האם טיפול נפשי מועיל?רדיאק2עצשן

גילוי נאות:

אני אחסוך לכם את הפתיח "חבר שלי שואל...", ואני אגלה לכם שאני שואל עבור עצמי.

(ואני מסתכן בטירוף שיש פה אנשים שפתאום יחשבו שהם מכירים אותי ואני חושף את הזהות שלי, אבל חלאס... רוצה עזרה עם ההתמודדות).

מאז ילדות האמנתי שכשיש בעיה צריך לפתור אותה ואסור להדחיק. שאין בעיה שאי אפשר לפתור. שצריך לשתף. שלהיות מודע זה עוזר. וכו'.

כן, אני חושב שאני בן אדם מאוד מודע לעצמו. כך אמרו לי גם הרבה מהסובבים אותי וגם כנראה כל המטפלים שעברתי דרכם.

אבל כל זה לא משנה את זה שלא טוב לי בחיים.

אז בעשור האחרון הייתי מעט אצל כל מיני מטפלים. למה אני אומר מעט? כי אני מכיר גם אנשים שהיו אצל פסיכולוג מידי שבוע במשך 5 שנים, ואצלי זה היה עד שנה אצל כל מטפל.

ואף פעם לא הרגשתי שטיפול עוזר לי!

אני חוזר מפגישה עם מטפל:

"נו איך היה?".

"היה נחמד".

"זה עזר?".

"לא יודע, אבל פתאום היו לי כל מיני הבנות חדשות על עצמי. ברור לי שפגישה אחת זה לא פתרון. זה תהליך".

"כל הכבוד לך שאתה מטפל בעצמך. נדמה לי שהיום כל אחד צריך לטפל פסיכולוג פרטי"...

ואחרי עשרה טיפולים:

"אתה מרגיש שהטיפולים האלו עוזרים לך?".

"לא יודע. רוצה להאמין שכן".

"יש דברים שהרגשת שמשתפרים?".

"נראה לי כל מיני דברים. למדתי שאני צריך יותר להרפות, שאני צריך לאהוב את עצמי, להיות פחות ביקורתי כלפי עצמי, פחות לחשוב איך אחרים מסתכלים עלי".

"כן, זה נורא חשוב הדברים הדברים האלה. אתה באמת דורש מעצמך יותר מידי".

"אבל אני לא באמת יודע איך מיישמים את הדברים האלה".

"אתה מאמין בטיפול הזה?".

"אני מאמין שצריך לטפל. ומאמין שהטיפול מועיל, אבל לא יודע אם מספיק מועיל".

"טוב, אתה צריך להתמיד, ברור שהטיפולים האלה ארוכים. אני הייתי עם הבן שלי אצל פסיכולוג במשך 3 שנים, אז אתה צריך לתת לזה את הזמן".

ואז ברגע של שתיקה, מגיע הגילוי הנאות שאני כל הזמן מרגיש אותו בתוך עצמי, שהוא ממשיך ואומר מחשבות שהן ממש כמו שלי:

"אבל אתה יודע? אני קצת איבדתי את כל האמון בדברים האלה. הטיפולים האלה אף פעם לא נגמרים. גם עם הבן שלי, אחרי 3 שנים הפסקנו כי הוא פשוט אמר שזה לא מאוד מועיל. והוא מאוד רצה. אבל מתישהו אמרנו שדי. זה גם עולה ים כסף, אתה יודע כמה כסף הוצאנו על זה? אלפי שקלים. לדעתי אפילו עשרות אלפי שקלים. ולפסיכולוג לא אכפת שהתהליך ארוך, הוא דוקא מרוויח מזה. אתה מכיר בכלל מישהו שהטיפולים האלה עזרו לו?!".

אז ככה זרם לי לכתוב את זה בצורה סיפורית, אבל אני אגיד לכם את שעל נפשי בכמה מילים.

אני מאוד מעריך את הפסיכולוגים וה-NLP וקאוצ'ינג וכו' וכו'.

אני מכיר קצת אנשים שעזרו להם בדברים נקודתיים.

אני גם יודע שכשאנשים הם מסוכנים לעצמם, אז המטפלים האלה יכולים להיות ממש הצלת נפשות.

אבל לא שמעתי על אף אחד שהיה בטיפול והיום הוא אומר בפה מלא בלי לעבוד על עצמו (שזה לגיטימי שבן אדם לא רוצה להתחרט על טיפול שעשה) שהוא היה בטיפול והיום הוא בריא נפשית. אם נאמר שיש מבחן בסוף הטיפול, אז אני לא מכיר אף אחד שעבר את הקורס בהצלחה.

אז מה אני עושה?

מה אתם עושים?

כן לטפל או לא?

ואיך לטפל? כל אחד יכול להגיד "לך לטיפול", אבל לאיזה טיפול?

גם ממש קשה לי להוציא את עשרות האלפים המדוברים (למרות שמגיע לי חיים טובים יותר וזה שווה את המחיר), אבל אולי יש דרך זולה יותר? עד היום פשוט לא הלכתי לטיפולים יקרים.

ואשריכם. אם קראתם עד פה, אני מודה לכם, ומקוה שלא הלאתי אתכם.

ואם אין לכם מה להגיב, אז אפילו תגיבו לי שקראתם, כי זה מחמם את הלב, שמישהו קרא את הדברים שלי עד פה.

תודה לאנשי הפורום החמודים!

(שבאמת יש אוירה מדהימה בפורום הזה, כמו שאני לא מכיר בשום פורום פתוח. נותן תחושה ביתית)

קראתימישהו איתי
יישר כח על השיתוף👌
איזה כיף! אני מרגיש שבאמת מישהו איתי!רדיאק2עצשן

כן

..(:

אני ממש ממש מזדהה עם מה שכתבת, ממש כל מילה.

ומצטרפת לתהייה ולשאלה.

לפעמים אני חושב שהפתרון הכי טוב הוא לברוח מהבעיותרדיאק2עצשן

פשוט למצוא עבודה שמעמיסה על החיים, שמחייבת לקום מוקדם ולחזור מאוחר.

להיות כמו האנשים הפחות טבעיים...

אבל להיות עסוק ושמח בזה שאני אדם יצרני.

קראתיאילת השחר
אני חושבת שזו שאלה מאוד כללית, ואני חושבת שלא נכון ואי אפשר לענות על השאלה איזה טיפול מתאים באופן כזה, צריך להכיר את הפרטים יותר לעומק. בעיניי זה יותר אחראי.
חשוב להגיד שישנם הרבה גורמים משתנים שמשפיעים על חווית איכות הטיפול, והתשובה לשאלה איזה טיפול מתאים (או למה לא עבד עד היום), היא מאוד אישית ונוגעת לכל אדם באופן שונה. 'חווית הצלחה' בטיפול מושפעת מסוג הטיפול והתאמתו למטופל, מידת האמון של המטופל במטפל, התקשורת והכימיה בין המטפל למטופל, מהשלב בו הגיע המטופל לתהליך ורמת הבשלות שלו לעבור תהליך, התאמת הדרך להולך בה, דיוק המטרה אליה שואפים להגיע והגדרה ברורה לאן מכוונים והאם זו מטרה ברת השגה, רמת הפתיחות, המודעות והמשאבים, המקצועיות של המטפל והיכולת שלו להרגיש מה הצורך של המטופל... ומאמינה שיש עוד שלא הזכרתי, אבל כולם משפיעים על התהליך כולו במידת מה. לפעמים די בדבר אחד שלא מדויק או לא מתאים וההרגשה שהתהליך כולו לא מתקדם, פשוט תהיה נוכחת שם בצורה מאוד חזקה.
נכון, חלק מהתהליכים האלו כוללים גם נסיגות מסוימות, אבל לא אמורים להרגיש שנשארים במקום.

אין לי מושג על איזה סוג עניין אתה מדבר ומה אתה מבקש לרפא ולהבריא, אבל מעלה שאלה לגבי המושג 'להבריא' לגמרי, מה זה אומר?איך אתה מגדיר את זה וביחס למה?מה נקודת המוצא ומה השאיפה?
יכול להיות שתגלה שהתהליכים שעברת לא רחוקים מזה, ושאולי הציפייה הראשונית שהוגדרה כ'להבריא לגמרי', היא לא מדויקת למקום שלך. ואולי לא שייכת לכאן בכלל, כי אין 'חולי'. אולי יש כאן פשוט צורך בללמוד כלים מסויימים ומדוייקים לך, שיכוונו ויעזרו לעבור את החיים והדרך באופן שאתה מבקש לעבור אותם, ועוד לא נפגשת בהם עדיין.
כי בסופו של דבר אנחנו נמצאים בתהליך כל החיים, וזה לא מסתכם ב'השגתי את היעד!כבשתי את המטרה!אפשר ללכת לנוח'. לרוב, כשמדברים על הנפש, מדובר בתהליכים שהעבודה עליהם היא יום יומית ודורשת תחזוקה שוטפת.

ויש דרכים, הלוואי ותמצא עם מי לברר את הדיוק הנכון לך כדי שתרגיש שזה באמת מקדם ומצמיח עבורך, המפגשים האלו.

בהצלחה עם זה.

תודה על התשובה המפורטתרדיאק2עצשן

קודם כל, תודה על התשובה המפורטת.

אני הולך לכתוב אולי תוקפני, אז אני מקדים מראש: אני תוקפני כלפי התוכן בלבד של התשובה, ורק בתור מתודה, אבל בהחלט לא נגדך! כתבת יפה ומכובד ואני גם מאוד רוצה להאמין במה שאת כותבת. אני רק משתפך ממקומי הנפשי, אבל תרגישי בנוח להמשיך לכתוב את דעתך (זה לא שאני נפגע או משהו).

תמיד חשבתי שטיפול אכן תלוי בכל הפרמטרים שכתבת, אבל,

יום אחד הרגיש לי שזה כבר תירוצים! הטיפול לא מועיל כי הוא לא מתאים, כי אין כימיה, כי פה, כי שם... עד מתי? את מכירה מישהו שסיים טיפול בהצלחה?

את מכירה מישהו שיודע להכווין את הדרך למצוא את הטיפול המתאים?

זה מרגיש לי כמו ניסוי ותעייה שבדרך כלל לא נגמר, ואולי יש בודדים שזכו שזה כן יגמר, אבל כנראה שלא שמעתי עליהם. אני שמעתי רק על אלה שעדיין לא מצאו את הדרך לטפל...

אז מה זה נקרא לסיים טיפול?

ברור לי שהעבודה היא לכל החיים.

האמת היא שאני אפילו מכיר דרך האינטרנט כמה אנשים שהיתה להם בעיה, והם די פתרו אותה, ועכשיו הם בשלב של התחזוקה של כל החיים, ואני יכול רק לקנא בהם.

רק אציין שהאנשים האלה שאני מכיר לא הצליחו את הטיפול שלהם אצל אנשי מקצוע, אלא רק בקבוצות.

אלו אנשים שרבים מהם עברו טיפול ארוך אצל אנשי מקצוע רבים, וכולם מאסו בסופו של דבר באנשי המקצוע.

אבל אני לא מצאתי קבוצה שמתאימה לבעיות שלי, לכן אני עוד מחפש מטפלים.

אם הייתי מוצא קבוצה, אולי זה היה יותר טוב.

בשרשור אחר כתבתי שאני מחפש קבוצה, אז אם יש למישהו רעיון, זה גם טוב.

אז כשאני כותב "לעבור טיפול בהצלחה", אני מתכוון לכל הפחות לצאת בתחושה שאני אדם אחר, גם עם לא מושלם (60 זה ציון עובר).

אני מתכוון להגיע למקום שבו כבר טוב לי בחיים. כי כרגע התשובה היא שלא. ברור לי שתמיד תהינה בעיות.

ופרטים נוספים יהיו רק באישי למי שחושב שיוכל לעזור, בכל זאת... חשפתי את עצמי מספיק.

ושוב, תודה רבה, והמון הערכה על הפירוט.

קראתיקלמנטי

אני לא כל כך יודעת מה לענות כי אני גם שאלתי את עצמי את זה.
נכון לעכשיו אני לא אצל מטפל כלשהו כי יש לי ספקות..

אם תגיע לאיזו מסקנה, תשתף אותנו (:

וואו קראתי וכל הכבוד לך, מציעה להתפלל המון שהשם יאיר לךרויטל.

ותרגיש הכי טוב בעולם אמן.

אני בטוח שזה הדבר הכי נכון!רדיאק2עצשן

ובאמת תודה על התזכורת כי אני באמת תמיד שוכח.

אבל אני גם לא מצליח להתפלל.

שה' יאיר את עיני איך מתפללים!

קראתי.שוק!
לי אין יותר מדי ניסיון כמטופלת אמנם
טיפול נועד בסופו של דבר כדי שהאדם ילמד להבין, לקבל, לאהוב, להכיל ולתמוך בעצמו.
מגיעים למקום הזה אחרי שעולות תובנות מקדמות שמפגישות אותך עם עצמך ובכלל החיים, אחרי שיש תובנות זה התפקיד שלך לקחת את זה הלאה- לאן ואיך שאתה בוחר ורוצה.
התובנות אמורות לנסוך בך יותר שלווה וחיבור לעצמך.
יש תהליך של הפנמה ויישום(לפעמים) של התובנות כל הזמן - החיים הם דינמיים, ככל שמתקדמים אנחנו אמורים להיות עם ארגז כלים גדול יותר להתמודדויות שהחיים מזמנים איתם - טובות ופחות טובות.

מה הציפיות שלך? מה קיווית שיקרה שלא קרה?
לא קורים ניסים כתוצאה מנוכחות בחדר טיפול סתם כך.
תשובהרדיאק2עצשן

לגמרי מסכים עם הדברים שכתבת.

אענה לשאלותייך.

ציפיתי שאני אצליח לישון בלילה כמו שצריך.

ציפיתי לרצות לחיות.

ואולי עוד מטרות יותר מופשטות או יותר קשות לטיפול.

כמובן שלא "נכחתי" בחדר טיפולים, אלא ממש השתתפתי שם,

אבל הטיפולים לא המשיכו הביתה (חוץ ממחשבות, שהמון מפעים הבשילו במהלך השבוע), ולא קיבלתי שיעורי בית.

אני ממש מסכים עם הדברים שכתבת, אבל האם את מכירה מישהו שעבד קשה והצליח בטיפול?

האם את יודעת להמליץ על טיפול כזה, או רק להגיד שצריך שיקרה נס ואני אמצא טיפול כזה?

לפעמים מרגיש לי שצריך בדברים האלה למצוא את אותו קוסם נדיר...

או המון מזל,

או במילים שאני יותר רגיל לומר, נס, סייעתא דשמיא, תפילות.

ואם כבר מדברים בעבודת השם, אז אולי אין עלינו ציווי להפוך עולמות כדי להגיע לשינוי תפיסה בחיים (למרות שיש מצווה ובחרת בחיים), אלא צריך פשוט ליישב את העולם ולחיות תמידים כסדרם (שיש דעה שזו היא המצווה הכי כוללת בתורה) ובנוגע לטיפול, כמו שרויטל אמרה, להשאיר אותו במסגרת 3 טיפולים ביום בשמע קולנו או בסוף התפילה...

ברור שיש הצלחות.שוק!
יש כל מיני סוגי בעיות, לכל סוג יש את סוגי הטיפולים שלו-
לא דומה מי שמתמודד עם דיכאון למשל למי שיש לו מחלת סכיזופרניה.
לדעתי מה שיותר יועיל לך זה לתאר את הבעיה, אולי פעם אחרת עם פצלש אחר אם אתה לא רוצה שידעו שזה אתה, ולשאול איזה מטפל/טיפול עוזרים לבעיה הספציפית שלך ואנשים יוכלו אולי להמליץ מתוך ניסיון והיכרות אישית.
כל זה במידה ואין בעיית מוטיבציה ומוכנות לעבוד מצידך.
סלחי לי שאני שואלרדיאק2עצשן
לא בשבילי, אלא בשביל מישהו אחר,

אבל אם למישהו עין מוטיבציה, אז לא מגיע לו טיפול? כלומר הוא אבוד?

ובשביל עצמי אני שואל: אני מאוד רוצה טיפול, אבל אנשים מערערים לי את הביטחון שהטיפול אינו מצליח בגללי, אז מה אני אעשה? לא יודע איך להצליח בטיפול...

הייתי מתאר את הבעיה קצת יותר (ובאישי תארתי אותה למי ששאל), אבל הבעיה היותר קשה המט שאני לא יודע מה הבעיה!
אני יודע שלא טוב לי, שאני לא כזה רוצה לחיות, שיש לי נדודי שינה, שאין לי מוטיבציה לקום בבוקר, אבל אני לא יודע למה ולא יודע איך לגלות!
יש עוד הרבה "סימפטונים" לבעיה שלי, שאותם אני מעדיף לכתוב רק באישי, אבל אני מרגיש שאני מסתובב רק עם סימפטונים ולא יודע להצביע על שורש בעייתי (כמו ביטחון עצמי, דימוי, פחד, טראומה).
אז בגלל זה לא כתבתי.

אולי פעם אחרת אני אפתח פצלש, אבל שונא את זה ממש ממש. מה גם שפה הגיבו לי אנשים ואני מרגיש שטתם ממש עוזרים לי, חמי יודע לאיזה תגובות אם בכלל יזכה הפצלש...

אבל תודה על כל ההשקעה של הכתיבה שלך! באמת שהדיון הזה מפרה אותי ומרגיש לי שזה עולים פה דברים חשובים ומועילים!
הכי טוב שיש פסיכולוג מקצועי מאוד שאכפת לו ממך אבל יודע לבקרחסדי הים
מתי שצריך.
יש גם עובדים סוציאליים שהם סבבה.
העיקר זה התמדה.
מנסיון?רדיאק2עצשן

אני מתמיד עם עובדת סוציאלית (עד כמה שאפשר עם מגבלות הסגרים וסתם בלתמים רגילים) כבר שנה, וממש טוב לי בפגישות ומרגיש שעולים דברים נכונים וממש חשובים,

אבל לא מרגיש עבודה, ולא מרגיש התקדמות.

יש לי אח פסיכולוג וכמה עובדות סוציאליות במשפחהחסדי הים

זה טוב אם הם חושבים שהם הצליחו לטפל באנשיםרדיאק2עצשן

אבל את יודעת על אנשים שיצאו מהם ואמרו בעצמם שזהו, משהו השתנה להם בחיים? ולא רק כדי לרצות את המטפל בתשובה הזו?

אני מכיר גם כמה מטופלים שהפסיכולוגים עזרו להם מאודחסדי הים
אז אתה אומר פשוט להמשיך את הטיפול שאני נמצא בו באמונה שלמה?רדיאק2עצשן

כל עוד טוב לי בטיפול? בסוף אני נהנה. מחכה לטיפול כל שבוע. פשוט לשרוד את השנים בינתיים עד שתהיה התקדמות?

יודע איך למצוא מטפל טוב?

לא יודע. אני לא יכול לייעץ בלי להכיר אותך באופן אישיחסדי הים
אפשר להכיר באישי...רדיאק2עצשן

זה הקטע. שאף אחד לא יודע, אז מה עושים, ניסוי ותעייה?רדיאק2עצשן

קראתי גם עד הסוף היום הוא היום
אני מאמין שכן. ראיתי אצלי ואצל אחרים שדברים עוזרים.

יש היום הרבה שיטות טובות ואנשי מקצוע טובים שיודעים לעזור ולקדם את המצב של האדם להרבה יותר טוב. בטח שיישארו בעיות וקשיים אבל המצב משתפר מאד ויש יותר שמחה וחיבור.

מה שכן, אני חושב שממש קריטי לברר לעומק מראש על סוג העזרה (טיפול, אימון וכדומה) ועל איש המקצוע הספציפי. לשמוע מאנשים שאתה סומך עליהם שהשיטה עובדת והאדם מועיל. לשאול אותם את כל השאלות הקשות והאמיתיות שאתה מעלה. לראות מהשטח מה עובד ומועיל ולאו דווקא מה מוכר רשמית, נחשב וכדומה.

בכל מקרה, אם טיפול/אימון אחד לא עבד זה לא אומר על אחרים. רק בגלל שהאמון שלך יורד אז חשוב לבדוק מראש הרבה יותר טוב את הדבר הבא שתעשה. כדי שתשמע שזה באמת אחרת.
איך מבררים? איך אתה בררת?רדיאק2עצשן

האנשים שסביבי לא בדיוק צועקים "הייתי אצל מטפל כזה וכזה והיה ממש אחלה".

אשמח אם תוכל לפרט קצת יותר, כדי שאוכל להוריד את הדברים למעשה.

מה הצעד הבא שעלי לעשות? ואיך לדעת שאני לא נשחט במחיר?

אם תרצה לעבור לפרטי, אז גם טוב (אבל אם תרצה לכתוב כאן, אז נשמע לי שיהיו עוד אנשים שישמחו לקרוא).

בכל אופן,

תודה.

לשאול חברים, רבנים, אנשי מקצוע שיש לך קשר אישי איתםהיום הוא היום
תשאל באחד על אחד ואנשים עונים.
אולי בזכותך אני אתאמץ להגיד לרב שאני רוצה שהוא יכיר אותירדיאק2עצשן

היום הוא לא מכיר אותי.

אבל פתאום התחלתי להרגיש תהליך אישי שבא לי לספר לו על עצמי.

שתי הארות קצרות -מישהו איתי
א. אולי התועלת העיקרית היא לאנשים שהיו במצבים מורכבים יותר ממך.

לא מזלזל ח"ו בקושי שלך, משמע מדבריך שאתה אדם מתפקד וחי באופן כללי, עם חריקות כאלה ואחרות.

ואולי כשמישהו צריך 'לעמוד על הרגליים', הטיפול יעיל יותר.

יכולים להיות לזה כמה הסברים, כיתרון האור מהחושך, או שכשכלי נשבר קל יותר לחבר אותו מחדש, מאשר מצב שהוא נסדק..

ב. יש סוגי טיפולים שונים, קוגניטיביים/דינמיים/קואוצינג/רגשיים/גופניים, ובכל סוג יש תתי סוגים, רמות מקצועיות של מטפל ועוד.

לפעמים טיפול קצר בדמיון או בגוף יכול לעשות עבודה של טיפול ארוך בדיבור
מסכים ממש עם שני הדברים שכתבתרדיאק2עצשן

בעיקר כי ככה נדמה לי שאני רואה שקורה בחיים.

אולי זה מסתדר בשכל. אולי לא.

בכל אופן, לגבי ב', יש לך המלצות יותר מעשיות איך מתחילים? למי פונים? עם מי מתייעצים?

תודה!

חפש באינטרנט כל מיני שיטות ופשוט תנסה כל מיני דבריםמישהו איתי
תראה למה אתה יותר מתחבר, ניסוי וטעייה
ניסוי ותעייה לא מספיק טוב.רדיאק2עצשן
לא לי ולא לאישתי.
אני עשר שנים בניסוי ותעייה.
תהגיד לי ניסוי עשר שנים, זה כמו להגיד לי שטיפול לא עוזר וצריך נס.
אפשר לומר לך משהו?עומק השטחיות
יוג'ין ג'נדלין גילה אחרי מחקר ארוך, שבטיפול שיחתי, איזו שיטת טיפול לא באמת משנה את ההצלחה של הטיפול, מה שמשנה זה מה המטופלים עושים עצמם!!

הוא גילה שמטופלים שהטיפול מצליח להם הם עושים משהו אינטואיטיבי עם עצמם, שמטופלים אחרים לא.
הוא לקח את ה"משהו" הזה, זיקק אותו, וכתב עליו ספר כדי ללמד אחרים שיעשו אותו.

לספר קוראים התמקדות. התמקדות - מרקם הוצאה לאור

אם אתה רוצה לשנות משהו בחיים שלך, לפני שאתה הולך לפסיכולוג או מטפל כלשהו, תקרא את הספר הזה. בשביל החיים שלך.
ואנשים שקראו את הספר הצליחו?רדיאק2עצשן

אני מקדים: סליחה על הציניות, אני באמת מעריך את כל מי שכותב פה. זו רק מתודה. אם היית רואה אותי בעל פה, היית מבין שאני מתכוון בטוב, בחיוך. אבל פשוט רע לי, אז אני כותב ככה...

בכל אופן תודה לך על הכתיבה!

אני מכיר הרבה ספרים שטוענים שאם תקרא את כל הספר ותתרגל נכון, אז החיים שלך ישתנו.

השאלה היא האם בפועל אנשים הצליחו ליישם את מה שכתוב בספרים האלה.

יש לי עוד פתרון לחיים מושלמים:

לקיים מצוות כל היום, אם יש זמן פנוי שלא יודעים מה לעשות איתו, אז ברירת המחדל היא ללימוד תורה, לשמוח כל היום, לעבוד את השם, ולשנן שהכל לטובה.

אבל איך עושים את זה למען השם?!

איך בוחרים ספר, או מטפל, ומצליחים את הטיפול שלו?

יש לך ניסיון בזה? שלך או של אחרים?

כן יש לי ניסיוןעומק השטחיות

מטפל יכול לגלות לך אהבה למקומות בך שאתה לא רוצה לראות שאתה מפחד לראות, לתת לך את ההזדמנות להציץ בהם, להיות מודע להם, לחבק אותם, להיות איתם, ולהשתנות.

"מטפל" לא יכול לטפל בך. אם הוא טוב הוא יכול לעזור לך לטפל בעצמך.

לצורך העניין תקרא כאן קטעים מתוך הספר - התמקדות - מרקם הוצאה לאור

באופן כללי, אתה יכול להיות בטיפול שנה שלמה אצל פסיכולוג שמטפל בשיחות, אבל אם לא התמקדת בתחושה אתה לא תשתנה.
זו הסיבה שאנשים שהיו בטיפולים של שנים, כשהם עושים התמקדות הם אומרים שבכמה דקות הם התקדמו כמו ששנים של טיפולים לא קידמו אותם.

אתה יכול להיות סקרן ולנסות משהו שזר לך כרגע, ושעזר להמון אנשים. ונוגע בדיוק בשאלה למה טיפול מצליח.

זה לא כזה משנה אם יש לאדם שתלך אליו תעודות או לא על הקיר, זה גם לא משנה באיזו שיטה של שיחות הוא ישתמש, אם אתה רוצה שינוי אתה חייב התמקדות. תקרא את הספר.

אתה יכול לסחוב עוד שנה שנתיים בחדרים מרובעים של אנשים טובים ולהתלונן שלא התקדמת, וזה כי אתה צריך להבין שאתה המטפל, לא מישהו בחוץ. זו הסיבה ששלחתי לך את הקישור לספר, וזו הסיבה שכתבתי לך שאם אתה רוצה שינוי, בהתחייבות ש74 השקלים שתשלם על הספר שווים את200 , 300, 400 שקל × 53.

אז אם אתה רוצה שלפחות טיפול יועיל לך, ותחליט ללכת, כדי לא לבזבז 300 שקל פלוס מינוס בשבוע, תקנה את הספר.

זו העצה שלי, פתחת שירשור, רצית עצות, רצית עזרה, זו העצה שלי, אתה לא חייב לקבל אותה, אתה יכול לזרוק אותה לאשפה, אבל רק שתדע שאם תמשיך עם הדפוס של טיפול שלא מצליח, תמיד תוכל לחזור ולחשוב על התגובה הזו, ולקרוא על הספר שהמלצתי.

זהו בכללי

מקוה שלא העלבתירדיאק2עצשן

אני רוצה להאמין שטיפול להצליח. ורוצה להבין מה שאנשים מייעצים לי, כי אחרת אני אצא עם יותר מידי עצות שאני לא מבין כלום.

בגלל זה אני מקשה קושיות. לא כי אני מתנגד. פשוט כי אני רוצה למצוא את הדרך ולא להמשיך בחדרים מרובעים.

אבל עדיין יש לי קושיה. הפסיכולוגים האלה הם כנראה לא טובים, אם הם לא אומרים לי: הי, אתה לא מתקדם, אולי כדאי שתקרא את הספר "התמקדות". לא?

ברור לי שאני המטפל, אבל אתה יודע להגיד לי בצורה כל כך חד משמעית שזה הספר שיעשה את השינוי בחיי? אם כן, אני אקנה אותו, אבל עם לא, אז יש לי עוד עשרות המלצות לספרים עם הבטחות, ואני בחיים לא אסיים את כולם...

אל דאגה.

לא זורק הצעותיך לפח, ויתכן שכל מילה שלך שוה לי זהב.

מה גם שאתה היחיד עד כה ששלח לי קרש הצלה (ועוד אחד בפרטי), אז כרגע זה הפתרון שיש לי. פשוט כמו שכמה כתבו כאן למעלה, כדאי לברר הרבה לפני שאני מבזבז אנרגיות ומתאכזב (וספר זה לא רק 74 ש"ח, זה גם שעות של קריאה ועבודה שאני צריך להחליט להתמסר אליהן ואולי אפילו למקם אותן בזמן קבוע בלו"ז).

ובכל אופן, ממש תודה רבה רבה.

רק בגלל שזה בכתב ולא פעל פה, אז אתה לא יודע כמה אני מעריך את העזרה. אבל אני מאוד מעריך. מאוד.

הכל בסדר עומק השטחיות
כן, מתחייב לך. ולא רק אני מתחייב, גם יוג'ין ג'נדלין, שהוא פסיכולוג ומטפל מנוסה מאוד, וכל מה שעניין אותו בחיים וכל מה שהוא חקר, זה למה טיפול עובד. מה יש שם. איך אפשר לגרום שינוי. והוא חקר את זה במשך שנים, אלפי פגישות טיפול, אלפי מטופלים, במגוון שיטות טיפול בשיחה שונות.

כן. העניין הוא לא לקרוא את הספר, אלא לעשות את העבודה שבו, זה ספר שכתוב בצורה מאוד טובה, והוא גם מאוד קצר.
כמה צריך לעבוד זה אינדויודואלי, אבל מבטיח לך שברגע שתנסה אתה תרגיש את השינוי.

אם תהיה לך בעיה אתה תמיד תוכל לשלוח בפרטי.

פסיכולוג, כמו כל בן אדם, לא חף מטעויות. והטעויות גדולות יותר כשמדובר בלא ללמד אנשים התמקדות. אבל אין לי מושג וזה לא כזה מעניין אותי מה עושה פסיכולוג כזה או אחר. זה שלו.

וזהו נראלי
טוב, אולי באמת אני אנסה לעבוד עם הספררדיאק2עצשן
בתקוה שזה יהיה ספר שאני מצליח לעבוד איתו.
תודה רבה!
^^כתבת מדהים!שוק!
ושוב, תודה רבה!רדיאק2עצשן

דעתי...לב אוהב

בקצרה

טיפול פסיכולוגי עוזר לעבד דברים, לפרוק, לשחרר, לצבוע סיטואציות מסוימות בצבעים יותר וורודים אולי, להביט על דברים בצורה שונה, כיווני חשיבה וכו' , אבל זו רמה יחסית נמוכה של נפש. זה יכול להועיל, אין ספק. 

אבל מה שעובד לדעתי זה טיפול שמתעסק עם התת מודע ומעלה דברים יותר עמוקים וגם יותר שורשיים וממוקדים בכלום זמן. אפילו עצם ההצפה של הבעיה/חסימה/קושי זה כבר סוג של ריפוי מסוים. 

ואח"כ אחרי העבודה הזאת אפשר אולי לדובב את זה ולשוחח את זה.

אבל בלי לגעת בשורשים אתה יכול להעביר שנים על גבי שנים של שיחות בלי שבאמת יכול שינוי בהתנהלות שלך. אתה תהיה אולי יותר מודע! אבל לא בהכרח שיכול שינוי....

אז מה בעצם אתה מציע?רדיאק2עצשן
איך בתור בתור מטופל שלא מבין כלום מחייו אני הופך את הטיפול לכזה כמו שכתבת (שמגיע לתת מודע ולשורש) או איך אני מןצא את המטפת שעושה את הדברים האלה? חשבתי שהעובדת הסוציאלית שאני נפגש איתה אמורה לעזור לי להעלות את הדברים מתת המודע ולמצוא את השורש...
אני בכמת שואל.
רוצה לצאת עם עצה מעשית מדבריך.
...לב אוהב

למצוא טיפול שעובד עם התת מודע/מטפל בשיטה רוחנית... 

הייתי ממליצה על מישהי אבל היא כרגע לא מטפלת.

וממקום אישי אני אגיד שבאמת זה ממש קשה למצוא מטפל שהוא גם טוב וגם יהיה חיבור וזה הרבה טרחה ואנרגיות כל ההתעסקות עם זה.

ורק תפילות- ואני אומרת את זה מתוך ניסיון כי אני התפללתי הרבה זמן על משהו מסוים שלא הצלחתי להתמודד איתו ובאמת נחתה עליי משמיים מטפלת שעזרה לי בטיפול אחד. וזה ממש השגחה פרטית בפני עצמה איך הגעתי אליה בכלל.

אז זה אפשרי. (ברור שלא תמיד יש הצלחות ולא לכל בעיה יש פיתרון... אבל המקרה שלי כן היה פתיר ב"ה) 

איזה סוגי טיפולים לדעתך עובדים עם התת מודע?רדיאק2עצשן

NLP? דמיונבע? SE?רדיאק2עצשן

סתם שאני אבין, כן? אני בעד הדברים האלה.

אבל באמת רק תפילות.

השם! תעזור לי שאפילו להתפלל אני לא מצליח. מה קורה לי? למה כל כך קשה לי להתפלל אליך? אני רוצה להרגיש אותך בכל רגע, שלא יהיו לי שום מחשבות אחרות חוץ מלהתפלל אליך! תעזור לי לעשות שינוי משמח בחיים (ולו בתחום התפילה)!

הצעהמערבא
אם אתה לא יודע לדייק מה הבעיה אולי זה יושב על איזשהי טראומה מהעבר שאתה מדחיק?

יש שיטה מעולה לטיפול בטראומות שנקראת emdr. דרך קופות חולים אפשר לקבל הנחה.

בהצלחה רבה!
רושם לירדיאק2עצשן

אוהב הנחות...

קראתי, הלוואי שתמצא את הדרך שלךצהרים
תודה!רדיאק2עצשן
השם יברך אותך!
ואת כל שאר הכותבים והמברכים והמאחלים!
הי. קראתיultracrepidam

אין לי את הפנאי לתשובה מפורטת, אבל בקיצור - 

אנחנו יודעים מעט מאד על עצמנו. אנחנו יודעים בעיקר מה אנחנו עושים (ולא, לא במובן החיובי דווקא. הרבה פעמים אין לנו מושג מה אנחנו עושים), ואיך אנחנו מרגישים.

ולכן השאלות שאתה צריך לשאול, לדעתי, הן:

--האם אני מרגיש שאני צריך שינוי?

אם התשובה לא, אז מדובר בהרפתקה שיכולה לשדרג את החיים, ויכולה להיות מיותרת, כי לא תשים לב להבדל (גם אם ההבדל קיים)

--האם אני יכול למצוא מישהו, שאנשים אחרים שהיו צריכים שינוי כזה, מעידים שקיבלו אותו בזכות הטיפול שלו?

--או מישהו מעיד עליהם?

אם כן, אז זה מדהים. יש לך מישהו שעלול להיות באמת המזל שלך. אבל תיזהר, זה שהוא עזר למישהו אחר לא מבטיח כלום לגביך. מצד שני, לפחות יש משהו.

--האם מדובר באדם שאתה מתחבר אליו אישית? אמין בעיניך?

--האם אתה מאמין שאם הטיפול לא אפקטיבי, הוא ישים לב וישחרר אותך לדרכך, או להיפך?

--עד כמה בוער בך הצורך לשינוי?

--מה היעד?

--מה נקודת המוצא?

ברור לי, וידוע לי, על אנשים שבעזרת סיוע/אימון/טיפול של אנשי מקצוע ברמות שונות ובסוגים שונים הצליחו לעשות דרך משמעותית. זה לא תמיד קורה, לא לכל אחד, לא אצל כל מטפל, ולא בכל דבר. לא ברור לי מה אתה מנסה לעשות - מה נקודת המוצא ומה היעד.

חשוב לא להתיייאש ולא לוותר, בין אם החלטת ללכת על כיוון מסוים, או לחכות להזדמנות שתאמין בה יותר.

עצה קטנה שאולי תעזור - לפעמים שווה לשלם מחיר יקר על עצות של חמישה שרלטנים ואדם חכם אחד, מאשר לחסוך ולנסות לבד. אבל אתה צריך את הנכונות לזה. כמה בוער בך הצורך לשינוי זה ממש קריטי כאן.

תודה.רדיאק2עצשן
אני לא אגיד שמאוד הבנתי איך להוריד את הדברים למעשה. אתה אומר פשוט לא לפחד להוציא זמן וכסף?
אני לא יודע איך לברר את כל השאלות שכתבת. נדאשת ממני עבודת מחקר...
$$ultracrepidam

זה לא "הוראות למשתמש". יותר "דברים לקחת בחשבון". אם יש לך תשובות עליהם, יהיה לך ברור יותר וקל יותר להתקדם. אם אין לך תשובות, אתה עלול לעשות יותר טעויות.

אבל אני אכן אומר שסביר מאד שגם תבזבז זמן וכסף, אבל אם בסופו של דבר תרוויח, הרווחת. ולכן כל עוד אתה מתקדם בכיוון הנכון, אל תפחד לעשות גם טעויות

אתה גם מעודדרדיאק2עצשן
(לא בציניות)

אתה אומר פשוט להמשיך ולקוות לטוב? נכון לעכשיו זה מה שאני עושה.

אתה יודע להגיד מניסיון שבסוף יום אחד אני אגיד שהכל היה משתלם? כי רוב האנשים הם מייאשים דוקא. כל כך הרבה אנשים שאומרים שפסיכולוג לא עזר לעולם...

ואני לא מפחד לעשות טעויות.
כל עוד יש לי כסף בעו"ש, הוא מיועד לזה...

תודה רבה!
תודה לך ultracrepidam

ואכן, ממש לא חושב שאתה צריך להתייאש, וניסיתי גם שזה יהיה ברור.

ובגדול -  כן, אתה על מסלול נכון. יש סיכוי טוב שאתה אפילו מתקדם ופשוט לא מרגיש את זה.

אבל הכי חשוב באמת להרשות לעצמך לעשות טעויות. כמו ילד שנופל עשר פעמים ומדבר שטויות במשך שנתיים עד שהוא לומד - רק ככה גדלים. ולהבין שזה השלב שאתה נמצא בו (כולנו נמצאים בשלב הזה במובן מסוים, כל החיים...)

האם שווה להשקיע את כל הכסף שלך בזה? שאלה של מחירים. הרבה פעמים יותר כסף בעו"ש נותן בטחון שעוזר להתקדם בחיים . אז מאד תלוי בשאלה מה מתאים לך.

אבל כן, אני לגמרי מאמין שתוכל למצוא מישהו שיוכל לקדם אותך, או דרך שתקדם אותך. גם אם המחיר יהיה ללכת בעשר דרכים שלא יקדמו אותך, אל תברח, תמשיך ללכת, ותשתדל לכוון את עצמך למסלול שכן יקדם אותך.

תודה!רדיאק2עצשן

אבל אגב, אתה כותב מנסיונך שלך או של אחרים לפחות?

כי אני לא שומע על אנשים שהצליחו בסוף, כפי שכתבתי בתחילת השירשור.

בכל אופן, תודה. כבר העידוד עושה את שלו. כי באמת נכון לעכשיו מה שאני עושה זה פשוט להמשיך טיפולים, אז כדאי לי לפחות להיות שלם עם זה...

יכול די בוודאות להעיד על אנשים שאני מכיר שעשו שינויultracrepidam

מצד שני, מכיר אנשים שלא עשו שינוי. אבל לא לעשות כלום זה ממש קל, אז זה לא מוכיח כלום

​​​​​​​(:רדיאק2עצשן

טוב, בכל זאת מעורר חשיבה...

הרצון שלך לעשות שינוי הוא מה שקריטיultracrepidam

אדם שלא רוצה לעשות שינוי, אין לו בעיה להפסיק באמצע ולהגיד "זה לא עוזר".

אבל לפעמים אם הוא היה רוצה, זה היה עוזר לו במוקדם או במאוחר. או משהו אחר היה עוזר לו. הוא היה מוצא פתרון.

האם כל אדם יכול למצוא פתרון לכל בעיה? לא יכול להבטיח. אבל כן יכול לומר שההתרשמות שלי מאנשים שראיתי שקיבלו החלטה לעשות שינוי, והיו נחושים והאמינו ביכולת שלהם ולא ויתרו גם כשהם חשבו שהם נכשלים - שהצליחו בסוף. אז זה אפשרי, לפחות בחלק מהמקרים. ואם זה אפשרי וזה חשוב לך, יש לך סיכוי להצליח

הכי חשוב לא להתייאש. שמעתי סיפור על אדם שאמר בגיל 50 או 60 "כל העתיד שלי לפני". וזה נכון גם בגיל 90... אז זה לא משנה מה היה בעבר. קח את זה כטיפים מה הכי מתאים לך. העתיד בהחלט יכול להיות טוב.

טוברדיאק2עצשן

בעזרת השם אני אצליח לעשות שינוי.

מקוה לעזרתו יתברך.

ואם לא אצליח, אני מאמין שזה רצון השם.

שלום מנשמע?רדיאק2עצשן

אח יקר, תורדה שהצטרפת לדיון. אשמח לשמוע את דעתך.

(אם יש לך משהו אישי נגד מישהו, אז כתוב לו באישי.

אם יש לך אפשרות למחוק את ההודעה, אז דע שמחיקתה תשמח אותי.

היה נשמע שהיה לך משהו ענייני לומר בדיון פה. ואפילו חשבתי שאני מתחבר, אבל הסתבכתי עם הדברים האישיים והקישורים לשירשורים אחרים.)

אשמח אם תוכל לכתוב את דבריך באופן שאני אבין, כי נראה לי נגעת בשתי נקודות חשובות (שלא סתם לקפוץ לעוד ועוד מטפלים ולהוציא כסף).

לא הבנתירדיאק2עצשן

סליחה אם פגעתירדיאק2עצשן

אולי סתם לא הצלחתי להבין את הודעתך. או שהוצאתי דברים מהקשרם.

נראה לי באמת יש לי נטיה לתקוף אנשים מוקדם מידי. אתה לא הראשון שאני תוקף בשרשור הזה.

באמת סליחה.

הי. לא בטוח שהבנתי מה אתה רוצה לטעוןultracrepidam

אבל למה אתה כותב בשמי "טיפול זה או כן או לא, אין משמעות עקרונית, ובעצם זה כעין הימור"? זה לא נשמע כמו ניסוח שלי, ולא כמו מחשבה שלי, וגם התוכן לא מתאים למה שאני חושב.

אז מוזר לי שמצאתי אותי כותב משהו כזה

אני לא מוצא סיבה להתווכחultracrepidam

אתה ממציא בשמי טיעונים ומתווכח איתם, למה אתה צריך אותי בדיון?

אני רק מבהיר שהפרשנות שלך היא לאו דווקא מה שהתכוונתי לכתוב - למקרה שמישהו ירצה לייחס לי את הפרשנות שלך.

כמה נקודות חשובות, ולא יודעת אם אני חוזרת על דברי מישהו כאןמיקה בר נתן

אין לי כח לקרוא את התגובות, אבל מקסימום תדע שזה משהו חשוב כי הרבה אנשים מציינים את זה.

ואני מדברת מניסיון אישי.

* תסמוך על עצמך, ותשחרר מעצמך (מה זה הפראנואידיות של "אני מסתכן ממש"? יש אנשים בטיפול כמו חול).

* אל תוותר על איש מקצוע שאתה מרגיש איתו _חיבור טוב_ . בגלל שנשמע שאתה אדם פרקטי, והשיתוף גרידא לא עושה חצי מהעבודה, כמו אצל לא מעט מהאנשים, תחפש איש מקצוע חכם שמשדר על אותו תדר שלך.

* תבחר בקפידה את _סוג הטיפול_ , לא לכל אחד מתאים טיפול פסיכודינמי. לא יודעת מה יש עוד לעולם הטיפול הרגשי להציע, אבל יש לו. ואם אין לו - יש פתרונות אחרים. אם זה לא מתאים לך - אל תתן לסביבה ולמשפחה לגרום לך להרגיש רע עם עצמך כי אתה לא מצליח "להחזיק" טיפול כזה!. תהיה קשוב *לעצמך*.

תודה על העידוד!רדיאק2עצשן
דוקא הכתיבה שלך מועדדת ונותנת לי הרגשה שאני לא צריך להרגיש אשם שהטיפול לא מצליח בגללי.

בנוגע לתוכן דברייך:

*איך מתאימים בוג טיפול? אני באמת לא יודע מאיפה להתחיל. הייתי בכל מיני פשוט כי הציעו לי, אבל עוד אצל יועץ שיתאים לי סוג טיפול...

*ואיך אני יודע שמטפל הוא טוב לי? היו לי כמה מטפלים (במקרה גברים) שהיה לי נחמד איתם, עד שיום אחד הרגשתי שלא נחמד לי. שהם לא עוזרים. רק יודעים להאשים ולהגיד לי אתה צריך להיות יותר ככה וככה...
והייתי אצל אחת שהייתה מעולה, אבל לא רצתה להמשיך, רק להפנות אותי הלאה (היא טענה שהיא לא מטפלת).
ואצל יועצת זוגית שרלטנית שאולי לפי דברייך הייתי צריך לעזוב, אבל היו לי סיבות אישיות (יכול לכתוב באישי) שנפגשתי טיתה מעל 20 פגישות.
והיום אצל עובדת סוציאלית שממש טוב לי איתה (אם כי יש דברים שאני לא מצליח להגיד לה כי היא לא דתיה), אבל לא מרגיש התקדמות, אלא רק תובנות.
(שימו לב שהסתדרתי יותר עם מטפלות בנות, שלא תקפו או שפטו או האשימו, אבל אני לא באמת יודע אם זה מה שיותר נכון לי)

אז מתי זה נקרא חיבור טוב? כל אלה לא נקראים חיבןר טוב ואני צריך להחליף עוד מטפל עוד מטפל עוד מטפל עד שאני אמצא? כמה מטפלים זה סביר? כמה פגישות לתת לכל אחד?

תודה רבה רבה!
ובמיוחד תודה על העידוד! אולי זה מה שהכי הייתי צריך...
ממש ממש לא להרגיש ככהמיקה בר נתן

אני חושבת שגם אם היית שואל אנשי מקצוע בלתי תלויים הם היו אומרים לך אותו דבר. לי אמרו, ובאמת הייתי צריכה את זה. לא שזה עזר לשכנע את אבא שלי, שדוגל בטיפול פסיכולוגי ו"פריקת" הרגשות. אבל אני אגלה לך שבסוף גם וויתרתי על הניסיון לשכנע אותו ופשוט הלכתי עם האמת שלי. שים לב לדברים שאתה בעצמך כתבת ותיישם אותם גם פה - אתה לא צריך להרגיש בעמדת נחיתות, כמו שלא בגלל שאתה זקוק לטיפול הזה - לא בגלל שבסופו של דבר הוא לא מצליח. בטח לא להאשים את עצמך.

ומהתגובה הזאת נשמע לי שאתה צריך דווקא להתמקד בנקודה הראשונה. (האם זה גם משהו שאמרו לך בטיפולים?). תוריד הילוך, אפילו הייתי אומרת לך לא להתייחס לכל זה כל כך ברצינות. תחשוב על זה. אני מאמינה שתצליח להגיע להחלטות טובות יותר דווקא אחרי שמצאת שלווה (גם אם קטנה) לעצמך.

זה לא מדע מדוייק, אין לי (ולא לכל אחד אחר) תשובה מדוייקת בשבילך, בטח לא ברזולוציות של כמה פגישות לתת לכל אחד וכו'

אבל בכל זאת אנסה לענות מנקודת המבט הסובייקטיבית שלי.

* אתה יכול לשתף, להתייעץ, עם אנשים שאתה מרגיש בנוח (כולל המטפל/ת). *אבל*, אתה ורק אתה בעל המילה האחרונה בכל הנוגע לטיב החיבור עם המטפל וסוג הטיפול. שב עם עצמך ותחשוב.

* אל תגיע למצב שאתה מרגיש שזה כפוי ונגרר סתם. אתה משלם פר פגישה, נכון? אם היה לך טוב בהתחלה ויום אחד אתה מרגיש אחרת, אני לא אומרת לך מיד "לחתוך", אבל אחרי שנתת לזה צ'אנס וזה לא עובר, תעשה "נקסט". זה לגיטימי וטבעי לגמרי. אם תמשיך זה סתם יעצים את החוויה של חוסר ההצלחה והתסכול שאתה לא מקבל את העזרה שאתה מחפש. לדעתי.

* "מה זה נקרא חיבור טוב" - אם היית שואל אותי, הייתי עונה מאוד בפשטות - אתה מרגיש שהטיפול בסה"כ מקדם אותך או לא? ושוב, אתה היחיד לשפוט בעניין הזה.

* בהמשך לנקודה הקודמת, עד כמה שאני מכירה טיפולים פסיכולוגיים, הרבה מהם זה "רק תובנות", אבל זה לא סתם *רק* תובנות, הן הצעד הראשון בכל שינוי, אתה לא צריך אותי כדי לומר לך שעיקר העבודה היא שלך. --- אז תשאל את עצמך - היית יכול להגיע לתובנות האלה בעצמך? אם לא, באופן אישי אני לגמרי קוראת לזה "טיפול מקדם".

* *לא* להחליף עוד מטפל ועוד ועוד ועוד. זה כנ"ל יעצים את התסכול. תשלים עם זה שייתכן מאד שגם המטפל שבסוף תרגיש שהכי מקדם אותך, תצא מהפגישה עם תחושה שרק 70% ממנה, נגיד, היה מקדם. אם אתה שואל אותי, המדד הוא כזה: ברגע שאתה מרגיש ש*זה לוקח ממך יותר משזה נותן* - אין טעם להמשיך. אחרת? לא הייתי ממהרת לעזוב.

* שים לב שהרבה פעמים אתה יכול לנתב את הטיפול, את השיחה לנקודות שמתאימות לך. על המקומות שאתה רוצה  להתעכב עליהם. ככה למשל אם אתה מרגיש "רק תובנה" אבל כזאת שעלתה בנושא שחשוב לך, תתעקש לדבר עליה, לפתח אותה, עד לרמה הפרקטית. אם ביחד הצלחתם לעשות את זה - זה יפה. אם אתה מרגיש שבכל זאת הוא רק מבלבל לך בשכל - תרשום לך נקודה לרעתו, ואם זה ממשיך, אז בייי ביי.

תודה. עזרת לי מאוד.רדיאק2עצשן
ושוב בעיקר בעידוד.
אבל בהחלט לוקח את העצות שלך (מעדיף עצה אחת גרועה ממישהו מעודד מאשר אלף עצות טובות של אנשים שמאשימים אותי! ולא שהעצות שלך גרועות).
איך לי כוח לפרט (ותודה לך שכן פרטת) כי כבר כתבתי המון בשרשור הזה, אבל אני אקח הרבה ממה שכתבת.
תודה!
(תהייה: שוב פעם דוקא עזרה מבת מרגישה לי מועילה יותר?)
אשגדעמזגדאעמיקה בר נתן
עבר עריכה על ידי מיקה בר נתן בתאריך ט"ו בשבט תשפ"א 17:19

אדיזקמיקה בר נתן

קאיד

שעקZרמיקה בר נתן

שקר

קשאנמיקה בר נתן

דאנשק

קזאמגמיקה בר נתן

אקמשג

קשדיאמיקה בר נתן

שקאי

שנרכמיקה בר נתן

נזרכ

לךחנמיקה בר נתן

תחיה

לדעתי מטפלים צריך להיות יותר פרקטיים -לפחות כשזה מתבקשמבקש אמונה

אנשים לא תמיד מצליחים להוציא מהכל הדיבורים את הצעדים שצריך לעשות כדי להשתנות.

לדעתי מטפל צריך גם לדעת להציב למטופל יעדים ומטרות.

אני חושב שזה הגורם שהרבה (וגם אני שניסיתי טיפול) יוצאים בערך כמו שבאו

טוב, אבל אני לא המטפל, אלא המטופל, אז מה אני צריך צריך לעשותרדיאק2עצשן

או שסתם באת להצטרף אלי למקטרים על המטפלים?

ברוך הבא למועדון!

חח כן, עצה אין לי. אולי מטפלים יקראו מה שכתבתי מבקש אמונה

שמעתי שיש חבר'ה טובים במועדון אז הצטרפתי 

קראתי עד הסוף. אנסה להתייחס בהמשךמשה
כן ולאמשה

טיפול נפשי יכול להיות מכמה כיוונים. זה יכול להיות מרצון להשתנות (ובדרך כלל זה ככה) אבל צריך שיהיה גם רצון למצוא את הרווח שבמצב הקיים כדי לפרק אותו.

טיפולי תת מודע למשל באים בדיוק למקום הזה. NLP נועד לשנות את השפה שלך (ובדרך את השאר). טיפולים אנרגטיים (יש המון) באים לאתר בשיטות שונות את הטראומה שמנהלת אותך ולפרק אותה.

לפעמים אפשר לעבור "ליד" טיפול ומסיבות שונות לא להשיג ממנו את התועלת. או את כולה. זה יכול להיות בגלל חוסר בשלות, חוסר כלים להכיל את המטפל וההצעה שלו ולפעמים סתם כימיה פשוטה שחסרה או שלא נכונה.

אז מה אתה מציע בעצם?רדיאק2עצשן

לנסות עוד טיפולים?

לנסות שני דבריםמשה

1. כיוון אנרגטי

2. הופונופו, שזה אתה לא צריך מטפל ולא כלום. רק לחפש בגוגל איך עושים את זה (זה פשוט ממש) וליישם. תנסה לעשות את זה בלילות שאתה במילא לא נרדם כדי להשקיט את עצמך.

טוב אולי אני אגיע לזהרדיאק2עצשן

קיבלתי פה רשימה של הצעות טובות,

אני נאלץ פשוט לזרום, כי אני לא באמת יודע איך לבחור...

יישר כח.... ראשית, קראתי.. (הכל)ד.

דבר שני - נכון שמודעות עצמית זה טוב, והדחקה מוגזמת זה לא טוב בדרך כלל..

אבל לפעמים קצת "הדחקה" שהיא לא הדחקה אלא פשוט לא לחפור יותר מידי - להרבות בחיוב ולמעט בשלילה כדברי הרצי"ה זצ"ל - זה גם טוב.

יש אנשים שהתבוננות עצמית, ועליה וריבוי שמחת חיים - עזרו להם.

יש כאלה, שגם פסיכולוגים עזרו להם.

יש כאלה שהם "מטפלים" בכל מיני "שיטות" שאף אחד לא אומר שבאמת עוזרות..

יש כאלה, שנעזרו בפסיכולוגים ("מטפלים") למיניהם, ובשלב מסוים הפסיקו ומתקדמים בפני עצמם.

יש כאלה, שסתם היתה להם בעיה לא גדולה, שלפעמים כדור קטן, עם קצת טיפול קוגנטיבי, יכול ממש לעזור לה (למשל, כאלה עם או.סי.די, שעוסקים הרבה ב"חפירות", ופסיכולוגים שלא בקיאים בתחום, חופרים יחד איתם וורק מעמיקים להם את הבעיה.. כאשר מומחה, לעיתים בצירוף טיפול תרופתי, היה עוזר להם די בקצרה).

יש כאלה (ואולי זה שייך גם לפיסקה הקודמת) - שלא באמת צריכים טיפול... רק משגעים לעצמם את השכל שהם עוד לא היכן שהם צריכים להיות.. במקום פשוט להתקדם בשלוה ובנחת.

אי אפשר לדעת מכאן מה הענין ומה יעזור דווקא לך.

ואולי - אינני יודע - אתה יכול פשוט לחיות את חייך, להוסיף טוב, לא לבדוק כל רגע איפה אתה כבר נמצא, אלא אחת לכמה זמן עשות איזושהי התבוננות-ביניים - ופתאום תראה, אחרי זמן מה, שאתה דווקא במקום טוב מאד...

וכמובן - קוה אל ה' ובטח בה'.

הצלחה רבה.

אתה נשמע ממש מצוין..

ממש מסכיםרדיאק2עצשן

קודם כל נתחיל מזה שאתה ממש מעודד, אז תודה.

אני יודע שזה קצת לא אמין שכתבתי את זה המון פעמים פה בשרשור, אבל בסוף זה שכל אחד מכבד ומחזק עוד דרך שאולי הלכתי בה, שאני הולך בה או שאלך בה, זה מחזק.

סקרנת למה אני נשמע מצוין.

ככה גם כל האנשים שסביבי אומרים.

אבל גם אם הפתרון הנכון הוא פשוט לחיות את חיי,

איך עושים את זה למען השם? השם תעזור לי בזה?

לא מצליח להרפות מהצורך לפתור את בעיותי!

יותר מידי ימים שקשה לי לישון בלי שאני יודע למה.

יותר מידי נפילות דתיות.

אני באמת חושב לפעמים שאלו בעיות שעדיף לי לחיות איתן מאשר לטפל בהן, אבל אתה מכיר רב שיתיר לי להגדיר את עצמי כאנוס על מצוות שאני לא מצליח לקיים? אני באמת שואל, כי אני אדבר איתו. את הרב שלי אני לא מעיז לשאול את השאלה הזו, ואני מכיר עוד אנשים שממש תהו על השאלה הזו ולא מצאו לה התייחסות הלכתית (יש השלכות מאוד ברורות, כגון כשלמישהו לא היה כוח נפשי להתפלל, האם נחשב כאנוס להתפלל תשלומים).

אז איך אני משחרר? אני מרגיש שרק בשביל לשחרר אני צריך טיפול.

א. תודה על התודה... לא קראתי את השרשור...ד.

ב. אתה נשמע מצוין. קל מאד לקרוא את זה. בהיר, מענין, אפילו עם הומור תוך כדי..

ג. למה קשה לך לישון? כי אתה חושב על כל מיני עניינים? לא מצליח לשחרר?

ד. אכן. יש תחומים של בעיות שרבנים סופר-מקלים בהם.

יש אנשים, למשל (דוגמה שהזכרתי בתגובה שלי, אני מכיר אותה מכמה אנשים), שסובלים מטורדנות-מחשבתית. או.סי די בלעז.

אז הם מתפללים מלא זמן, כי כל פעם חושבים שאולי לא אמרו איזו מילה כמו שצריך... נוטלים ידיים אלף פעמים וכו' וכו'.

שמעתי פעם, שאיזה מטפל בתחום הזה שעובד גם עם "חרדים", אמר שהוא לא העלה בדעתו כמה שרבנים מקלים להם...  התורה לא מצוה על עצבנות.

למשל אמרת, אם למישהו לא היה כח נפשי להתפלל, אם הוא פטור מתשלומים.

הרי למה הוא רוצה להיפטר מתשלומים? סה"כ זו עוד תפילה. כמה דקות. אלא שלפעמים, כנ"ל (אני לא אומר על כל אחד, רק נותן דוגמה), הוא משגע לעצמו את השכל על כל תפילה... אם רב שמבין ענין ומכיר את הנושא ישמע אותו - ימתח את הענין עד הקצה האפשרי....

כדאי קודם לאבחן במה מדובר.

[ואתה יכול להתחיל מדבר פשוט. לקבוע פעם בשבוע שאתה "חושב על בעיותיך". זהו. מנקז לשם את הכל... אולי כך תתחיל לנשום קצת. אם קשה - אז תתחיל מפעמיים..]

לא הצלחתי לאבחן במה מדובררדיאק2עצשן

אני יכול לפרט קצת בפרטי אם זה מעניין אותך, אבל לא יודע אם זה הנושא (אם יש לך עצה איך לאבחן, אז זה הנושא...).

לא יודע למה אני לא מצליח להרדם. אין לי מחשבות טורדניות.

יש ימים מאוד ספציפיים שיש לזה סיבה ספציפית, אבל בימים אחרים זה לא ברור בעליל.

לפעמים סתם נכנס למיטה ופתאום מרגיש סופר ערני אחרי שבשעות האחרונות הייתי סמרטוט.

לפעמים בגלל טרדה קטנה, שלמישהו אחר לא היתה מזיזה בכלל (האויר בחדר יבש/יש זבוב או יתוש בחדר/יש אור מהמזגן!/מישהו מדבר בחוץ בשקט).

לפעמים משהו אחר.

לפעמים נרדם בקלות אבל מתעורר כל הלילה מבעיות קטנות.

נוירולוג אמרה לי שזה נפשי. מכל מיני סיבות.

טוב, לפחות אני אדם חייכן, שמח והומוריסטי!

*לגבי התשלומים התכוונתי הפוך, שאדם יהיה רשאי להתפלל מנחה פעמיים ולא יחשב לו כמזיד שלא היה לו כוח נפשי להתפלל שחרית, למרות שטכנית הוא יכל להתפלל וסתם לא עשה את זה. אבל זה לא העניין.

אם אתה רוצה, אתה יכול לכתוב במסר.ד.

או בשיחא"ש. אולי יהיה לי איזה רעיון. תלוי בענין.

ומה שהנוירולוג אמר לך, תסלח לי... נוירולוג שאומר "נפשי", זה די פרווה. לא התחום שלו.

לפעמים הסיבה לפחדים /לבעיות הקטנות שלנו היא רגשית עמוקה יותרמשה

בדרך כלל טראומה מילדות.

יש הרבה כלים להתמודד עם זה בעולמות  שהם לא פסיכולוגיה קלאסית. מטפלים אנרגטיים עושים בדיוק את זה. מנסים לאתר את הטראומה הזו ולשחרר אותה.

אם מעניין אותך לנסות לבד, גגל "הופונופו" (כן זה שגיאת כתיב אבל תחפש). זה כלי פשוט ממש להגיד על משהו שהיה פעם,  סליחה שזה קרה, ותתרפא עכשיו.

(אל תחפור לעומק, זה דבר שאפשר להבין תוך חמש דקות).

אולי באמת אנסהרדיאק2עצשן

נשמע ממש פשוט.

גוזר ושומר לנדודי השינה הבאים.

ממליץ ממש למצוא רב שיהיה לך נעים לפתוח איתו דברים אישייםמישהו איתי
אתה תופתע לטובה לדעתי):
כן, רק שהייתי רוצה רב אחררדיאק2עצשן

ולא את רב הקהילה שלי.

איך מוצאים רב אחר?

כי יהיה לי קשה להפתח בפני רב שאני פוגש ביומיוםרדיאק2עצשן

כאילו כל פעם שאני אפגוש אותו, אז הוא יסתכל עלי מזוית שונה משהיה פעם.

האמת,ד.

שתלמיד חכם אמיתי, שמבין בנפש האדם, אמור רק להעריך יותר.

זה פחד ידוע - אבל לא בהכרח אמיתי.

הבעיה, שלא מיד אתה יודע עם מי יש לך עסק. אבל רבנים שעוזרים לאנשים - אינם רואים אותם כלל וכלל כ"פחות" בגללבעיה כלשהי שצריכה עזרה.

ןלפעמים גם הרב עצמו צריך עזרה..

אתה צודק לגמרירדיאק2עצשן

אין לי מה לומר.

יפהמישהו איתי
ראיתי משפט אצל ימימה אביטל - 'קרבה קודמת להבנה' -
לפעמים הוספת אור, חיוך וחיבור לעצמי, מועיל הרבה יותר מהבנה תיאורטית מה בדיוק מפריע לי וכו.
לי זה ממש עזר
בטח.מזמור לאל ידי
אבל חייבים למצוא את המטפל/ת הנכון/ה.
מזכיר לי שוב להתפלל להשם שיעזור לי למצוא את המטפל הנכוןרדיאק2עצשן

אין לי מושג איך עושים את זה (אבל היו כאן מעט המלצות בשרשור).

השאלה אם הטיפולים הועילו אפילו חלקית. האם נשארת אותו דברארלט

בדיוק? ברור שחלק מהשינוי הוא התבגרות, אבל אולי גם הטיפולים. ותפילות- ברוררר. השם יברך וירפא אותך לחלוטין

אמן. רק תפילות.רדיאק2עצשן
הגי המחקר הוא אינסופי ואף פעם אני לא אדע שמה שאני עושה הוא הדבר הנכון, אז בדברים האלה הכי צריך להתפלל.
ללכת לרופא זו רק חובת השתדלות, אך לא הוא מרפא.
רפאני השם וארפא!

בהחלט שהטיפולים טובים לי. לא יודע להגדיר תועלת, אבל אם אני מחכה כל שבוע למפגש, אז כנראה שזה מועיל חלקית, לא?
אבל אני לא יודע, כי אני לא מסוגל להצביע על התקדמות ברורה.
האמת היא. אולי הלך מחשבתי מסוים. מקוה לכתוב על כך בהמשך (לא מבטיח, כי לא רושם לעצמי. מה, חסרות לי מטלות על הראש?!).
שיפור בהלך המחשבה הוא חשוב כי בסופו של דבר חלק נכבדארלט

מהריפוי הוא ריפוי עצמי

תסלח לי מראש אם זה חריף מדי,בשביל שלי
אבל אני אגדיר ככה (קודם כל מניסיוני האישי וגם ממה ששמעתי מאחרים)-

פסיכולוג זה פשוט כמו שחנ''ש עם חבר שנעים לך לדבר איתו, שיודע להגדיר את הדברים בצורה מעמיקה קצת (גם זה לא תמיד) ולהחליף איתך רעיונות, וששניכם לא מתביישים אחד מהשני.

In other words, אם החברה כיום היתה יותר סבלנית ומקשיבה ותומכת-
ככל הנראה לא היינו צריכים פסיכולוגים. רובנו המוחלט.

תסלח לי, ותסלחו לי כולם
דברים יפיםרדיאק2עצשן
אם אתה מרגיש צורך לבקש סליחה, אז אנחנו סולחים,
אבל אין על מה.
(טוב אולי אם יש פסיכולוג בקהל שלמד 7 שנים אז הוא לא יסלח, אבל אני לא מציג הפסיכולוגים, וגם לא מעריך מטפל לפי כמות השנים שלמד אלא לפי המקצועיות שלו).

ובלי לדבר על "אם החברה", מקוה בעצמי להיות קצת יותר סבלני, תומך ומקשיב. בהכוונתו יתברך, שאגיד את הדברים הנכונים, ושאשתוק בזמן הנכון.

הבהרה: הקורא עלול לחשוב שאני מתכוון לרמוז פה על אנשים שלא שתקו, אבל לא. אני מדבר על השחנשים שיהיו לי.
תודה! ביקשתי סליחה בגלל הטענות שהפניתי כלפי החברהבשביל שלי
שמעדיפה בהרבה פעמים לשלוח אנשים לבעלי מקצוע, גם לדברים שהם פתירים ושלא צריך בשבילם בעלי מקצוע (רק להבהיר- איני מזלזל בחשיבות הפסיכולוגים לבעיות נפשיות וכדו'... אבל בחוויה שלי עו''ס או פסיכולוג טוב אינו שונה פעמים רבות מחבר נפש) .

אני חושב שיש אנשים שמעדיפים לשלוח הרבה פעמים אנשים עם אתגרים כאלה ואחרים לפסיכולוגים, במקום לנסות לעזור להם ולהקשיב להם, שכן מה לעשות- זה דורש. אבל לא צריך לפחד מזה..
זה יותר קל מאשר להתעלם. זה פשוט להגיד- יש בעלי מקצוע, מה אתה רוצה ממני?

הנקודה היא שלא לכל דבר צריך בעל מקצוע. ממש ממש לא.

אני אתן דוגמא קטנה אולי שקשורה לפורום השני- אם אנשים היו אומרים לך אחרי דייטים לא מוצלחים מה הפריע להם- כנראה שלא היה לך צורך ללכת למאמן לחתונה שיגיד לך מה לא בסדר בהתנהלות. היינו יכולים להבין לבד. אבל לא אומרים, ולכן הולכים.
ובכל מקרה אם היו אנשים שמלווים אותך- אז אותו הדבר, למרות שהם לא 'בעלי מקצוע'.

רציתי לתת דוגמא קלאסית מהמחלוקת לגבי שילוב מסגרות בחינוך, אבל אני חושב שהסברתי מספיק את עמדתי
מסכיםרדיאק2עצשן
הסברת יפה

לי בעצמי נוח לשלוח אנשים לטיפול במקום לעזור להם.
גם לי. לצעריבשביל שלי
אני צריך לפתח את מידות ההכלה והסבלנות
תודה לכולם! מחזלש את הדיון!רדיאק2עצשן
קיבלתי היום החלטה.
אז תודה לכל המסייעים.

יכול להיות מעשיר להמשיך את הדיון באופן תיאורתי, אבל מי שתכנן לעזור לי פספס את ההזדמנות...

אולי השרשור ימשיך לעזור לאנשים אחרים. תודה לכולכם!

(אני כותב את הדברים בשביל עצמי. בשביל להפרד מההתלבטות אחרי שבחרתי דרך)
ואו איזה יופי.(:

ממש ממש בהצלחה וברכה במה שתבחר. 

תודה על הדיון הזה שהיה פה, זה היה לי ממש חשוב ומעשיר אישית (עקבתי וקראתי את כל מה שהיה פה).

תלך לטיפול רגשי זה עוזר מנסיון של אנשים שאני מכירהadar
מזדההחולת שוקולד
אכן, טיפול הוא לא קסם ויותר מזה- גם אם נתמיד ונעבוד באיזשהו מקום הבעיות ישארו חזקות ממנו, יש בעיות שטיפול בהן יהיה יותר יעיל ויש שפחות, לפעמים טיפול מציף דברים למודעות ויש דברים שעצם המודעות וההבנה של מה שבכלל עובר עליך מאוד עוזרת (למשל בן אדם שסובל מocd אבל לא יודע בכלל להגדיר את הבעיה שלו ולקרוא לה בשם, ולא יודע ממה זה נובע) אני יכולה להעיד על עצמי שהטיפול היה בשבילי הצלת חיים של ממש, לא רוצה לדמיין איפה הייתי היום בלי זה, או שהייתי מתאבדת או שהייתי הוזה הזיות באיזה מחלקה סגורה, אבל כן, זה מוגבל, הטיפול הוציא אותי מהocd במידה רבה מאוד אבל לדיכאון למשל זה היה פחות יעיל, ולדיכאון קל זה עוד פחות יעיל, לדעתי ככל שהבעיה יותר חמורה כך הטיםול יותר יעזור, מדיכאון קל או סתם נטיה לדיכדוך וחוסר חיות הרבה יותר קשה לצאת וזה הרבה יותר יחזור גם כשנראה לך שכבר הגעת למצב ממש מצויין

למה אתה לא נשאר אצל אותו מטפל? אחד הדברים החשובים הוא שתהיה כימיה ושתרגיש שאתה בידיים טובות של מטפל טוב שגם אם לא התקדמת זה לא בגללו (ולא בגללך כמובן)
ראשיתרדיאק2עצשן
תסתכלי בערך 4 הודעות למעלה
או שתלחצי על הקישור כאן
תודה לכולם! מחזלש את הדיון! - צעירים מעל עשרים
שכתבתי שאני כבר לא מחפש טיפול.
ולדיון התאורתי,
היו מטפלים שהייתי אצלם שנה ולא כל כך הרגשתי טיפול. את חושבת שעדיין הייתי צריך להשאר?
או לפחות 20 פגישות? גם כאלה היו.
והיו גם בודדים שעזבתי מהר. תקני אותי אם עשיתי לא נכון.

ואז שאלת המחץ: יופי, הצלחת בטיפול שלך. נפלת על מטפל מתאים.
אבל לי זה לא קרה. למה עולם הטיפול כל כך מסובך? זה לא נותן לי בו אמון.
ואני מכיר כל כך הרבה סיפורים כמוני.
אז מה עשיתי לא נכון?
ומה הקסם של אלה שמצליחים למצוא את המטפל המתאים? יש דרך למצוא, אן שזה מזל?
ואם יש דרך, אז למה המטפלים לא מגלים אותה לכל המטופלים התקועים? כי הם שרלטנים?
ואם אין דרך, אז כל עולם הטיפול תלוי במזל?
אולי קראתי אותך לא נכוןרדיאק2עצשן
את בעצם אומרת את אותו דבר, לא?
שטיפול לא תמיד יעזור.
וכמובן, מי שמסוכן לעצמו, אז שיגש לטיפול.
כן, טיפול לא תמיד יעזורחולת שוקולד
וצריך לעשות שיקולי עלות מול תועלת
היתה תקופה שהפסקתי כי הבנתי שהסיכוי להתקדמות לא שווה את הכסף ואת החיטוט בנפש ולא הייתי במצב קריטי, בסוף חזרתי ובזכות תובנה אחת שעלתה בפגישה אחת מתוך איזה קרוב לשנת טיפול התקדמתי עוד, זה לא עשה אותי מאושרת יותר, זה גרם לי להגדיר את המושג אושר קצת שונה וממש עזר לי ובעצם ג
גרם לי להרגיש מאושרת יותר כי איך שאתה מגדיר את עצמך זה מה שאתה
אבל... בסוף זה כרוני, היתה תקןפה קצרה שהייתי די בהיי והיום יש יותר תחושות דיכדוך וגדרה הזאת פחות משנה לי, תכלס, ממש לא ברור שהיה שווה לחזור
מסכיםרדיאק2עצשן
תודה על החיזוק.
אגב, אני חושב שמה שהכי יחזק אותי היום זה משרה מלאה במסגרת.
בפועל קצת קשה למצוא עבודה, אז אני כן בסוג של טיפול מסוים בינתיים.
אולי גם לך יעזור משהו בכיוון הזה... כמובן, עדיין אין לי נסיון להגיד אם זה יצליח.
באמת לפעמים בריחה לעבודה היא הפתרוןחולת שוקולד
הכי טוב שיש, ב"ה שאתה במצב שיכול ורוצה לעבוד (אני כרגע מגדלת את הילדים שלי וגם מרגישה בסה"כ טוב אז לא בעניין של עבודה)
בהצלחה
אז מאחל לך להצליח לברוח אל הילדים!רדיאק2עצשן
וכמובן מאחל גם שתתרפאי מהשורש. וכן כל טוב אחר.
לי לא עובד הקטע עם הילדים (אולי כי אני גבר). הם מסוגלים להפוך את הסלון ואני אמשיך לישון.
חחחח, ברור לאף גבר זה לא עובדחולת שוקולדאחרונה
סקר שמעניין אותי על תורה ועל דתמרגול

כותבת בלשון נקבה, מיועד לכולם כמובן.

1. האם את מרגישה שהחברה החרדית מייצגת את היהדות כפי שאת מאמינה בה?

2. האם את מרגישה שיש סתירה בין היהדות לבין הדרך של החברה החרדית?

3. האם את לוקחת דעות של פוסקים חרדיים בחשבון? האם אותם הפוסקים לוקחים דעות של הרבנים שלך בחשבון?

ואגיד גם למה אני שואלת.

פתאום הגעתי למסקנה שמדייקת את הקושי שלי עם החברה החרדית.

זה שהם (כחברה) לא מתגייסים, נגד גיוס וכו- מובן בעיניי הקושי.

הקושי שלי הוא עם האמירה שהם "מחזיקים את עולם התורה", או שומרים על היהדות וכו. וגם שצריך לתת להם חופש דת…

כשהאמת עבורי היא, שהחברה החרדית לא מייצגת את היהדות כפי שאני ורבנים ורבניות שאני מעריכה תופסים אותה.

ואף לעתים נוגד.

ואפשר כמובן להגיד שהכל טוב כל עוד גם לי וגם לחרדים יש חופש דת. אבל החברה החרדית לעתים לא מאפשרת את חופש הדת שלי.

ובטח שלא נושאת את לפיד היהדות.

אז האמירה שאולי אנחנו כחברה צריכים "להחזיק" אותם כי הם תורמים לעולם הרוחני והיהודי במדינה, לא רלוונטית עבורי, כי הם מקדמים גישות נוגדות יהדות.

הם מייצגים את עצמם. ויש עוד אנשים שמזדהים איתם. אבל הם לא "היהדות", ולעתים אף להפך 

..פצל🤫

אם הייתה פה שיפוטיות לגופו של אדם, היא לא מתוך מקום ביקורתי או מתלהם. להפך הכוונה הייתה לימוד זכות , כי אם הייתי חושב שאתה מכיר אוטיזם מקרוב ובכל זאת מתבטא ככה זה היה פשוט עצוב לקרוא. וגם לא הייתי מגיב ולא מעיר. דווקא בגלל שאני מבין שאתה לא אדם טיפש , אני אני מבין שכנראה אם יש כאן נקודתית איזה חוסר רגישות שהיא כמובן לא בכווונה , אלא כנראה מעט חוסר תשומת לב לעניין. אני לא תולה בך ולא מטיח בך ולא מאשים אותך , להפך , בדיוק כמו שאתה אומר ,אמרתי שאנשים טובים כמובך למשל חוזרים לפעמים על דברים כי שמעו מאחרים בלי להבין מספיק. זה לא תמיד רע ולרוב בכלל לא נורא. לפעמים גם יוצא מזה פחות טוב , אבל זה בר שינוי , במיוחד כשהסיבה היא חוסר מודעות ולא כוונות זדון. אם האמירה יצרה אצלך את האפקט ההפוך , הכל טוב , תעביר הלאה ותשכח מזה. אני לא רואה בך שום בעיה מהותית. הרשתי לעצמי לכתוב את הדברים דווקא כי חשבתי שאולי עשויים להתקבל. אם טעיתי , אז אל תקבל את ההערה הזאת. לא באתי לא לנצלש ולא לפתוח דיון. איש הישר בעיניו יעשה. אם זה יצר אנטי , תראה את זה ככישלון שלי , לא שלך .

הייתם מוותרים על הקשיים שעברתם בחיים?זיויק
על מה שזה בנה בכם? לימד אתכם?
שאלה טובהoo

בעבר הייתי עונה בוודאי

היום אני מסתכלת אחרת

קשיי העבר (וגם ההווה) עזרו (ועוזרים) לי לבנות דברים שאני מאד מרוצה מהם

וכנראה לא הייתי מגיעה אליהם לולא הקשיים

זה מצד אחד

מהצד השני הייתי שמחה לחיים נטולי קשיים או מופחתי קשיים מורכבות החיים..

כתבת מדויק ולא ממש עניתזיויק
כי נשארת בדילמה
אני בסדר עם דילמותoo
יש בזה אמתזיויק
צודקת
"קשיים" זה בעצם החזית שבה אנחנו מתקדמיםמשה

כלומר, זה משהו שמתנגד לנו כדי שנשים לב אליו, קצת כמו "כאב" במובן הפיזי.

השאלהoo

כמה התנגדות צריך בדרך כדי להתפתח

לא שמישהו שאל אותי קודם

אבל אולי יום אחד אני אבין שזה היה נצרך כמו שהבנתי על קשיים מהעבר

אני באמת בהרבה מחשבות על זהמשה

אני חושב שבשלב מסויים לומדים שצריך ללמוד יותר "להכיל" ופחות להתנגד.

זה עוזר לשנות את המציאות בטווח הרחוק, בעיקר. אבל בטווח הקצר עוזר לי לחיות טוב ולישון טוב ולא להיות במקום שבו "קשה" לי במובן של להרגיש שקשה.

פחות להתנגדoo

הגדרה טובה

כשההתנגדות יורדת

גם הציפייה יותר מותאמת

קושי צפוי הוא יותר קל

קושי צפוימשה

איך את מגדירה את זה?

אםoo

זה קושי שחוזר על עצמו

אז אני יודעת (או לומדת לדעת) מראש מה או מי הגורם/ים

ויודעת (או לומדת לדעת) להתייחס בהתאם

אם זה קושי חדש

זה הזמן לניסוי וטעייה עד להגדרת הגורמים ולהתוויית הדרך המתאימה ביותר 

אני חושב שאחת המתנות הגדולות שקיבלתימשה

אי אז בגיל 30 וקצת.

זה את היכולת "להגדיר" (הנה יצא ממני המתכנת) קשיים כדי להתחיל לעבוד איתם.

זה אומר שקורה לך משהו שאתה לא נהנה ממנו אבל אתה לא חסר אונים כלפיו וגם יודע לדחות אותו למחר או לשים לב להתקדמות.

יפה ממשזיויק
הייתי מוותרת. בהחלט. למרות שזה מחשל וכו'נחלת
What doesn't kill you makes you strongerאריק מהדרום

Stand a little taller

Doesn't mean I'm lonely when I'm alone

What doesn't kill you makes a fighter

Footsteps even lighter

Doesn't mean I'm over cause you're gone

תלוי איזהרקאני

יש כאלה שהייתי מוותרת

ומאמינה שהייתי נבנית גם בלעדיהם

כן חדמשSeven
שילמתי מחירים גבוהים מדי
כן, לא, לאמבולבלת מאדדדד

עברתי כל מיני דברים בחיים. והייתי במקומות שלא ברור לי כיום איך יצאתי מהם…

כשאני מסתכלת אחורה, אני רואה איך זה חלק ממה שגרם לי להיות מי שאני כיום. אבל לא הייתי מזמינה שום דבר כזה, גם אם הייתי יודעת איך אצא מזה. משתדלים לראות את הטוב מהמצב הנתון, אבל זה לא אומר שהייתי בוחרת בזה. ואני עדיין מצולקת מדברים שעברתי. אבל משתדלת כל יום לגדול מזה ולהתקדם הלאה.

כל קושי שעוברים, עלול להשאיר משקעים. ויש את הפחד להתעורר יום אחד ולחזור אחורה, להרגיש שוב שם בקושי הזה ולא להיות עם כוחות להתמודד. 

תשובה יפהזיויק
תודה
בדיעבד חלקם לא. לכתחילא כן.נפש חיה.

לכתחילא כן

כיון שאם חלק מהקשיים לא היו קיימים בחיי

הייתי חוסכת הרבה סבל (וזבל)

בדיעבד חלקם לא

כיון שזה  חשף אותי להבנות עמוקות כלפי עצמי

והביא אותי למי שאני כיום

מה כן ומה לא?זיויק
מה העיקרון?
העיקרון הואנפש חיה.

על החלקים ה"עצובים" או המורכבים בחיים (שגרמו לי בדיעבד לבזבוז כוחות והרבה עצב)

הייתי מוותרת

בבחינת "לא הם ולא שכרם"

אבל

בדיעבד, בגלל שהמורכבויות לימדו אותי הרבה

ובזכותם אני מי שאני

אז הם 'עזרו' לי ללמוד מהם איך להמשיך הלאה.

לא.אשר ברא

ואפשר להעמיק ב"תורת מנחם", תשמ"ד חלק ד', שבת מסעי סעיף י"ב-

בקצרה הרבי מילובביץ' מסביר על עניין המסעות ממדרגה למדרגה [כפי שידוע שהבעש"ט עסק במסעות שיש בנפש האדם].

אם בא לך תדביקי כאן את עיקרי הדבריםזיויק
מה שזה בנה בי שייך לבדיעבדוהוא ישמיענו

בדיעבד אני באמונה שלמה בהקב"ה ובראייה של הטוב של מה זה בנה בתוכי.

אני? לכתחילה? הייתי מוותר.

אבל איזה מזל שהקב"ה מנהל את המציאות...!

יפהזיויקאחרונה
POVבין הבור למים
חיכיתי שש שנים להגיע לגיל עשרים ולהיות מורשית בפורום אבל משרשרת בדיליי של שנתיים
תוסיפי לווידוי ביו"כפצל🤫
מזעזעזיויק
ברוכה הבאהארץ השוקולדאחרונה
שהכתיבה שלך תמיד תהיה טובה עבורך ועבור הקוראים
נדרש מנהל פורום לפורום בצמיחהאריק מהדרום
/forum/f115

נראה לי @פשוט אני.. יכול להיות אחלה מנהל שם.

לרפאה מהטבע צריך טבעוני … ואולי גם מתנגד חיסונים…זמירות
הלכתי להביא פופקורןקפיץ
עוד מישהו רוצה?
איך רואים שזה נושא נפיץ?פצל🤫
עבר עריכה על ידי פצל🤫 בתאריך כ"ד בטבת תשפ"ו 0:25

אפשר להגיב שם אנונימי. כאילו, מה? תהיו טבעונים, תמהונים,  מתנגדי חיסונים, זה לא משנה, יש לך אמת? לך איתה. אבל למה להבנות שרפואה טבעית זה דבר להתבייש בו חחח

(כן מבין זה לא למעיישה ופורום מת וכו' והכל כאן בדיחה שאני בכוונה לא מתייחס אליה. תהיות לאור ההצפה של הנושא והדיון)

//הרמוניה

עם כמויות הספאם שם באמת צריך ניהול 

פחחחעעפתית שלג
שכר חודשי?זיויק
😆
וכל העוסקים בצרכי ציבור באמונה, הקב"ה ישלם שכרםזמירות

ויסיר מהם כל מחלה, וירפא לכל גופם, ויסלח לכל עוונם,

וישלח ברכה והצלחה בכל מעשי ידיהם עם כל ישראל אחיהם, ונאמר אמן

נשמע טובזיויק
חחחחחחחח אנונימי 2 בא לרמוסססצדיק יסוד עלום

אני מדמיין שזה אותו אחד שפותח תשירשוריםפצל🤫

ונהנה לריב עם עצמו בפינה שכוחת "אל" כדי לפרוק עצבים 😂😂😂

אבל בטח זה דוגמא קלאסית למה שנקרא להאכיל את הטרולים

נע,צדיק יסוד עלום
זה פשוט מישהו שאהב את הפורום ונהיה מריר כשהגיע לשם משווק תוכן להשתלט עליו. רואים שלאחרים הוא דווקא עונה יפה
😅 ממש טרחת לבדוק?פצל🤫

משתעממים מספרים סיפורים זה לא דוקטורט אבל אם כבר מעניין אם כך למה הוא מגיב מאנונימיי? או שהוא מגיב מאנונימי רק בקללות חח ואז אני מבין אותו

מי המוזר ההזוי שכותב שדובדבנים זה מגעיל???אורין
במלחמה עיקשת החיילים דורכים על הפרחיםצדיק יסוד עלוםאחרונה
הכיבוש משחית
מישהו יודענחלת

לאן נעלמו מגיבים שעד לא מכבר, היו?

הנני כאינני, והים נסוג.... הכל בסדר?

הזכרת לי את הסצנה הזאתפשוט אני..

לא הבנתי.נחלת
לא הופיע דברנחלת
את בטוחה שאלו היו ניקים כאן?פ.א.

אולי הכוונה שלך לפורומים אחרים? 

אין כאן בערוץ 7 כאלו ניקים.

- הנני כאינני

- הים נסוג

בטח שישנחלת

תשאל את משה

מה יש לשאול את משה? מקישים את השם והוא לא קייםפ.א.

איפה מקישים את זה?קעלעברימבאר
בשורת החיפוש בשיחות האישיותפ.א.
החיפוש תמיד מציג ניקים שתוצאת החיפוש מוצאת התאמה לכינוי שהוקלד
כן נמצאים כאן. דפדפו בפורומים קודמיםנחלת
מה זה קודמים? אולי התכוונת לאחרים?פ.א.
לפורומים אחרים?

כי למשל @בין הבור למים פעיל בפורום מסויים מאוד ולא מוכר בכלל כאן.  

כל פורום הוא עולם ומלואו ואין קשר בין רבים מהפורומים במרחב העצום של הפורומים בערוץ 7.  

נכון. היא נדמה לי בפורום של פרוזה. סליחה.נחלת
הו ואו מישהו קורא אותיבין הבור למים
פעילה באופן מאוד לא רציף, אבל גם בלתי נמנע, כנראה שזה לתמיד
אולי התכוונתקעלעברימבאר
לחסדי הים והינני כאני?  מוכר לי השם האחרון. והראשון עוד קיים
אולי באמת חסדי הים… הוא פעיל כאן on & offפ.א.
לא הצלחתי לנחש שזה חסדי היםמבולבלת מאדדדד
והוא מדי פעם עוד כותב.

ויש את @אני הנני כאינני, אולי הוא מדבר עליו

יש לך זיכרון צילומי לניקים …פ.א.

וזו היא, @נחלת, לא הוא, שהזכירה ניקים פופולריים

מבולבלת מאדדדד
החמאתי לו שהצליח להבין את ההקשר😂
...אני הנני כאינני
פופולריים? 🤭
היא התכוונה ל@בין הבור למיםצדיק יסוד עלום
שהמשפט "גם הים נסוג" בחתימתה
נכון נכון. תודה!נחלת
לא לחסדי היםנחלת

התכוונתי למגיבה שכתבה שירים מאוד יפים שאחד מהמגיבים (צדיק יסוד עולם (?) ניתח אותם).

נכון. נזכרתי שלא קוראים לה כך, השורה האחרונה שחזרה בתגובה שלה היתה: והים נסוג...

אני הנני כאינני  - הכל בסדר איתו.

אבל הם לא מוכרים כאן…זמירות
נתקלת בניקים בפורומים אחרים, והם בכלל לא מוכרים כאן, ואת שואלת בפורום הזה איפה הם, זה מוזר …
לשאלתך, ורק על עצמי לספר ידעתיבין הבור למים
גם במציאות אני שקטה

העיקרהעיקרנחלתאחרונה

העיקר שהכל בסדר

התכוונת למשתמש "בין הבור למים"? כיקעלעברימבאר

צדיק יסוד עלום אמר שיש כזה אחד.

היא התכוונה ל@בין הבור למים - צעירים מעל עשרים

קורה שאנשים לוקחים הפסקה או עוזבים את הפורוםברגוע
כששיר מטופש הופך לדרך חייםפשוט אני..
עבר עריכה על ידי פשוט אני.. בתאריך י"ט בטבת תשפ"ו 20:28

מדי פעם יוצא לי להתעסק עם אנשים שיש להם פגמים גנטיים.

לא סתם פגמים גנטיים, אלא כאלה שעלולים לגרום להם לסבול מאוד כשהם יהיו מבוגרים (נניח 50 פלוס).

נניח שיש למישהו גן מסוים, שמעלה משמעותית את הסיכון שלו לחלות בפרקינסון.

האם כדאי לדעת על זה מראש?

כן! כי יש מה לעשות. תזונה נכונה, הימנעות מדברים מסוימים, הקפדה על דברים אחרים, כל אלה יכולים להוריד את הסיכון.

בנוסף לדברים שכבר הוכחו כיעילים, יש הרבה מאוד אפשרויות להצטרף למחקרים חדשים בתחום, כולל מחקרים שבוודאי אין בהם סכנה (למשל השפעת הליכה יומית של חצי שעה וכיוצ''ב על הסיכון לחלות. גם אם בסוף יתברר שזה לא יעיל, זה בוודאי לא פוגע).

לצערי, יש כאלה שמסרבים לפעול לפי ההנחיות האלה. לא רק שהם לא רוצים לנסות להצטרף לניסויים, הם מסרבים להתרגש ולעשות את הדברים שגבר הוכחו כיעילים.

לפעמים הסירוב נובע מחוסר חשק לבצע שינויים משמעותיים בחיים. קשה להפסיק לעשן, קשה לרדת במשקל, מבין.

לפעמים הסירוב נובע ממחשבה שחיים פעם אחת, אז עדיף ליהנות לפני גיל 60 כמה שיותר, ומקסימום בגיל 60 נחלה. אבל לפחות לפני כן היה כיף.

אבל סיבת הסירוב הכי לא מובנת לי, דווקא כאדם דתי, היא ''השגחה''. אנשים שאומרים לי בפה מלא, שהם לא חוששים מהמחלה שהגנטיקה שלהם מובילה אליה, כי ה' שומר עליהם. אני שומע משפטים כמו:

בעז''ה יהיה בסדר.

רפואה זה אחלה אבל בסוף יש בורא לעולם.

אי אפשר להילחם במה שכבר נגזר עליך.

וכו' וכו'.

התשובות האלה מגיעות כמעט תמיד מאותו המגזר. ולמען האמת תת מגזר.

זה פשוט כואב לי. לא זאת הייתה כוונת המשורר. ה' יתברך תמיד אוהב אותי ותמיד יהיה לי רק טוב, זה שיר קליט ולא דרך חיים או דרך לקבל החלטות.

אם 70% מהאנשים עם הגן הזה חלו בפרקינסון בגיל 60, אז ל-70% מהאנשים עם הגן שלך לא יהיה רק עוד יותר טוב ועוד יותר טוב. להפך, המצב שלך יילך ויתדרדר.

אם אתה אומר שזה לא יקרה לך כי ה' שומר עליך, אתה מתעלם מזה שעל 70% מ''קרובי המשפחה שלך'' הוא ''לא שמר'' (כלומר לפי שיטתך, שכך נמדדת השמירה...).

פשוט עצוב לי וכואב לי על האנשים האלה. שהאמונה העיוורת תגרום להם למות צעירים ומסכנים, במקום שהם יילחמו על החיים שלהם ואולי ינצחו במלחמה.

כן כתבתי בצחוק. אבל העקרון מובןקעלעברימבאר
איך מגיעים לפורום הנוכחי מבלי לעבור על כל החודשים?נחלת
התכוונתינחלת

לפורום של טבת והלאה...

תסבירי מה כוונתךפ.א.
לפעמים כשפותחיםנחלת

בס"ד

לא תמיד כשפותחים, הפורום הוא מחודש טבת. חיפשתי מקום בו אפשר לכתוב

את התאריך (טבת, למשל) ולא מצאתי. אז  לפעמים מופיע פורום עתיק

איזשהו. לא מבינה למה ומדוע...

איך מגיעים לפורום העכשווי (מאתמול, שלשום) - ניסיתי בכותרות המציינות

מספרים גבוהים (2000+) למשל, אבל זה לא מעיד על אקטואליות הפורום.

ועוד משהו: הזמן המופיע ממול לתגובות לא הזמן הנכון. למשל 11.00

במקום 13.00 וכד'.

יש לי, כלומר, אין לי, שום כשרון טכני ולבטח זה משהו פשוט

אבל לא יודעת איך.

תודה!

שאלה נוספתנחלת

מה פירוש "עבר עריכה"? מצד מי, הצוות? ומדוע?

תודה רבה!

רשום לך מי ביצע את העריכהפ.א.

או שרשום הניק שביצע (הניק שכתב את ההודעה ועשה עריכה ושינוי)

או שעריכה בוצעה ע"י מנהל הפורום - ואז זה בד"כ להסיר תוכן שלא ראוי לפרסום פומבי.  

פרטי העריכה רשומים באותיות אדומות.

כאשר נכנסים לערוך פוסט שכתבת - בדקות הראשונות לאחר שליחת הפוסט, אפשר לערוך "בשקט"  אין אינדיקציה שהפוסט עודכן.

רק אם מעדכנים אחרי די זמן, 10 דק נניח, אז מופיעה השורה האדומה שהפוסט עודכן.  

(ויש גם מגבלות מתי ניתן לערוך.  פוסט שקיבל תגובות, ננעל/נחסם לעריכה די מהר אחרי קבלת התגובה הראשונה.) 

השרשורים בפורומים תמיד מסודרים מהחדש ביותר למעלהפ.א.

לא הגיוני ולא ברור איך יכול להיות שאת נכנסת לפורום כל שהוא ואת רואה הכי למעלה הודעות שאינן הכי חדשות שנכתבו בפורום.  

אולי תצלמי בפעם הבאה את המסך שאת מקבלת?

את יכולה, אם תרצי, גם להעביר לי בשיחות האישיות.

שנבין מה הבעיה אצלך.  

הזמן שמופיע - כנראה גם זו בעיה במחשב שלך.

השעון במחשב שלך נכון? 

זכה למצוות!נחלת

בס"ד

תודה על שתי התשובות.

1.  השעון בסדר גמור.

2. אעקוב אם אמנם זה כך (שמופיעות ההודעות החדשות קודם)

3. לא משמעותי אבל מדוע צריך לדעת שהניק (מה זה ניק?...מאיזו מילה?) ערך את תגובתו? מה זה משנה לנו?

4.  בבקשה, מה זה פצל"ש (או משהו כזה), אני לא מהדור שלכם, ידידי הצעירים.

אבל את רוב הדברים אני מבינה.....

יישכויח!

עונהדרקונית ירוקה

3. ניק מלשון nickname(כינוי). הכוונה למשתמש בפורום

4. פצלש זה פיצול אישיות - אדם אחד שמשתמש בשני כינויים

אני מכיר שפצלש = פיצול שםפ.א.
נשמע נכוןדרקונית ירוקה

בכל מקרה זו אותה הכוונה

אדם אחד, שני שמות

תודה!נחלת

ואם בפיצול עסקינן, למה כשאני פותחת את האזור האישי,

שואלים: האם יש לך פיצול אישיות?......

עניתי המון פעמים: כן. כן. כן....(לא נותן ברירה אחרת)

כך שיש לי כבר פיצול אישיות לעילא ולעילא, אבל

אני לא מבינה מה העניין כאן. זה גם קשור לשם?

או שזה הפסיכולוג של האתר......

תודה!!

זה באג מוכרפ.א.

לפעמים כשאני מתחבר לפורום ונכנס לשיחות האישיות, במקום לראות את רשימת הניקים איתם התכתבתי, הניק שלי מופיע, משום מה, בכל השורות. במקום הניקים הנכונים שהיו אמורים להיות שם

ואז כשאני לוחץ על ניק, זה גורם שאני כאילו רוצה להתכתב עם עצמי.

ואז מופיעה השורה ההזויה "האם יש לך פיצול אישיות"

הפתרון לצאת מזה הוא רענון הקישור וזה מסתדר. 

סליחה על הבורותנחלת

ולמה אדם אחד משתמש בשני כינויים ועוד מצהיר על זה?!

ברכה והצלחה!

ברור שהוא לא מצהיר - אלא מתחבא מאחורי ניק אחרפ.א.

הרבה פעמים, וזה קרה כאן בפורומים בגלים ובתקופות, היו טרולים שעשו צחוק ושיגועים וגם הטרדות. אותו אחד פתח והשתמש בניקים שונים כדי להטריל..

ויש גם שימושים לגיטימיים.

מישהו/מישהי עם ניק ותיק ומוכר, רוצים לשאול שאלה שלא תסגיר מי הוא השואל או השואלת.

דברים רגישים שלא רוצים לחשוף מבחינת הזיהוי של הניק הותיק.

לחסוך מבוכה, להסתיר משהו, להיות אנונימי בשאלה ספציפית. 

חן חן!!!!נחלת
ראיתינחלת

וזה א ח ר י  עריכה?

אז התת פורום הזה צריך להיות חסום איכשהו ולא כך פרוש לעיני כל

בכלל, כל כך מהר עלולים לגלוש בפורום , לדברים כאלה, ללשון

הרע, לפגיעה במישהו על ידי התלוצצות עליו (גם בתכתובת על

החצאיות ראיתי כזה דבר; אפשר לענות יפה או להתעלם על ידי

מעבר טבעי לנושא אחר אבל לא להוציא לבן אדם את הנשמה

ולעשות אותו כלעג וקלס לעיני כולם....זה לא יפה.

הכי מרגיז שזה  משעשע (אללי) ומושך להמשיך לקרוא -

כעין בידור - זה לא מתאים לפורום רציני כמו שהפורום

הזה נועד להיות, לפי הבנתי, וכך הוא רוב הפעמים.

מאד קל בפורום לכתוב כל העולה

על רוחנו; האם פנים מול פנים גם היינו מעזים

להתבטא כך?

ועוד - חושבת שנושא שעלול להיגרר לתגובות

מזלזלות, או שעוסק בעניניים שהצניעות די

יפה להם - צריך לעבור מהר ובנימוס

(כלפי זה המתחיל בנושא כזה, אפילו

ברצינות כי משהו מטריד אותו) לנושא אחר

ואפשר לאמר שבפורום הזה לא מרחיבים

בדברים כאלה, כי...כי....יש כאן ילדים קטנים!.....

וגם אם מישהו רוצה לשפוך את הלב

והנושא חריג, לא צריך לפרט יותר מדי -

זה לא בריא, זה לא נאות ויש דברים

שהשתיקה יפה להם. כלומר, מבינה

שזה מקום שאפשר לחשוף הכל

כי אף אחד לא מכיר, אבל בכל

זאת, קצת להתאפק. למרות שנורא

מושך לפרוק הכל. ואני מדברת גם

על עצמי. שלא אסחף מדי

בקלי קלות אפשר להיסחף.

שלא נהפוך לצהובון מרוב שיעמום

או סקרנות.  הכי יפה ומעניין זה

חילופי הדברים הרציניים, החקירות

והדיבורים בנושאים חשובים.

לא צריך לרדת למכולת!

בפורום יש כתיבה מכל הסוגיםפשוט אני..
לפעמים על נושאים ברומו של עולם ולפעמים סתם דברים מצחיקים או ביזריים.

אם ראית תגובה מסוימת שלדעתך אין מקומה בפורום, את תמיד יכולה ללחוץ על כפתור הדיווח ואז זה מגיע למנהלי הפורום לבדיקה.

בגדול תהיה מחיקה או עריכה או אף חסימת המשתמש רק במקרים חריגים, בדרך כלל בגלל פגיעה בניק אחר או שימוש בשפה לא נאותה וכיוצ''ב.

ולפעמים שוכחים את הסיסמא או חוזרים אחרי תקופהיעל מהדרום
לק"י

ופותחים ניק חדש.

נכון. אבל מקרה שכזה, לטעמי אינו פצל"שפ.א.
אין פה את הזמניות, שצריך תחליף לרגע לניק הקבוע.  
הבנתי...יעל מהדרוםאחרונה

אולי יעניין אותך