עד כמה נראה לכם חשובפלא גדול

שגברים ישימו טבעת אחרי החתונה?

פעם ממש לא אהבתי את זה, זה אפילו הגעיל אותי קצת - יד גברית עם תכשיט מנצנץ. לאידעת, מוריד מהגבריות.

אבל...בעקבות מקרה שחוויתי על בשרי, נוכחתי לדעת כמה זה נחוץ וחשוב.

ומעשה שהיה כך היה: עבדתי בקיץ בחקלאות איפשהו בארצנו. יחד עם קבוצה קטנה וחמודה של כמה בנות ובנים. אחד הבחורים היה נראה ממש בחור כלבבי, גם חיצונית, וכשיצא לנו לדבר אז בכלל התחברתי אליו ולאופי שלו, הוא היה מעניין ומצחיק ושמח ומוכשר ורב פעלים וכו.

אז אני בתמימותי שתחי' כבר דמיינתי איך אני יוצאת מפה עם חתן- מהשדה ישר אל החופהצוחק 

וכך דיברנו וצחקנו יום אחרי יום, ובכל פעם אני תוהה עם עצמי איך ומתי לעשות תצעד הבא, להגיד משו, אתם יודעים..(;

עד שבאחד הימים כשישבנו לאכול...אני קולטת בזווית עיני טבעת כסופה נחה בשלווה על אחת מאצבעותיו. וליבי נפל בקרבי. 

מזל שהיא הייתה שם (הטבעת), ועוד יותר מזל ששמתי לב אליה לפני שעשיתי מעשהקורץ

הבעיה היא שגברים נשואים מרגישים בנוח לדבר עם בחורותחיהל'ה
ולא הטבעת..

בעיני, תלוי בתרבות ובסביבה..
בסביבה שבה אין הפרדה בין המגזרים - באמת רצוי שתהיה טבעת..
*מגדרים תפוח יונתן

אופססס התיקון האוטומטי הזהחיהל'ה
*מיניםלך דומיה תהילה

אם כבר, אז כבר.

למינים ולמלשינים.....נפש חיה.
זה מה שקורה שלייטים(קרי לא דתיים בכלל)מפלרטטים בחברה מעורבת.פקאצה שכזאת
כן פקאצה אני כבר הבנתי שאנחנו לא חברותפלא גדול

לא הבנתי למה את מתעלקת לי על השרשורים כל פעם מבולבל

סעי לשלום.

אני רוצה שישים טבעתים...

פעם לא חשבתי שצריךמדרון
ואז התגייסתי.
ונפלה בי ההבנה שבמקומות שבהם הגבולות לא ברורים - כדאי לשים. ולו רק להזכיר שיש קו (וגם כדי להזהיר אחרים)
כמובן שהכל תלוי גם בבחור והוא אמור לדעת לבד להבהיר גבולות לעצמו ולסביבה אבל לפעמים הטבעת על האצבע מראש מרחיקה ממנו בעיות שכאלה
אגב במקומות אחריםמדרון
עם גבולות נורמליים וברורים. ברור שלא צריך
תלוי בגבראין לי אף אחד
אני בעז"ה אשים, מתאים לי איזו טבעת מזהב🤑
אבל יש כאלה שלא אוהבים וזאת זכותם המלאה.
חוץ מזה שיש בזה שאלה הלכתית, בחלק מהמקרים הטבעת מזיקההדוכס מירוסלב

יש נשים שהעובדה שהגבר נשוי מאוד מושכת אותן והן יעשו הכל כדי להשיג את הגבר. לא תמיד מומלץ.

הייתי מקשר למחקרים שמוכיחים את זה אבל הרמה של הצניעות שלהן לא הכי בשמים... בגדול הם אומרים שכאישה רואה טבעת המימד הראשוני של הביטחון והאמינות עולה בעיניה וזה אחד הרשמים הראשונים שאישה מחפשת בגבר פוטנציאלי.

(מבחינה הלכתית יש מי שמתיר אבל בד"כ לא לבן תורה).

בעיניי מאוד יפה וחשובתנו לגדול בשקט
אני מאוד אוהבת את המראה של זה ואת המשמעות שמאחוריה.
בפועל ב"ה יצא לי כמה פעמים "להתאכזב" עוד לפני שהתחלתי לחקור ובליבי הודתי לו על כך
זה יפה לדעתיצריך עיון
סוג של אמירה שאני מסתובב עם משהו שקשור אליה, לא בצורה הנגטיבית כדי לא לחטוא אלא מהצד החיובי כדי שהיא תהיה תמיד איתי.
חשיבה יפה!זוהרת בטורקיז

כתבת טוב את מה שהתכוונתיתנו לגדול בשקט
ואיך לא תוייגתי???כמעין הנובע
מחילה...צריך עיון
בעקבות מעשה שנעשה במחלקתנושפרינצה
שב"ה לא נעשה דבר בסוף.. כי גילו שהנ"ל נשוי

לדעתי בחברה מעורבת- חובה! גם אם אתה דוס שלא מדבר עם בנות. (יש בנות דוסיות שמחפשות בנים כאלה.. גם אם בדרכים עקיפות, כדאי לחסוך מראש)
חשוב בדורנו. גם ליוסף הצדיק היה טבעתחסדי הים
וואלה אם אני שם טבעת זה רק בגלל שזה מגניביואב גל
עניין של מנטליות.44444
כשעובדים במקום חילוני גדול,
בדר"כ למי שיש מראה דוס "רציני" פחות יש צורך.
ןמי שאין, ובטח חמי שהולך בלי כיפה זה ממש חשוב, מציל מהרבה דברים.
בחברה החילונית יש הרבה יותר דיסטאנס בין גברים ונשים נשואים ללא נשואים ומפה החשיבות.
בעלי שם טבעת על האצבעמישהי=)
כי זה מראה שהוא נשוי לי.
בלי קשר לבנות או לא.

סתם שיראו שהוא נשוי
לי מעטר את הראש כיסוי.. הוא גם רצהמשהו סמלי
גם אותי לא. מצידי תקפוץ מצוקמישהי=)
חחחחחחחחחחחחחחחיואב גל
אני לא אשים טבעת על האצבעמבקש אמונה

אבל אני אשים מנעול על העיניים והפה מגניב

^^ יישר כחלב אוהב

^^^^נושאת עיניים
מצדיעה לך!
כל הכבוד וישר כח ענק!!!!
טבעת זה בשביל האשה.בת מלך =)
שמעתי על זה, שהאשה צריכה את הטבעת כי זה מזכיר לה תמיד שיש מישהו- מעיין ביטחון כזה.

גבר רציני, לא צריך. כי יש לו אשה אחת בראש ולא מעניין אותו אחרות.
והוא לרוב משדר שהוא נשוי.
(ויש כנראה גם בעיה הלכתית לשים טבעת.. אבל בזה אני לא בקיאה. עדיין לא הגעתי לשם:/)

(אחרי ויכוח ארוך בין חברות, אחת שבעלה לא שם והיא שמחה על כך, לבין שתיים שניסו לשכנע את בעליהן והם לא שמו..)
זה לא קשור לרצינות של הגבר.לך דומיה תהילה
זה כדי למנוע אי הבנות ואי נעימויות.

לדברייך, נשים לא רציניות שהן צריכות תזכורת? זה מנהג שנהגו לקדש בטבעת אז היא הולכת איתה (עם כל הכבוד הראוי לטעמים הנלווים).

בעיה הלכתית, להרבה דעות אין.

לא חושב שזה משהו להתעקש עליו, אבל יש לו יתרון מובן.
חולקת.בת מלך =)
כן יש הבדל בין גברים לנשים.

אשה צריכה את התזכורת התמידית הזאת שיש לה גבר, שהוא שלה.

וגבר לעומת זאת יש לו הכרה פנימית כזאת ברורה שיש לו אשה (שמחכה לו בבית) והוא לא צריך בשביל זה תזכורת יומיומית.

זה נשמע קצת שובניסטי. אבל יש הבדלים בין המגדרים..

וכל העניין של טבעות לגבר, זה עניין נוצרי/פמיניסטי. מה שבטוח לא יהודי..
תנסה לגגל על המשמעות של טבעת הנישואין.
ברוך שיש הבדלים בין המינים.לך דומיה תהילה
אבל מניין לך שיש הבדל *בזה*?
לא הבנתי על סמך מה הקביעה הזו.

חיפשתי, לא מצאתי מקורות. אשמח אם תוכלי להפנות אותי.
אני חושבת שאישה ממש לא צריכה את התזכורת הזאתסוסה אדומה
היא זוכרת במהותה גם בלי זה. אם כבר הפוך...
כל כך כל כך לא מסכימה איתך. לגמרי לגמרי להפך...

אם התכוונת שהיא צריכה תזכורת במובן של "מזכרת" נחמדה שמרגשת אותה, עוד אפשר להבין (אם כי לא חושבת שנכון לומר את זה על כל הנשים) וגם נשמע לי קצת תלותי ודביקי.
אבל אם התכוונת לזה שבמהותה היא צריכה תזכורת אחרת היא בקלות חושבת על מישהו אחר, אז אני חושבת שצריך לדעת מתי יש כלל שאפשר להכליל בו את כל הנשים, ומתי זה רק אנחנו.
אם כבר זה ממש הפוך.הולם במיוחד
אישה נשואה אין לה ולאף אחד אחר איך להתבלבל בעניין הסטטוס שלה (בהתחלה הכיסוי ראש, בהמשך הריונות וכו')
וגבר נשוי צריך להכיר כדי לדעת עליו את הפרט הזה.
אוחחחחבת מלך =)
כתבתי תשובה ארוכה ונמחק לי..

אז עונה לכולכם בקצרה:

@לך דומיה תהילה
קישור, תסתכל בספר החינוך..
עריכה: הקישור משומה לא עולה.
תכתוב בגוגל "למה אשה צריכה טבעת נישואין'' ותכנס לתוצאה הראשונה..

@סוסה אדומה
היא לא צריכה תזכורת כי היא בקלות חושבת על משהו אחר..
(ואם תסתכלי בתגובות שלי, אני מציינת כשזו דעתי או כשזה משהו שנוגע אליי ספציפית)

@הולם במיוחד
התזכורת בשבילה. לא בשביל הסביבה..

ונכון שזה נשמע כאילו ה'ערך' של האשה יורד כביכול..
אבל כשמבינים שכל אחד/ת בנוי שונה. אז ממילא יש לו צרכים שונים..
הרב אלי הורביץ' ז''ל בספרו 'מלחמת תרבות' גוב על העניין הזה. (לא של הטבעת, אלא על השוני)
שווה קריאה.
אם כבר אז הפוך לגמריי (תגובה לבת מלך)פלא גדול

אישה הרבה יותר נאמנה לבעלה מאשר בעל לאשתו.

ואלפי סיפורים יעידו על כך...

אין לי מושג מאיפה הבאת את זהקוד אבל פתוח
יש סיפורים מזעזעים משני הצדדים.

יש פה קישור שמוכיח ההפיך למען האמת (הזהרת צניעות)
Think men are the unfaithful sex? A study shows WOMEN are the biggest cheats - they're just better at lying about it | Daily Mail Online

מה שכן, יש פחות סיפורים כי נשים נתפסות פחות...
אוקיי, ומי אמר שאין?פלא גדול

ה' ישמור עלינו שאפילו נשים הגיעו כבר לכאלו דברים..

אבל עדיין- תסכים איתי שגברים לוקחים אותנו בהליכה עם הסיפורים המחרידים שלהם.

[נ.ב.- לא חייב להסכים. זו פשוט עובדה ואם תרצה תוכל להתווכח איתה]

מה זה סיפורים מחרידים?קוד אבל פתוח
בגידות?

עכשיו הבאתי לך מחקר שמוכיח שנשים בוגדות יותר🙄
זה לא המקום לדבר על זה..דגן ותירוש
אבל איך שלא תסתכלי על זה, הנתונים הפוכים לגמרי.
אפילו לדוג' במסורבי גט (כן, על כל מסורבת גט יש שלושה גברים במצב הזה!)
זה לא נכון, זה בערך חצי-חצי.לך דומיה תהילה
חוץ מזה שאין קשר בין סרבנות גט לנאמנות. (על אחת כמה וכמה שלא לומדים מהחריג על הכלל).
חחח איזה תמימות חביבה הדוכס מירוסלב

ראיתי את תגובתך.לך דומיה תהילה
בדיוק מה שאמרתי, זה מנהג שמקדשים אישה בטבעת למזכרת, אבל זה לא אומר כלום לגבי הבעל. את הבעל לא מקדשים בכלום.

בחיפוש בגוגל עדיין לא מצאתי.
וואי וואי אני בשוקתהילה 4

בת מלך יקרה. נכנסתי במיוחד כי קראתי את הדברים שלך ונדמה לי שכדאי שתצאי מהתמימות ומהר. 

אשה צריכה להיזכר שיש לה מישהו? היא עלולה לשכוח? והגבר תמיד זוכר? את מאמינה למה שאת כותבת? זה נראה לך מציאותי? 

לא נעים אבל אם כבר אז ממש להיפך!!! אישה היא הרבה יתר שייכת במהותה (אולי לכן בנות בל"חיות מגיל הגן בערך) והגבר הוא עצמאי. אישה נושאת עליה מיום החתונה מגדל על הראש (כיסוי ראש, כן?)- נראה לי הרבה יותר תזכורת לה ולסביבה מאיזו טבעת קטנטונת.... 

ואני קופצת ככה כי בעיני יש פה איזו תמימות עם השלכה נשית אולי שגבר ברגע שהוא מתחתן הוא דבוק אך ורק באשתו אבל וואלה - ממש לא. וכדאי לא להיות תמימים ולא להיכנס לכל מיני הסברים בקש שעם כל הכבוד הם וורטים ברמת גן. 

שימי לב לסיפור שסיפרה פלא גדול בהתחלה:  

גבר נשוי שנמצא כמה ימים ללא אשתו ומריץ דחקות עם בנות אחרות ואלי גם סוג של מפלרטט עם רווקה. כל זה כשאשתו ככל הנראה בכלל לא שם. 

נראה לך תקין? בעיני זה מזעזע והייתי שמה לו לא רק טבעת אלא כמה בונגולסים על הראש שידע לשמור קצת על הנקיות של הקשר עם אשתו... 

ואת אל תחשבי שברגע החתונה הנסיונות נעלמים. ואל תחששי ביכולת שלך "לזכור" שאת נשואה.... 

הדעה הזו הזכירה לי גישה שיש היום באומנות כי ככל שהחברה יותר פטריארכלית (מעמד הנשים יותר נמוך) הנשים יותר עטויות תכשיטים. וכל זה כי התכשיטים הם בעצם אזיקים אם האשה תברח ישמעו את דינדון התכשיטים. וגם התכשיטים כבדים ע"ע כלות תימניות)

קראתי את דברייך ואמרתי וואלה - הטבעת בתפקיד האזיק....  

תחשבי על זה... 

מתוקה שאת!בת מלך =)
תודה על הדאגה, אבל הכל בסדר.
תמימה אני לא.

שני דברים לגבי מה שכתבת:
1. יוצא מדברייך שאני תמימה, כי הגברים לא נאמנים?
אז טבעת זה מה שיועיל לו?
דווקא להיפך. בגלל מה שפלא גדול כתבה, צריך לתת אמון מלא בבעל (ולהיפך כמובן) ולא צריך טבעת כזו או אחרת.
כי גבר נשוי שיודע שיש לו אשה.. הוא לא 'יפלרטט' עם בנות אחרות. בין אם יש לו או אין לו טבעת.
(ובעלה של חברה שלי אמר לה בדיוק את אותו הדבר, בנות יודעות שאני נשוי. ואם לא אני איידע אותם.. אין לי צורך להיות עם טבעת. והוא קצין בצבא. אז יש בנות בסביבה.
תסכימי איתי שתעדיפי בעל שחושב כך מבעל ששם טבעת?)

2. תכשיטים הם אזיקים?
יש לי תכשיטים, ואני ממש לא מרגישה שהם עול בשבילי/אזיק. (ואנחנו בדיוק בפרשה שאליעזר מביא לרבקה תכשיטים, בטוחני שזה לא כי הוא רצה לומר לה שהיא 'נכנסת לבית-כלא')
חחחחח ברצינות?"מישהי=)
את עם כיסוי ראש על הראש כל היום נראלך שהטבעת זה מה שמשנה?
טבעות גם רווקות שמות..
אישה נקנית בטבעת נכון.
אבל לא בשביל תזכורת אלא בשביל קניין.
אישה נשואה כל החיים מתעסקת באיסור והיתר. ממש כל הזמן. נראה לך שהיא יכולה לשכוח שהיא נשואה בכלל?!
או שהיא של מישהו?

תתעוררי..
אני ערה, ב''ה(:בת מלך =)
זה עמוק יותר.
(אני צופה עגבניות..🙈🙈)

אבל הנה הסבר קטנטנן מצוטט:
"עניין הטבעת מופיע בהלכה בפעם הראשונה בהגהות של הרמ"א לשולחן ערוך (ראשית הלכות קידושין): "וכן נוהגים לקדש בטבעת ויש להם טעם בתיקוני הזוהר" (ראש תיקון נ"ה, דף י"ט א). דבר זה אינו מופיע ב"שולחן ערוך" עצמו, ואף שמקורו וטעמו בקבלה, נתפשט בכל עם ישראל.

זה דבר מפליא ומדהים. כי אפילו כאשר יש מחלוקת בין ההלכה לבין הקבלה, הולכים לפי ההלכה. ואם יש הלכה על פי קבלה כמעט אף פעם אין מזכירים שזה על פי קבלה. ובעניין זה מודגש המקור הקבלי.

רק אחרי שהרמ"א פסק עניין זה להלכה התייחסו לכך בעלי נגלה דתורה ונתנו טעם לדבר:

בעל ספר החינוך (סעיף תקנ"ב) מסביר, מכיון שהאשה עונדת את הטבעת כלבוש שלה, הרי שהטבעת היא מזכרת תמידית לאשה שהיא נשואה, על ידי כך תתן אל לבה שהיא קנויה לבעלה, ותהיה כעבד לאדונו, ותתן לו כבוד הוד והדר, וכמובן, לא תמרוד בו. מבחינה זו הטבעת של האשה מזכירה את כוונת מצות תפילין של האיש - שעבוד הלב והמח, ואת סוד כריכת רצועת התפילין סביב האצבע האמצעית של האיש, שהוא כנגד הטבעת העגולה הנמצאת באצבע האשה (האריז"ל בשער הכוונות דרושי תפילין דרוש ה)."
משהו שהרב יוני לביא כתב בעבר..חדשכאן
תשע"א פרשת תצווה גליון 1361
אז זה לא הטבעתהזדמנות

ממממממ חשוב . טבעת.נפש חיה.
בשבילי אין צורךהזדמנות

מעולם בחורה לא ניסתה ליצור איתי קשר ("להתחיל" בלשון העם) גם שהייתי רווק וגם אחרי החתונה.

אישתי חושבת שאני נראה טוב וגם שיש לי קול יפה (לא יודע. אל תשאלו אותי למה ואיךחושף שיניים מבולבל חושב)

פעם הייתי ממש נגד כי זה הגעיל אותיסוסה אדומה
וגם היום אני חושבת שגבר עם זקן ארוך, ראוי יותר שלא ישים (והאמת שאולי הוא גם פחות זקוק לזה, במידה שהוא רציני כמו הזקן שלו).

היום אני קצת בעד. לא יודעת אם ארצה שבעלי ישים, כי זה עדיין מגעיל אותי ועדיין לא ברור לי מה נכון, אבל אני בכ"ז מתלבטת על זה...

יש גברים שגם אחרי שהם מתחתנים, אין להם פרצוף של נשואים, הם נראים צעירים כאלה, יש להם קסם וכו' ואני רואה בחוש איך בנות גם אם הן לא מתחילות איתם, הן פוזלות לעברם וזה עלול להשפיע בהרבה מקרים לדעתי על הגבר (גם את זה ראיתי).
ראיתי לא פעם אחת גברים שבנות נדלקו עליהם ומזל שבשלב מסויים הן שמו לב לטבעת (לא בשביל הגבר. בשביל עצמן...)
זה בלי קשר לרצינות של הגבר.

ואני אוסיף ואסתור את עצמי שראיתי יותר נשואים עם טבעת שמפלרטטים ומתנהגים כאילו הם רווקים, ותוהה אולי דווקא העונדים נותנים לעצמם סוג של היתר בגלל סימן ההיכר הזה. כביכול משהו חיצוני שמגן עליהם אז הם מתפרעים...
ולא רק זה, אפשר לראות מתי הוא ממש בקטע שלך כשבלי שום סיבה (ובלי להיות מודע לזה) ברגע המתאים הוא מתחיל לשחק עם הטבעת כאילו לשחרר אותה ואת העול הזה

בקיצור, עכשיו אחרי שכתבתי, אני חושבת שעדיף שיהיו בלי טבעת. כי אולי הטבעת משחררת מעבודה פנימית אמיתית.
גבר ששלי שלי! אז כן,הטבעת נחוצה לי ;)ובנוסף..אוהבת את זה.!!מירב!!

לאבא שלי יש טבעת שהוא קיבל מסבאקן ציפור
בס"ד
מכיוון שאני המשונה מבין אחי ורוצה טבעת יתכן והיא תעבור אלי.

אבל אני חושב שכדאי להסביר את עניין הטבעת, כי לרוב זה מאחד משני סיבות.
1. חושב שזה מגניב.
2. אשתו ביקשה.

הסיבה ה3 צריכה להיות שהוא רוצה וזה מה שחשוב, כי אם זה רק מאחד משני הסיבות 1 או 2, זה פחות יעזור ולפעמים גם יזיק לו.

אז מה היא טבעת?
עגולה.
מרובעת מבחוץ על פי הקבלה.
מהו החומר,זהב כסף.
ומה היא מסמנת.+ איזה תוספות יש עליה.

כל עאחו פרמטרים של בניית טבעת שתכשיטן טוב חושב עליהם, שאלתי היא בעצם האם גם הבעל הנ"ל כשהוא לוקח טבעת חושב עליהם.
וזה קשור לכל אומנות שיש בה צד ראשוני שהוא בולט, מגניב. ויש בה צד עמוק שנותן תוכן.(לדוגמא פשוטה בשירים מי ששומע הכל בגלל מנגינה, קצב, ומי שבודק גם במילים ותוכן.)

אז אצלי טבעת היא באמת מעבר שלב, סימן להתקדמות.
טם לא את הטבעת שבירושה שיש לה משמעות משפחתית ארצה דווקא טבעת גדולה עם בית המקדש, כי בית שלי קשור לבית המקדש, הקשר שלי ואשתי הוא בניין של מקדש מעט.
אני יעדיף לפי הקבלה (כי אני קשור לכך לא הכי מבין בסיבה)

ואסיים על בסיס הטבעת הפשוטה העיגול מסמן שלמות, ובן אדם שבא להתחתן צריך לחשוב על השלמות הזו, שהוא הופך לשלם.
וזה לדעתי אמור להיות הבסיס של רצון בטבעת הבנה שזה אמירה של שלמות מתוך הקשר הזה.
בלי זה זה עלול לפספס.
כמובן שוב יש עןד משמעיות לטבעות, ולדוגמא חבר שקיבל לבר מצווה טבעת עם שמע ישראל שהעניין הוא לסמן כניסה לעבודת ה'.

אז טבעת לדעתי כמו כל אומנות היא יותר חשןבה למי שמכיר באומנות שבה במשמעות מצד עצמו, אחרת כמו ש @סוסה אדומה אמרה זה לפעמים פוטר מעבודה פנימית ומפספס, אבל כאשר אתה מבין את האמונות שבה אתה יכול להכניס גם את האמונה לתוכה.(כנ"ל בכל לבוש, חליפה לשבצ, צבע בגדים וכו' אצלי אני ממש מקשור לזה וזה משפיע עלי.)

מאודדדדדד. משהו הרבה יותר עמוק..כמעין הנובע
האמתהולם במיוחד
שברעיון זה מקסים בעיניי (מתחברת למה ש@צריך עיון כתב)
בפועל אני לא מצליחה לדמיין את האיש שלי עם טבעת. זה כל כך מוזר על יד גברית..
מכיר רווקים עם טבעתיוני
ואפילו אחד שהיה לו טבעת *עד* שהתחתן אבל אישתו לא אהבה את זה אז הוא הוריד.

בשביל להיות בטוחה שהוא נשוי, פשוט תשאלי אותו
ומקסימום.. מה קרה?!

לדעתי זה נראה מאעפן כשגבר שם טבעת
יש נשים שגם היו שמות לו קולר על הצוואר :-/
ירצה ישים, לא ירצה לא ישים.חופשיה לנפשי
לא מייחסת לזה חשיבות יותר מידי.
לא חשוב ברמה של ייהרג ובל יעבור,איוושה

בכל זאת - בחור שנשוי במהותו לא יזדקק לתזכורת תמידית על האצבע. ומי שיש לו בעיות בהקשר הזה - גם טבעת לא תעזור לו זה יותר סימבולי.

אני אישית אוהבת את המראה של זה.. קצת כמו גבר שהולך עם עגלה ברחוב - זה לא באמת האביזר כמו המשמעות שמאחוריו. עגלה = מחובר לילדים, טבעת = מחוייב לאשתו.

קיצר, אני בעד

אולי יותר חשוב...ד.

שבחור כזה, נשוי, לא בדיוק יעבוד בקבוצה של בנים ובנות ו"ידבר ויצחק" איתך יום אחרי יום....

זה לא פחות מטבעת (כמובן, בהנחה שהתיאור לא היה קצת מוגזם..)

שר הטבעותזית שמן ודבש

חובה טבעת !!! חסר לו אם הוא ילך בליהפי
רק בגלל שידעו שהוא נשוי או בגלל המגניבות ?🤔יואב גל
מה מגניבות זה לא שהשם שלי על הראש שלוהפי
שידעו שהוא תפוס
ותכלס כדי למנוע את העצבים שלי
וכשמישהי תתחיל איתו דווקא בגלל שיש לו טבעת, מה תעשי?הדוכס מירוסלב

עונה לטענה כללית שעלתה כאןצריך עיון
נראה שהרבה מאלה שמתנגדים לטבעת לגבר מתייחסים אליה רק כמניעה ומחסום ששומר מנפילות, ואלה שתמכו בטבעת ראו בה אמירה מהותית בין בני הזוג.

אני מסכים שאם מתייחסים לטבעת רק כמחסום אז היא באמת מיותרת. הייתי בצבא שלוש שנים והיו בנות באזור, זה באמת לא בעיה לשדר שאתה לא מעוניין ויהיה לך שקט. הסיבה היחידה שאני רוצה טבעת זה בשביל הקשר שלנו ולא בשביל להרחיק בנות שגם ככה אני לא אמור להיות קשור אליהן.
רעיון יפהזוהרת בטורקיזאחרונה
שאלהנחלת

האם יש למישהו רעיון היכן אפשר למצוא שדכן/ית המכירים אנשים

לא כל כך "חלקים", עם אי אילו מוזריות, אבל טובים, ישרי דרך,

דתיים...

מחפשים לבת של חברה; הבת בת 48, תימניה, שמורה, מאוד ישרה

וטובת לב. 

תודה!

בהצלחה, מצרף קישור לרשימת שדכנים והערהארץ השוקולד

רשימת שדכנים מתעדכנת - לקראת נישואין וזוגיות

בנוסף, הייתי ממליץ לתאר קצת יותר מה היא מחפשת, היא לא רק אישה בת 48 אלא יש לה אישיות ודרישות, וגם אין פה ממש תיאור שלה.

אם תפרטי מעט יותר יהיה קל יותר לאנשים לחשוב אם הם מכירים מישהו מתאים.

תודה רבהנחלת

האם הרשימה היא לאנשים עם מוגבלויות?

מחפשת אדם נוח, שמור, ירא שמים (כיפה סרוגה) .

יש מספר עמותות שידוכים לבעלי מוגבלויותאריק מהדרום
אפשר לחפש בגוגל.
תודה רבה!נחלתאחרונה
מכתב לבעלי.אמה לעם קדוש

סוג של חדשה פה פצלש לניק ישן

אולי יעלו עליי פה כמה בנות, נראה לי שהכתיבה שלי אולי תסגיר.

אם יש מישהי כזו, אשמח שתכתוב לי באישי.

פהאמה לעם קדוש

איש שלי

אהוב אחד

זה יום העצמאות

מצאתי לי פינת טבע פה

לכאורה, זה מה שחיפשתי בדיוק.

חורשה, שקט, אוויר נעים.

ועדיין, משהו בי לא מוצא מנוחה.

אני רוצה אותך, ובו זמנית אני מלאת פחדים מההליכה לקראתך.

אני יודעת שיש בי הרבה. יש בי מה לתת, יש בי אור. אני בטוחה בזה.

רק שבכלי העולם הזה, עוד לא למדתי ככ איך להנביע אותו, את האור הזה.

והבוץ דבק במעיינותיי, והסחף גובר עליי.

אני במערבולת פנימית, מרגישה שאין לי קרקע בטוחה להישען עליה.

לא מרגישה שאני יודעת,  לא מרגישה אולי כמעט בכלל..

אני לא יודעת מה יש שם, ברגש, שאני רוקדת איתו במין ריקוד של רצוא ושוב..

אני רוצה להרגיש, אני רצה אחרי ההרגש, מחפשת את הקו הדק הזה של רגש אמיתי שינבוט בי, ובו זמנית אני ככ בורחת ממנו. ככ מפחדת להתמסר אליו באמת.

אני רוצה אותי.

אני רוצה אותי בגדלות.

אני לא רוצה להיות נחסרת ככ בחסרונך..

אני לא רוצה להגיע אליך מתוך הריק,  מתוך הכלום, מתוך האין..

אני רוצה להלך בעולם בקומה זקופה, להיות עושה לי בית בתוכי. פינה של מלכות.

אני רוצה לזכור שיש בי.

אני לא חסרה. אני לא שבורה, אני לא אבודה.

אני רוצה ללמוד לאהוב את עצמי גם ככה. על כל חלקיי.

אני רוצה להצליח להתקלף... להגיע על הגרעין ההוא, שהוא אני, לחבק אותו שם ולשאוב ממנו כח.

ושם, בקודש הקודשים, חתום בחותמו של כהן גדול

מונח, הרצון שלי.

❤️קפיץ

קראתי. אין לי מילים מעבר

מדהיםזיויק
בעזרת ה' בקרוב
תזכי להקים בית נאמן בישראל!intuscrepidam
ריגשת אותיאביעד מילוא

ולא קל לגרום לי להתרגש

מאוד יפה וכל כך מוכר...ואגב,נחלת

מה משנה אם מזהים אותך או  לא?  אף אחד לא מכיר אף אחד כאן, ממילא.....

כתיבה יפה מאודנוגע, לא נוגעאחרונה
אני חושב שצריך לזכור שגם אדם שהכי שלם ואוהב את עצמו, אם הוא לא מרגיש חסר ואבוד ברווקותו- הוא כנראה בבעיה. 
מרגשת שאת ❤נגמרו לי השמות

וואו יקרה איך כתבת את הלב שלך

כמה מרגשת את

כמה אור וכמה אהבה יש בך ויש בך לתת

ב"ה שתמצאו אחד את השנייה במהרה ובמתיקות שלמה 🙏❤

הוא בטוח יזכה בך

רגש - מתי הוא אמור לבוא?יובללל

מעביר שאלה מחבר שאין לו חשבון בפורום (:

אני יוצא עם מישהי כבר 8,9 פגישות (לא סגור על זמן כי זה תוך כדי צבא), וממש נחמד לי איתה. יש ביננו התאמה לדעתי כמעט בהכל ממה שדיברנו עליו עד עכשיו. השקפה, תורניות, תרבות וכו. יש לנו צחוקים ביחד, וכשנפגשים יכולים לשבת 4-5 שעות בכיף לגמרי ואפילו יותר. הקטע הוא שאני לא מרגיש. (או שאני לא יודע אם אני מרגיש?). היא הראשונה שאני יוצא איתה (מאז התיכון כן?(;), ולכן אני לא יודע מה אמורים להרגיש. אבל המצב הוא שאין לי "פרפרים בבטן" או משהו כזה. פשוט ממש נחמד לי להיות ולבלות איתה. טוב לי איתה סה"כ בשגרה. אבל אין משהו מעבר, אין רגש כזה חזק כמו שדמיינתי שיהיה לי כשאהיה בקשר. וזה מתחיל להפחיד אותי. האם אני פוגע בנו בזה שאני ממשיך למרות זה? זה משהו שמשתנה? מה אמורים בכלל להרגיש אחרי זמן כזה?

בסוגריים אני אגיד שיש פער קטן שהפריע לי מההתחלה וזה שהיא טיפה יותר גבוהה ממני, וזה הרתיע אותי בהתחלה. אבל אני מתחיל לחשוב שאולי יש לזה קשר על משיכה ורגש?

ממש אודה לעזרתכם!!!

נשמע שיש לך הרבה דמיונותintuscrepidam

ואתם לא מעמיקים את הקשר בכך שכל פגישה שלכם זה צחוקים וכיף ונמנעים מלהעמיק את הקשר. לא ברור אם החלטת שאתה רוצה להתחתן, בטח שלא ברור אם החלטת להתחתן איתה, ומתוך כך אתה חוזר לתירוץ הגובה ששמרת לך מראש, שלא השתנה מאז שהתחלתם להיפגש.

הייתי שמח לנסות לסייע לך אם תענה איפה אתה עומד ביחס לכל מה שאמרתי, אולי הכל הבל, רק אתה יודע.

מענייןיובללל
מה שאתה אומר.  אשמח לשמוע יותר, יש משהו בזה
תענה על מה שכתבתיintuscrepidam
בהמשך לדבריךנקדימון
אני הייתי ממליץ על כרטיסי שיח. זה עושה פלאים.
אוקיייובללל

החלטתי שאני רוצה להתחתן- כן. אני רוצה את זה מאוד, צמא לזוגיות ואהבה. אבל, לא יודע מה זה כי בחיים לא הייתי בדבר כזה.

לגבי להתחתן איתה, כמו שאמרתי המון דברים מתאימים לי, כיף ונחמד לי איתה אבל אין רגש.

ועניין הגובה, מההתחלה זה היה קשה לי זה נכון. לפעמים מפריע יותר ולפעמים פחות. עכשיו נראלי שזה פחות, אבל מפחד שבשכל שלי זה עדיין נתפס כמשהו פחות מושך אולי.

(היא דרך אגב סבבה עם הפרשי הגבהים ממה שאני שומע ממנה)

תרחיב בבקשהintuscrepidam

למה אתה רוצה להתחתן?

למה אתה צמא לזוגיות ואהבה?

אם אתה לא יודע מה זה אז למה אתה רוצה את זה? ולמה אתה רוצה משהו שאתה לא יודע?

מה זה אומר שאין רגש?

למה זה מפריע לך שהיא גבוהה ממך?

למה אתה מפחד ממה שאולי יש לך בשכל? ולמה שלא תבדוק בשכל שלך ותעדכן אותי?

אם נפגשים אחת לתקופהארץ השוקולד

קשה שרגש יווצר, שינסה למצוא דרך להיפגש בתדירות גבוהה יותר.

אם נפגשים רק אחת לתקופה ויש כיף, כדאי לנסות להעביר שלב ולהיפגש יותר, אחרת, חבל לדעתי על הקשר כי יהיה קשה לבנות אותו.

(אני הפסקתי קשר על דבר כזה אחרי שהבנתי לאחר מספר חודשים שאם עדיין נפגשים רק אחת לשבוע ולא יותר רגש כבר לא יבוא ולא נוכל לבנות משהו יחד כי כל פעם זה להיזכר מה קורה אצל האחר.)

ממה שאני מבין ממנויובללל
זה לפחות פעם בשבוע, אבל קשר רציף בטלפון ובsms
צריך יותר מפעם בשבוע כדי ליצור רגש לדעתיארץ השוקולד
יש מצב שהיא פשוט "ידידה"משה

ויש מצב שהקשר שלהם פשוט משעמם.. 

הראשון, להיפרד. לא מתאים.

השני - לעשות דברים ביחד.  ללכת לקניות. לעשות הליכה. ללכת לבנות משהו ביחד (להתנדב ווטאבר). לא עוד "דייט".

אתה נמשך אליה?הפי

זה מאוד פשוט כן או לא

( אצל גברים זה שונה מנשים גברים עד דייט 3 יכולים להגיד אם יש משיכה או לא אבל נשים זה שונה מאוד)

לדעתי, משיכה זה לא מספיק בשלב מתקדםארץ השוקולדאחרונה
צריך גם רגש
אנא חפש באתר של ....גרון (שכחתי שם פרטי)נחלת

הוא יועץ נישואין וממה שאני קוראת אצלו, הוא טוב. אפילו מאוד.

הוא מדבר על נושאים רבים, ובין השאר גם על הדילמה הזו.

גם באתר "השדכן", יש טיפים טובים.

בהצלחה.

מתגעגע למקום הזהחצילים
מעניין כמה פה אני עוד מכיר
המקום הזה מתגעגע אליך לא פחותנוגע, לא נוגע
מה שהוא אמרברוקולי
תראו מה זהחצילים
באמת מוזר לחשוב כמה שנים הייתי פעיל פה
בדוק אה?חצילים

שיהיה ברור

לא עברתי לנשואים טריים

אני לא בוגד

וגם אם כן, ובכל זאת שמך לא שכחנונוגע, לא נוגע
איזה משמח לשמוע את זהחצילים

באמת

שמע המקום הזה בלב שלי אין מה לעשות

מה מונע ממך להיות פה? ;)advfb

קל לי שבעז"ה שאתחתן אמשיך להיות פה.

אבל זאת רק תחושה, ימים יגידו

זה לא קשור לחתונהחצילים
אני פשוט לא הרבה בפלאפון מאז שלקחתי את החיים שלי ברצינות ובתחלתי לשחק פוקר בכל מיני מקומות מפוקפקים עם תריס
חחחחחadvfb
מה יש לגבר נשוי לחפש פה?ראומה1
תובנות, מסקנות,חצילים

געגועים לאנשים שעברתי איתם פה לא מעט

ותמיד לדעת שמי אני בכלל

זה חשוב

אשה נוספתאריק מהדרום
חחח הצתת הריגוש התכוונתראומה1
עוד לאחצילים

אצלינו נוהגים אחרי 4 שנים

עם המקלחת של סוף תשעת הימים

הנושא מעניין כשלעצמוadvfb
זו שאלה מעניינת.נחלת

אותו דבר לגבי נשים נשואות; 

כלומר, הרי הפורום לא נועד לאתר היכרויות, אז לכאורה, אין בעיה.

מצד שני, האם שייך  וצנוע בכל זאת, לנהל תכתובות עם גברים

אחרים, או שבגלל שזו התכתבות, שמות בדויים וכו', זה לא משנה.

אל תרבה שיחה עם האשה - האם לדעתכם זה מתכוון לסוג

של קשר כזה כמו כאן?

אינני נשואה, ובכל זאת אני תוהה אם זה לא עובר ולו במקצת

את גבול הצניעות;

הרי בכל זאת  נוצר קשר

כלשהו אפילו רגשי, אחרי הכל מדברים כאן על דברים

מאוד אישיים....

אני גרושה.  חושבת שאם הייתי נשואה עם אדם

שהייתי חשה אליו קרבה גדולה וקשר אמיץ -

לא הייתי משתתפת בפורום עם גברים.

בחברה שאליה אני משתייכת (חרדית), לא שייך פורום

כזה. מעורב.

אז מצד אחד אני מרגישה קצת רגשי אשמה ומצד שני

יש לי תירוץ: הגרסא ינקותא שלי שונה מזו של החברה

החרדית, אני אוהבת לכתוב, אני אוהבת אינטרקציה

עם בני אדם, זה מעניין - במיוחד עם אנשים חכמים

וחושבים כמו אלה שבפורום...

השאלה אם התירוץ הזה יתקבל בבית דין

של מעלה. בזה אני לא כל כך בטוחה.

מה דעתכם?

אבקש תגובות מהפלג המחמיר במגזר

שלכם.  

לא אוהבת לכתוב "המגזר" - זה מפלג

ומבדיל, אבל איני מוצאת אפיון אחר כרגע...

תודה! 

אני נשואהרקאני

ומשתתפת פה בפורום

לא מתכתבת בפרטי עם גברים

נמנעת מלהיכנס לפסים אישיים

לא רואה בעיה

לא מכירה כאן אף אחד במציאות

גם אנחנו... ד"שהרמוניה
דש חמה אפילוחצילים
אהלן, מה שלומך?ארץ השוקולד
ישתבח שמו לעדחצילים

אברך כמו שחלמתי שנים

שמח בחלקי הטוב

מה איתך אח?

מדהיםזיויק
זכות
ממש! ברוך ה'חצילים

זה זכות מעל הטבע

אני אין לי מעצמי כלום על זה

ארץ השוקולד
בסדר ב"ה
וואו קפצתי לפה וזוכרת אותךנערת טבע
חיים שכאלה נהיה פהזיויק
😁
וואי איזה קטענפש חיה.

דש!

הצלחה וברכת ה' בכל . 

אני זוכרת אותךרקאניאחרונה

הייתי פה פעם בניק אחר

היית לפעמים משתתף גם בנוג"ה

שם הייתי פעילה בזמנו...

זוכרת אותך ממש לטובה

בנותכְּקֶדֶם
באיזה משחת שיניים אתן משתמשות?

והאם הינכן זוכרות לצחצח גם בלילה?

כמו כן אנאכְּקֶדֶם
לא לשתות יותר מדיי קפה או תה

ובייחוד לא קולה!!!

כמה דרישות כפרה. מסכנות הבנות.אונמר
אני קראתיחתול זמני

שעדיף להימנע ממשחות שיניים מלבינות. ייתכן שהן מלבינות אבל הן משפשפות את האימייל (במיוחד פחם וכיו"ב).

פרדונטקס טוב לחניכיים אם יש בעיות חניכיים / חניכיים רגישות וכיו"ב.

סנסודיין repair (אם מכיל NOVAMIN) טוב לשיניים רגישות ה־NOVAMIN ממלא סדקים מיקרוסקופיים באופן דומה לאימייל או משהו כזה. מומלץ בחום זה גם נותן תחושה חלקה לשיניים.

חוץ מזה כמעט כולם אותו דבר. זה שיש מיליון סוגים בסוף כמעט כולם אותו דבר וכמעט אותם מרכיבים, זה confusion marketing. גם למשל בסנסודיין: יש כמה משחות עם כל־מיני כיתובים שונים אבל אם להסתכל על הרכיבים, זה בדיוק אותו דבר (ומחירים שונים...)

מומלץ להשתמש במברשות רכות. היעילות היא אותה יעילות אלא שהרכות פחות פוגעות בחניכיים / משפשפות את האימייל. אני אישית ממליץ על curaprox, ה־ultrasoft מדהים וגם די עמיד בהשוואה להרבה מתחרים.

צודק אחי, יש הרבה בנות שנראה שאכלו פופקורןintuscrepidam

ובאו לפגישה.

אבל אפשר לשנות את זה אחרי האירוסין. תזמין אותה לשיננית או הלבנה.

בניםאנימהאחרונה
מה שהוא אמר
אח שלי הולך להציע נישואיןLavender

ואני בוכה מהתרגשותתת

כמה שזה היה צפוי אני פשוט מאושרת

אבא תודה

וואי מלא מזל"ט!! 🎉🎉🎉ל המשוגע היחידי
אמן תודה🙏Lavender
מאוד מאוד מרגש. מזל טוב!נחלת
תודה תודה❤️Lavender
מזל טובשפלות רוח
בקרוב אצל כל הרווקים והרווקות בעם ישראל אמן🎉🎊
אמן ואמן תודה!Lavender
וואוזיויק
ב"ה
מרגש, מזל טובארץ השוקולד
טנקס🙏Lavender
ברוך ה'❤הרמוניה
💖💖💖Lavender
קרה כבר?זיויק
מרגש 
חחח עדיין לאLavender

אבל זה סופי ב"ה

תודה!

האם היא יפה???חתול זמני

(סתם)

האמת שלאLavender

וזה בכלל לא מעניין אותו

הוא אמר מזמן שזה יהיה הדבר האחרון שיעניין אותו באשתו...

חחחחחחחחחחחחחחחח וואי אל תגידי לה אבל.חתול זמני
חחח סומכת עליו שיגיד לה שהיא האישה הכי יפה בעולםLavender

היא יודעת שהוא שרוף עליה...

וואי, לא ציפיתי שזה יהיה התגובה שלך ל המשוגע היחידי
חח למה לא?Lavender

אחים לא בהכרח דומים

כע ברור, אבל כאילו את אחותול המשוגע היחידי

את אמורה לפרגן ולהרים, : כן בטח!!! מהממממת!!!!! 🥰😍

משו כזה

חחח אבל אם גם הוא בראש כזה אז הכל טוב

אה חחח אין כמו כנותLavender

היא מהממת באופי שלה והכל טפו חמסה וב"ה

ולפני שהכיר אותה הוא בכלל לא היה בעניין של בנות או חתונה

והוא רוצה ואוהב אותה מלכתחילה אז אני לא רואה בזה בעיה לומר שהיא לא הכי יפה בעולם...(גם לא יפה באופן כללי, חביבה עם חן יהודי)

וואלה איזה יופיל המשוגע היחידי

תאמת שיש לי הערכה לזה,

ברור שצריך משיכה חיצונית גם,

אבל הפנימית זה הדבר שבסוף הכי מחבר. (לענ"ד)

חן חןLavender

בסוף זה גם עניין של אופי ומאד אינדיבידואלי לכל אחד

דייי לא, זה לא יפהאני:)))))

כאילו, את יכולה להגיד לנו ולאנשים אחרים אבל לא לאחיך

חחח כי לו זה לא מפריעLavender

אבל אני גאה לספר לכם שאני נותנת צ'אנס ויוצאת גם עם הבחורים שהם לגמרי קלאסיים מבחינה חיצונית

אין דבר כזה מישהו שלא אכפת לו מהמראה של אשתואני:)))))

תעשי רק דברים שאת שלמה איתם(:

כנראה שסף ה"אכפת" שלו במקום שונה לחלוטיןLavender

וחשוב לו מישהי שנראית נורמלי ולא מכוערת.

ואין לו עניין דווקא בבחורה "חתיכה".

אני עושה דברים שיש להם פוטנציאל שאהיה שלימה איתם😉

נכוןאני:)))))

בעיניו היא יפה, אל תגידי לו שהיא לא.

כאילו, זה לא נחמד, והוא עלול בסוף להאמין לך.

בעיניו היא חמודה ככל הנראהLavender

לא יודעת אם "יפה" בהגדרת הוליווד

ברור שלא אגיד לו, אני אחות טובה אחרי הכל

..אני:)))))

נכון, יפה

(❁´◡`❁)Lavenderאחרונה
שאלה 1212121212

היי

אם מישהו/י כאן מכיר/ה באופן אישי-

אשמח לחוות דעת לגבי מאמנת לחתונה בשם יעל אמיתי.

אפשר לענות גם בפרטי

תודה רבה

רק מזהירה מפניות של אנשים לא חיוביים.אונמראחרונה

תסנני מה שמתאים לך..

בהצלחה!

נראה לי כלו כל הקיצים, הראשונה שפונה אליחסדי הים
שהיא צנועה וצדיקה, אני אמור לה שהיא אשתי.😂😂
כן כן כןןמחפש שם
שתף אותנו איך היה😋
מנה אותי שליח ואצא אקדש לך אישה בשוקחתול זמני
עדיף שתקדש לו אישה מעזרת נשים בבית כנסתLavender

נשמע לי יותר מתאים בשבילו

לא בטוח שזה חכם דודשפלות רוח
כי במידה והשליח חס ושלום נלקח לבית עולמו, הבחור היקר ששלח אותו אסור על כל הנשים שבעולם מספק
זה לא בדיוק מספק אלא קנסחתול זמני
אייייישפלות רוח
אשריך דוד שלי!
חבל שרק עכשיו מגיע למסקנה כזאתעַלְמָה
לא בטוחה שזו האסטרטגיה הכי חכמה. אני נגידלגיטימי?

הייתי בורחת...

בהצלחה!

לא בטוחהנחלת

שזה רעיון כל כך טוב; ואם אחר כך, למרות שהיא צדיקה וצנועה (ואתה בטוח שהיא צדיקה וצנועה כמו שאתה

אוהב ומעריך), יהיו דברים נוספים חשובים שלא תסתדר איתם?

חושבת שכדאי וצריך לברר מה היה עד עכשיו עם פגישות; היו פגישות?  מדוע הסתיימו?

מצידן? מצידך? מה הפריע לך? מה הפריע לה? אולי אתה "תקוע" עם איזו דרישה,

כיוון הסתכלות, ציפיות, ואינך מוכן להתגמש או משהו כזה?

כמובן שלא מכירה אותך בכלל, סתם הצעה.

ועל זה הדרך. 

הוא כתב בצחוק...הרמוניה

אבל תגובה יפה

תודה ילדה.נחלת

כבר ראיתי את ההחלטה הזו שלו פעם באחד הפורומים הקדומים יותר.

הוא מדגיש צנועה וצדיקה. זה נפלא,  אם זה יושב על מקום אמיתי,

בוגר, שלא מתעלם גם מדברים נוספים חשובים, לו והוא עדיין

פחות מודע להם.

כל יאוש הוא פתח לתקווהזיויק
מישהו פה בפורום פעם עשה את זהמשה

@שמוליק פיין  @אלירז 

זה לא היה בדיוק ככה אבל זה בערך מה שהם מספרים.

נשמע חזקל המשוגע היחידי

עלעלתי קצת, לא בדיוק...

שאלה בתור אחד שחדש פה יחסית.. | ערוץ 7  

כתוב שם בערך

מצאת את זה!משה
חחח דפדפתי להם בכ"א אחורהל המשוגע היחידיאחרונה

אולי יעניין אותך