עבר עריכה על ידי שלמה גר בתאריך כ' בסיון תשע"ח 20:24
עבר עריכה על ידי שלמה גר בתאריך כ' בסיון תשע"ח 20:23
החרדיות, אבל באמת שלא צריך בכלל להגיע לשם, מספיק לראות טוקבקיסיטים חרדיים רבים מאוד, שכביכול בשם התורה הם מזלזלים בציבור הדתי לאומי בלי שום הבדל, במילות גנאי והכפשות, ולא יאומן גם ברבנים גדולים מאוד כדוגמת הגאון הגדול והצדיק הרב דוב ליאור שליט"א ועוד רבים (אני יכול לתת לך דוגמא, כשאני הייתי עדיין בישיבה חרדית, והייתי בתקופה שהתעניניתי בדרך הדת"ל, ויצא לי ללכת לשיעור של הגר"ד ליאור, וכולי התפעלתי מגאונותו מקדושת התורה הבהירה שבו, מלמדנותו וישרותו, וכשחזרתי לישיבה סיפרתי את זה לכמה מחבריי בישיבה, ולא האמנתי שהם פשוט זילזלו וצחקו עליו כאלו הוא היה איזה בעל'בת מזרוחניק', ואני התשגעתי, אמרתי להם הוא רב ענק מגדולי הדור! וזה לא עניין אותם, הם אמרו הוא מזרוחניק אז הוא לא שווה כלום, ואני חייב לציין שהיה בחור אחד שמיחה בהם, אבל הוא בחור מבית חוזר בתשובה שאבא שלו לא בדיוק חרדי רגיך, אז אין ממנו כל כך ראיה, בכל אופן היום אני מאמין שאם היה שם תצלמיד של הגר"מ מזןז הוא גם היה מוחה בהם, בכל אופן זה היה אחד מהמקרים שגרמו לי להבין איזה יחס נורא יש לציבור החרדי כלפי הציבור הדתי לאומי,] ממש עוול!!, וזה רק דוגמא אחת),
את יכולה גם לראות גם עיתונים חרדיים (כדוגמת יתד נאמן של השבוע!! ביחס לסוגיית הגיור, ראי מה אמר עלינו ללא שום הבדל ח"כ גפני, ואלו דברים יחסים טובים ומתונים, כי אחרי הכל הוא איש ציבור שחייב יחסים טובים עם אנשים דת"ל לכן זה פחות בעוצמה, אבל יש הרבה חריפים ומזלזלים הרבה יותר ממנו), הצד השווה בכל ההתנהגות שלהם - שהם פשוט לא מייחסים לציבור הדתי לאומי איזה "דרך של תורה" שמיוסדת על ענקי עולם קדושי עליון, אלא כדרך שמנוגדת לתורה,
אומנם תמיד יש מיוחדים ושונים, הזכרתי מקודם את הגר"מ מזוז שברוך השם יש לו גישה שונה ומכבדת אל הציבור הדתי לאומי - הנותן לנו יחס של ציבור של תורה, לא פחות ציבורים אחרים, אשריו ואשרי חלקו, בנתיים רוב הציבור החרדי לא ככה.
זו האמת!, היא בפהרסיה, ועוד יותר בתוככי העולם החרדי למי שבא משם, נקווה שזה ישתנה, ובאמת לאט לאט זה משתנה ברוך השם.