בין המוסד ההירואי לשב"כ הכושלאיתן גיל

ושוב אני עם חצי הכוס הריקה.

הכשלון של השב"כ בעזה גבה ממשיל לגבות מחירים לא פשוטים, והבוקר הותר לפרסום על עוד שבעה לוחמים ששילמו בחייהם כדי לחלץ 20 חטופים חיים, אולי.

לצד זה יאמר שהדרג המדיני אינו נקי מאשמה.

והגיע הזמן שמישהו ילחש באוזנו של הדרג המדיני שבמזרח התיכון יש תחליף לכל אחמד יאסין ולכל יחיא סינוואר, ולכל מחבל נוח'בה, ולכל מגדל בטון שקרס. 

אבל אין תחליף לאדמה שנלקחה מהאוייב הערבי.

ולא רק במזרח התיכון, הנצחון המוחלט על גרמניה הנאצית הושג באמצעות אדמה שנלקחה ממנה.

אתם הבנתם את זה?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

מסכיםשלג דאשתקד

אבל אלו שני דברים שונים:

1. השבכ מתגלה בקלונו, בצורה מבישה ביותר. לצד המון דברים לא ראויים, הרבה קשרים פסולים או מוזרים עם היועמשית שדי ברור שהוא מושתלת של יד נעלמת שנועדה לזרות חול; לצד זאת, עיבוק מאסיבי מאוד בכהניסטים, גבעונים ולאיודעמה, שטויות שחבל לבזבז עליהם אנרגיה. במקביל מתגלה 0 מידע וטיפול בדברים ענקיים כמו עזה שלפני או אחרי שמח"ת תשפ"ד. מצד אחד לא עושים כלום בגזרות החמות, מצד דני עסוקים עד מיל הראש בשטויות ובתווך דואגים ליצור בעיות בירוקרטיות מפה ועד מחר.

2. יש נושא ערכי או מדיני, מה טוב ונכון. אני גם חושב שבסופו של דבר אנחנו רחמנים מדי ורואים את על כל צעד ושעל. בזמנו קראתי מאמר של חוקר מצרי בשם עבדאללה צוואלחה (או משהו כזה), שהסביר שהבעיה העי גדולה של ישראל היא שכיום היא מתנהלת מול ארגוני טרור ולא מול מדינות, ואז בעצם כל הפרוקסי הזה מצד אחד מתפרנס ומיישם מדיניות של מדינות, מצד שני הוא תמיד מסכן ואף פעם אין לאו"ם או למדינות דרכים לטפל בו. אבל משהו נורא מעניין קרה לפני שבועיים - מדינה ריבונית ירתה טילים לכיוון אזרחים ופצעה והרבה אזרחים ופגעה במדע ובתי חולים. כלומר אלו דברים שאפילו הקומבינטור הכי אנטישמי לא היה מדמיין שהם יעשו לעשות, ואז? האום דיבר? מישהו עשה משהו? עוד הבנתי שההיטלר הזה מסכל האום, מדבר נגד ישראל ונגד זה שפוצצו כור אטומי לא חוקי... הקיצור ככה זה כשאתה מתרפס ומרחם. אבל כל עוד אני לא בממשלה אני יכול רק להתלונן

הם מפחדים מ"אקיבוש"shaulreznik

ברור שכל פתרון ללא החזרת ממשל צבאי בעזה, הוא פתרון סרק. אבל גם נתניהו וגם ראשי הצמרת הביטחונית חוששים להצטייר בתור אלה שתומכים ב"אקיבוש".

אם ביו"ש זה בסדר, גם בעזה זה בסדראיתן גיל
סתם הכפשה זדונית.סיעתא דשמייא
עבר עריכה על ידי סיעתא דשמייא בתאריך ל' בסיוון תשפ"ה 1:39

כשתהיה ועדת חקירה וישוו את התקציבים שממשלת הכשלון העבירה למלחמה באירן ובלבנון לעומת ההשקעה שבעזה אז תבין את הפער בין המחדל לבין ההצלחה של כוחות הבטחון..

דווקא הפער הזה ממחיש את האחריות של הממשלה למחדל השביעי באוקטובר ומי שמתעלם מזה הוא חי בפוזיציה תמידית מטופשת.

הכתיבה שלך מאוד לא נעימה לעין ולא מובנתשלג דאשתקד

באיזה שלב ציפית שיקצו תקציבים למלחמה? עד כמה שידוע לי המחדל היה לפני המלחמה... (ואם התכוונת לבכות על הכסף הקטארי, אז זו ודאי לא השוואה נכונה, כי התמ"ג של אירן הרבה יותר גדול משל עזה גם אחרי הכסף הקטארי).

וגם לא מובנת ההשוואה בין מלחמה של מטוסים וטילי חץ שעולים הון, למלחמה של חי"ר שהתקצוב שלה ממש שונה... אם לדעתך הממשלה מקמצת, תסהיר למה הרחיבה במלחמה בלבנון ואירן, ואם הממשלה מאוד רוצה מחדלים טז למה לא עשתה מחדל באירן.

בקיצור משהו לא מובן בכתיבה שלך, נראה שחשוב להכפיש והנסיבות פחות מעניינות אותך (קצת מזכיר את האגדה על השר היהודי שעשו הגרלה שבשני הפתקים היה כתוב שצריך להרוג אותו, ואז הוא ביקש שיקריאו את הפתק השני שהיה בקלפי...)

קודם כל מי שהכפיש זה לא אני…סיעתא דשמייא
… ההתעלמות שלך לגבי הכפשה מיוזם השרשור הזה לא הוגנת. באשר לשאר "איההבנות" במה שאמרתי אבהיר שוב בהמשך ברשותך.
רבי נחמן מברסלב אומר:סיעתא דשמייא

" עַל יְדֵי יְשִׁיבַת אֶרֶץ יִשְׂרָאֵל מַשִּׂיגִין הַשְׁגָּחַת הַשֵּׁם יִתְבָּרַךְ עַל הָעוֹלָם"

לא במקרה אסון נגמש הפומה בחן יונס קרא לאחר הזחיחות של כל הנוגעים בדבר בעקבות ההצלחה המזהירה במערכה באירן.

אתה מתאר לעצמך שהיו שולחים למערכה הזאת מטוסי סקייהוק למשל?

זאת כפיות טובה להכפיש ארגון שמגן יום ולילה ביהודה ושומרון וגם בעזה על התושבים.

בדבר ספציפי אתה צודקהסטורי

שבמשך שנים, מאז אוסלט, ראשי צה"ל חיזקו תחומים מאוד ספציפיים - כמו חיל האוויר, מודיעין בדגש על יכולות סייבר ויחידות עילית שמעולות לפעולות הירואיות ספציפיות, אבל הרבה פחות רלוונטיות כשצריך 'מגפיים על הקרקע'.

 

במקביל הם ייבשו את זרוע היבשה והשאירו אותה מדולדלת בכח אדם ועם ציוד מיושן וחסד (למעט כמובן אותן יחידות עילית), זנחו את המודיעין הקלסי (למשל סגירת יחידת 'חצב' שעקבה אחרי המודיעין הגלוי. אם היתה אולי מישהו היה שואל את עצמו למה חמאס הקדים את האימון השנתי שלו בחודשיים מהקבוע) ודאגו 'ליירט' כל יוזמה לחיזוק יכולות של גורמים נוספים, תשאלו את יובל שטייניץ, איך אנשי חיל האוויר ירטו את היוזמה לחזק את חיל הים ואת ליברמן, איך הם סינדלו את היוזמה להקים חיל טילים.

 

כל זה היה בגלל שהם היו בראש שנגמרו המלחמות שצריך לנצח בהם, יש לנו רק מב"ם שבאמת מה שהוא צריך זה מודיעין מסויים מאוד וחיל אוויר/סיירות קטנות וכל השאר - בשביל אבט"ש לא צריך נגמשים מתקדמים ואפשר להשאר עם הקרבין...

 

אפרופו אולו שרק מחכים ל'וועדה', הם כל כך היו בקונספציה, שגם כשוועדת וינוגרד אמרה בפירוש שזה חלק מהותי מהכשל - הרמטכ"לים הבאים המשיכו לסגור חטיבות, לגרוע טנקים ולשחרר ממילואים.
 

כמובן, תמיד אפשר לטעון שנחמד שרמטכ"לים או אנשי אגף התכנון החליטו, המדינאים מעליהם היו צריכים לבדוק ולהוביל - בעקרון זה נכון, אבל איך שעובדת במדינת ישראל מערכת הייחסים בין המנהיגות הנבחרת לפקידות ולכבשים שלה בתשקורת - זה פשוט לא רלוונטי.

 

חלק מהרפורמה המדינית, חייבת להיות כזאת שיהיה ברור לכל פקיד/חייל/שב"כניק/אחר - שהוא יכול וצריך להמליץ, אבל המנהיגות הנבחרת היא שקובעת, אם לא טוב לו הוא מוזמן להתפטר מתפקידו.

 

הדרך לשנות את המדיניות אינה בסירוב ביצוע (אשכנזי, על תקיפה באירן) וודאי לא במעשה בגידה (מאיר דגן שהלשין לאובמה) - אלא בהתמודדות לכנסת.

 

המלצת האזנה למי שרוצה להבין איך ראשי הצבא תופסים את מעמדם מול הדרג הנבחר:

 

#727 ד"ר יובל שטייניץ - חמאס הוא נכס? "מערכת הביטחון טענה שעדיף שחמאס יישאר בעזה עוד ב-2014"

כאיש מאמין בהשגחה עליונה…סיעתא דשמייא

… העיתוי האכזרי של שני הארועים צריך ללמד אותנו הרבה יותר מאשר "הכל בגלל אוסלו"

דע לך שלולי השביעי באוקטובר לא היתה התקפה על אירן. כל אלה שנעלמו לשמיים בשש מאות ומשהו הימים האחרונים דופקים מכות רצח ליחיא סיוואר ומקללים את מי ששחרר אותו מהכלא.

לא אמרתי הכל *בגלל* אוסלוהסטורי
ציינתי שמאז אוסלו הפיקוד הבכיר אימץ תפיסה שנגמרו המלחמות האמתיות, דאג לפלוט בכל מיני תירוצים את כל מי שאתגר את התפיסה הזאת בתוך הצבא ובנה את הצבא לפיה, תוך נטרול כל נסיון של העם באמצעות נבחריו מלהשפיע על מבנה הצבא והכנתו לאתגרים העומדים בפנינו.
ומי שלט רוב הזמן מאז אוסלו?…סיעתא דשמייא
…ובאל תתרץ לי כל מיני תירוצים על השפעה של ימין או שמאל.
אהרון ברק ובני 'משפחתו'הסטורי

תקשיב ליובל שטייניץ, על הייחס של בכירי הצבא לכנסת:

#727 ד"ר יובל שטייניץ - חמאס הוא נכס? "מערכת הביטחון טענה שעדיף שחמאס יישאר בעזה עוד ב-2014"


תבין שמי ששולט כרגע בלו"ז של ראש הממשלה ומבזבזת אותו על שטויות, תוך כדי הקשה שבמלחמותינו, זו שופטת בבית המשפט המחוזי.

ראש הממשלה מנוע מלפטר נהג אישי שריגל אחריו.


הרפורמה המשפטית הגיע, כשסוף סוף הציבור התחיל להפנים, את מה שאנחנו צעקנו שנים - עושים לציבור הצגה של בחירות, כשבפועל ברוב מוקדי הכח, שולטתת אליטה שהעם לא בוחר בה כבר כמעט חמישים שנה, אבל הצליחה לגנוב את כל נקודות המפתח.


אגב, אתה לגמרי צבוע. כל שנת הרפורמה הצדקת כאן את מעגל השליטה של הגורמים החא נבחרים. זה לא מפריע לך לזרוק 100% מהאחריות על נציגי העם.

נו ידעתי שזה הכוון.סיעתא דשמייא
אם ידעת למה אתה שואל...הסטורי
כדי להיות בטוח.סיעתא דשמייא
שכולנו נהיה בטוחים עד כמה אתה צבוע?!הסטורי
עד כמה האמת אינה אופציה בשבילך כשאתה יכול להשמיץ?!
הנה, קיבלנו היום עוד הוכחההסטוריאחרונה
עבר עריכה על ידי הסטורי בתאריך א' בתמוז תשפ"ה 17:47

הזיה לא נורמאלית

 

 

ההזיה הזאת, שלא רק בזמן מלחמה קיומית ראש הממשלה שהעם בחר ברוב מובהק צריך לבזבז את זמנו על הכוונות הנסתרות בשברי שיחות שניהל עם מישהו לפני חמש עשרה שנה, אלא שיושבת איזו שופטת ורה"מ צריך להתחנן בפניה שלא תבזבז את זמנו - מראה עד כמה הוא מנהיג אדיר בזה שבכל זאת השיג הישגים מופלאים ומסבירה היטב למה הטענה ש'הוא שולט', לא רלוונטית בתחומים רבים.

אתה אמיתי?!הסטורי
השב"כ השקיע תשומת לב והון עתק בלעקוב אחרי כל נער שלא בא לו להשתתף בפויקע בגבעות. אבל בעזה לא היה מודיע אנושי אחד.


כשתהיה וועדת חקירה אמתית, לא כזאת שאנשי החונטה ימנו בעצמם - היא תבדוק למה בניגוד לכל הסימנים ותוך התעלמות מוחלטת מהאידיאולוגיה של האויב, כל ראשי מערכת הביטחון ואנשי המודיעין, במשך שנים על שנים - העריכו שחמאס מתמתן ורק רוצה יציבות ומזה נגזרו כל ההתייחסויות וחלוקת התקציבים.

העובדה שפומה מיושן נשלח לחזית עזה….סיעתא דשמייא

…כדי להלחם עם אנשי חמס "בכפכפים".

ומנגד כל הקדמה הטכנולוגית הצבאית נחספת במלחמותינו עם החיזבאלה ואירן , משקפת את הפער בין מחדל לנצחון.

ספציפית אתה צודק, אבל אתה צבועהסטורי
כי אתה תמכת כאן בהתלהבות בעיסקת כניעה בשביל להחזיר חלק מהחטופים. הסיבה בגללה בעזה עוד לא כיסחנו אותם כמו שכיסחנו בלבנון, בסוריה ואפילו באירן היא העדפת שלום החטופים כאנדוודואלים על פני הניצחון של האומה ושלום כלל האומה.


הסיבה היותר עמוקה, בגללה אנחנו מדשדשים בעזה, היא חוסר המוכנות לשלוט שם. צבוע כמוך, שאוהב ללעוג לריקודים בסבסטיה, שרק בזכות התהליך שהם הובילו אנחנו שולטים ביו"ש - והשומרון לא נראה כמו עזה ומאות אלפי תושבי כפר סבא ועוטף יו"ש בכלל, לא עברו את מה שעברו תושבי כפר עזה והעוטף.

אויש תנוחאיתן גיל

ראש השב"כ אמור היה לדפוק על שלחן הממשלה ולזעוק שעם התקציבים הדלים שעומדים לרשותו, לשיטתך, הוא לא יכול להתמודד עם האתגרים הרבים...

לו על זה בלבד הוא צריך לשבת בבית סוהר.

ועדת חקירה שייכת לכאן כמו שהקרח באנטארטיקה שייך לכאן.

היוש "אוהב ארץ ישראל"shaulreznik

שינית ניק בפעם הטריליון?

כתבת כאן כמה דברים נכוניםהסטורי
ראשית - אתה באמת מתבחבש המון בחצי הכוס הריקה. זה חבל קודם כל בשבילך, איני מכיר אותך מעבר לפורום, אבל חבל עליך - זה יוצר טיפוס ממורמר עם ראיה מאוד חד מימדית. בימים אלו בהחלט כדאי למקד את המבט בישועה הגדולה ובהודיה לקב"ה ולשליחיו ביבשה באוויר ובים.


שנית - יש לך אמירה מאוד חד גונית. יש בשב"כ המון אנשים טובים, מקצועיים ונועזים. הרבה מהשגי המלחמה, כמו העובדה שזוהו וחוסלו כמעט כל ראשי החמאס ושאר ארגוני הטרור ברצועה - זה בזכות הרבה עבודה סזיפית של השב"כ.


שלישית - אין ספק שהשב"כ כשל ובגדול בקריאת הסימנים המקדימים, שהיו, למלחמה. ואין ספק עוד לפני כן שהשב"כ כשל לחלוטין בקריאת מפת האיומים. יש לזה כל מיני הסברים, אפשר לחפש ראיונות עם שב"כניקים לשעבר שמדברים על זה בפרודקאסטים של גדי טאוב ותמיר דורטל.


רביעית - יש בעיה מובנית במשטרה חשאית שמבולבלת בזיהוי האויב. בצבא זה גם מורכב, אבל בשב"כ זה קטסטרופה. מאז ממשלת רבין, המתיישבים כולם, גם אם חלקם משרת בעצמו בשב"כ, הם נתפסים כחשודים אוטומטית. מאוד חמור שמשטרה חשאית מתייחסת ככה לאזרחיה.

אם שב"כ היה משקיע בעזה כמו במחלקה היהודיתאיתן גיל

הכל היה נראה אחרת.

יחיא סינוואר למשל היה אמור להיות על הכוונת במשך 365 ימים בשנה, אבל שב"כ הפקיר אותו, וביתר שאת הפקיר 10 מיליון אזרחים.

אם גדוד 450 לא היה מחסל אותו כמעט באקראי, היום הוא היה נינוח באחת מן המנהרות בעזה ושוקד על טבח שמחת תורה הבא.

ממך לא ציפיתי שתעשה הנחות לשב"כ.

נכון מאודהסטורי
זה בדיוק מה שטענתי.


ההבדל המהותי בין המוסד לשב"כ אינו במקצוענות (כלומר עלו גם טענות כאלו וכדאי לבדוק אותן) אלא בזיהוי המטרות והאויב.

עוד הוכחה לאפסיות של ביבירועישםטוב

פשוט לא נתפס

 

 

 

 

ביבירועישםטוב

ביבי מתנהל *בדיוק* לפי התפיסה השמאלנית שאומרת - 

יש בעזה מיליון-2 חפים מפשע, אנשים ממש טובים.

למרבה הצער קבוצה טרוריסטית איכשהו השתלטה עליהם.

בגלל 7.10 ישראל נאלצה בלית ברירה לצאת למלחמה וחבל על כל הרוג ופצוע "לא מעורב".

עכשיו שחמאס כמעט נעקר אז ישראל כמובן תעזור לעזתים, האנשים הטובים והאיכותיים, להשתקם חזרה.

 

אתה קורא את מה שאתה מעלה כאן?!הסטוריאחרונה
אין כאן שום דבר על ראש הממשלה. ארה"ב דורשת, נו שוויין. היו גם כותרות כאלו, רק לפני קצת יותר מחודש, על המחבלים ברפיח ש"ארה"ב דורשת שניתן להם לצאת" וכל שונאי נתניהו חגגו כאן. היא דרשה, הוא סירב. היום המחבלים הללו מתים או בכלא.
שאלות שכל אדם חושב צריך לשאול את עצמו על כיפת ברזלסביר11

💡שאלות שכל אדם סביר צריך לשאול את עצמו לגבי כיפת ברזל וטיל החץ:

1. האם ראיתם אי פעם בעיניים שלכם- כשנאלצתם להיות בחוץ בזמן אזעקה -יירוט אמיתי של רקטה או טיל שעף בצורה אופיינית, וכיפת ברזל שמזנקת אליו ואכן פוגעת בו באמת? לא ראיתם.


ואם ראיתם סרטון כזה- כל איש מולטימדיה שעוסק בעיבוד סרטים ובפוטושופ יכול להראות שהסרט הוא מפוברק, אולי ברמה מקצועית יותר מהסרט המפוברק של שדה תימן, אך נוצר במסך המחשב ולא במציאות.

( יש ברשת כמה סרטים מפוברקים של פגיעה ,עם הסברים משכנעים של איש מקצוע שמראים שהם מפוברקים והפגיעה לא קרתה)


2. טילי תמוז ,גיל ,וכל טיל מכובד,  מראה צלב שהטיל מצלם בעצמו כיצד הוא מתקרב למטרה,

שהולכת וגדלה, עד שהמסך שחור כשהוא מפוצץ אותה.

האם ראיתם אי פעם סרטון כזה מכיפת ברזל?

אני בטוח שלא ראיתם.

ואם כן, איש מקצוע כנ"ל -יוכל להראות לכם שזה סרט מפוברק.


וכן לגבי יירוט של טיל על ידי טיל חץ.


האם לדעתכם קיימים סרטים של יירוט, אלא שמסתירים אותם מהציבור?

לא הגיוני לחשוב כך, כי סרטים כאלה יכולים רק להועיל ולהגביר את אמון הציבור במערכות.


3. 📢מדוע ,כשמתפרסם שהגיע טיל=רקטה לאיזור מסוים, ושהוא יורט בהצלחה, נשמעים באזור כמה פיצוצים .למה יותר מפיצוץ אחד,

כמה פעמים יכולה רקטה של האויב להתפוצץ?

הרי לאחר הפיצוץ הראשון הרקטה כבר לא קיימת יותר. אולי זה חתול בעל תשע נשמות?


4. ידוע שארהב השתתפה ומשתתפת בפיתוח  כיפת ברזל והחץ . האם אין לה אינטרס להגן על עצמה? הרי היא נמצאת בסכנת ירי טילים מכל ספינה רוסית שמתקרבת לחופי ארה"ב גם ממרחק גדול, כגון אלף/ אלפיים קילומטר.

אם כן ,למה ארה"ב לא רוכשת טילי כיפת ברזל או חץ מישראל?

ולהיפך, היא ביטלה עסקאות רכישה של הכיפה מישראל. למשל חפשו בגוגל : "ארה"ב לא תרכוש את מערכת כיפת".

מה שאומר שאין לארה"ב אמון 🤏 בטילים שהיא מייצרת על ידי ישראל.

🐣אבל לקידום מכירות- למה לא? כלומר ארה"ב, שמושקעת בכיפת ברזל וב- חץ,  יש לה אינטרס שמדינות שונות ירכשו מישראל את המערכות הללו, והיא תגזור קופון ברווח , מה שיכול להסביר מדוע גרמניה רכשה לאחרונה חץ3,

ומי יכול לשלול את הטענה שזהו תרגיל של איש העסקים טראמפ , שנתן לגרמניה את הכסף לרכישה?

אגב, גם סינגפור, שסיכמה שתרכוש מערכת כיפת ברזל מישראל- חזרה בה ולא ולא רכשה. חפשו בגוגל "סינגפור לא תרכוש כיפת".



כן ראיתי. פיזית.נקדימון
ולא אכפת לי איך קוראים לזה - זה פוגע ומציל חיים.
ראיתי מלאזוזיק העכבראחרונה

גם אתה היית רואה אם היית גר באיזורים מסויימים בארץ.

ראיתי כיפת ברזל רודף אחרי טיל ופוגע בו לפחות שלושים פעמים. ראיתי שיגורים של כיפת ברזל יוצאים מהקנים. ראיתי והחזקתי בידיים המון רסיסים - גם של מיירטים.

אולי מישהו השתיל לי שבב עם דמיונות לתוך הראש, כשנכנסים לעולם הקונספירציות אפשר להיות מאד פוריים ואין גבול לאפשרויות. 

עכשיו אפשר להיות בטוחבינייש פתוח

חוק הגיוס לא יעבור בשום מתכונת. אלא אם כן יחליפו ממשלה (לא חייב בחירות, אבל זה תלוי במרכז הפוליטי שיפסיק להחרים את נתניהו) ויביאו לחוק שבאמת יגייס חרדים.

אני מקווה שכולם הבינו מזמן שלעולם לא נשיג שינוי בהידברות, שיתוף פעולה ובאופן הדרגתי.

במיוחד שהחוסר בחיילים די גדול וקריטי, אבל הוא קטן מאוד ביחס למיצוי המקסימלי של החרדים הבריאים בגיל גיוס.

אף אחד לא רוצה ולא צרייך לגייס את כל פונוביץ וכל מיר וכל ישיבת חברון ואת כל חסידות סאטמר ותולדות אהרון.

כי היא מפחדת?סודית
ענין טכני פשוט -למה כדאי ליועמשיט והחבר'ה למרוחסביר11


לעיל בדקה 24:00 בימים אלה של  תחילת ואמצע דצמבר  מתבצע מהלך רוחבי של מחיקת כל השיחות וההתכתבויות

ביניהם ,כנראה כולל נשיא העליון והיועמשית,

פרט לכך שבווטסאפ הרבה התכתבויות מוגדרות למחיקה אוטומטית אחרי חודש עד שלושה , ולזה בדיוק הם מחכים ,שיעברו חודש עד שלושה חודשים מאוקטובר

ממילא לא ימצא שופט חוקר להחליף את היועמשיתכמו🐌תמס

שעומד בדרישות של השר לוין ושל בגץ גם יחד

כך או כך הפרשה ירדה מסדר היום הציבורי

מקווה שהפצר החדש יעשה ניקיון בפצריה

או לפחות תשתנה שם רוח המפקד

אבל תודה שהחזרת את הנושא החשוב הזה לדיון

ספוילרזיויק
לא יקרה
כבר קורה הם מגלגלים כולם אחריות על הפצריתכמו🐌תמסאחרונה

ומתנערים מזה.

עכשיו יש להם מפקד חדש

חבל שלא דנים בפורום הזה…סיעתא דשמייא1
…על תאונות הדרכים הקטלניות. 
בהחלט הגיע הזמן לדוןשדמות בחולות

גם בזה.

 

השאלה היא כמה יש עוד לחדש?

 

מיותר. נתחיל ישר מזריקות בוץנקדימון

אין מה לדון בזה.

צריך עובדות הן ביחס לישראל והן ביחס לעולם, צריך אכיפה (ועובדות לגביה הן ביחס לישראל והן ביחס לעולם), וצריך שכל אחד יחנך בבית את עצמו ואת ילדיו.


נגמר. הלאה לפוליטיקה הזולה הבאה.

נוראזיויק
מה אכפת לנו מה קורה באוסטרליה?איתן גיל
חבל שלא מכבדים וכותבים בפורום כשכאן שבת...הסטורי
וואי לא שמתי לבזיויק
ועוד ניק עם שם כזה... מזעזע
הוא כותבקעלעברימבאר
מאוסטרליה , כשהוא כתב היה שם יום חול עדיין. הוא דתי שומר שבת
לא עדיין, אלא כבר יצאה שם שבת. וזה לא מכבדהסטורי
שזה יופיע כך בפורום שכתב היום ב16:15. לא בכל הודעה הוא מציין שהוא יורד שירד לאוסטרליה.
מנהלי ערוץ 7 לא יכולים לסגור את האתר והפורום בשבת?קעלעברימבאר
לא יודע וזה לא משנההסטורי
מינימום של דרך ארץ מצד יורד, זה לא לנפנף.
אהזיויק

מה יהודי עושה בחוץ לארץ?? 🤨

האמת שגם מי שבחלל מעל ארץ ישראל אז השמש אצלו יכולהקעלעברימבאר
לשקוע בשעה אחרת. השאלה איך מתחשבים בזמנים הלכתית בחלל, והאם להיות בחלל מעל הארץ זה נחשב יציאה מהארץ
אגב, מי שגר סמוך לקו התאריך יכול בגלל לדלג על שבת.ספקאחרונה

לפי חלק מהדעות, לפחות... נדמה לי שבתקופת מלחמת העולם השניה, יהודים שברחו ליפן לא ידעו באיזה יום לשמור שבת... 

 

זה לא הנושא אבל אנחנו עדין בגלות…סיעתא דשמייא1

… אנחנו מתפללים שלש פעמים ביום באופן הזה.

עוד לא החליטו לשנות את הנוסח.

זה ממש לא תירוץ להשאר בחו"ל. האם בגללקעלעברימבאר

שאנחנו מתפללים השיבה שופטינו אז זה מתיר לעוות צדק ומשפט?

 

גם אין קשר בין שינוי הנוסח לשאלה אם אנחנו בגלות. כן נפסק לא לקרוע על ערי יהודה וירושלים כי הם בשלטון ישראל, ונפסק לומר הלל בברכה ביום העצמאות כי יצאנו בו מעבדות לחירות (כלומר סיום שעבוד מלכויות סיום הגלות)

לא רוצה לפתח את הנושא כאן אבל על כל…סיעתא דשמייא1
… מה שכתבת יש עדין חילוקי דעות בתוכינו ולאף אחד אין מונופול על האמת לכן עובדתית המציאות לא כל כך תואמת למה שהצגת.
גם אם אנחנו תיאורטית בגלות, עדיין יהודיקעלעברימבאר

צריך לגור בארץ.

גם סטמר לא נמנעים מלגור בארץ

מוכן לשים כסף שהוא לא דתיארץ השוקולד
וגם לא באוסטרליה
הוא דתי מאוסטרליה, אתה יכול לבקש ממנוקעלעברימבאר
פירוט בפרטי גם
בא נתערב על כרטיס טיסה.סיעתא דשמייא1
כרטיס חד כיווני לארץ ישראל🙂קעלעברימבאר
זה היה בטעות מן הסתםקעלעברימבאר
זו לא פעם ראשונה וכבר העירו לו על זההסטורי
פשוט פתח צי את הטלפון….סיעתא דשמייא1

… עם יציאת השבת וקראתי חדשות נוראות על מוות בתאונת דרכים של איש יקר שזכיתי להכיר אותו ואת משפחתו בביקורי בארץ ובאופן ספונטני כתבתי את מה שכתבתי מתוך סערת רגשות. מצטער אם גרמתי למישהו עגמת נפש.

לגופו של עניין תרבות הנהיגה בארץ היא זוועתית, האכיפה רשלנית וקורבנות תאונות הדרכים בארץ זה לא גזרה מהשמיים.

כשליחנו (או שליח השטן) לאוסטרליהאיתן גיל

מצופה ממך לעדכן אותנו, איך נאכפים חוקי התנועה בארץ הקנגורו.

יש הרבה יותר אכיפה…סיעתא דשמייא1

…ניידות ממושבות נמצאות בכל פינה לזהות נהגים שנוסעים ללא רשיון , ללא משמעת נתיבים, ללא נתינת זכות קדימה וכדומה. . מצלמות מהירות ונסיעה באור אדום יש בכל פינה .

הכל עניין של הפניית תקציבים למקומות הנכונים.

אני שומע כל הזמן פרסומות חסרות תכלית של הרלב"ג ושואל את עצמי למה להוציא תקציבי פרסום יקרים במקום לתקצב יותר ניידות, מצלמות ועוד אמצעים יעילים לפתרון הבעיה.

שימו לב: התרמות לישיבת פוניבז'שלג דאשתקד

חברים, אני מבקש לתאר כאן תופעה שנרמזה בכל מיני כתבות מוזרות שגוגל מעלה לי, אך על מימדיה לא פיללתי. אלמלא ראיתיה בבית כנסת אצלינו - לא האמנתי:

כידוע, לפני תקופה קצרה התקבלה הכרעה סופית - לכאורה - בנוגע למריבת רבת השנים בישיבת פוניבז'. המריבה הייתה, כזכור, בין הרבנים הוותיקים והיורשים הישירים של הישיבה, ובין הרב שמואל מרקוביץ' שראה בעצמו יורש אולטימטיבי לחלק גדול מהסמכויות בישיבה. הפסק של השופט חעשין, הדהד סברות של הרבה אנשים, ודרש מהרב מרקוביץ לסגת מכל הנכסים והסמכויות שהוחזקו על ידו, ולהסתלק עם תלמידיו מהישיבה לקראת סוף שנה"ל הנוכחית.

בפניבז', כצפוי, מריבה לא מסתיימת מהר כל כך. כבר יש דיבורים על ערעור (בפעם המי יודע כמה), וכן על דינר להקמת ישיבה חדשה, ועוד. ההפתעה שחיכתה לי מחוץ לבית הכנסת השכונתי, הייתה שני תלמידי ישיבה חינניים, שסיפרו שהם מישיבת פוניבז' ו"כידוע" רוצים לזרוק את הישיבה שלהם לרחוב,  ולכן הם מבקשים את עזרת הציבור. כמובן שהם לא סיפרו מי זה פוניבז', ואת מי רוצים לזרוק ולאן (הרי אם נער רוצה ללמוד תורה, לא תחסרנה ישיבות שתכלנה אותו ולא יחסרו רבנים שילמדו אותו בבחינת "ספי ליה כתורא"). ובכלל, ממתי בחורים צריכים לאסוף כסף לישיבה שלהם, הרי כל מטרת הישיבה היא כדי שיוכלו ללמוד תורה ללא טרדות (למעט זריקת סטנדרים/ לבנים/ ג'ורה, כתיבת גרפיטי, גניבת פראק או למצער, חסימות כבישים ברחבי הארץ).

כך או כך, ובאמת לא מתוך נקודת מבט של צד מסוים. דומני שרוב הציבור לא רואה בעין יפה את ההיאחזות של הרב מרקוביץ בקרנות המזבח, ודווקא הוא שבכל כך הרבה הזדמנויות היה יכול לסגת ולכבד את עצמו ואת התורה, ותמורת זאת הותיר את המריבה המסריחה הזו באוויר. כך, שגם אם הוא צודק ובאמת מגיע לו הכבוד המפוקפק הזה של "יורש ראשות ישיבת פוניבז' על פי פסק בית משפט", הרי שמרב ומרביץ תורה הציפייה היא אחרת.

לכן, אני מבקש ליידע את הציבור, שהתרומות הללו אינן לישיבת פוניבז' (אם מישהו כ"כ משתוקק לתרום לה), אלא לרב מרקוביץ, שעדיין מנסה לשוות אווירה של מלחמה, וגם אם יילך - רבים היו מצפים ממנו לעמוד בכוחות עצמו, כמו כל ראש ישיבה אחר (ואולי זו הבעיה התמידית, שבמקום לקבל דברים בזכות, מנסים לקבל דברים בכוח הירושה), ולא לשלוח את תלמידיו לקבץ נדבות.

מפליא אותי שאתה בכלל מביא את הסיפור/ידיעה הזו כאןזמירות
כי מה לציבור שלנו, דתי לאומי - ולחרדים של פוניבז'?
ביטלתי את הוראת הקבע לצדקה למוסד חרדיסודית
ונותנת לדתי לאומי שלומד בישיבה ועשה למעלה מ250 ימים בצבא 
הבאתי את הידיעהשלג דאשתקד

כי פגשתי אותם בבית כנסת באזור שלי, שהוא כללי, לאו דווקא חרדי.

הם אוספים כסף במקומות שאנשים תורמים, וזה לא בהכרח מקומות של חרדים. אז מחר אתה יכול לפגוש אותם מתחת לבית שלך.

הם הסכימו לקבל את הבורר הזהנקדימון

ועכשיו כשפסק נגדם, פתאום זה לא מתאים.

הם עושים חילול השם של הרמה השפלה ביותר.

בפעם הבאהברגוע
תגיד להם שלפי הפסק אסור להם לקרוא לעצמם פוניבז'.


ד"א זה לא כ"כ חריג שבחורי ישיבה מתרימים לישיבה שלהם

אולישלג דאשתקד

באמת לא מעניין אותי מי צודק ולמי מותר לקרוא לעצמו פוניבז'. בעיקרון מהמעט שאני מבין, רק מתחילת שנהל תשפ"ז יחול עליהם האיסור הזה, אבל זה באמת לא משנה.

ממה שאני מכיר בעולם החרדי, בחורים שאוספים כסף לישיבה, זה או לת"ת (תומכי תורה - עזרה של הישיבה לתלמידים וחתנים מעוטי יכולת) או אסיפת כספים נקודתית לבניית ספרייה וכדו' (כשהייתי בישיבה קטנה חרדית, היו אוספים לפני פורים לספרייה של הישיבה. אבל היה סתם בכמה רחובות ליד הישיבה, בעיקר כדי להעסיק את הילדים). וגם זה, בדרך כלל באזור מסוים או לפי כתובות של בוגרים. ככלל, תלמידים לא עומדים כמו בבית כנסת קבצנים ומתרימים בשביל האחזקה השוטפת של הישיבה שלהם.

לא הבנתיאוהב כל יהודי

נראה שאתה מזדהה כנראה עם צד אחד, ומעמיד פני תם כאילו אין לך דעה בעניין,

אני יושב בבית כנסת שאליו מגיעים המון בחורים לא פעם ולא פעמיים, לא בהכרח אוהב את זה,

אבל לא רואה בזה דבר כזה הזוי,

מה שאתה כותב זו דמגוגיה זולה במיטבה,

כמובן שיש הרבה ישיבות, אבל יש משפחות רבות שמבחינתם זו הישיבה שמייצגת את תפיסת עולמם, כמובן שזכותך המלאה כפי שנראה עשית לא לתרום, אבל כזו צרות עין, שאכפת לך שחלילה מישהו יתרום להם כמה פרוטות,

עוד לא ראיתי

אסביר לךשלג דאשתקד

אבל אני חייב לפתוח בזה שאתה משתמש בהרבה מילים שיפוטיות (מעמיד פני תם, דמגוגיה זולה במיטבה, כזו צרות עין). זה לא תמיד נעים לקרוא את זה. אבל זו הערת אגב.

לגופו של עניין:

אין לי דעה לגבי מי צודק בדיון עצמו. אין לי מושג על סמך מה הרב מרקוביץ חושב שמגיע לו והרב פלוני חןשב שלא מגיע לו. באמת אין לי מושג.

ברמה האישית, מבחינתי יש אנשים טובים בכל צד ובימים שהייתי בחרדי היו לי חברים משני הפלגים והערכתי מאוד את הנחמדעם והחכמים שביניהם, ללא הבדל. מבחינת קשר לצד מסוים בפוניבז' - צר לי ידידי, אין לי חיבה לישיבה הזו ולא למגזר שהיא מייצגת, משום כיוון.

מבחינת התנהלות, כתבתי בצורה ברורה בהודעה הראשונה, שלטעמי הרב מרקוביץ לא נהג בהגיון ובאחריות בכך שהוא לא עזב את פוניבז' מזמן והקים לו ישיבה משלו. הוא אדם אחד ועד כמה שהוא ראוי, הוא יוכל לבסס טת מעמדו בעצמו. בצד השני יושבים הרבה אנשים שנמצאים שם הרבה שנים וחלקם אינטגרליים בישיבה (כמו המנהל ואוספי הכספים וכו'), אז טבעי שהציפייה תהיה ממנו, לקום וללכת, לא מתוך צדק אלא דווקא מתוך אחריות לכבוד התורה (אתה לא תאמין, אבל ממש לאחרונה אמר לי את זה בדיוק, אדם שמאוד מחובר ושותף בהגיונות הפלג הירושלמי וכו).

עד כאן דברים שלא מאוד רלוונטיים לפתיחת השרשור, אבל הוצהרו בפירוש בפתיחת הדברים.


אני מדבר על תופעה שרב מבוגר רוצה לפתוח ישיבה, אז שיילך ויפתח ישיבה. למה הוא שולח בחורים לקבץ נדבות בבתי כנסת? קורה שישיבה עושה אירוע התרמה גדול והיא פונה לציבור, אבל זו תמיד ישיבה קיימת שפונה בדרכים יחסית מכובדות, לבוגרים, שכנים ומקסימום בפרסומות באינטרנט, ובוודאי לא שולחת תלמידים לשוטט ולקבץ נדבות. מה גם, שתמיד סרטון הישיבה וההיסטוריה שלה חשוף לציבור כפרסומת.

כאן מדובר בפנייה לציבור שמבזה את התלמידים, במצג שווא לציבור התורמים ובכלל בהקמת מוסד שלא ברור למה הוא מוקם. הרי אם מדובר בישיבה שנפתחת, למה שלא יסדרו את ההיבט הכלכלי בדיוק כמו כל ישיבה שמוקמת. הרי לא מדובר באנשים טיפשים או חסרי ניסיון.


זה מה שאני מבהיר, וכמובן מי שבא לו - שיתרום לאן שבא לו.

עוד מילה, אם זה חשוב ככשלג דאשתקד

אני לא בא להצדיק שום צד מבעלי המחלוקת. למעשה, כמעט מאז שהתחיחו המחלוקות היו אנשים טובים שניסו לשבת על הגדר או אפילו לפשר. המציאות היא ששני הצדדים דחו והפריעו לכל גורם כזה, וזה ממש לא כבוד גדול לאף אחד.

כן אציין שהתופעה הזו חוזרת על עצמה הרבה. גם במחלוקת היעב"ץ והרב אייבשיץ, היו רבנים שניסו לפשר וכמדומני הרב חיים רפפורט כתב אז בכאב שחבל שאף צד לא מוכן להקשיב ולהגיע להבנות.

ההסבר יותר פשוטארץ השוקולד

כשלא עובדים, כסף הופך לאישיו ובסוף פועלים באופן לא ראוי להשיג כסף.

כך כבר פירשו רבותינו על המשנה במסכת אבות:

"רַבָּן גַּמְלִיאֵל בְּנוֹ שֶׁל רַבִּי יְהוּדָה הַנָּשִׂיא אוֹמֵר:


 

יָפֶה תַּלְמוּד תּוֹרָה עִם דֶּרֶךְ אֶרֶץ,

שֶׁיְּגִיעַת שְׁנֵיהֶם מְשַׁכַּחַת עָוֹן.

וְכָל תּוֹרָה שֶׁאֵין עִמָּהּ מְלָאכָה,

סוֹפָהּ בְּטֵלָה וְגוֹרֶרֶת עָוֹן.

וְכָל הָעֲמֵלִים עִם הַצִּבּוּר,

יִהְיוּ עֲמֵלִים עִמָּהֶם לְשֵׁם שָׁמַיִם;

שֶׁזְּכוּת אֲבוֹתָם מְסַיַּעְתָּן,

וְצִדְקָתָם עוֹמֶדֶת לָעַד.

וְאַתֶּם,

מַעֲלֶה אֲנִי עֲלֵיכֶם שָׂכָר הַרְבֵּה כְּאִלּוּ עֲשִׂיתֶם:" (מסכת אבות פרק ב משנה ב)

 

רש"י שם:

"שיגיעת שניהם משכחת עון. שמתוך שהוא לומד ועוסק בתורה ובסחורה להתפרנס אינו חומד וגוזל ממון אחרים:"
 

הרמב"ם שם:

"רוצה לומר בדרך ארץ הנה - העוסק בפרנסה.


 

ואמרו וגוררת עון - כמו שבארנו במקום אחר, אמרו "סופו, שהוא מלסטם את הבריות"."


 

הרב עובדיה מברטנורא שם:

"דרך ארץ - מלאכה או סחורה:


 

שיגיעת שניהם משכחת עון - שהתורה מתשת כחו של אדם, והמלאכה מפרכת ומשברת את הגוף, ומתוך כך יצר הרע בטל ממנו:


 

וכל תורה שאין עמה מלאכה - ואם תאמר יהא עמל בתורה תמיד ויגיעתה תהא משכחת עון, ומה צורך למלאכה, לכך הוזקק לומר וכל תורה שאין עמה מלאכה סופה בטלה, לפי שאי אפשר לו בלא מזונות, ומלסטם את הבריות ומשכח תלמודו:"

 

הטור:

"ואחר כך ילך לעסקיו, דכל תורה שאין עמה מלאכה סופה בטלה וגוררת עון, שאם אין לו מה יאכל העוני יעבירנו על דעת קונו.

ומ"מ לא יעשה מלאכתו עיקר אלא עראי ותורתו קבע, כמו שמצינו בחסידים הראשונים שהיו עושין מלאכתן עראי ותורתן קבע וזה וזה נתקיים בידן, כי אין מעצור לה' להושיע ברב או במעט.

וישא ויתן באמונה, ויזהר מלהזכיר שם שמים לבטלה, שבכל מקום שהזכרת השם מצויה מיתה מצויה.

ומאד מאד יזהר אדם בענין השבועה, שהרבה הפליגו רבותינו בענין שבועת שקר, ואפילו לישבע באמת, כמו שאמרו אלף עיירות היו לו לינאי המלך וכולם נחרבו מחמת שבועת אמת.

ויזהר מלהשתתף עם העו"ג, דשמא יתחייב לו שבועה וישבע בשם יראתו ועובר משום לא ישמע על פיך. מיהו אם נשתתף ונתחייב לו שבועה, יכול לקבלה. ומיהו אין כל אדם יכול לעמוד בזו, וגם רש"י התירם שאין עכשיו עו"ג." (טור אורח חיים סימן קנו)

 


הבית יוסף:

"ואח"כ ילך לעסקיו וכו' כלומר ולא תימא למה אתה אומר ילך לעסקיו יותר טוב היה לו שילמוד לעולם בתורה לכך אמר מדה טובה הוא שילך לעסקיו כדתנן (פ"ב דאבות) כל תורה שאין עמה מלאכה סופה בטלה כלומר שיכלה ממונו ואח"כ יצטרך לחזור אחר פרנסתו ולא יוכל אפי' לקבוע עתים לתורה וגם יגרום לו עון כי העוני יעבירנו על דעת קונו." (על הטור באורח חיים סימן קנו וכך הוא פסק בשולחן ערוך)

 

"ואחר כך ילך לעסקיו דכל תורה שאין עמה מלאכה מה שהביא רבינו הסיפא ולא הביא הרישא יפה ת"ת עם ד"א וכו' הוא לפי דנראה דהתנא מדבר בשתי כתות מישראל הא' הם התגרים דפורשין בספינות הים והולכים בסחורות בדרך רחוקה וארז"ל ולא מעבר לים היא לא תמצא תורה בתגרין ועליהם אמר יפה תורה עם ד"א דאצל כת זו ד"א עיקר והתורה טפלה ולכן אמר יפה הוא דיהיה יודע מה שכתוב בתורה שיגיעת שניהם משכחת עון וכת אחרת הם לומדי תורה ויושבים בביתם שהתורה אצלם הוא עיקר אמר עליהם וכל תורה שאין עמה מלאכה סופה בטילה וגוררת עון דבכת זו צריך שיתפרנס במלאכה והוא יושב בביתו ועוסק בתורה כי בזה יש לתורה קיום אצל כת זו. ורבינו מדבר כאן בכת זו שיושבי' בביתם ומתפרנסים במלאכה או בשאר עסקים כגון רבית וכיוצא כדי שיוכל לישב בביתו וללמוד תורה על כן הביא על זה הסיפא נ"ל אמת וצדק:" (על הטור באורח חיים סימן קנו)

 

רבותינו היו חכמים, מי שמשנה ופועל נגדם בסוף משלם מחיר.

מי אמר שהוא לא עובד? ראשות ישיבה זה עבודהקעלעברימבאר

בפני עצמה, ניהול חינוכי של המוסד.

 

אחרת גם הטענה שלך צריכה להיות מופנת לראשי ישיבה/רבני עיר/ר"מים בציונות הדתית שמקבלים על זה משכורת.

 

חוץ מזה שכל ישיבה זקוקה לתקציב, כמו שתיאטרון הבימה זקוק לתקציב או כל מוסד

מי אמר שדיברתי עליו?ארץ השוקולד

לגבי ראשות ישיבה והיתר להתפרנס מלימוד תורה - זה אכן נושא השרוי במחלוקת בין הפוסקים.

(בכלל, זה קצת עצוב שכל כך הרבה לומדים תורה בישיבות ובודדים מהם למדו הלכות תלמוד תורה מהתחלה ועד סוף ברמב"ם או בטור או בשולחן ערוך...

זה כמו שאנשים לא ילמדו הלכות חגים לקראת החגים.)


 

זה שהטענה נכונה על רבים בציונות הדתית זה לא סותר את נכונותה.


 

לא הבנתי איך הטענה שלך בסוף רלוונטית להלכה או לדברי רבותינו.

(ואגב, אפשר לוותר על התקציבים לשניהם)

לא מצדיק רק מסבירדרור אל
לגמרי מחוץ לעניין, אני דתי לאומי, ולא הייתי תורם לאף צד שם.


אבל ממה שאני מבין, זה הרבה יותר מסכסוך פרטי בין גיסים. זה הפך לוויכוח מגזרי בין פלגים אידיאולוגים ליטאים.


הנקודה היא לא למצוא מקום ללמוד. באמת שיש הרבה מקומות. הויכוח הוא מיהו הפלג האידיאולוגי שממשיך את המותג "פוניבז', אם הישיבות". לכן זה לא סתם לפרוש ולהקים במקום אחר.


כמובן שמבחינתי זו בדיוק הסיבה לא לתרום, רק מסביר למה זה לגיטימי מבחינתם.

זה בערךדרור אלאחרונה
כמו שאם בישיבת מרכז נגיד, היה קם פלג אידיאולוגי שמתנגד להנפת דגלי ישראל וגיוס לצבא. ומצליח משפטית לקבל את הזכויות על הישיבה.


ברור שלא הינו בקלות מוותרים.

תמונה AI של סופת ביירון. מה דעתכם על זה?נ א

אהבתיסודיתאחרונה
אני מקציב לכם עד 5 מילים לענות על השאלה:זיויק
מה ה-בעיה המרכזית של עם ישראל שצריך לפתור?

אולי יעניין אותך