הפחד להתעורר יום אחד ולחזור אחורה, להרגיש שוב שם בקושי הזה ולא להיות עם כוחות להתמודד.
תשובה יפהזיויק
תודה
בדיעבד חלקם לא. לכתחילא כן.נפש חיה.
לכתחילא כן
כיון שאם חלק מהקשיים לא היו קיימים בחיי
הייתי חוסכת הרבה סבל (וזבל)
בדיעבד חלקם לא
כיון שזה חשף אותי להבנות עמוקות כלפי עצמי
והביא אותי למי שאני כיום
מה כן ומה לא?זיויק
מה העיקרון?
העיקרון הואנפש חיה.
על החלקים ה"עצובים" או המורכבים בחיים (שגרמו לי בדיעבד לבזבוז כוחות והרבה עצב)
הייתי מוותרת
בבחינת "לא הם ולא שכרם"
אבל
בדיעבד, בגלל שהמורכבויות לימדו אותי הרבה
ובזכותם אני מי שאני
אז הם 'עזרו' לי ללמוד מהם איך להמשיך הלאה.
לא.אשר ברא
ואפשר להעמיק ב"תורת מנחם", תשמ"ד חלק ד', שבת מסעי סעיף י"ב-
בקצרה הרבי מילובביץ' מסביר על עניין המסעות ממדרגה למדרגה [כפי שידוע שהבעש"ט עסק במסעות שיש בנפש האדם].
אם בא לך תדביקי כאן את עיקרי הדבריםזיויקאחרונה
נדרש מנהל פורום לפורום בצמיחהאריק מהדרום
לרפאה מהטבע צריך טבעוני … ואולי גם מתנגד חיסונים…זמירות
הלכתי להביא פופקורןקפיץ
עוד מישהו רוצה?
איך רואים שזה נושא נפיץ?פצל🤫
עבר עריכה על ידי פצל🤫 בתאריך כ"ד בטבת תשפ"ו 0:25
אפשר להגיב שם אנונימי. כאילו, מה? תהיו טבעונים, תמהונים, מתנגדי חיסונים, זה לא משנה, יש לך אמת? לך איתה. אבל למה להבנות שרפואה טבעית זה דבר להתבייש בו חחח
(כן מבין זה לא למעיישה ופורום מת וכו' והכל כאן בדיחה שאני בכוונה לא מתייחס אליה. תהיות לאור ההצפה של הנושא והדיון)
//הרמוניה

עם כמויות הספאם שם באמת צריך ניהול
פחחחעעפתית שלג
שכר חודשי?זיויק
😆
וכל העוסקים בצרכי ציבור באמונה, הקב"ה ישלם שכרםזמירות
ויסיר מהם כל מחלה, וירפא לכל גופם, ויסלח לכל עוונם,
וישלח ברכה והצלחה בכל מעשי ידיהם עם כל ישראל אחיהם, ונאמר אמן
נשמע טובזיויק
חחחחחחחח אנונימי 2 בא לרמוסססצדיק יסוד עלום
אני מדמיין שזה אותו אחד שפותח תשירשוריםפצל🤫
ונהנה לריב עם עצמו בפינה שכוחת "אל" כדי לפרוק עצבים 😂😂😂
אבל בטח זה דוגמא קלאסית למה שנקרא להאכיל את הטרולים
נע,צדיק יסוד עלום
זה פשוט מישהו שאהב את הפורום ונהיה מריר כשהגיע לשם משווק תוכן להשתלט עליו. רואים שלאחרים הוא דווקא עונה יפה
😅 ממש טרחת לבדוק?פצל🤫
משתעממים מספרים סיפורים
זה לא דוקטורט אבל אם כבר מעניין אם כך למה הוא מגיב מאנונימיי? או שהוא מגיב מאנונימי רק בקללות חח ואז אני מבין אותו
מי המוזר ההזוי שכותב שדובדבנים זה מגעיל???אורין
במלחמה עיקשת החיילים דורכים על הפרחיםצדיק יסוד עלוםאחרונה
הכיבוש משחית
מישהו יודענחלת
לאן נעלמו מגיבים שעד לא מכבר, היו?
הנני כאינני, והים נסוג.... הכל בסדר?
הזכרת לי את הסצנה הזאתפשוט אני..
לא הבנתי.נחלת
לא הופיע דברנחלת
את בטוחה שאלו היו ניקים כאן?פ.א.
אולי הכוונה שלך לפורומים אחרים?
אין כאן בערוץ 7 כאלו ניקים.
- הנני כאינני
- הים נסוג
בטח שישנחלת
תשאל את משה
מה יש לשאול את משה? מקישים את השם והוא לא קייםפ.א.
איפה מקישים את זה?קעלעברימבאר
בשורת החיפוש בשיחות האישיותפ.א.
החיפוש תמיד מציג ניקים שתוצאת החיפוש מוצאת התאמה לכינוי שהוקלד
כן נמצאים כאן. דפדפו בפורומים קודמיםנחלת
מה זה קודמים? אולי התכוונת לאחרים?פ.א.
לפורומים אחרים?
כל פורום הוא עולם ומלואו ואין קשר בין רבים מהפורומים במרחב העצום של הפורומים בערוץ 7.
כי למשל @בין הבור למים פעיל בפורום מסויים מאוד ולא מוכר בכלל כאן.
כל פורום הוא עולם ומלואו ואין קשר בין רבים מהפורומים במרחב העצום של הפורומים בערוץ 7.
נכון. היא נדמה לי בפורום של פרוזה. סליחה.נחלת
הו ואו מישהו קורא אותיבין הבור למים
פעילה באופן מאוד לא רציף, אבל גם בלתי נמנע, כנראה שזה לתמיד
אולי התכוונתקעלעברימבאר
לחסדי הים והינני כאני? מוכר לי השם האחרון. והראשון עוד קיים
אולי באמת חסדי הים… הוא פעיל כאן on & offפ.א.
לא הצלחתי לנחש שזה חסדי היםמבולבלת מאדדדד
והוא מדי פעם עוד כותב.
ויש את @אני הנני כאינני, אולי הוא מדבר עליו
ויש את @אני הנני כאינני, אולי הוא מדבר עליו
מבולבלת מאדדדד
החמאתי לו שהצליח להבין את ההקשר😂
...אני הנני כאינני
פופולריים? 🤭
היא התכוונה ל@בין הבור למיםצדיק יסוד עלום
שהמשפט "גם הים נסוג" בחתימתה
נכון נכון. תודה!נחלת
חי וקייםאני הנני כאינני
☺️☺️מבולבלת מאדדדד
לא לחסדי היםנחלת
התכוונתי למגיבה שכתבה שירים מאוד יפים שאחד מהמגיבים (צדיק יסוד עולם (?) ניתח אותם).
נכון. נזכרתי שלא קוראים לה כך, השורה האחרונה שחזרה בתגובה שלה היתה: והים נסוג...
אני הנני כאינני - הכל בסדר איתו.
אבל הם לא מוכרים כאן…זמירות
נתקלת בניקים בפורומים אחרים, והם בכלל לא מוכרים כאן, ואת שואלת בפורום הזה איפה הם, זה מוזר …
לשאלתך, ורק על עצמי לספר ידעתיבין הבור למים
גם במציאות אני שקטה
העיקרהעיקרנחלתאחרונה
העיקר שהכל בסדר
התכוונת למשתמש "בין הבור למים"? כיקעלעברימבאר
כן.נחלת
קורה שאנשים לוקחים הפסקה או עוזבים את הפורוםברגוע
כששיר מטופש הופך לדרך חייםפשוט אני..
עבר עריכה על ידי פשוט אני.. בתאריך י"ט בטבת תשפ"ו 20:28
מדי פעם יוצא לי להתעסק עם אנשים שיש להם פגמים גנטיים.
לא סתם פגמים גנטיים, אלא כאלה שעלולים לגרום להם לסבול מאוד כשהם יהיו מבוגרים (נניח 50 פלוס).
נניח שיש למישהו גן מסוים, שמעלה משמעותית את הסיכון שלו לחלות בפרקינסון.
האם כדאי לדעת על זה מראש?
כן! כי יש מה לעשות. תזונה נכונה, הימנעות מדברים מסוימים, הקפדה על דברים אחרים, כל אלה יכולים להוריד את הסיכון.
בנוסף לדברים שכבר הוכחו כיעילים, יש הרבה מאוד אפשרויות להצטרף למחקרים חדשים בתחום, כולל מחקרים שבוודאי אין בהם סכנה (למשל השפעת הליכה יומית של חצי שעה וכיוצ''ב על הסיכון לחלות. גם אם בסוף יתברר שזה לא יעיל, זה בוודאי לא פוגע).
לצערי, יש כאלה שמסרבים לפעול לפי ההנחיות האלה. לא רק שהם לא רוצים לנסות להצטרף לניסויים, הם מסרבים להתרגש ולעשות את הדברים שגבר הוכחו כיעילים.
לפעמים הסירוב נובע מחוסר חשק לבצע שינויים משמעותיים בחיים. קשה להפסיק לעשן, קשה לרדת במשקל, מבין.
לפעמים הסירוב נובע ממחשבה שחיים פעם אחת, אז עדיף ליהנות לפני גיל 60 כמה שיותר, ומקסימום בגיל 60 נחלה. אבל לפחות לפני כן היה כיף.
אבל סיבת הסירוב הכי לא מובנת לי, דווקא כאדם דתי, היא ''השגחה''. אנשים שאומרים לי בפה מלא, שהם לא חוששים מהמחלה שהגנטיקה שלהם מובילה אליה, כי ה' שומר עליהם. אני שומע משפטים כמו:
בעז''ה יהיה בסדר.
רפואה זה אחלה אבל בסוף יש בורא לעולם.
אי אפשר להילחם במה שכבר נגזר עליך.
וכו' וכו'.
התשובות האלה מגיעות כמעט תמיד מאותו המגזר. ולמען האמת תת מגזר.
זה פשוט כואב לי. לא זאת הייתה כוונת המשורר. ה' יתברך תמיד אוהב אותי ותמיד יהיה לי רק טוב, זה שיר קליט ולא דרך חיים או דרך לקבל החלטות.
אם 70% מהאנשים עם הגן הזה חלו בפרקינסון בגיל 60, אז ל-70% מהאנשים עם הגן שלך לא יהיה רק עוד יותר טוב ועוד יותר טוב. להפך, המצב שלך יילך ויתדרדר.
אם אתה אומר שזה לא יקרה לך כי ה' שומר עליך, אתה מתעלם מזה שעל 70% מ''קרובי המשפחה שלך'' הוא ''לא שמר'' (כלומר לפי שיטתך, שכך נמדדת השמירה...).
פשוט עצוב לי וכואב לי על האנשים האלה. שהאמונה העיוורת תגרום להם למות צעירים ומסכנים, במקום שהם יילחמו על החיים שלהם ואולי ינצחו במלחמה.
כן כתבתי בצחוק. אבל העקרון מובןקעלעברימבאר
POVבין הבור למים
חיכיתי שש שנים להגיע לגיל עשרים ולהיות מורשית בפורום אבל משרשרת בדיליי של שנתיים
תוסיפי לווידוי ביו"כפצל🤫
מזעזעזיויקאחרונה
איך מגיעים לפורום הנוכחי מבלי לעבור על כל החודשים?נחלת
התכוונתינחלת
לפורום של טבת והלאה...
תסבירי מה כוונתךפ.א.
לפעמים כשפותחיםנחלת
בס"ד
לא תמיד כשפותחים, הפורום הוא מחודש טבת. חיפשתי מקום בו אפשר לכתוב
את התאריך (טבת, למשל) ולא מצאתי. אז לפעמים מופיע פורום עתיק
איזשהו. לא מבינה למה ומדוע...
איך מגיעים לפורום העכשווי (מאתמול, שלשום) - ניסיתי בכותרות המציינות
מספרים גבוהים (2000+) למשל, אבל זה לא מעיד על אקטואליות הפורום.
ועוד משהו: הזמן המופיע ממול לתגובות לא הזמן הנכון. למשל 11.00
במקום 13.00 וכד'.
יש לי, כלומר, אין לי, שום כשרון טכני ולבטח זה משהו פשוט
אבל לא יודעת איך.
תודה!
שאלה נוספתנחלת
מה פירוש "עבר עריכה"? מצד מי, הצוות? ומדוע?
תודה רבה!
רשום לך מי ביצע את העריכהפ.א.
או שרשום הניק שביצע (הניק שכתב את ההודעה ועשה עריכה ושינוי)
או שעריכה בוצעה ע"י מנהל הפורום - ואז זה בד"כ להסיר תוכן שלא ראוי לפרסום פומבי.
פרטי העריכה רשומים באותיות אדומות.
כאשר נכנסים לערוך פוסט שכתבת - בדקות הראשונות לאחר שליחת הפוסט, אפשר לערוך "בשקט" אין אינדיקציה שהפוסט עודכן.
רק אם מעדכנים אחרי די זמן, 10 דק נניח, אז מופיעה השורה האדומה שהפוסט עודכן.
(ויש גם מגבלות מתי ניתן לערוך. פוסט שקיבל תגובות, ננעל/נחסם לעריכה די מהר אחרי קבלת התגובה הראשונה.)
השרשורים בפורומים תמיד מסודרים מהחדש ביותר למעלהפ.א.
לא הגיוני ולא ברור איך יכול להיות שאת נכנסת לפורום כל שהוא ואת רואה הכי למעלה הודעות שאינן הכי חדשות שנכתבו בפורום.
אולי תצלמי בפעם הבאה את המסך שאת מקבלת?
את יכולה, אם תרצי, גם להעביר לי בשיחות האישיות.
שנבין מה הבעיה אצלך.
הזמן שמופיע - כנראה גם זו בעיה במחשב שלך.
השעון במחשב שלך נכון?
זכה למצוות!נחלת
בס"ד
תודה על שתי התשובות.
1. השעון בסדר גמור.
2. אעקוב אם אמנם זה כך (שמופיעות ההודעות החדשות קודם)
3. לא משמעותי אבל מדוע צריך לדעת שהניק (מה זה ניק?...מאיזו מילה?) ערך את תגובתו? מה זה משנה לנו?
4. בבקשה, מה זה פצל"ש (או משהו כזה), אני לא מהדור שלכם, ידידי הצעירים.
אבל את רוב הדברים אני מבינה.....
יישכויח!
עונהדרקונית ירוקה
3. ניק מלשון nickname(כינוי). הכוונה למשתמש בפורום
4. פצלש זה פיצול אישיות - אדם אחד שמשתמש בשני כינויים
אני מכיר שפצלש = פיצול שםפ.א.
נשמע נכוןדרקונית ירוקה
בכל מקרה זו אותה הכוונה
אדם אחד, שני שמות
תודה!נחלת
ואם בפיצול עסקינן, למה כשאני פותחת את האזור האישי,
שואלים: האם יש לך פיצול אישיות?......
עניתי המון פעמים: כן. כן. כן....(לא נותן ברירה אחרת)
כך שיש לי כבר פיצול אישיות לעילא ולעילא, אבל
אני לא מבינה מה העניין כאן. זה גם קשור לשם?
או שזה הפסיכולוג של האתר......
תודה!!
זה באג מוכרפ.א.
לפעמים כשאני מתחבר לפורום ונכנס לשיחות האישיות, במקום לראות את רשימת הניקים איתם התכתבתי, הניק שלי מופיע, משום מה, בכל השורות. במקום הניקים הנכונים שהיו אמורים להיות שם
ואז כשאני לוחץ על ניק, זה גורם שאני כאילו רוצה להתכתב עם עצמי.
ואז מופיעה השורה ההזויה "האם יש לך פיצול אישיות"
הפתרון לצאת מזה הוא רענון הקישור וזה מסתדר.
סליחה על הבורותנחלת
ולמה אדם אחד משתמש בשני כינויים ועוד מצהיר על זה?!
ברכה והצלחה!
ברור שהוא לא מצהיר - אלא מתחבא מאחורי ניק אחרפ.א.
הרבה פעמים, וזה קרה כאן בפורומים בגלים ובתקופות, היו טרולים שעשו צחוק ושיגועים וגם הטרדות. אותו אחד פתח והשתמש בניקים שונים כדי להטריל..
ויש גם שימושים לגיטימיים.
מישהו/מישהי עם ניק ותיק ומוכר, רוצים לשאול שאלה שלא תסגיר מי הוא השואל או השואלת.
דברים רגישים שלא רוצים לחשוף מבחינת הזיהוי של הניק הותיק.
לחסוך מבוכה, להסתיר משהו, להיות אנונימי בשאלה ספציפית.
חן חן!!!!נחלת
ראיתינחלת
וזה א ח ר י עריכה?
אז התת פורום הזה צריך להיות חסום איכשהו ולא כך פרוש לעיני כל
בכלל, כל כך מהר עלולים לגלוש בפורום , לדברים כאלה, ללשון
הרע, לפגיעה במישהו על ידי התלוצצות עליו (גם בתכתובת על
החצאיות ראיתי כזה דבר; אפשר לענות יפה או להתעלם על ידי
מעבר טבעי לנושא אחר אבל לא להוציא לבן אדם את הנשמה
ולעשות אותו כלעג וקלס לעיני כולם....זה לא יפה.
הכי מרגיז שזה משעשע (אללי) ומושך להמשיך לקרוא -
כעין בידור - זה לא מתאים לפורום רציני כמו שהפורום
הזה נועד להיות, לפי הבנתי, וכך הוא רוב הפעמים.
מאד קל בפורום לכתוב כל העולה
על רוחנו; האם פנים מול פנים גם היינו מעזים
להתבטא כך?
ועוד - חושבת שנושא שעלול להיגרר לתגובות
מזלזלות, או שעוסק בעניניים שהצניעות די
יפה להם - צריך לעבור מהר ובנימוס
(כלפי זה המתחיל בנושא כזה, אפילו
ברצינות כי משהו מטריד אותו) לנושא אחר
ואפשר לאמר שבפורום הזה לא מרחיבים
בדברים כאלה, כי...כי....יש כאן ילדים קטנים!.....
וגם אם מישהו רוצה לשפוך את הלב
והנושא חריג, לא צריך לפרט יותר מדי -
זה לא בריא, זה לא נאות ויש דברים
שהשתיקה יפה להם. כלומר, מבינה
שזה מקום שאפשר לחשוף הכל
כי אף אחד לא מכיר, אבל בכל
זאת, קצת להתאפק. למרות שנורא
מושך לפרוק הכל. ואני מדברת גם
על עצמי. שלא אסחף מדי
בקלי קלות אפשר להיסחף.
שלא נהפוך לצהובון מרוב שיעמום
או סקרנות. הכי יפה ומעניין זה
חילופי הדברים הרציניים, החקירות
והדיבורים בנושאים חשובים.
לא צריך לרדת למכולת!
בפורום יש כתיבה מכל הסוגיםפשוט אני..
לפעמים על נושאים ברומו של עולם ולפעמים סתם דברים מצחיקים או ביזריים.
בגדול תהיה מחיקה או עריכה או אף חסימת המשתמש רק במקרים חריגים, בדרך כלל בגלל פגיעה בניק אחר או שימוש בשפה לא נאותה וכיוצ''ב.
אם ראית תגובה מסוימת שלדעתך אין מקומה בפורום, את תמיד יכולה ללחוץ על כפתור הדיווח ואז זה מגיע למנהלי הפורום לבדיקה.
בגדול תהיה מחיקה או עריכה או אף חסימת המשתמש רק במקרים חריגים, בדרך כלל בגלל פגיעה בניק אחר או שימוש בשפה לא נאותה וכיוצ''ב.
ולפעמים שוכחים את הסיסמא או חוזרים אחרי תקופהיעל מהדרום
לק"י
ופותחים ניק חדש.
ופותחים ניק חדש.
נכון. אבל מקרה שכזה, לטעמי אינו פצל"שפ.א.
אין פה את הזמניות, שצריך תחליף לרגע לניק הקבוע.
הבנתי...יעל מהדרוםאחרונה
בהמשך לדיון על ערבים - אם היית נולד/ת ערבי/הזיויק
היית:
א. מתגייר/ת
ב. מקיימ/ת 7 מצוות בני נוח
ג. ערבי/ה חילוני/ת
ד. ערבי/ה מוסלמי/ת
ה. טרוריסט/ית
בחירה חופשית זה בהכלרקאני
גם בדברים הקטנים כמו שתיארת
אבל גם בדברים הגדולים
אני בחרתי את הדרך שלי