בס"ד
מי שדיבר איתי ביום סגירת הרשימות שמע שיש לי התלבטות גדולה למי לצביע. מצד אחד אני אוהב את עוצמה יהודית, אך מהצד השני גם אני קיוויתי עד הרגע האחרון שתהיה אחדות, והתאכזבתי מאוד שלא.
אבל אז, ביום למחרת (שישי) פרסם ניר אורבך פוסט שבו הוא כותב ומדגיש כיצד הם נלחמו שחלילה לא תהיה פשרה עם עוצמה יהודית. הפוסט הזה הצטרף לאין ספור מאבקים מצד הרב פרץ ובנט שלא רצו בשום פנים ואופן את החיבור עם עוצמה יהודית. גם איילת שקד, שהצהירה כמה חשוב לה האיחוד הכולל של הימין לא נקטה אצבע בנושא, אלא נתנה לבנט לנהל את המו"מ.
משכך, נסעתי ביום ראשון שלאחר מכן לפגישה עם ראשי עוצמה יהודית. רציתי להבין מה באמת קרה שם והם הסבירו שהם באמת רצו אחדות, אבל לא אחדות כזאת שכל המטרה היא להפוך אותם לסמרטוט ששמים בכניסה לבית. כיום, בהסתכלות לאחור ברור שזאת הייתה האסטרטגיה שלהם. הם לא רצו את הכהניסטים אבל הם בהחלט רוצים את הקולות שלהם. אז מה עושים? עושים מצג שווא לרצון לחיבור, מקווים שהוא לא יצא לפועל ואז יוצאים בהכרזות לא להצביע למפלגות שלא עוברות את אחוז החסימה.
אגב, אתמול פורסם כאן בערוץ 7 שלפני סגירת הרשימות הייתה פגישה של רבנים שהתבקשו להכריע עבור הרב פרץ וסמוטריץ' עם מי הולכים - עם הימין החדש *או* עם עוצמה יהודית. אופציה לחיבור גדול כלל לא עמדה על השולחן. אחרי שהתקבלה ההחלטה על הריצה המשותפת כל הדיבורים על אחדות היו מצג שווא בלבד בשביל שהאסטרטגיה שלהם תעבוד.
בגלל זה (זה= מה שנכתב לפני ה'אגב') ביום שני הלכתי שוב להפגש עם בן גביר, הפעם בשביל להצטרף ולעבוד למענם על מנת שלא ישרפו קולות לימין.
רבים שואלים, ובצדק, מהיכן יגיעו קולות חדשים בזמן שעוצמה יהודית אומרים שהם שווים 70 אלף קולות? התשובה לכך היא פשוטה. כמו שהליכוד היה 30 מנדטים והצליח לעלות ל35 מנדטים, וכמו שכחלון היה עשר וירד לארבע, אז כך גם יכול להיות שינוי אצל עוצמה יהודית. הרי רוב מצביעי ישראל אינם נאמנים רק למפלגה אחת, אלא בכל בחירות הם מתלבטים מחדש למי הם יצביעו. כמו שכל מפלגה אחרת עובדת על מנת להגדיל את כוחה, כך גם עוצמה יהודית עובדת על מנת להגדיל את כוחה.
כבר כעת אנו רואים זרמים של אנשים שעד עכשיו לא הצביעו לעוצמה יהודית ועכשיו כן שוקלים. בציבור החרדי, לדוגמה, אנחנו המפלגה השלישית בגודלה (אחרי ש"ס ואגו"י, כמובן) שזה ציבור שלא הצביע לנו בחיבור עם המפד'ל הישנה. יש לנו גם קהלים נוספים שכמובן לא פה המקום לפרטן.
האם יש סיכוי לעבור את אחוז החסימה? לאחר שזהות פרשה ומכיוון שנעם גם בדרך, אז ברור שכן. כבר עכשיו יש תנועה מזהות לעברנו של כמה קבוצות בתוך זהות שלא ימשיכו עם פייגלין לליכוד ולא כל מה שמעניין אותם זה רק כלכלה חופשית. כמו כן חחק נכבד מקולות נעם עומדים להגיע אלינו, ויש עוד כמה קבוצות שמחכות לזה לפני שהם מביעים בנו תמיכה. ושוב, לא זה המקום לפרט מי ומי האנשים והקבוצות.
בקיצור, עוצמה יהודית קרובה מאוד לכנסת, ועוד מאמץ קטן היא שם. זה תלוי אך ורק במצביעים אמיצים שמוכנים ללכת נגד הזרם ונגד קריאות הגוועלד של ימינה.
ולסיום, יש מי שטוען שראשי ימינה עשו ויתורים כואבים עבור האחדות ביניהם, אלא מאמר שפורסם היום בסרוגים מראה שזה ממש לא כך. אומנם אני לא מכיר את מי שחתום עליו (מנחם אנסבכר) אבל אני בהחלט חותם על כל מילה.
אז מי באמת וויתר על האגו למען הימין? - סרוגים