הנאום של סמוטריץ בהקמת הממשלהחיובי

שימו לב למשפטים המודגשים.

סמוטריץ נהיה בן גביר. צועק מבחוץ ומאתגר את הימין כולו.

אני רק מקוה שלא יגררו אותם ברגע האחרון לבפנים, אלא הם באמת ישארו כאופזיציה ימנית שתאתגר את הממשלה החדשה.

מי שלא רצה את עוצמה, נהפך בעצמו להיות כמו עוצמה. הכל לטובה.

אני רוצה לפתוח בתודה גדולה לעובדי ומנהלי משרד התחבורה הנהדרים. היתה לי בשנה האחרונה חוויה מאלפת ומלמדת. לא יכולתי לבקש בית ספר טוב יותר לתפקיד מיניסטריאלי.

אתם פשוט נבחרת מושלמת של עובדי ציבור מסורים ומקצועיים. השארתם לי טעם טוב של עוד ואני מקווה מאוד שבעזרת השם עוד ניפגש. תודה ללשכה האחת ויחידה שלי.

הקמת ממשלת אחדות, על כל החמיצות שלה היא אירוע משמח ואני לא רוצה לקלקל את החגיגה, למרות שאנחנו לא חלק ממנה.

שמעתי כאן את נאומו הכנה של חבר הכנסת גנץ, והאמת שהזדהתי עם חלקים גדולים ממנו. אם יש אדם אחד שאני מעריך בכל הסיפור הזה הוא חבר הכנסת וראש הממשלה המיועד בני גנץ. איש ששילם מחיר כבד על הממשלה הזו ועושה רושם שעשה את זה מתוך אמונה אמיתית ותודעת שליחות. הלוואי וכוונותיו הטובות ימומשו.

הבטחנו להיות אופוזיציה אחראית ונגבה כל דבר טוב שהממשלה הזו תעשה. עינינו לא תהיה צרה בהצלחותיה. מדינת ישראל חשובה מהכל.

אני מבקש להזכיר כאן לחברי במחנה הלאומי כמה מהמשימות החשובות שעומדות לפתחה של הממשלה הזו.

בראש ובראשונה החלת הריבונות. לא ישראבלוף של החלה סמלית על חלק קטן מהשטח במחיר הכרה במדינה פלשתינית על כל יתר השטח כחלק מתכנית טראמפ. החלת ריבונות אמיתית על כל ההתיישבות והמשך קביעת העובדות ביתר השטח.

יהיה לכם לא קל ליישם את זה כשאפילו לכתוב את זה בקווי היסוד של הממשלה לא היה לכם אומץ.

כשאפילו להזכיר את המילים "יהודה ושומרון" לא העזתם לכתוב במפורש בקווי היסוד.

אבל אנחנו נהיה כאן כדי להזכיר ולעזור לכם בזה בכל יום ובכל שעה.

ביטול ההפיכה השיפוטית שביצע כאן במחטף אהרון ברק. החזרת המשילות ומרכז הכובד של ההכרעה בשאלות ערכיות לבית הזה. כנסת ישראל. החזרת ערכי המדינה היהודית, הציונות, הביטחון והעליה, החזרת המסתננים הביתה ושמירת הרוב היהודי במדינת ישראל כולה ובשכונות דרום תל אביב בפרט.

חקיקת פסקת ההתגברות, שינוי שיטת בחירת שופטים, ביטול עילת הסבירות, חוק היועמשים, ועוד ועוד.

יהיה לכם לא קל לעשות את זה כשנתניהו הפקיר את תיק המשפטים ואת הוועדה למינוי שופטים בידי השמאל.

יהיה לכם לא קל לעשות את זה כשבראשות המממשלה עומד נתניהו, שמדבר עכשיו על נסיון הפיכה משפטית נגדו, אבל בפועל חסם באפקטיביות את פסקת ההתגברות שהגשתי ובמשך שנים התגאה בכך שהוא בלם את כל ההצעות לתיקון מערכת המשפט, גם אלו שבאו מהמפלגה שלו.

יהיה לכם מאוד קשה לעשות את זה כשהצעד הראשון שהממשלה הזו עושה הוא להפנות עורף ליו"ר הכנסת הקודם ולהדיח אותו רק כי עמד על כבודה של הכנסת מול רמיסתה ברגל גסה על ידי בג"ץ.

אבל אנחנו נהיה כאן כדי להזכיר לכם את זה יום יום, שעה שעה.

חיזוק הזהות היהודית של מדינת ישראל והמאבק בניסיונות להפיכתה למדינת כל אזרחי. ביצור השבת, הרבנות הראשית, הגיורים האורתודוכסים, חיזוק קדושת התא המשפחתי, כאבן היסוד של חברה בריאה וחפצת חיים.

חבריי למפלגות החרדיות, יהיה לכם לא קל לעשות את זה כשאפילו את המילים סטטוס קוו לא נאבקתם להכליל בקווי היסוד של הממשלה. יהיה לכם קשה לעשות את זה במיעוט בממשלה פריטטית שחצי מהכח וההשפעה בה נמצאים בצד השני.

אנחנו נהיה כאן כדי להזכיר ולעזור לכם בזה יום יום, שעה שעה.

חבריי למחנה הלאומי, תצטרכו לשמור על המחנה הלאומי, לחזק ולגבש אותו, את השייכות וגאוות היחידה שלו, כדי שבבחירות הבאות נוכל לנצח ולחזור להוביל את מדינת ישראל בקול ברור וצלול.

יהיה לכם קשה מאוד לעשות את זה בממשלה עם אחת ההמצאות הכי לא דמוקרטיות שידעה מדינת ישראל. ממשלה שבה 19 חברי כנסת מקבלים את אותו הכח שמקבלים 53 חברי כנסת. ממשלה שבה כל קול שהצביע לימין שווה פחות משליש מקול שהצביע לשמאל. ממשלה שהבסיס שלה הוא הפניית עורף למחנה ופירוקו.

יהיה לכם קשה מאוד לעשות את זה כשמי שעמד בראשות המחנה הלאומי עד לא מזמן חתם בעצמו על תאריך התפוגה שלו בראשות הממשלה בעוד חצי שנה.

אבל אנחנו נהיה כאן כדי להזכיר ולעזור לכם בזה יום יום, שעה שעה.

חברי הממשלה כולם, יהיה לכם אתגר אדיר לשיקום הכלכלה, פתיחת שוק חופשי ומתן אפשרות לכל אדם להתפרנס ולחיות בכבוד.

יהיה לכם מאוד לא קל לעשות את זה בממשלה מנופחת ומלאת סתירות, בממשלה שביום הקמתה מפרקת כל משרד ומרכיבה מחדש, בעלות אדירה ובלי שום קשר בין חלק לחלק, בממשלה שמקימה אין ספור משרדי שקר לענייני כלום ושום דבר רק כדי להשביע את רצון כולם לכיסא סביב שולחן הממשלה.

אבל אנחנו נהיה כאן כדי להזכיר ולעזור לכם בזה יום יום, שעה שעה.

ומילה אחת לח"כ טיבי, ששמעתי שהוא שוקל להצביע אי אמון באופוזיציה אם אנחנו נהיה חלק ממנה - אנחנו כאן אחמד, אם זה לא טוב לך, אתה וחבריך מוזמנים לעבור לאופוזיציה בפרלמנט ברמאללה.

סמוטריץ' תמיד היה כזה, כשאפשר פועלים וכשאי אפשר צועקיםהסטורי
בניגוד לבן גביר, שעקרונית תמיד צועק, אבל בפוליטיקה מעולם לא קידם כלום.
למרות שאני מאוהדי סמוטריץ', כידוע לגולשי הפורום.הָיוֹ הָיָה

אני גם מגדולי אוהדי בן גביר, לא פחות מסמוטריץ'

ואני חושב שהדברים שלך לגביו אינם נכונים כלל. הוא לא קידם - כי מעולם לא ניתנה לו ההזדמנות לקדם, גם לא בכנסת הקצרצרה שאחרי הבחירות הראשונות, עת על מקומו שלו, במפלגה שכל כניסתה לכנסת הייתה בקולותיו, ישבה הגברת סילמן ללא בושה.

בנתיים, האינדיקציה שיש לנו על יכולותיו מעבר לצעקות - מבוטאת היטב במשרד עורכי הדין שלו. בו עשה ועושה חיל לתפארת ישראל. בדיוק כמו שסמוטריץ נכנס לפוליטקה בעקבות ה"קבלות" מרגבים, 

אם נשפוט את סיכויי בן גביר בפוליטיקה לפי "תקדים סמוטריץ'", דומני שכח מי שמח בקדקדו יבין שהדבר הכי חשוב זה להכניס אותו לכנסת ג"כ.

כנראה לא היית בפורום אזהסטורי
היא לא 'ישבה ללא בושה על מקומו', במקום החמישי הוצב בן ארי, כשנפסל, חברי האיחוד הלכו לבג"ץ כדי לקדם את בן גביר - בג"ץ לא הסכים. אם היתה מוקמת ממשלה, השרים היו מתפטרים כדי שהוא יכנס. לא היתה שום סיבה בעולם, שסילמן תוותר על מקומה לכל הקדנציה.

אין דבר כזה 'לא ניתנה לו הזדמנות', גם לי לא ניתנה הזדמנות...
מי שמתנהל נכון והציבור רוצה אותו נמצא בפנים. איתמר בפרט ואנשי עוצמה בכלל, טובים בהתקרבנות עצמית. אם היה מסכים להצעות ההוגנות בסבב ב', מוטב מוקדם (מקום 4 ובנט בחוץ), או לפחות מאוחר (מקום 8, אם באמת היה מביא מנדט) היה בפנים וגם בנט לא היה יכול לעשות דגל מאי ריצה עם מי שכבר רץ איתו.

ובכלל תנועה שש פעמים רק שרפה קולות - שתפסיק להאשים. ההזדמנות שלא ניתנה לה, היא מהציבור.

גם בן ארי (שאני מאוד מעריך כמרצה להיסטוריה ות"ח שלמדתי אצלו) ארבע שנים בכנסת, חוץ מנאומים לא קידם כלום. כצ'לה ואריאל, היו בדיוק כמוהו באופוזיציה - אבל בשיתופי פעולה רבים קידמו הרבה.
אם סמוטריץ ובנט היו מסכימים להצעות הוגנותה-מיוחד

הם היו בקואליציה

הם לא הסתפקו לכן הם צועקים 

ההצעות שהם קיבלו ממש לא ראויות להקרא "הוגנות"הָיוֹ הָיָה

הגבתי לטענה שלו לא שלךה-מיוחד

הוא טען שבן גביר היה צריך להסכים להצעות "הוגנות" אז כתבתי שגם ההצעות לימינה מנתניהו היו "הוגנות"

לא כתבתי שהיה צריך להסכיםהסטורי
כתבתי שזה חוצפה לטעון שלא נתנו לו הזדמנות. נתנו לו - הוא דחה את כולן.

אגב, חכה כמה חודשים, תראה איך בנט וסמוטריץ' מזיזים דברים גם מהאופוזיציה, בדיוק כמו כצ'לה ואריאל בזמנם ובדיוק כמו שסמוטריץ', כח"כ זוטר, מקום 8, קדנציה ראשונה - היה אלוף החקיקה.

כדי לפעול בפוליטיקה, צריך את היכולת ליצור שיתופי פעולה. להם יש אותה. לעוצמה - אין. בן ארי, ארבע שנים בכנסת, חוץ מצעקות לא עשה כלום.
רשמת אם היה מסכיםה-מיוחד

אלוף החקיקה אומר כלום

אם אקדם חקיקה של חוקים פופוליסטים ומטומטמים שעוד מטוטמים ופופליסטים אחרים חושבים שזה רעיון טוב זה לא אומר שתרמתי משהו

זה לא, תקשיב לפרידה הנרגשת במשרד התחבורההסטורי
לצערי בן גביר רק הורס את הפוליטיקהעף על עצמו

המגזרית - מכניס בה מחלוקות מיותרות וסיגנון ויכוח לא יפה במיוחד.

חבל..

והיפוכו בצלאל - שרק משפר ומשכלל אתהפוליטקה, והוא הכוכב העולה ללא שום ספק לענ"ד.

לגמרי מסכימה,:) הי
בן גביר לא יותר ימני מבצלאל
רק שבצלאל הרבה יותר מתוחכם, מורכב, עם עומק, קשה לשמאל לצייר אותו כמתנחל מתלהם ואלים וגם אם הם עושים את זה, שומעים אותו ומבינים שהוא אחר ממה שהתקשורת מנסה לצייר אותו.
הלוואי שהסגנון בדיבור ודרך הפעולה ישתנו והכל יבואו בשלום על מקומו.
הסגנון של להערים ולחשוף איך כולם הרוע בהתגלמותו זולת עוצמה יהודית הורס ומפורר. קצת סטייל יוסיף המון.
צודקת לחלוטין!, כך היא ההסתכלות הפשוטה לענ"דעף על עצמו

צדק חלקי מאוד.הָיוֹ הָיָה

אמנם יש לבן גביר חסרונות, ואף חלק מיתרונותיו נמצאים אצל בצלאל ג"כ.

אבל יש המון מעלות יחודיות לו שהוא יכול להועיל בהם לעם ישראל.

מאוד לא נכון, לא צודק ולא הוגן להאשים אותו בפילוגה של הצה"ש וזריעת סכסוכים.... וד"ל וק"ל.

פשוט וברור הדבר שלמען עם ישראל, תורת ישראל, וארץ ישראל, ראוי ונכון שיכהנו שניהם בכנסת, זה לצד זה. ויפעלו כ"א במיטב כשרונו ויכולתן, למען ה' ותורתו, ארצו ועמו.  

חבל, היו להם נאומים פרווה מדיסי שארפ

ציפיתי להתקפות חריפות יותר בסגנון הנאום של ליברמן ולפיד(רק מהכיוון של ימינה).

כדאי להזכיר לאן הלך הקול שלי ולאן הקול שלך.אריאל יוסף

לא אתה הכנסת אותו ואת חבריו (שלא לומר: היית מעדיף שלא יעברו את אחוז החסימה...).

הקול שלך הלך לממשלה שנראה שאתה לא ממש מרוצה ממנה...

הקול שלי הלך למפלגה בגוש הימיןחיובי

שלא ביזתה את עצמה בשנה האחרונה, ולא בגדה ושיקרה והמאיסה את עצמה (עלי לפחות).

זו היתה ברירת מחדל בנקודת הזמן הזו, ואני לא מתחרט עליה, למרות שזו הפעם הראשונה שהצבעתי ג (ומקוה גם האחרונה)

(אגב, גם הקול שלך הכניס את הרב פרץ שנמצא בממשלה..)

אם אני מרוצה מהממשלה או לא - איני יודע. נראה מה הם יעשו.

ברור שהייתי מעדיף ממשלת ימין של 61, אבל בגלל ההרפתקאות של בנט במועד א, זה לא הסתייע, וגם אם היה לזה סיכוי במועד ג', הפסילה שלו וההחרמה שלו - שוב הוריד את האפשרות.

זה המצב הנתון כרגע.

אני בהחלט שמח, שיש את סמוטריץ' שיצעק בכנסת על כל פשרה בנושא יהדות או ארץ ישראל.

בשביל זה הצבעתי עוצמה בסבב א ובסבב ב', ואני שמח, שהוא לוקח עכשיו את התפקיד במקומם. 

טוב שיהיה מי שיצעק. זה חשוב לממשלה הזו.

אני דווקא מרוצה מאוד מכך שהרב רפי בממשלה...אריאל יוסף

א. אין שום טעם בצעקות. לצעוק אפשר בחוץ. לכנסת נכנסים כדי לפעול.

השאלה היא לא איפה אתה נמצא, אלא מה היכולת שלך להשפיע.

למעשה, בצלאל ישיג מהאופוזיציה לא רק יותר הישגים משבן גביר היה משיג בה,

אלא גם יותר הישגים מאלו שישיג הרב רפי מהקואליציה (ראה עוד בקישורים לקמן).

ב. לכלכת על הימין החדש שיחבור לגנץ. מי חבר לגנץ בסופו של דבר? נכון, ג', שס והליכוד.

בסוף יצא שאני הצבעתי "עוצמה", לשיטתך, ואתה הצבעת לממשלה בראשות גנץ.

ועוד כמה דברים שכדאי להזכיר לך:

לא, כי ג' התחננו בפני איתמר שיקבל אצלם מקום 4... - אקטואליה וחדשות

מחאות אפשר לעשות גם מחוץ לכנסת. לשם כך קיימת עוצמה יהודית. - אקטואליה וחדשות

את האגדות על כך שבנט צריך את עוצמה כדי שנתניהו יכניס אותו - אקטואליה וחדשות

העדפת להתעלם^^^^

אני שמח שאתה מרוצהחיובי

ובנוגע למה שכתבת:

א. זו דעתך. דעתי אחרת. מותר שכל אחד יחשוב אחרת.

ב. איפה "לכלכתי"? חששתי ובצדק. אחרי שבנט סחט את שר הביטחון באיומים שיצטרף לגנץ, זה לא היה מופרך. (אני יודע שאתה טוען שזה לא נכון, אבל זו דעתי, ורבים סוברים כמוני גם לא מחסידי ביבי). גם הדיבורים שלהם אחרי שנזרקו לאופזיציה שאולי הם טעו שחתמו על גוש הימין וכו'.. מוכיחה שלחשש הזה יש צידוק.

אבל באמת לא רואה טעם להיכנס שוב לכל הדיונים הארוכים.

אתה מרוצה ואני מרוצה (חלקית..), אז הכל טוב ב"ה.

באמת אולי הם טעוהסטורי
גנץ, ניסקורן ועמיר פרץ על כל השאלטערים. אין שום ערובה, שהם היו מאזנים פחות ממה שנתניהו איזן...
מעניינת הדעה החדשה שלךחיובי

שיתכן שעדיף שימינה היתה חוברת לגנץ מאשר לממשלה הזו.

זו זכותך לחשוב ככה.

לא זה מה שאמרתיהסטורי
גם על הממשלה הזאת וגם על אחרת - כדאי לחבור אם התועלת בישיבה בתוכה, עדיפה על התועלת שאפשר להשיג מבחוץ.

בנתיים, כל החוששים והמודאגים מחביאה של בנט לגנץ, מוחאים כפיים, כשנתניהו חבר לגנץ.

איני יודע מה גנץ היה מוכן לתת. אבל אם למשל, בתמורה להקמת ממשלה, גנץ היה מוכן לתת את משרדי החינוך והמשפטים (בשום אופן לא שבנט יחזור לחינוך), או את ראשות וועדת החוקה (או הכספים, ג' החזיקו בה גם עם חמישה מנדטים) - יתכן שהיה אפשר להועיל לתורה לעם ולארץ יותר מבממשלה הזאת שכל מוקדי הכח הלאומיים נמסרו לשמאל.
היה מוכן לתת גם את הביטחון.אריאל יוסף

ברור שאתה לא רואה טעם.אריאל יוסף

הם רק מוכיחים כמה עוצמה ותומכיה "לא חכמים פוליטיקה", כמו שהגדרת בעבר.

אז "מותר לך לחשוב אחרת", רק כדאי לבדוק מדי פעם אם יש קשר בין המחשבות לאמת ולמציאות.

אפשר להזכיר כאן מספר "מהלכים גאוניים" של בן גביר שצהלת עליהם וחשבת שהם טובים ומוצלחים.

המציאות מוכיחה אחרת.

דנו על זה מספיקחיובי
עבר עריכה על ידי חיובי בתאריך כ"ג באייר תש"פ 18:41

לא חושב שמישהו מאיתנו ישנה את דעתו

הישאר בדעתך. רק מקווה שאם מישהו ינסה לגנוב ממך -אריאל יוסף

אתה תוציא לו מהידיים מה שתוכל ולא תסתפק בלצעוק עליו שהוא גנב... (זה לפחות מה שהיה עושה אדם שפוי).

ג' שס והליכוד חברו לגנץה-מיוחד

זה נכון.  אבל אתה שכנעת אנשים להצביע להם. 

(ובמחיר הנכון גם ימינה היו מצטרפים+ גם בצלאל בעצמו קרא לגנץ מספר פעמים להצטרף לממשלת אחדות)

לא שכנעתי להצביע דווקא להם.אריאל יוסף

קראתי שלא לזרוק קולות לפח ולהצביע למי שישמור על הערכים בהם אני מאמין.

ה"מחיר" עליו אתה מדבר הוא בדיוק מה שהיה מאפשר לבצלאל לשמור על הערכים הללו.

הוא לא ייכנס למקום בו אין לו השפעה על הדברים החשובים.

החרדים נכנסו למקום בו אין להם שום השפעה עליהם פשוט כי הם לא מעניינים אותם.

שכנעת להצביע להםה-מיוחד

אמרת שצריך להצביע לאחת ממפלגות גוש "הימין"

המחיר שאני מדבר לא היה מאפשר לבצלאל לשמור על כלום. אם אחרי החתימה של הליכוד וכחול לבן שידענו בדיוק מי מקבל מה בימינה היו אומרים זאת ממשלת שמאל (עם שרי בטחון, כלכלה ועוד) ולא יכנסו אליה זה היה מובן יותר שזה עקרוני. כל המו"מ שהיה מאז גורם לי לפקפק שזה עקרוני.

חשוב לציין שהבעיה היא (יותר) בנתניהו מאשר ימינה כי גם אם לימינה היו 12 מנדטים ו 61 לגוש "הימין" הוא היה רודף אחרי גנץ

אכן, המפלגות החרדיות ישמרו על חלק מהערכים שאני מאמין בהם.אריאל יוסף

למשל: יימנעו קריסה של הישיבות.

וודאי שהצבעה להם מועילה יותר מזריקת קולות לפח.

הסיפור המרכזי כאן הוא הריבונות.

התנאי הראשון של ימינה היה שהריבונות לא תתמסמס.

שתוחל ריבונות מלאה מצד אחד ובלי שום הכרה בתוכנית המאה מצד שני.

שים לב להצהרות של ראשי מפלגות השמאל על ה"ברקסים" שבכוונתם לשים לריבונות,

ותבין למה היה קריטי שנתניהו יכניס את ימינה.

עלולה להתפספס כאן הזדמנות, ונצטער על כך שנים רבות.

מעבר לכך, שליטה במשרדים בעלי משקל, מאפשרת מו"מ פוליטי ובכך מביאים הישגים בתחומים החשובים.

באותו אופן, השאלה אם בצלאל יקבל כעת אצבע בוועדת הכספים או לא - משמעותית מאוד ותרגיש זאת היטב.

גם הצבעה לליכוד וודאי עדיפה על זריקת קולות לפח.

לו היו נזרקים לפח עוד 2 מנדטים, היתה כאן ממשלת מיעוט, על כל המשתמע.

סתם שאלהסי שארפ

מה סמוטריץ יעשה עם אצבע בועדת הכספים כשבכל מקרה יש רוב גדול לקואליציה בלעדיו?

כנ"ל לגבי שאר הועדות(חו"ב, חוקה, כלכלה, פנים וחינוך)

מורכב להסביר למי שלא מבין איך מתנהלת הכנסת. מחילה.אריאל יוסף

אני מבין איך מתנהלת הכנסתסי שארפ

אם סמוטריץ היה ח"כ בקואליציה צרה הוא אכן היה משמעותי, אבל כח"כ אחד מתוך 17 כאשר לקואליציה יש רוב גדול(10:7) כיצד הוא יכול להשפיע באמת?

הרי לערבים יש כמה וכמה נציגים בועדה ובכל זאת הם לא באמת יכולים לקדם כלום לבדם.

השאלה היא איפה נפגשים האינטרסים שלך עם אלו של אחרים.אריאל יוסף

תן דוגמאסי שארפ

למה אחרים יהיו צריכים אותו?

מספיק מקרים ישנםהָיוֹ הָיָה

בהם לא תהיה עמדה אחידה דווקא, בתוך הקואליציה, ואז כל צד צריך כל אצבע, וכן לא תמיד כולם נמצאים, הכל הולך עם דילים.

אלמד אותך כלל שלימד אותי פעם אדם חכם: אם אצבע אחת הייתה כל כך לא יעילה, אנשים לא היו שופכים טונות כדי להשיג אותה.

מעולם לא אמרתי או חשבתי שהוא אדם\פוליטקאי רעה-מיוחד

הוא עשה דברים טובים אבל גם בליכוד יש אנשים טובים ובחיים לא אצביע להם

לא ענית לשאלה.אריאל יוסף

עניתיה-מיוחד

הוא קידם דברים טובים 

עוצמה לא עברה את אחוז החסימה אז אין לה אפשרות לקדם מהלכים בכנסת

אז אתה מודה שבצלאל מקדם את הערכים שלך יותר מההצבעה לעוצמה.אריאל יוסף

מ.ש.ל.

עכשיו השאלה היא למה אתה מצביע עוצמה...

זה בגלל שהוא היה בכנסת והם לאה-מיוחד

בוא נראה את סמוטריץ מקדם דברים במשרד התחבורה בתקופה הקרובה...

זה בדיוק מה שאתה אומר

לא ענית לשאלה.אריאל יוסף

בצלאל יקדם דברים גם מהאופוזיציה.

הצבעה לבצלאל מאפשרת לו לקדם דברים.

מה מאפשרת הצבעה לעוצמה לקדם לטובת הערכים בהם אתה מאמין?

מה ההצבעה לימינה קידמה את הערכים שלך?ה-מיוחד

הם לא יעשו כלום באופוזיציה (חוץ מלצעוק)  

כאן הטעות שלך.אריאל יוסף

כצ'לה ואורי אריאל, בהחלט עשו מהאופוזיציההסטורי
בן ארי רק צעק...
מה הם עשו?ה-מיוחד

לא כל הצעת חוק זה נקרא שעשית משהו. לא לכל דבר חשוב יש מספיק אנשים שיתמכו זה לא אומר שלא עשית כלום. המסתננים לדוגמא לאף אחד לא אכפת אז בן ארי שהעלה את הבעיה בדרום ת"א ולא הצליח לעשות משהו זה אומר בשבילך שהוא לא קידם כלום? 

'לא בגדה ושיקרה והמאיסה את עצמה'הסטורי
אתה מוזמן לפנות לכל חרדי, שמונח קצת ב'נייעס' ולשאול אותו כמה סיכומים הופרו, סביב הבחירות המוניציפאליות.

אגב, אין לי כח לגלול אחורה, היה על זה שיח ער גם כאן בפורום.

יש גם להעיר, שחתימתם, כמו הרב פרץ, על התחייבות להצביע בעד כל מה שרה"מ יביא ע"פ תיאום עם האמריקאים, הקשור במישרין או בעקיפין לנושא הריבונות = התחייבות לתמוך במדינה פלסטינית - זו הפרה של התחייבותם לרב דוד חי הכהןן שליט"א, שרק בגללה רבים מהציבור הציוני דתי הצביע להם.
כתבתי בפירוש "עלי לפחות"חיובי

ולפי התוצאה של הקולות שקיבלו, מתברר שגם על הרבה מאוד אחרים.

אני מבין שאתה לא מהם, אבל תכבד את זה שיש אחרים שמאסו בהתנהגות הזו.

נכון, כי משום מה מהקרובים אליך אתה מצפה לרף מסוייםהסטורי
וכשהם לא עומדים בו, אתה בשם הרף הזה, עובר לרחוקים - שגם לא עומדים ברף הזה, רק לא טרחת אפילו לבדוק.

(אם אתה כל כך מואס במחרימים, איזה מקום ג' הסכימו לתת לבן גביר, או לכל חובש כיפה סרוגה/לא אשכנזי אחר?!)
ברור שבני משפחה שזורקיםחיובי
אחד משלהם מהבית זה חמור יותר מאדם רחוק יותר.
בן גביר יותר קרוב לסומטריץ מאשר דרעי או גפני.
לא מבין למה אתה מנסה להצדיק בכל מחיר התנהגות מבזה של פסילה וחרמות.
מותר להגיד שזו היתה טעות קשה
על קמצא ובר קיימא נחרב הבית
טענתך רלוונטית אך ורק למידת הטינה שאתה רשאי לצבור בלבהָיוֹ הָיָה

אבל ללכת ולהצביע למישהו שיותר רחוק מערכיך, בגלל כך שזה שהוא יותר רחוק פחות גורם לתלות בו ציפיות שנכזבות - כמדומני שאין מי שלא יסכים שזה שיקול של הבל.

לפי ההגיון שלך -אריאל יוסף

כשבני משפחה זורקים מישהו מהבית,

הוא מצטרף למשפחה של השכנים שגם הם זורקים אותו מהבית שלהם?

אני לא מקבל את טענתך. נקודההסטורי
סמוטריץ' לא החרים את בן גביר. נקודה.

בסבב א' הסכים לסגור איתו ראשון, עוד כשהבית היהודי נמרחו. לולי שבן גביר היה מפרסם זיוף (אפרופו מי שיקר בבוטות והמאיס את עצמו...), זה כנראה מה שהיה. כך שהדבר האחרון שאפשר לומר עליו זה שהוא החרים.

מייד כשיצאו לסבב ב', סמוטריץ' הציע 'לצלם מצב' מסבב א', היות ועד שהגיעו לסיכומים (בסבב א'), חבל לעסוק עד הרגע האחרון במריטת נוצות הדדית. אפילו הציעו לאיתמר קידום מקום ושריון אפילו עם איחוד נוסף - הוא עסק עד הרגע האחרון בטיפוס על עצים ומריבות תיאורתיות על דברים שהוא עצמו הודה שלא אפשריים (שוב, מי המאיס את עצמו?) - עד שנאלצו לחתום עם בנט, כי עם איתמר לא הצליחו. עדיין היה להם מספיק מילה והכריחו את בנט להשאיר לאיתמר מקום ראלי! ממש לא החרימו! איתמר העדיף בשביל הכבוד האבוד, לרוץ לבד והסוף ידוע.

בסבב ג', השאלה מי המאיס עולה שלב. תוך כדי שהבית היהודי והאיחוד הלאומי במו"מ מיגע, בחסות זקני הרבנים ובמקביל עוצמה ונעם במו"מ מיגע בחסות זקני הרבנים - איתמר והרב רפי חתמו, מאחורי הגב של כולם והפילו את רעיון הפריימריס, שאיתמר סיפר שהוא בעד. סמוטריץ' עשה הכל כדי להתחבר איתם, במהלך שיביא בשורה לציבור, הם (בעיקר הרב רפי) עשו הכל למסמס כל סיכום בנושא. בסוף נאלץ, כדי לא להמחק, לסגור עם בנט, שזכותו המלאה לא לרוץ עם מי שיש לו מרחק גדול (ובכלל לא ברור שהקולות שיביא רבים מהקולות שירחיק).

רק שלך יש סטנדרט כפול. מסמוטריץ' אתה מצפה שימחק מתחת לאחוז החסימה, בשם אי החרמת בן גביר ע"י בנט (למרות שהוא עצמו שלושה סבבים עשה הכל כדי שבן גביר יהיה בפנים). ואתה מצביע לרשימה, שלעולם לא תרוץ, לא רק עם בן גביר - אלא עם אף חובש כיפה סרוגה או אף ספרדי.
ממש סטנדרט כפול.
סמוטריץ שומר בלב הרבה גינויים שלא נכתבוברוניש

לפינוי מאחזים וגירוש יהודים. בהיות סמוטוריץ בממשלה, המדינה פינתה את מיגרון ועמונה, שני יישובים גדולים. המון בתים הוחרבו בהיות חברו של סמוטריץ, בנט, שר הבטחון והאחראי על המנהל האזרחי.

עכשיו הוא יפציץ את כולם כשגנץ יפנה אפילו בית אחד. זה בערך בעל שסובל בעבודה ושותק וכשחוזר הביתה צועק על אשתו שעה וחצי רצוף.

הוא עשה הכל, כולל הכל למנוע את הפינויים וגם גינה אותםהסטורי
אין מי שעשה יותר ממנו, למנוע את הפינויים.
באמת שתסלח לי, אבל אתה מדבר בדיוק כמו אנשי הפלגהָיוֹ הָיָה

כשהם צועקים על גפני...

אין מה לעשות, בן אדם מקורקע, שחי בעולם שלנו, מבין שיש מגבלות לכח,

מי שחושב שאם בזמן סמוטריץ' קרה א' ב' ג', אז זה אומר שסמוטריץ' לא שווה,

לא רק בפוליטיקה אינו מבין, אלא בכל הוויות העולם ככלל, דהיינו, אינו מן הישוב.

ולכן אני אומר - חכו תראו מה יהיה בלעדיו, לא כי אני נביא, לא כי אני חוזה עתידות, אלא פשוט, כי אני יודע שכל מה שקרה קרה אחרי מלחמה, שבה חלק מהשלל לקח סמוטריץ', וחלק, לצערינו, הצד שכנגד. אבל כשלא תהיה מלחמה, ולא יהיה מי שיאבק, (ולא, הליכוד לא יעזור, וגם לא החרדים, לנאיביים שבינינו. שניהם לא שווים הרבה לא בענייני ימין ולא בענייני יהדות, מעבר לסטטוס קוו או העולם החרדי, שכן מעניין אותם)  אז פשוט כל מה שיפתחו כנגדו חזית - יפול שדוד.

הגיון בריא.

וווווש. שמעת? זה המסר שלי שעבר ממש מעל הראש שלךברוניש

סמוטריץ יתבכיין עכשיו כמו תינוק מפוטם, על דברים פחותים בהרבה ממה שנעשו בתקופתו בממשלה. וזה טוב. רק מעט צבוע, זה הכל.

הוא לרגע לא הכחיש, שהוא לא מרוצה מכל מה שהממשלה עושההסטורי
רק שבניגוד לאלו שתמיד רק מתבכיינים, הוא מבין שכשאפשר לפעול ולהועיל - עושים זאת גם אם לא מרוצים מכל דבר.
חוסר בסיסי בהבנת הנקרא. קרא את דברי שוב...הָיוֹ הָיָהאחרונה

אני קצת מתבייש, סליחה.אלון מצוי

חיזוק הזהות היהודית של מדינת ישראל והמאבק בניסיונות להפיכתה למדינת כל אזרחי. ביצור השבת, הרבנות הראשית, הגיורים האורתודוכסים, חיזוק קדושת התא המשפחתי, כאבן היסוד של חברה בריאה וחפצת חיים.

איפה זה היה לפני הבחירות האחרונות? כמה מילים פה ושם, נחזק את הזהות היהודית, סיסמאות. זה כנראה לא היה במצע של 'ימינה', "חיזוק קדושת התא המשפחתי".. בנט ושקד תומכים בטרור הלהט"בי, הלא כן? בנט הביא רחבה ותקציבים לרפורמים. בנט לא כ"כ מחבב את הרבנות. 

אם כל זה חשוב לסמוטריץ', מדוע הוא חבר לבנט ושקד בבחירות האחרונות? כמה מאכזב שפתאום כשנמצאים באופוזיציה אז הוא מוציא את זה, בשנה האחרונה לא שמענו על זה כמעט (למעט איחוד מפלגות הימין), בטח לא מסיעת 'ימינה'.

אם הייתי יודע שזה המצע של 'ימינה' אולי הייתי מצביע להם, אבל כזכור, זה לא.

אגב, אני יודע ומשוכנע שזה בציפור נפשו של בצלאל סמוטריץ', ומפורסם הדו"ח של ליב"ה שדירג אותו במקום ראשון (בפער) על לחימה על זהות המדינה, אבל יש לי המחשבה שזה אדם אחד מתוך סיעה לא מייצגת, זה לא אמירה מפלגתית שאומרת את כל הנ"ל, בטח לא סיעת 'ימינה'. על זה אני מלין, לא שסמוטריץ' לא עשה, פשוט הוא לא יכול לבד.

אופיר סופר נמצא שם וגם הרב רפי.אריאל יוסף

זה אומר שמדובר במחצית ממה שהיתה סיעת "ימינה".

העדפת לתת תשומת לב לימין החדש במקום לבית היהודי והאיחוד הלאומי.

כך נזרקו לפח אלפי קולות או טרחו להכניס את אייכלר במקום את אופיר סופר...

דיברתי על סיעה.אלון מצוי

אין כזה דבר סיעה עם התנגדויות פנימיות בנוגע לזהות היהודית של המדינה, כלומר יש, אבל זה לא הגיוני. במה שזה תומך זה מתנגד, ומה שזה מקדם בהתלהבות זה בחצי קלאצ'. 

מה שמכריח לומר שהאיחוד ביניהם הוא על משהו אחר, והוא כמובן רק נושא ההתיישבות ביהודה ושומרון (חשוב גם לבדו, אין ספק).

אני מעדיף לתת תשומת לב לימין החדש לא מפני שהם הדומיננטים (אני חושב שכן, אבל לא משנה לעכשיו), אלא בגלל שזה מוכיח במופת שהזהות היהודית של המדינה היא לא לב הסיעה (כלומר כן, אבל זהות מעורפלת וכמו שארחיב לא כ"כ יהודית לחלק מהאנשים).

ועל זה אני מלין, הסיעה בתור סיעה לא יכולה להילחם בחילול שבת כשבנט תיאר את חזון אחרית הימים, או כשיש חילונית ברשימה (לזכותה ייאמר שהקפידה על הלכות מסוימות),

הסיעה לא תילחם בצורה אפקטיבית בהסתננות הרפורמים כשבנט מהדק קשרים חינוכיים עם התנועה הרפורמית ונתינת רחבה ליד הכותל (מה שגורר כמעט מיד לתהליך הכרה ממלכתי בהם), וכששקד מבקרת קהילות קונסרבטיביות ברחבי העולם.

הסיעה לא תילחם בצורה אפקטיבית על כבוד הרבנות ועצמאיותה כשבנט משגר רמזים עבים על הפרטת הרבנות.

הסיעה לא תוכל להילחם בנישואין לא-יהודיים ובגיור רפורמי כשבנט תומך בחלק מהדברים האלה.

סיעה שנלחמת על ריבונות ארץ ישראל לא תוכל להילחם באמת אם בתוכה יש אנשים שאמנם כן תומכים באופן כללי בחיזוק ההתיישבות, אבל בעד לתת לערבים פה ושם חלקים, או לפנות יישוב פה או שם, או לתת לארגוני שמאל קיצוניים יד ורגל בתוך המערכת.

כשם שזה נכון במאבק על שלמות הארץ, כך זה נכון במאבק על זהות המדינה.

לא בגלל שאני מזלזל ביכולתם של הרב רפי, בצלאל ואופיר סופר לפעול, בגלל שאני מבין שהמפלגה לא תוכל להיאבק באמת על זהותה של המדינה, ממילא מוכרח להבין שזה לא נמצא בראש סדר העדיפויות שלהם.

(בדיוק היום הסתכלתי בקווי המצע של 'איחוד מפלגות הימין', הקדישו שם איחוד מפלגות הימין - מחויבים ליותר. קווי המפלגה > יותר מאשר מה שמצאתי על ימינה (לא הצלחתי למצוא יותר מאשר בדף הויקי שלהם, אשמח אם יש לך מידע ימינה – ויקיפדיה יותר מפורט עליהם)  )

לגבי קולות לפח - אין מילים לחוסר האחריות הזאת, אני בודאי לא שותף לה.

לגבי אייכלר - אני ממש לא תומך בהם, אבל אני לא מרגיש בנוח לתת את קולי למפלגת 'ימינה'. תקרא לזה מחאה, אני בעצמי עוד לא שלם עם מה שעשיתי.

בניגוד אליך, אני שלם לחלוטין עם ההצבעה שלי.אריאל יוסף
עבר עריכה על ידי אריאל יוסף בתאריך כ"ג באייר תש"פ 22:38

מוזר שלימינה לא הרגשת בנוח לתת את קולך, אבל לגפני ואייכלר - כן. זה אומר הרבה.

בנוגע לענייני זהות יהודית - לא היית כאן לפני הבחירות וגם לא קראת את ההסכמים בין המפלגות המרכיבות את ימינה.

גם כנראה לא הבנת מה המיקוד של בנט כרגע (-לו היתה קמה ממשלת ימין מלאה, הוא היה מניח לנושאי דת ומדינה לחרדים ולבצלאל).

בנוגע לא"י ולזהות היהודית - העמדות של המפלגה שהצבעת לה מסוכנות יותר משל בנט בשני הנושאים.

לגפני אין שום בעיה עם מסירת חלקי א"י ולחילול ה' בשירותי הדת היום בישראל הוא אחראי כמעט בלעדי (לצד דרעי).

אני מבין שלחוסר האחריות שבהמשך המציאות העגומה הזו אתה מוכן להיות שותף.

אם אתה מרגיש בנוח איתם - זה אומר הרבה, כאמור.

דוגמה קטנה וטריה: הרב יצחק ארזי, בכיר הרבנות הראשית לשעבר, נאשם בקבלת שוחד - חדשות משפט ופלילים

לא הרגשתי בנוח לתת את קולי להם.אלון מצוי

אני בהחלט לא ששתי ולא מרגיש בשום צורה מחובר למפלגה החרדית.

אבל אני לא מסוגל להצביע ל'ימינה'.

אני לא רוצה מפלגה שבנט 'יניח' לבצלאל לטפל בנושאי הדת, אני רוצה מפלגה אקטיבית, לוחמת ונאבקת על זהות המדינה. אני לא מחפש מפלגת איחוד שברים של כל מיני דעות שונות שהמחבר ביניהם הוא הגישה להתיישבות בלבד.

המצב הקטסטרופלי של ניסיון השמדת המדינה על ידי הקרן החדשה לא מותיר למפלגה חצי אקטיבית להתקיים. כשמנגד עומדות לך 2-4 מפלגות שמאלניות אנטי-דתיות מובהקות בנוסף לתקשורת ומערכות נוספות שמגויסות להחריב את המדינה היהודית מפלגה כמו 'ימינה' היא נכה, צולעת. האיחוד הזה משקף היטב את החשיבה על זהותה היהודית של המדינה, אני לא חושב ש-4 מפלגות קטנות זה טוב, אבל יש גבול לכל חיבור (ולכל בעיה מסוג זה יש פיתרון).

אין כזה דבר שבנט ושקד 'יניחו' לבצלאל לפעול. ואם תנחת לפתחם הצבעה על חוק בענייני שבת / גיור / רפורמים / להט"בים? מה ההנחה הזו עוזרת? או דיון בוועדות? או אם היו שרים, האם היו מונעים את כניסתם של ארגוני הקרן החדשה למערכת שתחתם? ייתכן בהחלט שהוא יתמקד אך ורק לענייני בג"ץ / ביטחון. אבל אין מציאות כזו שהוא לגמרי יתעלם מהנושאים האלה (אני לא מדבר על פעילות נגדית).

ג' חתמו על הסכם עם הרב דוד חי הכהן על ענייני הארץ והרבנות (אגב, גם הם מתחילים להבין שאם אין רבנות חזקה הרפורמים פה). אני מודה שהחתימה הזו לא שווה הרבה, אבל שלא כמו בנט, הם חתמו, זה יותר טוב לי מההשערה שבנט לא יתנגד.

וחוץ מזה, ברוב רובם של המקרים הם לא אקטיביים, בנט ושקד הם כן (אבל כדבריך, שבנט לא יתמקד בזה, אז תתעלם מהשורה הזו).

אני מוחה, אני לא שותף להם, לא אתמוך בהם, ולא נתתי את קולי בתור חיזוק, אלא 'לשמה', לשם גוש הימין. כאמור, אני לא לגמרי שלם עם זה. אבל אני כן שלם שלא הצבעתי ל'ימינה' שמלבד כל מה שלעיל הם החזירו את בנט ושקד לקידמת המפלגה כאילו לא קרה כלום, לאחר שהם ראו שחלק נכבד מהציבור לא נהר אחריהם אלא דוקא למפלגת איחוד מפלגות הימין, הייתי מצפה שיתרחש משהו אחר, יותר קרוב לרצון הבוחר.

שוב, לא תמכתי ולא תומך ולא אתמוך (בקצב הזה) בג'.

תעשה חשבון פשוט:הָיוֹ הָיָה

אם ימינה הייתה 16 מנדטים, והחרדיות 6, ניחא, אבל המצב הפוך, ובכן, מול כל נזק שעלול בנט לעורר ביידישקייט, תהיה מולו חומה של החרדים ובצלאל בעצמו, אבל על מניעת נזק להתיישבות, לישיבות הצה"ד, למשפטים, לרוח הלחימה בצה"ל על כל המשתמע, מי ילחם? את החרדים זה מעניין כשלג דאשתקד, אנחנו חייבים כח בסיסי שיוכל לטפל בכל זה. לא יתכן שבשביל להפוך את חומת מגיני היהדות בפן מסויים מ16 ל17, תוריד את חומת כל שאר ערכי היהדות הנזכרים מ7 ל6, זהו חוסר אחריות משווע!!

אחזור שוב -אריאל יוסף

לא היית כאן לפני הבחירות וגם לא קראת את ההסכמים בין המפלגות המרכיבות את ימינה.

בשום צורה לא היה שום רוב בממשלת ימין לעמדות בנט בענייני שבת / גיור / רפורמים / להט"בים.

לכן זה פשוט לא רלוונטי. דנו כאן בעבר כמה וכמה פעמים כיצד נוצרה ימינה ולמה לא ניתן היה להמשיך עם איחוד הימין.

הסברנו גם למה מי שהחזיר את בנט ושקד הוא איתמר בן גביר ולא אף אחד אחר.

אתה יכול לגלול קצת אחורה ולראות בעצמך.

בינתיים מי שמשרת את החרבת שירותי הדת הם החרדים ולא הקרן החדשה.

נתתי לך דוגמה קטנה. הקרן החדשה לא מעניינת אותם,

ובצלאל יעיל לבד יותר מכל הח"כים החרדים יחד.

חיפשתי ולא מצאתי, אשמח שתפנה אותי לקישורים. הלכתי עד יא טבת.אלון מצוי

איחוד הימין התפרק באייר שעבר. למה חשבת שתמצא?אריאל יוסף

ואם, כמו שכתבת, לאדם אתה מאמיןהָיוֹ הָיָה

אז תבין, שהוא אכן הלך עם בנט ושקד מחוסר ברירה, ושהוא סבור שעי"ז יהיה יותר תועלת, לרוץ איתם ולהכנס איתם, מאשר שאף אחד לא יכנס, אם הוא אדם יר"ש, ופוליטקאי טוב =הוא יודע שהנזק פחות מן התועלת. פסיק נקודה סוף פסוק.

ככה מתנהלים מהאופוזיציה, בוקר טובכדאי הוא
זה ממש לא קשור לבן גביר,
שאני מאוד מחבב ברמה האישית, בלי קשר.
והנה עוד דיווח מענייןחיובי

סמוטריץ לא אהב את שיתוף הפעולה עם המפלגה 'האנטי דתית', שקד נבהלה ויצאה הודעת הכחשה  

https://rotter.net/forum/scoops1/629731.shtml#53

יותר ויותר נראה שבאופזיציה סמוטריץ' עושה עבודה מצויינת כמו פעם.

שומר גם על החברים שלו מימינה.

נקוה שכך זה ישאר והוא יתאגר מימין את כל הקואליציה.

הזוי שאחרי כל השטויות שפרסמה בשנה האחרונה היא נחשבת מקוראריאל יוסף

ובכל מקרה, לתשומת ליבך, פרסומים כאלה מוחקים את האלקטורט הזעום שעוד נותר לעוצמה...

הדרשה שבאמת היו צריכים לשאת בכל בית כנסת באוסטרליההסטורי

ובשאר הקהילות שעדיין בוחרות בגלות:

https://www.makorrishon.co.il/opinions/article/222773

@סיעתא דשמייא1 וכל פיצוליו

הדרשה מתחברת בטבעיות להפטרה:

(הציטוט מהכוזרי, מאמר שני)

(כג) אָמַר הַכּוּזָרִי: אִם כֵּן אַתָּה מְקַצֵּר בְּחוֹבַת תּוֹרָתְךָ, שֶׁאֵין אַתָּה מֵשִׂים מְגַמָּתְךָ הַמָּקוֹם הַזֶּה וּתְשִׂימֶנּוּ בֵּית חַיֶּיךָ וּמוֹתֶךָ, וְאַתָּה אוֹמֵר: "רַחֵם עַל צִיּוֹן כִּי הִיא בֵית חַיֵּינוּ", וְתַאֲמִין כִּי הַשְּׁכִינָה שָׁבָה אֵלָיו, וְאִלּוּ לֹא הָיָה לָהּ מַעֲלָה אֶלָּא הַתְמָדַת הַשְּׁכִינָה בָהּ בְּאֹרֶךְ תְּשַׁע מֵאוֹת שָׁנָה הָיָה מִן הַדִּין שֶׁתִּכָּסַפְנָה הַנְּפָשׁוֹת הַיְקָרוֹת לָהּ וְתִזַּכְנָה בָהּ, כַּאֲשֶׁר יִקְרֶה אוֹתָנוּ בִמְקוֹמוֹת הַנְּבִיאִים וְהַחֲסִידִים, כָּל שֶׁכֵּן הִיא שֶׁהִיא שַׁעַר הַשָּׁמַיִם. וּכְבָר הִסְכִּימוּ כָל הָאֻמּוֹת עַל זֶה. הַנּוֹצְרִים אוֹמְרִים, שֶׁהַנְּפָשׁוֹת נִקְבָּצוֹת אֵלֶיהָ וּמִמֶּנָּה מַעֲלִין אוֹתָן אֶל הַשָּׁמַיִם, וְהַיִּשְׁמְעֵאלִים אוֹמְרִים, כִּי הִיא מְקוֹם עֲלִיַּת הַנְּבִיאִים אֶל הַשָּׁמַיִם, וְשֶׁהִיא מְקוֹם מַעֲמַד הַדִּין, וְהוּא לְכָל מָקוֹם כַּוָּנָה וָחָג. אֲנִי רוֹאֶה, שֶׁהִשְׁתַּחֲוָיָתְךָ וּכְרִיָעְתָך נֶגְדָּה חֹנֶף, אוֹ מִנְהָג מִבִּלְתִּי כַוָּנָה, וּכְבָר הָיוּ אֲבוֹתֵיכֶם הָרִאשׁוֹנִים בּוֹחֲרִים לָדוּר בָּהּ יוֹתֵר מִכָּל מְקוֹמוֹת מוֹלַדְתָּם, וּבוֹחֲרִים הַגֵּרוּת בָּהּ יוֹתֵר מִשֶּׁיִּהְיוּ אֶזְרָחִים בִּמְקוֹמוֹתָם. כָּל זֶה עִם שֶׁלֹּא הָיְתָה בָעֵת הַהִיא נִרְאֵית הַשְּׁכִינָה בָהּ, אֲבָל הָיְתָה מְלֵאָה זִמָּה וַעֲבוֹדַת אֱלִילִים, וְעִם כָּל זֶה לֹא הָיְתָה לָהֶם תַּאֲוָה אֶלָּא לַעֲמֹד בָּהּ, וְשֶׁלֹּא לָצֵאת מִמֶּנָּה ְּבִעּתֹות הָרָעָב אֶלָּא בְמִצְוַת הָאֱלֹהִים, וְהָיוּ מְבַקְשִׁים לִנְשֹׂא עַצְמוֹתָם אֵלֶיהָ.

(כד) אָמַר הֶחָבֵר: הוֹבַשְׁתַּנִי מֶלֶךְ כּוּזָר, וְהֶעָוֹן הַזֶּה הוּא אֲשֶׁר מְנָעָנוּ מֵהַשְׁלָמַת מַה שֶּׁיְּעָדָנוּ בוֹ הָאֱלֹהִים בְּבַיִת שֵׁנִי, כְּמָה שֶׁאָמַר: "רָנִּי וְשִׂמְחִי בַּת־צִיּוֹן", כִּי כְבָר הָיָה הָעִנְיָן הָאֱלֹהִי מְזֻמָּן לָחוּל כַּאֲשֶׁר בַּתְּחִלָּה אִלּוּ הָיוּ מַסְכִּימִים כֻּלָּם לָשׁוּב בְּנֶפֶשׁ חֲפֵצָה, אֲבָל שָׁבוּ מִקְצָתָם וְנִשְׁאֲרוּ רֻבָּם וּגְדוֹלֵיהֶם בְּבָבֶל, רוֹצִים בַּגָּלוּת וּבָעֲבוֹדָה – שֶׁלֹּא יִפָּרְדוּ מִמִּשְׁכְּנוֹתֵיהֶם וְעִנְיָנֵיהֶם. וְשֶׁמָּא עַל זֶה אָמַר שְׁלֹמֹה: "אֲנִי יְשֵׁנָה וְלִבִּי עֵר", כִּנָּה הַגָּלוּת בְּשֵׁנָה וְהַלֵּב הָעֵר הַתְמָדַת הַנְּבוּאָה בֵינֵיהֶם. "קוֹל דּוֹדִי דוֹפֵק", קְרִיאַת הָאֱלֹהִים לָשׁוּב. "שֶׁרֹאשִׁי נִמְלָא־טָל" עַל הַשְּׁכִינָה שֶׁיָּצְאָה מִצִּלְלֵי הַמִּקְדָּשׁ, וּמַה שֶּׁאָמַר: "פָּשַׁטְתִּי אֶת כֻּתָּנְתִּי", עַל עַצְלוּתָם לָשׁוּב. "דּוֹדִי שָׁלַח יָדוֹ מִן־הַחוֹר", עַל עֶזְרָא שֶׁהָיָה פוֹצֵר בָּהֶם וּנְחֶמְיָה וְהַנְּבִיאִים, עַד שֶׁהוֹדוּ קְצָתָם לָשׁוּב הוֹדָאָה בִלְתִּי גְמוּרָה, וְנָתַן לָהֶם כְּמַצְפּוּן לִבָּם, וּבָאוּ הָעִנְיָנִים מְקֻצָּרִים מִפְּנֵי קִצּוּרָם, כִּי הָעִנְיָן הָאֱלֹהִי אֵינֶנּוּ חָל עַל הָאִישׁ אֶלָּא כְּפִי הִזְדַּמְּנוּתוֹ לוֹ, אִם מְעַט – מְעָט וְאִם הַרְבֵּה – הַרְבֵּה. וְאִלּוּ הָיִינוּ מִזְדַּמְּנִים לִקְרַאת אֱלֹהֵי אֲבוֹתֵינוּ בְּלֵבָב שָׁלֵם וּבְנֶפֶשׁ חֲפֵצָה, הָיִינוּ פוֹגְעִים מִמֶּנּוּ מַה שֶּׁפָּגְעוּ אֲבוֹתֵינוּ בְּמִצְרָיִם. וְאֵין דִּבּוּרֵנוּ: "הִשְׁתַּחֲווּ לְהַר קָדְשׁוֹ", וְ"הִשְׁתַּחֲווּ לְהֲדוֹם רַגְלָיו", וְ"הַמַּחֲזִיר שְׁכִינָתוֹ לְצִיּוֹן", וְזוּלַת זֶה, אֶלָּא כְצִפְצוּף הַזַּרְזִיר, שֶׁאֵין אֲנַחְנוּ חוֹשְׁבִים עַל מַה שֶּׁנֹאמַר בָּזֶה וְזוּלָתוֹ, כַּאֲשֶׁר אָמַרְתָּ מֶלֶךְ כּוּזָר.

בעברית פשוטה: היעודים שקראנו עליהם הבוקר, לא התקיימו בגדלותם בגלל אלו שנשארו בגלות כשהיתה אפשרות לעלות לארץ וליישב אות.

כי בארץ יותר בטוח כיום?מתוך סקרנות
אני מאוד בעד ארץ ישראל, רק לא רואה איך הטיעון הבטחוני יכול לשכנע מישהו...
כי בארץ זה המקום שלנו ואנחנו עומדים על נפשינוהסטורי
וחז"ל לימדו אותנו שארץ ישראל נקנית ביסורים. לעומת זאת אין שום עניין ביסורים על אדמה טמאה.
מי יתרום למדינת ישראל אם…סיעתא דשמייא1
… כל היהודים יעלו לארץ ישראל?
אם כל היהודים יעלו לארץ אז הכלכלה תתחזק,קעלעברימבאר
ולא יהיה צורך בתרומות
אם כל היהודים ישמרו שבת, מאיפה יהיה כסף?הסטורי

לא יודע איך אדם שבכל הזדמנות מטיף על 'השגחת השם', טוען שאם כל היהודים יעשו רצון הקב"ה ויעלו לארץ, ד' לא ישגיח עליהם.

לגופם של דברים, לא אתה המצאת את הטענה הבזויה הזו. כבר הרב אונטרמן לפני עשרות שנים נפגש עם קבוצת עשירים יהודים מארה"ב ולתדהמתם במקום לבקש תרומות, הוא דיבר איתם על כך שהם צריכים לעלות לארץ.

אחד מהם שאל את הרב, אם כולנו נעלה לארץ, מי יתרום לכם?

ענה לו הרב: כשלאשה יש ילדים, יש לה חלב...

השגחת השם זה שאנחנו בגלות!!!!…סיעתא דשמייא1
…הזחיחות של אנשים כמוכם ממסכת את המציאות הזאת. רוב תושבי ארץ ישראל עדין לא יהודים ורוב היהודים בארץ ישראל רחוק מלשמור תריג מצוות.
מי שמפר את ציווי ד', שלא ינאם לאחרים על השגחת ד'!הסטורי

ומי שמפר את מצוות ישוב ארץ ישראל, שלא יקטרג על האוחזים בה. בוש והכלם

47 אחוז לזכרוני מיוהדי העולםקעלעברימבאר

חיים בארץ. רוב אזרחי ישראל יהודי. גם בימי שלמה כמעט כל תושבי לבנון (שהיא חלק מגבולות המצומצמים של הארץ) היו גוים. אבל נתיני מלכות ישראל היו יהודים.

ובכלל איך אתה מחשיב את "רןב תושבי הארץ"? לפי גבולות עולי בבל? עולי מצרים? פרשת מסעי? גבולות ההבטחה?

מעולם לא שמענו עיסוק ב"האם רוב תושבי הארץ (לא המלכות) יהודים" אלא "האם רוב יהודי העולם נמצאים בארץ" . רוב יושביה עליה - הכוונה לכולי עלמא 51 אחוז מיהודי העולם נמצאים בחלק מהארץ.

אין קשר בין גאולה לשמירת מצוות. "אין בין העולם הזה לימות המשיח אלא שעבוד מלכויות"

אז עדין אנחנו בשעבוד מלכויות…סיעתא דשמייא1
אתה בחרת להיות שםהסטורי
אנחנו במלכות שחזרה לישראל.

כן, הרמב"ם מדבר על יותר ממאתיים שנה, למרות שהוא ידע היטב מי היה ינאי ומי היה הורדוס. על זה אנחנו אומרים כעת שמונה ימים הלל.

נכון. ומכאן שאפילו מלכות ישראל המעלהקעלעברימבאר
מס לאומות, נקראת עצמאית (למרות שאפשר ללמוד זאת גם מהתנך או מדברי חזל שראו רק ביצחאת מצרים ובחנוכה יציאה משעבוד מלכויות. סימן שממצרים ועד גלות בבל לא מקרי שעבוד)
אנחנו עצמאיים בארצינו, לפחות בתוך הקו הירוקקעלעברימבאר
עצמאיים? ולא חסידי אומות העולם (חסידים של אומותירחמיאל

העולם)?

לכאורה מקבלי ההחלטות כפופים במידה זו או אחרת לגויים ברחבי העולם

אז:קעלעברימבאר

א. אנחנו יכולים לוותר על התקציב מארהב או ללכת לקנות נשק ממעצמה אחרת. זה בחירה שלנו. כמו מסחר. זה שאני בחרתי לעבוד בחברה ולהקשיב לבוס שלי לא אומר שאני עבד שלו אלא אדם חפשי

ב. כל מדינה כפופה להחלטות של מדינה אחרת כי אנחנו חיים באותו עולם במיוחד כשהעולם היום גלובלי. גם ארהב מושפעת מההחלטות של סין. גם שלמה היה תלוי בסוסים ממצרים.

ג. גם מה שארהב מתערבת אצלינו זה רק על דברים מעבר לקו הירוק או הפצצות שלנו בחו"ל. כך שגם אם נטען שאינינו עצמאיים - זה רק מחוץ לקו הירוק. בתוך הקו הירוק אנחנו עצמאיים לגמרי.

ד. לפי התורה גם אם עם ישראל מעלה מס למדינה אחרת אבל יש להם מלכות משלהם, זה נחשב עצמאות. אמנם לא מליאה אבל זה מקבל ציון עובר. עובדה שלא אומרים הלל על מרידת שאול בפלישתים. וגם הרמבם : וחזרה מלכות לישראל יתר 200 שנה עד החורבן, למרות שהורדוס המלך מונה על ידי הרומאים.

לאור כל זה יצאנו משעבוד מלכויות ואנחנו כבר לא בגלות

וזה שגויים קובעים מי יחליט (שיש להם זכות הצבעה)ירחמיאל

("מפני חטאנו גלינו בארצנו")

כל עוד זה לא רב האזרחים גוים זהקעלעברימבאר
לא משנה לגבי שעבוד מלכויות. בסוף אנחנו משעבדים את הערבים בארץ. הם כפופים למדינה יהודית. כשם שלצערינו ארהב משעבדת את היהודים בתוכה גם אם יש להם זכות הצבעה. שעבוד מצרים התחיל מרגע שירדו לשם, גם אם יוסף היה השליט.
מי אמר שרוב האזרחים במדינת ישראל יהודים?ירחמיאל
תבדוק:קעלעברימבאר
7 מיליון יהודים בערך. 1.5 ערבים. 300 אלף רוסים גוים לזכרוני.

לפלסטינים ביו"ש ובעזה ובמזרח ירושלים (עוד כמה מיליונים) אין זכות הצבעה והם לא אזרחים  

מי אמר שהם יהודים? זה שהם לא ערבים זה לא אומרירחמיאל
הם נולדו לאמא יהודיה. ישקעלעברימבאר
300 אלף רוסים גוים שנולדו לאמא גויה. ועוד מיליון עולי רוסיה שנולדו לאמא יהודיה או לשני הורים יהודים.
מי אמר שהם נולדו לאמא יהודיהירחמיאל

זה שהם טענו שהם זכרו בילדותם את סבא שלהם אוכל געפילעפיש זה אומר שאמא שלהם היא יהודיה?

הולכים בהלכה לפי חזקה, אםקעלעברימבאר

יש חזקה שהאמא יהודיה אז היא יהודיה. אין צורך במגילת יוחסין עד מתן תורה.

אני מעריך שגם לך אין מגילת יוחסין עד מתן תורה.

בהקשר למיליון יהודי רוסיה, מי ששני הוריו יהודים זה כמו כל יהודי. מי שרק אימו יהודיה אז בודקים שיביא הוכחות שאמא של אמא של אמא שלו היתה יהודיה. ההתבוללות ברוסיה היתה בעיקר רק ב80 שנה האחרונות, כלומר 60 שנה עד עליית רוב הרוסים, כלומר 2 דורות סך הכל.

בכל מקרה גם ללא עולי רוסיה יש רוב יהודי בארץ

טוב, יכול להיות. אני בעד שהם יהודיםירחמיאל
הם יהודים לפי ההלכה, חוץקעלעברימבאר
מ300 אלף שלא
כייף לשמוע, אני בעדירחמיאל
כן, בטח, עם חיילי ארה"ב בקריית גתshaulreznik

עוד עצמאות שכזאת, ונהפוך למדינה ה-51 של ארה"ב.

היותר ממאתיים שנה, שהרמב"ם סופרהסטוריאחרונה

הם בערך 73 שבהן היינו בין אוטונומיה למדינה עצמאית, בהמשך מהורקנוס ואריסטובלוס ואילך וכ"ש בימי אגריפס השני, 'מלך יהודה' היה בסה"כ ווסל רומאי. עדיין אומרים על זה שמונה ימים הלל.

פרשת "כי תבוא" מלמדנו שמדינה יהודית יכולה לקרוסshaulreznik

והיא אכן קרסה בעוון תושביה כמה וכמה פעמים (ממלכת ישראל הצפונית, ממלכת יהודה, ממלכת החשמונאים). בניגוד לדרשות ולמדרשים, התורה מציגה מעין לולאה: עם ישראל חוטא, הקב"ה מעניש אותו בהדרגה, עד לשלב של חורבן והליכה לגלות. אח"כ עם ישראל עושה תשובה, שב לארצו, והכול חוזר חלילה. מי שחושב שעם הקמתה של מדינת ישראל הגענו אל המנוחה ואל הנחלה, שיקרא את התורה שוב. אנחנו יושבים על חבית של נפץ שכבר התפוצצה ב"שומר החומות", בטבח שמיני עצרת ועשויה להתפוצץ שוב ושוב.

בתור יהודי שעלה ארצה מחו"ל, הפעם לא הייתי מפציר ביהודי אוסטרליה או כל מדינה אחרת לעבור דווקא לישראל (על קונספציות הנפל והדגנרלים שוחרי השלום שלה), אלא להעתיק את מקום המגורים למדינה פחות אנטישמית. ואז לעבור שוב לכשהאנטישמיות תתעצם. כי אנחנו בתוך הלופ הנ"ל.

הימור בחירות: מה תוצאת המנדטים שתהיה להערכתם?זיויק
תבססו בבקשה עם טיעונים ונתונים ותרחישים סבירים
מקווה שמפלגות חדשות ומקוריות יאתגרו את הקונספציהמתוך סקרנות

אם אחרי אירועים כאלו נמשיך "להפטיר כאשתקד" (מ2 הצדדים!) המצב לא טוב.

אתה חושב שיקום משהו שלא קם עד עכשיו?זיויק
יש הרבה מתחממים על הקוויםמתוך סקרנות

הבעיה היא אחוז החסימה הגבוה, שגודע יצירתיות ויוזמה , בטענה ל"שריפת קולות".

מקוןה שיקרה הנס ויפחיתו אותו

אחוז החסימה באמת פסול דמוקרטיתהסטורי
אבל גם כשהיה נמוך הרבה יותר, היה צריך אחריות והיו כאלו שלא עברו.
כמו כל חסם כניסה לשוק.משה

כמו רשיון מונית או מכסת ביצים.

מקווהארץ השוקולד
אחרת, זה סימן רע עלינו לדעתי
עובדתיתשלג דאשתקד

אלו הרגעים שאני מזמזם את שיר הסזון.

ככה זה ברוב המקרים, ולתשומת ליבך, גם מחדלי יוהכ לא הפילו את המערך...

למה? מהפך 1977 לא היה השפעה של מלחמת יו"כ?מתוך סקרנות
היה אבל מלמד שיכול לקחת זמןארץ השוקולד
לא ממששלג דאשתקד

לפי ויקיפדיה "תוצאותיהן (של בחירת תשל"ד, מיד לאחר המלחמה) הושפעו במידה רבה מהמלחמה, אם כי מלוא ההשלכות של המשבר ניכרו רק כעבור ארבע שנים בבחירות לכנסת התשיעית."

זו אמירה עדינה ומתחמקת, כי בחירות 1977 הושפעו בעיקר מפרשיות השחיתות שנחשפו אז והתאבדותו של השר אברהם עופר. (וגם זה לא הספיק, כי זה רק חצה את הקולות של המערך. המהפך האמיתי היה בכלל ב1982 כשהימין קיבל את מירב הקולות)

בקיצור, מה שהשפיע זה לא ממש המלחמה.

מסכים לחלוטיןארץ השוקולד
כל הימור כאן, לא יהיה יותר מהימור...הסטורי
אז תהמר 😆זיויק
ביבי שוב ינצח, למרבה הצערshaulreznikאחרונה

למרבה הצער - כי ימין הוא לא, לכל היותר, ימין תבוסתני שעושה את מה שהשמאל דורש ממנו. אבל כישורי המשחק של ביבי פועלים ניסים על קהל הבוחרים שלו, ואלה ימשיכו להצביע לו שוב ושוב, עד לפרישתו לגמלאות או לעולם שכולו טוב.

אור של חנוכה שלי...סיעתא דשמייא1
...ראוי שיצויין בכל דרשה השבת את האור הגדול של הארוע המטורף שהיה ביום ראשון . אור ששמו אחמד אל אחמד.

להרבה קשה לעכל את זה אבל לא במקרה השם שלח לשם שינוי איסלמי ערבי לעצור את היורה מלהתקרב למקום הארוע.

חשוב להנהגה  לאמר בכל רם במיוחד ליהודים יקרים כאלה שלא צריך להתלהם ולהכליל ולאבד תקווה.

אותי הוא הציל אישית.

גם בת פרעה הצילה את משה, זה לא גרםקעלעברימבאר

לשאר להיות טובים לישראל. תמיד יש חריגים.

גם בגרמניה בשואה היו חסידי אומות העולם.

גם אצל הכנענים היה איוב.

דייקת הפעם קאלימבערנקדימון
את המציל שיצא מהכלל באמת צריך להעלות על נסהסטורי
ולהוקיר לו טובה, בדיוק כמו את היחידים בגרמניה הנאצית שהצילו יהודים, בפולין, באוקרינה. כשהכלל כמעט כולו, מההנהגה ועד כמעט אחרון הקבצנים הסגירו יהודים. (אגב, בעזה בשמחת תורה לא היה אפילו אחד...)

אסור שהעובדה שהיה אחד כזה, תסמא את עיננו מלראות שכלל הערבים המוסלמים שונאים אותנו, מתחנכים על שנאתנו ומחכים לג'יהאד הגדול שבו ישמידו אותנו.

לא נשכח לרגע על שם מי הם קוראים כיכרות, את הפוסטרים של מי תולים בבתי הספר, את מי הם מעריכים ובדרכו של מי האיממים מאינדונזיה ועד ארה"ב מדריכים ללכת.

ממליץ מאוד לעקוב אחרי צבי יחזקאלי, שמביא מידי פעם 'פנינים' מדרשה בפני אלפי אנשים במסגד במיאמי/פריז/לונדון. את ההמונים שצועקים "ח'ייבר ח'ייבר יא יהוד" - ומכריזים בלי להתבלבל את מה הם רוצים לשחזר.

יופי אז אתם טוענים…סיעתא דשמייא1

… שזה מקרה. השם לא גרם שדווקא מוסלמי ערבי יעשה את את זה ואל לנו ללמוד מזה כלום.

דרך אגב אם רק 50 אחוז מערביי ארץ ישראל יחליטו לנהוג כמו אותם טרוריסטים לא היה עוזר שום שב"כ או מוסד או משמר הגבול או משטרה. הזחיחות שלכם מדאיגה.

מה הקשר מקרה?הסטורי

מה החשבון של הקב"ה, איני יודע.

אני כן יודע שלאדם יש בחירה והדת המוסלמית בחרה להיות דת של חרב "דין מוחמד בסייף". אני יודע שהם מחנכים שהפרמטר למוסר זה מעשיו של הנביא ומלמדים איך הנביא הורה וישב לראות איך חתנו עלי שוחט בידיו שבע מאות יהודים אחד אחרי השני.

אני יודע ששום דבר מהזוועות של שמחת תורה, של מעלה עקרבים, של תרפ"ט, הם לא המציאו בדור הזה - הכל מוחמד ואנשיו כבר עשו.

העובדה שיש אחד שהתעורר אצלו רצון לצדק ויושר - בהחלט מעלה אותו על נס ויהיה לו גם חלק לעולם הבא, יחד עם כל מצילי היהודים בכל הדורות. אבל אסור להתבלבל מהיחיד ולחשוב שזה הכלל כשהכלל מחנך להפך.

לכלל של אנשים אין בחירה, יש בחירהקעלעברימבאר

לפרט אם לזרום עם מה שהכלל עושה, וגם בחירה של כל הפרטים האם למשוך את הכלל לכיוון אחר מהמגמה הטבעית שלו. אבל זה שהאסלאם הוא דת של חרב ושל מידת הדין וזה שהערבים המציאו אותה, ושעמים מסוימים אימצו אותה. זה ברוב המקים קשור לנטיה טבעית סוציולוגית שה' הטביע בעמים בעזרת גורמים טבעיים, וכמובן לפרטים יש יכולת להשפיע על גורל הכלל, במיוחד על אורך התהליך ועל כמה תופעות כואבות יתלוו אליו.

בעם ישראל לפרט בבחירתו החפשית, יש יכולת יותר להשפיע על גורל הכלל , מאשר אצל האומות. אבל גם באומות יש

נכון, אבל כל עוד שהפרט הוא חלק מהאידיאולוגיה הזאתהסטורי
כל עוד שהוא משתתף בנאומי ההסתה במסגדים, כל עוד שהוא שולח את בניו לבית ספר על שם רוצחים שפלים, כל עוד שהוא מאמין שהנביא לא יכל לטעות ומה שהוא עשה - מוסרי, הוא חלק מזה עד שיוכיח אחרת.
מסכים, לא באתי לחלוק. רקקעלעברימבאר
ציינתי שלכלל אין כל כך בחירה, ושזה שהאסלאם רצחני זה קשור לטבע האומה, כמו הלכה שעשיו שונא ליעקב
אתה נביא? כי יש לי עוד כמה שאלותנקדימון
זה לא מקרה, אבל לנסותקעלעברימבאר
ללמוד דברים לא קשורים ממקרים ולהסיק מסקנות להתנהגות בפועל מהם, זה כמעט "לא תנחשו".

אולי ה' סיבב ככה בתור קריאה לערבים ולמוסלמים לדעת שאפשר גם אחרת. מקרה שנועד לעורר אותם לתשובה

יפה, אז אולי…סיעתא דשמייא1

… כדאי לעודד את זה מהצד שלנו?

לא. אני מבין, ברגע שהקיצוניות תדעך יהיה לנו בעיה נצטרך להתפשר. הרי החמס הוא נכס.

מה הקשר?!קעלעברימבאר
בהשוואה לרוצח אבו מאזן, חמאס הוא אכן נכס.איתן גיל
בערב שמחת תורה היה לחמאס מודיעין טוב יותר, ועם המודיעין הטוב יותר הם גילו שצהל במקרה הטוב ישן בעמידה, או שהיתה בגידה במקרה הפחות טוב... וחלויווה בדרך לאילת. וכו'. וכל השאר כתוב עלי ספר.
מי אמר את זה? מתי? מה היה ההקשר?נקדימון
ומה הוא אמר לפני זה? ומה הוא אמר אחרי זה?

אל תשתמש בשקר שאתה לא יכול לגבות.

רק 1 מתוך מיליארד? זה ייאוש, לא תקווה.נקדימון
ומכיוון שאנחנו יודעים מהי משנת האיסלאם, הקוראן ומוחמד - אז יוצא הדופן הזה הוא זה שצריך להסביר איך זה הגיוני שהוא עבר על מצוות דתו ותרבותו.
זה תלוי פרשנות, בדובאיקעלעברימבאר

יש זרם גדול של פרשנים מוסלמים שתומכים במדינת ישראל בשם האסלאם, כי כתוב בקוראן שארץ ישראל היא הארץ אשר *כתב* הבורא לבני ישראל. ובדרך כלל לפי האסלאם כשכתוב "כתב" הכוונה נשבע לנצח.

הרב שרקי נפגש עם אנשים כאלה בדובאי, והוא מקווה שהזרם שתומך בישראל יגדל באסלאם , במגמה עתידית שיצמח זרם באסלאם שייטען שעם ישראל הוא עם האלוקים הנבחר והתורה תקיפה ליהודים, שזה תחילת תיקון האסלאם שבן השפחה יודה שיצחק הוא בן הגבירה והמוביל, כמו שאומרים חזל "ויקברו אותו יצחק וישמעאל בניו" שנתן ישמעאל קדימות ליצחק, ומכאן שישמעאל עשה תשובה בסוף. או כמו שאומר הכוזרי שעיקר בעית האסלאם היא שהם לא מתפללים לכיוון ירושלים.

יחד עם זאת אסור להיות שאננים, ולדעת שאנו במלחמת דת מול רוב האסלאם שרוצים להשמיד את ישראל, ולהלחם נגדם מלחמת חרמה

זה יגיע בסוף, אבל אז הם יפסיקו להיות מוסלמיםהסטורי
אור החיים הקדוש, בראשית כ"ה ו':

ולבני הפילגשים וגו'. ולישמעאל לא אמר הכתוב שנתן לו מתנות ושלחו כי לפי מה שכתבנו (לעיל ט"ז ה') כי ישמעאל משפט קנייה יש בו ליצחק משולח ועומד הוא. ויש יום לאל איום משפט יעשה ויכיר נקנה לקוניו.

בסוף בני השפחה יכירו שהזכות שלהם היא לשרת אותנו, כמו שישמעאל עצמו בפטירת אברהם עשה תשבה. בנתיים אולי אותו אחד שעצר את המחבל, הוא מהיחידים שמקדימים את זמנם.

אין לנו שום צורך שישרתו אותנו, יש כן ענייןקעלעברימבאר

שהמעצמות יתמכו כלכלית בעם ישראל, מכיוון שעם ישראל הוא קטן ואף פעם לא יהיה בעל עצמה כלכלית של המעצמות, וטובה הכלכלית של עם ישראל היא טובת העולם כולו.  וזה כמו שהאומן מסייע חמרית לתינוק כי התינוק חלש מדי חמרית. "והיו מלכים אמניך ושרותיהם מניקותיך, אפים ישתחוו לך ועפר רגליך ילחכו".

לא יודע כמה הערבים יכולים לתמוך כלכלית בישראל,מאחר ואין להם כסף חוץ ממדינות הנפט.

כשהתכוונתי שיכרו שהם בן השפחה, הכוונה שיבינו מי מוביל את העולם מבחינה רוחנית - עם ישראל. ושהם מקסימום תפקידם זה להפיץ את המונותאיזם של ישראל בעולם, בחינת "דולה ומשקה מתורת רבו לאחרים".

(ואגב מבחינה משפטית לא נראה שישמעאל הוא העבד של יצחק מאחר שהוא בן האדון אברהם ולא עבד לאברהם. כשם שבני בלהה וזלפה לא עבדים של בני הגבירות)

עיין אור החיים הקדוש בראשית ט"ז ה'הסטורי
שמוכיח באריכות מדיוק הפסוקים, שישמעאל נשאר עבד ולא מיוחס כבן אברהם אלא כ"בן האמה", בעוד השבטים הם "בני יעקב".

השאלה אינה מה הצורך האישי שלך. חלק מתיקון העולם, זה שכל אחד יכיר את מקומו. חלק מהתשובה של בני ישמעאל, זה שיכירו שהם קנויים לבני יצחק.

עיין בראשית כ"ה, ט'איתן גיל

ויקברו אותו יצחק וישמעאל בניו, וכו'.

ובכן, ישמעאל מוגדר בן אברהם. וצע"ג.

אור החיים מתמודד עם זההסטורי
לא כתבתי שום דבר מעצמי
כדאי לשמוע הרצאה של הרב שרקי בנושא…סיעתא דשמייא1
מן הסתם התכוון לפי הסוד, לא בפשטקעלעברימבאר
טוב אנחנו לא חולקים. בסוףקעלעברימבאר

הלכתית הישמעאלים לא עבדים שלנו. כי זה היה לפני מתן תורה, כי הפקעת מלך הפקעה, וכו וכו).

אין לנו צורך בתקציבים של הערבים, אלא אם כן הם עשירים יותר מאיתנו ויכולים לסייע כלכלית לעם הקטן שלנו. אבל נראה לי שארהב וסין יוכלו להיות מניקות יעילות יותר לתינוק ששמו עם ישראל. אבל אם סעודיה תרצה לתקצב אותנו, למה לא?

הכוונה שישמעאל הוא עבד ליצחק, כמו שאליעזר עבד לאברהם. כלומר דולה ומשקה מתורת רבו לאחרים. כפוף אליו מבחינה רוחנית.

ישמעאל צריכים להכיר שעם ישראל הוא עם האלוקים, והתפקיד שלהם הוא להפיץ את המונותאיזם של עם ישראל בעולם, ולא ליצור לעצמם מרכז רוחני אלטרנטיבי. ומתוך "שובי אל גבירתך והתעני תחת ידיה" רק כך יתקיים בהם " הרבה ארבה את זרעך ולא יספר מרוב"

@סיעתא דשמייא1 זה בערך מה שאמר הרב שרקי

חזל חולקים על אור החיים, כי אומריםקעלעברימבאר
שאברהם הוא "אב המון גוים" לעמים רבים. ולא רק לישראל. גם עדיין לא היה מתן תורה, ובן שפחה כנענית לאדון הוא עדיין בנו.

וגם גביהא בן פסיסא מעולם לא טען בויכוח אצל אלכסנדר מוקדון שישמעאל אינו בן אברהם.

אור החיים בטח מתכוון מבחינת הסוד, שרק יצחק ממשיך את אברהם בברית של הקב"ה, וישמעאל לא נחשב ב"לזרעך אתן את הארץ הזאת"

הם מיעוט נדיר וחסר השפעהנקדימון

ממש כמו הפליט הסורי מאוסטרליה.

חסר משמעות באופן מוחלט.

מה שהופך את התגובה מרובת המילים שלך למיותרת. כשהמוסלמים האלה יהיו בכמות והשפעה כמו אוונגליסטים, תחזור לדבר איתנו.

כרגע הם מיעוט,גם הפרוטסטנטים בתחילתקעלעברימבאר

דרכם היו מיעוט. וראוי לטפח כאלה. כל תנועה מתחילה מקומץ.

שלא תהיה טעות. למרות שהרב שרקי נפגש עם האלה מדובאי, הוא בעד לכסח את כל אויבי ישראל המוסלמים ומבין שהמלחמה היא דתית. זה לא סותר בד בבד לעשות את זה, שזה לא ניסיון פשרה שמאלני-ליברלי נוסח "שיח בן דתי" של רבנים ליברלים או רפורמים (לעיתים גם רבנים גדולים משתתפים בזה בצדק מפני דרכי שלום, בדיעבד), אלא העלאת המימד הלאומי-אוניברסלי של עם ישראל כעם הנבחר עם האלוקים, שעניינו בין השאר להיות אור לגוים. גם הרב טאו תומך ברב שרקי בתנועתו של בני נוח

מה שהופך את הטקסט שלך למיותרנקדימון
בהקשר שבו אנחנו מדברים *כאן* עם המטומטם האוסטרלי. שחרר מהדחף שלך לשרבב מילים לכל מקום.
ברור שצריך להכלילזיויק
ולכל כלל יש יוצא מהכלל
ולמה הוא עשה את זה? דבר אחד ברור. לא לשם שמיםירחמיאל
הרמבם אומרקעלעברימבאר
שגוי שעשה אחד ממצות בני נוח מפני הכרע דעתו ולא מפני שכך צווה בידי משה, נחשב מחכמי אומות העולם, גם אם לא מחסידיהם (לפי הגרסא הנכונה שם ברמבם)
וזה לא אומר שהוא עשה את זה לשם שמיםירחמיאל
אז הוא מחכמי האומות, לא מחסידיהםקעלעברימבאר
למדת סטטיסטיקה?shaulreznikאחרונה

זהו מדע ההכללות האולטימטיבי שעובד לא רע. מה לעשות שאחמד אל אחמד הוא מקרה יוצא דופן בקרב מוסלמים בני זמננו.

הירא ורך הלבב ישוב לביתו ולא ימס את לבב אחיו כלבבוהסטורי
אכן טיל עשה את זה.

בחסדי שמים ובהשתדלות של הרבה אנשים בהנהגת ראש הממשלה - רוב הטילים הושמדו על הקרקע וגם אלו שכן נורו- רובם יורטו באוויר.

אגב גם במבצע מדהים של צה"ל בהוראת ראש הממשלה - לפני שנה תוך 72 שעות, הושמד כל הנשק הכבד של סוריה, זה שעשרות שנים הפחידו אותנו איתו. זאת אחרי שבמהלך השנה שלפני צה"ל בהכוונת הממשלה חיסל את ארסנל הטילים שחיזבאללה בנה עשרות שנים.

למה הכותרת השלילית?פ.א.
הכתבה מחזקת את ההשקעות האדירות בטכנולוגיה, במחקר ובפיתוח מתוחכם, מצדיקה לחלוטין את המחיר העצום של כל טיל יירוט - כי בהשוואה לנזק, עלות היירוט היא זניחה ושולית.  
כי הפותח באופן קבוע וסדור מתאמץ לייאש אותנוהסטורי
אתה צודק שבניגון אחר זה נשמע אחרת. אם הוא יבהיר שכוונתו לא היתה לייאש - אשמח להתנצל.
אתה מפרסם את ynet כאן?!נקדימון
לא הבנתי
מעניין אם הוא והטוען לאוסטרליות אותו אדםארץ השוקולד

סתם תוהה,

תוהה גם האם יש שמשלמים להם מצד אויבינו.

נראה לי אתה מפליג בחשדות שווא🙂קעלעברימבאר
אגב מי ישלם בשביל פורום ש50 איש משתמשים בו? אם כבר משלמים זה לרשתות החברתיות. לא שווה להשקיע פה
הסגנון מאוד שונההסטורי
כל פעם שהאוסטרלי פתח פצל"ש, הוא הצליח להחזיק מקסימום 3 הודעות בלי שיזהו. בהודעה הרביעית הוא נחשף, תמיד. הסגנון זועק.
אתה כנראה צודקארץ השוקולד
אין שני ניקים מתנבאים בסגנון אחד🙂קעלעברימבאראחרונה
מטרת הפוסטרועישםטוב
עבר עריכה על ידי רועישםטוב בתאריך א' בטבת תשפ"ו 7:31

מטרת הפוסט להראות את הרוע של ביבי שבמקום לחסל את איראן כשהיה את ההזדמנות

של פעם ב-50 שנה במבצע, והיה יכול להמשיך פשוט עוד כמה שבועות והאיום היה מוסר,

עצר באמצע ולפי דיווחים איראן כבר מילאה את המלאי שלה כפי שהיה לפני.

ועכשיו יש לה את כל הלקחים ותובנות איך להשתמש בטילים יותר טוב.

ואם זה מה שטיל אחד עושה (הרס מלא או חלקי של 120 בניינים!!! + ראינו מה טיל אחד עושה בסורוקה, תל אביב, וייצמן, חיפה ועוד), אז דמיינו

מה יקרה פעם הבאה אם יפלו מאות או אלפי טילים.

ציטוט מ: 3,000 טילים בחודש: ישראל עשויה לקבל החלטה דרמטית באיראן 

כל חודש עוד 3,000 טילים! עוד שנה מעכשיו - 36,000 טילים!!!

הכל בגלל ביבי הרשע!!!

כשיפלו פה חלילה אלפי טילים לא יעזרו כל ה"יהיה בסדר" הטיפוסי, ויהיה פה אסון אמיתי.

בעז"ה ובהשתדלות רבים וטובים, בהנהגת ראש הממשלההסטורי
לא נפלו 'מאות ואלפי טילים'.

לא נפלו 'מאות ואלפי טילים', לא בגלל טוב ליבם של האירנים, הם דווקא ניסו. לא נפלו 'מאות ואלפי טילים' כי צה"ל בהוראת ראש הממשלה השמיד את רובם על הקרקע ואת רוב האחרים, אלו שכן נורו, צה"ל השמיד באויר בזכות פיתוחים שפיתח בעז"ה לאורך השנים, בעיקר בשנות השלטון של נתניהו ובהכוונתו. גם מדינות זרות, עזר לנו ליירט את 'מאות ואלפי הטילים' בזכות קשרי החוץ שראש הממשלה עמל לפתח.

ההתעקשות שלך שכל ההצלחות לא קשורות לראש הממשלה בכלל וכל מה שעדיין לא הסתיים משלל שיקולים מדיניים, ציבוריים, צרכי מילוי המחסנים, צרכי מנוחת החיילים והציבור ועוד ועוד - זה 'הרוע של ביבי', פשוט מביכה.

המשך לפוסט "מטרת הפוסט"רועישםטוב

לפי מקור אחר זה 3000 בשנה ולא בחודש, נקוה שזה המקור הנכון עם ארה"ב - או בלעדיה: האופציות שיציג נתניהו, והמעקף האיראני בגלל הרכיב החסר

חוסר הבנה מציאותיארץ השוקולד

האיראנים בונים ארסנל טילים כי הם שונאים אותנו ולא בגלל ראש ממשלה זה או אחר,

ההתנהלות של ראשי ממשלה ושל כוחותינו תלוי בנו בעיקר, אבל היא משפיעה על אופן ההתמודדות ולא על הסיבה לטילים.

- כדי להתקבלקעלעברימבאר

להפועל צריך להרוג 100 אוהדי ביתר פעילי כך, ואוהד מכבי אחד.

-למה אוהד מכבי?

-התקבלת

בג"ץ נגד המשטרה: מותר ללבוש חולצות מחאה

האמת שגם פעילי כך נגד המשטרה בנושא הזהברגוע
אתה חושב שיש בעיה ללבוש את החולצה?צע
לא מבין בכדורגל, מצידי שסכנין ינצחו במונדיאל, לאקעלעברימבאר
אכפת לי
אבל אסור "בגצ חלאות". רקאומרנקדימון
בגצ צודק כאןארץ השוקולד

די הזוי שהמשטרה חושבת שהיא יכולה לאסור על אנשים ללבוש חולצות שמגנות אותם.

האם הם עקביים?

לא יודע, אבל זה לא סיבה למנוע מאזרחים להסתובב עם מה שבא להם על החולצות.

זה לא כזה פשוטהסטוריאחרונה
יש חוק נגד העלבת עובד ציבור. הביטוי הזה כמו שהוא - הוא בהחלט העלבת עובד ציבור. כל עצור בתקופת הגירוש, קיבל בסעיפי המעצר בנוסף למה שהוא אולי עשה (חסימת כביש וכד') גם סעיף כזה, כי השוטר הרגיש שפגע בו...

כמובן, לא אומר שבכל מצב זה מוצדק. אבל יש בעיה קשה אם חולצות כאלו שמבזות את אלו ששומרים על כולנו ומעבר לכך, מחלישות את מוראה של מלכות.

אני מקציב לכם עד 5 מילים לענות על השאלה:זיויק
מה ה-בעיה המרכזית של עם ישראל שצריך לפתור?
וזה בדיוק הבעיה, ה' מסתתר ומזה יש את היצר הרע (שגםירחמיאל

ה' מתחרט שברא אותו)

אני מעניק לכם תקציב בלתי מוגבל לקמפיין פוליטיזיויק
אבל בתנאי אחד: אתם מקימים מפלגה ומריצים את עצמכם עם נבחרת. מה המצע של המפלגה שלכם? בונוס: מי האנשים שאתכם ברשימה?
כסף אף פעם לא מהווה בעיה מעכבת בפוליטיקהפ.א.
הבעיה היתה ונשארה איוש המועמדים - ליצור נבחרת שתהיה מקובלת ואטרקטיבית על פלח משמעותי מציבור הבוחרים, שתוכל לזכות במספיק מנדטים כדי להגיע לייצוג הולם בכנסת.  
מה פתאוםזיויק
לוגית, אם לכל אחד היה תקציב, הרבה יותר היו רצים והיה לך היצע גדול יותר. בלי לקבוע אם זה מצב טוב יותר או להפך.
אז לא מבין את הלוגיקה שלך בהקשר הפוליטיפ.א.אחרונה
עבר עריכה על ידי פ.א. בתאריך כ"ו בכסלו תשפ"ו 7:27

באקדמיה, בתעשיית ההייטק, בתחומי מו"פ (מחקר ופיתוח) - כאן אכן תקציבים גדולים וכסף רב מהווים פוטנציאל ליותר חוקרים מבריקים, ליותר סטארטאפים ופיתוח המצאות בתחומים שונים שיתורגמו בהמשך לחברות מצליחות - את הפירות נראה בעוד שנים.  

בפוליטיקה, אני צריך את ההצלחה עכשיו. לא בעוד 5-10-15 שנים.  איך הכסף הגדול יביא לי לבחירות הקרובות את המועמדים המתאימים להובלת המגזר הדתי לאומי על זרמיו וגווניו, מועמדים שיהיו מוכרים ועם ניסיון ועשייה ציבורית מוכחת כדי שהציבור הדתי לאומי יזכה לנבחרת מנצחת בבחירות שיתבטא בכוח פוליטי בכנסת?

מי הם המועמדים הכריזמטיים שלנו, הכוכבים הפוליטיים המקבילים לבנימין נתניהו, אריה דרעי, בני גנץ, יאיר לפיד, יאיר גולן, בציבורים האחרים? מי מהם הגיע לאן שהגיע בגלל כסף גדול ולא בזכות כישוריו האישיים שהביאו אותו לעמדת הנהגה?

אני לצערי לא מכיר. 

חבל שלא דנים בפורום הזה…סיעתא דשמייא1
…על תאונות הדרכים הקטלניות. 
וואי אתה באמת לוקה בהבנת ההשגחה,קעלעברימבאר

במחילה. אני מבין שאתה נסער אחרי הפיגוע ומאחל שלווה ❤️, אבל באמת אין קשר בין מה שכתבת למציאות

אולי יעניין אותך