החלטתי לשפוך פה לא מעט מתחושתיי. אזהרה: ארוך להחריד.סתם עובר אורח

אני חרדי, לגמרי לגמרי, 'הארד קור' כמו שאומרים האומרים.

לבוש שחור לבן, מגבעת וחליפה, זקן, כל מה שצריך.

ולמרות זאת - אני דחוי אצל החברה החרדית.

אספר.

אינני נשוי.

כל חבריי התחתנו להם איפשהו בגילאי, עשרים, עשרים ואחת פלוס מינוס.

אני, איכשהו, נתקעתי.

למה? לא יודע.

בשלב מסויים עזבתי את הישיבה, למדתי מקצוע, וזה מה שאני היום. שומר היטב על כל פיפס בהלכה, עובד בתחום מסודר ורציני, ולבוש לפי כל הפיצ'פקעס הקטנים. מקפיד ללמוד שיעורי תורה מידי יום, ואפילו לא מחזיק באייפון או נמצא בכלל באינטרנט.

לפה אני גולש דרך המחשב, וגם זה רק לאחרונה, לשואלים הנמרצים.

ולמה אני מספר את כל זה?

כי קראתי כאן, בפורום הזה, פוסט ארוך. ארוך וכואב.

את הפוסט כתב אדם בשם davidking14  ובו הוא מגולל את קשייו ומכאוביו, ובעיקר... את התחושה הקשה שלו בשידוכים, כאשר 'אף אחת לא רוצה אותו, בגלל שטויות לא ענייניות'.

זה כל כך צבט אותי!

בסך הכל, יש דמיון מסויים בינינו. לא הרבה, אבל דמיון מסויים, אולי אפילו קטן, כמעט זעיר, בקושי נקודה אחת בישימון, אבל עדיין קיים:

שנינו מתעקשים לשמור על ההלכה כמו שצריך, שנינו מתקשים בשידוכים, שנינו מרגישים שאנחנו מתאמצים כל כך, והחברה יורקת לנו בפרצוף. (או לפחות, כך חשתי אני עד לאחרונה. פרטים בהמשך, השארו איתנו!)

*

בשלב מסויים הפסקתי לחכות שההורים ירימו טלפונים וינדנדו לשדכנים, וניסיתי לשדך את עצמי. לא, לא מה שאתם חושבים.

פשוט פניתי בעצמי לשדכנים, זה הכל.

החלטתי להציג את עצמי, להסביר שאין לי ר"ם קרוב שיתקשר בשבילי לשדכנים, וההורים שלי קצת לא בעניינים האלו, והחלטתי לפנות בעצמי.

וזה כל כך לא נעים!

כל פעם מחדש, להתקשר, להציג את עצמי, לספר למה אני פונה אליו, ואז לשמוע את הגניחה הקבועה:

אההה... כן כן.. אתה באמת נשמע בחור רציני וטוב... יש לי כל כך הרבה כמוך ברשימה... טוב, אם יהיה לי משהו מתאים אתקשר אליך.

ונחשו מה? ובכן, הם אף פעם לא חוזרים אליי מיוזמתם.

צחקתי על זה פעם. חשבתי על כך שכל שדכן שמדבר איתי - מת.

כלומר - אני לא שומע ממנו יותר...

מידי פעם הייתי קם עצבני, מרים צלצול לשדכן או השדכנית, מנדנד, מנסה 'לחלוב' הצעה כלשהי, אפעס, משהו.

לא ממש הלך.

פה ושם, ממש בקטנה, הוצעו לי הצעות. בדרך כלל רחוקות מאוד ממה שאני מחפש, ובדרך כלל הרגשתי דחוי מתחילת התהליך. כלומר, הרגשתי שהצד השני, כלומר משפחת המועמדת, מסתכלת עליי מלמעלה ללמטה. סוג של 'סותמת את האף ומוכנה לשקול אותי כחתן בלית ברירה..'

למה שלא ירצו אותי?

ובכן, פשוט למדיי.

הוריי היקרים והאהובים אינם חרדים 'הארד קור'. הם בעלי תשובה זכים וטובים שחזרו בתשובה לפני שנים רבות.

הם, התמימים, חשבו שאם הם ילבשו את כל הביגוד הנכון, ויעשו את הכל נכון ויתנהגו כמו שצריך - החברה החרדית תקבל אותם באהבה גדולה.

ובכן, זה לא מה שקורה.

למרות שהם משוכנעים שהם כמו כולם סביבנו - הם טועים.

למרות שיש להם חברים וידידים רבים בכל מקום, וכל הבנים שלהם (כולל אני...) חרדים לגמרי, אנחנו לא כמו כולם.

החברה החרדית זוכרת היטב מי נולד חרדי, מי לא נולד כזה, מי האבא שלו נולד חרדי ומי לא, וכולי.

בשידוכים זה פשוט צף בצורה הכי בוטה שיש.

יש כל כך הרבה חרדים סביבי, שנראים כמוני מדברים כמוני וחושבים כמוני - שלעולם לא 'יקחו' אותי כחתן לבתם הנאווה.

ולמה זה? אה, כמובן, כי הם מחפשים חתן מהמשפחה ה'נכונה'.

אז כן, ברוך השם אני ירא שמיים, אם יורשה לי להעיד על עצמי, ואני מקפיד על קלה כבחמורה, ולמרות שאני 'בחור עובד' אינני שונה מחבריי האברכים, אבל עדיין...

נו נו, ההורים שלו בעלי תשובה, מעקמים ההורים את אפם, ומעדיפים לחפש הצעות אחרות.

רגע לפני שאסיים את הצגתי, אוסיף עוד מילה או שניים.

חשוב לי להדגיש כי ישנם סיבות נוספות שבגינם אינני 'להיט' בשוק השידוכים. סיבות לא ענייניות, כואבות, משפילות - אבל הן קיימות. הן קשורות בעיקר בחוג החסידי אליו אני קשור, ברב אליו אני משתייך, וכדומה. אעדיף שלא לפרט, וזה גם לא רלוונטי למסר שיש לי למסור.

שורה תחתונה - אני נושא איתי כבר שנים לא מועטות מטען כבד של תסכול, כעס על החברה בה אני חי, והרבה מרמורים ותסכולים נוספים.

לא אפתח כאן את כל שק תסכוליי וכאביי, אבל אתן שתי דוגמאות פשוטות, רק בשביל לסבר את האוזן.

א.

יום אחד התקשרה אליי שדכנית מוכרת. דווקא אישה נחמדה במיוחד, גלויה וישירה.

איזה יופי, כמה נחמד - יש לה הצעה עבורי!

כל כך שמחתי, התרגשתי. באמת. סוף סוף גם אני מקבל הצעה יזומה...

האזנתי ורשמתי את הפרטים, ואוזניי הזדקרו בתמיהה:

את בטוחה, שאלתי, שהם ירצו אותי? הם אחת המשפחות הכי חשובות בחוג שלנו, ואנחנו ממש לא חשובים ומכובדים כמוהם...

כן כן, היא השיבה. ביררתי איתם. הבת שלהם קצת מבוגרת, ואין להם ברירה. אני מכירה את הבת היטב, ואני מבטיחה לך שהיא ממש מציאה אמיתית, ומתאימה לך בול.

נו נו, שיהיה.

קיבלתי כמה מספרי טלפון לבירורים - אצלנו בחוג לא יוצאים לפגישות 'סתם כך' ללא בירור מקדים - ושלחתי את אחותי הגדולה למשימת הקודש.

אמרתי לה שלפי מה שהשדכנית אמרה לי מדובר בבחורה רגילה, טובה, איכותית, מוצלחת, וכן - הם 'מוכנים' לשמוע עליי. עכשיו תורנו, הסברתי, לברר עליהם.

אחותי חזרה אליי אחרי כמה שעות, המומה.

תשמע, היא אומרת. מדובר בבחורה שעברה דברים קשים בחייה, ירדה מהדת לתקופה, חזרה, יש לה חוסר יציבות בלתי רגיל, משהו לא מריח לי.

היא עשתה עוד כמה טלפונים ושיחות חיטוט, והאמת התגלתה:

מדובר בבחורה בעייתית מאוד, מסכנה, שעברה כמה וכמה דברים בחייה, והיא בפירוש אינה הבחורה היציבה והנורמטיבית שאני מחפש להקים איתה בית. היא הוסיפה עוד אינפורמציה שלא אפרט, והזהירה אותי לברוח לחלוטין מההצעה הזו.

מופתע, התקשרתי לשדכנית. שאלתי אותה: אתה בטוחה שאכן זו הבחורה שהצעת לי?

כן, היא השיבה, בדיוק זאתי.

לא הצלחתי להתאפק, מלמלתי כמה מילים בגנות ההצעה. סיפרתי כמה וכמה נקודות ששמעתי עליה, ושאלתי את השדכנית ישירות:

למה את מציעה לי הצעה כזו? לבנים שלך היית גם מציעה הצעה כזו?

היא השתתקה לכמה שניות, ואז הודתה בשפל קול ש 'להם זה לא מתאים, אבל אתה בכל זאת...'

בכל זאת מה, שאלתי?

'אתה בכל זאת.. נו.. אתה יודע, בן להורים חזורים בתשובה, בחור מתבגר, עובד, ולא צריך לספר לך שאף בחורה נורמלית לא מוכנה להתפשר על בחור שלא לומד בישיבה בצורה קבועה...'

כל כך נפגעתי. זה מה שאני בעינייך? עוד שורה קטנה במחברת, עוד אחד שאפשר לנסות לדחוף לו את המסכנה ההיא שאף אחד לא רוצה בה?

וגם אם כן, לפחות תהיי גלויה איתי מההתחלה, תסבירי את השיקולים שלך. למה את סתם מבזבזת לי את הזמן ואת האנרגיות?

למה את גורמת לי לפתח ציפיות ותקוות, להקדיש שעות לבירורים, רק כדי לגלות בסוף את מה שאת ידעת כל הזמן - שהבחורה ממש בעייתית ולא מתאימה??

דוגמה נוספת.

מידי פעם צץ ועלה שם מסויים. שם של בחורה טובה, הגונה, בערך בת גילי, מבוגרת גם.

בכנות? לא רציתי. ההורים שלה שניהם שייכים למוצא מסויים שאינני מחבב, ויותר גרוע - הם מתכחשים למוצא מהסויים ההוא, ואפילו שינו את שם המשפחה לחלוטין...

נו, באמת.

מעבר לכך, כל פעם שההצעה עלתה, היא ירדה באותה המהירות, ודווקא מהצד שלהם. אני הייתי 'מוכן להתפשר' ולבחון את ההצעה בצורה עניינית, אך הם לא רצו בי.

בכל פעם ההורים שלה נתנו שוב ושוב את אותה התשובה:

אנחנו מחפשים לבת שלנו בחור שיושב ולומד בישיבה יום שלם, ולא אחד שעובד, וזהו. לא משנה לנו עד כמה הוא שמור.

לא נעלבתי, זכותם.

אממה?

שאחרי שנה פלוס מינוס שבה השם עלה וירד כמה וכמה פעמים, פתאום הם היו מוכנים להתקדם.

השדכן ביקש ממני:

אתה יכול לשלוח תמונה שלך בבקשה?

לא התווכחתי, ושלחתי את התמונה. חיכיתי. בליבי דמיינתי איך היא והוריה בוחנים את תמונתי בזכוכית מגדלת, ובוחנים אותה במבט מציצני. לבריאות!

כעבור יומיים, שלחתי אליהם מייל נוסף, ובו שורה אחת:

שלום וברכה, אשמח לקבל את תמונת הבחורה.

לא קיבלתי מענה.

זה כאב לי.

אם ביקשתם תמונה וגם קיבלתם - תהיו הגונים ותשלחו חזרה גם את תמונת בתכם, כך שגם לי תהיה הזכות לבחון את ה'סחורה' שלכם בעיניים ביקורתיות, ולשבת עם בני משפחתי ולהתלבט האם הבחורה 'נראית לנו' מתאימה.

עוד כמה ימים עברו, והשדכן אמר:

שמע, הם ביררו עליך הרבה, האבא רוצה להיפגש איתך.

טוב, יופי, בסדר.

לא שלחו תמונה, עצוב, לא פייר, אבל לא אוריד שידוך בגלל זה.. לא?

באתי לפגישה עם אביה.

הוא בחן אותי במבט חטטני, הציק לי בשאלות מעצבנות, והתעניין לגבי שאיפותיי בחיים.

אחרי ארבעים דקות שיחה מיצינו את הכייף, והפגישה הסתיימה.

עבר יום, עברו יומיים, שבוע שלם כמעט עבר - ושקט מוחלט.

התייאשתי כבר מלחכות לתשובה, והתקשרתי לשדכן.

אההה, זה אתה, מלמל השדכן בחוסר חשק.

תשמע, אני ממש מתנצל ששכחתי לחזור אליך עוד באותו יום. אבל אומר לך עכשיו:

הם לא רוצים.

השדכן הסביר:

האבא דווקא ממש נהנה ממך, התרשם ממש לחיוב, הוא אומר שמזמן לא פגש מישהו כמוך.

נו?

אבל הוא אומר שהם מחפשים לבת שלהם אחד שיושב בישיבה יום שלם...

התפוצצתי!

רתחתי, וחשבתי לעצמי בשקט:

אז אם אתם רוצים בחור שלומד בישיבה, ואתם יודעים שאני לא כזה, למה אתם סתם מבלבלים את המוח? רק כדי שיהיה לכם עוד אחד על המדף, עוד אופציה לבחון?

למה, למה.

אלו שתי דוגמאות, טיפה אחת מים של תסכולים ואכזבות.

וכאן אני מגיע סוף סוף לפואנטה שלי.

לאורך כל השנים האלו, הייתי כל כך טעון וכעוס. הרגשתי שאני לא מקבל את הצ'אנס הבסיסי שכל חבריי בישיבה קיבלו.

הרגשתי שאף אחד מתייחס אליי באופן ענייני. כל פעם מחדש בודקים אותי כמו סחורה על המדף. כמה אני יודע ללמוד? בן כמה אני? מיהם הוריי? מי הרב שלי? האם אני מסדר את הזקן? (כן, גם זה שיקול...) האם אני גולש באינטרנט? והרב שלי מודע לכך?

רציתי לצעוק:

רבונו של עולם!!! יש לי כל כך הרבה מה לתרום ולתת ברוך השם... יש בי כל כך הרבה רצון לוותר, ללמוד, להעניק, לתת כתף, לתת את כל מה שאני יכול כדי להצליח בזוגיות, וכל מה שמעניין אתכם זה איפה אימי נולדה??

רציתי לנענע את כל העולם בזעם:

למה אני לא מקבל את הצ'אנס? מה חטאתי, ומה פשעתי?

אני מקפיד על לימוד יומי, שזה דבר בעיניי לא קל בכלל משלל סיבות שלא אכנס אליהן כרגע.

אני שומר על עצמי היטב שלא לרדת ברמתי הרוחנית, למרות שיש לי לא מעט מלחמות פנימיות.

אני מתעקש להתחתן דווקא על ידי שידוך ולא בהיכרות ספונטנית בפייסבוק או ברחוב.

אני מחזיק את עצמי חזק מבחינה אמונית, יהודית, תורנית, הכל.

אם כן, למה אני לא מקבל את הצ'אנס?

למה, למה שוק השידוכים כל כך לא ענייני?...

*

וכאן אני מסיים סוף סוף את המגילה הארוכה שלי.

לאט לאט, הפנמתי והבנתי.

זאת לא החברה סביבי, ולא שדכן כזה או אחר, ולא ההורים, ולא מגזר, ולא מוצא, ולא גיל, ולא כלום. זה רק דבר אחד:

הקדוש ברוך הוא.

כן כן. הקדוש ברוך הוא.

הוא בעצמו!

הוא בעצמו דאג שאני אוולד במשפחה המדהימה המסויימת שלי.

הוא בעצמו נתן לי את הקשיים שבגללם נאלצתי לעזוב את הלימוד בישיבה.

הוא בעצמו שמר עליי, תמיד תמיד.

הוא בעצמו שם אותי בסיטואציה הקשה בה אני סופג דחיה אחר דחיה מזה שנים.

הוא עצמו שם אותי במצב בו אני נזקק לפנות שוב ושוב לאנשים זרים, להציג את עצמי, להתחנן לאיזו הצעה שאולי תהיה להם עבורי.

הוא עצמו רוצה שאתפלל אליו, שאחוש דחוי, לא רצוי, לא שווה, לא להיט, לא מבוקש.

הוא - עצמו - רוצה!

אחר כך, המשכתי להבין עוד יותר.

כשהוא ירצה - אמצא בס"ד את הזיווג שלי, ולא משנה אם אמשיך לפנות לשדכנים, או אשב בבית ואתבטל.

כשהוא ירצה - הישועה בוא תבוא, בבת אחת, בצורה הכי טובה שרק אפשר.

*

וכעת אני מסיים את המגילה הארוכה.

מאז שהפנמתי את זה, חיי השתנו לחלוטין. עדיין אני כועס לפעמים, עדיין אני אוכל את הלב לפעמים, עדיין אני מרגיש מידי פעם פחד איום ח"ו להשאר לבד, עדיין ועדיין ועדיין.

אבל...

אני לא בלחץ. אני רגוע. השלמתי באהבה עם רצונו של הקב"ה.

נכון, אני סובל, אבל זה לא 'באשמת' אף אחד. אף אחד לא קם בבוקר ורוצה לעשות לי רע, ואף אחד לא מתכוון לפגוע בי עם הצעות מביכות.

הקב"ה שם אותי במצבי שלי, ולצערי אני נאלץ להתמודד עם הצד הפחות נעים של החברה החרדית הנהדרת בה אני חי..

נו, אז מה קרה?

בגלל זה להתייאש???

ברגע שהפנמתי שהכל בידיים של הקדוש רוך הוא, שחררתי מעצמי לחלוטין את נטל האחריות.

אני עושה מה שאני צריך, ממשיך לשמור בחדווה על הדת, ממשיך להתייעץ עם הרב שלי לגבי כל שידוך ושידוך באופן ספציפי, (ומידי פעם גם קצת ייעוץ מקצועי רגשי, כשאין ברירה אז אין) ממשיך להקפיד על קלה כבחמורה, וזהו.

כן, פשוט זהו.

*

ולכן, davidking14, אומר לך כך:

זאת לא החברה, וזאת לא הכיפה שלך, ואלו לא ההורים הסנובים של ההיא, ולא האחות של ההיא.

זה הקדוש ברוך הוא, בעצמו, בכבודו ובעצמו.

דבר איתו, פנה אליו, תתחנן אליו, תבין שזה הוא, לא העולם מסביבך.

וכשהוא ירצה - אתה תמצא את עצמך נשוי עוד לפני שהספקת למצמץ.

וואו קראתי הכל. מאוד כואבמחפשת^
באופן אישי אני לא מצדדת בלהיות סוג ב' בחברה סוג א'.
זה קשה להיות במקום שלא רוצים אותך שם,
אני חושבת שגם בחברה החרדי יש כמוך (אולי לא בחסידות המסוימת, או עם העדה המסוימת -אגב, ניסית לחשוב מה הם מרגישים?)וכן, יש גם חוזרות בתשובה שאולי כותבות טקסטים דומים על בחורים חרדיים.
בהצלחה! ושתמצא את הזיווג המתאים לך במהירות!
מחזק את ידיךוהוא ישמיענו
המסקנה שכתבת לדעתי זו דרגה עליונה. אשריך! אנשים במצב הזה כבר מזמן היו נשברים, וכועסים על ה' יתברך. אתה נשמע אדם צדיק וירא שמים, ואני מאוד מבין את הכאב שלך.

הערה קטנה: למה התכוונת שהציבור שלנו ושלך קצת דומים? אני חושב שיש הרבה יותר דמיון, כמו שלא כתבת לאיזה פלג הינך משתייך- אבל אני מניח שאתה מגדיר את הציבור שלך ע"פ העקרונות והערכים שלו, לא ע"פ אנשים כאלה או אחרים. לכן אם נדבר מבחינה מהותית הציבוריים שלנו קרובים. ובשני המגזרים יש אנשים שלא הפנימו את המהות
אחי. הקדוש ברוך הוא רוצה שתשתנה, כדי שתהיה ראוי לזיווגחסדי הים
באותו פסוק ש-ה' אומר שאסור לגרוע, אסור להוסיף:
"את כל הדבר אשר אנכי מצוה אתכם אתו תשמרו לעשות לא תסף עליו ולא תגרע ממנו" (דברים יג, א)
"שכל המוסיף גורע" (בבלי סנהדרין כט.)

אני מאוד מאוד אוהב חרדים והחברה החרדית, אבל דווקא בגלל אהבתם, אני חייב להגיד:

אתה נמצא בחברה שעוברת על אותו עיקרון של מי שמוסיפים ומקדשים דברים שאין להם שום מקור בתורה ובחז"ל, וכל המוסיף גורע.

שלב ראשון לחזרה האמתית בתשובה, הוא השלכת הלבוש האירופאי המיושן שאיכשהו התקדש.
תתחיל להקפיד ללבוש תכלת בציצית שזה דאורייתא, ולא להקפיד על הלבוש המטומטם הזה, שהרבה פעמים גם מסתירה את הציצית, ולא מקיימים "והיה לכם לציצית וראיתם אותו".
תתחיל לעלות להר הבית, ולדרוש את ה', ולהתחנן שיבנה המקדש, ואז נוכל לקיים את רוב המצוות.
תפסיק ללכת לטישים, שהאדמו"רים שם עוברים על אכילה בפרהסיא , שחז"ל השוו לאכילת כלב (בבלי קידושין מ, ובעל הטורים הזהיר ממנו ואמר שזה לא דרך התורה.

הקיצור, תחזור בתשובה ותעזוב את העולם החרדי, ואז בעז"ה תזכה לזיווג.
גם בדרך הטבע זה ירחיב לך את המאגר והסיכוי להתחתן.

חייבת לציין ששיכנעת. זאת בדיוק הדרךפה לקצת
מסכים ברמת העיקרוןוהוא ישמיענו
לא בדיוק סגור לגבי הדברים הספציפיים שכתבת. אבל ברור שכשחיים בחברה שסובלת מעודף הגדרות מיותרות (כן כן- פיצ'יפקעס, שטריימל, סידור זקן וכו', לא מתחתנים עם בעלי תשובה וכאלה) אז קשה למצוא שידוך.
תעזבו את הדברים המיותרים והשקריים הללו, זה לא שייך לתורה. זה מפלג, גורם להתנשאות ומסבך את החיים

בהצלחה!
מסכימה אתך שצריך לעשות תשובה, אבלהילושש

ממש ממש לא בגלל שהוא חרדי, 

יש כ"כ הרבה חרדים, וה' אוהב אותם, בדיוק כמו שהוא אוהב את הציבור הדת"ל. 

אין שום סיבה להשמיץ בצורה כזו, 

הוא לא מתחתן כי הוא חרדי? אתה שומע את עצמך?

מצטערת אבל אני מזועזעת. זו התגובה הראשונה שאני קוראת בפורום הזה שהיא כ"כ אנטי חרדים. 

לא לעניין בכלל. 

יש לי עוד כמה דברים לכתוב, מעדיפה שלא, 

מקווה שהבנת. 

אבל הוא לא יצא נגד חרדיםלדאוג?

אלא נגד קידוש סממנים חיצוניים שקיימים בחברה .

אני מצטטת לך..הילושש

"..הקיצור, תחזור בתשובה ותעזוב את העולם החרדי, ואז בעז"ה תזכה לזיווג.
גם בדרך הטבע זה ירחיב לך את המאגר והסיכוי להתחתן..."

גם על הקטע עם תכלת והר הביתוהוא ישמיענו
לא הייתי חותם... מה הקשר?
אתה,לדאוג?

א"א גם לסמן ^^ וגם להצטרף למזועזעים..

לא הבנת. אני מזועזע ממה שהוא כתבוהוא ישמיענו
הוא כתב שהוא צריך להשתנות לשים תכלת לעלות להר הבית וכו', ולא הבנתי מה זה קשור?
כי הרבה לצערי לא מטילים תכלת בגלל " מה יגידו"ה' הטווב
יותר חשוב להם מה יגידו מאשר לברר ולעשות את האמת.
אני מסכימה שהניסוח לוקה בחסרלדאוג?

את צודקת, אני יוצא נגד החברה החרדית. מתוך אהבה מסותרתחסדי הים
ותוכחת מגולה.

הם מקדשים את הטפל ועוברים על העיקר, והבאתי שתי דוגמאות מטיש-הר הבית וציצית תכלת-לבוש שלהם.

אחד התחומים שהכי רואים את הבלבול בין הטפל לעיקר, הוא בעולם השידוכים.
נראה לי ראויחלל הפנוי
להוסיף, לא חייב להחליף
אני מבטיח לך שאם הוא היה נפתח לעולם הדתי לאומי, היהחסדי הים
לו הרבה יותר היצע וסיכוי להתחתן.

בגלל שתי סיבות עיקריות:
1. אנחנו מכבדים אדם שעובד. אנחנו נאמנים לקדושת דברי הכתובה: "אפלח ואוקיר ואיזון ואפרנס ואכלכל ואסובר יתי", ולא סומכים שאבא של הכלה יפרנס.
אנחנו נאמנים לדברי המשנה באבות (ב, ב): "יפה תלמוד תורה עם דרך ארץ, שיגיעת שניהם משכחת עון".
בנות בציבור שלנו מכבדים בעלים שלומדים ועובדים.

2. אצלנו בציבור לא ממציאים כל מיני תנאים קריטריונים שלא המציאו חז"ל.
אצלם להתחתן עם ספרדי, זה כמו להתחתן עם ספק ממזר, ולהתחתן עם מישהו שעובד, זה כמו להתחתן עם עם הארץ בימי חז"ל.
לא מסכימה אתך...הילושש

סליחה, וכי בציבור הדת"ל אין רווקות מאוחרת גם לבחורים וגם בחורות יראי שמיים שמקפידים על קלה כבחמורה?? 

איך אתה כ"כ בטוח בעצמך שהסיבה היחידה שהוא לא מתחתן זה בגלל היותו חרדי?? 

אני תמיד תמיד תפסתי את הציבור הדת"ל כציבור פתוח ובחיים לא שמעתי דברים כאלה !! 

אני לא יודעת מאיזו חסידות הוא מגיע, וגם לא בקיאה יותר מידי בחסידויות למיניהן,

אבל יכולה לומר בפה מלא שגם החרדים מכבדים אדם שעובד. יש מלא בחורות חרדיות שמחפשות דווקא בחור שעובד ולומד ולא רק לומד. 

והקושי שלו למצוא את אותה בחורה נובע ממקום אחד, שזה היה המסר שלו בדבריו (ולא מה שאתה הסקת)- מה'!! מה' בלבד!! 

אני לא אומרת שהוא צריך לעצום עיניים ולא לפשפש, ולא לעשות תשובה, תפילה והשתדלות (זה צריך להיות אצל כל יהודי באשר הוא, ולאו דווקא חרדי שלובש שחור לבן).

לגבי ספרדים אשכנזים, אני מסכימה שאצל הציבור החרדי הדבר הזה מהווה בעייתיות מסוימת, אבל גם שם היו דברים מעולם וזה כבר לא כמו פעם, אבל מה' אישה לאיש, ובע"ה תגיע האחת שלו, גם עם ההגבלה הזו. 

יש עניין של ביטחון בה', ככל שהאמונה וביטחון גדולים יותר, ההרגשה של האדם לעשות השתדלות היא קטנה יותר. 

ה' יביא לו אותה גם אם היא אשכנזייה או ספרדייה. 

אתה קצת פספסת את המסר שלו, 

המסר הוא לא פילוג! 

המסר הוא חיזוק באמונה בה', 

והמסר כ"כ יפה ומרגש, שבדברים שלך אתה מבטל אותו. 

יש הרבה סיבות לעיכוב הזיווג. לי נשמע שהוא בחור מעולהחסדי הים
רק מדקדקים אתו בציבור החרדי על שטויות, ואם הוא היה נפתח לציבור הדתי לאומי, היו דווקא רודפים אחריו, והוא היה מתחתן מיד.

הלוואי והביטחון שלו ב-ה' יוביל אותו להיסמך על ה' לגמרי, ולצאת מתבניות ישנות לא חשובות, ולצאת ולהפתח לעולם הדתי לאומי, ובעז"ה ימצא שם את זיווגו המיועד לו מששת ימי בראשית.

אולי אפילו בחורה בפורום תישמע לה מהפרטים שהוא יכול להתאים. הלוואי.
צטדקתטליושקה
אתה ממש גדלת בעולם החרדי שאתה יודע הכל?נסימי

פחחחחחחחחחח

כתיבה קצת חריפההעני ממעש
עריכהאודי-ה
רפואה שלמהאלף המגן

תגובה ממש לא לענייןשירק

חייבת להגיד שאולי אמרת דברי טעם, אבל צרם לי הסגנון..נערת טבע
דוקא שלושת הנושאים שהבאתתפוח יונתן
הוצאת הציצית, תכלת ועליה להר הבית לא מוסכמים על כל הציבור הדתי לאומי. אבל אני מסכים איתך ברמת העיקרון, לא הבנתי מה יש להזדעזע, אולי כי קשה לשמוע תוכחת אוהב.
הלו?? תן לי להעיר לך משהו וקבל את זה באהבהנסימי

מה זאת אומרת להעלות להר הבית?

ולעלות להר הבית בזמן שאין בהמ"ק הוא מצווה מהתורה?

רוב הרבנים מהציונות הדתית אומרים שזה עברה להעלות להר הבית

מה אתה ניהית רב שמחליט מה טוב ומה לא

מה הוא יעשה ומה לא יעשה מה מותר ומה אסור?

(אגב יש מלא מהמגזר החרדי שכן עולים וגם כן כמוך טועים!)

אתה באמת חושב שהוא בתור חרדי צריך לחזור בתשובה??

גם אם הסגנון הוא לא אותו סגנון וגם אם הוא לובש אחרת ממך

או משהו חיצוני כדומה לזה

הוא מקיים מצוות בדיוק כמוך. שומר שבת בדיוק כמוך.

מתפלל שלוש תפילות ביום כמו שאתה מתפלל

מאמין בהשם ובבורא עולם כמו שאתה מאמין!

מה זאת אומרת לחזור בתשובה??

מה הבעיה שלך בטישים?? תורה עובדים מתוך שמחה! ותעשה טובה אל 

תפתח את הפה שלך ותעשה חשבון עברות ומצוות על

אדמורים צדיקים! כאילו אתה צדיק יותר מהם...

יש הרבה וויכוחים והתנצחויות בין רבנים לאורך כל השנים ואתה שב בשקט

זה לא עניינך! (אגב זה לשון הרע סתםשתדע..הלכה בסיסית)

גם אתה אומר על הר הבית שמותר אז הנה הרב אבינר והר שמואל אליהו 

ועוד רבנים גדולים אוסרים להעלות אז נגיד הרב שלך התיר אבל תמיד

יש וויכוחים הלכתיים! 

אתה לא הקב"ה ולכל בן אדם יש זכות חופשית לבחירה איך

לעבוד את השם!

תראה כמה שנאת חינם יש אז כל הערות כאלה סתם ממהמהות את

ביאת המשיח! 

אכן ארוך ומחריד! ⁦והוא ישמיענו
נחרדתי!
קראתי הרוב.בסדר גמור
בהחלט אתה מעלה פה את אחד החסרונות האדירים של החברה החרדית, ולא ארחיב מה דעתי בנידון.

כמו גבר טוב אני לא אלאה אותך בליטופים אלא אשאל האם אתה מעוניין לעשות משהו בנידון?

האם הרחבת מעגלים? הרחבת את החברים? פנית לשדכים לא רק מהציבור שלך?

אני מעריך מנסיוני בתחום השידוכים שיש בנות שרוצות לצאת איתך. יש בנות שמחפשות אותך ולא נשענות על ההורים למצוא להן חתן אז אולי כדאי לפזול קצת מהכיעור המידותי בנושא זה שאתה חי בו?

ב"הצלחה!
החסרונות של החברה החסידית ולא החרדיתכלה נאה
אצל ספרדים מתחתנים עם בעלי תשובה.
אולי תפנה לשדכניות של בעלות תשובה
יש בחורות מקסימות אל תחכה לאחת מהחסידויות
אבל....והוא ישמיענו
הוא כתב שיש מגזר שלא אהוב עליו... לא יודע אם להגיד את זה... כדאי פשוט להשתחרר מסטיגמות- זה סתם תוקע.

ואגב, זה גם בחברה הליטאית
לגמריהפואנטה
אתה כותב חכם וחושב חכם וזה בדיוק מה שרציתי להגיב - הכל מאת ה'.
עם זה שקשה ומרתיח ובאמת זה הצד השפל של החברה..
מקווה מאוד שזה יחלוף מן העולם.
שנואהב באמת.
קראתי הכל. משה

קראתי הכלקוד אבל פתוח
אני בטוח שכמו שמחפת^ אמרה יש בנות כמוך, רק צריך למצוא אותן...
מדהים!אלף המגן

קראתי ועלו לי דמעות,

כל כך נכון, כל כך מרגש, כל כך נוגע...

חיזקת אותי ואין לך מושג עד כמה...

מאחלת לך את כל הטוב ושתמצא את האחת מהר ובקלות.

קראתי הכול. נשמע לא פשוט.הייזל
קודם כול - אני מברכת אותך שה' יישא אותך על כנפיו ושתהיה לך קפיצת הדרך. הלוואי שתגיע בריא ושלם ושמח אל אשתך, ושתזכה לעמוד בחופה שלך ולהגיד תודה על הדרך.

תראה, אינני בקיאה בחברה שממנה אתה מגיע, ובכל זאת, בחרת לפרסם כאן, אז אני מרשה לעצמי לספר לך שהיו כמה נקודות שצרמו לי.

אינני יודעת מה ההבדל בין לפסול מישהי בשל המוצא של הוריה לבין לפסול מישהו כי ההורים שלו חוזרים בתשובה. אינני מבינה מה ההבדל בין להתייחס למישהי כסוג ב' רק כי היא "מבוגרת" (כלומר עברה את גיל 21?) לבין להתייחס למישהו כסוג ב' רק כי הוא גם "מבוגר" (כלומר עבר כנ"ל את 21?).
כמו כן: אם לא נעים לך לשלוח תמונה שלך, אל תתעקש לקבל "בתמורה" תמונה של הבחורה; פשוט אל תשלח תמונה שלך. ואם מציק לך שהמשפחה שלה מחטטת ומתערבת, למה אתה מערב כל כך את אחותך? במה זה שונה בעצם?
אגב, אם אתה "מוכן להתפשר", אתה כבר לא ענייני...

ואחרי הכול: באמת נשמע שאתה משתדל מאוד במסע המתארך הזה. וטוב שיש לך איש תורה שאתה סומך עליו שמלווה אותך. וטוב שאתה נותן מקום גם לטיפול רגשי מדי פעם, זה חשוב.
נראה לי שכדאי לברר עוד יותר לעומק מהן שטויות של החברה שלא הייתי רוצה שיבחנו אותי על פיהן, ולכן גם לא אבחן על פיהן את מי שמולי. ובכלל עין טובה על עצמנו ועל העולם היא מפתח לחיים טובים...

ה' יפנק אותך! הלוואי שתבשר לנ"ו בשורות טובות במהרה!
תגובה מעולה!לדאוג?

היי בהחלט לא פשוטאושרקה
תנסה לשמוע הצעות גם ממגזר אחר , אתה יודע מה אתה שווה ואתה לא צריך להתנצל על מי שאתה ,במגזר החסיד בדרך כלל עובדים אחרי החתונה ואולי בגלל זה אין הרבה הצעות תנסה למצוא מישהי בסגנון שלך בהצלחה רבה
וואושמשועננים

שלום לך

אתה כותב מאד יפה, מדויק ונוגע ללב, והכל בכנות גדולה.

פתחת כאן את סגור לבך וסיפרת על הכאב אותו אתה חש וממש כאב לי לקרוא.

אתה כל כך צודק לגבי המסקנה שלך שלא נסיבות החיים הן הקובעות את התוצאה, אלא התוצאה היא הקובעת מה יהיו נסיבות החיים שיובילו אליה. וזו אבן בסיס באמונה היהודית. כלומר לא בגלל שההורים שלך חוזרים בתשובה קשה לך למצוא את זיווגך, אלא ה' רצה שתיתקל בקושי במציאת זיווג ועל כן שמך במשפחה כזו.

וכל מי שקורא בתורה לעומק פסוקים של אמונה יודע כי יד ה' לא תקצר וכי הצור תמים פעלו וכל דרכיו משפט.

כמובן שלדעת זה משהו אחד ולהרגיש זה משהו אחר, אבל זה מדהים לקרוא על התהליך שעברת ועל החוסן הפנימי שזה נתן לך.

אני מבינה למה יש מגיבים שהתקשו לשמוע את כל הסייגים בהם אתה נתקל בחברה שלך. כחרדית מיינסטרים הרבה יותר פתוחה ממך, ועם זאת יותר סגורה מחשבתית מהציבור הדתי לאומי, אני יכולה להבין את שני הקולות- שלך ושלהם.

אתה מציג חברה שהיא מאד מאד שונה מהמקובל בחברה הדתית מבחינת סטיגמות, כללים, נורמות ועוד.

וכמובן שאתה רשאי כמו כל אדם כאן בפורום להשתמש בבחירתך החופשית ולבחור לעצמך את החברה בה אתה רוצה לחיות חיי תורה, ואת הדרך שלך. כל מי שמאשים אותך שדרך החיים אותה בחרת עם החברה אותה בחרת והקודים שלה, הם המונעים ממך נישואין, דומה למי שהיית בעבר כשהאשמת את הרקע המשפחתי שלך ברווקות שלך. 

יכול להיות שיום אחד תראה לנכון לעשות חושבים ולבחון האם תרצה מבחירתך לערוך שינויים כאלו ואחרים בסוג הבחורות עמן אתה יוצא ואופן ניהול השידוכים שלך. כמובן שיהיו לכך השלכות על השיוך החברתי שלך ואין מה להקל בכך. תמיד צריך לבחון סדרי עדיפויות.

מאחלת לך הצלחה רבה עד מאד בדרך שלך!

וכל הנעלבין ואינן עולבין עליהם הכתוב אומר "ואוהביו כצאת השמש בגבורתו"- נשמע שספגת הרבה פגיעות מצד אנשים בלתי רגישים במהלך הדרך, שזה תמיד דבר כואב הלוואי ואנשים ישכילו להיות רגישים יותר, זה כל כך מתסכל.

נשמע מתיש מאד..שירק

מסכימה לתחושות שלך לגבי המסחרה,

אם כי כשעוברים את המשוכה של כל הנתונים החיצוניים והדברים הבטלים,

מגלים שבסופו של דבר כולם מחפשים רק דבר אחד שזה באמת אהבה, וכל אחד יגדיר את זה איך שהוא רוצה.. אז אין מה לעשות, רק להמשיך לחפש ולנסות ככל האפשר לראות את זה כסוג של ספורט.

אם תרצה יש לי כמה חברות אפשריות, שלח לי פרטים באישי.

המסקנה ממש נכונה וזו תמצית מידת הביטחון.רציתי להוסיף-טוב גדול

יש הרבה מן האמת בתגובה של @הייזל 

ועוד-

כשאתה אומר החברה החרדית- זו חתיכת הכללה.

החברה החרדית היא באמת נהדרת ובאמת מלאת הכללות ופחד כלפי דברים שונים (למרות שזה מתחיל להשתנות),

אבל זה גם הכוח שלה וכך  היא שומרת על עצמה.

זה נשמע שאתה עדיין מצפה לקבל הצעות מסגנון של אנשים שפשוט לא רוצה אותך,

אתה לא מתאים להם ואולי אפילו מאיים עליהם.

אבל ת'כלס אם לא היו לך המניעות האלה,

והיית מתחתן עם מישהי עם אותם קווי חשיבה,

יש סיכוי שלא היית בדיוק נהנה ואולי היית כותב משהו בנשואים טריים.

אתה מודע לזה שאתה לא להיט, וזה יפה,

וכנראה לא היית רוצה לחיות את החיים של אותו להיט

בכל חברה, מי ששונה מהרגיל משלם מחירים (ואני יודעת מה זה לשלם מחיר על שונות)

אבל אתה, במקום שלך, יודע שמשהו שונה זה לא אומר שהוא פחות טוב.

אז אולי מעבר לאמונה והביטחון שהכל מאת ה',

יש צורך בהבנה שטוב יכול להיות גם מסביב לסביבה שלך.

יש בציבור החרדי המון סגנונות של בנות,

ובטוח שהרבה יתאימו לך.

ויש הרבה בנות צנועות וטובות שדווקא מחפשות בחור עובד.

אבל כנראה הן לא מאותה עדה\ חסידות\ וכ'

אני חושבת שזו העבודה היום של הרווקים בציבור החרדי.

וזו לא בעיה, אלא הזדמנות לעבודה-

לא להתפשר על דברים מהותיים,

אבל כן להיפתח, לבדוק גם דברים שונים,

ולנסות להתגבר על תחושת הזרות הטבעית.

ובע"ה לצעירים של הדור הבא- יהיה הרבה יותר קל.

הרבה הצלחה!!

נכון מאד!נושאת עיניים

קראתי הכל.. אשריך שהגעת למסקנה הזאת!חיהל'ה
שבעז''ה תזכה לבשר לנו בקרוב ממש - ''האמנתי ונושעתי''...

מבינה את התסכול, הכאב, הפגיעות..
והאמת היא שבכל מגזר יש דברים מעין אלו - בתחפושת אחרת. אז במגזר שלך זה מתבטא בשידוכים..
אגב, לא נכון המדוייק לומר שידיהם של הסטיגמטיים למיניהם נקיות -
הם אכן מתנהגים לא בסדר ולא לפי רצון ה'...
כזה חוסר באהבת ישראל, ממש רחמנות עליהם.
והכי רחמנות-
הם לא יודעים מה הם מפסידים..
ובינינו, אתה גם לא רוצה ''לזכות'' בהם..

מתייגת@davidking14
שיזכה גם הוא לראות את המכתב הארוך הזה שהקדשת לו..

תיכנס לאתר 7 ברכות!! רבים כמותך נושעו דרכו, תנסה...הריונית 25

קראתי הכל. בהחלט מעריך אותך על המסקנא הזואניוהוא
המון בהצלחה!
אל תשכח לחזור לבשר לנו בשורות טובות .
אין מילים! לגבי הסוף-מדהים!!!מישהי 1
היה לי עצוב לקרוא את כל מה שעברת
יש הרבה חרדיות שבאו ממשפחה חוזרת בתשובה/מתחזקת אז אני מאמינה שתמצא בקלות
אין מה לעשות.ככה זה אצל החרדים
וואו..כל הכבוד לך על המסקנה הסופית.דלינגדלונג

זה רק מחדד לנו שוב כמה העוה"ז הוא עלמא דשקרא,

הכי קשה כשחברה מחזיקה מעצמה הכי צדיקה  ועם הכי יראת שמים ולא מסוגלת לראות את הדבשת שעל הגב שלה ..

ומי שרואה זה לרוב מי שקצת 'התקלקל' ונפתח קצת לעולם אחר, ל"ע דרך מפגש חי עם אנשים או אנטרט או בא במקור בעצמו מעולם קצת אחר..

תשמח שזכית לראות קצת אמת כדי שתגדל ותצמח מהניסיון הלא פשוט הזה ולהתנקות בעצמך מתפיסות שקריות וחיצוניות ואלטיזם.

מאחלת לך שתזכה למצוא את האחת המיוחדת שלך וכמה שיותר מהר!

וואו. כואב ועוצמתיאודי-ה
היה לי חזק מאוד לקרוא.. כמה נקודות שעלו אצלישונמית
עבר עריכה על ידי שונמית בתאריך י"א באייר תשע"ח 03:18

דבר ראשון, קראתי הכל, ואתה כותב ממש מעולה. זה בכלל לא היה לי מייגע וקראתי הכל בלי להרגיש.

אתה מעביר את ההרגשות והתובנות בצורה ממש בהירה ונוגעת. תעשה עם זה משהו!

לעצם הדברים- אני משתתפת בצערך. נשמע באמת ניסיון גדול. 

ובעיקר המסקנה שלך פשוט כל כך חזקה ומדוייקת. ממש מפעים להימצא במקום הזה- שעם כל הקושי וכל הטינה שכל כך טבעי שתכנס ללב, אתה בענווה מכוון את העיניים לשמיים ומבין שהכל משם והכל מדוייק. זו העוצמה הכי גדולה בחיים.

בעניין הזה של חתונה אני חושבת שזו ה-התמודדות, להבין שהכל מדוייק מהקב"ה ושענייננו בעולם הזה הוא השתדלות, והתוצאות הן מהשמיים.

פרקטית אני לצערי לא מכירה מספיק את המתרחש בחברה החרדית כדי לעזור עם עצה טובה, אבל אולי כמו שאמרו כאן שווה לנסות עוד קצת יצירתיות ואולי גם לחפש גם באתרי הכרויות שונים.

אתה נשמע בחור טוב ואיכותי ואין שום סיבה שמישהי לא תחטוף אותך.

אחרי שסיימתי נזכרתי בעוד דבר חשוב. בתוך כל האמונה שלך בקב"ה תשמור מקום רחב לאמונה שלך בעצמך. 

תקופה של שידוכים היא לא פשוטה לכולם, ונשמע שלך באופן מיוחד. זה מהווה ממש אתגר בקטע של ביטחון עצמי. זה מעלה הרבה שאלות של- למה מציעים לי דווקא את זה/ זאת, למה חתכו אותי, אם אני עדיין רווק/ה אז אולי אני לא שווה וכו'.

הגישה שלך חזקה- הענווה כאן היא נכונה וחזקה מאין כמוה! להגיע לאיזושהי התבטלות, איזשהו "אין" שבתוכו ייכנס הקב"ה ויאיר לך בעז"ה אור ממש גדול.. משהו בבחינת "מאין יבוא עזרי"

אבל, וזה אבל גדול- זה גם ניסיון לצד השני. הצד של ה"בשבילי נברא העולם". זה ניסיון לאמונה שלך בעצמך, להבנה שה' שם אותך פה והוא אוהב אותך נורא ומאמין בך בצורה שלא תיאמן. אתה כלי בידיו, כלי מלא כישורים וכוחות ועוצמות אדירות שאסור לך לכחש בהם. 

זה ניסיון ממש, אבל הוא קריטי.

לי נשמע ששנים של דחייה יכולות לייצר גם תחושה חזקה של התבטלות שלילית כזו.. תחושה ש"אני לא באמת שווה". איכשהו להאמין לכולם שיש סיבה שדווקא אני לא נשוי. זה באמת מאוד מפתה ליפול לשם, אבל זה הרסני.

גם אם זה איזושהי תפיסה שחלחלה לתוך הנפש והיא יוצאת במעטה של ענווה.

זה איזון דק שבדקים שאסור לאבד אותו- בין אותה ענווה והתבטלות מול רצון ה' ובין תחושה של גאוות קודש על הנשמה העצומה שלך! 

איזון שאסור שיופר ויביא אותך להתבטלות מול אנשים אחרים...

בעיניי זו עוד משימה שכדאי לך להשקיע בה, משימה שתשתלם לך בהרגשה ותעזור גם כלפי חוץ, תמשוך אליך טוב וישועות.

תשב ותשקיע בזה- תחשוב מה הכוחות שלך ותן שם ראבק רציני. תזכיר לעצמך אותם יום יום. תכתוב לך נקודות טובות שאתה מגלה על עצמך.

זה כל כך כל כך חשוב.

יפה מאוד!דוד=)

על המסקנה שלך אמר מרקס:

הדת היא אופיום להמונים

....מפצלש עצמי לדעת
ועל המסקנא שלך אמר פעם שלמה המלך ע'ה
'גם אויל מחריש לחכם יחשב'....
ממש לא מחרישדוד=)

מה שבאתי להגיד זה שצריך לעבוד. לבנות מידות נכונות ולהסתכל למציאות בעיניים. ולא להתחבא מאחורי כללים אמוניים

"להתחבא" מאחורי כללים אמוניים-אלף המגן

זה לעבוד, לבנות מידות נכונות, ולהסתכל למציאות בעיניים.

קראתי הכלניצנים

וכואב 

מאוד. 

היה יכול להיות מגניב להציץ לרגע בתוכניות של הקב"ה בשביל להבין למה אנחנו חווים את מה שאנחנו חווים. 

אני מאמינה שהכל מאת ה' והכל מדוייק להפליא 

וכל מה שצריך לקרות קורה. 

אבל זה עדיין כואב  

אני רוצה להאמין שהקב"ה מנהל את העולם ומי שהולך לשם שמים יזכה לכל טוב שקיים. 

והאמת שזה לא קשור למגזר, אני מכירה אנשים מכל המגזרים שסובלים מבדידות ומדחייה. 

והכאב הוא אותו כאב גם אם הנסיבות הן שונות 

ונשמע שאתה לא אחד שיושב בנחת ועושה כל השתדלות ומכאן זה באמת של הקב"ה ותלוי רק בו. 

בע"ה שבקרוב ממש תבשר לנו ולכולם בשורות טובות ומשמחות

אם מתאים לך בחורות ליטאיות מבוגרות אני מכירה המוןבאפי

בציבור הליטאי חוזר בתשובה שהוא ירא שמיים באמת, לא יהיו לו בעיות בשידוכים

בציבור החסידי זה בעיה הרבה יותר חמורה 

^^^ הבעיה שאני מכירה בחורים ליטאים ענבל
מסקנה יפה. ותחשבו על עוד רעיוןתודה לאל
היום שיש עלייה לארץ מכל מיני ארצות אני חושב שאפשר למצוא הרבה בחורות ובחורים טובים עולים חדשים מכל מיני מקומות בעולם. שומרי תורה ומצוות שפחות בענייני תיוג של ישיבות וכד'
ישר כח. נכון. ב. מגלגלין זכות וכו'העני ממעש
קראתי והזדהיתימזקני העדה

שלום לך עובר אורח
אני קורא בפורום הזה כבר הרבה שנים, וכמעט לא כותב.
הפעם אני חייב לומר שריגשת אותי. 
גם אני מתמודד עם קשיים ודחיות. 
במגזר אחר ובתחומים אחרים.
וההבנה שהכל מאתו יתברך נותנת לי כוח להמשיך.

תודה לך
ושנזכה להתבשר בבשורות טובות במהרה

ידידי היקר...ד.

קראתי הכל. כתבת מקסים.

אתה באמת כישרון - רואים מצורת הכתיבה, התוכן, הניסוח, ההומור, היציבות למרות הכל.

אשר על כן - מי שתזכה בך, באמת תזכה.

והמהלך שהחלטת ללכת בו, ע"י שחרור לחצים, אמונה, והשתדלות סבירה - הוא מהלך מעולה.

יישר כח.

ועצה מעשית: אולי כדאי לחפש בכיוון של מישהי שהיא בדיוק "כמוך", מבחינת הרקע. שההורים שלה חזרו בתשובה לפני הרבה מאד שנים, והיאממש "חרדית" מלידה, וגם מתקשה למצוא רק בגלל הענין הזה ולא בגלל שמץ חיסרון עצמי בה.

הרי יש גם כאלה. חפש, תמצא בעז"ה - ותבנו בית שמח ומאושר.

הצלחה רבה.

קראתי את מה שכתבתחצילית

וזה מאד נגע לליבי,באמת כואב,ואם זאת בסוף חיזקת אותי,ויש לך אמונה מדהימה בה'.
הקב"ה רואה את ההשתדלות ואת הדרך הלא פשוטה שלך..

ובעזרת ה' מקווה שלא יהיו יותר קשיים ושתמצא את זיווגך בקרוב מאד

מצטערת שאתה צריך לעבור חוויות שכאלה.נורופן.
חזק ואמץ.
מגילה מס' 2, והפעם: תגובות לתגובות...סתם עובר אורח

טוב, חברים, התפניתי רק עכשיו להגיב לכולכם...

תודה רבה על התגובות הרבות, הפתעתם אותי בגדול.

המון תודה על המחמאות, העידוד, וגם העצות המצחיקות.

גם פה וגם באישי זרמו כל מיני הצעות ורעיונות.

מאוד מרגש האכפתיות של משתתפי הפורום פה.

אחד הניקים הגדיל לעשות והציע לי באישי קרובת משפחה שלו. צחקתי בהנאה:

כמה נחמד להיות רצוי

(סתם שאלה, תחכימו אותי, לא מפחיד אתכם להציע אדם זר מהפורום לקרובת משפחה? כלומר, לכו תדעו מי באמת האיש מאחורי הניק.. לא? אני באמת שואל)

יש כל כך הרבה תגובות כאן שהייתי רוצה להגיב להם, אז אנסה לתמצת ולהגיב לכמה שיש באפשרותי כרגע.

לפני כן, עוד כמה מילים על הטור ועל מה שעומד מאחוריו.

פה ושם קצת כתבתי את הדברים לעצמי, אבל ממזמן הרגשתי צורך להוציא אותם החוצה כמו שצריך, בצורה מסודרת, מדעית, הכל.

ההודעה ההיא בפורום לגבי ההוא שהחליט - כמה חבל! - לוותר על הכיפה, הייתה בסך הכל הקטליזטור, הזרז.

בזכות ההודעה שלו תפסתי קצת אומץ, ופשוט הורדתי אל הכתב את מה שהיה לי בראש ובבטן. הכי אמוציונאלי שיש. (מרגישים, לא?)

בדיעבד אני קורא את הטור שלי ורוצה לערוך ולשנות, אבל החלטתי להשאיר אותו כפי שהוא, בדיוק כפי שכתבתי אותו בבת אחת, וזהו.

ועכשיו אתייחס קצת לתגובות. שוב, תודה רבה לכולכם על ההשתתפות, והקריאה, והתמיכה החמה. תבורכו איש איש בכל צרכיו, אמן.

@מחפשת

אף אחד לא בוחר להיות סוג ב' באף חברה. זה פשוט מצב נתון, שבוקר אחד את קמה ומפנימה שזה מה שאת.

כעת, יש לך שתי אפשרויות:

1 -

לחפש חברה חדשה

2- להשלים עם זה שיש כאלו ששווים יותר, ויש כאלו ששווים פחות. (רק בעיניים גשמיות, כמובן. אצל ה' אין טיפת הבדל, ודווקא ה'פשוטים', שווים אצלו הרבה יותר, ככה אומרים)

אני בחרתי להמשיך להשתייך לחברה אותה אני מכיר, לאחר המון לבטים.

עובדתית, אני מסכים מאוד עם ההתנהלות וצורת החשיבה של הציבור הציוני - דתי. ולא מעט פעמים הרהרתי במחשבות 'כפירה' לערוק אל הציבור הנפלא הזה.

בסופו של דבר החלטתי להישאר בחברה שאליה נולדתי, ואותה אני מכיר גם מהצדדים הפחות יפים שלה.

למה?

מכל מיני סיבות. אציין אחת מהם:

אף אחד לא מבטיח לי שאם אערוק לחברה מגזרית אחרת, פתאום אהפוך ללהיט היסטרי וכל כאביי ייעלמו ויתאדו.

יתרה מכך:

אני באמת מאמין (כיום, לא בעבר) שאם הקב"ה שם אותי בחברה בה אני חי, והאיר את עיני כך שאני רואה היטב את חסרונותיה של החברה החרדית, אבל גם את מעלותיה הרבות (ויש, יש, תאמינו לי שיש.) -

אז זה מה שהוא רצה.

השורה התחתונה:

כן, זאת ההחלטה שקיבלתי, למרות שאני נחשב שם קצת סוג ב'.

הטעות של הרבה חבר'ה שהם לא מפנימים שהם אף פעם לא יהיו בשר מבשרה של החברה החרדית האותנטית, ולכן הם מתאכזבים שוב ושוב.

אלו שיודעים מראש לאן הם הולכים, לא מתאכזבים.

הלאה.

@קרוקס

כתבת דברים חכמים! ו.. תודה!

@חסדי הים.

לא יודע אם התכוונת ברצינות, אבל העלית על פניי חיוך גדול. יש לך.. חשיבה ייחודית למדיי. וזו מחמאה, ידידי. לא עקיצה.

@נסימי

תודה גם לך על התגובה

@הילושש

ידעתי באיזה פורום אני מעלה את ההודעה, והופתעתי מאוד מכמות התמיכה והעידוד דווקא.

הגולשים פה אינם חרדיים, ואך טבעי שהם יביאו לידי ביטוי בתגובות את דעתם על החברה החרדית...

אני יכול להצביע על החסרונות של החרדים עוד יותר מהם, זה בסדר.

מצד שני, את המעלות של החרדים אני מכיר לעומק. אני יודע שיש פינות בציבור החרדי (אני מניח שבכל ציבור, אך לא מהיכרות אישית) שהם פשוט זהב טהור.

@בסדר גמור (וגם @רציני )

אהבתי את השאלות. ישר ולעניין.

תפסיק לבכות, עובר אורח. בוא נדבר תכלס'!

אבל היי, אתה שוכח שבאתי לפה לפורום לבכות קצת, לא מעבר...

וברצינות - בוודאי שהרחבתי מעגלים. פניתי ויריתי לכל עבר. שוחחתי עם כמויות עצומות של שדכנים, מכרים, חברים, וגם קצת באתרי הכרויות כמו שבע ברכות. פניתי גם לשדכניות שקשורות לציונות הדתית, אבל הן הסבירו לי (בעדינות ובצדק!) שבחורה שאיננה חרדית בהגדרה, לא רוצה להתחתן עם גבר חרדי שלא מוכן לשקול ויתור על ההשתייכות החברתית שלו לחברה החרדית, ולא משנה עד כמה הוא איכותי וטוב...

בכל מקרה, כך או כך, לעת עתה - הישועה עוד לא באה.

@הייזל

העלית נקודות נכונות, כולן. אני חושב שזה עניין של תפיסת עולם, בדרך שבה ניגשים לשידוך. האם באים מהבטן או מהראש...

תודה על התגובה הארוכה והמושקעת, וגם על האיחולים...

@שמשועננים

נכון.

הרבה פגיעות. רובן כאלו שמגיעות מחוסר תשומת לב, ולא מעבר.

בשכל אני יודע שהאנשים שמהם נפגעתי לא התכוונו לשום דבר, ועדיין.. זה פוגע.

כמו שכתבתי, אני מאמין שהסצנה בה אני נמצא היא עניין שמיימי, וגם הפגיעות שאני חוויתי (ואולי גם עדיין חווה, ברמה כלשהי) - הן מתוזמנות היטב על ידי בעל הכוחות כולם.

@שירק

בהחלט!!

@טוב גדול

כמו שכתבתי, האמן לי שיריתי לכל הכיוונים, ואין שמץ של קצה חוט שלא ניסיתי לבדוק ולבחון.

בשלב מסויים הרגשתי שנגמרו לי הכוחות, התייעצתי עם יהודי גדול, והגענו למסקנה שאם אני מרגיש שאין בי עוד כוח 'לירות לכל הכיוונים', ואין בי עוד גרגר של כוח להמשיך לנדנד ולשאול חברים וכולי - כנראה שהגיע הפרק בו אני פשוט צריך לשבת ולא לעשות כלום בהקשר לשידוך.

פשוט להניח את המושכות, להתפלל, לחכות, וזהו.

@חיהל'ה - תודה רבה! דברי טעם של ממש.

@שונמית

תודה על המחמאות, והעצה שכתבת במקטע האחרון תגובתך - לא פחות ממפעימה. אני מודע לאמת שבדברים.

@ניצנים @באפי @תודה לא-ל

תודה רבה!

@מזקני העדה

תודה רבה לך, אם ההודעה שלי עזרה למישהו - זה משמח!

התכוונתי לשפוך את הכאבי בטן, לא ממש לחזק מישהו.

מעניין שמצאת את הטקסט מחזק. תודה!

@ד.

תודה רבה.

לגבי העצה - עניתי קודם.

ואגב, אולי לא הייתי ברור - אני מעדיף להתחתן עם אישה שמגיעה מרקע זהה לשלי!

אני ממש לא מתחבר לסגנון של המשפחות המכובדות, ששם הכל לפי הכללים ולפי הקריטריונים המוזרים שלהם.

הבהרתי לכל כך הרבה שדכנים:

חבר'ה - אני מעדיף מלכתחילה אחת מרקע דומה לשלי.

הם מתקשים להבין למה בחור 'נורמלי' כמוני ירצה בכוונה בחורה מ"משפחה פשוטה"

JJJ

@חצילית

תודה רבה!

לסיום - ההשתתפות פה באמת מדהימה.

לא חשבתי שכל כך הרבה אנשים יקראו את המגילה הארוכה (ספרתי. 2000 מילה בדיוק!), ועוד יפרגנו.

אז...

שוב תודה לכולכם, עמדתם ב"משימה לא קלה", אני מודה ומעריך.

J

אוקיי אז עמדתי גם במשימה השניהוהוא ישמיענו
עבר עריכה על ידי קרוקס בתאריך י"ב באייר תשע"ח 01:00
זה היה פחות ארוך (תספור כמה מילים...).
אין לי מה לומר לך, חוץ מזה שהתלהבתי מאוד מהתגובה שלך ל@מחפשת. כתבת דברי טעם של ממש, ושימחת אותי מאוד שככה אתה תופס את המציאות.
אתה צודק מאוד, הקב"ה שם אותך בחברה החרדית כי זה התפקיד שלך. לכל ציבור (כמובן שנאמן לתורה) יש חשיבות בפני עצמה, וכל אחד בוחר להיכן להשתייך ע"פ מקומו ("אין לך דבר שאין לו מקום") ומה שהוא רואה כדרך הכי נכונה. אין עניין שכולם יהיו תלמידים של דרך אחת. זה מצמצם את התורה, ואת עם ישראל.

שמחתי מאוד לקרוא את התגובה שלך. נשמע שאתה אדם מאוד אמיתי, שרוצה פשוט לעשות את רצון ה' בעולם בלי אינטרסים זרים, בלי פניות. אחרי מה שכתבת עכשיו וחשפת מעט מזעיר מפנימיותך, אני באמת מתקשה להבין למה מציעים לך שידוכים כאלה... תדע לך שזה טוב, כנראה שבשביל שתקבל שידוך עליון מאוד כפי שמגיע לך- היית צריך לעבור את הצער הזה.

ומאוד אהבתי את הלימוד זכות שלך על כולם (@חסדי הים בטח ממש שמח עכשיו... ⁦⁩ ). קיצור, אתה צדיק, ירא שמים, בעל מידות, תלמיד חכם... אין לך מה לדאוג!
ה' יהיה בעזרך! והלוואי שכבר נתאחד לעבוד את ה' ביחד! זה הדבר שהכי חסר לנו, שהכי נשאר לנו לתקן לפני הגאולה. שנזכה! ⁦

נ.ב. ותדע לך שאתה לא 'סתם' עובר אורח... אתה יהודי קדוש מאוד. בתור דתי לאומי שמגדיר את עצמו תורני ותלמיד ישיבה, הלוואי ורבים יהיו כמוך!
אממ...סתם עובר אורח

טוב, תודה רבה..

לא הבנתי מהתגובה אם אתה מסכים/לא מסכים/ משהו אחר... והוא ישמיענו

אממ...סתם עובר אורח

הסכמתי עם חלק מהדברים שכתבת בתגובות, ועם חלק פחות.

על שני החלקים - תודה רבה.

תקשיב, התגובה שלך מפעימה, באמת..שירק

לא ברור למה אתה לא להיט, כמו שאתה מגדיר את זה..

וגם אם על פי נתונים יבשים אתה לא נחשב להיט אין ספק שאתה כן כזה אם רק העולם היה מתנהל אחרת.

בהצלחה רבה.

(כתבת את זה ב-word' נכון?)משה

(JJJ ב-Word מיוצג כסמיילי, כנראה שלזה התכוונת. באינטרנט יש סטנדרטים אחרים)

כן... עלית עלייסתם עובר אורח

באינטרנט יש סטנדרטים אחרים. ברוך הבא !משה

ברוך הנמצאאלף המגן

תגובה מתנשאת-לא אהבתי.

מקסים שהקדשת תשובה לכולם⁦️⁩ תודה!חיהל'ה
זה רק מוכיח עד כמה אתה ראוי בעז''ה להקים בית,
עם הבחורה הכי מתאימה שיש,
שתרגיש שהיא זכתה בך, ואתה תרגיש שאתה זוכה בה...

שבת שלום
הרבה אהבה אני שולח לך, מתפלל שתמצא במהרה את הזיווג הנכסף!!!עף על עצמו

הרבה שפע והארה פנמית בהירה ממקור קדושת ארץ ישראל ונשמת ישראל,

שבעז"ה תבנה את החיים שלך על הקודש, ורק מתוכו תיגש על עסקי החול (הרי אמרת שאתה עובד).

בהצלחה אחי

אתה כותב מדהים!לטובה
קראתי למרות האורך.. תוציא ספר. ב"הצלחה רבה!
אני חושבתמחפשת111

כאב לי מאוד לשמוע את מה שאתה אומר. על הרבה מהדברים שאתה אומר אני מכירה מקרוב ויודעת על מה אתה מדבר.

גם ההורים שלי הם חוזרים בתשובה, שבתחילת דרכם ניסו להשתייך לזרם החרדי, וכמו שאמרת לבשו את הבגדים הנכונים, עשו את הדברים הנכונים, גרו במקומות הנכונים והיו חלק מאותה קהילה . הם גם שלחו אותנו למוסדות חרדיים, וכל תקוותם ורצונם היה להרגיש שייכות. אבל זה לא קרה. 

שנים על גבי שנים הם הרגישו שזה לא מה שהם חיפשו, ושהם 'סוג ב' ' רק בגלל שהם לא 'נולדו' חרדיים ולא באים מבית חרדי.

יש משהו כ''כ מעוות בתפיסה הזאת שרק אדם שנולד בבית מסוים הוא יותר טוב. במקום להסתכל על הדרך שהאדם עבר ועל המאמץ האדיר והלא נתפס של לשנות את כל החיים , כל ההרגלים - נתפסים לנקודה השולית שלא כך הוא נולד. 

וכן, יש התעסקות בחברה הזו בדברים שהם פשוט אבסורדים. 

בכלל, להגיד שאתה 'שווה' פחות בגלל שאתה לא לומד כל היום?!

איזה מין דבר זה? איפה מה שכתוב בתורה שאחד מהחובות של האבא זה ללמד את בנו אומנות- מקצוע? פשוט מעוות! 

אז אתה שעושה את מה שצריך - נחשב בעיניהם עם ערך פחות . 

אני אישית כ''כ כ''כ סולדת מהנקודות התפלות שעליהן שמים דגש בחברה החרדית. 

אני מאוד מעריכה את זה שאתה מקפיד על כל הדברים, כמו שאמרת 'קלה כבחמורה', עם כל הדברים הלא פשוטים שאתה חווה בחברה זו. זה רק מראה שאתה עושה כי אתה מאמין בדברים ולא כי ככה צריך. 

וזה מאוד יפה, אפילו מדהים לבוא ולהגיד: למרות כל מה שאני עובר וחווה - אני יודע שהדברים באים מהקב''ה ואנשים הם רק שליחים, ואני יודע שזה זמני ובסוף האחת שלי תגיע.

יחד עם זה, אני חושבת שמגיע לך ואתה ראוי לחיות עם אנשים שיקבלו אותך כמו שאתה ויעריכו את השילוב היפה שבחרת: תורה ועבודה, יעריכו את המקור שממנו באת: משפחה חוזרת בתשובה ; ולא יסתכלו עליך בעין עקומה בגלל כל הדברים האלה, ולא יחשיבו אותך 'סוג ב' ' או כשווה פחות. 

תודה על דברייך מחממי הלב -סתם עובר אורח

כמה נקודות שעלו בי, בלי ממש קשר אחת לשנייה.

אולי בניגוד לסטיגמה , יש סביבי המון חרדים שעובדים, ואף אחד לא מעקם עליהם את האף.

אני מכיר אדריכלים, חשמלאים, אנשי מכירות, מהנדסים, גננים, תאורנים, ממש בכל תחום - חרדים, לגמרי.

אפילו חסידים.

לדוגמה -

שבוע שעבר שוחחתי עם בחור נחמד, חסיד גור (!) ואב למשפחה גדולה, שלפרנסתו מתקין מערכות אינסטלציה מורכבות להחריד, ברמת דיוק מדהימה.

אני לא חושב שכיום אפשר בכלל להחזיק כלכלית בית בלי לעבוד בצורה מסודרת.

עם זאת, אצל בנות חרדיות (ולא רק, אני חושד) בגיל השידוכים, יש אמונה מוזרה וחלום אוטופי ומשונה קצת על בעל ש"יושב ולומד כל היום"...

אני חושב שהציפייה הזו שלהן היא נקודה אחת שמפריעה לי בדרכי - וכשה' ירצה גם אותה נעבור.

ועוד משהו, מהשיטוט שלי בפורום כאן, (וכן, גם מההודעה של ההוא שויתר על הכיפה, למשל) עולה שבכל חברה יש למועמדות ציפיות מסויימות, שלפעמים עלולות לייאש את המועמדים, את הגברים.

כנראה שבכל חברה אנשים מצפים למשהו מסויים, ולבוא וליילל על התנהלות של החברה כחברה לא ממש יקדם אותנו.

עם זאת, נכון, אני אישית עדיין מיילל בהנאה, כפי ששמת לב לאורך המגילות..

ממש תודה - שוב - על התתיחסות הארוכה שלך.

נראה שהחוזרים בתשובה המנסים להצטרף לחברה החרדית חווים בדיוק את אותן חוויות.

קראתי ספר בשם 'שירה גאולה', והרגשתי חיבור בלתי רגיל עם המרמור של גיבורת הספר על המערכת הממסדית סביבה. ספר מומלץ ומשעשע מאוד.

שוחחתי עם לא מעט חבר'ה חרדים שגדלו בבתים דומים לשלי, ואצל כולם שמעתי את המרירות הזו ואת התחושה שהחברים שלהם בתלמודי תורה ובשכונה הרגישו קצת יותר שווים מהם.

ככלל, לא היתי ממליץ לחילוני לחזור בתשובה ולהיות חרדי, בשום פנים ואופן לא.

לחזור בתשובה? בכייף.

אבל אך ורק בתנאי שהוא מצטרף לקהילות הדתיות לאומיות.

שבת שלום.

אז למה לא לצאת מהחברה החרדית?נושאת עיניים

אני שואלת מנקודת המבט שלך.

מנקודת המבט שלי התשובה מאד ברורה: קשה לצאת מהחברה הזאת!!! היא תופסת אותך ונותנת לך הרגשה על המצפון שאם אתה עוזב אותה אז "ירדת מהדרך".

יש קהילות דתיות לאומיות סופר דוסיותאודי-ה
תוכל למצוא שם את עצמך ולא להרגיש יסורי מצפון שהתקלקלת.
איפה הן נמצאות?פוטפוט

הן יותר ברמה יותר טובה מקהילות חרדיות?

אולי הבחור לא בעד אוניברסיטה וצבא וסמרטפונים?

שואל בכנות. 

בוודאי שיותר טובות. צבא זו מצווה דאורייתאאודי-ה
סמארטפון יש להמון חרדים (לכל אחד יש סיבה כמובן...). ויש המון דתיים בלי סמארטפון.
זו הסתכלות מאוד שטחית להגיד שהדברים האלו מעידים על הרמה התורנית.
לא מובןפוטפוט

אצל קהילות חרדיות רציניות סמארטפון זה מוקצה מחמת מיאוס... ואני חושב שלגמרי בצדק, 80% מהילדים מכורים לזה. שלא לדבר על אינטרנט לא חסום הרמטית, ובזבוז אינסופי של זמן. כמדומני שמי שרוצה להיות בטוח שהילדים שלו יהיו מוגנים מזה, צריך גיבוי חברתי שאוסר זאת, וזה יש רק בציבור החרדי, הציבור התורני הוא יותר יותר 'חופשי'.

ובואי לא ניכנס לעיוותים שבצבא. אני מאוד מעריך את החיילים שמוסרים נפש לשמירת הארץ. אבל! זה לא מצדיק גיוס במצב הנוכחי, בכלל לא. יש שם כ"כ נשים ופריצות בגלל האנג'נדות הפמניסטיות שחוגגות בצבא (הקרן החדשה לישראל משפיעה המון על הרוח של צה"ל), שהרב טאו צועק על זה כ"כ הרבה, עד שהוא קרא לצבא אנטיוכוס. לא פחות. (לא מבין למה הוא ממשיך לשלוח לשם)

הוראות פתיחה באש מעוותות ומחמירות, כבילת ידי החיילים גם במצב של פיקוח נפש! סיכון חיי חיילים כדי להציל 'חפים מפשע' (עלק). את לא תאמיני אילו סיפורים הזויים שמעתי מחברים ומכרים שסיפרו לי מציאויות שקרו בצבא. 

וכמובן בעיות בשמירת השבת, ואם אתה מסרב פקודה צועקים עליך ולוחצים עליך ולא כולם יכולים לעמוד בזה. ובעיות כשרות במטבחים שלא נגמרות. 

בקיצור בעיני כל גיוס של חייל לצבא זה פשוט גילוי של חולשה והכנעה לחילוניות. למה ישיבות ההסדר והמכינות לא מתאגדות ודורשות - אם לא תענו לדרישות א' ב' ג' ד' אנחנו לא נשלח את הבחורים שלנו? למה יש התרפסות כזו?

ולגבי אוניברסיטה ולימודים מעורבים, בציבור הדתי זה לא מוקצה מה לעשות, בחרדי כן!

לכן מאוד מובן לי למה הוא לא רוצה להיות בציבור לא חרדי.

לא ידעתי שמותר לבטל מצווה דאורייתאאודי-ה
יפה לך שאתה מתיר.
יש קהילות כמו הר המור שהן הרבה יותר מקפידות מקהילות חרדיות.
אין לי מה להתווכח איתך כי אנחנו רואים את המציאות בצורה הפוכה לגמרי.
יש לי תחושה שאתה גם לא ממש מכיר מה הולך בציבור החרדי מבפנים.
לא רואה טעם בהמשך הויכוח כי זה נושא לשרשור אחר ונצלו"ש לפותח השרשור.
ויש יתרונות וחסרונות בכל קהילה. שבת שלום!אודי-ה
התייחסות נקודתיתנקדימון
אני לא רוצה כרגע להתייחס לכל הסיפור הארוך, כבר עלו מספיק דברים חשובים ומעוררי מחשבה.
אבל נקודה אחת קצת מפריעה לי בעיקר בדבריך,
האמירה שאם אני במקום מסויים אז אני לא אעשה שינוי בגלל שהקב"ה הוחעד אותי למקום מסויים.
הרי שינויים רבים אתה כן עושה בחייך ולאמשאיר אותם כמו שהקב"ה הוליד אותך, לפי מה אתה מחליט מהו שינוי שייך ומה אינו?
ואולי נולדת בציבור הזה כדי ללמוד ממנו ואז מתוך הבניין הזה להמשיך ולצמוח במקום אחר? האם בגלל שנולדתי ביישוב מסויים לא אעבור ממנו בחיים?
בהחלט הגיוני ששיקולים יובילו אותך להחלטה שהמקום שלך הוא בציבור הזה, אבל השיקול שיצאתי נגדו פה אני לא מקבל.
אשמח שתבאר את העניין הזה, האם הבנתי נכון?
הבנת נכון -סתם עובר אורח

אני חושב שדווקא הנקודה הזו לא קשורה לאמונה, אלא לסיבות אישיות אחרות שבגללם אינני שוקל לעבור לחברה אחרת.

האמונה שלי,עם זאת, גורסת כי הקב"ה דואג לי מצויין גם במקום בו אני נמצא, ואין בנסיבות החיים שלי משהו שאני יכול לראות בו שרצון ה' הוא שאעבור לחברה הדתית לאומית.

אני מהרהר איתך ביחד.

אולי רצון ה' הוא שאשאר חרדי, אך בשונה מרבים ממכריי לעולם לא אתנשא על החברה הדתית לאומית הנפלאה, וכך גם אחנך את ילדיי שעוד יהיו בעזרת השם?

מי יודע.

שבת שלום

תודה! רוצהשאגיב?/ על מה להגיב?נפש חיה.
כרגע אין לי משהו חכם מידיי לומר, אז רק שתדע שקראתי.נפש חיה.
ושזה מאד נגע ללבי.

אין לי משהו קונקרטי לומר יותר ממה שכבר כתבו לך
הלוואי הלוואי שהשם ימלא חסרונך
בנחת, בשמחה.
שלח מייל ננסה לעזור. אני שדכנית במגזר החרדי. יש לי בנותחיובית

מעולות.
shlomitrevital111@gmail.com

כ'כ כואב ונכוןעלומה!

ואני כ'כ מזדהה

ניסית סגנון אחר בתוך חברה חרדית?l666

בעלי למד בזמנו תקופה אצל ליטאים, יש שם הרבה בנים של בעלי תשובה, נראה לי שאנשים מחתנים בלי בעיות מיוחדות. אותו דבר בחב''ד.  וגיל הנישואין שם סביבות 23 ולא 20, כך שלא תהיה מבוגר מדי. אולי קהילה של "חוצניקים" , רובם עובדים.

נוגע ללבבטעות נכנסתי

נשמע שאתה אחד שממש יודע מה הוא רוצה ומאד לא מבולבל.

אתה מתנסח בצורה כ"כ רהוטה שאפשר רק לקנא..

יותר מלהתפלל עליך שבעז"ה תמצא את שלך בקרוב אני לא יודעת אם יש לי עוד משהו.

אם זה יעודד אותך אז בדיוק זוג שאני מכירה התארס, הוא בחור עובד (אמנם לא חוזר בתשובה) בן 31 התארס עם בחורה בת 23. שניהם חרדים כמובן.

שיהיה המון בהצלחה!

תודה על המחמאות, והעידוד..סתם עובר אורחאחרונה

המהירות של שוק השידוכיםadvfb

ברגע שהוואטסאפ נכנסל חיינו דברים עוברים מהירות האור כמעט.

לחכות כמה ימים להצעה זה נראה משהו שכמעט לא אפשרי,

מה דעתכם על זה?

למה אתה מתכוון ב"לחכות להצעה"?לגיטימי?
מישהי כתבה ליadvfb

אשלח לך הצעה ביום ראשון, ביום רביעי שלחה לי את הפרטים, וזה כבר לא היה רלוונטי..

כאילו זה נשמע לי הכי הגיוני לחכות קצת, אבל בגלל שהפלטפורמה של הוואטסאפ היא כל כך מהירה הקצב מתאים בהתאם.

קלטתי שמבחינתה זה כנראה לגיטימי לכתוב "אשלח לך הצעה" ואז לשלוח עוד 3 ימים.. ומבחינתי זה לא. לא בגלל איזו תפיסת עולם, אלא פשוט כי השוק מאוד מהיר.

אין לי שום סיבה לחכות להצעה 3 ימים ואני יודע שגם היא יכולה להגיד לי "אה היא בדיוק נתפסה" או סתם אגלה שאני לא חושב שאנחנו מתאימים.

העניין הוא שאנשים נתפסים ונפרדים בצורה מהירה מאוד ולכן גם ככה המהירות שאנשים מפגינים.

ברור לי שלפני הפלטפורמה של הוואטסאפ הדברים זזו הרבה יותר לאט ולאנשים היה גם יותר סבלנות

אני לא בטוחה שזו הפלטפורמהלגיטימי?

אולי זה יותר הצורה.

מי שהציעה לך - ידעה שהבחורה בכלל פנויה ביום ראשון? יכול להיות שמלכתחילה היא לא ביררה את זה איתה?

ממה שאני יודעת אין נוהל מסודר. נכון שמקובל יותר שקודם הוא אומר "כן" לפני שהיא מודעת לעניין בכלל, אבל זה ממש לא תמיד ככה. יש בנות שמעדיפות להישאל קודם. הרבה פעמים אם משדכים מכרים, את הצד שמכירים שואלים קודם.

באופן אישי אומר שאני לא מרגישה יותר מידי ככה. לא זכור לי שקרה לי מה שאתה מתאר.

לפעמים קורה שפתאום יש מבול של הצעות, ואז אני אומרת - שאני בדיוק מבררת, או בדיוק בתחילת קשר, ואולי בעתיד הקרוב זה יהיה רלוונטי.

ואני קצת נרתעת מה"שוק". המילה הזאת לא באה לי בטוב בהקשר הזה..

אין נוהל רישמי, יש נורמותadvfb

אני אומר שזאת הפלטפורמה, בגלל שלעשות "העבר" בוואטסאפ זה לוקח חצי שנייה ולהתקשר בטלפון זה לוקח יותר זמן, אנשים צריכים להתפנות לזה ריגשית.

ובלי קשר לאם היא ידעה או לא ידעה (במקרה הזאת אני מניח שהבחורה לא קיבלה פרטים שלי אבל נעשה בירור אם היא פנויה) - הקצב שפרטים עוברים דרך מיזמים, קבוצות וואטסאפ, שדכנים הוא קצב מסחרר. יש לי חבר שהתחתן לפי כמה שנים משידוך שנעשה ע"י 4 שדכניות וואטסאפ שונות שכל אחת שלחה לחברה שלה. וואטסאפ זאת תקשורת מאוד מהירה, תקשורת איטית כמעט ולא היתה מאפשרת לדבר כזה לקרות.

ובאמת, בדרך כלל אני מעדיף שלא יבררו אם הבחורה פנויה, כי אם היא לא פנויה יהיה לי דרך לדעת אם אני רוצה לחזור לי שהציע שינסה לאחר זמן שוב לבדוק לי אם התפנתה. וגם, זה לוקח זמן ואין לי סבלנות לזה. מעדיף לגלות שהיא תפוסה, מאשר לחכות עוד את הזמן הזה שיכול לקחת יומיים גם.

אולי את חווה את זה אחרת כי יש לך יותר סבלנות ממני, גם יכול להיות. אולי כי לפעמים מציעים לך אחרי שהבחור אישר, מה שכמעט בחיים לא קרה לי. לכן הניסיון במקרה כזה הוא לא הסבלנות, כי הבחור כבר אישר.

אסביר את ההקשר בו אני אומר את המילה "שוק". 

אני לא מתייחס לשידוכי וואטסאפ בתור דבר עמוק ולכן אני מרשה לעצמי להביא ביטוי מאוד שיטחי שלדעתי די תואם את השיטה הזאת.

כן, אני חושב שזה כלי, שברגע שיודעים את היתרונות והחסרונות שלו, אין סיבה שבעולם לא להשתמש בו בעת הצורך.

לרגע לא התכוונתי חלילה לדמות את כל מחפשי הזוגיות למיניהם כמוצרים בשוק. מה לעשות שבשיטה של כרטיסים זה חלק מהעניין וכמובן, חלילה אסור להשליך את זה על האנשים עצמם. 

השימוש בכלי הזה לא גורם לזלזל באנשים, הוא כן בעיני מבטא מגבלה אינטגרלית בשימוש בו.

לגבי וואצאפ וטלפון צודק.מוקי_2020

"שלעשות "העבר" בוואטסאפ זה לוקח חצי שנייה ולהתקשר בטלפון זה לוקח יותר זמן, אנשים צריכים להתפנות לזה ריגשית."

יש לי קצביה, שכל פעם שהיה צריך לעשות הזמנה, זה נעשה  דרך הטלפון.
אני רק מהמחשבה שאני מפריע למישהו באמצע עבודה מסויימת או שהוא עם לקוח בחנות.
זה כבר גורם לי לחשוב 3 פעמים לפני שאני מזמין.

מרגע שאפשר להזמין דרך אפלקציה,
אני מזמין הרבה יותר, הזמנות קטנות במקום אחת מרוכזת (חנות קרובה מאוד).

אבל לא הבנתי משהו.
מה הבעיה שלך להמתין 3 ימים ?
אני מנסה להבין אם אתה מכוון למשהו כללי או שזה רק משהו נקודתי שמפריע -לך-.

יכול להסביר ?
אם יגידו לי "תקשיב, נכיר לך מישהי שאנחנו חושבים שהיא מתאימה לך, אבל תמתין שבועיים"
אז אני לא מבין באיזה מקרה אני אגיד "לא, לא, שבועיים אני לא ממתין". מה אכפת לי "להמתין" ?
יכול להסביר. לצרכי מחקר כמובן.

אין עליךadvfb

אני יכול להשיג הצעות בצורה יחסית מהירה ולכן אם אדם חושב שאחכה להצעה שלו אז כנראה שהוא טועה.

זה שה"שוק" עובד בצורה מאוד מהירה גורם לי לחוסר סבלנות, לפעמים מוצדק ולפעמים שלא, ביחס לעיכוב בהצעות.

אין בעיה שישלח לי הצעה עוד שבועיים, שלא יחשוב שאני אחכה. יום יומיים כנראה שאחכה אם זה מישהו שאני סומך עליו.

נדמה לי שהבנתי.מוקי_2020

אבל שואל כדי להיות בטוח.
כי באמת נושא השידוכים זה דבר מרתק וגם חשוב.
כרגע לא בשימוש אישי שלי, אבל זה יכול להשתנות ביום אחד.

כשאתה אומר "שלא יחשוב שאני אחכה",
זה אומר שאם אתה כן מסכים "לחכות" שבועיים,
אז אתה למעשה מתחייב לא לצאת לדייטים אחרים, להמתין להצעה ואז להחליט אם אתה נפגש או לא עם אותה הצעה ?

הבנתי נכון ?

כןadvfb

אני לא חושב שאף אחד לא יסכים סתם לעצור שבועיים אז זה זמן יחסית מוגזם אבל כן הבנת.

ישר כוח!

תודהלגיטימי?

באמת נראה שגברים ונשים חווים את זה אחרת.

אני באמת כמעט תמיד מקבלת (ומבקשת..) רק אחרי שהצד השני אישר. [בהנחה שזה פנייה דרך צד ג]

וזה בעצם אומר שהצד השני פנוי ומעוניין. אבל זה גם אומר שיש מצב שאני לא פנויה, או לא מעוניינת. וגם שמבחינתי יכולות לעבור תקופות שבהם אין לי שום הצעה, כאשר בפועל יכול להיות שהיו כאלה שביררו והחליטו שלא...

תודה על ההסבר על השוק.

נתקלתי בשדכני וואטסאפ שפשוט מעבירים כרטיסים, בלי לקרוא יותר מידי. אבל מסתבר שגם להם יש הצלחות - אבל אף אחד מאלו שאני קיבלתי בדרך הזאת לא היו רלוונטיים.

זה עדיין צורם לי המילה הזאת, וזה לא שיש לי פתרון קסם לאיך אפשר לעשות את זה יותר טוב..

מסתבר שאני מאוד רגיל לאיך זה הולךadvfb
עבר עריכה על ידי advfb בתאריך כ"ד בכסלו תשפ"ו 11:16

שיש כרטיסים, שהם מנסים לשווק משהו, וברור שיש מאוחריהם אדם עם סיפור שלם, אבל הכרטיס עצמו הוא לא הבנאדם. לכן אני אולי מרגיש בנוח עם המונח שוק. למרות שגם יכול להיות שאצלי השימוש הזה יכול ליצור חוסר נוחות בהקשרים כאלה ואחרים.

נראה לי גם חשוב לומר שעצם הפלטפורמה של הכרטיסים (גם בוואטסאפ, אבל גם במיזמים שונים) היא פלטפורמה מאוד מוגבלת ולכן גם אם השדכן הוא מעולה ומקסים עדיין יהיה בזה מימד פחות "אנושי" וממילא מאוד מוגבל. ובודאי, התחושה האישית היא גם חשובה שמתעסקים עם שדכנים וחשוב מצד אחד לדעת לצאת מאיזור הנוחות או להרחיב אותו כדי שיהיה עוד אופציות להצעות, מצד שני חשוב גם להיות במודעות ריגשית ולשים גבולות גזרה ביחס ליציאה מאיזור הנוחות

אתה מתכווןהפי

שבזמן הזה קיבלת כבר הצעה אחרת? כי אם כן לגיטימי לקבל אותה .

אבל אם לא קיבלת הצעה ואתה סתם מעניש את מי שהציע כי שלח שבוע אחרי זה מיותר

האופציה הראשונה חחחadvfb

אני שואל את עצמי מה הוא התכוון שהוא שלח לי את זה תוך שלושה ימים

מן הסתם אנשים עסוקים ולא תמיד פנויים אבל בדרך כלל נראה לי הכיוון זה להציע ישר

וואו. מעניין.פצלשי"ת

אצלי אני לא מרגישה ככה

הכל איטי מאוד, ותמיד לוקח כמה ימים..

וגם אחרי קשר לוקח לי מלא זמן עד שמתחילה משהו חדש

אתה חושב שכמה ימים זה בגלל הווטסאפ?ארץ השוקולד

אני לא חושב,

אנשים לא רוצים לחכות ימים כי ההנחה שזה עוד כמה ימים עד שייפגשו, ומן הסתם יהיו הרבה נסיונות כך שזמן רב לברר יקח עוד זמן.

התכוונתי לטענה ההפוכה ממה שהבנת מדבריadvfb

בגלל שהפלטפורמה הזאת מאוד מהירה אז הציפייה שזה לא יקח כמה ימים אלא יהיה באותו יום.

כמה אתה מכיר שהלינו על תשובה אחרי יום?ארץ השוקולד
לא ראיתי שרשור מלין בנושא, גם פה דיברת על ימים 
לא תשובה כפרהadvfb

על עצם ההצעה.

אני אשלח לך הצעה ואז לוקח כמה ימים עד ששולח את ההצעה.

תאמת היה ממש לאחרונה שרשור על זה.

אני גם לא מלין על כך... אני תוהה על כך.

אתה חושב שלפני הפלאפונים זה לא הפריע?ארץ השוקולדאחרונה
אתה מרגיש שזה מיידי?
זה כואבהפי

להוציא את החנוכיה ולראות שהדברים שביקשת משנה שעברה לא התגשמו .. לחשוב שהתפילות לא נענות לך שנה ועוד שנה ו..

למרות שממש התכוונתי  אז אז יותר מזה? אני לא אצליח..להתפלל יותר חזק.

ואז

לחשוב על כמה שהעם הזה עובר והכל מתחבר

ואולי זה הולך לשם ?

גאולה כללית ופרטית

חג שמח

לכל המקווים לישועה לעם למשפחה לכם..

אמן ואמןadvfb
בעז"ה ישועה קרובה ממשית!חסדי הים

מאז ששמעתי על הטבח הנורא אני בוכה. ב'מעוז צור' שרתי בבכי ובכלל פרצתי בבכי ב'נקום נקמת דם עבדיך' והוספתי לאומה הרשעה את ישמעאל.

אבל ב"בִּבְכִי יָבֹאוּ וּבְתַחֲנוּנִים אוֹבִילֵם אוֹלִיכֵם אֶל נַחֲלֵי מַיִם בְּדֶרֶךְ יָשָׁר לֹא יִכָּשְׁלוּ בָּהּ כִּי הָיִיתִי לְיִשְׂרָאֵל לְאָב וְאֶפְרַיִם בְּכֹרִי הוּא".

הבכי מטהר את ה'יסוד' להכל, ומביא מהר לידי זיווג, כדברי החתם סופר.

הבכי הוא כמו מקווה לרצון, ומעלה את הרצון למקום גבוה וטהור, וכמו שמאריך הרב קוק באורות הקודש חלק ג' על עליית הרצון כמטהרת את מידת ה'יסוד'.

כשרצון נפגש עם רצון נוצר זיווג.

כל עם ישראל קדושים וטהורים, כפך השמן הטהור של הכהן הגדול, כמו שכתוב בעין אי"ה שבת.

ה' תרחם על כולנו! אנחנו ראויים!

נכון ממשהפי
ממש בעז"ה אמן ואמן
😶זיויק
אמן שתהיה ישועת ה' כהרף עין
ליבי איתך, כואבארץ השוקולדאחרונה
הדברים הקטנים שהיה נחמד מאוד אם הצד השני היה מעדיףמוקי_2020

אני מדבר על דברים שאם לא קיימים אצל אצל הצד שני, זה לא מפריע, 
אבל אם כן קיימים, אז  זה בונוס נחמד מאוד.

אני לא מכיר בן אדם נורמלי, שלא יכול להמציא רשימה של עשרות ואולי מאות דברים כאלה.
זה יכול להיות צבע מכונית, סוג מכונית, תוספות לפיצה, סוג מוסיקה, זמר, אלבום, שיר, עיר בירה בעולם לטייל בה...וכל דבר שהוא בעיקרון לא משמעותי
להצלחה ותחזוקת קשר אבל הוא בונוס שתמיד נחמד לדעת שהוא קיים ושבני הזוג באותו ראש שלכם גם בחלק מהדברים הקטנים שבחיים.

אז לכבוד החנוכה, יש 2 דברים שהם בונוס די נחמד עבורי. זה משהו סמלי כזה.
אגב, רק השנה למדתי שאין כזה דבר "חג החנוכה" יש "ימי החנוכה". חנוכה זה לא חג ביהדות כמו ראש השנה, פסח. 
אם יש תלמיד חכם בקהל, הוא מוזמן לאשר שלא חירטטו אותי.

לעניין עצמו :
א. בונוס 1 - שהיא אוכלת סופגניות רק בחנוכה, לא  חודש וחצי לפני כמו שרשתות השיווק היו שמחות כי זה טוב לביזנס. 

היום למעשה היא היתה אמורה לטעום את הסופגניה -הראשונה- שלה השנה ובאמת להנות ממנה בימי החנוכה ( לא לכעוס ! זה רק בונוס אם היא כן אוכלת בחנוכה בלבד ! )

ב. כאן אני מודה שזה קשוח יותר. אבל שוב, זה בעיקר בונוס. אז.. אה-אהמ ..
בונוס 2 - בחנוכה היא אוכלת סופגניות...רגילות. בצק, ריבה, אבקת סוכר.
ולא את כל ה"סופגניות" שהקשר בינהם לסופגניה זה כמו הקשר בין מכונית לרכבת.
עכשיו לפני שמישהו קופץ  עם :
"מה נסגר בן אדם ? זה ..ח.. סליחה זה..ימי החנוכה, תן לאנשים להנות מ "סופגניה" עם קצפת וקרם קמבודי בטעם פיסטוק חלבי-כנאפה- מלוח- מתוק"
אני בעד לאכול קינוחים שווים ומפנקים אבל שזה הופך מסופגניה ל..אני אפילו לא יודע איך לקרוא לזה..זה מבחינתי...לא בונוס. 
יש לך את כל השנה לאכול את זה. תשאירי את חנוכה, חנוכה.

הסבר על הבונוס במימד החילוני-מסורתי-רוחני.
אני רואה את זה (במיוחד בשנים האחרונות)  כסוג של...אני לא רוצה להגיד סדום ועמורה כי אז לא יבינו אותי בכלל,
אבל סוג של השתוקקות שהיא שורש יצר הרע ומקור הסבל. 
כלומר, זה בכלל לא משנה מה היו מוכרים ברשתות השיווק, אנשים פשוט רוצים את מה 
שכולם רוצים בלי לחשוב לרגע אחד אם הם -באמת- צריכים את זה ואם זה  באמת קשור לאירוע שבשבילו התכנסנו.

יש לכם דברים קטנים שחשובים לכם, לא קריטיים, אבל יהוו בונוס נחמד  אם הצד השני מעדיף אותם גם ?
ספרו בכיף.
לא בא לכם לשתף ורוצים לשמור את זה רק לעצמכם ? גם בכיף. רק קחו בחשבון שבסוף הכל יתגלה אז לפחות כאן תקבלו פידבק.

נ.ב - אם במקרה התחלתם לאכול סופגניות עם קצפת וקרם קמבודי בטעם פיסטוק-חלבי-כנאפה-מלוח-מתוק, כבר לפני חודש וחצי...אז..לבריאות.
 ימי חנוכה שמחים לכולם.

מה עם מי שלא אוהבת סופגניות?מבולבלת מאדדדד
זה גם בונוסShandyאחרונה

כי היא לא תראה כמו אחת כזאת בסוף החג

אופס ימי החנוכה😂

לגבי ימי החנוכה זה נכון. זוכרת שלמדתי את זה לפנייעל מהדרום
מצאתי בכתב ישן נושן את השיר הזה לחיזוק בחנוכה:חסדי הים

"הוי בחורים גיבורים וחזקים כארזים, הוי בנות בנויות חטובות כמגדלים.

חשבתם מחשבת חוץ לזמנו, כאילו ה' איננו משגיח בעתו.

האם ה' עזב אתכם גלמוד וערירי? האם הוא לא מכריז עלכים 'שלי'?

הקורא מראש דורות לא ראה? האם השגחתו הפרטית נסתרה?

יש לכם עוד תקווה ואחרית, בסוף הקשיים תגיעו לתכלית.

אהבתי אתכם אומר ה' אל נורא וחומל, מעיניי לא חבוי הקושי והסבל.

הנני בא לגואלכם כאם על בנים, בנפלאות אדירות ורחמים עצומים.

בית ה' נחנך בימי החנוכה, את הבית שלכם אבנה מהרה.

יצאתי לישע חשמונאים צדיקים, אצא כיום לישע הבדידות והמכאובים.

הכנתי לך גבר בחורה כלילת המעלות, ולך יפהפיה הכנתי איש חמודות.

נס פך השמן יאיר ויצהיר לעולם, ללבבות הנשברים לחזקם בריא אולם.

לרוממם לחשבם ממש כבני עליון, להסיר מהם כל פחד וחדלון.

לנטוע בהם כוחות וצפיות חדשים, להצמיח בהם חלומות כיוסף נרהבים.

עוד יהיה לכם ממלכת משפחה חמה, שבו מאיר באור יקרות השכינה הקדושה.

השכינה שורה על הנרות הקטנים היפים, זה ישרה על ביתכם באהבת עולמים."

התבוננתי על המראה וזה פלא עצום שגיליתי מסר כזה חזק לרווקים לפני חנוכה.

😂😂😂

מדהים!חרמון

מחזק מאוד! במיוחד המשפט "בית ה' נחנך בימי החנוכה, את הבית שלכם אבנה מהרה" נגע בי.

תודה!

תודה! חג שמח לך ולכולם!חסדי היםאחרונה
תפילה על כולם.
מה בעצם נשאר מהאמירה "העיקר זה לב טוב/מידות"?צע

מניח שיצא לכם להתקל ולשמוע את המשפט הזה לא פעם..

והרהרתי בשאלה  האם נכון שרוב העולם , כולל אני, לא חי ככה?!

כאילו, מניח של90 אחוז מהרווקים יש לב טוב, ואיזה קטע הם עדיין רווקים, וכנראה למרות טוב ליבם נפרדו מהם.

לכל תגובה בנושא אשמח, חנוכה שמח חברים!!! 

שזה הבסיס.מוקי_2020

-דעתי-.

המילה "עיקר" מבלבלת כאן..
אבל הכוונה הבסיס. קודם שיהיה את זה. בלי זה, אין על מה לדבר. אין בכלל מה לנסות.

ניקח את שוק הרכב.

אם אין בלמים שעובדים חלק,
ואין מנוע שפועל חלק,

אין בכלל מה להסתכל על הצבע והצורה וכמה אנשים הוא מסוגל להכיל בתוכו.

עכשיו נניח שיש בסיס.
זה אומר שכל רכב מתאים לך ? לא.
יש כאלה מעדיפים רכב קטן, גדול, בטוח, מהיר, נמוך, גבוה. טוב לשטח, טוב לעיר.

אבל קודם הבסיס.

ככה אני מבין את זה.
כלומר, זה שיש למישהו "לב טוב, והוא מקסים" זה רק -תחילת- הסיפור. לא סוף הסיפור.

במה הוא עובד ? 
מה הוא למד ?
איך הוא מתנהג כשדברים לא מסתדרים כמו שהוא רוצה ? איך הוא עומד בלחץ ?
האם הוא דברן ? שקט ? 

כל אחד והפרמטרים שחשובים לו, ממש כמו בבחירת רכב. כמובן, כל אחד והתקציב שלו (מה שיש לו להציע)

בהצלחה.

..שפלות רוח

אני לא מסתכל מהצד של האדם שיש לו מידות טובות או לב טוב..המשפט הזה בדרך כלל נאמר לאנשים כאיזה משהו להתמקד בו ופחות בחיצוניות(אגב הוא נאמר בעיקר לגברים ממה שאני מכיר) אף פעם לר באמת האמנתי בו כל כך, נכון, יש בו מן האמת אבל בדור הזה להגיד לבחור "העיקר לב טוב ומידות טובות" אם הוא לא צדיק נסתר בנם של קדושים בעיניי זה פחות רלוונטי לנסות למכור לו את זה, והאמת עכשיו כשאני חושב על זה, אני חושב שהרבה שדכנים נופלים שם(גילוי נאות אף פעם לא הלכתי לשדכן/ית) ומרגיש לי שהם לא באמת מתעניינים במה אתה מחפש/ת אלא פשוט לחתן בלי הרבה מאמץ ואז מגיע המשפט " העיקר לב טוב"

חנוכה מלבלב מלא בלבלובי שמחה וכו🦝🔥

זה העיקר, אבל לא הדבר היחידי שצריךadvfbאחרונה
להתחיל קשר חדשראובן255

שלום לכולם לאחרונה יצאתי מקשר די ארוך שלא צלח לצערי

אני מעוניין לחזור לדייטים

מישהו מכיר שדכן או מקום שאפשר להתחיל בו את עולם הדייטים?

אני יודע שיש את הטבלה של השדכנים אבל מישהו מכיר חלק מהם שאפשר לסמוך עליו שיעזור לי?

תודה לכולם תזכו למצוות

מה הסגנון שלך?ברוקולי
דתי לאומי כיפה סרוגה בראש פתוח אבל מתייעץ רבניםראובן255אחרונה
לא.לגיטימי?

יש כאלו שיותר מכוונים לסגנון מסוים.

אבל מעבר לזה, 

הייתי ממליצה לפנות לכמה שדכנים,

אבל לא רק.

להירשם לכמה מיזמים\אתרים\אפליקציות\קבוצות וואטסאפ,

ככל שיש לך כח להתמודד..

אתה צריך לדעתי להודיע לעולם (כולל חברים ומשפחה), שאתה פנוי ומחפש - ומה אתה מחפש.

סוף סוף הרגשתי שהפורום נתן לי משהו.מוקי_2020

נסעתי באוטובוס ציבורי,
ואוטובוס טיולים חסם את כל התנועה כי הבנות, המון בנות, המון המון בנות פרקו מלא דברים, חוץ ממקרר, הוציא מתוכו הכל. 
זה היה נראה כמו מופע קסמים.

ואז נהג האוטובוס אמר משהו, "עוד פעם החרדים האלה...אבל למה ככה לחסום את התנועה ? אני לא מבין את זה..."
עכשיו בעיקרון, אני בדברים כאלה לא מתערב, אבל כאן לא יכלתי לשתוק.

אמרתי לו ברוגע, בנחת , "אלה לא בנות חרדיות, החמודות האלה שייכות למגזר הדתי-לאומי (גוש עציון)".

שבת שלום 

מי יתן, שאחרי השבת הזו יחל השינוי הגדול שכל אחד מצפה לו.
עכשיו ברור לכם, שכאשר קורה שינוי גדול בחיים,  לפניו יש שבת אולי מיוחדת אולי שגרתית, שפשוט מבחינת זמנים מגיע לפני אותו שינוי.
אני מאחל לכולם, לכל אחת ואחד בפורום הטהור הזהו, שהשבת הזו היא השבת לפני השינוי הגדול.

..שפלות רוח

"אלה לא בנות חרדיות, החמודות האלה שייכות למגזר הדתי-לאומי (גוש עציון)"....ואם הן היו חרדיות אז? היה אסור להן לעצור שניה ולהוריד את הדברים?

ואני לא מתפלא שזה מה שלקחת מהפורום הנ"ל..זה אומר המון על משתתפיו.

הוא צוחקאני:)))))
למה לקחת כל דבר רע?
אני לא יודעת מה מוזרהפיאחרונה

שקראתי את זה  

בפורום הטרור הזה

אולי עכשיו היא כבר החזירה תשובה?חרמון

עדיין לא.

טוב מן הסתם היא עסוקה, 

בטח בערב היא תברר ותחזיר תשובה.

מבאס, אבל עדיין היא לא החזירה. 

בטח מחר.

משום מה גם מחר היא לא החזירה.

'תגיד, יצרו איתך קשר לברר עלי',

אני שואל את החבר שלי אחרי שלושה ימים.

'האמת שלא..'.

התסריט הזה חזר אצלי לא פעם ולא פעמיים, לצערי זה חזר שוב ושוב. כל פעם מחדש אני אומר לעצמי 'אולי הפעם היא תחזיר תשובה מהר. אולי יקרה נס, והיא תחזיר תשובה אפילו היום..'. אני לא יודע מאיפה זה מגיע, אולי אין מספיק מודעות שיש מישהו שמחכה בצד השני. 

אז בנות, כשאתן מקבלות הצעה שימו לב שיש מישהו שיושב ומחכה בצפייה ממש לתשובה שלכן. יתכן מאוד שזה מעסיק לו את המחשבה כל היום, וכל כמה דקות הוא מציץ בטלפון בתקוה שהיא כבר החזירה תשובה. זה אלף בית של בין אדם לחברו. 

אני מרגיש ככה עם השכינה הקדושה.חסדי הים

אני רוצה "בחלום אדבר בו". תשובות לכל השאלות העמוקות שלי.

אני מתפלל על זה וכלום בחלום. אני שואל את ה' שהדוד רבא שלי הרב פנחס מפרנקפורט בעל ההפלאה יתגלה אלי וכלום. אין תשובות.

אבל אז כשאני קם, אגב העיון הרגיל שלי בתורה בסדרים הרגילים, אני מגיע ל'הפלאה' ו'לפנים יפות' ומבול של תשובות והדרכות לחיים העכשוויים שלי.

כן. זאת התגלות השכינה דרך ספרי הצדיקים.

תשובות. תשובות. תשובות.

"קול דודי דופק פתחי לי אחותי רעיתי". כמו ששמעתי בילדותי מר' אברום שפירא זצ"ל, הספר דופק לפתוח אותו ועם זה השכינה הקדושה.

אל תחכה למשהו מבחוץ, בחורה שלא רודפת אחריך תעזוב אותה. זה לא שווה את הזמן שלך. תתרכז בלהתענג על ה' וימלא משאלות לבך. תנדב את לבך ל-ה' ולעם ישראל. תתן תתן תתן, אל תצפה לקבל כלום. בסוף, הכל יסתדר. "יִרְוְיֻן מִדֶּשֶׁן בֵּיתֶךָ וְנַחַל עֲדָנֶיךָ תַשְׁקֵם. כִּי עִמְּךָ מְקוֹר חַיִּים בְּאוֹרְךָ נִרְאֶה אוֹר. מְשֹׁךְ חַסְדְּךָ לְיֹדְעֶיךָ וְצִדְקָתְךָ לְיִשְׁרֵי לֵב."

...advfb

מאוד מזדהה עם מה שאתה כותב.

הצפייה תלויה לפי תקופות בחיים. תקופות שונות בכל התקופה המתמשכת של הדייט וגם איך קמתי היום..

לגמרי רגישות צריכה להיות בנושא הזה. מסכים מאוד מאוד וליבי איתך.

עם זאת, בלי קשר לצד השני שצריך להיות רגיש - חשוב לשמור על איזון. 

אם כל דבר קטן מטלטל אותי, כדאי להתבונן למה זה קורה.

מה דפוסי המחשבה שמניעים אותי?

מה החששות, פחדים, דחפים, רצונות שקיימים בתוכי והאם אני מנהל אותם או שהם מנהלים אותי. ואם אני מנהל אותם - איך אני בוחר לעשות את זה.

וזה מפחיד גם לשאול את השאלות האלה, כי זה לא כיף לגלות שאני במקום שלא רציתי להיות בו, אך בד בבד, זה אנושי וזה קורה. אפילו אפשר לומר שאין אפשרות שזה לא יקרה.

ומאזן את מה שאני כתבתי הרגע - זה בסדר להיות לחוץ. בסדר גמור. רק כדאי לשים לב לזה.

האמת לדעתי מי שמציע צריך להיות על זהתפוחית 1

ולא לתת להצעה להתמרח ככה

גם, לא רקadvfb
....אילת השחר

חושבת שזה נכון בכללי לכל מי שאומר כן להצעה, וכשאני אומרת 'אומר כן להצעה' הכוונה ששמעו שיש הצעה, קיבלו מספר לבירורים ויודעים שיש מישהו בצד השני שמחכה.

ולא משנה אם מי שמחכה זה מי ששידך או המשודך.

ברשותך, פונה לצד השני:

דרך ארץ בסיסית...

גם אם עסוקים כל כך ברמה שאין זמן לברר תהיו הגונים ותגידו.

''אין לי פניות לברר'', ותשלחו מישהו שסומכים עליו שיעשה את זה.

''אין פניות ברמה שאין זמן לנשום, אז לברר?", סליחה ששואלת... אבל איפה תכניסו גם פגישות? אם יש זמן לפגישות יש זמן לברר, במיוחד אם זה ימשיך או יקרה בהמשך, זה הרושם שאתם משאירים.

לא עונים לכם בצד שמבררים איתו? תעדכנו בהקדם את מי ששידך שיוכל לעדכן את הצד הממתין. וגם לברר מה קורה שם... יכול להיות שהתקשרו ולא ענה החבר, או שמשהו בקליטה לא עבד או כל סיבה שהיא.

התחרטתם מכל סיבה שהיא? זכותכם... רק תודיעו.

ולך שמחכה -

תברר עם המשדכים, בפרק זמן שמרגיש שזה מספיק זמן לבירור, מה קורה עם הצד השני.

הלוואי ודברים יתוקנו בשורשם ונהיה טובים.

^^צעאחרונה
בין אדם לחברו זה בהחלט חשובלגיטימי?

ובאמת מבאס כשקורה רצף כזה.

אבל לא יפה להוציא שם רע על כל הבנות..

[וקרה לי גם הפוך - מישהו פנה אלי באתר, ביקש לברר, ולקח לו כמה ימים. שאלתי את החברה שלי אם הוא דיבר איתה, ואמרה שלא. שאלתי מה קורה, ועדיין לקח לו כמה ימים..]

אני רוצה להגיד שבאופן אישי - 

לפעמים הבירורים לוקחים זמן. שולחים הודעה לחבר, הוא לא זמין, מחפשים אולי מישהו אחר שמכיר, והוא בדיוק במילואים וכו וכו'.

מעדיפה לקחת עוד יום בבירורים מאשר לצאת עם מישהו ולהתבאס שזה יכל להיות ברור מהטלפון שלא שייך.

אבל אם זה מתעכב - נראה לי נימוסי להגיד משהו כמו - אני בתקופה עמוסה, צריכה עוד זמן, סליחה.

ועוד משהו קטן - כמעט תמיד, אם קיבלתי הצעה ביום מסוים, וכבר באותו יום ביררתי - לא נתתי תשובה באותו היום. רציתי לישון על זה לילה.

אולי יעניין אותך