
סערה בעקבות כוונתו של שר החקלאות עודד פורר מישראל ביתנו להסיר את המגבלות על שחיטת חזירים כדי לאפשר הקמת בתי מטבחיים ברחבי הארץ.
ח"כ מתן כהנא, לשעבר השר לשירותי דת, הגיב: "כל עיסוק בעניין דת ומדינה צריך להגיע בהסכמות רחבות.
חזירים זה לא סטטוס קוו ולא הסכמות רחבות. עודד, אנא ממך הסר את הסוגיה מסדר היום ותן למדינה להתמקד בסוגיות חשובות כמן הגרעין האיראני ולא בסוגיות מפלגות ומיותרות".
יו"ר 'דגל התורה' ח"כ משה גפני: "ישראל ביתנו לא מצליחה בשום דבר שהיא עושה, יוקר המחיה מגיע לשיאים שלא היו כדוגמתם. כל הארץ מלאה שביתות, הם לא מתפקדים בשום דבר, וכדי להסית את הנושאים הבוערים - הם מנסים לפגוע במדינה היהודית כדי שיהיו צעקות וויכוחים והם יצטיירו כלוחמים נגד הדת".
"אנחנו ערב בחירות ועל היועצת המשפטית לממשלה לעצור את הפרובוקציה המסוכנת הזאת לאלתר, שעד הבחירות ליברמן ואנשיו ימציאו כל שבוע פרובוקציה תורנית", הוסיף גפני.
מפלגת נעם הגיבה: "ממשלת ליברמן-לפיד לא עוצרת בהרס כל סממן יהודי במידנת ישראל. בזמן שעם ישראל מתחבר לעצמו ולזהותו מחדש בחודש הרחמים והסליחות. בעת בה רוב העם קם באשמורת לסליחות, כל העם מאזין לשופר ועשרות אלפים מגיעים לכותל המערבי, לפיד וליברמן ממשיכים בריצת האמוק שלהם לפגוע בזהות היהודית".
"עם ישראל סלד וסולד מהחזיר, מתרחק ממנו, מסורתיים כחרדים, חילונים כחרדים. אבל את ליברמן ולפיד זה לא מעניין. רק נעם חזקה בכנסת תבלום את החזיריות, תוביל את המערכה מול הפרוגרס המטורלל ותחזק את הזהות היהודית במדינת ישראל".
כאמור, שר החקלאות עודד פורר מישראל ביתנו פועל להסרת המגבלות על שחיטת חזירים כדי לאפשר להקים בכל הארץ בתי מטבחיים לשחיטתם. כיום, תקנות מחלות בעלי חיים ושחיטת בהמות מתירות להקים משטחות חזירים בשלושה מקומות בארץ - אעבלין, מעיליא ובמכון למחקר שליד קיבוץ להב.
בטיוטה לתיקון התקנות שפורר גיבש ופורסמה בכאן רשת ב', מוסרת המגבלה הגיאוגרפית ויתאפשר להקים משחטות לחזירים בכל מקום, כשהתנאי היחיד הוא התאמה לדרישות הווטרינריות. "אין כיום טעמים מקצועיים להגבלת בתי מטבחיים באותם יישובים בלבד", נכתב בטיוטה וצויין כי הדבר יביא להגברת התחרות בענף.
ממשרד החקלאות נמסר כי "מדובר במגבלה שתוקנה לפני כ-20 שנה ואיפשרה הקמת מפעלים ברשימת מקומות שחלקם כלל לא רלוונטיים כיום. הסרת המגבלה הגיאוגרפית תאפשר להקים את המפעלים באזורים מותאמים לכך, כל עוד הם עומדים בדרישות השירותים הווטרינריים, המיועדים לשמירה מיטבית על בריאות הציבור, בריאות בעלי החיים ולמזער סבל מיותר מצד בעלי החיים".
עוד נמסר: "במטרה לפעול להפחתת יוקר המחייה, המשרד פעל להסרת המגבלה הגיאוגרפית, שתביא להגברת התחרות בין המפעלים, ועל ידי כך תוביל להורדת המחירים ולהנגשת הבשר לכלל האוכלוסייה בישראל, לרבות אזרחי ישראל שאינם יהודים. בכל הנוגע להיבטי דת, יש לפנות למשרד הדתות".
חבר הכנסת משה ארבל מש"ס הגיב בריאיון לאריה גולן בתוכנית הבוקר הזה בכאן רשת ב לפרסום, ואמר כי המציאות היום שבה ניתן לגדל חזירים למאכל בשני יישובים נוצריים היא מאוזנת, והשינוי שמנסה לעשות יו"ר ישראל ביתנו אביגדור ליברמן הוא לא דמוקרטי. "אנחנו מדינה יהודית, איפה כל הגופים שזכויות בעלי החיים לנגד עיניהם?".