רונן שובל מדבר שמאלניתיוני
שמעתי על זה אבל אשמח לדוגמאותעוגי פלצת
סתכל בפייסבוקיוני
לא בטוח שהבנתי בדיוק לאיזה נקודה אתה מתכווןעוגי פלצת
אני מעיין שם עכשיו
>>>יוני
סרטון ילדותי וחמודעוגי פלצת
גם לפייגלין יש סרטון ילדותי עד כדי מבוכה שהוא מפיץ,
וגם לעוד כמה חבר'ה בפוליטיקה.
לא רואה בזה משהו שמעלה או מוריד מבחינת העדפה פוליטית.
(אני חייב להעיר שלפחות בחירת המעצב הגרפי שלו מצויינת)
למה הזוי? דווקא בונה קמפיין על נקודה טובה יחסית...ותן טל
היכולת שלו להבין את הצד השני, יכולה בהחלט להועיל במקומות שצריך "להילחם תודעתית" מול השמאל.
ראינו כבר לא מעט קמפיינים מוצלחים של התנועה בראשה עמד, אם תרצו - אומנם אני לא מכיר אותו אישית אבל מהתרשמות כללית מאוד, אני חושב שמדובר באדם בהחלט רציני בכוונותיו ובמעשיו.
אני מתחרפן כשאני פוגש את החבר'ה של אם תרצו בהר הבית.די"מ
^^^^עוגי פלצת
משיחות עם אנשים הבנתי שתפיסתו בענייני דת ומדינה
בעייתית מאוד.
אשמח אם מישהו יוכל לאשש או להכחיש את הדברים הנ"ל
מתוך דבריו של שובל עצמו.
למה? (לא מבין בזה. כזכור לך אני לא עולה להר...)ותן טל
מעלה חופשי אנשים להר בלי טבילה ובלי כלוםעוגי פלצת
כי הם עולים בלי טבילהדי"מ
הם דתיים? אם לא - מה ציפית מהם? הם חילוניים אז הם לאותן טל
מאמינים כל כך שצריך לשמור על קדושה מיוחדת (או לכל הפחות לא "לפי ההלכה") כמו שאתה שומר - לכן הם תינוקות שנשבו...
או אם נגדיר את זה אחרת - האם רמת החירפון שלך מחבר'ה של אם תרצו שעולים להר, שווה לרמת החירפון שלך כאשר אתה רואה חבר'ה חילוניים אחרים נוסעים בשבת, או אוכלים שרימפס, או עושים כל דבר חמור אחר?
ואם כן - אז מה מיוחד במקרה הזה? זה בדיוק חילוני שעושה לפי איך שהוא מבין, כי הוא לא מרגיש עצמו מחוייב לדת.
(פשוט מדבריך נשמע שיש לך חירפון מיוחד "דווקא" לעניין ספציפי זה, לראות אותם ככה בהר דווקא...)
אז בבקשה, תתמכו ותקדמו חילוניים שעוברים על איסוריםעוגי פלצת
מחוסר ידיעה.
אני תמכתי? אני קידמתי?ותן טל
בעזרת ה' כל המועמדים שאצביע להם בבחירות הפנימיות למפלגה יהיו דתיים שומרי תורה ומצוות.
אשריך
עוגי פלצת
א. אתה צודק אני הרבה יותר מתעצבן ומתחרפןדי"מ
באמת אותם סטודנטים חילונים הם מבחינתי תינוקות שנשבו ואני מרחם עליהם.ואם אני רואה שיש עם מי לדבר אני מדבר איתם ומסביר להם וברוך השם היו מספר הצלחות .
ב. יש הבדל בין לאכול שרימפס וליסןע בשבת .. כי הם לא עולים להר הבית בתור תיירים (ואין פה מה להתבלבל .. מי שעושה איתי את נסיבוב לא עולה בתור תייר. מי שנעשה עליו חיפוש כמו עליי ומקבל את התדרוך הקבוע לא עולה בתור תייר.זה לא סתם מומר לתאבון .. זה מומר שבטוח שהוא עושה טוב ולכן זה יותר מבאס ומחרפן.
ג. מחרפן אותי גם לראות יהודים נוסעים בשבת וברוך השם לא יוצא לי לראות את זה יותר מדי
לגבי מה שכתבת ב-ב' - ובכן, כמו שאמרתי קודם, אני לא בקיאותן טל
ב"פוליטיקות הפנימיות" של הר הבית, לא יודע מה ההבדל בין עולים כאלו לעולים אחרים - הכי הרבה שאי פעם ראיתי, זה לראות את האנשים מחכים ליד השער שם בכותל, שעולה לגשר המוגרבים. ואפילו אז לא הייתי קרוב לשם אלא ראיתי את זה מרחוק ככה שבאמת אין לי הבנה איך כל אחד עולה ו"בתור מה", ולכן הגבתי לעיקרון...
לגבי ג' - אתה תקוע בתוך הישיבה כל השבת? כי בירושלים, אם אתה זז כמה מטרים מהישיבה שלך, תראה לא רק ערבים נוסעים בשבת אלא גם המון יהודים, מניסיון (לא שאני נסעתי חלילה..
אלא שראיתי
).
ואשרייך...
(אגב, רק לגבי מומר לתיאבון, כמדומני שהניגוד למומר לתיאבון זה מומר להכעיס - השאלה היא אם מה שהם עושים זה מומר להכעיס? ובכל מקרה, אם יש הגדרה שלתינוקות שנשבו האם ניתן על הגדרה כזאת להלביש עוד סוג הגדרה של מומר לתיאבון/להכעיס - או שברגע שכבר הגדרת מישהו בתור תינוק שנשבה ממילא שאר ההגדרות לא רלוונטיות כלפיו? לא יודע, לא מספיק מבין בזה...אבל אם תשאל את הרב שלך והוא יענה לך אשמח שתגיד לי ותחכים גם אותי
)
ב .הם לא עולים בקטע התיירותי.הם עצמם יגידו לך את זה.די"מ
ד. היום העולם מבולבל ויש כל מיני דברים שאין להם הגדרות ברורות בחז"ל
אני לא חושב שהם רשעים. אבל בפועל הם עושים דברים רעים ומזיקים.
כוונתם רצויה אך אין מעשיהם רצויים
הנה משו חמוד ממנועוגי פלצת
"מקור הסמכות - הימין השפוי והציוני,
רואה בשיטת המשטר הדמוקרטית נדבך יסודי בתפיסת עולמו,
ולכן הוא תמיד מקבל את ההכרעה הדמוקרטית כמקור הסמכות
אליו יש להישמע. לעומתו הימין ההזוי, לא משחק את המשחק
הדמוקרטי, הוא מרשה לעצמו לפרש באופן אישי ועצמאי את דבר
האל אשר משמש עבורו מקור סמכות וכך יכול להגיע לאלימות
פוליטית אפילו עד לרצח של ראש ממשלה."
ועל זה נאמר "בתחילה עובדי ע"ז היו אבותינו"עוגי פלצת
אתה מכיר רב אחד היום שאומר שמותר היה לרצוח את יצחק רבין?ותן טל
אשמח שתפנה אותי לפסקו של אותו רב.
אני עדיין לא מכיר רב שרואה את מקור הסמכות בהכרעה הדמוקרטיתעוגי פלצת
יותר מאשר בריבונו של עולם.
אבל לא דיברתי על זה. שאלתי שאלה מסויימת מאוד.ותן טל
אתה מסוגל לא להסיט את השאלה ממקורה, ולענות עליה? אחרי זה אני מבטיח לענות על איזו שאלה שתציג אתה בפני, אם תבחר להציג (בפיסקה שהבאת לא הצגת שום שאלה לכן הרשתי לעצמי להתייחס לאיזה חלק מהפסקה שמעניין אותי בספציפית..).
לא מתמצא מספיק בפסקיו של כל רב כדי להשיבעוגי פלצת
זה לא תחום התמחותי.
כתבתי בשביל אנשים שיבינו מה הבעיה בטקסט שציטטתי.
נשאל את זה אחרת, פשוט יותר: אתה מכיר רב שתומך ברצח רבין אוותן טל
במקרה הצורך ברצח של ראש ממשלה אחר בישראל, במידה ויעשה משהו כך וכך... (בסגנון רבין, למשל. רק כי הוא הדוגמא היחידה שלנו לעניין) ?
מכיר בגדול רב כזה, שחי היום (כדי שאוכל לבדוק את זה מולו/מול תלמידיו), שתומך בזה באופן כללי?
בנוסף - האם אתה מכיר רב שמתיר לזרוק אבנים על חיילים ושוטרים?
נענה על זה אחרת: אנא עארף.עוגי פלצת
דמגוגיוני
עוגי הביא את דבריו של רונן שובל בשביל שנראה את יחסו לעניין הדת ובאמת נראה מדבריו הנ''ל לא רק שהוא מזלזל בסמכות האלוקית ושבשבילו הסמכות הדמוקרטית היא מעל הסמכות האלוקית הוא גם מאשים את אלוקים של הדתיים ברצח רבין.
ואז אתה מנצלש ועוד רגע מאשים את עוגי ברצח רבין.. הזוי!
ואגב, תשאל את רונן שובל, לפי דבריו הנ''ל הוא מכיר רב כזה..יוני
אני לא דמגוג, ואיפה ראית שהאשמת את עוגי ברצח רבין?ותן טל
למען ה'- אפילו לשאול שאלה הלכתית אסור כיום?
הוא הביא ציטוט, שמבחינתי, עיקר הציטוט היה קשור בסופו של דבר לעניין רצח ראש ממשלה על פי מסר דתי. בגלל שעוגי הביא ציטוט זה, פניתי אליו ושאלתי אותו האם הוא מכיר רב שמתיר (מסר דתי, כן? בל נשכח...) לרצוח ראש ממשלה, או האם הכיר רב שתמך ברצח רבין. זה הכל. מאיפה כאן ראית שאני "דמגוג", ועוד יותר - איך הצלחת להפוך את זה כאילו אני מאשים את עוגי ברצח רבין?
(אגב "נדחף"? מה זה נדחף? זה פורום שמביאים בו דברים ועליהם כותבים תגובות איזו הידחפות יש כאן?)
לגבי רונן שובל עצמו - לעניות דעתי, אני הבנתי את הקטע בצורה אחרת לחלוטין. הוא ממש לא האשים שם את אלוקים ברצח רבין - ההיפך, הוא האשים את האנשים שבשם מסר דתי כזה או אחר שהם מאמינים בו, ולדבריו "פירש באופן אישי ועצמאי" רוצחים ראש ממשלה. האם אתה מכחיש שבסופו של דבר, דבר מעין זה קרה בדברי ימות המדינה. אדם דתי, שלפחות על פי מה שטען, רצח את ראש הממשלה ממניעים אידיאולוגיים ודתיים, רצח (או לפחות ניסה לרצוח. לא ניכנס עכשיו לקונספירציות, במחילה) ראש ממשלה. נכון או לא נכון?
אז זה מה ששובלאמר שם, ככה אני הבנתי את זה - אלוקים ל-א אמר לרצוח את רבין, ואפילו לא הרבנים כאן, אלא אותו אדם בקנאותו פירש לעצמו את התורה והלך וניסה לעשות מה שעשה.
ועל זה, בדיוק על זה, הפנתי את השאלה לעוגי - כי אם למעשה אתם אומרים שלא כך היא, ושבאמת אותו אדם לא פירש לעצמו את התורה, וכן היה רב שתמך בזה/רבנית שתומכים ברצח ראש הממשלה - על זה שאלתי האם עוגי מכיר רב שכזה.
זאת דמגוגיה?
אני מעדיף לחשוב שאתה דמגוג ולא משהו אחריוני
1- עוגי שואל מה דעתו של שובל בענייני דת ומדינה
2- עוגי מביא ציטוט של הנ''ל בענייני דת ומדינה בו הוא אומר שבעלי סמכות אלוקית הם אנשים הזויים ובשביל להדגיש עד כמה הזויים הוא טוען שסמכות אלוקית היא הגורם לרצח רבין.
בשבילו, 'כל' הימין ההזוי (שלפי החלוקה שלו זה הימין שלא ציוני ולא שפוי. מאדם פשוט ועד רב) מפרש לפי דעתו האישית (בלי סמכות דמוקרטית מגשרת?!) את דבר האל ובגלל זה הוא יכול לפעול באלימות עד רצח פוליטי..
מה שובל אומר שם זה ש הדמוקרטיה היא מעל הדת וכל דרך אחרת לפרשן אותו היא פשוט מפגרת. במחילה.
איפה ראית שהוא אמר שהימין ההזוי הוא לא ציוני?ותן טל
מצד אחד- "ימין שפוי וציוני", מצד שני- " ימין הזוי"יוני
ימין הזוי - הזוי, זה ההיפוך של השפוי, אוקיי.ותן טל
איפה נכנס פה הלא ציוני?
אם היה רוצה להנגיד לחלוטין בין הדברים, חוקי הלשון אומרים שהיה צריך להגיד משהו בסגנון "הימין השפוי והציוני...הימין ההזוי והאנטי ציוני/הלא ציוני/וכן הלאה....".
היות שלא אמר ככה ניתן גם להבין שבאומרו "ימין הזוי" הוא בכלל לא מתעסק כאן בצד הציוני/לא ציוני - כי מבחינתו אין זה משנה אם הימין ההזוי הזה הוא ציוני, או לא ציוני (וכן, למעשה יש את שני הסוגים האלו..) - ברגע שזה מבחינתו ימין הזוי, אז זה לא משנה אם יש בו ציוניות או לא - הוא מסוכן.
ואכן, גילוי לב - גם אני חושב שימין שתומך ברצח ראש ממשלה (אני לא מגדיר כעת מיהו אותו ימין או איך אפשר לדעת מיהו) - זה ימין הזוי ומסוכן שצריך להיזהר ממנו.
לא. אתה ממש מוציא את דבריו מהקשרם.יוני
לא אמרתי שזה עיקר הדיון, זאת הייתה שאלה צדדית שלי...ותן טל
את הדיון היותר מהותי עשיתי בהודעה שלאחר מכן...
אבל לגוף מה שאמרת עכשיו - אני לא סבור שאני מוציא את דבריו מהקשרם. אני משתדל לקרוא אותם ולחשוב על המילים שאני קורא ולא על מה שאני רוצה להאמין שהוא כתב. גם אם זה לא תמיד נוח לי.
לכן הרבה פעמים גם בדברים ששמאלנים מאוד מעצבנים כותבים, אני אמצא גם דברי אמת - כי מה לעשות שהם לא כותבים "רק" שקר, אלא יש להם פה ושם גם דברים נכונים - ואני, כאשר אני קורא אני מתייחס פר מה שאני קורא, אם זה נכון או לא נכון - לעומת גישה אחרת שהרבה אנשים אוחזים בה, שקודם כל "יודעים" מהי עמדתו של הכותב/האומר, ואז אחרי שיודעים מה פחות או יותר חושבים עליו, אז באופן כמעט תת מודע, כל מה שהוא כותב מיתרגם למה שאתה רוצה לראות בזה.
זה די פילוסופי וחפרני מה שכתבתי עכשיו אבל אני באמת מאמין בזה ומקווה ששרדת את זה.
2. מצטער, אתה מפרש את דבריו בצורה מגמתית. לכל הפחותותן טל
כמו שאתה טוען כנראה שאני מגמתי. הוא לא טוען שם שסמכות אלוקית היא הגורם לרצח רבין, אלא פרשנות אישית של יחידים שנוטלים לעצמם חירות להחליט בעצמם מהו רצון האל במקרה כזה או אחר. זה לחלוטין לא כמו מה שאתה אומר.
לא אמרתי שהוא לא אמר שהדמוקרטיה מעל הדת, התייחסתי לנקודה הספציפית של רצח על פי החלטה של אדם כזה או אחר, באופן אישי, מהו רצון האל. בנקודה הזאת ספציפית אני מסכים איתו, שאדם לא יכול לקבוע לעצמו מה רצון האל - וכמוני מסכים, ככה אני מאמין, רוב רובו של הציבור הדתי לאומי וגם רוב רובם של רבני הציבור הדתי לאומי. אם איש הישר בעיניו יעשה - ההלכה וההקשבה לסמכות תורנית יאבדו מערכם האמיתי.
3. "כל דרך אחרת לפרשן אותו היא פשוט מפגרת" - דבר ראשון כמו שאמרתי, לא דיברתי על זה, אבל גם אם נתייחס רק לזה - זה כמובן דעתך האישית. אותו דבר מישהו אחר יכול לטעון שהדרך שבה אתה מפרשן אותו היא פשוט מפגרת, במחילה. ואז מה? מירוץ העלבות? מי יודע לצעוק ולשכנע יותר ש"מפגרת"?
לא כדאי פשוט לוותר על כינויים כאלו שאין להם משמעות מעשית? וזה רק בשביל האווירה הטובה...הולך? 
4. רק משהו קטן לגבי הכותרת - לא, כמו שאמרתי, וכמו שהסברתי, שאלתי לא הובאה כדמגוגיה אלא ברצינות מלאה, ואני מרשה לך לחשוב שאני אדם רציני ולא ציני, שמתכוון למה שהוא אומר, ואומר את זה מתוך רצון אמיתי לדעת ולשאול ולא מתוך "רצון להפוך את... לאחראי לרצח". ממש לא. אז בהחלט מרשה לך ואף אשמח אם תחשוב ככה, שאני האדם הרציני הנ"ל...
5. כל טוב ושבת שלום.
שבת שלום???די"מ
מחר לא בטוח כמה זמן יהיה לי להיות בפורום.ותן טל
לשם שינוי יש לי דבר הרבה יותר חשוב שיטרטר אותי חלק ניכר מהיום הכבישים.
ואם תגידו מחר פרק תהילים לעילוי נשמתו של סבי מורי, דוד בן חסיבה, שביום שישי יום פטירתו ( 6 שנים
איך שהזמן עובר
) - יותר מאודה לכם.
חוץ מזה ששבת שלום אפשר להגיד כבר מיום רביעי - עד יום שלישי זה שייך לשבת הקודמת (רעיונית...לכן למשל מי שלא עשה הבדלה עם יין, עקרונית אסור לו לאכול עד יום שלישי, ולאחר מכן כבר יכול לאכול...) ומיום רביעי זה כבר מושך מקדושת השבת המתקרבת... 
שבת שלום...
איפה ראית שהוא אמר יחידים?יוני
והנה אתר שאתה אוהב לצטט:יוני
שנעבור על כל התגובות שלך פה בפורום בשביל לבדוק כמה אתה דמגוג?
(ושוב, לא אמרתי ש"הצד השני" לא משתמש בדמגוגיה)
יודע מה, גם אם נניח ונזרום איתך - עצם העובדהותן טל
שאתה טורח לכתוב הודעה כזאת לצד אחד בלבד, גם אם בתוכה אתה אומר ש"לא אמרתי שהצד השני לא.." - אבל בפועל אתה כותב את זה כטיעון לצד אחד בלבד - עצם זה, זה דמגוגיה.
אם לכל הפחות, נניח, היית מטיח את זה בצד השני ראשון - אז אולי היה לי יסוד סביר להאמין לכך שאתה כאילו אובייקטיבי - ברגע שאתה כותב את זה רק לי, שדעותיך עלי ועל מה שאני אומר כאן כמובן ידועות זה מכבר - הרי שכל הסוגריים רק מחזקות את ההנחה שעצם מה שאתה כותב הוא דמגוגיה אחת גדולה...
אבל יודע מה, בוא נעזוב את זה רגע. דמגוגיה זה טוב או רע? מה אתה אומר?
שוב, אל תהרוג את השליח. רק אמרתי..יוני
אני מכיר כמה...מרדכי
ולא, אני לא מתכוון לתת שמות בתור הוכחה. אני יודע שאתה לא אוהב את זה אבל אני לא מתכוון לעורר להם בעיות.
האם הם מפרסמים את דבריהם ואת פסקיהם?ותן טל
או שהם מחביאים דברי תורה שלהם, ופסקי הלכה (שמאוד קריטיים, שהרי בדיני נפשות עסקינן), בשל הפחד והיראה שיושלכו לבית הסוהר?
להגיד את האמת - מרבותיי למדתי שזה אסור, ועל כן אני מחוייב להאמין שאין רב שמתיר דבר כזה שכל כך פשוט לרבותיי שאסור, כי זה ממש יהיה בשבילי לשון הרע והוצאת שם רע על אותו רב - אלא אם כן אראה בעיניי פסקיו של אותו רב, בצורה שאין לערער שבאמת אותו רב כתב את זה, או אשמע אותו בקולו אומר את זה. עד אז, במחילה ממך מרדכי, זה לא אישי - אני לא יכול להאמין לאמירות כאלו, ולא משנה כמה אמינים ומהימנים הם המקורות - מבחינתי בנתיים זה פשוט הוצאת שם רע, על פי רבותיי. רציני...
(כמובן שאם הרב עצמו באמת אומר את זה אז זה כבר הופך למחלוקת הלכתית ולא קשור להוצאת שם רע - אבל לפחות עכשיו איני יודע אם באמת רב אומר דבר כזה. ומבחינתי לפחות, בנתיים זה בדיוק כמו שיגידו לי שיש רב שמתיר לאכול חזיר, אבל לא יסכימו להראות לי את הפסק שלו או להגיד מי הוא - אני אאלץ לא להאמין שיש רב כזה. מבין את כוונתי?)
נו באמת.די"מ
ואסור לי להאמין לך כיוון שזה כל כך ברור לרב שלי.
היה לנו על זה שיעור על תפיסת הדמוקרטיה בעיני הדתיים והחילונימרדכי
מסתבר שמדובר בתפיסות שונות לחלוטין.
חבל שלא הקלטתי את השיעור, הוא היה ממש מעניין.
ועד הודעה זאת תפסתי מרונן שובל כאדם ראוי, אך הדברים האלה פגעו בתדמית שלו שנוצרה אצלי.
האם חשבת שהוא אדם דתי?ותן טל
הרי הוא מצהיר על עצמו במפורש שהוא "מתמודד חילוני" ובכלל "אדם חילוני" (אבל כמו שראיתי שאמר בראיון "חילוני אבל נשוי לדתייה". סתם מסקרן איך בית כזה בנוי. נושא למחקר רציני, אולי לדוקטורט שלי
).
והרי אנחנו לא נראה לי משלים את עצמנו לחשוב שמצוות האל כל כך חשובה בעיניהם של כל החילונים כך שבטוח היא תגבור על הדמוקרטיה - שהרי אז היו יותר דתיים ופחות דמוקרטיים, ולכל הידוע לי - הם לא דתיים אבל כן משתדלים לשמור על חוקי המדינה ומתוך זה - הדמוקרטיה.
ככה שהגיוני שהם מעמידים את הדמוקרטיה לפני מצוות האל. לכן הם "תינוקות שנשבו".
ולכן .. מתמודד חילוני הוא לא ראוידי"מ
^^^^^ בינגו!עוגי פלצת
זה אומר שאם אלדד יחבור לבן ארי שוב ושניהם יצטרפו לישי - לאותן טל
תתמוך במפלגתו של ישי? (להזכיר - אלדד מגדיר עצמו חילוני)
תמכתי במפלגתו של אלדד והצבעתי להעוגי פלצת
משום שהיא הכי קרובה למה שאני מחפש.
אעדיף בהחלט מפלגה דתית שכל חבריה דתיים,
כפי שהדריך מרן הגר"א שפירא זצ"ל, בספרו "מורשה".
מעניין לציין שמסיבה זו, בין השאר,
הצבעתי בבחירות לפני הקודמות ל"בית היהודי",
כשתקומה עוד היתה ב"איחוד הלאומי".
אז למה אתה אומר שמתמודד חילוני לא ראוי אם הצבעת למתמודדותן טל
חילוני?
אה, בגלל שהיא הכי קרובה למה שאתה מחפש? כלומר - "המפלגה שהכי קרובה למה שאתה מחפש", גוברת בשיקוליה על מפלגה שכל חבריה דתיים, ולכן תצביע לה גם אם יש בה מועמד חילוני? הבנתי נכון?
נניח שהבנתי נכון - תעשה קופי פייסט ממך, על כל מצביעי הבית היהודי שהצביעו בבחירות הבאות ושיצביעו בבחירות הקרובות - גם הם, בדיוק כמוך, מצביעים למפלגה שהכי קרובה למה שהם מחפשים, למרות שיש בה חילוני...
מסוגל להבין את ההיגיון?
אחזור על דבריי - מועמד חילוני זו גריעותא בעינייעוגי פלצת
לפחות לאור מה שאני מחפש בפוליטיקה
מבירור אצל חברים שיודעים עובדות על אורח חייו של אריה אלדד,
יחסו להלכה והקשר שלו עם תלמידי חכמים, השתנתה דעתי לגביו,
אותה דעה שמלכתחילה הביאה אותי לא להצביע ט' בגללו.
ו"הבית היהודי" כידוע, לא היתה חלופה עבורי מאותה בחינה.
אשמח שתחכים אותי.ותן טל
יחסו להלכה - מה ההגדרה של זה? מה זה "יחס להלכה"? האם הוא "לא שומר שבת אך מתייחס בכבוד לשבת"? לזה הכוונה? או למה? כי אני באמת לא מבין.
ובהמשך לכך, אשח אם אתה יודע מאותם חברים שלך, מהי עמדתו של אלדד לגבי אדם ימני שרוצה לרצוח ראש ממשלה - האם הוא ימין שפוי או לא שפוי - האם אלדד סובר שאדם ימני כזה שרוצה לרצוח ראש ממשלה הוא שפוי או לא?
בנוסף, אולי גם אם כבר אמרת, יש לך מהלכים אצלו, אשמח שאם לא מרדכי, שאתה תפנה לאלדד או תשיג תשובה דרך חבריך, לשאלה הזאת שכתבתי כאן:
מעתה והלאה אני לא חודר לו לחיים הפרטייםעוגי פלצת
כי הוא פרש מהחיים הפוליטיים.
בזמנו ממש הייתי נגד, בעקרון, להצביע לאלדד,
ושוחחתי ארוכות עם תלמיד של הרב ליאור ששכנע אותי
שאלדד שונה מהותית מהחילוני הממוצע.
אני זוכר שגם אני ערכתי איתך שיחות בנושא הזהמרדכי
וגם בעניי מתמודד חילוני זה יותר גרוע אלא שאצל אריה אלדד זה באמת שונה.
^^^ גם לך מגיע הקרדיט
עוגי פלצת
אז אני לא מבין. אלדד הוא חילוני או לא?ותן טל
אם הוא מגדיר את עצמו חילוני - ואני תופס הגדרה חילוני כהגדרה: "אדם שלא רואה עצמו מחוייב לשמור כל התורה והמצוות (וזה מתבטא, כמובן, באי שמירת המצוות. לא חייב אי שמירת כולם, אלא הרעיון הוא העיקר.. - גם אם הוא שומר חלק, אם הוא לא רואה עצמו מחוייב לשמור, ולכן חלק הוא לא שומר - הוא "חילוני") - אז מה עושה אותו חילוני? בטוח יש סיבה שהוא קורא לעצמו ככה, אין סיבה שאדם דתי לגמרי יצהיר על עצמו שהוא חילוני...
וכנראה שבעיניי הרב אבינר מתמודדת חילונייה - גם אישה, וגם חילונייה - זה לא דבר כזה גרוע. הוא תמך בזה.
כתבתי את זה בעבר וזה רלוונטי גם לפהמרדכי
אני מעדיף חילונים שמקשיבים לרבנים מאשר דתיים שלא מקשיבים לרבנים.
אריה אלדד אומנם חילוני אבל בניגוד לכל הח"כים הדתיים שהיו בכנסת האחרונה (למעט החרדים כמובן) הוא היחיד שהתחייב לפני הבחירות שאחרי הבחירות הוא יקשיב לרבנים ולמה שהם מנחים.
לכן יש לי יותר בעיה עם מתמודד דתי ממפלגה מסויימת שלא מוכנים שרבנים יתערבו להם ח"ו בהחלטות מאשר עם אריה אלדד שלמרות שהוא בלי כיפה הוא התחייב לכך.
ואצלי זה מה שקובע.
לאיזה רבנים? למפלגת בן ארי אפילו לא הייתה ועדת רבנים, לא?ותן טל
הרב ליאור, הרב אריאל ואני חושב שהיה עוד רבמרדכי
הם לא היו רבני המפלגה כמו בש"ס, יהדות התורה ועכשיו גם בהעם איתנו, אלא רבנים שהם קיבלו על עצמם להתייעץ איתם בנושאים השונים.
אמנם כמו שסופגי כתב עדיף דתייםדי"מ
בכל מקרה תרצה או לא תרצה חילוני הוא חילוני הוא חילוני...ותן טל
נניח לרגע שגם שובל וגם אלדד נוסעים במכונית בשבת (אני יוצא מנקודת הנחה שמי שמגדיר עצמו כחילוני, לא שומר שבת, בסדר?) - שניהם מחללים שבת דאורייתא בלא תבערו אש בכל מושבותיכם.
מכאן ואילך, מה ההבדל ביניהם? אידיאולוגי? או מה?
זה בדיוק הענייןדי"מ
הוא לא מחלל שבת בכל דרך שהיא?ותן טל
קודם כל - אין לי דרך לדעת את זה, אני יודע שהוא מגדיר את עצמו חילוני, הוא לא הוסיף לזה סוגריים (שומר שבת).
אבל גם אם נניח שהוא שומר שבת מלאה - יש סיבה למה הוא מגדיר את עצמו חילוני, כשאני אומר חילוני אני מתכוון " אדם שלא מרגיש עצמו מחוייב באופן מלא לשמירת תורה ומצוות" - מקובל? אז קח מצווה חמורה שאלדד לא שומר, וגם רונן שובל לא שומר - ותגיד לי מה ההבדל ביניהם?
(אגב - מניין לך ששובל לא שומר שבת, נניח?)
לא נראה לי שהוא מקפיד על בורר וכד'די"מ
אני מעריך את אלדד בעיקר בגלל אב ..
למרות שהוא שןנה מאביו קצת
לא.מרדכי
אבל יש חילונים שאני מאוד מעריך לגבי הייחס שלהם לדת למרות שהם בלי כיפה לראשם. כמו אריה אלדד לדוגמה.
^^^ חבר שלי בירר לא מעט על אורח חייו של אריהעוגי פלצת
הוא התקשה לומר שהוא חילוני...
האם אתה מוכן להפנות שאלה לאריה אלדד?ותן טל
אני יוצא מתוך נקודת הנחה על פי מה שראיתי שאתה הרבה יותר מקורב ממני לחוגים האלו ולכן גם תוכל להשיג תשובה מהם, מה שאני לא הצלחתי כאשר ניסיתי למשל לשאול משהו את בן ארי - אז אשמח אם תשגר שאלה לאלדדף, ותשאל אותו אם נניח שהיה נכנס לכנסת, והרבנים היו מוריםלו לפעול לחקיקת חוק שלאף אדם במדינה אסור לנסוע בשבת ברכבו הפרטי, ושאדם שיימצא מדליק טלוויזיה בביתו בשבת או מעשן בשבת או מבשל בשבת, יוכנס לכלא על פי הוראת בית דין - אם נניח הרבנים היו מורים לו לחוקק חוק כזה, האם היה פועל לחוקק את החוק הזה?
אשמח שתשאל את אלדד את השאלה הזאת, אני באמת סקרן כבר המון זמן לדעת את התשובה עליה (רציני לחלוטין כעת. מבטיח).
לא שאלתי אותו אבל..יהודי!!
בבחירות הקודמות מיכאל אמר לי שאריה אלדד מניח תפילין כל יום, ושהוא התחייב להצביע לפי הרבנים בכל נושא שקשור לדת.
לדוגמא לפני 2 קדנציות, כשהם היו בכנסת מטעם האיחוד הלאומי, היה דיון על ענישה של בנות שמצהירות שהם דתיות כדי לקבל פטור מהצבא.
אריה אלדד אמר שהוא חושב שהם צריחות להענש בחומרה, אז מיכאל הסביר לו שגם חלוניות לא אמורות להיות בצבא, ולכן אריה אלדד נעדר מהדיון.
וואו, תודה רבה על הקישור הזה!מתנחל_גאה
אני תכננתי להצביע לו בפריימריז. מאסנו בממלכתיים.
כתבה חשובה על רונן שובלהילדה*
http://tikshoret.net/רונן-שובל
https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=10155012647400608&id=756605607&pnref=story
אשמח לשמוע דעתכם~מישי~
לא נראה לי שחוקית את מחוייבת להצביע לו.יהודי!!
כי אם כן, הבחירות לו דמורקטיות.
נראה לי שזה כמו משהוא שמתפקד למפלגה, שהוא לא חייב להצביע לה (למרות שיש כאלה שטוענין שכן חייב).
לא דיברתי על החוק במדינה. אני~מישי~
מה אתם אומרים? מה אני צריכה לעשות?~מישי~
אני לא רואה בעייה בלא להצביע לו.די"מ
כלומר הם לא מתייחסים לזה כאל הבטחה?~מישי~
אכןדי"מ
זה הכפשות טיפשיותצחקן
זה שרונן חושב שיותר חשוב לנצח את בג"ץ מעוד מאחז - זה נכון (והוא לא מזלזל במאחזים בכלל), אבל כל מה שכתוב שם זו השמצה אחת גדולה.
הוא שומר שבת והכל. מי שרוצה שיקרא את הראיון עם אשתו בגילוי דעת.
ומה לגבי דת ומדינה? עליה להר הבית בטהרה?עוגי פלצת
ו"הכל" לאתויי מאי?
ומה השמצה?
כמה כתוב שם מעבר לטונות ההפניות והציטוטים מדבריו שלו עצמו?
אפשר קישור?~מישי~
הוא גם השתתף במצעד הגאווההויזן יתוםאחרונה
ועוד ציטוט נחמד של חביב הליברטריאנים.
"הימין השפוי והציוני, רואה בשיטת המשטר הדמוקרטית נדבך יסודי בתפיסת עולמו, ולכן הוא תמיד מקבל את ההכרעה הדמוקרטית כמקור הסמכות אליו יש להישמע."
זיג הייל גם לך, מר שובל! כמה צדק בית המשפט שקבע שאם תרצו היא תנועה פאשיסטית.
"הימין ההזוי, לא משחק את המשחק הדמוקרטי, הוא מרשה לעצמו לפרש באופן אישי ועצמאי את דבר האל אשר משמש עבורו מקור סמכות וכך יכול להגיע לאלימות פוליטית אפילו עד לרצח של ראש ממשלה."
מי אמר שמאל קיצוני ולא קיבל?
הרבה של רונן שובל - יוכי ברנדס. רפורמי, אמרנו?
ביבי האפס הטוטאלירועישםטוב
איזה עוד מנהיג הוביל אותנו לכזה שפל שהנשיא הכי אוהב ישראל בהיסטוריה
אסר במילים הכי מפורשות על ישראל להפציץ בלבנון???!!!???

כי מעולם לא קרה דבר כזה, נולדנו אתמול...הסטורי
מעולם ארה"ב לא כפתה על בן גוריון לסגת מכל סיני, אחרי מבצע קדש, כשהוא כבר הכריז משארם על הישארות לנצח ומלכות שלמה החדשה.
מעולם ארה"ב לא הפרה את התחיבותה לאכוף את הפירוז, כשנאצר הכניס את כוחותיו לסיני - ולא קרה שהם 'לא מצאו' את המסמך עם ההתחיבות.
כמובן, מעולם ארצות הברית לא כפתה על גולדה, לא להגיב על ההפרה המצרית של שביתת הנשק של מלחמת ההתשה, כשקרבו את הטילים לתעלה. לכן גם אף מטוס שלנו לא נפל במלחמת יום כיפור.
גם מעולם לא קרה, שלקח להם אחד עשר יום, כשמדינת ישראל על סף חורבן, לשלוח את הרכבת האווירית של הציוד שהתחייבו לגולדה להביא אם תפרוץ מלחמה. (בפועל שלחו רק אחרי שבדם לוחמינו, המהפך כבר קרה).
מעולם הם גם לא כפו עלינו לעצור במלחמת יום כיפור, אחרי שהפכנו את המצב והיינו 101 קילומטר מקהיר ועל הכביש לדמשק.
מעולם ארה"ב לא הסתירה מאיתנו מידע מודיעיני קריטי, שהיו מחוייבים לו על פי ההסכמים בין המדינות, לגבי ההתעצמות הגרעינית של סאדם.
----------
אתה אמיתי?! שישה שבועות ישבת עם האצבעות על המקלדת ורק חיכית לרגע שאובססיית ביבי ביבי שלך תוכל לפרוץ בגלל איזו אמירה מטומטמת של טראמפ?!
מדהים איך אתה (וגם @איתן גיל), כל כך מתפעלים מאמירה. טראמפ אמר אמירה טיפשית, במסגרת הנרטיב שהוא מנסה להכניס להיסטוריה של 'מסיים המלחמות'. שישה שבועות של לחימה עצימה בתיאום הדוק שלא היה כמותו. זה לא רק האמירות של טראמפ עצמו ושל אנשיו, שמשבחות את רה"מ ואת מדינת ישראל בהנהגתו, זו המציאות, זו ההתנהלות. נתניהו רתם את טראמפ, לשתי מלחמות שדעת הקהל האמריקאית לא אוהבת. לא היה דבר כזה בהיסטוריה. העיקר ממרומי המקלדת שלך נתניהו הוא אפס...
טראמפ החדשאיתן גיל
נותן לאירנים אורכה בת שבועיים להחזיר תשובות, ועוד באותו יום הם מחזירים לו לאו מוחלט. הוא מספר לכל העולם ואשתו שהאירנים מתחננים לעסקה, וכולם מאמינים לו חוץ מאירנים עצמם, שמגחכים, ויודעים מי באמת מתחנן לעסקה. רמז: הוא ג'ינג'י.
האירנים מתנים את הסכמתם להפגש עם האנשים של טראמפ בהפסקת ההפצצות הצהליות בלבנון, וטראמפ בתגובה נעמד דום ומורה לנתניהו לנצור את האש. אז מי מתחנן למי.
אז ככה, אולטימטום אמין הוא אולטימטום שמוגבל ל- 48 שעות ולא יותר מ- 72 שעות, ואחריהם- שערי גהינום נפתחים- בטהרן ולא כמו בעזה.
אלא שטראמפ לא שם, מה שמבסס את המסקנה המתבקשת שהוא עוד סוג של אקדח צעצוע שמהלך על שתים.
שִׁמְךָ נָאֶה לְךָ, וְאַתָּה נָאֶה לִשְׁמֶךָשלג דאשתקד
עכשיו תפתח שרשור הפוך?הסטורי
אין מה להתרגש מכל דיבור, כל דיבור צריך להבין בתוך הקונטקסט שלו. המבחן הוא במעשים.
ישראל היא בעלת ברית אדירה שיודעת לנצחאיתן גיל
האם זה נכון גם בכוון ההפוך?
אובססביבי, ההבלים הרגילים שלךנקדימוןאחרונה
אימא של הגנביםhamedinai
אמנם היא עצמה לא נתפסה בגניבה ישירה.
היא רק האימא של הגנב.
בהעלמת עין, ביד רוחצת יד, מי שהיה אמור להעמיד אותו לדין — היא הגנה עליו.
ואלה שמחזיקים בה בתפקיד גם אחרי שפוטרה, אולי הם עצמם לא עושים את המעשים המעוותים שהיא עושה, ואפילו פסקו נגדה כמה פעמים.
ובכל זאת הם מגלגלים עיניים, מעבירים את התפוח הלוהט אליה, ומסבירים שהם “סומכים עליה”. כאילו.
ואותה בדיוק הגישה חוזרת מול הרשות הפלסטינית.
הם עצמם לא מחבלים, חלילה.
רק מחבלים מסתתרים מאחוריהם, מתפתחים תחת חסותם, והרשות — במו ידיה — מעבירה כסף למשפחות המחבלים.
מתברר שכמו שיש “אימא של גנב”,
כך יש גם “אימא של מחבלים”.
לבעלי ראש פתוח בלבד: מה המצלמה תפסה מכיפת ברזלסביר11
לראות במהירות 1.25
🔊 מה באמת עושה כיפת ברזל ? כאן תראו מה המצלמה תפסה- איך כיפת ברזל פועלת,
וגם מהם הפיצוצים ששומעים
תסתכלו משמאל למרפסת העליונה.
הכיפה מתרוממת לאוויר,💫 כל הזמן תבדקו עדיין האם יש רקטה של האויב שהכיפה יכולה לפגוע בה.
המצלמה תחזור ימינה ומיד יהיה הפיצוץ.
אחרי הפיצוץ, נשאר ענן קטן בצורת מדוזה.
ותשימו לב🔥 שאין ליד הפיצוץ שום דבר אחר ! אין שום טיל אחר או מטרה שהיא הצליחה לפגוע בה .
תחשבו האם זה נקרא יירוט ,
או פיצוץ עצמי 🧨של כיפת ברזל ,מכיוון שלא הייתה שום מטרה של האויב בסביבה.
📢חשוב להישאר לסוף הסרטון, לצפות עוד מס' דקות להסבר.🥁
כדאי להגביר את המהירות בלחיצה על גלגל השיניים למהירות 1 ורבע
נא לא להתייחס אם לא ראיתם את הסרטון,
תמיד יהיו מצקצקים בלשונם,
דיון עובדתי לגופו של סרט הוא עניין אחר.
נסיגה מיו"ש היא חוסר היתכנות ביטחוניתhamedinai
נייר עמדה: משוואת העומק האסטרטגי – מדוע נסיגה מיו"ש היא חוסר היתכנות ביטחונית
1. תקדים הפינוי כשינוי פרדיגמה
המלחמה שפרצה לפני כשנתיים וחצי יצרה מציאות ביטחונית חדשה: מדינת ישראל אינה מוכנה עוד שתושביה יחיו בצמוד לגבול מאוים. הפינוי המסיבי של תושבי הצפון ועוטף עזה הוכיח כי ביום פקודה, צה"ל נאלץ לרוקן חבלים שלמים כדי להגן על חיי אזרחים. אולם, יש להבין כי פינוי זה התאפשר רק בזכות קיומו של "עורף" בטוח במרכז הארץ.
2. המלכוד הגיאוגרפי: כשאין לאן לסגת
נסיגה מיהודה ושומרון תהפוך את מרכז הארץ – הלב הפועם של הכלכלה, התשתיות והאוכלוסייה הישראלית – לקו הגבול. כאן עולה שאלת היסוד: לאן יפנו מיליוני אזרחים?
היעדר עורף: אם גוש דן, השרון וירושלים הופכים לחזית, אין למדינת ישראל שטח חלופי המסוגל לקלוט מיליוני מפונים. הנגב והערבה אינם מהווים מענה לוגיסטי להיקף כזה.
שיתוק לאומי: בניגוד לפינוי יישובי הספר, פינוי המרכז משמעותו קריסה מוחלטת של רציפות התפקוד של המדינה.
3. היתרון הטופוגרפי והאיום הישיר
יש להדגיש את המשמעות הצבאית של השטח:
שליטה בגובה: רכס ההרים של יו"ש שולט באופן מוחלט על שפלת החוף. בעין בלתי מזוינת ניתן לצפות מגב ההר על מסלולי ההמראה בנת"בג ועל מגדלי המשרדים בתל אביב. נסיגה משמעה הפקרת נכסים אסטרטגיים אלו לאיום ישיר של נ"ט ונשק תלול-מסלול.
יחס השטח: שטח יהודה ושומרון גדול פי 15 מרצועת עזה. אם מעזה הקטנה נדרש פינוי של עשרות אלפים, הרי שמאיום מיו"ש מדובר בסדרי גודל שהמדינה פשוט לא יכולה להכיל או למגן.
4. הדרישה המקצועית: חובת הדיווח של צה"ל
כשם שמערכות המדינה (כדוגמת הפרקליטות) יודעות לדרוש חוות דעת מקצועיות מהשב"כ כדי להגן על אינטרסים מוסדיים (כמו סוגיית הפוליגרף), כך מחויבת צמרת צה"ל להציג לדרג המדיני ולציבור חוות דעת אסטרטגית מחייבת.
על חוות הדעת לקבוע כי:
נסיגה מיו"ש מהווה פגיעה בלתי הפיכה בביטחון המדינה בשל אובדן העומק האסטרטגי.
אין היתכנות לוגיסטית להגנה על תושבי המרכז במקרה של נסיגה, שכן אין מרחב פינוי זמין.
סיכום
האמת המקצועית חייבת להיאמר: ללא שליטה ביהודה ושומרון, מדינת ישראל הופכת למדינה ללא עורף. במצב כזה, מושג ה"פינוי" הופך לחסר משמעות, שכן לא יישאר שום שטח בטוח שאליו ניתן יהיה להתפנות.

אי אפשר לבוא בטענות כלפי עופרי ביבסhamedinai
זה מזכיר את המחלוקת סביב הסכם השילומים מגרמניה; היו שראו בכך כניעה, אך הרוב הבינו שזהו כורח המציאות. גם כאן, אין שום סיבה לתקוף את המשפחות. צריך להבין את המורכבות שלהן ולהסביר לציבור את המניעים, בלי להפנות אליהן אצבע מאשימה.
האם צה"ל ממלא את הוראות הממשלה?הסטורי
לכאו' כולנו יודעים ששר הביטחון הורה ודובר צה"ל פורסם תמונות של הביצוע - של ניתוק צפון הגליל העליון (שמשום מה סייס-פיקו חתמו שהוא בצד הצרפתי שהפך למה שמכונה היום 'מדינת לבנון'), ממה שמעבר לליטני.
ואז מגיע הידיעה המשונה הזאת:
הגשרים המופצצים שוקמו, תושבים חצו דרומה
לא בונים גשר בשעות בודדות, המשמעות של השיקום המהיר - שההריסה היתה קוסמטית בלבד. אם צה"ל באמת היה מבצע את הוראת הממשלה ומנתק בין צפון הליטני לדרומו - אף אחד לא היה יכול לחזור עכשיו, גם לא בעשרה ימים של הפסקת אש.
האם הצבא באמת נשמע לממשלה? האם הממשלה קיבלה החלטה על הפסקת אש, על דעת שמעברי הליטני הרוסים והמציאות שונה?
כן, וכנראה המדינה החליטה לאפשר את זה.קורא נלהב לשעבר
שוב כנראה מהשיקולים שהביאו מראש להחלטה האומללה של הפסקת האש- גם אם יש לה צידוקים מדיניים
ועכשיו שר הביטחון אמרקורא נלהב לשעבר
שבקו הנ"ט צה"ל ימשיך להחזיק בשטח ולשטח אותו ולא יתן לאזרחים לחזור, ומשאר המקומות הם יאלצו להתפנות מחדש אם [וכאשר- הוספה שלי... ] תחודש הלחימה.
קיצור, צריך לחכות לראות איך למעשה הדברים יראו בשטח ואז לדון שוב..
ובעצם הוא אומר ששיקרו לנו אתמול, כשאמרו שצה"ל נשארהסטורי
איש חסיד היה בלי מזון ומחיהאיתן גיל
וכמו בזמירות למוצאי שבת, הגשרים המופצצים נבנו בן לילה. בורא עולם בקנין השלם זה הבנין.
ובענייננו, ברור שהממשלה משקרת (גם סמוטריץ'), וגם צה"ל משקר, וגם התקשורת מסתירה את האמת.
רק הג'ינג'י שאומר דבר והיפוכו באותו משפט מוחזק לדובר אמת.
מעולם לא טענתי שהוא דובר אמתהסטורי
כתבת שלא בונים גשר בכמה שעותאיתן גילאחרונה
אז הוכחתי לך שכבר היו דברים מעולם.
לגבי טראמפ החדש, ביבי למד לעשות איתו עסקים (=פוליטיקה). תן לי לחסל את חמינאי ואתן לך הפסקת אש בלבנון, וכו'.
הפסקת האש עם לבנוןקורא נלהב לשעבר
דעתי-קורא נלהב לשעבר
על פניו ממה שידוע לנו היא גרועה.
אנחנו צריכים להעיף בעצמנו את כל המחבלים מעבר לליטאני ולשטח את כל הכפרים שם לפחות בכל שטח 'קו הנ"ט'. ולא לסמוך על צבא לבנון- שכבר הוכיח במלחמה הזאת ממש שהוא לא יכול ולא רוצה לעשות זאת לבדו. כך שלעשות שוב הפסקת אש ולצפות לתוצאה אחרת זאת טיפשות.
וכרגע הדיבור זה רק להשאר על קו הנ"ט, כעשרה קילומטרים, וגם בתוך הקו הזה לא חושב שיהיה לצה"ל חופש פעולה מלא לשטח את הכפרים ולהשמיד תשתיות טרור.
אבל אולי קצת אפשר להבין מהצהרת נתניהו שהפסקת אש קצרה כזו עם לבנון תביא את איראן יותר ברצינות למו"מ עם ארה"ב בניסיון להגיע להסכם איתה שתמסור את האורניום המועשר- שזה איום מרכזי מאד שעוד לא סר סופית ושכרגע לא הצליחו להגיע אליו לא ישראל ולא ארה"ב.
וכמובן גם שיקולים מדיניים יכול להיות שגורמים לו אבל אז זה עצוב ובעייתי מאד שישראל כ"כ תלויה בארה"ב שגם נאלצת לפעול בניגוד למה שרצתה..
מורכבהסטורי
אבל, אם למדנו משהו בשנתיים וחצי האחרונות, זה שהפסקה אינה סוף פסוק. גם בהפסקת האש הראשונה ובוודאי בשניה בעזה, אנשים טענו שויתרנו וזה יסתיים בלי כלום - המשכנו והבאנו הישגים משמעותיים. גם באירן, כל מיני בנטיסטים ביכו את העצירה אחרי עם כלביא בלי שסיימנו ומתברר שראשי המדינות כבר אז תכננו עוד סבב. גם בלבנון - אנחנו מפסיקים בעמדות טובות מהעמדות הקודמות, שגם מהן, המשכנו לזנב בחיזבאללה.
יש מכלול שיקולים הן פנימיים והן בין-לאומיים, שמקבלי ההחלטות צריכים לתמרן בינהן. בסופו של יום, אנחנו במקום הרבה יותר בריא מבעבר, ביטחון ישראל הרבה יותר חזק מלפני שלוש שנים.
לא הבנתי איפה המורכבותברגוע
כתבת למה זה לא כ"כ נורא לעשות עכשיו הפסקת אש, וגם שאין ברירה מבחינה דיפלומטית, אבל לא כתבת שום דבר טוב בהפסקת אש.
פשוט מאוד - השורה הראשונה הסבירה למה אני לכאו'הסטורי
יתכן שאנחנו לא יודעים הכל, וזה ישרת אותנו בהמשך.
האמת שמאוד קיוויתי, שכמו בסוף המבצעים באירן - צה"ל ינצל את השעות האחרונות לחיסולים משמעותיים. לפחות לפי מה שידוע לנו כרגע, צה"ל תקף 'מטרות', שבד"כ זה לא יותר מידי...
ועוד נקודה שהתחדדה לי משיח עם חבר שבשטחהסטורי
אז לא שזה אידיאלי. עדיין הקולות שיוצאים מהקבינט הם שיש כאן אילוץ מול טראמפ, בתוך המהלך הגדול של מניעת אירן גרעינית, שגם הוא הולך קמעה קמעה. אבל לא כמו שזה נדמה בעורף, שהמצב הוא בינרי 0 או 1 - פעילות או חוסר פעילות. יש הרבה בין לבין.
מסכים עם הדברים שאתה כותב.קורא נלהב לשעבר
ואכן ימים יגידו ונוכל להחליט האם היה מוצדק/מוצלח וכו' הפסקת האש.
אבל צריך להזהר גם לא לקבל כל דבר בשוויון נפש וישר לומר שיש שיקולים שאני לא יודע.
זה אולי נכון, אבל בתור אזרח התפקיד שלנו זה להזדעק על מה שנראה כהסכם רע- גם בשביל העמדה הנפשית, וגם בשביל להראות למקבלי ההחלטות שהציבור שלהם מצפה לראות שהם אכן יפעלו הכי נכון בסיטואציה שלפניהם.
למשל קצת הפריע לי שכשהודיעו על הפסקת האש מיד ינון מגל אמר שהוא מבין את זה והעלה את הסברות שתומכות, ויש באמת כאלה! אבל צריך קודם לומר שזה נראה רע ורק אח"כ לומר אבל יתכן שיש נסיבות שמצדיקות את המהלך הרע ולכן נמתין ונראה..
מסכים אתךהסטוריאחרונה
פרדוקס ה"בגידה מבפנים"hamedinai
ככל שאתה פחות מאמין ב"בגידה" ויותר מאמין ב"מחדל מערכתי" – כך המסקנה שלך לגבי יו"ש צריכה להיות יותר ימנית.
הרי אם צה"ל הגדול קרס מול 60 ק"מ של גדר בעזה רק בגלל בלבול וחולשה, איך בדיוק נגן על 700 ק"מ בלב המדינה?
בלי שום תיאוריות קונספירציה, המסקנה נשארת אחת וברורה:
נסיגה מיו"ש היא לא "מחיר השלום" – היא התאבדות קיומית.
ה-7 באוקטובר הוכיח שהמערכת פגיעה.
ביו"ש הפגיעות הזאת תעלה בפי עשרה קורבנות.
אתה צודקהסטוריאחרונה
החסרון הגדול של קונספירציות הבגידה - הוא שהיא משחררת מחשבון נפש.
אם היתה בגידה, נתלה את הבוגד ונחזור לישון.
לא צריך ביקורת על שיטות איסוף המודיעין, לא על הניתוח שלו, לא על רמת המוכנות של צה"ל לאירוע פתע, לא על בניית מפקדת האוגדה ושתי המפקדות החטיבתיות באותו שטח צפוף ונשלט על ידי האויב, לא על כך שדרשו מכיתות הכוננות להפקיד את הנשק, לא על כך ששלושים שנה כל הממשלות ידעו שהאויב חמוש ומתאמן ובמקרה הטוב התעלמו, במקרה הרע - עזרו לו, גם לא על כך שפיתחנו כיפת ברזל, לא כאמצעי עזר ללוחמים, אלא ככלי שמאפשר לנו לספוג בלי להגיב. גם העובדה שהיתה שנה מטורפת, שאנשים שצה"ל השקיע בהם שנים הודיעו שלא יגיעו, היא לא בעיה אם נתלה בוגד אחד.