שימו לב למשפטים המודגשים.
סמוטריץ נהיה בן גביר. צועק מבחוץ ומאתגר את הימין כולו.
אני רק מקוה שלא יגררו אותם ברגע האחרון לבפנים, אלא הם באמת ישארו כאופזיציה ימנית שתאתגר את הממשלה החדשה.
מי שלא רצה את עוצמה, נהפך בעצמו להיות כמו עוצמה. הכל לטובה.
אני רוצה לפתוח בתודה גדולה לעובדי ומנהלי משרד התחבורה הנהדרים. היתה לי בשנה האחרונה חוויה מאלפת ומלמדת. לא יכולתי לבקש בית ספר טוב יותר לתפקיד מיניסטריאלי.
אתם פשוט נבחרת מושלמת של עובדי ציבור מסורים ומקצועיים. השארתם לי טעם טוב של עוד ואני מקווה מאוד שבעזרת השם עוד ניפגש. תודה ללשכה האחת ויחידה שלי.
הקמת ממשלת אחדות, על כל החמיצות שלה היא אירוע משמח ואני לא רוצה לקלקל את החגיגה, למרות שאנחנו לא חלק ממנה.
שמעתי כאן את נאומו הכנה של חבר הכנסת גנץ, והאמת שהזדהתי עם חלקים גדולים ממנו. אם יש אדם אחד שאני מעריך בכל הסיפור הזה הוא חבר הכנסת וראש הממשלה המיועד בני גנץ. איש ששילם מחיר כבד על הממשלה הזו ועושה רושם שעשה את זה מתוך אמונה אמיתית ותודעת שליחות. הלוואי וכוונותיו הטובות ימומשו.
הבטחנו להיות אופוזיציה אחראית ונגבה כל דבר טוב שהממשלה הזו תעשה. עינינו לא תהיה צרה בהצלחותיה. מדינת ישראל חשובה מהכל.
אני מבקש להזכיר כאן לחברי במחנה הלאומי כמה מהמשימות החשובות שעומדות לפתחה של הממשלה הזו.
בראש ובראשונה החלת הריבונות. לא ישראבלוף של החלה סמלית על חלק קטן מהשטח במחיר הכרה במדינה פלשתינית על כל יתר השטח כחלק מתכנית טראמפ. החלת ריבונות אמיתית על כל ההתיישבות והמשך קביעת העובדות ביתר השטח.
יהיה לכם לא קל ליישם את זה כשאפילו לכתוב את זה בקווי היסוד של הממשלה לא היה לכם אומץ.
כשאפילו להזכיר את המילים "יהודה ושומרון" לא העזתם לכתוב במפורש בקווי היסוד.
אבל אנחנו נהיה כאן כדי להזכיר ולעזור לכם בזה בכל יום ובכל שעה.
ביטול ההפיכה השיפוטית שביצע כאן במחטף אהרון ברק. החזרת המשילות ומרכז הכובד של ההכרעה בשאלות ערכיות לבית הזה. כנסת ישראל. החזרת ערכי המדינה היהודית, הציונות, הביטחון והעליה, החזרת המסתננים הביתה ושמירת הרוב היהודי במדינת ישראל כולה ובשכונות דרום תל אביב בפרט.
חקיקת פסקת ההתגברות, שינוי שיטת בחירת שופטים, ביטול עילת הסבירות, חוק היועמשים, ועוד ועוד.
יהיה לכם לא קל לעשות את זה כשנתניהו הפקיר את תיק המשפטים ואת הוועדה למינוי שופטים בידי השמאל.
יהיה לכם לא קל לעשות את זה כשבראשות המממשלה עומד נתניהו, שמדבר עכשיו על נסיון הפיכה משפטית נגדו, אבל בפועל חסם באפקטיביות את פסקת ההתגברות שהגשתי ובמשך שנים התגאה בכך שהוא בלם את כל ההצעות לתיקון מערכת המשפט, גם אלו שבאו מהמפלגה שלו.
יהיה לכם מאוד קשה לעשות את זה כשהצעד הראשון שהממשלה הזו עושה הוא להפנות עורף ליו"ר הכנסת הקודם ולהדיח אותו רק כי עמד על כבודה של הכנסת מול רמיסתה ברגל גסה על ידי בג"ץ.
אבל אנחנו נהיה כאן כדי להזכיר לכם את זה יום יום, שעה שעה.
חיזוק הזהות היהודית של מדינת ישראל והמאבק בניסיונות להפיכתה למדינת כל אזרחי. ביצור השבת, הרבנות הראשית, הגיורים האורתודוכסים, חיזוק קדושת התא המשפחתי, כאבן היסוד של חברה בריאה וחפצת חיים.
חבריי למפלגות החרדיות, יהיה לכם לא קל לעשות את זה כשאפילו את המילים סטטוס קוו לא נאבקתם להכליל בקווי היסוד של הממשלה. יהיה לכם קשה לעשות את זה במיעוט בממשלה פריטטית שחצי מהכח וההשפעה בה נמצאים בצד השני.
אנחנו נהיה כאן כדי להזכיר ולעזור לכם בזה יום יום, שעה שעה.
חבריי למחנה הלאומי, תצטרכו לשמור על המחנה הלאומי, לחזק ולגבש אותו, את השייכות וגאוות היחידה שלו, כדי שבבחירות הבאות נוכל לנצח ולחזור להוביל את מדינת ישראל בקול ברור וצלול.
יהיה לכם קשה מאוד לעשות את זה בממשלה עם אחת ההמצאות הכי לא דמוקרטיות שידעה מדינת ישראל. ממשלה שבה 19 חברי כנסת מקבלים את אותו הכח שמקבלים 53 חברי כנסת. ממשלה שבה כל קול שהצביע לימין שווה פחות משליש מקול שהצביע לשמאל. ממשלה שהבסיס שלה הוא הפניית עורף למחנה ופירוקו.
יהיה לכם קשה מאוד לעשות את זה כשמי שעמד בראשות המחנה הלאומי עד לא מזמן חתם בעצמו על תאריך התפוגה שלו בראשות הממשלה בעוד חצי שנה.
אבל אנחנו נהיה כאן כדי להזכיר ולעזור לכם בזה יום יום, שעה שעה.
חברי הממשלה כולם, יהיה לכם אתגר אדיר לשיקום הכלכלה, פתיחת שוק חופשי ומתן אפשרות לכל אדם להתפרנס ולחיות בכבוד.
יהיה לכם מאוד לא קל לעשות את זה בממשלה מנופחת ומלאת סתירות, בממשלה שביום הקמתה מפרקת כל משרד ומרכיבה מחדש, בעלות אדירה ובלי שום קשר בין חלק לחלק, בממשלה שמקימה אין ספור משרדי שקר לענייני כלום ושום דבר רק כדי להשביע את רצון כולם לכיסא סביב שולחן הממשלה.
אבל אנחנו נהיה כאן כדי להזכיר ולעזור לכם בזה יום יום, שעה שעה.
ומילה אחת לח"כ טיבי, ששמעתי שהוא שוקל להצביע אי אמון באופוזיציה אם אנחנו נהיה חלק ממנה - אנחנו כאן אחמד, אם זה לא טוב לך, אתה וחבריך מוזמנים לעבור לאופוזיציה בפרלמנט ברמאללה.