זה לא אמור להיות ערוץ ימני?
פרסום כזה זה אשכרה תמיכה בחמאס!!!
זה לא אמור להיות ערוץ ימני?
פרסום כזה זה אשכרה תמיכה בחמאס!!!
פעם ציפיתי מערוץ שבע להיות ימניים.
פעם ציפיתי מערוץ שבע להיות דתיים.
כבר התייאשתי.
פשוט ממש מעצבן שאתה פותח ערוץ שקורא לעצמו ימני והדבר הראשון שאתה רואה זה מודעות של משפחות החצופים
להפך זה מאד רצוי. הבעיה היא כשפורום "משפחות החטופים" עושים את זה ובאמת לא אכפת להם מהחטופים. הם מתפללים שההתנקשות הבאה בביבי תצליח.
אדרבה אם פורום תקווה היו עושים את זה הייתי תומך ומשתתף
אבל מה הבעיה
וחוצמיזה מאד קשה לפספס שזה שלהם
בדיוק עשיתי פרויקט על החטופים
אחינו הם
מסכים לגמרי אחינו הם אבל הבעיה היא שזה פורום שמאל שמכנה את עצמו משפחות החטופים. אם באמת היה אכפת להם מהחטופים הם היו קוראים להפעלת לחץ צבאי ולא להכנסת סיוע...
וחוצמיזה אין שם הרבה משפחות חטופים.
הבעיה היא כשאותו מטה מקצועי להפלת הממשלה, ששדד את שמם של 'משפחות החטופים' קורא לעצור, עם אותו לוגו ואותו מהלך של שביתה פוליטית שהם עושים. כשהמטה הפוליטי הצבוע הזה קורא 'לעצור ולהתפלל', הוא בעצם מנכס אותך ואת התפילה שלך לשביתה הפוליטית שלו, שמשתמשת בשם החטופים כדי לנגח את הממשלה ופוגעת בסיכוי לשחרר את החטופים.
א. מה הקשר בין מה שכתבתי לבין מה שענית???????
ב. אתה כותב שטויות. אתה בכלל יודע מה היה שם? אתה מדבר סתם מתוך שנאה לא ברורה אז בבקשה תפסיק לבלבל את המוח ותענה לעניין. אם השרשור נפתח בנושא כלשהוא אז תגיב בנושא. אם אין לך מה להגיב אז אל תגיב על הר המור בגלל שהכינוי שלי הוא הרהמורניק
ידעת שאיראן שילמו כסף על ריסוס גרפיטי של תחזירו אותם הביתה עכשיו?
כתובות, לתלות כרוזים וכו'
גיוס ישראלים בידי איראן במלחמת חרבות ברזל – ויקיפדיה
כמובן שלא יכתבו לך בויקיפדיה מה ביקשו מהם לרסס אבל זה ברור מאליו
על סמך מה אתה אומר את זה?
חוצמיזה שזה לא משנה מי האנשים. תראה מה איראן ביקשו מהם. זה ברור שהם מממנים חלק גדול מהקמפיין הענק של "משפחות החטופים"
מצד שני, תראה את הפרופיל הדי ברור של המרגלים. תחפש. בקלות אתה יכול לבנות את הפרופיל של חלק מהמרגלים. היו כמה שפרסמו לפני שנפלו בפח פוסטים של תמיכה בביבי ובממשלה.
ולמה זה לא משנה מי האנשים וכן משנה מה ביקשו שיגרפטו? זה סטנדרט כפול. הרי אם אתה טוען ונבהל מזה שאיראן ממנת את המטה אתה אמור להבהל באותה מידה שקטאר ממנת על לשכת נתניהו.
שורה תחתונה, להגיד על המטה שהם תומכי חמאס זה כמו להגיד שהר המור הם שונאי ישראל.
בוא נסכם שהם תומכי חמאס והר המור שונאי ישראל
(כן, אני בהחלט בעד להתפלל להצלת החטופים, בתוך שאר המשמעויות של נצחון של עם ישראל על אויבי ד' ומשיחו. הנסיון למתג את הסליחות ושאר התפילות *רק* סביב זה, הוא נסיון לגרור אותנו בלי שנשים לב לשיח שרואה רק אינוודואלים ולא עם. השיח הזה הוא כפירה ומתכון לחטופים רבים בהמשך)
"נקום לעינינו נקמת דם עבדיך השפוך"
הספציפיות של עזה הכרחית בעיניך?
זה לילה ראשון של סליחות (לספרדים), המונים יגיעו בלעדיהם - אבל אחרי ששבוע הם חופרים כאן ובשאר הבמות הדתיות לאומיות על זה, הם אח"כ ינכסו את ההמונים לקמפיין שלהם
גם במקור ראשון יש ולזכרוני גם ב"בשבע"....
אני מסוגל לדמיין איזה קמפיין הם יעשו נגד כלי תקשורת שלא יפרסם את זה. בכל אופן זהה זכותם לפרסם ואני לא חושב שצריך לצנזר פרסומות שעומדות בכללים באופן כללי, להבדיל מתוכן מערכתי (שגם עליו אני לא חותם לגמרי למרות שאני כותב פה לפעמים).
גם ערוץ 7 יכול.
ובעניין קמפיין ההשמצה:
א. לא מפיהם אנחנו חיים
ב. שיעשו העתק-הדבק לתגובות שמוציאים במקומות אחרים ורק ישנו את הנידונים
הפחד שלנו זה הנשק הכי חזק שלהם. עצוב כמה חלשים אנחנו.
ערוץ 7 מפרסמים את פורום "משפחות החטופים"
אתה רוצה שידיעות אחרונות לא יפרסמו מודעות של פורום הגבורה או פורום תקווב, לדוגמה. דבר שכמדוניצקרה מספר פעמים?
ואז במקרה כזה שגם יקום משהו ויגיד איך ידיעות מפרסמים מודעות כאלה - מה תענה לו? שהם מהצד הנכון אז חייבים לפרסם אותם?
אם כולם מפרסמים (ושוב אני שם את עיתון הארץ בצד, כי הוא סיפר באמת אחר שלא קשור למקרה הזה), אז למה שערוץ 7 לא יפרסמו?!
וזה מבלי לדבר בכלל שמדובר במשפחות חטופים. שנכון שיש מי שמשתמש בהם, ויש מי שמנצל את זה לפוליטיקה והפלת הממשלה - אבל אלו עדיין משפחו חטופים. ואם הן מבקשות לפרסם, והפרסום עומד בכללי הפרסום של הערוץ, אני לא רואה שום בעיה שזה יתפרסם.
בס"ד
אפשר לא להסכים עם הדרך שלהם ולחשוב שהם טועים, אבל אסור לשכוח שהן עושות את זה קודם כל כדי להחזיר את היקר להם מכל הביתה. ולכן שבאים משפחות חטופים ומבקשים לפרסם - אז לא שואלים שאלות ומפרסמים. אותו הדבר על משפחות נופלים. זה אמור להיות מעל למחלוקת.
למיטב זכרוני היו כמה פירסומים בערוץ 7 במהלך השנים שלא היו ברוח הציבור שלנו. הכסף הצליח להביא בכל פעם לתירוץ אחר.
וודאי שבהשקפה שלי אני נמצא בצד שמציג צביקה מור (אפילו פגשתי אתמול בערב את שותפו להקמת פורום תקווה, אליהו ליבמן), ועם זאת אני חושב שאם משפחות חטופים באות ומבקשות להעביר מסר לציבור, באמצעות פרסום, יח"צ או מאמרי דעה - יש לתת להם את הבמה, כל עוד זה בגבולות השיח.
שמשה דיבר על "כי הם שילמו" ואחכ על פחד ממסע צלב.
משם יצאתי לדיון.
ולגבי מה שכתבת, אעפכ, אפשר לשנות את המינון של פרסומות התעמולה
מה שכן אפשר לעשות, ועשו את זה, זה לשים קונטרה. לדוגמה, הבולטות למאמר של צביקה מור וכעת גם העלו ראיון מוקלט איתו. דוגמה נוספת זאת הכתבה על יהושע שני שהייתה כמעט 3 שעות בכותרת הראשית.
כי הדרך שהמטה עובד, כולל העובדה שהוא חטף לצורך כך את השם 'משפחות החטופים', היא הדרך בה שוחרר שליט וכולם שתקו כמו שתיאר רונן צור:
משפחות חטופים זקוקות לאמפטיה, לחיבוק, להכלה. העובדה שיש במפרסמי המודעה גם כמה משפחות חטופים בנוסף למפגינים המקצועיים שעוברים מנושא לנושא העיקר להפיל את הממשלה - לא מצדיקה להשתיק את נורות האזהרה, מפני עסקת שליט נוספת, שתביא ח"ו טבח גדול פי כמה והרבה יותר חטופים בסיבוב הבא.
נ.ב.
בשולי הדברים, גם 'ליטעמיך' שרגשות המשפחות מצדיקות קמפיין כניעה.
מול הכמה משפחות הללו, עומדות משפחות אחרות שמבינות שהקמפיין המופקר הזה רק מרחיק את יקיריהן. אם מחלקת הפרסום של הערוץ עוסקת ברגשות - למה לבכר את רגשות אלו על רגשות אלו (שמן הסתם יותר גולשות בערוץ)?
האם ערוץ 7 מנע אי פעם פרסום של פורום תקווה? האם ערוץ 7 לא פרסם פעילות שלהם בכנסת, הפגנה או כל דבר אחר? אני לא מכיר, אבל אני בטוח שהם לא מנעו שום פרסום, ודי ברור לי ש-90%, אם לא יותר, מהחומרים ששולח פורום תקווה - הערוץ מפרסם. אין פה שום העדפה של מטה אחד על פני השני. אני בטוח שאם תפנה ל'יפעת' תגלה שאם כבר המצב הוא הפוך.
אתה טענת שצריך לפרסם כדי לא לפגוע במשפחות. הקמפיין הזה (שממומן במליונים, שנאספו בשם כל החטופים, אבל מה עושים בו קובעים בני דמותו ואינטרסיו של רונן צור, בלי ששאלו בכלל את כלל המשפחות), אולי מרגיע משפחות מסויימות שאצליהן הרגש גובר על השכל - אבל בעצם קיומו פוגע במשפחות שרואות נכוחה את המצב, כך שזה לא משנה אם גם להם תתן לכתוב במאמרי הדעה, או לפרסם אם הם ישיגו את המליונים שאין להם, כי אין להם מקורות זרים.
כל מה שכתבת הוא נכון. אבל אני חושב שאם ערוץ 7 (כדוגמה) יפנה שאלה לצביקה מור האם אליהם להסכים לפרסם או לא - הם יקבלו תשובה שהשורה התחתונה שלה היא כן. כי גם פורום תקווה, שחולק על המטה עוד מהימים שאף אחד לא הבין מה ההבדל בניהם, לא ירצה שיפגעו בחבריהם לאותה הצרה. הם יחשבו שזה טעות, ושזה גורם לתוצאה הפוכה - אבל הם לא ירצו.
כי בסוף, כך אני חושב, הם בסיצואציה שבה הם יעשו הכל כדי להחזיר את היקר להם מכל הביתה. אנחנו לא חייבים להסכים איתם, אבל כן להרכין את הראש מולם, כי אין אף אחד במדינה שהיה רוצה להחליף איתם. אז נכון, המחיר שהם דורשים הוא כבד מנשוא, וכחברה אני חושב שעלינו לא להסכים למחיר שכזה, אבל וודאי שיש לתת להם את האפשרות לפרסם (ובסוף, גם שאנחנו יודעים מה המטרה, מדובר באירוע סליחות והתעוררות).
אגב, סוגית הכסף היא באמת קשה ופורום תקווה מתמודד מולם כמעט בלי אמצעים, אבל זה לא אמור להיות שיקול של גוף תקשורת, אלא קודם כל לעורר אותנו כחברה גם למעשים.
כמה הקמפיין הזה משתמש בכספים שנאספו גם בשמו, פוגע באפשרות להביא את החטופים ורק מציק לאזרחי ישראל מסיבות פוליטיות.
הוא גם מדגיש את המניפולציות שהמטה עושה על הציבור הדתי - אחת מהן היא הסיבה לשרשור הזה. האסטרטגים שם מבינים, שאם ידחפו לערוץ 7 את ההפגנות שלהם נגד הממשלה והמלחמה זה לא יעבוד, אז דוחפים 'תפילות', כשבחתימה שאף אחד לא קולט במודע, אבל היא נכנסת לתת מודע - דוחפים שנקום רק אם נחזיר.
*אבל שוב - אתה נתקע על הנ.ב. עיקר דעתי שגם אם כל משפחות החטופים ללא יוצאת מן הכלל, היו תומכות בקמפיין הכניעה הזה - היה אסור לפרסם קמפיין שמחליש את העמידה במלחמה. נקודה.*
אנשים אומללים מצפון קוריאה
או ממדינות מסוימות באפריקה
או נשים במדינות מוסלמיות קיצוניות
ועוד
התשובה היא שהם לא מעניינים את בעלי הכוח
מה שמעניין את בעלי הכוח זה הון ושלטון
לאדם הפשוט אין הרבה מה לעשות
נצלה הזדמנות בסוריה
כנראה שמי שאמור לעקוב אחר הזדמנות באירן ערני למצב
זה שמתו אלפי מפגינים לא אומר בהכרח שזו ההזדמנות
יכול להיות שעדיין מסוכן להתערב
מתו מאות אלפים וישראל לא התערבה. היא התערבה הרבה יותר מאוחר בנסיבות אחרות לגמרי.
(סתם מציין עובדה)
ההרוגים לא מענינים אף אחד (בעמדת כוח)
רק אינטרסים
לכן ההתערבות באירן (אם תהיה) תהיה רק כשהתועלת תעלה על העלות
(כמו ההתערבות הגלויה הקודמת)
אמריקאי/ ישראלי
1. להשמיד/ להפחית איום צבאי
2. להחליף לממשל ידידותי/ פחות עוין
לא חושבת שהפגנות אלימות זו הזדמנות מספקת
היו הפגנות דומות בעבר (לא עוקבת אחרי העוצמה המדויקת בעבר/ בהווה)
טראמפ יכול להרשות לעצמו לאיים ולעשות מעצמו צחוק
הוא בעמדת כל יכול
זה שהוא איים לא בהכרח אומר שיהיה משהו עכשיו או עתידי
והתנהלות אכזרית מול האזרחים המשוועים לחיים אחרים.
אירן היא רק עוד אחת מהן.
במדינות רבות האוכלוסייה סובלת מדיכוי זכויות אדם, רבים נמצאים בעוני קיצוני, ורדיפה פוליטית.
קוריאה הצפונית, אריתריאה, אפגניסטן, סוריה, סין, אירן, תימן, ועוד ועוד.
עזרה וסיוע יעיל הוא רק ברמות הבינלאומיות.
איפה כל אלו שהפגינו והרעידו עולמות נגד ישראל במלחמתה בעזה, בגלל הסבל שנגרם לאזרחים הפלסתינים, כאשר השלטון האיראני טובח באזרחים שלו?
איפה כל אלו שצרחו “זכויות אדם” בעזה, כשבאיראן השלטון יורה, תולה ומענה את העם שלו?
מוסר שלא עקבי הוא לא מוסר — הוא פוליטיקה.
מי שבאמת נלחם על זכויות אדם — לא בוחר קורבנות לפי אג'נדה.
כמו המראיינים באולפנים.
התפקיד שלהם רק הוא רק לשאול…
לא לספק תשובות ופתרונות
רואה בך רק ת'נקודות הטובות
עצום את העיניים תשכח את העבר
תתמסר אל החיבוק החם
ומביא לנו תכנית איך להחזיר את כספי הבית היהודי שנעלמו
אה, לא.
הוא גם זכור כמתווך האגדי שבין רוסיה לאוקריינה שגבתה עד עכשו מיליוני קורבנות משני הצדדים, ועוד לא רואים את התחתית.
שומר נפשו ירחק מן הכיעור ומן הדומה לו.
מוקדש באהבה ל- @הסטורי
כי ב- 30 השנים האחרונות היא ניהלה משאים ומתנים קואליציוניים שלא בתום לב. היא משכה זמן על דרך השגרה, ובהמשך ניסתה לחמוד תיקים שבינתיים הובטחו לשותפות אחרות.
כאז גם היום. הים אותו ים, והיורשים מפטירין כאשתקד.
זה כל הסיפור על רגל אחת שבגינו ש"ס מגרדת את המנדט השנים עשר, וסמוטריץ' את הרביעי.
רק ג'ובים עוד ועוד.
זרח וורהפטיג מתהפך בקברו.

היא מובילה את החינוך היהודי - תשאל כל ראש ישיבה בציבור (שמעתי באוזני מכמה וכמה), כל ראש אולפנה, כל מנהל בית ספר.
היא מובילה את יישוב ארץ ישראל - בזמן שאתה מקשקש על אנטנות, יהודה אליהו מקים עוד ארבע חוות.
היא מובילה את שמירת שבת - כולל קידום הכלכלה על ידי לדוגמא פתיחת הבורסה עד שעתיים לפני שבת.
וחוזרים הביתה במקרה הטוב כעבור 4 שעות
בשעת ברכת המזון בכל בית יהודי.
"יהדות ליברלית".
הרב קוק מתהפך בקברו.
אני לא מבין גדול בבורסה, אבל ככל הידוע לי כמעט כל המסחר היום הוא ווירטואלי, זה לא שבשביל לקנות/למכור מניות צריך להגיע פיזית.
נשמח לתגובת המבינים:
לפעם אחת- לפחות.
במקום לקשקש...
וכך זה עובד: עמך ישראל שקונה ומוכר מניות בסכומים קטנים, נותן הוראות דיגיטליות לנציג שלו בבנק או בבית ההשקעות.
ואפילו אין לו דריסת רגל בבורסה.
ויש את הסוחרים והמשקיעים הבינוניים והכבדים שנפגשים בבורסה וסוגרים עסקאות/ קומבינות בארבע או בשש או בשמונה עיניים.
כמו עם סיעת הציונות הדתית בכנסת.
שאל את סמוטריץ', הוא מבין בזה.
כמה וכמה ענו לך שאנשים לא צריכים להגיע פיזית.
אם אתה מדבר על פגישות שמתקימות ב'מתחם הבורסה', הן יכולות להתקיים בכל מקום אחר.
(וכפי שענו לך, מגיעים מרמת גן לחיפה בהרבה פחות זמן)
ספר לנו ממקור ראשון איך זה עובד.
קרא שוב מה שכתבתי קודם.
למה נסיעה מתל אביב לחיפה אמורה לקחת 4 שעות?
למה אמורים להיות שם עובדים מחיפה?
וב-4 שעות מגיעים לאילת, לא לחיפה
כשהערתי למישהו שהוא פלש לתחום חילול שבת דאורייתא הוא ענה לי שיש עוד 4 דקות עד כניסת שבת.
נבל ברשות התורה.
סיכום חלקי של הראיון המצ"ב-
א. כמה סימים נדלקו? 3000 ולא עשרות כפי שפרסמו .
מתי נפתחו? ארבעה -5 ימים לפני הטבח, ולא בחמישי כפי שטוענים.
גם המשטרה ידעה אז על פתיחת הסימים, ואיפשרה את כל הפעילות ומסיבת הנובה,
כלומר גם המשטרה אשמה בטבח הנובה.
ב. גם בלון התצפית של הקמ"ג בדימונה זיהה את הפעילות החשודה מספר ימים לפני הטבח, והודיע לכל מי שצריך ,
והכל הושתק .
תחליטו האם זה לא מריח כמו בגידה.
ג. כידוע המרגל הסודי עו"ד א' , שנצ"מ אבי וייס אמר/אומר וכותב את שמו הפרטי -
מנע את שחרור רוב/כל החטופים שהיו בתחילת המלחמה מתחת לשיפאא, הוא הוכנס לבור הפיקוד על ידי קצין בכיר מאחים לנשק.
זאת מכיוון שידידנו א' העביר למפעיליו את תוכניות הפעולות המיוחדות שישראל הכינה כדי לפרוץ לשם ולשחרר אותם -ודי מהר הועברו החטופים למרחבי העיר ומאות/אלפי הק"מ של המנהרות,
ונוצרה סאגת החטופים בגללו.
ד.הוא עקב אחר:
1 פעילות מדינת ישראל באוקראינה ,במיוחד אחר גופי המודיעין של ישראל שם ,
ודיווח מן הסתם למפעיליו .
סיפור הכיסוי נקרא לב כחול ,שהוא כביכול סיוע ליהודי אוקראינה. חלק מסיפור הכיסוי שלו נחסף על ידי כתבת הארץ.
2. פעילות והתנהלות מערכת המשפט בישראל, וזאת עשה כנראה בהיותו מתמחה במשרד עורך דין שהיה אחד המשנים של היועמ"שית ,שהוא נקי כפיים ולא קשור לבעיה כלשהיא.
3. ניסה להשפיע על התקשורת בישראל ובמיוחד על עיתון /אתר ישראל היום, כנראה כדי שהתכנים יהיו בצורה המתאימה למפעיליו.
ד.עו"ד בכיר סירב לטעון עבורו שאיננו שפוי כדי לפטור אותו מאימת הדין,
ומאז הוא מיוצג על ידי עורכי דין שהם אנשי הפצ"ריה והשבכ (בשירות מילואים), כנראה כדי להשיג את התוצאה הרצויה- שחרור מלא בטענת אי שפיות, וכך יוכל להמשיך בחייו.
אי-שפיות היא כידוע הטענה שבה צפויים לשחרר את הפצ"רית עצמה, והעולם יחזור לנהוג כמנהגו.
ה. 75 קצינים בכירים שעמדו איתו בקשר, בהם שני אלופים ,וכל השאר תא"לים ואל"מים ,לא נחקרו .
התרשמותי האישית מדבריו של נצ"מ אבי וייס היא שהמרגל הסודי עו"ד א' עבד עבור ה cia והעביר לו את המידע. (כמובן אולי אני טועה).
הראיון כאן:
הרמטכ"ל לשעבר הרצי הלוי בפרשת הדלפת המסמכים לבילד
כ"ה בטבת תשפ"ו / 14.01.26
הסתיימה עדותו של הרמטכ"ל לשעבר הרצי הלוי בפרשת הדלפת המסמכים לבילד. העדות נמשכה כשש שעות.
אם התכשיט הזה צח כשלג, על מי היה לו ללכלך במשך כשש שעות
מי שמנסה לכתוב נתונים על הנפגעים בעזה בויקיפדיה (לפחות בתקופה שבדקתי) מקבל חלון קופץ שמתריע בפניו שהגוף המוסמך לכתוב על זה בויקיפדיה הוא רק מכון INSS
הפנים האמיתיות של inss:
כשהשוויתי בעבר את מספרי הפצועים האמיתיים לעומת נתוני ויקיפדיה מצאתי פער גדול.
ויקיפדיחה: לצערנו המורים שולחים את התלמידים להביא חומר לעבודות, מפלטפורת ההסתה והשקרים ויקיפדיה.
לארי סנגר ,מייסד של הויקיפדיה,הביע חרטה לאורך השנים על הקמתה, וביקר את השינוי בגישה של ויקיפדיה והפיכתה ל"אפלה" או מוטה, והוא מביע תמיכה בפרויקטים אלטרנטיביים ששואפים לשמר את המודל המקורי של ידע חופשי, אך ללא הטיות.
הביקורת מתמקדת בהטיה פוליטית (בעיקר בכיוון השמאל( וניהול לא תקין של הקהילה.
בהמשך/מחר אשלח מקרה שקרה לי עם המנהלים הישראלים שם
מעניין. צריך לבדוק את זה יותר.
בס"ד
יש חשש. אין אידיקציות.
בתגובה אולי הם יתקפו אותנו, אבל כנראה שבעיקר בסיסים של ארה"ב. ואולי הם יפחדו לתקוף בחזרה כדי לא לתת לנו או לטראמפ תירוץ לתקוף יותר חזק.
חוץ מזה יש חשש שכשהשלטון שם ירגיש שזה הסוף, הוא ינסה כלפינו בחינת 'תמות נפשי עם יהודים'.
אם אתם מכירים בעייה בתחבורה ציבורית ביישוב/ בעיר שלכם ביהודה ושומרון, תכתבו כאן
אוטובוס שאיחר או שלא הגיע, צורך בשיפור הקווים, רעיונות לשיפור ועוד...
חשבתי על רעיון שיהיה קו רכבת 🚆 במקביל לכביש 60 ביהודה ושומרון. מצפון השומרון ועד דרום הר חברון ויעבור בירושלים (כביש בגין - כביש 50).
זה יפתור הרבה בעיות בתחב"צ של יהודה ושומרון. וכן, יעזור למערך התחבורה אל בית המקדש בשלושת הרגלים.