אז בצלאל מספח את יו"ש בפועלהסטורי

כשהיום בנוסף לשורת הישובים החדשים והישובים הקיימים שקיבלו הכרה והסדרה, בנוסף לפרוייקט החוות הפורח, בנוסף לבניה המואצת ולהכרזה שלאהיתה כמוה על אדמות מדינה, בנוסף לסלילת כבישים ושדרוג דרסטי בקיימים -

גם מועברת החלטה שמפשטת ובעצם מאפשרת, את הליכי רכישת הקרקעות וכן החלטות אכיפה כולל על מפגעים בשטחי A וB. בעצם אמירה פשוטה - אנחנו בעלי הבית.


יותר מכל הברכות הנלהבות, חשובה בעיקר הביקורת של השריד לממשלת אוסלו:

חיים רמון: סמוטריץ' מספח את יו"ש בפועל


(אבל עזבו שטויות, @איתן גיל ימשיך לא לתת לעובדות לבלבל אותו ויטען ש"רק שמו כמה אנטנות")

הכי חשוב זה טאבו גלוימשה
זה יאפשר לקנות קרקעות בשוק החופשי במקום כל מה שהיה עד עכשיו.
לא מפיו אנו חייםאיתן גיל

על פי נתוני למ"ס לסוף 2025 נרשם מאזן הגירה שלילי לראשונה מזה שנים, ב- 39 ישובים יהודיים ביהודה ושומרון.

קצב גידול האוכלוסיה צנח בשנת 2025 ביותר משליש.

הפרחים לסמוטריץ' ששם את כל כולו על אנטנות שאי אפשר להמעיט בחשיבותן אבל בידוע שהן לא העיקר.

סטרוק אכן נותנת עבודה בניגוד לבצלאל הבטלן, אבל בשביל המומחה ללשון- חיים רמון, היא שליחתו של בצלאל ושלוחו של אדם כמותו.

מצבו העגום של בצלאל בכל הסקרים, אפילו של פילבר, משקף את גיליון הציונים האמיתי שלו, ולא בשל כפיות טובה פוליטית כגרסת להקת המעודדות החצופה שלו.

יאמר לזכותו שלאחרונה הוא מיתן את ההתקפות הפרועות על הציבור החרדי. אולי עוונותיו ישכחו לו עד חודש אוקטובר, והוא ימלט בעור שיניו מפסק דינו של הבוחר.  

הציבור מתנצל בפני איתן גילהסטורי

על כך ש:

* ההרוגים ביו"ש במלחמה, הם פי שמונה מאחוזם באוכלוסיה.

* גם הפצועים שנאלצו לעבור לליד מרכזים רפואיים.

*המונים מהישובים הבורגניים, עוברים לחוות ותופסים את המרחב כולו.

*משפחות עברו לחזק את קווי העימות בדרום ובצפון.


כמה אפשר להתכחש למציאות?!

תעבור על הכותרות היום בערוץ (או בערוצי הוואצפ) ותראה איך כל גורמי ההתיישבות, על הפערים הגדולים ביניהם ביום יום, מברכים על המהלך - ממועצת יש"ע ועד אנשי הגבעות וכולם בתווך, תנועת נחלה, ראש מועצת חברון, אנשי התיישבות מעשיים ואנשי רכישות ומסמכים. כולם ללא יוצא מן הכלל.


תקשיב למבקרים כרוניים של סמוטריץ' בנושאים אחרים (כמו תמיר דורטל או דביר עמר) ותראה איך בנושא הזה כ-ו-ל-ם מורידים את הכובע בפניו.


העדפתי את חיים רמון, דווקא כי תמיד עדיף לשמוע את המתנגדים. אבל ידעתי שאתה לא תתן לעובדות לבלבל אותך ותמשיך לקשקש על אנטנות (אגב, עליהם חלק לא קטן מהקרדיט מגיע לקרעי ואיש לא מכחיש זאת) החשובות מאוד בטחונית ובטיחותית כשלעצמן.


צדקתי.

כשסמוטריץ' לוקח קרדיט על חללי צה"לאיתן גיל

אין גועל נפש גדול מזה.

הוא עשה גם כמה דברים טובים, ובגינם הוא ראוי להערכה, אבל בלט יותר בכשלונותיו ובמחדליו.

אגב סמוטריץ', כמי שאחראי על אוצר המדינה, הוא יכל להתנות תקציבים לישיבות בהעתקתם ליהודה ושומרון, וכשהישיבות עוברות גם ההנהלות והצוותים עוברים, וגם המשפחות עוברות.

גם הכשרה צבאית הם היו רוכשים, הן כדי להגן על עצמם, והן כדי לדחוק את האויב הערבי המאיים.

יישוב ארץ ישראל, זה גם בנבי מוסא, וביריחו, ולא רק בקדומים. אבל סמוטריץ' וארץ ישראל, זה כמו לשריין את ברסלר בש"ס.

אתה אמיתי?!הסטורי
ברצינות אתה חושב שסמוטריץ' או מישהו אחר יכול לכפות על ישיבה איפה להיות?!


כבר כתבתי לך בעבר, שבדיוק כמו שהרל"בים עם ההזיות ש'ביבי לא רוצה את ה..., כי אם הוא היה רוצה החטופים היו בבית לפני שנתיים ופילים וורודים היו מתעופפים סביבינו' - הם הביביסטים הכי קיצוניים, בדיוק כך אתה החסיד הכי גדול של סמוטריץ', בטענות האוויליות שלך, ש'אם הוא רק היה רוצה אז...'.


יש מורכבות בחיים, יש מערכת איזונים קואליציונית. צריך רוב שתומך במהלכים. בתוך האילוצים - הוא הוביל ביו"ש מהפכה בכל תחום, דברים שלא נעשו חמישים שנה. את הדמיונות המפותחים שלך - כדאי לשמור לתחומים אחרים שכן מתכתבים עם המציאות.

^^^^הסטורי
עבר עריכה על ידי הסטורי בתאריך כ"ב בשבט תשפ"ו 7:03

אבל האובססיה של @איתן גיל לסמוטריץ' כל כך גדולה, שבשבילה הוא יהדהד כל שקר של השמאל.

למ"ס זה שקר של הסמול?איתן גיל
זה בסדר. זה פשוט אנשים שמזדקנים והילדים עוזביםמשה

נורמלי וקיים בכל מקום. חלק מהמקרים גם ההורים עוזבים בגלל שהם זקנים ורוצים לגור בעיר. זה בסדר גמור כי הדירות שלהם נמכרות/מושכרות למישהו אחר עם פחות ילדים שבתורו מתחיל לבסס משפחה חדשה ביישוב.

 

כל עוד אין נדל"ן ריק, זה אומר שהיישובים גדלים ומה שמגביל אותם זה בגדול הבניה.

יש בזה גם אשמה חלקית של חלק מהישובים הוותיקיםהסטורי

אחת הטענות הוותיקות על ההתיישבות האידיאולוגית, שאחרי כל האידיאולוגיות - אנשים רצו חברה מאוד מסויימת. ממילא הגבילו מאוד את הקבלה לישובים, או לכל הפחות יצרו אווירה כזאת שהם בעלי האחוזה וכל מי שמגיע, צריך להיות צמית שלהם.

 

כל עוד שהכל היה מלא, פחות שמו לב לזה. כיום, כשמצד אחד ההתיישבות הצעירה פורחת כמו שלא פרחה מאז נפילת ממשלת שמיר ומצד שני רבים מדור המייסדים או אפילו אלו שהגיעו בעשור השני שלישי - הולכים לעולמם/עוברים לדיור מוגן/לליד הילדים/ליד ההורה הקשיש באמת/ לדירה קטנה בעיר קרוב למרכזים רפואיים -

ישוב שלא יודע להיות 'מזמין' לדור הצעיר, באמת יהיה עם הגירה שלילית.

 

זה לא אמור שהסה"כ היא הגירה שלילית מיש"ע, זה אומר שהצעירים הולכים למקומות בהם הם לא ירגישו שכמה וותיקים מנהלים את כל האירועים כמו לפני שלושים וחמש שנה. מקום שיתן להם אפשרות להתחזן בנוסח שלהם ולא 'יתקע' על ה'ספרד' של ישיבות בני עקיבא. מקום שיתחשבו ברצונות ובהעדפות שלהם.
 

יש גם מהישובים הוותיקים שמצליחים להיות כאלו ויש ישובים חדשים, גבעות/חוות שמעבר לאידיאל, נותנות ליושביהן לעצב את האווירה.

נכוןמשה
וגם הרבה שוכרים שלא מעבירים כתובת כי הם 'זמנית' ביישוב שבו הם שוכרים כי ירושלים יקרה מדי.


אין דירות ריקות.

אתה מבלבל פה בין שני נושאיםמרדכי

בס"ד

 

זה שיש הגירה שלילית, לא אומר שהדברים האלו לא מחזקים את ההתיישבות. אלו דברים שישארו לאורך שנים, בעוד נושאים כמו ההגירה השלילית יכולים להשתנות בעוד כמה שנים כשהאתגרים יהיו שונים ושוב פעם תהיה צמיחה ביישובים.

אנשים הולכים לגור במקומות שיש בהם עבודה.איתן גיל

סמוטריץ' בתפקידו כשר אוצר היה אמור להביא ליו"ש עשרות אלפי מקומות עבודה, מה שכמובן לא עשה.

גם הכבישים הם לא משהו למרות ש-@הסטורי חושב אחרת. במצב זה רק מורעלים במיוחד יגיעו לשם, אבל זה לא מספיק.

זה היה נכון בעבר. לפני עשרות שנים.זמירות

מזה שנים רבות אנשים הולכים לגור לפי איכות חיים. ואצל דתיים סרוגים, יש גם שיקול של חיבור חברתי לקהילות.

לפני עשרות שנים, כשלא היו בכל בית לפחות 2 מכוניות, והיתה תלות מוחלטת בזמינות תחבורה ציבורית - אכן גרו ליד מקום העבודה.

אז גם פרחו הישיבות התיכוניות שהיו בהם פנימיות. גם כאן חלה דעיכה רבה עם השנים. 

ושוב החלפת טיעון...הסטורי

לגופם של דברים, אתה כזה קשקשן. עדיף לשתוק ושיחשבו שאין לך מושג, מלכתוב דברים שכל מי שמכיר את השטח יראה שאתה מחרטט בביטחון.


1. יש הרבה עבודה ובהחלט כל מי שנמצא ביו"ש (כנראה שאתה לא...) רואה זאת. יש פיתוח משמעותי של איזורי תעשיה, של מרכזי קניות, של חקלאות ויצרנות בתחומים ייחודיים.

2. כמה מוסדות חינוך חדשים נפתחים כל שנה, כשהוותיקים הולכים וצומחים. זה קודם כל מעיד שבניגוד לאגדות שאתה מספר - יש תלמידים, כלומר יש גידול באוכלוסיה. אבל גם נותן פרנסה למורים ולצוות נלווה.

3. רוב ככמעט כל ישובי יו"ש נמצאים במרחק של פחות משעה נסיעה ממרכזי התעסוקה הגדולים בירושלים/גוש דן/שרון/קרית גת והאזור וכד' - בהחלט זמן סביר ושאנשים בכל הארץ נוסעים בזמן כזה לעבודה.

4. מהפכת הכבישים שאתה מתעקש להתעלם ממנה (כנראה לא נסעת ביו"ש בשנתיים האחרונות בכלל), הולכת לקצר את הזמנים הן בתוך יו"ש והן משם למרכז.

עניתי והצעתי למרדכי הסבר למה יש הגירה שליליתאיתן גיל

ולעצם קשקושיך, מרכזי תעסוקה צריכים להיות ביו"ש ולא להיפך, וכשיהיו מרכזי תעסוקה לא דרדלה, תהיה הגירה חיובית.

למרבה הצער נאלץ להתקע איתו באוצר עוד כמעט שנה, ועל אלה אני בוכיה.

מהפכת הכבישים ככל שהיא מקודמת, שייכת למירי רגב, אבל מנטילת קרדיטים אף אחג עוד לא מת.

למה כבישים זה מירי רגב ותעסוקה זה סמוטריץ?ברגוע

הוא לא שר העבודה

כי שר העבודה דואג לעובדים ולא למקומות תעסוקהאיתן גיל
וממתי שר האוצר דואג למקומות תעסוקה?ברגוע
כי הוא אובססיבי נגד סמוטריץ'הסטורי
אז כל מה שנעשה - זה אחרים וכל מה שלא נעשה (לשיטתו שלא נותנת לעובדות לבלבל אותו) סמוטריץ' היה אמור לעשות.
שוב החלפת טיעוןהסטורי
כמו ש @משה הסביר לך יפה, הצעירים נוהרים ליש"ע בהמוניהם. ההגירה השלילית שיש במיעוט קטן של הישובים, היא בעיקר של אנשים בגיל פנסיה שמכל מיני סיבות טבעיות עוברים. כך שהטענה על תעסוקה בהקשר זה, היא מקושקשת.


כמו שהסברתי לך בסעיפים 1 ו2, *יש יותר ויותר תעסוקה ביש"ע, הרבה מזה בדחיפת המדינה, כלומר המנהל, כלומר סמוטריץ'. כמו שהכבישים ביש"ע מובלים ע"י המנהל, כלומר סמוטריץ' בשיתוף עוד גורמים. רק אחריהם בא סעיף 3, שנכון על יש"ע בדיוק כמו שהוא נכון על חבל לכיש או על העמק.


אבל למה לבלבל אותך עם עובדות.

אנקדוטה משעשעת על אנטנות ולקיחת קרדיטמרדכי
עבר עריכה על ידי מרדכי בתאריך כ"ד בשבט תשפ"ו 16:38

בס"ד

 

הרגע שבו סמוטריץ הפסיק לקחת קרדיט על האנטנות והפיל את זה על שר התקשורת קרעי. היה מאוד משעשע לשמוע את זה בזמן אמת.

 

 

 

זה האישאיתן גיל

האנטנות הן שלו, בעוד הפרעות הקליטה הן של קרעי.

כמו שהכבישים הם שלו, והבורות בכבישים הם של מירי רגב.

זו המראההסטורי
אצלך כל ההצלחות הן של אחרים וכל מה שנדמה לך שלא נעשה - אתה זורק על סמוטריץ' לבדו.
הפוך, ההצלחות- שלו, הפאשלות- לא שלואיתן גיל

מהדורת תנ"ך חדשה בהוצאת קדומים תצא בקרוב, ותפתח בפסוק: בראשית ברא בצלאל את השמים ואת הארץ, ואת האנטנות. חחחחחחחחחחחחחחה.

היחיד בפוליטיקה שחולק קרדיטיםהסטורי
90% מ'רפורמת כחלון' בסלולר, עליהן הוא רכב כל הדרך לבחירות - היו עבודה של אריאל אטייאס וצוותו, זה לא הפריע לו לקחת 100% של הקרדיט. כמוהו רבים שנפל בחלקם לגזור את הסרט, תוך התעלמות מעבודה של אחריל. השיא שלא יישכח, היתה מלחמת הקרדיטים על 'המכשול הבלתי עביר' בגבול עזה.


סמוטריץ' הזמין את ישראל כץ לנסיעת הבכורה של הרכבת לירושלים, למרות שלפי כל התקדימים, יכל להצטלם שם לבד. גם בכל ראיון עכשיו (ממליץ מאוד על השיחה בפרודקאסט של תמיר דורטל, שממש לא עושה לו הנחות), הוא בהחלט חולק קרדיטים לשותפים רבים לדרך.

מעניין אם מה שסיפרת על הרכבתמשה
לימים איפשר להם לעבוד כשכץ שר ביטחון...
בכלל לא מדויקמרדכי

בס"ד


כדאי להבין את הסיטואציה - מדובר בפחות מחודשיים מאז שאלקין נכנס לתפקיד, כשמנגד כולנו שמענו וראינו כמה ראשי הרשויות בצפון זוקפים את הזכות לידי וסרלאוף. (אגב, בשבוע שעבר, לאחר ישיבת הממשלה בקרית שמונה, וסרלאוף נתן קרדיט מלא גם לאלקין וגם לסמוטריץ')

לאחר הבחירותאיתן גיל

כשיגיע זמנו של סמוטריץ' לשבת בבית, ובצדק, וסרלאוף יחמיא לו ויכנה אותו: שר האוצר הטוב ביותר שהיה למדינת ישראל אי פעם.

בן גביר יצטרף.

לגבי אלקין, השותף והחבר של הנוכל לנסיעה בשבת לרוסיה. הייתי מציע להזהר מהאיש המסוכן הזה.

אתה יודע שה'נבואות' שלך רשומות בכ.א.הסטורי
לדראון עולם.


אה, בעצם זה לא מפריע לך. גם כשטענות שחפרת עליהם כאן התנפצו לרסיסים (כמו כשהתברר שכל ה'פערים' סביב אירן לפני עם כלביא היו תרגיל הונאה) אתה ממשיך לחרטט בביטחון.


ספויילר: סמטריץ' יהיה בכנסת הבאה.

תזכיר לי מה היתה הנבואה שליאיתן גיל

סמוטריץ' יהיה בכנסת הבאה אם בן גביר ימחל לו על טעויותיו, ויקצה לו מקומות ריאליים.

רגע, גם רשימת הנוכל היא אופציה.

לעניין טראמפ החדש.איתן גיל

יותר משהוא אוהב את האנגלית המשובחת של נתניהו, הוא אוהב את הכסף הנוצץ של המפרציות.

ואת חתנו- בעלה של "הגיורת".

הוא היה מתואם ל-ח-ל-ו-ט-י-ן עם נתניהוהסטורי
ואתה חפרת כאן השכם והערב על בגידתו...
על קצה המזלג:איתן גיל

רילוקיישן.

שערי גהינום.

ריבונות יו"ש.

חיסול חמאס.

ועדיין, טוב לנו איתו מאשר עם קודמו צורר היהודים .

ו...לא שכחנואיתן גיל

"צאו לרחובות אנחנו בדרך...".

והם יצאו וחמישים אלף שילמו בחייהם.

אתה אמיתי?!הסטורי

טראמפ אפשר *לנו* לפתוח את שערי הגיהנום. נתניהו לא עשה את זה אלא לחץ על הסכם החטופים ממאי אשתקד - קיבל.


חזר להלחם,שוב לא במגמה באמת להכריע, אלא בשביל שאר החטופים - קיבל.


הגירה, אה כן, דיברו על מנהלת ולא הקימו אותה.


ריבונות - נתניהו לא באמת רוצה. טוב שהוא תלוי בסמוטריץ' כך שאת מה שאין דה-יורו, הלכים ומקבלים דה-פקטו.


בשרשור שלי התעלמתי, כי לא רציתי לנצל"ש, אבל אין יותר מביך מלהאשים את טראמפ, במה שנתניהו לא רצה ולא רוצה. עשית כזה עסק מההתישבות בעזה, מה נעשה שנתניהו לא רוצה ומעולם לא רצה. לא סתם הוא הצביע שלוש פעמים בעד הגירוש.

מה שייך לכאן גירוש?איתן גיל

הצבא ושב"כ ידעו בעוד מועד על ההתקפה בשמחת תורה, ואפילו לא הודיעו למשטרה לפזר את הנובה.

נתניהו חושב שהתיישבות בעזה אינה ריאלית, ואני חולק עליו.

לגבי טראמפ, הוא מסוגל לומר בבוקר א, בצהרים-ב, ובערב- ג.

מידי פעם הוא זורק לנו כמה עצמות יבשות כדי לרצות בייס רפובליקני שבאמת אוהב את ישראל.

ומצד שני, ההפוך, יש לנו פה גייס חמישי קפלניסטי בשיעור 50 אחוז מכלל המצביעים, שעושה רעש שווה ערך ל- 90 אחוז.

טראמפ לא יכול לרצות את שני הצדדים.

סוף דבר, האיש ההפכפך הזה מומחה בלומר דבר והיפוכו. כגודל הציפיות ממנו כך גודל האכזבות.

פשוט מאוד - נתניהו לא רצה ולא רוצההסטורי
התיישבות בגוש קטיף. נקודה. כל השאר זה תירוצים.

ההתיישבות בגוש מאוד ראלית, אם רק נרצה, ודאי בתוחמת הצפונית.


נתניהו הוכיח בשנתיים וחצי האחרונות, וראוי לשבח אותו על זה, שהוא מסוגל להוביל הרבה מאוד מהלכים לא ראליים. התירוץ של 'לא ראלי', זה תירוץ מקושקש.


בדיוק כמו שהוא תמך בשלושת ההצבעות הקריטיות בהחרבת הישובים, הוא גם לא רואה מטרה בהקמתם מחדש.

יאמר לזכותואיתן גיל

הוא קיבל התחייבות משרון שציר פילדלפי לא יפונה, ושרון שיקר מסיבות ידועות.

אתה מוזמן לעשות גוגל ולמצוא אסמכתאות.

נכון לחלוטין ובדיוק מוכיח את טענתיהסטורי

אכן יאמר לזכותו, ש:

אז כשתמך בהחרבת הישובים והפקרת שטחם לידי האויב,

כהיום שהוא לא מעוניין בהקמת ההתישבות -


הוא חיפש ערובות לכך שהמציאות הזאת לא תהפוך לפצצה מתקתקת. ההתישבות אינה מעניינת אותו.

ועכשיו לעובדות:הסטורי

מעל 5 אחוזים מהציבור - ללא שוויון זכויות
 

לפי נתוני הלמ"ס יש גידול, יש גידול מספרי וגידול  באחוזים שגבוה מהגידול הכללי באוכלוסיית ישראל בכמעט פי שניים. עוד השמצה שלך התבררה כקשקוש.


 

(אבל איני דואג, אתה הרי אף פעם לא נותן לעובדות לבלבל אותך...)

אתה טוען שהלמ"ס מפרסם דבר והיפוכו.איתן גיל

מסתבר שאכן כך.

ברור שאני מעדיף את הממצאים האופטימיים יותר, עם זאת מצופה מכבודו ליישב את הסתירה הלכאורית בטרם יציף את הדיון החשוב הזה בבוץ וגללים.

סביר להניח שמדובר בגידול טבעי, ולא בהגירה פטריוטית מלב הארץ הישן אל מה שנקרא מעבר לקו הירוק, 

כך או כך, אין לי אלא להתפלל ולייחל שמספר המתיישבים בחבלי מולדת אלה יפרח וישגשג כהנה וכהנה. כן ירבה וכן יפרוץ.

לא, אני טוען שהמקורות שלקחת מהם עשו מניפולציההסטורי
בנתונים חלקיים ואתה בנית על זה קונספציה שלמה.

יש *ישובים מסויימים* שבהם באמת משלל סיבות מקומיות יש ירידה. אבל במכלול יש עליה משמעותית מאוד.

הנה כי כןאיתן גיל

הישובים החזקים ביותר ביו"ש הם הישובים החרדים. עתודות ההתיישבות נמצאות במגזר החרדי ולא בגבעת שמואל ורעננה הקפלניסטיות, אבל המזרוחניקים מערימים קשיים (לכאורה) משל יו"ש היו של אבא שלהם.

החרדים רוצים להקים בית ספר לאחיות ובית ספר לרפואה, איפה שהוא בין גבעת זאב להר שמואל, אבל נתקלים בקירות ברזל מסיבות מפלגתיות ופוליטיות. תזכיר לי בבקשה מי הם שרי האוצר וההתיישבות.

להבנתי מדובר בעלייה בילודהמרדכי
בס"ד

זה לא אומר שהטענות (הכאילו שליליות) על הגירה שלילית - לא נכונות.

הגירה שלילית זה קלאסי עם ילודה גבוהה ומיעוט בניהמשה
אם יבנו יותר (לא רק יאשרו תוכניות, יבנו אותן!) אז הדירות האלה יתמלאו ותהיה הגירה חיובית. לא מורכב מדי.
הילודה ביו"ש היא פי שניים משארהארץ?!הסטורי
ובשנה האחרונה היתה הרבה יותר ילודה מבשנים קודמות?!
אם אני זוכר נכון מהנתנונים - הערים החרדיות בראשמרדכיאחרונה
יופי לו. הוא בונה את מדינת פלסטיןה-מיוחד
נתניהו נותן לו לנצח בקרבות ונותן לחמאס לנצח במלחמה
יופי!!! אז בעז"ה אצביע לוכמו🐌תמס

חוק הגיוס לא עובר, ולא צריך לעבור צד.

כול הכבודשמעון עשרי
באמת שואל-קורא נלהב לשעבר
כולם אומרים 'סמוטריץ מספח' 'סמוטריץ בונה' וכו' וכו' גם פה בכתבה שהבאת.

ואני לא מבין, ויש לי הרבה כבוד והערכה לסמוטריץ, אבל הוא שר האוצר. זהו. וגם שר במשרד הביטחון שאחראי על המנהל האזרחי. שזה גם חשוב מאד מאד להרוס בניה לא חוקית של ערבים אבל הוא לא בונה בפועל.


לדעתי הקרדיט צריך לבוא קודם כל לממשלה ולקבינט. ואז  למועצת יו"ש, לבעלי החוות ותומכיהם ולכלל המתיישבים. ולסמוטריץ בתור מישהו שמאפשר תקציבים ודואג שלא יהרסו בניה יהודית במקום שזה מתאפשר. אבל זה יכול לבוא רק על החלטת ממשלה וכו' ולא צריך להיות איש ימין דגול בשביל לרצות לאשר תקציב להנ"ל.


אז יש לו הרבה זכויות בתור שר אוצר וגם כאחראי על המנהל האזרחי. אבל ספציפית פה זה דווקא לא קשור אליו במיוחד על פניו...

סליחה על הנצלו"ש, אבל אתה בהחלט נוגע פה בנקודהמרדכי
בס"ד

לא יודע מי מכם ראה את הסדרה 'תוכנית חומש' ששודרה בשבוע שעבר בערוץ 14 (מי שלא ראה - מומלץ ממש לשלים), אבל שם ממש ניתן לראות מי באמת מוביל את השינויים. בפרק השלישי מראים את הלילה שאחרי הפיגוע בו נרצח יהודה דימנטמן הי"ד אברכי הישיבה הם אלו שלחצו לשנות דפוס פעילות - מה שלימים הוביל לביטול חוק ההתנתקות וקבלת סמל ישוב.


אז ברור שהקרדיט הוא גם לראש המועצה, לחברי הכנסת והשרים שדחפו את זה בצינורות הפוליטיים, אבל בסוף יש את החבר'ה בשטח שאילולא הם - שום דבר לא היה קורה. הדבר נכון גם לנושא החוות, שכולנו זוכרים שעד לפני שלוש שנים הייתה מטרד בעיניי רבים במערכת הפוליטית (ובחלק מהמקומות גם המוניציפלית) והיום זה מקור גאוותם.אחרי שהם הבינו את התרומה העצומה להתיישבות.


בסוף קרדיט אפשר (וצריך) לתת להרבה מאוד אנשים - אבל בסוף בסוף הוא מגיע בעיקר לאזרח הקטן שהניע את כל המערכת בשביל להביא לשינוי גדול.

מסכים שזה שינוי משמעותי גדול בשנים האחרונותקורא נלהב לשעבר
בין השאר בגלל שהדרך המעשית של החוות נעשתה בוגרת יותר תוך שיתוף פעולה עם גורמים שונים שעוזרים מבחירת מקום עד לאישורים תקציבים וכו'

יישר כח גדול לכל העוסקים במלאכת באמת!

המוניציפלי ממש נלחמו בחוות בעברמשה
ברמה של מועצה שמפרסמת בתגובה להרס של 'אין לנו יישוב בשם הזה'
אגב ירון רוזנטל וגוש עציוןמשה
אז אין לך מושג מה המשמעות של המנהל האזרחיהסטורי

קודם כל מי שמביא לקבינט/ממשלה את ההחלטות על הקמת ישובים חדשים/הסדרת ישובים קיימים - זה שר הביטחון ובמשלה הנוכחית זה חלק מסמכותו של סמוטריץ' והוא עושה זאת כמו שלא נעשה מעולם. כך גם הכרזות על אדמות מדינה, זה השר הממונה על המנהל האזרחי ושוב סמוטריץ' הוביל מהלכים בעניין, שלא היו מאז ממשלת שמיר (נולדתם כבר?). ככה גם אישורי בניה - הסמכות במנהל האזרחי, מי שדאג לכמויות של אישורי בניה, שלא היו כמוהם, זה סמוטריץ'. גם מי שמוביל את החלטות הקבינט בעניין - החל מפישוט ההליכיםלאישורי בניה בתחילת הקדנציה ועד לשקיפות הטאבו והאפשרות החוקית לרכוש קרקעות שלא דרך חברה ירדנית - זה סמוטריץ'.

מעבר לכך, בכל העניינים האזרחיים ביו"ש, המנהל הוא הריבון. כל דבר ביו"ש זה המנהל עם הגורם הספציפי.

*  ישובים חדשים או עזרה לוותיקים - זה המנהל האזרחי בשיתוף משרד ההתישבות (שגם הוא בידי הציונות הדתית).

* מהפכת הכבישים - המנהל בשיתוף משרד התחבורה.

* מהפכת התקשורת - המנהל בשיתוף משרד התקשורת.


כמובן, כשר אוצר, הוא דואג גם לתקצוב וגם, מול ישראל כץ לא צריך את זה, אבל מול גלנט שניסה למרוח את ההתחיבויות, הוא בהחלט גם השתמש במנוף שלו כשר שגלנט צריך את שיתוף הפעולה שלו.

חידשת מעניין תודה...קורא נלהב לשעבר
מניח שעדיין אפשר לדון במעורבות פה, וכל אחד יחשוב איך שיבושם לו...
כמובן שיש רבים וטובים שיש להם זכותהסטורי
ואני מסכים לגמרי עם @מרדכי שבלי הרבה 'חיילים' (ותלמידי חומש המופלאים, בהחלט ראויים לפרס ישראל על מסירות לארץ ישראל) דברים לא יתרחשו.

מה שמדברים על המהפכה של סמוטריץ', זה ברמת הובלת מדיניות שגם יורדת לשטח.

הרבנים שהכפישו את הרב טאו ולא חזרו בהם. לא יכוליםקעלעברימבאר
עבר עריכה על ידי קעלעברימבאר בתאריך כ"ו באדר תשפ"ו 11:57

לומר "ידינו לא שפכו את הדם הזה". בקשר להתאבדות שושנה סטרוק ז"ל.


 

אני עוקב כבר 3 שנים אחרי פרשיית הרב טאו ברשתות החברתיות.


 

מה שרואים זה שתמיכה של רבנים מסוימים בטענות בלי לבדוק, גרמה למקהלות "מאמינים.נות לך" שגרמה לאותם אנשים סכיזופרנים להגדיל את ההזיות שלהם, כמו גידול סרטני.


 

זה מתחיל בטענות הזויות על הרב טאו, וממשיך לעדויות של סכיזופרנים בעלי הזיות פסיכוטיות על כך שכביכול הרב שמואל אליהו והרב טאו הם פוגעים טקסית ומנהלים רשת של פדופילים, ומשם גדל להזיות גדולות יותר שכל זמן מקהלות ה"מאמינים לך" מחזקים אותם.


 

גם נראה שאותם אנשים גרמו לשושנה סטרוק להגדיל את ההזיות עד שהיא התאבדה.


 

זה התחיל אצלה מהזיות שהוריה יחד אונסים אותה. המשיך לכך לטענת הזיות שנועה גולדברג פעילת נגד הטרדות היא גם חברה ברשת פדופילים, והגיע לשיאו בהזיות שהוריה והרב טאו מנהלים פגיעות טקסיות ומכרו אותה לזנות בתל אביב.


 

כל זה בגלל מקהלת התומכים שמאמינים לה וניפחו אצלה את ההזיות כי נתנו לה גב, עד שזה גרם לה להאמין בהם ולהתאבד.


 

אם אותם 4 רבנים גדולים שהכפישו את הרב טאו ולא חזרו בהם, היה להםשמץ של יושרה לאמר קבל עם ועדה "טעיתי. אני חוזר בי. מתנצל" ייתכן שכל זה היה נמנע.


 

אז אותם רבנים  לא יכולים לטעון "ידינו לא שפכו את הדם הזה"


 

 


 

 

 

למה אתה סובר שברלנד לא אשם? לכאורה נראה שכןקעלעברימבאר
תחושה רעה לגבי המלחמהרועישםטוב

אני מרגיש בימים האחרונים שהמלחמה הזאת תהיה שוב פעם סבב ולא באמת ובתמים מלחמה

שתעיף את השלטון האיראני וסוף סוף יהיה פעם אחת בחיים שלי נצחון אמיתי ולא רק דחייה

לסבב הבא שאז האויב הרבה יותר מחומש, חכם ויודע איך להתנהל.

והנה במקרה קראתי שגם ניר דבורי אומר את זה.

 

 

הערב הנוראי של ניר דבורי חשף משהו עמוק יותר על המלחמה הזאת | גיא מרוז

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ניר דבורי הוא אחד מכתבי התבהלה, יאוש ודכדוךהסטורי
ואתה משום מה מהדהד את התבהלה, יאוש ודכדוך.

הקב"ה לא הבטיח לנו כמה זמן ומאמץ אנחנו עוד צריכים עד הגאולה השלמה. עד אז יהיו עוד סבבים בוריאציה כזאת או אחרת, נגד האויב הזה או האחר. התפקיד שלנו אינו לפרשן מהצד ובוודאי שלא לזרוע דכדוך ויאוש. יש *איסור מהתורה* לירא בשעת מלחמה.


עם ישראל חי ומנצח. בשנתיים וחצי האחרונות שינינו את מפת ישראל ומפת העולם. רוב ככמעט כל ראשי הטרר שונאי ישראל, ירדו שאולה.


האיום הכמעט מיידי, של אירן גרעינית שמשמעותו ח"ו שואה, הוסר במבצע עם כלביא וכעת משלימים את המלאכה. חסרי סבלנות כמותך, התלוננו כל כך, על זה שלא סיימו. עם קצת סבלנות, היית מבין שהיו צריכים להיערך לכך - מבחינת תכניות, אימונים, חימושים. לכן עשו הפסקה ופייק מו"מ.


בנתיים החזרנו את כל החטופים (מי היה מאמין)! כשאנחנו נשארים עם פרימטר מאוד רציני ויושבים על 'רכס השבעים' השולט ברצועה. המשכנו להחליש את חיזבאלה ולבסס את האחיזה בבשן.


עוד רבה הדרך, אך אחד לא משלה את עצמו שמחר בבוקר גר זאב עם כבש ונמר עם גדי ירבץ. אבל קצת עין טובה לא תזיק...


הפלת משטר זה תהליךמרדכי
בס"ד

על פי הערכות זה משהו שיקח בין שנה לשנה וחצי. לא ארה"ב ולא מדינת ישראל מתכוונות להיות כל הזמן הזה להיות בלחימה מול איראן. מה שכן, האפקט של הלחימה כעת היא התשתית שתביא בהמשך להתקוממות גדולה יותר של העם האיראני אל מול משטר חלש הרבה יותר.


אגב, גם ההתקומומות הקודמת לא הייתה יוצאת אל הפועל בזכות 'עם כלביא'.

הנה זה מתחילרועישםטוב

בהתחלה אמרו נצחון נצחון נצחון נצחון נצחון, מילואים מילואים מילואים מילואים מילואים, יחד יחד יחד יחד 

וכל שאר האמירות כאילו שעכשיו זו המלחמה הגדולה, אם כל המלחמות, שאחריה יהיה נצחון אמיתי,

שינוי אסטרטגי בכל מה שקשור לבטחון וכל מה שכל ישראלי שפוי רוצה כבר עשרות שנים.

ולא עברו שבועיים, וכבר הופכים את זה באופן רשמי ל"סבב".

פעם הבאה, אחרי שסין וצפון קוריאה יעזרו להם לבנות הכל מחדש, הפעם הרבה יותר עמוק

כך ששום פצצה לא תוכל להגיע אליהם, יהיה מלחמה פי הרבה מאד יותר קשה.

כל מה שקורה עכשיו - לחינם. הבל הבלים. בזבוז זמן, כסף. הרוגים ופצועים לשווא.

 

 

דובר צה"ל: "כל יום במלחמה מרחיק את הסבב הבא"

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

זה לא לשווא אף פעםמשה

גם אם נלחמת והרחקת את זה בשנתיים, בינתיים היה לך שנתיים של שקט. זה לא "ניצחון מוחלט" אבל אני חושב שהשגי המלחמה עד עכשיו לא רעים בכלל. אפילו בצד של עזה.

זה הרבה יותר משנתייםסודית
איראן בודדה את עצמה כשהחליטה למקש את מיצרי הורמוז. העולם יסתדר בלי הנפט שלה. יהיה יקר אבל יסתדר. לעומת זאת אי אפשר לאכול ולשתות נפט.  צריך להזיק לאתרי הגרעין כמה שיותר, כדי שקודם יגמרו להם המים והאוכל. זה מצור בלי שהצטרכנו להטיל אותו.

מזמור לתודה! 

שטויותנקדימון
הסיבה שיצאו למלחמה עכשיו ולא בעוד כמה חודשים זה כי גילו שאיראן הבינה כמה עמוק מסוגל להגיע הטיל מעמיק של ארה"ב ושהיא החליטה בעדבות זה לחפור עמוק יותר ושם לעבוד על הגרעין. במצב כזה האטום היה עניין וודאי, ובהתחשב בחומר המועשר שלהם, אז זה היה ממש עניין של שינוי מאזן הכוחות במזרח התיכון ובעולם בכלל.

איראן הייתה סוחטת את כל האזור, מכריחה את ארה"ב לנטוש את כל הבסיסים, ולקינוח הייתה כנראה פותחת מלחמת עולם בכל מקרה (או בהחלט משמידה את ישראל).


לכן, ארהב הביאה לפה למעלה משליש של הצבא שלה, ועוד היד נטויה. ללא החלפת משטר האסטרטגיה האיראנית תמשיך להתקדם, ובכך לא עשינו כלום.


לכן, המלחמה הזו לא תוכל להסתיים בלי שלטון חדש על איראן. וגם אם פתאום ייראה לך שעוצרים, זה יהיה שלב מחושב מאוד שיביא בעקבותיו את הקץ האיראני. כמו ש"עם כלביא" הכין את השמיים האיראניים למללמה הנוכחית, התחיל פגיעה אנושה בגרעין, ועיכב דרמטית את תיכנית הטילים הבליסטיים. עכשיו עושים שימוש בנצחונות של חודש יוני.


ולגבי טראמפ? הוא אוהב לבלבל את התקשורת, ואולי גם קצת את האויב (למרות שלאויב יש מודיעין, כך שההצהרות למעשה מכוונות אל ההמונים). תבחן את המעשים שלו, לא את הלוחמה הפסיכולוגית שלו.


עם ישראל חי!

מה יצאנחלת

לקב"ה   אם א נ ח נ ו ננצח ונביס את כל אויבינו?

 

האם זה השלום שהקבה" מתכוון אליו באומרו: "ונתתי שלום בארץ...."

 

אולי זה לא נגמר לגמרי ונמשך ונמשך, כי הקב"ה רוצה שנבין משהו?

 

אולי יש יותר מדי כוחי ועוצם ידי? אפילו טראמפ, כשהוא מודה, הוא

מסיים "ובמיוחד לקב"ה"?

 

אומנם יש המון סד"ש, ברחמיו עלינו, אבל האם לא נדרש מאיתנו,

לפחות, להבין שיש מישהו מלמעלה שמנהל הכל?

 

האם היעוד שלנו הוא לחסל את אויבינו וזהו?

 

למה בכלל הגענו לארץ הזו?

לא מבין מה את רוצה ומה הקשרנקדימון

למה שהמשתמש שאל ולמה שאני עניתי.


אגב, לידיעתך, הרמבם כותב במפורש בהלכות מלכים ומלחמות שהמלך המשיח יילחם לישראל.


אל תנצל"שי בבקשה. אם את רוצה דיון על הקב"ה בהקשר של מלחמות ישראל, תפתחי פוסט עצמאי.

ובכל מקרה לא הייתי רץ להחליט להקב"ה למה הוא עושה כל מיני דברים. אולי הייתה שואה דווקר כי כל מיני התנגדו לעלייה לארץ? אולי בכלל יש מלחמות כדי לאפשר לנו להרחיב את גבולנו?

בכבשי דרחמנא למה לך??

א. מה זה תנצל"שי? ב. איפה מאת השם היתה זאתנחלת

עם התייחסות למה שהזוהר, הגאון מוילנא, הרמח"ל וחז"ל כותבים לגבי תקופה זו?

לא אני מחליטה חס וחלילה לקב"ה, אבל יש התייחסות לתקופה זו במגוון מקורות

שלנו. אתה יודע, מדינת ישראל אמנם נולדה לפני פחות ממאה שנה, אבל היהדות

בהתייחסותה להיסטוריה, היתה הרבה הרבה לפני זה.

 

מבינה שאתם  מתייחסים לאיך זה פועל הגיונית וטבעית - מהלכים צבאיים וכו'

אבל אין פה איזו התעלמות ממהלך רוחני, מחלקים נוספים וחשובים (הכי)

בפאזל הענק שאנו רק פירור זערור ממנו?

 

האם אין כאן איזו השפעה של "כוחי ועוצם ידי עשו לי את החיל הזה?....".

נצל"ש = ניצול שרשורפ.א.
משתמשים ב"נצל"ש" כשרוצים להעלות נושא חדש, שאלה או הערה בתוך דיון קיים (שרשור), כדי לא לפתוח הודעה חדשה לגמרי.

ובאמת הנושא שאת מעלה מתאים לפורום בית המדרש ולא לחדשות ואקטואליה 

אוקיי הקב"ה. כדי לקשור את הכל אליךנחלת

ולקחת גם אותך בחשבון, אאלץ לפתוח פורום חדש.....

 

מקווה שלא אכפת לך ותמשיך לתת לנו סד"ש ועצות טובות

איך ומתי להילחם באויבינו-אויביך........ולא רק בבית המדרש,

רכונים מעל הגמרות....

 

יש לי בעיה קטנה, הקב"ה - לא יודעת איך לקרוא לפורום החדש הזה

שבו ניזכר ונזכיר "מי עשה כל אלה".

 

יש למישהו רעיון?

 

תודה פ.א.  - מסביר הכל בסבלנות ובפירוט לבורת ועמת הארץ שכמותי!

 

 

את רודפת אחרי שד שחור-לבן שהמצאתנקדימון

או שדוחפים לכל מקום איזכור של אלוהים ורק אז הוא קיים בתודעה ורלוונטי בהנחות היסוד שלנו,

או שלא מזכירים את אלוהים ואז זה אומר שכופרים בו ומתעלמים ממנו ופויה...


אין שום קשר. אף אחד לא חייב לדבר על חיסכון והשקעה וגם לומר מה לאלוהים י ו צ א מזה. אין שום צורך לשאול שאלה על נישואין או גירושין ולהזכיר מה לאלוהים י ו צ א מזה. ולא נדרש לשאול שאלה על חיסכון והשקעה ולשאול מה לאלוהים י ו צ א מזה. גם לא להתייעץ בנושא מתכונים לשבת ולשאול מה לאלוהים י ו צ א מזה.


גברת, אל תנצל"שי. רוצה לפתוח על זה דיון? תפתחי פוסט חדש.

יש פורום בית המדרשרקאני
תפתחי פוסט נפרד בשביל זהנקדימון
אין לי מושג מה את רוצההסטורי
הקב"ה ציווה עלינו להילחם.

לשאול מה יצא לו מזה, זה כמו לשאול מה יצא לו משמירת שבת...

מה יצא?איתן גילאחרונה

ורדפתם את אויבכם, ונפלו לפניכם לחרב.

וגם: ה' איש מלחמה.

וגם: מלחמה לה' בעמלק.

מלחמה נגד אויב זה לכתחילה.

ולגבי ונתתי שלום בארץ, דהיינו שלום בין איש לרעהו.

עושה שלום במרומיו הוא יעשה שלום עלינו (=ביננו)

כאשר תלויים בטראמפ. בעיה מובנית.shindov
באמת כואב הלב שאנחנו מכסחים להם את הצורהאיתן גיל

שתה מים.

בדוק ומנוסה.

"לצמצם את האיום ולדחוק אותו ככל האפשר"רועישםטוב

איזו נפילה, איך מלנצח הגענו אל - "לצמצם את האיום ולדחוק אותו ככל האפשר"

בזיון של מלחמה. בזבוז זמן טוטאלי. עוד כך וכך שנים

יהיה מלחמה פי עשר במקרה הטוב יותר קשה, ופי הרבה מאד עשרות או יותר יותר קשה.

 

לא מפילים את חמינאי: המטרה החדשה והצנועה של צה"ל במלחמה מול איראן | דיווח 

האירנים עדיין מסוגלים לשלם לך?!הסטורי

סליחה על החריפות, אבל אין הסבר אחר לרצף ההודעות  המטומטמות שלך, אלא שאתה מרגל אירני שמייצג את האינטרס האירני ומנסה לייאש אותנו מהמלחמה.


קודם כל - כדאי לא להתרגש מכל כותרת ומכל ציטוט. הרבה פעמים האמירות לתקשורת, הן הישירות והן המודלפות - אינן כי מי שאומר אותן חושב שזאת המציאות אלא כי הוא מנסה להשיג משהו בהכרזה הזאת.  טראמפ אלוף ממש בלהגיד דבר והיפוכו כדי להוביל תהליכים כאלו ואחרים, אבל זה נכון על רבים.

פתחת כאן כאלו שירשורי הבל, על בסיס בדלי ציטוטים שהתבררו תוך שבועות ולפעמים אפילו ימים או שעות כקשקוש, שכדאי לנשום לפני שנלחצים מכל ציטוט.


ובכלל, אפילו אם לא נסיים את כל המערכה מול אירן בסבב הזה, מה השטויות הללו שהכל בזבוז?!


בעם כלביא הצלנו את מדינת ישראל משואה. אירן היתה שבועות ספורים מפריצה לגרעין ואם למדנו משהו משמחת תורה תשפ"ד, זה שכשהאויב אומר שהוא רוצה להשמיד אותך - תאמין לו. הצלת עם ישראל משואה, אינה בזבוז, גם אם נשארים אויבים.


בנתיים מה שמתברר, זה שגם אם היתה מחלוקת טקטיטת על המשך מסויים - היה תיאום מוחלט בין נתניהו לטראמפ, על כך שאחרי התארגנות מתאימה, תהיה תקיפה נוספת.


בחודשים הללו שאתה היית עסוק בלקטר כאן על כך שלא סיימנו, אחרים במקום לקטר, עסקו בהתארגנות למלחמה...


על הדרך בינתיים ניצלנו את המומנטום, החזרנו את כל החטופים, נגיד זאת שוב *החזרנו את כ-ל החטופים. העמקנו שליטה בגבול הצפון בדרך גם כוננו יחסים עם סומלילנד שזה צעד משמעותי מאוד מול החות'ים בפרט וגם אסטרטגית בין לאומית - שאנחנו לא מכירים בגבולות הקולוניליים, קריטי להחזקה שלנו בצפון הגליל ובבשן.


בסופו של דבר, החלפת שלטון שתהיה באמת אפקטיבית, צריכה להגיעה מעמי אירן. הפרסים, הכורדים, הבלוצ'ים ועוד. הנסיון של ארה"ב ואחרים לכפות שלטון על עם בכל מיני מקומות כשל וכשל עם הרבה אבידות.


בדיוק כמו שמלחמת השחרור לא היתה בזבוז, למרות שנשארו לנו אויבים, בדיוק כמו שמלחמת קדש לא היתה בזבוז, בדיוק כמו ששת הימים לא היתה בזבוז, למרות שאחריה היתה מלחמת התשה ומלחמת יום כיפור - גם המכות שנותנים לאירן אינם בזבוז, אפילו אם העבודה לא תסתיים בסבב הזה.

הפוך, זוהי בדיוק ההגדרה של ניצחון.נקדימון
ישראל שינתה את איראן, ישראל שינתה את המזרח התיכון, ישראל שינתה את המשוואה האזורית, ישראל שינתה את עצמה.

כל מלחמה עתידית תהיה רק יותר קלה, כמו ששאגת הארי קלה יותר בזכות ההצלחות המדהימות של עם כלביא. בשונה מסיפורי אגדות, ניצחון הוא תהליך איטי, עקבי, מתמשך ונחוש. ניצחון דורש תחזוקה. ניצחון הוא אצל מי שידו על העליונה.


האם ניצחנו במלחמת העצמאות? האם ניצחנו במלחמת ששת הימים? בוודאי. המלחמה שאחריה לא משנה את ניצחון המלחמה הקודמת.


בהיסטוריה של האנושות, ניצחון מעולם לא היה רק השמדה טוטאלית והגליה. צריך לשכתב את ההיסטוריה בשביל לטעון טענה כל כך מטופשת.


מה גם שניצחון או הפסד זה מאזן שסופרים בסוף, ולא באמצע.

מה גם שהפלת המשטר תלויה בעם האיראנינקדימון

אם בסופו של דבר הפחד יכריע אותם, או שנגלה שלמעשה הרוב דווקא לא רוצים הפלת המשטר אלא רק הקלה מהדכאנות החריפה,

אז לא יעזור כלום. הפלת משטר לא תתרחש.

 

אבל זה לא סותר את הניצחון, את השמדת פרויקט הטילים, את השמדת הצי הימי (אתם מבינים מה זה 60 ספינות מלחמה?), את חיסול מדעני הגרעין,

את חיסול הצמרת הבטחונית והמנהיגותית, את הפגיעה המטורפת בבסיג', את שינוי המשוואה האזורית, וכן הלאה.

אם הסרנו את האיום אז ניצחנו.

אם נצטרך לתחזק את הניצחון, זה רק אומר שאנחנו עדיין לא חיים באוטופיה.

אבל הלוואי שנראה במפלת הצוררים ובעליית תקופה חדשה גם בתוככי איראן.

כן בסדר תמיד יהיו לנו אוייביםמשה

אבל השאלה מה הם יוכלו לעשות.

 

איראן עכשיו יורה בערך עשירית ממה שהיא ירתה ב"עם כלביא". וזה לא כי היא לא רוצה אלא כי היא לא יכולה. עזה מוכה וחצי ממנה זורבב כבר. זה לא אידיאלי ולא מה שהייתי חולם אבל זה ממש עוול לא להכיר בטובה.

 

כן תהיה מלחמה עם איראן שוב. אז מה?

הבזיון נמצאoo

בשנים הארוכות שהדרום חטף וכולם שתקו

בסטנדרטים הנמוכים של הגנה על הגבולות שהיו פה


מלחמה זה לבל אחר

לתקוף ולהלחם באויבים

זה הרבה יותר טוב ממה שהיה קודם


כן איראן הצטרפה לסבבים

וטוב שכך

ראינו מה קורה כשמנסים למנוע את המלחמות 

בתקופה שהדרום חטףמשה

היו עיתונאים שכתבו ש"אם החמאס יפגע בתל אביב אז יעשו משהו".

ספויילר: תל אביב (וראשון לציון, ופ"ת) חטפה. וזה לא עשה כלום.

בהתחלה כן הגיבו כשזה הגיע למרכזשוקולד לבן
בהמשך התרגלו ולא הגיבו גם אז
הגיבו. חחחחמשה

יותר כמו לשים כיפת ברזל גם בתל אביב איפשהו.

אני מדברת על לפני כיפת הברזלשוקולד לבן
במבצע הראשון הגיבו כשזה פגע בדרום, אבל אחריהם הגיבו כשפגעו בתל אביב. ברגע שהקימו את כיפת הברזל הפסיקו להגיב 
כן. כיפת הברזל נועדה כדי שלא נצטרך להגיבמשה

וכך גם כל מערך ההגנה סביב עזה, שרובו (למעט הגדל העילית) עבד גם ב7.10. אם החמאס היה מצליח קצת פחות, היינו הודפים אותו קצת ושם זה היה נגמר עד לנסיון הבא.

 

כיoo

מי שלא מסוגל לשמור על שדרות וישובים

בוודאי שלא יכול לשמור על ת"א


למרות שנתיים וחצי מלחמות

הצפון נמצא במצב בלתי אפשרי

כלומר עדיין אין יכולת מספקת לשמור על גבולות המדינה 

זה בערך המצב מאז ברחנו מלבנון ב2000משה

כל מי שהיה קשור איכשהו ידע את זה ורק חיכה לרגע שבו זה יתפוצץ. אני אישית הייתי בפיקוד העורף ב-2018 והזדעזעתי ממה ששמעתי שם.

מעניין מה שמעתנפש חיה.
וייתכן שזו התשתית לחוסר תפקוד שגרם את 7.10
פקע"ר?משה

על כמות הטילים שירה עלינו חיזבאללה במלחמה הבאה. ועל ההשלכות הטכניות של זה. דווקא פקע"ר עבד כמו שצריך.

אוקיינפש חיה.

בכל מקרה

מאחורי הקלעים מעניין לדעת מה הלך שם....



שב"ש

הייתי שם ב2018משה

והיה שם הסבר טכני שפעם כתבתי שכשאני הבנתי אותו חזרתי לאוטו וקיללתי את אהוד ברק על הבריחה מלבנון. קיללתי כל כך !.

הפצ"ר בוגר וקסנר ביטל את כתבי האישום נגד כח 100איתן גיל

לא מאהבת מרדכי.

הוא התלבט והתבלט, ונסוג.... אחר ששוכנע שהחשודים לכאורה לא יוותרו על הזמנת המארה למסור עדות בפני בית המשפט.

שמור לי ואשמור לך בחלונות הגבוהים.

כרגיל אתה מחליף טיעון,הסטורי
במקום להודות שהפצ"ר עשה את הדבר הנכון ואתה שבאוטומט תקפת אותו ואת ממניו יצאת פיתה, אתה מתחפר בקונספציה שהמצאת.
מתי תביןאיתן גיל
לא פשוט להיות בעת ובעונה אחת גם בעד סמוטריץ' וגם בעד מיארה.
רפואה שלמההסטורי
גם לך, רפואת הנפש והגוף, לפי הסדר הזהאיתן גיל

ברור שעשה את הדבר הנכון מבחינת השכל הישר, אבל כבוגר וקסנר נקודת המוצא שלו היתה לחסן את מיארה מפני דרישה למתן עדות בפני בית משפט, לבקשת הלוחמים.

את המשקולת הכבדה הזו הוא הסיר מעל צוארה.

איפה החלפתי טיעון?

אם הוא היה עושה מה שמיארה רוצההסטורי
הוא היה נאחז בכתב האישום.

הוא עשה את הדבר הנכון, כמו שבעוד אין ספור צמתים, כמו שהעידו כל אלו שעבדו איתו, עשה את הדבר הנכון. אפשר להיות פחות אובססיביים.

אם הוא היה נאחז בכתב האישוםאיתן גיל

עורכי הדין של החשודים היו מזמינים את מיארה למסור עדות, והיא הרי עושה הכל כדי להתרחק מהתיק הזה, שלדעת היועצת המשפטית של משרד המשפטים, ולפי החלטת בג"ץ עצמו היא מעורבת ונמצאת בניגוד עניינים.

הפצ"ר הציל את מיארה כפי שהיא רצתה שיהיה

אבל עורכי הדין של החשודים, הם שדרשו לבטל אתהסטורי
כתב האישום.

מיארה לעומת זאת, מוכיחה פעם אחר פעם שאינה יודעת לרדת מעצים עליהם טיפסה, אפילו כשבג"ץ בעצמו זורק אותה בבושת פנים.

לא פליגאאיתן גיל

ביטול כתב האישום גובר על המוטיבציה להביך אותה, ולחשוף את ניגודי העניינים שלה. עם זאת יתכן שהמילואימניקים יתבעו את המדינה, או אז תבחן מחדש שאלת הזמנתה להעיד.

בג"ץ אכן זרק אותה כמה פעמים, ועדיין הוא שומר עליה מפני פיטוריה המתבקשים. 

בקיצור, בנית תילי תילים של קונספירציההסטורי
להאשים אותו, כשעשה מה שהחשודים רצו.
הוא עשה מה שהמארה רצתהאיתן גיל

וזה שירת את החשודים

עכשו הבנת את זה?

שבת שלום

כפי שציינתי, אין סיבה להניח את טענתךהסטורי
היות שמיארה אינה אחת שיודעת לרדת מעצים עליהם תיפסה.

אבל אם כדבריך המצב אבסורדי, כמו בסיפור על 'למה יש/אין לך כובע'.


אם הוא היה מסרב לבקשת הנאשמים ומשאיר את כתב האישום ההזוי - היית תוקף אותו שבגלל שהוא... הוא ממשיך,


עכשיו כשהוא נענע לבקשתם, אתה מסביר מתחת לאדמה, למה זה שהוא נענע לבקשתם זה בעצם נגדם.


דחילאק, אי אפשר לקבל את זה שהוא, כמו שהעידה עליו אורית סטרוק, פשוט ענייני?!

התיק נגדם נסגר מחוסר ראיות ולא מחוסר אשמהאיתן גיל

נמתין עד שיוגש כתב אישום נגד הפצרית לשעבר, אם יוגש.

איך שלא יהיה יש פה סיפור מסריח 

בזה אתה צודק, אבל זה לא קשור אליוהסטוריאחרונה
ולא בידיו.
היתה לו ברירה?זיויק
לא
מתי יתקפו את אתרי הגרעין?כמו🐌תמס
למה זה לא קודם להכל?
אין צורךאיתן גיל

המשטר באירן על סף קריסה. להמשיך לפתח את הגרעין כבר לא בראש שלו.

לא מצחיקכמו🐌תמס
העברתי את שאלתך למשרד ראש הממשלהנקדימון
ולאחר התייעצות עם טראמפ הוא יחזיר תשובה רשמית.
כן תוקפיםברגועאחרונה
רבותי הקונספציה נמשכתאיתן גיל

פועל יוצא מהסכמי אוסלו הארורים קבלנו תאגיד טרור דו ראשי: אש"ף וחמאס. בעוד אש"ף לובש חליפות ועיקר זמנו מופנה לעשיית דה לגיטימציה לישראל במוסדות בינלאומיים, חמאס מופקד על המאבק המזויין ששיאו היה בשבעה באוקטובר.

למראית עין, הם מסוכסכים ביניהם, אבל למראית עין בלבד. 

אותה הגברת יושבת מעבר לגבול הצפוני. לבנון כמדינת אויב, לא רוצה ללכלך את ידיה, ועל כן מסרה את תיק הטרור נגד ישראל לידי חברת בת- חיזבאללה.

והאירנים מממנים.

זה הפיל הגדול שבחדר שאנחנו לא רואים.

לבנון לא מוציאה את חיזבאללה אל מחוץ לחוק ולמדינתה, כפי שמתבקש שיהיה, ועל כן ממנה אנחנו צריכים לגבות את מירב המחיר.

לבנון מאד יפה אפשר להשאיר שטח בידינוכמו🐌תמסאחרונה
בדיקת ביוץ ...חיובי?נר לרגלי דברך


ממש אשמח לדעת מבעלות נסיון

תודה נשים יקרות

נראה לי שהתבלבלת בפורום....יעל מהדרוםאחרונה
תמי ארד צודקת וחשוב להגיד זאת בקול רםהסטורי
תמי ארד שתקה כשחיילים סיכנו חייהם בעזה, וגם נפלואיתן גיל

שתמשיך לשתוק.

כי סייג לחכמה שתיקה.

מה הקשר?!הסטורי
אחרי שפטפטה שלנתניהו לא איכפת מהחטופים והנעדריםאיתן גיל

היא הופכת עמדה, וטוענת שכוחות מיוחדים נשלחו ללבנון לשם מטרה מיותרת.

אוי הפוזיציה.

עדיין, כעת היא צודקת וצריך להגיד זאת בקול רםהסטורי
הרב יעקב אריאל שליט"א מדבר על כך שנים.

להביא חלל לקבר ישראל, זו מצווה גדולה מאוד, אבל לא מצדיקה סיכון חיים.

כשצה"ל סיכן חיילים כדי להשיב הביתה את רן גואליאיתן גיל

עדיין היא היתה מהצעקניות היותר בולטות של קפלן.

לו בשל כך בלבד, מול כל עמדה שלה תהיה אשר תהיה, אני אציג עמדה הפוכה.

יש לי תמיהות גם לגבי התנהלותה בחייה הפרטיים, אבל זה לא שייך לכאן.

אם מול *כל עמדה* אתה תציג עמדה הפוכההסטורי

אז אתה מודה בפה מלא שאינך ענייני.


תודה.

אשתמש בזה בהמשך, כשמול כל מיני אחרים שאינך מחבב, תציג עמדה הפוכה על כל הדברים הטובים שהם עושים...

*מול כל עמדה שלה*איתן גיל

זה מה שכתבתי, ובמטותא, אל תעשה מניפולציה על דברי.

זה לא יפה.

ולגופן של עניין, ידעו טייסי חיל האויר שמרחיקים טוס עד 2000 ק"מ מהבית, שצה"ל יעשה הכל, ה-כל, כדי להשיב הביתה אותם או את גופותיהם.

אמרת כל עמדה, הכוונה כל עמדהא.ק.צ
את. מתחיל לדון לגופו של אדם ולא לגופן של טענות
לא אני עשיתי מניפולציההסטורי

כלפי הדעות של תמי ארד  הודת שאינך עניני, זה נכון באותה מידה כלפי רבים וטובים אחרים, שאתה אובססיבי לגביהם.


לגופו של עניין, כשאתה אומר "צה"ל יעשה הכל, הכ-ל", מה זה כולל?

אם בשביל להשיב את גופותיהם יהיה צריך להפציץ את תל אביב על יושביה, או לשחרר את יחיא סינואר הבא, אתה גם בעד?!


מחילה, אתה מדבר כל היום על 'קפלניסטים' ומגדיר כל מי שבפרומיל לא מוצא חן בעינך כ'קפלניסט', אבל אתה נופל באותו מקום בדיוק. בדיוק השיח של "לעשות הכל כדי להחזיר אותם" - הוא השיח שגרם שלמרות הישגים מדהימים שלנו במלחמה, החמאס עדיין קיים ושולט בחלק מהרצועה.


אם אומה חפצת חיים אנחנו, חייבים לחזור לתודעה שבה הכלל קודם לפרט. כמובן, איננו רוסים ששולחים אלפים כבשר תותחים. כמובן נעשה מאמצים רבים שחיילנו יחזרו ממשימותיהם בשלום ונעשה *מאמצים רבים*, שמי שמסר נפשו - יושב לקבר ישראל. אבל ממש לא *הכל*.

תמי ארד זו תמי ארד והשבת גופות זו סוגיה אחרת.איתן גיל

הדעה שלה לגבי החזרת נעדרים היא פוליטית נטו, וכשגילתה הזדמנות לנגח את הממשלה היא קפצה כמוצאת שלל רב.

כשהיו חטופים ונעדרים בעזה היא נבחה בקפלן: את כולם ע-כ-שו... וכשחיילים נפלו במהלך פעילות מבצעית להשבתם, זה לא הזיז לה.

מעבר לכך, זמן קצר ביותר לאחר שנשבה בעלה היא היתה בזוגיות חדשה... שיהיה לה לבריאות.

בניגוד למשפחות נעדרי קרב סולטן יעקב שלא מוותרים על יקיריהם, רון מעניין אותה רק לשם עשיית הון פוליטי.

לכן, כל מה שאצלה שחור, אצלי הוא לבן, וכן להיפך.

לגבי איתור נעדרים, מדיניות משרד הבטחון לא השתנתה כהוא זה מאז מלחמת השחרור וטוב שכך, וגם עכשו אין לשנות.

אני לא עסקתי באשה לגופה, אלא בדעה שהיא הציגההסטורי

והדעה שהיא הביעה השבוע נכונה, בלי שום קשר לשום דבר אחר. לא טענתי שבגלל שהיא אומרת זה נכון (וממילא ממש לא חושב שכלל מה שאתה חושב עליה רלוונטי).

אמרתי שהדברים שהיא אמרה אתמול נכונים, לא בגללה, אלא כי אני משתדל להיות ענייני.


לגבי מה שכתבת ספציפצת , לא יודע אם היא אמרה "את כולם עכשיו" (חיפשתי בגוגל, לא מצאתי), אבל כן ראיתי אותך, כאן, בהודעה הזאת:

*מול כל עמדה שלה* - אקטואליה וחדשות

טוען שצריך לעשות *הכל* כדי להביא גופות לקבר ישראל. כולנו מסכימים שצריך לעשות מאמצים מרובים, אבל בשום אופן לא *הכל*. כשאתה אומר *הכל* אתה לחלוטין מאבד את השיקולים הכלליים לטובת השיקול הפרטי.

טוב, לא ה-כל. עכשו תגיד אתה, מה כן.איתן גיל

לגבי פדיון שבויים, ההלכה היהודית ברורה לגמרי.

וכאן זה סיפור אחר.

קודם כל - הסוגיא אינה 'פדיון שבויים', בכלל לאהסטורי

פדיון שבויים וכל מה שנאמר עליו בפוסקים, עוסק ביהודים שנשבו וגויים מחזיקים בהם על מנת להשיג כסף תמורתם או למכור אותם לעבדים וכד'. כאן יש הלכות שדורשות הכרעה בכל מציאות ספציפית, שמצד אחד זו מצווה גדולה, הקודמת לכל הצדקות ומותר למכור בשבילה ספר תורה וכד'.

מאידך יש הגבלה ברורה ש"אין פודין את השבויים יותר מכדי דמיהם", בדיוק בשביל לא להפוך את העניין לכדאי לגויים - כלומר גם במצב של גלות, הכלל קודם לפרט.


בימינו גם שבויים חיים, אינם בגדרי 'פדיון שבויים' המדובר. השבויים הם חלק מהמלחמה של האוייב בנו. השיקולים לפעמים דומים ולכן לפעמים אפשר בזהירות לדמות מלתא למלתא, מהלכות שנאמרו לגבי פדיון שבויים, אבל פשוט שאין זהות. השיקול הכללי - מצד אחד לא לתת לאוייב להשפיל אותנו במציאות של שבויים ומצד שני לא להפוך את השבי לנשק קטלני, היחיד שמדינת ישראל מתקפלת בפניו - גובר על שלל השיקולים הפרטיים והפרצופים של פלוני ואלמוני שדחפו לנו בכל פינה.


כשמדובר על גופה, זה בכלל לא הסיפור. אין כאן שבוי שנמצא בסכנה. כמובן, הבאתו לקבר ישראל היא מצווה גדולה של גמילות חסד עם המתים ועם החיים - אבל אינה מצדירה כלל סיכון חיים נוספים.

כתבתי שכאן זה סיפור אחר.איתן גיל

שים לב לצילום מסך שהעלתי בתגובתי הקודמת.

מתקשה להאמין שאינך מכיר את זה.

יפה. שמח שחזרת בך מהטענה ההזויה שהבאת אתמולהסטורי
לא חזרתי בכלוםאיתן גיל
היא מוקצה מחמת מיאוס, ולכן מול כל דעה שלה אציג דעה הפוכה...
כלומר אתה מתעקש להיות לא ענייני...הסטורי
הבנתי שחזרת מהאמירה ההזויה שצריך לעשות הכל כדי להחזיר גופה.

מבין שבשביל להתנגד לתמי ארד, אתה מוכן לזרוק את השכל הישר. רחמנות עליך.

לא חזרתי בכלום, לא חזרתי בכלום, לא חזרתי...איתן גיל
כלומר אתה עדיין חושב שבשביל להחזירהסטורי
גופה של טייס, צריך לעשות הכל כולל לאדות את תל אביב או לאבד את כל חיילי גולני?!
צריך לעשות הכל כדי לשמר את הנוהג שהתקבע כאןאיתן גיל

מאז מלחמת השחרור.

לא כולל לתלות את כל הג'ינג'ים... אם זה יהיה המחיר שידרשו מאיתנו לשלם.

אין נוהג מאז מלחמת השחרורהסטורי
ממלחמת השחרור ועד אחרי שלום הגליל - אף אחד לא העלה על דעתו לשחרר מחבלים, או בכלל 'לאבד את הראש' בשביל לשחרר חטופים. כמובן, בסוף מלחמה עשו, כמקובל בעולם עסקת חילופי שבויים, במסגרת הפסקת האש, אבל לא יותר מזה.

בשביל חטופים חיים, מדינת ישראל עשתה הסטוריה, בשורה של מבצעים הירואיים שאומרים שאכן הפרטים מוכנים לסכן את עצמם בשביל טובת הכלל, אכן חלק מטובת הכלל - שלא יהיו קלפי מיקוח בידי האוייב.


רק בארבעים השנה האחרונות, במסגרת רוחות השלום והעייפות ממלחמות, מדינת ישראל איבדה את הראש בנושא.

טען חיטין והודה לו בקישקושיןאיתן גיל

הדיון פה הוא על השבת גופות נעדרים, ולא על עסקאות שערורייתיות.

בענייננו, משרד הבטחון וצה"ל מעולם לא ויתרו על נעדר כלשהו. החריג הוא נעדרי הצוללת דקר שירדו למצולות.

הרבנות הצבאית מציינת מידי שנה את ז' באדר כיום זכרון לחיילי צהל שמקום קבורתם לא נודע.

ופתאום קמה בבוקר אשה שנויה במחלוקת פוליטית, ודורשת הלכה למעשה לנטוש את החיפושים אחר מי שהיה פעם, בעבר הרחוק, בעלה או בן זוגה.

מדבר על קשקושים? מתלבט אם הבעיה היא בהבנת הנקרא...הסטורי
לא אמרתי לוותר ולמרות שאתה נגד כל מה שהיא תגיד - גם היא לא אמרה לוותר על החיפושים. היא לא אמרה לא לחפש ובוודאי שלא אמרה לא לעשות אזכרה בז' באדר.

היא אמרה דבר שהוא כל כך פשוט והגיוני וגם נכון הלכתית, שאיני מבין איך הפוזיציה כל כך מעוותת את דעתך, שאתה מלביש תילי תילים של עניינים לא קשורים כדי להתנגח.


כל מה שהיא אמרה, זה שלא *לסכן חיים* בשביל הבאת חלל לקבורה. ככל הידוע לי, האזכרה של הרבנות הצבאית, לא כוללת סיכון חיים...

רון ארד לא נמצא מתחת לפנסאיתן גיל

ואין לנו קצה חוט אמין באשר לגורלו, משכך מרוכזים המאמצים בתחום המודיעיני, וכשמגיע מידע ולו קלוש, יוצאים למבצעים גדולים או קטנים במדינת אויב, שמטבע הדברים כרוכים בסיכון חיי אדם.

אשר לתמי ארד, אם נחושה שלא לסכן חיי אדם, משתמע שהשבת רון נמצא אצלה במקום לא גבוה, ולא יכול להיות אחרת.

אלא שלאור התנהגותה הקפלניסטית בסוגיית הגופות בעזה, אנן סהדן שבבחירה בין השבתו, מה שיביא אולי עוד חצי מנדט לנתניהו, ובין השארתו לנצח בידי האוייב- האפשרות השניה מועדפת עליה.

אתה בדיוק מהדהד את הביקורת הקפלניסטית על צביקה מורהסטורי
"אם הוא טוען שלא צריך לשרוף את המדינה בשביל הבן שלו - כנראה הבן שלו לא חשוב לו".

דחילאק, קצת יושרה. בשרשור הזה אתה משמיע בדיוק את המסרים ששנתיים פימפמו בקפלן.

נכוןאיתן גיל

קפלניסטים לא יכולים להטריד את טלי גוטליב ואחר כך ליילל שמרדכי דוד מטריד אותם.

ומרגע שהקפלניסטית תמי ארד פערה את פיה, היא תבחן לגופו של אדם ולא לגופו של עניין.

וכאן גופו של עניין וגופו של אדם כרוכים וקשורים זה בזה.

מרדכי דוד מציב מראה, אתה מהדהד מסרי קפלן!הסטורי
גם אני מציב מראה.איתן גילאחרונה

סיימתי

עובדות זה לחלשיםאיתן גיל


צילמתי לך מסך

לא כתוב שם אף מילה על גופותהסטורי
אלא על החיים.

והאמת, לא ראיתי עד עכשיו וזה גם לא משנה במיוחד. כפי שציינתי, לא הבאתי את זה כי "אם תמי ארד אומרת - זה נכון", ממש לא. הבאתי את זה כי הפעם היא אמרה דבר נכון.

נכוןמשה
משה, אם כבר הגבת, הכותרת שהשרשור קיבל בראשיהסטורי
ממש לא מתארת את הרעיון של השרשור, אלא רק את המקום אליו @איתן גיל מתעקש לקחת את זה.

תודה רבה על כל תפעול הפורומים והאתר.

אני חושב שיש מקום הפעם לשתי הטענותמשה

תמי ארד באמת דיברה בכיכר החטופים וכו' וגרמה אז נזק עצום. אני לא ממעריציו של @איתן גיל  אבל חייב להודות שבמקרה הזה לטענה הזו יש מקום. נורא קל להשתמש בדבר הנכון הזה נגד הממשלה ולדבר הפוך לפני שנתיים במקדש של דת החטופים.

מוכרח להסכים איתך הפעםנקדימון
סוף דבריה לימד על כל דבריה.
הערה חשובה: התייחסתי לעיקרון שהחזרת חלל לקבר ישראלהסטורי

חשובה מאוד מאוד, אך לא מצדיקה סיכון חיים.


לגבי האירוע הספציפי - איני יודע יותר מידי. יש הרבה רחשים שלמרות הכרזת רוה"מ, היו לו עוד מטרות מה שמשנה את התמונה.

מלבד זאת, לפי מה שטוענים ברוטר ובכל מיני וואצפים, מעז יצא מתוק. כחות של חיזבאלה שבאו משני כיוונים וחשבו לסגור על כוחותינו, תקפו אחד את השני והרגו לעצמם עשרות רבות.

אין ציונות ללא יהודיםhamedinai
כי איך שלא תסובב את זה, נשאלת השאלה ‎באיזו_זכות❓️

באיזו זכות  מגיע לארצנו אוכל חזיר מארץ זרה, רוסיה אוקראינה ארגנטינה או כל ארץ אחרת, ועוד מקבל חבילת סיוע, ואילו צאצאי הטוענים שהיו פה בשנת 1948 אינם מורשים כלל.


ויהדות שנשענת רק על הגזע היהודי, בנוסף לזה, שזה גם לא נכון, כי היהודים כוללים כל כך הרבה גרים שהתגיירו במשך כל הדורות, אם היהדות תסתכם רק עם הגזע, יוצא שזו גזענות. וזה למה בן גוריון, על אף היותו חילוני, אימץ את חוקי הנישואין, השבת ואיסור חמץ בפסח, וקבע אותם כסטטוס קוו של המדינה.

אולי יעניין אותך