שלישי מוניציפלי - הסיבוב השנימרדכי

בס"ד

סערת הבחירות המקומיות שפקדה אותנו בחודשים האחרונים, מגיעה לישורת האחרונה בהחלט. ברוב הרשויות המקומיות ברחבי הארץ כבר כמעט ואין זכר למערכת הבחירות שהתנהלה ברשות לפני כשבועיים בלבד, אבל ב55 רשויות מחכים לסיבוב השני שיתקיים (למעט במועצה אזורית חוף אשקלון ששם בצל המצב הביטחוני הבחירות נדחו לאחר ההסלמה) היום החל מ 13:00 עד השעה 22:00. כזכור, ברשות שבה יש למעלה משני מועמדים ואף מועמד לא הגיעה לתוצאה של למעלה מ-40% תמיכה, אז מתקיים באותה הרשות סיבוב שני בין שני המועמדים המובילים.

גם היום כדאי לשים לב לכמה וכמה מקומות בולטים במיוחד.

העיר שכמובן נמצאת גם היום בראש הכותרות היא כמובן ירושלים. אל פניו נראה שמשה ליאון הוא הפייבוריט המוביל להגיע לקומה השישית בכיכר ספרא. ליאון זכה להכי הרבה קולות בסיבוב הראשון והוא זוכה לתמיכתן של דגל, ש"ס ומפלגות הציונות הדתית ('מאוחדים' של אריה קינג ו'הבית היהודי' של חגית משה), כמו כן דמויות מרכזיות שתמכו באלקין או בדייטש בסיבוב הראשון הודיעו שהם תומכים בו בסיבוב השני. כשמצרפים את זה, ואת החשש שהציבור החילוני שגם כך לא יצא בהמוניו לקלפיות, יביא בסיבוב השני עוד הרבה פחות מצביעים, נראה שסיכויו של עופר ברקוביץ כלל לא גדולים לזכות.

אבל עדיין מוקדם מידי להספיד את ברקוביץ. הפילוג החרדי, שהעמיק במערכת הבחירות האחרונות, יכול לשנות את כל התמונה. קחו לדוגמה את הפלג הירושלמי שתמך בסיבוב הראשון באלקין והביא לו כ 9,000 קולות. הפלג אומנם הודיעו על "יום של תורה", אבל לא מן הנמנע שהם יצאו להצבעה שקטה למען ברקוביץ. בסופו של דבר הם יודעים שבמידה וליאון נבחר, הם יוצאים לחמש שנים מחוץ לתמונה העירונית. לכן, הם יעדיפו הצבעה שקטה ברקוביץ ולסיכוי לשבת בקואליציה, ולבלוע את העובדה שמדובר במועמד חילוני.

גם באגודת ישראל הסיפור לא כל כך פשוט. החסידים מרגישים מאוד פגועים מיום הבחירות. השירה של פעילי דגל התורה "המה קמו ונפלו" והזלזול באדמו"רים הוא בלתי נסלח מבחינתם. החסידים פנו בימים האחרונים לנציגיהם בכנסת שלא יביעו תמיכה בליאון מכיוון שהם לא יוכלו לעמוד בהוראתם ולצאת להצביע לו אחרי כל מה שקרה. אמש (ב'), רגע לפני הבחירות, יצאה ההוראה מטעם האדמו"רים לחסידיהם: "שב ואל תעשה". הפירוש הוא פשוט: אם האדמו"רים היו יכולים לתמוך בפומבי בברקוביץ, הם היו עושים את זה. הרמז אצל החסידים הובן, ובסוף היום כבר אף אחד לא יופתע אם יראו פתקים של ברקוביץ בקלפיות בשכונות החרדיות.

בציונות הדתית אומנם התמיכה היא כאמור בליאון, אבל במטה ברקוביץ מאמינים שחלק מהקולות שהצביעו בסיבוב הראשון לאלקין, יגיעו אליהם בסופו של דבר. כבר בסיבוב הראשון קיבל ברקוביץ לא מעט קולות מהציבור שנחשב יותר ללייט בעיר, ובעזרת הנציגים הדתיים ברשימה שלו שנכנסו לעירייה, הוא מכוון להגדיל את מספרם.

בינתיים במטות של המועמדים עובדים ללא הפסקה. במטה ברקוביץ עוברים מדלת לדלת בשכונות החילוניות על מנת לגייס עוד מצביעים. כאמור, החשש הכבד הוא שהציבור החילוני לא יצא שוב להצביע, גם כי מדובר בבחירות חוזרות וגם בגלל השעה המאוחרת של פתיחת הקלפיות. המטרה הסופית היא לא רק להוציא את אותם המצביעים מהסיבוב הראשון שישלשלו את הפתק של ברקוביץ בקלפי, אלא לגייס מצביעים שכלל לא ראו חשיבות בלצאת להצביע בסיבוב הראשון לשום מועמד. במטה ליאון חוששים בעיקר מהעובדה שהציבור הליטאי לא יצא שוב בהמוניו שוב לקלפיות. הם הרי כבר השיגו את המטרה העיקרית שלהם והיא להראות לאגו"י שהציבור שלהם יותר גדול מהציבור החסידי. עכשיו, אחרי שההישג כבר הושג, הפחד הוא שכבר לא יהיה את הלהט לצאת לקלפיות.

נכון, ברקוביץ עדיין זקוק לניסים על מנת להצליח לנצח את ליאון, אבל בסופו של דבר יש אפשרויות שהניסים האלו באמת יתרחשו והם יובילו אותו לראשות העיר. במידה וזה אכן יקרה בסופו של דבר, ימצא את עצמו ליאון מחוץ גם למועצת העיר, וכנראה יעזוב סופית את הניסיונות להתמודד.

עיר נוספת שקשורה בקשר ישיר לירושלים ויכולה להשפיע על התוצאות, זאת העיר צפת.

אף אחד לא חשב לעצמו שהעיר הצפונית הקטנה תהיה כל כך מרכזית בסיבוב השני לאחר שראש העיר המכהן, אילן שוחט, הפסיד ועל מקומו רבים שוקי אוחנה (מועמד מטעם הליכוד) ונחמן גלבך (מועמד מטעם אגו"י). בתחילה הודיעו בש"ס על תמיכתם באוחנה, אך לאחר שמאגו"י הגיעה המסר תמיכה בליאון תמורת תמיכה בגלבך, הם העבירו את תמיכתם לגלבך. לעומת בדגל התורה לא מוכנים להעביר גם הם את תמיכתם לגלבך, אלא נשארים בתמיכתם באוחנה.

באגודת ישראל אומרים שאם בצפת אפשר להעדיף מועמד חילוני על פני מועמד דתי, אז גם בירושלים אפשר לתמוך במועמד חילוני. במידה והיינו רואים הסכמה בין אגו"י לדגל בשני המקומות האלו, היום היה נגמר עם שני ראשי עיר שומרי תורה ומצוות בשניים מתוך ארבעת ערי הקודש, אך המריבות האלו עלולות מבחינת החרדים לסכל את הכל.

ולעוד כמה ערים שנהיו סוערות במיוחד בשבועיים האחרונים:

העיר הוד השרון עלתה השבוע לכותרות לאחר שמפלגת העבודה הסירה את תמיכתה במועמדת יפעת קריב (ח"כית לשעבר ב'יש עתיד') בעקבות קמפיין שלטענתם תוקף את המועמד השני, אמיר כוכבי, רק בגלל שהוא איש שמאל. קריב טענה מצידה שבהוד השרון קיים סטטוס קוו ברור מאוד בין התושבים, ועליו היא רוצה לשמור.

ברעננה הוביל בסיבוב הראשון המועמד חיים ברוידא על ראש העיר המכהן, איתן גינזבורג, בכמעט חמישה אחוזים. היום מקווה ברוידא לשחזר את ההצלחה ולגבור עליו פעם נוספת ולזכות בכיסא ראש העיר.

בבת ים, בה עסקנו בהרחבה, מתכוננים לקרב צמוד בין ראש העיר המכהן, יוסי בכר, לבין המועמד צביקה ברוט. הסיבוב השני גרם לכך שמערכת הבחירות בעיר, שגם כך הייתה מאוד יצרית, רק החמירה. השיא היה מעצרו בשבוע שעבר של חייל תושב העיר, בחשד שאיים על חייו של ברוט, מה שזיכה את ברוט באבטחה צמודה.

ונסיים עם גוש עציון שם כזכור מתמודד ראש המועצה המכהן, שלמה נאמן, מול משה סוויל. ביום שישי האחרון הודיע ירון רוזנטל, שנתמודד גם הוא בסיבוב הראשון, על תמיכתו בנאמן בסיבוב השני ועל פי הדיווחים הוא יקבל בתמורה את תפקיד מנהל החברה לפיתוח או מנהל החברה לתיירות גוש עציון (נאמן עצמו מכחיש את הדיווחים). התחושה בגוש עציון היא שסוויל מצליח לנצח את נאמן, אך אם זאת חשוב לזכור שאלו היו גם התחושות בבחירות הקומות לפני כשנה וחצי בלבד.

ועוד הערה לסיום -

לא מעט אנשים העריכו שבין הסיבוב הראשון לבין הסיבוב השני, נתניהו יודיע על הליכה לבחירות. זה לא קרה.

אילו אני הייתי מייעץ לנתניהו, הייתי מציע לו לקיים את הבחירות במועדם, עוד שנה פחות שבועיים. בעיני, אמירה של נתניהו שהוא הצליח לשרוד קדנציה שלמה (דבר שקרה בפעם האחרונה לפני כ-30 שנה וגם זה במסגרת ממשלת אחדות) למרות החקירות נגדו, היא חזקה מאוד לקראת הבחירות הבאות. בכך ירביו לא יכולו לתקוף אותו במערכת הבחירות שראש ממשלה תחת חקירה לא יכול לנהל ממשלה, כי עם עובדות בשטח קשה מאוד להתווכח. 

לכל הטורים

שב ואל תעשה - למה לא להבין כפשוטו?הסטורי
פשוט לא ללכת להצביע. אני כציוני דתי סביר שאם הייתי תושב ירושלים זה מה שהייתי עושה - יש שני מועמדים אחד מחוייב לדרעי וליברמן והשני יש חשש כבד שיחלן את ירושלים. למה אני צריך להיות זה שבוחר בינייהם?
גם אני לא הייתי יוצא להצביע אם הייתי ירושלמימרדכי
בס"ד

שניהם גרועים, כל אחד מהצד שלו. ולכן הייתי נשאר בבית. אבל החסידים כל כך פגועים מההתנהלות של ש"ס ודגל שהם יעדיפו להיות שותפים בכירים אצל ברקוביץ מאשר לשבת בקואליציה של ליאון ללא יותר מידי השפעה.

אבל האמת היא שיש לי איזה קול פנימי שרוצה שברקוביץ יבחר, רק בשביל לראות את ירושלים מצטרפת לבית שמש ואלעד ברשימת הכישלונות של ש"ס.
התאכזבתי ממך. לא הייתה מצביע למרות שזה עוזר לברקוביץ?ה' הטווב
הוא נלחם בעבר בעד קולנוע ומסעדות בשבת. הוא חתום עם איש השמעל יוסי חבליו. אבל כנראה השנאה לדרעי חשובה יותר מהתורה , חבל..
גם ליאון לא עשה כלום למען קדושתה של ירושליםמרדכי
בס"ד

לא פעם הוא פשוט יצא מהצבעה שעלו נושאים רגישים מבחינה דתית על השולחן. יש מ שהסביר כבר (לא זוכר איפה קראתי את זה) שזה היה עצה אסטרטגית מדגל לשמור על פרופיל נמוך בשביל להשיג ציבור כללי בבחירות האלו. בין כך ובין כך, לא ראינו אותו עושה צעד דרסתי למען קדושתה של ירושלים, לעומת זאת כן ראינו אך בזכותו מתחם התחנה כן פועל בשבת.

נכון, יש לו כיפה על הראש, אבל לצערי זה לא מתבטא כל כך מעבר לזה.
זה לא מתקרב לבעיתיות בלהצביע לברקוביץארלט

מצד שני -מרדכי
בס"ד

‏גובש הסכם הבנות בין שני נציגים מאגודת ישראל לבין עופר ברקוביץ על שמירת ערכי היהדות בבירה.‏ במסגרת ההבנות סוכם: שותפות מלאה בהנהגת העיר. דייטש ממלא מקום ראש עיר ויחזיק בתכנון ובניה, ויצמן בהקצאות או בשיפור פני העיר והלברשטאם בתרבות תורנית. כל זה בנוסף לנספח בנושאי דת.

זה לא מותיר לו הרבה בררה (אם כי כמובן הוא יכול להפר את ההסכם, אבל אם החרדים הם אלו שיובילו אותו לניצחון הוא יחשוב יותר מפעמיים לפני שהוא יעשה את זה)
אפילו צחי מהבית היהודי כתב שברקוביץ לא הסכים להגמש בנושא תמיה' הטווב
תמיכה ברפורמים, ובניה במזרח ירושלים.
אכן, ראיתי מה הוא כתבמרדכי

בס"ד

לכן גם לא הייתי מצביע לברקוביץ. אני לא באמת סומך עליו, אבל גם ממש לא על ליאון.

אני לא חושב שבסופו של דבר יהיה באמת הבדל משמעותי בהתנהלות שלהם כי בסופו של דבר שניהם מחויבים לאותו הסטטוס קוו, ולשניהם תהיה קואליציה שמורכבת גם מחילונים וגם מחרדים.

לגבי מה שאותו צחי כתב, בהחלט מעניין אותי מה היה עכשיו עולה במו"מ בין ברוביץ לבית היהודי לאחר ההסכמות עם אגו"י.

אתה מתעלם מהם עצמם.אריאל יוסף

יש לכל אחד מהם גם סולם ערכים אותו מביא איתו.

הפונקציות הן לא רק הסטטוס קוו והקואליציה.

אחרת באמת לא משנה מי ראש העיר...

(באותה מידה גם דייטש - לו נבחר - היה כפוף לנתונים האלה).

לכל ראש עיר יש סדר יום אותו הוא מעוניין לקדם,

ואין ספק שהערכים וסדר היום של ליאון טובים משל ברקוביץ'.

יכול להיות שהערכים של ליאון יותר טוביםמרדכי

בס"ד

אבל זה לא משנה. כי בכל מקרה מה שיקבע זה הערכים של דרעי וליברמן, שאלו אף פעם לא ערכים טובים.

ושוב, לא ראינו בחמשת השנים האחרונות איזה מעשה שמראה על עולם ערכים שקרוב להשקפתי. ההפך הוא הנכון.

אני חושב שאתה מפריז בהשפעתם של דרעי וליברמן על ליאוןאריאל יוסף

לליאון נשאר מספיק מרחב לממש את הערכים שהוא מאמין בהם.

א. גם לו ירצו, אין להם זמן וכוחות להתערב בכל דבר שנעשה בירושלים.

ב. גם בין שניהם יש לא מעט מחלוקות בסוגיות משמעותיות.

ג. לדרעי יש לא מעט ערכים טובים. אל תהפוך אותו לחילוני.

מדובר ביהודי שפועל רבות להרבות תורה בישראל - גם אם בדרך שונה ופעמים רבות אף מנוגדת לשלנו.

כנ"ל לגבי ליאון - אתה מפריז בחומרת מעשיו.

עם כל הכבוד, הוא לא ברקוביץ'.

מדובר ביהודי ירא שמים שערכיו טובים בהרבה משל המתמודד מולו.

לא בחילוני או ברפורמי.

אדם ששונה מאיתנו בדרך קיום התורה והמצוות שלו אינו אויב לאלו שלנו.

בטח לא כמו חילוני או רפורמי.

איני מבין כיצד ניתן בכלל להשוות.

זעמם (המוצדק) של רבים משומרי התורה בירושלים ומחוצה לה על ליאון או על תומכיו

מביא לבחירת מועמד הרחוק מכל ערכי הקודש.

אחר כך מחנכים תמהים כיצד נער דתי לאומי אומר שהוא חש קרוב יותר לחילוני מאשר לחרדי.

כאן בדיוק זה מתחיל.

נכון מאוד. הרגשתי אי נוחות מול הפיכת ליאון למין אויב היהדותארלט

מעולם לא אמרתי שהוא אויב היהדותמרדכי

בס"ד

רק אמרתי שגם הוא לא פעל למענה יותר מידי במהלך השנים האחרונות (אגב, גם חלק נכבד מהנציגים החרדים, בעיקר מש"ס, גרמו לא פעם לכך שיעברו תקציבים למקומות לא נכונים ועוד החלטות נגד ההלכה. כך שגם הנציגים החרדים הם ממש לא טלית שכולה תכלת).

זה שמציגים אותו עכשיו בחברה החרדית כאחד שישמור על ירושלים, לענ"ד זאת גם הגזמה.

יהודי חביב סה"כ, אבל לא אדם שהייתי מצביע לו.

נ"ב-

לפני כחמש שנים שהוא התמודד מול ברקת וירושלמים שאלו אותי למי להצביע, אז התשובה הייתה שוודאי שליאון. אבל מבחינתי הוא באמת אכזב מאוד בשנים בהם הוא ישב בעירייה.

אתה משווה אותו לברקוביץ'אריאל יוסף

כאילו אין הבדל בין אויב היהדות למקיימה.

גם אם הוא אכזב אותך -

עדיין א"א לומר שאין פער משמעותי מאוד לטובתו מול ברקוביץ'

בהבדלי העמדות והערכים ביניהם.

מדוע תמכת ביוסי דייטש אם גם הוא לא היה טלית שכולה תכלת?

דווקא דייטש היה מהנציגים החרדים שהיו בסדרמרדכי
בס"ד

לגבי ליאון, מבחינתי הוא מועמד גרוע ולכן לא הצביע למועמד כזה. נקודה. גם אם השני גרוע ממנו.

זה לא כמו שהיה בשומרון הצבעת מחאה למועמד חסר סיכוי, שהצבעתי לו רק בשביל להביע את מחאתי נגד ראש המועצה המכהן, למרות שהיה מדובר במועמד שפעם ראשונה שהיה בישוב שלי, היה ערב הבחירות.

ושוב, עצם העובדה שגם דרעי וגם ליברמן רואים בו כמשהו שעומד לעשות את רצונם, והם יהיו הבעלים האמיתיים על ירושלים, זה מבחינתי מספיק למה לא להצביע לו.
א. המושג "רע במיעוטו" לא קיים אצלך?אריאל יוסף

ב. דייטש אולי היה "בסדר", אבל גם הוא לא היה אידאלי.

כאומר, גם הוא לא היה טלית שכולה תכלת.

ג. ליאון הוא לא מועמד "גרוע". הוא מועמד שמגיע עם הרבה ניסיון ומוטיבציה לקדם את ירושלים.

עופר הוא מועמד צעיר חסר ניסיון ובעל ערכים הסותרים מכל וכל את קדושתה של ירושלים.

ד. עיין שוב - אני חושב שאתה מפריז בהשפעתם של דרעי וליברמן על ליאון - אקטואליה וחדשות

טענת שליאון לא "אויב היהדות".

אני מקווה שאתה מבין שעופר דווקא כן.

טענת שליאון הוא "יהודי חביב סה"כ, אבל לא אדם שהייתי מצביע לו".

אני גם יכול להסכים עם הטענה הזו.

גם עופר עונה על ההגדרה הזו בעיניך?

אעתיק דברים בנושא דומה שכתב מרן הראי"ה קוקאריאל יוסף

שו"ת אורח משפט חושן משפט סימן ג:

"כל כספים שהם נוגעים לענינים דתיים,

אסור למסור את הנהגתם בידי אנשים שאינם שומרים את המשמרת של עניני הדת ההם,

והרי אנחנו קיי"ל שטובי העיר בעניני ציבור יש להם דין ב"ד, כמבואר בהגה"ת הרמ"א בחו"מ סי' ב',

וגבי ב"ד קיי"ל כל החשוד על הדבר לא דנו, במתניתין דבכורות ל' ע"א...

בנ"ד הרי אנו יודעים שאם ינצחו בהכרעתם אלה שעניני הדת אינם נוגעים ללבבם,

יבואו הכספים הנועדים בעד עניני הדת, לעשות בהם עינינים אחרים שהם נהנים בזה לפי מדתם...

וממילא אינם יכולין לדון בזה כלל.

וע"כ אסור למסור את כל הכספים הנוגעים לעניני הדת...

בידי אנשים כאלה שיוכלו להכריע את הענינים של הנאת הכספים ההם לענינים אחרים,

שיוכלו עניני הדת לסבול בזה ח"ו...

לדינא ההלכה היא פשוטה כמ"ש, איני מוצא צורך באריכות".

עכ"ל.

ק"ו לענייננו שלא רק בענייני כספים הדבר נוגע.

משה ליאון עונה גם על ההגדרה הזאתנחשון מהרחברון
בנ"ד הרי אנו יודעים שאם ינצחו בהכרעתם אלה שעניני הדת אינם נוגעים ללבבם,

יבואו הכספים הנועדים בעד עניני הדת, לעשות בהם עינינים אחרים שהם נהנים בזה לפי מדתם

הוא אכפת לו רק 2 דברים. ליברמן ודרקי
אני יודע שאתם לא אוהבים לשמוע זאת,אריאל יוסף

אבל דרעי הוא בהחלט אחד מאלו שדואגים לכספים לענייני הדת.

מדובר באדם שדאג ודואג לתקציבים אדירים לבניית והחזקת בתי כנסת, מקוואות, תלמודי תורה וישיבות,

כמו שכל הכותבים כאן יחד לא יעשו כל ימיהם.

(לא, מעולם לא הצבעתי ש"ס ואני יכול למנות היטב מגרעות רבות שלו. זה לא הנושא.

טשטוש הגבולות בין שומרי תורה לאויביה דוחה כאן מחלוקות חריפות מאוד שיש לי איתו ועם חבריו,

ומכתבו של הרב יעקב שפירא יעיד).

גם אם הכספים "יחולקו" בין ליברמן לדרעי -

עדיין הם יגיעו לצורכי הדת יותר מאשר יהיו כולם בידי עופר.

כאמור, בנ"ד לא מדובר על ענייני כספים בלבד אלא על קדושת ירושלים,

וגם בזה חלוקה בין דרעי לליברמן עדיפה על מסירת עניינים אלו בידי עופר.

ושוב אני חושב שאתה מפריז בהשפעתם של דרעי וליברמן על ליאון - אקטואליה וחדשות

מ"מ, לצערי, הערכתי - כפי שכבר כתבתי באישי למרדכי - שמלחמות החרדים יכתירו את עופר.

הדיון הוא מצד חובת ההשתדלות.

מרן הראי"ה קוק זצ"ל בקריאה להירשם בפנקס הבוחרים - אקטואליה וחדשות

הרב חיים שטיינר: "חובה להתייצב ולבחור" - אקטואליה וחדשות

אני חושב שאתה טועהנחשון מהרחברון
אם הפלג ואגודה יתנו לו גב, הוא חייב להם...

ודרעי... נותן למקומות מאד מסויימים בעולם התורה, בפרט המוניציפלי ששם אפשר לחלק סלקטיבית.

לגבי קדושת ירושלים ליאון היה במועצה ויצא הנתבעות החשובות. לא הועיל בכלום.

על דרעי אני לא סומך. מצטער.
ולא על ליברמן.
ולא על ליאון.

אז חובת בהשתדלות היתה בסיבוב הקודם כמו שאמרו בשם האדמור מגור. לכן הלכו עם דייטש. עכשיו יש בעיתיות...
הוא אולי חייב להם בקדנציה הנוכחיתאריאל יוסף

ולהבא נסה להדיח ראש עיר מכהן...

גם הפלג ואגודה נותנים למקומות מאד מסוימים בעולם התורה...

ולהבדיל - גם קינג וחגית משה נותנים למקומות מאד מסוימים וגם הם נותנים גב לליאון.

התייחסתי לטענות נגד ליאון. חבל שאתה לא קורא.

אתה מתעלם מהם עצמם. - אקטואליה וחדשות

חובת ההשתדלות חלה בכל מערכת ומערכת בפני עצמה.

אני חושב שאתה ממעיטנחשון מהרחברון
בחשיבות ההשפעה שלהם. ממעיט ממש
לעת עתה נראה שצדקתי בהערכתי.אריאל יוסף

מלחמות החרדים מכתירות את עופר ברקוביץ' כראש העיר ירושלים.

תצוגה

@מרדכי יכול להעיד שהערכתי (בש.א.) שגם בצפת הסיפור ייגמר כך:

צפת - שוקי אוחנה (ליכוד) ניצח את נחמן גלבך (אגודת ישראל) - אקטואליה וחדשות

אני רק מזכיר דבר חושב -מרדכי

בס"ד

מלחמות החרדים לא מנעו ראש עיר דתי, אלא קודם כל נציג חרדי. כל השאר זה רק הנלווה.

איזה נציג חרדי הם מנעו?אריאל יוסף

בסה"כ החרדים האשכנזים קיבלו את אותו סך נציגים שהיה להם במועצה היוצאת.

דייטשמרדכי

בדיוק מה שכתבתי:אריאל יוסף

מלחמות החרדים מכתירות את עופר ברקוביץ' כראש העיר ירושלים.

המלחמה בסיבוב הקודם והמלחמה בסיבוב הזה.

אז אני שמח להכריז שטעיתי.אריאל יוסף

ב"ה ליאון ניצח!

עכשיו השאלה היא האם עופר ידע - 

אז הוא יודע להפסיד בכבודאריאל יוסףאחרונה

"ברקוביץ' הפסיד את ראשות העיר למשה ליאון, בפחות מ-4,000 קולות והחליט שלא לערער על התוצאה".

מקור:

עופר ברקוביץ

מצרף גם דברים שכתב בנושא מרן הגר"א שפירא זצ"ל:אריאל יוסף

"בכל ענייני הציבור הנוגעים לענייני יהדות ודת

יש להעדיף את מי שעניינים אלו אצלם

הם בגדר שמירה על כלי זהב ולא כשמירה על כלי כסף...

ברור ופשוט כי אנשים המאמינים בד' ובתורתו הקדושה ומדקדקים במצוות

עליהם יש לסמוך כי יגנו ככל האפשר על ענייני הדת והצביון של קדושת התורה בישראל".

עליהן יש לסמוך כי יגנו ככל האפשרנחשון מהרחברון
על ענייני הדת. ליאון כבר הוכיח שהוא לא
נכון גם ברקוביץ לא. לכן אין למי להצביע. בדיוק מה ש @מרדכי אמר.
אתה לא מתייחס ברצינות לטענותאריאל יוסף

אי אפשר לנהל דיון ככה.

גם מרדכי לא מתייחס ברצינות.

אני מדבר על מועמד מול מועמד ואתם צועקים שדרעי וליברמן תומכים בו.

"אחדש" לכם שבעופר תומכים מרצ, לפיד, המחנה הציוני, רפורמיים למיניהם

ועוד כמה מאלה הגרועים יותר מדרעי וליברמן.

נכון. לכן לא היינו מצביעים ברקוביץמרדכי

בס"ד

מצידי שגם הערבים יתמכו בברקוביץ, זאת לא סיבה כן לתמוך בליאון.

כשיש שתי אפשרויות -אריאל יוסף

מי שלא מצביע לאחת אוטומטית מצביע לשניה.

אז לפי זה אם לא הצבעתי ברקוביץ יוצא שהצבעתי ליאון?מרדכי

הצבעת לגרוע מבין השנייםאריאל יוסף

לכן לא אמרנו להצביע לעופרנחשון מהרחברון
אלא שזה נבלה וזה טרפה. ואין הבדל בניהם.

לכן אנחנו נמנעים
כאן נקודת המחלוקת.אריאל יוסף

האם להעדיף אדם שומר מצוות הנתמך ע"י אדם שאינו שומר מצוות,

לבין להעדיף אדם שלא שומר מצוות הנתמך ע"י רבים שאינם שומרים מצוות...

כן כןנחשון מהרחברון
שומר מצוות. איזה מילת קסם. היתה רלוונטית אל הוא לא היה פושט טלפיו 5 שנים במועצה ומראה לפני כמה בשמירת מצוות שלו לא שווה כלום
אתה סתם שופך לשון הרעאריאל יוסף

על אדם שומר תורה ומצוות שכל "חטאו" הוא, שהוא חי אחרת ממך.

בתפקידים הרבים שמילא בארץ תרם לבניינה ולעם ישראל יותר משתתרום כל ימיך.

חי אחרת? תומך ומעביר כספים לחילולי שהתנחשון מהרחברון
לא עשיתי זאת.

שהוא תומך ברפורמים אני לא.

יש המון זכויות

אתה מנסה לנכס לו מקום בו הוא ישמור על ערכי הדת, המקום הזה אבד לו
ולעופר אין הזכויות הללואריאל יוסף

ולעומת זאת יש לו לא מעט חובות.

משום מה, אין מחלוקת בין רבני מרכז הרב לרבני הר המוראריאל יוסף

ולהבדיל - בין המפד"ל, האיחוד הלאומי או עוצמה לישראל,

או בין אריה קינג לחגית משה

שהדבר הנכון הוא להצביע לליאון.

אבל מרדכי ונחשון יותר חכמים...

בהצלחה.

אענה לך -מרדכי

בס"ד

א. כן אני מכיר את המושג הזה.

אם היה מדובר באלקין מול ברקוביץ או ליאון, הייתי מצביע לאלקין למרות כל החששות הרבים שיש לי ממנו עליהם רשמתי בחודשים האחרונים פה בפורום. כי אני מבין שגם אם הוא לא הכי טוב שיכול להיות, זה הרע במיעוטו והוא עדיף על פני המועמד השני.

אבל אני מניח שאם היו בחירות בין מרץ לרשימה המשותפת פחות היו שומעים את האמירה שצריך להצביע לרע במיעוטו, כי ברור לכולם ששניהם הם הדבר הכי גרוע שיכול להיות לנו. אז נכון, ליאון הוא לא זנגברג וברקוביץ הוא לא אודה, אבל מבחינתי אני לא אצביע לאף אחד מהם. לא לליאון ולא לברקוביץ. בכל מקרה אני חושב שהתוצאה תהיה רעה לירושלים.

ב. שוב, אם מסתכלים על כלל הנציגים החרדים אז הוא בין השניים-שלושה שפעלו הכי הרבה למען הערכים בהם אני מאמין. 

ג. בסופו של דבר ליאון הוא מועמד שהגיע בשביל הג'וב היוקרתי לפני חמש שנים (בדיוק כמו שאלקין הגיע במערכת הבחירות הזאת), מוטיבציה זה הערך הנלווה. 

ד. זה לא משנה כמה השפעה יהיה להם בפועל. עצם העובדה ששניהם מתייחסים אליו כבובה על חוטים שעושה את רצונם, מסביר הרבה למה הם כל כך תומכים בו.

אתה אפילו לא מרגיש את הסתירה בדברים שלךאריאל יוסף

"ליאון הוא לא זנדברג וברקוביץ הוא לא אודה, אבל מבחינתי אני לא אצביע לאף אחד מהם".

מצד האמת יש הבדל ביניהם אבל מצדי אין...

ב. אם מסתכלים על עופר מול ליאון אני לא מבין מה ההוו"א שעופר יפעל יותר בשביל הערכים שלך.

ג. אתה יכול לומר זאת, לצערי, על רוב נבחרי הציבור.

ד. הם לא מתייחסים אליו כך, אלא הקמפיינים משדרים לך זאת.

הסברתי בכמה נימוקים למה זה לא ככה.

עדיין - יש הבדל בין אדם שכפוף לליברמן לאדם שהוא עצמו חשוב בדיוק כמו ליברמן...

סתירה?מרדכי

בס"ד

אני לא חושב שהם גרועים כמו מרץ והמחנ"צ, אבל מבחינתי שניהם גרועים שלא אצביע לאף אחד מהם.

בנוגע לג' - אתה מבין היטב על מה הכוונה. רק בירושלים ואצל החרדים מצוי משהו שעובר דירה רק בשביל להתמודד לראשות עיר (אם כי עכשיו זאת גם טענה שטוענים כלפי ראש העיר החדש של טבריה)

לגבי ד' - כפי שכבר כתבתי הדברים מגובים בהקלטות ופורסמו ביום חמישי בכאן 11 (לגבי ליברמן) ובחרת החדשות (לגבי דרעי).

פתאום אתה מאמין לכל מילה שפוליטיקאי אומר ערב בחירותאריאל יוסף

הם מנסים לעשות שרירים וסובלים משכרון כוח.

הסברתי כבר למה זה בלתי אפשרי שהם יסנדלו אותו בכל דבר.

זה לא עניין של אמונה, זה העניין של היחס אליומרדכי

ועדיין הוא אדם עצמאיאריאל יוסף

הרפורמים שולטים בעופר גם אם אינם טוענים זאת.

פשוט כי הוא באמת מאמין בזה.

אדם שנבחר אך ורק זכות דגל וש"ס לעולם לא יהיה אדם עצמאימרדכי

לפחות עכשיו זה כבר לא ליברמן...אריאל יוסף

ודגל וש"ס דואגים רבות לענייני הדת.

הטיעון שלך בעצם מופנה ל @נחשון מהצפון

יותר מאשר אלי.

אם הוא כפוף אליהם - ברור שיעשה רבות לנושאי הדת...

לליברמן יש גם השפעה, אם כי הרבה יותר פחותהמרדכי

בס"ד

דגל וש"ס דואגים לאינטרסים שלהם, לאו דווקא לתורה.

בד"כ האינטרסים שלהם הם יותר תורהאריאל יוסף

משל עופר וחבריו, שגם הוא ידאג לאינטרסים ולערכים שלו...

אתה יודע למה ליברמן התפטר היום?מרדכי
בס"ד

יש לו עיר על הראש שהוא צריך לנהל.
רק מהפחד מהשפעה רפורמית/השפעת הקרן צריך להצביעארלט

ללאון שהוא בטוח אדם ירא שמים.

אענה לך כאןנחשון מהרחברון
סדר היום של ליאון - להוכיח שהוא לא מגזרי.
סדר היום של ברקוביץ' - להוכיח שהוא לא מגזרי

על הטיקט הזה שניהם רצו ורצים.

ההשלכות במקרה של ליאון הם חמורות, וכבר ראינו אותו עושה את זה מספר רב של פעמים. במקרה של ברקוביץ' זה רק לטובתנו.

דייטש לא התחכש חףלזה שהוא נציג החרדים. רק אמר שהוא מקשיב לכולם. לרגע לא היה בלבול מה העמדות שלו...

זה דבר ראשון.

דבר שני אולי יכעיס הרבה בעיניי השרץ כשר יותר בצלחת של הדתי. כי אם הוא עושה זאת אז כנראה זה מחוסר ברירה ...

אז מה? נפקיר את העיר? לא. אבל אני לא יכול לתת כוח למי שבועות בית זה החיסרון הגדול של בחירה ישירה ולא קואליציונית.
היוצא מדבריך שבבחירות הכלליות יש להצביע מרצ...אריאל יוסף

נצביע לשמאל שינסה להוכיח שהוא "בסדר" וזה לטובתנו,

מאשר שהימין ינסה להוכיח שהוא "בסדר" לצד השני וזה לא לטובתנו.

נצביע לחילונים כי השרץ כשר יותר בצלחת של הדתי,

מאשר לדתיים שעושים מחוסר ברירה.

גם אתה מבין שהגישה הזו לא מתחילה בכלל.

"אז מה? נפקיר את העיר? לא."

אי הצבעה היא בדיוק הפקרה של העיר, אז אנא היה ישר ואל תאמר לא.

אתה לא רציני בהשוואה הזונחשון מהרחברון
ממש ממש לא דומה
כאן יש לך מצד אחד אדם חילוני עם רצון להראות שהוא מתאים גל לדתיים וחרדין.
ומולו אדם עם רזומה דפוק של הפקרת כל הקדוש והיקר לנו ויש לו רק חתיכת בד על הראש. זה הדבר היחיד שמבדיל בניהם. אז בכזה מצב. וודאי וודאי שלא עדיף לתמוך באף אחד. אגב, אם היה בחירות לממשלה מצד אחד יאיר לפיד ומיד שני ציפי לבני. זה יותר דומה .

הפכת את הכיפה שלו למשהו שהיא לא. היא פשוט לא!
הפכת את דרעי וליברמן למשהו שהם לא. פשוט לא.אריאל יוסף

הם לא שולטים אבסולוטית על ליאון. צא מהסרט.

אז שים אותם בצד אם לדעתך זה לאנחשון מהרחברון
(ליברמן שהולך לתמוך במקום שפותח בשבת נגד החוק, ודרקי שאם יגיע אליו כסף לשבת אפשר למכור את השאר)

ליאון עם רזומה, אנחנו מכירים אותו.

והוא לא מתנהל כמו מי שטובת הדת לנגד עיניו
אתה ניזון מקמפיינים ויח"צניםאריאל יוסף

שמדגישים את המקרים בהם לא פעל לטובת קדושת ירושלים,

ולא בודק כמה הוא כן פעל למענה.

בבקשה, תביא לי 5 פעמים (לא הרבה ב5 שנים)נחשון מהרחברון
שהוא עשה משהו בעד (לא כשזה נוח)
יש הרבה יותר מחמשאריאל יוסף

דאג לא מעט למוסדות תורה.

מוזמן לשאול את רבני מרכז הרב.

כשזה לא נוח וזורםנחשון מהרחברון
כשזה מצריך קבלת החלטות קשה, לא כשזה חלק טריוויאלי.
אם יש כ''כ הרבה אני מניח שיש לך בשלוף כמה כאלו... או שאין
אני אמור לספור לך כמה שקלים העביר לצורכי דת?אריאל יוסף

נו באמת.

למה, עופר עשה את זה ולו באופן טריווילי?

כי זה תפקיד של חבר מועצהנחשון מהרחברון
לא ראש העיר מעביר כל שקל....

השאלה היא לא האם הוא העביר אלא האם כשזה התנגש איתו אז הוא נלחם או נמנע. (על מה הוא נלחם אי פעם במועצה? על כלום! מה שלא זרם פשוט לא המשיך)
למה, עופר עשה את זה ולו באופן טריווילי?אריאל יוסף

האם עופר נלחם נגד דברים רעים או קידם אותם?

יכול להיות שליאון לא פעל כראוי למנוע בעיות.

עופר הוא מאלה שיצרו את הבעיות שליאון לא בלם.

לא. אבל יש הבדל משמעותינחשון מהרחברון
לעופר אין כיפה! אז הוא יותר גרוע.

על זה אני חולק. רק על זה. שניהם גרועים. ברקוביץ' רע, בסדר? סיפקתי? אבל הכיפה של ליאון לא עושה אותו יותר טוב. במבחן התוצאה הוא כשל קשות...
דמגוגיהאריאל יוסף

ליאון שומר שבת, כשרות טהרת המשפחה וכו' וכו'.

עופר לא.

ואז מה?נחשון מהרחברון
הסיבות שהביאו. לתמוך באדן שומר מצוות (הרב זצל ורב אברום) היו שהוא וודאי יעדיף את ענייני הדת. לא שהוא אוכל כשר ושומר שבת. אז זה לא רלוונטי
כי הוא הוכיח שלא מעניין אותו במועצה לשמור על ענייני הדת
אתה חושב שהוא לא הוכיח זאתאריאל יוסף

למרות שפעמים רבות הוא כן דאג לענייני הדת.

אבל זה היה "טריוויאלי"...

עופר דאג לענייני הדת?

ולו טריוויאלית?

אולי ליאון לא בלם בעיות בנושא דת,

אבל עופר הוא זה שיצר אותן.

נכון. בעיני זה. לא הוכחהנחשון מהרחברון
בקיצור, אתה חושב שאין הבדלאריאל יוסף

בין שומר מצוות למי שאינו,

בין מי שמייצר את הבעיות למי שמשיקולים פוליטיים לא מונע אותם,

בין מי שהקדיש את חייו למען בניין העם והארץ,

למי שלא עשה כמעט כלום בחיים שלו,

בין מי שדאג למוסדות תורה,

למי שדאג למוסדות רפורמיים ולהט"ביים

(כן, אני יודע, ליאון לא מנע את התקציבים הללו).

אחד אחד אני עונבנחשון מהרחברון
בין שומר מצוות למי שאינו, אני מחפש ראש עיר, לא רב, לכן אין הבדל כל עוד אני לא רואה התנהלות שונה.

בין מי שמייצר את הבעיות למי שמשיקולים פוליטיים לא מונע אותם,

לתמוך בהצהרות בחילול שבת וברפורמים זה לא 'לא מונע' זה תומך.

בין מי שהקדיש את חייו למען בניין העם והארץ,

למי שלא עשה כמעט כלום בחיים שלו,

מה זה קשור? אז לפי זה כולנו ביבי יתהפך העולם? שאלה לא רלוונטית.

בין מי שדאג למוסדות תורה,

למי שדאג למוסדות רפורמיים ולהט"ביים

(כן, אני יודע, ליאון לא מנע את התקציבים הללו

כן כן ליאון לא רק לא מנע אלא הביע תמיכה.
שניהם מתוקצבים ותומכין בתועבה.
אתה חוזר ומתעלם מהעובדהאריאל יוסף

שההתנהלות שונה.

יש דברים שליאון לא ייזום.

גם אתה מבין את זה.

לא זכור לי שליאון ביקש שיעבירו תקציבים למטרות שליליות.

גם אם הוא לא הצביע נכון (וגם דייטש לא תמיד הביע נכון...).

לא כולנו ביבי, אבל אני מניח שגם אתה מסכים שאין כרגע מישהו שיכול לנהל את המדינה טוב ממנו.

קוראים לזה "הרע במיעוטו".

יש להעביר תקציב וישנחשון מהרחברון
להתבטא בזכותם,טובתם, תמיכה.
אני מדבר על תמיכה, על הצבעה בעד, לא על הימנעות ולא על שום דבר אחר, אמירות ציבוריות!
אתה רוצה להשוות אותם לאלו של עופר?אריאל יוסף

לדיבוריו של עופר?

למעשיו של עופר?

אני מניח שאתה לא רוצה...

אתה יודע היטב לבד מה יהיו תוצאות השוואה כזו.

אחר מחילת כבודךאריאל יוסף

דומני שהרב יעקב שפירא יותר מוסמך ממך לפרש את דבריו של אביו זצ"ל (וגם את של מרן הראי"ה):

הרב שפירא: להצביע רק למועמד דתי - משה ליאון

שים לב שהוא מצטט בדיוק את דברי אביו שאתה טוען שלא רלוונטיים כאן...

ואתה ניזון מכיפה ולא בודק במה הבנאדם לא בסדרנחשון מהרחברון
אני יודע מה חסרונותיואריאל יוסף

ועדיין הוא עדיף על עופר.

במה? מלבד הבד על הראש?נחשון מהרחברון
בכספים רבים שהעביר לענייני הדת בירושלים.אריאל יוסף

שכל אחד אחר במקום שלו היה עושהנחשון מהרחברון
לעזרזל אפילו מושב אחד במועצה לא נתנו לו, כי כולם חושבים שעדיף שהם יהיו שם ויעשו טוב יותר לדת...
נכון. ועכשיו השאלה מי יהיה בראשאריאל יוסף

ומי יותר טוב לדת.

לא ענית על השאלה העיקריתנחשון מהרחברון
מצד אחד יש את הרב זצל ורב אברום זצל שאמרו שמועמד דתי וודאי יתמוך הקודש.

מצד שני יש מועמד דתי שוודאי לא תומך הקודש כפי שהוכיח.

אז איזה טיעון יש למועמד הדתי שיהיה לו עדיפות? עצם דתיותו? לא מספק.

כי הוא העביר תקציבים כחבר מועצה? יש לנו אחרים שיעשו זאת הקדנציה הזאת.

מצד קדושת העיר, הוא לא הוכיח שהוא טוב מהשני בכלום. לא ביחס לשבת, לא ביחס להפרדת גברים ונשין באירועים ציבוריים, לא ביחס להכרה ברפורמים

אז כסף? לישיבות? יש נציגים אחרים במועצה...
עניתי לך:אריאל יוסף

אתה מאשים את ליאון בכך שלא בלם את הבעיות שעופר יצר.

גם אתה מסכים שליאון אולי לא מנע בעיות אבל ברור גם לך שהוא לא יצר אותן.

עופר יצר - ועוד יצור, ר"ל - הרבה מאוד בעיות, שליאון לעולם לא יעלה על דעתו ליצור.

לא נכון, יש לו מחויבות עכשיונחשון מהרחברון
למי? לדרעי ודגל?אריאל יוסף

אז מה?

מדובר במפלגות של שומרי תורה שדואגים לישיבות, מקוואות ובתי כנסת.

לא למוסדות רפורמיים ולהט"ביים.

אחר כך מחנכים תמהים כיצד נער דתי לאומי אומר שהוא חש קרוב יותר לחילוני מאשר לחרדי.

כאן בדיוק זה מתחיל.

דאגו גם לרפורמים ולבעלי נטיות מבולבלותמרדכי

בס"ד

לגבי השורה האחרונה -

כל מי שמעט מכיר אותי, יודע עד כמה זה לא נכון לגבי. יש לי הערכה גדולה מאוד לציבור החרדי, ובכל זאת אני לא אוהב את העסקנים של ש"ס ודגל ובראשם גפני ודרעי. שני אנשים שההתנהלות שלהם בעיני דוחה, וב"ה זה לא אומר כלום (בד"כ) על הציבור הזה שאיתם אין לי כלל בעיה.

מצחיק שאתה מקבל את הציבוראריאל יוסף

אבל לא את מנהיגיו...

אלו האנשים שהוא מעמיד בראשו.

או שאלו שהוא מכיר בסמכותם מעמידים בראשו.

זה לא ממש משנה.

רבים בציבור הדתי לאומי מרגישים קרובים יותר לחילונים בגלל התנהגות העסקנים החרדים.

אפשר לחשוב שעסקנים חילוניים מתנהגים יותר טוב.ארלט

יש קושי להיות עסקן וגם למצוא חן בעיני הציבור

גם עסקני הציבור הדתי לאומי לא טלית שכולה תכלתאריאל יוסף

ואגב, @מרדכי, כמדומני שאין דעתך נוחה גם מנציגי הציבור הדתי לאומי ואפילו התורני.

האם יכול להיות שיש לך בעיה כללית עם עסקנים?

נכוןמרדכי

בס"ד

ובראש הרשימה נמצאים השניים האלו. ההתנהלות שלהם הכי מגעילה אותי.

אז הציבור החרדי לא לבד...אריאל יוסף

אתה פשוט לא אוהב עסקנים.

לגיטימי.

אבל כאמור, שניים ממנהיגיו בראש הרשימהמרדכי

בס"ד

ובהפרש משמעותי, יש לומר.

לצערנו, הציבור החרדי יכול לומר את אותו הדבראריאל יוסף

על רשימת הציונות הדתית לכנסת

(בפרט אחרי הקדנציה שעברה).

כן, היא זו שדואגת למוסדות בהם גם אתה למדת.

כן, שניים ממנהיגיו בראש הרשימה

וגם כן בהפרש משמעותי, יש לומר.

למה שתהיה לי בעיה עם הליטאי המצוימרדכי

בס"ד

רק בגלל שפעם בחמש שנים הוא מצביע שונה ממני? זה לא אמור להפריע לי להיות חבר טוב שלו (כנ"ל לגבי החרדי-ספרדי המצוי). אגב, סופו של שבר אין להם באמת השפעה מי יהיה המנהיג שלהם.

לעומת זאת את ההתנהלות של דרעי וגפני אני לא סובל, לא רק בזמן בחירות (אם כי בבחירות המקומיות ראו את זה באופן בולט במיוחד)

ומה שרבים בציונות הדתית, זה בד"כ לא נכון אלי

כל מי שישב עם ברקת בעשור האחרון /כל מי שתמך בוהסטורי
(כן כולל רבים מרבני הציונות הדתית/גור/הפלג הירושלמי)
תמך (גם עם רשמית התנגד) בסדר יום של פתיחת מרכזי בילוי בשבת ובכלל בפסטיבלים רוויי אלכהול ופריצות סביב העיר העתיקה. חגיגות נבלות וטרפות וכל מה שהכי רחוק מקדושת ירושלים.

תשאלו את קינג, למה היה באופוזיציה?
שמישהו יסביר מה זה "להיות מחויב לדרעי ולליברמן"shaulreznik

דרעי הוא חרדי, ליברמן הוא חילוני. איך אפשר לרצות את שניהם? לפתוח מעדנייה לא כשרה ואז לסגור אותה?

ככה מרצים את דרעי וליברמןמתנאלי

הדיל של משה ליאון וליברמן: גיוס תמורת תמיכה

הדיל שנחשף בידיעות אחרונות, ומסבך את משה ליאון ופטרונו ליברמן: הדיל אותו ניסה מר משה גפני להכחיש בכל הכח. תמיכה במר משה ליאון, תמורת קידום חוק הגיוס. מדובר בדבר פסול ופלילי, ונקרא שוחד, ואכן כבר נשלחה פניה ליועץ המשפטי לפתוח בחקירה.

נחשף בעיתון ידיעות אחרונות ציטוטים מהקלטה בה נשמע משה ליאון מודה כי ישנו קשר בין היבחרותו לראשות העיר ירושלים ותמיכת הדת החדשה וש"ס במועמדותו לבין אישור חוק הגיוס על ידי שר הביטחון אביגדור ליברמן. הנושא הובלט בענק ידיעות אחרונות.

בהקלטות נשמע ליאון עם הפעיל הפוליטי, מתאר מפגש של השר אביגדור ליברמן עם "יעקב ליצמן" ומשה גפני לתיאום עמדות בנושאעוד קודם הכרזת 'דגל' וש"ס על תמיכה בו, כשהמועמד לראשות העיר אף נשמע מודאג מאוד שדבר קיומה של אפשרות כזו יפורסם.

בהקלטה נשמע ליאון אומר כי ליברמן נפגש עם גפני ונושא הגיוס מסודר.

הנה חלק מתמלול ההקלטה כפי שהובא בידיעות אחרונות

תמלול ההקלטות שנחשפו ב'ידיעות אחרונות':

פעיל: "תגיד מה אתה חושב, דיברנו על הנושא של הגיוס".

ליאון: "לך אני אומר שזה הולך להסתדר".

פעיל: "מה זה מסתדר, הרי תמיד אפשר לתקוע עיזים פה".

ליאון: "אחי אני לא רוצה, אני רוצה שמחר יחקרו אותי בפוליגרף ואני אגיד שאני לא יודע".

פעיל: "אבל אתה מבין שאם אתה מביא אותו זה קלף מנצח".

ליאון: "אתה מבין שאם 'אני מביא אותו', אם אני מביא אותו, אז אני בכלא כמובן".

פעיל: "מה הקשר?"

ליאון: "שהם יגידו מחר, משה ליאון תמורת חוק גיוס".

פעיל: "תגיד אתה דפוק? מי יגיד דבר כזה?".

ליאון: "תגיד אתה פסיכי? אל תעיז אפילו להגיד ככה".

פעיל: "מה זה קשור אחד לשני? אסור לך לנהל דברים שקשורים לגיוס? לא הבנתי".

ליאון: "לא".

פעיל: "למה לא?".

ליאון: "הם יגידו שזו עסקה, ליברמן נשבר תמורת זה".

פעיל: "ליברמן לא נשבר".

ליאון: "מי אמר?".

פעיל: "יש דרג מקצועי במשרד הביטחון שעושה את העבודה".

ליאון: "נכון בגלל זה אני אומר לך יהיה בסדר, אם אני אומר לך יהיה בסדר. אני אגיד לך סוד בטחון לאומי. אני יכול להגיד לך?".

פעיל: "כמובן".

ליאון: "הוא נפגש עם ליצמן וגפני".

פעיל: "מי? איווט?".

ליאון: "כן".

מ': "לי אמרו דבר אחד, אמרו לי 'תשמע בסוף איווט יוצא הכי טוב בגלל שהוא אומר שהוא זרק את זה בכלל לדרג מקצועי והוא אומר על הדרג מקצועי יש שליטה זו הייתה התכנית'".

ליאון: "נכון, יפה".

מ': "ואמרו לי אנחנו (מקורבי ליברמן) בפנים, נביא חוק מרוכך שיהיה מקובל על החרדים אבל הם אומרים לי ניתן למשה להביא את זה ועכשיו אתה אומר לי לא?".

ליאון: "באים אלי ואומרים לי – אמרת שאתה לא מדבר עם איווט ופתאום אתה כן מדבר איתו? פתאום אתה כן חבר שלו?. אני יצור על אנושי, על פוליטי. אני לא ליכוד, אני לא חרדי, לא ציונות דתית, אני לא חבר של ליברמן. אני כלום".

מ': "אתה עב"מ"

ליאון: "עב"מ. נשבע לך נו, תגיד לי למי אני שייך".

בשיחות שהוא עורך עם הפעילים עולה שוב נושא חוק הגיוס. אחד מהם מבקש מהמועמד לוודא שיהיה חוק כזה, שיאפשר לליאון להיבחר לראשות העירייה. באחת מהן ליאון נשמע חרד מהאפשרות שדבר קיומן של השיחות יתפרסם.

פעיל: "אתה מאמין שיהיה חוק טוב?".

ליאון: "כן, כן".

פעיל: "יפה".

ליאון: אבל תעשה לי טובה זה סופנו".

פעיל: "מה סופנו?".

ליאון: "אם חס וחלילה יוצאים דברים כאלו".

פעיל: "מה שייך יוצאים דברים כאלו? אתה אומר שזה לא קשור אליך".

ליאון: "מה זה יוצאים דברים, זה לא קשור, לא לא לא. הפגישה הזאת הייתה סודית ביותר גם החרדים לא רוצים שזה ייצא".

פעיל: "למה?".

ליאון: "אחי היית פעם בחקירות? או שאתה לא יודע מה זה חקירות".

פעיל: "לא הייתי, לא".

ליאון: "טוב, ישנם דברים שהם כאילו מובנים מאליהם, לא מדברים".

פעיל: "בקיצור כולם הבינו".

ליאון: "לא מדברים. לא מדברים".

פעיל: "אוקיי".

ליאון: "אם מחר שואלים אותך, 'מה פתאום. בחיים לא דיברתי'".

פעיל: "מתי זה יקרה?"

ליאון: "לא יודע. אני חושב שמשהו כמו חודש חודשיים הקרובים".

עוד נכתב כי "מהדברים עולה תמונת מצב חמורה ביותר, כשהדבר, על פניו, עולה כדי עבירות פליליות ומחייב פתיחה בחקירה פלילית – הן בחשד לעבירת הפרת אמונים מצדו של שר הביטחון ליברמן, אשר על פי האמור בפרסומים 'שולט' בדרג המקצועי כך שחוק הגיוס שיעבור בסוף יהיה חוק מרוכך שירצה את הרבנים התומכים בליאון, והן בחשד לעבירה מתחום טוהר הבחירות מבחינתו של משה ליאון, שקיבל את תמיכתם של הרבנים החרדיים בתמורה לכך, תוך שהוא מודע לכך ולעובדה כי הדבר עולה לכאורה לכדי עבירה פלילית".

.

מה רע בזה?shaulreznik

לא, בתכל'ס, מה זה משנה לתושבים? אז דרעי מריץ את ליאון כדי שליברמן ירכך את חוק הגיוס. או קיי, זה איכשהו ישפיע על תפקודו של ליאון, במידה שייבחר? הוא הרי לא ראש לשכת הגיוס

לא אמרתי שזה רע, רק הסברתי איך מרצים את כולםמתנאלי

אבל אם באמת רוצים לדעת..

הנה פרסום שקיבלתי.. לא דקתי אם הפרטים נכונים, אבל כנראה שכן.. לא נראה מהם שמשה ליאון הוא דתי אדוק במיוחד..

ליאון יחלן את ירושלים ב'הכשר'

לא ניתן לתעמולת השקר לחלחל למטומטמים בעם. נחזור ונזכיר, נחזור ונשנן:

כך פגע בובה משה ליאון בכל הקדוש והיקר.

בובה משה ליאון כבר הצהיר: בעד פתיחת מתחם התחנה בשבתות

בובה משה ליאון כבר תמך: תקציבים וכספים לרפורמים

בובה משה ליאון כבר עשה: תקציבים למתנסי"ם מחללי שבת

בובה משה ליאון כבר כתב: אדאג להשאיר את ירושלים עם רוב חילוני

כך זה היה נראה בשנתיים האחרונות

ט"ז בטבת תשע"ו – משה ליאון מצביע בעד חילולי שבת!!!

ח' בשבט תשע"ו. משה ליאון מחרים את אסיפת חברי המועצה למען השבת!!

י"ח אדר ב' תשע"ו – משה ליאון תומך בהדרת החרדים בקריית יובל ובהמשך חילולי השבת בשכונה!

כ"א אדר ב' תשע"ו – זעזוע. משה ליאון תומך ברפורמים!!

יום חמישי ט"ז סיון תשע"ח. ללא בושה ומול המצלמות. משה ליאון מתחייב: 'מתחם התחנה' יישאר פתוח וימשיך לחלל שבת.

יום חמישי ר"ח תמוז – ליאון מגיע לחזק את התועבה והפריצות במחנה יהודה!

יום שני י"ב תמוז תשע"ח - משה ליאון חומק מהצבעה למען השבת!

י"א תמוז תשע"ח. ליאון מתחמק להשיב אם יאפשר אירוע מופרד בין גברים לנשים בירושלים!

מוצש"ק כ"ז תשרי. משה ליאון בתוכנית טלוויזיה – לא אסגור את מתחם התועבה והפריצות במחנה יהודה!!

זהו עוכר הדת, המועמד הצדיק של דגל וש"ס – שזוכה לתמיכתם של אותם חרדים!!! טפו עליכם

הודעה טיפוסית מבית מדרשו של ברקוביץshaulreznik

אף חרדי לא היה כותב "ליאון מגיע לחזק את התועבה והפריצות במחנה יהודה", אבל מי שמתחזה לחרדי אכן יכתוב זאת.

עליו אתה אומר שאתה סומך שישמור על ענייני הדת?נחשון מהרחברון
רק כי שם חתיכת בד על הראש? אתה רציני?
@אריאל יוסף
דמגוגיהאריאל יוסף

הוא לא רק "שם חתיכת בד על הראש".

הוא שומר מצוות לא פחות ממך.

ואני לא בטוח שלו עסקת בפוליטיקה היית טוב יותר ממנו.

מסכים לכן אני לא רוצה לחשוב על להכנסנחשון מהרחברון
לפוליטיקה.

אבל הדיון הוא לא על נחשון. הוא על ליאון. ללירון תומך ברפורמים, בחילול שבת, בתקציבים ובהצהרות.

אז לא, זה לא דמגוגיה, זה מראה שהכיםה לא שווה כלום.

נכון, להרבה זה קורה בפוליטיקה, ובדיוק לכן טענתי חוזרת, מה הקשר בין להיות דתי ללהיות טוב לדת בפוליטיקה?

ולכן האדם נמדד לא רק בדברים שטריוויאלי שיעשה מתוך הכסא שלו המועצה כנציג דתי, אלא ע''פ המאבקים והמלחמות. דווקא שם. כי זה פוליטיקה. אתה מרובע מידי לדעתי ולכן לא תבין. או תנסה לא להבין. אין לי כוח להמשיך את הדיון כי על הנקודה הזאת העקרונית אנחנו לא מסכימים

בנקודת המבחן היא בקושי ולא הברור מאליו
הכיפה שווה מאודאריאל יוסף

ואתה חוזר ומתעלם מהשאלה האם הוא *ייזום* דברים בעייתיים,

או *לא יימנע* אותם.

עופר ייזום אותם.

ליאון לא יימנע.

זה ההבדל.

וחבל שאתה יורד לפסים אישיים ("אתה מרובע מידי לדעתי ולכן לא תבין. או תנסה לא להבין").

זה לא מכבד אותך ולא את הפורום.

אני טוען שייזום. כן. ע''פ התנהגות קודמתנחשון מהרחברון
כשהלחצים שישום היו כאיין וכאפס הוא נכנע ותמך בהצהרות והתבטאויות החילוני שבת המוניים, בפתיחת מקומות בילוי, ברפורמים. כשיכל להגיד אני לא תומך אבל לא יכול למנוע.

אז כן, ברור כשמש (לי) שהוא ייזום.

בעיני זה היה אמירה עניינית. אתה לא מצליח להבין משהו שאני כותב עשר פעמים אז אין עניין שכתוב עוד עשר, אישי זה לא
"ברור לך כשמש"אריאל יוסף

למרות שאין לך הוכחה.

אז יש חובת לימוד זכות ואיסור חשד בכשרים.

בפרט כשכיסאו תלוי בדגל וש"ס שדואגים היטב לצורכי דת.

שים לב שגם הודעתי זואריאל יוסף

וגם זו שאחריה - ולכתוב שאני "מרובע" (על סמך מה?) - אקטואליה וחדשות

נוגעות יותר לדרך ארץ ובין אדם לחברו

ופחות לפוליטיקה.

לתשומת ליבך @נחשון מהצפון

לתשומת ליבי? כי דיברתי נגד ליאון?נחשון מהרחברון
וכשאתה מדבר נגד ברקוביץ' זה לא לימוד זכות וחשד בעשרים? כך הבנתי את המציאות מתוך מעשיו. וכך הבנתך. אם זה לשוה''ר (ואכן אולי זה כך) אין מה לדבר על שום מועמד בכלל. אל תהיה דמגוג ואל תהיה צדקן. זה כבר שקר
אני לא דמגוג ולא צדקןאריאל יוסף

על שומר מצוות יש חובת לימוד זכות.

על מחלל שבת בפרהסיה  - לא.

גם על שומר מצוות שהרע חזקתונחשון מהרחברון
וידוי שכבר עובר על דבר מסויים אין עליו לימוד זכות בזה. לפחות לפי הח''ח
אין לך שום הוכחה שהוא יזם דברים שלילייםאריאל יוסף

אני טוען שייזום. כן. ע''פ התנהגות קודמת - אקטואליה וחדשות

כתבת בפירוש שברור לך כשמש שהוא ייזום.

אולי הוא אמר שהוא תומך?נחשון מהרחברון
אז כן, הוא תומך והוא ייזום. הוא אמר.
לא אמר שייזום. אין לך שום הוכחה.אריאל יוסף

וממילא לא הוחזק בכך ויש חובת לימוד זכות.

אמר שתומך בזה שצריך לתת להםנחשון מהרחברון
למה לדון לכף חובה שהוא שקרן?
ומה אמר עופר?אריאל יוסף

אתה מנסה שוב ושוב לטעון שאין הבדל בין עופר לבין ליאון.

משווה שומר תורה ומצוות לחילוני.

גם אתה מבין היטב שיש הבדל ביניהם והוא לטובת ליאון.

אתה מוזמן להמשיך להתכחש לזה.

משום מה, אין מחלוקת בין רבני מרכז הרב לרבני הר המור - אקטואליה וחדשות

גם. זה נבלה וזה טרפהנחשון מהרחברון
שניהם רעים לקודש
זו דעתם זו דעתינחשון מהרחברון
מת על איך שאתה מצטט את עצמךנחשון מהרחברון
אם הדעה הלגיטימית היאנחשון מהרחברון
רק הרבנים למה יש פורום? למה אתה כותב כאן וקורע כאן?

כאל כל אחד מביא את דעתו.

אני יודע שזה זר לך לחשוב לבד בלי הרב. אבל זה אפשרי. מבטיח לך.

(כן כן אני יודע ירדתי לפסים אישיים. כי נמאס לי מההתנשאות שלך)
אמרתי שרק הם לגיטימיים?אריאל יוסף

אמרתי שאתה לא הכי חכם.

בפרט כשמדובר בפרשנות לדברי ר' אברום, שמסופקני אם פגשת אותו בכלל אי פעם.

באופן כללי אני חושב שבדברי תורה בהחלט יש לרבנים משקל יותר מאשר להבנתנו.

זו לא המצאה שלי אלא של חז"ל:

"דאמר רבי מנא כי לא דבר רק הוא מכם ואם הוא רק מכם הוא למה שאין אתם יגיעין בתורה" (ירושלמי פאה א, א).

מעבר לזה, אני יודע גם לחשוב לבד כמו שיכול להעיד כל מי שמכיר אותי.

תודה שאתה דואג לי.

התנשאות ראיתי כאן בינתיים בעיקר מהצד שלך.

ולכתוב שאני "מרובע" (על סמך מה?)אריאל יוסף

זה לא ענייני.

אני גם מסביר לך כאן דברים עשר פעמים ואתה לא מבין.

זה מתיר לי לכנות אותך בכינויי גנאי?

על סמך מספר דיונים בפורום ובאישינחשון מהרחברון
בעיני זה ענייני. מוזמן לחלוק עלי גם בזה, סיימתי להיום
אני מבין שזה היחס שלך לכל מי שחושב אחרת ממך.אריאל יוסף

לא, יש הרבה כאלה שמנסים להביןנחשון מהרחברון
חולקים. אתה לא מנסה להבין. בסדר, לא נורא...

תאמין לי רוב החברים שלי חולקים עלי בהמון דברים. ואנחנו מתווכחים שעות. אחלה, מתוך ניסיון כנה להבין את הצד שכנגד. אצלך לצערי לא ראיתי ניסיון כנה שכזה. מצטער
אני יכול לומר את אותם דברים בדיוק:אריאל יוסף

יש הרבה כאלה שמנסים להבין

חולקים. אתה לא מנסה להבין. בסדר, לא נורא...

תאמין לי רוב החברים שלי חולקים עלי בהמון דברים. ואנחנו מתווכחים שעות. אחלה, מתוך ניסיון כנה להבין את הצד שכנגד. אצלך לצערי לא ראיתי ניסיון כנה שכזה. מצטער

זה לא מתיר כינויי גנאי.

כינוי גנאי? מרובע זה גנאי?נחשון מהרחברון
לטעמי לא
אני מבין שגם צדקן ודמגוג הם לא כינויי גנאי אצלךאריאל יוסף

ואולי גם לא שקרן וגנב.

לתשומת ליבי? כי דיברתי נגד ליאון? - אקטואליה וחדשות

אני תוהה מה כן.

אבל אם הגענו למקום הזה השרשור הזה כנראה צריך כבר להינעל.

@מרדכי

כמה פעמים אתה כתבת שאני דמגוגנחשון מהרחברון
אבל שכותבים עליך זה לא בסדר.

וצדקן זה אמירה לגיטימית לאדם שמטיף לאחרים על מה שהוא עושה. גנאי? אכן. מצטער.
לא כינית אותך דמגוג אפילו פעם אחת.אריאל יוסף

כתבת על מה שכתבתי דמגוגיה. אין הבדל בין השנייםנחשון מהרחברון
בשרשור זה ובשרשורין קודמים
יש הבדל בין יחס לאדם לבין היחס לדבריואריאל יוסף

זה בדיוק ההבדל בין דיון ענייני לבין ירידה לפסים אישיים.

ואם גם את זה אינך מבין - זה נושא לשרשור אחר.

ושוב -

אבל אם הגענו למקום הזה השרשור הזה כנראה צריך כבר להינעל.

@מרדכי

נכון בהכל מלבד בדמגוגיהנחשון מהרחברון
שכל האשמה היא על הדברים ולא על האדם. הרי זה משמעות הדמגוגיה , הדברים של האדם. והם בלבד.

תמהני איך בקי ההבדלים דגים הרבה יותר כמוך לא מבין זאת. וכמו תמיד הדיונים איתך מגיעים למבוי סתום של התעקשות (לא חלילה שאתה עקשן, דבריך כאלו)
ההתעקשות מצידך בדיוק כמו שהיא מצידיאריאל יוסף

הרי אם אתה לא השתכנעת ואני לא השתכנעתי - כנראה ששנינו התעקשנו, ובאותה מידה.

אתה שוב משתמש בדמגוגיה.

אתה יכול לומר כל דבר שהוא "דבריו" "מעשיו" "כתביו" של אדם ולא האדם עצמו...

אז אתה לא מבין את ההבדל בין דיון ענייני לבין פסים אישיים.

אני מסיים כאן עשרות וויכוחיםנחשון מהרחברון
עם המון אנשים בכל תחום. כמעט תמיד מבינים את המקום אחד של השני אבל חולקים, (לפעמים גם משכנעים ומשתכנעים) אותך הבנתי וכתבתי זאת מהתחלה, ואתה לא מבין. וכרוב הדיונים שלך (בנושאים שאני מתעניין ועוקב) אתה לא מגיע להסכמה והבנה, אז וואלה, לא בי הקולר תלוי עכשיו.

ושוב אין הבדל בין 'אתה שוב משתמש בדמגוגיה לבין 'אתה דמגוג'
שוב אני יכול לומר את אותם הדבריםאריאל יוסף

אני מסיים כאן (ולא רק כאן) עשרות וויכוחים עם המון אנשים בכל תחום.

כמעט תמיד מבינים את המקום אחד של השני אבל חולקים,

(לפעמים גם משכנעים ומשתכנעים)

אותך הבנתי וכתבתי זאת מהתחלה, ואתה לא מבין.

אני יכול לנתח את הדיונים שלך ולתת לך גם כן תובנות מהם,

אבל מילתי אמורה כבר שהשרשור צריך להינעל.

@מרדכי

ואתה לא מבין את ההבדל בין דיון ענייני לפסים אישיים

(שוב עשית את זה בתגובה האחרונה שלך ולא בענייני דמגוגיה...).

שים לב מה קרה ביום חמישי בשני ערוצי טלוויזיה:מרדכי
בס"ד

‏בחברת החדשות (2 לשעבר) הביא יאיר שרקי תיעוד של דייטש מספר על השיחות עם דרעי בו הוא אומר: "אנחנו בעלי הבית בירושלים". מנגד בכאן 11 מפרסמת ‎הכתבת יערה שפירא שליברמן אומר בשיחות סגורות שהשליטה בליאון תהיה לאורך כל הקדנציה. שניהם מגובים בהקלטות.

איך זה בדיוק יתבטא? אני לא יודע. מן הסתם פעם ליאון יזרוק עצם לדרעי ופעם יזרוק עצם לליברמן. בין כך ובין כך רואים שמשה ליאון הוא לא יותר מבובה על חוט. עצוב שזה המצב בירושלים.
את ליברמן לא מעניינת מעדניההסטורי
(ולצערי גם לא ברור לי שאת דרעי)
מה שמעניין את שנייהם זה ג'ובים ותקציבים.
תקציבים למי ולמה?shaulreznik

או קיי, דרעי ירצה תקציבים לטובת מוסדות החינוך של ש"ס, אבל אותם הוא יקבל גם ככה, כי סיעת ש"ס יושבת במועצה. מה עם ליברמן? איזה תקציב הוא צריך, להפעיל את מועדוני הקשישים הרוסיים?

לי משום מה נראה שבסיבוב השני בירושלים, ברקוביץ מוביל.איתן גיל

בלט מאוד העדר סקרים באשר לסיכוייהם של המועמדים בירושלים, וגם במקומות אחרים. נתחיל דווקא בצפת, אגודת ישראל ניסתה לשכנע את ש"ס לתמוך בגלבך תמורת תמיכה שלהם בליאון. ש"ס התנגדה משלוש סיבות, ראשית במקום שני ברשימת הליכוד בצפת מוצב שלמה חדד החרדי, ואיש ש"ס בנשמתו. שנית, דרעי העריך שבאגודת ישראל יקומו זרמים שיצאו בחזית נגד ברקוביץ החילוני, ואלה יכריעו את הכף. שלישית, שותפתה הפוליטית של ש"ס, דגל התורה, הטילה וטו, שכן לדעתה שום שיג ושיח לא יהיה עוד עם אגודת ישראל. מה שמבשר, שבבחירות לכנסת הבאה אגודת ישראל ודגל התורה ירוצו בנפרד, אבל לא זה הנושא שלפנינו. באשר לצפת, נראה על פניו שגלבך יובס.

לגבי ירושלים, סיכויי ליאון להבחר התרופפו ביומיים האחרונים לא מעט בגלל הנזק התדמיתי שעשה לו ידידו דרעי, כאשר כינה את ברקוביץ - שטן. זו היתה טעות אסטרטגית ממעלה ראשונה שלא תכופר ולא תשכח עד לפתיחת הקלפיות. לרבים היא מזכירה את נזקי הצ'חצ'חים, ומנשקי הקמיעות לקמפיינים של מפלגת העבודה.

ועוד משהו, בדגל התורה הירושלמית, רישמית אמנם מחוייבים לליאון, אבל בפועל מסתפקים בהישג שלהם מן הסיבוב הראשון. לצד זה חוששים מאפשרות שאגודת ישראל תבחר להשאר באופוזיציה, אם ליאון יהיה ראש עיר, ולהפוך את חילולי השבת בירושלים לקרדום לחפור בו, ואין ספק שכך יהיה.

מנגד, אם ברקוביץ ינצח אין מצב שיוכל להרכיב קואליציה בלי מפלגות דתיות וחרדיות. בהקשר זה צריך להזכיר את חלוקת המנדטים שנקבעה לפני שבועיים: דגל התורה- 6. אגו"י- 3. ש"ס- 5. עץ- 1. מאוחדים- 2. טב- 2. ס"ה 19 מתוך 31, דהיינו רוב מוחלט, דהיינו, ברקוביץ לא יוכל לזוז אפילו מטר אחד בלי תמיכה דתית חרדית. צריך להתפלל שהנציגות הדתית חרדית תשכיל לתאם עמדות ולא למשוך זה בזקנו של זה.

שורת הסיכום שלא צריך להבהל מברקוביץ, הוא לא יותר חילוני מברקת, אולמרט, וטדי קולק. הדיבורים המעצבנים של ברקוביץ מהאופוזיציה הם לא פחות פאתיים מההבטחות של אביגדור ליברמן לחסל את הנייה בתוך 48 שעות. כמוני חושבים לא פחות ממחצית הירושלמים, ואת תוצאות האמת נראה מחר בבוקר.          

נשגב מבינתי איך דתיים מצביעים לברקוביץארלט

לא מאהבת מרדכי וגו'shaulreznik

התומכים הדתיים שלו נחלקים לשני סוגים (כולל חפיפה ביניהם):

1. שונאי החרדים

2. הדתיים ה"לייטים" שנעים על פני הסקאלה הפוליטית בין לפיד לכחלון

תוסיף לרשימה חרדים שמתנגדים לחרדים האחרים...הסטורי
אצלם ההצבעה היא טיפה שונהshaulreznik

זה לא שהם מעריכים את ברקוביץ האיש, אלא שהם סגרו איתו איזה דיל קטן.

אפשר להגיד את אותו הדבר על ליאון ודגל-ש"סמרדכי
בס"ד

זה לא שהם פתאום מוכנים לראש עיר מיזרוחניק, במיוחד כשיש מועמד חרדי ראוי, אלא זה היה רק בשביל לפגוע באגודה.
תלוי -מרדכי
בס"ד

חלק מהדתיים הלייטים הצביעו לו מלכתחילה כי בעיניהם הוא המעמד הכי טוב, ופחות אכפת להם מהרמה הדתית של העיר.

בסיבוב השני זה להצביע בין גרוע לגרוע. כך שזה לא משנה הרבה.
טעות. הפלג לא הכריז על "יום שכולו תורה"אריאל יוסף

אלא על תמיכה ברורה ומפורשת בברקוביץ':

ב. 
לא טעות, פשוט העיתון יצא הבוקר בעוד זה נכתב אתמול בערבמרדכי
מתי יודעים תוצאות לבחירות של היום?חותמת+

בשעות הלילה המאוחרות...אריאל יוסף

איפה יפורסמו התוצאות?חותמת+

בכלי התקשורת...אריאל יוסף

הם מפרסמים בהתחלה את תוצאות המדגמים וזה די מדוייקארלט

לא זכורים לי מדגמים בסיבוב הראשון.אריאל יוסף

אתה מערבב עם בחירות לכנסת.

נכון. כנראה שכך..ארלט

הפעם יהיה יותר מקודם מבסיבוב הראשון בגלל שאין הרבה לספורמרדכי

גם אין פתקי מפלגות וגם יש פחות מצביעים.אריאל יוסף

בדיוק. אני מניח שבסביבות חצות כבר נדע בערך מי ראש העירמרדכי

בס"ד

אלא אם יהיה ממש צמוד ואז אולי נצטרך לחכות עוד קצת לתוצאה סופית.

איפה רואים את אחוזי המצביעים והתוצאות? אני אשמח לקישורחותמת+

יש למישהו קישור לתת לי?חותמת+

התוצאות בירושלים בינתייםארלט
יש קישור??עדי בוצר

אני אישית רואה את התוצאות בטוויטרמרדכי

בס"ד

יש את האתרים של עיריית ירושלים ושל שרד הפנים שקורסים כל הזמן

לצפיה בתוצאות הבחירות באתר משרד הפנים - לחצו כאן

עיריית ירושלים

ברקוביץ כנראה מנצח בעזרת הדתיים. לא מובן איך יתכן אם נתמך ע"ארלט

ע"י הקרן

תחקיר ערוץ 20 חשף קשר בין עופר ברקוביץ המתמודד לעיריית ירושלים לבין הקרן ואנשי שמאל קיצוני

קהילת חסידות לעלוב עוברת לעמנואל- ערוץ 7איתן גיל

נכון לעכשו, ולפני המעבר, 39 אחוז מכלל תושבי יו"ש הם חרדים, מול 31 אחוז סרוגים. @הסטורי 

סמוטריץ' בתגובה: ההשתלטות החרדית על יהודה ושומרון תאוזן בעוד שתי אנטנות לתפארת מדינת ישראל.

לעלוב בתגובה לתגובה: את הכנסת הבאה אתה תראה בסקרים של פילבר.

יהודה ושומרון שייכת רקרקאני

לסרוגים?

ככה מספרים לנו הסרוגיםאיתן גיל

שלקחו מונופול על יהודה ושומרון... הריצו לכנסת את התחיה וקיבלנו את אוסלו.

ואחרים שמיישבים את הארץ עקב בצד אגודל לא עושים קוקוריקו ושורפים מנדטים לימין.

ההשתלטות החרדיתoo

😂

התיישבות חרדית במקומות זולים ולא מבוקשים

יו"ש

ערד

עפולה

אופקים

ירוחם

רכסים

ועוד

זה לא מעניין אותם יו"ש או לא

אולי מתוך שלא לשמה יבוא לשמה...נקדימון
לדעתי גם קריית שמונה תהיה עם שכונה חרדית בסוףמשה

פחות או יותר מאותן סיבות.

לא בשנים הקרובותoo
גם חרדים לא רוצים לגור בעיר עם פוטנציאל גבוה להיות מטווחת
תלוי באיזה מחירמשה
למה שלא יקרה שם מה שקרה בערד שגור קנו 2 דירות בשבוע?
כי ערד לא יושבת על הגבולoo

והגבול הוא לא מקום מוגן

לפחות לא בשנים הקרובות

ואולי אף פעם לא

יש מספיק מקומות נידחים בארץ

מוגנים יותר

וגם מרחיבים אותם בהתאם

(ראיתי שבונים עוד שכונה ענקית בבית שמש

רמה מספר לא יודעת מה)

מה המסר? לא הבנתינקדימון

איפה מפוזרים אותם 39 אחוז חרדים וכמה הם רלוונטיים למאבק על הארץ,

ואיפה מפוזרים אותם 31 אחוז סרוגים וכמה הם רלוונטיים למאבק על הארץ,

ואיפה מפוזרים יתר האזרחים וכמה הם רלוונטיים למאבק על הארץ?

תוציא את ביתר עילית, איפה תמצא חרדים ביו"ש? קבוצה קטנה בעמנואל של 6200 תושבים (1.24% מכלל האזרחים ביו"ש), וקבוצה זעירה במיוחד בחוות של חרדים ציוניים נדירים?

ומאיפה האחוזים בכל מקרה?

שכחת אתoo

מודיעין עילית

ויש יישובים

תל ציון

מעלה עמוס

מיצד

מתתיהו

חלק מגבעת זאב

ועוד

לצורך העניין בביתר עילית יש עמק בין א ל בפתית שלגאחרונה

והמציאות שם שנים היתה שאי אפשר לטייל בעמק הזה ובמעיינותיו מסיבות ביטחוניות

מתתיהו מעבר לקו הירוק כמו שחלק ממודיעין מעבר לקו הירוק

גבעת זאב גם ממש צמודה למחסום

וכדי להיכנס למודיעין עילית לא צריך לעבור שום מחסום.

ההתיישבויות האלה הן דבר חשוב ומבורך, אבל חווה עם כמה נערים יכולה לתפוס שטח בגודל של כל מודיעין עילית..

כשיש מטרה ליישב את המרחב אז ההשפעה על המציאות היא דרמטית, הרבה יותר מאשר מי שבא להשתכן בלבד.

היום ב"ה המון דברים משתנים, בעיקר מכיוון הדור הצעיר.

אם חלילה תתרחש התנתקות באיו"שshaulreznik
די ברור שהחרדים יעמדו בתור כדי לקבל כסף ולעזוב בשקט.
בהתנתקותרקאני

בגוש קטיף

תושבים רבים מאוד פעלו ככה

והם לא היו חרדים

ואיזו תועלת הפיק מי שלא פעל ככה?oo
אם כולםרקאני

היו מתנגדים

אולי היה ניתן לעצור את זה

אם התושבים בעצמם מוכנים להתפנות

אין איך לעזור להם
וחבל

אםoo

אבל זה לא קרה

אז אלה שנשארו גם אכלו את הדג המסריח וגם גורשו

כי נבחרה שיטת ההתנגדות בלתי יעילהshaulreznik
תאר לעצמך אם היו פועלים כמו הבדואים ודי למבין.
יש דוגמאות יותר טובותרקאני

מהבדואים

תראו איך הגבעות פורחות

מעוז אסתר למשל

פינו אותם עשרות פעמים

והיום יש שם לפחות 40 מבנים

גירוש, לא "התנתקות". היה גירוש.נקדימון
טוב מאוד שקהילה חסידית עוברת לעמנואלהסטורי
עמנואל היא עיר חרדית עם הרבה מורכבות. קהילה שהיא מצד אחד חרדית באמת ומצד שני יציבה - יכולה לחזק אותה מאוד.

מעבר לזה כל מה שגבבת בשורות הבאות - כבר הפכת לפרודיה של עצמך. אין לי מושג למה תייגת אותי בשביל לקשקש על אנטנות. לא פתחת שרשור על חנוכת שאנור, לא על הנחת אבן פינה לאריאל-מערב, לא על ההחלטה להקים ישובים חדשים בבקעה  ועל החוות שכבר התחילו לעלות, בתמיכת המנהל האזרחי, ממש על הירדן מעבר לגדר המערכת, בשטח ששלושים שנה היה מופקר.

ההערכות שלך על תוצאות הבחירות - שוות בדיוק כמו להתקע על האנטנות (תרתי משמע) תוך התעלמות מכל העשיה המטורפת בהתיישבות.

לעלוב עוברת ממרכז הארץ ליהודה ושומרוןאיתן גיל

לעומת חלוצי שא נור שעוברים מיהודה ושומרון ל...יהודה ושומרון.

אגב, על אכלוס שא נור מנצח מישהו אחר שאתה לא מחסידיו הגדולים.

להתראות בסקר הבא של פילבר.

'לעלוב' לא עוברת, קבוצה מלעלוב שמחפשת דיורהסטורי
עוברת לעמנואל, מקימה קהילה שיהיה לה בו דיור בר השגה ומוסדות חינוך מתאימים - טוב מאוד שכך, באמת טוב מאוד, הלוואי שהיו באים יותר, הרבה יותר. הגרעין המייסד של העיר ביתר היה אברכים ממרכז הרב, הצטרפו משפחת רענן, שהיו בגיל של ההורים של רוב החבר'ה. כשאחרי כל מאמצי ההאחזות הראשונית - הוחלט שתוקם שם עיר חרדית הורגשה אכזבה - הצדיק הרב שלמה רענן זצ"ל הי"ד חגג והסביר להם שמה אכפת לנו מי ומה, העיקר שמהמאצים שלנו תוקם עיר בישראל ויחד עם רעיתו תבדל"א עבר, בגיל קרוב לשישים לקראוון בתל רומדיה.

מעבר לזה כל הקונספירציה שאת מנסה לבנות כאן שטחית להחריד. רוב מוחלט של 'תושבי יש"ע' החרדים גרים בשתי הערים הגדולות - ביתר ומודיעין עלית, הקבוצה השלישית בגדולה גרה בתל-ציון.

שלושת הישובים הללו הם 'בקושי יש"ע', כלומר אם השאלה היא בינארית - 0 או 1, יש"ע או לא יש"ע, הם ביש"ע - ואכן יש חשיבות הצהרתית למספר של תושבי יש"ע איזו שיהיו כן ירבו.

אבל אם השאלה היא כמה אנחנו בדרך "לרשת את הארץ ולא נפקירנה ביד זולתינו מן האומות... בכל גבולותיה סביב.." כדברי הרמב"ן, אז עם כל הכבוד - תכנית פאייד יכולה להסתדר איתם היטב, ישובים יהודיים גדולים מטר וחצי מהקו הירוק ומדינה פלסטינית בשטח משמעותי בשאר השטח. אם ח"ו בשדרת ההר המרכזית ואגפיה, תקום מדינה פלסטינית או אפילו אם הרש"פ תשלוט שם עם רצפים משמעותיים - אז בטבח הבא נוחבות ימלאו את בתי הכנסת של ביתר ותל ציון, בדיוק כמו בתי הכנסת של אופקים.

בניגוד לטענתך, אני יכול להפגיש אותך עם משפחות רבות שעברו בשנים האחרונות מרחבי הארץ לישובי יש"ע (עשרות שאני מכיר אישית ממש ויש עשרת מונים שאיני מכיר), אני גם יכול להפגיש אותך עם זוג שגדל בפתח תקווה והיום מחזיקים את 'חוות שער ישראל' מעבר לגדר המערכת על הירדן ומונעים בגופם הברחות אמל"ח.

אבל זו בכלל לא הנקודה. חשוב מאוד לחזק את עמנואל, אבל מבחינת ישוב הארץ, מאות משפחות שעוברות מבני ברק לעמנואל - משמעותיות הרבה פחות מעשר משפחות שעוברות משבי שומרון לשנור, מקבוצה מהישיבה הגבוה בעלי שמקימה ישיבה בגנים-כדים, ממשפחה עם עשרה ילדים שבעבר היו ממקימי אחיה והיום כשהישוב התייצב מחזיקים לבדם (כלומר, בעזרת עדר עיזים...) את שדה יהותן על צומת כביש 60 וכביש אלון או מזוג של בוגרי אלון מורה שבעזרת כמה בחורים מקימים את חוות שובה ישראל בשלוחה של חומש.

כמובן, לכלאחד יש שיקולים שונים ומציאותיים. בכל ציבור יש את האידיאליסטים הגדולים שבאמת עוזבים הכל וגרים באוהל על ראש ההר ואת הרוב שמשלב תמהיל כזה או אחר של היכולת לגור, קהילה מתאימה וכד'. רוב המשפחות שעברו בשנים האחרונות לבניה החדשה במגדלים/מעלה אפרים/גדי וכד' לפחות שיקול משמעותי אצלהם זה המחיר, הקהילה והמוסדות, אבל בסופו של דבר הם מעבים מאוד איזור שעד לפני עשור היה מדולדל ומלבד שמחזקים את האידיאליסטים יותר שהגיעו אז - גם משמשים עורף משמעותי לרצף החוות שהוקם באיזור. בזכותם יש מסחר במרחק סביר, קופ"ח, משנת יוסף, דואר וכו' וכו' שלולי הישובים היחסית בורגניים לא היה קיים.

בגדול - בחברה החרדית השיקול המרכזי בבחירת מקום מגורים הוא הקהילה והיכולת להחזיק כלכלית. בציונות הדתית מצטרף לזה, בתמהיל כזה או אחר אצל אנשים שונים - שאלת המשימה הבאה. אם הדור של לפני חמישים שנה ייסד את ההתישבות ואת הישיבות התיכוניות וההסדר, הדור של לפני עשרים וחמש שנה הקים גרעינים תורניים ועיבה את ההתישבות וחלוצים ראשונים התחילו קצת לצאת מהגדרות - הדור של היום מתנחל בעומק השטח, מבין שהסיפור אינו רק כמה תושבים יהיו בסטטיסטיקה - אלא כמה שטח יהיה בדריסת רגל יהודית, ביש"ע, בגליל, בנגב ובכל הארץ. מתרחבים ביש"ע, מחזקים את גבול הצפון, את עוטף עזה, את הערים המעורבות, את הנגב והגליל.

מתוך שלא לשמה בא לשמהאיתן גיל

כל יהודי שעובר ליו"ש הוא ברכה, ולא משנה לאיזה זרם הוא משתייך. למרבה הצער אנשים לא עוברים אם לא מתמרצים אותם לעבור קהילתית וממונית גם יחד. את ההטבות צריכה להציע המדינה, אבל המדינה לא מציעה כי יש לה דברים יותר חשובים על הראש.

כוחות השוק לא יעזרו כאן, כי לצד קורת גג צריך להיות מקום תעסוקה כמה שיותר קרוב לבית, ותעסוקה אין.

תכנית פיאד שהזכרת כאן היא דוגמה מצויינת לאיך צריך להתנהג ולעבוד.

מירב מיכאלי שר"י אמרה שלא תשקיע אפילו שקל ב"גדה המערבית" כי ממילא היא תוחזר לפלשתינים עפ"י תכנית פיאד. מיד לאחר השמעת דברי ההבל שלה היה מן הראוי לפרסם את המענה הציוני לעתיד יהודה ושומרון, מה שלא נעשה עד היום ועד בכלל.

לציונות הדתית יש הרבה רעיונות מבורכים, אבל מעט מאוד פטריוטים מועמדים ליישב את הארץ.

הייתי מצפה מאורית סטרוק המוערכת להניח על השלחן מפה סדורה לסיפוח דה פקטו של יו"ש, אבל היא לא תעשה זאת וטעמיה לא ברורים.

העתודות הפוטנציאליות לישוב הארץ נמצאות בקהילות החרדיות, אבל לשם הציונות הדתית לא רוצה להגיע לעשות נפשות, ובמקום זאת מחדדים פערים בין שני המגזרים, ובקפלן צוהלים.

נעים להכיר - המציאות!הסטורי

אתה צודק לגבי מה צריך לעשות.

אתה מנותק מהמציאות לחלוטין, כשאינך רואה שזה אכן מה שנעשה. מה שהממשלה הזאת עושה, בעזרת רבים וטובים בשטח ובדרגים השלטוניים, זה סיפוח דה-פאקטו של יו"ש. מי שלא רואה זאת הוא עיוור.

העובדה שאורית סטרוק לא הניחה בפניך תוכנית, אלא שהיא ובצלאל פשוט מבצעים, זה חלק מדרך העבודה שלהם. יש בפוליטיקה כאלו שטובים בהצהרות ויש שטובים בביצוע...

שמאל אמיתי הוא נגד הכנסת נשים למעגל הלחימהhamedinai

אם השמאל הוא אכן הומניסטי ופציפיסטי, עליו להוביל את המאבק נגד הכנסת נשים ליחידות לוחמות. זהו לא עניין של שוויון, אלא של אחריות על העתיד:

* ​לשבור את שרשרת הטראומה: הנשים הן אלו שמגדלות את הדור הבא. כדי לבנות חברה בריאה, אנחנו זקוקים למחצית מהאוכלוסייה שתהיה נקייה מסבל, מאכזריות ומטראומת המלחמה. אסור שהדור הבא יונק את חוויות שדה הקרב דרך החלב של אמו.

* ​ייחודיות היצירה מול ההרס: תפקיד האישה ביצירת חיים וגידולם הוא הערך הנעלה ביותר. כשדוחפים נשים לקרב, השמאל למעשה מקדש את הדרגות הצבאיות ואת האלימות כסמל הסטטוס המכובד ביותר, במקום להוקיר את היכולת להעניק חיים.

* ​סטנדרט הומניסטי בינלאומי: במקום "להתקדם" בהכנסת נשים ללחימה, עלינו להוביל הסכמה הדדית בין עמים: נשים וילדים נשארים מחוץ למעגל האש. אם אפילו האויב אינו דוחף את נשותיו לחזית, מדוע שדווקא השמאל ה"נאור" יתנדב לעשות זאת ראשון?

​בשורה התחתונה:

שוויון אמיתי הוא לא הזכות להרוג ולהיהרג. אם אתם באמת מקדשים את החיים ואת השלום – תשמרו על הנשים רחוקות מהמקום שבו מחוררים בני אדם. תנו למחצית מהאנושות להישאר חוף המבטחים של השפיות והחמלה.

הדבר נכון גם בהקשר לתלמידי ישיבה ורבניםhamedinai
במידה מסוימת (מנקודת מבט שמאלנית טהורה), הדבר נכון גם בהקשר לתלמידי ישיבה ורבנים.

רצוי שאלו המיועדים להיות רבנים ומורי הוראה לציבור יהיו פטורים משירות צבאי וממעורבות במלחמות. כמו כן, יש לדרוש מהאויב לחדול מפעולות ג'יהאד. מלחמה אינה קדושה; לעיתים היא הכרחית, אך אינה קדושה.

ברור. הפרוגרס הוא אנטי הומניסטי בדיוק כמו שהואקעלעברימבאר

אנטי שמרני.

הוא רק מתחפש להומניזם אך הוא ההפך ממהו.

צודק במאה אחוז

לא הבנתאיתן גיל

הם רוצים לפרק את הצבא. שלוש בחירות עומדות בפניהם:

1. סרבנות.

2. הצפת הצבא בחיילות, כאשר ידוע שכושרן הגופני הוא לא משהו בלשון המעטה.

3. שילוב של 1, ו- 2.

את התוצאות העובדתיות ראינו בשבעה באוקטובר.

לא רק. יש פה גם טרלול פרוגרסיבי תמים ומטומטםקעלעברימבאר
זה בהחלט טרלול פרוגרסיבי וטמטום מוחלט,קורא נלהב לשעבר

אבל אין כאן תמימות.-

אמנם יש תמימים חסרי דעת ועמוד שדרה שנסחפים אחרי זה-

אבל ה*תנועה הפרוגרסיבית* עושה את זה במודעות מליאה ובכוונת טירלול מליאה במטרה להרוס את כל התשתיות הלאומיות משפחתיות ואישיות וליצור כאוס מכל מיני סיבות: מרצון להרוס מסגרות 'מיושנות', עד שיחרור רסן של כל אנושיות מהמוסר והצדק, וכלה בשיכרון כח של מובילי התהליך הזה.

ועזוב אם יש כמה 'זקני ציון' כאלה שדוחפים הכל בחשאי או שזה תהליך מתפתח שבעלי דעה מסויימים ו'בעלי מאה' אחרים בעלי אינטרסים מקדמים העיקרון ברור

אמת. אבל זה לא באמת מעניין אותם, הרי הבנות שלהםנוגע, לא נוגעאחרונה

בכל מקרה לא בין המתגייסות לקרבי.

כמו שהילדים והנכדים של שופטי בג"ץ לא סובלים מנהלי הפתיחה באש כי הם לא בקרבי.

אין היום שמאל אמיתי. כל מנהיגי השמאל הם בובות של השמאל הפרוגרסיבי (חוץ מיאיר גולן שהוא עצמו שמאל פרוגרסיבי).

הבעיה החמורה היא שהימין ממנה אנשים (אייל זמיר) שזורמים עם הקו הזה ולא נלחמים נגדו.

הברכה שהכי חשוב לכוון בה בימינו היא למינים ולמלשינים. ברגע שזה יפתר, באופן טבעי לבקשות שבשאר הברכות יהיה קל הרבה יותר להתגשם.

אחד באפריל שניהדוס

אחד באפריל שני הוא יום מיוחד, בו כל מי שלא הצליח או הספיק לעשות מתיחה טובה יכול לנסות שוב.

ניתן לראות מקורות ליום הזה בירושלמי, זבחים סז עא

המתיחה הטובה ביותרשלג דאשתקדאחרונה

היא להגיד לכולם שב1.4 היית טמה או בדרך רחוקה.

ככה הם יחששו ממה שתעולל להם ב"שני" 😉

אשרי הרבנים הראשיים והרבנות - ראשונים לציון להעמדתהסטורי
בג"ץ במקומו!

הרבנות הראשית הרימה את נס המרד נגד בית המשפט - סרוגים הרבנות הראשית פתחה במרד נגד בית המשפט ואז התקפלה - סרוגים

בוגרת לינדנבאום טיפוסית בהחלט מתייעצת עם רבניהמרגול

ורבניותיה.

כנראה שקודם פותחת מקורות ומנסה להבין את הסוגיה ואת הפסיקות הקיימות, אבל אז פונה לרבנים ורבניות מהמדרשה.

בציבור הדת"ל גם ככה מתייעצים עם רבנים פחות מהציבור החרדי (כי ההתייעצויות הן יותר הלכתיות גרידא ופחות התלבטויות חיים רגילות).

אבל אם יש שאלה הלכתית? בטח. 

זה מכעיס אותי כל פעם מחדשמשה

"רחפן נפץ התפוצץ על באגר שפועל בשכירות מערכת הביטחון בדרום לבנון, כתוצאה מכך נהרג מפעיל באגר אזרחי, משפחתו עודכנה בפרטים, ללא נפגעים נוספים באירוע."

מה כואב לדו"צ לפרסם עליו כמו כל חלל אחר שנפל בקרב? אז מה אם הוא עובד קבלן של צה"ל. (וכן אני יודע שלא מגיע לו גמלה של חלל צה"ל אלא של נפגע פעולות איבה, כן, זה לא קשור).

זה לא הניסוח הרגיל?קפיץ
לעובדי קבלן?משה
להרוגים שעדיין אסור לפרסם מי הםקפיץ
דוצ לא מודיע על נפגעים שלא אישרו לפרסם שמותמשה
מאיפה ההודעה? לא ראיתי בשום מקוםברגוע
ונראה שדו"צ כן פרסם הודעהקפיץ

עובד בחברה קבלנית שמבצעת עבודות הנדסיות מטעם משרד הביטחון, נהרג מוק | ערוץ 7

רק כמה שעות אחרי שלך, יש סיכוי שחיכו ל-22 או משהו כזה

זה הם פרסמו גם פעם שעברהמשה

הוא לא קיבל אותו יחס כמו חייל שנפל בקרב, למרות שבתכל'ס אין הבדל גדול מדי. אם הוא היה חייל השם שלו היה מפורסם.

אולי ההבדל זה שהוא יכל לסרבנקדימוןאחרונה
בשונה מחייל?
הסתיימה פרשת בגדי הראשון לציון החדשיםפ.א.

זה בדיוק מה שהוא חיפש- הכרהנוגע, לא נוגע

מצחיק שזה מה שמפריע להם

הבנאדם טוען שהוא המשיח..

👍פ.א.
לפחות שלא יטען שהוא המשיח עם גלימת הראשון לציוןברגוע
הבעיה שהם לא הזכירו את זהנוגע, לא נוגע
מצוי שאדם פשוט שרואה סרטונים שלו, ואז שומע שהתעסקו במה הוא לובש ולא במה הוא אומר, מתחיל להאמין בו
זה לא עניינםברגוע
אם זה לא עניינם, אז עניין של מי זה?..נוגע, לא נוגעאחרונה

זו הרבנות הראשית או קשור אליה

הכותרת הצחיקה אותי נקדימון
כן.. הברקה טובהנוגע, לא נוגע
בקפלן מתאחדים, ובימין מפטירין כשלג דאשתקדאיתן גיל

רשימות ימין חדשות ישנות שנחושות למכור את נשמתן לשטן:

פייגלין.

מעוז.

וינטר.

שימחי.

וסמוטריץ' שמתנדנד בסקרים סביב 3 אחוזים.

מי ביקש זאת מידכם רמוס חצרי

יש עוד המון זמןברגוע

בנט מיהר להתאחד כדי לקבע את עצמו בתור המועמד של המרכז שמאל

^^^^הסטורי
להתאחד כרגע זה רק לאבד מומנטום.

אגב, גם מי שמכריז כעת על איחוד - יכול עוד להתפרק ולהתאחד עשר פעמים. זכור מקרה הנדל ושקד בבחירות הקודמות...

מפחיד אותי שכל המילואימניקים המיואשים מהצ"דקעלעברימבאר
יחברו לבנט ולפיד בלית ברירה. כי יצליכו לפתות מילואמניק עייף שכבר טחן שנתיים מילואים ולא ראה את הבית, שלפיד ובנט יביא לו את הישועה.

יש מצב שיש פה מזימה של השמאל הקיצוני להאריך את המלחמה בעזה ולא לסיים אותה בנצחון מוחץ, כדי להתיש את המילואימניקים

איך השמאל יכול להאריך את המלחמה?ברגוע
לדחוף לא להכריע את עזה ולבנוןקעלעברימבאר
...ברגוע
לדחוף לאי הכרעה/הפסקת אש דווקא מוביל בטווח הקצר לפחות ימי מילואים
השמאל הקיצוני לא באמת רוצה שנצא מעזה, הואקעלעברימבאראחרונה
רוצה שלא נכריע ונעשה עוד סבב ועוד, הכל כדי להתיש את המילואימניקים, ולמנוע לפי הזיותיהם מדינת הלכה ביביסטית
לעשות הסכם מצוין עם/ל לבנוןשלג דאשתקד

בזה לפיד מצוין.

גם עם בנט הוא עשה הסכם מצוין.

עם כזה חוש משא ומתן, חבל שהוא לא עשה את הסכם ריבנטרופ-מולוטוב.

מה?ברגוע

לפיד עשה הסכם עם לבנון כדי להאריך את המלחמה עכשיו?

התכוונתי שהוא יעשה הסכם עם לבנוןשלג דאשתקד

הסכם מולצח כמו ההסכם הקודם עם לבנון.

וזה יסדר את המפה מחדש. מה שנקרא "מזרח תיכון חדש" 🤣

הנדל ושקד- חיבור כלאיים ולא הופתעתי שהתפרק מידאיתן גיל

הנדל איש השנאה שהדליף מלשכת נתניהו, ונזרק לכל הרוחות. הוא גם ימין וגם שמאל וגם דתל"ש וגם קפלן וגם שונא ערבים.

שקד, לעומתו, אינה שמאל. היא קשרה את גורלה בגורלו של הנוכל, והלכה איתו באש ובמים, עד שביום בהיר מבחינתו, ויום חשוך מבחינתה, בהיותה בביקור במרוקו הוא שלח לה גט דיגיטלי. היתה מתה להשתלב בליכוד, אבל לא היה ולא יהיה בגלל וטו של לוין.

אני מרחם עליה. רגע, בעצם הפוך. 

הנדל ושקד- שני אופרטוניסטים שדוחים זה את זה.  

מה זה הביגוד המצחיק הזהרועישםטוב

בסרטון של ניסיון ההתנקשות בטראמפ יש את האנשים האלו שמופיעים, מה זה הבגדים המצחיקים האלו?

מה מוזר פה בדיוק?ayal perez

יש להם ווסט קראמי וקסדא בליסטית, מכנסיים ומעיל טקטיים, מה מוזר פה בדיוק?? 

שאלה שמעידה שהשואל כנראה לא היה בצבא …פ.א.
..רועישםטוב

דגמח מוזר בצבע חום בהיר

קפוצון בצבע תכלת

"וסט" שנראה כמו ממלחמת העצמאות

הם גם הלכו בצורה מוזרה

לא מביןayal perezאחרונה

הווסט הוא קרמי ברמה הגבוהה ביותר- זה שיש תאים בצדדים לא אומר שזה ישן, דגמ"ח חום זה הצבע של המדים של ארה"ב (כמו מדי זיית). 

אולי יעניין אותך