שרשור חדש
יש למישהו הסבר לדבר ההזוי הזה?8888

המקום                        נתניהו         פייגלין



אלקנה3162
אפרתה46158
אריאל222103


בית אל13135
בית אריה111154



מא גוש עציון78290


מא הר חברון1102


מא שומרון100673



נתיבות856131


קדומים17122


קרית ארבע22236


קרני שומרון31285


שדרות531201







לא הבנתי מה אמור להיות הזוי?-משה ר-
שמחבלים זורקים קסאמים, נתניהו שותק, ומצביעים לו8888

שמתנחלים חוטפים הקפאות ורדיפות מאת ממשלת נתניהו ומצביעים לו

אותם המטומטמים שמתפקדים לליכוד גם מצביעים נתניהו.יהודי מרמ"ג

חוצמזה שאני לא בטוח שאני מעדיף את פייגלין.

אתה והחפירות שלךדי"מאחרונה
צודק!!-משה ר-


איפה אפשר לראות תוצאות לפי קלפיות?מושיקו
א"א לפי קלפיות. זה לפי סניפים.יזהר
הצחיק אותי הר חברון....האלי גאלי
הפגנה הערב מול נגד רמי זיו,אנונימי (פותח)

מול ביתו שבפדואל בדרישה להפסיק את ההרס המתמשך ביו"ש בשבועות האחרונים בהם נהרסו הגבעות: עוז ציון, ישא ברכה, גבעה 18 ורמת מגרון.
בהפגנה נכחו כ40 שוטרי יסמ ומגב שעצרו כ7 מהמפגינים.

מה מו מי?? אפשר פרטים..?שמוליק פיין
40 טוב שלא הגזמתדי"מאחרונה

קולה הסוואנה של ליאור אבודרהם

ישוב הנגב והגלילאנונימי (פותח)

שלום לכולם,


בימים אלה אני וחברי מקימים גרעין מתיישבים המעוניינים להתיישב בנגב או בגליל.

לאחר כמעט שנה של בירורים ופגישות עם הגורמים הרלוונטים, הגעתי למסקנה שמדינת ישראל לא ממש מעוניינת בישוב אזורים אלה.

בשנה האחרונה עלה לשטח רק ישוב אחד בנגב (חירם).


המדינה מנסה לשווק עוד ישוב באותו איזור והוא כרמית, זהו ישוב קהילתי ליד מיתר, שמוכרים בו חצי דונם (כולל פיתוח) בקרוב לחצי מליון ש"ח מבולבל. זאת אומרת שלא מעוניינים בישוב, אלא בכסף!!!


נראה לי (תקנו אותי אם אני טועה), שמדינת ישראל עושה הכל בכדי להערים קשיים על כל התיישבות בעלת רקע אידיאולוגי.

גם אם לא מדובר על יש"ע.


מעניין, שעל אחינו הישמעאלים, אשר אט-אט משתלטים על אדמות הנגב והגליל, לא מערימים שום קושי. למרות שבד"כ ההשתלטות היא לא חוקית.


אכן מדינת אפרטהייד, אך רק ביחס לבני-ישראל...


בימים אלו, אנו מנסים להגדיל את גרעין המתיישבים ומעוניינים לקלוט עוד משפחות ו/או בודדים.

מי שמעוניין, מוזמן ליצור קשר במייל: shimonai123@gmail.com .


שבת שלום

"כגואל דם לא אחדל מלהתריע שהערבים גרועים מהנאצים"מושיקו

"כגואל הדם של אשתי ו-11 ילדיי לא אחדל מלהתריע שהערבים גרועים מהנאצים"

לרגל הדברים המזעזעים של המופתי של ירושלים מוחמד חוסיין שקרא להרוג את היהודים, אנו מביאים דברים מצמררים שאמר בזמנו רבי יקותיאל יהודה הלברשטאם זצ"ל, האדמו"ר מצאנז בעל ה"שפע חיים", מי ששכל בשואה האיומה את אשתו ו־11 ילדיו.


 

בנו את תאי הגזים להיטלר
"בדרך הטבע בימינו הייתה צריכה להיות טבועה בלבנו שנאה עזה לישמעאלים וחוסר יכולת להביט בפניהם, אחר כל מה שעברנו בשנות המלחמה אצל הרשע היטלר יימח שמו. ידוע לי שהמופתי יימח שמו וזיכרו היה זה שלימד את היטלר לבנות את תאי הגזים והמשרפות, כפי שהנני יכול להעיד על כך. בשעה שהשתחררנו מהמחנות הכניסו אותנו למחנות הנוער הנאצי, ועל הארונות והדלתות היו רשומים כתובות ורשימות בשפה הערבית. ותרגמו לנו הכתוב בערבית "כאן גר המופתי וקבוצתו שהמציאו ולימדו את היטלר לעשות את תאי הגזים".


שנאה עזה כלפי הגוי
"ולאחר שהרשעים הללו עזרו ורצו להכחיד את עם ישראל, הרי אין שיעור לשנאה הגדולה שצריכה להיות אצלנו כלפי הגוי, ואיך אפשר עוד להביט בעיניהם ולהתחבר עם רוצחים שפלים אלו אשר כל מחשבתם יומם ולילה היא לכלות את עם ישראל חלילה, והם זוממים תמיד לאמר "לכו ונכחידם מגוי ולא ייזכר שם ישראל עוד".

"לאחר כל זאת עדיין ישנן כתות רעות של רשעים, מינים כופרים ואפיקורסים, בעיקר באוניברסיטאות ובעוד מקומות ובין אלו המכונים "חברי כנסת", השואפים להתחברות עם הגויים, ועוד מגינים עליהם. ולעומת זה הם שונאים שנאה עזה את היהודי הנאמן לתורתו, עד כי קוראים אחריו בלעג "דתי" ככינוי גנאי.


אוהבים ערבים ושונאים דתיים
"אותם פרופסורים, בכל נאומיהם יודעים לקרוא לאהבת ואחוות הגויים, שהם האנשים התרבותיים, ומאידך משסים לשנוא את היהודי. כשמענישים איזה גוי, אז נעים אמות הסיפים ותרעש כל הארץ, ולעומת זאת כשהורגים יהודי אין קול ואין עונה.

"מחויב אני לקיים את הנדר שנדרתי שם, שבכל מקום שאבוא אספר את כל מה שעיניי ראו שם, מי הם אותם רשעים ומה מעשיהם, ובכל מקום ובכל מצב אצייר את הגוי בדיוקנו האמיתי ואתאר אותו במלוא שפלותו ורשעותו. וכגואל הדם של אשתי ו־11 ילדיי לא אחדל להתריע על כך כי הערבים יימח שמם גרועים מהנאצים ימ"ש...".

מתוך דרשה שנשא בפרשת כי תצא תשד"מ.
פה זה לא רוטריזהראחרונה

כפול.

פראייר ,או לא?מושיקו

דור עטיה פונה שבועיים לפני שחגג בר מצווה מביתו שבגוש קטיף.

כמה שנים לאחר מכן הוא חלה בסרטן, אבל גבר על המחלה והתגייס כמתנדב לצה"ל: "זה כאב לי הרבה יותר מההודעה על דבר המחלה".

טראומת הפינוי מביתו בגוש קטיף ומחלת הסרטן לא מנעו מדור להתגייס לצה"ל - כמתנדב: שש שנים לאחר שפונה יחד עם בני משפחתו מהיישוב מורג שבו נולד ושלוש שנים לאחר שניצח את המחלה הקשה, סיים השבוע בהצלחה דור עטיה את הטירונות המיוחדת לחיילים מתנדבים. בקרוב הוא ישובץ לתפקיד משמעותי בצבא, ככל הנראה בחיל המודיעין.

שבועיים לפני שמלאו לו 13 הוא פונה יחד עם בני משפחתו מהמקום שבו נולד. הוא עבר עם יתר המפונים לבית מלון באשקלון, שם חגג בר מצווה. הטראומה של הפינוי בקיץ 2005 הקשתה עליו מאוד, אבל לרגע הוא לא חשב שלא להתגייס לצה"ל.

דור שאב כוח ואנרגיות מהחיילים ששמרו על ביתו ולצדם העביר את ילדותו, והתמודד עם הפינוי בעזרת סימון מטרה: להתגייס ליחידת המסתערבים של מג"ב. "היה לי קשה מאוד עם הפינוי, אבל מה שהיה לי בראש זה מג"ב. בכיתה י' עברתי לבית הספר ללימודי משטרה, ואז גילו אצלי את המחלה".

כמה חודשים לאחר שדור החל את לימודיו, הוא חש כאבים באוזנו. צילום שנערך לו חשף גידול ממאיר בין הלוע לאוזן. "המשפחה שלי לקחה את זה מאוד קשה, אבל לי הייתה מטרה אחת בראש: לנצח את המחלה ולהתגייס לצה"ל. המוטו שלי היה 'אם ראית את המכשולים בדרך אז סימן שהסרת את עינך מהמטרה'", הוא אמר. "שכבתי ארבעה חודשים בטיפולים בבית החולים שיבא, עברתי הקרנות וכימותרפיה, ובסיומן הוסר הגידול בניתוח. מאז אני מקיים מעקב אחת לחמישה חודשים לוודא שהמחלה לא תפרוץ שוב".

השחרור מבית החולים היווה רק סימן לקרב הבא של דור: גיוס לצבא. "כשסיימתי את הצו הראשון הודיעו לי שיש לי פטור משירות בגלל המחלה. זה היכה אותי כבום אחד גדול. כאב לי הרבה יותר מההודעה על דבר המחלה", הוא אמר בכאב. "הגשתי ערעור שלא התקבל, ואז נכנסתי לתהליך שבסיומו אישרו לי להתגייס כמתנדב". דור, יחד עם מתנדבים נוספים, ישרתו בצה"ל שלוש שנים מלאות ויקבלו את הזכויות וההטבות שמגיעות ליתר החיילים.

תמונת מחזור של בילוש יאח"האנונימי (פותח)
אפשר להטמיע?יזהר
הוא מפחד להסתכןצחקןאחרונה
עבר עריכה על ידי צחקן בתאריך ט' שבט תשע"ב 23:00
מחר נטיעות בגבעת עיטם כולם באים!!!יהודי קטן

מחר י' שבט עולים לנטיעות בגבעת עיטם (צמוד לאפרת שבגוש עציון)

ב 8:45


הסעות למחר ע"פ הרשמה מראש:

8:15 קרית ארבע חברון- 8:30 צומת הגוש-8:35 אפרת דרום

8:00 ירושלים (רמות)-8:15 אינבל

לפרטים והרשמה:

050-7161818 או 050-5500834

כולם באים!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


פרטים:http://www.womeningreen.org/blog-hebrew.php


היו פה בעבר כמה דיונים על איך צריך להתייחס-משה ר-
עבר עריכה על ידי שדרותי בתאריך ט' שבט תשע"ב 16:13
עבר עריכה על ידי שדרותי בתאריך ט' שבט תשע"ב 16:07

לשמאלנים, והיו כמה שאמרו שלא משנה מה הם עושים צריך לאהוב אותם כי הם אחים...
יש לי שאלה לאותם צדיקים- איפה עובר הגבול בין אח לאוייב?


 Israel Hayom ישראל היום

מחר ב"שישבת" של ישראל היום

פועה פלמר, שבעלה ובנה בן השנה נרצחו בפיגוע בספטמבר חובקת תינוקת חדשה

http://www.israelhayom.co.il/site/newsletter_article.php?id=14914&hp=1&newsletter=03.02.2012


59‏ אנשים‏ אוהבים את זה.

Edo Medicks- לא נורא, יכולה לעשות עוד ילד, הפעם לא בשטחים הכבושים אולי?

Mazal Lavi- גועל נפש של תגובה. תתבייש.
אני מאחלת לך לא לחוות כזה אובדן וכזה כאב. ובעיקר מרחמת עלייך על הלב הקשה ובזוי שיש לך

 עידו יטמבל לך לעזה שמאלני זבל

Elad Ben Shimon- אני מאחל לך לחוות מה שהיא חוותה י'גועל נפשששש

Eti Kol Mor- בהמה!!

Edo Medicks- מה קרה? הם הלכו להגן על המולדת (כי זה מה שמוכרים לנו, שהמתנחלים שומרים על בטחון ישראל) ונפלו במילוי תפקידם,גם אם זה תינוק בן שנה. איזה אמא פסיכופתית וחסרת לב מגייסת תינוק למלחמה בפלסטינים?
ואת, מזל לוי, לב זהב יש לך, מאחל לי שבעלי והתינוק ימותו.

אילנה לוי -ברוך השם מזל טוב אין עוד מלבדו, כאן לא עולם האמת, כאן נמצאים ישראל לתיקון בלבד.

אין שטחים כבושים, אין עם פלסטינאי ואין מדינה כזו, לכן לא נכבש שום דבר הכל שייך לעם היהודי. ישנם מוסלמים ערבים ולהם יש 100 מדינות ויותר. ישראל שייכת לבורא עולם ...ראה/י עוד

מאיה רון- מזל טוב

Yossi Vaknin- עידו יחתיכת מטומטם אם הם לא היו שם אז המחבלים היו שם ופוגעים בעירות שלנו בלי בעיה....

Edo Medicks- סליחה, שכחתי ש'יהוה נד"לן' נתן ליהודים בטאבו, חבל רק שלא נתן לתינוק קפלס"ט…

Harel Israel- עידו, זה ממש לא קשור לתרומה של המתנחלים או החרדים למדינה. מדובר כאן באישה שאיבדה את המשפחה שלה, אז איפה האנושיות שבך? קצת טאקט לא יזיק לך

Edo Medicks- כנראה שבעלה מת כי לא התפלל מספיק חזק.

Itshak Barlev -מתי בדקתה בפעם האחרונה אקו לב ניראה לי שאתה לוקה בלב
דרך אגב אל תשכח לצחצח שיניים ולשטוף את הפה ותבדוק לכלב שלך אין קרציות

Ralph Entebi Candiotti- עידו. זה כבר לא קשור להשקפת עולם שמאל או ימין. עברת כל גבול. כמו שאומרים המיץ של הזבל. עליך זה נאמר!

מיכל דהן- מה כבר אפשר לצפות משמאלני שיגיד נו באמת ....
אלה אנשים שהם הכי מלח הארץ שדם יהודי זורם בעורקים שלמרות כול הפחדים מישבים את הארץ אנשים עם חינוך מוסר ודרך ארץ שמעולם לא ראיתי בגזרותינו ... הלוואי והינו דומים להם
והיה בנו את האומץ לישב כול חלקה טובה ... ובאשר לערבים היתי ממליצה שיחבקו את אחינו השמאלנים שמקימים אש מבית -בושה !!
יהי זכרם ברוך ...

Edo Medicks -בטח שקשור. אם לא הייתה מתנחלת שמקריבה את התינוק שלה למען עוד דונם קדוש מיהוה נדל"ן,לא היה חוטף אבן לתוך פרצוף. אבל היא בחרה דונם ולא משפחה אז שתסתום.

 מאחל לך שיקרה לך ולמשפחה שלך ככה...

Yossi Vaknin- בעלה מת בגלל אנשים כמוך משתפי פעולה עם המחבלים שמאלנים מטומטמים....ומתי הם מבינים שהם טעו כשאיזה בן נהרג להם בפיגוע אז כשהם מרגישים את האבדן הם מבינים שטעו!!!! כי גם אם יש איזו שהיא מחלוקת לגבי השטחים אלימות היא לא דרך ופיתרון של אנשים נורמאלים!!!!

Edo Medicks- דם יהודי זה המצאה של היטלר,לא?

Ralph Entebi Candiotti- עידו אתה בכלל מסודן. מה אתה קשור לפה יא סודני? אתה כובש לנו את השטחים.

Edo Medicks- יש לי דם יהודי, מה מעניין אותך מאיפה אני? שבוע הבא אני נוסע לישראל, לקבל את הסל קליטה שלכם,תודה ששילמתם בשבילי ביטוח לאומי.

Avraham Mn Cohen- אחי אני לא בעולם שלך ואתה לא בעולם שלי אבל כולנו בני אדם וזה קצת מוגזם להגיד שימותו...ודרך אגד אין חלק במדינה שהוא שייך לאנשים אחרים אם אתה חושב שכל שטח שהם נמצאים שייך לערבים אז גם תל אביב או כל מקום אחר שייך להם אבל זה לא נכון ...

Itshak Barlev -עידו גם אני שמאלני אבל לא חושב או מדבר כמוך גם אני חושב שזה טעות כל ההתנחלויות ונגד הכיבוש אבל לדבר או לחשוב בצורה מזוהמת ומעווטת כזאת מרא על רפיון חושים וקהות המחשבה ו אי קיו מאוד מאוד מוך עד אפסי ''לא מכניסים אסון ואובדן ילד לוויכוח פוליטי בינינו לשאר אחינו'' אני מקווה שתחזור בך מהדברים ותתנצל ותביע את הויכוח בצורה חכמה ומתורבתת ואז דבריך ישמעו בהגיון ובנחת

Edo Medicks -אני אפילו פעם אחת לא אמרתי שימותו, זה מזל לוי אמרה. אני אמרתי שחיילים מתים, קורה, ומי שבתור אמא שולחת את הבן התינוק שלה להיות חייל, אז תסלח לי על המלה אבל היא זבל של המיץ זבל.


Orna A Moshe Nakash- עידו אני יסכם את הכל : שתהיה לך רפואה שלימה !!

Edo Medicks -יצחק,אם אתה רוצה תקרא לי סתום ומה שבא לך, זה לא משנה את העובדה שהמפלצת הזאת בחרה להקריב את התינוק שלה למען שלמות הארץ או איזה הגיון מופרע אחר שהשד יהוה אמר לה. במדינה נורמלית היו מכניסים אותה לכלא, לא ממנים לה את הווילה במעלה עקרבים ז'.


Noa Belgazal- עידו ינשאאלה ירצחו את כל השפחה שלך ישמאלני בוגדדדד מסריח!!!!!!!!!!!!!!עוף לעזה על טיללללללל

טל הדר-אקלר לכול המבקרים למיניהם כל אחד ואמונותו ומי אתם שתשפטו אותה בכלל לכול אחד יש את הזכות לגור איפה שהוא רוצה במדינה שלנו בדיוק בגלל תגובות של אנשים כמוכם הערבושים מרשים לעצמם לעשות כל מה שהם עושים ומה בת"א לא היו דברים בירושלים לא היו תשמרו על הפה שלכם היא חלק מאיתנו אני לא מאחלת לאף אחד מעם ישראל לחוות את האובדן שהיא מתמודדת איתו כל יום כל רגע וכל שניה אז באמת תשמרו על הפיות שלכם

Edo Medicks- סתם, צוחק איתכם בסדר? שתהיה בריאה, תביא עוד עשרה ילדים יהודים טהורים דם, אמן כולם יגיעו בע"ה לח"י שנים ואז יתגייסו ולוורמאכט,סליחה,חטיבת כפיר.

Elad Ben Shimon- במקום לצאת עליו תהיו חכמים ותדווחו לפייסבוק על הדיבור הדוחה שלו

Elad Ben Shimon- הם כבר יעשו ת'עבודה

Edo Medicks- לא מבין,למה אפ'חד לא עושה 'לייק' לתגובה שלי?
לפני 8 דקות · אהבתי


Avraham Mn Cohen -חחחחח מה חסרה לך תמיכה? זה נשמע כל כך עלוב.. אבל שתהיה לך רפואה שלמה..


Edo Medicks- אני באמת לא מבין,הרי בסוף כולכם רציתם שהיא והמשפחה שלה ימותו, מה אתם משחקים אותה 'אוי מסכנה' פתאום? אם היה לכם טיפה לב יהודי ולא הייתם עמלק, לא הייתם שולחים תינוק מסכן להגן על פתחתיקוה לבד,בלי קסדה או מימייה


Edo Medicks-אני באמת לא מבין,הרי בסוף כולכם רציתם שהיא והמשפחה שלה ימותו, מה אתם משחקים אותה 'אוי מסכנה' פתאום? אם היה לכם טיפה לב יהודי ולא הייתם עמלק, לא הייתם שולחים תינוק מסכן להגן על פתח תיקוה לבד,בלי קסדה או מימייה.


תשימו לב לתגובות של עידו ימ"ש

האם גם על אדם כזה אנשים יגידו שהוא אח שלהם והוא בסה"כ רק טועה??


לצערנו הרב, כן הוא אח שלנו...סתם אחת

ואין מה להתווכח על עובדות...

אבל אחרי שקראתי את כל זה פשוט באלי לדפוק לו כדור בפרצוף....

מה, הוא אח שלך??יזהר

לפי היהדות שאני מכיר, הוא לא אח שלי.

נראלי שזה ברור שלא התכוונתי שהוא אח שלי,סתם אחת

במובן שיש לי ולו אותם הורים, אבל הוא יהודי, אולי לא, לא משנה... 

זה מה שהתכוונתי!

שדרותי, תסביר לי מה התחדש לך כאן בדיוק.קיש חצילים
לי לא התחדש כלום-משה ר-

אבל יש פה אנשים שכנראה לא יודעים מה קורה בעולם...

אז למה חיכית לדיון הזה?קיש חצילים

יש אתרים קבועים שמפיצים את הרעל הזה.

שימו לינק קבוע, תנעצו, וזהו...

אני לא מדבר על אתרים-משה ר-

אני מדבר על על היחס לאנשים פרטיים, ידיעות אחרונות ידוע כאתר שמאלני ולכן אני לא מדבר עליו..

אני מדבר על זה שבעבר היו פה אנשים שטענו שצריך לאהוב כל אדם מישראל ולא משנה מה הוא עושה (מחשבה מעוותת לחלוטין)

אז "ידיעות" הוא דוגמא מצויינת לשיטתך, לא?קיש חציליםאחרונה

לא הבנתי.

כתוב משנאיך ה' אשנא~א.ל

וזה נאמר דווקא על יהודים, כפי הזכור לי. כי על גוים פשוט שהיחס צריך להיות אחר.

ואם זה יהודים שמזיקים ליהודים אחרים- בוודאי שלא צריך לאהוב אותם

אבל עם זאת, שונאים כי יש עניין להוקיע את הדברים, אבל צריך להחזירם בתשובה.


כך שמי שאומר שצריך לאהוב שמאלני בכל מחיר, ואני מתכוונת לאלו בהגדרה שיש להם רצון להזיק ליהודים

אשמח להוכחות על צד הכתוב וצד ההגיון

''כגואל הדם לא אחדל מלהתריע שהערבים גרועים מנאצים"אגודת חלמי"ש

לרגל הדברים המזעזעים של המופתי של ירושלים מוחמד חוסיין שקרא להרוג את היהודים, אנו מביאים דברים מצמררים שאמר בזמנו רבי יקותיאל יהודה הלברשטאם זצ"ל, האדמו"ר מצאנז בעל ה"שפע חיים", מי ששכל בשואה האיומה את אשתו ו־11 ילדיו.


בנו את תאי הגזים להיטלר
"בדרך הטבע בימינו הייתה צריכה להיות טבועה בלבנו שנאה עזה לישמעאלים וחוסר יכולת להביט בפניהם, אחר כל מה שעברנו בשנות המלחמה אצל הרשע היטלר יימח שמו. ידוע לי שהמופתי יימח שמו וזיכרו היה זה שלימד את היטלר לבנות את תאי הגזים והמשרפות, כפי שהנני יכול להעיד על כך. בשעה שהשתחררנו מהמחנות הכניסו אותנו למחנות הנוער הנאצי, ועל הארונות והדלתות היו רשומים כתובות ורשימות בשפה הערבית. ותרגמו לנו הכתוב בערבית "כאן גר המופתי וקבוצתו שהמציאו ולימדו את היטלר לעשות את תאי הגזים".

שנאה עזה כלפי הגוי
"ולאחר שהרשעים הללו עזרו ורצו להכחיד את עם ישראל, הרי אין שיעור לשנאה הגדולה שצריכה להיות אצלנו כלפי הגוי, ואיך אפשר עוד להביט בעיניהם ולהתחבר עם רוצחים שפלים אלו אשר כל מחשבתם יומם ולילה היא לכלות את עם ישראל חלילה, והם זוממים תמיד לאמר "לכו ונכחידם מגוי ולא ייזכר שם ישראל עוד". 

"לאחר כל זאת עדיין ישנן כתות רעות של רשעים, מינים כופרים ואפיקורסים, בעיקר באוניברסיטאות ובעוד מקומות ובין אלו המכונים "חברי כנסת", השואפים להתחברות עם הגויים, ועוד מגינים עליהם. ולעומת זה הם שונאים שנאה עזה את היהודי הנאמן לתורתו, עד כי קוראים אחריו בלעג "דתי" ככינוי גנאי.

אוהבים ערבים ושונאים דתיים
"אותם פרופסורים, בכל נאומיהם יודעים לקרוא לאהבת ואחוות הגויים, שהם האנשים התרבותיים, ומאידך משסים לשנוא את היהודי. כשמענישים איזה גוי, אז נעים אמות הסיפים ותרעש כל הארץ, ולעומת זאת כשהורגים יהודי אין קול ואין עונה.

" מחויב אני לקיים את הנדר שנדרתי שם, שבכל מקום שאבוא אספר את כל מה שעיניי ראו שם, מי הם אותם רשעים ומה מעשיהם, ובכל מקום ובכל מצב אצייר את הגוי בדיוקנו האמיתי ואתאר אותו במלוא שפלותו ורשעותו. וכגואל הדם של אשתי ו־11 ילדיי לא אחדל להתריע על כך כי הערבים יימח שמם גרועים מהנאצים ימ"ש...". 

מתוך דרשה שנשא בפרשת כי תצא תשד"מ.


מקור אתר דעת תורה

http://www.daattorah.022.co.il/BRPortal/br/P102.jsp?arc=283602&kw=%D7%94%D7%A2%D7%A8%D7%91%D7%99%D7%9D-%D7%92%D7%A8%D7%95%D7%A2%D7%99%D7%9D-%D7%9E%D7%94%D7%A0%D7%90%D7%A6%D7%99%D7%9D/%D7%93%D7%A2%D7%AA-%D7%AA%D7%95%D7%A8%D7%94


אגודת חלמי''ש - חרדים למען יהודה ושומרון

וידאו לצפיה המופתי הבכיר ביותר ברש"פ קורא לרצח:8888
^^^^ צודק!!!משה נריהאחרונה

הם באמת יותר גרועים

אני אהבתי לא יודע מה איתכם...!שלוימי
מדהיםאילן רמי
כל שנה בשמחת תורה שאלתי מתי יבוא הח״כ הראשון שיהיה לו אומץ לומר זאת והנה זה קרה.
להזכירך!!! זה היה עם הרב מאיר כהנא הי"ד ועוד לפניושלוימי

אבל בטח התכוונת בקדנציה הזו...(-:


התכוונתיאילן רמי
ע״פ האינפורמציה שנחה אצלי במח.
תודה שלוימי
יישר כח אהבתי...לפרוש כנפייםאחרונה
ברגע האחרון הצבא עצר לינץ' במש' רוצחי מש' פוגל-חבלמושיקו

 מה הניע את ראשי מערכת הביטחון לעצור את הכניסה אמש בלילה לקבר שבעים זקנים ? 

אם בתחילה נשמעו  תירוצים על אוטובוס מתפללים  שנתקע בשיפולי הוואדי הסמוך לכפר עוורתא בסמוך לישוב איתמר שבשומרון,עתה נודע לאנ"ש כי התמונה שונה לגמרי . 

לולא תושייתם של מפקדי אוגדת שכם היה עלול דם רב להישפך על גדות הכפר,  בצבא קיבלו מידע מודיעיני על ניסיון חדירה של עשרות  מתיישבים לתוככי הכפר שממנו יצאו רוצחי משפחת פוגל לבצע את הרצח הנתעב .

כזכור לפני כשנה יצאו מכפר זה שני מחבלים נתעבים רוצחי משפ' פוגל הי"ד,רצח בלתי נשכח ,שזעזע את עם ישראל כולו.

"היעד היה לא פחות ולא יותר ביתם של רוצחי משפחת פוגל , פעילי הימין החלו להתארגן לקראת החדירה למתחם הבית המדובר , בצבא לא נטלו סיכונים ומנעו גישה ממאות המתפללים, בשל החשש כי אותם פעילים יחדרו לתוככי הכפר" כך מספר לאנ"ש  יהודה גבאי מארגון 'לקודשים בארץ' . 

יתרה מכך בשלב מסוים שהפעילים כבר היו קרובים מרחק הליכה של כמה מאות מטרים לבית הרוצחים, כוחות הצבא שעקבו אחר הפעילים סיכלו את התוכנית שהייתה עלולה לסבך את החבורה בלוע הארי .
   
 באגודת יסוד עולם יתאו בתחילה בהאשמות  כלפי הצבא ואמרו כי העלייה אשר נעשית בתיאום מלא עם החטיבה המרחבית בצה"ל חטיבת "שומרון" בראשות מפקד החטיבה אל"מ נמרוד אלוני ,קרסה וכי הצבא לא נערך בהתאם .

הכפר הפלשתינאי עוורתא, נמצא דרומית  לעיר שכם,ומערבית לישוב איתמר, אך הפעם קודקודי הצבא לא אפשרו כניסה למאות המתפללים .

 בקרב ציבור המתפללים שעלו הלילה לשכם  זעמו   על אי יכולתו של הצבא לאבטח את הכניסה הלילה לכפר, אלא שעתה, גם ראשי הארגון מודים כי נכון עשו בצה"ל שמנעו את החדירה הלילית שהייתה עלולה להסתיים במרחץ דמים .  

לדעתי , הספין המטורף הזה , הוא הנפצה שלמיה ש

כל מיני מחלקות אנטי יהודית במוחבראת , 

צריך הרי לקבל תקציבים שמנים עבור דברים שמעולם לא קרו, 

וצריך לגיטימציה ציבורית כדי לתפור תיקים.


ומה יעשה שי ניצן ללא עבודה ?????????


^^^^אוהב יהודים
עבר עריכה על ידי אוהב יהודים בתאריך ט' שבט תשע"ב 01:52

למרות ששי ניצן גם ככה עובר תפקיד....

 

בתור אחד שהיה שם.....מאיר770אחרונה

הכתבה הזאת היא בלבול מוח אחד גדול.........

 

האוטובוס באמת נתקע בעליה ולכן אחד משני האוטובוסים שהיו בפנים היה אמור לצאת לבה"ד 3 לרוקן את האנשים ולהכניס את האנשים התקועים, כאשר האוטובוס השני היה אמור להמשיך לקבר אלעזר.

 

מה שקרה זה שנהג האוטובוס ואחראי האוטובוס החליטו שהם לא רוצים להמשיך לקבר אלעזר אלא הביתה ובדיוק זה מה שהם עשו......

 

לאחר מכן באמת האוטובוסים הבאים אכן נכנסו ולא חזרו כלעומת שבאו, כפי שפרסמו באותו אתר.....

 

 

ביבי פייגלין לבן או כלום?דרדסבבא
כלום.. לא צריך להשתתף בחרטה הזאת.. הכל שקראוריין

 

^^^^^^^^^^^^^^^יהודי מרמ"ג
הרב ליאור אמר להצביע לפייגליןלפרוש כנפיים

הרב דב ליאור: הצביעו פייגלין

הרב דב ליאור קורא לתמוך במשה פייגלין בבחירות לראשות הליכוד. בנוסף סותר את השמועה השקרית שאמר להצביע בפתק לבן.
פרסום ראשון: 31/01/12, 09:20
אורנית עצר

ארכיון.
ארכיון.
פלאש 90

הרב דב ליאור, רבה של קרית ארבע-חברון, הוציא השבוע מכתב חריף כנגד פרסומים שקריים לפיהם הוא קורא לאנשי הליכוד להצביע בפתק לבן בבחירות הפנימיות לראשות הליכוד בין פייגלין לנתניהו.

הרב ליאור מדגיש במכתבו כי קיימת חובה ללכת ולהצביע עבור מי שיפעל לשמירת צביונה היהודי של המדינה ויתחייב לשמור על שלמות הארץ.

"על כל חבר לבחור את הנציגים הטובים ביותר שיכולים לפעול בתחום שמירת צביונה היהודי של המדינה, נציגים שידאגו לרומם את קרן עם ישראל וכן שישמרו על שלמות ארצנו ולא ידברו על הסגרת חבלי מולדת לידי מחבלים. יש לנבחרי התנועה תפקיד חשוב מאוד בתקופתנו זאת", כתב הרב.

הרב ליאור סותר את השמועה כי אמר לשים פתק לבן "הובא לידיעתי כי נפוצה שמועה בשמי שאמרתי להטיל פתק לבן לקלפי. הנני לבהיר כי אין זו דעתי כלל, להיפך, יש חובה אזרחית ויהודית על כל חבר בתנועה להביע את דעתו בבחירות מי הם הנבחרים שהוא מעוניין שייצגו אותו ואת התנועה כשהיא כעת בשלטון".

אם הייתי מצביע לפייגלין זה רק בשביל לדפוק את ביבימרדכי

בס"ד


לא בגלל שפייגלין הוא טוב או שהוא ראוי לתפקיד. אבל בכל זאת נראה לי שהייתי שם פתק לבן.


אבל... אני לא מתפקד ליכוד... (לפחות לשבוע וחצי הקרובים..)

חבל. כי אם פייגלין כן היה תופס את השלטון בעזרתינואלירז
אז הוא בהחלט מנהיג ללא חת,גם בנושא של א"י.
ומי שמתפקד ליכוד,אם הוא שם פתק לבן,הוא סתם זורק את קולו לאבדון. ונותן עוד כוח לנתניהו.
אני ממש,אבל ממש לא פייגליניסטית!אלירז
ולא מתפקדת ליכוד.
אני בהחלט רואה עניין לכבד אותו על הדרך ועל האיום שהוא מציב לנתניהו.
לאט לך..

ובשבילך מומלץ להזהר קצת לפני שאתה יוצא בהתקפות, כי כן- אני נפגעת!
אולי במקום לעודד אנשים להצביע פייגלין-משה ר-

תעודדו אנשים להצביע "איחוד" ולחזק את המפלגה שכן פועלת ועושה?

ולא אין לי שום דבר נגדו, אבל אני חושב שהוא לא יוכל להועיל שם...

אין כאן סתירה! בבחירות המרכזיות נעודד איחוד לאומיאלירז
ובפריימריז הפנימיים של הליכוד מעודדים את פייגלין.
אני מדבר על זה שנותנים לגיטימציה לבוחרים בליכוד-משה ר-

כאילו שזה נכון וטוב להצביע למפלגה המושחתת הזאת במקום לעודד את המצביעים של פייגלין לנטוש ולהצביע למקום טוב יותר...

"אחוז בזה וגם מזה אל תנח את ידך"אריאל יוסףאחרונה

ההצבעה בבחירות הפנימיות בליכוד-מחזקת את הכוח וההשפעה שלנו

במפלגת השלטון של ה"מחנה הלאומי",

שאם נרצה או לא-גם אנחנו חלק ממנו.

[ולו משום העובדה שכל אחד מראשי המפלגות שאנחנו מצביעים להם-

ממליץ בפני הנשיא לאחר כל מערכת בחירות למנות את יו"ר הליכוד לראש הממשלה].

 

הצבעה למפלגות הסקטוריאליות-אחר מחילת כבודן-

מועילה לכל היותר בשביל להשיג 'עוד דונם ועוד עז',

למזער נזקים ולכבות שריפות.

 

לא בשביל להיות (לכל הפחות) שותפים להנהגה.

 

 

[וקשה להמנע מלהעיר, שאם רק חצי ממצביעי האיחוד היו מתפקדים לליכוד-

לא היו לנו 4 ח"כים 'משלנו' בכנסת אלא 8 לפחות.

ובל נשכח-מדובר בחברי מפלגת השלטון, אותם א"א 'לזרוק' מהקואליציה...

 

חשבון של שווי ההצבעה בבחירות הכלליות

מול ההצבעה בבחירות הפנימיות לליכוד ניתן לראות ב-

/Besheva/Article.aspx/8489]

מכתבו המלא של מו"ר הגר"ד ליאור>>>אריאל יוסף
עבר עריכה על ידי אריאל יוסף בתאריך י"א שבט תשע"ב 19:22

20120201035610.pdf

מישו מכיר את מדרשת חברון?אלעזר נאור 123
מזה כל הזריקות אבנים האלה??????אוריין

בס"ד! הרב כהנא צדק!
כאילו- מה נסגר עם הערבים הם מנסים לעצבן אותי??? שאני יבין....

מרימים ת'אף אלה... מליון זריקות אבנים היום על יהודים. ואפס על ערבים. עצוווווב

 

 

"ישמח צדיק כי חזה נקם"

איפוא הערבים זורקים אבנים?י"ל
באזור בנימיןמרדכי

בס"ד


פלסטינים יידו אבנים לפני זמן קצר, לעבר רכב ישראלי סמוך לעין יברוד, צפונית מזרחית לרמאללה. לא היו נפגעים אך נזק נגרם לרכב.

כוחות צה"ל עורכים כעת סריקות באזור. (למבזק)

איפה עוד?זה היה נשמע כאילו פרצה מלחמה מליון?דחילקי"ל
תקציר נסיונות הפיגוע שאירעו היום ביו''שyosef13

זריקות אבנים לעבר אוטובוס ישראלי ע"י בית אומר בגזרת גוש-עציון. נגרם נזק

זריקות אבנים על יד היישוב ארגמן - על ציר 90. א"נ

זריקות אבנים בגזרת שומרון בקרבה ליישוב שבי שומרון (על כביש 557). נגרם נזק.

זריקות אבנים בצומת יצהר (הקטנה) ידויי אבנים - פצועה קל במקום 

זריקות אבנים בדרך לקדומים על יד היישוב פרעתה

ידויי אבנים לעבר ישראלים ביישוב קרית ארבע

ידוי אבנים נוסף, ג.עציון, דרומית למגדל עוז

ידויי אבנים לעבר צה"ל מערבית ליישוב גני תקווה

זריקת חפץ לעבר אוטובוס צפונית מזרחית לחברון

ה' ישמורארץ הקודש
בעיקרון זה הכפר פרעתה לא הישוב זה כפר שעושה הרבה צרות לחוות גלעד וגם לשבות עמי שהיא הייתה קיימת, כידוע ליד פרעתה קבר שופט מספר שופטים.
תגובה!!!!דוד חי
עבר עריכה על ידי דוד חי בתאריך ט' שבט תשע"ב 13:54
עבר עריכה על ידי דוד חי בתאריך ח' שבט תשע"ב 16:43


יהודים השליכו אבנים לעבר כלי רכב ערביים בציר גלעד היום (ד), השליכו יהודים אבנים לעבר כלי רכבים של ערבים בציר גלעד בשומרון. מספר כלי רכב נפגעו.

יצוין, כי אתמול שני יהודים נפצעו באורח קל כתוצאה מאבנים שיידו לעברם ערבים בציר גלעד. בנוסף, יידו ערבים אתמול אבנים על רכבים נוספים של יהודים ברחבי יהודה ושומרון.


צמיגי רכב ערבי נוקבו בכפר עציון

מערכת הקול היהודי | ח׳ בשבט ה׳תשע״ב (01/02/2012)


יהודים ניגבו צמיגים של רכב ערבי שחנה בישוב כפר עציון שבגוש עציון.

נזכיר כי היום (ד), יהודים השליכו אבנים לעבר כלי רכב של ערבים בציר גלעד בשומרון. מספר כלי רכב נפגעו.

יצוין, כי אתמול שני יהודים נפצעו באורח קל כתוצאה מאבנים שיידו לעברם ערבים בציר גלעד. בנוסף, יידו ערבים אתמול אבנים על רכבים נוספים של יהודים ברחבי יהודה ושומרון.

צמיגים של כלי רכב נוקבו בכפר עוורתא

מערכת הקול היהודי | ט׳ בשבט ה׳תשע״ב (02/02/2012)

מדיווח שהגיע ל'קול היהודי' עולה, כי ביום שלישי בלילה נוקבו צמיגיהם של שני כלי רכב בכפר עוורתא בשומרון.

ביום שלישי, נפצעו שני יהודים בציר גלעד בשומרון כתוצאה מיידויי אבנים של ערבים



אינתיפאדת שליט, לא ציפינו למשהו אחר.אלירז
תגובה!!!דוד חי

 פלסטינית נפצעה בינוני-קשה מיידוי אבנים על רכב ליד יצהר  
 


תושבת הכפר הפלסטיני סרה הסמוך לשכם נפצעה באורח בינוני עד קשה כתוצאה מיידוי אבנים לעבר מכונית שבה נסעה בכניסה ליישוב יצהר.

היא פונתה לבית החולים רפידיה בשכם עם פגיעת ראש.
ynet


ב"ה...-משה ר-אחרונה
ניצן אלון שר"י - במשרד שלי!!אלירז

מזל שזה היום האחרון שלי כאן..

כי נראה לי ש**הבוס** שלי יצעק עליי אחרי שהוא ילך.

אני עם הקפוצ'ון של תג מחיר, ו"עלוב הפקמ"ז" הבחין בזה. שד

חחחחחח נו, הוא ביקש שתשיגי לו גם קפוצ'ון יפה כזה?אביה7


מן הסתם זה הפיג'מה שלו קיש חצילים
חח איזה..אלירז

לא הסכמתי להכין להם קפה.

התפקיד הועבר למזכירה השניה..


עונה אמן על כורחו קיש חצילים


הלך הכלב..אלירז
ברוך ה' טוב שהוא לא נשך...לפרוש כנפיים
מה הבעיה?יהודי מרמ"ג

את בעדו בכלל. הרי השב"כ עושה את התג מחיר והוא, בצד של השב"כ....

אסור להסתכל בפניהם של רשעים.דוסית גאה!
חחח.. צודק ושכחת <צ>אלירזאחרונה
משו יודע מה קורה ביתיר??-משה ר-
היה חשש לאירוע-משה ר-
פח‏"ע ליד יתיר בגלל ירי, בסוף כנראה מדובר בניסיון התאבדות
נא להתפלל עליואיזה טוב ה'!!!!אחרונה

אתמול אבא צעיר לילד ואשתו בהריון ירה לעצמו בראש 4  כדורים בראש . זה אדם דתי מקסים מלא שמחת חיים לא להאמין עליו

יש לו עסק ויכול היות שהוא הסתבך איתו הוא בטיפול נמרץ בסורוקה 

 

תתפללו עליו כאילו היה קרוב שלכם .

 

לרפואת יעקב בן דינה .

 

תודה רבה

 

שאלה לדיון צעיר רענן

חשוב לי לשמוע את מגוון הדעות

האם מדינת ישראל זה מחלה סופנית או מחלה עם תרופה?


שמעתי פותחים חנות בגדים ביצהר.. מישו שמע??שלוימי

סתם כזה נשמע לי נחמד לפרסם אתזה כי אני מרגיש יודע ראשון....(-:

וואלה? שנתחדש! ואני שמעתי על בית קפה בעלי.. רחלקה
חחח, ידעתי לפניך!!! P-:אוהב יהודים
פתחו לכבודי? וואו! תראה שמוליק רוצים שנבוא!אלירז
^^^^ מצווה לפרסם! (אני חושב)שלוימיאחרונה
חבריםם!!נועוש=]]!!

תמיד בס"ד.

 

אני צריכה רעיון למשו טוב (התנדבות) לעשות בשביל א"י!!

לחניכות שלי.. כיתה ז'... 20 בנות ככה...

ממש תודה!

תזכו למצות!!

התרמות לחיזוק ההתיישבות!אמא אדמה

בשביל רמת מגרון.

דברי איתי באישי לפרטים

 

ישר כוח!!>>(,")אחרונה
עבר עריכה על ידי (,") בתאריך ז' שבט תשע"ב 23:49

א. להכין לוח מודעות (מקרטון או אם יש תקציב אז לוח שעם) לעניני ארץ ישראל שהבנות אחראיות עליו-

לסניף/ לכיתה/לבית כנסת....

שם הבנות צריכות להחליף כל שבוע  -חדשות/אירועים שהיו/אירועים מתוכננים/דברי תורה/ חיזוקים על א"י  וכו'

ככה זה משהו שימישך לאורך זמן. להעלות מודעות לסביבה  וכו'

כמובן שצריך אחראי לכל דבר (לדבר תורה-3 אחראיות, לחדשות מספיק אחת..)

ב. להכין מכתבי חיזוק לעצורים/מורחקים/וכו'

ג. התרמות למיליון דברים- כמובן כסף אבל לא רק - אולי של ציוד מיותר שיכול להועיל (אני לא בקיאה אבל נראה לי שחשוב גם דברים כמו שמיכות/ כלים/מזרונים..)

ד. להתפלל - אפשר לחלק בינהם ספר תהילים ולקרוא ביחד איזה תפילה מחוברת לשמירה על א"י/לגאולה

 

בהצלחה

בית משפט ישראלי קבע:אסור לתקוע בשופר בכותל הקטן.מושיקו

למרות שאני נגד לכנות שוטרים כינויי גנאי קיצוניים כנאצים וכו', הם גורמים לעצמם את זה...


תלמידי ישיבת זילברמן הגישו תביעה נגד המשטרה לאחר שהתפללו בראש השנה בכותל הקטן, ותפילתם הופסקה על ידי השוטרים באמצע חזרת הש"ץ הם נגררו על ידי השוטרים, השופר נלקח מהם והחזן נעצר. 


קטעים מהפס"ד


"פקד גלבוע העיד כי הנחה את השוטר במקום לאמר למי שתקע בשופר לא לתקוע בשנית ולתת לתפילה להמשיך ולהתקיים בלי שהיה במקום ושמע את עוצמת התקיעות ."


"השוטר שהורה לו להפסיק עם תקיעת השופר ואף התעלם מההוראה לצאת מרחבת הכותל הקטן, הוא הוצא מהמקום על ידי שוטרים (ר' סעיף 7 לתצהיר התובע 1; עדותו בעמ' 69, שורות 1- 15). כיוון שלעדותו היה באמצע תפילה ועמד כשרגליו צמודות ולא יכול היה לזוז, הוא הוצא מהרחבה תוך כדי גרירתו על הארץ"







בית משפט השלום בירושלים

 

 

ת"א 6586-07 קליימן ואח' נ' מדינת ישראל ואח'


 

בפני

כב' השופטת רנר שירלי

עוגן 

תובעים

 

1.אליהו קליימן

2.הדי קליימן

3.יוחנן קליימן

4.רות קליימן

5.יוסף לוי

6.יאיר לוי

7.אברהם ארנד

8.חזקיה ארנד

9.אביה רואה

10.חי נחום

ע"י ב"כ עו"ד דניאל רובינס

 

נגד

 

 

נתבעים

 

1.מדינת ישראל

2.משטרת ישראל

ע"י ב"כ פרקליטות מחוז ירושלים (אזרחי)






כתבי הטענות

1. עוגןעל פי כתב התביעה התובעים מתפללים מדי שנה ב"כותל הקטן" לרבות תקיעת שופר. ביום 24.9.06 שהיה היום שני של ראש השנה, הגיעו התובעים לכותל הקטן. לאחר שהתובע 1 תקע בשופר הוא נתבקש על ידי שוטר שנכח במקום להפסיק ללא כל הנמקה ומשלא התייחס התובע 1 לדרישה זו ואף לא יכול היה להתייחס אליה שכן בזמן התפילות אסור לו להפסיק את התפילה, לדבר או לזוז ממקומו, הזעיק השוטר קבוצת שוטרים. התפתחה במקום מהומה אותה דיכאו השוטרים בכח תוך השלכת חפצי קודש לרבות סידורים וטליתותעוגן. שופרו של תובע 1 נלקח ממנו והוחזר לו כעבור מספר שעות. הוא עוכב לחקירה, נלקח לתחנת המשטרה ושוחרר בערובה לאחר כשלוש וחצי שעות. התובע 1 הגיש ערר, שנתקבל, על כך שהורחק ל-15 יום ממבואות הר הבית והתקופה קוצרה כך שנסתיימה 5 ימים לאחר האירוע, ביום הדיון. על פי כתב התביעה אין איסור על תקיעת שופר במתחם הכותל ואין חשש להפרות סדר ציבורי. לטענת התובעים מעשי הנתבעת מהווים תקיפה, כליאת שוא, גזל והיפר חובה חקוקה והם תובעים פיצוי בגין מעשים אלו.


לטענת הנתבעת התובע נעצר לאחר שהתעלם מהוראת השוטר ובשל החשש שכתוצאה מהתעלמות זו תגרם פגיעה קשה בסדר הציבורי והפרעה לסדר הציבורי. לטענת הנתבעת פעולתה של המשטרה הייתה נכונה וסבירה ובהתאם למצופה ממנה לצורך השמירה על הסדר הציבורי במקום והבטחת שלום הצבור. לטענת הנתבעת הכותל הקטן לא הוכר כאתר תפילה רשמי. עם זאת, המשטרה פועלת שם באופן יומיומי על מנת לאבטח מתפללים יהודים. עוד נטען בכתב ההגנה כי בראש השנה נשוא התביעה חל גם חודש הרמדאן והיה על כן פוטנציאל מתיחות מיוחד לחיכוך בין דתות. השוטר במקום חשש בעת התקיעה כי עלולות להיגרם הפרות סדר מצד מתפללים מוסלמים שכן המקום קרוב לאחד השערים דרכו נכנסים מתפללים מוסלמים לתפילה בהר הבית. לאחר התייעצות עם קצין המשמרת, הורה השוטר לתובע להפסיק אך זה התעלם. לבסוף עוכב ובשל אי ציותו להוראת העיכוב נעצר. בתחנת המשטרה בכותל מסר התובע פרטים לא נכונים. לטענת הנתבעת כאשר מדובר בתפילות על הר הבית או בסמוך מאוד לו, קיימת רגישות מיוחדת והזכות להתפלל אינה מוחלטת. ככל שנגרם לתובעים נזק כלשהוא הרי זה תולדה מהתנהגותם שלהם או של מי מהם.


בכתב התשובה נטען כי יש לדחות את טענת הנתבעות ולפיה לא הוכר הכותל הקטן כאתר תפילה רשמי. מכתב ההגנה עולה כי ההוראה על הפסקת התקיעות לא התבססה על תשתית עובדתית ספציפית לאותו זמן אלא על "נתוני הקבע" של המקום. הטענה כי הופר "סטאטוס קוו" כלשהוא היא לא רלוונטית מבחינה משפטית ובלתי נכונה מבחינה עובדתית. ההלכה היא כי ניתן לפגוע בחופש הפולחן רק בהתקיים סכנה קרובה לוודאי לפגיעה קשה וחמורה בשלום הצבור, תנאים שלא התקיימו בענייננו. לטענת התובעים מאחר והנתבעות מודות כי משטרת ישראל מאבטחת מתפללים במקום, יכולה היתה להיערך מבעוד מועד עם כוחות מתאימים לאבטח את תפילת ראש השנה.


2. מטעם התובעים הוגשו תצהיריהם של כל התובעים וכן זומן לעדות ללא תצהיר הרב שמואל רבינוביץ הממונה על הכותל המערבי והמקומות הקדושים. מטעם הנתבעים הוגש תצהירו של פקד גיא גלבוע ששימש קצין יחידה בהר הבית במשטרת ישראל במועדים הרלוונטיים לתביעה. כל המצהירים נחקרו על תצהיריהם וב"כ הצדדים הגישו סכומים בכתב.


הטענות בסכומים

3. לטענת ב"כ התובעים בסיכומיו פסיקת בתי המשפט הכירה בקדושתו של הכותל הקטן בהיותו חלק מהכותל המערבי. גם הרב רבינוביץ העיד כי לא קיימת הבחנה הלכתית בין הכותל הגדול לכותל הקטן. לטענת ב"כ התובעים מימוש חופש הפולחן במקום כמו הר הבית שהוא קדוש לשתי הדתות הינו נושא מורכב יותר מאשר מימוש חופש הדת במקום כמו הכותל המערבי הקדוש רק לדת אחת. עוד טוען ב"כ התובעים כי תקיעה בשופר היא עיקרו של ראש השנה, אף יותר מיתר מצוות היום. מהראיות עולה כי בשנים שקדמו לאירוע התקיימו בראש השנה ברחבת הכותל הקטן תפילות סדירות מלוות בתקיעת שופר ובפועל בניגוד לטענת פקד גלבוע בתצהירו תועדו במשך 10 השנים שקדמו לראש השנה נשוא התביעה רק ארבעה עימותים לא חמורים במקום. מכתב ההגנה עולה כי לא קיימת מדיניות לגבי תקיעה בשופר בכותל הקטן אלא שקול דעת נקודתי. שעת תפילת השחרית של ראש השנה תשס"ז היתה רחוקה משעות התפילה של המוסלמים בהן ישנה תנועה מוגברת של מוסלמים אל הר הבית. מהעדויות עולה כי ההוראה לעכב את התובע 1 ולהחרים את השופר ניתנה בקשר על ידי שוטר שלא נכח במקום. ההבדלים הקטנים שבתיאורי עדי התביעה את האירוע נובעים בעיקר ממקום עמידתו השונה של כל מתפלל ומתפלל ומהשלב השונה בתפילה אליו הגיע כל אחד מהמתפללים. אכן מהעדויות עולה כי אנשי המשטרה לא ראו לעצמם מטרה להשליך חפצי קודש לארץ, אך נפילתם של טליתות וסדורים כעולה מהעדויות היתה תוצאה בלתי נמנעת של התנהלותה האלימה והכוחנית של המשטרה. זאת, כאשר אין כל טענה או ראיה לכך כי תקיעת השופר הפריעה לאדם כלשהוא. מהעדויות עולה כי התובע 1 נגרר באמצע התפילה מרחק של כ-20 מטר אל מחוץ לרחבת הכותל הקטן ואין ליתן כל אמון בעדותו של פקד גלבוע בהקשר זה. לטענת ב"כ התובעים עשתה הנתבעת ניסיון להעלים את המזכר שרשם פקד גלבוע אודות הארוע ביום התרחשותו שכאשר התגלה לבסוף סתר את האמור בתצהיר העד כמו גם את עדותו. הנתבעת גם נמנעה מלזמן לעדות שוטר נוסף שנכח באירוע ובנסיבות אלו המזכר אותו רשם השוטר אינו יכול לשמש כראיה לאמיתות תכנו. לטענת ב"כ התובעים האמור בתצהירו של פקד גלבוע ככל הנוגע להשתלשלות הארועים אינו עולה בקנה אחד עם העדויות לרבות זו שלו ונראה כי לא חשש קונקרטי ל"תסיסה" במקום הניע את פקד גלבוע לתת את ההנחיות שנתן אלא סברה מוטעית ככל הנוגע למדיניות מפקד היחידה למקומות קדושים, אשר לא הוגש תצהיר מטעמו על אף הצהרותיה של הנתבעת כי בכוונתה לעשות כן. לטענת ב"כ התובעים איש גם לא טרח להסביר למתפללים כי הם רשאים להמשיך בתפילתם ללא השופר. לטענת ב"כ התובעים יש לפסוק לתובעים פיצויים שישקפו את חשיבות הזכות שנפגעה, המקום בו נפגעה ולאור התנהלות הנתבעת יש לפסוק גם פצויים מוגברים בגין ביצוע עוולה חוקתית של פגיעה בחופש הדת.


לטענת ב"כ הנתבעת בסיכומיה קיים פער גדול בין התמונה העובדתית המתוארת בכתב התביעה וזו העולה מעדויות התובעים. התובעים בעדויותיהם התקשו לעמוד מאחורי החתום בתצהיריהם וכל שנותר לאחר העדויות הוא אירוע נזיקי בו עוכב אדם, שלא שיתף פעולה עם הוראות השוטר במקום, שופרו נלקח והוא הובל למעצר, בו בחר שלא למסור פרטים נכונים אודותיו ולפיכך התעכב והוארך מעצרו. עוד טוענת ב"כ הנתבעת כי הכותל הקטן לא הוכר כ"מקום קדוש" במובנו המשפטי ומכל מקום אין לבית המשפט סמכות לדון ולהכריע בשאלה זו לאור סימן 2 לדבר המלך במועצה על המקומות הקדושים, 1924. לטענת ב"כ הנתבעת עימות על רקע דתי לאומי באזור הכותל הקטן עלול להתפתח להפרות סדר נרחבות ומשמעותיות והתקופה של חפיפה בין חגי תשרי וחג הרמדאן הוכרה בפסיקה כתקופה רגישה במיוחד שלעיתים יהא הכרח להגביל בה זכויות כמו חופש הפולחן נוכח האינטרסים של שלום הצבור. לטענת ב"כ הנתבעת התובע במעשיו ובהתנהגותו גרם להימשכות ההליכים והחקירה בעניינו לאחר ששיקר ומסר פרטים כוזבים. עוד טוענת ב"כ הנתבעות כי שקול הדעת שהופעל על ידי המשטרה בשטח היה מוצדק וסביר בנסיבות העניין ומדובר בשקול דעת המופעל בעת אירוע ומחייב החלטה מהירה, זאת להבדיל ממצב של שקול דעת המופעל מראש בבקשה מוקדמת לאישור תפילה. במצבים בהם נדרשת המשטרה להפעיל שקול דעת תוך כדי פעילותה נתון לה שקול דעת רחב מטעמי מדיניות וההלכה היא כי לא בנקל יתערב בית המשפט בשקול דעת זה. לטענת ב"כ הנתבעת מעדויות התובעים עולה כי לא היתה כל תקיפה, חירותו של התובע 1 נשללה כדין לאור התנהלותו אשר גרמה אף להתמשכות החקירה. אמנם כבר נקבע כי אי הפסקת תפילה היא הכלל אך אף לכך קיימים חריגים אותם יש להפעיל על פי ההיגיון והשכל הישר. גם השופר נתפס כדין בהתאם לסמכויות המשטרה בשל החשש להפרת הסדר הצבורי. אשר לטענה בדבר היפר חובה חקוקה, זו נשענת על הטענה כי הכותל הקטן הוכר במקום קדוש ולא היא. מכל מקום הפסיקה הכירה בסמכות המשטרה להגבלת חופש הפולחן גם במקומות הקדושים. מאחר והנתבעת לא חרגה ממתחם שקול הדעת הנתון לה, גם אין לראות בהתנהלותה כל התרשלות. מעדויות התובעים גם עולה כי הנתבעת לא מנעה מהם בשום צורה את המשכה של התפילה לאחר האירוע האמור. לבסוף טוענת ב"כ הנתבעות כי התובעים לא הראו כל בסיס לסכומים הנתבעים על ידם.


בסכומי התשובה טוענים התובעים כי תאור האירוע על ידי ב"כ הנתבעות מנותק מהראיות שבתיק. עוד טוענים התובעים כי בקביעת הפיצוי שבתיק על בית המשפט ליתן משקל ליום בו התרחש האירוע ולמקום בו התרחש. לטענת התובעים מדינת ישראל הכירה בכותל הקטן כמקום קדוש ומכל מקום הוראות חוק השמירה על המקומות הקדושים חלות עליו. יש לדחות את טענת הנתבעות לעניין חוסר סמכות שיפוט בשל "דבר המלך על המקומות הקדושים 1924".


דיון

4. הכותל הקטן הוא קטע חשוף של חלקה המערבי של חומת הר הבית, בהמשך הכותל המערבי וצפונית לו. הוא מצוי ברובע המוסלמי בסמוך לשער הברזל שהינו אחד משערי הכניסה להר הבית. ברחבה הקטנה שלפני הכותל הקטן המהווה גם מעבר לבתי מגורים של משפחות ערביות, נוהגים להתפלל יהודים.

 

בראש השנה תשס"ז, 24.9.06, הגיעה למקום קבוצה של כ-15 מתפללים ומתפללות ובכללם התובעים על מנת לקיים תפילה במקום. במהלך התפילה החל התובע 1 לתקוע בשופר. לאחר שנתבקש להפסיק עם תקיעת השופר ולא הפסיק, הוא הוצא מהרחבה על ידי שוטרים שהוזעקו למקום, עוכב לחקירה ומאוחר יותר נעצר. במרכז המחלוקת בין הצדדים השאלה האם נהגה המשטרה כדין במתן ההוראה לתובע 1 להפסיק עם תקיעת השופר.


5. חופש הפולחן אינו חופש מוחלט. זהו חופש יחסי אשר עשוי, במקרים מסויימים, לסגת מפני אינטרסים ציבוריים או מפני זכויות יסוד אחרות. אחד האינטרסים אותו יש לשקול הוא זה של הסדר הציבורי ובטחון הצבור (ר' בג"ץ 292/83 נאמני הר הבית ואח' נ. מפקד משטרת מרחב ירושלים, פ"ד לח(2) 449, בעמ' 455). תפקידה של המשטרה לדאוג לסדר הציבורי מעוגן בפקודת המשטרה [נוסח חדש] תשל"א-1971 ולשם כך נתונות לה סמכויות שונות (ר' סעיפים 5-3 לפקודה).


כאשר קיימת במקרה קונקרטי התנגשות בין חופש הפולחן מחד לבין הסתברות לפגיעה בביטחון הצבור מאידך, על המשטרה להפעיל שקול דעת ולאזן בין האינטרסים המתנגשים. המבחן שאומץ בפסיקה לאיזון האינטרסים הנדרש הוא המבחן של וודאות קרובה לפגיעה של ממש בביטחון הצבור. קרי, ניתן להגביל את חופש הפולחן כאשר קיימת סכנה קרובה לודאי לפגיעה ממשית בביטחון הצבור (ר' בג"ץ 292/83, לעיל, בעמ' 456; בג"ץ 2431/95 סלומון נ. משטרת ישראל פ"ד נא(5) 781, בעמ' 784; בג"ץ 3641/03 תנועת נאמני הר הבית נ. צחי הנגבי, פיסקה 3; בג"ץ 4776/06 גרשון סלומון נ. מפקד מחוז ירושלים, פסקה 3).


יש להבחין בין שקול דעת המופעל מראש עת מתבקש אישור לפעולה פלונית, כגון אישור לכניסת מתפללים להר הבית, לבין שיקול דעת המופעל ברגע נתון עת מתרחשת פעולה במסגרתה נדרש שוטר לערוך את איזון האינטרסים. כאשר מתבקש אישור מראש יכולה המשטרה להיערך בכוחות כאלו או אחרים למניעת הפגיעה האפשרית בביטחון הצבור ונקודת האיזון בין חופש הפולחן מחד לביטחון הציבור מאידך עשויה לנטות יותר לכוון חופש הפולחן מאשר במצבים בהם אין באפשרות המשטרה, תוך כדי פעולה המתבצעת, להיערך בהתאם. הפעלת שקול דעת על אתר, תוך כדי פעילות, עת נדרשת הכרעה מהירה לעיתים אך על ידי השוטר הנמצא במקום, גם אינה דומה להפעלת שקול דעת מראש עת ניתן לשקול לעומקם את כל השקולים הרלוונטיים, והאלטרנטיבות, על ידי הדרגים הבכירים ביותר (השווה ע"א 5604/94 חמד נ. מדינת ישראל פ"ד נח(2) 498, פיסקאות 13-12; ע"א 6521/98 בואטנה נ. מדינת ישראל פ"ד נט(4) 218, פיסקה 12). התערבות בשקול דעת שהופעל תוך כדי פעילות בשטח, עשויה לגרום להרתעת יתר של המשטרה מלבצע את תפקידיה בזמן אמת מה שאין כן כאשר שקול הדעת נשוא הביקורת השיפוטית מופעל מראש.


6. בענייננו לא נתבקש אישור מראש מהמשטרה לתקיעה בשופר באזור הכותל הקטן. הנתונים העובדתיים שהיו קיימים בשטח עובר למתן ההחלטה להפסיק את תקיעת השופר היו כדלקמן. במועד הרלוונטי חל ראש השנה ובמקביל לו תקופת הרמדאן בה נוהגים מתפללים מוסלמים רבים לעלות להר הבית. מדובר בתקופה רגישה במיוחד. התובעים הגיעו לאזור הכותל הקטן בסביבות השעה 08.00 בבוקר (ר' סעיף 5 לתצהיר התובע 1). התפילות העשויות להיות רלוונטיות בהר הבית הן בשעות 04.00 ו-12.00 ואלו בהתאמה כבר הסתיימו או טרם החלו (עמ' 76 לפרוטוקול, שורות 19-30). עם זאת, כעולה מעדותו של פקד גלבוע בעת הרמדאן שוהים מתפללים רבים בהר הבית גם לא בעת התפילות (ר' שם, שורה 30 – עמ' 77, שורה 2) ומדובר אכן בתקופה רגישה במיוחד. רחבת הכותל הקטן משמשת כאמור מעבר לבתי משפחות ערביות המתגוררות בסמוך (ר' עדותו של פקד גלבוע בעמ' 76, שורות 6-1). מיקומו בסמוך לשער הברזל שהינו אחד משערי הכניסה בו נוהגים מתפללים מוסלמים לעבור להר הבית.


כעולה מתצהיר תשובות לשאלון שהוגש על ידי משה ברקת מפקד היחידה האחראי על המקומות הקדושים (ר' עמ' 78, שורות 8-7) הגם שלא קיימות הנחיות בכתב בנושא, התקבע במהלך השנים סטאטוס קוו במקום שכל נסיון להפרתו גרם להפרות סדר וחיכוכים שחייבו התערבות משטרתית. בתצהיר התשובות לשאלון פורטו ניסיונות העבר המתועדים להפרת הסטאטוס קוו במקום וההתערבות המשטרתית בעקבותיהם (ר' ת/9). כעולה מהתצהיר בינואר 1999 בעקבות ניסיון להתקין ברז לנטילת ידיים במבוא לכותל הקטן נגרם עימות בו השתתפו עשרות או מאות מוסלמים מתלהמים. באותה שנה גם הוגשה תלונה על ידי תושבי השכונה הסמוכה שבעקבותיה הוחלט בין היתר להציב מחסומים בזמן התפילה ושוטרי מג"ב הונחו שלא לחסום את המעבר לבתי התושבים. ביולי 2001 נאלצה המשטרה להתערב כדי להפריד בין יהודים וערבים בעקבות עימות שפרץ לאחר נסיון של יהודים לנקות את המקום. במאי 2002 נדחתה בקשה של גורמים יהודים להתקין ברז מים במקום. ביוני 2005 מתועדת תלונה של תושבי השכונה "..על התנהגות ברוטאלית ובלתי מרוסנת של קבוצות מתפללים שבאים מדי יום לקיים תפילה בכניסה לשכונה. התושבים טענו שנוכחות המתפללים מטרידה את מנוחתם וגורמת לחיכוכים מתמידים. בין השאר, נטען כי בזמן התפילות נחסמת גישת דיירי המקום לבתיהם, וכי אירעו ארועי תקיפה של ילדים המתגוררים במקום". בעקבות זאת החליטה המשטרה על הגברת הסיורים והביקורות במקום, נערכו שיחות עם נציגי הצדדים במטרה להרגיע את הרוחות ולהקטין את ההפרעה הנגרמת לדיירי המקום עקב פעילות המתפללים במקום (ר' סעיף 3.2). ביוני 2006, כשלושה חודשים קודם לארוע נשוא התביעה "נסיונות מצד מתפללים להתקין במקום ברז מים, כיור ופרגודים שיחצצו בזמן התפילה בין המתפללים לדיירי המקום גררו אירועי סדר וחיכוכים, שחייבו התערבות משטרתית". על פי תצהיר התשובות לשאלון ידוע כי אירעו ארועי סדר וחיכוכים נוספים במקום לאורך השנים שלא תועדו בכתובים.


פקד גיא גלבוע ששימש בתקופה הרלוונטית קצין יחידה בהר הבית במשטרת ישראל ואשר הורה על הפסקת התקיעה בשופר העיד כי במסגרת ההחלטות הפיקודיות הוחלט באותה תקופה שהכותל הקטן הפך למקום רגיש יותר מבעבר ולכן "ברגע שתהיה קבוצה שמעל מס' מסויים של אנשים מגיע צוות סיור על מנת לאבטח ולחצוץ במידת הצורך" (עמ' 77, שורות 16-15). לשאלה "האם עד כמה שידוע לך מפקד היחידה למקומות הקדושים נתן הוראה כיצד לטפל אם יהיה ארוע של תקיעת שופר בראש השנה" השיב "ההנחיה לאפשר תפילה ללא סממנים אחרים. כלומר היו ימים שהביאו לשם כיור והביאו לשם ארון עם פרוכת והביאו לשם אביזרים נוספים וההנחיה היתה בכל מקרה לא לאפשר לדברים כאלו להתרחש בכותל הקטן, רק תפילה" (עמ' 77, שורות 32-28. ר' גם עמ' 79, שורה 30 – עמ' 80, שורה 2; שורה 29). לשאלה "האם היתה התייחסות בהוראות מפקד היחידה לאפשרות של תקיעה בשופר על ידי יהודי בראש השנה" השיב "לא" (עמ' 78, שורות 3-1). עוד העיד כי מעולם לא שמע תקיעות שופר מהכותל הקטן (שם, שורות 30-29. ר' גם עמ' 79, שורות 8-1), גם לא את אלו של התובע 1 (עמ' 79, שורות 10-9), אך העריך כי תקיעות שופר מהכותל הקטן ישמעו בהר הבית (שם, שורות 26-21). פקד גלבוע העיד כי הנחה את השוטר במקום לאמר למי שתקע בשופר לא לתקוע בשנית ולתת לתפילה להמשיך ולהתקיים בלי שהיה במקום ושמע את עוצמת התקיעות (ר' עמ' 80, שורות 20-16).


7. האם לנוכח כל האמור ההוראה להפסיק עם תקיעת השופר ניתנה כדין? סבורה אני כי יש להשיב לכך בחיוב. אזור הכותל הקטן לאור מיקומו, הוא כאמור אזור רגיש במיוחד. גם אם לא היו אירועים רבים מתועדים של הפרות סדר במקום, ניסיון העבר, לרבות 3 חודשים קודם לאירוע נשוא התביעה, מלמד כי כל נסיון להפר את הסטאטוס קוו במקום גרר בעקבותיו הפרות סדר ומהומות. הימים היו ימי הרמדאן והמיקום כאמור ליד אחד משערי הכניסה להר הבית. מדובר בימים שבהם קיימת רגישות מוגברת לאור ריבוי המתפללים על הר הבית. אכן ההחלטה להורות על הפסקת תקיעת השופר לא ניתנה לרקע חיכוך שכבר החל, או מידע קונקרטי כי תקיעת שופר תוליך להתלהטות יצרים ולהפרת הסדר הציבורי. עוד נכון כי מעדויות המתפללים שלא נסתרו עולה כי לפחות בשנה שקדמה לראש השנה נשוא התביעה כן תקעו בשופר במקום (ר' סעיף 4 לתצהיר התובע 1; סעיף 2 לתצהיר התובע 3; סעיף 2 לתצהירי התובעים 9-5) הגם שפקד גלבוע העיד כי אינו יודע על כך דבר (ר' עמ' 79, שורות 4-1) וגם מתצהיר התשובות לשאלון עולה כי אין לגרסא זו תיעוד לפחות בכתובים (ר' סעיף 4.1 לת/9). עם זאת, ההחלטה נתקבלה בשטח, על אתר, לאור חששו של קצין המשמרת כי כל ניסיון להפר את הסטאטוס קוו בתקופה רגישה במיוחד הוא בעל פוטנציאל להפרות סדר במקום. תקיעות השופר כבר היו בעיצומן. מהעדויות עולה כי גם עתידות היו להימשך (ר' עדותו של התובע 1 בעמ' 68, שורות 10-8; שורות 31-28; עמ' 72, שורות 16-14). מלכתחילה בנסיבות אלו כאשר לא מתבקש אישור מראש וההחלטה מתקבלת תוך כדי פעילות, נקודת האיזון בין האינטרסים המתנגשים – חופש הפולחן והדת מחד ובטחון הצבור מאידך עשויה להיות שונה מאשר במצבים בהם שקול הדעת מופעל מראש. קיים גם בנסיבות אלו טווח לגיטימי של החלטות ואף טווח לגיטימי של טעויות בהפעלת שקול הדעת. טווח שאינו עולה כדי רשלנות (ר' ע"א 5604/94 לעיל, פיסקה 12). סבורה אני כי פעולתה של המשטרה במקרה הנוכחי מהטעמים שפורטו לעיל אינה חורגת מהטווח הלגיטימי של הפעלת שקול הדעת ונעשתה במסגרת סמכותה כדין.


8. לאחר שהתעלם התובע 1 מהוראות השוטר שהורה לו להפסיק עם תקיעת השופר ואף התעלם מההוראה לצאת מרחבת הכותל הקטן, הוא הוצא מהמקום על ידי שוטרים (ר' סעיף 7 לתצהיר התובע 1; עדותו בעמ' 69, שורות 1- 15). כיוון שלעדותו היה באמצע תפילה ועמד כשרגליו צמודות ולא יכול היה לזוז, הוא הוצא מהרחבה תוך כדי גרירתו על הארץ (ר' עמ' 70, שורות 23-20; עמ' 71, שורות 3-1; עדותה של התובעת 2 בעמ' 12, שורות 10-9; עדותו של התובע 5 בעמ' 29, שורות 12-8). גם מעדותו של התובע 1 עולה כי כך הוצא מהרחבה מאחר ולא יכול היה לזוז (ר' עמ' 71, שורות 3-1; שורות 14-10. ר' גם עדותו של התובע 3 בעמ' 19, שורות 11-9).


על אף הגרסא שבכתב התביעה (סעיף 8) והגרסאות בתצהירים (ר' סעיף 8 לתצהיר התובע 1; סעיף 13 לתצהיר התובעת 2; סעיף 10 לתצהיר התובע 3; סעיף 6 לתצהירי התובעים 10-4) התובעים כולם העידו כי באותו שלב, למעט הוצאתו של התובע 1 בדרך האמורה, לא תקפו השוטרים את מי מהם, וודאי לא השליכו לארץ במכוון טליתות או סדורים (ר' עדותו של התובע 1 בעמ' 70, שורות 20-17; שורות 29-28; עמ' 71, שורות 9-1; עדותה של התובעת 2 בעמ' 9,שורות 30-29; עמ' 10, שורות 24-21; עדותו של התובע 3 בעמ' 17, שורות 15-14; עדותו של התובע 5 בעמ' 27, שורות 21-23; עמ' 29, שורות 13-11; 17-16; 30-27; עדותו של התובע 6 בעמ' 51, שורות 3-2; 19-9; עדותו של התובע 7 בעמ' 56, שורות 13-12; עמ' 56, שורות 27-24; עמ' 57, שורות 7-6; עדותו של התובע 8 בעמ' 46, שורות 4-1; עדותו של התובע 9 בעמ' 62, שורות 13-12; עדותו של התובע 10 בעמ' 38, שורות 15-14; עמ' 39, שורה 28 – עמ' 40, שורה 1). למעשה אין ראיה אלא לכך שטליתו ומחזורו של התובע 1 נפלו על הארץ במהלך הוצאתו מהרחבה, אלא שגם לעדות התובע 1 עצמו כשהוצא מהרחבה אחד השוטרים הוא שדאג להביא אליו את טליתו וסידורו בחזרה (ר' עמ' 71, שורות 28-26). הגם שחלק מהתובעים העידו כי חשו שלאור התנהלות המשטרה לא יותר להם להמשיך בתפילה, אין טענה כי ניתנה הוראה כלשהיא להפסיק להתפלל. יתר התובעים העידו כי המשיכו בתפילה, או לפחות באותו חלק של התפילה אותו התפללו אותה עת לאחר הוצאתו של התובע 1 ואף התובע 1 עצמו המשיך בתפילה ליד שער הברזל.


לאחר שסיימו התובעים האחרים את התפילה ויצאו אף הם למקום בו עמד התובע 1, נעשה – כך על פי תצהירו של פקד גלבוע - ניסיון להעלים את התובע 1 על ידי מי מהמתפללים במקום על ידי עמידה בינו לבין השוטרים (ר' סעיף 12 לתצהיר). גירסא זו נתמכת בעדותו של אחד התובעים (ר' עדותו של התובע 6, בעמ' 53, שורות 14-11). התובע עוכב לחקירה ונלקח לתחנת הכותל. על פי תצהירו של פקד גלבוע, באותו שלב מסר התובע פרטים שבדיקת מסוף העלתה כי אינם נכונים, ובעקבות זאת מסר כי אינו זוכר את שמו, כתובתו ותאריך הולדתו (ר' סעיף 15 לתצהיר). אף גירסא זו זו נתמכת בעדותו של התובע 1 עצמו (ר' עמ' 72, שורות 12-1. ר' גם עמ' 74, שורות 31-26). לאחר שהגיעו למקום מספר אנשים שהיו קודם עם התובע 1 בתפילה בכותל הקטן הוחלט להעביר את התובע 1 להמשך חקירה לתחנת מרחב דוד שנמצאת ליד שער יפו ולאחר כשלוש שעות שוחרר.


מהמפורט לעיל עולה כי המשך התנהלות המשטרה מול התובע 1 לאחר הוצאתו מרחבת הכותל הקטן, הייתה תולדה של התנהלותו שלו עצמו בכך שמסר פרטים לא נכונים. על כך אין להטיל אחריות על המשטרה.


9. משקבעתי כי המשטרה פעלה במסגרת סמכויותיה כדין כשהורתה על הפסקת תקיעת השופר, הרי שאף פעלה כדין בפעולותיה בהמשך לנוכח התעלמותו של התובע 1 מהוראתה זו. לנוכח האמור יש לדחות את טענת התקיפה, כליאת השווא, הגזל ושליחת היד בנטילת השופר. הוא הדין בעוולת הרשלנות. אשר לעוולה של היפר חובה חקוקה. את טענתו בהקשר זה מבסס ב"כ התובעים על תחולתו לטענתו של חוק השמירה על המקומות הקדושים, תשכ"ז-1967 על הכותל הקטן. בלא לחוות דעה במחלוקת הקיימת בין הצדדים בעניין זה כמו גם בשאלת סמכותו של בית המשפט לדון בשאלה לנוכח סימן 2 לדבר המלך במועצה על המקומות הקדושים, 1924 (ר' גם בג"ץ 267/88 רשת כוללי האידרא עמותה נ. בית המשפט לעניינים מקומיים פ"ד מג(3) 728, פיסקה 13) הרי חקיקה זו לא נועדה לגרוע מהצורך לערוך איזון במקרה הדרוש בין חופש הפולחן והדת מחד לבין השמירה על הסדר הציבורי מאידך. משקבעתי כי המשטרה פעלה כדין בהפעלת סמכויותיה בעניין זה, הרי שגם עילת התביעה המתבססת על הטענה של היפר חובה חקוקה דינה להידחות. בסיכומיו טען ב"כ התובעים לזכות לפיצוי בהתבסס על הטענה של עוולה חוקתית בגין הפגיעה בחופש הדת. אף טענה זו דינה להידחות משקבעתי כי אין אשם בהתנהלות הנתבעת (ר' דפנה ברק-ארז, עוולות חוקתיות בעידן חוקי היסוד, משפט וממשל ט' (תשס"ו) 103, בעמ' 117).


התביעה נדחית.


בנסיבות העניין לא ראיתי מקום ליתן צו להוצאות.









ניתן היום, כ"ט טבת תשע"ב, 24 ינואר 2012, בהעדר הצדדים.

כל יום המלחמה ביהדות הולכת ומחריפה..מה'
ה' ילחם לכם ואתם תחרישון. זה חלק מחבלי משיחלפרוש כנפיים

ביחד נתחזק!!!!

זוועההההההההה, איכסמיה ש

שאתה זוכרים את "פסק הדין" הזה, של השופטת הזו ,

תתפללו - השיבה שופטינו כבראשונה, והסר מאיתנו יגון ואנחה, 

תראו עד כמה מערכת המשפח הזו , מזויעה,

היא מקדשת כל "רגישות" של הערבים, 

כלומר בשם הזכות הקדושה של המוסלמים , 

להתרגז מיהודי שמתפלל , אגב , עבירה חמורה מאוד במדינת ישמעאל, 

היא מצדיקה מעצר ברוטלי, וחילול הקודש של היהודים , ללא הנד עפעף.


אין מילים על המשטרע , ועזות המצח שלה לטעון כאלה עיוותים בבית המשפח, 

ואין מילים על דבקותה של השופטת להצדיק עוולה שכזו ,

בשם ... 

בשם מה ?

 בזכותם של הערבים להתפרע בהר הבית כתגובה לתפילת יהודים  .

אה , כמובן , טרור של ערבים זה לא נגד החוק. 


בשביל זה אין שב"כ . השב"כ נועד לאיים על פעילי ימין לא להקים מאחזים. 

אכן , מדינה ומדיניות שקולה וראויה. 


אין לי כוח לכתוב מה יהיה כתוב מחר בפראבדה שקורא לעצמו ישמעאל היום. 

בחוש נבואה שניתן לי אני יכולה לצטט את העיתון של מחר.


בכתבה שתכתב ע"י  לילך , ויורי ילון, כתבי העיתון לעניני הפלילים/ משטרע/ והשמצת מתנחלים

יוסבר מדוע שלטון החוק כלומר הביריונות המכוערת של המשטרע , בפגיעה בקודשי ישראל ,

היא הגיונית ומוצדקת לחלוטין, ומדוע התחשבות בטרור הערבי , היא קיום שלטון חוק והצדק במלוא תפארתו. 


בסיום הכתבה הם ימציאו איזשהי ידיעה על אלימות המתנחלים הגוברת ,

ותהיה תגובה מאיזה יריב אופניהיימר שיגיד שצריך לגדוע את בריונות הימין,

וח"כ חדש מארגון - אנחנו שונאים יהודים- יסביר עד כמה תפילה יהודית היא עלבון לנפש, 

ועד כמה מנהגיהם הנאצלים של הערבים נובעים מרוממות הרוח. 


השופטת פרובוקציה תספר ביחד עם מיכאל בן יאיר על העלבון שהיא חשה כאשר יהודי תוקע בשופר,

וכמה ראוי ורצוי וצדקני לכבד את מנהגי המוסלמים לרצוח יהודים , כי זהו מנהג מסורתי שאין לפגוע בו. 

בשם רוח האדם.

מ.ש.ל

ציוניים ארורים.66
מה זה??? הבריטים חזרו???בת-ישראל-וציון

תגידו לי שזה לא נכון... זה לא באמת קורה במדינה הזאת! זה שקר, נכון???

הוי, אלוקים, תציל אותנו!!

לאט לאט.. זה מחלחל.אלירז
כמו בזמן הבריטים!די לגזרות השמד!י"לאחרונה
פשוט לצעוקא"י לעמ"י

אמרנו לכם!!!


ימ"ש-משה ר-אחרונה