ראיתם אי פעם בשנות השמונים ה-90 או ה 2000אזרח111

ראיתם אי פעם בשנות השמונים ה-90 וה 2000 כשטליבאן ודאעש חטפו חיילים אמריקאים- שארהב קיימה איתם משא ומתן? לא.

גם לא כשערפו את ראשם מול המצלמות. ולנו יש אל בשמים ששומר עלינו אם לא נעשה שטויות חמורות כגון עיסקה.

וזה היה ברור גם בכל התקשורת האמריקאית שלא מנהלים משא ומתן

אנחנו יהודים רחמנים בני רחמנים, כל השאר.....אוהב העם וא"י 3

....כגון מה יקרה זה חשבונות שמיים.

בכלל מי צריך להאכיל אלפי אסירים בטחוניים. בסיבוב הבא נהרוג אותם.

חבל שאחרי שליט זה לא עבד טובמתנחל בראבק

בתור אחד שלא יחטפו את ילדיו, לא יחרף את נפשו במלחמה, ולא יכאב את מות חבריו, מאוד קל לרחם

במקום תשובה עניינית כרגיל מטיחים בוץ...אוהב העם וא"י 3

....אף פעם לא נחטפו לנו מסכר כזה של אנשים בגלל ממשלת חדלון שאתה כנראה תומך בה.

אדרבה תוכיח לי שזה לא חשבונות שמיים.

תשובה מאוד עניינית.מתנחל בראבק

עסקת שליט הובילה אותנו למצב הזה, השארת חמאס ברצועה הובילה אותנו למצב הזה.
זה שממשלה מטומטמת עשתה שטויות, זה לא אומר שאתה צריך לעשות את אותן שטויות בצורה הרבה יותר גסה ומטופשת

זה ממש לא אותו דבר....אוהב העם וא"י 3

...פה נחטפו מעל 100 יהודים יקרים בגלל מחדל צבאי ומדיני וזה על הראש של ראש הממשלה

שגם נושא באחריות עסקת שליט וגם נושא באחריות הבלעדית של האכלת המפלצת.

לשכנע אותך ושכמותך בנימוקים רציונליים זה בלתי אפשרי אז למה לא לפנות לעם ולקבל החלטה לכאן

או לכאן. הדשדוש הקיים רק משחק לידי אויבנו.

אני בהזדמנות זאת אשאל גם אותך:

....מתי תצאו מהקונספציה שאתם באמת בממשלת ימין וכל מה שלא אתם הוא שמאל?????

הקונספציה הזאת היא שהביאה את המדינה לעברי פי פחת.

סבבה, נראה לי שהבנתי את קו המחשבה שלךמתנחל בראבק

בשביל בן אדם אחד לא כדאי להשמיד את המדינה, בשביל 80 אנשים וארבעים גופות כדאי להוליך עשרה מיליון לכבשנים.
מן הסתם אתה גם תומך במה שקסטנר עשה, להציל 1,684 יהודים, ולתת לכל שאר יהודי הונגריה למות.

אני מנסה להבין איך המוח שלך פועל.

אתה עושה חשבונות שמיים….אוהב א״י והעם 4

מה שאתה חושב שיקרה זה לא רלבנטי .

גם לחזקיה המלך היה נימוק למה לא להביא ילדים לעולם ובכל זאת הנביא ירמיהו טען שעליו לקיים את מצוות פרו ורבו .

ושוב, אתה מוזמן להמשיך להתעלם מהטענהמתנחל בראבק

אבל הטענות המטופשות האלה הביאו עלינו את השבעה באוקטובר

אתה סוטר את עצמך…אוהב א״י והעם 4

… מצד אחד אתה תומך בהשארות מנהיג שלטענתך גורם מרכזי למחדל בשביעי באוקטובר. ומצד שני טוען

לכאורה שהישארותו של אותו מנהיג וצעדיו למניעת עסקה תמנע לכאורה אסון עתידי.

קודם כל, אולי אני סותר את עצמי. או סוטר לעצמי.מתנחל בראבק

אבל לגוף הטענה, אני לא תומך בהשארתו של אף אחד ולדעתי נתניהו צריך לעוף ברגע שתגמר המלחמה (כל עוד מי שיחליף אותו לא יהיה יותר רופס ממנו)
ואני עדיין מחזיק בטענתי שצעדים למניעת עסקת החזרת חמאס לכוחו לא משנה ממי הם מגיעים, הם מבורכים.

אתה מוזמן לפתוח חז"למתנחל בראבק

החשבונות של חזקיה זה היה ניסיון לעשות חשבונות שמים במקום להסתכל ישר על המציאות ולהבין שלהשאיר ארגון טרור על הגדר=עוד טבח המוני

אני שואל שוב...אוהב העם וא"י 3

....למה לא לפנות לעם ולקבל החלטה לכאן

או לכאן. הדשדוש הקיים רק משחק לידי אויבנו????

אם העם מטומטם ורוצה להתאבד זאת לא סיבה לאפשר לומתנחל בראבק

חוץ מזה, שואלים את העם במשאל עם, לא בבחירות שהן על הרבה יותר נושאים.

אנחנו עכשיו במסלול התאבדות....אוהב העם וא"י 3

....הגולן והגליל בוערים, איו"ש בתהליך לבנוניזציה, על פי אתר רגבים הערבים

באיו"ש בתנופה התיישבותית, מרכז הארץ באיום תמידי, ואפילו על בתי הסוהר שלנו

השתלט החמס.

מוזר, אני חשבתי שחמאס כלואים בבתי הסוהרץמתנחל בראבק

אם הם שולטים על בתי הסוהר למה הם לא משחררים את כל העצורים?

אז את מצב הגליל,איו"ש והשאר אתה מקבל בשוויון נפש..אוהב העם וא"י 3

....בכלל בתי הסוהר שלנו הם המקום היחידי לגיבוש מושלם של אוייבנו.

אולי במקום לשלוח חיילות סוהרות לשמור שם אפשר לשלוח בנות שירות לאומי

ואת החיילות להביא לכאן לשירות לאומי בקהילה היהודית.

לא, אני פשוט לא רואה איך בחירות ישפרו את המצבמתנחל בראבק
עם כל הכבוד ל "אני לא רואה" רוב העם כן רואה!!!....אוהב העם וא"י 3

.... עייפתי מלנסות לשכנע. התעודדתי לשמוע את הרב אבידן פרידמן מאפרת.

לסיכום נצחון מוחלט לא נראה באופק וגם עסקה לא נראת באופק.

בקיצור דישדוש , שימור שלטון ואכזריות של שלטון וכל מי שתומך בו.

כמעט כל 120 חברי הכנסת היו בממשלה בשנה שקדמה לטבחמתנחל בראבק

האם ראית את בנט–לפיד–גנץ משנים משהו? כי אני לא! היחיד ששינה משהו וזה היה שינוי באיו"ש הוא סמוטריץ'.
בגלל שבבחירות כנראה שהוא יקבל פחות מנדטים ממה שיש לו, ולכן אני חושב שבחירות לא ישנו את המצב...

לא יודע מי שמך לדבר בשם 'רוב העם'הסטורי
אתה חוזר על הטענה הזאת כמו תוכי וזה כבר פשוט מביך.

איני יודע כמה מ'רוב העם' אתה פוגש ביום יום. אם אעיר משהו על זה, שה'עם' שאתה כנראה פוגש זה העם האוסטרלי, אתה תיעלב עד עמקי נשמתך ותאשים אותי (ואת כל שאר הכותבים בפורום) בהכפשות.

בניגוד אליך, אנחנו לא פרשנו מהעם. אנחנו, כולנו, פוגשים יום יום, חלקים נכבדים מ'רוב העם', העם לא רוצה בחירות כרגע, העם רוצה ניצחון.

לך יש נגיעה בדבר. לי אין למרות….אוהב א״י והעם 4

… שאתה וחברי הפורום טוענים ההפך. אני לא מקבל תקציבים ומשרות . אני לא הסדרניק, אני לא מקורב לאף פונקציונר. אני בחוץ אבל אכפת לי. אני מעורה בחדשות בישראל יותר מאשר בחדשות כאן. אני שומע גלי צהל צופה בכאן ובערוץ 14 וקורא כמובן את ערוץ 7. זה שאתם לא רוצים ללכת לעם אומר דרשני. אין לכם רוב ואתם פוחדים אז מספיק עם הצביעות.

בוודאי שיש לי נגיעה, זה העם שליהסטורי

"ומתוך שהוציא עצמו מהכלל - כפר בעיקר!"

לך לא נוגע ולא אכפת, אם כל יהודי הארץ יהיו בסכנה קיומית, בעקבות ניצחון של החמאס ושחרור מאות 'סינוארים'. (ואחרי זה אתה נעלב שמזכירים את ירידתך מהארץ).

ההסתמכות של על אוירה תקשורתית היא מביכה. אתה באמת חושב שקובעי האוירה בכאן או בגל"ץ מייצגים את רוב העם?!

תעשה חשבון פשוט, כשישים וחמישה אחוז מהעם (היהודי, כן?!) הצביע לקואליציה הנוכחית.

אפילו אם תתעקש על כלל בעלי זכות ההצבעה, האם אתה מעלה על דעתך, ש53% מקובעי סדר היום בכאן או בגל"ץ הצביעו לקואליציה הנוכחית כך שאפשר לראות בהם מייצגים של העם?!

אתה עדין חי לפני השביעי באוקטובר….אוהב א״י והעם 4

… הרבה השתנה. ביקרתי בארץ ונוכחתי לדעת בעצמי.

חבל על הויכוח. בחירות ידברו בעד עצמם.

מה השתנה?!הסטורי
העם בכללותו, הרבה יותר לאומי מלפני שמחת תורה.

כמה ממובילי הדעה וקובעי סדר היום בתקשורת עברו מתפיסת עולם פרוגרסיבית-גלובלית, לתפיסת עולם לאומית?

העם שאתה מדבר עליו זה חברים שלי שאיבדו אבאמתנחל בראבק

זה אחים שלי שאיבדו חברים קרובים, זה שכנים שנפלו במלחמה, זה בן דוד שלי שקיבל צרור ממרחק של שני מטרים ממחבל.
ואתה מציג אותם כמו איזה חבורה של תאבי בצע שרוצים תקציב! אתה אולי צופה, אני חי!!! את המציאות הזאת.

אני ממש כואב את כאבך….אוהב א״י והעם 4

… בגלל זה אנחנו צריכים שינוי. אני לא חושב שבגלל החשש שהאלטרנטיבה תהיה יותר גרועה צריך להמשיך עם ממשלת החורבן הזאת. אנחנו מדשדשים במלחמה לא בגלל חולשה של הצבא אלה בגלל חולשה מדינית.

לדוגמא לו לא היו פוחדים מתגובה מצרית היו מתכננים את המלחמה אחרת ומתחילים את הפלישה מציר פילדלפי . זה לא החלטה של הצבא זה החלטה של הממשלה וזה רק דוגמא של רפיסות שלטונית שנמשכת כבר הרבה שנים. 

ומי מהמועמדים כעת, פחות היה מפחד?הסטורי

(עזוב שאלו התכניות שהצבא הציע, נניח שלראש הממשלה יש כוחות לכפות על הרמטכ"ל ניצחון שהוא ודוברו לא מאמינים בו)

#561 אל"מ (במיל') חזי נחמה - בעזה עד כה לא הכרענו, וצריך לשנות זאת

והנה עוד אחד בשבילךהסטורי
#557 המבחן של נתניהו - הדחת הרמטכ"ל- ד"ר יאיר אנסבכר

אחד שאינך יכול לכנות 'ביביסט'. הוא לא מתבייש לתקוף את נתניהו מימין. (רק בניגוד אליך, הוא לא מדמיין שכל ה'לשעברים' שהובילו את הקונספציה שלושים שנה עדיפים...)

לא מדשדשים בשום מקום, נלחמים וממגרים את חמאסמתנחל בראבק

הסיבה שלא פלשו מפילדפי היא שרצו לאפשר לכמה שיותר ערבים לעזוב את הרצועה.

המלחמה היא לא רק נגד חמס….אוהב א״י והעם 4
עבר עריכה על ידי אוהב א״י והעם 4 בתאריך י"א בתמוז תשפ"ד 6:35

השכלנו בזאת שמשכנו את המבצע נגד חמס להרחיב את המערכה. יש הרבה עבודה לעשות עוד בצפון ובאיו״ש. על מטעני הצד והיריות באיו״ש והחרבת הגליל והגולן לא צריך להבליג. ואם גם שם יישמו את הססמה שקט יענה בשקט והמלחמה תפסק אז גזרנו על עצמנו כליה.

ועוד לא הזכרתי את החותים העירקים וכמובן האירנים. הממשלה הנוכחית לא מסוגלת לספק את הסחורה.

מגיבים ממומנים נגד ישראל הם יהודים? מעניין..מבקש אמונה
עבר עריכה על ידי מבקש אמונה בתאריך ד' בתמוז תשפ"ד 21:49

בכל אופן, דבריך הם נגד חז"ל בעניין פדיון שבויים

וכולם שמים לב שאתה משקרמבקש אמונה

ומשתמש ב"אמונה" ו"השגחה פרטית" רק מתי שזה מסתדר לך

וכשזה נגד הנרטיב שלך פתאום אסור לסמוך על אמונה.  שחרר אותנו

במקום תשובה עניינית כרגיל מטיחים בוץאוהב העם וא"י 3
כתבתי עובדות. וחז"ל אמרו בדיוק הפוך ממךמבקש אמונה
עבר עריכה על ידי מבקש אמונה בתאריך ח' בתמוז תשפ"ד 20:51

לא משחררים שבויים אם זה יגרום נזק בעתיד - אפילו שמא

אין פודין שבויים יותר מכדי דמיהן וכו' הטעם מפורש שם בפירוש המשנה

וזה נפסק להלכה. תלמד קצת...

מה לעשות שיש חז"ל שקבעו איך מתנהג יהודי ומהי אמונה אמיתית 

"אם זה יגרום נזק" זה חשבונות שמיים.אוהב העם וא"י 3
עובדה שחז"ל אמרו לחשוש ולא לשחררמבקש אמונה
עבר עריכה על ידי מבקש אמונה בתאריך ט' בתמוז תשפ"ד 17:19

זה נפסק להלכה. לא משחררים שבויים יותר מכדי דמיהם 

שמא זה יגרום לגוים להתאמץ יותר לשבות עוד.  כל שכן מה שעלול להביא הרוגים

ההלכה במפורש פוסלת את דרך המחשבה (המופקרת) הזאת

אפשר לסגור את הדיון, אם מעניין אותך איך אמור להתנהג יהודי קיבלת תשובה

מדובר בממון לא בנפשותאוהב העם וא"י 3
אז הרבה כסף אסורברגוע

אבל הרבה מחבלים מותר?

הגיוני סה"כ

הרב יצחק יוסף אמר שכן צריך לשחרר מחבליםבוריס
השאלה כמה מחבליםברגוע

והשאלה גם אם עוצרים עכשיו את המלחמה ומוותרים על ציר פילדלפי.

הרב יוסף כנראה חושב שאין בעיה לשחרר הרבה מחבלים תמורת החטופים, יש גם רבנים אחרים שאומרים אחרת.

הרב יצחק יוסף, צמוד לתשובות של אביוהסטורי
אביו זצ"ל פסק שמבחינה הלכתית מותר וצריך לשחרר מחבלים תמורת חטופים *אם* זה הצעד הנכון.

היות שמאז הוכח מעל לכל ספק, שעל כל חטוף ששוחרר בעיסקה כזאת, נרצחו עשרות יהודים (ובחלק מהמקרים - מאות!) באופן ישיר ע"י המשוחררים בעיסקה, כבר מוכח שאין זה הצעד הנכון.

כן זה הגיוני . מה גם כאיש....אוהב העם וא"י 3

...שכל יום אומר בבוקר  "....המכין מצעדי גבר...." מאמין שברצון השם יופר עצתם של כל שונאי ישראל

אם נעשה את המאמץ לשחרר את כל חטופינו.

אז אפשר לעשות חשבונות שמים?!הסטורי

זה מה שאתה עושה כאן.

אתה החלטת על דעת עצמך, שמצוות פדיון שבויים קודמת לשאר המצוות העומדות על הפרק. ומזה אתה טוען שעלינו לסמוך על הקב"ה ולהכניס את מליוני היהודים בארץ לסכנה ממשית.

אז לא. אין בסמכותנו לעשות חשבונות שמים.

עלינו לעשות כל מאמץ סביר לפי כללי המלחמה לשחרר חטופים, כולל לקיחת סיכון מסויים, כדברי הרמב"ם בהלכות מלחמה ולקוות לעזרת ד' בגיבורים. אבל, אין לנו שום זכות לסמוך על הנס, בעשיית צעדים מופקרים שיסכנו את מליוני היהודים בארץ.

מצוות פדיון שבויים עוסקת….אוהב א״י והעם 4

בממון בלבד. מכוון שכך ההפקרה של אזרחים מצדיקה  עסקה .

״  ולהכניס את מליוני היהודים בארץ לסכנה ממשית.״  זה סכנה עתידית

ולכן זה חשבונות שמיים.

אין שום קשר ישיר בין מאורעות השביעי באוקטובר לבין שחרור אסירים.

מצידי שיפנו את כל האסירים וכל החטופים יחזרו בשלום.

השביעי באוקטובר הוא תוצאה ישירה של עידוד שלטון חמס בעזה כדי להחליש את הרשות. המדיניות הזאת התנפצה לכם על הפנים ועכשיו כל הארץ חזית.

כל ההשגים שהשגנו עד 1977 לאט לאט נמוגים בגללכם. תמשיכו להיות עקביים עד לחורבן.

אתה ממשיך לאחוז את החבל בשני קצותיוהסטורי

תגדיר את תמיכתך בעיסקה שתסכן את כולנו (כלומר, את כל הנאחזים בארץ הקודש, ביורדים לאוסטרליה היא לא תפגע ישירות) איך שאתה רוצה. כשאת מבטיח שבזכות זה הקב"ה ישמור עלינו (למרות שאין לזה שום מקור בחז"ל)

כן זה הגיוני . מה גם כאיש.... - אקטואליה וחדשות

- אתה זה שעושה חשבונות שמיים.

בואו נשחרר את כל האסירים הביטחוניים לאוסטרליהבוריס
גם ככה היא היתה פעם כלא
טוב איך אתה חושב…אוהב א״י והעם 4
… שצריך  לשחרר את החטופים שהופקרו על ידי הצבא והממשלה המופקרת?
מי שסיכן, מסכן וכנראה…אוהב א״י והעם 4

גם יסכן את היהודים בכל העולם כולל ארץ ישראל זה אילו שתמכו , תומכים וכנראה יתמכו במפלגת שלטון שיצרה בשנות שלטונה תקדימים מסוכנים כגון:

עסקאות מפוקפקות להחזרת שבויים.

החזרת שטחים שנכבשו בדם רב.

פינוי ישובים.

ועוד….

כרגע אתה תומך בשחרור מחבלים שיסכנו את כולנוהסטורי
ובוויתור על כל הישגי המלחמה - מה שיתן לחמאס יכולת להשתקם.

אתה תומך, לא מישהו אחר.

אל תתעלם ממה שאמרתי. אני חוזר ואומר:,,,,אוהב העם וא"י 3

....מי שסיכן, מסכן וכנראה גם יסכן את היהודים בכל העולם כולל ארץ ישראל זה אילו שתמכו , תומכים וכנראה יתמכו במפלגת שלטון שיצרה בשנות שלטונה תקדימים מסוכנים כגון:

פינוי ישובים.

ועוד….

עם העקביות המטופשת הזאת לא רק שהחמס ישתקם אלה הוא ינהיג חס ושלום את המדינה

הערבית בארץ ישראל.

אז ברגע זה אתה מתנגד לעיסקה?הסטורי
מ.ש.ל
לא!!!!אוהב העם וא"י 3

צריך לגמור את הסיפור עם חמס בהסכם ( שבעזרת השם יופר על ידי חמס אחרי שכל החטופים יחזרו)

ולהתפנות ללבנון , איו"ש , תימן , וכל השאר.

ככל שנדשדש בעזה הלחץ עלינו לשתי מדינות לשתי עמים יגבר.

נצחון מוחלט אם בכלל יקח הרבה זמן.

זה נהיה מביך מהודעה להודעההסטורי
אתה תומך כרגע בהסכם מופקר ובאותה נשימה מאשים את הממשלה בהסכמים מופקרים?!

אל תתעלם ממה שאמרתי. אני חוזר ואומר:,,,, - אקטואליה וחדשות

קצת מודעות עצמית לא תזיק...

מה לעשות המציאות מורכבת.....אוהב העם וא"י 3

....לנגח אותי בחוסר עקביות זה טקטיקה נלוזה

כדי להתעלם במודע ממה שכתבתי:

1.מי שסיכן, מסכן וכנראה גם יסכן את היהודים בכל העולם כולל ארץ ישראל זה אילו שתמכו , תומכים וכנראה יתמכו במפלגת שלטון שיצרה בשנות שלטונה תקדימים מסוכנים כגון:

פינוי ישובים.

ועוד….

עם העקביות המטופשת הזאת לא רק שהחמס ישתקם אלה הוא ינהיג חס ושלום את המדינה

הערבית בארץ ישראל.

2.אין דבר כזה "נצחון מוחלט".  המלחמה תיקח עוד הרבה שנים יותר מזה חמס הוא נכס אסטרטגי לכל איש "ימין " כבר הרבה שנים וזה לא סוד אז מספיק עם הצביעות וגילגול עיניים.

בבקשה תנסה להפריך טענות אלה.

בוודאי שהמציאות מורכבתהסטורי
ובדיוק לכן העיסוק האובססיבי שלך בפרסונה במקום במהות, לא מקדם אותנו לשום מקום.

הפרסונה ומפלגתו גרמו למורכבויות המיותרות ......אוהב העם וא"י 3
....ושוב התעלמת ממה שכתבתי.
אתה מוכיח את הטענה שהרל"בים, הם הכי הכי ביביסטיםהסטורי

שמלאים אמונה מיסטית שהעולם סובב סביב אדם אחד (כאילו אין מסביב מערכת שלמה של פקידות, משפט, בכירי צבא, תקשורת וכד' - שדוחפת בכל הכח לכל הדברים שאתה רואה בהם שליליים) ושאם רק הוא יזוז, כל הבעיות יפתרו.

אז לא, זה גם ממש לא המצב.

*החל מהטענה ההזויה שלך, שקו השבר הוא עליית הליכוד ולא הקונספציה שהובילה למלחמת יום כיפור והשבר הציוני בעקבותיה.

*דרך הטענה על הסכמים - בגין אכן חטא בהסכמי קמפ-דיויד, אבל הם היו המשך של הסכמי שביתת הנשק של גולדה ורבין, שהפכו את הניצחון הצבאי של מלחמת יום כיפור - להפסד מדיני .

*עיסקת ג'יבריל נעשתה כשפרס היה ראש הממשלה.

*האינטיפדה הראשונה אמנם פרצה כששמיר היה ראש ממשלה, אבל רבין כשר הביטחון ופרס כשר החוץ סיכלו את מאמציו לטפל כמו שצריך. בשנתיים שנותרו לממשלת שמיר בלי העול של השמאל - האינטיפדה די דעכה ולולי שהגאונים מהשמאל אחרי המהפך היו עושים את הסכמי אוסלו - היא היתה מסתיימת בלי שום תוצאה.

*הסכמי אוסלו - האבן שטיפש אחד זרק לבור, נעשו ע"י ממשלת שמאל על מלא.

*הבריחה מלבנון גם היא נעשת כשברק ראש ממשלה והימין כולו באופוזיציה.

*מלחמת אוסלו המכונה 'האינטיפדה השניה' פרצה מיד אחר כך, כשברק עדיין ראש ממשלה.

מי שהוציא את צה"ל למבצע חומת מגן שניצח את מלחמת אוסלו, היה שרון מהליכוד, לצורך העניין הוא עבד שנה שלמה על שינויים בצמרת הצבא, כולל החלפת האוגדונר (שכמח"ט הפקיר את החייל מדחת יוסוף הפצוע קל לדמם למוות) בני גנץ...

כאן מערכת המשפט נכנסה לאמוק, לעצור את הניצחון הישראלי בכל מחיר. כך מצד אחד (בצעד חסר תקדים עד אז!) בג"ץ התחיל להתערב בלחימה עצמה תוך כדי תנועה. כך שרון בקושי הצליח לסיים את המבצע בערי יו"ש. בעזה, למרות התכנון המוקדם, הוא כבר לא ניסה.

במקביל, התחילו לחפור סביב שרון עם פרשיות פליליות, תוך רמזים עבים, שתמורת יישור קו - ירדו ממנו. שרון נשבר ובמקום לעשות חומת מגן בעזה, הוא החריב את הישוב היהודי. את התוצאות של זה שילמנו בתשלומים הולכים וגדלים לאורך השנים, כשהשיא היה השנה.

איזה עיוות.....אוהב העם וא"י 3

.....

*החל מהטענה ההזויה שלך, שקו השבר הוא עליית הליכוד ולא הקונספציה שהובילה למלחמת יום כיפור והשבר הציוני בעקבותיה.

נהפוך הוא. מלחמת יום כיפור פרצה לאחר שגולדה סרבה לתוכנית רוגרס ב-4 באוקטובר 1971

*דרך הטענה על הסכמים - בגין אכן חטא בהסכמי קמפ-דיויד, אבל הם היו המשך של הסכמי שביתת הנשק של גולדה ורבין, שהפכו את הניצחון הצבאי של מלחמת יום כיפור - להפסד מדיני .

שום הפסד מדיני. היינו בסיני אומנם נסוגנו מקו התעלה אבל זכינו ליציבות בטחונית. אני אישית שרתתי אז בתחנת ההתראה בסיני.

*עיסקת ג'יבריל נעשתה כשפרס היה ראש הממשלה.

טעות עסקת גיבריל הראשונה נעשתה על ידי ממשלת בגין.

באשר לאוסלו לא פינינו אף ישוב ולא ויתרנו על אף שטח משמעותי והתפטרנו מכאב ראש של 2 מיליון

ערבים. עובדה שלא בטלו את ההסכם לאחר השתלטות חמס בעזה. נהפוך הוא ביבי חיזק את ההסכם

בהסכם ואי.

באשר ליציאה מלבנון היינו צריכים לעשות את זה הרבה זמן לפני כן. מוטב מאוחר מאשר אף פעם.

הגירוש מגוש קטיף זה הליכוד בלי תירוצים בבקשה.

סיכום:

קו השבר בפרוש היה 1977 "המהפך" שגם אני בפעם הראשונה שהשתתפתי בבחירות תרמתי לו.

מלחמת יום כיפור בדיעבד היתה נצחון מזהיר אפילו ניסי הרבה יותר לדעתי מששת הימים.

ומבצע אנטבה בהנהגת רבין ופרס ב1976 היה הדובדבן שבעוגה.

קו השבר בציונות הוא בפירוש מלחמת יום כיפורהסטורי

ששברה את תחושת הצבר הבטוח בעצמו.

לטעון שמלחמת יום כיפור היא תוצאה של סירוב לאיזשהי תוכנית, זה מביך. הוצעו מאות תכניות במשך השנים, זכותה וחובתה של מדינה ריבונית לסרב לתכניות שיפגעו בה. אם כבר המלחמה היא תוצאה של זה שגולדה לא תקפה כשמצרים קירבה את הטילים, בשנת תש"ל, מעבר לקו שהוסכם בהפסקת האש של סוף מלחמת ההתשה. בגין, אגב, פרש על זה מהממשלה, בצדק. בעיקר המלחמה היא תוצאה של הביטחון המופרז של אנשי מפא"י, בקו-בר-לב שלהם.

העובדה שבאופן זמני, היה שקט אחרי הפרדת הכוחות - לא אומרת כלום. גם בגבול לבנון היה שקט הרבה שנים וחסידי אהוד ברק חגגו את ההישג שלו. כיום מתברר סופית (למי שסירב להבין זאת במלחמה חסרת ההישגים של עמיר פרץ את אולמרט) שיש שתי אפשרויות - רצועת ביטחון בלבנון, או רצועת ביטחון בישראל.

רק עיוור יכול לראות בהסכמי אוסלו הישג. ה'הישג' שכביכול איננו גובים חשבון חשמל בטול-כרם, מתגמד מול אלף חמש מאות הרוגים ישירים מהפיגועים שיצרו כוחות הרש"פ בשנים שבין אוסלו לסיום חומת מגן.

העובדה שהיום יוצא משם פחות טרור, היא רק כי צה"ל עושה שם כיסוח דשא באופן קבוע. כשיקירך בני גנץ, נתן לאבו מאזן תשעה חודשים בלי כניסה למחנה הפליטים ג'נין - חווינו את השנה הכי מדממת מאז חומת מגן, בפיגועים שיצאו מערי יו"ש. את גדודי הטרור שהרש"פ הקימה בחסות ממשלת בנט-עבאס, צה"ל לא מצליח לפרק עד היום (כנראה גם שלאלוף היוצא זה לא היה בסדר העדיפויות. לא סתם אחרי החלפתו שר הביטחון מדבר כמו שדיבר היום, עד שבוע שעבר לא היה טעם). וכן, הם מתכוננים ומייחלים ליום שהם יוכלו להשלים את מה שאחיהם בעזה לא סיימו.

וכמו שסיכמנו - אין ביביסט יותר ממך. היכולת להתעלם מכל ההקשרים ולהאמין שאם רק נחליף איש אחד, או מפלגה אחת, גם בזמן שרוב ככמעט כל המועמדים להחליפם, שבויים באותם קונספציות - היא יכולת בביסטית מופלאה.

טוב אז כיסוח דשא זה העתיד של צהל לדעתך.אוהב העם וא"י 3
מעולם איו"ש לא היתה רבווית טרור כמו היום עם מטעני צד יריות ואפילו נסיונות רקטיות.
פחחחחחלהסטורי
בשנים תשס"א- תשס"ב, המצב היה חמור מהיום בהרבה. השנים שלפני ממשלת עבאס-בנט-ליברמן-לפיד, היו יחסית הכי רגועות.

העתיד צריך להיות שמדינת ישראל תחזור לשלוט בכל השטח, שחוץ מזה שהזה הדבר הנכון, זה גם הדבר היחיד שהערבים מחשיבים כהפסד (לכן את מלחמת ששת הימים הם מחשיבים כהפסד, אבל את יום הכיפורים חוגגים כנצחון, כי הפרדת הכוחות בעיקבותיה, החזירה להם שטחים.

הבעיה שמטכ"ל הקונספציה עדיין שבוי כמוך במחשבה שהטרוריסטים בחליפות עוזרים להם והליכוד עדיין מפחד לשלוט. אם בצלאל היה מקבל את משרד הביטחון, כבר היה שם כזה ניעור שדברים היו זזים.

כדאי שתאמץ את הנוהג שמרדכי.....אוהב העם וא"י 3

....נוהג. הוא לפני כל תגובה מוסיף את האותיות ב"ה.

זה יעזור לבצלאל להיות שר בטחון.

לגופו של ענין אתה צודק "הליכוד מפחד" שלא כמוכם הם חבורת נהנתנים שפוחדים מהאג.

כשמפלגת שלטון מפחדת זה סכנה קיומית.

לדוגמא אם ביבי לא היה מפחד מהמצרים היינו מתחילים את המבצע מציר פילדלפי ומסיימים אותו

תוך שבוע או שבועיים.

עם יד על הלב אתה חושב שההנהגה הנוכחית היתה מסוגלת להחליט לצאת למבצע כמו מבצע אנטבה?

המלחמה נוהלה ע"פ התכניות שהמטכ"ל הציגהסטורי

המטכ"ל, שבכלל לא היתה לו תכנית מגירה למקרה של כניסה לעזה (?!), הציג רק תכנית כזאת של כיבוש מצפון לדרום. למה? אין לי מושג.

הבעיה אינה שנתניהו מפחד מהמצרים, זאת בכלל לא הסוגיא. אם זאת היתה הבעיה, גם עכשיו לא היינו בפילדלפי (כמו נבואת השקר שלך שבכלל לא יכנסו...) היום אנחנו יושבים שם היטב. בשבועיים הראשונים היתה לנו הרבה יותר לגיטימציה עולמית.

הבעיה היא שהכח של צה"ל מוגבל, בגלל החזון של אהוד ברק לצבא קטן וחכם. בגלל שגנץ ואייזנקוט כרמטכ"לים סגרו עשרים חטיבות (!) מילואים.

מה שנתניהו היה צריך לעשות אם היה לו אומץ, זה להחליף מייד בתום קרבות הבלימה, את כל הבכירים שכשלו:

*את הרמטכ"ל הכושל, זה שגנץ מינה במחטף רגע לפני החלפת הממשלה, תוך דריסת כל הנהלים המקובלים.

*את ראש השב"כ שבנט מינה, שבשלוש בלילה ידע על ארבע נורות אזהרה בוהקות ועדיין המליץ אפילו לא להודיע לאוגדה לשים לב.

*את ראש אמן שבמקום לשים לב לדיווחים מעזה, התעקש שהמשימה שלו היא משבר האקלים ואפילו לא טרח להתעורר לדיון באותו לילה.

*את מפקד חיל האוויר, שחודשים עודד פאסיבית סרבנות, שיהיה ההסבר אשר יהיה, כחותיו שהיו אמורים תוך רבע שיה למנוע פלישה, לא נראו עד הצהרים.

*את אלוף פד"ם ומפקד האוגדה, שלמרות שהכחות בשטח הראו להם את כל הסימנים המקדימים, הם התעקשו שהכל בסדר.

*את ראש אגף מבצעים, שתפקידו היה להכין תכניות להתמודדות כזאת - והוא פשוט לא עשה זאת. (ועכשיו הוא מקודם לראש אמ"ן).

הבעיה שבשונה מארה"ב למשל, שהסמכות הקריטית של נבחרי הציבור היא 'הזכות למנות והזכות לפטר', במדינת ישראל החונטה המשפטית אכלה כל חלקה טובה, עד שלא אפשרו לראש הממשלה להחליף נהג אישי שריגל אחריו. כשהיו פרעות אנרכיסטיות לא חוקיות בעקבות פיטורי גלנט, במקום שהמשטרה תטפל כראוי (וכפי שהיא עשתה כלפי ציבורים אחרים) - המשטרה עזרה לחולגנים להתפרע ולהשחית.

ממילא הוא לא באמת יכול לפטר אף אחד.

חמס הוא נכס אסטרטגי לכל איש "ימין " כבר הרבה......אוהב העם וא"י 3
......שנים וזה לא סוד אז מספיק עם הצביעות וגילגול עיניים.
כשנגמרים הטיעונים הענייניים ונשארות ססמאות חלולותהסטורי
סימן שאתה מודה שאני צודק...
הפוך ידידיאוהב א״י והעם 4

כשאני מעלה את טעון הזהב ואתה חושב שזה לא עניני ומתחמק מלענות על זה זה מראה שקשה לך להודות שמה שאמרתי זה נכון.

הקושי בקרבות בעזה זה תשתית המנהרות וכמות התחמושת שבנה חמס במשך שנים בזכות הדולרים והבטון שנכנס לרצועה בגלוי בעדוד משטר הימין הישראלי שהתמוגג מחיזוק החמס והחלשות כביכול הרשות. ועל זה עומד כל המחדל מ השביעי באוקטובר ועד היום הזה.

צום נעים..

אז אתה תומך באורית סטרוק לרשות הממשלה?הסטורי
אם ככה אנחנו מסכימים.

כי היא (וסמוטריץ') היחידה שדיברה על כיבוש עזה כדבר מעשי לפני שמחת תורה. כל שאר המערכת הפוליטית והביטחונית, תמכה בנלהבות בצעדים שאתה מבקר (בצדק גמור) ולחצה על הממשלה לאפשר יותר ויותר.

יש לי כבוד לאידיאולוגיה של הציונות הדתית אבל....אוהב העם וא"י 3
עבר עריכה על ידי אוהב העם וא"י 3 בתאריך י"ז בתמוז תשפ"ד 6:49

....עם כל הכבוד לכם אין מונופול על אהבת ארץ ישראל.

אלכס דנציג השם ינקום דמו ושכמותו אוהבים את ארץ ישראל

לא פחות מסטרוק וסמוטריץ ואולי תרמו לשלמות וחיזוק ארץ ישראל

יותר מהם.

עובדתית אתם לא מיצגים את רוב העם בלשון המעטה ואתם

נצמדים למפלגה מופקרת שלאורך כל שנות שלטונה תעתעה

ועשתה צעדים בניגוד למה שהיא הצהירה.

בגין אמר "אף שעל" ויצר את התקדים של מסירת שטחים ופינוי ישובים.

ביבי אמר "אנחנו נמגר את החמס" והאכיל את המפלצת .

ויש עוד דוגמאות.

לסיכום מימוש זכותנו על ארץ ישראל זה משותף לכולנו חילוקי הדיעות

הם בדרך ומה לעשות שעובדתית הצליח לנו מימוש זה עד 1977.

זה כמו שבזמן המרד הגדול דרכו המתונה של יוחנן בן זכאי הצליחה

להציל את המשך קיומו של העם היהודי בארץ ישראל לאחר החורבן

ואז לאחר מכן בא בר כוכבא בעידודו של רבי עקיבא והמית אסון

כבד שבעקבותו איבדנו שליטה בארץ ישראל לתקופה של 2000 שנה.

כל המגילה הזאת, לא קשורה לעניין בשום צורההסטורי
דיברת נגד חיזוק חמאס לאורך השנים - היחידים שהתנגדו לזה לפני שמחת תורה, היו הציונות הדתית. כל שאר המערכת הפוליטית והפקידותית תמכו בזה.

כשכל מערכת הביטחון דרשה לחזק את חמאס ולתת להם עוד תנאים כדי להרגיע את הרוחות - אורית סטרוק דרשה לכבוש את הרצועה. אם במקום לצחוק עליה, היו עושים לכתחילא את מה שנאלצים לעשות היום - זה היה נעשה אותו דבר, רק בלי טבח נוראי.

מי שהיה בממשלה בשביעי באוקטובר....אוהב העם וא"י 3

...אחראי לטבח הנורא. ככה זה עובד. פה נסיים את הויכוח כי כשתגובה שלי

שאין לך מה להגיד עליה כלומר התעלמות , לא קשורה בעיניך אז אין טעם להמשיך.

אני מקווה שעובר עליך צום קל. 

שוב החלפת טיעון תוך כדי דיון...הסטוריאחרונה
אם אתה חושב שצדק מי שהתנגד לחיזוק החמאס, אתה צריך לתמוך במי שהתנגד לחיזוק החמאס. העובדה שהוא משתדל לא רק לצעוק מהגלות, כמוך, אלא גם להשפיע מתוך הממשלה - לא פוסלת אף אחד. אין שום עניין להליף את נתניהו בלפיד או גנץ.

ההתעקשות על הפרסונה במקום על המהות, היא מביכה.

כמעט כל 120 הח"כים, היו בממשלה בשנה שלפני הטבח. אלו שהיום האופוזיציה - היו הקואליציה כשירו בחייל על הגדר מטווח אפס והממשלה לא הגיבה. כשהחליטו להכניס אלפי מרגלים, כשהתגאו במבצע נגד הגא"פ בלי שהחמאס התערב (אני שומע עד לכאן את הצחקוקים של מתכנני הטבח כשבנט, גנץ ולפיד מתגאים שהצליחו להרתיע את החמאס מלהתערב...). הם היו הממשלה כשחוברת עם התכניות המדוייקות נפלה לידי המודיעין שהחליט להתעלם.

הם מינו את הרמטכ"ל שחזר לישון, תוך דריסת כל נוהל מקובל רגע לפני החלפת ממשלה. הם מינו את ראש אמ"ן שאפילו לא טרח להתעורר. הם מינו את ראש השב"כ שלמרות שכבר בחצות נדלקו מול עיניו ארבע נורות זועקות - המליץ לא להעלות כוננות. הם מינו את מפקד חיל האוויר שלא העמיד במקום את הסרבנים.

המשפט "ולנו יש אל בשמים ששומר עלינו" לא רלוונטיפשוט אני..

כמו שאתה הולך לרופא כשאתה חולה ולא אומר "יש אל ששומר עלי",

כמו שאתה חוגר חגורת בטיחות ולא אומר "יש אל ששומר עלי",

כמו שאתה מפתח יכולות סייבר מתקדמות ולא אומר "יש אל ששומר עלי",

כך את ניהול המלחמה (ובכלל זה נושא החטופים) צריך לעשות לפי השכל הישר של בני האדם, ולא לקוות שיהיה נס שיציל אותנו.

אתה יכול להגיד שגם לפי השכל הישר צריך לא לקיים משא ומתן - וזה בהחלט טיעון לגיטימי שאני מכבד.

אבל להגיד ש"בגלל ש-ה' שומר עלינו" אז אפשר לא לנהל משא ומתן? זה לא רציני.

ההבטחה האלוקית היא לשמור על עם ישראל, לא לשמור על היחידים. יחידים (או 6 מיליונים כמו שנוכחנו לדעת) בהחלט יכולים להירצח, להישרף חיים, להיחנק, להיות מושלכים לנהר...

ההבטחה היא לעם ישראל שהוא לא יושמד, ואי אפשר ללמוד ממנה שלכל יחיד ויחיד (או לכל 6 מיליונים) יש הבטחה שהם ישרדו.

ומה על "כל המציל נפש אחת מישראל כאילו..."??.....אוהב העם וא"י 3

אין דבר כזה "נצחון מוחלט".  המלחמה תיקח עוד הרבה שנים יותר מזה חמס הוא נכס אסטרטגי לכל איש "ימין " כבר הרבה שנים וזה לא סוד

אז מספיק עם הצביעות וגילגול עיניים. 

אשמח לדעת איך זה קשור למה שכתבתיפשוט אני..
מה המקור לתובנה שלך ש....אוהב העם וא"י 3
"ההבטחה האלוקית היא לשמור על עם ישראל, לא לשמור על היחידים"
הרבה מאוד מקורותפשוט אני..

ההבטחה לשמור על עם ישראל ניתנה פעמים רבות, למשל אחרי הקללות בפרשת בחוקותי:

וְזָכַרְתִּי אֶת בְּרִיתִי יַעֲקוֹב וְאַף אֶת בְּרִיתִי יִצְחָק וְאַף אֶת בְּרִיתִי אַבְרָהָם אֶזְכֹּר וְהָאָרֶץ אֶזְכֹּר.

וְאַף גַּם זֹאת בִּהְיוֹתָם בְּאֶרֶץ אֹיְבֵיהֶם לֹא מְאַסְתִּים וְלֹא גְעַלְתִּים לְכַלֹּתָם לְהָפֵר בְּרִיתִי אִתָּם כִּי אֲנִי יְהוָה אֱלֹהֵיהֶם.

וְזָכַרְתִּי לָהֶם בְּרִית רִאשֹׁנִים אֲשֶׁר הוֹצֵאתִי אֹתָם מֵאֶרֶץ מִצְרַיִם לְעֵינֵי הַגּוֹיִם לִהְיֹת לָהֶם לֵאלֹהִים אֲנִי יְהוָה.

כמו כן אנחנו אומרים בכל שבת ותענית בתפילה:

כִּי בְשֵׁם קָדְשְׁךָ נִשְׁבַּעְתָּ לֹּו שֶׁלֹּא יִכְבֶּה נֵרוֹ לְעוֹלָם וָעֶד

הוא יציל אותנו כאומה בתנאי שאנחנו …אוהב א״י והעם 4

…. לא נעמוד על דם אחינו. לא סתם השם שם את הישמעאלים בארץ ישראל ושלח אותנו לגלות. אמנם תנועת הציונות החזירה אותנו לארץ ישראל אבל עלינו לנהוג בחוכמה ולא עם הראש בקיר.  בעזרת השם לא תקום עוד מדינה בארץ ישראל רק אם נשכיל לנהוג את צעדינו בחוכמה. לעת עתה צריך עסקה לשחרר את כל החטופים , לנשוך שפתיים וללמוד לא להאכיל מפלצות כדי לשמר את איו״ש ולהחליש את הרשות. כולם אוייבים שלנו . השם יקשה את ליבם ואנחנו נתגבר.

בכלל היחידים שאתה מדבר עליהם הם לא רק בעזה בפוטנציאל הם בכל חלקי הארץ .

הוא יציל אותנו כאומה בתנאי שנשחק שש-בש כל היוםפשוט אני..

אם כל אחד יכול להמציא תנאים כראות עיניו, אז גם אני רוצה

אבל אני גרוע בשש בש. אפשר משהו אחר?בוריס
רק עכשיו קלטתי, עד כמה אתה אוחז את החבל בשניהסטורי

קצותיו.

בהודעה הזאת עצמה, מצד אחד אתה טוען שצריך לא להאכיל את המפלצות ובאותה נשימה אתה טוען שצריך להסכים לכל התנאים שלהם כדי לשחרר חלק קטן מהחטופים (אין הצעה שלהם לשחרר את כולם!), זה בדיוק להאכיל את המפלצת בצורה שאין כמוה.

ובכלל בהודעה הזאת, אתה עושה חשבונות על דעת עצמך בלי שום מקור, מה דעתו של הקב"ה ובאיזה תנאים הוא ישמור עלינו, אבל כלפי כל מי שטוען את הטענה המציאותית - שהוכח שוב ושוב, שכל שחרור מחבלים מגביר את הטרור והרצח עשרת מונים - אתה צווח ככרוכיא שזה 'חשבונות שמים'.

תנסה לפחות לשמור על קצת מראית עין של עקביות.

בטח קשור...אוהב העם וא"י 3

...האסטרטגיה הזאת שאתה מתעלם ממנה היא הגורם הבלעדי לכל הצרות שלנו.

אתה מודע לזה והגלל זה אתה מנסה לנפנף אותי בטענה של "מה זה קשור"

כי אין לך אפשרות לסטור טענה זאת.

אז איך אתה חושבאוהב א״י והעם 4
… שצריך  לשחרר את החטופים שהופקרו על ידי הצבא והממשלה המופקרת?
למה המפדל ( מפלגה פייק דתית לאומית) לא בממשלהאיתן גיל

מוקדש באהבה ל- @הסטורי

כי ב- 30 השנים האחרונות היא ניהלה משאים ומתנים קואליציוניים שלא בתום לב. היא משכה זמן על דרך השגרה, ובהמשך ניסתה לחמוד תיקים שבינתיים הובטחו לשותפות אחרות.

כאז גם היום. הים אותו ים, והיורשים מפטירין כאשתקד.

זה כל הסיפור על רגל אחת שבגינו ש"ס מגרדת את המנדט השנים עשר, וסמוטריץ' את הרביעי.

לא חינוך יהודי, לא שבת, לא כשרות, לא תריג מצוותאיתן גיל

רק ג'ובים עוד ועוד.

זרח וורהפטיג מתהפך בקברו.

חחחברגוע
באמת הבאת את ש"ס בתור דוג' למפלגה אידאולוגית שלא מחפשת ג'ובים?
אובססיה, כבר אמרנו?הסטורי
המפד"ל לא קיימת, אבל הציונות הדתית בממשלה והיא מובילה.

היא מובילה את החינוך היהודי - תשאל כל ראש ישיבה בציבור (שמעתי באוזני מכמה וכמה), כל ראש אולפנה, כל מנהל בית ספר.

היא מובילה את יישוב ארץ ישראל - בזמן שאתה מקשקש על אנטנות, יהודה אליהו מקים עוד ארבע חוות.

היא מובילה את שמירת שבת - כולל קידום הכלכלה על ידי לדוגמא פתיחת הבורסה עד שעתיים לפני שבת.

היא מובילה ואתה באובססיה וכפיות טובה מקשקש כאן בפורום. בהצלחה.

חיפאים סוחרים בבורסה בתל אביב עד שעתיים לפני שבתאיתן גיל

וחוזרים הביתה במקרה הטוב כעבור 4 שעות

בשעת ברכת המזון בכל בית יהודי.

"יהדות ליברלית".

הרב קוק מתהפך בקברו.

למה שיקח להם 4 שעות מת"א לחיפה?ברגוע
בכלל 'סוחרים' נוכחים היום בבורסה?הסטורי

אני לא מבין גדול בבורסה, אבל ככל הידוע לי כמעט כל המסחר היום הוא ווירטואלי, זה לא שבשביל לקנות/למכור מניות צריך להגיע פיזית.

נשמח לתגובת המבינים:

@משה

@אריק מהדרום

@פשוט אני..

מה פתאום?אריק מהדרום
הכל באפליקציה בלחיצת כפתור, אפילו המאמץ של לחיצת הכפתור נחסך מאיתנו, בטח שלא להגיע לתל אביב בשביל זה.
יישר כחהסטורי
מ.ש.ל

@איתן גיל, תתאמץ לבסס את ההשמצות המגוכחות שלך, לפחות על איזשהו רקע מציאותי...

כדאי שתטריח את עצמך לבורסהאיתן גיל

לפעם אחת- לפחות.

במקום לקשקש...

וכך זה עובד: עמך ישראל שקונה ומוכר מניות בסכומים קטנים, נותן הוראות דיגיטליות לנציג שלו בבנק או בבית ההשקעות.

ואפילו אין לו דריסת רגל בבורסה.

ויש את הסוחרים והמשקיעים הבינוניים והכבדים שנפגשים בבורסה וסוגרים עסקאות/ קומבינות בארבע או בשש או בשמונה עיניים.

כמו עם סיעת הציונות הדתית בכנסת.

שאל את סמוטריץ', הוא מבין בזה.

תקשיב לעצמךהסטורי

כמה וכמה ענו לך שאנשים לא צריכים להגיע פיזית.

אם אתה מדבר על פגישות שמתקימות ב'מתחם הבורסה', הן יכולות להתקיים בכל מקום אחר.

(וכפי שענו לך, מגיעים מרמת גן לחיפה בהרבה פחות זמן)

מתי היית לאחרונה במתחם הבורסהאיתן גילאחרונה

ספר לנו ממקור ראשון איך זה עובד.

קרא שוב מה שכתבתי קודם.

לא הסוחריםברגוע
אבל כן יש עובדים שצריכים להיות שם.

בכ"מ המסחר נגמר בשעה שתיים, ככה שאין סיבה שלא יספיקו לחזור הביתה לשבת.

למה זה אמור להיות שונה מכל מקום עבודה אחר?אריק מהדרום

למה נסיעה מתל אביב לחיפה אמורה לקחת 4 שעות?

למה אמורים להיות שם עובדים מחיפה?

למה אתה שואל אותי?ברגוע
כבר 30 שנים שהמסחר לא מתנהל במקום פיזיפשוט אני..

וב-4 שעות מגיעים לאילת, לא לחיפה

אם אתה כל כך מודאגהסטורי
תפסיק את האוטובוסים לשכונות/ערים חרדיות, שמגיעים רבע שעה לפני שבת. אין שום אופציה שהנהג מגיע לחניון ואז עובר לרכב שלו ומגיע הביתה לפני השקיעה.
א. שליטת INSS בויקיפדיה. ב. ויקיפדיחה ודברי חרטהסביר11

מי שמנסה לכתוב נתונים על הנפגעים בעזה בויקיפדיה (לפחות בתקופה שבדקתי) מקבל חלון קופץ  שמתריע בפניו שהגוף המוסמך לכתוב על זה בויקיפדיה הוא רק מכון INSS

הפנים האמיתיות של inss:

כשהשוויתי בעבר את מספרי הפצועים האמיתיים לעומת נתוני ויקיפדיה מצאתי פער גדול.

ויקיפדיחה: לצערנו המורים שולחים את התלמידים להביא חומר לעבודות, מפלטפורת ההסתה והשקרים ויקיפדיה.

לארי סנגר ,מייסד של הויקיפדיה,הביע חרטה לאורך השנים על הקמתה, וביקר את השינוי בגישה של ויקיפדיה והפיכתה ל"אפלה" או מוטה, והוא מביע תמיכה בפרויקטים אלטרנטיביים ששואפים לשמר את המודל המקורי של ידע חופשי, אך ללא הטיות.

הביקורת מתמקדת בהטיה פוליטית (בעיקר בכיוון השמאל( וניהול לא תקין של הקהילה.

בהמשך/מחר אשלח מקרה שקרה לי עם המנהלים הישראלים שם

קטע מה שכתבת על INSSמשהאחרונה

מעניין. צריך לבדוק את זה יותר.

יש דיבור על תקיפה שלנו באיראן ותקיפה שלהם כאן?צע
תלוי מה ההגדרה של "דיבור"?מרדכי

בס"ד

יש חשש. אין אידיקציות.

יש בעיקר דיבור על תקיפה של ארה"ב באיראןברגוע

בתגובה אולי הם יתקפו אותנו, אבל כנראה שבעיקר בסיסים של ארה"ב. ואולי הם יפחדו לתקוף בחזרה כדי לא לתת לנו או לטראמפ תירוץ לתקוף יותר חזק.

התקשורת מלאה בדיבוריםנקדימון
השאלה המרכזית כרגע היא אם איראן תיפול לפני שתצליח לשגר טילים או שקודם היא תשגר ואחכ תיפול.
יש דיבורים של טראמפ ואחרים על תקיפה אמריקאית באירןהסטוריאחרונה
וכל מיני איימו שאם ארה"ב תתקוף אותם, הם יתקפו אותנו.

חוץ מזה יש חשש שכשהשלטון שם ירגיש שזה הסוף, הוא ינסה כלפינו בחינת 'תמות נפשי עם יהודים'.

צריך להיות מוכנים, אך לא להכנס לפניקה. ד' איתנו, עם ישראל חי קיים ועומד על נפשו.

מצב התחבורה הציבורית ביהודה ושומרוןנ א

אם אתם מכירים בעייה בתחבורה ציבורית ביישוב/ בעיר שלכם ביהודה ושומרון, תכתבו כאן
אוטובוס שאיחר או שלא הגיע, צורך בשיפור הקווים, רעיונות לשיפור ועוד...

חשבתי על רעיון שיהיה קו רכבת 🚆 במקביל לכביש 60נ א

חשבתי על רעיון שיהיה קו רכבת 🚆 במקביל לכביש 60 ביהודה ושומרון. מצפון השומרון ועד דרום הר חברון ויעבור בירושלים (כביש בגין - כביש 50).
זה יפתור הרבה בעיות בתחב"צ של יהודה ושומרון. וכן, יעזור למערך התחבורה אל בית המקדש בשלושת הרגלים.

הנושא אינו קשור לפורוםמרדכיאחרונה
אם פטור לחרדים יביא להפלת נתניהו אני בעד פטוראיתן גיל

כך אומר רביב דרוקר ממובילי הדעה באגף הקפלניסטי של המפה.

הפוך מהקונספציה של הציונות המזרוחניקית שמקדמת את הפלת חוק הגיוס של ביסמוט כי לשיטתם החרדים מורתעים וואין סיכוי שיעבירו את תמיכתם לקפלן.

ועל כגון זה אמרו חז"ל; ענוונותו של בצלאל, וכו'.

ובמילים אחרות, בנחישות וברגישות, החל מסוף אוקטובר ש.ז. ביי ביי שלטון הימין.

שזה נוראארץ השוקולד
ולכן אנחנו צריכים נבחרי ציבור אחרים שאכפת להם מחיינו פה, כי לצערנו המועמדים כרגע מכל הכיוונים מוכנים להתפשר על חיינו לטובת מועמדים ספציפיים.
וחלק מהאשמה היא בזה ששנתיים הממשלה לא השכילהארץ השוקולד
למצוא דרך טובה לנציגינו.
באופוזיציה מבינים שבלי חרדים אין תרחיש לממשלת קפלןאיתן גיל

מנגד, בצלאל לא מבין.

ולכן מקומו באופזיציה

כי משם מבינים...

האובססיה שלך לבצלאלהסטורי
עבר עריכה על ידי הסטורי בתאריך כ' בטבת תשפ"ו 8:31

צריכה אבחון מקצועי.

אתה יודע טוב מאוד, שהסיבה שהחוק עוד לא עבר היא, שהמקסימום שהליכוד יכול לתת, נמוך בהרבה מהמינימום שהחרדים מוכנים לקבל וממילא גם חוק שיעבור, הוא רק קניית זמן עד שבג"ץ יפסול אותו. אבל משום מה אתה מתגולל על בצלאל.

השבוע היה נראה שהחרדים קיבלו סוף סוף קצת שכל והודיעו שיאפשרו לקואליציה להעביר את החוקים שנוגעים לתיקון מערכת המשפט. אם לפני שלוש שנים הם היו מבינים שזה צריך להיות על ראש שמחתם - כל שאר המורכבויות, שלהם ושל כל עם ישראל, היו הרבה יותר פשוטות. 

אם היה חכם, והוא לא.איתן גיל

היה מגיש לחרדים דף ריק- חתום בחתימת ידו, ואומר להם: בסוגית חוק גיוס תכתבו מה שאתם רוצים.

אם הקפלניסטים יתקפו, הוא יענה להם: למדתי מכם.

באותו עניין, כדאי שיתעסק במה שציונות דתית צריכה להתעסק באמת:

נכון- יידישקייט.

או שיחבור עם קבוצתו לליכוד במקום לשרוף 3.5 מנדטים לימין.

אם אתה היית פחות אובססיביהסטורי
היית מבין שבצלאל עדיין לא ראש הממשלה והחרדים צריכים לקבל או לא לקבל דפים וחתימות מהליכוד והבעיה הפוליטית שלהם היא מול הליכוד.

במהות - בני גנץ יכול להסכים ל'חלוקת עבודה', ניתן לחרדים לעסוק ביידשקייט של גלות - ד"א של הלכה בלבד (ונעצום עיניים מאלפי בטלנים שבמקרה הטוב עובדים בשחור ובמקרה המצוי מלסטמים את הציבור או מפגינים באלימות) ושהחרדים יתנו לבני גנץ לנהל את המדינה.

(ואז יום אחד נתניהו והחרדים מגלים שאחרי שניסו שנים לתת לאהרון ברק וכנופייתו שקט תעשייתי, זה מתהפך הכי חזק עליהם)

התורה שלנו, הרבה יותר גדולה וכוללת את ארץ ישראל, את המלחמה עליה, את הצורך והחיוב ההלכתי להחזיק בארץ כלכלה מפותחת כדברי החתם סופר ועוד תחומים רבים שמשום מה לשיטתך אינם 'יידישקייט'.

כשגנץ הציע דף ריק, הוא לא היה ראש ממשלהאיתן גיל

לא זו אף זו, סיכויו העתידיים להיות ראש ממשלה הם פחות או יותר כמו סיכויו של בצלאל...

כך או אחרת, נבצר מבינתי להבין איזה תועלת עניינית תצמח לציונות הדתית מריצה עצמאית לכנסת ברקע הסקרים הלא מחמיאים בלשון המעטה.

לצד זה, אם בצלאל יחבור לליכוד בתמורה לתיק התקשורת הוא יציף את יו"ש באנטנות, ללא הגבלה כמובן.

הוא היה מועמד ואם החרדים היו הולכים איתוהסטורי

הוא היה ראש ממשלה.

מציע לכם בדוברות הליכוד לטפל בבעיות הפנימיות במפלגה שלכם, ולא להפריע למי שכרגע מציל את מדינת ישראל מאסון המדינה הפלסטינית.

מה לי ולליכוד שמקדם פוליטית את יו"ר הכנסתאיתן גיל

שאורחות חייו לא עולים בקנה אחד עם דת משה וישראל.

הוא שותף טוב בשביל גפני, דרעי, וסמוטריץ' כמובן, אבל לא בשבילי.

תנוח, גם אבי מעוז הצביע למינוי יו"ר הכנסת...הסטורי
אני לא יודע מה לך ולליכוד,

אני כן יודע שמשום מה את עסוק באובססיה, בהשמצת אחד הנציגים הכי מוצלחים של הורדת התורה הגואלת למציאות הפוליטית הממשית מאז קום המדינה.

ויש מצב שזה סיפק יותר לגיטימציה ללהט"בארץ השוקולד

כזוג, שאפילו אבי מעוז בסדר עם קריאה לאוחנה ובו זוגו בכל טקס רשמי, יותר מכל מה שהורביץ עשה.

כי זה הרבה יותר קיצוני תפיסתית מהמקום של בנט בצד המדיני והכנסת רע"מ לקואליציה.

אפילו ארלוזורוב תמך בו... שמחת זקנתי...איתן גיל

כשהתורה מגדירה את אורחות חייו במילה: תועבה- איך אפשר לא להזדעזע.

זה לא נאמר על אח ואחות, בן ואימו, וכו'.

דומה שכתבתי את זה כאן מתי שהוא, אבל אתה וחבריך מתלהבים מכמה אנטנות ביו"ש, ונרדמים בשמירה.

על אלה אני בוכיה.

במילים אחרות, אתה אומר שמכל ענייני תורההסטורי
ומצוות שכמעט כל הנשיאים, ראשי הממשלה, יו"ר הכנסת ושאר בעלי תפקידים בכירים - לא קיימו ואף חיללו בפרהסיה שבת ומועדים, גילוי עריות (והדברים ידועים על רה"מ הנוכחי, כמו על כמה וכמה מקודמיו עד הראשון שבהם) ולמרות זאת העמדה של רבני הציונות הדתית כמו רבני המפלגות החרדיות היתה לשתף פעולה ע"מ לקדם מה שאפשר.

הנושא הזה לדבריך הוא קו אדום, שבו צריך לאמץ את עמדת 'העדה החרדית'/'נטורי קרתא' ולנתק קשרים?

איני יודע לפי מה קבעת את המדרג. לענ"ד מתוך עיון במקורות, הרבה יותר צריך להסביר איך משתפים פעולה בכלל ובוודאי ממנים עלינו לתפקידי הנהגה - מחללי שבת בפרהסיא.

לענ"ד הכרעת רבותינו (שאחרי כל ההתפתלויות בנושא, גם הציבוריות החרדית ברובה קיבלה דה-פקטו, אם לא דה-יורו) שכשלא מדובר על "יחידים הפורשים מדרכי ציבור", אלא על נורמות ש(לצערינו הרב ולחולשתינו בתורה ומצוות )התקבלו בציבור - משתפים פעולה עם עם ישראל במקום שהוא נמצא. זה נכון בנושא הזה כמו שזה נכון על מחללי שבת ונואפים עם אשת איש.

אם אתה מרמז על נתניהו, אז כןאיתן גיל
גם הוא צריך ללכת הביתה.
אני לא מרמז וזו לא הנקודההסטוריאחרונה

העניינים על נתניהו ידועים ומפורסמים ולפחות בחלקם הוא הודה בפומבי. גם על כמה וכמה מקודמיו הדברים ידועים ומפורסמים ולכן איני רואה בנתניהו מקרה חריג לצערינו הרב.

האיש הספציפי לא מעניין בדיון הזה.

מה שרלוונטי הוא שההחלטה מאז שהרב מוהוליבר הסכים לפעול עם פינסקר ב'חובבי ציון', מה שהרחיק לא מעט מיראי ד' שהיו עד אז בעניין ובהמשך ההחלטה של הרב ריינס להצטרף להסתדרות הציונית, למרות שראשיה היו רחוקים מתורה ומצוות - היא שאנחנו פועלים לטובת עם ישראל ואר"י עם מי שיהיה, אפילו שאורחות חייו המוצהרים רחוקים מתורה ומצוות.

גם אגודת ישראל, שרשמית קמה על רקע ההיבדלות מהציונות - אחרי השואה החליטה לשתף פעולה עם החילונים (הפיצול בין 'אגודת ישראל' לבין 'העדה החרדית', היה על רקע זה שבלוי החליט להצטרף לוועד הלאומי).

עם כל הצער שבדבר, איני רואה את ההבדל בין מחללי שבת, נואפים עם נשות איש או כאשת איש לבין אמיר אוחנה.

טעותנקדימון

Null

בבקשה תקשיבו ותגידו איפה הוא טועה.סיעתא דשמייא1
לא, הוא לא מחשבהסטורי

הוא רואה את המציאות ורואה שהיא גאולה, לפי הגדרות פשוטות בשכל ולפי המפורש בנביאים ומבואר בדברי חז"ל.

אגב, אנחנו כבר לא באתחלתא. באתחלתא היינו בבוקר לח בשנת תרל"ח, באעלה בתמ"ר, בראשון לציון הנה הנם.

אנחנו כבר מזמן עמוק בתהליך הגאולה, אמנם עדיין הוא לא הושלם.

התפיסה של 'קץ מגולה', היא בדיוק ההפך מחשוב קיצים. חשוב קיצים הוא צפיה לתאריך מסויים שבו תבוא גאולה ותשבור את המציאות. כשמגיע התאריך ולא רואים את מה שציפו לו* - מתאכזבים ונופלים ליאוש.

קץ מגולה אינו שבירת המציאות, אלא התבוננות במציאות והבחנה ביד ד' שמובילה אותה.

*אגב, הרבה מהתאריכים שגדולים בישראל חישבו, בדיעבד אנחנו יכולים לראות שהתרחשו בהם דברים, שהיו משמעותיים בתהליך הגאולה. הבעיה שהמצפים ציפו לאירוע יחיד וסופי, אז הם התאכזבו.

נהג האוטובוס שהרג את הנער החרדי בהפגנה - משוגע!!!נ א
אגבSARITDO

מאיפה הגעת למסקנה שאני חרדית ?!

במקרה אח''כ שמעתי את עמית סגל מביא כמעט מילה במילה את הטיעונים שלי

אתה תמשיך להתעסק בדמגוגיה (איזה חוכמה להגיד דמגוגיה על כל מה שלא מוצא חן בעיניך

ואנחנו נתעסק באמת

בהצלחה.

אולי בעולם נקדימון התנהגו כמוך

חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחהסטורי
/flashes/1090246

טוב שהוא מסתפק בכך ש'בנט יגיד בקולו' ולא מבקש שבנט יחתום על זה בשידור חי...

יתכןארץ השוקולד

ביחס לדברים לפני,

אכן, אלה דוגמאות שנע שמאלה, אבל הראיתי לך דוגמאות שהממשלה הנוכחית נעה שמאלה מזה.

אולי יעניין אותך