אז גם אני במתלבטיםכתר הרימון
למי להצביע, אם בכלל??
ליכוד - לא משהו...
ש''ס - בחיים לא.
יהדות התורה - יש קווים משותפים, אבל הם מעצבנים ושמאלנים.
ימינה - בינתיים ממש לא מצליחה לסתום את האף ולהצביע לפרץ ובנט. וגם בתכל'ס לא יודעת כמה הקול שלי יעזור לסמוטריץ'.
עוצמה - בעיקרון תמיד הייתי מהמצביעים שלהם, אבל הפעם ההתנהלות שלהם הייתה טעות בעיניי וסיכוי נמוך שהם יעברו את אחוז החסימה.
לא להצביע - ייתכן. ומתלבטת אם עדיף לא להצביע או להצביע עוצמה.

זהו. כנראה נראה ביום הבוחר... (שגם ככה בעייתי לי ללכת להצביע כי החופש זה אחיזת עיניים...)
ראי כאן>>>אריאל יוסף

לא משנה כמה ביקורת יש לך על האופציות אותן מנית, - אקטואליה וחדשות

גם אני מאנשי עוצמה וגם לדעתי ההתנהלות שלהם היתה שגויה.

לכן הפעם לא אצביע להם.

מזכיר שהימין לא הצליח להרכיב ממשלה ויש סיכון רב שגם עכשיו לא יצליח.

לכן אסור לאבד שום קול.

ימינה היא אופציה וג' היא אופציה.

העיקר לא להישאר בבית ולא לזרוק קולות לפח.

ג' לא ימין.כתר הרימון
הם פשוט לא ישבו עם לפיד...
ואני לא מאמינה שגם אם אצביע ימינה תהיה ממשלה ימנית. חוץ מזה שאני רוצה שם רק את סמוטריץ'.
אה, וקראתי את כל התגובות שלך פה, אז את תגובתך ידעתי מראש, האמת
את כ-ל התגובות שלי?! עוקבים אחרי... אריאל יוסף

אני מבין שאת רוצה שבצלאל יהיה בפנים ואת חושבת שהוא בפנים גם בלעדייך.

השאלה היא אם את רוצה שיהיה שר או ח"כ באופוזיציה.

אם תהיה ממשלת ימין - הוא יהיה שר.

אם תהיה ממשלת אחדות/שמאל - הוא יהיה באופוזיציה.

לכן אסור לזרוק קולות לפח.

גם אם תצביעי ג' זה יעזור מאוד לבצלאל להיות שר.

דווקא הפעם עוצמה התנהלו הרבה יותר טוב מבבחירות הקודמותאקאי

מפלגה שדורכים עליה, משפילים את קהל הבוחרים שלה ואת דעותיו במשך חודשים שלמים,  מחליפים את משכורתם עשרת מונים, ואז גם יוצאת מכל הרכנות הראש וההשפלות בלי כלום, עם אפס מוחלט - זו לא עוצמה. זו חולשה.

הפעם הם לא היו מוכנים להתרפס בפני אנשי בליעל. הציעו הצעה סבירה, ההצעה לא התקבלה - ולכן רצים לבד. זו עוצמה. או לפחות יישות עם מעט כבוד עצמי וכבוד לבוחריה.

או במילים אחרות: אגו. אפילו במחיר הקמת ממשלת שמאל.אריאל יוסף

כן.כבוד עצמי חשוב בלי כל השוואה מול מכינציות פוליטיות עלובותאקאי

תנועה של הרב זצ"ל, שמייצגת ערכים ואידיאלים תורניים מסולאים מפז, שמייצגת עשרות שנים של מאבק והקרבה אולטימטיבית שאי אפשר לתאר ולשער, לא יכולה להיות למרמס, למשל ושנינה ב"חיבור" עם אותם הליצים שתמיד בזו לרב, לתורתו ולתומכיו. לא יכול להיות שעשרות אלפי אנשים שמחזיקים בדעות הללו, צריכים להרגיש מושפלים ונחותים בגלל שהמפלגה שלהם מכרה אותם (ובדרך גם רמסה את עצמה) תמורת ה"זכות" להיות שותפים של אנשים שלא מכבדים אותך ואף בזים לך. זה נקרא בזיון.

תיקון של זה, נקרא כבוד עצמי. והוא לאט לאט מתחיל לחזור, אם כי גם בהתרפסויות החוזרות והנשנות של מרזל בבג"צ בתקווה שלא יפסלוהו יש יותר מקורטוב של השפלה עצמית והשפלת כל תומכי הדרך. אבל זה מה שיש.

לאחר שנפסל, החליט הרב שלא לשנות את המצעאריאל יוסף
עבר עריכה על ידי אריאל יוסף בתאריך כ"ח באב תשע"ט 02:36

ולא לרוץ לכנסת.

אבל תלמידיו חשבו שהם חכמים יותר מרבם, וניסו להציג מצג-שווא של שינוי מצע כדי לקבל הכשר,

ובעצם הצהירו (הצהרת שקר) על התנערות ממשנתו (מישהו אמר ביזיון?).

זה גם לא הצליח וגם הוכיח שהם עצמם לא נאמנים לדרכו והחלטותיו של רבם (שוויתר על הכנסת למען האמת).

אין ביזיון גדול מזה עבורו.

כעקרון דבריך נכונים (רק לגבי מרזל), אבל לא לגמרי מדויקיםאקאי

גם הרב זצ"ל אמר דברים מסוימים רק לאזני קהל מתאים ובאזני קהל אחר דיבר אחרת. מה שמתאים לתלמידי הישיבה לא מתאים לנאום רחוב בפני קהל כללי, ומה שמתאים לקהל ישראלי לא מתאים לראיון ב-NBC. אבל כן, יש דברים שמרזל אמר כבר ב-2003 לגבי ההתנערות ושינוי הדעות שעברו את הגבול והיו בזיון גמור.

לעומתו, גופשטיין לא עשה את זה ולא הסכים לחזור בו ממילה אחת.

אבל אל תחשוב לרגע שזה מכשיר באופן כלשהו, בעיני אלפי אנשים, את תחושת ההשפלה שהם חוו מידם של סמוטריץ ופרץ בבחירות הקודמות. המצביעים הללו לא חיים את ההיסטוריה ולא שלא מעניינם מה היה לפני 30 שנה - אבל את מה שהם הרגישו לפני חודשים ספורים הם זוכרים ויזכרו לעד.

אמרת שאתבינייש פתוח

"לא יודעת כמה הקול שלך יעזור לסמוטריץ'" עדיף להשפיע מעט מאשר לא להשפיע כלל. לגבי פרץ ובנט אני רואה בזה אידאל שכולם יחד גם האנשים שאנחנו לא הכי אוהבים

אם את תומכת בסמוטריץ כמוני אז תשאלי אותו אם כדי לך להצביע.עם הארץ
נניח ועוצמה לא עוברתמושיקו
האם הקולות האלו מקבלים התייחסות בסופו של דבר בכמות הקולות ששווה כל מנדט?
@מרדכי
לא.אדם כל שהוא

אבל על חישוב אחוז החסימה של מפלגות אחרות הם משפיעים.

האמת, גם אני התלבטתימרדכי
בס"ד

מי שדיבר איתי ביום סגירת הרשימות שמע שיש לי התלבטות גדולה למי לצביע. מצד אחד אני אוהב את עוצמה יהודית, אך מהצד השני גם אני קיוויתי עד הרגע האחרון שתהיה אחדות, והתאכזבתי מאוד שלא.

אבל אז, ביום למחרת (שישי) פרסם ניר אורבך פוסט שבו הוא כותב ומדגיש כיצד הם נלחמו שחלילה לא תהיה פשרה עם עוצמה יהודית. הפוסט הזה הצטרף לאין ספור מאבקים מצד הרב פרץ ובנט שלא רצו בשום פנים ואופן את החיבור עם עוצמה יהודית. גם איילת שקד, שהצהירה כמה חשוב לה האיחוד הכולל של הימין לא נקטה אצבע בנושא, אלא נתנה לבנט לנהל את המו"מ.

משכך, נסעתי ביום ראשון שלאחר מכן לפגישה עם ראשי עוצמה יהודית. רציתי להבין מה באמת קרה שם והם הסבירו שהם באמת רצו אחדות, אבל לא אחדות כזאת שכל המטרה היא להפוך אותם לסמרטוט ששמים בכניסה לבית. כיום, בהסתכלות לאחור ברור שזאת הייתה האסטרטגיה שלהם. הם לא רצו את הכהניסטים אבל הם בהחלט רוצים את הקולות שלהם. אז מה עושים? עושים מצג שווא לרצון לחיבור, מקווים שהוא לא יצא לפועל ואז יוצאים בהכרזות לא להצביע למפלגות שלא עוברות את אחוז החסימה.

אגב, אתמול פורסם כאן בערוץ 7 שלפני סגירת הרשימות הייתה פגישה של רבנים שהתבקשו להכריע עבור הרב פרץ וסמוטריץ' עם מי הולכים - עם הימין החדש *או* עם עוצמה יהודית. אופציה לחיבור גדול כלל לא עמדה על השולחן. אחרי שהתקבלה ההחלטה על הריצה המשותפת כל הדיבורים על אחדות היו מצג שווא בלבד בשביל שהאסטרטגיה שלהם תעבוד.

בגלל זה (זה= מה שנכתב לפני ה'אגב') ביום שני הלכתי שוב להפגש עם בן גביר, הפעם בשביל להצטרף ולעבוד למענם על מנת שלא ישרפו קולות לימין.

רבים שואלים, ובצדק, מהיכן יגיעו קולות חדשים בזמן שעוצמה יהודית אומרים שהם שווים 70 אלף קולות? התשובה לכך היא פשוטה. כמו שהליכוד היה 30 מנדטים והצליח לעלות ל35 מנדטים, וכמו שכחלון היה עשר וירד לארבע, אז כך גם יכול להיות שינוי אצל עוצמה יהודית. הרי רוב מצביעי ישראל אינם נאמנים רק למפלגה אחת, אלא בכל בחירות הם מתלבטים מחדש למי הם יצביעו. כמו שכל מפלגה אחרת עובדת על מנת להגדיל את כוחה, כך גם עוצמה יהודית עובדת על מנת להגדיל את כוחה.

כבר כעת אנו רואים זרמים של אנשים שעד עכשיו לא הצביעו לעוצמה יהודית ועכשיו כן שוקלים. בציבור החרדי, לדוגמה, אנחנו המפלגה השלישית בגודלה (אחרי ש"ס ואגו"י, כמובן) שזה ציבור שלא הצביע לנו בחיבור עם המפד'ל הישנה. יש לנו גם קהלים נוספים שכמובן לא פה המקום לפרטן.

האם יש סיכוי לעבור את אחוז החסימה? לאחר שזהות פרשה ומכיוון שנעם גם בדרך, אז ברור שכן. כבר עכשיו יש תנועה מזהות לעברנו של כמה קבוצות בתוך זהות שלא ימשיכו עם פייגלין לליכוד ולא כל מה שמעניין אותם זה רק כלכלה חופשית. כמו כן חחק נכבד מקולות נעם עומדים להגיע אלינו, ויש עוד כמה קבוצות שמחכות לזה לפני שהם מביעים בנו תמיכה. ושוב, לא זה המקום לפרט מי ומי האנשים והקבוצות.

בקיצור, עוצמה יהודית קרובה מאוד לכנסת, ועוד מאמץ קטן היא שם. זה תלוי אך ורק במצביעים אמיצים שמוכנים ללכת נגד הזרם ונגד קריאות הגוועלד של ימינה.

ולסיום, יש מי שטוען שראשי ימינה עשו ויתורים כואבים עבור האחדות ביניהם, אלא מאמר שפורסם היום בסרוגים מראה שזה ממש לא כך. אומנם אני לא מכיר את מי שחתום עליו (מנחם אנסבכר) אבל אני בהחלט חותם על כל מילה.
אז מי באמת וויתר על האגו למען הימין? - סרוגים
איזה כיף לשקראריאל יוסף

קרא היטב:

"על השולחן הוצגו שתי אפשרויות לחיבור טכני:

איחוד מפלגות הימין כולל עוצמה יהודית,

או איחוד מפלגות הימין כולל עוצמה יהודית והימין החדש,

מפלגתם של נפתלי בנט ואיילת שקד".

מקור - הכתבה אותה הזכרת:

https://www.inn.co.il/News/News.aspx/411311

"אופציה לחיבור גדול כלל לא עמדה על השולחן"?

"עם הימין החדש *או* עם עוצמה יהודית"?

נו באמת.

למה שניתן לעובדות לבלבל אותנו?

האמת היא שהיה ברור שעוצמה יהודית בפנים.

הדיון שם היה על הימין החדש בלבד;

האם מכניסים גם אותו או רצים בלעדיו.

צודק, אני חוזר בי (על זה בלבד)מרדכי
בס"ד

אם כי אני בטוח במאה אחוז שבזמן פרסום הכתבה זה לא הופיע שם. אומנם אין לי צילום מסך שמוכיח את זה, אבל עברתי על הכתבה הזאת כמה וכמה פעמים ואפילו הוצאנו תגובה אליה (שכמובן, לא פורסמה, כמו רוב התגובות שאנחנו שולחים לערוץ, אבל גם יכול להיות שזה מה שהסב את תשומת ליבם לטעות).

כנראה טעות שלהם שמשהו הושמט ולכן גם אני הוטעתי ועל כך אני מצטער. דבר שלא סותר, כמובן, שום ראיה משלל הראיות שהבאתי כאן בחודשים האחרונים.
מחילה, כשקראתי זה הופיעהסטורי
אני לא מבין מה גרם להחלטה למחול כל כך בקלות לצמד הטרמפיסטים, אבל דובר על איחוד כולל.
קראתי את זה בשניה שזה יצאמרדכי
אני מבין וגם יודע קצת מה היה שם אך אכמ"ל.אריאל יוסף

יש לי לא מעט הוכחות שזו לא הפעם הראשונה שהוטעית.אריאל יוסף
עבר עריכה על ידי אריאל יוסף בתאריך כ"ט באב תשע"ט 00:43

אבל לא כל דבר מותר לי לחשוף בכל זמן.

לאכזבתי הרבה ולצערי, הוכח לי לא פעם ולא פעמיים שאותם אלו שחשבתי לאנשי אמת,

הם השקרנים הגדולים ביותר.

בנוסף, כמו שכתבתי כמה פעמים,

עוצמה העדיפה לשחק לידיים של בנט ועסקני המפד"ל,

רק כדי לשפר עמדות ולסחוט יותר מכוחה הראלי,

במקום לקבל מקום בטוח ולקנות את הימין החדש במחירי הפסד.

חלק מהדברים אולי יתפרסמו בקרוב בעז"ה וחלק אולי יוּתר לפרסם לאחר מערכת הבחירות.

באשר למאמר בסרוגים - הוא רצוף שקרים וטעויות שאין כאן מקום לפרטן,

אך נסתפק בעובדה שבשום הסכם ובשום מקום לא כתוב:

"את התיק הבכיר יקבל בכלל נפתלי בנט, הממוקם במקום ארבע במפלגה",

בניגוד למצג השווא שמוכר לקוראים מחבר המאמר ההוא.

בצלאל לא היה מוכן לכך בשום אופן וגם לא הרב רפי.

זה ההסכם - אין זכר לכך שבנט השר הבכיר, ולא בכדי ואכמ"ל:

"מבט חטוף בהסכמים של ימינה"?
גם עיון מעמיק בהסכם לא מעלה תוצאה כזו.

גם הטענה בסוף המאמר שעידית סילמן היתה אמורה להיות לפני איתמר היא שקר מוחלט.
אם איתמר היה מקבל מקום 8, עידית סילמן היתה אחריו, במקום 10.

יש עוד כמה שקרים וטעויות, אבל נסתפק בזה.
@מרדכי, בטוח שאתה חותם על כל מילה במאמר?
אתה מביא את ההסכם של ימינה, לא של הימין החדשמרדכי
בס"ד

ההסכם הזה נחתם בין בנט לשקד.
אגב, איפלו עמית סגל דיבר על זה אתמול בדקלסגל בכאן רשת ב' ושאל אצ בנט על ההסכם איך זה ששקד בוחרת תיק רביעית. בנט התפטל ולא ענה לעניין בכלל.
בהסכם של הימין החדש נקבע שבנט בוחר לפני בצלאל?אריאל יוסף
עבר עריכה על ידי אריאל יוסף בתאריך כ"ט באב תשע"ט 12:35
או שהרב רפי בוחר לפני שקד?
אגרות קודש מהרבי עלה לעוצמה!!!אמלתרא

Uri Holzman אורי הולצמן on Twitter: "למתלבטים חבדניקים ואחרים. הנה תשובה מדהימה באגרות קודש של הרבי, שמעודד לעבוד ולהמריץ עבור הרשימה הכי חרדית. אין לנו ספק שהרבי רוצה שחברי הרשימה יעבדו בכנסת למען היהדות נטו ולא למען תקציבים ושררות. רק עוצמה יהודית תיאבק באמת למען שלימות תורת, ארץ, ועם ישראל,… https://t.co/pqkOxmHRY4"

למתלבטים חבדניקים ואחרים. הנה תשובה מדהימה באגרות קודש של הרבי, שמעודד לעבוד ולהמריץ עבור הרשימה הכי חרדית. אין לנו ספק שהרבי רוצה שחברי הרשימה יעבדו בכנסת למען היהדות נטו ולא למען תקציבים ושררות. רק עוצמה יהודית תיאבק באמת למען שלימות תורת, ארץ, ועם ישראל,

כשיהיה לעוצמה קצת יצירתיות כמו נעםאמלתרא
היתה לה כבר.אריאל יוסף

כולנו יודעים איך זה נגמר...

מרזל קיבל 60% פחות מהסקרים והמתפקדים. פחות מ-25,000 הצביעו לו אז בפועל.
גם הרצל ואבות הציונת חזו קישויים ונפילות, העיקר שבסוף מצליח!אמלתרא

לא באנו לארץ להקים מדינה דמוקרטית

את חייבת לבחור משהונעה ונדה

להוסיף קולות לגוש

למה לא אמיר פרץ ואורלי לוי?אוהב א"י והעם

לא אצביע. יהדות התורה לא בא בחשבון - בגלל גורבא לי בירה
ואני את זהבא לי בירה

אם כל מפלגה בגוש הימין תתרום בדיוק את המצביעים המיותרים...אדם כל שהוא

שלא מוסיפים לה למספר המנדטים. אז עוצמה תקבל 4 מנדטים [לפחות], וגוש הימין יקבל 61...

אי אפשר לחשב את זהאריאל יוסף
וזה גם לא יועיל.
כמובן שאין אפשרות לתכנן כזה דבר.אדם כל שהואאחרונה

והסיכוי שהוא יקרה בצורה לא מתוכננת זניח.

לא מסכנים. הקבלה היא קודש.כי עם האלוהים קיבל אותהקעלעברימבאר

על עצמו לדורותיו

בקיצור אדם שמנותק מכלל ישראל.קעלעברימבאראחרונה

האמת מצידי שהרמבם יתדברר שעבד אלילים. זה לא משנה לכלל ישראל ולנרטיב של הרמבם

סידני היא עיר אלימההסטורי
אדם שרצח חמישה אנשים בסכין נרצח על ידי המשטרה בסידני.

אדם בסידני תקף כמה אנשים. העובדה שאביר המוסר, נציג הקב"ה עלי אדמות, הממונה על המצפון נשאר בשוויון נפש ולא פתח על זה שרשור מעידה על כשל מוסרי עמוק.

@סיעתא דשמייא1

אדם שמטיף מוסר לכל בר בי רבאיתן גיל

ומציג את עצמו כאן כשומר מצוות...

מן המעט שנדרש ממנו הוא שיתאפק מתגובותיו "המחכימות" עד מוצאי יום טוב שני של גלויות.

הוא תקע יתד אי שם בין סידני למלבורן ומפיץ רעל קפלניסטי בתפזורת כמו פצצות מצרר.

נזק מדיני זה החומרים שהוא מקושש מן הגורן הקיצון שמאלני ומן היקב הקפלניסטי כדי לעשות מהם צימעס בטמפל שהוא חבר בו, לאחר תרגום כמובן לשפת המקום. לא מפיו אנו חיים  

אני לא מבין איך אפשר לחגוג את חג האביב בסתיו,קעלעברימבאר

ליהודי אוסטרליה

זאת סוגיא נוספת. אני כאן עסוק בסוגיה המוסריתהסטורי
שהמרגל הזה עסוק בלהטיף לנו וכדי להפוך את כל מי שלא מתרגש מאירועי שולים שבשוליים לפושע, הוא גם מהדהד עלילות דם.

העובדה שהוא בחר לחיות באדמה טמאה, שלא מתאימה למצוות התורה בשום צורה, היא כמובן היסוד שמביא אותו לעבירה גוררת עבירה, אבל לא בזה עסקתי כאן.

האמת שאוסטרליה בדיוק כמו הארץ. רק הפוך.קעלעברימבאר

אקלים ים תיכוני, אבל עונות הפוכות

מה עם מלבורן?קעלעברימבאר
באמת אני חושב שכל מי שלא פותח שרשור זעזוע הוא שותףהסטורי
מקור: TikTok TikTok · mako
מסכים איתךקעלעברימבאר
עדיין לא הבעת זעזועהסטוריאחרונה
@סיעתא דשמייא1, @אעלה בתמר, @אוהב העם והארץ 1, @אוהב העם והארץ 2, @אוהב העם והארץ 3 @וכל שום וחניכא דאית ליה...

איך אתה יכול לא להזדעזע מאירועים אלימים ביבשת שלך?!

סיכון מיותרבלבנון כמו בעזהסביר11

עפרה רם

בנוסף לכך הורים מסיירת הנח"ל כתבו מכתב מחאה לרשויות על כך ששולחים חיילים לפעולות קרקעיות,

והם משלמים בדמם ,

במקום להפציץ.

וגם במקום לבצע מצור ממושך כמו בתכנית האלופים

ובתגובה הורים אחרים התנערו מההורים המופקרים הללוהסטוריאחרונה
כמובן, צריך להשתדל לכתוש כמה שיותר, כמו שעושים היום בשיטת הרב זרביב, גם בעזה וגם בלבנון, בשונה מתחילת המלחמה. אבל, בניגוד לקונספציה ששלטה עד שמחת תורה, של מב"מ של הרתעות, הפצצות ואש מנגד - אין תחליף לרגליים על הקרקע, וכן - לפעמים יש מחיר כואב לחיינו כאן.

עם ישראל משחרר את צפון הגליל ומי שירא ורך הלבב - ישוב לביתו ולא ימס את לבב אחיו, בשטח או בפורום, כלבבו.

הקרב על הקרדיט (שוב) חוטא לאמתמרדכי
בס"ד

ביומיים האחרונים מתנהל ויכוח ער סביב המהפך בנחל העוג'ה: מי באמת חתום על ההישג? האם אלו נערי הגבעות ואנשי החוות ששינו את המצחאות במקום בגופם, או הפוליטיקאים שדחפו להכשרת המקום ברמה המדינית?

​האמת היא שהוויכוח הזה פשוט מיותר. ​מי שמכיר את המציאות בשטח יודע שזה אף פעם לא "או זה או זה". התהליך תמיד עובד באותה הדרך: השטח גורר את הממשלה. ​לפני שהנושא בכלל הגיע לשולחנות הממשלה, היו שם האנשים שפעלו בשטח.

קחו למשל את ח"כ צבי סוכות, עוד לפני שנבחר לכנסת, הוא ופעילים נוספים היו שם, יצרו נוכחות והעלו את הנושא למודעות. הוא לא עשה את זה כח"כ, אלא כפעיל בהתיישבות. אילולא הפעילות העקשנית הזו ושל צעירים טובים נוספים, נחל העוג'ה לא היה מגיע לסדר היום הממשלתי, וממילא לא היה מטופל.

​זהו דפוס חוזר שאנחנו רואים פעם אחר פעם בהתיישבות: ​בהר עיבל יש כבר שנים של תפילת שחרית בכל יום שישי, בכל מזג אוויר. בשנתיים האחרונות הצטרפו אליהם שני אברכים שהגיעו ללמוד במקום מדי יום, הם אלו שסללו את הדרך לאישור הממשלתי ולהקמתה של ישיבה במקום בשבועות האחרונים, בדרך להקמתו גם ישוב קבע חדש.

​בחומש, העמידה האיתנה של בחורי הישיבה על ההר, למרות כל הפינויים והקשיים, היא זו שהובילה בסופו של דבר את המערכת הפוליטית להכשיר את המקום. כך​ גם בתנופת החוות. בהתחלה זה לא התקבל בעין טובה, אבל לבסוף הנוכחות היהודית היא זו שקובעת עובדות בשטח ומונעת השתלטות זרה.

​הנוסחה פשוטה: התמדה מביאה הכשרה. ​ברוב המקרים, זה מתחיל בחיכוך. בהתנגשויות מול רשויות החוק או מול ניסיונות של ערבים למנוע מיהודים לשוב לאדמתם. אבל בסופו של יום, העקשנות הזו היא הדלק של המערכת המדינית. אילולא הצעדים הראשוניים והנועזים של אנשי השטח, הממשלה לא הייתה זזה. ואילולא הגיבוי הממשלתי וההכשרה המשפטית, זה לא היה הופך למציאות קבועה בשטח.

​לכן, המראה של פוליטיקאים הממהרים לשגר את עוזריהם לצייץ בטוויטר (ללא גילוי נאות על עבודתם אצל אותם פוליטקאים) כדי לתבוע בעלות מלאה על ההישג, הוא לא רק מביך אלא גם מנותק מהמציאות. הניסיון לצייר את המהפך כאילו נולד בהשקעה כספית חוטא לאמת ההיסטורית של ההתיישבות.

מי שמתהדר בכך שוכח את אלו שישנו בשטח בתנאים לא תנאים, מפספס את העיקר: הקרדיט אינו שייך בלעדית לאיש. במקום מלחמות קרדיטים מיותרות, כדאי להכיר במנגנון שעובד, אותו שילוב כוחות שבו החלוצים בשטח הם אלו שפורצים את הדרך וקובעים את העובדות, והמערכת הפוליטית היא זו שמגיעה בעקבותיהם כדי לתת את החותמת הסופית. זו השיטה - והיא עובדת.

למה נתניהו עושה לעצמו את זה?הסטורי
היה ידוע כבר מתחילת הערב שעידו נורדן יחליף את זיו אגמון. מינוי מצויין.

למה נתניהו היה צריך להוציא שעתיים לפני ההודעה הרשמית על כך, הודעה מיוחדת על השארתו של אגמון "עד למציאת מחליף (שכבר נמצא)" ולחטוף כל כך הרבה תגובות (הזויות, אבל זה לא משנה) מבפנים?

אולי זיו אגמון הוציא את ההודעה;)ברגוע
אולי באמת...הסטורי
כידוע לנתניהו יש הרבה מעלות, אבל קושי גדול בבחירת האנשים שהוא עובד איתם...
אולי הוא רוצה להראותקורא נלהב לשעבראחרונה
שהוא לא מחליף אותו בבהלה בגלל יללות השמאל, אלא כי זה לא ראוי אדם כזה לתפקיד ציבורי אבל לא ברמה שצריך לזרוק אותו בבושת פנים. ובטח לא להישאר בלי מחליף זמני לחפיפה בגלל יללות השמאל האלה

אנשים יקראו לזה שהוא רוצה 'לשלות בסדר יום', אני קורא לזה שכל ישר שלא נכפף ברוח התקשורת וכו'

הסיפור עם הטייס האמריקאי צריך לחזק אותנוזיויק
להתפלל על הטייסים יחד עם שאר החיילים, שום דבר לא מובן מאליו
מה שקורה באיראן עם חיל האוויר זה נס גלוי.משה
חדמשזיויקאחרונה
לפום צערא אגרארועישםטוב

האירועים הכי דרמטיים של השבועות האחרונים יהיו דווקא ביום טוב 

שאי אפשר לראות חדשות!!!!!

למה זה גורם צער?!הסטוריאחרונה
אולי כדאי להשתחרר מהצורך הנפשי להתעדכן כל הזמן.

יתכן ששחרור כזה גם ישחרר לך את מושגי הטוב והרע שהתשקורת מאכילה אותנו.

לא יוריסטוקרטיה, אלא "כל המיצר לישראל נעשה ראש"hamedinai

זו לא יוריסטוקרטיה, אלא "כל המיצר לישראל נעשה ראש"

אם שופטי בג"ץ, פקידי השב"כ והפרקליטות היו מפעילים את אותם טריקים, שטיקים, לחצים והליכים מנהליים-משפטיים שהם עושים נגד הימין - אבל הפעם נגד השמאל, נגד המחבלים ונגד כל שונאי ישראל -  

אז ליל גלנט היה נראה כמו משחק ילדים לעומת מה שהיו עושים לנתניהו כשרצה להעביר חוק לפיטוריו באופן חוקי לחלוטין.

המערכת הזאת לא טועה. היא פועלת בדיוק לפי הכלל התלמודי העתיק (שטיטוס הרשע יישם אותו):  

מי שמיצר לישראל - הופך לראש.  

מי ששומר על ישראל - הופך למטרה.

זה לא "שלטון משפטנים".  

זה מנגנון השמדה פנימי, שקודם את כל מי שפוגע בנו ומדכא את כל מי שמנסה להגן עלינו.

הכתיבה מזכירה לי קצת את CoPilotחתול זמניאחרונה

אולי יעניין אותך