"בעיקרון הייתי רוצה שבעלי יהיה יותר תורני ממניי"זוהרת בטורקיז

יצא לי לשמוע מהרבה חברות שלי, שבסופו של יום הן רוצות שהבחור שאיתן הן יקימו בית יהיה "יותר דתי/תורני/מקפיד" מהן.

ונגיד הן רחוקות מזה לשם הדגומה- חברה שלי שיש לה דיי הרבה ידידים, לא הייתה רוצה שלבעלה יהיה ידידות.

או בחורה שהולכת עם מכנסיים אומרת שהייתה רוצה שבעלה יהיה דתי תורני ושייקבל אותה כמו שהיא.

כמובן שיש זוגות כאלה,וכמובן שיש יוצא מהכלל,וכמובן שפנימיות היא חשובה וכו'.

הבאתי בכוונה דוגמאות בשביל להמחיש.

מקווה שהמסר הכללי הובן.

השאלה היא כזאת- בנים האם אתם מודעים לזה שבנות רוצות שאתם תיהו יותר תורנים מהן?זה מפריע לכן,חשוב לכן שהבת תיהיה באותה רמה כמו שלכם?

הן טוענות שהרמה הדתית הגבוהה של הבעל תגרום להן לשאוף למעלה.

בנות גם לכן קרה שחברות שלכן אמרו את זה?

לפעמים אני מנסה להגיד להן,שמה שאנחנו מחפשות בבעל,באיזשהו מקום זה מראה על מה שאנחנו צריכות לשאוף בעצמנו.אבל לא רק לשאוף אלא לעבוד על זה,ולהתקדם.

מקווה שהובנתי

מודע לזה?עוזיהו

מאיפה את יודעת שהיא רוצה שאהיה יותר תורני ממנה?

מממ...ענבל

בס"ד

אם חברה שלי הייתה אומרת את זה הייתי אומרת לה שהיא לא הגיונית.

אי אפשר לצפות ממישהו למשהו שאנחנו לא מצפים מעצמנו.

גם אם בנים יהיו מודעים לזה אני לא חושבת שיש להם סיבה להסכים ומהכרות שלי עם כמה מהם הם גם לא יסכימו בד"כ.

אבל באמת, לא הייתי זורמת עם השיטה הזאת. זוגיות לא נועדה כדי לחזק אותך מבחינה דתית. רוצה להתחזק? לכי למדרשה. בעל מחפשים כשיש לך כיוון ודרך בחיים.

זאת דעתי

רק לגבי הסיום שלךפה לקצת

אם מישהי רוצה להתחזק זה לא אומר שאין לה כיוון ודרך בחיים

אני יודעת מה אני רוצה להיות, מה הדרך שבחרתי

ועדיין אני רוצה להתחזק ואשמח אם אמצא מישהו שיתן לי מוטיבציה לעלות ולא מישהו שיהיה פחות ממני רוחנית ואני אצטרך להיות המובילה בתחום הזה

אין בעיה לשאוף תמיד להתקדם, חלילה.ענבל

בס"ד

אבל יש בעיה גדולה בלצפות ממנו לדברים שאת לא עושה או לא מצפה מעצמך.

כולנו רוצות להתחתן עם מישהו שייתן לנו מוטיבציה להיות טובות יותר אבל זה לא היה נשמע המקרה עליו היא מדברת.

^^^סביון
תגובה יפה מאוד!
בעיקרוןפה לקצת

גם אני כזאת

אבל אני לא יושבת בחיבוק ידיים ומחכה לאחד שיבוא ויחזק אותי

אני כן מתאמצת עכשיו להתחזק, אני לא חושבת שמישהו שיהיה חזק רוחנית ירצה מישהי שמבחינתו היא לא.

להגיד 'שיקבל אותי כמו שאני' זאת גישה שאני פחות מתחברת אליה.

אז אולי שגם היא תקבל אותו כמו שהוא ותיקח מישהו פחות תורני?! 

אם היא שואפת לבעל חזק, היא צריכה להיות חזקה בעצמה לדעתי.

ולעלות תמיד אפשר, גם אם שניהם יהיו חזקים...

תשובהמבקש אמונה

כן. מודע לזה. לא מפריע לי ואפילו להפך אני חושב שזאת הרגשה נורמלית לגמרי

אחרי הכל הגבר הוא המשפיע.

אבל צריכה להיות איזו פרופורציה.  גם היא צריכה להקריב מעצמה 

לא כמו המקרה שכתבת לדוגמא  שההיא מסתובבת עם ידידים ורוצה שבעלה יהיה בלי

יש גבול לכל תעלול!

שמעתי מהרב שמחה כהןכל זמן

הוא אמר שכדאי לחפש מישהו שהוא 5 אחוז יותר חזק ממני.

שימו לב שהוא אמר 5(!) אחוז.

זה פער קטן בעצם.

העצה של הרב שמחה כהן  נשמעת לי כמו עצה איך לחסוך פערים בין בני זוג.

מה שאת אומרת נשמע כמו מתכון לפערים אולי גדולים...

זה לא אומר שאי אפשר לעבוד עם זה אבל כדאי שתהיה מודעות גדולה לנקודה הזו.

פער דתי יכול לבוא לידי ביטוי ביום יום בכל מיני דרכים... לא תמיד מבינים מהם הפערים לפני החתונה.

לא מבין את ההגדרה הזאתה-מיוחד
זה לא מתמטיקה שאם את 80 אחוז דתיה אז את צריכה לחפש 84 אחוז דתי, נראה לי מוזר מאוד
אתה צודקכל זמן

ואני מסכימה איתך. זה באמת לא דבר מדעי. וממילא יש ב"רמה דתית" הרבה ניואנסים.

נראה לי שהכוונה שלו הייתה "קצת יותר" דתי ממני. דווקא בגלל שזה לא מדעי וקשה למצוא "בדיוק בדיוק" כמוני.

אין מזווגין לו לאדם אשה אלא על פי מעשיוdanielo

בטח שזה מפריע.

לא הייתי יוצא עם מישהי שלובשת מכנסיים.

ובכלל - מי שאני מבטא כל כך הרבה מהעולם הפנימי שלי,שלמעשה כנראה שהקו מחשבה גם לא יתאים.

במחילה, לא מסכימה איתךנורופן.
עבודת ה' של אישה לא דומה לעבודת ה' של גבר.
כלומר, האופן שבו "דתיות" מתבטאת כלפי חוץ אצל גבר לא קשורה ולא שווה בשום קנה מידה לאישה. נקודה.

ולכן, כלפי חוץ, הרבה בנות מחפשות יותר. ויותר- הכוונה יותר ממה שאני עושה כלפי חוץ. וזה פשוט לא נצרך להיות שווים בהכרח מבחינה חיצונית...כי ככה זה, יש המון הבדלים חיצוניים שמבטאים את ההבדל בין גבר ואישה.

אני דיי פמיניסטית, מאמינה בזה שגם נשים צריכות להקפיד על המון דברים...אבל חיצוניות ממש לא מבטאת בהכרח פער. אפילו בדכ לא.
אפשר לומרdanielo

שיש מקרים שבהם באמת החיצוניות משדרת דבר אחד והפנימיות היא במקום אחר.

אבל מכאן ועד לומר שאין קשר בין החיצוניות לפנימיות

בעיניי זה ברור שאדם נמדד בעבודת השם שלו גם במובנים חיצוניים.

אפשר לומר שקשה לו באותה נקודה,או שהוא ברמה מסויימת של רוחנית.

לא אמרתי את זהנורופן.
אמרתי שלהשוות חיצוניות של אישה וחיצוניות של גבר זה לא נכון.
להשוות עבודת ה' של אישה וגבר זה גם לא נכון.
זה נטו קשור למה אני מתחבר ואיך אני רוצה לגדל את הילדים שלי בהנחה ואני לא הולך להיות היחידי שמחליט מה קורה בבית.
(ולי אישית זה סבבה ממש. זה נראה לי הרבה יותר נהדר מאשר לעשות הכל בעצמי עם האג'נדה שלי. עדיף מישהו שיהיה שונה ממני, מעצם זה שהוא פשוט גבר, ונלווים לזה דברים נוספים )

בנות לא חייבות לשבת בסוכה לא כי יש להן ילדים להאכיל. זו לא הסיבה העיקרית.
בנות לא חייבות כי לרוב (לרוב! ) זה לא מה שהן צריכות כדי להתחבר. יש להן מנגנון פנימי אחר משל גבר, וזה לא משהו שהמצאתי.
לגבי הידידיםנוצת זהב

אין חיה כזאת שלה יהיו ידידים ולו לא יהי..אין מציאות כזו!!! ולפי דעתי אישה רוצה שבעלה ינהיג את הבית בפן ההילכתי יותר וההנהגתי (מלש' מנהגים) יותא מאשר שהוא יהיה יותר מעליה..לא כך?

תורניותyeonatanh

אפשרי לשאוף לבן זוג בעל רמה תורנית יותר גבוהה השאלה כמה למעלה את מכוונת

צריך לשים לב לא לקפוץ מעל הפופיק.. 

אם הפער יהיה גבוה מידי זה יכול ליצור בעיות גם אם יש רצון ראשוני.

לי אישית יצא לפסול כמה הצעות על העניין הזה- אחרי הכל את יודעת באיזה רמה את היום אבל מי יודע כמה זמן ייקח לך להגיע לפסגת ההר של הבן זוג המדובר? אם שני הצדדים נמצאים בערך באותה הרמה אפשרי לגשר על ההבדל ולשאוף לעלות למעלה ביחד

מזווגין לאדם לפי מעשיוככה יעשה לאיש
ומה שאת מנסה לומר לחברותייך בהחלט נכון!!
ולכן כאשר יש לבחורה ידידים והיא רוצה שלבעלה לא יהיו ידידות היא חייה באפסורד, הרי ידוע האימרה שהאישה היא המראה של האיש, ואסביר.
לאישה יש כוח גדול להשפיע על בעלה, בכל המובנים, מסופר בגמרא על זוג חסידים שלא היו להם הרבה שנים ילדים, הם החליטו להתגרש, אחרי זמן הבעל התחתן עם אישה רשעה והאישה עם בעל רשע.
לאחר זמן האיש הרשע נהיה צדיק והאיש החסיד נהיה רשע...
הגמרא אומרת שלאישה יש כוח להשפיע על בעלה בענייני קדושה, כאשר היא שומרת על עצמה מגברים אוטומט הוא שומר על עצמו מנשים, היא המראה שלו ובכוחה לשנותו לטובה או רעה.
*אבסורדעובד
אני עם חברות שלך.שירה.

דווקא בגלל שאני מאמינה שלגבר יש כ"כ הרבה כוח והשפעה על התורה שתהיה בבית שנבנה אז ארצה שהאיש שלי יהיה יותר דוס. שידחוף את הבית שלנו להיות בית שמלא בקודש. זה לא סותר את זה שגם תפקידה של האישה היא להעלות את הרמה התורנית וכו, אבל עדיין אני חושבת שזה יותר המקום של הגבר ושארצה שזה יהיה לו חזק מספיק כדי שנהיה שם ביחד.
היא אמרה אבל פער ספציפי. ידידים ולבוש לא צנוע זה ממש לא ענייצקון לחש

שמתאים לבן תורה.

אני מניח שהתכוונת לשרשר לפותחתסביון

ברוכה הבאה לפורום!
תגידי לחברות שלך, שבחור באמת תורני, לעולם לא יצא עם מישהיצקון לחש

שבאמת רחוקה ממנו.

המהות של בחור תורני זה להיות ת"ח, ואין סיבה שהוא יבחר לצאת עם מישהי שלא הולכת צנוע וכו'. זה נראה ממש מוזר מהצד. קרה לי שהייתי עם בנות משפחה שלי במקומות מסויימים ואנשים חצי העירו לי כי חשבו שאני בדייט. זה לא נעים.

בכל אופן, אלא אם הוא רווק מבוגד ונואש מאוד (אהמ) הוא לא יחשוב על בחורה עם מכנסיים, ואני אומר את זה בתור רווק מתבגר שלמרות שחושב על זה, לא עושה את זה.

לא מסכימה איתך.שירה.
מהות של בחור תורני היא לחיות את התורה. ןלכן הוא ירצה לבנות את הבית שלו עם אחת שגם,חיה תורה. רק שבעיניי יש הרבה דרכים לאיך חיים תורה. ולא,זה לא נמדד רק באורך חצאית.
ולכן, בחורים תורניים שבאמת חיים תורה יוכלו להתחתן עם בנות מקסימות שבנפש שלהן הן הכי קודש גם כשזה לא מתבטא בחצאית ארוכה וגרביים.. כי זה חלק מהרוחב של התורה שלהם שלא מצטמצמת רק להגדרות של מה יגידו ואיך זה יראה.
והמשוואה הזו שאם את עם חצאית ארוכה אז בהכרח את חיה תורה ולכן אני יתחתן איתך היא משוואה שגויה ומצומצמת.
אז מה שאני מנסה לומר פה, זה שמה שמשנה זה האיפה התורה נמצאת בחיים שלה ושלו וכמה מקום היא תופסת שם הרבה יותר מאשר אם יש לה ידידים וחצאית קצרה, או לא.
נכוןהגולש האחרון
התורה הרבה יותר רחבה מאשר המצוות,
מי אמר שצריך לקיים מצוות כדי להיות תורני?
פרימיטיבים שכמוהם..
תסחף בכיף (:שירה.
זה לא מה שאמרתי.
בעיניי עצם זה שבת רוצה שהאיש שלה יהיה תורני זה מראה על איפה וכמה מקום התורה תופסת לה בנפש. כי באמת יותר קל ופשוט לא להיות דוסים. ועצם זה שהיא רוצה את התורה בתוך הבית שלה מראה שזה כן חשוב לה. רק שהיא עוד לא שם. ואצל בנות זה יותר תהליכי מאשר בנים. ושבסופו של דבר התורה מחפשת את הלב שלנו,ולא את הברך החשופה שלה.
לדעתי
חשוב זה טוב ויפהפה לקצת

אבל זה לא מספיק

זה כמו אלה ש'דתיים בלב' ו'אוהבים את אלוקים'

זה לא מספיק

צריך גם מעשה בפועל

יכול להיות שזה חשוב לה,סביון
ואולי היא תמצא מישהו שיסכים להתחתן עם אחת שעוברת על ההלכה ורוצה להתחזק ולאט לאט יחזק אותה. אבל היא לא יכולה *לצפות* מגבר ממוצע לעשות את זה. או בעצם מאף אחד. זה לפנים משורת הדין! וכמו שענבל כתבה יפה כאן: מממ... - לקראת נישואין וזוגיות
חחח הגולש האחרון
זה נכון, אבל אישה שרוצה להיות תורנית מתאימה לאיש שרוצה להיות תורני ולא לאיש תורני.
סביון
קצר וקולע
התורה מחפשת את הלבעובד
וגם את הצניעות.
בורא עולם רוצה שילכו צנוע ולכן הוא שלח לנו את חז"ל ואת הראשונים והאחרונים ואת ההלכה בכלל.
אני לא מצליח להבין את הרפורמיות הזו להגיד שבורא עולם מחפש את הלב ולהתעלם מעבירות דאורייתא/דרבנן ..
בנוסף לזה, אין לדבר סוף!
היום את אומרת ברך חשופה מחר תגידי בשר וחלב או עבירות אחרות.
די לתירוצים!
אסור לעשות מחולשות אידיאולוגיות!
גם לי לא תמיד קל, אבל אני לא מספר לעצמי סיפורים.
יש מצוות ויש עבירות. צריך לעשות מצוות ואסור לעשות עבירות.
ומה שעוד לא עושים, צריך להבין שזו בעיה ולצמצם את הפער אבל לא ע"י תירוצים וסיפורים על רחמנא ליבא בעי..
אם אישה חיה תורהסביון
היא לא עוברת על ההלכה בכוונה תחילה, ועוד רוצה שהבעל יקבל אותה איך שהיא. אם היא חיה תורה, ההלכה צריכה להיות חשובה לה מספיק כדי לתקן את עצמה.

אז נכון שהתורה לא נמדדת באורך חצאית, ושאישה עם חצאית ארוכה זה לא אומר שהיא חיה חיים של תורה. אבל ההפך כן נכון - מי שרוצה להתחתן כאשר היא עוברת על ההלכה ביודעין, ומצפה שהבעל יקבל אותה איך שהיא בלי להביע שום רצון לתקן את עצמה - היא בהחלט לא חיה תורה. תנאי בסיסי ב"לחיות את התורה", זה לשמור עליה.
צוד. יש אנשים מדומיינים שחושבים שעבודת ה' זה נחכה ויהיה נסצקון לחש

בנתיים התורניים חורקים שיניים וקוצרים פירות.

ואז באה איזה בחורה שמצפה שבחור שמעביר שיעורים יתחתן איתה כשהיא הולכת חשוף... נו באמת.

אם התורה נמצאת במקום חשוב בחיים של, זה אמור להתבטא בקיוםי.

התורה. מילים יפות של "מקום התורה בחיים " זה חשוב, אבל בלי לקיים את זה (גם באורך החצאית), זה מראה על חוסר חיבור אמיתי לתורה. (דרך אגב זה כתוב גם ברב קוק זצ"ל באורות, שהחיבור למטרות הגדולות של ישראל ולנשמת האומה מתבטא ב"ירידה" ודקדוק בכל פרטי ההלכה בחיים, וכך לקב"ה יש "דירה" בעולם שלנו).

נכון.קשה לצפות מחפיפניקים להבין, הם חושבים שבזכות החיוך שלהםצקון לחש

הם יקבלו מישהו שעמל על המידות וקיום המצוות שלו במשך עשרות שנים... ואז כשיבוא הזיווג האמיתי שלהם, שהוא במדרגה שלהם, הם ידחו אותו בגאווה...

את יכולה לא להסכים אני אומר לך מה שאני יודע בוודאותצקון לחש

בתור בחור תורני, שמסתובב עם בחורים תורניים.

יש תלמידי ישיבה שהם לא תורניים, בעיקר בציבור שלנו.

כל תלמיד ישיבה אמיתי, וכל בן תורה אמיתי, לא יצא עם בחורה כזאת.

אל תסכימי, אבל זאת העובדה בשטח, ואני אומר את זה בידיעה, לא בהנחות וסברות.

אגב: צניעות של אדם (או אישה) הוא המדד הכי טוב בעולם ליראת שמים, ככה מובא בספרים רבים. ככה שכל מי שטוען אחרת, משלה את עצמו למשעי.

שואלת אותך בכנותשירה.
אבל מתי ואיך התורה שלנו ככ הצטמצמה למה שאתה אומר? מתי התורה שלנו נמדדת באורך חצאית? נכון, היא גם נמדדת בצניעות. אבל גם. בשום פנים ואופן לא רק. ואין מצב בעולם, שאלוהים שלי ככ מצומצם עד שאם אני לא צנועה המשמעות של זה היא שהוא לא חשוב לי. שהוא מחוץ לחיים שלי.
אז סבבה. אתה מגדיר את עצמך כבחור תורני, וזה אחלה. אבל בתורה שלי יש מקום והרבה מקום לדרך. וללב. ולכוונה. ולהתחבר
ובעיניי זו תורה וזה מה שאלוהים שלי רוצה שאעשה.
ואם זה שאתה צנוע יותר ממני, ומקסים יותר, ודוס יותר ממני הופך את התורה שלך לאמיתית יותר משלי רק כי אני לא צנועה אז אני שמחה שהתורה שלי שונה משלך.
מה זה מתי? זה היה ככה מקדמא דנא, הדעה השניה שייכות לרפורמיםצקון לחש

לדורותיהם (בייתוסים, קראים, קונסרבטיבים, רפורמים, שבתאיים, "מרכז לקבלה"ניקים) שהם אומרים שלתורה אין שום חיוב בעשיה, אלא רק בצד ה"ערכי" וכו'...

עיקר היסוד של בחור או בחורה תורניית זה מחוייבות לשמירת תורה ומצוות, וגם אם משהו קשה, אז מודים שאנחנו לא בסדר ומתפללים לה' שנצליח ומנסים כמה שרק אפשר וצריך.

לא יודע איך הגעת למצב שאת משווה אותי אליך.

בעיני אני רשע שברשעים, אז אם את רוצה לשים את עצמך מתחתי, שיבושם לך.

אשמח לשמוע מה הקשר בין מה שאני אומר למילים שאת בוחרת להכניס לי לפה (בלי בושה, יש לצייןחיוך).

..שירה.
קודם כל, מתנצלת אם הבנתי אותך לא כמו שרצית שאבין. ממה שאני הבנתי אתה, בתור בחור תורני שמוקף בבחורים תורניים באמת, לא היית יוצא עם בחורה שלא לבושה בצניעות כי בעינייך זה מעיד על היראת שמיים ועל זה שהתורה לא מספיק חשובה לה וכו.
ואני יוצאת כנגד הדעה שלך,ומגדירה את התורה שלי כדבר קצת יותר רחב מאיך שאתה מציג אותה.
זהו.
בסדר, התורה לא שייכת לך, היא של ה'.צקון לחש

וקיומה לא תלוי בך, הוא תלוי בה'.

וכן, לא הייתי יוצא עם בחורה שמזלזלת במוצהר בתורה וטוענת שזה בסדר שהיא לא מקיימת אותה.

זה לא עושה אותי צדיק, גם אני חוטא, אבל משתדל לעשות תשובה, תמיד.

בכל מקרה, בהצלחה!

..שירה.
ברור שהיא שלי. איזה ערך יש לתורה שלי אם היא לא שלי?
למה באנו לפה אם לא בשביל שהתורה תעבור בי ממש,ותיגע בלב שלי ממש?
התורה לא שלך, תראי למטהצקון לחש

יש גדר מי יכול להגיד שהתורה שלו, להלכה ולכל ההשלכות שמסביב לאותו העניין.

מוזכר בגמרא (קידושין? ת"ח שמחל על כבודו, אאלט) 'תורה דיליה' - לקראת נישואין וזוגיות

זה שהתורה נוגעת בך ומשמחת אותך וכו' לא עושה אותה שלך.

זה לכל היותר עושה אותך של התורה. וגם זאת מדריגה

אספר לך סיפור אישי:

כשהייתי ממש קטן היה עץ זית שממש אהבתי לעבור לידו, הייתי מתרגש ממנו,

הייתי אומר שזה עץ הזית שלי, ואז מכרו את האדמות שעליו הוא היה נטוע, והוא הועבר משם (אני מניח, בגלל שאסור בחוק לכרות כמו בהלכה). אז הבנתי שזה שהכרזתי שהוא שלי, ואהבתי אותו, לא עשה אותו שלי.

תשמע את דבריה המרגשיםבירור

"ברור שהיא שלי. איזה ערך יש לתורה שלי אם היא לא שלי?
למה באנו לפה אם לא בשביל שהתורה תעבור בי ממש,ותיגע בלב שלי ממש?"

תראה איזה יראת שמיים. 

הכל בסדר. 

מהטחת אמיתות מנומקות ככל שיהיו לא יצא כלום.

הסכוי להרחקה הוא הרבה יותר גדול. 

שלום על ישראל

חס ושלום, מצווה לשמוח ולהתרגש מהתורהצקון לחש

אבל זה לא עושה אותנו בעלי בית

אנחנו לא אלוהים2

נ.ב,

מהנסיון שלי, ליטוש האמת כדי שתתאים לרגשות של אחד או אחר, בוודאי לא מוליד דברים טובים.

וכבר נאמר "אין ראוי לאמת שתהיה לא פחדנית ולא ביישנית"

אחי, פחות גז. יותר אהבה.בירור

בחייךצקון לחש

אין דבר כזה.ד.

את מערבבת בין שני מושגים:

בוודאי שראוי שהתורה תיגע בך. אבל התורה כמו שה' ציוה אותה. לא כל אחד ממציא "תורה" לפי מה שנוח לו. כי אז זה לא תורה. זה רגשות שלו, פילוסופיה שלו. כל עניינה של תורה, זה שהיא תורת ה', תורה מהשמיים.

[אגב, גם לגבי ה"תיגע בי" (התורה), אע"פ שבוודאי יש ענין לחוש כמה שאפשר את נועם התורה ולהזדהות גם בהרגשה, אבל זה לא מותנה. התורה אינה "עבודת עצמנו" אלא עבודת ה'. הדרכה מדוייקת איך אור ה' מופיע. בין מרגישים יותר ובין פחות. אלא שחיבה יתירה נודעת.. לא פחות מאשר אוכל פיזי, תרופה, שפועל בין אם יודעים וחשים בדיוק איך ובין אם לא]

דבר שני, לגבי מה שכתבת מקודם. נכון שגם אם חלילה אינך הולכת בצניעות, זה לא אומר שה' לא חשוב לך. הוא חשוב לך, ב"ה.. , ועדיין אינך מצליחה לקיים את רצונו והדרכתו בדבר המאד חשוב הזה. כמה שתעמיקי יותר בחשיבותו לך - כך זה יעזור גם לכך. כל אחד משתדל לחזק מה שעדיין צריך. בין בלב בין במעשה.

בוודאי שחשוב גם "הדרך והלב והכוונה" וכו' - אבל גם יישומם. אין "אלוקים שלי" ו"אלוקים שלך".. זה רק אצל עובדי אלילים. יש ה' אחד. וציוויו נמצא בתורתו, שבכתב ושבע"פ.

זו בדיוק גדלותה של תורה, שאינה נשארת רק בשמיים, אלא יורדת עד פרטי הפרטים.

ולגבי הפרט של הצניעות לגבי נישואין - אין ספק שזה "פרט" מאד מרכזי בהדרכתה של תורה לאשה, גם פנימית וגם חיצונית וגם מאד ניכר כל הזמן. לכן סביר שבחור תורני, גם כזה שמאד מעריך את הפנימיות ויודע שיתכן שבחורה היא בעלת מעלות נפלאות מעבר לכך - יתקשה לקבל את זה.

תורק?פמיהלכה
מעניין מתי צמצמנו את התורה כל כך, ובאיזו זכות. משטר הסנטימטרים מפספס המון מהות.
זה ממש לא קשור לסנטימטרים, זה שאלה של מקיימים או לא את התורהצקון לחש

ודי כבר להגרר אחרי הרפורמים, פשוט די.

ברור שהתורה זה הרבה יותר מצניעותצריך עיון
אבל כשאדם מסתובב בצורה שנוגדת את התורה יש בזה אמירה, בטח כשזה גם נתפס כסמן די מרכזי.
לא מצפה מאף להיות מושלם, אבל הרצון לראות שהשאיפות גם מתבטאות במעשים הוא הגיוני.

(גם הקב"ה וגם התורה הם לא 'שלי' ו'שלך', הקב"ה נתן לנו תורה אחת וכולנו מחוייבים לה באותה מידה)
האמת אפילו לא שמתי לב לדקות בביטוי שלה "התורה שלי" חחצקון לחש

אכן, אני בדעה שהתורה לא שלנו, ולכן אני מתנער מאוד מהנטיה לעוות אותה עד כדי אי-קיומה

מוזכר בגמרא (קידושין? ת"ח שמחל על כבודו, אאלט) 'תורה דיליה'צריך עיון
אבל לא נראה לי שזו אותה משמעות...
התורה שלו זה מי שהוא ת"ח בגמרא ומעלה,דבר שממש לא מצוי בימינוצקון לחש

(הנ"ל לדעתי כמובן, בהמשך יש את הדעה האמיתית).

זה מוזכר להלכה בדין שאסור להשתמש במי שהוא בן תורה (לומד הלכות ומעלה, בהלכות כבוד התורה ולומדיה כמדומני), אבל השונה הלכות לא יכול למחול לכן אסור להשתמש בו בכלל, כי הוא לא במדרגה שהתורה היא שלו.

ובן תורה שהוא ת"ח בגמרא נחשב שהתורה שלו, אז הוא כן יכול למחול.

אבל אין הרבה ת"ח בגמרא, זאת חתיכת מדריגה (למרות שלהלכה זה מוזכר על כל לומד גמרא שיודע להבין דף כראוי, ומסתמא גבר וזה [כי הוא מחוייב אז התורה יכולה להיות שלו]).

עריכה: כן זה בקידושין כמדומני איזור עמוד ל

ואני אשאל אותך שאלה בכנותתתתתתתתתת
כתוב שהקבה ברוך הוא נמלך מהיכן לברוא את האשה. ובסוף בחר בצלע בגלל שהיא צנועה.
וכתוב שעל כל אבר שברא לה אמר לה היי צנועה.
תוכלי להסביר לי בבקשה למה ? מתוך כל הבקשות שאפשר לבקש שאשה תהייה אמר לה רק היי צנועה.
למה רק צנועה ואם זה כבר חשוב אז למה לא ביקש בכל אבר בקשה אחרת. היי חכמה היי טובה היי צדיקה. למה רק היי צנועה.
כבר מביא לך את המקור
יש לי שם לאלוהים הפרטי שלךעובד
קוראים לו "אלוהים אחרים".
ריבונו של עולם לא נותן לאף אחד להפוך אותו לאלוקים הפרטי והמומצא שלו, הוא הקובע הוא הדיין והוא העד.. והוא קבע לנו מה צריך לעשות ומה *אסור* לעשות.
את יכולה להגיד מה שאת רוצה, אבל תכירי בזה שהדיבורים האלה הם פוסט מודרניים ובדרך לרפורמיים-
צודק.ה-מיוחד
צניעות זה חלק מהותי מחיי התורה.
זה בדיוק כמו שבחור יגדיר את עצמו תורני ולא יקבע עיתים לתורה
או לחלופין יסתובב עם גופיות ברחוב חחצקון לחש

ברמה מסוימת זה בריא נראה ליאיש השקים
אבל הדוגמאות שהבאת מוגזמות לטעמי..

עצלנות נטו. (מה שהן ענו לךבירור

זה בדיוק מהסיבה שענו בסקרים "קלינטון". נראה לך היא תגיד לך "כבד לי להיות דוסית"?)

ולכן מחפשות שותף שהוא שוטף מצפון. שותף מצפון.

הנקודת אור שהן מבינות (או לפחות בתת הכרה) שתורני זו הדרך. זה גם משהו.

הבעיה היא שזה מתכון בטוח לכסאח קבוע: הוא בתפקיד השוטר התורנ(י) והיא השביעיסט המרדן התורן(ית)

אהבתי מאוד את המשל שבסוף צקון לחש

הנה עוד אחד: לאכול את העוגה (ולחלק לכל הידידים) ולהשאירבירור

את הקצפת. 

נשמע נורא, אבל זה לא רחוק מהאמתצקון לחש

ידידים/ות זה לחלק את המערכת יחסים שלך לשבבים

ברור, כי פשוט יש מידה מוגבלת של אכפתיות בעולם.ענבל

הכוונה הייתה לא לאכפתיות אלא אני האישה אעשהבירור

מה שנוח לי אבל על בעלי אשים את כל המגבלות שאני לא שמה על עצמי. 

למה? כובע.

אז הבנתי את המשל שלך לא נכון.. חוזרת בי וסליחה ענבל
לענ"ד את לא יודעת מה היא מערכת יחסים זוגיתצקון לחש

אם את חושבת שהכל סובב סביב אכפתיות

לענ"ד אתה לא יודע מה אני יודעת.ענבל
בס"ד

ולענ"ד לא הבנת את דעתי.
לא יודע, אבל רואה מדעותייךצקון לחש

לזוהרת בטורקיזפרגולה
גם לי יש חברות כאלו, שמחפשות את התורני דוס מהישיבה שלומד לפחות שנה אחרי החתונה...
אבל, איפה הן ואיפה אותם הבחורים..
מבחינה חיצונית הן לא הכי צנועות מבחינת עבודת ה' מידותית הן אחלה אבל מידות באות לידי ביטוי גם בחיצוניות. לא פעם שניסיתי לסדר להן בחור תורני ניתקלתי ב'לא' בגלל הצניעות החיצונית.
מה שכן, ישנם בחורים יותר עם פתיחות לעניין הצניעות החיצונית.. ושהם גם דוסים..
בכל מקרה אני חושבת שמי שמכוונת לדוס רציני צריכה לתת מעצמה ולהתפשר על העניין 'שיקבל אותי כמו שאני'

הייתי בשיחה של רבנית שאמרה לגבי המצב הזה, להגיע לכמה פגישות צנועה ממש ואחרי שזה נראה רציני לספר לבחור שאת רוצה מישהו יותר תורני שייתן לך רצון להתחזק.. ושיש פעמים שאת הולכת פחות צנוע, המטרה שלאחר ההכירות ההחלטה תהיה יותר על פי האופי ולא החיצוני.

^^לא חושבת שמתאים באופן גורף לכל מקרה..
אויש. אני מצטער, אני לא יודע מי זאת הרבנית הזאתותן טל
אבל לדעתי הדבר הזה שהיא הציעה הוא הרסני, פוגע באמון וממש ממש לא הגון כלפי הגבר. רק תחשבי על מצב הפוך שהבן עושה דבר כזה לבחורה...בכל נושא שהוא...

מצטער, אני אישית הייתי מאוד מתאכזב לצאת נניח עם בחורה שהלבוש שלה צנוע במידה ההלכתית הראויה ואחרי 5 פגישות שהיא תספר לי שבעצם פעמים רבות היא הולכת עם חצאיות שקשה לקרוא להן עוברות את הברך, ושרוולי החולצה שלה כוללים בערך 2 סנטימטר אחרי הכתף וכן הלאה...
לא יודע, בי אישית זה היה פוגע.

לא מתאים באופן גורף בשום מקרה.כמעין הנובע
זו רמאות לשמה וזה דבר מזעזע.
תחשבי לרגע על הצד השני - אם הכל נראה בעיניו טוב ויש בניהם חיבור מצויין ואז פתאום היא זורקת משום מקום שהיא בעצם משהו אחר???

הייתי חותכת קודם כל על ההתנהגות הזאת. עזבי את הצניעות החיצונית. קודם כל צניעות פנימית ומידות הנפש.
^^^פרגולה
גם אני לא מסכימה עם הדוגמא הזו. אבל יש מקרים מלכתחילה שהמדוייטת מראש אומרת שהיא במהלך תהליך, ואכן בהמשך רואה את עצמה הולכת צנוע.. אז ציינתי שזה מממש לא באופן גורף לכל מקרה!
אגב כמעין הנובעפרגולה
אני שוב אומרת אני לא מעודדת בכלל את הרעיון. וטוב שאת מחדדת את מה שאמרתי!!
תודה רבה
כמעין הנובע
וגם אם היא בתהליך.. היא צריכה לבוא איך שהיא עכשיו. זה לא מסיבת פורים
^^^ זו ממש הונאהעובד
על זה נאמרהגולש האחרון
יותר קל לרצות בעל צדיק מאשר להיות אישה צדיקה,
כמו שיותר קל לרצות להיות צדיק מאשר להיות צדיק
יש סיפור בגמראצריך עיון
על זוג צדיקים שלא היו להם ילדים אז החליטו להתגרש.
הצדיק התחתן עם רשעה ונהיה רשע, הצדיקה התחתנה עם רשע והפכה אותו לצדיק.

אני אחפש אשה צדיקה בע"ה, אולי יצא ממני משהו
וואו איזו הערכה עצמית..ענבל

זה היה בצחוקצריך עיון
לא מבין למה אתה מרגיש צורך להתנצל. פסוק מפורש "ועמך כולםצקון לחש

צדיקים".

תרגיש צדיק, תתנהג כמו צדיק, תהיה צדיק. זה תהליך, אל תתנצל בפני אף אחד.

למה את מזלזלת בו? אונאת דברים זה איסור דאורייתא.צקון לחש

הוא לא אמר שאולי הוא יהיה צדיק,ענבל

בס"ד

הוא אמר שאולי עוד ייצא ממנו משהו, יש הבדל פעוט.

אני אתן לך לבד להבין את ההבדל.

בע"ה עוד יצא ממנו משהוצקון לחש

"רחמנא ליבא בעי", הרצונות הם דבר גדול.

נו מה אתה רוצה? אמרתי משהו אחר?ענבל

מותר לטעות, למה את קופצתצקון לחש

השאיפה ביסודה,ד.

היא טובה. יש בה ענוה - רוצה שבעלה "יעלה" אותה.

אבל.. ראשית, את צודקת. בוודאי שהן צריכות בעצמן להשתדל כמיטב יכולתן כבר כעת. לא להסתמך רק על זה שהבעל יגרום להן לשאוף למעלה. זו השערה, שלעיתים מתיישמת ולעיתים לא. ולפעמים הרמה של האשה יכולה לגרום לבעל לשאוף יותר למעלה.

והדבר השני, שזה צריך להיות בגבולות הסביר. הדוגמאות שהבאת מחברותייך הן, לדעתי, אבסורדיות. אע"פ שמראות לפחות על רצון טוב. לא יתכן שבחורה תלך במכנסיים, ותרמה בעל תורני ש"יקבל אותה" כך. מה הבטלנות הזו?... שתעשה גם משהו בכיוון. או מישהי "עם הרבה ידידים" שרוצה שלבעלה לא יהיו ידידות... עוד יותר אבסורד.

גם בנות צריכות להבין ש"בעל תורני", זה לא איזו סיסמה. צריך להשקיע בכך. לא פחות ממה שהיא משקיעה בדברים אחרים לקראת חיי נישואין טובים.

[ואגב, בד"כ "בן תורני", רוצה בצדק מישהי שהיא גם כזאת. לא יצפה ממנה לדעת גמרא כמוהו וכו' - אבל השאיפה, היראת שמיים, היישום כפי מיטב ידיעתה. הגיוני בהחלט]

בתור דוס זה הציק לייוני
בתור קצת פחות, אני מבין את הגישה.

(לא מדבר על קיצוניות של 'אני עם מכנסים ובלי כיסוי ראש מסתובבת עם מי ואיפה שבא לי והוא ישב וילמד תורה כל היום')
היא אמרה שבנות עם מכנסיים ועם ידידיםצקון לחש

זה די מה שאמרת חח

אמרתי את דעתי בכלליות על הנושאיוני
אשריךצקון לחש

מסכים כשמדובר על לא-קיצוניבירור

תשובה כוללת לבנות בדיקה דומה ל"שירה."בן-ציון
עבר עריכה על ידי אמת המים בתאריך י' בחשון תשע"ז 01:23
עבר עריכה על ידי אמת המים בתאריך י' בחשון תשע"ז 01:22
שאלה לי אליכן- הייתן מסוגלות לדמיין מצב שבו רב ראשי נשוי לאישה שמסתובבת במכנסיים\חצאית מעל הדרך, בלי כיסוי ראש ובעצם לא לפי ההלכה ה"חיצונית" של לבוש צנוע?
אם כן- זה נראה לכן הגיוני?

אדם צריך להעריץ את אשתו ולכבד אותה. הכבוד מגיע למי שמתגבר על קשיים. נכון, יש נפילות. אבל גם יש מינימום.
התורה לא מצטמצמת לאורך של חצאית, אלא מתרחבת ומגיעה גם לשם. להלכה יש מה לומר בכל נושא ללא יוצא מן הכלל, "בכל דרכיך דעהו".

כאשר יש חלק מהתורה שמישהו בין גבר בין אישה עובר עליו במוצר כי קשה לו והוא מוותר ואל תתחילו להשוות קשיים. קושי הינו יחסי לאדם. צניעות זה קשה לנשים מסוימות ולחלקן פחות, אבל זה בדיוק העניין - הדבר שהכי קשה לך הוא מה שבאת לעולם כדי לתקנו. אז זה בהחלט לא תירוץ כדי להצדיק את הוויתור.

אם הוא החליט לוותר בהתמודדות מסויימת - חבל, אבל אני מבין את הקושי. בכל זאת, זה לא אומר שזה אדם שהייתי מתחתן איתו לו הייתי אישה. בעל ואישה צריכים הערצה הדדית, ולכן כאשר שני בני הזוג נמצאים באותו המקום (במקרה הזה לשניהם יש ויתורים שעושים לעצמם) אז זה הגיוני. כאשר אחד מהם נמצא במקום אחר, הוא לא יכול לצפות שהשני יעריך אותו באותה המידה, מבחינה רוחנית.

כל זה כשאיש או אישה מחפשים עפ"י סטנדרטים של תורה ויראת שמיים. כשיש סטנדרטים אחרים אין על מה לדבר... (וואו זה ארוך )
מדוייק!!!לב אוהב

ממש אהבתי את העניין שהתורה מתרחבת ומגיעה עד לשם, זאת באמת הסתכלות אחרת.

ואכן יש בנות שנושא הצניעות קלה להן, כן ממש קלה להן, ואני אומרת את זה כי אני מכירה אותן ב"ה חיוך ולכן באמת זה תלוי בתיקון של כל אחד. 

ארוך אבל יפה כמעין הנובע
אני חושב שלבחורים יש בד״כ מספיק הצעותיניבא
כך שמן הסתם בחור תורני יעדיף מישהי שמתאימה לרמה הרוחנית שלו ולא יצטרך ״להתפשר״.
הבעיה היא איך מודדים מי יותר תורני ממי?conet
איך אפשר למדוד דתי או לא?
אולי אחד נוסע בשבת ולא מעשן נחשב חילוני... והשני אולי נראה שומר שבת אבל הורג זבובים ויתושים בלי חשבון ובורר בלי סוף לא מברך לפני כל מה שהוא אוכל אבל מבחינתינו נחשב דתי שאולי לא מספיק יודע את ההלכה...

גם בעולמם של דתיים יש המון רמות של כל דבר יש אחד שאדוק יותר במצווה אחת ו"מחפף" באחרתואחרי החתונה מתברר שאבא של האשה היה כל כך מקפיד בדיוק על מה שהוא מחפף ועכשיו מבחינתה הוא בקושי נחשב לבחור דתי...

נראה לי שצריך סוג של הבנה שאנחנו רוצים לקיים תורה ומצוות ולאט לאט לבנות את זה יחד להתקדם יחד...

זה לא משהו שקל למדוד...
לא ברור איזה בחור תורני ירצה מישהי כזוdoske
או בכלל ירגיש אליה משיכה כשמכנסיים לגופה
...בן-ציון
זה תלוי איזה מכנסיים, וכמובן בבחורה. וד"ל...
שום מכנסיים.. מה מכנסיים לבחור תורני חחצקון לחש

עניתי לגבי הטענה השניה בלבד.בן-ציון
לא אמרתי שאצא עם בחורה כזו או שזה טוב.
הגיוני לגמרישירה515
מאחר ובזוגיות טובה הגבר הוא ׳משפיע׳ והאישה ׳מושפעת׳ (כמובן שגם להיפך, אבל זה הבסיס),
אישה מצפה שהגבר יהיה ׳יותר׳ ממנה. יותר חכם, יותר ירא שמיים.
באותו אופן, לגבר יהיה קשה עם אישה שהיא יותר חזקה ממנו בהרבה תחומים משמעותיים.
גבר זקוק להערכה, ואישה צריכה מישהו להעריך.

כמובן שזו הכללה, אך זה העיקרון שעליו מבוססת הזוגיות של איש ואישה.

זה כמובן לא מצדיק פערים כמו שהצגת בשאלה, של התנהגות שלא מותאמת לשאיפה ולרצון של הבחורה.

אני חושבת שנכון שהאיש והאישה יהיו על אותו מסלול, עם פער קטן לטובת האיש. ככה היא תרגיש שהוא מוביל, והוא ירגיש שהיא מעריכה אותו וסומכת עליו. (קרה לי פעם בטיול...)
שמעתי הרבהshilat
וזה עגום בעיניי, צריך לשאוף לרמה מסויימת ביחד.. לא זה יותר וזה פחות.. כמובן שבסופו של דבר כל אחד שונה..
ד'א אני עם מכנסיים.. אומנם רק רחבות, אבל עדין.. והגעתי אליהם דווקא מתוך לימוד עמוק ועוד בזמן מדרשה..
למה ישר לתייק את זה כפסול?
אפשר להיות מאוד תורני גם עם מכנסיים, יש סוגי מכנסיים שרבנים מתירים בהם.
מעבר לכך שאישית מרגישה יותר צנועה ושפחות מסתכלים עליי דווקא עם המכנסיים.
מי מתיר סוגי מכנסיים? היה פה דיון ארוך על האלאדיןצקון לחש

זה פשוט שאף רב רציני לא יתיר דבר כזה

לא רק משום צניעות גם משום כבוד

לימוד במדרשה שמוביל למכנסיים.... צ"ע גדול.

אני מניח שזאת מדרשה עם גמרא, מזכיר את מה שאמר מרן הרב מרדכי אליהו זצוק"ל

חבל לי על הצער שלךshilat
אני שלמה עם דרכי. וכן יש שמתרים..
גם הרב עובדיה אמר שעדיף מכנס מחצאית מעל הברך, בשם הצניעות
דבר שלא קורה היום. מלא מעל הברך ומכנסיין ממש לא..כיאלו שכך עדיף..
ומה אמר הרב מרדכי?
אוי וי... גם אם הרב עובדיה אמר את זה זה לא אומר שהוא טועןותן טל

שמכנסיים זה טוב הלכתית, בטח לכתחילה. אלא רק בדיעבד בת לא תלך עם חצאית מתחת לברך אבל כן תלך עם מכנסיים ארוכות - עדיף כבר שתלך עם המכנסיים. אבל פשיטא שבת דתיה - ועוד יותר תורנית - צריכה ללכת לכתחילה עם החצאית שעוברת את הברך (לכל הפחות).

מה שכתבת זה ממש דרך פסיקה מסולפת ומעוותת שלצערנו ניתן להגיע אליה אם לא לומדים נכון ולא לומדים בצורה הראויה.

ואין שום רב בעל כתפיים רחבות מספיק שמתיר מכנסיים לכתחילה. בבקשה, תמני לי כאן לפחות 10 רבנים מהפוסקים הרציניים (מה לעשות, לא כל רב שכונה יכול להיחשב פוסק לרבים, ועוד בנושאים כאלו שכל השאר נגדו) שמתירים לכתחילה מכנסיים. אני מחכה...

ואת יודעת, הרפורמים מתירים גם לנסוע בשבת לבית הכנסת ברכב... זה לא אומר שזה מותר.

גם רב שפוסק משהו, בעיקר משהו ששונה כל כך ממה שפסקו לפניו - צריך להביא מקורות רבים מאוד עליהם הוא מסתמך בתשובתו. הרב עובדיה בתשובות ההלכתיות שלו לעיתים כותב 10 עמודי מקורות הלכתיים לפני שהוא מביא את התשובה הסופית. אז איפה המקורות שלך?

אבל רב שכונה בהחלט יכול לפסוק למי שגר בשכונה.ענבל
בס"ד

ממתי אסור לרב לפסוק כי הוא לא רב "רציני" בעיני אנשים מסוימים?
זה לא דיני נפשות.

אני תוהה ממתי התחיל כל העניין הזה.
כמו שאמרתי, בכל מקרה הוא חייב להביא מספיק מקורות.ותן טל

ולא, רב שכונה לא יכול לפסוק "כל מה שבא לו". 

תתעמקי כקצת בעולם פסיקת ההלכה ותביני שבהחלט יש כאן היררכיות. בדיוק כמו שאת לא יכולה ללכת לניתוח מוח מסובך אצל רופא שזאת השנה השניה שלו בתור רופא - אלא את צריכה ללכת לרופא בכיר ומומחה כי רק הם יכולים לעשות ניתוחים כאלו - ככה גם כאן. רב שכונה מתאים בעיקר כדי לפרוש את ההלכה הקיימת בפני האנשים שלא מכירים את ההלכה - יש הבדל ענק בין זה לבין לפסוק הלכה חדשה ממוחו, בפרט הלכה שאף רב גדול ורציני אחר לא מסכים איתה.

וכמו שאמרתי - שתביא לי 10 רבנים פוסקים גדולים שפסקו שמותר מכנסיים. בבקשה. אם זה כל כך פשוט אז שתביא... כי לעלות להר הבית, למרות שיש רבנים רבים שאוסרים, בהחלט יש מספיק רבנים בעלי שיעור קומה הלכתי ופסיקתי, שמתירים לעלות הלר ומנמקים את פסיקותיהם בדרך הלכתית. לעומת זאת בנוגע למכנסיים לכתחילה - מצטער, לא מצאתי ולא שמעתי. 

וממתי התחיל כל העניין הזה? מסורת הפסיקה התחילה לפני אלפי שנים, נעים להכיר. גם לאחר עידן הסנהדרין שהייתה הסמכות העליונה - גם אז, היה בהחלט את המושג של פוסקי הדור, ושל פוסקים גדולים אל מול פוסקים קטנים.

לא סתם השולחן ערוך לקח לשולחן ערוך את שלושת גדולי הדור (היו עוד מסתבר אבל הם היו מההכי גדולים) של עידן הראשונים, הרמב"ם הריף והרא"ש - ולא לקח את פסיקותיהם של רבנים מדרג נמוך יותר...

רב אמיתי יודע להכיר במקומו. 

ומצטער שאני חריף אבל זוהי האמת.

אבל הכי קל - עקרונית כמעט לכל רב יש רב שהוא הרב שלו - שיבדוק אותו רב שמתיר האם הרב שלו מתיר את זה גם, ואם לא, שיתעמת איתו וינסה להוכיח למה הוא צודק ולא הרב שלו. 

ואגב, גם את ת\גידי שרב שכונה יכול לפסוק למי שגר בשכונהותן טל

זה נקודתי ומקומי כאמור, ולא יכול להוות פסיקה לרבים - והכותבת כאן כתבה כאילו "זאת ההלכה ושמתירים.." לכאורה באופן חופשי, ולא עניין נקודתי של רב שכונה שהתיר לה...

אז אם היא כל כך מאמינה שיש רבנים רציניים שמתירים ללבוש מכנסיים לכתחילה, אז בבקשה שתביא את השמות שלהם והמקורות שלהם כדי שנוכל להתעמת מולם. ככה עובד עולם ההלכה. אי אפשר להגיד "יש רב שהתיר" ולהסתפק בזה. אם רוצים להתיר - תביאו את ההיתר. 

מי זה הרב שכונה הזה? ודיני עריות זאת אותה חומרה של דיני נפשוצקון לחש

ממתי מכנסיים זה דיני עריות?ענבל
כל מה שקשור לענייני צניעות נידון כדיני עריותצקון לחש

ודאי שחצאית אחרי הברך לא שיקולצקון לחש

הרב אליהו לא דן בקולות למיטב זכרוני, הוא הלך בדרך הבן איש חי

לא יודע לגבי חצאיות, לא רוצה להגיד סתם

על איזה צער מדובר? ועכשיו הבנתי למה התכוונתצקון לחש

כל המקובלים אומרים שאסור לנשים ללמוד גמרא וקבלה,

מי שלא פוסק לפי הקבלה, גם אוסר.

יש רב אחד והתלמידים שלו שאומרים שמותר.

יש חב"דניקים שנתלים בזה שהרבי אמר שמותר חסידות להגיד שמותר הכל.

הרבי אמר שאם היא תלך ללמוד דברים שיש בהם פילוסופיה או ע"ז אז אפשר, אבל ודאי לא לכתחילה

הרב קנייבסקי בדף של השבוע יצא נגד זה בצורה חריפה.

בכל מקרה זה מזיק לפי המקובלים, בדרכים שבולטות, כמו שכתבו פה בשרשורים כמה בנות על התוצר של הלמידה שלהם (בעיות צניעות ורווקות מאוחרת).

איזה רב?ענבל
בס"ד

וממתי כולם פוסקים הלכה לפי הקבלה (החפץ חיים אם אינני טועה יצא נגד זה בכל תוקף)?.

הרב קנייבסקי והרבי הם רבנים חרדיים, הם פוסקים עוד המון דברים שאני בטח לא עושה ואם אתה לא חרדי אז גם אתה לא עושה.
מגוחך קצת להחליט שרב חרדי של ימינו יותר מקובל מרב דת"ל של ימינו. למה? כי הוא חרדי? אבל אני לא חרדיה.

תסלח לי אם אחליט שקבלה היא לא בדיוק הדרך שמכתיבה את חיי.
אה כן? רווקות מאוחרת זה עניין שנוצר בגלל לימוד גמרא לבנות? בעיות צניעות גם?
ספר לי עוד על זה.
ומה אם אגיד לך שאני עומדת להתארס (אני לא, אבל לשם הדוגמה)? ומה אם אגיד לך שאני לא הולכת עם מכנסיים, כן עם חצאיות שעוברות את הברך וכן עם שרוול עד אחרי המרפק?
פעם חשבת שאולי זה מה שקורה כי בנות גילו שהלימוד שנעשה הוא לאו דווקא הלימוד היחיד?
אולי בגלל זה אתה אוסר? כי אתה מפחד שבנות יגלו את האמת?
חבל, אתה נאחז בקש.
בכל מקרה אם כל התאוריה שלך מבוססת על כביכול דברים שרואים במציאות אז הרשה לי להגיד לך שרווקות מאוחרת יש גם אצל דוסים כמוך ובעיות צניעות כנ"ל.
החת"ם סופר התנגד לפסיקה על פי קבלהארץ השוקולד
ולא החפץ חיים.

צריך לזכור שהחתם סופר התנגד לפסיקה על פי קבלה בערך באותה רמה שהוא התנגד לרפורמים.
חדש אסור מן התורה ביחס לרפורמים.
ומי שמערב קבלה והלכה זה כחורש בשור ובחמור יחדיו.
תודה על התיקון ענבל
החפץ חיים הביא פסקים מהקבלה במשנ"בצריך עיון
(הדוגמה שזכורה לי עכשיו זה ביחס לכיסוי תפילין של ראש, הוא מציע 'פשרה' ואומר להשאיר מגולה מקדימה)
תוקנתי לחתם סופר.ענבל
ראיתי, סתם הרחבתיצריך עיון
(ושרשרתי לארץ השוקולד)
יש מקור? סביר להניח שזה במקרים שיש סתירהצקון לחש

אם כך, זה נכון לגבי עוד הרבה שיטות לא רק החתם סופר

לא דיברתי על פסיקת הלכה לפי הקבלהצקון לחש

וכל הפוסקים בכל העדות פסקו לפי הקבלה חוץ מהליטאים וגם הם כן

ההבדל הוא, בעיקר למשל אצל הליטאים הוא במקרה שיש סתירה בין הקבלה לתלמוד הבבלי שהוא סוף הוראה ואכמ"ל

כי אם אנחנו לומדות גמרא אז אנחנו כופרות <צ>ענבל
בס"ד

אז ברור שנלך עם מכנסיים וברור שאנחנו פחות דתיות וברור שאף בחור תורני לא ירצה אותנו.
אז הרשה לי לחדש לך-
בחורים תורניים רוצים אותנו ואני מבטיחה לך שאנחנו נתחתן עם אחד כזה אם נרצה.
אפשר להיות תורני ופתוח, נכון מגניב?.

לימוד במדרשה מוביל לבחינה טובה יותר של הפסיקה והבנה שיש דעות אחרות ואין בעיה ללכת לפיהן.
רב רציני? לפי מי?
כי לפי המדרשה שלה, ולדעתי גם המדרשה שלי (יש מצב שזאת אפילו אותה מדרשה), רוב הרבנים נחשבים רציניים מספיק לפסוק הלכה בעניין.
לדעתי רוב מי שאנחנו מקבלות אתה לא מקבל. למה דעתך טובה משלנו?.
להחשב מספיק רציני לפסוק בתוך המדרשה שלך לא עושה אותך פוסקצקון לחש

ורב אמיתי ועניו יודה, גם ר"מ בישיבה, שהוא לא פוסק הלכה.

כמה שאת אוהבת להתווכח על דברים חח

סביר להניח שכל הרבהנים שאת מדברת עליהם שייכים לזרם אחד, ואני גם יכול לנחש לאיזה, הם סדרתית יוצרים אנשים כאלה עם קולות ושטויות.

אני מכיר רבנים מכל הסוגים ומה שמוסכם על כולם, בד"כ הרבנים מהסוג שלך טוענים אחרת.

וזה צ"ע גדול.

נחכה לקו הסיום, ונראה מה יקרה בבית דין של מעלה.

עד אז את יכולה להמשיך את הוויכוח הזה בכמה שרשורים, אני ארד ממנו.

אני יודע שכל בחור תורני רציני שאני מכיר לא יצא עם בחורה לא צנועה, וזהו.

אם את קוראת ל"בחורים התורניים" מהקו שלך תורניים, זכותך, וזכותי וזכות דומי לחלוק עליהם.

לפי המדרשה שלה גם כל רופא ולא משנה באיזו שנהותן טל

של היותו רופא ולא משנה בכמות הידע והניסיון שצבר, יכול לנתח ניתוחים מסובכים ביותר?

את לא מכירה את העניין הזה של היררכיה בערך בכל מקצוע, של ניסיון, ותק, של ידע שנצבר ושל "גדלות"? ידע תיאורטי בלבד לא מספיק כמעט אף פעם. במצבי חירום, מילא, אבל לכתחילה? אולי ניתן לכל רב לפסוק האם מותר להפיל עובר במצב כזה או אחר או אסור? אולי ניתן לכל רב לפסוק האם מותר לנסוע ברכב בשבת או לא? 

וכמובן - כמו שאמרתי, כל רב שפסוק משהו ובפרט בדברים כל כך שנויים במחלוקת - צריך להביא מספיק מקורות רציניים החל מהראשונים ועד לאחרונים, שמראים למה הוא יכול לפסוק ככה.

הרב עובדיה כותב עשרות ומאות מקורות - אז אני מחכה למקורות של כל אותם רבנים רציניים מספיק שמתירים את זה ואת זה...

בנתיים בכל הדיבורים כאן לא ראיתי יותר מידי מקורות ורבנים שמתירים מכנסיים לכתחילה. אני עדיין מחכה  

אל תצפה ליותר מדי. ראיתי את התשובה המקורית של הקו הזה בענייןצקון לחש

גמרא לנשים, הכל סברות מול דינא דגמרא.

לא יודע באיזה עולם פוסקים הלכה רק מסברות בכלל ועוד כנגד גמרא מפורשת.

ועוד ללכת אחרי דעת יחיד בדור מול כל גדולי הדור שגדלו ממנו במניין ואולי גם בחכמה...

ואולי, ואני מקווה, שהרב כתב מאמר לא הלכתי ופשוט הוצא העניין מהקשרו.

כמו שעשו ל"לבוש" ז"ל שכתב ללמד זכות על היושבים ישיבה מעורבת בחתונה, והיום מתנהגים כאילו הוא פסק שזה מותר להלכה. הממציאנים, עפ"ל!

כן? בוא נשמע מה דינא דגמרא בעניין.ענבל
בס"ד

קדימה, פרט.
"כל המלמד ביתו תורה כאילו לימדה תפלות"?
זאת הגמרא האדירה שבה אתה תולה את האיסור הזה?
כי אם כן אז הרשה לי לציין שה"סברות" הן לא בדיוק סברות ופסקו כך גם לפני 200 שנה (יש פוסק מלפני 200 שנה שפסק שבת שרוצה ללמוד גמרא מותר לה). אם ממש תתעקש אחפש את המקור הזה בהזדמנות.

איזה דעת יחיד? אחרי מי הלכנו?
רוב הרבנים כיום סוברים שבת שחשקה בלימוד גמרא מותר לה.
אולי אתה צודק לגבי חיוב גמרא לבנות אבל עם זה גם הרבנים שלי יסכימו איתך שזאת לא חובה.

"הממציאנים"..
עזוב, יש דברים שכדאי פשוט לא להגיב עליהם.
יש ללמוד גמרא בעצמה ויש שילמדו אותהצקון לחש
עבר עריכה על ידי צקון לחש בתאריך י"א בחשון תשע"ז 19:19

ללמד אותה יש דינא דגמרא וכן זה המקור

וללמוד גמרא בעצמה, גם אם מעיקר הדין מותר, זה עדיין מזיק.

עריכה: לא מבין למה את מזלזלת, בגסות כל-כך גדולה, בדינא דגמרא.

זה גם הובא להלכה במשנה תורה, בין השאר.

זה שאת לא מבינה פשט גמרא ומה המשמעות של ללמד לעומת ללמוד לבד, ומה ההשלכות של ההיתרים ללמוד לבד גם, לא מתיר לך לזלזל בדינא דגמרא שהיא סוף הוראה. רח"ל, צריך לעשות תשובה על דיבורים כאלה.

איזה מזל שאתה לא אלוקים, בחיי.ענבל
בס"ד

את החשבונות שלי מול אלוקים תן לי לסגור סבבה?

ללמד את *ביתו*= אבא את ביתו.
אם מעיקר הדין זה מותר אז זה מותר. אתה לא יכול להוכיח נזק שנגרם בוודאות בגלל זה.

מי זלזל? מה אתה רוצה?
הבהרתי לך שיש שפירשו אחרת ממך.
זה הכל.
ללמד אסור, נקודה. ללמוד לבד מעיקר הדין מותרצקון לחש

את לא לומדת לבד, נכון? אמרת שיש לך רבנים שלימדו אותך. אז הם עברו על ההלכה בשם סברות, שזאת לא דרך פסיקות ההלכה.

אין לזה שום פירוש אחר.

את כנראה לא מבינה את ההקשר ההיסטורי של הגמרא.

בזמנו אבא היה היחיד שלימד את הבן והבת שלו (מוזכר במפורש בסוגיא עם "זכור לטוב אותו אחד/האיש"), לכן זה נכתב בלשון הזה.

לא מוזכר באף מקום, בשום ספר שראיתי, באף פוסק, כולל המקילים, את הדעה המוזרה שלך ש"אבא את הבת אסור אז רב לתלמידה מותר".

דמיונייס.

תסגרי מה שאת רוצה עם ה', אבל אל תבואי להתווכח פה עם סברות משונות, ואל תכשילי נשים אחרות בדעות יחיד שאסור לפסוק כמותן להלכה.

הרב קנייבסקי אמר השבוע על נשים שמלמדות גמרא "עפ"ל" שזה "עפר לפומייהו (ן לנשים)", שזה ביטוי אחד החריפים שמוזכרים בענייני תורה, בכל דיון שהוא.

אם כבר היררכיה,ענבל
בס"ד

אתה באמת משווה בין הפלת עובר למכנסיים?
אתה באמת משווה בין שמירת שבת למכנסיים?!
אני חושבת שמשהו השתבש בסדר העדיפויות שלך יותר מאשר בשלי.
זה סתם בקשר לנקודה הזאת.

בכל אופן, הסבר לי נא- איפה כתוב שיש היררכיה בהלכה? איפה כתוב שהרב שלי לא יכול לפסוק בענייני צניעות?
הרב עובדיה כמדומני מתיר מכנסיים לכתחילה ואם המקורות שלו מספיקים לך והוא מספיק גבוה בשבילך ב"היררכיה" אז הוא מקור טוב.
בכל מקרה מקור מדויק אישית אני לא יודעת אז אני אקרא לעזרת חבר: @ארץ השוקולד
הרב עובדיה התיר מכנסיים????קוד אבל פתוח
ניראה לי שאת מתבלבלת...
בשו"ת יחווה דעת הורה שעדיף מכנסיים על חצאית קצרהארץ השוקולד
עדיף זה לא להתירקוד אבל פתוח
אתה רואה? אתה מודה שהרב עובדיה בשום מקום לא התיר לכתחילהותן טל

מכנסיים. וכבר הבאנו המקורות וכו'...

בבקשה, אל תגרמו לאנשים לפני עיוור לא תיתן מכשול - הרב עובדיה פסק חד וחלק שחייבים חצאית, ולא זאת בלבד אלא אפילו מכנסיים רחבות, מכנסיים מיוחדות לנשים, ואפילו מכנסיים מתחת לחצאית - אסר. המקום היחיד שבדיעבד מוחלט התיר, זה במקרה הנ"ל שבו למרות כל ההפצרות והבקשות הבנות לא מוכנות לשים חצאית ארוכה והולכות רק עם קצרה , שרק אז לטעמו של הרב עובדיה המכנסיים הרחבות שמתאימות לנשים הן פחות פריצות מאותן חצאיות קצרות - ובדיעבד, אומר להגיד להן לשיםא ת זה.

מצטער, אני לא רואה בן תורה אמיתי שמתחתן עם בחורה ששמה מכנסיים כאלו בגלל שלפני זה הייתה הולכת רק עם חצאיות פריצות קצרות ואז פסקו לה לפי הדיעבד של הרב עובדיה שכבר עדיף שתלך עם מכנסיים כנ"ל... בן תורה אמיתי לא יתחתן עם אישה כזאת. 

מחזק את ותן טלצקון לחש

לצערנו ההמצאות ההזויות האלה בפסיקת ההלכה, שנובעות מחוסר ידיעה ולמידה נכונה, מביאות את היצור הרפורמי כל דור מחדש.

וזה מה שנקרא "מלמדה תפלות", רוב ככל הנשים לומדות כמו שגברים מסויימים (עיין לעיל) ולאנשים כאלה אסור ללמד, באיסור הלכתי גמור, טעמי הלכה (כן, גם גברים עמי הארצות אסורים בטעמי הלכה, כעיקרון).

דעת הרב עובדיה - יביע אומר יו"ד סימן י"דdoske

קישור להורדה:

img.tapuz.co.il/forums/9427473.doc

ראו המסקנה בסוף.

ובילקוט יוסף:

http://yalkut-yosef.blogspot.co.il/2015/12/blog-post_55.html

סעיפים ח' ו-ט'

בילקוט יוסף הוא כתוב בפירוש שלא לראות את זה כהיתרקוד אבל פתוח
פשוט שזה עדיף על חצאית קצרה.
אני הבאתי את זה כדי להראות שזה לא לכתחילהdoske
כמו שאכן כתוב במסקנה
ודאי, הפלת עובר זה לא רצח זה לאוצקון לחש

וגם מכנסיים זה לאו ועוד החטאת הרבים

ברור שיש היררכיה בהלכה, יש רוב מניין וחכמה. לא כל רב ראוי לפסוק בכל נושא בטח אם לא קיבל הרשאה לזה.

הרב עובדיה לא התיר שום דבר כזה לכתחילה, תפסיקי להנפיץ הלכות

??? לא רצח???ארץ השוקולד
הרב פיינשטיין סבר שזה רצח.
לא מכיר את הסברות לכאן או לכאן לעומקן אבל כמדומניותן טל
שיש נפקא מינא לאיזה שלב של העובר הכוונה בהפלה... כלומר, למיטב מה שאני זוכר מהדיונים בנושא, לא דין עובר בן שבועייםאו שלושה כדין עובר בן 5 או 6 חודשים או יותר... (לא בהכרח מדייק בשלבים אבל העיקרון...).

ואולי בשם זה יש הבדלים מתי מדובר ברצח ממש ומתי בעבירה אחרת... אבל כאמור אני לא כותב מתוך הלכה פסוקה אלא רק ממחשבה, ולא מתיימר להחליט כאן או להסביר למה רב כזה או אחר אומר ככה או ככה...
לא רצח. תביא מקור לגר"מ, לא סומך כבר על המקורות שלך ממך.צקון לחש

אני ראיתי בכל פוסק שהזכיר את זה שזה לא רצח.

וזה מובא ברש"י על התורה, שזה לימוד מ"כל השופך דם באדם" - איזהו דם שבאדם, זה עובר (ציטוט לא מדוייק).

אם לא הבנת את השקו"ט, זה אומר שזה לא נלמד מאיסור "לא תרצח".

את רואה במחילה איך עובדת דרך מחשבה של בנות?ותן טל

כתבתי הפלת עובר ושמירת שבת בקרבה למכנסיים, ואוטומטית את הופכת את זה כאילו אני "משווה". לא, אני לא משווה. אלו דוגמאות שממחישות שבדברים רציניים ושפחות או יותר מוסכמים על רוב (או רוב מוחלט) של הדעות בהלכה - יש צורך גדול בפסיקה הלכתית מאוד חזקה ובעלת מוטת כתפיים רחבה מספיק.

לגבי הרב עובדיה, כבר הביאטו את המקור מתחתיעי שמראה שאתם סילפתם דבריו, אבל נביא כאן במפורש את דבריו, שמהם עולה במפורש: א. שאסור שום מכנסיים, גם לא רחבות וגם לא שנעשו במיוחד בשביל נשים. הרב עובדיה אף מרחיב יותר מזה, שאפילו מתחת לחצאית עקרונית אסור מכנסיים גם אם נהדו בזה בעבר היתר, צריך לנהוג כיום כמנהג הנשים החרדות לדבר ה'. המקום היחיד שהוא מתיר בו מכנסיים בדיעבד שבדיעבד זה במקום כמו מוסד חינוכי שבו הבנות באות אך ורק עם חצאיות קצרות ולא צנועות, ואף לאחר הפצרות מרובות מאוד של המנהל, הן לא עוברות לחצאיות ארוכות - שאז רק בדיעבד כאמור, אפשר להתיר להן ללכת במכנסיים רחבות שנועדו לנשים - כי המכנסייםה אלו עדיפות על חצאיות קצרות שהן יותר פריצות.

אז אנא לא לסלף את דברי הרב עובדיה, סבבה?

ודברי הרב הרלוונטיים:

ח הדבר ברור שחלילה להתיר לבנות ישראל ללבוש מכנסיים, אפילו אם המכנסים נעשו במיוחד לצורך נשים, ואפילו אם המכנסיים רחבות, שיש בזה משום פריצות ופריצת גדר הצניעות. ואף אם הבנות לובשות אותן כדי להגן מפני הצינה והקור אין להתיר בזה בשום אופן, כי הם בגדי שחץ ופריצות. [יביע אומר ח"ו חלק יורה דעה סימן יד]. ואין להקל בזה גם אם לובשות את המכנסים מתחת לחצאית, שאין זה מן הצניעות להתלבש באופן השונה משאר הנשים החרדות לדבר ה'. ואף שכך היה המנהג אצל יראות ה' ללבוש מכנסים רחבות מתחת לחצאית ארוכה, כיום יש לנהוג כפי מנהג החרדים לדבר ה'. ובפרט שאותן הלובשות מכנסים תחת השמלה עושות זאת לשם פריצות, ולא כמו בדורות קודמים. 
ט בנות הלומדות בבית ספר תיכון [דתי], ובאות בחצאיות קצרות מאד, על המנהל למחות בידן ולגדור פרצה חמורה זו, ולשכנע בכל הדרכים שתבואנה בשמלות ארוכות ובבגדי צניעות ככל בנות ישראל הכשרות. ואם ניסה את כל הדרכים ולא הצליח, ויש חשש שהבנות תעבורנה ללמוד בבית ספר חילוני, יש להעדיף במקרה זה שהבנות תבאונה במכנסים המיוחדות לנשים, מאשר שתבואנה בשמלות קצרות. ואף שגם לבישת מכנסים לנשים הן איסור מוחלט, ואין להורות בזה שום היתר ח"ו, מכל מקום אם הברירה היא בין שמלה קצרה למכנסים, ואין דרך אחרת, ויש חשש שהבנות תלכנה ללמוד אצל החילוניים, יש להעדיף באופן זמני את המכנסים על החצאיות הקצרות, ובכל אופן לא ירפה מנושא זה לשכנע את הבנות ללבוש בגדי צניעות על פי ההלכה, כדרכן של בנות ישראל הצנועות והכשרות. [יביע אומר חלק ו' חלק יורה דעה סימן יד] 

רק כדי שזה יבלוט פה בשרשור, הרב עובדיה אסר לכתחילה מכנסייםצקון לחש

"וכן אין להתיר לכתחלה לבנות ישראל ללבוש  מכנסים , משום  שהן בגדי שחץ ופריצות"

כמו שכתבו פה בשאר השרשור, רק מציין כדי שזה יהיה ברור לכל מי שמרפרף פה

זאת הבעיה עם מי שלומד כמוך, לומדים הרבה מתפלפלים כמו בריסק שלחלק מהדעות אין בזה אפילו דרוש וקבל שכר (אורחות צדיקים) ולרוב הדעות זה גרוע (רמב"ם, רמב"ן, מהר"ל, גר"א ועוד), ואז לא יודעים שום דבר בהלכה, ואז הופכים לרפורמים אחרי כמה דורות.

פוסקים המתירים מכנסיים:ארץ השוקולד
1. הרב ליאור בשו"ת דבר חברון (יורה דעה חלק ב, נדמה לי סימן סד, אבל לגבי הסימן המדויק אינני בטוח). אמנם, הרב ליאור לא אהב מכנסיים מצד תרבות המערב, אבל אין איסור בעצם המכנסיים לדעתו.
2. הרב רבינוביץ' בשו"ת שיח נחום (חלק א, אבן העזר, סימן קט) התיר גם, אבל התנה זאת במנהג המקום כי לדעתו צניעותת לויה במנהג המקום.

ביחס להיררכיה, אז שכחתי ועם כל הכבוד לרב ליאור, אבל כידוע יש יותר תושבים ברבים משכונות ירושלים מכל קרית ארבע.
לגבי הרב רבינוביץ', בישיבה שלו יש כמה מאות תלמידים, אבל זה פחות משכונה סטנדרטית אז בכלל.
והכי גרוע, הרב עובדיה שאותו בכלל המגזר החרדי - ליטאי לא ספר אותו עד שהוא נפטר.

כנראה שטרם למדתי מה זו היררכיה הלכתית.
ודאי שיש היררכיה בפסיקת הלכהצקון לחש
עבר עריכה על ידי צקון לחש בתאריך י"א בחשון תשע"ז 19:21
עבר עריכה על ידי צקון לחש בתאריך י"א בחשון תשע"ז 19:20
עבר עריכה על ידי צקון לחש בתאריך י"א בחשון תשע"ז 19:15

חפש בגוגל מקורות בשאלה "מי הוא גדול הדור".

יש היררכיה בהלכה, וזה חלק מכללי הפסיקה בהלכה הבסיסים והראשונים (עוד מהמשנה).

יש המון מקרים בשו"תים במפורש שרב אפילו כתב על עצמו שאפילו שהוא דעת יחיד הוא עומד כנגד דעת הרוב.

ויש המון מקרים ש"הלכה כמותו אפילו מחבריו" (ר' יוסי ור' עקיבא למשל אבל אצל רבי עקיבא זה לא נגד דעת חכמים ואצל רבי יוסי זה גם נגד רוב אבל לא כולי עלמא), ועוד.

לא כל רב ראוי בכלל להקרא דעה או צד במחלוקת.

עריכה: יש פה כמה נגיעות מעניינות בדבר אצל הפוסקים

http://rotter.name/kolot/prime/46153.php#1

http://forum.otzar.org/forums/viewtopic.php?t=19703

אשמח לראות צילום/את הנוסח של הרב ליאורותן טל

כי אין באפשרותי כרגע להגיע לספרים שלו בעצמי וכנ"ל של הרב רבינוביץ. 

ובכל מקרה הרשה לי להניח שאף אחת מבנותיו או נשותיו של הרב ליאור (נשותיו כי כזכור הרב ליאור התחתן פעמיים) לא הלכו או הולכות עם מכנסיים... 

ולגבי מה שהבאת מהרב רבינוביץ - ובכן גם אז, במקום (קודם כל צריך להגדיר "מקום" שזה קשה לכשעצמו) שבו רוב הבנות הדתיות לא הולכות עם מכנסיים - פשיטא שגם לגביו אסור ללכת עם מכנסיים... (וכמובן חייבים להגדיר גם מי יכולה להשתתף בקביעת "מנהג המקום" ובמילים אחרות - זה שחילוניות הולכות עם מכנסיים כי אינן מקשיבות כלל להלכה, לא הופך את זה למנהג המקום, לא ככה?)

לגבי הרב עובדיה כבר ענינו, סילפו קודם נוראית את דבריו.

לגבי היררכיית ההלכה, בוודאי שיש. האם אתה ברצינות סובר שרב שאתמול הוסמך לרבנות יכול לחלוק בהלכה מפורשת על רבנים כמו הרב עובדיה, הרב אליהו או הרב קנייבסקי? אני לא נכנס בעניין לרבנים שהזכרת, כמובן, ואני בדרך כלל לא אוהב "לקטלג" רבנים, אבל כל אדם בעל שכל ישר ובעיקר כל רב בעל ישרות לב, ידע להגיד שהוא לא יכול לחלוק על כל רב סתם ככה מדעתו בלי מקור רציני מספיק אחר לסמוך עליו.

א. הבאתי רבנים מכובדים אז אל תדון ביחס לאחריםארץ השוקולד
ב. לגבי הרב רבינוביץ' הוא התיר ביחס לשאלה שנשאלה, תושבת ישוב דתי שם נוהגות ללכת עם מכנסיים.
ג. יפה שאתה מניח הנחות במקום לסמוך על תשובותיהם, ממש התייחסות עניינית.
ומה לגבי הרב עובדיה? אתה חוזר בך ממה שתמכתותן טל
קודם ב"הלכה" שהביאו בשמו בסילוף נוראי? אתה מודה שהרב עובדיה בוודאי אוסר לכתחילה מכנסיים בכל תוקף?
הם מסלפים סדרתית!!!!!!!! איזה צער זה עושה לי ה' יעזורצקון לחש

כתבתי לעיל שהעדיף מכנסיים על פני חצאית קצרהארץ השוקולד
התבלבלת באדם.

הנה דבריי לעיל:http://www.inn.co.il/Forum/Forum.aspx/t800388#8753728
היה נראה מדבריך במקום אחרותן טל

כאן:
פוסקים המתירים מכנסיים: - לקראת נישואין וזוגיות

שאתה לכאורה מכליל את הרב עובדיה במתירים מכנסיים.

אז רק חשוב להבהיר שלא מיני ולא מקתי. הרב עובדיה לא התיר מכנסיים. 

לגבי הרב ליאור, משהו שמצאתי כעת באתר שלנו ממש:ותן טל

שמזה עולה שהוא אוסר מכנסיים. לא לוקח אחריות על מה שנכתב שם שכאמור שוכתב מתוכנית - אבל אם זה

באמת נאמר, מסתבר שהוא אוסר...

דעת תורה... - לקראת נישואין וזוגיות

נראה מספיק ברורצקון לחש

קשה לי להאמין מהתגובות שם שהוא אוסר מכנסיים מתחת לחצאית שהוא יתיר מכנסיים לבד...

מרגיש לי כמו המצאות או הוצאות מהקשר

במקום לנחש, תפתח במקום שהפניתיארץ השוקולד
אתה מביא מקורות שאין לאף אחדצקון לחש

וביקשו ממך לצלם, ולא צילמת

חבל שאין לאנשים ספרים שלהםארץ השוקולד
הפניתי למקור שניתן לפתוח.

מה לעשות אינני ליד ספר כרגע, קורה
זה לא סתם שאין לאנשים ספרים שלהםצקון לחש

הם ת"ח גדולים וכבודם במקומם מונח, אבל לא מכירים אותם.

ולמרבה הפלא, יש עניין גדול בכמה מכירים את הרב כשמדובר בפסיקת הלכה (ראה לעיל בערך "מי הוא גדול הדור" וכו').

חבל שאתה לא מכיר את הגר"ד ליאור...ארץ השוקולד
אני סיימתי את הדיון בעקבות התגובה הזו...

זלזול עצום ברבנים חשובים!
אל תטיל עלי אשמות בחוצפה. אני מכיר את הרב ליאור. לא להכיר זהצקון לחש

לא זלזול. אל תהיה תינוק ותבכה על זלזול כשאתה לא יכול לעמוד בדיון.

אני מכבד את הת"ח הנ"ל, גם את השני שאני לא מכיר. כל ת"ח הוא קודש קודשים בעיניי, אם קשה לך לקבל את זה שאחד מהם לא מפורסם, אשמתך.

הרב ליאור מאוד מפורסםארץ השוקולד
ועליו סומכים מאות אלפי יהודים.

ביניהם חיילי צה"ל, רבים מהמתיישבים ועוד.

לפתוח ב"יש סיבה שלא מכירים אותם" זה פתיחה מזלזלת
הרב ליאור מאוד מפורסם, בציבור הדת"ל האשכנזיצקון לחש

אני אישית, בתור בוגר ישיבה תיכונית, לא שמעתי עליו בחיים עד שהתחלתי ללמוד תורה כמו שצריך.

קדוש ות"ח, אבל לא מפורסם כמו שאתה חושב.

התכוונתי שיש סיבה שלא מכירים את הספרים, כי הרבנים לא מוכרים.

אל תטיל עלי את הרגשי נחיתות המגזריים שלך, בבקשה. אתה מגזים עם היציאות האלה!

ולהבא תקרא פעמיים אם יש ספק שהבנת בכלל מה אמרתי!

הפריע לי הניסוחארץ השוקולד
הניסוח הפריע לך כי לא הבנת מה כתובצקון לחש

כתבתי במפורש שאין את הספרים כי הם לא מוכרים.

זה לא שום זלזול, זאת מציאות.

אני, בתור אדם שמכיר את הרב ליאור, וקורא לפעמים תשובות שלו, לא מחזיק את הספרים שלו בבית, ובכלל לא שמעתי על הספרים שלו עד עכשיו.

אני מאוד מקווה שגם את הרב ליאור לא הוצאת מהקשרוצקון לחש

ויש לי הרגשה שאתה בכלל לא עוקב אחרי ההשתלשלות של השרשור.

כי אם אתה טוען את מה שהחפץ חיים באמת, אומר אז אין שום מחלוקת.

עדיין נשארו רק עם הדעה של הרב ליכטנשטיין ורבו (לא מכיר את הדעה של הרב סולובייצ'יק, הייתי שמח לראות את המקור).

אני רק אניח את זה כאן, בשביל העקיצה (תמחל לי, אבל הכעיס אותי נורא השקר בשם החפץ חיים).

20161113010518.png

ראית את ההערה הבאה שחתוכה?ארץ השוקולד
כן, מה הקשר? היא נוגעת לתורה שבכתב.צקון לחש

כבר דנו בזה עשרים אלף פעם. וזה לא שייך בכלל לגמרא, כל הפסקה עצמה כולה.

עריכה: אתה יכול לראות אותה במלואה כאן

http://hebrewbooks.org/pdfpager.aspx?req=32870&st=&pgnum=112

בהמשך ההערה (בדף י"א: ) כתוב ללמוד תנ"ך ומוסרי חז"ל ומנורת המאור.

גם את זה אני לא מכיר מישהו שאוסר, מפוסקי ימינו (למקרה שתקפוץ שוב).

מוסרי חז"ל ומנורת המאור כולל חלקי גמרותארץ השוקולד
גם מסילת ישרים וגם אורחות צדיקים מכילים חלקי גמרותצקון לחש

זה לא שקלא וטריא

אבל מה אתה רוצה? הוא הפנה אתכם לאחד מספריו.ענבל
בס"ד

אם אין לכם גישה לספר אז תתכבדו ותמתינו שהוא יעלה לכם צילום.
אני חושבת שהרב ליאור מספיק מקובל וגדול בשביל זה.
לא הבנתי מה הקשר למכירים או לא מכירים בהקשר שלו.
קשור, תעכבי אחרי הדיון לגבי שיטות פסיקה בהלכהצקון לחש

לרב עם יותר "משקל" (מכמה טיעונים), עקרונית, יש יותר משקל בשו"תים.

לא יעמידו נניח את הרב פיינשטיין עם רב שכונה.

אולי זה לא שייך לרב ליאור. אבל גם רב עיר לא עומד עם נניח הרב עובדיה יוסף.

דווקא הוא והרב עובדיה לא רחוקים בסקאלהארץ השוקולד
הרב פיינשטיין והרב עובדיה?צקון לחש

לא עשיתי ביניהם הקבלה.

הם כמעט אותו הקו בדיוק. דגש על כמעט.

הרב ליאור והרב עובדיהארץ השוקולד
זה לא אותו סדר גודל, עם כל הכבוד הגדול שיש לי לרב ליאורצקון לחש

אבל בכל זאת אני אשמח לראות את התשובה שלו, אני די בטוח שהוא לא יגיד את מה שטענת ודבריו הוצאו מהקשרם

אני אוחז ממנו יהודי קדוש

בכל מקרה בהנחה שהקישור שהבאתי הוא לאותן טל
רמאות,מסתבר שיש תהיה בנוגע לעניין הזה, גם בהנחה שבאמת בשות שכתבת יש תשובה שהוא מתיר מכנסיים - וצריך לנסות לבדוק איך זה מתיישב.

אז אני אחכה לראות אם תוכל לצלם את המקור כיוון שאין ביכולתי להגיע אליו, ואחרי שאראה אותו ואבין מה כתוב בו אם באמת תיראה סתירה כביכול אנסה לבדוק עם תלמידים שלו או משהו בסגנון האם הם יכולים לעזור לי ליישב את הסתירה לכאורה.

לגבי הרב רבינוביץ כמו שאמרתי (וגם זה רק על סמך דבריך שלך, לא ראיתי בתוך הצקור כאמור) זה יהיה נכון במקום ספציפי שבו זה המנהג. רוב המקומות הדתיים כמדומני אין מנהג ללכת במכנסיים אלא מקסימום בחצאית קצרה. אולי אני טוע. אבל !ההיכרויות שלי עם דתיים ודתיות במקומות שונים בארץ זה המצב שעולה בגדול.הרוב לא עם מכנסיים...
תסתכל פה מאיפה שהוא מביא מתירים למיניהם (בעניין הגמרא)צקון לחש

שקר גמור בשם החפץ חיים! הביא להלכה בדיוק כמו שהבאתי למעלה - לקראת נישואין וזוגיות

אני לא יודע מאיפה העוז להמציא דברים בשם החפץ חיים ככה.

הפניתי לספרוארץ השוקולד
בלי נדר אעלה את תשובתו כשאמצא את התמונה במחשב
בגלל שגם אני נהייתי מעורב בדיון, אבהיר:ותן טל

אני לא נכנס לקטע הזה של לימוד תורה לנשים ובעיקר לא לעניין ש"אם אישה לומדת תורה אז היא גם תהיה פחות דתייה/תלך עם מכנסיים וכו'" - זה ממש לא מהדברים שאני מדבר עליהם, אני דיברתי לעניין היחיד של המכנסיים וזה שישנה היררכיה של פסיקה ושבוודאי שרוב גדול וחמור מאוד של רבני ישראל גדולי הדור (וזה לא קשור לרבנים חרדים או דתיים לאומיים. ובכלל, ברוב מוחלט של ההלכות, לא אמור להיות כלל הבדל בין החרדים לדתיים לאומיים ברמה העקרונית, לכל הפחות לא הבדל שנובע מהשיוך המגזרי...

בהמשך לדברי הנ"ל, תסירו אותי גם מהדיון העקר הזה. הטענותצקון לחש

מחזוריות מדי, ואין פה שום דיון תורני.

ואני מדבר בעיקר על הלימוד גמרא וקבלה לנשים, זה סתם מעיק, ואני נתקל בחוסר הבנה בסיסית בתורה.

ולתן טל ומטר, בחיים לא אמרתי שבנות לא צריכות ללמוד תורה. אמרתי במפורש גמרא ומעלה, וזאת לא דעתי הפרטית, הדבר נידון עם מקורות בהמון שרשורים כבר.

אשרי כל הבנות שלומדות תורה, מה שאין אוסרים, ומתעלות ביראת שמים.

לא התייחסתי לדבריך שלך אלא רק אמרתי שאני אישית עסקתיותן טל

רק בטענה ובעניין מסויימים ולא בכל מה שנפתח כאן...

איך מה שכתבתי זה חוסר הבנה בסיסית?ענבל
בס"ד

כתבתי על פי מה שלמדתי ותתפלא, למדתי מגברים.

סבבה, לא נאה לך להתדיין איתי אז לך. אבל זה לא אומר שום דבר על ההבנה שלי או על רמתי הדתית.
באמת שאני לא מבינה מאיפה העזות והחוצפה לקרוא לי ולשכמותי רפורמים או לרמוז שאנחנו מתקרבים לשם.
אז הגברים שלך לא יודעים ללמוד, מסתבר, או לא יודעים ללמדצקון לחש

והבנת מהם עקום, גם זה יכול להיות. וזאת התפלות דלעיל.

ובחייך, די!

מיציתי את הדיון הזה, הוכחת פה רק כמה אסור לנשים ללמוד גמרא.

ואני כן תומך ביוצאות דופן שהן ת"ח גדולות, שלא כל אחת זוכה להיות חלק מהן, בודדות בדור (בהימור, אולי 10).

זה לא מעיד כלום על רמתך הדתית, אין לי מד יראת שמים, אבל זה כן מעיד המון על רמה תורנית.

בהצלחה עם חיפוש האמת, אבל באמת.

האמת תורה דרכהארץ השוקולד
שפוסקים רבים התירו ואף חייבו כגון החפץ חיים, הרב אהרן ליכטנשטיין, הרב סולובייצ'יק ועוד רבים.

אתה רק מזלזל בחולקים עליך, אם ממש בא לך יש לי מאמר פה של שבעה עמודים המתייחס לדבריך.
אל תביא לי מאמר של סברות. אני רוצה לראות איפה החפץ חיים התירצקון לחש

ללמד נשים גמרא.

הרב סולובייצ'ק הוא הרב של הרב ליכטנשטיין, זאת דעה אחת.

זה כמו להגיד שכל הרבנים שלמדו אצל הרב עובדיה יוסף הם דעה אחרת בנוגע ל"קיבלו הוראת מרן" ושצריך לבטל את המנהגים של כל העדות.

זה לא נכון, וכל גדולי ישראל סוברים אחרת במפורש.

ליקוטי הלכות סוטה (דף יא עמוד א)ארץ השוקולד
..צקון לחש
עבר עריכה על ידי צקון לחש בתאריך י"ב בחשון תשע"ז 00:40

.

..צקון לחש
עבר עריכה על ידי צקון לחש בתאריך י"ב בחשון תשע"ז 00:40

שקר גמור בשם החפץ חיים! הביא להלכה בדיוק כמו שהבאתי למעלהצקון לחש

בשם כל גדולי ישראל!

ציטוט מדוייק משם:
"וכתבו רבוותא דהיינו דוקא תורה שבע"פ אבל תורה שבכתב אף שאין ללמדה לכתחלה מ"מ המלמדה אינו כמלמדה תפלות ונם מתורה שבע״פ ח הדינים השייכים לאשה מחוייבת ללמוד".

כתוב שחור על גבי לבן, עם כל הטעמים דלעיל.

עפ"ל המשקרים בשמו.

בבית יעקב מלמדים תורה שבעל פה על סמך דבריוארץ השוקולד
תורה שבעל פה מלמדים בכל מקום ואין שום איסור, וזה רק בדבריםצקון לחש

שנצרכים למעשה, וזה מוסכם ל-כ-ו-ל-י ע-ל-מ-א.

כנראה שלא עקבת אחרי הדיון פה לעומק.

לא רק בדברים השייכים למעשהארץ השוקולד
אחדש לך, אני מכיר רבות שהלכו לבית יעקב והן לומדות גם משניות שאינם למעשה, כי החפץ חיים חייב מצד זה שהן לומות ענייני חול.

אגב, אינני טורח לקרוא באישי אנשים שמזלזלים בזולת...

ולגבי ה"כולי עלמא", דברים הנצרכים זה גם במחלוקת. אני פשוט מודה שיש מחלוקת ובחרתי צד, אתה פשוט מוחק כל מי שחולק עליך. וזו לא שיטה חדשה, זו שיטת בית שמאי ולכן פסקו נגדם, כפי שנכתב בגמרא אודות בית הלל "מפני שענוונתנים היו והיו מקדימים דברי בית שמאי לדבריהם".
אפשר למחוק כל מי שחולק ואפשר לקבל שאינני היחיד
מי ש"חולק עלי" כדבריך (אתה מתכוון לחולק על שאר גדולי ישראל),צקון לחש

בוודאי לא אומר כלום ממה שאתה אומר.

אתה מזכיר לי פתגם, "חמור קופץ בראש", ראית איזה דיון, ובמקום לעקוב אתה נלחם בטחנות רוח.

כל מה שניסית להגיד, ושיקרת בדרך, ועיותת, נאמר בנ"ל ועם מקורות על-ידי.

אתה לא מחדש דבר, ולכולי עלמא שאמרתי הכוונה לפוסקים בני זמננו.

אף אחד לא אוסר לימוד למעשה, גם לא במנהג שאני הולך בו.

גם לגבי "בית יעקב" למיניהן, אני אומר אתזה בתור אחד שיצא עם בנות משם, בחיים לא שמעתי שלמדו שם גמרא.

המחלוקת שיש, מוסכמת והובאה כאן לכל הצדדים.

הדעת יחיד שיש להגיד שנשים יכולות ללמוד גמרא, לא קיימת ע"פ כללי ההלכה, ולא צריך למחוק אותה, היא מראש לא עומדת.

זה לא עניין אישי שלי.

ובזה זה נגמר,

אתה יכול לא לקרוא באישי עד מחר, ולהמשיך לשקר בשם פוסקים עד מחרתיים.

בהצלחה עם הלימוד תורה המיוחד שלך.

בבית יעקב לומדים גמרא? אם לא - למה? יש לך הסבר?ותן טל

לא לומדים גמרא, בוודאות. כי זה אסור ע"פ כל רבני אשכנז החרדיםצקון לחש

וגם החפץ חיים, ההפך ממה שהוא טען...

הנה המשך דברי החפץ חיים: (אולי לא שיקרתי)ארץ השוקולד
"ונראה דכל זה דוקא בזמנים שלפנינו שכל אחד היה דר במקום אבותיו וקבלת האבות היה חזק מאוד אצל כל אחד ואחד להתנהג כדרך שדרכו אבותיו וכמאמר הכתוב שאל אביך ויגדך בזה היינו יכולים לומר שלא תלמוד תורה ותסמוך בהנהגה על אבותיה הישרים אבל כעת בעוונותינו הרבים שקבלת האבות נתרופף מאוד מאוד וגם מצוי שאינו דר במקום אבותיו כלל ובפרט אותן שמרגילין עצמן ללמוד כתב ולשון העמים בוודאי מצווה רבה ללמדם חומש וגם נביאים וכתובים ומוסרי חז"ל כגון מסכת אבות וספר מנורת המאור וכדומה כדי שיתאמת אצלם עניין אמונתינו הקדושה דאי לאו הכי עלול שיסור לגמרי מדרך ה' ויעברו על כל יסודי הדת חס וחלילה." (ליקוטי הלכות סוטה דף יא עמוד א)
כן זה בדיוק כמו שאמרתי כנ"ל, וגם אז מצויין במפורש שזה לאצקון לחש

גמרא אלא מוסרי חז"ל, כמו שהם מובאים בספרי מוסר וכדומה (מנורת המאור זה ספר מוסר). זה אחד היסודות המובאים בד"כ בעניין הנ"ל בפוסקים.

חלמתי חלום ממש לא טוב בגלל השקלא וטריא הזה חח חלמתי משהו שקשור לקטע גמרא שכתבה עליו פירוש אישה ועשה נזק מלחיץ אפאטי

נסיים את זה כנ"ל

אני מוחה בתוקף על השקר בשם החפץ חיים ומביא את דבריו גםצקון לחש

למען יראו וייראו, שדבריו הובאו בשקר,

ציטוט מדוייק משם:
"וכתבו רבוותא דהיינו דוקא תורה שבע"פ אבל תורה שבכתב אף שאין ללמדה לכתחלה מ"מ המלמדה אינו כמלמדה תפלות ונם מתורה שבע״פ הדינים השייכים לאשה מחוייבת ללמוד".

הוא כותב במפורש שאפילו תורה שבכתב אין ללמדה לכתחילה!

וכל מה שמותר הוא תושב"ע, וגם זה רק במה שהיא מחוייבת ללמוד,

וזה מסתמא הלכות פסוקות עם טעמיהן ולא גמרא עם השקו"ט.

פתחת טור ושולחן ערוך על זה?ארץ השוקולד
כי כבר הטור חילק והתיר תורה שבכתב לכתחילה.

אבל בעצם מה אכפת לי, אתה מוזמן לחפש אנא אלפביתית שלא למדה תורה מימיה...
אולי עדיף לך חילונייה?
אבל בעצם גם היא למדה תנ"ך לבגרות
הדיון פה לא על תורה שבכתב בכלל. אתה סוטה מהדיון.צקון לחש

וכן, פתחתי את הסוגיה הזאת כמה פעמים.

אל תהיה חצוף, ואל תכניס לי מילים לפה, תודה רבה.

אתה ממציא המצאות בשם פוסקים, ומשקר בשמם, ואז משקר בשמי, ואז עוד מעיז לנסות להעליב אותי?

קצת דרך ארץ לא תהרוג אותך!

כתבתי משהו שאיננו דרך ארץ?ארץ השוקולד
תרצה לעשות הצבעה על הניסוח?

אני מוכן להזמין פה את כל יושבי הפורום שיציביעו ויעידו מי פה כותב בדרך ארץ, אתה מוכן?

@*צועד*
@צריך עיון
@ותן טל
@אהבה בתענוגים
@רחפת..
@ענבל
@-ינון-
@danielo

רבותי, אנא בואו והעידו מי כאן כותב בדרך ארץ ומי איבד את דרך הארץ...
אויש, אתה יכול לתת צ'יף ולחכות שיגידו לך באתי לעזרת חברצקון לחש

אבל הזלזול בא מצדך מלכתחילה.

כשהחלטת שכל דבר שאתה אומר הוא אמת, למרות ששיקרת בשם פוסקים, והשתמשת בביטויים כמו "אתה מוזמן לחפש אנא אלפביתית שלא למדה תורה מימיה" שהם נלוזים במקרה הטוב.

וכשהזדקעת "אתה מבזה ת"ח" כשאתה בכלל לא יודע הבנת הנקרא... ועוד מאשים אותי בעבירות שחייבים עליהן נידוי.

בקיצור, תתבייש. ותלמד לצטט מקורות להלכה.

אני לא אוהב להתערב בעניינים ודיבורים אישייםותן טל
במחילה אני אהיה בזה מהאו"ם.

רק אזכיר לך ארץ שאני עדיין מחכה שתענה לי לגבי הרב עובדיה האם אתה מודה שאין שום היתר לכתחילה מדבריו למכנסיים אלא ההיפך הגמור?
כן, אני מודה ביחס לרב עובדיהארץ השוקולד
כך כתבתי לעיל בפירוש שהוא העדיף מכנסיים על חצאית קצרה.
שניכם סתם מתווכחים בלי טעם וריח (לדעתי)לב אוהב

ואני בטוחה שפנים מול פנים זה היה יכול להיגמר יותר מהר ויותר יפה... 

כן,כי הוא מתווכח על דברים שאמרתי מלכתחילה בלי לשים לב שכתבתיצקון לחש

אותם כבר והוא סתם מחפש לריב.

אה כן, וגם כי הוא שיקר בשם החפץ חיים.

מקווה, מעולם לא נתקלתי בדבר כזה בפורוםארץ השוקולד
שמעמידים אותך על טעויות בציטוטים לא נכונים?צקון לחש

אני שמח להיות הראשון... מגניב

עזוב, אקשר למאמר ארוך ולדיון מכובד בנושאארץ השוקולד
המאמר שלך? מחל לי, אבל ממי שלא מצליח להבין מה החפץ חיים כותבצקון לחש

אני לא מצפה להוציא מאמר תורני מדוייק, בטח לא באורך הזה.

ראיתי כבר את הפוסקים מהגמרא עד הסוף, לא עוזרות לי הדעות שלך.
בטח לא עם ביטויים כמו "הרמב"ם כתב בפירוש המשנה שמדובר בלימוד שטויות וחסרי משמעות או משלים".

אני אאלץ לוותר על המאמר דלעיל, ברשותך.

אשריך על ההשתדלות של השקו"ט.

קרא את ההקדמה לאגלי טל, הוא ספר טוב למלאכת הפלפול.

מה זה משנה מי כתב?ענבל
בס"ד

אם יש לו טענות הגיוניות תתמודד איתן.
עוד לא מצאתי שאסור לאדם ללמוד ולחוות דעתו..
בטח שזה משנה. אין חשיבות למאמר הלכתי בלי כללי הלכהצקון לחש

אין לי זמן מיותר

מעולם לא למדתי בדרך הפלפול והפניתי לכל מקור ומקור עם ציטוטארץ השוקולד
קרא ותעדכן בתוצאות.

אבל אשמח אם תקרא את ניסוח החולקים ותראה הבדל
יש שם מקורות לרב סולובייצ'ק? מקורות מלאים, לא ציטוטים שלךצקון לחש

את המאמר לא מאמין שאקרא, לעבוד על דעת הגר"ד סולובייצ'יק אשמח (זה הגר"ד הרב של הרב ליכנטשטיין נכון?).

חבל שלא תקרא, אתה מוזמן לעיין במקורותארץ השוקולד
או שאתה מפחד להיות מושפע מדברי הפרישה והטור?
אתה שוב חוזר על דברים שאמרתי.צקון לחש

אני מדבר אך ורק על גמרא, ולא תורה שבכתב.

אתה מוזמן להרגע כבר, אתה מתחיל באמת להיות מציק.

הטור אסר תנ"ך והתיר גמראארץ השוקולד
והפרישה הביא טעם לדבריו.

אמנם, הבית יוסף כתב שמדובר בטעות סופר, אבל יתכן שלא
אענה לך על השאלה שכתבת שם בסוףצקון לחש

המשנה היא הלכה פסוקה, ולא פוסקים ממנה הלכה (אפילו שיש לה כללים ויש לזה כמה סיבות, למשל "דְּאִי לָאו הָכִי, אֵין לְמֵדִין מִמַּה שֶּׁנֶּאֱמַר הֲלָכָה בַּמִּשְׁנָה. גְּמָרָא. שֶׁהַתַּנָּאִים לֹא דִּקְדְּקוּ אִישׁ בְּדִבְרֵי חֲבֵרוֹ כוּ'. רַשִׁ"י" בעיקר תוי"ט, מסכת נידה פרק א' משנה ג')

השקו"ט של הגמרא, הוא עיקר הבעיה שלה לא כל אחד מוכן (אגב גם לעמי ארצות אסור ללמד טעמי הלכה, מאותה סיבה בדיוק שאסור לנשים, אבל דין עמי ארצות לא ממש שייך היום שאין כמעט אנאלפתים למיניהם וזה לא ואותו הדין).

אתה שואל באמת?אהבה בתענוגים
אותי? במה זכיתי...
כן, שואל באמת בתור קוראת בפורוםארץ השוקולד
אז רק כי שאלת באמתאהבה בתענוגים
ואני באמת לא אומרת את זה בתור אחת שאף פעם לא התפלק לה...

אז לא קראתי את כל הדיון... אפילו לא חלק ממנו.

קראתי רק את שתי התגובות שלפני התגובה שבה תייגת אותי...

"אבל בעצם מה אכפת לי, אתה מוזמן לחפש אנא אלפביתית שלא למדה תורה מימיה...
אולי עדיף לך חילונייה?
אבל בעצם גם היא למדה תנ"ך לבגרות"
זה עלול להתפרש כירידה לפסים אישיים... או בכלל, סתם סטיה מהדיון.
בכ"מ זה לא נשמע ענייני ככ...

למה התכוונת?
הוא התכוון לרדת לפסים אישיים ולהאשים אותי בזה...צקון לחש

זה מה שהוא התכוון

זאת לא התגובה הראשונה ולא השניה שהוא כתב בה בצורה כזאת

ואני לא בדיוק ידוע באיפוק שלי במקרים כאלה, ככה שכרגע אני מרגיש מלאך.
ה' יתן לי כח

הוא העדיף שאישה לא תלמד לכתחילה תורה שבכתבארץ השוקולד
אז הצעתי לו מקום למצוא אישה כזו
שקר גמור, אתה שוב מוציא לעז. אני לא מוחל לך על הוצאת שם רע.צקון לחש

ואני כבר לא צוחק, תתבייש.

בשום מקום בכל השרשור הזה לא כתבתי שום דבר על תורה שבכתב. אתה מתבקש להפסיק לשקר, ואני לא אמחל לך גם עם אלף עדים!

אהבה בתענוגים
אתה ו@ארץ השוקולד

אני לא באמת רוצה להתערב...
אני לא קראתי את הדיון...

אבל לפעמים דברים יוצאים פה מפרופורציות. (באופן כללי... קרה כמעט לכולם, לא רק לכם)

בסה"כ אני בטוחה ששניכם התכוונתם לשם שמיים. אשריכם.

לפעמים בכתיבה, הדברים מובנים קצת אחרת...

בקיצור, חבל שתלכו לישון פגועים ומבואסים.
אחים אנחנו

מישהו מכם יצטרך להפסיק את זה...
תיקנתי את השיבוש שלך בהבנת פשט. לא טענתי שום דבר בשמיצקון לחש

אני עדיין מקפיד עליך על הוצאת שם רע.

"חייב מיתה בידי שמים", להזכירך.

וואו, איחלת לי מוות???ארץ השוקולד
סיימתי את שיחותיי איתך ואשמח אם מישהו יפנה למנהלים
לא איחלתי, ממש לא, ציטטתי הלכה לגבי מוציא שם רע.צקון לחש

חשבתי שאתה בקיא בהלכה:
"ומה אם אלו שלא הוציאו שם רע אלא על עצים ועל אבנים נענשו, ולא עונש מועט אלא עונש מרובה, ולא עונש לשעה אלא עונש לדורות, המוציא שם רע על חברו, כיוצא בו על אחת כמה וכמה" (תוספתא, מסכת ערכין, פרק ב', הלכה ז')

אתה מתבקש להפסיק להתבכיין ולהתחיל לבקש מחילה.

"כל שחברו נענש על ידו אין מכניסין אותו במחיצתו של הקב"ה" (שבת קמט

לא בא לי להשאר מחוץ למחיצת הקב"ה.

איזו ריתחא דאורייתאאוריה,
כמעט הזכרתם לי את הסדרים בישיבה.
היינו הולכים מכות!
חחח האמת שהמון זמן לא הגעתי למצב כזהצקון לחש

לפחות שנה וחצי

תודה שזה הכי כיף אבלאוריה,
בשנים האחרונות זה לימוד יבש כזה עם מבוגרים אינטלקטואלים בבית כנסת
האמת שיש לי חברותא די מבוגר שפעם העירו לנו בבית מדרשצקון לחש

אבל אני כבר לא לומד איתו לצערי...

והאמת שכן, יש בזה משהו משחרר!

@ארץ השוקולד אני מוכן לסלוח לך על הוצאת שם רע בזכות הריתחא

הייתי מגיע למצבים שאני קופץ בבית מדרש בימים עברו בישיבה.

אבל לא כל החברותות (האהובות) התחברו לריתחא שלי... חח

גם אניאוריה,
היה לי חברותא פילוסוף מקנדה.
באמת היינו הולכים מכות
חח פעם פתחנו את הסוגיה של "את והב בסופה" כדי לראות אם ישצקון לחש

מי שסובר שזה לכתחילה הריתחא ברמות האלה.

לדאבוני הרב, לא מצאנו אפילו מפרש אחד שיגיד שזה לכתחילה.

נראה שהרעיון של "את והב בסופה" (בקידושין, שמסיימים כאוהבים) הוא בעיקר דיעבד.

ירד לי המון מהריתחא מאז, מודה שזה מרגיש לי קצת כבוי.

זאת אחת הסוגיות הראשונות שלמדתי בחיי..ענבל
בס"ד

ואחת האהובות עלי .

(סליחה שנדחפתי, הייתי חייבת, באמת אחת הדרשות היפות בעיניי 😅)
כן אבל מאכזב לדעת שזה לא כמו שמבינים את זה בקריאה ראשוניתצקון לחש

ותכל'ס אין לי הבנה באיך אדם יכול להתנהג עם הרב שלו כמו שיצא לי להתנהג עם חברותות...

היה לי ראש ישיבה אחד שהייתי חולק איתו ככה בלימוד לעיתים ממש רחוקות ויום למחרת חזרתי עם לב כבד וביקשתי ממנו סליחה, מסתמא הוא אמר שזה שטויות. אבל זה ישב לי על הלב כל הלילה וזה.

אני חושבת שגם בלימוד יש עניין לא להגזים..ענבל
בס"ד

לפחות לא עם רב.
אבל בזה אני באמת לא בטוחה כי שם זה מוצג דווקא כדבר נפוץ..

ובאמת הופתעתי עכשיו שאמרת שאף אחד לא מפרש ככה לכתחילה.
אני פשוט מניחה ששוב, יש לזה גבול.
אבל למדתי את זה בכיתה יא ככה שהדרשה היא רוב מה שאני זוכרת..
זה פשוט היה חלק מכמה דפים שנורא נהניתי מהלמידה שלהם .
לא אמרתי שאף אחד לא מפרש את זה לכתחילה, אבל עברנו על כלצקון לחש

פרוייקט השו"ת ולא מצאנו לי דעת יחידה לרפואה (שעת הדוחק! פיקוח נפש! מותר דעת יחיד חצי חיוך).

הדוגמא מובאת במקור על אבא/רב והבן/תלמיד, וכתוב שם שנראים כאוייבים, אז נראה לי שזה גם על ההגזמות.

יכול להיות.. יהיה מעניין להוסיף את זה לרשימת הסוגיות ללמידה.ענבל
בס"ד

בשעותיי הפנויות אבדוק את העניין
תצטרכי פרוייקט השו"ת, רוב המפרשים על הדףצקון לחש

והראשונים (אם לא כולם, לא זוכר כבר), לא נוגעים בכלל בשאלת הלכתחילה/דיעבד...

אתה שוכח שאני במדרשה שלומדת גמרא...ענבל
בס"ד

סמוך עלינו שיש פה פרוייקט השו"ת 😅

תודה על האזהרה אבל נראה לי בכל מקרה כדאי להתחיל מלימוד הסוגיה בתוך הגמרא.
צריך גם להבין מאיפה מי שבא אחר כך הסיק את מסקנותיו.
זאת "סוגיה" של שורה וחצי... יותר מימרא כמדומני.צקון לחש

בגלל זה אין לזה יותר מדי הסבר.

ובגלל זה צריך להרחיק לכת.

זאת שאלה מוסרית בעיקרה,

ומאכזב לראות שאין דעות שזה לכתחילה,

אבל זה די מובן,

קצת שינה לי את השקפת העולם לגבי לימוד תורה,

אבל ניחא, אנחנו לא כאן בשביל הכיף, אלא לעשות רצון השם.

גם אם זה דורש ממני להוריד את הווליום באיזה 2340%...

שוב, צריך לבדוק את זה.ענבל
בס"ד

לפי דבריך כל מה שהולך בבתי המדרש הוא ממש דיעבדי..

אבל מעניין ללמוד את זה.
אלמד ואביא מסקנות בע"ה.

לילה טוב!

אה ונכון שזאת מימרא אבל אם אינני טועה בכל זאת יש עליה גם מפרשים רגילים..
לא התכוונתי לדיעבד במובן של אסור, לא במובן ההלכתיצקון לחש

הכוונה היא שלא צריך לשאוף לצעקות.

פשוט אם זה קורה, לא להתרגש.

ודאי שיש עליה מפרשים רגילים, הם לא נוגעים בצד המוסרי של העניין פשוט.

אה זה הגיוני יותר..ענבל
בס"ד

אגב, דיעבד באופן כללי זה לא בדיוק אסור..
זה טיפה יותר סבוך מזה.

סבבה, פשוט שם נוהגים להתחיל
אז אולי יש עניין להפיץ את זה הלאהצקון לחש

או למצוא דעות שיעזרו גם לי לחזור לצעוק קצת.

סתם האמת שיותר נוח לי עם הקצת עדינות הזאת בד"כ.

ולגבי התמונה דלעיל, זה שיא מיוחד בפורום כאילו? אני צריך להיות גאה בעצמי?

חח נחיה ונראה..ענבל
בס"ד

בכל מקרה נראה לי שיש ישיבות שמקיימות את המימרא הזאת בהתלהבות יתרה..

מניחה שהוא מתלהב מזה שהסכמתי איתך.
כי לא ראיתי בתוכן דבריי משהו מלהיב..

@אוריה, הסבר?
נראה לי שהוא התכוון שמרוב תגובות המבנה של הפורום השתבשצקון לחש

ואז אי אפשר לקרוא כבר את ההודעות כי הכל זה "אות בשורה" כזה

זה רק מפלאפון כמדומני, לא?ענבל
ניראלי שהוא פשוט לא רגיל לניצלושיםקוד אבל פתוח
ארוכים כאלה...

אוריה פשוט תסתכל לרוחב, הרבה יותר קריא ככה.
חח או שיתקין דפדפן שמרשה לו להעתיק את הטקסטצקון לחש

ואז לראות אותו במקום אחר.

אבל צריך לבקש מהבחור מחילה על שמנענו ממנו ככה להיות חלק מהדיון היותר שליו הזה

אז אני הבנתי זאת כאיחול...ארץ השוקולד
חס ושלוםצקון לחש

אל תטעה לחשוב שיש לי משהו נגדך,ועכשיו שהזכירו את "והב בסופה"צקון לחש

אני שמח שהגענו (אני לפחות) לקצת ריתחא.

משתדל באהבת ישראל שלמה לאהוב אותך @ארץ השוקולד (לא מתיימר, אבל משתדל).

לכל העניין של ההמצאות בשמי, הריני מוחל וסולח בלב שלם!

אני מקווה שזה יהפך לחיוב, אז אעשה את זה פומבי מול מי שראה

@אוריה, (תודה על הוהב וכו'), @ענבל, @ותן טל

נשמה טהורה, אל תאכזב

מחילה, הבנתי את דבריךארץ השוקולד
בצורה אישית ביותר...

אם הדברים נאמרו בצורה שאינם אישיים, אז הריני מוחל על הדברים שנאמרו.

סליחה על כל התקיפות שלי, ניסיתי לומר שאם אתה מאמין בלכתחילה בלי לימוד אפילו תורה שבכתב, היכן תמצא אישה כזו?
איזה מיתמם אתה..ברגוע

ברור שזה ירידה לפסים אישיים וסטייה מהדיון, הייתה יכול לכתוב אותו דבר

בצורה יותר נחמדה.

(ואני לא אומר עכשיו שהוא כן בסדר)

מוזר לי שהוא באמת ציפה שכולם יגידו לו שהוא חמוד ונחמדצקון לחש

אבל למיטב זכרוני, ויש מצב שהוא מטעני, אני כן בסדר. לא דיברתי מילה ברמה אישית (אלא אם הבינו אותי לא נכון, ככה היה בעניין אחד), עד שהבחור החליט לשקר בשמי למרות שביקשתי ממנו להפסיק.

...ברגוע

לא יודע לא חקרתי לעומק, אבל עדיין, נראה לי שאתה מגיב תקיף מידי.

(ואני באמת לא רוצה להיכנס פה לכל המריבה שלכם)

אני תקיף מאוד בעניין הזה, בוער לי בנפש העיוות של החפץ חייםצקון לחש

ואני מודה, קשה לי מאוד לצאת מזה שהוא ציטט את החפץ חיים הפך הגמור מהדיון שלו.

מקבל, הייתי יכול לכתוב אחרתארץ השוקולד
אבל ביחס לניסוח של "מוות בידי שמיים", הייתי עדין.

אשתדל לזכור להבא שכשם שאינני מבין ניסוח של "ריתחא", כך יש כאלה שאינם מבינים ציניות ובכך שגיתי אתמול...

סליחה @צקון לחש תגובותיי התקיפות היו בציניות ולא ברצינות
הכל נשכחצקון לחש

ואם צריך גם נסלח

אאוץ'!!!!לב אוהב

אני עוקבת אחר הדיון העקוב מדם הזה, אבל זה היה מוגזם!.. לדעתי לא שייך, סליחה! 

ולעצם הדיון: מבינה את שני הצדדים, אבל אתם פשוט רומסים אחד את השני. אי אפשר פשוט לקבל?

דרכיה דרכי נועם, לא כך?

קצת רוך ונעימות, קצת... 

ועזבו את הגמרא המסכנה, לא נלמד גמרא בסדר? לא נלמד! רק עזבו את הדיון הזה! 

(ואני נגד שבנות ילמדו גמרא אבל סתם בשביל הרעיון)

הוא עוד טוען שאני יורד לפסים אישיים.צקון לחש

רח"ל

אבל אנחנו כן נלמד גם אם את לא ענבל
ותהנו עם הנזקים שאמרו המקובלים שזה גורם להם...צקון לחש

כבר היו כאן כמה בנות שאמרו שזה שהן למדו גמרא "הצדיק" להן את לבישת המכנסיים, דבר שברור שאסור. וד"ל.

אני חייב לשאול שאלה רצינית. מה האינטרס שאת חושבת שיש ליצקון לחש

בלהגיד לך לא ללמוד גמרא?

אני כאילו מרוויח מזה שלא יקרו לך דברים רעים? בטח לא אישית, גם אם אידאולגית.

אני מפסיד משהו מזה שאת לומדת גמרא וסובלת מככה וככה שאמרו כנ"ל (לא רוצה לחזור על זה)...? לא נראה לי.

אם לא היה אכפת לי מהתוצאות של זה, וממך כיהודיה, כל הדיון הזה היה נחסך מלכתחילה.

גם אם זה מאכפתיות יש דרך.ענבל
בס"ד

ובלי קשר לזה אתה פשוט לא יכול להחליט שאני כופרת או רפורמית רק כי אני סוברת אחרת ממך.
אני לא רואה איך זה עושה לי נזק וכבר הבהרתי בשרשור שאני לא נוגעת בשתי הבעיות שהזכרת כאן כך שאני כבר דוגמה למישהי שלא עומדת במה שאמרת.
אם על זה אתה מבסס את הטיעון נזק שלך אז יש לי כמה וכמה הפרכות לכך..
בוא לכאן ותראה שיש בנות כאלה ויש בנות כאלה.
ולך למקומות אחרים ותראה אותו דבר.

בכל מקרה אני מסיימת את הדיון.
הוא ירד מהפסים לחלוטין.
איש באמונתו יחיה ושלום על ישראל.
שבוע טוב!
לא אמרתי שאת כופרת או רפורמיתצקון לחש

אמרתי ששורש הדעות שלהם, הוא נטיה אחרי הרגש והפך הפוסקים.

אל תקחי את כל מה שאני אומר אישית. זה כאילו שאני אגיד מוות לרוצחים ותגידי לי אז אמרת לי מוות.

הנזק הוא לא רק חיצוני, וד"ל.

עריכה: צדיק באמונתו יחיה* זה פסוק בחבקוק כמדומני פרק ד'

מה הקשר לרגש?ענבל
בס"ד

ולא, אני לא רוצחת.
אתה דיברת על הזרם שלי ואני חלק ממנו ככה שטכנית כן דיברת גם עלי.

לנזק לא חיצוני אני אדאג בעצמי (אני פשוט אגיד שאני לא בדיוק קבליסטית..).
רק שים לב שאתה הבאת כדוגמה שני "נזקים" חיצוניים.

אני יודעת מה הפסוק, בכוונה השתמשתי במשפט אחר.
לא דיברתי על הזרם שלך, דיברתי על עשבים שוטים שיצאו ממנוצקון לחש

ואכמ"ל, כי אני מדבר על עניין היסטורי, לא נקודתי ולא בהווה.

לא דיברתי על קבלה, דיברתי על גמרא, ונכון שאין לי שום חובה לדאוג לך לנזק כזה או אחר (גם חיצוני), אבל "לצערי" כן אכפת לי ממך, בין אם תאהבי את זה או לא.

הזרם שלי מתיר לימוד גמרא לבנות.ענבל
בס"ד

איכשהו מזה הגעת למזקנה שעוד כמה דורות נהיה רפורמים.

התכוונתי שהנזק שייגרם אם הוא לא חיצוני הוא בטח משהו שקשור לקבלה.
אז סלח לי אם זה לא מאיים עלי במיוחד..
אוי לאכפתיות שכזאת.
תודה רבה על האכפתיות אבל אני חושבת שקצת פספסת את הדרך (גם אני מודה ומתוודה שהיו פה תגובות שהייתי מוותרת עליהן וסליחה על זה, אבל שנינו כנראה צריכים לעשות חושבים על האופן בו אנחנו אומרים את האמת על פי דעתנו).
לא הגעתי מכלום לכלום, דיברתי על מגמה שהייתה כבר בימי בית שניצקון לחש

אני לא חושב שאמרתי משהו לא במקום,

לא הייתה שום טענה אישית כלפי אף אחד (עד שההוא הגזים), רק טענות ענייניות שנאמרו בתקיפות.

זה לא נזק שקשור לקבלה, אבל אם את מזלזלת בקבלה, אז אשרייך, אין לי עוד מה לדבר איתך.

"שההוא"..ענבל
בס"ד

כמדומני שהוא הגיב לצורת תגובותיך.
אבל לא משנה.

אני לא מזלזלת בקבלה פשוט קבלה היא לא בדיוק כוס התה שלי.
אם הנזק הלא חיצוני שאתה מדבר עליו הוא לא נזק מיסטי אז אתה מוזמן להסביר מהו.
את בוחרת לראות מה שנוח לדעות שלך. אבל כל מי שעקב אחרי השרשורצקון לחש

רואה בפשטות שהוא לא יכל להתמודד עם הטענות בצורה עניינית וירד לפסים אישיים ומכוערים.

אני לא יכול ולא מעוניין לפרט מה הנזק הלא "קבלי",

זה שייך לעניינים של קדושה (צניעות, לא חיצונית). זה לא דיון לפורום ולא דיון בין גבר לאישה.

הנזק הלא חיצוני קשור לענייני צניעות??ענבל
בס"ד

שלא יהיו לי בנים צדיקים?
כי בשם האדמור מצאנז כבר איימו עלי בזה כי ישבתי בסוכה, לא התרגשתי במיוחד למרות שאני מאוד מעריכה את האדמור מצאנז.

והוא לא היחיד שלא התמודד עניינית בעיניי...
אבל זה לא חשוב.
לא, מה הקשר. אני מדבר על דברים יותר גרועים.צקון לחש

לא שלהפסיד בני צדיקים זה לא גרוע.

ולא שמעתי על דבר כזה בחיים, אני לא נוטה להאמין לאיומים בשם גדולי ישראל בלי מקור, או לפחות טעם מתקבל על הדעת.

אנשים נוטים להמציא המצאות בשם התורה על ימין ועל שמאל, אין מה לפחד לחינם.

לגבי מה שנראה בעינייך, את צריכה להסתכל יותר ברור. אני לא טענתי שום טענה אישית עד שהוא הגזים והמציא דברים בשם החפץ חיים ואז החליט גם להמציא אותם בשמי.

צודק, אדייק בדבריו:ענבל
בס"ד

הוא אמר שמי שלא תשב בסוכה הוא יברך אותה בבנים צדיקים.
אמרתי לאחיין שלי שהוא תלמידו שזה בסדר, אסתדר גם בלי ברכתו..
נו אז? זה לא איום ולא כלום. ומסקרן מה הבעיה לשבת בסוכה?צקון לחש

אולי הוא מדבר על סוכות גדולות ומעורבות?

עריכה: קשה לי נורא להאמין שהאדמו"ר אמר דבר כזה, נורא.

אפילו שזה "רק" ברכה, זה עדיין נראה הפך מה שאדמו"ר יגיד לפי פנימיות וכו'...

סוכה משפחתית.ענבל
בס"ד

מממ.. אלו הם דבריו. אני כפי שראית, פחות מתרגשת.
הוא לא אמר טעם לעניין?צקון לחש

אחיין שלך ממש תלמיד שלו?

הייתי מאוד שמח לפגוש את האדמו"ר אם זה מציאותי

אמר, אני לא זוכרת.ענבל
בס"ד

זה פשוט הצחיק אותי מדי אז אני זוכרת את מה שהצחיק.

אחיין שלי ממש תלמיד שלו ודי קרוב אליו..
לומד בצאנז בנתניה.
"כי ישבתי בסוכה" מה זה??אוריה,
מרגיש לי כמו הוצאת דברים מהקשרם...צקון לחש

כמו "מנהגים" שהם שיבוש של דעות גדולים.

למשל יש כאלה שלא מעבירים סכין מיד ליד, המקור היחיד לזה שמצאתי הוא באחד מליקוטי הבעש"ט שכתב שאסור "לתת" סכין במתנה לחבר. כלומר נתינה של קניין, והם הבינו שנתינה זה מיד ליד. ככה הבנתי.

לשם ההגינות אציין:ענבל
בס"ד

הדברים הועברו אלי דרך אחייני שהוא תלמידו.

בכל מקרה זה נאמר להבהרת העניין.
אשמח לשמוע מה העניין שם, אם יש כזהצקון לחש

יש כזה, פשוט אותו אני כבר לא זוכרת.ענבל
בס"ד

יכולה לנסות לברר.
אמממלב אוהב

@ארץ השוקולד

@צקון לחש

זה הכל על הגמרא בעצם, אם נלמד אותה או לא?

אני רק מבקשת ממכם, אני רואה שדעת התורה וההלכה כל כך חשובה לכם,

תתפללו עלינו, 

שנלך בדרך האמת ונשיג את האמת

ונחיה בשלום 

ונעשה נחת רוח ליוצרנו 

ונעשה את תפקידנו בעולם

ונגשים את מטרתינו 

בדרך שמתאימה לנו,

בעז"ה

(הלילה עושה אותי פיוטית)

וענבל היקרה- בהצלחה נשיקה (אני בטוחה שיש דעות שמתירות ואני ממש מבינה את הרצון או הצורך ללמוד)

זה גם מחיקת רבנים מזרם מסויםארץ השוקולד
וד"ל
אני מבקש ממך פעם אחרונה, להפסיק לייחס לי עבירות שעונשן נידויצקון לחש

אתה באמת מקרב אותי להקפדה

לא לקרוא לרב בני לאו הרב זה מחיקת רבנים.ענבל
בס"ד

ושוב, להגיד שאין רבנים שמתירים או לרמוז שאין רבנים *רציניים* שמתירים, זה למחוק.
כל הרבנים מהזרם שלי מתירים.
(אני חייבת להבין מה זה משנה מאיזה רב הם קיבלו את זה. הם בדקו והסכימו שזה הגיוני.
מלבד זאת אני לא בטוחה על כמה רבנים בדורו הגרי"ד חלק. ובכל מקרה גם הוא מבסס את דבריו ומביא מקורות.
אז כן, זה למחוק רבנים.)
לא אמרתי שאין רבנים "רציניים" שמתירים, אמרתי שדעת יחיד לאצקון לחש

לא נחשבת להלכה. עוד פעם נחזור על זה?

בטח שזה משנה מאיזה רב קיבלו את זה, כי אלף רבנים שבאים מאותה הדעה הם רב אחד, ולא נחשבים כרבים בכלל ההלכתי של "יחיד ורבים הלכה כרבים" !!!!!!!!

התעייפתי מלכתוב את זה שוב ושוב ושוב!!

אני לא טענתי שהגר"ד חלק, זה הבחור השני שטען ככה.

תהני...צקון לחש

http://havruta.org.il/archives/5501

הוא מזלזל ברבנים בפניהם, והוא אמור לדעת הלכות כבוד ת"ח...

אני רק משתמש בשם שלו כמו שרבנים אחרים השתמשו לפני.

ואם למישהו זה מפריע, אז נניח ש"גדול מרבן - שמו". תהנו.

זה על כל מיני דברים..ענבל
בס"ד

בכל מקרה אי אפשד בזה לשלול דיון
בקשתך לטונים אחרים התקבלה ואת צודקת. ירדנו מהפסים, מחילה.
באופן כללי להתדיין זה לא דבר רע.

ותודה
אני אגיד לך, זה פשוטלב אוהב

שיש כמה נושאים שמאוד גורמים ללהט מעצם היותם, 

ומהנושאים האלה צריך מאוד להזהר לשמור על המטרה של הדיון ולא לאבד את זה 

נושאים כאלה הם כמו: דת"ל וחרדי ובין הרבנים בינהם, תורה כל היום נגד לעבוד וללמוד, יום העצמאות וקריאת הלל עם ברכה או בלי, ועוד...

כל הדיונים האלה, מנסיון, לא פועלים שום יראת שמיים ולא גורמים לשינוי אצל הצדדים בד"כ. 

אני בגישה של לפתוח נושאים שגורמים לאהבה וחיבור ולא הפוך, ולדון עד המקום שיש בו תועלת. ולעזוב/להרפות בזמן הנכון.

הלהט לא נובע מאיזה רדיפה אידאולוגית. לא באמת אצטער שאכפת ליצקון לחש

מהתורה ומעם ישראל.

אבל יש גבול. כשמצטטים פוסקים הפך בדיוק ממה שהם אמרו, כאן כבר זה עובר אותו. איך אפשר להתאפק פגיעה כזאת בתורה?

אפשר לקבל את זה שיש עוד דעות בעולם.ענבל
בס"ד

כן, גם בתוך עולם ההלכה.
כדי לקבל דעות, צריך לדעת לפסוק הלכהצקון לחש

וכבר דנו בזה... אפשר לחזור למעלה, לא צריך לחזור על הדברים.

אנשים קוראים מאמרים תורניים ועושים מהם הלכות. כבר כתבתי את זה וציינתי את הדוגמא מהלבוש. אנשים יתביישו ממנו בבית דין של מעלה שניסו להקל בשמו בדבר כזה חמור.

הרב גורן התיר שם, אבל בטח גם הוא לא נספרארץ השוקולד
אין במאמר שלך שום ציטוט בשם הרב גורן, לא לפי החיפוש לפחותצקון לחש

כמדומני שהוא התכוון לדבריך על הלבושענבל
אנשים עשו חתונות מעורבות הרבה לפני הרב גורן וזה בוודאי עודצקון לחש

לימוד זכות. אשריהם של גדולי ישראל שעושים הכל להציל את ישראל.

מי שמחפש עדויות היסטוריות יראה שבזמן הלבוש, שחי לפני מאות שנים, היו באשכנז כאלה שרקדו מעורב, והוא יצא נגד זה אבל לימד עליהם זכות.

זה לא חידוש של הרב גורן.

ביחס לישיבה מעורבתארץ השוקולד
אין לי איך לראות את דבריו, זה עולה כסף באינטרנטצקון לחש
מצאתי בעצם... זה פחות או יותר כמו שהנחתיצקון לחש

לכן אפשר למעשה [...] להושיב בשמחה של מצוה גברים ונשים ללא הפרדה של מחיצה ביניהן, אע"פ שרואין זה את זו ולהיפך [...] להושיב בשמחה באולם אחד, על כסאות נפרדים, משפחות-משפחות, גברים ונשים וילדיהם ללא הפרדה. אבל חסידים ואנשי מעשה, הנוהגים לא להושיב גברים ונשים בשמחות באולם אחד, או שנוהגים לעשות מחיצה ארעית המפרידה בין גברים לנשים, כדי שלא יסתכלו אלו על אלו, אין זה אלא מידת חסידות, ולא נהגו כן בדורות הראשונים, לא בקראקא בדורו של הב"ח ולא בדורו של הגאון מוה"ר מרדכי יפה בעל הלבושים.

מעניינת העובדה שהרב גורן מעניק משקל רב, משמעותי ואף מכריע לנוהגם המעשי של ישראל ושל גדולי ישראל במהלך הדורות, כמעט אף יותר מאמירת המקורות עצמם.[22] משתמע, שלו הדיון היה נשען רק על מקורות, אזי הרב גורן היה מצדד בהפרדה. אולם מאחר ש"אין בידינו לדחות מנהגם של ראשונים", לכן גם אם "אין בידינו לרדת לסוף דעתם של הפוסקים הללו" ברי שהנהגתם ראויה. למעשה, הרב גורן רואה בהפרדה עם מחיצה הידור של חסידים ואנשי מעשה, מידת חסידות, כזו שלא נהגה "בדורות הראשונים". לעומת זאת, ישיבה מעורבת ללא מחיצה, "גברים ונשים ללא הפרדה של מחיצה ביניהן [...] משפחות-משפחות, גברים ונשים וילדיהם ללא הפרדה", מותרת בשופי.

המקור פה

http://www.orot.ac.il/publications/oreshet/Pages/oreshet5-7.aspx#_ftnref21

מאמר ממש יפה

גם דעת הרב פיינשטיין וכל המתירים זה לא על ישיבה איש ואישה אחד ליד השני (כשהם לא בעל ואישה מסתמא), זה רק על האם צריך מחיצה, וגם אם זה היה שייך רק באשכנז לפי הרב גורן, שזה מנהג מקומם, זה עדיין לא ישיבה מעורבת.

ועדיין זה דיון צדדי לגמרי להכל.

לא אמרתי כלום על ישיבה מעורבת, רק על הוצאת הדברים של ה"לבוש" מהקשרם, שהוא במפורש אמר שזה לא בסדר, רק לימד זכות כי הם "רגילים".

צריך לדעת לקרוא הלכה, לא לפסוק אותה.ענבל
בס"ד

אם היה צריך לדעת לפסוק אותה אז לא היה טעם לשום דיון כמעט מחוץ לכותלי בית המדרש וגם שם רק למתי מעט.
נכון והדעה של הרב ליכטנשטיין למשל היא מאמר ולא פסק הלכהצקון לחש

לא נחשבת להלכה. עוד פעם נחזור על זה?

בטח שזה משנה מאיזה רב קיבלו את זה, כי אלף רבנים שבאים מאותה הדעה הם רב אחד, ולא נחשבים כרבים בכלל ההלכתי של "

לא מסכימה איתך ענבל
בס"ד

לדון בעיניי אפשר על הכל.
מסכימה שפה בשלב מסוים זה הדרדר אבל באופן עקרוני זה לא רע בעיניי.
אל תשכחי שיש עוד שקוראים אותנו ומניסיון זה מעורר אנשים למחשבה.
אני משתדל להתפלל על זה, אבל ראיתי את הנזק בעיניים ונהייתה ליצקון לחש

טראומה רצינית, בלי להרחיב.

וזה לא דעות שמתירות, זה דעה שמתירה, ואי אפשר לסמוך על דבר כזה!!#!

למה אנשים מוכנים לסכן את עולם הבא שלהם בכזאת קלות, כשלקפוץ מראש של גג הם לא?

לא מבין את זה...

ולא מחקתי אף זרם של אף רבנים, גדלתי בעולם הדתי לאומי, והרבנים שגדלתי עליהם כולם מהזרם הנ"ל. אולי נוטה לחרד"ל, אבל יש לי כבוד לכולם, אני מוחה בתוקף על הייחוס של עבירות שעונשן נידוי לי. תודה!

להרפות זה שם המילהלב אוהב

אוקי יש לך קנאת ה' חיובית 

אבל שים לב תועלת מול נזק ומי עומד מולך.

ולא חושבת שיש עניין לדאוג לעולם הבא של השני באופן שאתה מנסה...

^^^^ (למרות שאני לא רואה בזה דבר חיובי, אבל..)ענבל
פ"ש של הבר מצווה שלי הייתה פנחס. אני זורם עם זה צקון לחש

הרב בני לאו לדוגמא?ארץ השוקולד
חחח מה בדיוק הבאת בשמו?צקון לחש

ואיפה בדיוק התייחסתי לדבריו?

תניח את הדברים בצידם.

הוא ביזה את הרב פרומן ואגב את הרב שמואל אליהו בפניהם באיזה גמור דיון נגד התורה, מצולם ומתועד.

שני מאמרים אינטרנטיים של רבנים שהבינו כמותי בדעת החפץ חייםארץ השוקולד
הרב צבי רייזמן:http://olamot.net/shiur/%D7%AA%D7%9C%D7%9E%D7%95%D7%93-%D7%AA%D7%95%D7%A8%D7%94-%D7%9C%D7%A0%D7%A9%D7%99%D7%9D

הרב חיים נבון:http://olamot.net/shiur/%D7%AA%D7%9C%D7%9E%D7%95%D7%93-%D7%AA%D7%95%D7%A8%D7%94-%D7%9C%D7%A0%D7%A9%D7%99%D7%9D
שני דבריםהרקולס
קודם כל מובן שכל אחד היה רוצה שהשני יהיה יותר תורני ממנו כדי שידחוף אותו לזה שיתעלה וכו׳ ואין שום בעיה.. דבר שני זה יכול לנבוע מהרצון של הבחורה שהבחור יהיה המוביל בקשר והצד התורני התנהל יותר ממנו.. וגם כאן אין שום בעיה.. מתי כן יכולה להיות בעיה? כשההבדלים הרוחניים ביניהם גדולים ולא מתאימים, אם זה קצת אז סבבה
לא כל אחדצקון לחש

אני מעדיף להוביל

מסכים.הרקולסאחרונה
בגלל הסיבה השניה שאמרתי
ראיתי עכשיו זוג בדייטהפי

הבחורה כמעט מתעלפת מקור

והבחור מדבר על מטבע ביטקון או משו כזה..

הבנת מה אני אומר?

אחי , היא בעולמות עליונים

ביטקוייןמשה

זה באמת מקום לרחף בו.

כמה קשה לומר קר לי?בחור עצוב
בנות תמיד צודקות ובנים תמיד טיפשים וחסרי תשומת לבצדיק יסוד עלום
יותר קשה מלאכול סרטים אחר כך שהוא לא שם לב אלייךיוני.ו.

מה שבטוח.

ושאף אחד לא שם לב אלייך, ולכן את חותכת מעוד אחד ועוד אחד למרות שהייתם יכולים להיות מאוד מתאימים.

תאמיני לי תלמדי הרבה יותר על הבחור אם תחליטי להגיד שקר לך ולבחון את התגובה שלו, מאשר להחליט לבחון אם הוא שם לב שקר לך בכלל מלחתכילה.

בכלל הגישה הזאת היא פוטינציאל להיות כדור שלג מתגלגל לחיי זוגיות מתסכלים.

הוא נדרש לעבוד על עצמו לשים לב יותר לדברים שמפריעים לה בדיוק באותה מידה שהיא נדרשת לעבוד על עצמה להרחיב את תחומי הביטוי וההבעה שלה מולו.

ברור שהיא צריכה להגידהפי
לא ציפיתי שידע לבד
הצעתי לכמה בחורות את המעיל שליבחור עצוב
כולן סירבו. אולי הגיע הזמן לכבס אותו. 
נראה לי שזה בסיסי להיות רגיש למזג האווירadvfbאחרונה
כדאי שיהיה תשומת לב מצידוארץ השוקולד

אבל אם היא לא יודעת לומר שקר לה זה גם בעיה.

ולגבי עצם המקרה, אולי גם לה היה מעניין ממש שהיא לא שמה לב לקור.

אולי זה דייט בין הראשוניםמישהי נשואה

והיא עדיין התפדחה להגיד

אני מקווה שבהמשך היא תגיד שקר לה

יש לי בכלל סיכוי?מה כבר ביקשתי

אני יודע שהשאלה בכותרת קצת חריפה מדי אז אסביר...

לא יודע אם זה שייך לפה או לאר"מ אז כותב בשניהם.

עברו כמעט חודשיים מאז שהיא חתכה אותי. (לא יצאתי מאז מסיבה טכנית שקצת מנעה ממני להיפגש, ואני מרגיש שאולי זה קצת הזיק לי שאותה גברת ישבה לי במוח כל הזמן הזה ומצד שני גם עלו לי הרבה תובנות לגביה שלא חשבתי עליהם קודם אז אולי כן היתה מזה גם תועלת...לא משנה, זה לא העיקר. וגם סרו המניעות אז בעז"ה ממשיך.).

הנקודה היא שאני מרגיש שאני אולי קצת רגיש מדי. בכללי בחיים. ובדייטים זה מתפרץ במאתיים אחוז. כבר כתבתי על זה פה פעם אבל אז זה היה בהקשר של פרידות. עכשיו אני מתכוון בהקשר של אישיות.

זה היה הקשר הארוך יחסית הראשון שלי. יצאתי עם כמה בחורות לפניה ועם אף אחת לא התקדמתי באמת וגם תכלס לא היה כל כך שייך. כבר שראיתי את הפרטים שלה בהצעה הרגשתי שזה משהו אחר. וזה באמת היה. הבעיה הגדולה היא שלא הצלחתי באמת לקדם את הקשר. בכל רעיון שעלה לי חששתי שזה ילחיץ אותה, שהיא לא תגיב לזה טוב וכאלה. מפה לשם היא הרגישה שאני לא מוביל מספיק ועל זה (לפחות ככה אמרה) חתכה. היתה לנו שיחה ארוכה מאוד לפני שהיא קיבלה את ההחלטה, והמסר העיקרי שקיבלתי שם הוא "אתה באמת אדם טוב. באמת. לא פגשתי הרבה בחורים כאלה וגם אומרים שזה די נדיר אצל גברים. באמת התנהלת מדהים במהלך כל הקשר. הרגשתי שיש מי שרואה אותי ואכפת לו ממני. גם עוד לא פגשתי מישהו שמבין אותי ככה. יש לך לב כל כך טוב, וזאת אחת ה-תכונות החשובות לי. לכן ממש קשה לי לוותר על זה. באמת רציתי שזה יצליח. אתה מה שאני מחפשת. אבל אני מרגישה שזה לא מה שאני צריכה בחיים. אני צריכה מישהו חזק, יציב, שאני אוכל לסמוך עליו. ומבחינת הרגישות אני מרגישה שאנחנו קצת דומים מדי. וזה לא מה שאני צריכה לפחות בשלב הזה של החיים...".

מה שאני שמעתי זה "היית יכול ממש להצליח בתור בחורה. אתה לא גברי, אתה לא מסוגל לספק לאישה את מה שהיא צריכה בחיים, אתה רגיש מדי, מי שאמור לבכות בבית זה לא אתה זו אני, אין לך ביטחון עצמי, אתה לא החלטי, ובקיצור- בתור חברות היינו יכולות להסתדר יופי, אבל בתור בעל? תשכח מזה."

וכאן אני שואל כבר חודשיים ולא מצליח לקבל תשובה- למה אני אמור לצפות? מאז שאני זוכר את עצמי זה מי שאני. רגיש, מתחשב, אכפתי, דואג, שמח בלשמח מישהו אחר, מתכלב בשביל שמי שאני אוהב יהיה בנוח, וכו. אני לא מחפש מישהי גברית ושנחליף תפקידים. יש בי את הרצון הגברי הבסיסי הזה של לספק משענת, להוביל, להיות הקול השפוי. אבל בפועל זה לא מתבטא. בפועל היא נפגשת מיד עם הלב הטוב שלי, זה משמח אותה שיש גברים כאלה בעולם, ובזה מסתכמת התועלת שלה מהקשר. ואני? אני רק מאבד עוד את מעט הביטחון העצמי שנשאר לי. מי תוכל לראות אותי מעבר? ומי תוכל לאהוב את התכונות האלה באמת? יש מישהי שתשמח בזה שאני לפעמים לוקח דברים ללב והם משפיעים עלי? שאני חווה את העולם בצורה יותר עמוקה? שהלב שלי לא מסוגל לשמוע מישהו ובמיוחד מישהי שמחמיא לי בלי שיעלו לי דמעות?

זה קצת מייאש כל העסק הזה ובמיוחד הכנות שבה היא אמרה שאני אשכרה מה שהיא מחפשת ולמרות זאת החליטה לסיים את זה...

יש לך עבודה רגשית לעשותמשה

גם על זה שאתה 'מחזיק' אותה, וגם על החרדה שהייתה לך בתוך הקשר.

אחרי שתעשה אותה

אתה תראה פלאים. מבטיח.

מה זאת אומרת "מחזיק"?מה כבר ביקשתי

ואיך עושים עבודה רגשית? 

תתחיל בלכתוב בפנקס רשימותמשה

אחר כך יש לי עוד כמה כיוונים. אבל אני לא מכיר אותך מספיק בשביל לענות לעומק. בגדול זה אומר יותר ביטחון עצמי ויותר תשובות של פורום רגישים (גם שם קיבלת ממני תשובה אבל קצת אחרת).

זה כואב, אך תזהר לתלות את הערך העצמי שלךadvfb

במישהי כזאת או אחרת.

היא לא אהבה את זה, מי אמר שהיא מייצגת את כל הבנות?

כולם מיואשים ושבורים, אך זאת אשליה.. אל תחשוב שזה אישי שלך

בודאי שיש לכאב שלך מקום.

זה לא נעים וחשוב להרגיש את הכאב של הציפייה שהתנפצה.

זה חתיחת משבר, בחורה שאומרת לא, שמסבירה למה לא.

אני אישית לא ממליץ לך לקחת איתך את הפרשנות שלה. 

מה ששלה שלה. מה ששלך שלך.

מקדיש לך את שורות השיר -

"זה ניראה לך אבוד
ושאין לך סיכוי
שאותה אהבה
תבוא לך בשינוי

וביטוי שימו לב
מה אפשר להגיד
ומי יודע מה צופן העתיד
מי?"

בסוף אתה לא צריך את על הבנותתפוחית 1

אלא רק אחת

והאחת שלך תתחבר לאופי שלך..

ברור שזה מאכזב ממש. אבל אל תסיק מזה מסקנות מייאשות עליך 

ואוו אחי, משתתף בצערךדרייב

לצערינו העולם הזה עדיין לא טהור.. ואנשים טובים כמוך פעמים רבות נופלים בין הכיסאות ולא זוכים להערכה הראויה. אהבה אכפתיות ורגישות אלו תכונות טובות שלא נמצאות אצל כל אחד!

אך במציאות הזו, נשים מעדיפות ונמשכות דווקא לגבר חזק ומוביל יותר מאשר גבר אכפתי שרוצה בטובתן.. יש לזה סיבות פסיכולוגיות שמקורן מהגו'נגל והטבע החייתי.

מהסיבה הזאת ישנם נשים שמתאהבות דווקא בגברים רעילים ואפילו פושעים, שלא סופרים אותן ויחליפו אותם כמו גרביים...

לא משנה כמה התקדמנו ומעמד האישה כיום מכובד מאי פעם, נשים עדיין מחפשות ביטחון מגבר.

וגם אתה כאדם טוב ואימפתי, יכול לנסות להשתפר בתחום הזה. מתוך הבנה שזו הטובה הגדולה שאתה יכול לתת  לאישתך העתידית בעז''ה שתאהב ותעריך אותך!

לכן בתחילת קשר מומלץ לבוא, על אף כל החששות, והרצון הטוב לשיחה חופשית ורגישה, דווקא להיות יותר מאופק ויציב. לא לשדר נלהבות או התעניינות גבוהה מדי. לאחר שהאישה תראה את יכולותיך, לנהל קשר ושיחה, היא גם תרצה לראות את הצדדים הפנימיים שלך יחד עם החששות והקשיים.

מצרף סרטון שלמדתי ממנו הרבה, ובכללי ירון ויסברג הוא אלוף בתחום. ממליץ לכולם בחום!😉

אהלן אחשפלות רוחאחרונה

קודם כל רק רוצה לשתף שגם אני בחור רגיש, כלפי חוץ זה לא נראה ככה בכלל בכלל בכלל, אבל בפנים אני ובעיקר הקרובים אליי יודעים את זה, כשהייתי קטן הרגשתי את התחושות האלו של "אני לא מספיק גבר" היום אני יודע שזאת אחת התכונות החזקות שלי, אני יודע לזהות אנשים וסיטואציות, ממש להבין מה הם מרגישים ולמה וגם מה להגיד או לא להגיד. וגם בפגישות וקשרים זה משהו שלא רק עוזר לי, אלא ממש מוביל אותי בקשר, אתה יותר מכיל יותר יודע איך לגשת מה לדבר ואם בכלל צריך לדבר או פשוט לשתוק ולהקשיב, וזאת תכונה שלהרבה מאוד גברים פשוט אין, שמעתי כמה פעמים מנשים שיש לי אינטילגנציה רגשית מאוד גבוהה ושהן אהבו את זה מאוד, אני מאמין שאני ואתה דומים בזה.

עוד עניין, ככה השם ברא אותך, והוא לא עושה טעויות, שמעתי מרב מאוד חשוב, שמה זה "חנוך לנער על פי דרכו" ? מה הכוונה?

אז הוא פירש בצורה כל כך פשוטה ומדהימה, נניח פלוני קיבל ילד עם תכונות של אסרטיביות מנהיגות וכו שבילדות אצלו באות לידי ביטוי בחוסר שקט הוא כל הזמן קופץ רק משתולל כי יש בו תכונה שהשם טבע בו להנהיג ולהוביל והוא כרגע ילד, אין לו מושג מה לעשות עם הצורך הפנימי הזה אז הוא מתפרץ החוצה בצורה כזאת, ואם אנחנו בתור הורים נבוא ונרגיל אותו לשבת ולשתוק ולא לקפוץ ותפסיק לזוז כל שניה ושב בשקט וכו וכו, נעלה לשמים אחרי 120 והשם ידון אותנו על זה, "מה עשיתם לבן שלי? נתתי לו תכונות מנהיגות כי התיקון שלו בגלגול הזה היה להוביל אנשים, להוביל מיזמים, להוביל פרויקטים, להוביל דברים, להזיז אנשים לא משנה מה, היה לו ייעוד מסוים שהחינוך הקלוקל שלכם הרס את התכונות שהיו צריכות להביא אותו לייעוד שלו".

וכן לגבי ילד רגיש, הורים שינסו לעשות ממנו גבר גבר, ואסרטיבי וכו, זה לא שייך, הילד הזה יש לו ייעוד ספציפי שבגללו הוא נולד עם תכונה חזקה של רגישות, הוא צריך לטפל באנשים, לעזור לאנשים על ידי זה שהוא מרגיש אותם ומבין אותם ואתם בתור הורים הרסתם אותו וכל הנשמות שהיו צריכות בגלגול הזה להיעזר בו ולעבור דרכו לא קיבלו את העזרה שלהם רק כי חשבתם שאתם יודעים יותר טוב מבורא עולם וניסיתם לשנות את התכונות אופי של הילד.

ובנימה אופטימית זו דוד, היא הפסידה קצת הרבה. וכנראה שבאמת זה לא נכון לה, אבל זה לא אומר שאין מישהי בחוץ שזה הכי נכון לה בעולם וצמאה לזה, ואל תתייאש מזה שהיא אמרה שאתה מה שהיא מחפשת אבל החליטה לסיים בכל זאת, אחדש לך, אתה לא מה שהיא מחפשת. והיא לא מה שאתה מחפש.

תחייך אח שלי השם איתך (:

איך עוברים את הפגישה השנייה?אביעד מילוא

יצאתי עם בחורות מקסימות אבל אף פעם לא עברנו את הפגישה השנייה (נחתך תמיד על רקע שהן לא היו בשלות לשידוכים ונכנסו לזה מתוך לחץ חברתי)

💁🏻‍♂️אבטיח ברזילאי

ענית תשובה מאוד מרגיעה בסיפא, פשוט תצא עם בנות שלא נדחקו לפני בשלות לדייטים.

אם זה גורף אז או שמאגר ההצעות שלך מזעזע או שיש סיבה אחקת וזה היה רק התירוץ. זה לא נורמטיבי סטטיסטית שעם כל הבנות לא עוברים מאותה הסיבה את הדייט השני.

נוטה לחשוב שזו לא רק "חוסר בשלות" מצידן, ושאם תהיה איתך אווירה נעימה וכיפית הן ימשיכו

זה לא שאין איתי אווירה נעימהאביעד מילוא

אני לומד מטעויות ומשתפר ומבין איך לעשות דברים פעם אחת התעלמנו מהטריגרים ובפעם אחרת זה צץ משום מקום

מחזק אותךאבטיח ברזילאי

קשה הזיווג כקריעת ים סוף

ההשתדלות היא לא רק לוגיסטית אלא גם להשתפר בתדר, ללמוד מטעויות וצעירויות, לקרוא את הבחורה, לרצות להיות נעים...

בהצלחה

יוצאים עם בחורות בשלות יותר…מבולבלת מאדדדד
אולי כדאי גם לחפש בחורות גדולות יותר
^^^ארץ השוקולד

ואם ההצעות ברובם הגיעו מאותו מקום/שדכן/שדכנית כדאי לשתף אותם ולהבין מהם איך להתמודד עם זה.

בהצלחה

כפי שכבר אמרובחור עצוב

לצאת עם בשלות יותר.

כדאי רק לוודא עם עצמך \שיחה עם חבר שבאמת זו הסיבה וזו לא גרסה מנומסת שלהן ל"זה לא אתה, זו אני". 

משקיעים יותרהפיאחרונה
ומנגד משדרים נחת נעימות
קניתי לה מתנה קטנה, מה לכתוב בפתק?אני הנני כאינני
הכוונה, מה סגנון הדברים? מחמאה? עקיצה קלה? משהו מאוד כללי? משהו רומז? מפורש? חמשיר?
..שפלות רוח

לא יודע אם הייתי כותב פתק, הייתי פשוט אומר לה פנים מול פנים שחשבתי עליה ורציתי לשמח אותה או משהו בסגנון כי תכלס בשביל זה קנית לא?

ואם בכל זאת מרגיש שחייב פתק, אז וכו.

משו משמחניצן*

אין כמו מילים על נייר כתוב

תתן לעט להוביל 

...advfb

בדרך כלל אנשים אוהבים את זה שאוהבים אותם ואכפת לאנשים מהם, אז כדאי משהו שמראה שאכפת לך ממנה ואתה חושב עליה

מחמאה זה ממש טוב, זה יכול להיות מתובל בעקיצה, לא מממשנה מה.. גם אם אתה רוצה לכתוב משהו כללי ממליץ בחום שיהיה איפשהו ביטוי יותר ספיצפי ומכוון למסר שאתה רוצה להעביר

איזה, בהצלחה רבה

אולי משהו בסגנון כזה?נקדימון
"חשבתי עלייך כשראיתי את זה"
תלוי בשלב לדעתיארץ השוקולד

ושישדר מי שאתה, אל תנסה לשדר מישהו שאתה לא.

אתה מדהים בכל מקרה

בהצלחה!מבולבלת מאדדדד

לדעתי אם זה שלב יחסית מתחיל, אתה יכול אפילו לכתוב לה "רציתי לשמח אותך"

אם זה שלב מתקדם יותר אז אתה יכול לכתוב גם משהו יותר ארוך…

ברור לכתובהפי
לא יודעת מה שעולה לך שאתה חושב עליה
מהלבברוקוליאחרונה

ואתה מרגש אותי 

לבנותמישהי 1
אני מנסה לשדך כמה שרק אני יכולה ואם יש לי עצה בשבילכן היא שהתמונה שאתן מעבירות תהיה הכי וואו שיש
בסדר גם אתה רשמת שטויותהפי

קשה להתייחס לזה ברצינות

לגבר מותר לאישה אסור ..

נו באמת

משפחה פחות דתייה בדייטים.יובללל

חבר'ה אני צריך ייעוץ.

אני די חדש בעולם הדייטים. לא מזמן הציעו לי מישהי שאני מכיר מלפני כמה שנים כשעבדנו ביחד לתקופה מסוימת. אני יודע שהיא בעלת אישיות מיוחדת ובעלת מידות, ולפי מה שהבנתי מחברה שלה היא גם התקדמה יותר מבחינה תורנית (צניעות כמובן וכו).

אבל בסוף, למרות שהיא כן נשמעה לי כיוון טוב, החלטתי לא ללכת על זה בגלל המשפחה שהיא באה ממנה. היא באה ממשפחה חוזרת בתשובה, אבל לא כל כך חזקים בדת, כמה אחיות חילוניות וכו. וזה דבר שהפחיד אותי להיכנס אליו. אני רוצה שאישתי תהיה אישה מאוד תורנית (ואני גם משתדל להיות כזה), וזה לא כל כך היה נראה לי הכיוון.

אני מאוד חושש שאולי איבדתי פה משהו טוב, אבל מה לעשות? הרגיש לי שזה מורכב לי מדי!!

מה דעתכם? כמה משקל לתת לדבר כזה?

יש מצב שאיבדת. אבללגיטימי?

א. מתחנתים גם עם המשפחה. בין אם אנחנו רוצים, ובין אם לא - כולנו באים ממשפחה ומרקע מסוים. ברוב המקרים, זה גם אומר שתהיה אינטראקציה בין המשפחה שתקים למשפחת המוצא, ברמה ובתדירות כזאת או אחרת.

האם זה אומר שהיא עצמה לא תורנית? איפה רבקה גדלה? רחל ולאה? וכו' וכו'

ב. מורכבות אפשר למצוא בכל מקום. אף אחד לא מבטיח לנו חיים קלים.

ג. יכול להיות שיכלת לבנות איתה בית תורני נהדר - אבל זה ממש לא אומר שלא תוכל לבנות משהו דומה עם מישהי אחרת. ב"ה יש בנות תורניות רבות, ותוכל עם לא מעט מהם לבנות משהו טוב, ואפילו יותר מזה. הכל פוטנציאלי כל עוד זה לא נעשה...

א. מאוד מסתייג מהביטוי הזהadvfb

מה זה אומר מתחתנים עם המשפחה? 

בנאדם לא מנהל זוגיות עם המשפחה.

כן מנהל מערכת יחסים מסיומת שצריך לתת עליה את הדעת, אך היא בשום מקרה לא חתונה.

גם אין יותר מדי כלים להעריך את מידת המורכבות ביחס למשפחת המוצא.

לפעמים יכול להיות פערים מאוד גדולים אבל שמסתדרים מעולה, לפעמים להיפך.

תמיד כיף שדברים משותפים, זה פשוט.

לא זוגיות, אבל בהחלט שזה מרכיב חשוב בולגיטימי?

בתור מישהו חדש בעולם הדייטים, הוא אולי מדמיין לעצמו שיפגוש בקרוב את הנסיכה שלו, והם יחיו באושר ובעושר עד עצם היום הזה.

כלומר,

אני חוששת שיש כאן דברים שהוא לא לוקח בחשבון:

לאיזה סוג של קשר אני מצפה עם חמי וחמותי? עם הגיסים והגיסות?

האם נוסעים אליהם לשבתות וחגים? איך זה נראה?

האם יהיו מפגשים משפחתיים? מה התוכן שלהם?

האם הדודים וסבא וסבתא שותפים פעילים בגידול הילדים? (בייביסיטר וכו')?

האם הנ"ל הם גם משענת כלכלית?

כמובן שאפשר להמשיך לדבר על מערכות יחסים לא בריאות - כמו התערבות בזוגיות וכו'. אנחנו לא חיים במציאות סטרילית, ואני בטוחה שאם תלך לפורומים המקבילים תמצא שרשורים על בעיות בתוך המשפחה.

בעיני יש מחירים לשני הכיוונים - בין אם נמצאים בקשר (וצריך להגדיר משהו), ובין אם נמצאים בניתוק (מה המסר שזה מעביר לילדים?)

מסכימה איתך שאין דרך להעריך את המורכבות, ובטח כשאין לנו מושג מה צופן העתיד.

אבל זה טעות בעיני לחיות בתודעה שאנחנו נחיה בבועה שזה רק שנינו והילדים שיבואו...

באמת לא טוב להכנס לפנטזיות וחלומות ורודיםadvfb

זה נכון מאוד, לאו דווקא בהקשר הזה. כמובן שבכל דבר שקשור לזוגיות.

זה מעגל יחסית חיצוני.. אבל כמובן חשוב לתת עליו את הדעת.

לא מבין למה ענית בהקשר הזה, הרי השואל אמר שהוא דווקא דחה הצעה על רקע משפחתי. משמע, הוא מבין שזה נושא רגיש שיכול להיות משמעותי.

נראה לי שיותר מועיל להגיד מה כן ולא מה לא בהקשר הזה.

לכן השאלות הללו שהבאת הן נועדו רק כדי להבין שזה יכול מורכב.

כמו שאת בעצמך אמרת, קשה מאוד לענות על השאלות האלה, אם בכלל אפשרי לענות עליהם..

לכן, נראה לי שיש צורך בשאלות בירור ביחס למקום החשיבות של השואל ביחד לנושא.

שאלות שיעוררו להבין מה היחס שלו לזה וה המקום אותו הוא צריך לתת לנושא.

מה זה משנה מאיזה משפחה היא באה?תוהה לעצמי
בעלי ממשפחה דתית לייט מאוד, והוא יותר דוס ממני. אנשים גדלים ועושים בחירות משל עצמם בחיים
סליחהיובללל
סליחה שאני שואל, אבל האם וכמה יש חיכוכים שזה יוצר? זה בוודאי לא פשוט הרי, כל המנהגים, כשרות, שיח, צניעות, שמירת שבת ועוד המון מורכבויות שיכול ליצור. אז איך מתמודדים עם זה?
לא יוצר חיכוכים בכללתוהה לעצמי

את כל ההלכות שנוגעות לכולם כמו שבת כשרות וכו' נוהגים לפי בעלי, שחלק מהדברים עושה כמו המשפחה שלו בחלק מחמיר יותר. מה שנוגע רק אלי כמו צניעות זה עניין שלי.

ברור שהמקום התורני שלה משנה, אבל נשמע שהיא החזקה. המקום התורני של המשפחה לא משנה בכלל בעיני.

לא יודעתהפי

בערך איך שאתה מתמודד עם החיים

או שזה זר לך

לגיטימי אבלזיויק

תהיה מודע לזה שמה שחשוב זה האדם העצמו, והסביבה שלו זה בנוסף. גם האבות והאמהות לא תמיד היו עם משפחה 100 אחוז...

תחשוב על ההורים והאחים של אברהם. אח של יצחק... אח של יעקב... המשפחה של רבקה... ושל רחל ולאה..

..יובללל
בוודאי שחשבתי על זה. אבל גם יש הבדל בין הדור שלנו לבין הדורות שלהם. הנושא אשה יבדוק באחיה.. וכו וכו. ברור שהאדם עצמו הוא העיקר, אבל זה חבילה שלמה. 
נכון ולכן נשאר פה עניין האופיזיויק
של שניכם
אני חושב שיש לתת משקל למשפחה.אדם פרו+

לאו דווקא רק בפן התורני.

לאחרונה עלו לי מחשבות, שמבחינה מסויימת

בפרט אצל אשה, יותר חשוב לי המשפחה שלה

מאשר היא.

אין לי כוחות סוס להסביר את עצמי

אבל לפי מה ששמתי לב אשה זה המון

עניין של הרגלים, והיא רוצה להמשיך את מה

שהיה בבית שממנו באה.

אולי זה רק מהניסיון מהזוית הצרה שדרכה

אני רואה את המציאות, סה"כ הייתי נשוי לאשה אחת.

אבל גם לפי המקורות,

כתוב בשולחן ערוך לישא

בת תלמיד חכם, ולא ישא בת עם הארץ.

המיקוד לא עליה, אלא על הבית ממנו הגיעה.

וגם אם החליטה לשנות כיוון

מי יודע כמה שנים, וכשהיא תתעייף

תזכר במנהגי הוריה.

אני יודע רציתם לשמוע שהכל אפשרי

וכל מה שאתם צופים בסטטוסים של מוטיבציה

אבל בתכלס האנשים לא כאלה גמישים

ולא כאלה חזקים.

מה דעתכם?

מענייןיובללל
מעניין מה שאתה אומר. בסוף ברור לי שהבית הוא משקל מאוד מאוד משמעותי. והשאלה שלי היא בתכלס כמה יחס לתת בין המידות של הבחורה לבית המידות של הבית שלה (או בפן התורני וכו)? הרי בסוף כמו שכתבו מעליי ראינו מאיפה הגיעו האבות והאמהות שלנו..
יש כאלה שחשוב להם יותר ויש כאלה שפחות חשוב להםadvfb

תאמת אני לא יודע כל כך למה זה ככה.

תקח דף ועט ותרשום לעצמך את כל החששות שעולים ותראה אם אתה יכול להתמודד איתם.

המטרה של המשימה הזאת ליצור אצלך יותר בהירות ופחות להתבחבש ולהתבלבל בגלל חוסר הבהירות

חשוב שתקרא את זההמצפה לישועה

יכול להיות שכבר כתבו בדומה

תמיד יש שונו בין אנשים ומורכבות ויתרונות וחסרונות לכל אחד בעיניו לפי ענייניו.

החשש מאוד מובן אבל עם חששות צריך להיפגש ולא לברוח כדי לראות במה האם יש ממה לחשוש.

תפגוש את הבחורה תשמע ממנה על המשפחה שלה על היחס שלהם למקום שלה...

גם לא הייתי מעלב את זה בכלל בהתחלה.

תראה שיש ביניכם התאמה וכו'

אולי זו אשתך?

ומשם כבר תגיע לנקודב הזאת...

האם מדובר באנשים קשים שיש להם רק את הדרך שלהם זו בעיה והאמת שזה לא משנה אם הם דתיים מאוד או לא בכלל.

אנשים קשים זו התמודדות

וגם בזה כשיש זוגיות טובה ונכונה אפשר לדעת איך לנהל את הדבקים בצורה ישרה וחכמה

בהצלחה וה יתן לך עצה טובה

עונה בתור בעלת תשובההמקורית

שהתחתנה עם בעל תשובה - המשפחה לא קשורה לרמת הרוחניות של האישה. בכלל. מה שקשור זה ההחלטה שלה איפה להיות וכמה היא נחושה להישאר שם ולא להיות מושפעת.

הקשר היחיד למשפחה, זה כמה הם גמישים ביכולת להכיל את השוני ואם לא אזמה היא חושבת לעשות עם זה. ואת זה כדאי לבדוק ולברר כי אם זה בכיוון טוב ויש פתיחות - זה מעולה.

המשפחה שלי אפילו לא שומרים שבת חוץ מאחות אחת (ואנחנו משפחה גדולה) ואף אחד לא היה מהמר בחוץ שאני לא נראית דתייה מבית

נכון, זה אומר שעושים החלטות שהרבה פעמים הן לא פוטוגניות מבחוץ כזוג אבל הן כן תואמות את אורח החיים שבחרנו.

ואגב,גם בתוך משפחות דתיות ודוסיות יש הבדלים בהרבה דברים שצריך להכיל. אזלא בטוחה שיש לך איך לברוח מזה

איזה כיף שענית את התשובה הזאת מהמקום שלךadvfb
חבל לפסול בחורה טובה בגלל המשפחה שלהחושבת בקופסא

אם היא בסגנון שאתה מחפש ויש לה מידות טובות, מה היא אשמה שהשמפחה שלה לא באותו סגנון כמוה?

האמירות המגמרא מדברו על תקופה שבה ההשפעה היחידה על אנשים, בפרט לאישה, הייתה המשפחה. היום אנשים הרבה יותר עצמאים לבחור את הדרך שלהם בעצמם.

כמובן כדאי לבדוק שאין בעיות קשות שישפיעו על ההתנהלות כזוג, אבל אם מדובר על משפחה שיכולה להכיל ברמה מינימלית, חבל לפספס על זה מישהי שיכולה להתאים.

אני ובעלי שונים מהסגנון של המשפחות שלנו, והקמנו בית משלנו בדרך שמתאימה לנו.

אתה מתחתן איתה לא עם המשפחה שלה.shindov

לא פוסלים על זה, לפני פגישה.

...יוני.ו.אחרונה
קשרים בעיצוב דעות וההשקפות: איך קשריםחסדי הים

השפיעו על העיצוב השקפות ודעות שלכם בכללי? למדתם פעם משהו מעצב מהמדוייט? פרידה בקשר גרמה לכם לעצב דעות הפוכות?

זה מעניין שבארה"ב יש עכשיו את כל המחלוקת בימין לגבי תמיכה בישראל או דווקא לגנות. יש משפיען אחד ימני שיחסית קיצוני נגד ישראל, והוא מספר שאחד הרגעים המכוננים היה ויכוח עם ופרידה ממישהי שהתחילה בתהליך גירות, ועכשיו היא קשורה לבית הלבן ומשפיעה שם בעד ישראל.

מעניין מה איתכם לגבי השפעה של דעות או ריחוק מהדעות של המדוייט?

יש המון השפעהultracrepidam

כמו כל אדם שמכירים ואפשר ללמוד ממנו

בטח אם יש הרבה חוויות משותפות ושיחות עומק

בהחלט, היו אנשים שהמפגש איתם הוביל אותילגיטימי?

לשינוי בתפיסות ובעמדות שלי לגבי כל מיני דברים.

פחות בדברים פוליטיים...

לדוגמא? גם בעולם הדייטים?בחור עצוב
אצלי זה יותר השפעה במה שמעניין אותיחסדי הים
אני יותר מתעניין באמונות ודעות הנוגעים לתורה. הייתה לי פרידה אחת, שלא רוצה לפרט, אבל זה גרם לי לחדד גישות אמוניות ודרכי לימוד תורה בכללי.
כןרק נשמה

לא בהכרח שינוי אבל כן דיוק ועיסוק בערכים חשובים ומשמעותיים שהיו נראים לי פשוטים מובנים מאילהם ופתאום כשלצד השני ברור כל כך משהו שלי לא כזה סגור זה פתח להתבוננות והתעמקות בנושא

וממילא נראה לי שגם שינויים קלים מתרחשים בהתעצבות הכללית שלי כאדם אחרי כל פעם שהיתה לי התבוננות כזאת

חוצמזה שאני נורא מנסה לקחת משהו טוב מכל הפגישות שהיו לי מתוך אמונה שה' שלח אותם בשבילי אם לא להתחתן אז כדי להשתפר וללמוד משהו 

כןכלה עצבנית
אני ייקית של פעם וחשבתי שאני איזה וואו עד שנפגשתי עם בחור איכותי מאוד, בלדי כבד ואדוק, שלימד אותי מהן באמת עקשנות, דייקנות, ופדנטיות. הדייטים הכי טובים שהיו לי, ובלי ציניות לשם שינוי
שאלה מקסימהadvfb

לאחרונה יצאתי עם בחורה שהרגשנו פערים מסויימים בהשקפה הדתית (עניין יותר של ניואנסים, לא הכי גרונדזים)

מרגיש שזה נתן הפרייה מסויימת, זה אתגר אותי וזה זה הוסיף טוב בהקשר הזה, בהחלט למדתי מזה על עצמי.

מצד שני, שנינו אנשים שאוהבים לדבר על השקפה ויצא שלא מצאנו את זה בתור נושא משותף בגלל השוני בעניין ולשנינו זה היה בסדר גמור.

בהחלט יצא לי בעבר להתרם בעניין הזה, אפילו קניתי ספר שמישהי ספרה לי שהיא קוראת אותו... אבל לא זוכר הרבה פעמים כאלה.

תודה. לי קרה כמה וכמה פעמים שקראתיחסדי היםאחרונה

ספרים שהמדוייטים המליצו, או שחקרתי תחום או נושא מסויים שעניין אותן.

זה כואבהפי

להוציא את החנוכיה ולראות שהדברים שביקשת משנה שעברה לא התגשמו .. לחשוב שהתפילות לא נענות לך שנה ועוד שנה ו..

למרות שממש התכוונתי  אז אז יותר מזה? אני לא אצליח..להתפלל יותר חזק.

ואז

לחשוב על כמה שהעם הזה עובר והכל מתחבר

ואולי זה הולך לשם ?

גאולה כללית ופרטית

חג שמח

לכל המקווים לישועה לעם למשפחה לכם..

אמן ואמןadvfb
בעז"ה ישועה קרובה ממשית!חסדי הים

מאז ששמעתי על הטבח הנורא אני בוכה. ב'מעוז צור' שרתי בבכי ובכלל פרצתי בבכי ב'נקום נקמת דם עבדיך' והוספתי לאומה הרשעה את ישמעאל.

אבל ב"בִּבְכִי יָבֹאוּ וּבְתַחֲנוּנִים אוֹבִילֵם אוֹלִיכֵם אֶל נַחֲלֵי מַיִם בְּדֶרֶךְ יָשָׁר לֹא יִכָּשְׁלוּ בָּהּ כִּי הָיִיתִי לְיִשְׂרָאֵל לְאָב וְאֶפְרַיִם בְּכֹרִי הוּא".

הבכי מטהר את ה'יסוד' להכל, ומביא מהר לידי זיווג, כדברי החתם סופר.

הבכי הוא כמו מקווה לרצון, ומעלה את הרצון למקום גבוה וטהור, וכמו שמאריך הרב קוק באורות הקודש חלק ג' על עליית הרצון כמטהרת את מידת ה'יסוד'.

כשרצון נפגש עם רצון נוצר זיווג.

כל עם ישראל קדושים וטהורים, כפך השמן הטהור של הכהן הגדול, כמו שכתוב בעין אי"ה שבת.

ה' תרחם על כולנו! אנחנו ראויים!

נכון ממשהפי
ממש בעז"ה אמן ואמן
😶זיויק
אמן שתהיה ישועת ה' כהרף עין
ליבי איתך, כואבארץ השוקולד
נכון , יש גם טובהפי

גם הטוב הוא פה אצלנו , אצל כל אחד

רק נותר לנו למשוך אותו

מבין? 

כן. מבין..בנות מרכלות עלי

אני מגיב במקומו הוא לא נמצא פה הרבה