אז בצלאל מספח את יו"ש בפועלהסטורי

כשהיום בנוסף לשורת הישובים החדשים והישובים הקיימים שקיבלו הכרה והסדרה, בנוסף לפרוייקט החוות הפורח, בנוסף לבניה המואצת ולהכרזה שלאהיתה כמוה על אדמות מדינה, בנוסף לסלילת כבישים ושדרוג דרסטי בקיימים -

גם מועברת החלטה שמפשטת ובעצם מאפשרת, את הליכי רכישת הקרקעות וכן החלטות אכיפה כולל על מפגעים בשטחי A וB. בעצם אמירה פשוטה - אנחנו בעלי הבית.

יותר מכל הברכות הנלהבות, חשובה בעיקר הביקורת של השריד לממשלת אוסלו:

חיים רמון: סמוטריץ' מספח את יו"ש בפועל

(אבל עזבו שטויות, @איתן גיל ימשיך לא לתת לעובדות לבלבל אותו ויטען ש"רק שמו כמה אנטנות")

הכי חשוב זה טאבו גלוימשה
זה יאפשר לקנות קרקעות בשוק החופשי במקום כל מה שהיה עד עכשיו.
לא מפיו אנו חייםאיתן גיל

על פי נתוני למ"ס לסוף 2025 נרשם מאזן הגירה שלילי לראשונה מזה שנים, ב- 39 ישובים יהודיים ביהודה ושומרון.

קצב גידול האוכלוסיה צנח בשנת 2025 ביותר משליש.

הפרחים לסמוטריץ' ששם את כל כולו על אנטנות שאי אפשר להמעיט בחשיבותן אבל בידוע שהן לא העיקר.

סטרוק אכן נותנת עבודה בניגוד לבצלאל הבטלן, אבל בשביל המומחה ללשון- חיים רמון, היא שליחתו של בצלאל ושלוחו של אדם כמותו.

מצבו העגום של בצלאל בכל הסקרים, אפילו של פילבר, משקף את גיליון הציונים האמיתי שלו, ולא בשל כפיות טובה פוליטית כגרסת להקת המעודדות החצופה שלו.

יאמר לזכותו שלאחרונה הוא מיתן את ההתקפות הפרועות על הציבור החרדי. אולי עוונותיו ישכחו לו עד חודש אוקטובר, והוא ימלט בעור שיניו מפסק דינו של הבוחר.  

הציבור מתנצל בפני איתן גילהסטורי

על כך ש:

* ההרוגים ביו"ש במלחמה, הם פי שמונה מאחוזם באוכלוסיה.

* גם הפצועים שנאלצו לעבור לליד מרכזים רפואיים.

*המונים מהישובים הבורגניים, עוברים לחוות ותופסים את המרחב כולו.

*משפחות עברו לחזק את קווי העימות בדרום ובצפון.

כמה אפשר להתכחש למציאות?!

תעבור על הכותרות היום בערוץ (או בערוצי הוואצפ) ותראה איך כל גורמי ההתיישבות, על הפערים הגדולים ביניהם ביום יום, מברכים על המהלך - ממועצת יש"ע ועד אנשי הגבעות וכולם בתווך, תנועת נחלה, ראש מועצת חברון, אנשי התיישבות מעשיים ואנשי רכישות ומסמכים. כולם ללא יוצא מן הכלל.

תקשיב למבקרים כרוניים של סמוטריץ' בנושאים אחרים (כמו תמיר דורטל או דביר עמר) ותראה איך בנושא הזה כ-ו-ל-ם מורידים את הכובע בפניו.

העדפתי את חיים רמון, דווקא כי תמיד עדיף לשמוע את המתנגדים. אבל ידעתי שאתה לא תתן לעובדות לבלבל אותך ותמשיך לקשקש על אנטנות (אגב, עליהם חלק לא קטן מהקרדיט מגיע לקרעי ואיש לא מכחיש זאת) החשובות מאוד בטחונית ובטיחותית כשלעצמן.

צדקתי.

כשסמוטריץ' לוקח קרדיט על חללי צה"לאיתן גיל

אין גועל נפש גדול מזה.

הוא עשה גם כמה דברים טובים, ובגינם הוא ראוי להערכה, אבל בלט יותר בכשלונותיו ובמחדליו.

אגב סמוטריץ', כמי שאחראי על אוצר המדינה, הוא יכל להתנות תקציבים לישיבות בהעתקתם ליהודה ושומרון, וכשהישיבות עוברות גם ההנהלות והצוותים עוברים, וגם המשפחות עוברות.

גם הכשרה צבאית הם היו רוכשים, הן כדי להגן על עצמם, והן כדי לדחוק את האויב הערבי המאיים.

יישוב ארץ ישראל, זה גם בנבי מוסא, וביריחו, ולא רק בקדומים. אבל סמוטריץ' וארץ ישראל, זה כמו לשריין את ברסלר בש"ס.

אתה אמיתי?!הסטורי
ברצינות אתה חושב שסמוטריץ' או מישהו אחר יכול לכפות על ישיבה איפה להיות?!

כבר כתבתי לך בעבר, שבדיוק כמו שהרל"בים עם ההזיות ש'ביבי לא רוצה את ה..., כי אם הוא היה רוצה החטופים היו בבית לפני שנתיים ופילים וורודים היו מתעופפים סביבינו' - הם הביביסטים הכי קיצוניים, בדיוק כך אתה החסיד הכי גדול של סמוטריץ', בטענות האוויליות שלך, ש'אם הוא רק היה רוצה אז...'.

יש מורכבות בחיים, יש מערכת איזונים קואליציונית. צריך רוב שתומך במהלכים. בתוך האילוצים - הוא הוביל ביו"ש מהפכה בכל תחום, דברים שלא נעשו חמישים שנה. את הדמיונות המפותחים שלך - כדאי לשמור לתחומים אחרים שכן מתכתבים עם המציאות.

^^^^הסטורי
עבר עריכה על ידי הסטורי בתאריך כ"ב בשבט תשפ"ו 7:03

אבל האובססיה של @איתן גיל לסמוטריץ' כל כך גדולה, שבשבילה הוא יהדהד כל שקר של השמאל.

למ"ס זה שקר של הסמול?איתן גיל
זה בסדר. זה פשוט אנשים שמזדקנים והילדים עוזביםמשה

נורמלי וקיים בכל מקום. חלק מהמקרים גם ההורים עוזבים בגלל שהם זקנים ורוצים לגור בעיר. זה בסדר גמור כי הדירות שלהם נמכרות/מושכרות למישהו אחר עם פחות ילדים שבתורו מתחיל לבסס משפחה חדשה ביישוב.

כל עוד אין נדל"ן ריק, זה אומר שהיישובים גדלים ומה שמגביל אותם זה בגדול הבניה.

יש בזה גם אשמה חלקית של חלק מהישובים הוותיקיםהסטורי

אחת הטענות הוותיקות על ההתיישבות האידיאולוגית, שאחרי כל האידיאולוגיות - אנשים רצו חברה מאוד מסויימת. ממילא הגבילו מאוד את הקבלה לישובים, או לכל הפחות יצרו אווירה כזאת שהם בעלי האחוזה וכל מי שמגיע, צריך להיות צמית שלהם.

כל עוד שהכל היה מלא, פחות שמו לב לזה. כיום, כשמצד אחד ההתיישבות הצעירה פורחת כמו שלא פרחה מאז נפילת ממשלת שמיר ומצד שני רבים מדור המייסדים או אפילו אלו שהגיעו בעשור השני שלישי - הולכים לעולמם/עוברים לדיור מוגן/לליד הילדים/ליד ההורה הקשיש באמת/ לדירה קטנה בעיר קרוב למרכזים רפואיים -

ישוב שלא יודע להיות 'מזמין' לדור הצעיר, באמת יהיה עם הגירה שלילית.

זה לא אמור שהסה"כ היא הגירה שלילית מיש"ע, זה אומר שהצעירים הולכים למקומות בהם הם לא ירגישו שכמה וותיקים מנהלים את כל האירועים כמו לפני שלושים וחמש שנה. מקום שיתן להם אפשרות להתחזן בנוסח שלהם ולא 'יתקע' על ה'ספרד' של ישיבות בני עקיבא. מקום שיתחשבו ברצונות ובהעדפות שלהם.

יש גם מהישובים הוותיקים שמצליחים להיות כאלו ויש ישובים חדשים, גבעות/חוות שמעבר לאידיאל, נותנות ליושביהן לעצב את האווירה.

נכוןמשה
וגם הרבה שוכרים שלא מעבירים כתובת כי הם 'זמנית' ביישוב שבו הם שוכרים כי ירושלים יקרה מדי.

אין דירות ריקות.

אתה מבלבל פה בין שני נושאיםמרדכי

בס"ד

זה שיש הגירה שלילית, לא אומר שהדברים האלו לא מחזקים את ההתיישבות. אלו דברים שישארו לאורך שנים, בעוד נושאים כמו ההגירה השלילית יכולים להשתנות בעוד כמה שנים כשהאתגרים יהיו שונים ושוב פעם תהיה צמיחה ביישובים.

אנשים הולכים לגור במקומות שיש בהם עבודה.איתן גיל

סמוטריץ' בתפקידו כשר אוצר היה אמור להביא ליו"ש עשרות אלפי מקומות עבודה, מה שכמובן לא עשה.

גם הכבישים הם לא משהו למרות ש-@הסטורי חושב אחרת. במצב זה רק מורעלים במיוחד יגיעו לשם, אבל זה לא מספיק.

זה היה נכון בעבר. לפני עשרות שנים.זמירות

מזה שנים רבות אנשים הולכים לגור לפי איכות חיים. ואצל דתיים סרוגים, יש גם שיקול של חיבור חברתי לקהילות.

לפני עשרות שנים, כשלא היו בכל בית לפחות 2 מכוניות, והיתה תלות מוחלטת בזמינות תחבורה ציבורית - אכן גרו ליד מקום העבודה.

אז גם פרחו הישיבות התיכוניות שהיו בהם פנימיות. גם כאן חלה דעיכה רבה עם השנים. 

ושוב החלפת טיעון...הסטורי

לגופם של דברים, אתה כזה קשקשן. עדיף לשתוק ושיחשבו שאין לך מושג, מלכתוב דברים שכל מי שמכיר את השטח יראה שאתה מחרטט בביטחון.

1. יש הרבה עבודה ובהחלט כל מי שנמצא ביו"ש (כנראה שאתה לא...) רואה זאת. יש פיתוח משמעותי של איזורי תעשיה, של מרכזי קניות, של חקלאות ויצרנות בתחומים ייחודיים.

2. כמה מוסדות חינוך חדשים נפתחים כל שנה, כשהוותיקים הולכים וצומחים. זה קודם כל מעיד שבניגוד לאגדות שאתה מספר - יש תלמידים, כלומר יש גידול באוכלוסיה. אבל גם נותן פרנסה למורים ולצוות נלווה.

3. רוב ככמעט כל ישובי יו"ש נמצאים במרחק של פחות משעה נסיעה ממרכזי התעסוקה הגדולים בירושלים/גוש דן/שרון/קרית גת והאזור וכד' - בהחלט זמן סביר ושאנשים בכל הארץ נוסעים בזמן כזה לעבודה.

4. מהפכת הכבישים שאתה מתעקש להתעלם ממנה (כנראה לא נסעת ביו"ש בשנתיים האחרונות בכלל), הולכת לקצר את הזמנים הן בתוך יו"ש והן משם למרכז.

עניתי והצעתי למרדכי הסבר למה יש הגירה שליליתאיתן גיל

ולעצם קשקושיך, מרכזי תעסוקה צריכים להיות ביו"ש ולא להיפך, וכשיהיו מרכזי תעסוקה לא דרדלה, תהיה הגירה חיובית.

למרבה הצער נאלץ להתקע איתו באוצר עוד כמעט שנה, ועל אלה אני בוכיה.

מהפכת הכבישים ככל שהיא מקודמת, שייכת למירי רגב, אבל מנטילת קרדיטים אף אחג עוד לא מת.

למה כבישים זה מירי רגב ותעסוקה זה סמוטריץ?ברגוע

הוא לא שר העבודה

כי שר העבודה דואג לעובדים ולא למקומות תעסוקהאיתן גיל
וממתי שר האוצר דואג למקומות תעסוקה?ברגוע
כי הוא אובססיבי נגד סמוטריץ'הסטורי
אז כל מה שנעשה - זה אחרים וכל מה שלא נעשה (לשיטתו שלא נותנת לעובדות לבלבל אותו) סמוטריץ' היה אמור לעשות.
שוב החלפת טיעוןהסטורי
כמו ש @משה הסביר לך יפה, הצעירים נוהרים ליש"ע בהמוניהם. ההגירה השלילית שיש במיעוט קטן של הישובים, היא בעיקר של אנשים בגיל פנסיה שמכל מיני סיבות טבעיות עוברים. כך שהטענה על תעסוקה בהקשר זה, היא מקושקשת.

כמו שהסברתי לך בסעיפים 1 ו2, *יש יותר ויותר תעסוקה ביש"ע, הרבה מזה בדחיפת המדינה, כלומר המנהל, כלומר סמוטריץ'. כמו שהכבישים ביש"ע מובלים ע"י המנהל, כלומר סמוטריץ' בשיתוף עוד גורמים. רק אחריהם בא סעיף 3, שנכון על יש"ע בדיוק כמו שהוא נכון על חבל לכיש או על העמק.

אבל למה לבלבל אותך עם עובדות.

אנקדוטה משעשעת על אנטנות ולקיחת קרדיטמרדכי
עבר עריכה על ידי מרדכי בתאריך כ"ד בשבט תשפ"ו 16:38

בס"ד

הרגע שבו סמוטריץ הפסיק לקחת קרדיט על האנטנות והפיל את זה על שר התקשורת קרעי. היה מאוד משעשע לשמוע את זה בזמן אמת.

זה האישאיתן גיל

האנטנות הן שלו, בעוד הפרעות הקליטה הן של קרעי.

כמו שהכבישים הם שלו, והבורות בכבישים הם של מירי רגב.

זו המראההסטורי
אצלך כל ההצלחות הן של אחרים וכל מה שנדמה לך שלא נעשה - אתה זורק על סמוטריץ' לבדו.
הפוך, ההצלחות- שלו, הפאשלות- לא שלואיתן גיל

מהדורת תנ"ך חדשה בהוצאת קדומים תצא בקרוב, ותפתח בפסוק: בראשית ברא בצלאל את השמים ואת הארץ, ואת האנטנות. חחחחחחחחחחחחחחה.

היחיד בפוליטיקה שחולק קרדיטיםהסטורי
90% מ'רפורמת כחלון' בסלולר, עליהן הוא רכב כל הדרך לבחירות - היו עבודה של אריאל אטייאס וצוותו, זה לא הפריע לו לקחת 100% של הקרדיט. כמוהו רבים שנפל בחלקם לגזור את הסרט, תוך התעלמות מעבודה של אחריל. השיא שלא יישכח, היתה מלחמת הקרדיטים על 'המכשול הבלתי עביר' בגבול עזה.

סמוטריץ' הזמין את ישראל כץ לנסיעת הבכורה של הרכבת לירושלים, למרות שלפי כל התקדימים, יכל להצטלם שם לבד. גם בכל ראיון עכשיו (ממליץ מאוד על השיחה בפרודקאסט של תמיר דורטל, שממש לא עושה לו הנחות), הוא בהחלט חולק קרדיטים לשותפים רבים לדרך.

מעניין אם מה שסיפרת על הרכבתמשה
לימים איפשר להם לעבוד כשכץ שר ביטחון...
בכלל לא מדויקמרדכי

בס"ד

כדאי להבין את הסיטואציה - מדובר בפחות מחודשיים מאז שאלקין נכנס לתפקיד, כשמנגד כולנו שמענו וראינו כמה ראשי הרשויות בצפון זוקפים את הזכות לידי וסרלאוף. (אגב, בשבוע שעבר, לאחר ישיבת הממשלה בקרית שמונה, וסרלאוף נתן קרדיט מלא גם לאלקין וגם לסמוטריץ')

לאחר הבחירותאיתן גיל

כשיגיע זמנו של סמוטריץ' לשבת בבית, ובצדק, וסרלאוף יחמיא לו ויכנה אותו: שר האוצר הטוב ביותר שהיה למדינת ישראל אי פעם.

בן גביר יצטרף.

לגבי אלקין, השותף והחבר של הנוכל לנסיעה בשבת לרוסיה. הייתי מציע להזהר מהאיש המסוכן הזה.

אתה יודע שה'נבואות' שלך רשומות בכ.א.הסטורי
לדראון עולם.

אה, בעצם זה לא מפריע לך. גם כשטענות שחפרת עליהם כאן התנפצו לרסיסים (כמו כשהתברר שכל ה'פערים' סביב אירן לפני עם כלביא היו תרגיל הונאה) אתה ממשיך לחרטט בביטחון.

ספויילר: סמטריץ' יהיה בכנסת הבאה.

תזכיר לי מה היתה הנבואה שליאיתן גיל

סמוטריץ' יהיה בכנסת הבאה אם בן גביר ימחל לו על טעויותיו, ויקצה לו מקומות ריאליים.

רגע, גם רשימת הנוכל היא אופציה.

לעניין טראמפ החדש.איתן גיל

יותר משהוא אוהב את האנגלית המשובחת של נתניהו, הוא אוהב את הכסף הנוצץ של המפרציות.

ואת חתנו- בעלה של "הגיורת".

הוא היה מתואם ל-ח-ל-ו-ט-י-ן עם נתניהוהסטורי
ואתה חפרת כאן השכם והערב על בגידתו...
על קצה המזלג:איתן גיל

רילוקיישן.

שערי גהינום.

ריבונות יו"ש.

חיסול חמאס.

ועדיין, טוב לנו איתו מאשר עם קודמו צורר היהודים .

ו...לא שכחנואיתן גיל

"צאו לרחובות אנחנו בדרך...".

והם יצאו וחמישים אלף שילמו בחייהם.

אתה אמיתי?!הסטורי

טראמפ אפשר *לנו* לפתוח את שערי הגיהנום. נתניהו לא עשה את זה אלא לחץ על הסכם החטופים ממאי אשתקד - קיבל.

חזר להלחם,שוב לא במגמה באמת להכריע, אלא בשביל שאר החטופים - קיבל.

הגירה, אה כן, דיברו על מנהלת ולא הקימו אותה.

ריבונות - נתניהו לא באמת רוצה. טוב שהוא תלוי בסמוטריץ' כך שאת מה שאין דה-יורו, הלכים ומקבלים דה-פקטו.

בשרשור שלי התעלמתי, כי לא רציתי לנצל"ש, אבל אין יותר מביך מלהאשים את טראמפ, במה שנתניהו לא רצה ולא רוצה. עשית כזה עסק מההתישבות בעזה, מה נעשה שנתניהו לא רוצה ומעולם לא רצה. לא סתם הוא הצביע שלוש פעמים בעד הגירוש.

מה שייך לכאן גירוש?איתן גיל

הצבא ושב"כ ידעו בעוד מועד על ההתקפה בשמחת תורה, ואפילו לא הודיעו למשטרה לפזר את הנובה.

נתניהו חושב שהתיישבות בעזה אינה ריאלית, ואני חולק עליו.

לגבי טראמפ, הוא מסוגל לומר בבוקר א, בצהרים-ב, ובערב- ג.

מידי פעם הוא זורק לנו כמה עצמות יבשות כדי לרצות בייס רפובליקני שבאמת אוהב את ישראל.

ומצד שני, ההפוך, יש לנו פה גייס חמישי קפלניסטי בשיעור 50 אחוז מכלל המצביעים, שעושה רעש שווה ערך ל- 90 אחוז.

טראמפ לא יכול לרצות את שני הצדדים.

סוף דבר, האיש ההפכפך הזה מומחה בלומר דבר והיפוכו. כגודל הציפיות ממנו כך גודל האכזבות.

פשוט מאוד - נתניהו לא רצה ולא רוצההסטורי
התיישבות בגוש קטיף. נקודה. כל השאר זה תירוצים.

ההתיישבות בגוש מאוד ראלית, אם רק נרצה, ודאי בתוחמת הצפונית.

נתניהו הוכיח בשנתיים וחצי האחרונות, וראוי לשבח אותו על זה, שהוא מסוגל להוביל הרבה מאוד מהלכים לא ראליים. התירוץ של 'לא ראלי', זה תירוץ מקושקש.

בדיוק כמו שהוא תמך בשלושת ההצבעות הקריטיות בהחרבת הישובים, הוא גם לא רואה מטרה בהקמתם מחדש.

יאמר לזכותואיתן גיל

הוא קיבל התחייבות משרון שציר פילדלפי לא יפונה, ושרון שיקר מסיבות ידועות.

אתה מוזמן לעשות גוגל ולמצוא אסמכתאות.

נכון לחלוטין ובדיוק מוכיח את טענתיהסטורי

אכן יאמר לזכותו, ש:

אז כשתמך בהחרבת הישובים והפקרת שטחם לידי האויב,

כהיום שהוא לא מעוניין בהקמת ההתישבות -

הוא חיפש ערובות לכך שהמציאות הזאת לא תהפוך לפצצה מתקתקת. ההתישבות אינה מעניינת אותו.

ועכשיו לעובדות:הסטורי

מעל 5 אחוזים מהציבור - ללא שוויון זכויות

לפי נתוני הלמ"ס יש גידול, יש גידול מספרי וגידול  באחוזים שגבוה מהגידול הכללי באוכלוסיית ישראל בכמעט פי שניים. עוד השמצה שלך התבררה כקשקוש.

(אבל איני דואג, אתה הרי אף פעם לא נותן לעובדות לבלבל אותך...)

אתה טוען שהלמ"ס מפרסם דבר והיפוכו.איתן גיל

מסתבר שאכן כך.

ברור שאני מעדיף את הממצאים האופטימיים יותר, עם זאת מצופה מכבודו ליישב את הסתירה הלכאורית בטרם יציף את הדיון החשוב הזה בבוץ וגללים.

סביר להניח שמדובר בגידול טבעי, ולא בהגירה פטריוטית מלב הארץ הישן אל מה שנקרא מעבר לקו הירוק, 

כך או כך, אין לי אלא להתפלל ולייחל שמספר המתיישבים בחבלי מולדת אלה יפרח וישגשג כהנה וכהנה. כן ירבה וכן יפרוץ.

לא, אני טוען שהמקורות שלקחת מהם עשו מניפולציההסטורי
בנתונים חלקיים ואתה בנית על זה קונספציה שלמה.

יש *ישובים מסויימים* שבהם באמת משלל סיבות מקומיות יש ירידה. אבל במכלול יש עליה משמעותית מאוד.

הנה כי כןאיתן גיל

הישובים החזקים ביותר ביו"ש הם הישובים החרדים. עתודות ההתיישבות נמצאות במגזר החרדי ולא בגבעת שמואל ורעננה הקפלניסטיות, אבל המזרוחניקים מערימים קשיים (לכאורה) משל יו"ש היו של אבא שלהם.

החרדים רוצים להקים בית ספר לאחיות ובית ספר לרפואה, איפה שהוא בין גבעת זאב להר שמואל, אבל נתקלים בקירות ברזל מסיבות מפלגתיות ופוליטיות. תזכיר לי בבקשה מי הם שרי האוצר וההתיישבות.

להבנתי מדובר בעלייה בילודהמרדכי
בס"ד

זה לא אומר שהטענות (הכאילו שליליות) על הגירה שלילית - לא נכונות.

הגירה שלילית זה קלאסי עם ילודה גבוהה ומיעוט בניהמשה
אם יבנו יותר (לא רק יאשרו תוכניות, יבנו אותן!) אז הדירות האלה יתמלאו ותהיה הגירה חיובית. לא מורכב מדי.
הילודה ביו"ש היא פי שניים משארהארץ?!הסטורי
ובשנה האחרונה היתה הרבה יותר ילודה מבשנים קודמות?!
אם אני זוכר נכון מהנתנונים - הערים החרדיות בראשמרדכיאחרונה
יופי לו. הוא בונה את מדינת פלסטיןה-מיוחד
נתניהו נותן לו לנצח בקרבות ונותן לחמאס לנצח במלחמה
יופי!!! אז בעז"ה אצביע לוכמו🐌תמס

חוק הגיוס לא עובר, ולא צריך לעבור צד.

כול הכבודשמעון עשרי
באמת שואל-קורא נלהב לשעבר
כולם אומרים 'סמוטריץ מספח' 'סמוטריץ בונה' וכו' וכו' גם פה בכתבה שהבאת.

ואני לא מבין, ויש לי הרבה כבוד והערכה לסמוטריץ, אבל הוא שר האוצר. זהו. וגם שר במשרד הביטחון שאחראי על המנהל האזרחי. שזה גם חשוב מאד מאד להרוס בניה לא חוקית של ערבים אבל הוא לא בונה בפועל.

לדעתי הקרדיט צריך לבוא קודם כל לממשלה ולקבינט. ואז  למועצת יו"ש, לבעלי החוות ותומכיהם ולכלל המתיישבים. ולסמוטריץ בתור מישהו שמאפשר תקציבים ודואג שלא יהרסו בניה יהודית במקום שזה מתאפשר. אבל זה יכול לבוא רק על החלטת ממשלה וכו' ולא צריך להיות איש ימין דגול בשביל לרצות לאשר תקציב להנ"ל.

אז יש לו הרבה זכויות בתור שר אוצר וגם כאחראי על המנהל האזרחי. אבל ספציפית פה זה דווקא לא קשור אליו במיוחד על פניו...

סליחה על הנצלו"ש, אבל אתה בהחלט נוגע פה בנקודהמרדכי
בס"ד

לא יודע מי מכם ראה את הסדרה 'תוכנית חומש' ששודרה בשבוע שעבר בערוץ 14 (מי שלא ראה - מומלץ ממש לשלים), אבל שם ממש ניתן לראות מי באמת מוביל את השינויים. בפרק השלישי מראים את הלילה שאחרי הפיגוע בו נרצח יהודה דימנטמן הי"ד אברכי הישיבה הם אלו שלחצו לשנות דפוס פעילות - מה שלימים הוביל לביטול חוק ההתנתקות וקבלת סמל ישוב.

אז ברור שהקרדיט הוא גם לראש המועצה, לחברי הכנסת והשרים שדחפו את זה בצינורות הפוליטיים, אבל בסוף יש את החבר'ה בשטח שאילולא הם - שום דבר לא היה קורה. הדבר נכון גם לנושא החוות, שכולנו זוכרים שעד לפני שלוש שנים הייתה מטרד בעיניי רבים במערכת הפוליטית (ובחלק מהמקומות גם המוניציפלית) והיום זה מקור גאוותם.אחרי שהם הבינו את התרומה העצומה להתיישבות.

בסוף קרדיט אפשר (וצריך) לתת להרבה מאוד אנשים - אבל בסוף בסוף הוא מגיע בעיקר לאזרח הקטן שהניע את כל המערכת בשביל להביא לשינוי גדול.

מסכים שזה שינוי משמעותי גדול בשנים האחרונותקורא נלהב לשעבר
בין השאר בגלל שהדרך המעשית של החוות נעשתה בוגרת יותר תוך שיתוף פעולה עם גורמים שונים שעוזרים מבחירת מקום עד לאישורים תקציבים וכו'

יישר כח גדול לכל העוסקים במלאכת באמת!

המוניציפלי ממש נלחמו בחוות בעברמשה
ברמה של מועצה שמפרסמת בתגובה להרס של 'אין לנו יישוב בשם הזה'
אגב ירון רוזנטל וגוש עציוןמשה
אז אין לך מושג מה המשמעות של המנהל האזרחיהסטורי

קודם כל מי שמביא לקבינט/ממשלה את ההחלטות על הקמת ישובים חדשים/הסדרת ישובים קיימים - זה שר הביטחון ובמשלה הנוכחית זה חלק מסמכותו של סמוטריץ' והוא עושה זאת כמו שלא נעשה מעולם. כך גם הכרזות על אדמות מדינה, זה השר הממונה על המנהל האזרחי ושוב סמוטריץ' הוביל מהלכים בעניין, שלא היו מאז ממשלת שמיר (נולדתם כבר?). ככה גם אישורי בניה - הסמכות במנהל האזרחי, מי שדאג לכמויות של אישורי בניה, שלא היו כמוהם, זה סמוטריץ'. גם מי שמוביל את החלטות הקבינט בעניין - החל מפישוט ההליכיםלאישורי בניה בתחילת הקדנציה ועד לשקיפות הטאבו והאפשרות החוקית לרכוש קרקעות שלא דרך חברה ירדנית - זה סמוטריץ'.

מעבר לכך, בכל העניינים האזרחיים ביו"ש, המנהל הוא הריבון. כל דבר ביו"ש זה המנהל עם הגורם הספציפי.

*  ישובים חדשים או עזרה לוותיקים - זה המנהל האזרחי בשיתוף משרד ההתישבות (שגם הוא בידי הציונות הדתית).

* מהפכת הכבישים - המנהל בשיתוף משרד התחבורה.

* מהפכת התקשורת - המנהל בשיתוף משרד התקשורת.

כמובן, כשר אוצר, הוא דואג גם לתקצוב וגם, מול ישראל כץ לא צריך את זה, אבל מול גלנט שניסה למרוח את ההתחיבויות, הוא בהחלט גם השתמש במנוף שלו כשר שגלנט צריך את שיתוף הפעולה שלו.

חידשת מעניין תודה...קורא נלהב לשעבר
מניח שעדיין אפשר לדון במעורבות פה, וכל אחד יחשוב איך שיבושם לו...
כמובן שיש רבים וטובים שיש להם זכותהסטורי
ואני מסכים לגמרי עם @מרדכי שבלי הרבה 'חיילים' (ותלמידי חומש המופלאים, בהחלט ראויים לפרס ישראל על מסירות לארץ ישראל) דברים לא יתרחשו.

מה שמדברים על המהפכה של סמוטריץ', זה ברמת הובלת מדיניות שגם יורדת לשטח.

הייתם רוצים להשפיע יותר על מה שקורה במדינה?זיויק
מה המודל שלכם? ההשראה? הדוגמא שהייתם רוצים להיות?
לאחתול זמני

אין לי מושג מה נכון לעשות בשום תחום ויש כל־כך הרבה שיקולים שאיני חשוף אליהם.

אני משפיע טיפונת בתחומים הקטנים שהקב"ה מסר לי ודיי בזה.

הייתי רוצה להיות יותר כמו התנאים והאמוראים.

אני מקבל הרבה השראה מהרש"ר הירש, מהסבא מסלבודקה ומהאמרי אמת.

אין לך מושג מה לעשותזיויק
אבל יש לך מושג מה לא לעשות, לא?

למשל: לא מדינה פלסטינית, לא להכנע במלחמה, לא למדינת כל אזרחיה וכו וכו

תראה כן הייתי שמח אם בית המקדש היה נבנהחתול זמני

בדיוק על־פי נבואת יחזקאל והיינו מקריבים את כל הקורבנות שכתובים שם

אלא שברמה המעשית אני לא יודע להתמודד עם כל המערכת

אולי לתת דבר תורה או חיזוק קטן בבית הכנסת זה כן

יש הלכה שאין ממנים גרי צדק דיינים או מלכים או אחראים על הציבור לכן אני מעדיף את מקומי הקטן.

אתה גר?זיויק
וואו מעריץ
יס איי אם תנקסחתול זמני
הייתי רוצהoo

שיהיה פה יותר טוב

פנימה והחוצה

פנימה

יותר הרמוניה בין גווני הציבור

החוצה

הגנה טובה יותר על הגבולות

לא אני

אני לא פוליטיקאית ולא אשת צבא

אין לי השראה מאנשי ציבור או מאנשי מקצוע שאני לא מכירה אישית

מה שצריך זה אנשי מקצוע טובים יותר שיעשו עבודה טובה יותר

הן בפוליטיקה והן בכוחות הבטחון 

מקסיםזיויק
ודי אוטופי
מה אוטופיoo

שאנשים יעשו את העבודה שלהם

כן זה באמת ציפייה מוגזמת 

שיהיה טוב, הרמוניה וכו'זיויק
אולי @הרמוניה תעזור כאן 😃
חחח היי אני לא קשורה לפוליטיקההרמוניה

אני עוד מנסה לעשות שלום ביני לבין עצמי, לבין בוראי לבין הזולת

עד שאני אגיע לעשייה ציבורית יש עוד זמן

רבנים אנשי אמת זה ההשראה שלי 

זהו שמחתי לעזור כאן😁

מי למשל?זיויק
השמות שמורים במערכת.הרמוניהאחרונה
לא, כי אני לא דיקטטור באופיshaulreznik
ומה לעשות שבמדינה כמו ישראל רק דיקטטור (או סתם מנהיג מפחיד ועצבני כמו טראמפ) יכול לשנות דברים בצורה מהותית. להפוך לפוליטיקאי ממוצע ופעם בעשור לקדם איזו הצעת חוק משנית, זה המקסימום שאזרח רגיל מסוגל לעשות.
או חתרן ותחמן כמו היוריסטוקרטיהנקדימון
אבל לא ענית על השאלה בכלל.
התשובה: הייתי רוצה להשפיע, אבל אין סיכויshaulreznik
בגלל האווירה שנוצרה.
והשפעה על דעת קהל? זה דיקטטורה? חשבתי להפךזיויק
משה פייגלין במידה רבה, אבל לא מוחלטתמשה

כי הוא פוליטיקאי בינוני ומטה, אבל עם יכולת אדירה לקחת רעיונות, לנסח אותם ולהכניס אותם לעומק השיח.

חוץ מזה, יש לי את  הדרכים שלי להשפיע על העולם. אתה כותב באחת מהן.

פייגלין באמת השראהזיויק
מסכים. גם לגבי החסרונות. אבל מה ששלו שלו.
באיזה אתר כדאי להתעדכן?הודעה1

מה אתם אומרים

באיזה אתר כדאי להתעדכן באקטואליה?

שמתעדכן מהר.

לא אתרי תרעלה וללא פריצות. (ל7 לא התחברתי)

רוטרהסטורי
נכוןזיויק
אשמח גם לדעתנקדימון
לכאורה רוטר, אבל יש שם המון קליקבייט, וגם תגובות רעילות בצורה קיצונית.
קודם כלoo

עדיף לא להתעדכן באקטואליה

כמות הרעל החרדה שיש שם יכולה לדכא את החיים

אם אני רוצה להתעדכן

זה דרך הכותרות של רוטר סקופים

זה לרוב מידע עדכני נקי ובלי פרסומות 

לדעתי עדיף ערוצים בוצפ אפשר לבדוק איזה מתאיםחתול זמני

יש כאלה שמתמקדים למשל רק בביטחון

וגם כמות עדכונים יומית משתנה

תוכל לשתף? להמליץ? לקשר?נקדימון
TheKurdishTimes ערוץ קטן הרבה עדכונים ביטחונייםחתול זמני

בלבד

אבל אני לא כזה מעורה

באתר "אמס" (אתר חרדי) יש עדכונים זורמיםמבקש אמונה
מבזקי Ynetshaulreznik

אין שם "תרעלה" במשמעות המקובלת, אלא דיווחים של משפט או שניים. את הפרסומות מבטלים ככה:

[DNS] Private DNS for Android 11+ block ads natively

אז עדיף כבר מבזקי ערוץ 7קעלעברימבאר
החדשות פה באתר לא רעות בכללמשה

מעבר לזה, תלוי כמה רעל וכמה SNR (יחס אות לרעש) אתם מוכנים לסבול. רוטר שהוזכר פה מכיל תוכן לא רע אבל תגובות רעילות ממש. אתרי חדשות חרדיים (הוזכר פה אחד  @מבקש אמונה , אגב, ידעת שאמס זה גם כן פרוייקט שלי?) יש להם יתרון של תוכן נקי יחסית אבל מוטה חזק מדי למגזר שלהם. זכותם כמובן. אבל צריך לדעת את זה.

יפה לא ידעתי 💪מבקש אמונה

נכון קצת מוטה אבל לא נורא להרגשתי... 

(גם יש קצת דברים שאני נוטה לחרדי 😁)

אותו stack טכנולוגי פחות או יותרמשה
יש קצת הבדלים. שבוע אחרי שעלה פה מצב כהה עלה גם שם.
באתרים החרדיים, יש גם עודף סופרלטיביםהסטורי
וביטויים בומבסטיים, סביב דברים של מה בכך.

אהרון גרנות/גרנביץ', שגם בעצמו חי על התפר שבין קריית ארבע לחסידות גור וגם כעיתנאי היה שנים גם כאן בערוץ 7 ובעיתון נקודה ז"ל וגם במשפחה ובתקשורת חרדית, העיר על הנקודה הזאת מזמן.

לא כזה כדאי להתעדכןאדם פרו+אחרונה

יש בווצאפ חדשות משמחות

קבוצה

חדשות משמחות

ויש ערוץ שכתוב איפה האזעקה, בצירוף מפה.

ואתה יודע איפה שרק היתה התראה

אפשר כבר לא להיות המרחב המוגן

אם הטיל עבר בנתיב אחר.

צופר - צבע אדום

וככה לא צריך לחכות ל"הסתיים האירוע"

במקומות בהם לא היתה אזעקה.

להוסיף בשבת מי שברך לטייסים האמריקאים שצנחו באירןקעלעברימבאר
חוק עונש מוותידידיה כ

העברת "חוק עונש מוות למחבלים" בקריאה שלישית היא רגע שבו המדינה מחשבת מסלול מחדש, אך בעוד חגיגות הניצחון נשמעות מצד אחד, זעקות האזהרה מצדו השני של המתרס חריפות מתמיד. בלב הסערה ניצב השר איתמר בן גביר, שהוביל את החוק כדגל מרכזי, בטענה נחרצת שרק יד ברזל וגרדום ישיבו את ההרתעה שאבדה ויעשו צדק עם המשפחות השכולות. עבור בן גביר ותומכיו, זוהי הדרך היחידה להבהיר לאויב שכללי המשחק השתנו וכי דם יהודי אינו הפקר. אלא שמול הגישה הזו מתייצבת חזית רחבה של מתנגדים, ובראשם דמויות ביטחוניות ופוליטיות כמו בני גנץ ויאיר לפיד, המזהירים כי מדובר ב"הימור מסוכן על חיי אדם". טענת הנגד המרכזית, שמהדהדת גם במסדרונות השב"כ, היא שעונש המוות אינו מרתיע את מי שיוצא למשימת התאבדות ממילא, אלא להפך – הוא מעניק למחבל את הפרס הגבוה ביותר מבחינתו: מות קדושים ("שהאדה"). המתנגדים טוענים בנחרצות כי המהלך הזה רק יתדלק גלי טרור אכזריים של נקמה, יגביר את המוטיבציה לחטיפת חיילים ואזרחים כקלפי מיקוח נגד ההוצאות להורג, ויבודד את ישראל מוסרית ודיפלומטית בעולם. ראש הממשלה בנימין נתניהו, שבחר להעניק את קולו ותמיכתו המכרעת לחוק, מצא את עצמו בלב הדילמה בין הצורך המבצעי-ביטחוני לבין הדרישה הציבורית והפוליטית לצדק גלוי ומרתיע. כעת, כשהחוק כבר כאן, השאלות הופכות למטלטלות יותר: האם תמיכת נתניהו ובן גביר תתברר כנקודת מפנה חיובית, או שמא צדקו גנץ ולפיד באזהרתם שהחוק הזה הוא רק דלק למדורת המזרח התיכון? האם אנחנו באמת בטוחים יותר היום, או שמא פתחנו תיבת פנדורה של אלימות שאין לה סוף? ומה יקרה ביום שבו פסק הדין הראשון יצא אל הפועל – האם נרגיש שנעשה צדק, או שנבין שהמחיר הביטחוני כבד מנשוא? אלו השאלות שנותרו פתוחות לשיפוטכם, והן דורשות מאיתנו להחליט: היכן עובר הגבול בין נקמה מוצדקת לביטחון לאומי?

כתבתי הרבה יותר מאשר המסקנה שאיכשהוקורא נלהב לשעבר

הגעת אליה, אבל שיהיה...

אבל כן, וודאי שעדיף בהרבה לחסל את המחבל במקום.

כי ככה ראוי, כי ככה וודאי לא ירצח עוד בעתיד, לא יתן מוטיבציה לחטיפה למו"מ עתידי, חיסכון כלכלי במקום, מזון וכו', הרתעה (אם כי לפצוע המחבל בצורה קשה מאד, או מוות בביזיון זה יותר מרתיע). ועוד סיבות שהזכירו פה

8 מדינות מוסלמיות גינו את חוק עונש מוותאיתן גיל

בן גביר הוציא תגובה שכתב לו סטודנט שנה א' בתקשורת, במקום להזכיר להן שהוצאות להורג הן עניין שבשגרה בכל אחת מהן.

תגובתיו ליריבים פוליטיים מקומיים הן תמיד מוצלחות יותר- עשרות מונים.

וחוזר מלך פרס ומחריב את כל העולםסודית

אין לאיראנים שום כוונה לוותר על מיצרי הורמוז.

וטראמפ ביקש 200 מליארד מהקונגרס ולא מקבל -

אמריקה רוצה שהמלחמה תיפסק.

זה אומר מיתון למערב.

אשמח למחשבות מעודדות🙂

אם יש פה

נסתרות דרכי ה' ונפלאותנקדימון
הרבה קינות נזרקו לחלל האוויר בשנתיים וחצי האחרונות, וכולן התבררו כבטלות.

גם כאן לא הייתי ממהר להיצמד לדברי הרהב של פרשנים יהירים. בניסן נגאלו ובניסן עתידים להיגאל.

אמן ואמן!!סודית
תודה
פרס זה לא רק איראן אלא האסלאם כולו, עייני מהרל נצחקעלעברימבאר
ישראל
כן הם כבשו את אירופה מבפנים.סודית

איך זה מעודד?

שאנחנו בדרך לגאולה

כתוב "מלך פרס מתגרה במלך ערבי"אדם פרו+

אז מי זה מלך ערבי?

כן פה זה באמת איראןקעלעברימבאר
הפרסים הם אומנם מוסלמים אך הם לא ערביםפ.א.

פרסים אינם ערבים. מדובר בשתי קבוצות אתניות שונות עם היסטוריה, שפה ותרבות נפרדות.

הנה ההבדלים המרכזיים שחשוב להכיר:

1. מוצא ואתניות

* פרסים: שייכים לקבוצת העמים האיראניים (מקור הודו-אירופי). הם חיים בעיקר באיראן, שם הם מהווים את הרוב המכריע של האוכלוסייה.

* ערבים: שייכים לקבוצת העמים השמיים, שמקורם בחצי האי ערב.

2. שפה

זהו אחד ההבדלים הבולטים ביותר:

* פרסית (פארסי): שפה הודו-אירופית. למרות שהיא נכתבת באלפבית המבוסס על הכתב הערבי (עם כמה אותיות נוספות) ושאלה מילים רבות מהערבית, היא קרובה דקדוקית הרבה יותר לשפות אירופיות (כמו אנגלית או גרמנית) מאשר לערבית.

* ערבית: שפה שמית, הקרובה מאוד לעברית מבחינה מבנית ודקדוקית.

3. דת

בעוד ששתי הקבוצות הן ברובן מוסלמיות, יש ביניהן הבדל זרמי מובהק:

* רוב הפרסים הם מוסלמים שיעים.

* רוב הערבים בעולם הם מוסלמים סונים (אם כי יש מיעוטים שיעים גדולים במדינות כמו עיראק ולבנון, וכן מיעוטים נוצריים).

4. היסטוריה

הפרסים מתגאים בהיסטוריה של אימפריות עתיקות (כמו האימפריה האחמנית של כורש הגדול) שהתקיימו הרבה לפני עליית האסלאם והתפשטות התרבות הערבית. כיבוש פרס על ידי הערבים במאה ה-7 אמנם הביא את האסלאם לאזור, אך הפרסים שמרו על זהותם האתנית והלשונית הייחודית.

(נעזרתי ב Gemini)

עיין מהרל נצח ישראל שמבארקעלעברימבאר
שמלכות ישמעאל ומלכות פרס זה היינן הך.

מלכות זה לא עם אלא ציווילזציה.

כשם שאירופה כיום אינה רומאית, ועדיין ממשיכה של מלכות רומי

האם שמעתםנחלת

אי פעם את הדעה שהאיראנים הם ממוצא ארי וכך גם הם רואים את עצמם?

ארים = עמלק. 

מוצא ארי אינו קשור לעמלקהסטורי

אם כי נכון שהם והם התנדבו לבצע את תפקידו.

בגדול בחקר העמים והבלשנות, בעוד שאנחנו הערבים, הארמים ועוד נחשבים 'שמיים', יש את האירנים שהם מקור השפות ההודו-אירופיות, כלומר ההנחה היא שקבוצות הברברים שפלשו לצפון ומרכז אירופה ופגשו מצפון את היוונים והלטינים (רומאים), הגיעו במקורן ממרכז אסיה.

סעודיהסודית
הקב"ה לא הניח את המפתחות ועזבהסטורי
אז להתעודד וודאי אפשר.

מדרשי אגדה יכולים להתפרש בכל מיני דרכים. כשעם ישראל קם ונלחם, יש סיע"ד.

כתוב שפרס תיפול ביד רומיקעלעברימבאר
מה גם שנבואה רעה לא חייבת להתקייםקעלעברימבאר
נכוןהסטורי
תודה על התגובה שלךסודית
אליהו יוסיאן ראיון ערוץ טוב מאתמול. ו..הקב"ה מנהלנחלת

את העולם שלו, כידוע. אפילו אם לא רואים זאת בעיני הבשר ודם שלנו.

סבלנות.

לגבי הכותרת:קורא נלהב לשעבראחרונה

זה נשמע מדרש אגדה כלשהו על ימות המשיח אז צריך לדעת שהרבה דברים במדרשים לא כפשוטם אלא רמזים וסודות עמוקים.

והרבה תאריכים שנותנים, זה מה שמכונה "פקידה"- שזה זמן שיש לו פוטנציאל לגאולה אם יוכשר הדור והזמן לכך. ואם לא זכו, אז יש התקדמות מסויימת אבל לא גאולה שלימה. (כמובן אנחנו מאמינים שתמיד ד' יכול להביא בכל רגע גאולה ולא יחכה לפקידה אם נזכה.)

גם יש כל מיני שלבים בגאולה- אם יהיו 120 משפחות חקלאיות בארץ, 600000 יהודים בארץ, הרי ישראל פורחים ועוד. וצריך לדעת לאיזה שלב המדרש מכוון. ותודה לד' אנחנו כבר עכשיו בשלבים מתקדמים שלה ב"ה...

- על המלחמה הנוכחית: צריך להפסיק לצרוך חדשות מאתרי התבהלה או לפחות לדעת לקרוא נכון ולא ליפול לרעל וליאוש שהם מנסים לזרוע.

זו מלחמה מוצלחת ברמה היסטורית, ברמה תנכ"ית! יד ד' גלויה שנורים כ"כ הרבה טילים וכ"כ מעט נפגעים יחסית.

את כל מחשבות הרשעה הצליחו לסכל בס"ד מטורפת!

מאיזה 'בירה עמיקתה' הצלחנו לעלות זה נס בפני עצמו!

גם אם לא כל רצוננו הכי מוגזמים שהתחלנו איתם את המלחמה יושגו, רשימת ההישגים כ"כ גדולה ומשמעותית כבר עכשיו ב"ה.

ועוד היד נטויה בע"ה ועוד לא עת סיכומים מה עשינו ומה לא. בו נתפלל לד' שנמשיך להכות את כל אויבינו עד ישמדם- במהרה בימינו אמן!

"דל כבודנו בגויים ושקצונו כטומאת הנדה"סיעתא דשמייא1
דווקא כבודינו גדול בגויים:קעלעברימבאר

וראו כל עמי הארץ כי שם ה נקרא עליך ויראו ממך.

טומאת נידה זה מי שמזדעזע מהרס אנדרטה של רוצח תינוקות כמו עראפאת

זה מה שאתה חושב כשאתה אומר את זה בתחנון??סיעתא דשמייא1
ברור. כרגע הגוים שקצונו כטומאת הנידה בפרוגרס,קעלעברימבאר
עבר עריכה על ידי קעלעברימבאר בתאריך י"ב בניסן תשפ"ו 13:17

ובהכנסת ארס של מוסר נוצרי לתוך הבית מדרש.

"אמר נבל בליבו" ואכמ"לנקדימון
ראוי היה להקים כוח ייחודי שיתעסק בהשמדת מצבותיהםנקדימון
ואנדרטאותיהם שמפארות רבי מרצחים ושמאדירות 3ת השמדת עם ישראל וארץ ישראל.

הלוחם שהודח על מצבת עראפת הודח בצדק כי היה עליו לבוא עם פטיש אמיתי ולא עם פטיש גומי. לא ככה מבערים את הרוע המונצח באבן.

וראוי היה לגרש את העיתונאים המחבליםנקדימון
תעודת עיתונאי אינה ג'וקר. מי שמפלצת ייענש, מי שמטריד חיילים ייפגע, מי שבא לעשות פרובוקציות ישא בתוצאות. פשוט. קל. צודק.
אצלכם התפילה היא מהפה לחוץ.סיעתא דשמייא1
צבוע! טול קורה מבין עינך!הסטורי

אתה שלוש פעמים ביום מבקש מהקב"ה שיביא אותך לארץ. הוא הביא, אתה בעטת במתנה שלו!

אין יותר תפילה מהשפה ולחוץ מהתפילה שלך. בכוזרי כתב זאת גם על מי שנולד בחו"ל ולא עולה לארץ:

מאמר שני

כג - אָמַר הַכּוּזָרִי: אִם כֵּן אַתָּה מְקַצֵּר בְּחוֹבַת תּוֹרָתְךָ, שֶׁאֵין אַתָּה מֵשִׂים מְגַמָּתְךָ הַמָּקוֹם הַזֶּה וּתְשִׂימֶנּוּ בֵּית חַיֶּיךָ וּמוֹתֶךָ, וְאַתָּה אוֹמֵר: "רַחֵם עַל צִיּוֹן כִּי הִיא בֵית חַיֵּינוּ", וְתַאֲמִין כִּי הַשְּׁכִינָה שָׁבָה אֵלָיו, וְאִלּוּ לֹא הָיָה לָהּ מַעֲלָה אֶלָּא הַתְמָדַת הַשְּׁכִינָה בָהּ בְּאֹרֶךְ תְּשַׁע מֵאוֹת שָׁנָה הָיָה מִן הַדִּין שֶׁתִּכָּסַפְנָה הַנְּפָשׁוֹת הַיְקָרוֹת לָהּ וְתִזַּכְנָה בָהּ, כַּאֲשֶׁר יִקְרֶה אוֹתָנוּ בִמְקוֹמוֹת הַנְּבִיאִים וְהַחֲסִידִים, כָּל שֶׁכֵּן הִיא שֶׁהִיא שַׁעַר הַשָּׁמַיִם. וּכְבָר הִסְכִּימוּ כָל הָאֻמּוֹת עַל זֶה. הַנּוֹצְרִים אוֹמְרִים, שֶׁהַנְּפָשׁוֹת נִקְבָּצוֹת אֵלֶיהָ וּמִמֶּנָּה מַעֲלִין אוֹתָן אֶל הַשָּׁמַיִם, וְהַיִּשְׁמְעֵאלִים אוֹמְרִים, כִּי הִיא מְקוֹם עֲלִיַּת הַנְּבִיאִים אֶל הַשָּׁמַיִם, וְשֶׁהִיא מְקוֹם מַעֲמַד יוֹם הַדִּין, וְהוּא לַכֹּל מְקוֹם כַּוָּנָה וָחָג. אֲנִי רוֹאֶה, שֶׁהִשְׁתַּחֲוָיָתְךָ וּכְרִיָעְתָך נֶגְדָּה חֹנֶף,אוֹ מִנְהָג מִבִּלְתִּי כַוָּנָה, וּכְבָר הָיוּ אֲבוֹתֵיכֶם הָרִאשׁוֹנִים בּוֹחֲרִים לָדוּר בָּהּ יוֹתֵר מִכָּל מְקוֹמוֹת מוֹלַדְתָּם, וּבוֹחֲרִים הַגֵּרוּת בָּהּ יוֹתֵר מִשֶּׁיִּהְיוּ אֶזְרָחִים בִּמְקוֹמוֹתָם. כָּל זֶה עִם שֶׁלֹּא הָיְתָה בָעֵת הַהִיא נִרְאֵית הַשְּׁכִינָה בָהּ, אֲבָל הָיְתָה מְלֵאָה זִמָּה וַעֲבוֹדַת אֱלִילִים, וְעִם כָּל זֶה לֹא הָיְתָה לָהֶם תַּאֲוָה אֶלָּא לַעֲמֹד בָּהּ, וְשֶׁלֹּא לָצֵאת מִמֶּנָּה ְּבִעּתֹות הָרָעָב אֶלָּא בְמִצְוַת הָאֱלֹהִים, וְהָיוּ מְבַקְשִׁים לִנְשֹׂא עַצְמוֹתָם אֵלֶיהָ.

כד - אָמַר הֶחָבֵר: הוֹבַשְׁתַּנִי מֶלֶךְ כּוּזָר, וְהֶעָוֹן הַזֶּה הוּא אֲשֶׁר מְנָעָנוּ מֵהַשְׁלָמַת מַה שֶּׁיְּעָדָנוּ בוֹ הָאֱלֹהִים בְּבַיִת שֵׁנִי, כְּמָה שֶׁאָמַר: "רָנִּי וְשִׂמְחִי בַּת-צִיּוֹן", כִּי כְבָר הָיָה הָעִנְיָן הָאֱלֹהִי מְזֻמָּן לָחוּל כַּאֲשֶׁר בַּתְּחִלָּה אִלּוּ הָיוּ מַסְכִּימִים כֻּלָּם לָשׁוּב בְּנֶפֶשׁ חֲפֵצָה, אֲבָל שָׁבוּ מִקְצָתָם וְנִשְׁאֲרוּ רֻבָּם וּגְדוֹלֵיהֶם בְּבָבֶל, רוֹצִים בַּגָּלוּת וּבָעֲבוֹדָה- שֶׁלֹּא יִפָּרְדוּ מִמִּשְׁכְּנוֹתֵיהֶם וְעִנְיָנֵיהֶם. וְשֶׁמָּא עַל זֶה אָמַר שְׁלֹמֹה: "אֲנִי יְשֵׁנָה וְלִבִּי עֵר", כִּנָּה הַגָּלוּת בְּשֵׁנָה וְהַלֵּב הָעֵר הַתְמָדַת הַנְּבוּאָה בֵינֵיהֶם. "קוֹל דּוֹדִי דוֹפֵק", קְרִיאַת הָאֱלֹהִים לָשׁוּב. " שֶׁרֹאשִׁי נִמְלָא-טָל" עַל הַשְּׁכִינָה שֶׁיָּצְאָה מִצִּלְלֵי הַמִּקְדָּשׁ, וּמַה שֶּׁאָמַר: "פָּשַׁטְתִּי אֶת כֻּתָּנְתִּי", עַל עַצְלוּתָם לָשׁוּב. "דּוֹדִי שָׁלַח יָדוֹ מִן-הַחוֹר", עַל עֶזְרָא שֶׁהָיָה פוֹצֵר בָּהֶם וּנְחֶמְיָה וְהַנְּבִיאִים, עַד שֶׁהוֹדוּ קְצָתָם לָשׁוּב הוֹדָאָה בִלְתִּי גְמוּרָה,וְנָתַן לָהֶם כְּמַצְפּוּן לִבָּם, וּבָאוּ הָעִנְיָנִים מְקֻצָּרִים מִפְּנֵי קִצּוּרָם, כִּי הָעִנְיָן הָאֱלֹהִי אֵינֶנּוּ חָל עַל הָאִישׁ אֶלָּא כְּפִי הִזְדַּמְּנוּתוֹ לוֹ, אִם מְעַט – מְעָט וְאִם הַרְבֵּה – הַרְבֵּה. וְאִלּוּ הָיִינוּ מִזְדַּמְּנִים לִקְרַאת אֱלֹהֵי אֲבוֹתֵינוּ בְּלֵבָב שָׁלֵם וּבְנֶפֶשׁ חֲפֵצָה, הָיִינוּ פוֹגְעִים מִמֶּנּוּ מַה שֶּׁפָּגְעוּ אֲבוֹתֵינוּ בְּמִצְרָיִם. 

וְאֵין דִּבּוּרֵנוּ: "הִשְׁתַּחֲווּ לְהַר קָדְשׁוֹ",וְ"הִשְׁתַּחֲווּ לְהֲדוֹם רַגְלָיו", וְ " הַמַּחֲזִיר שְׁכִינָתוֹ לְצִיּוֹן", וְזוּלַת זֶה, אֶלָּא כְצִפְצוּף הַזַּרְזִיר, שֶׁאֵין אֲנַחְנוּ חוֹשְׁבִים עַל מַה שֶּׁנֹאמַר בָּזֶה וְזוּלָתוֹ, כַּאֲשֶׁר אָמַרְתָּ מֶלֶךְ כּוּזָר.

רבינו יהודה הלוי, נאה דרש ונאה קיים ויצא ועזב כל טוב בארץ ספרד ושם פעמיו בדרכים מסוכנות, מלאות שודדים, ספינות טובעות ומסעי צלב, לארץ ישראל.

אתה בתקופת שפע כזאת, נטשת את ארץ ישראל. 

להתרפס בפני הפריץ במה יפית כדי שיאהב אותך זה לאקעלעברימבאר

"גדול כבודינו בגוים"

להתרפס בפני הקדוש ברוך הוא זה כבוד גדול. ושוב...סיעתא דשמייא1

... אני שואל:

מה אתה חושב כשאתה  עומד לפני הקדוש ברוך הוא ואומר:

"דל כבודנו בגויים ושקצונו כטומאת הנדה"

אם לא תענה אבין שגם אתה מאלה שמתפללים מהפה לחוץ.

אמרתי:קעלעברימבאר

"דל כבודינו בגוים" זה שמצוקמקים כמו חות'ים מעיזים לירות עלינו, ושאנו עוד נאלצים לקבל טילים מארגון מצוקמק כמו חזבאללה ולא לכבוש את כל לבנון. ושאנו נאלצים שבעיר העתיקה תהיה מלאה בצלבים ועבודת אלילים. שאנו מכילים את זה שהגויים לא מכירים בירושלים כבירת ישראל ובעיר העתיקה כנשלטת על ידינו. שהערבים עושים כבשלהם בהר הבית ומשחקים בו כדורגל.  שהגויים לא מכירים בלב המולדת שלנו יהודה ושומרון כחלק מהמדינה ושיהודי לא יכול לסוע בצורה בטוחה בלב המולדת שלו ביהודה ושומרון.  שהגוים מצטטים את עיתון הארץ ואת אולמרט ואורמים "אפילו ישראלים טוענים שמדינת ישראל פושעת מלחמה".

"ושקיצונו כטומאת הנידה" - השפעת הפרוגרס על התרבות במדינה, חדירת המוסר הנוצרי לחלקים מהבית מדרש, והעובדה שחצי מיהודי ארצות הברית הם רפורמים  אוטו אנטישמים שונאי עמם והסירו המתפילה את הבקשה לחזור לארץ

ורק אתה ושכמותך הצדיקים הבלעדיים שעושים...סיעתא דשמייא1

... את הדבר הנכון. אין ספקות  ואין חרטות. וידוי מושלם.

לא רק אני. כל מדינת ישראלקעלעברימבאר
מדינה שיושב ראש הפרלמנט שלה עושה....סיעתא דשמייא1

.... מעשה תועבה.

ומה זה קשור לעניין? אז תעלה לארץקעלעברימבאר

ותצביע למפלגת נעם

כל מי שמשתמש...סיעתא דשמייא1

.... במילים "מה זה קשור" בורח מהמציאות.

אתה יודע טוב מאוד שזה רע בעיני השם.

אז תעלה לארץ ותצביע למפלגתקעלעברימבאר

נעם

נכנסנו ללופ. עזוב , הכל טוב. חג שמח וכשר.סיעתא דשמייא1
חג שמח ושיתקיים בנו "לשתא הבאה בארעא דישראל"קעלעברימבאר
אמן ואמן. כן בראש השנה אני אבוא לבקר בעזרת השםסיעתא דשמייא1
פשט ההגדה הוא ששנה הבאה כל היהודים יגורו קבעקעלעברימבאר

בארץ ישראל

לא תחונם זה רע יותרנקדימון
בדיוק כספי הטרור שממשלת השנאה נתנה לעמותת 48 של הטחים המוסלמים ללא פיקוח.

בדיוק הפקרת שדות גז בצפון הארץ בנחלת שבט אשר. הפקרה שפינקה את איראן דרך חיזבאללה בלבנון.

בדיוק הסכמי אוסלו שהקריבו אלפי חיים על מזבח השקר השמאלני של רבין ופרס.

שר הבריאות ההומו ניצן הורוביץנקדימון
קידם מדיניות סדום ועמורה. שוטה!
מי ששם נחלת ד' לתועבה, שלפחות לא יקטרגהסטוריאחרונה
אכן כן ועוד רבים כמונו, אבל אתה בוודאי שלאנקדימון
לא, פשוט אצלנו אומרים את כל התפילהנקדימון
ולא תולשים ממנה את מה שבא לנו
מרוצצים את ראש הנחשhamedinai

‏אנחנו נמצאים בזמנים היסטוריים ביותר.

כי כעת מרוצצים את ראש הנחש – שזה איראן.

במלחמת ששת הימים המפוארת, ראש הנחש היה ברית המועצות. זו הייתה מדינה איומה ונוראית, ובכל זאת – פחות נחשית מאיראן של היום. למרות ניצחוננו המוחץ, ברית המועצות נשארה במלוא עוצמתה. זו בדיוק הסיבה שהמלחמה לא נגמרה שם: באה מלחמת ההתשה, אחריה מלחמת יום כיפור, ואחר כך גל הטרור של אש"ף.

הפעם המצב שונה בתכלית.  

ראש הנחש הוא איראן – מדינה עם שטח עצום, שפיתחה נשק מתקדם שסיפקה גם לרוסיה, ועמדה ממש על סף פצצה גרעינית. ועכשיו מרוצצים את כל זה.

לכן חייבים לתת גיבוי מלא, איתן ובלתי מסויג לראש הממשלה בנימין נתניהו ולנשיא דונלד טראמפ – בדיוק כפי שמנחם בגין נתן גיבוי מוחלט ללוי אשכול במלחמת ששת הימים.  

זה ממש בנפשנו.

בברכח חג הפסח כשר ושמח.

אולי יעניין אותך