מה אפשר לעשות עם חברה בחופש באיזור ירושלים והסביב אפשר גם מחוץ לעיר
תודה תענו מהררר
מה אפשר לעשות עם חברה בחופש באיזור ירושלים והסביב אפשר גם מחוץ לעיר
תודה תענו מהררר
אחלה דבר במחיר הגיוני
נוסעים מקרית שמונה לכיוון שדה נחמיה. בכניסה לשדה נחמיה מחנים את הרכב ונכנסים מצד שמאל לגדר עד שמגיעים למפגש נחל דן והשניר. המקום חבל על הזמן. מוצאים פינה צנועה לעצמכם ושומרים על כללי בטיחות.
של אשת מקצוע.
היא הסבירה בין השאר שאסור להתעלם משום סימן ומשום אזהרה. חד משמעית.
הרצון להתאבד עובד בגלים, ואי אפשר לדעת מה יקרה כשהגל יהיה בשיאו. אסור להתעלם משום איתות.
בנעוריי הייתה לי מכרה שדיברה על התאבדות וניסתה להתאבד כמה וכמה פעמים, וב"ה, מכיוון שהייתה במעקב (ואף באשפוז), הצילו אותה ברגע האחרון. היא אמנם זעקה לעזרה, וייתכן שבעומק ליבה ייחלה שיצילו אותה, אבל היא באמת הגיעה למצב של סכנת חיים.
בואו בהמוניכם.
עמירםהמצב חסה אמר שהוא עושה צילום.
זה בסדר. פעם העברתי סוג של סדנאונת בפסיפס בהתראה של היום למחר.
בס"ד
הילדים של היום עוד הולכים ככה נכון? |זקן|
טורקיז, לא כחול!
בס"ד
חושב שעדיין יקבלו אותי?
לא
בס"ד
|חש מקוננת|
|בוכה|
|מתחנן לרחמים|
|עוד אלמנטים של צער|
יום יבוא ותכירו אותייי![]()
ואפשר לענות על זה מכמה זוויות שונות.
לעניות דעתי, הדרך הפשוטה היא להסביר שהקב"ה בעיקר הכניס אותך למצב שאליו הגעת. כלומר שהדגש הוא יותר עליך מאשר על מי שעשה לך. ה' שם אותך במקום שאין לך האמצעם להתגונן. במקום של חולשה וכדו'. גם ישראל בזמן החורבן למשל- ה' לקח מהם את הכח להתגונן והגדיל את כוחו של האויב. אבל האופן שבו האויב ישתמש בכח שלו- זה כבר תלוי בו.
וגם דוד המלך, ביושבו על כסא מלכותו אם היה בא מישהו ומקלל אותו הוא היה מוצא להורג כי הוא מורד במלכות. אבל בשעה שדוד יוצא לגלות, אז הוא אומר- ה' הוא זה שלקח ממני את המלכות, בני היוצא ממעי מבקש את נפשי- ה' הוא זה שעושה פה את המהלך הזה, ושמעי הוא רק פרט במהלך הזה.
לעניות דעתי, הטעות שגורמת לכעס היא המחשבה שהוא זה שעושה אותי מסכן או חלש, שהוא זה שלא מסכים להבין אותי, שהוא זה שלא מוכן להשלים איתי וכו'. והאמת היא- שה' הוא זה שלא נתן לי את הכח, וה' הוא זה שעשה אות לא מובן, וה' מקשה על אנשים להשלים איתי. ובעצם מה שקיבלתי- זה מה שהיה ראוי שאני אקבל מצד המדרגה שלי. אם הם היו מתעלים על עצמם ובוחרים נכון, אז הפגיעה היתה מגיעה אלי ממקום אחר.
(ואפילו אם היא לא היתה מגיעה- זה בזכותם ולא בזכותי. כלומר מצד המקום שלי- כן הייתי צריך לקבל פגיעה, אבל פשוט כביכול אין שליח זמין... וזה בעצם הנקודה העיקרית, להבין שמצד האמת זה באמת המדרגה שלי והמקום שבו ה' שם אותי כרגע, ולכן זה לא באמת משנה מי השליח, ואפילו לא משנה אם בכלל יש שליח. במובן מסוים- אם לא היה שליח זה היה אפילו יותר גרוע- כי לא הייתי מקבל את המסר/הניסיון שכרגע אני צריך לעמוד בו.)
ככה אני מבין את זה. מוזמנת להקשות או להביא ראיות/מקורות שזה לא כך... אשמח לשמוע.
ובצורה יותר עמוקה- הבעיה האמיתית שלך היא אצלך ולא אצלו.
הפגיעה שבאה ממנו היא בסה"כ סימפטום של הבעיה האמיתית שנמצאת אצלך.
אם אדם היה עצלן ולא עבד ולכן אין לו כסף, ועכשיו הוא בא ומבקש ממישהו אחר שיעזור (כמו במשל של הצרצר (?) והנמלה), והשני לא מסכים לעזור לו, אז אולי זה לא נחמד מצידו- אבל הבעיה האמיתית היא של זה שלא עבד, ולא של זה שלא עוזר לו.
ובעצם בעצם גם כשמישהו פוגע בך, אז מה שבאמת קורה זה שהוא בסה"כ מגלה חולשה שהיתה בך, הוא לא זה שיוצר את החולשה הזאת. ובמובן מסוים, זה אפילו טוב בשבילך כי הניסיון הזה שאתה עומד בו עכשיו, ההתמודדות הנכונה שלך עם העובדה שיש לך חולשה, בענוה ובשמחה, ובחשיבה נכונה איך לעשות מה שאתה יכול- זה מקפצה להתקדמות, שבלי שהיו פוגעים בך- לא היתה לך והיית נשא באותה מדרגה שהיית בה.
עיין/י רמב"ם ספר המדע הלכות תשובה פרק ה' הלכה ה'
(כדאי גם ראב"ד שם)
כל הפרק עוסק בבחירה וההלכה הזאת בשאלה שלך
לא בחתימה.
ועוד רגע תאונה, זה שאתה רואה לאיפה התנהגותו מובילה זה שולל את הבחירה של הנהג להאט?
לאדם יש בחירה חופשית להתנהג בצורה טובה או ההפך, זה לא שולל את ההשחה פרטית האלוקית שיש לכל אחד ואחת.
לדוגמא:אם צריך שיהיה צער כלשהו זה יכול להגיע על ידי מישהו שיצער אותך או על ידי שתצער את עצמך, אם מי שציער אותך עשה את הבחירה לא נכונה וציער את הזולת זה לא שולל את התוכנית האלוקית שזה צריך להגיע איכשהו
כי הם לא בעלי משמעות לחיי המעשה וספק אם ניתן להבין אותם, לכן גם אם לא יענו לך תדעי שזה בסדר גמור.
לעניות דעתי לאדם ניתנת אפשרות לעשות טוב או רע, הקב"ה גורם לכך שמי שעושה רע יעשה זאת למי שאמור לקבל את הרעה, ובמידה ומישהו רוצה להזיק למי שלא צריך זה לא יצלח (כמו שעידו ניצל מירבעם)
הולך בדרכך
.. קצר וקולע
יש על זה הרבה תשובות. אני מכיר רק את תשובת מו"ר הרב אבינר.
א. זה סתירה באמת - מהבחינה האנושית.
ב. המצד האלהי - אין סתירה. אבל מבחינתנו זו סתירה. ומה רע שיש סתירה? יש הרבה דברים בחיים שנראים לנו כסתירה.
זה אומר שיש כאן שאלה שאין לנו הכלים לפתור, או שיש כאן באמת שני דברים שלא מסוגלים להתיישב ביחד?
הייתי בשיעור של הרב אבינר והוא מנה שם עוד כמה ענייני אמונה שאין ביכולתנו לפתור.
א'- זה לא סתירה באמת, אלא משהו שלנו כבני אדם אין גישה לתשובה עליו.
ב'- איך אנחנו יודעים שאין לנו הכלים לפתור? יש נבואה כזו? הוכחה לוגית לזה שזה בלתי אפשרי? או שסתם עד היום לא הצלחנו אז אנחנו מעדיפים להתייאש ולחנך אנשים שיעזבו את השאלה הזאת?
חוסר הידע שלנו לפתור (בכללי) שאלות אמוניות מסויימות הוא לא חדש, זה כבר מוזכר בספרים קדמונים, אני מאמין.
אין באמת פיתרון לשאלה הזו, תנסה למצוא, לא תצליח. יש סתירה לוגית כאן, אז אם אין לנו דברי חכמים על פתרונו ובמיוחד שהדרכתם לעיתים הפוכה - לא לשאול, אז פנינו לגישה של לא לשאול.
מחידרושים בחורים דוסים רציניים שיעזרו לשמירת האווירה כנעימה ונפרדת כאחד במפגש היוצרים הקרוב.
דיסטאנס מול הוייבערס וכו'
<ר>
דרישות-
*לא נמצא בסניף מעורב
*אם יש בנות במעיין הוא לא נכנס
*קוטר כיפה- 15 ס"מ ומעלה.
<צ>
תודה וגוט שאבעס

הצחיקו אותי ההגדרות שלך.עמירם@תכלית הכוסף עונה על כולם.
פחות באמצעים...
שמדברים על הדרך החסידית ופחות מביאים רעיונות חסידים?
של הרב ווינברג..הוא ממש מובן ומתואר בשפה ברורה וקלה.יש את מודעות יהודית של הרב נדב כהן שהוא מוושלםם,יש את "מתחילים תניא",שזה גם מסביר טוב
ובכללי ניראלי לכל חסידות דרך משלה וספר משלה..
של חבד
קוראיםלו קונטרס עינינה שלהחסידות
ספר חשוב ויפה
עברי אנכיספר בשם "חסידות - הלכה למעשה".
הוא ביקש משהו שמדבר על הדרך החסידית...
מספר נחמד ,וקליל
קליל, אבל נשמע מתאים לבקשה
ספרים שמציגים דרך ונקודות בעבודת ה' או ספרים שמסבירים את הדרך החסידית?
ספרים שמציגים דרך בעבודת ה'- תניא, נתיבות שלום א, תקנת השבים, יושר דברי אמת, חובת התלמידים, ליקוטי מוהר''ן, משיבת נפש, בית אהרן וכו'
ספרים על החסידות- עניינה של תורת החסידות (ר' יואל קאהן), חסידות הלכה למעשה (הרב אהרל'ה אראל), מבוא לתורת החסידות (הרב הלל צייטלין), ויכוחא רבא (תלמיד הצמח צדק) וכו'
אבל מה שאני רואה בהרבה ספרי חסידות זה שהם נותנים רעיונות מאוד יפים אבל שאני מרגיש לא קשור
ספר מאוד יפה ועם הדרכות מעשיות.
נ.ב אם אתה לא מתחבר אתה לא חייב ללמוד חסידות...
וזה העניין שאני מתחבר לדרך
אם תשאל אותי, הקשר בין החסידות של הבעל שם טוב והמגיד ותלמידיו למה שאנחנו היום... לא גדול במיוחד, ולכן השאלה היא בעיקר מה אתה מחפש, את הבעש"ט או את הקיגל של היום (סליחה על הבוטות)
היום ברוב החצרות "העבויידה" הוא בעיקר "התקשרות" לרב'ה, לצדיק... אין כ"כ הרבה חסידויות עם דרך של עבויידה של ממש, (ישנם גם שכן, אבל הרוב לא)
ולענ"ד אם אתה רוצה באמת לטעום ולראות את השורש, זה רק מסיפורי חסידים. אני ממליץ במיוחד על הספר אור ישראל של הרב יצחק גינזבורג, הוא לוקח מסיפורי הבעש"ט ומבאר מהם נקודות ודרכים בעבודת ה' החסידית.
הנקודה היא שלא כל ספר חסידות בנוי בצורה כמו תניא, או אפילו נתיבות שלום ח"א שכתוב לך מסודר כך וכך, וממראה עבויידה ברורה (סלונים ספציפית היה גם כמה ספרים יור עתיקים שמסבירים על עבוידה ברוח החסידות, ואם משהו יצליח להשיג לי את הספר "עבודת פנים" של סלונים אהיה מוכן לשלם לו עליו ממון רב מאוד מאוד)
ישנם הרבה דרכים שונות בחסידות, ואין כ"כ דרך ברורה ומסודרת לכולם. ובתוך הספרים האלה הפשוטים שנראיים שעשויים מוורט ועוד וורט מתחבר עולם שלם, הרבה פעמים ישנם ספרי חסידות על פרשת שבוע "הקלאסיים" שהמחבר בונה אותם בצורה שיטתית בהתקדמות בעבודת הבורא, נכון זה יותר קשה, הוא לא כותב לך "יסוד ושורש העבודה"... וכולי, אבל פרושה שם הדרך החסידית הזאת בעבודת ה' בדיוק כמו בספר אחר שמסודר יותר. (לאפרושי מספרים שליקטו וורטים)
אני אכן מחפש את דרך הבעש"ט
לגבי האחרון יש לך המלצות?
שאמר לחסידיו
משל לבני עיירה שהיו כל בני העיירה נעורים בלילה ובבית הכנסת היו שופכים ליבם כמים לפני ה' בתיקון חצות במרירות גדולה בדמעות שליש. ולאחר התיקון חצות בני העיירה תיקנו להם מנהג להפיג מעט העצבות והמרירות על ידי שתיית מעט יי"ש וריקודים.
לאחר כמה דורות, ביטלו המנהג לקימת חצות בדמעות ותחנונים, ונשאר רק המנהג לשתות יי"ש ולרקוד בשכרות עד עלות השחר...
והנמשל מובן ליודעי חן...
לגבי המלצה, אני באמת לא יודע, מה שאני עושה זה פשוט תופס כל פעם ספר חסידות אחר ולומד אותו עד שאני גומר את הספר ועובר לאחר... כל ספר כמעט הוא שיטה בפני עצמו, לפעמים אפילו באותה חסידות זה שונה לגמרי, ולכן זה תלוי למה אתה מתחבר... כמו גם שיש הרבה ספרי חסידות שהייתי שמח מאוד ללמוד אותם בעצמי אבל או שהם קשים מידי או שאני עצלן מידי..
את מה שאם אינני טועה הקוצקר אמר לגבי הנקודה הנעלמה.
בכל אופן איך מבדילים בין ספר שמקבץ וורטים לספר מקורי?
מילי דשטותאאחרונה
שוברת גלים
שוברת גליםהאינטרנט הוא פרצה בעולמנו המחשבתי- עולם החויות נהיה וירטואלי. התודעה היא תוצר חוויותינו הכלליים- יש הפרש בהשפעה בין חוויה לחוויה ולנו היכולת להעצים בהתבוננות את ההשפעה למעשה. כשהעולם החויתי נהיה שונה בתכלית- כך גם התודעה אדם יכול ליצור לעצמו מיני תודעה אנונימית
סתם דוגמא- הדוסים פה בפורומים, פורום שקהל היעד שלו לדתיים- נהיה מקום בו דתיים ודתיות צעיריםמדברים אחד עם השני באופן כללי- גם בקרב דתיים שלא היו מקיימים שיחות כאלו בעולם המציאותי.
נגיד פה- אני לא בטוח שאנשים במציאות היו שמים את עצמם בבמה כמו פה בין לשמוע בין להשמיע את השיח שיש פה, פריקות וכאלו מאנשים שהמכנה המשותף היחיד שיש להם זה היכולת להכניס את עצמם לבמה והרצון לעשות את זה, צריך לעשות ניסוי חברתי כזה ברחוב, לראות אם ההאחוזים מהולכי הרגל ברחוב שיבואו לבמה כזו הם אותם אחוזים שיפעילו ניק פה.
ודאי שלא. למה?
כי זה שונה אדם פנים אל פנים, זו הקרבה הרבה יותר גדולה ביחס להכנסה לעולם הפרטי.
כמה זמן ייקח למישהו פה להחליט להעלות תמונה שלו/ הקלטה קולית שלו- זו חשיפה לעוד צורת מדיה מלבד טקסט- עוד חשיפה- עוד קושי, הבושה שטובה לנו מקשה את זה
האינטרנט ככלל מנסה לבער כל חלקה טובה במובן הזה- אם פעם זה היה פורומים כאלו אז היום כבר יש גם תמונות שהמדיה הויזואלית תפרץ גם בגבולות שבין אדם לשאר העולם
היום בפייסבוק שמים תמונה, לפחות של הפנים, כשמו כן הוא.
אם זה לא הספיק אז גם וידיאו אפשרי היום.
אבל עדיין אפשר לשחק- להעלות רק הקלטה או רק טקסט או רק תמונה.
מי צריך מילים
העולם הוירטואלי נותן לנו אפשרות של תקשורת בלי התחייבות לאנושיות מלאה- רק הצד היפה.
זה משפיע על התודעה של הנחשף כלפי המשתמש האחר, פשוט, אין דומה היכרות ניק מהיכרות אדם. אבל יתרה מזו- זה משפיע על תודעת החושף עצמו.
אדם יוצר לעצממו מיני תדמית.
פצלשים זה ממש פיצול אישיות רק במיקרו.
אדם יוצר לעצמו תדמית באופן חיצוני ומודע. לא פסיכוטי נפשי פנימי.
בעולם כזה ניתן לדבר במלל בלי מילים שנחשב ליותר אינטלגנטי- כי התמונה מראה בשבריר שנייה ואילו הקריאה מצריכה מחשבה. המוח מנתח תמונה מטבעו. טקסט- זה דבר נרכש שנבנה כצורך חברתי- מדהימה התקשורת הטקסטואלית.
אבל היום היום מעבירים הכל חזותית. אם עד עכשיו תקשורת חלקית של אדם היתה בכתב- היום זה חזותי ממש, הכל ויזואלי. זו פורנוגרפיה בעצמם צורת העברת התוכן. הפנים של האדם מעניינים אותי כל השאר לא תקף
ובסרט ההוא יש הקראה של מכתב, הקול של הכותב נשמע מקריא את המכתב שהשאיר אחריו.
זה רעיון יפה שמופיע בהמון סרטים אבל הוא לא נכון. כשאני קורא - אני יכול לדמיין את הכותב אומר לי את הדברים אבל מלבד העובדה שההתנסחות בכתב שונה מהתנסחות בע"פ- תקשורת טקסטואלית בלבד לעולם לא תוכל להשתוות לתקשורת אמיתית חיה ונושמת בין אדם לאחר. ובטח שאי אפשר להמירה בשמע בלבד. כמה שלא יפעל כח המדמה- לאדם בריא- לא תצלח ההמרה הזו. ותמיד צריך לדעת איך להעביר חומר עם מכתב? הקלטה? סרטון? וגם סרטון- MP4? מייל? וואצאפ? פורום? פייס? דיסק? דיסק און קי? וטקסט- סמס? וואצאפ? מכתב? מברק? מודעה? כרוז?
וכך יוצא שבשעה שבה רוב האנשים כבר עייפים האינטרנט ער ועוד איך.
ולכן יש הרבה חומר ברשתות החברתיות שכיוון שברשת החברתית אדם מוצא לנכון להביע דברים שלא כבאופן בו הוא מביע במציאות- אנשים מסתבר כותבים דברים בצורה לא נכונה כשהם עייפים למשל- זו אחת הסיבות והעקרית אולי- למה יש כ"כ הרבה תוכן פח ברשתות החברתיות, כולל הפורום. לכן אני חושב שאת הכמות המעטה של הדברים שרציתי לומר- אשמור למאוחר יותר עמכם הסליחה.
זה נראה מעניין אבל אין לי כוח לקרוא הכל
![]()
לכתוב באותו הזמן
אבל כתבת אותם במעורפל ובצורה קצת מתנשאת כאילו כתבת את זה בעצבים על משהו שקרה
מעורפל- אולי, מתנשא- לא נראלי.
עצבים- לא.
בת כמה את?
את כמובן לא חייבת (למרות שזה מוזר שזה לא מופיע לך בכ"א, בד"כ בחדשים זה מופיע שם)
שהפורום דוקא עוזר לי לפעמים להביע את עצמי בצורה נקיה יותר.
כן, נכון. הפורום מאפשר לי לבחור איך לבטא את עצמי, ליצור לעצמי אישיות שאני בוחר אותה.
ואני ממש לא חי באשליות שזה מי שאני, וגם מאידך גיסא- אני לא מנסה ליצור משהו שהוא לא אני.
במובן מסוים בכל עולם חברתי אנחנו לובשים איזושהי מסכה שהיא לא בהכרח אנחנו.
השאלה היא אם אנחנו מרגישים שבחרנו כאן סוג של לבוש או סוג של תחפושת.
מה הבעיה? יש לך בעיה אם הפורום?
יצירות,פעילויות וכו'
תבורכו!!
בגדול- תופסות, מלחמת מים עם רובים, דפי צביעה, שעת סיפור, חבילה עוברת..
זה הכיוון? עוד רעיונות?



מילי דשטותא
13544תשקיע עד לרמה שאתה יכול בלי שזה יפגע בך אתה צריך לחשוב על עצמך ולא לתת לעצמך להיות כל הזמן מנוצל על ידי אחרים
לוידת זה נראלי ככה.
אני ממש מבינה אותך! קרה לי הרבה, לא בהדרכה אבל בחברה, בסניף.
זה ממש קשה ומתסכל אבל זאת בחירה שלך (משפט מעצבן אני יודעת)
ושוב אני חושבת שכדאי לך לדבר איתם.
המון המון בהצלוחה! אשריך!
סתם, באלי כבר לעבור לאריאל ואז זה לא יהיה מעפילים(:
תבורכוארץ ישראל בנשמה
ארץ ישראל בנשמהאולי לא יוצא לי להגיד לכם אתזה.
אבל יש פה מלא אנשים מדהימים.
מלא.
תודה שאתם משמחים אותי.מחזקים מרגשים מצחיקים וגם סתם..
איזה בנים מתוקים יש לך טאטעע
צדיקים אתם! אני לא יתחיל לתייג כי זה לא יגמר!
אוהבת את כולכם אחים שלי.
וגם יש פה ניקים שלא יצא לי להכיר..
אם באלכם באמת תשמחו אותי! בואו לאישי. אני פה להכלל. באמת..
באמת כך
אהבת ישראל בנשמהמדהימה
גלים.כ"כ כיף שאפשר לדבר פה על הכל,בלי שיקטלגו אותך..
תודה נשמותת
(מכוון גם לבנים בכללי
)
הולכים ברחוב,זה לא מה שהיה פעם..הגני משחקים ריקים,הכל ריק,כולם עם פרצוף לרצפה(לפלאפון)..
איך שהכל משתנה מהררר
![]()
מישהו/מישהי יש לו/ה רעיון לאטרקציות במרכז או בשפלה וגם שלא עולה הרבה כסף תודה רבה לכולם.