בס"ד
במשך התקופה הקצרה בה הקטגוריה סגורה קיבלנו פניות רבות מיוצרים, ועם חלקם אף ניהלנו שיחות מתמשכות. נוצר אצלנו הרושם כי שבירת הכלים הזאת של סגירת הקטגוריה גרמה לאיזשהו זעזוע, והעסק מתחיל לחדור לתודעה של היוצרים [לא שהיוצרים לא הבינו עד עכשיו, פשוט כמו הרבה דברים בחיים, זה לא חדר לתודעה].
אז חבר'ה, צוות האתר החליט פה אחד לנסות עוד צ'אנס, לפתוח מחדש את קטגוריית הצילום, ולראות לאן היא מתקדמת, בעז"ה פעם בכמה זמן נעשה הערכת מצב כדי לראות היכן אנו עומדים.
אבל ראשית, לפני החזרה לפעילות שוטפת, אני מבקש מכל מי שמתכנן לקחת חלק בקטגוריה לקרוא את כל ההודעה שלהלן, לפני כן אין לשלוח צילומים בשום פנים ואופן!
נתחיל בהסברת מטרת קטגורית "צילום" באתר, ובייחודיות שלה מרוב הדברים הדומים שאנו מכירים.
ברשת ישנן במות שונות ומשונות לפרסום צילומים.
מצד אחד יש ברשת אתרי שיתוף תמונות רבים, אתרים אלו ניתן להגדיר כאתרים של "חבר'ה", אחד החבר'ה מצלם משהו נחמד, טיול שנתי, יום הולדת, אח קטן, רכב חדש, וכו' ורוצה לשתף את החבר'ה, אז הוא מעלה את התמונה לאתר.
מצד שני, ישנם אתרים שמהווים במה לצלמים, אך זוהי כל מטרתם.
הם מעמידים רף גבוה, וכמעט ולא נותנים כלים שיעזרו ליוצרים, ובייחוד ליוצרים בתחילת דרכם, להשתפר.
האתר שלנו שונה, מעבר להיותו במה לעידוד יצירה יהודית לאומית על שלל גווניה, הוא גם שם לו למטרה לעזור ולתת כלים ליוצרים להתקדם ולהתפתח.
לכן אנו מאשרים צילומים גם אם אינם ברמה גבוהה במיוחד, לכן גם אין דבר כזה שליחת מסר פסילה ליוצר בלי הסבר מדוע היצירה נפסלה, ולכן אנו כ"כ מנסים לדחוף בכפית של כסף כל מיני דברים כגון "מדריכי ארגמן", מדריך הקומפוזיציה, והמדריך לכתיבת תגובות.
אך יש עדין רף בסיסי שאנו מחויבים להעמיד.
צילום אינו מדע מדויק אך אני מקווה שבעז"ה נצליח להעמיד את הדברים על דיוקם. ננסה לפרט כאן לאיזו רמה בסיסית מינמלית של תמונות אנו מתכוונים, הן מבחינה טכנית והן מבחינה תוכנית.
- חדות- תמונות מטושטשות לא תתקבלנה.
- תאורה- תמונות מוחשכות מידי או "שרופות" לא תתקבלנה א"א יש למצב התאורה קשר ישיר לתוכן התמונה.
- חיתוכים נכונים. כן, בצילום צריך לשים לב לפרטים הקטנים ביותר, וגם צילום מדהים יכול להיפסל בגלל איזה ענף או שקית זבל שנכנסים אליו פתאום בלי קשר, או בגלל חיתוך גס של אובייקט מרכזי.
- תחום הפוקוס. יצירה יכולה להיפסל גם עקב חוסר נוחות קיצונית בעין, למשל אם את מירב חזית הצילום יתפוס אובייקט גדול ובולט שלא יהיה מפוקס וישמשוך את העין בצורה נוראית, סביר להניח שהיא תיפסל.
- גרעיניות, תמונה מגורענת לא תתקבל.
עד כאן פחות או יותר השלב הטכני.
מבחינה תוכנית,
תמונה ממש סתמית גם לא תתקבל,
קשה לצמצם את זה במילים, זה לא מדע מדויק, אבל אני מקווה שמובן עד כמה שאפשר מה כוונתי.
למשל פרח, ראינו באתר אינסוף תמונות של פרחים, אבל תמונה כמו זו: /Mosaic/Read/13701 זה כבר ליגה אחרת, זו יצירה נפלאה כנ"ל לגבי זו: /Mosaic/Read/8856 .
או למשל טור חיילים, אחרי כל מלחמה רואים אלפי תמונות כאלו, אבל הצילום הזה למשל: /Mosaic/Read/13656 הוא כבר משהו אחר, הרבה מעבר.
והתמונה הזו למשל: /Mosaic/Read/10656 היא דוגמא מצוינת להסתכלות שונה על משהו שאנו רגילים לראות בד"כ מזווית אחרת.
וכאן אני מגיע לעוד משהו חשוב שהרבה פעמים אנו שוכחים, הכותרת.
לכותרת יש חלק משמעותי ביותר ביצירה, ולמעשה באתר אנו נוקטים בגישה שהיא חלק אינטגרלי בלתי נפרד ממנה. צריך להשקיע מחשבה בכותרת, ולרוב הכותרת תגלה לנו את המשמעות של התמונה.
לדוגמא, בצילום הזה: /Mosaic/Read/8759 הכותרת פשוט "עושה" את התמונה, היא משדרגת אותה אינספור רמות.
ולקינוח, דוגמא נפלאה לחדות, שימוש נכון בעומק שדה ובניגודיות: /Mosaic/Read/13770 .
מן הסתם לא הכל הזכרתי, הנושא נרחב עד למאוד, לכן אני מבקש, [הייתי דורש, אבל תכל'ס מי שלא יעשה זאת ההפסד שלו] מכל מי שלוקח חלק בקטגוריה להרחיב ולקרוא כמה שיותר בתחום. יש ספריות ויש חומר באינטרנט [אם כי צריך לדעת להיזהר מתכנים לא ראויים!].
אפשר, ואף מומלץ להתחיל מכאן:
Forum/Forum.aspx/t59833#757068
Forum/Forum.aspx/t86894#847816
ישנו מדד כלשהו, די שטחי, אך בד"כ יעיל לבחון את התמונות שלנו.
נדמיין שהתמונה היא חלק מאלבום של מאות תמונות, אם היינו מתעכבים עליה יותר מכמה שניות סימן שיש בה משהו, אם לא, צריך לבחון אותה היטב היטב לפני שבוחרים להעלות אותה.
ומכאן לענין התגובות,
אבקש בכל לשון של בקשה, לטובת כולנו, להשתדל להימנע מתגובות סתמיות.
תמיד לנסות למצוא את מה שעומד מאחורי התגובה הראשונית שלך לתגובה.
אם אתה חושב שהתמונה נהדרת, נסה להבין [ולכתוב כמובן] מדוע היא נראית לך כזו, ואם משהו הפריע לך בה, נסה להבין מה בדיוק, לציין זאת, ולנסות לציין דרכים לתיקון.
אני מקווה שכברכתו של "אוהב אמת" מעז יצא מתוק והקטגוריה תפרח ותשגשג,
שבת שלום!
ציר 60.