הורי החיילים החטופים נפגשו הערב (חמישי) לראשונה עם ראש הממשלה, לאחר 174 ימים מאז נחטפו ילדיהם.
בפגישה דרשו ההורים מנתניהו הסבר כיצד הוא מתכנן להחזיר את ילדיהם הביתה.
בתום המפגש מסרו שלושה מהאבות הצהרה לתקשורת. רובי חן, אביו של איתי חן ז"ל שגופתו מוחזקת בידי החמאס אמר: "המפגש היה עם המשפחה החדשה שלנו. בתוך המשפחה הזו אולי אנחנו נראים שונים: יש יהודים, יש בדווים, יש חרדים, יש רב, יש חילונים, יש דתיים. מצד אחד אנחנו מאוד שונים, אבל מצד שני יש לנו משהו חזק שמאחד אותנו וגורם לנו להיות מאוד דומים: אנחנו אזרחים ציונים, ישראליים, שחינכנו את הילדים שלנו לתרום לשירות משמעותי".
"לצערי שמענו מראש הממשלה דברים לא חדשים. לראש הממשלה יש מדיניות שהוא מאמין בה וגם לאחר 174 ימים ממשיך לנהוג לפי הקו שלו. ניסינו לדבר עם ראש הממשלה על מושג חדש: יש בטחון צבאי, אך יש גם ביטחון חברתי שהוא לא פחות חשוב לאזרחי מדינת ישראל. האזרחים חייבים לקבל את הביטחון האזרחי".
הרב דורון פרץ, אביו של דניאל פרץ ז"ל שגופתו מוחזקת בידי החמאס, הוסיף: "בישיבה עם ראש הממשלה, שנפגש בפעם הראשונה עם הורי החיילים, רציתי אני אישית להביע בפניו את המעבר הבלתי נתפס הזה אחרי 163 ימים ממשפחה שמייחלת ומתפללת לשובו של הבן, עד שנודע לנו שהוא נרצח ב-7 באוקטובר.
"פשוט שיקפנו לראש הממשלה ורעייתו שרה באיזה עולם אנחנו חיים. כששאלתי את אשתי בשבת איך היא מרגישה עכשיו כדשניאל לא איתנו, היא אמרה לי 'דורון אני לא מאמינה שאני אומרת את זה אבל יש לי סוג של הקלה. אני לא עם השכול וזה שהבן שלי לא חי, שלא לזה התפללנו זה רק האובדן שלי הכאב שלי, אבל עכשיו אני לא דואגת לו. כי הוא לא סבל והוא לא סובל'".
רונן נאוטרה, אביו של החטוף עומר נאוטרה, נשא גם הוא דברים. "עומר הוא ציוני גאה שבא לפה מתוך אמונה בדרך ומתוך רצון לתרום למדינה. אמרנו לראש הממשלה שעם ישראל מסתכל, רואה וחושב. אחרי שהיום היינו בבקו"ם, איפה שמתחיל תהליך בו כל אם ואב מוותרים על ילדיהם למען המדינה. ואני שואל האם ההורים שמוסרים את ילדיהם לצבא יכולים לסמוך על ממשלת ישראל ועל העומד בראשה שיעשו הכל להחזירם הביתה. אנחנו כבר חצי שנה בתוך התהליך וילדנו עדיין לא בבית. שאלנו את ראש הממשלה אם נקבל 134 'רון ארדים', חס וחלילה".
"אני בתור אזרח אמריקאי דיברתי גם על הצורך לעבוד עם ארה"ב בתור ידידת האמת היחידה שיש לנו ולמרות המחלוקות - להגיע להבנות", סיכם.
בפתח המפגש אמר נתניהו לבני המשפחות: "אני יודע שכל יום שעובר עליכם הוא גיהנום. הבנים שלכם הם הגיבורים שלנו. גיבורי ישראל. כפי שהחזרנו עד היום 123 מחטופינו, אני מחויב להחזיר את כולם, כולל כולם. לא אשאיר מאחור אף אחד. אני עוסק בזה יומם ולילה באופן אישי"?
הוא הוסיף "רק המשך הלחץ הצבאי העוצמתי שהפעלנו ונפעיל הוא זה שהחזיר את חטופינו ויחזיר את כולם. בנוסף, אנחנו מחזיקים בנכסים אסטרטגיים של חמאס. זהו מפתח נוסף לשחרור בנינו ובנותינו. כבשנו את צפון הרצועה ואת ח׳אן יונס. ביתרנו את הרצועה, ואנחנו נערכים לכניסה לרפיח".
"כדי להחזיר את כולם, צריך להשתמש בכל הנכסים הללו בצורה מושכלת במשא ומתן שאני מנהל בעצמי מדי יום - כדי להחזיר את כולם ולא רק חלק", דברי ראש הממשלה.
