בעבר כתבתי מה טוב בזה שעוצמה לא עברו. כנראה טעיתיהבעטליר החמישי

לפחות דבר אחד טוב יוצא מזה שעוצמה לא התאחדו - אקטואליה וחדשות

@אריאל יוסף כמו גם אנשי ימינה יטענו שעוצמה שווים פחות, והם קיבלו 80 רק בגלל הקמפיין שלהם "אין ממשלת ימין בלי עוצמה".
לעומת זאת @מרדכי בטח יטען כמו שאר אנשי עוצמה יהודית, שעוצמה שווים יותר והם קיבלו פחות רק בגלל שביבי/ימינה הלכו על הראש שלהם.

האמת כנראה היא לא פה ולא שם; תוצאות האמת. נכון שאנשים זזים מפה לשם. אבל התנועה היא תמיד דו-כיוונית. מכל מיני סיבות, לא רק בגלל קמפיינים. האיחוד עם ימינה הבריח לעוצמה קולות בדיוק כמו שהחיבור עם הרב רפי ותקיעתו של בן גביר במקום השמיני (מכח הנסיבות) הבריחה את הבייס של בן גביר.
בקיצור, חברים. תלמדו לחיות עם תוצאות האמת. עוצמה שווה בערך 80.

מרדכי לא יכול לטעון את מה שטענת בשמוהסטורי
כל תקופת הבחירות, @מרדכי התעקש שעובדים על קהלים חדשים - שיביאו בוודאות עוד כשבעים אלף קולות, על השבעים אלף שהם הקהל הטבעי של עוצמה. (הטענה נכתבה כאן כמה פעמים, עוד לפני פרישת זהות!)

אם באמת הצליחו, כמו שהם טענו בודאוות, זה אומר שבאופן בסיסי, הם שווים פחות מחמשה עשר אלף...

ההנחה שלי, שהאמת באמצע, הקהל הקבוע שלהם הוא בערך ארבעים אלף וההכפלה הגיע מכל מיני חדשים - אבות גרושים, מאוכזבי המפלגות הקיימות וכד'.
עוצמה איבדה עשרות אלפים עקב הקמפיין ההזוי של מפלגת "שמאלה"נאוליד

ושל אגודת ישראל בחב"ד. זה ברור לגמרי, כמו שמש, מניתוח התוצאות ביישובים ובכפ"ח.

אגב, תקומה והבית היהודי איבדו אפילו יותר והסיבה היחידה שהם עומדים על 7 היא ששקד ובנט הביאו קהלים חדשים.

ולכן הננס, תרתי משמע, המכונה סמוטריץ, צריך להבין שהוא שר על חשבון בן גביר. ועכשיו הוא ח"כ על חשבון שקד ובנט. ולכן אל יגבה ליבו יותר מקומתו, הרי הוא לא יותר מפרזיט שרוכב כל פעם מחדש על גבם של אחרים. ופרץ בכלל לא ברור מה הוא עושה בכנסת, הפוטנציאל האלקטורלי שלו הוא שלילי פשוטו כמשמעו.

יש תופעה, שהתחזקה מאוד מאז הבחירותהסטורי
של ניקים חדשים, שצצים רק לצורך זה, חוזרים על אותו סגנון ועסוקים בהכפשות אישיות ובהשמצות על רקע דברים לא רלוונטיים. "לך אמור לאומן זה שעשה..." מישהו עם מבנה גוף כזה או אחר. עד אז תגיב עניינית.
אכן, תסביך נפוליאון זו תופעה שיצר האמןנאוליד

אבל זה לא אמור לאפשר לבעל התסמונת להמשיך להתגאות על הבריות. בסוף הוא יפול, וחבל...

כל המכנה שם לחברו אין לו חלק לעולם הבא. אין צורך שתגיב כיעם הארץ
אני לא מתכוון לענות למי שמתכבד בקלון חברו.
גם בחיים האמיתיים אתה ככה?נאוליד

מתערב בלי טיפת טקט בשיחה שלא קשורה אליך ואז צועק "אל תגיבו לי"? מקווה מאוד ששומרים עליך שם במוסד הסגור

עדיין לא הוכחת שאתה מסוגל לכתוב טקסט בלי להעליב מישהועם הארץ
ביקשתי רק שאתה לא תגיב, ואתה לא מסוגל להתאפק. נראה אם עכשיו תצליח..
נכוןה-מיוחד

אני מקווה ש@מרדכי יעשה סוף לדבר הזה

טוב, לא סוף אבל משהו.

נא לפנות באישי עם כל הפרטים, לא לעיני כולםמרדכי
בס"ד

אני משתדל לשים לב פה אם יש בעיות, אבל לא תמיד שם לב. באישי אני תמיד רואה ומטפל במידת הצורך.
לא. אני טוען כך -מרדכי
בס"ד

עוצמה יהודית לא הביאה לאיחוד מפלגות הימין בסבב הקודם את כל ה-83 אלף קולות שקיבלה בסיבוב השני, אלא 70 אלף כמו שהעלו הבדיקות.

מה שכן זה מראה את הפוטנציאל שהיא יכולה להביא אם רק יכבדו אותה וישימו אותה במקומות ריאליים ולא בסוף הרשימה. מסתבר לנו שיש לא מעט אנשים (כ-13 אלף) שרוצים להצביע לעוצמה יהודית אבל לא יעשו את זה אם לא ינהגו בנציגי המפלגה בהגינות אלא ישתמשו בהם רק בשביל להציג אחדות מדומה ובפועל לזרוק אותם אחורה.

אני מסכים עם הטענה שאילולה הקמפיין המטורף והספינים של ימינה נגד עוצמה יהודית, אז ברור שהמפלגה הייתה מקבלת הרבה יותר מנדטים, אבל אי אפשר לדעת באמת כמה. כנ"ל לגבי קמפיין הליכוד שאני חושב שפגע בעוצמה יהודית בעיקר דווקא בציבור החרדי, אבל זה וזה (ימינה) דרכם של קמפיינים.

לגבי הקהלים החדשים -
לצערי, מתוקף הנסיבות, לא הייתי בישיבת הסיכום הראשונה שנעשתה (מאמין שיהיו עוד) ולכן אני לא יודע מה באמת עלה בפילוח הקולות שעשו ומהיכן הגיעו קולות חדשים ומאיפה לא הגיעו. כך שאני לא יודע כרגע להתייחס לנושא הזה ספציפי שלא היה תחת אחריותי במטה.
מחילה, אתה התעקשת כאן שוב ושוב שראלי לעבור את אחוז החסימההסטורי
טענת בוודאות שיש קהלים חדשים של עשרות אלפים (והגבת מאוד בחריפות לטענות שגם עוצמה יודעים שלא יעברו). אם באמת שבעים אלף הצביעו בגלל עוצמה לאיחוד - אז הוודאות במטה שלכם, לא סבירה.

מופקע לחשוב שלמעלה מחמישים אלף, חזרו בהם בגלל קמפיין. מה גם שבמקביל היה קמפיין נגדי, שקיבל רוח גבית מהתקשורת (!) שכל קול מכריע את הכף.

אני יודע בוודאות (והיו גם כאן בפורום) על אנשים שסתם ככה לא היו מצביעים עוצמה, אבל הצביעו, כי הקמפיין של עוצמה בשיתוף התשקורת, שיכנע אותם שעוצמה על הגבול והקול שלהם יכול להציל ארבע מנדטים למחנה.
ברור שזה היה ראלי לעבורחיובי

אם לא היה קמפיין מטורף נגדם.

האם הקמפיין של הליכוד לא הבריח מימינה 2 מנדטים, כך לפחות על פי טענותיהם?

למה כל כך מופרך שהקמפיין של הליכוד ושל ימינה ביחד נגד עוצמה, הבריח מנדט וחצי?

בכל אופן, השאלה שצריכה להישאל לדעתי, מה עושים כדי שזה לא יחזור בפעם הבאה?

האם ישכילו להתאחד?

ואני עדיין חושב שזה אכן היה ריאלי לעבורמרדכי
בס"ד

הסקרים שהראו ארבעה מנדטים לא היו שיקריים, למעשה עד בוקר יום הבחירות זאת הייתה המציאות עד עשר בבוקר שאז התחילו להבין במכוני הסקרים שיש ירידה קשה למצביעי עוצמה יהודית.

עשר זה בדיוק שעה לאחר שהתחילו הספינים הקשים נגד עוצמה יהודית. זה התחיל בהודעה לתקשורת של סמוטריץ' שעוצמה יהודית מזייפים הודעה כאילו דפנה ליאל מדווחת שבלשכת נתניהו רואים שעוצמה יהודית עוברת. אכן היה זיוף כזה אבל הוא לא יצא מאיתנו (אני זה שהתבקשתי לבדוק בטוויטר שלה אם יש כזה דבר. אם הזיוף היה יוצא מאיתנו, לא היה צריך שאבדוק אם זה נכון). אומנם הוצאנו תגובה לכלי התקשורת אבל הם לא פרסמו אותה כך שהכותרת הראשית באתרים המגזריים נשארה בסגנון "עוצמה יהודית משקרים בנוגע לכוחם".

לאחר מכן היו עוד דברים כמו זיופים של הודעות ממיכאל בן ארי שקרא להצביע טב עם תמונות שהיו בבחירות הקודמות. תביעה של פרופסור אומן שטעו שעוצמה יהודית עיוותו את דבריו, מה שתפס שוב כותרות ראשיות, אבל שהשופט מלצר פסק לאחר שמיעת ההקלטה, שדבריו של אומן חא סולפו, אף אחד לא פרסם את זה.

השיא, בעיניי, היה הודעה שיצאה כאילו מהרב ליאור שבה נכתב כאילו הרב קורא להצביע לכל מפלגות הימין ולא רק לעוצמה יהודית. עד לרמה הזאת ירדו בימינה וזייפו הודעה בשם אחד מהרבנים החשובים של הציונות הדתית. וזה רק קצה המזלג...

לכל הדברים האלה, וכמובן לקריאות של נתניהו, הייתה השפעה רבה מאוד. כך אמר הפרופסור קמיל פוקס, שהוציא את המדגם הכי מדוייק גם בבחירות הקודמות וגם בבחירות האלו, ויש לו את שיטת הבדיקה הכי מדויקת שמביאה לו נתונים בזמן אמת.

אני שוכחתי במהלך יום הבחירות עם לא מעט עיתונאים ומה שנאמר לי זה שעל פי הנתונים שיש בידי מערכות התקשורת (שלא היו מבוססים רק מהסקרים) עוצמה יהודית היא הפתעת הבחירות (אני מדבר על אמצע היום, לא על סופו). זאת הסיבה ששולשת הערוצים הגדולים (11, 12, 13) שלחו למטה עוצמה יהודית שני צוותים (שני כתבים, שני צלמים ושני טכנאים) כי על פי מה שהם ידעו משם יצאו התמונות המרכזיות של הערב והם רצו להיות ערוכים לכך. וזה לא היה רק אצלם, אלא גם אצל שאר כלי התקשורת שממש התעקשו לאורך כל הערב (הרשנו כניסת כלי תקשורת רק החל מהשעה שש) להביא כמה שיותר חומרים שיהיה להם אפשרות לשדר במהלך הערב לאחר פרסום המדגמים, על יום הפעילות של עוצמה יהודית.

כמובן שיש עוד סיבות שונות לכך שבסוף עוצמה יהודית לא עברה את אחוז החסימה, אבל זה לא המקום וזה לא העת לפרסם אותם.
טוב, אז כנראה אני נביא...הסטורי
ההגיון שלי, בלי להיות בשום מטה מבפנים, הניח שהתוצאות יהיו +- מה שאכן היו. משום מה, כל ה'מבינים' שאתה מביא מהם הוכחות הניחו דברים מאוד רחוקים מהמציאות.

היה אפשר לקבל את טענותיך, אם היו מקבלים 140 אלף, אבל אחוז ההצבעה העלה את הקולות הנדרשים לאחוז החסימה. אפילו אם היו מקבלים 130 אלף, נו בסדר. להניח שכמעט חצי מאלו שבבוקר יום הבחירות התכוונו להצביע, חזרו בהם - זה מופרך.

הצגת הדברים שלך סביב יום הבחירות מאוד מעוותת. בשעה שאני למשל, ואיני היחיד, יצאתי להצביע - הוצפתי באס אם אסים, שכל הנ"ל קוראים/ממליצים וכו' להצביע עוצמה, את כל ההכחשות שמעתי אח"כ. לי אישית זה לא שינה, אבל באותה מידה שאתה טוען שבגלל ההכחשות אנשים לא הצביעו, אפשר לטעון שרבים מאלו שכן הצביעו - זה בגלל ההודעות שמישהו (גם אם לא המטה הרישמי, אבל תומך עוצמה) הוציא בשביל לגרום להם להצביע עוצמה. לא כולם כמוך כל היום עוקבים בתקשורת.

הלחץ שהופעל מכל מיני כיוונים, לא להצביע עוצמה - לא היה גדול מהלחץ, הפירסומים והספינים שכן להצביע עוצמה.

אגב, לגבי פרופ' אומן, כאן בערוץ פורסמו כל שלבי האירוע באותה מידה, כולל ההחלטה של מלצר. אבל אם לרגע נצא מ'דלת אמות של משפט' - ברור שגם אם משפטית אי אפשר להוכיח שדבריו הוצאו מהקשרם, בזוי לפרסם כאילו בן אדם שתומך חד משמעית בא', בעצם תומך בב'. ברור גם שהוא עד עכשיו סובר שדבריו הוצאו מהקשרם...

אתה יכול לטעון שאני מעוות, אני יודע שזאת האמתמרדכי
בס"ד

אני מנהל גם בפייסבוק של איתמר בן גביר וגם בשל יצחק וסרלאוף, אני יודע איזה הודעות קיבלנו מאנשים לאורך כל יום הבחירות. ישבתי גם עם מי שהייתה אחראית על הפייסבוק של אדווה ועל הפייסבוק הרשמי של המפלגה וגם שם קיבלנו הודעות דומות. אנשים סיפרו לנו שהם רצו להצביע לנו אבל... פעם אחת זה היה בגלל שלכאורה שיקרנו ופעם אחרת בגלל הפחדות כאלו ואחרות. אומנם לחלק ענינו בין עוד לייב לבין עוד כתבה שהיה צריך להוציא או עיתונאי שהיה צריך לדבר איתו, אבל לא הגענו אפילו לא לרובם.

לגבי פרופסור אומן, כמה טוב שאפשר לבדוק את זה בעזרת חיפוש פשוט במערכת החיפוש של הערוץ. שתי אייטמים במושא ועוד פולאפ בכתבה של נתניהו נגד עוצמה יהודית. שום איזכור להחלטה של השופט מלצר -

אגב, לא נכתב לרגע אחד שפרופסור אומן תומך בעוצמה יהודית ובנוסף לכך היה בהודעה קישור להקלטה שלדבריו המלאים של אומן למי שרצה לשמוע או לבדוק את זה בעצמו.
לא הבנתי, קיבלתם 60 אלף הודעות בפייסבוק?!הסטורי
או שכמו בשאלה כמה תומכי עוצמה, לא הצביעו ל'איחוד' בניסן, אתה קשור למעגלים הקרובים - לכן התעקשת שכולם תמכו. אבל כולנו מכירים (וגם כמה העידו על זה כאן בפורום!) שלא מעת תומכי 'עוצמה' קבועים - לא הצביעו לאיחוד.

כך גם כאן, טיפלת במאה הודעות, או באלף ואתה משוכנע שזה מה שקרה לשישים אלף.

סליחה, אבל אני באמת אוהב את עוצמה ומעריך את אנשיה (האמת, שמונת החודשים האחרונים, גרמו לי להעריך פחות אנשים מסויימים). אם זאת צורת הסקת המסקנות שלכם - ימשיכו גם במערכות הבאות להיות לכם הרבה הצלחות בסקרים והרבה כשלונות בקלפי. חבל לי באמת.
לא אמרתי שקיבלנו אלפי הודעות אבל היו לא מעטמרדכי
בס"ד

מה שאני בא להגיד בזה שמודבר במגמות שונות שמראות שלקמפיין של נתניהו וימינה הייתה לא מעט השפעה על ההצבעה. אז כמובן שזה לא כולם וכפי שכתבתי יש עוד סיבות לכך.

לגבי הסקת מסקנות -
זה מדהים שכולם יודעים מה הן למרות שעדיין יושבים ומעבדים אותם, וגם מה שכבר יש לגביהן מסקנות - הם עדיין לא פורסמו. נכון, יש "כתב אישום" חמור מאוד נגד חלקים מהתקשורת המגזרית ונגד ימינה, אבל לא זו הסקת המסקנות.

אגב, ממבט שלי, חלק מהערך שלהם ירד בעיניך בעיקר כי אתה נוטה להאמין לצד מסוים. אני לא אומר שבן גביר חף מטעויות ומספינים, אבל בצד השני יש לא פחות, וברוב המקרים ימינה אלו "הם שהתחילו" (ואני לא אוהב בכלל את המושג הזה שמחזיר אותנו לרמת גנון). לכל מטבע יש שני צדדים, עד שזה מגיע לעוצמה יהודית ושם יש רק צד אחד.
כמה נקודות:הסטורי
1. לקמפיין היתה השפעה - נכון, בדיוק כמו שלקמפיין ההפוך היתה השפעה (מה גם שהוא קיבל רוח גבית מהתקשורת, כנראה במטרה להחליש את הימין). זו דרכם של בחירות, גם עוצמה עשתה קמפיין, שכלל הרבה מאוד טענות כלפי האחרים.
לענ"ד, גם בלי הקמפיין עוצמה לא היתה עוברת, אולי היו נשרפים עוד עשרת אלפים קולות שהיו מחלישים עוד יותר את הימין.

2. טוב נחכה.

3. מודה, מבחינתי נקודת השבר היתה פרסום הטיוטא, כביכול היא הסכם חתום, לפני שמןנה חודשים. כתבתי על זה כמה פעמים:
הוא פרסם טיוטא עם תיקונים שלו, בטענה שיקרית שהיא הסכם חתום - צעירים מעל עשרים

בעיני, יש הבדל עצום, בין עיגול פינות, ספינים וכד' לבין שקר מפורש. מאז האמון שלי באיתמר בן גביר, ירד מאוד. עדיין (כפי שאפשר לראות בהודעות שלי מלפני ואחרי הבחירות של ניסן) רציתי לראות אותו בכנסת.
ההתנהלות שלו והדברים המפורשים שלו במהלך המו"מ לפני ואחרי סגירת הרשימות - יצרו יותר מתחושה שהוא לא חיפש איחוד (=לעבור את אחוז החסימה), אלא 'להראות'. זה באמת לא הוסיף להערכה שלי אליו. השיא היה בראיון, שבו הסביר שהוא מבטל את ההסכם הקודם (כשהכנסת כבר פוזרה ומערכת הבחירות בעיצומה!), כי הרב רפי 'לא בא לבדוק', את מה שגם הוא די הודה, שהוא יודע שלא אפשרי.

אני מבין שהוא נפגע מהתנהלויות של כל מיני עסקני מפד"ל (בראיון ההוא הוא חילק בפירוש בין תקומה שנהגו בהגינות לעסקנחם במפד"ל ובסביבת הרב פרץ), אבל עכשיו השאלה (שאותה היה צריך לשאול, גם בדיעבד, אחרי סגירת הרשימות) האם המטרה היא כבוד והעלבויות, או להועיל לעם לתורה ולארץ.
מגמות... אמרנו שאתם חיים מפייסבוק?אריאל יוסף

"נהירה"... נו. - אקטואליה וחדשות

בפועל, הפילוחים מוכיחים שמצביעי זהות התפזרו לכל עבר.

אם אחרי "מלא קולות" של זהות ונעם קיבלתם בקושי שנים ורבע,

תחשוב לבד כמה הייתם מקבלים לו לא היו פורשים

(וגם - כמה מתוך אלו שהצביעו לכם הצביעו זהות פעם קודמת ולא איחוד הימין - לתשומת ליבך, @הבעטליר החמישי).

ואגב, "כתב אישום", הוא לענ"ד אחד מהסמפטומים של הבעיההסטוריאחרונה
טענתי עוד לפני הבחירות, שאיתמר מנהל את המו"מ כמו סנהגור מצויין (מה שהוא באמת), אבל כאן צריך איש עסקים. אני באמת חושב שהשיח המשפטי והתודעה המשפטית כאן היא בעוכריו.

סנהגור טוב, למשל, מורח את הזמן כעל האפשר. אולי העדים ישכחו, אולי יתבלבלו, מישהו יחזור בו וכו'. איש עסקים מבין שיש זמנים שצריך לשדר סבלנות, אבל יש מציאויות שצריך לתפוס את העיסקא, לפני המתחרים, או לפני שהיא תהיה לא רלוונטית.
איתמר, עם מריחות הזמן והטיפוס על עצים, פספס, בשתי המערכות את ההזדמנות לחתום לפני המתחרים וממילא 'המחיר' שלו הלך וירד.

גם ערימת הטענות - 'זה אמר' ו'מקורבי וכו' העבירו מסרים' וכד', שלל ההעלבויות. אצל סנהגור - כל טענה שטטען, נציג המדינה יצטרך להסביר למה היא לא נכונה. ממילא סנהגורים מעולים (כמו איתמר) מפריחים טענות לכל הכיוונים. כך שגם אם לא משיגים זיכוי מחוסר אשמה, פעמים רבות משיגים זיכוי מחוסר ראיות.
כשצריך לעבוד עם אנשים, צריך לדעת שגם אם יש מקום לשימוש בטענות לשפר עמדות, בסופו של דבר, צריך לעבוד איתם. שיטת ההעלבויות של איתמר, מוציאה לאנשים את כל החשק לעבוד איתו.
אגב, מעניין על פי הניתוח כאןחיובי

בקישור הזה https://www.inn.co.il/News/News.aspx/414472

30 אחוז ממצביעי האיחוד הצביעו לעוצמה.  

אין לי מושג על מה הניתוח מסתמך, אבל בכל מקרה זה הרבה יותר מ15000 שטענו בהתחלה.. וגם הרבה יותר מ30,000 שטען לאחרונה סמוטריץ'..

כ50 אלףהסטורי
עבר עריכה על ידי הסטורי בתאריך ג' בתשרי תש"פ 20:57
כלומר שלושים ומשהו אלף (כמו שסמוטריץ' אמר +קצת) שילכו עם עוצמה לכל מקום. עוד כמה אלפים שלא רצו את בנט ושקד, אבל לא מתאים להם להצביע למפלגה חרדית ועוד כמה אלפים, שאינם דווקא 'עוצמה', אבל השתכנעו מהקמפיין של עוצמה (עם רוח גבית מהתקשורת, שמצאה דרך להחליש את הימין) ש'כל קול (+60,000, נו באמת, למה לעשות עניין מזוטות...) מכריע את הכף'.

ואם כבר אתה מאמין לו - זה מוכיח חד משמעית, שעוצמה מעריכים את עצמם ואת יכולותיהם, הרבה יותר מהמציאות. כל הזמן התעקשו, שיש 70 אלף קולות 'קשים' שילכו איתם לכל מקום. ועלייהם סביר להוסיף קהלים חדשים של עוד שבעים אלף. (טענו זאת עוד לפני פרישת זהות!).
מסתבר, כמו ש@אריאל יוסףחזר וטען כאן, שהקולות ה'קשים' הם בין 30 ל40 אלף. ועליהם הצליחו להוסיף (אחרי פרישת זהות!) עוד קצת יותר מארבעים אלף, חלקם הצביעו גם בבחירות הקודמות ל'איחוד', אבל אינם תומכי עוצמה קבועים וחלקם הצביעו למפלגות אחרות וכעת משלל סיבות השתכנעו להצביע.
האמת זה בכלל לא משנה אם 50 או 70חיובי

בדיעבד, ברור שמקום 8 זה לא המקום שהגיע להם, אך גם מי שחושב שזה המקום שהגיע להם, זה כבר דיון מיותר, והתוצאה היא שחבל מאוד שלא הצליחו ליצור אחדות.

הגיע הזמן להתחיל לחשוב מה עושים כדי שבפעם הבאה זה לא יחזור על עצמו.

באמת חבל שמרחו את הזמן עד הרגע האחרוןהסטורי
אין אחד בפורום, שחושב שהגיע להם מקום 8. חבל שחיכו לרגע האחרון ולא הסכימו בזמן לקבל את מקום 4.
נניח שהכל אשמה של עוצמה שחיכו.חיובי

אני לא חושב כך, אבל נניח.

מה עושים שזה לא יחזור שוב?

לא אמרתי הכלהסטורי
כן ראיתי, בלי לדעת שום דבר מ'בפנים', את סמוטריץ' קורא לאשרר את האיחוד, מייד כשהוכרזה מערכת הבחירות ואת בן גביר, עסוק בלבטל את ההסכם הקודם, כשהכנסת כבר פוזרה(!) בגלל כל מיני טענות משונות. ממש לא התנהלות של מי שרוצה לעשות חשק לחתום איתו שוב.
או חבל שבבית היהודי ישר הפנו עורף מיד עם תחילת מערכת הבחירותמרדכי
בס"ד

כאמור, יש שני צדדים למטבע וזה לא שבבית היהודי היה להוטים לאיחוד עם עוצמה יהודית (וגם חלקים מסויימים, אם כי הם לא חלק מהרשימה אלא בכירים אחרים, מתוך האיחוד הלאומי ששמו לא מעט רגליים בדרך לאיחוד).
אתה יודע מצוין שאם איתמר היה נענה לקריאתו של בצלאלאריאל יוסף

לשמור על איחוד הימין ולאשרר את ההסכם הקודם -

היה נוצר לחץ חזק מאוד על המפד"ל שלא לשבור את איחוד הימין.

התוצאה היתה שאיחוד הימין היה ניגש כגוש אחד למו"מ מול הימין החדש -

דבר שהיה מחליש מאוד את בנט (ואולי גם היה מנתק בינו לבין שקד) ושומר על מקומו של איתמר.

להזכירך, כתבתי כאן בזמן אמת שעוצמה משחקת לידיים של עסקני המפד"ל;

הבית היהודי אולי "הפנה עורף", אבל איתמר הוא זה שהודיע על פירוק איחוד הימין,

והלך על הראש של בצלאל והרב רפי שיתפטרו למרות שידע שהדבר בלתי אפשרי משפטית

(וגם לא ממש נוגד את ההסכם ביניהם).

ולמה?

כי רק בצלאל היה מוכן להיפגש איתו בנושא והרב רפי לא...

הגיע להם מקום ראלי אחדאריאל יוסף
עבר עריכה על ידי אריאל יוסף בתאריך ד' בתשרי תש"פ 04:40

וזה בדיוק מה שהציעו להם לכל אורך הדרך.

הם רצו שניים ועל זה מרחו את הזמן בלי סוף.

ניסו לסחוט מקום נוסף שלא הגיע להם על חשבון אחרים.

אחרי שנוצר מולם "בלוק" שהיה ברור לו שהוא מקבל 7 בלעדיהם -

הגיוני מבחינתו להציע להם מקום 8; אם הם מביאים עוד מנדט - ייכנסו. אם לא - לא.

בדיעבד החשבון הזה היה מדויק (וכבר כתבתי כמה שבועות לפני הבחירות שיקבלו 7).

בן ארי טען שיקבלו 6 בלי עוצמה,

וגם הוא כנראה הבין שהם לא מביאים שניים ולכן עוצמה תישאר בחוץ אם תקבל מקום 8 -

בן ארי: הם יקבלו רק 6, חתמו עם מי שרצה לחסל אותם – ודורכים עלינו

(שים לב לשורה הבאה: "הסקרים יתנפצו להם, שוב". מי שמדבר...).

לא, אני לא מקבל את התירוץ של בן גביר שאם יהיה מקום 8 מצביעיו לא יבואו.

מקום 8 בימינה היה ראלי יותר ממקום 7 באיחוד הימין.

אם הוא טוען שממקום 7 באיחוד הימין הביא 70 אלף,

היה מביא לפחות חצי מזה ממקום 8 בימינה ונכנס.

בפרט אם המצביעים שלו "לא יצביעו לאף אחד אחר"...

פשש... ניסו לסחוט, לא פחותמרדכי
בס"ד

כי לכולם מגיע שלוש מקומות בעשריה, ורק לעוצמה מגיע שיהיה אך ורק מקום אחד, ואם הם מבקשים יותר מזה הם סחטנים. כך ממש באים לאיחוד בלב פתוח ובנפש חפצה.
אתה שוב חוזר לספין הזה של המפד"ל.אריאל יוסף

אתה ממש נהנה ממנו.

מה לעשות שעוצמה שווה פחות במו"מ,

ולו מפני שלה אין שום חלופה אחרת (חוץ מזהות, נעם, אורן חזן, יהדות התורה וסליחה אם שכחתי מישהו. אופס, אף אחד לא חתם איתם...).

הצל, שפטל...הסטורי
וואו, לא זכרתי שכתבתי את המספר שמוניםהסטורי
באמת כתבתי זאת רק לדוגמא. לא ידעתי באמת להעריך אם יקבלו 60 או 100. כן היה לי ברור שהם רחוקים מאחוז החסימה בעשרות אלפי קולות והשאלה היחידה על 'כל קול יכריע את הכף', היא כמה קולות ישרפו.

אני כן עומד על דעתי, שמי שתעקש שהריצה רצינית ויש וודאות שיש כשבעים אלף מצביעים חדשים - צריך להודות באחת משתיים ואולי בשתיהן:
*או שהערכה הבסיסית שלו, של כוחה של עוצמה מופרך, אין שבעים אלף תומכים 'קשים', שילכו אחרי עוצמה לכל מקום. וממילא גם בבחירות בניסן, אין שבעים אלף שהצביעו רק בגלל עוצמה.
*או שההערכה הוודאית, שהתעקשו עליה עוד לפני פרישת זהות, על 'קהלים חדשים' של קרוב לשבעים אלף, היתה מופרכת.

כך או כך (וסביר שאיפשהו באמצע, יש שלושים ומשהו 'קשים', בערך מנדט ועוד ארבעים ומשהו שמכל מיני סיבות השתכנעו להצביע)- עוצמה חייבים להכיר בכך שהערכה העצמית של כוחם ויכולותיהם - מוגזמת. כדאי להם לקחת זאת בחשבון למערכות הבאות.
כן, מכיר...אריאל יוסף
עבר עריכה על ידי אריאל יוסף בתאריך ד' בתשרי תש"פ 04:30

כל פעם "היינו קרובים" "גנבו לנו קולות" וכו' וכו'.

אם לא שהייתי שומע את כל התירוצים הללו בתשס"ג, תשס"ו, תשע"ג ותשע"ה - אולי הייתי קונה אותם...

את כל זה כתבתי לך עוד לפני הבחירות.

צפה לכותרת הזו מחר בערב... - אקטואליה וחדשות

היא אכן הגיעה:

בן גביר אחרי שבזבז כ-80 אלף קולות: "זו לא ההתמודדות האחרונה שלנו" – JDN – חדשות

"זו אכזבה עצומה, ציפינו לתוצאות אחרות"...

בן גביר: "נתחזק ונתמודד גם בפעם הבאה" - סרוגים

"אין ספק שבערב הזה אנחנו מאוד מאוכזבים. ציפינו לתוצאות אחרות"...

התעקשת שהפעם זה יהיה אחרת:

"ואני בהחלט מאמין שהאפשרות שעוצמה יהודית תעבור את אחוז החסימה ריאלים מאי פעם".

לא התעלמתי, שכחתי לענות על זה - אקטואליה וחדשות

התכוונת: המרחק (במספרים) של עוצמה מאחוז החסימה יהיה רחוק מאי פעם...

כתבתי גם שיקבלו בין 2 ל-3. קיבלו 2.24 - @הבעטליר החמישי

כל פעם מנסים לעזור להם... - אקטואליה וחדשות

כל פעם זה נגמר באותה צורה. הזוי איך אתם אף פעם לא לומדים.

עוצמה לישראל: יכולנו לעבור, אלמלא ההפחדות - סרוגים

אבל אתה מדבר על תירוצים של אחרים...

מדהים לראות כל פעם מחדש את התירוצים - נסיון בתקווה לאיכותי

אני גם מכיר את "הפקות הלקחים"; השתתפתי בעבר בישיבה כזו אחרי כישלון בבחירות תשע"ג.

פעיל ותיק ממני אמר לי כבר אז שלא ילך כי הוא יודע שכל התירוצים ייגנזו במגרה ויישכחו עד הפעם הבאה.

לא ייאמן כמה הוא צדק.

גם הסקרים שניבאו ליחד ועוצמה לישראל 6-7 מנדטיםאריאל יוסף
עבר עריכה על ידי אריאל יוסף בתאריך ד' בתשרי תש"פ 04:30

לא היו שקריים...

עוצמה לא מביאה 100K. אפילו לא חצי מזה. - אקטואליה וחדשות

[אגב - בהמשך שם טענתי שעוצמה שווה שניים (אחרים טענו שעוצמה שווה לבד שלושה!).

טעיתי. היא שווה בקושי אחד @הבעטליר החמישי].

כתבתי לך פעם אחר פעם שאתה חי מסקרים:

שוב אתם חיים מסקרים... - אקטואליה וחדשות

שוב אתה חי מסקרים... - אקטואליה וחדשות

התעקשת שזו המציאות.

אתה ממשיך להתעקש גם אחרי שהוכח - כמו שמוכח כל פעם - 

שעוצמה לא חזקה בקלפי כמו בסקרים.

התופעה שאתה מכנה "התחילו להבין במכוני הסקרים שיש ירידה קשה למצביעי עוצמה יהודית" -

היא תופעה שחוזרת בכל פעם והסברתי אותה כבר בעבר (ולא רק אני):

השורה האחרונה שלך היא נקודה שאנשי עוצמה לא קולטים. - אקטואליה וחדשות

זה ציבור שבסקרים "בטוח בן גביר" אבל בקלפי - "רק מרן".

זה ההסבר לסתירה הקשה בין האהדה בשכונות, בסקרים וברשתות החברתיות לבין התוצאות - פעם אחר פעם - בקלפי.

גם 70 אלף לא.אריאל יוסף

כל פילוח שתעשה מראה שכמחצית ממצביעי עוצמה לא הצביעו לאיחוד הימין.

היא הביאה 40 אלף (לכל היותר ואכמ"ל) והבריחה 20 אלף.

"כל פילוח שתעשה"מרדכי
בס"ד

הבעיה היא אחת - שאני מסתמך על שלושה פילוחים שונים שעשו אנשים שונים שלא קשורים זה לזה ולא הוזמנו על ידי אותו הגורם.
גם אני ראיתי כמה פילוחים.אריאל יוסף

אז אולי הם לא מתבססים על אותו מאגר נתונים

או שלכל אחד יש שיטת בדיקה שונהמרדכי
בס"ד

אבל זה לא משנה את הטענה שיש פילוחים שכן מראים שהם הביאו לאיחוד 70 אלף קולות.
אז איפה ה"קהלים החדשים" שלך? מה הבאתם חודש וחצי?אריאל יוסף

מה לקחתם מזהות שטענת כאן בתוקף שמצביעיה זורמים אליכם?

הרי בתחילת הקמפיין כתבת כאן שלא תעברו, ובסופו היית משוכנע שכן.

על בסיס מה? רבבת קולות?

עוצמה שווה 80 אלף בריצה עצמאיתלוי יהודה

אבל היא לא מוסיפה 80 אלף למפלגה קיימת

שום מפלגה לא מביאה את ה 100 אחוז שלהתודה לאל
כמה כן? יש רק אחד שיודע
ויש גם פילוחים שמוכיחים לא מעט דברים.אריאל יוסף

הנתונים אוביקטיביםתודה לאל
הפרשנות סוביקטיבית
אני מעניק לכם תקציב בלתי מוגבל לקמפיין פוליטיזיויק
אבל בתנאי אחד: אתם מקימים מפלגה ומריצים את עצמכם עם נבחרת. מה המצע של המפלגה שלכם? בונוס: מי האנשים שאתכם ברשימה?
כסף אף פעם לא מהווה בעיה מעכבת בפוליטיקהפ.א.
הבעיה היתה ונשארה איוש המועמדים - ליצור נבחרת שתהיה מקובלת ואטרקטיבית על פלח משמעותי מציבור הבוחרים, שתוכל לזכות במספיק מנדטים כדי להגיע לייצוג הולם בכנסת.  
מה פתאוםזיויק
לוגית, אם לכל אחד היה תקציב, הרבה יותר היו רצים והיה לך היצע גדול יותר. בלי לקבוע אם זה מצב טוב יותר או להפך.
אז לא מבין את הלוגיקה שלך בהקשר הפוליטיפ.א.אחרונה
עבר עריכה על ידי פ.א. בתאריך כ"ו בכסלו תשפ"ו 7:27

באקדמיה, בתעשיית ההייטק, בתחומי מו"פ (מחקר ופיתוח) - כאן אכן תקציבים גדולים וכסף רב מהווים פוטנציאל ליותר חוקרים מבריקים, ליותר סטארטאפים ופיתוח המצאות בתחומים שונים שיתורגמו בהמשך לחברות מצליחות - את הפירות נראה בעוד שנים.  

בפוליטיקה, אני צריך את ההצלחה עכשיו. לא בעוד 5-10-15 שנים.  איך הכסף הגדול יביא לי לבחירות הקרובות את המועמדים המתאימים להובלת המגזר הדתי לאומי על זרמיו וגווניו, מועמדים שיהיו מוכרים ועם ניסיון ועשייה ציבורית מוכחת כדי שהציבור הדתי לאומי יזכה לנבחרת מנצחת בבחירות שיתבטא בכוח פוליטי בכנסת?

מי הם המועמדים הכריזמטיים שלנו, הכוכבים הפוליטיים המקבילים לבנימין נתניהו, אריה דרעי, בני גנץ, יאיר לפיד, יאיר גולן, בציבורים האחרים? מי מהם הגיע לאן שהגיע בגלל כסף גדול ולא בזכות כישוריו האישיים שהביאו אותו לעמדת הנהגה?

אני לצערי לא מכיר. 

עוד הוכחה לאפסיות של ביבירועישםטוב

פשוט לא נתפס

ביבירועישםטוב

ביבי מתנהל *בדיוק* לפי התפיסה השמאלנית שאומרת - 

יש בעזה מיליון-2 חפים מפשע, אנשים ממש טובים.

למרבה הצער קבוצה טרוריסטית איכשהו השתלטה עליהם.

בגלל 7.10 ישראל נאלצה בלית ברירה לצאת למלחמה וחבל על כל הרוג ופצוע "לא מעורב".

עכשיו שחמאס כמעט נעקר אז ישראל כמובן תעזור לעזתים, האנשים הטובים והאיכותיים, להשתקם חזרה.

אתה קורא את מה שאתה מעלה כאן?!הסטורי
אין כאן שום דבר על ראש הממשלה. ארה"ב דורשת, נו שוויין. היו גם כותרות כאלו, רק לפני קצת יותר מחודש, על המחבלים ברפיח ש"ארה"ב דורשת שניתן להם לצאת" וכל שונאי נתניהו חגגו כאן. היא דרשה, הוא סירב. היום המחבלים הללו מתים או בכלא.
אתה קורא את מה ששלחת?ארץ השוקולדאחרונה

כי נראה שלא.

מדובר פה על דרישה אמריקאית, לא על מה שישראל עושה או מבצעת, אז אין פה הוכחה לכלום על נתניהו.

אפשר לנסות ללחוץ שלא יקרה אם באמת אכפת לך.

חבל שלא דנים בפורום הזה…סיעתא דשמייא1
…על תאונות הדרכים הקטלניות. 
דביל.ימח שם עראפת

הרתעה היא דבר דינמי, ואפשר להחזיר אותה בקלות.

עונש מוות למחבלים זו הרתעה מצויינת למשל.

לא כל הערבים הם אוייבים, נכון. כל אלה שנמצאים בישראל- הם אוייב נקודה. לא כולם פגעו בנו, נכון. אבל כלל האוכלוסייה הפלסטינית מחפה על הפשע, ולא מוקיעה מתוכה את המחבלים. להיפך, הם מרוממים אותם ומגדלים אותם ומחנכים את ילדיהם על ערכיהם.

הוי שוטה, ערבי אחד באוסטרליה הציל מטבח גדול יותר. חסיד אומות העולם. מליוני ערבים אחרים רצחו אותנו שוב ושוב בשנים האחרונות, תקפו אותנו באין ספור מלחמות, והערבי הבודד ההוא ישנה את המאזן?!?!

תיפח רוחך רשע אדיוט ושקרן!

עכשיו אפשר להיות בטוחבינייש פתוח

חוק הגיוס לא יעבור בשום מתכונת. אלא אם כן יחליפו ממשלה (לא חייב בחירות, אבל זה תלוי במרכז הפוליטי שיפסיק להחרים את נתניהו) ויביאו לחוק שבאמת יגייס חרדים.

אני מקווה שכולם הבינו מזמן שלעולם לא נשיג שינוי בהידברות, שיתוף פעולה ובאופן הדרגתי.

במיוחד שהחוסר בחיילים די גדול וקריטי, אבל הוא קטן מאוד ביחס למיצוי המקסימלי של החרדים הבריאים בגיל גיוס.

אף אחד לא רוצה ולא צרייך לגייס את כל פונוביץ וכל מיר וכל ישיבת חברון ואת כל חסידות סאטמר ותולדות אהרון.

שוויון בנטל אמרו לך, ולא אמרו גיוס לכולםאיתן גיל

פירוש רש"י: מי שלא יכול לתרום לחברה במסגרת צבאית, יתכבד ויתרום את חלקו בחקלאות למשל.

אשר לצבא, אם היתה מצוקת כח אדם על באמת, אייזנקוט וחבריו לא היו מפרקים אוגדות ומוכרים טנקים.

מתי תבין שבקפלן עושים עליך סיבוב.

שאלות שכל אדם חושב צריך לשאול את עצמו על כיפת ברזלסביר11

💡שאלות שכל אדם סביר צריך לשאול את עצמו לגבי כיפת ברזל וטיל החץ:

1. האם ראיתם אי פעם בעיניים שלכם- כשנאלצתם להיות בחוץ בזמן אזעקה -יירוט אמיתי של רקטה או טיל שעף בצורה אופיינית, וכיפת ברזל שמזנקת אליו ואכן פוגעת בו באמת? לא ראיתם.

ואם ראיתם סרטון כזה- כל איש מולטימדיה שעוסק בעיבוד סרטים ובפוטושופ יכול להראות שהסרט הוא מפוברק, אולי ברמה מקצועית יותר מהסרט המפוברק של שדה תימן, אך נוצר במסך המחשב ולא במציאות.

( יש ברשת כמה סרטים מפוברקים של פגיעה ,עם הסברים משכנעים של איש מקצוע שמראים שהם מפוברקים והפגיעה לא קרתה)

2. טילי תמוז ,גיל ,וכל טיל מכובד,  מראה צלב שהטיל מצלם בעצמו כיצד הוא מתקרב למטרה,

שהולכת וגדלה, עד שהמסך שחור כשהוא מפוצץ אותה.

האם ראיתם אי פעם סרטון כזה מכיפת ברזל?

אני בטוח שלא ראיתם.

ואם כן, איש מקצוע כנ"ל -יוכל להראות לכם שזה סרט מפוברק.

וכן לגבי יירוט של טיל על ידי טיל חץ.

האם לדעתכם קיימים סרטים של יירוט, אלא שמסתירים אותם מהציבור?

לא הגיוני לחשוב כך, כי סרטים כאלה יכולים רק להועיל ולהגביר את אמון הציבור במערכות.

3. 📢מדוע ,כשמתפרסם שהגיע טיל=רקטה לאיזור מסוים, ושהוא יורט בהצלחה, נשמעים באזור כמה פיצוצים .למה יותר מפיצוץ אחד,

כמה פעמים יכולה רקטה של האויב להתפוצץ?

הרי לאחר הפיצוץ הראשון הרקטה כבר לא קיימת יותר. אולי זה חתול בעל תשע נשמות?

4. ידוע שארהב השתתפה ומשתתפת בפיתוח  כיפת ברזל והחץ . האם אין לה אינטרס להגן על עצמה? הרי היא נמצאת בסכנת ירי טילים מכל ספינה רוסית שמתקרבת לחופי ארה"ב גם ממרחק גדול, כגון אלף/ אלפיים קילומטר.

אם כן ,למה ארה"ב לא רוכשת טילי כיפת ברזל או חץ מישראל?

ולהיפך, היא ביטלה עסקאות רכישה של הכיפה מישראל. למשל חפשו בגוגל : "ארה"ב לא תרכוש את מערכת כיפת".

מה שאומר שאין לארה"ב אמון 🤏 בטילים שהיא מייצרת על ידי ישראל.

🐣אבל לקידום מכירות- למה לא? כלומר ארה"ב, שמושקעת בכיפת ברזל וב- חץ,  יש לה אינטרס שמדינות שונות ירכשו מישראל את המערכות הללו, והיא תגזור קופון ברווח , מה שיכול להסביר מדוע גרמניה רכשה לאחרונה חץ3,

ומי יכול לשלול את הטענה שזהו תרגיל של איש העסקים טראמפ , שנתן לגרמניה את הכסף לרכישה?

אגב, גם סינגפור, שסיכמה שתרכוש מערכת כיפת ברזל מישראל- חזרה בה ולא ולא רכשה. חפשו בגוגל "סינגפור לא תרכוש כיפת".

כן ראיתי. פיזית.נקדימון
ולא אכפת לי איך קוראים לזה - זה פוגע ומציל חיים.
ראיתי מלאזוזיק העכבראחרונה

גם אתה היית רואה אם היית גר באיזורים מסויימים בארץ.

ראיתי כיפת ברזל רודף אחרי טיל ופוגע בו לפחות שלושים פעמים. ראיתי שיגורים של כיפת ברזל יוצאים מהקנים. ראיתי והחזקתי בידיים המון רסיסים - גם של מיירטים.

אולי מישהו השתיל לי שבב עם דמיונות לתוך הראש, כשנכנסים לעולם הקונספירציות אפשר להיות מאד פוריים ואין גבול לאפשרויות. 

ענין טכני פשוט -למה כדאי ליועמשיט והחבר'ה למרוחסביר11

לעיל בדקה 24:00 בימים אלה של  תחילת ואמצע דצמבר  מתבצע מהלך רוחבי של מחיקת כל השיחות וההתכתבויות

ביניהם ,כנראה כולל נשיא העליון והיועמשית,

פרט לכך שבווטסאפ הרבה התכתבויות מוגדרות למחיקה אוטומטית אחרי חודש עד שלושה , ולזה בדיוק הם מחכים ,שיעברו חודש עד שלושה חודשים מאוקטובר

ממילא לא ימצא שופט חוקר להחליף את היועמשיתכמו🐌תמס

שעומד בדרישות של השר לוין ושל בגץ גם יחד

כך או כך הפרשה ירדה מסדר היום הציבורי

מקווה שהפצר החדש יעשה ניקיון בפצריה

או לפחות תשתנה שם רוח המפקד

אבל תודה שהחזרת את הנושא החשוב הזה לדיון

ספוילרזיויק
לא יקרה
כבר קורה הם מגלגלים כולם אחריות על הפצריתכמו🐌תמסאחרונה

ומתנערים מזה.

עכשיו יש להם מפקד חדש

שימו לב: התרמות לישיבת פוניבז'שלג דאשתקד

חברים, אני מבקש לתאר כאן תופעה שנרמזה בכל מיני כתבות מוזרות שגוגל מעלה לי, אך על מימדיה לא פיללתי. אלמלא ראיתיה בבית כנסת אצלינו - לא האמנתי:

כידוע, לפני תקופה קצרה התקבלה הכרעה סופית - לכאורה - בנוגע למריבת רבת השנים בישיבת פוניבז'. המריבה הייתה, כזכור, בין הרבנים הוותיקים והיורשים הישירים של הישיבה, ובין הרב שמואל מרקוביץ' שראה בעצמו יורש אולטימטיבי לחלק גדול מהסמכויות בישיבה. הפסק של השופט חעשין, הדהד סברות של הרבה אנשים, ודרש מהרב מרקוביץ לסגת מכל הנכסים והסמכויות שהוחזקו על ידו, ולהסתלק עם תלמידיו מהישיבה לקראת סוף שנה"ל הנוכחית.

בפניבז', כצפוי, מריבה לא מסתיימת מהר כל כך. כבר יש דיבורים על ערעור (בפעם המי יודע כמה), וכן על דינר להקמת ישיבה חדשה, ועוד. ההפתעה שחיכתה לי מחוץ לבית הכנסת השכונתי, הייתה שני תלמידי ישיבה חינניים, שסיפרו שהם מישיבת פוניבז' ו"כידוע" רוצים לזרוק את הישיבה שלהם לרחוב,  ולכן הם מבקשים את עזרת הציבור. כמובן שהם לא סיפרו מי זה פוניבז', ואת מי רוצים לזרוק ולאן (הרי אם נער רוצה ללמוד תורה, לא תחסרנה ישיבות שתכלנה אותו ולא יחסרו רבנים שילמדו אותו בבחינת "ספי ליה כתורא"). ובכלל, ממתי בחורים צריכים לאסוף כסף לישיבה שלהם, הרי כל מטרת הישיבה היא כדי שיוכלו ללמוד תורה ללא טרדות (למעט זריקת סטנדרים/ לבנים/ ג'ורה, כתיבת גרפיטי, גניבת פראק או למצער, חסימות כבישים ברחבי הארץ).

כך או כך, ובאמת לא מתוך נקודת מבט של צד מסוים. דומני שרוב הציבור לא רואה בעין יפה את ההיאחזות של הרב מרקוביץ בקרנות המזבח, ודווקא הוא שבכל כך הרבה הזדמנויות היה יכול לסגת ולכבד את עצמו ואת התורה, ותמורת זאת הותיר את המריבה המסריחה הזו באוויר. כך, שגם אם הוא צודק ובאמת מגיע לו הכבוד המפוקפק הזה של "יורש ראשות ישיבת פוניבז' על פי פסק בית משפט", הרי שמרב ומרביץ תורה הציפייה היא אחרת.

לכן, אני מבקש ליידע את הציבור, שהתרומות הללו אינן לישיבת פוניבז' (אם מישהו כ"כ משתוקק לתרום לה), אלא לרב מרקוביץ, שעדיין מנסה לשוות אווירה של מלחמה, וגם אם יילך - רבים היו מצפים ממנו לעמוד בכוחות עצמו, כמו כל ראש ישיבה אחר (ואולי זו הבעיה התמידית, שבמקום לקבל דברים בזכות, מנסים לקבל דברים בכוח הירושה), ולא לשלוח את תלמידיו לקבץ נדבות.

מפליא אותי שאתה בכלל מביא את הסיפור/ידיעה הזו כאןזמירות
כי מה לציבור שלנו, דתי לאומי - ולחרדים של פוניבז'?
ביטלתי את הוראת הקבע לצדקה למוסד חרדיסודית
ונותנת לדתי לאומי שלומד בישיבה ועשה למעלה מ250 ימים בצבא 
הבאתי את הידיעהשלג דאשתקד

כי פגשתי אותם בבית כנסת באזור שלי, שהוא כללי, לאו דווקא חרדי.

הם אוספים כסף במקומות שאנשים תורמים, וזה לא בהכרח מקומות של חרדים. אז מחר אתה יכול לפגוש אותם מתחת לבית שלך.

הם הסכימו לקבל את הבורר הזהנקדימון

ועכשיו כשפסק נגדם, פתאום זה לא מתאים.

הם עושים חילול השם של הרמה השפלה ביותר.

בפעם הבאהברגוע
תגיד להם שלפי הפסק אסור להם לקרוא לעצמם פוניבז'.

ד"א זה לא כ"כ חריג שבחורי ישיבה מתרימים לישיבה שלהם

אולישלג דאשתקד

באמת לא מעניין אותי מי צודק ולמי מותר לקרוא לעצמו פוניבז'. בעיקרון מהמעט שאני מבין, רק מתחילת שנהל תשפ"ז יחול עליהם האיסור הזה, אבל זה באמת לא משנה.

ממה שאני מכיר בעולם החרדי, בחורים שאוספים כסף לישיבה, זה או לת"ת (תומכי תורה - עזרה של הישיבה לתלמידים וחתנים מעוטי יכולת) או אסיפת כספים נקודתית לבניית ספרייה וכדו' (כשהייתי בישיבה קטנה חרדית, היו אוספים לפני פורים לספרייה של הישיבה. אבל היה סתם בכמה רחובות ליד הישיבה, בעיקר כדי להעסיק את הילדים). וגם זה, בדרך כלל באזור מסוים או לפי כתובות של בוגרים. ככלל, תלמידים לא עומדים כמו בבית כנסת קבצנים ומתרימים בשביל האחזקה השוטפת של הישיבה שלהם.

לא הבנתיאוהב כל יהודי

נראה שאתה מזדהה כנראה עם צד אחד, ומעמיד פני תם כאילו אין לך דעה בעניין,

אני יושב בבית כנסת שאליו מגיעים המון בחורים לא פעם ולא פעמיים, לא בהכרח אוהב את זה,

אבל לא רואה בזה דבר כזה הזוי,

מה שאתה כותב זו דמגוגיה זולה במיטבה,

כמובן שיש הרבה ישיבות, אבל יש משפחות רבות שמבחינתם זו הישיבה שמייצגת את תפיסת עולמם, כמובן שזכותך המלאה כפי שנראה עשית לא לתרום, אבל כזו צרות עין, שאכפת לך שחלילה מישהו יתרום להם כמה פרוטות,

עוד לא ראיתי

אסביר לךשלג דאשתקד

אבל אני חייב לפתוח בזה שאתה משתמש בהרבה מילים שיפוטיות (מעמיד פני תם, דמגוגיה זולה במיטבה, כזו צרות עין). זה לא תמיד נעים לקרוא את זה. אבל זו הערת אגב.

לגופו של עניין:

אין לי דעה לגבי מי צודק בדיון עצמו. אין לי מושג על סמך מה הרב מרקוביץ חושב שמגיע לו והרב פלוני חןשב שלא מגיע לו. באמת אין לי מושג.

ברמה האישית, מבחינתי יש אנשים טובים בכל צד ובימים שהייתי בחרדי היו לי חברים משני הפלגים והערכתי מאוד את הנחמדעם והחכמים שביניהם, ללא הבדל. מבחינת קשר לצד מסוים בפוניבז' - צר לי ידידי, אין לי חיבה לישיבה הזו ולא למגזר שהיא מייצגת, משום כיוון.

מבחינת התנהלות, כתבתי בצורה ברורה בהודעה הראשונה, שלטעמי הרב מרקוביץ לא נהג בהגיון ובאחריות בכך שהוא לא עזב את פוניבז' מזמן והקים לו ישיבה משלו. הוא אדם אחד ועד כמה שהוא ראוי, הוא יוכל לבסס טת מעמדו בעצמו. בצד השני יושבים הרבה אנשים שנמצאים שם הרבה שנים וחלקם אינטגרליים בישיבה (כמו המנהל ואוספי הכספים וכו'), אז טבעי שהציפייה תהיה ממנו, לקום וללכת, לא מתוך צדק אלא דווקא מתוך אחריות לכבוד התורה (אתה לא תאמין, אבל ממש לאחרונה אמר לי את זה בדיוק, אדם שמאוד מחובר ושותף בהגיונות הפלג הירושלמי וכו).

עד כאן דברים שלא מאוד רלוונטיים לפתיחת השרשור, אבל הוצהרו בפירוש בפתיחת הדברים.

אני מדבר על תופעה שרב מבוגר רוצה לפתוח ישיבה, אז שיילך ויפתח ישיבה. למה הוא שולח בחורים לקבץ נדבות בבתי כנסת? קורה שישיבה עושה אירוע התרמה גדול והיא פונה לציבור, אבל זו תמיד ישיבה קיימת שפונה בדרכים יחסית מכובדות, לבוגרים, שכנים ומקסימום בפרסומות באינטרנט, ובוודאי לא שולחת תלמידים לשוטט ולקבץ נדבות. מה גם, שתמיד סרטון הישיבה וההיסטוריה שלה חשוף לציבור כפרסומת.

כאן מדובר בפנייה לציבור שמבזה את התלמידים, במצג שווא לציבור התורמים ובכלל בהקמת מוסד שלא ברור למה הוא מוקם. הרי אם מדובר בישיבה שנפתחת, למה שלא יסדרו את ההיבט הכלכלי בדיוק כמו כל ישיבה שמוקמת. הרי לא מדובר באנשים טיפשים או חסרי ניסיון.

זה מה שאני מבהיר, וכמובן מי שבא לו - שיתרום לאן שבא לו.

עוד מילה, אם זה חשוב ככשלג דאשתקד

אני לא בא להצדיק שום צד מבעלי המחלוקת. למעשה, כמעט מאז שהתחיחו המחלוקות היו אנשים טובים שניסו לשבת על הגדר או אפילו לפשר. המציאות היא ששני הצדדים דחו והפריעו לכל גורם כזה, וזה ממש לא כבוד גדול לאף אחד.

כן אציין שהתופעה הזו חוזרת על עצמה הרבה. גם במחלוקת היעב"ץ והרב אייבשיץ, היו רבנים שניסו לפשר וכמדומני הרב חיים רפפורט כתב אז בכאב שחבל שאף צד לא מוכן להקשיב ולהגיע להבנות.

ההסבר יותר פשוטארץ השוקולד

כשלא עובדים, כסף הופך לאישיו ובסוף פועלים באופן לא ראוי להשיג כסף.

כך כבר פירשו רבותינו על המשנה במסכת אבות:

"רַבָּן גַּמְלִיאֵל בְּנוֹ שֶׁל רַבִּי יְהוּדָה הַנָּשִׂיא אוֹמֵר:

יָפֶה תַּלְמוּד תּוֹרָה עִם דֶּרֶךְ אֶרֶץ,

שֶׁיְּגִיעַת שְׁנֵיהֶם מְשַׁכַּחַת עָוֹן.

וְכָל תּוֹרָה שֶׁאֵין עִמָּהּ מְלָאכָה,

סוֹפָהּ בְּטֵלָה וְגוֹרֶרֶת עָוֹן.

וְכָל הָעֲמֵלִים עִם הַצִּבּוּר,

יִהְיוּ עֲמֵלִים עִמָּהֶם לְשֵׁם שָׁמַיִם;

שֶׁזְּכוּת אֲבוֹתָם מְסַיַּעְתָּן,

וְצִדְקָתָם עוֹמֶדֶת לָעַד.

וְאַתֶּם,

מַעֲלֶה אֲנִי עֲלֵיכֶם שָׂכָר הַרְבֵּה כְּאִלּוּ עֲשִׂיתֶם:" (מסכת אבות פרק ב משנה ב)

רש"י שם:

"שיגיעת שניהם משכחת עון. שמתוך שהוא לומד ועוסק בתורה ובסחורה להתפרנס אינו חומד וגוזל ממון אחרים:"

הרמב"ם שם:

"רוצה לומר בדרך ארץ הנה - העוסק בפרנסה.

ואמרו וגוררת עון - כמו שבארנו במקום אחר, אמרו "סופו, שהוא מלסטם את הבריות"."

הרב עובדיה מברטנורא שם:

"דרך ארץ - מלאכה או סחורה:

שיגיעת שניהם משכחת עון - שהתורה מתשת כחו של אדם, והמלאכה מפרכת ומשברת את הגוף, ומתוך כך יצר הרע בטל ממנו:

וכל תורה שאין עמה מלאכה - ואם תאמר יהא עמל בתורה תמיד ויגיעתה תהא משכחת עון, ומה צורך למלאכה, לכך הוזקק לומר וכל תורה שאין עמה מלאכה סופה בטלה, לפי שאי אפשר לו בלא מזונות, ומלסטם את הבריות ומשכח תלמודו:"

הטור:

"ואחר כך ילך לעסקיו, דכל תורה שאין עמה מלאכה סופה בטלה וגוררת עון, שאם אין לו מה יאכל העוני יעבירנו על דעת קונו.

ומ"מ לא יעשה מלאכתו עיקר אלא עראי ותורתו קבע, כמו שמצינו בחסידים הראשונים שהיו עושין מלאכתן עראי ותורתן קבע וזה וזה נתקיים בידן, כי אין מעצור לה' להושיע ברב או במעט.

וישא ויתן באמונה, ויזהר מלהזכיר שם שמים לבטלה, שבכל מקום שהזכרת השם מצויה מיתה מצויה.

ומאד מאד יזהר אדם בענין השבועה, שהרבה הפליגו רבותינו בענין שבועת שקר, ואפילו לישבע באמת, כמו שאמרו אלף עיירות היו לו לינאי המלך וכולם נחרבו מחמת שבועת אמת.

ויזהר מלהשתתף עם העו"ג, דשמא יתחייב לו שבועה וישבע בשם יראתו ועובר משום לא ישמע על פיך. מיהו אם נשתתף ונתחייב לו שבועה, יכול לקבלה. ומיהו אין כל אדם יכול לעמוד בזו, וגם רש"י התירם שאין עכשיו עו"ג." (טור אורח חיים סימן קנו)

הבית יוסף:

"ואח"כ ילך לעסקיו וכו' כלומר ולא תימא למה אתה אומר ילך לעסקיו יותר טוב היה לו שילמוד לעולם בתורה לכך אמר מדה טובה הוא שילך לעסקיו כדתנן (פ"ב דאבות) כל תורה שאין עמה מלאכה סופה בטלה כלומר שיכלה ממונו ואח"כ יצטרך לחזור אחר פרנסתו ולא יוכל אפי' לקבוע עתים לתורה וגם יגרום לו עון כי העוני יעבירנו על דעת קונו." (על הטור באורח חיים סימן קנו וכך הוא פסק בשולחן ערוך)

"ואחר כך ילך לעסקיו דכל תורה שאין עמה מלאכה מה שהביא רבינו הסיפא ולא הביא הרישא יפה ת"ת עם ד"א וכו' הוא לפי דנראה דהתנא מדבר בשתי כתות מישראל הא' הם התגרים דפורשין בספינות הים והולכים בסחורות בדרך רחוקה וארז"ל ולא מעבר לים היא לא תמצא תורה בתגרין ועליהם אמר יפה תורה עם ד"א דאצל כת זו ד"א עיקר והתורה טפלה ולכן אמר יפה הוא דיהיה יודע מה שכתוב בתורה שיגיעת שניהם משכחת עון וכת אחרת הם לומדי תורה ויושבים בביתם שהתורה אצלם הוא עיקר אמר עליהם וכל תורה שאין עמה מלאכה סופה בטילה וגוררת עון דבכת זו צריך שיתפרנס במלאכה והוא יושב בביתו ועוסק בתורה כי בזה יש לתורה קיום אצל כת זו. ורבינו מדבר כאן בכת זו שיושבי' בביתם ומתפרנסים במלאכה או בשאר עסקים כגון רבית וכיוצא כדי שיוכל לישב בביתו וללמוד תורה על כן הביא על זה הסיפא נ"ל אמת וצדק:" (על הטור באורח חיים סימן קנו)

רבותינו היו חכמים, מי שמשנה ופועל נגדם בסוף משלם מחיר.

מי אמר שהוא לא עובד? ראשות ישיבה זה עבודהקעלעברימבאר

בפני עצמה, ניהול חינוכי של המוסד.

אחרת גם הטענה שלך צריכה להיות מופנת לראשי ישיבה/רבני עיר/ר"מים בציונות הדתית שמקבלים על זה משכורת.

חוץ מזה שכל ישיבה זקוקה לתקציב, כמו שתיאטרון הבימה זקוק לתקציב או כל מוסד

מי אמר שדיברתי עליו?ארץ השוקולד

לגבי ראשות ישיבה והיתר להתפרנס מלימוד תורה - זה אכן נושא השרוי במחלוקת בין הפוסקים.

(בכלל, זה קצת עצוב שכל כך הרבה לומדים תורה בישיבות ובודדים מהם למדו הלכות תלמוד תורה מהתחלה ועד סוף ברמב"ם או בטור או בשולחן ערוך...

זה כמו שאנשים לא ילמדו הלכות חגים לקראת החגים.)

זה שהטענה נכונה על רבים בציונות הדתית זה לא סותר את נכונותה.

לא הבנתי איך הטענה שלך בסוף רלוונטית להלכה או לדברי רבותינו.

(ואגב, אפשר לוותר על התקציבים לשניהם)

לא מצדיק רק מסבירדרור אל
לגמרי מחוץ לעניין, אני דתי לאומי, ולא הייתי תורם לאף צד שם.

אבל ממה שאני מבין, זה הרבה יותר מסכסוך פרטי בין גיסים. זה הפך לוויכוח מגזרי בין פלגים אידיאולוגים ליטאים.

הנקודה היא לא למצוא מקום ללמוד. באמת שיש הרבה מקומות. הויכוח הוא מיהו הפלג האידיאולוגי שממשיך את המותג "פוניבז', אם הישיבות". לכן זה לא סתם לפרוש ולהקים במקום אחר.

כמובן שמבחינתי זו בדיוק הסיבה לא לתרום, רק מסביר למה זה לגיטימי מבחינתם.

זה בערךדרור אל
כמו שאם בישיבת מרכז נגיד, היה קם פלג אידיאולוגי שמתנגד להנפת דגלי ישראל וגיוס לצבא. ומצליח משפטית לקבל את הזכויות על הישיבה.

ברור שלא הינו בקלות מוותרים.

אני נתקלתי גם, אבל בעיקר בעולם החרדימשה

שאני קצת עובד בו.

אני לא חושב שאתה מציג את הרב מרקוביץ בצורה נאמנה.ימח שם עראפת
ניכר שיש לך דעה אישית אודותיו ואתה דוחף אותה. אני מזכיר שמי שהתחילו את האלימות לא היו תלמידי הרב מרקוביץ.
צר לישלג דאשתקד

אין לי שום דעה אישית עליו. כעיקרון למדתי בבני ברק בשנים קשות וחוויתי את האלימות שהייתה בעת הפילוג עצמו (לפני כ21 שנה, לאחר פטירת הרב ברמן זצ"ל). היו לי חברים משני הצדדים, כולל בנו של הרב מקרוביץ עצמו.

עדיין אני חושב, שאם אדם אחד חושב שמגיע לו משהו ובכדי להשיג את זה הוא יצטרך לבלגן סדרי בראשית, הייתי מאוד מעריך אם הוא היה מוותר - וכל עוד מדובר בתלמיד חכם ובבלגן כל כך עוצמתי, בפירוש הייתי מצפה שהוא יעשה את הצעד הזה - זה לא אומר שהוא טועה או שהוא לא בסדר, הבהרתי את זה קודם ואני חוזר ומבהיר את זה שוב.

אני לא בטוח שאת האלימות הפעיל צד פלוני או אלמוני, המריבות הראשוניות בפוניבז' התחילו עוד לפני הרב מרקוביץ (כמדומני שגם אז צד "המחבלים" היה אלים ומחלל שם שמים גדול בהרבה מ"השונאים", ואכן השונאים הבינו את משמעות המחלוקת ולקחו צעד אחורה כפי שראוי לנהוג). לכן כלל לא הזכרתי את האלימות בדבריי (רק לגלגתי שיש לזה לגיטימציה בישיבת פוניבז', אבל לא התכוונתי בהכרח לצד מסוים).

כדי להבין איך כן אמורים להתנהג במצב כזה, אני מציע לך להסתכל על מריבות דומות שאירעו בישיבות שונות: במרכז הרב, הרצי"ה לא הסתדר עם הרב אריאלי, אז הרב אריאלי עזב והמשיך את הרבצת התורה שלו באופן שכולם היו מרוצים; הרב שפירא לא הסתדר עם הרב טאו, אז הרב טאו עזב והקים לעצמו ישיבה משלו, היה קצת מריבות הם לא הפכו את הישיבה לזירת קרב ואת התלמידים ללוחמים/קבצנים; בישיבת חברון היו לא מעט מריבות - עם הרב חיים סרנא (ובכלל זה עם הרב פרבשטיין), הרב אזרחי, הרב זקס ועוד ועוד - איכשהו הישיבה הצליחה להישאר שפויה, ומקסימום הלך תלמיד חכם ומימן בעצמו ישיבה למי שאוהב אותו ורוצה לשתות את דבריו בצמא (ולא תמיד זה קל, תבדוק כמה היה קשה לתחזק כלכלית את ישיבת עטרת ישראל, וכמה כסף וזמן ודיני תורה היו עד שישיבת כנסת הגדולה עמדה על הרגליים). גם אם היו מריבות קטנות, הן הסתיימו מהר, ובוודאי שלא ציפו שהתלמידים יסתובבו ברחובות כדי לגייס כסף. בישיבת גרודנא, איך שהתחילו מריבות, הרבנים המבוזים הודיעו שכל התלמידים הולכים הביתה עד להודעה חדשה, ואכן קבוצת התומכים שלהם פתרה את הבעיה תוך שבוע-שבועיים.

נתתי לך רשימה די ארוכה של אנשים לא פחות יפים, חכמים וצודקים מהרב מרקוביץ, ואתה רואה ארסנל של פרקטיקות שמשאירות את המריבות במקום מכובד ופותרת את הבעיה בלי להפוך את התלמידים ל"מוציאים לפועל" של הרב שלהם. על זה אני מדבר, ופירוש לא על צדק ויושר ולמי מגיע.

תמונה AI של סופת ביירון. מה דעתכם על זה?נ א

אהבתיסודיתאחרונה

אולי יעניין אותך