בבית משפט השלום בירושלים ייפתח הבוקר (שני) משפטו של ח"כ עופר כסיף המואשם בתקיפת השוטר צחי אזולאי.
לדיון הגיעו, בין היתר, יו"ר עוצמה יהודית השר איתמר בן גביר ויו"ר הסיעה ח"כ יצחק קרויזר כדי לתמוך בשוטר.
"באתי לכאן לתת גב לשוטר שהותקף על ידי עופר כסיף. אנחנו מצפים שבית המשפט יעשה צדק. מדובר באירוע חמור מאוד של אדם שפועל נגד שוטרים ואני מצפה שבית המשפט ירשיע את כסיף וישלח אותו לכלא", אמר השר בן גביר.
ח"כ קרויזר הוסיף "הגעתי לתמוך ולחזק את השוטר שהותקף. כסיף תומך הטרור שתקף שוטר - מקומו מאחורי סורג ובריח".
השוטר צחי אזולאי מסר הצהרה קצרה ואמר כי תיעוד התקיפה מספיק להרשעה. "הסרטון מדבר בעד עצמו. הכל די ברור לכולם - הותקפתי, נדרסתי, הושפלתי בתור איש משטרה ששירת את העם והמדינה".
ח"כ כסיף אמר לערוץ 7 בבית המשפט: "מה שחשוב שמתקפת הדמים על עזה תיפסק מיד ושהחטופים ישוחררו ויהיה הסכם של שיקום ופיוס". כשנשאל אם הוא מתכוון להתנצל בפני השוטר שהותקף השיב: "מה שיהיה לי להגיד - אומר במשפט".
כסיף תועד לפני כשלוש שנים כשהוא מכה שוטר שחסם את דרכו להפגנה נגד פינוי מבנים שנבנו בתוך שטח אש בטוואני שבאזור מסאפר יטא בדרום הר חברון. הוא ניצל את חסינותו ונכנס עם רכבו לאזור שהוכרז כשטח צבאי סגור.
בשנה שעברה דחתה היועצת המשפטית לממשלה את טענותיו של כסיף בשימוע שערכה לו, והחליטה, בהתאם להמלצת פרקליט המדינה, להעמידו לדין בגין אירוע של תקיפה שוטרים בנסיבות מחמירות.
בכתב האישום צויין כי "הנאשם החל להתקדם בנסיעה איטית לפנים, כאשר השוטר י.א עודנו עומד בכיוון נסיעתו והנאשם מבחין בו, עד אשר פגע הרכב ברגל שמאל של השוטר י.א, ונעצר. הנאשם עשה כן בכוונה להכשיל את השוטר י.א בתפקידו ולגרום לו לזוז מן הדרך".

צילום: יואב דודקביץ/TPS
"בתגובה לפגיעה בו, הכה השוטר י.א בשתי ידיו במכסה המנוע של הרכב, והתקדם לעבר דלת הנהג כשהוא צועק על הנאשם שלא ייכנס בו ולא ייצמד אליו. הנאשם פתח את דלת הרכב תוך שהוא צועק על השוטר י.א "חתיכת חרא לא נגעתי בך". הנאשם נעמד, ודלת הרכב חצצה בינו לבין השוטר י.א. השוטר אמר לנאשם שזו הפעם האחרונה שהוא נצמד אליו ונופף באצבעו כלפי הנאשם, עד שהאצבע נגעה קלות בפני הנאשם. .19 בתגובה, הרים הנאשם את ידו הימנית וחבט באמצעותה בחזקה, כאשר כף ידו פתוחה, בצד השמאלי של ראש השוטר י.א. במעשיו האמורים לעיל, תקף הנאשם שוטר בתקיפה הקשורה למילוי תפקידו בכוונה להכשילו בתפקידו או למנוע או להפריע אותו מלמלאו", לשון כתב האישום.