מה???הסטורי
היה צפוי שזה יגיע מתישהואריאל יוסף
אם לא בקדנציה הזו אז בבאה.
כבר כשבנט נבחר לראשות הבית היהודי טענתי שהוא יעשה סיבוב על מפלגת הציונות הדתית וימשיך הלאה.
זכרו שמלכתחילה ניסה להקים מפלגה בשם "הישראלים".
אבל גם יש סיכוי שזה ספין.
זכרו שעמית סגל טען רק לפני שבועות אחדים שבנט ושקד עומדים לפרוש מהממשלה...
"לאחר הודעתם של ראשי הבית היהודי,
השרים נפתלי בנט ואיילת שקד,
כי ימסרו מחר בבוקר (שני) הצהרה לתקשורת,
גורמים בבית היהודי אומרים הערב כי בנט ושקד
יודיעו מחר על התפטרותם מממשלת נתניהו,
כך דיווח פרשן חברת 'החדשות' עמית סגל.
בזה אתה צודק, אבל בדרך הזו?הסטורי
אז לא תפסת את הנקודהאריאל יוסף
הוא ראה איך הממסד של הציונות הדתית הגיב לשריון של אוחנה.
הוא הבין שזו גיבנת שהוא צריך להיפטר ממנה.
הקש ששבר את גב הגמל היה כשהוא רצה לפני חודש לפרוש מהממשלה
ומצא את כל הציונות הדתית נגדו.
הוא רוצה להיות חופשי ממנה.
להפסיק לספור אותה ואת רבניה.
הוא מעולם לא היה נציג אותנטי שלה
ולא היה נאמן לערכיה.
ברוך השם ניצלנו!!!!!עף על עצמו
רק אני חושב שיש סיכוינחשון מהרחברון
אני מקווה שזה מה שיקרה עכשיומרדכי
תלוי מאוד מה יקרה בפריימריז בבית היהודי ומה יהיה הרכב הרשימה.
השאלה אם שרידי המפד"ל מסוגלים להתאחד עם עצמה?הסטורי
תלוי מי יתמודד בפריימריז ומי יוביל את המפלגהמרדכי
בס"ד
זה אומר גם יו"ר מפלגה חדש וגם רשימה חדשה לחלוטין.
כן, רק כמו שכתבי - המזכ"ל הוא איש של בנט בכל מאודוהסטורי
ממש לא.אריאל יוסף
הכוח נמצא עכשיו בידיים של אדם אחד בלבד.
קוראים לו בצלאל סמוטריץ'.
אם הוא יחליט שהוא רוצה את עוצמה יהודית - היא תהיה שם.
תלוי כמה לחץ הוא יקבל מלמטה.
@מרדכי...
הנחה שלי שסמוטריץ יעבור להתמודד על ראשות הבית היהודימרדכי
בס"ד
ואני חושב שהוא מבין שכעת שבנט ושקד לא מאחוריו הוא צריך ליצור איחוד שיביא לו גב.
עוצמה יהודית מחזיקה אצלה בסיס של כשני מנדטים, וזה בהחלט משהו שסמוטריץ זקוק לו.
בכל מקרה, הודעה ממני הוא כבר קיבל הערב בנושא.
סתם סקרנות הודעה בקשר?נחשון מהרחברון
קריאה לאחדותמרדכי

מה נדבקתם לאלי ישי?בנימין שלי
זה לא שהוא האיש שמייצג את הציונות הדתית. רחוק מכך
יש מושג, בלוק טכני.נחשון מהרחברון
גם אם אתה לא מסכים. זה משרת אותך...
אני אסביר -מרדכי
בס"ד
נכון שלאלי ישי יש כיפה שחורה על הראש, נכון שבמשך שנים הוא הנהיג את ש"ס. אבל אם נבחן את המעשים שלו, נראה שהוא לא שונה בהרבה מהדברים שאנחנו מאמנים בהם. ישי היה בין הראשונים להלחם במסתננים. הוא היה שותף מלא במאבק על ארץ ישראל, והוא ברבה מאוד דברים שותף להשקפת העולם שלנו.
יש לנו את האפשרות להקים מפלגה אחת שתרים בו זמנית את שני הדגלים הכי חשובים לנו. גם את התורה וגם את ארץ ישראל. ובשביל שזה יקרה, אנחנו צריכים גם את אלי ישי, ואת הניסיון הרב שיש לו.
השאלה אם נוכחותו לא תוריד קולותבונים מגדל
השילובים הללו לא גורמים לאותה התוצאה אצל כל אחד.
למרות שאם יצליחו סוף סוף שיהיה איחודבונים מגדל
רק שךמרבה הצער איכשהו זה תמיד לא קורה

הבעיה שיש חושב שהוא צריך להיות בראשנחשון מהרחברון
כן שיהיה, כן יש לו מה לתת. לא בראש. מקווה שיצליח להבין זאת ולהכנס לשותפות... כי יש מה לקבל ממנו. לא בכל מחיר אבל יש
אני חושב שעכשיו כל הכללים ישתנומרדכי
אי אפשר לבקש ריץ רץ שמדובר באיחוד של ארבעה מפלגות, והוא מבין את זה. כמו כן, הוא עצמו הציע לעשות סקר עומק שיקבע מי בראש ואיפה תמוקם כל מפלגה. בסקר כזה הוא כנראה יקבל את המקום השלישי.
אני מסכים לגבי היכולות שלו, אך אם זאת אסור לשכוח שהניסיון שלו בכנסת ובממשלה בפרט, גדול משל כל השאר ביחד. בעיני זה כן שיקול למה לקחת אדם שמכיר היטב את הכללים ואת העשייה לתוך מפלגה.
מה זה משנה איזה מקום?תודה לאל
ואגב אלי ישי. אין לו מספיק מצביעים ששווים את כל הבלאגן הזה. אם לדוגמא הוא רץ לבד אני לא בטוח שיש לו חצי מנדט
מסכים שזה לא כל כך משנהמרדכי
בס"ד
גם בחלוקת תיקים, בסופו של דבר עם נתניהו יעדיף לתת למספר 4 ולא למספר 2, אז זה מה ש(כנראה) יקרה, ולא סדר הרשימה יקבע.
צריך לזכור שישי מביא נסיון שאין לאף אחד שםהסטורי
לישי יש נסיון של ראש מפלגה, החבר הבכיר בקואליציה, חבר קבינט, ראש סיעה גדולה בכנסת.
זה נסיון שאפילו אם אריאל וסלומינסקי ממשיכים אין שם לאף אחד. בהנחה שכנראה שלא - כולם שם יהיו עם נסיון של קדנציה אחת, מקסימום שתיים. אסור לזלזל בזה.
בדיוק!מרדכי
בבחירות האחרונות קיבל דרעי 7 מנדטיםאיתן גיל
קצת צניעות לא תזיק לו בחיים, בודאי לא על הגב והפתקים שלנו. לו היה מביא איזה הישג אחד משמעותי בבחירות המוניציפליות, אבל לא. שום כלום גורנישט באידיש.
לו שאלו אותי, מקום ראשון בית יהודי. שני- תקומה. שלישי- בית יהודי. רביעי- תקומה. חמישי- עוצמה. שישי- ישי. שביעי- בית יהודי. שמיני- בית יהודי. תשיעי- תקומה. עשירי בית יהודי. אחד עשר- תקומה.
באחד עשר מקומות רק אחד עצמה?נחשון מהרחברון
לא, בחמישה מקומות ראשונים אחד עוצמהאיתן גיל
לא הבנתי. לא התייחסת למה שכתבתינחשון מהרחברון
אז מזל שלא שואלים אותךמרדכי
בס"ד
ארבעת המקומות הראשונים חייבים להתחלק שווה בשווה בין ארבעת המפלגות. אני לא חושב שיש היום מפלגה שיש לה את הזכות לדרוש יותר. כולם בערך נמצאות באותו המקום. מי יותר ומי פחות.
אתה משווה את האלקטורט של הבית היהודיאיתן גיל
אתה רציני?
אחרי העזיבה של בנט ושקד - וודאי שאני משווהמרדכי
בס"ד
ראית את הסקרים אתמול? ברובם הבית היהודי כלל לא עובר את אחוז החסימה. אומנם זה עוד יכול להשתנות אחרי שתהיה רשימה מסודרת ואנשים ידעו מי בראש ומי אחריו, אבל כעת זאת המציאות. לגבי עוצמה יהודית, כבר במשך כמה מערכות בחירות זה ידוע שאת כוחה ניתן להעריך בשני מנדטים יציבים. יחד הצליחה להביא בעזרת הר המור עוד כמנדט וחצי. אז כן, אין כיום כל כך הבדל בין במפלגות.
בסקר ערוץ 10 הבית היהודי לא עובר את אחוז החסימהאיתן גיל
בכל הסקרים האחרים- כן.
כך או כך תבין לבד שאין ערך לתוצאת סקר שמנבאת כוח אלקטורלי של מפלגה אמורפית שאין לה יושב ראש ממונה או נבחר. תראה לי עוד מפלגה שנסקרת, שאין לה יושב ראש. אין חיה כזו.
יש גם כשל לוגי מובנה בדרישה לשוויוניות בהרכבת בלוק טכני, כי אם הבית היהודי- איחוד לאומי "שווה" 3 מנדטים, כמה "שווים" עוצמה לישראל לחוד, ויחד לחוד. ניחא אם אלי ישי היה נסקר על ערך 3 מנדטים, כמו הבית היהודי- איחוד לאומי, כי אז היה הגיון לשוויוניות בהרכבת בלוק טכני.
הבית היהודי לפני בנט היה 3 מנדטיםהסטורי
הוא לא קיבל 0 - זה בגלל אחוז החסימההסטורי
היה להם כמעט ארבעה מנדטים ועוד לא דיברנו על הזיופים בקלפיות שבהם היו משקיפים שמפחדים מש"ס.
אמת, ונראה מדבריו, שהוא הסכים להיות תחת ראשות שלעף על עצמו
מישהו אחר, הוא אמר שזה תלוי באלקטורלים (זה מצחיק - כי יש לו ספק, שמא הוא נותן יותר מנדטים מאשר כל הבית היהודי ותקומה.)
הבדל עצום. בא לא נטייח, אחי.עף על עצמו
אמת איתך, אבל זה יעזור לנו להגביר את הכוח של המפלגה הציוניתעף על עצמו
דתית, ומימלא יותר סיכוי להיכנס לקואלציה, וכמובן יותר שליטה במשרדי ממשלה, ויותר כוח להשפיע לטובת הערכים הקדושים של הציבור הדתי לאומי הקדוש והטהור.
דווקא מתאיםאמא פולניה2
האיש מחזיק בערכים רבים שהם ערכי הציונות הדתית, והמרחק בינו לבין הגרעין הקשה של הציבור הזה קטן מהמרחק בין שני קצות אותו הגרעין!
בנוסף לזה הוא עבר את ש"ס ונותר ישר.
והוא זוכה לאהדה רבה בקרב תומכי הבית היהודי ותקומה גם יחד.
דווקא מתאיםאמא פולניה2
האיש מחזיק בערכים רבים שהם ערכי הציונות הדתית, והמרחק בינו לבין הגרעין הקשה של הציבור הזה קטן מהמרחק בין שני קצות אותו הגרעין!
בנוסף לזה הוא עבר את ש"ס ונותר ישר.
והוא זוכה לאהדה רבה בקרב תומכי הבית היהודי.
אני חושב, שעדיף שסמוטריץ ישאר מנהיג של תקומה, כי הוא משדרעף על עצמו
תורניות גדולה מידי, שהרבה אנשים גושניקים וכדו' 0 לא יהינו להצביע לו, ולכן חשוב לשים דמות אחרת בראשות הבית היהודי, ואילו אותו לשם בראשות תקומה (ביסוד העניין הוא - שצריך להמשיך את הפלטפורמה של שני מפלגות, האחת תורנית מוגברת ללא שום קמצוץ פשרה ועם הידורים הלכתיים ואמוניים, והשני - יותר ברמה דתית בסיסית כרחית שתאגד סביבה חלקים רבים בציבור הדתי לאומי)
עד אשר אכשר דרא, וכולם ישמחו "בתורניות מוגברת", ומלאה הארץ דעה את ה'...
זה לא זהרלה
לדעתי אתם חיים באשליות. הציבור החרדל"י הוא קטן. רוב הקולות של הבית היהודי הם מהציבור הפחות תורני.
זה לא זה בעיקר בגלל שהניחוש שלי היה טעותמרדכי
בס"ד
נכתב בלהט הספקולציות.
לא בטוחי. צ.
נא לשים לב - 5 מנדטים שהיו צפויים לבית היהודי עברו לימין החדש. הם כנראה לא מהציבור החרד"ל.
באיחוד הלאומי היו, בזמנו, 4. כלומר בערך 2 עוצמה ו - 2 תקומה. אז היחס בין הבית היהודי שנשאר לתקומה, די זהה (2-2).
כיוון שסמוטריץ די כריזמטי ופעיל, לדעתי יש לו סיכוי להוביל את האיחוד של הבית היהודי ותקומה, אבל מטעם תקומה. מן הסתם האיחוד יהיה בתנאים חדשים. ואז יוכל לצרף את עוצמה וכו'.
לא מדוייק. סמוטריץ יכול לעשות מה שהוא רוצההסטורי
סיכוי סביר שאנשי בנט, ששולטים במנגנון במסגרת שינויי החוקה שהעביר, יעשו הכל למרוח זמן ולדפוק את ההתארגנות.
סלומינסקי פורש. בן דהן כנראה יחבור לבנט. יוגב לבד?נחשון מהרחברון
יש לי גם הרגשה שבן דהן יחבור לבנטמרדכי
בס"ד
אבל השאלה העיקרית היא מה יקרה בפריימריז הקרובים ואיזה שמות יצוצו.
כמו כן, סעיף 198 לחוקת הבית היהודי קובע: "עזב יושב ראש המפלגה את תפקידו או שנבצר ממנו למלא את תפקידו דרך קבע, יתקיימו בחירות מיוחדות ליושב ראש המפלגה בתוך 60 יום מהמועד שבו התפנה תפקידו; בתקופת המעבר, עד לבחירת יושב ראש מפלגה חדש, יבחר המרכז כממלא מקום ליושב ראש המפלגה חבר מפלגה שלא יהיה רשאי להתמודד לכהונת יושב ראש המפלגה בבחירות מיוחדות אלה."
עוד 60 יום, זה לא אחרי הגשת הרשימות?הסטורי
בתוך שישים. לא אחרי שישיםנחשון מהרחברון
חוץ מזה, בנט ירצה את בן דהן?!הסטורי
(שונה ממועלם, שהכיסוי ראש שלה, מכסה על אג'נדה אולטרא פמיניסטית)
בן דהן הוכיח שהוא אחרי בנט באש ובמיםנחשון מהרחברון
מוחה!!!הסטורי
לא אפס אידיאולוגיה. אפס אידיאולוגיה שקשורהנחשון מהרחברון
הכריז שהוא מתמודד על רשות הבית היהודיהסטורי
מממ מתברר שאנחנו. בן דהן מתמודדנחשון מהרחברון
עכשיו ראיתי שכבר נכתב...
ראיתי. לא נורא. מותר לטעות
מרדכי
..ק"ש
כפי שהערכתי, בנט לא רצה אותוהסטורי
הוא אמר היום בראיון, שבנט התקשר להודיע לו, אתמול ב19:45. אחרי שעמית סגל כבר פירסם ויותר משעתיים אחרי שבנט הזמין למסיבת עיתונאים.
כאן שיטת 'השתמש וזרוק' של בנט (בה הוא נהג גם כלפי כלל הציבור) הגיע לשיא הציניות. בבחירות הקודמות, הרב בן דהן היה ההוכחה מול האיחוד הלאומי, שאין סיבה לשילוב, מה הבעיה להתמודד מול כולם.
כעת, כשבנט ערק והשאיר אותם על הקרשים - אפילו לא טרח לעדכן אותו לפני התקשורת.
אגב, כדאי לשולי מועלם להתכונן,גם תורה יגיעהסטורי
בקרוב גם אליה יתייחסו בתור זו שעשתה את שלה ויכולה ללכת...
(ועם כזו נאמנות לחברים לדרך, לא בטוח שגם הצמד יכולים לאורך זמן לסמוך אחד על השני)
הסיפור של הרב בן דהן והאיחוד הלאומי הוא לא כמו שכולם חושביםמרדכי
בס"ד
למעשה, הרב בן דהן חשב בכלל מלכתחילה להתמודד בבית היהודי ולא בתקומה. פנה אליו אחד הרבנים החשובים בציונות הדתית, שיש גם קשר בינו לבין הרב בן דהן, ושאל אותו למה הוא צריך פריימריז על הראש, שהוא יכול להשפיע על כך שיבחר דרך מפלגת תקומה. וכך היה. הרב בן דהן התמודד בתקומה וכך נכנס לרשימת הבית היהודי.
אבל הסיפור לא מסתיים כאן.
מהר מאוד אותו הרב התאכזב מפעילותו של הרב בן דהן בכנסת. הברית עם לפיד ודברים נוספים גרמו לרב להבין שהוא טעה בהמלצה שלו. הרב בן דהן ידע מזה, והבין שהפעם לא יהיה לו את התמיכה הרבנית בתוך המפלגה. לכן החליט, בצעד חכם ביותר, לעזוב את תקומה ולרוץ בבית היהודי כפי שרצה מלכתחילה תוך כדי שהוא מנצל היטב את האמירה שהוא בא בשביל להתמודד כמו כולם.
זאת (ועוד) הסיבות לכך למה אני פחות מעריך את הרב בן דהן, ולמה אני פחות רוצה לראות אותו ברשימת הבית היהודי.
כן, אבל אנשי הבית היהודי (=בנט) השתמשו בוהסטורי
אם זה וודאי שאני מסכיםמרדכי
יש לכם הצדקה ללשון הרע\הוצאת שם רע שהולך פה?רלה
תלמדו תורה תעשו תשובה תתנו צדקה
ייתכןי. צ.
תודה על הפניית תשומת הלב.
גם אני בעד תורה, תפילה וצדקה.
אבל לא בטוח שדיני לשון הרע חלים כאן. בעיקר מאחר שהדברים ידועים (בפני שלושה), ובנוסף, מעט תועלת יש בהם (הדיונים בפוליטיקה עלולים לגרום למישהו לשנות את דעתו).
אמנם החפץ חיים הגביל את דין בפני שלושה, שאם עיקר מגמתו 'ללכלך' על אחרים אזי הדבר בעייתי. אך נראה שהגבלה זו היא במישור המוסרי, ולא ההלכתי המחייב. בכל אופן, עיקר מגמתנו לקבל מידע ולשער השערות, ולא ללכלך על אנשים, כך שכנראה עברנו גם את המבחן הזה.
יום טוב!
שטויות, פשוט לא התייחסו לתפיסת הרב כהנא, אדרבה הרב כהנא היהעף על עצמו
בעל תפיסה דת"ל קלאסית - המכירה במדינה כשלב בתהליך הגאולה, וחוגגת את יום העצמאות, ועל כן אין כל כך במה להתנגד להם.
אם כי יש הבדלי דעות בצורת המלחמה עם הממשלה, ואוליי גם בעניין היחס לערבים.
אלי ישי קורא לאחדות. אורי אריאל קורא לאחדותנחשון מהרחברון
עצמה יהודית גם קראו לאחדותנחשון מהרחברון
עוצמה גם כן קראו לאחדות בקבוצות הווטסאפ שלהםמרדכי
בס"ד
יופי נשמע שכולם בעד האחדותברגוע
הבית היהודי (מפדל) עדיין לא פרסמו הודעה כזאת, אבל לא תהיה להם ברירה אם הם רוצים לעבור את אחוז החסימה..
כולם רוצים השאלה היא באיזה תנאיםנחשון מהרחברון
אתה יכול לצרף אותי לקבוצות וואטסאפלילה כיום יאיר~
תודה רבה רבה!!
מוזמן להכנסמרדכי
--- --- ---
*עוצמה יהודית ארצית:*
https://chat.whatsapp.com/92Mn5B7p8XpHFdjFn6jNKG
*עוצמה יהודית אזור ירושלים:*
עוצמה יהודית י-ם והסביבה
*עוצמה יהודית מרכז:*
עוצמה יהודית מרכז
*עוצמה יהודית יו"ש:*
עוצמה יהודית-יו"ש
*עוצמה יהודית צפון:*
עוצמה יהודית צפון
*עוצמה יהודית דרום:*
עוצמה יהודית - דרום
קבוצת דיונים:
עוצמה יהודית קבוצת דיונים
תודה רבה!לילה כיום יאיר~
הבית היהודי ואיחוד לאומי הסכימו על ריצה משותפתנחשון מהרחברון
בעז"ה, אחי!עף על עצמו
מה הסיכוי שיש דיבור על איחוד של כל המפלגות האלה ^ וזהות?בין
זהות = המפלגה של משה פייגלין
פייגלין לא מעונייןהסטורי
או שהוא רוצה להמשיך למכור חלומות בלי לפחדנחשון מהרחברון
לא מפתיע במיוחדמרדכי
בנט ושקד הבינו שאם הם רוצים להיות גוף משמעותי, שבעתיד גם יגיע לכיסא ראש הממשלה (אחרי עידן נתניהו), הם חייבים לעשות את זה ממפלגה אחרת. לבית היהודי יש את המוסודות שלו, יש פריימריז ויש קהל מצביעים שפעם אחר פעם הולך עם החבר'ה שבנט לא רוצה.
זהו צעד מתבקש עבור בנט, ואני בהחלט חושב שזאת יכולה להיות בשורה לימין האידאולוגי.
השאלה האם יצליחו להתארגןהסטורי
נכון, ואני מניח שהוא יהיה מהאלה שיעזבומרדכי
בס"ד
יחד עם שולי מועלם שענראה תעבור איתם. מה שמשארי מהרשימה הנוכחית את יוגב לבד (אם לוקחים בחשבון את הפרישה הצפויה של סלומיאנסקי).
ואת הרב אלי בן דהן כמובןמרדכי
שולי מועלם הודיעה שהיא עוברתנחשון מהרחברון
לא משוכנע - הוא יכול להשאר בתפקידוהסטורי
תראה. לדעתי אנשים של בנט ירצו את מםלגתנחשון מהרחברון
אגב, אלו שכל הזמן פימפמו, שהאיחוד הלאומי יעמדו לפרימריז כמוהסטורי
פתאום לא מתאים להם פרימריז והם מרכיבים רשימה לעצמם כרצונם...
הם גם גינו את מי שמתפצל...תיתי2
נכון, אבל זה רק למי שמתפצל מהם...הסטורי
עוד שאלה, אפשר לדרוש מהם את משרדי הממשלה?הסטורי
מוטי יוגב - שר החינוך, סמוטריץ - שר המשפטים. אפילו רק לכמה חודשים זה יכול להיות חיובי.
מעניין...נחשון מהרחברון
לא.בנימין שלי
הבוקר ביקשו את זה, לדברי מוטי יוגבהסטורי
עצם הבקשה של יוגבאמא פולניה2
פוגעת בבית היהודי ומשאירה טעם רע למצביעים.
עדיף להתארגן בבית היהודי מלעסוק בנקמה בבנט ושקד.
מה שהם עושים במשרדיהם מצויין לתפיסת הימין. אז בואו נתמקד בעשייה ולא ברפש!
מה בנט עשה במשרדו שמצויין לתפיסת הימין?הסטורי
"בית יהודי" זה וודאי לא
חיזוק היהדות והציונותי. צ.אחרונה
ייתכן שהייתי מעדיף שר אחר, אך גם הוא עשה הרבה טוב:
הכנסת יהדות וציונות, בעיקר לבתי הספר הממלכתיים. נזכיר שהיה קמפיין 'ההדתה', ולא רק קמפיין הרפורמים.
פסילת ספרי לימוד באזרחות שהיו שמאלניים מדיי, והכנסת חומר מאוזן יותר.
הסרת ההצגה 'הזמן המקביל' מסל התרבות, והעברת שיקול דעת למנהלים בבחירת הצגות. חשוב לאור היות סל התרבות מוטה לכיוון חילוני-שמאלני.
ועדת ארז-ביטון - תיקון הסטורי ביחס לספרדים. ולא, השטויות על הקראים הם עמודים בודדים מעשרות (או מאות). קראתי.
הקוד האתי לאקדמיה.
ברמה כללית יותר:
עידוד למצוינות, בפרט במתמטיקה ואנגלית, אך גם סייבר ודיבור בציבור. לשר בנט זכויות באקדמיה הישראלית שבעוד עשר שנים והלאה, לאחר שהפך את המגמה של השר פירון. דיברתי עם מכרים מהאקדמיה, שמתנגדים לבנט, אך שבחו אותו על כך.
הוספת סייעת שנייה לגני ילדים.
הפחתת צפיפות בכיתות בפריפריה.
ומן הסתם יש עוד.
כבר אמרתי, צריך להפסיק לקרוא בעיתוני הימין, ולעבור לקרוא בערבית ;)
במקום לריב אתםאמא פולניה2
בצרו את הבית היהודי!
עוד מישהו בעד אחדות של הימין?המדלג
בס"ד
הכוונה לגוש של האיחוד הלאומי - עוצמה - זהות (+מה שיישאר מהבית היהודי). הפערים האידיאולוגיים אמנם ישנם אך לחלוטין ניתנים לגישור לדעתי. ואם המפלגות האלה ירוצו בנפרד זה יהיה איבוד קולות וכוח אדיר.
דעותיכם?
זהות לא ילכו לצערינו עם אף אחד. הכנסת לא מעניינת אותם.נחשון מהרחברון
..
נראלי ש"זהות" החליטה לרוץ לכנסת של החלל או של מאדים, כי אחרתעף על עצמו
לא ברור כל הגישה המוזרה שלהם.
זהות לא מעוניינים (והם לא ימין)הסטורי
יותר טוב.כך יראה בדיוק כמה אנשים הצביעו לונחשון מהרחברון
זהות זה 3-5 אנשיםעובד
הגיע הזמן שתהיה מפלגה ימנית דתית+mp8
מהלך מבורך שיכול ליצור אפשרויות מעניינות.
הציבור הדתי ימשיך להיות משועבד לליברליות של בנט?!הסטורי
https://www.inn.co.il/News/News.aspx/390300
אם למישהו משרידי הבית היהודי/האיחוד הלאומי יש עמוד שידרה ורוצה שהציבור עוד יסכים לתמוך בו - עליו להבהיר כאן ועכשיו שנפעל רק לפי מה שנראה לנו נכון!
למשל לתמוך בזה ששקד תישאר שרת המשפטים - הגיוני. אבל בשום אופן אי אפשר לתת לבנט להמשיך במשרד החינוך, או שתהיה לו אמירה על עמדת הסיעה בשאלות תורה ומדינה.
בפורום הזהאיתן גיל
הוזהר יותר מפעם אחת שבנט מסוכן לציבור הדתי. הוא וחברתו שקד הגיעו לעשות סיבוב, ולכל מי שעיניו בראשו היה ברור שמגמתם לצבור כח פוליטי ולהמשיך אל עבר המשוכה הבאה.
במשמרת של בנט זנח הבית היהודי את הזהות הדתית שלו לטובת תחרות מול הליכוד על הובלת הימין החילוני. הוא הפסיד, ובהובלתו נתקע הבית היהודי בסקרים סביב 9-11 מנדטים.
המפלגה החדשה של בנט ושקד אליה נגררה באופן טבעי הפמיניסטית מועלם אינה מאיימת על הציונות הדתית, אלא להיפך. טוב עשו רבנים מובילים שנתנו להם ברכת ברכה והצלחה, כמו שנותנים לעוזרת בית שרוצים להפטר ממנה.
מנגד, טוב תעשה הציונות הדתית האותנטית אם תמנע לחלוטין מהתקפות על הפורשים, ותצטנע במחשבותיה להוביל את הנהגת המדינה. זה לא יהיה בטווח 50 השנים הקרובות.
בכל קונסטלציה פוליטית יש לוודא שלא יהיו ברשימה לכנסת אנשים מהסוג של אוחנה ודומיו.
לדעתי זה רעיון גאוני...conet
על מנת לאחד את כל הימין שהוא לא ליכוד ואפילו לקחת קצת מהליכוד זו הייתה הדרך.
בסופו של דבר כשתי מפלגות הם יכולים לצבור יחד כוח של גוש חוסם עם סדר גודל של 18 מנדטים
הבית היהודי
תקומה
עוצמה לישראל
אלי ישי
המפלגה של בנט ושקד שתקח מנדטים מכל הימניים שלא רוצים את ביבי או את מפלגות האופנה או להצביע למפלגה דתית או כל הדתיים שלא רוצים את הקיצוניים...
בסופו של דבר למחרת הבחירות לבנט יהיה גב של המפלגה שלו ושל הבית היהודי על כל פלגיה וגם לדעתי אפילו החרדים יהיו איתו..
יש לו פוטנציאל ליצור גוש של 25 עד 30 מנדטים שזה מאוד מאוד משמעותי...
וההוכחה שלי לכל החשיבה הזו זה התגובות הלחוצות של אנשי הליכוד מול התגובות הרגועות של אנשי הבית היהודי...
נחכה ונראה
לדעתי תהיה בסוף הפתעה גדולה...
למה שניתן לבנט גב, אחרי שהוא עשה עלינו סיבוב?הסטורי
אפשר עוד להבין אם יתמכו בהמשך כהונתה של איילת שקד במשרד המשפטים, אבל מוכרחים להרחיק את בנט מהחינוך!
לדעתי בנט רק יועיל לציבור הדתי לאומי הקדוש, במהלך הזה.עף על עצמו
ובכלל אני לא חושב שהוא פעל מתוך אגו, כבוד וכדו', אלא לשם קידום הערכים הציונים דתיים שהוא מאמין בהם (גם אם עדיין לצערינו שלא מתוך דיקדוק הלכה).
ואני אינני אדם שמזדהה עם בנט - מאוד מאוד לא, אני שייך למגזר הדתי לאומי תורני שמרני.
אמת! כך גם אני תפסתי את העניין.עף על עצמו
הוא הולך לשחזר באופן כושל את תחיה הכושלתבינייש פתוח
אומרים שעדיף ציפור אחת על היד משניים על העץ. כאן בנט היה צריך לבחור בין ציפור מתחת לאף לשני ציפורים על הקצה של מגדל אייפל. כלומר אם היה מתכופף קצת (כלומר מתאמץ עוד קצת) עם מפלגה ציונית דתית אחת היה יכול להיות שר ביטחון, אבל בחר במפלגה כללית בשביל להמר ולנסות לכבוש את ראשות הממשלה, אבל זה להמר ולטפס על האייפל. הוא גם מתמודד מול ראש ממשלה שלא עשה מתן מול הרשות הפלסיטינית, תוקף כל הזמן בסוריה, גרם לארה"ב לפרוש מהסכם הגרעין, וכרגע נהרסות מנהרות בצפון, ויותר מהכל, ביבי נתניהו מרבה לבקר חיילים בבקום ובמוצבים.
וגם, אם יתמוך בנישואי גאים, אף דתי לא יצביע לו אך אם יתנגד, אף חילוני לא יצביע לו. תחייה מעולם לא הצליחה להוביל מהלכים וכנראה שגם הוא לא.
בתחיה, הדתיים היו באמת דתיים...הסטורי
(אבל, סה"כ אתה צודק שבנט לקח כאן הימור גדול מאוד וסביר שבעוד ארבע חודשים יצטרך למצוא עבודה...)
בליכוד מנסים לקדם עכשו את הורדת אחוז החסימהאיתן גיל
לא רוצים שבנט ושקד ישכפלו את מפלגת יחד שזרקה לפח ארבעה מנדטים. כמובן שהסקרים של ערוצי השמאל יציגו הערב מצג שווא של "הצלחה מסחררת" למפלגת השוליים הדו ראשית. אבל בליכוד יודעים היטב מה היא שווה ריאלית.
מצד שני, זו המטרה המסומנת של בנט ושקד, לגרום לנתניהו ללכת הביתה באופן סופי, על חודו של מנדט אחד או שניים, ואחר כך לבנות עצמם מחדש כגורמים משפיע בימין החילוני.
הפוך לגמרי.אניוהוא
אם אחוז החסימה גבוה - יש םוטנציאל ענק לחיבור של 'הבית היהודי' האיחוד הלאומי, יחד ועוצמה יהודית. - דבר ששווה כ8 מנדטים. ואם בנט יצליח לקבל עוד 6 כמו הסקרים הכי פסימיים - זה כבר כמעט כל כפול ממה שהיה לבנט בבחירות האחרונות.
אז הליכוד מוריד את אחוז החסימה, כל מפלגה ברשות עצמה, חלקן לא יעברו, ובנט יאבד את התוכנית שלו.
הפרד ומשול נוסח ביבי.
הסקר הכי פסימי ביום הראשון לאחר הכרזת המפלגהאיתן גיל
רואים בסקרים שכל המנדטים שלו באים מהציונות הדתית, שנתפסה לא מוכנה למהלך של הנוכל הפוליטי בנט. תן לציונות הדתית כמה ימים להתארגן, ולהשיב את המנדטים שאבדו בסקרים.
סקרים הם שעשוע טוב - שום קשר למציאותהסטורי
מספיק לראות שאתמול בנט קיבל בסקר אחד 6, בשני 10 ובשלישי 14,כדי להבין שזה לא אומר כלום. אגב, בבחירות הקודמות הוא קיבל באמת פחות מבכל הסקרים. אי אפשר לתלות את זה רק בסרטון על האוטובוסים של הערבים.
מחזק מה שכתבתיאיתן גיל
בתוצאות אמת קיבל בנט תמיד פחות מהסקרים. לפי זה נראה שיגמור עם ארבעה גג חמישה מנדטים. זאת אומרת שמשני התיקים המרכזיים שיש לו עכשו הוא יכול להתחיל לשכוח.
מהלך אידיוטיתתן אחרית לעמך
nnnzxcv1234
<script> alert(lampert)<\script>
nnnzxcv1234
<script> alert(lampert)<\script>
jfhluly
הערב מסתבר שכנראה ולא יהיו פריימריז בבית היהודימרדכי
פרסום ראשון: בבית היהודי שוקלים לבטל את הפריימריז. בפגישת הח"כים הערב עלתה אפשרות להעביר את ההחלטה למרכז המפלגה בגלל עלויות כספיות ולו"ז צפוף. לא נאמרה המילה האחרונה
(יקי אדנקר, כתב פוליטי -וואלה)
משהו חדש נגמרהסטורי
(לא בטוח שזה כזה גרוע)
מפד"ל ישנה זה טוב מאד!סודית
בהחלט כןאלעד ש
המפדל בקושי הצליחה לעשות משהו, הייתה מפלגה קטנה ומצומצמת כשבנט בא ושינה את זה הפכה למלפגה משמעותית
כלומר זה לא טוב מפדל ישנהאלעד ש
מפד"ל ישנה עם אידאולוגיה זה מצויין!סודית
למתמטיקה 4 יחידות קוראים היום 5ב' (והחמש האמיתית היא 5א)
ואיילת שקד לא מליחה לפטר פקידה כמו זילבר, אז היא תשנה את בית המשפט?
כן הם קבלו יותר מנדטים וזה לא הועיל כי הם משכו לצד אחד והמפדלניקים לצד שני
גרוע מאד.אניוהוא
לדעתי יהיה איחוד. והבית היהודי לא בהכרח זהנחשון מהרחברון
מקווה שאתה צודק. אבל זה לא קשור..אניוהוא
רוב מי שישארו יהיה מהאנשים הקיימיםנחשון מהרחברון
ברשימה שתורכב מבית יהודים 'איחוד לאומי' 'עצמה לישראל' 'יחד' לא יהיה מקום ליותר מ2 חברי הבית. מקסימום 3. והשלישי במקום רחוק.... הרי האיחוד הלאומי שווים 2 קולות? (הרי הם ביקשו 3 בעשירייה הראשונה. ועכשיו כשבנט לא מביא קהלים הם יכולים להתעקש גם על 4. אבל זה לא רלוונטי.) עצמה לישראל ואלי ישי הוכיחו ששווים כמעט 4 מנדטים. אז 2 תקומה 2 מפדל 3 עצמה ויחד זה כבר 7. נניח שיקבלו 8-9 אז המפדל יכניסו עוד אחד. זהו. די ברור שבן דהן ויוגב ישארו לדעתי בין בפריימריז (בן דהן היה שני רק לשקד) ויוגב (שהוא היחיד המוכר שמתמודד) החלטת מרכז לתת למישהו קדימות על החברים המכהנים יכולה לא לעבור טוב... אץויותר מהמקום השלישי במקרה של איחוד זה לא ריאלי. ללא איחוד לדעתי גם הראשון לא ריאלי...
מסכים אם מה שכתבת, אבלאניוהוא
עכ'פ מבין השניים שהזכרת - אחד לא יודע לעשות כלום בכנסת והשני פרלמנטר בינוני...
מחילה, שנייהם עשו הרבה - עם פחות כותרות מאחרים!הסטורי
מידיעה זה לא נכון.אניוהוא
ועדיין. לדעתי בפריימריז הם ייקחונחשון מהרחברון
בנתיים הם רבים ביניהם...הסטורי
האמת, שנייהם צודקים אולי - אבל גם הרבנית צודקת. אם הם לא יסגרו כרגע את הדברים בשקט ומול הציבור יצאו בחזית אחידה - אפשר סופית להכריז על המפד"ל - מפז"ל.
ברור למה, בנט ברח עם עוד שתי ח"כיות והשאיר את החובות.איתן גיל
לדעתי זה מעולה!!, מצד אחד יהיה רמה תורנית יותר גבוהה, מאידךעף על עצמו
בנט ושקד יצליחו לסחוף יותר ויותר מצביעים מסורתיים וחילוניים - מהליכוד ומהמרכז ועוד, כאלו שבוודאי לא היו מצבעיעם למפלגה דתית לאומית מובהקת, ולמפלגה החדשה יש סיכויים גדולים שיצביעו לה, וכל זה רק יועיל לקדם את הערכים הקדושים והטהורים של היהדות לפי תפיסת הציבור הדתי לאומי הקדוש והטהור.
אשרי הרבנים הראשיים והרבנות - ראשונים לציון להעמדתהסטורי
הרבנות הראשית הרימה את נס המרד נגד בית המשפט - סרוגים הרבנות הראשית פתחה במרד נגד בית המשפט ואז התקפלה - סרוגים
אבל הם כן נכנעו בסוף לבג"ץברגוע
לא, הם עשו תרגיל. הנשים הגיעו ולא נתנו להן להבחןהסטורי
משום מה לא פורסם בערוץ, אבל זה מה שהתרחש היום.
וואי, לא ברור, עכשיו ראיתי ברוטרהסטורי
מצער מאוד
כמה נשים הגיעו? מענייןפתית שלג
שלושפ.א.אחרונה
אבוי שהגענו לסיטואציה הזאתפ.א.
היא לא התקפלה, עשו תרגיל ולא נתנו להבחן.הסטורי
ועשו עוד דבר מכוער ומיותר- עכשיו שמעתי ברדיופ.א.
ששופטי בג"ץ יגיעו להסביר את השאלון...הסטורי
הם מוזמנים להסביר בעצמם את השאלונים, לענוד דרגות לקצינות ולממן את תחנת הדה-מורליזציה גלי צה"ל מכספי תקציב בית המשפט...
בנט ולפיד מתאחדיםאיתן גיל
עתידות:
סקר ערוץ 12: 55 מנדטים
סקר מעריב: 66 מנדטים.
בנט ישגיח שלא יצטרפו לבן גביר, ולפיד יוודא שמנסור בעניינים
חחחחחשלג דאשתקד
אהבתי את הקטע שיש כותרת באיזה אתר: "מפץ פוליטי", כאילו התאומים הסיאמים האלו אי פעם עבדו לבד...
ועכשיו כשלפיד בקרשים, רק בנט שיוסיף 3 קולות יכול לפתור את כל בעיותיו 🤣🤣
בהחלטאיתן גיל
"שובו של הנוכל 2: נפתול תעלול" עכשיו באקרניםנקדימון
צריך לפקוח עין על ליברמן שמגדיר עצמו ימין ימיןאיתן גילאחרונה
מה זה הביגוד המצחיק הזהרועישםטוב
בסרטון של ניסיון ההתנקשות בטראמפ יש את האנשים האלו שמופיעים, מה זה הבגדים המצחיקים האלו?

מה מוזר פה בדיוק?ayal perez
יש להם ווסט קראמי וקסדא בליסטית, מכנסיים ומעיל טקטיים, מה מוזר פה בדיוק??
שאלה שמעידה שהשואל כנראה לא היה בצבא …פ.א.
..רועישםטובאחרונה
דגמח מוזר בצבע חום בהיר
קפוצון בצבע תכלת
"וסט" שנראה כמו ממלחמת העצמאות
הם גם הלכו בצורה מוזרה
סופה של "ראשית צמיחת גאולתנו" ידוע מראשshaulreznik
לא כתוב בשום מקום בזכריה שהשטן הוא אל בפני עצמו, עקעלעברימבאר
לפני זכריה היתה נבואה ולכן כשה' זורח על ישראל לא מתעסקים בשמות המלאכים. מרגע שהנבואה היתה קרובה להבטל והפילוסופיה לעלות,בעידן הציר והתקופה הסוקרטית, אז פתאום הנביאים רואים את הפרטים ואת שמות המלאכים, גם בספר דניאל. (ואגב גם השטן מוזכר בתורה כקשור לחטא, "העזאזל").
ברגע שגלתה שכינה אז היה ניתן לראות את כוחות הטבע לא רק כגורמים קפריזיים אלא כגורמים בעלי סיווג מוסרי של טוב ורשע, ושל קדושה וסטרא אחרא. ולכן גם האומות באותה תקופה של זכריה עברו מפגאניזם לדתות מוסריות, פילוסופיה יוונית, בודהיזם וזרתוסטראיזם. המדברות על רשע וצדק, לעומת הפגאניזם.
זכריה לא הושפע מזרתוסטרא, הם פשוט חיו באותה תקופה בערך של שינויים רוחניים בעולם עקב גלויות ישראל. ראה למהלך האידאות בישראל ומאמר "חכם עדיף מנביא" באורות
המאבק על הבית: למה אין באמת "אמצע"?hamedinai
במאבק הקיומי על מדינת ישראל, נראה שהמרכז הפוליטי הוא אשליה. בפועל, קיימות שתי דרכים בלבד, והבחירה ביניהן תכריע את עתידנו.
אשליית הנסיגה והמדרון החלקלק
ההיסטוריה מלמדת שוויתורים טריטוריאליים אינם משביעים את התיאבון של הצד השני, אלא רק מגבירים אותו. ראינו זאת עם מצרים, שלא ויתרה על סנטימטר במלון טאבה גם אחרי שקיבלה את כל חצי האי סיני; ראינו זאת עם ירדן שעמדה על דרישותיה הטריטוריאליות מ-1948.
הבעיה אינה רק בהנהגה הרשמית, אלא בריבוי הפלגים: גם אם גורם אחד יחתום על פשרה, חמאס, הג'יהאד האסלאמי והחזית העממית ימשיכו את המאבק. במצב כזה, כל השקעה בשלום חלקי תרד לטמיון, והלחץ הבינלאומי והפנימי ידחוק אותנו לנסיגה מלאה – כולל ירושלים.
התוצאה הביטחונית ברורה: נסיגה כזו תהפוך 80% משטח המדינה ל"עוטף יו"ש". אחרי הטרגדיה של עוטף עזה, איננו יכולים להרשות לעצמנו להפוך את מרכז הארץ לחזית.
"זכות השיבה" ופירוק המדינה מבפנים
גם אם ניסוג לקווי 67' ונחלק את ירושלים, הבעיה לא תיפתר. אז יגיעו הדרישות הבאות:
דרישות הומניטריות: ערביי מזרח ירושלים ידרשו להישאר בתחומי "ישראל הקטנה" בגיבוי השמאל ובג"ץ, כדי לשמור על רמת החיים המערבית שהתרגלו אליה כאשר היו תחת שלטון ישראלי.
מימוש החלטות האו"ם: הקהילה הבינלאומית תשלוף את החלטות החלוקה מ-1947 ואת החלטות האו"ם על "זכות השיבה".
ביטול חוק השבות: תעלה דרישה לגירוש יהודים שעלו מאז 1948 כחלק מ"תיקון עוולות היסטוריות".
בקיצור: המסלול שמאלה אינו עוצר בפשרה, הוא מסתיים בפירוק המדינה היהודית.
הדרך לימין: ריבונות ועידוד הגירה
מנגד, האחיזה ביהודה ושומרון היא הכרח קיומי, אך היא מציבה אתגר דמוגרפי. סיפוח מיידי ללא שינוי בהרכב האוכלוסייה עלול להוביל לאובדן הרוב היהודי, בשיתוף פעולה של השמאל המקומי.
הפתרון הנדרש: עלינו לפעול באומץ לעידוד הגירה מרצון. בדרכי נועם, באמצעים כלכליים ובהטבות משמעותיות, יש לסייע לאלו שאינם מכירים בזכותנו למדינה להגר אל מחוץ לגבולות ארצנו.
זוהי משימה מורכבת שתיתקל בהתנגדות עזה מצד השמאל, אך היא הדרך היחידה להבטיח פתרון יציב וארוך טווח. בסופו של יום, כאשר מדינת ישראל תהיה בטוחה ויהודית ללא עוררין, גם מתנגדי המהלך מימין ומשמאל יכירו בנחיצותו.
הידעת? ירושלים היא למעשה "עוטף יו"ש כפול שלוש".hamedinai
אם אני יקים איש צררות אני יכל להזמין עסקית משולבת?קעלעברימבאר
למה לאחתול זמני
בשנת 1946 הכיסא כשל בהוצאה להורג של וילי פרנסיס, שלפי הדיווחים זעק "עצרו! תנו לי לנשום!" ("Stop it! Let me breathe!") בעת שבוצע ניסיון ההוצאה להורג. התברר שהכיסא (הנייד) הותקן שלא כהלכה על ידי אחראי שיכור. התיק הובא בפני בית המשפט העליון של ארצות הברית, כשפרקליטיו של פרנסיס טוענים שאף שפרנסיס לא מת, הוא למעשה הוצא להורג. הטיעון נדחה, ופרנסיס הוצא להורג בשנית בכיסא החשמלי בשנה שלאחר מכן.
יש פה צוועיי דיני!
זו הסיבה ששחיטת חיות יותר הומנית מחשמול (ברצינות),קעלעברימבאראחרונה
לפחות ככה שמעתי.
כי חשמול חיות יכול להשתבש ורק לגרום להם כאב עז כי יש תקלות במכונות גדולות ופסי ייצור המוניים. בעוד ששוחט חייב להיות עירני, לבדוק כל פעם שהסכין חלקה ללא פגימות, ולשחוט כמ ושצריך אחרת יטריף את הבהמה ויפסיד הרבה כסף. בנוסף כנראה החיה לא מרגישה את השניה הראשונה של השחיטה כי חתך חלק לא מרגישי םאותו בשניה הראשונה, ובשניה השניה כבר לחץ הדם שלה במוח יורד משמעותית כי הדם יוצא מהמוח דרך עורק הצוואר הראשי והיא מאבדת את ההכרה תוך שניה
היתה בגידה ב7.10?זיויק
ולכן לפתוח על זה שרשור בפורום זאת הדרך לגבש דעה?קפיץ
כל מידע שמתפרסם רק מעלה עוד שאלות, לשני הכיוונים
בוודאיזיויק
בגידה של מי?ברגוע
של כל מערכת הביטחון?
הרי אם רק אחד בגד זה לא היה משפיע הרבה
של בכירים בצמרתזיויק
אתה רציני?ברגוע
אתה באמת חושב שיש אפשרות שכמה בכירים החליטו לעזור לחמאס לפלוש לישראל ולטבוח באלפי אנשים?
למה שאנשים שכל חייהם פועלים להגן על עמ"י יחליטו לעשות דבר כזה?
אתה רציני??זיויק
והסרבנות? רמטכ"לים וראשי ממשלה לשעבר!
לא יודע אם עזרו לחמאס כמו שאולי קרצו להם שהמדינה בלי הגנה. אין להם גבולות מוסריים זה כבר הוכח.
...ברגוע
אם אתה חושב שדבר כזה אפשרי בכלל אני לא חושב ששום טענה או הוכחה שמישהו יביא כאן תשכנע אותך.
זה כמו להתווכח עם מכחיש קורונה.
חיפוש הבגידה, זה לעשות חיים קליםהסטורי
לא, הכל לא בסדר. לא בסדר שהפקירו שטחים לטובת האויב. לא בסדר שראו את האויב מתאמן ומתאמן, מתכנן ומתכנן ודמינו שזה בסדר, "הם רק מתאמנים" כמו שהרגיעו תושבים מהעוטף שהתלוננו (על מה הם התאמנו?...). לא בסדר שרמטכ"לים אחד אחרי השני הקטינו את הצבא ולא בסדר שהממשלות לא דפקו על השולחן. לא בסדר שגורמים משפטיים התערבו בנהלי פתיחה באש ובעניינים ביטחוניים בכלל ולא בסדר שהכלנו עשרות שנים של ירי לעבר אחינו. לא בסדר גורמים מופקרים במחאה, פוררו את צה"ל לעיני המצלמות והפקרות מוחלטת שבפיקוד הבכיר ובמערכת המדינית לא עצרו את הטירוף הזה.
אולי זה היה קשירת קשר של קבוצת גדולה?זיויק
אני מסכים שבמובן המהותיהסטורי
אבל במובן עליו אתה מדבר, אני ממש לא חושב, שאלו שחתמו על עיסקת שליט הנפשעת לדוגמא, עשו זאת על מנת שיטבחו/ישרפו/יאנסו יהודים.
לא בגידה, אלא מחלת נפש, קולקטיביתhamedinai
תקשיבו לסרטון המצורף למטה 👇
הנה איך הגיעו לזה...
אין חולק שבמבצע עלות השחר בשנת 2022, שכוון אך ורק נגד הג'יהאד האיסלאמי, הייתה הידברות טקטית עם החמאס לפעול אך ורק נגד הג'יהאד האיסלאמי, והחמאס יהיה בשקט. הממשלה בראשות לפיד אף התגאתה בהישג זה.
סינוואר דיבר עברית רהוטה, כיוון שהיה שנים רבות בכלא. המחבלים אוהבים לדבר עם הסוהרות.
אז לפני הגעת בן גביר, חשבו שזה מרכך את המחבלים, ובשב"ס היו מרשים את זה והתעלמו גם כאשר זה היה מביא להטרדות, והדברים ידועים. בכל אופן סינוואר שלט היטב בעברית.
להרבה ישראלים יש חולשה ידועה: אם יוצא להם לדבר עם מישהו לא יהודי, מתנפח להם האגו, והם מאבדים את השיקול הרציונלי. הדבר מחמיר כשמדובר באויב – הרי 'שלום עושים עם אויבים' - ובמיוחד אם הוא עוד מדבר עברית.
סביר להניח שהיה קו ישיר עם סינוואר עצמו ללא מתווכים.
ומכאן אני משאיר את כל השאר לדמיון הפורה של הצייצנים.
ולסיכום: לא הייתה בגידה, אלא מחלת נפש, קולקטיבית.
טוקבקיסט בשכר (@tokbekist86) on X
והבית משפט קבע שזו הייתה מחלת נפשhamedinai
אתה לא תדע לעולםנקדימון
נוטה לחשוב כמוךזיויק
בימים הראשונים הייתי בטוח שהייתה בגידהנקדימוןאחרונה
והיום יותר נראה לי שהבגידה היא של אנשים בזהות של עצמם ואובדן ה"מוחין" שלהם בגלל השנאה לימין ולנתניהו,
כלומר באופן שאולי הוא אפילו לא מודע הם הזיקו למדינה - אבל אלה לא דברים שאפשר להעניש עליהם וגם אין איך להוכיח.
הדבר היחיד שכן אפשרי זה הסרבנות וההמרדה. אלה גלויים וידועים, ואפילו בזה לא יהיה אפשר לטפל.