שנת בחירות. למי תצביעו? ולמה?זיויק
לסמוטריץקעלעברימבאר
למהזיויק
כי הוא הכי מייצג את הערכים שלי מבין שאר האפשרויותקעלעברימבאר
מה הערכים?זיויק
תורה וארץ ישראל וציונות ברוח הרב קוק, ללאקעלעברימבאר
פשרות תורניות והתיישבותיות, ללא הפרדת דת ומדינה וללא כהניזם
תוכל לפרט יותר על 2 המילים האחרונות שכתבת?שלג דאשתקד
שאם זה או סמוטריץ או בן גביר, אז אצביעקעלעברימבאר
אבל אם זה בן גביר או בנט, אז לבן גביר
שאלתי על 2 המילים האחרונותשלג דאשתקד
"ללא כהניזם".
מה הבעיה עם כהניזם??
שזה לא דרכיקעלעברימבאר
כלומר חלקית לא דרכי. אחריקעלעברימבאר
טבח שמחת תורה מתברר שיש דברים מסוימים שהרב כהנא צדק, ויש דברים שלא
ימח שם עראפת
אזקעלעברימבאר
בעניין מה שסמוטריץ עושה בהתיישבות - לא מבין בזה, אבל סומך עליו ועל הרבנים שמייעצים לו שארץ ישראל בראש מעייניהם. וחושב שהוא מספיק פוליטקאי מוצלח וחכם כדי לא לפשל. כמובן יכול להיות שהוא עושה טעויות, אבל באותה מידה יכול להיות שבן גביר או כל אחד אחר עשה ויעשה טעויות. אז אין לדיין אלא מה שעיניו רואות
"לא מבין בזה"ימח שם עראפת
למה , אתה מבין בזה?קעלעברימבאר
אני אחדש לך: גם אתה לא מבין בזה.
אתה לא ד"ר מומחה להתיישבות ואסטרטגיה שכבר 50 שנה בוחן את השטח ויודע מה נכון לעשות.
ועל כל "מומחה" שיאמר לך להתנהל א, אני אביא לך מומחה שיאמר להתנהל ב.
אתה לא חכם יותר מסמוטריץ , וכמו שהוא טועה בדיוק יכול להיות שאתה טועה ואף סביר יותר.
זה שהיית בשטח 5 שנים לא עושה אותך למומחה עולמי באיך להתיישב.
אתה מזכיר לי אלופי פיקוד מרכז שבגלל שהם ראו את השטח 3 שנים אז הם חושבים שהם מינימום אלופי העולם באסטרטגיה מלחמתית ברמת מייעץ לנשיא ארהב.
אתה ואני שנינו לא מבינים באמת בתחום.
ההבדל הוא שאני מודע לזה שאני לא מבין.
כן, אני חי את זה.ימח שם עראפת
אתה בונה לך דינוזאור, במקום להסתכל ולראות את המציאות שהיא דג. וד"ל.
אתה באמת לא מבין בתחום. חוסר הידע והטמטום שלך לא משליך עליי דבר. ההבדל בינינו שאני יודע מה סמוטריץ' עושה, ואתה מדמיין מה הוא עושה. עוד הבדל, שאני לא מברבר על זה שצריך לא להפריד דת ממדינה, ואתה כן. אני מתייחס לכל פעולה מדינית לפי התורה, ואתה לא. לכן מבחינתך ההרס, הגזל והחורבן של גבעת צור משגבי, היו מהלך מדיני "תקין", כדי "לבנות שם שכונה". עאלק לא הפרדת דת ומדינה. טמבל.
אתה חי את זה 5 שנים ברמת הפרטקעלעברימבאר
אין לך את הפרספקטיבה הכוללת של ניסיון ההתיישבות של 50 שנה. האם התייעצת עם מישהו? ביקורת עמיתים? סיעור מוחות? איפכא מסתברא? לא ככה מקבלים החלטות מדיניות על סמך חובבנות. זה כמו שאני אכריז שמצאתי תרופה לסרטן על סמך תואר ראשון בביולוגיה.
לא הבנתי מה רצית לומר לגבי דת ומדינה.
האמת שאין חי שמץ של מושג בפרשת צור משגבי ואין לי גם דעה על זה. אבל אני משוכנע שזה שאתה מכיר את הפרשיה לא עושה אותך מומחה להתיישבות יותר מסמוטריץ. גם אם הוא שגה בצור משגבי, זה לא אומר ששאר ההתנהלות שלו בעייתית.
ואם כן, אז כמו שאתה אוהב לומר:
"תוכיח!"
בוביק, כמו שאתה אומר "אין לך שמץ של מושג".ימח שם עראפת
שם מתחילה ונגמרת הבעיה. לא רק בפרשת צור משגבי אין לך מושג,באופן כללי על תולדות ההתיישבות אין לך מושג. באופן כללי על כל הגבעות והחוות שסמוטריץ' ימ"ש לא מנע את חורבנם בשנים האחרונות, אין לך מושג.
על כל פועלם הרב והעצום של הגבעות והחוות שמועיל הרבה יותר לכיבוש הארץ מכל היישובים המסוגרים בגטאות אין לך מושג. על כל תולדות ההתיישבות ביהודה ושומרון, סבסטיה, קדום, רוג'ייב, אין לך מושג. על סמוטריץ' עצמו אין לך מושג. על פועלו אין לך מושג. על אי פועלו אין לך מושג. על משנתו אין לך מושג. על דרכו אין לך מושג.
שלוש מילים פשוטות: "אין לך מושג".
לנסות להוכיח לך יהיה כמו להוכיח לילד בן שנה שאין אנשים קטנים בתוך הטלוויזיה.
זה לא משנה, אתה לא מומחהקעלעברימבאר
ולא מבין יוצר בתורה מהרבנים שמייעצים לסמוטריץ ערכית.
ההבדל הוא שאני מודע לכך שאני לא יודע, אבל אתה חושב שאתה מומחה יותר מסמוטריץ.
זה כמו שאני אודה שאין לי מושג אין פצצת אטום עובדת, אבל אתה תאמר שאתה מומחה עולמי בזה ולכן תתן עצות לשר הבטחון איך לתקוף את הכורים באיראן ותטען שהוא טיפש
אני כן. וכן.ימח שם עראפת
אתה ממציא שרבנים מיעצים לסמוטריץ' ערכית, ואז קובע שאני לא מבין יותר מהם. ובכן, לפי התנהלותו של סמוטריץ' ומלחמתו בגבעות, רואים במוחש שהוא ויועציו לא מבינים ולא מומחים.
על כל פנים, לא להתיישבות למטרת כיבוש הארץ. כי זו אכן לא מטרתם. הם לא מחפשים לטרנספר את הערבים ולכבוש את יו"ש.
ההבדל הוא שאני מודע לכך, ואתה מדמיין.
במחילה, אבל אתה נשמע בחורקעלעברימבאר
יכול להיות שהוא טועה ואתה צודק, אבל גם יכול להיות ההפך בדיוק.
יש רבנים שסמוטריץ מתייעץ איתם ערכית , כן.
בעניין טרינספור הערבים. גם אני בעד. אבל מי אמר שזה ראלי? אתה לא חושב שאם מחר נגרש מכאן את כל הערבים, אז ארהב תפסיק להביא לנו נשק? מה תעשה אז? שיצהר תזמין נשק מצפון קוריאה?😅
כן. כי אני בא מנקודת מוצא ומטרה שונה.ימח שם עראפת
זה לא משנה אם כרגע זה ראלי או לא. זה משנה האם זו אחת המטרות שלך, ואתה פועל לכך, או לא.
אם אתה בא מנקודת מוצא שונהקעלעברימבאר
אז תאמר. אז זה שלא שאתה מומחה יותר ממנו טכנית, אלא חושב בדעה שונה משלו.
נו, אז מה הנקודת המוצא שלך ששונה מסמוטריץ?
אין מה לפעול לגירוש הערבים ב10 שנים הקרובות כשזה לא ראלי ב10 שנים. עדיף להשקיע אנרגיות בתחום אחר ולא לשגות באשליות
אני יותר מומחה ממנו טכנית,ימח שם עראפת
נקודת המוצא שלי היא התורה, החיוב שלנו לרשת את הארץ מידי הגויים ולהתיישב בה. המטרה שלי היא לגרש את האוייב הערבי מיו"ש, על מנת לקיים את התורה ועל מנת להביא ביטחון לעם ישראל היושב ביו"ש ובשאר הארץ.
עדיף להסתכל לדג בעיניים ולא לדמיין דינוזאור בגלל שיש קשקשים על הרצפה.
אתה יותר מומחה ממנוקעלעברימבאר
ובמה נקודת המוצא של סמוטריץ שונה ממה שכתבת?
אני יותר מומחה ממנו במדיניות.ימח שם עראפת
נקודת המוצא של סמוטריץ' היא המדינה.
אז זה עניין של השקפה,קעלעברימבאר
לא. זו השקפה הנובעת מהטכניות.ימח שם עראפת
איזה השקפה?קעלעברימבאר
שלא תבין לא נכון. אני מעריך את התמצאותך בשטח ומןקעלעברימבאר
זה הופך אותי למבין את סמוטריץ' יותר ממך.ימח שם עראפת
ומה אתה מבין ממנו? שהוא תאב בצע? תוכיח!קעלעברימבאר
בין היתר. זה עוד מילא.ימח שם עראפת
אזקעלעברימבאר
א. לשם איזו מטרה?
ב. פוליטקאים חייבים להיןת שקרנים. אחרת לא יצליחו לממש את המטרה שלשמה הבוחרים שלהם שלחו אותם, וימעלו בשליחות.
ג. אולי התורה הוונצפנית
ד. לא יודע. בכל מקרה סומך עליו ועל החלטותיו(או הרע במיעוטו, איך שתקרא לזה) שהם ההחלטות הכי טובות לתורה והארץ. בדיוק כמו על שאר הפוליטקאים האפשריים להנהגת מפלגת התיישבות כלשהי, אז למה שלא אבחר בו?
מורכבימח שם עראפת
ב'- דמגוגיה טהורה. פוליטקאי חייב להיות שקרן, אחרת הוא לא יצליח לממש את המטרה לשמה בחרו אותו. לפיכך, כאשר סמוטריץ' שר"י גינה את כל הפינויים וההרס בזמן ממשלת בנט, והבטיח טרום הבחירות שהוא יעצור את זה, ולאחר מכן כשהוא לא רק שלא עצר את מסעות ההרס, אלא אף הוציא אותם לפועל, הוא בעצם שיקר כדי לממש את המטרה שלשמה בחרו אותו?!? מי בחר אותו, ערביי יו"ש?!?!
ג'- אם גזל לא נמצא בלקסיקון התורני שלך זה מעיד כמה היא חשובה לך ומי הרפורמי בעסק.
ד'- זה מדהים כמה טמטום בבן אדם אחד. אתה מודה שאין לך שום מושג, ובכל זאת אתה סומך עליו. סתם כך.
אזקעלעברימבאר
א. מי אמר שזה לא שיטה יותר טובה להגשמת המטרה הסופית של סיפוח יו"ש ויישובו ביהודים?
ב. הוא משקר בשביל לקדם את המטרה לשמה בחרו אותו לטווח הארוך.
ג.מדינה יכולה להפקיע רכוש כשזה מוצדק , לפי התורה. אתה לא נוסע בכביש 1?
ד. גם לך אין באמת מושג על שום פוליטקאי באמת מהיכרות קרובה (אתה מכיר את פיייגלין?), ואתה בכל זאת תצביע בבחירות. נכון? ככה זה פוליטיקה. אני סומך על הציבור שבחר בסמוטריץ וברבנים ואישי הציבור שהמליצו עליו, שלא קידמו אדם אהבל לראש מפלגה
ככהימח שם עראפת
ב'- בחרו אותו כי הוא הבטיח שהוא לא בנט. קמפיין הבחירות שלו היה "מה שאתה מצביע זה מה שאתה מקבל". מה המטרה שלו לטווח ארוך?! אנשים הצביעו לו כי הוא הבטיח לא להיות בנט, ולעצור את הטירוף של הרס הגבעות. אתה יכול לחפש ציוצים שלו מתקופת ממשלת בנט, איך בכל הרס בגבעה הוא מצווח ככרוכיה שהממשלה הורסת ליהודים כשיש ים של בנייה ערבית לא חוקית שלא נוגעים בה. אה, ואז הוא עשה אותו דבר.
ג'- שקר וכזב, אידיוט. אמרתי לך כבר להוכיח. וזה שיש גזלנים בעולם, כגון כביש אחד, לא מתיר לסמוטריץ' לגזול.
ד'- אידיוט מושלם. אני לא צריך להכיר את הפוליטיקאי אישית כדי להבין מה הסחורה שלו. אני צריך להסתכל על הרקורד של המעשים שלו בהיסטוריה, ושל פייגלין יותר מרשים משל סמוטריץ'. עם כל הדמיונות של פייגלין, לא זכור לי שהוא יצא בהבטחות חסרות כיסוי כגון "עמונה תישאר על ההר נקודה". כשקראתי את הכותרת הזו בעיתון, בתור ילד בן 9, האמנתי לסמוטריץ'. מאז לא חזרתי על הטעות הזו.
אזקעלעברימבאר
2. לפייגלין אין רקורד כי הוא עדיין לא היה בתפקיד
אזימח שם עראפת
2. אידיוט מטומטם. תסתכל על הרקורד של החיים שלו, מה הוא עשה באופן כללי, ותסתכל על הרקורד של סמוטריץ'.
אזקעלעברימבאר
אז אתה רפורמי. משום מה אני לא מופתע.ימח שם עראפת
אם בעל הקרקע לא רוצה למכור לך, אז הוא לא ימכור לך. אין לך סמכות לגזול ממנו את הקרקע שלו. אם אני רוצה לבנות כביש לא מחייב אותך למכור לי את השדה. אז כן, בסלאלום. איזו מן טענה מפגרת זאת?!?! אם אני רוצה לעשות שביל מהבית שלי לבית כנסת, מותר לי להרוס את הבית של השכן?!?! מה, אני אעשה שביל בסלאלום?!?!
אזקעלעברימבאר
א. מלך פורץ לו דרך ואין ממחים בפניו.
ב. תביא לי פסק,של הרב ישראל אריאל או של אבא שלך שלמדינת ישראל אסור להפקיע קרקע לסלילת כביש
ג. חכם בלילה. נראה אותך לא נוסע בכבישי ישראל שלא להשתמש בגזל
בדיוק, חכם בלילהימח שם עראפת
ב'- מטומטם. זה מה שאין להוכיח, טמבל, תביא לי פסק שמתיר לעשות דבר כזה.
ג'- עוד סברה דמגוגית ומפגרת, נראה אותך לא אוכל במסעדות בת"א שלא לאכל טרף. חתיכת מטומטם, לא מקיימים מצוות רק כשזה נוח!
רגע שאני אבין:קעלעברימבאר
אני מודה שעד היום לא חשבתי על זה.ימח שם עראפת
טוב אני מקווה שאני לא מכניס לך רעיונות לראש😅קעלעברימבאר
אל תהיה אדיוטימח שם עראפת
אני מקווה שעד שתברר את הנושא תמשיך לסועקעלעברימבאר
אני מקווה שתפסיק להיות אדיוט,ימח שם עראפת
אני סומך על רבנים שאני רואה שהםקעלעברימבאר
אדיוט.ימח שם עראפת
אתה באמת חושב ששום רב מאז קום המדינה מעולםקעלעברימבאר
אולי העלו את זה, ואתה לא שמעת?!ימח שם עראפת
אני לוקח אתקעלעברימבאר
זה אומר שהחברה בגהינום תהיה כלבבך.ימח שם עראפת
לפחות יזמינו תזמורת, כי נראהקעלעברימבאר
גם אצל קראים התורה היא כל חייהם, אז מה?קעלעברימבאר
וחוץ מזה מי שבונה על אדמות מדינה ,קעלעברימבאר
הקרקע לא שייכת למדינה.ימח שם עראפת
למלכות יש סמכות לקחת קרקע הפקר לעצמה אם היאקעלעברימבאר
נכון. המדינה אינה מלכות. והיא לא כבשה את הקרקע.ימח שם עראפת
אתה יכול להביא מקור רבני שסובר זאת?קעלעברימבאר
אתה יכול להביא מקור רבני שסובר אחרת?ימח שם עראפת
כי צה"ל כבש בששת הימים את כל השטחקעלעברימבאר
שבין הקו הירוק לנהר הירדן, עם טנקים וחי"ר.
אתה חושב שיהושע עבר על כל סנטימטר בארץ בתוך היערות כשהוא כבש אותה?
גם אם נאמר כדבריך, מאז נכבשו החלקים האלה מחדש.ימח שם עראפת
תשכנע אותי שאתה מבין בזה ואתהקעלעברימבאר
יאללה! אם תשכנע אותי שאתה מומחה מספר 1 אני אצביע למי שתגיד לי
אין לי כוונה לשכנע אותך בזה.ימח שם עראפת
למה הכוונה מדינה לוקחת אםקעלעברימבאר
אנחנו אכן פועלים בשם כלל הדור ולא בשם אנשים פרטיים. מי שמיישב את ארץ ישראל כמנותק מכלל הדור, אין לי חלק עימו (אבל גם לא נגדו)
כפשוטו. אם למשל,ימח שם עראפת
יש איסור גזל, אבל המדינה אומרת שחייבים לגזול, אז סמוטריץ' קשישא יורה למנהל האזרחי להחריב בתי יהודים.
אם אין לך חלק עם מי שמיישב את הארץ ומקיים מצוות, הבעיה אצלך. אף אחד לא מיישב את הארץ "כמנותק מכלל הדור" אם הדור לא מעוניין לקיים מצוות אנחנו לא נחכה לו. לא חיכינו לו בבית שני, ועלינו מעטים לקיים מצוות. כי אנחנו יהודים שעובדים את ה', ולא את כלל הדור.
ואם יבוא רשע ויחריב את היכל ה', במקרה דנן בית הכנסת של גבעת צור משגבי, לא נברבר שהוא פועל על פי התורה ללא פשרות, ולא נקשקש שהוא הולך בדרכו של הרב קוק. פשוט נאמר במפורש: רשע לפניך.
מדינה יכולה להפקיע רכוש לפיקעלעברימבאר
ההלכה אם זה מוצדק. כלומר לפי חכמי ישראל. לא לפי התורה הוונצפנית. אתה נוסע בכביש 1? אתה יודע שהכביש נסלל תוך הפקעת אדמות מיהודים?
מי שמקיים מצוות במנותק מכלל ישראל, מבחינתי לא שונה הרבה מהחרדים שמנותקים מכלל ישראל.
את שניהם אני אוהב אהבת נפש, אבל שניהם הם לא חלק מהזרם של הציונות הדתית.
בבית שני היינו משועבדים לאומות. כיום יש לנו מדינה, ומי שהולך במנותק ממנה, פורש מהציבור ובורח מכלל ישראל במקום להיות שותף לו.
תפסיק לחשוב שכל מי שחושב אחרת ממך הוא רשע. בקצב הזה לא יישארו צדיקים שתוכל להשלים איתם מניין.
את ה' עובדים כאלוקי ישראל. מי שמנתק עצמו מהציבור לא עובד את ה', אלא את הדימיון האישי שלו בראש לגבי איך ה' אמור להיות. זה ע"ז בטהרה
שקר וכזב.ימח שם עראפת
לגבי כביש 1, ידעת שמדינת ישראל מאפשרת למצעד הגאווה ללכת ברחובות הערים בארץ? מה אתה רוצה להוכיח לי מהנבלה שהשרץ טהור?!
זה לא מרגש אותי שמבחינתך החרדים מנותקים מכלל עם ישראל, כי זה לא אומר כלום. אנשי בית שני היו הצדיקים שעלו לארץ ובנו הבית, למרות שהם היו "מנותקים מהכלל". אין חשיבות לכלל כשהכלל לא מקיים את רצון ה'. גם אם כל העם יעבדו את הבעל, הם יהיו הרשעים ואליהו הצדיק.
אם בעיניך כל מי שלא חלק מהציונות הדתית מנותק מכלל ישראל, הריני להודיעך שאתה אידיוט. ואם עד עכשיו התלבטתי האם יש בך טיפת בינה, הרי שכעת הסרת כל דאגה מליבי, ואכן הוכחת כי הנך אידיוט גמור.
לגבי הקשקוש שלך, כביכול כל מי שמנתק עצמו מהמדינה מנתק עצמו מכלל ישראל, אודיעך שוב כי אתה אידיוט מטומטם ומפגר, וכעת אדרוש שתבסס את שטויותיך.
עובד עבודה זרה הוא זה שממציא דברים, אותם לא אמר ה', ועובד אותם. למשל, הוא ממציא שכלל ישראל זו המדינה, למרות שהיא מעולם לא נתיימרה לעשות רצון ה'. בעברית, אתה עובד את הבעל, כי כלל ישראל עובד את הבעל, ואתה כועס על אליהו הנביא שבחוצפתו מעז לעבוד את ה' במנותק מכלל עם ישראל.
תפרטקעלעברימבאר
פרטתי.ימח שם עראפת
יש עוד הרבה זמן עד הבחירותהסטורי
דבר אחד בטוח, אם אחרי ה-7/10 לא נראה שום שינוימתוך סקרנות
ומשהו מקורי יותר, מצבנו לא טוב.
שלב ראשון, צריך להוריד את אחוז החסימה, כדי לתת מקום לרעיונות חדשים לחלחל בלי הפחד שבסוף נהפך לנבואה המגשימה את עצמה.
במקום להצביע עוד מאותו הדבר.
מפלגת הציונות הדתיתadvfb
כי זאת המפלגה עם הכי הרבה שפם
אם זה היה הסיבה , אז זה הסיבה לא להצביע לה😅קעלעברימבאר
כל אחד והסיבות שלו חחחחחadvfb
אני כנראה יצביע למפלגה ציונית דתית לא משנה כמעט איך המפה הפוליטית תראה
דיברתי על השפם😅קעלעברימבאר
ככתוב:שלג דאשתקד
אם זאת האינדיקציה אז כנראה שבמשותפת יש יותר חחחפתית שלג
הזכרת לי את הפרסומתשלג דאשתקד
אם פייגלין ירוץ, אז לפייגליןימח שם עראפת
ואם לא ירוץ, אז לבן גביר.
לא מאהבת מרדכי, כי אם משנאת המן.
פייגלין יהיה יותר טוב מבן גביר או שהוא (פייגלין)קעלעברימבאר
סתם מקשקש ומברבר ומבטיח דברים שבחיים לא יקיים?
פייגלין יהיה יותר טוב מבן גביר,ימח שם עראפת
ואיך אתה יודע שפייגלין לאקעלעברימבאר
אני לא יודע.ימח שם עראפת
מה שאני כן יודע זה שעוד לפני הבחירות בן גביר יישר קו, ולעומתו פייגלין ממש לא מנסה ליישר קו. כמו כן, באמתחתו של בן גביר אין ממשות. מלבד פרובוקציות ושטויות, הוא לא עשה הרבה. העובדה שהוא הוריד את תמונתו של ברוך גולדשטיין הי"ד, והעובדה שהוא אמר בפאנל בחירות שהוא אינו חושב שהוא גיבור, מלמדות הרבה. הן מלמדות על כך שהוא שינה את תפיסת עולמו.
זו הייתה נורת אזהרה שזעקה שהוא כבר לא מייצג את הציבור שכן תומך בברוך גולדשטיין, וכן סבור שהוא גיבור. זו הייתה נורה שהזהירה שהוא לא יגן כל נערי הגבעות שדמם הותר, לא יגנה את השוטרים שאצבעם קלה על ההדק, לא יפעל כדי שמקרים כאלו לא יחזרו על עצמם, ואפילו לא יזעק שפיגועים נוראיים יקרו, ובתי יהודים יוחרבו.
על פייגלין מה אני יודע?
שהוא עשה יותר מבן גביר, בגדול. אמנם הוא יותר "מתון" לכאורה, מהקיצוניות של בן גביר, אבל גם חברי המחתרת היהודית היו השמאל שבהתנחלויות הימין. פייגלין בעל חזון, בן גביר בעל מקרופון.
ועם כל הצרות שבן גביר לא טורח לנסות להצילנו מהם, ליגאליזציה של סמים יכולה להיות דבר מבורך.
פוליטיקה היא אומנות האפשר,קעלעברימבאר
פוליטקאי שיתכקש וילך תמיד ראש בקיר לא יצליח לממש הרבה מהמדיניות שלו.
אז או שפייגלין לא יצליח, או שהוא יאלץ לחזור בו מכמה דברים שהוא הבטיח.
מה שיפה במניפסט לא חייב שמצליח בפועל
לא אכפת לי שיחזור בו מדברים שהבטיח.ימח שם עראפת
אכפת לי שלא ישתוק כשאחים שלו נרמסים, נרצחים, הופכים לאוייב.
לא ביקשתי שיבטיח הבטחות שווא כמו הקמפיין השיקרי של סמוטריץ'- "מה שאתה מצביע זה מה שאתה מקבל".
ביקשתי שיעמוד לצד האחים שלו, הציבור שלו, בוחריו, בשעת צרה. ביקשתי שלא ישתוק. שלא יתעלם. שיהיה כמו לימור סון הר מלך הצדיקה, ולא כמו סמוטריץ' הרשע, או כמו בן גביר המתחסד.
לא צריך הבטחות חסרות כיסוי של פוליטיקאי מלוכלך כגון "עמונה תישאר על ההר נקודה".
צריך מנהיג ציבור שמגן על בוחריו. גם אם זה לא משרת את האינטרסים האישיים שלו.
לא ראיתי את טראמפ או מיילי מתגמשים יותר מדיספק
הם הכריזו בקול גדול מה הם עומדים לעשות, נבחרו, ועברו לעשייתם.
גם שרון לא כ"כ התגמש בהתנתקות.
גם רבין לא התגמש באוסלו.
זו סתם סיסמא שאנשים כותבים למרות שהיא פשוט לא נכונה.
מנהיג חזק, לא מתגמש.
אבל שם נשיא פחות כפוף לקואליציהארץ השוקולד
מראש ממשלה כאן,
אתה לא חושב שזה משפיע?
יש דברים שהנשיא לא יכול לעשות בלי הקונגרס, הסנאטספק
או שניהם.
טראמפ מצליח לעשות מה שהוא רוצה.
לגבי השיטה בארגנטינה, אני לא מומחה למדינה, אבל שם לנשיא יש אפילו פחות כח - ועדיין, מיילי עשה כל מה שהוא רצה.
רבין ושרון בהחלט התגמשוהסטורי
אוסלו וההתנתקות ממש לא היו האידיאולוגיה שלהם, הם נגררו לשם ע"י כחות חזקים מהם.
גם טראמפ עושה חלק, חלק נחסם - שבועות ארוכים לא היה לו תקציב, עד שהוא התגמש עם הקונגרס. יש גם מהלכים שלו שבתי משפט חסמו, רק ששם בתי המשפט חלשים מכאן.
כשהם החליטו - שום דבר לא עצר אותםספק
רבין התעלם מהפגנות ענק ואוטובוסים מתפוצצים ושרון פיטר שרים.
הם עשו מה שהם רצו ברגע שהחליטו.
טראמפ קיבל כמעט הכל ובסוף הדמוקרטים הם אלה שנכנעו.
זה ההבדל בין ראש ממשלה או נשיא, לבין שרקעלעברימבאר
בשביל לקבל כח כזה, אנשים צריכים להצביע.ספק
כח בדמוקרטיה ניתן - לפחות בתיאוריה - ע"י העם.
כי הוא כבר הוכיח לא פעם שפיו וליבו שוויםספק
והוא גם שילם מחירים כבדים בגלל זה.
אבל הוא מעולם לא היה בתוך הפוליטיקה, כי מעולםקעלעברימבאר
הוא היה חבר כנסת בעבר ועדיין עמד על שלוספק
הוא גם הוכיח כבר שלושים שנה, שהוא לא מסוגלהסטורי
כי אנשים כמוך מנסים לשכנע אחרים לא להצביע לוספק
לא זאת הנקודההסטורי
זכותי המלאה לשכנע לא לבחור, במי שאני חושב שבחירה בו תזיק. לא לזה התייחסתי.
התייחסתי לזה ששלושים שנה הוא מתעקש שאם רק נבחר בו - הכל יסתדר. בפועל הוא לא מצליח ולא מצליח. אז כנראה הוא לא מתאים.
גם בקדנציה האחת שנכנס, התנהל בחוסר שיתוף פעולה עם חבריו לסיעה, מה שהביא לאיבוד היכולת שלו להשפיע על משהו. גם אם זהות היתה עוברת עם ארבעה מנדטים מצ'וקמקים - היא היתה חסרת השפעה כי פייגלין לא מוכן לפשרות של תמיכה תמורת תמיכה.
יש לו תאוריות יפות, עם חלקן אפשר להסכים - עם חלקן פחות. התועלת שהוא מביא בכתיבה או דיבור, רבה הרבה יותר מהמאמצים הבלתי נלאים שלו, להכנס בפול גז בניוטרל לפוליטיקה. כמו שציין כאן @משה פעם, הרבה מהרעיונות שפייגלין היה הראשון שהציע ונכשל - יישמו בהמשך אחרים, שאולי הם קצת פחות 'רעיוניים', אבל יותר יודעים להתנהל בפוליטיקה.
(אגב, זה נכון גם על מורי ד"ר בן ארי - הוא משפיע היום כמרצה במכללות שמגדל דור של מורים, הרבה יותר ממה שהועיל בארבע שנותיו בכנסת).
זו בדיוק הנקודהספק
אתם עושים הכל כדי לשים מקלות בגלגלים ואז מתפלאים שאתם נופלים מהאופניים... קסם...
ובשיטה של היום, מפלגה של ארבעה מנדטים יכולה להיות ההבדל בין הליכה לבחירות חדשות לבין הקמת ממשלה ואפשר לקדם המון עם ארבעה מנדטים כשזה המצב.
וכן, הרבה דברים שהוא היה העלה ושם על השולחן באמת קודמו ע"י אחרים שהבינו שהוא צודק.
למשל, הרפורמה במשק החלב שבעז"ה תעבור בחוק ההסדרים.
אם לא הייתם שמים לו מקלות בגלגלים לפני 6 שנים, היינו יכולים להנות ממוצרי חלב במחיר נמוך בהרבה בחמש השנים האחרונות - אבל אתם מעדיפים לדפוק את עצמכם, כל זמן שתדפקו גם אותו ותוכיחו ש"אתם צודקים".
לאחרים שמו מספיק מקלות והם הצליחוהסטורי
פייגלין הבהיר שוב ושוב ש:"מפלגת זהות תצטרף רק לממשלה שמוקמת ע"י העומד בראשה". מעבר למלוגמניות ההזויה שהוא מדבר על עצמו פעמיים במשפט בגוף שלישי וכמפלגה (כי אף אחד אחר לא היה שותף לקבלת ההחלטות ב'מפלגת זהות') הוא בעצם אמר, שעד שהוא לא יהיה עם מספיק מנדטים כדי *להוביל* את הממשלה, אין טעם לבחור בו.
זה לא היה סתם דיבורים, כך הוא גם התנהל בקדנציה האחת שהיה בכנסת, לא ייחס שום ערך למשמעת סעתית וקואליציונית. עכשיו, אני מקבל לגמרי שלפעמים יש נושא עקרוני שעליו מוצדק לשבור משמעת, אבל הוא ואפסו עוד, עשה זאת על אין ספור נושאים של מה בכך. אז אפשר לראות זאת לחיוב - הוא אכן איש עם עקרונות ברזל, אבל בפוליטיקה אנחנו צריכים אנשים שיקדמו את המציאות.
אלו שהם 'תלמידיו' בחלק מהנושאים (על הורדת מכסים ומכסות דיברו הרבה לפניו) הם אלו שיודעים גם לפעול מתוך הליכוד או בכל מיני הקשרים אחרים וגם ליישם בתוך פוליטיקה מורכבת, תוך וויתורים על הדברים הפחות עקרוניים כדי לקדם את העקרוניים יותר.
אני לא זוכר אף מקרה כזהספק
שבו קהל בוחרים מסוים שמסכים עם מועמד מסוים מנסה למנוע ממנו להיבחר לכנסת בכל דרך.
הזיכרון שלך מאוד מוזר כי אני זוכר ראיון שבו פייגלין נשאל עם מי הוא יילך אחרי הבחירות והוא הרים את הספר שלו ואמר: "את מי שיקדם את זה הכי הרבה".
ובניגוד למה שאתה כותב, הוא התנהל כחבר ליכוד במשך כל הקדנציה למעט מקרה או שניים ספיציפיים שהם היו עקרוניים עבורו.
בקיצור, הזיכרון שלך לוקה בחסר.
אני מסכים על חלק ומתנגד מאוד לחלקהסטורי
אבל לא זאת הנקודה וכתבתי זאת כאן כמה פעמים. בפוליטיקה צריך לא רק להיות 'פילוסוף' או תלמיד חכם עם האידיאולוגיה הנכונה, אלא גם עם יכולת התנהלות וקידום הערכים למעשה במגרש הפוליטי בצורה שתביא לתוצאה הטובה ביותר. יש הרבה אנשים שאני מאוד מעריך את דעותיהם, אבל לא חושב שהם יועילו בתוך השדה הפוליטי (בין היתר אני בעצמי...)
דוגמא מובהקת היא הקדנציה האחת של הרב כהנא בכנסת - הוא לא הצליח לקדם כלום והיוזמות שלו, שגם אם חלקן תיאורתית נכונות ('חוק איסור מגורי גרי תושב בירושלים') היו דברים שלא יכולים להשמע, נדחו על הסף ורק גרמו לראקציה שגם פסלה אותו ורבים נוספים מלהתמודד בכלל וגם גרמה לשלל חוקים, תקנות, תכניות לימוד וכד' נגד גזענות ובעד קבלת ה'אחר', שאת פירות הבאושים שלהן אנחני אוכלים עד היום.
אני בהחלט חושב שלפייגלין יש מקום חשוב (אבל ממש לא יחידאי!!!) בשדה הרעיוני היום. החלק מהן שבסוף מגיע לידי מימוש, הוא אחרי שעובר זיכוך וטרנספורמציה, הן של רעיונות אחרים (שגם להם מקום חשוב) והן של מבחני המציאות.
בקיצור, אתה מייצר מציאות ואז משתמש בה כטיעוןספק
למה אתה מייצר אותה.
כמו האיש שקונה כוכבים או השיכור בנסיך הקטן.
ובשביל לרענן את זכרונךהסטורי
https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&opi=89978449&url=https://www.facebook.com/avifeglin/videos/%25D7%2591%25D7%259C%25D7%2599-%25D7%25A7%25D7%25A9%25D7%25A8-%25D7%259C%25D7%259E%25D7%25A1%25D7%25A4%25D7%25A8-%25D7%2594%25D7%259E%25D7%25A0%25D7%2593%25D7%2598%25D7%2599%25D7%259D-%25D7%2596%25D7%2594%25D7%2595%25D7%25AA-%25D7%25AA%25D7%259E%25D7%259C%25D7%2599%25D7%25A5-%25D7%259C%25D7%25A0%25D7%25A9%25D7%2599%25D7%2590-%25D7%2594%25D7%259E%25D7%2593%25D7%2599%25D7%25A0%25D7%2594-%25D7%25A8%25D7%25A7-%25D7%25A2%25D7%259C-%25D7%2594%25D7%25A2%25D7%2595%25D7%259E%25D7%2593-%25D7%2591%25D7%25A8%25D7%2590%25D7%25A9%25D7%2594-%25D7%259C%25D7%2594%25D7%25A8%25D7%259B%25D7%2591%25D7%25AA-%25D7%2594%25D7%259E%25D7%259E%25D7%25A9%25D7%259C%25D7%2594-%25D7%2596%25D7%2594/1064992408089105/&ved=2ahUKEwj9l_OnnKSRAxUSg_0HHazUCOgQFnoECCAQAQ&usg=AOvVaw2HHDMgSN3gJfew50EmQTBO
כאן זה מופיע גם במאמר שלו בערוץהסטורי
נ.ב.
תך כדי החיפוש, ראיתי התייחסות שלו לחיסוני הקורונה ("לברוח מהם כמו מאש") גם בזה אתה תומך?
תראה למשל מה הוא אומר כאן:ספק
ויש עוד סרטונים שבהם הוא אומר דברים דומים - מי שיקדם יותר את המצע, הוא יילך אתו.
לגבי הקורונה:
קודם כל, הציטוט המלא הוא זה: "אני לא התחסנתי נגד קורונה. אני חושב שהשלב הראשון שנתניהו הביא את הזריקות להציל אנשים בסיכון גבוה היה הגיוני, ההיגררות של משרד הבריאות לחייב ילדים קטנים - מעשה נבלה. אנשים צעירים ובוודאי ילדים צריכים להתרחק מהדבר הזה כמו מאש".
שזה קצת שונה מהציטוט החלקי שהבאת ואני מצפה מאדם עם יושרה לא לעשות דברים כאלה ועדיין, גם עם הדברים הללו שהוא אמר אני לא מסכים.
זו בהחלט נקודה שחורה גדולה לרעתו - אבל זו נקודה אחת.
כשאני מסתכל על האלטרנטיבות - לכל אחת מהן יש עשרות נקודות שחורות.
אם היה מישהו שדוגל ברוב העמדות של פייגלין אבל לא מסכים אתו לגבי הקורונה, זה היה נהדר.
פייגלין לא מושלם. אני מודע לזה.
אני לא ביביסט - אני פשוט חושב שהוא יקדם את המדינה יותר מכל אחד אחר ויהפוך אותה למקום שטוב יותר לחיות בה, אבל אני לא מעריץ את האיש.
אז בניגוד לדבריך על עמדות יציבותהסטורי
גם הוא משנה עמדות ואסטרטגיות.
כמה שנים הוא התעקש שוב ושוב שיכנס רק לממשלה שהוא עומד בראשה (הבאתי לך פעמיים, מחיפוש שטחי בגוגל, היו עוד פעמים רבות בכל תקופת זהות) ואז ביום הבחירות, כשפתאום 'נופל לו האסימון' שהוא לא על סף השלושים מנדטים כמו שדמיין, אלא מתחת לאחוז החסימה, הוא פתאום 'נזכר' שיילך עם מי שיתן יותר. ממש עקביות לשמה.
טוב, בשבילך חיפשתי את ה'עוד פעמים' שאמר שיצטרף למי שיציע יותר, בסתירה למה שחזר ואמר לפני כן במשך שלוש שנים. מצאתי מאחרי הבחירות שכשל בהם (אגב, אפס לקיחת אחריות על החלק שלו, בכאוס שישראל נכנסה אליו אז, בין היתר בגלל ששרף עשרות אלפי קולות):
כלומר כשהוא הבין סוף סוף את עובדות החיים ושהדיבורים שלו שלוש שנים על כך ש:
"מפלגת זהות (כלומר פייגלין ואלו שמצייטים לו) תשב רק בממשלה שהיא (כלומר הוא, פייגלין) מובילה" הם הזיה, נשאר לו מכל האידיאולוגיה הלאומית-אמונית, רק לגליזציה. תמורת קנביס הוא הסכים לשבת תחת גנץ שרשמית דיבר על הקמת מדינה פלסטינית.
אני מעולם לא שמעתי אותו אומר אחרתספק
הוא חזר והצהיר שהוא רוצה להיות ראש ממשלה, אבל בסופו של דבר, במערכות הבחירות הוא אמר בצורה מפורשת שהוא יילך עם מי שיקדם את המצע שלו הכי הרבה.
אני לא ראיתי - גם לא בלינקים שלך - שום דבר אחר.
אגב, אני לגמרי תומך במה שהוא אמר בלינק שהבאת. הוא צודק ב-100%.
אנשים נפגעים, חיים נהרסים והכל בגלל גחמה של כמה פוליטיקאים מתחסדים.
זה איום ונורא.
ושוב, הוא הצהיר שהוא יהיה בממשלה שמישהו אחר יעמוד בראשה - שזה בדיוק מה טענתי.
חלק מרכזי מהמצע שלו היה לגליזציה ובצדק מוחלט. אני איתו בזה.
ואגב, מפלגות עם 4-6 מנדטים הובילו לשינויים מאוד מאוד גדולים - ככה זה עובד בשיטה בישראל.
ואגב, הוא גם אמר דברים דומים על ההתנגדות שלו למדינה פלסטינית - זה נקרא "קווים אדומים". ברבים.
חבל שלא למדת כלום ואתה ממשיך להפיץ שקרים כי אתה לא מסוגל להביא טיעונים בלי לשקר.
אז לא קראת...הסטורי
אני לגמרי חושב שמפלגה עם ארבע מנדטים יכולה להשפיע הרבה, כשהיא מוכנה להיות חלק אמיתי מקואליציה ולהתגמש על דברים פחות עיקריים.
אתה זה שטענת משהו ולא הבאת לו הוכחות. כרגיל.ספק
ולגבי ה'תירוץ' שלך לחיסונים, זה לא באגהסטורי
כלומר אחד שהוא באופיו ובסגננו נגד כל המערכת, באופן טבעי מוצא את עצמו גם נגד המערכת הרפואית והמדעית.
איך שאני מסתכל על פייגלין - הוגה דעות מקורי, עם הרבה רעיונות יפים אך לעיתים גם מופרעים. טוב שהוא משמיע אות הרעיונות, כדי שאחרי הרבה תהליך של אנטי-תזה וסינ-תזה בסוף זה ירד למציאות הפוליטית, ציבורית, חברתית, ע"י אנשים אחרים, שהפנימו חלק מהרעיונות תוך סינון וביקורת - זה נכון בנושאים פוליטיים ובטחוניים ונכון גם בנושאים רפואיים. טוב שיהיה מי שמאתגר את המערכת, כך שהיא נדרשת יותר לבחון את עצמה, יותר להסביר את עצמה. קפאון, אף פעם לא טוב.
אבל, לתת לאחד כזה, שקונה קונספירציית אנטי-מדעיות בתחומי רפואה כאמת, את השאלטער, זה מסוכן.
אני לא מתרץ לו שום דבר.ספק
הרבה אנשים נפלו בקונספירציות כאלה ואחרות.
זה כתם - אבל כזה שאני מסוגל לחיות אתו בהתחשב בנסיבות.
אני מעדיף מישהו שקונה קונספירציות מאנשים שמעזים לשקר לבוחרים שלהם בפנים כמו למשל ביבי או סמוטריץ'.
מה אתה שומע אותו אומר פה?ספק
אני רואה כותרת של פוסט בפייסבוק שלא הוא העלה.
כל אחד שיקבל שררה ימתן את עמדותיופתית שלג
לפחות בדמוקרטיה
אני בטוח שזה היה חלק מהאינטרס של נתניהו למנות אותו לשר המשטרה..
בן גביר מיתן את עמדותיו עוד לפני הבחירות.ימח שם עראפת
ולכן הוא רלוונטי...הסטורי
לא בשבילי.ימח שם עראפת
ובוא תספר לי מה קודמיו יזמו וצעקו, ומה עשה הוא.
מה הסיכויים אם הוא אפילו לא בסקריםזיויק
לא אכפת לי לשרוף את הקול,ימח שם עראפת
אני מעדיף להצביע למי שתומך בחלוצי ההתיישבות, ולא במי ששותק כשיורים בהם או כשהם נרצחים ברחובות, ובטח שלא במי שמחריב את בתיהם בשביל בצע כסף.
איזה בצע כסף?קעלעברימבאר
עיין ערך חורבן צור משגבי השבוע.ימח שם עראפת
אבל איזה כסף? זה לא היה בשביל שכונה חדשה שתוקם שם?קעלעברימבאר
(תדפוק לעצמך במצח)ימח שם עראפת
זה היה בשביל להקים שם שכונה ולגלגל כסף לכיס.
אחרי שהיהודים הצדיקים גירשו מהרכס את הערבים, החליטו סמוטריץ' רוזנטל וחבר להקים שם שכונה, כי אפשר, כי זה הרבה כסף, כי זה טוב להם.
מהיישוב שנמצא שם, צור משגבי, לא אכםת להם. מהריסת בית כנסת האסורה על פי ההלכה (וגם אם לא הייתה אסורה, עדיין להרוס בית כנסת זה מזעזע) לא אכפת להם. הם התחילו ממנו ראשון.
למה שסמוטריץ יעשה משהו בשביל הכסף שלו?קעלעברימבאר
טמבל.ימח שם עראפת
או שהתכוונת שהוא עשה זאת כי זה כלכלי?קעלעברימבאר
יש סיכוי משמעותי בעז"המתוך סקרנות
בבחירות 2019 הוא קיבל כמעט כמו בנט, גם בן גביר ניסה כמה פעמים עד שהצליח.
הפתרון צריך להיות הורדת אחוז החסימה.
הפתרון צריך להיות אנשים שרוצים להצביע לו.ימח שם עראפת
יש הרבה בלעה"ר, אבל אנשים פוחדים מדברים חדשיםמתוך סקרנות
פייגלין הכי קרוב לדעותיי ברוב הנושאיםפשוט אני..
אפילו הצבעתי עבורו כשאתה עוד לא היית עם זכות הצבעה 
אממה?
הוא קוקו על כל הראש.
ההתנגדות שלו לחיסוני הקורונה, ההתנגדות שלו למאמצים של המדינה לחסן את האוכלוסייה, ה"העלבות" שלו כשלא נתנו לו להיכנס לבתי כנסת ולסכן קשישים וחולים במוות מיותר, הניסיון להיות הגיבור התורן של מתנגדי החיסונים... לצערי הוכיחו לי שהוא קוקו.
לקוקואים אני לא מצביע.
מי יודע אם בעוד שבוע תיגלה אליו בחלום מכשפה ותגיד לו שהוא צריך להתאסלם...
ברגע שלא נסמכים על מדע אלא על "נדמה לי", כבר אי אפשר לדעת לאן ה"נדמה לי" הזה יוביל אותו ביום למחרת.
אני יכול להיות חבר של קוקואים, אפילו יש לי כמה כאלה
אבל לא אתן להם עמדת כוח על החיים שלי.
..קעלעברימבאר
..
אני יודע שהוא קוקו. השפויים גרועים יותר.ימח שם עראפת
אני מעדיף קוקו שיצעק כשחיילים יורים על יהודים, ולא שפוי שישתוק.
אני מעדיף קוקו שידפוק על השולחן כשכל יומיים יש פיגועים, ולא שפוי שישתוק.
אני מעדיף קוקו שינסה לעשות דברים, ולא שפוי שרוכב על הצלחות של אחרים.
אני מעדיף קוקו שאני עוד לא מכיר, משפוי שהלוואי ולא הייתי מכיר.
לכאורה הייתי מסכיםפשוט אני..
אני מעדיף קוקו בן 63 שעדיין מתנגד למועצת פשע,ימח שם עראפת
ולא "שפוי" שסיבן את כולנו ובסוף יישר איתה קו והגדיל להרע יותר ממנה.
אני מעדיף את פייגלין שניסה להקים המוני מאחזים לפני שנים, בניגוד לרצון המועצה, שנשאר עם אותו חזון עד עכשיו, ולא את סמוטריץ' שרק לפני שלוש שנים הזדעק מכל פינוי של חושה וקילל את בנט, ניסה בכל הכוח להשיג שליטה על המנהל, ומיד כשנכנס לתפקיד פתאום "שכח" ואישר להרוס גבעה. ובחודש האחרון הוא לא רק אישר, הוא קידם הרס. והשבוע הוא יישר קו עם בלוט, שכל הגבעות הן אוייב.
בקיצור, אני מעדיף את הקוקו עם הסמים, מאשר את השפוי עם הסכין. זה לא אכפת לי שהקוקו לא צפוי, הוא תמיד עדיף על פני השפוי שמנופף בסכין.
ומי עדיף, השפוי עם הסכין או זה עם החבל?קעלעברימבאר
החבל יכול לשמש כדי למשוך אותי מהבור.ימח שם עראפת
כמו תמיד- לרע במיעוטואנונימי חדש
אלך על המפלגה שאני הכי פחות מתנגד אליה
תשובה נהדרתמרגול
האמת עד כה לא התאכזבתי. אולי כי לא האמנתי לשטויות שהם מבטיחים…
אז למי תצביעי?זיויק
עוד לא החלטתי סופיתמרגול
סיקרנתזיויק
קודם שייכנסו למירוץ המפלגות החדשותנקדימון
איך אמר לי מישהו, בחירות זה כמו שירותים.ירחמיאל
צריך לעשות אז הולכים עושים מסיימים. לא צריך לדבר על זה כ"כ
למה מה רע בלבחור?קעלעברימבאר
אם כבר הדימוי הוא יותר בלפסוק בדם שפיר ושליה, כמו שהגמרא אומרת שדוד עשה
כל כך עצוב לקרוא הודעה כזוארץ השוקולד
בחירות זה זכות היסטורית מקסימה,
רוב שנות קיומנו כעם לא היה לנו שליט יהודי,
לנו כיום יש גם שליט יהודי ויותר מזה אנחנו יכולים להשפיע על השליט ומי יהיה, איזו זכות עצומה זו🇮🇱☺️
תודה ה' ולכל מי שמאפשר את המשך הנס הזה
(אולי יש פה גם מצווה של "שום תשים" אבל אפילו בלי זה...
לא תמיד אוהבים את מי ששם, אבל כדאי לחשוב על העיקר היפה)
@הסטורי אני מניח שתאהב את ההודעה הזו
זה מצווה, אבל צריך לדעת שבפוליטיקהקעלעברימבאר
יש הרבה לכלוך וכוחניות, אבל זה בדיוק עניינו של עם ישראל לקדש את הגשמיות ולכבוש אותה מיד שלטון הכוחנות. דבר שדורש להתעסק בדם שפיר ושליה כלשון המדרש שדוד לא נמנע מלהתעסק בדם שפיר ושליה (הטומאה הגשמית שמתלוות לכל עיסוק בפוליטיקה) כדי להתיר אשה (כנסת ישראל) לבעלה (הקב"ה), כי רק אם אנשי קודש כמו דוד לא ירתעו לצלול לתוך בוץ הפוליטיקה, רק כך יוכחו בסוףלטהר את הגשמיות מסגיה, ולטהר את כלל האומה מכל סיג שדבק בה.
לעומת זאת, הדימוי של פוליטיקה לשירותים זה תפיסה נוצרית, הגורסת לא שיש סיגים בגשמיות ובפוליטיקה, אלא שזה טומאה מהותית עולמו של השטן שבלית ברירה חייבים לעסוק בו
המצווה פה זה לא העיקרארץ השוקולד

תקרא את כל מה שכתבתי, זה לא רק זכות, אלאקעלעברימבאר
קראתיארץ השוקולד
אני גם מסכים שזה זכות להשפיעקעלעברימבאר
אני מזדהה עם דברי לפיד מהיום, על חוק ההשתמטותכמו🐌תמס
אולי תשתף אותנו מה הוא אמר?שלג דאשתקד
זה מה שהוא אמרכמו🐌תמס
לא התחברתי לאמירה הזו, ודאי לא ממנושלג דאשתקד
עד כמה שידוע לי, הוא לא למד תורה והוא אבי המשתמטים. לא הייתה שום סיבה שהוא לא ישרת בקרבי כאחד האדם, ורק קומבינות של אבא שלו וכל מיני מקושרים - שעד היום מהותן לא נחשפה - פטרה אותו ממה שהוא דורש מאחרים.
אבל לעצם העניין, האמירה הזו היא פופוליסטית ולא חכמה במיוחד. הרבה מאוד בציונות הדתית מעוניינים שתהיה אפשרות לפטור תלמידי חכמים, וכן, יש אנשים שאצלהם העיסוק הזה - בוודאי בגיל צעיר - הוא נזק לתורה וליראת שמים וגם לתרומה שלהם בעתיד (רק חשם דוגמה, יש לי חבר שנמצא היום בדרגה גבוהה ברבנות הצבאית, רק בגלל שהוא עשה הסדר-מרכז של שעתיים ורבע, והיה לו הרבה זמן ללמוד תורה...).
יש בעיה, גדולה וכבדה אבל לא מהותית, שהחרדים תופסים טרמפ (גם) על זה, ובעצם מתחמקים מחובה בגלל שאנחנו רוצים לתת זכויות לאלו שבאמת מגיע להם. זו בעיה גדוחה אבל לרעיון של פטור מסוים ללומדי תורה יש הרבה תומכים.
גם אני תומכת בזהכמו🐌תמס
אבל חוק אחד לכולם.
זה בכלל לא הכיוון של החרדים הם רוצים כרגיל לסחוט תקציבים ולא לשרת בצבא.
ולכן החוק נפל
נכון, אבל זה לא מה שאמר יאיר לפידשלג דאשתקד
אני מסכים איתך.
האמת שלא נכנסתי לנבכי החוק, ברור שהמטרה שלו היא לרצות את החרדים וברור שזה ריצוי קשה וכואב והם ממש לא אכפתיים למצב ובהזדמנות הראשונה יבעטו בימין.כך שלא ניסוח החוק יעיד על המטרות של כל הצדדים.
וזה אכן כואב ומכעיס מאוד (אם כי יש נחמה מסוימת)
ממילא החוק לא עובר בגץכמו🐌תמס
לדעתי זה עוד לחץ שנתניהו מפעיל כדי לשכנע את השמאל לתת לו חנינה בלי הודאה ובלי קלון.
רק אם אני זוכרת נכון, סמכויות החנינה של הנשיא כל כך רחבות שהוא יכול לעשות עם החנינה מה שירצה.
ולדעתי נתניהו בלחץ עצום
לא בגלל החרדים
מפני שהוא כבר לא יכול לעמוד ב3 ימי עדות זה פוגע לו בבריאות.
בסוף הוא יקהל חנינה אבל הם ידאגו לזה שהוא לא יוכל לחזור לפוליטיקה לעולם
נראה לי מיותר להמשיך לכתוב על חוק שכולם מסכימים שלא עובר בגץ
כפי שכתבתישלג דאשתקד
אין לי מושג כלום על החוק עצמו.
רק מזעזע אותי שכל כך נלחמנו להקים מדינה דמוקרטית שתבטא את רצון האזאחים, ובסופו של דבר אי אפשר לנהל דיון "כי בכל מקרה בגצ לא ירשה לנו".
(זו לא ביקורת עליך, כמובן)
דיונים אפשר לנהלסודית
במדינות דמוקרטיות המילה האחרונה היא לאארץ השוקולד
בבית המשפט על כללים, אלא רק על דברים מוגבלים.
אז א:
זה לא בסדר שבגץ קובע, השאיפה היא להתקרב לרצון העם ולא קבוצה שתחליט עבורו.
ב:
נדרש משפט צדק.
(ואגב, אני נגד חנינה בכלל לנתניהו)
תודה שענית במקומי
שלג דאשתקד
התגובה הייתה לי ככ קשה לעיכול, שלא ידעתי איך להגיב לה...
לטעמי, גם אם יש דברים שמערכת המשפט אמורה להיות בהם אוטונומית, זה רק במטרה ליצור הגבלת שלטון. ודאי לא כדי שהיא תהפוך לאחראית על קבלת החלטות בפני עצמה (ומי בכלל מדבר על מצב שכל הרשויות כפופות לה לחלוטין).
גם טרמינולוגיה של "צדק" לא ברורה לי. הרי צדק הוא מושג אמורפי ושנוי בצחלוקת תמידית, ודמוקרטיה באה לפתור בדיוק את הבעיה הזו.
בשמחה, מסכים
ארץ השוקולד
לפיד ששולל זכות הצבעה מחרדים ולא מערבים?זיויק
לא מצליחה להבין את הטיעון הזהכמו🐌תמס
באמת החרדים משווים את עצמם לשונאים שלנו? אף אחד לא רוצה לשלול להם זכויות, וגם אף אחד לא רוצה למנוע מהם ללמוד. שיתגייסו לישיבות הסדר חרדיות.
לפני החוק הזה עוד הייתי בעד שמי שיושב וילמד ישב וילמד ויתגייסו רק המתבטלים אבל עכשיו מול האטימות שהם מגלים נמאס לי. למה שלא יעשו משמרות? בזמן שהם ילחמו בחורי ישיבות ההסדר שלנו יחזרו ללמוד.
אבל לפיד כן הקים עם הערבים ממשלהזיויק
יש לי הצעה לחוק, על בסיס דברי לפיד היוםכמו🐌תמס
לא יקראו לחוק חוק הגיוס.
יקראו לחוק 'חוק כבוד התורה ולומדיה'.
בחוק יקבע שכל הישיבות יוגדרו כישיבות הסדר.
הצבא יגייס אותן בסבב כך שתמיד יהיו x ישיבות שממשיכות ללמוד. ישיבה שלא תתייצב, כספי משלם המיסים יועברו לישיבה שתתייצב במקומה.
מי שעושה את התורה קרדום להתחפר בה, ימשיך ללמוד תורה בלי סנקציות בכלל, אבל גם בלי תמיכה כלכלית מהמדינה. וכמובן שחרדים יגויסו רק לחטיבות חרדיות למהדרין. זהו.
יכולים לטוס, יכולים להוציא רישיון נהיגה, מקבלים תמיכה מהמדינה - עד לרגע שהמדינה מחליטה לגייס. מכיוון שזה סבב תהיה להם הזדמנות לשנות את ההחלטה בסבב הבא.
ידוע מממשלת האחים שהישיבות החרדיות לא נסגרו בברית האחים בנט לפיד. ולכן זה לא יביא להפסקת הלימוד. זה כן יתמרץ את ישיבות ההסדר החרדיות - ויש כאלה.
ערבים יוכלו להקים ממשלות?זיויק
ללחוץ על כן מלחמה או לא מלחמה?
למנות בכירים במערכת הביטחון?
אם החרדים ימשיכו ככה יש סכנה כזאתכמו🐌תמס
כי הם מפילים ממשלה ימנית על כלום ושוב דבר. הם מקבלים הון בתקציב. עכשיו שנתניהו פורש נכנסו ללחץ שחייבים לחוקק מהר בשביל הממשלה שתהיה אחריו.
נראה לי שלא הבנת מה שכתבתי. אינני מצביעה לו, אבל היום אמר דברים נכונים.
חרדים יוכלו לשלוח חיילים למלחמהכמו🐌תמס
דרעי ישב בקבינט?
אין גבול לחוצפה?
זאת בעיהזיויק
מסכימה איתךכמו🐌תמס
אבל הסכמת איתו 😃זיויק
מעתיקה לך את דבריו מהיוםכמו🐌תמס
הוא גם קרא לסגור את מכינת עליזיויק
גם תרנגולת עיוורת לוקטת לפעמים גרגיר בחולכמו🐌תמס
הוא ממש לא דמות מופת. אבל היום הוא קלע. התורה של החרדים לא שווה יותר מתורה של תלמידי הציונות הדתית. גם אנחנו רוצים לשבת בישיבות ולא לשרת 300 יום. מה לא מובן בזה?
ממתי יש לחרדים בעלות על התורה?
שלא לדבר על חילול ה'.
לפיד עם הארץ גמור, ונזק בכללי, אבל אם הוא מבין את האמת הפשוטה הזאת אז אני מצפה שגדולים ממנו גם יבינו.
מכל מקום, החוק בצורתו הנוכחית נקבר היום קבורת חמור.
מקווה שלסמוטריץ יהיו רעיונות איך לשפר את החוק ככה שגם הם יסכימו. אבל אין לי הרבה ציפיות שהם יסכימו
הוא לא מבין כלום, הוא קולע לרגשות שלךהסטורי
ביום שתנשוב הרוח, הוא ידרוש שוב לסגור את בית המדרש שגידל את אותם קדושים ויחזור גם להכריז שהכסף שגבו ממנו נמצא בין איתמר ליצהר.
כשאת מהדהדת את דבריו, את מצטרפת לריקוד על הדם ולקביעת סדר יום שכל מטרתו היא לתקוע טריז בגוש האמוני ולהחזיר את ממשלת לפיד-עבאס לשלטון. לצחוק כל הדרך אל המדינה הפלסטינית וטבח שמחת-תורה הבא.
כל המדינה שמעה אותוכמו🐌תמס
מהדהדת את דבריו?
צריך לענות לו.
את התשובה שכתבת כאן אף אחד לא יודע, אתה חושב שמישהו עוקב אחרי כל ההבלים שהוא משמיע?
אבל הוא דמגוג מצוין וצריך לענות לו. אפילו בציוץ. לא להשאיר את הרושם של דבריו על ההמונים. אני לא אצביע לו מסיבותי שלי, אבל לא חסרים מצביעים שרותחים מזעם והוא נוגע להם ישר בלב
הוא לא שולל מערבים כי מפחד מהםכמו🐌תמס
לא מרוב חיבה.
הם גיס חמישי.
באמת זה רע מאד שהשמאל העדיף להקים איתם ממשלה במקום לשבת עם נתניהו. הרעיון לא היה שלהם אלא של נתניהו. סמוטריץ מנע ממנו
נכוןזיויק
אז אחרי שלפיד סיים לרקוד על הדםהסטורי
ונשאל, האם גם כשהוא קרא לסגור את בית הגידול שגידל את אלו שבשמם הוא מדבר, הוא כיבד אותם או שרק לו מותר לבוז למוסרי הנפש בשביל שהוא יוכל ללהג כאן?!
לפיד לא הנושא כאן. הנושא הוא ההצהרהכמו🐌תמס
התקיפה.
מזל שאופיר סופר נתן הצהרה תקיפה שהוא יתנגד בקול שלי הוא זכה.
אני אגלה לך את הסוד שכולם יודעים ומתעלמים ממנוספק
כי זה נח:
אין שום דרך לגייס אף אחד לתפקיד משמעותי בכפיה.
אין, לא היה ולא יהיה.
סתם לדוגמא: לוחמים ותומכי לחימה.
מה הצבא יעשה עם חייל שמסרב להחזיק נשק בגלל שהוא לא מרגיש ביטחון בנשק? הוא מפחד שהוא יפלוט כדור או שהוא לא יידע להשתמש בו בבא העת?
הצבא פשוט לא ייתן לו נשק.
מה יעשה הצבא שיגיד שהוא מפחד להיות באזורי עימות? רועד מפחד. לא מתפקד.
הצבא לא ישלח אותו לחזית. אין מה לעשות עם "הירא ורך הלבב" בחזית - הוא יביא רק נזק.
הוא לא מסרב - הוא התגייס ועלה על מדים - אבל הוא לא מסוגל להיות בקו החזית.
אז הצבא יגייס אותו, ישלח אותו לאימונים, יבין עם מי יש לו עסק, וישלח אותו לאיזה בסיס נידח לניילן מפות - ולמי זה עוזר?
האם זה ישחרר ולו מילואימניק אחד מהצו? יקצר לו את משך השירות?
לא.
סתם יהיה עוד חייל שלא עושה כלום ושהצבא צריך לשלם לו משכורת ולהאכיל אותו. לצבא יש מספיק ויותר מדי כאלה.
והכל נכון: ההתנהלות של החרדים היא ההיפך מהתורה. היא ההיפך מהיהדות. היא אנטי-מוסרית ומכעיסה גם אותי ברמות שאין לתאר.
אבל חוק לא יפתור שום דבר.
חוק שיטיל סנקציות על חרדים משתמטים אולי יגרום לנו להרגשה חמימה בלב - אבל זהו, בעיקרון.
"סנקציות כלכליות" - שאין דבר מוצדק מהן - יחסכו למדינה כסף, אבל לא ישנו שום דבר מבחינת הצבא והצרכים שלו.
זה דבר שצריכים להיות מודעים אליו.
למי שרוצה שננצח את אויבינו ומוכן לשלם את המחירארץ השוקולד
אחר כך, למי שתומך בדמוקרטיה ויש משמעות להצבעה שלי,
אחר כך מי שידאג ליהודים בהר הבית וביוש,
אחר כך ימין כלכלי.
בגדול, לא ממש רואה מישהו ראוי לכך בכנסת.
(כמה דמויות מוערכות ספציפית אבל יש סיבות כבדות משקל לכל כיוון עליהם:
סער, אדלשטיין, עודד פורר, רוטמן, לוין, בן גביר , אלמוג כהן, סמוטריץ)
לאף אחדפשוט אני..
כי הקול שלי חסר משמעות
וממילא אין אף אחד שפועל כדי לקדם את הערכים בהם אני מאמין
(ימין מדיני, ימין כלכלי, הטלת מיסים כבדים על מי שלא משרת)
יש סתירה רצינית בין שני הדברים ששמת ראשוניםהסטורי
ימין מדיני כלכלי (כל עוד שהוא ימין ליברלי ולא חצה את הקווים לימין פאשיסטי) - לא מנסה לכפות באמצעות מיסים.
לא מדבר על כפייהפשוט אני..
עבר עריכה על ידי פשוט אני.. בתאריך י"ז בכסלו תשפ"ו 17:20
אלא על מימון שירותים שאתה צורך.
יש מי שיממן אותם על ידי זמן (3 שנים מחייו לצורך העניין), ויש מי שיממן אותם על ידי תשלום.
אני לא רואה בזה אקט של חינוך או כפייה, המטרה היא לא לחנך אף אחד אלא לתקצב את שירותי הביטחון שלנו בצורה נכונה.
כמו שעל כל שניצל שאתה אוכל אתה צריך לשלם בעצמך והמדינה לא מממנת לך את זה, אין סיבה שהיא תממן לך בחינם את הביטחון שלך. תשלם בזמן או בכסף. זה לא עניין ערכי אלא פונקציונלי כלכלי.
ובמה זה שונה משירותים אחרים? למה אני לא מציע מס על זה שיש כבישים ובתי משפט וכיוצ"ב?
פשוט, אין חוק ואין היגיון שיהיה חוק כזה, שיחייב אותי להשתתף בבניית הכבישים או יחייב אותי לשפוט אנשים.
בביטחון אין לנו פריווילגיה, המדינה צריכה את כולם גם מבחינת תקציב וגם מבחינת כמויות עצומות של כח אדם, ולכן לא יכול להיות שמישהו לא ישתתף באף אחת משתי התשומות האלה.
אם כבר, להפך - זה הכי לא כפייה שיש. אני לא בעד להכניס משתמטים לכלא, לא בעד למנוע מהם דרכון או רישיון נהיגה או יכולת להתפרנס. כל הרעיונות האחרים שמיועדים לעודד גיוס, הם הם הכפייה. אני אומר - אל תעשו טובות, אבל גם אל תצפו לקבל בחינם משהו שעשרות אחוזים מהאוכלוסייה משלמים עליו.
כמובן ללא שום הפרדה בין ערבים ליהודים, חרדים וחילונים וכו'.
היחידים שיקבלו פטור משתי החובות (גיוס ותשלום) הם מי שהוגדרו כנכים בביטוח לאומי וזכאים לקצבת נכות.
כמובן אין ודאות של 100% שכל אדם שמוגדר כנכה הוא באמת כזה, אבל אין היום בארץ אף גוף שעושה תהליך עמוק ויסודי כמו הביטוח לאומי בשביל להכיר במישהו כנכה (יש שיגידו שהם אפילו יותר מדי קשוחים).
עוד יתרונות לשיטה שלי על פני אלטרנטיבות אחרות:
* לא לממן מעונות יום - חרדי עם 10 ילדים ישלם על אי השירות שלו, הרבה הרבה יותר מאשר תל אביבי עם ילד אחד או בלי ילדים בכלל.
כלומר המגזר החרדי יספוג את העלות הגבוהה ביותר של אי השירות, ואין בזה שום היגיון.
בשיטה שאני כתבתי קודם - כל אדם שלא מתגייס ישלם אותו הדבר, בלי קשר לשאלה מאיזה מגזר הוא מגיע וכמה ילדים יש לו.
בנוסף, אי מימון מעונות יום גורם לתמריץ הפוך ממה שהיינו רוצים - נשים חרדיות יישבו בבית לטפל בילדים במקום שייצאו לעבוד, אפילו שהן היו רוצות לעבוד אם היה מתאפשר להן לקבל מעון זול.
* לא לאפשר להם לעבוד - אדרבה, שייצאו לעבוד וישלמו מיסים ויממנו את הביטחון. מה יעזור לי שהוא לא עובד?
* לא לתת להם דרכון או רישיון נהיגה - פגיעה אנושה בחופש התנועה, פגיעה ביכולת להתפרנס.
* לא לאפשר הצבעה בבחירות - הכי גרוע מבין כל האפשרויות שהועלו בזמן האחרון. דיקטטורה של ממש. אל תסכים איתי, ובתמורה אמנע ממך ייצוג בכנסת. מזעזע.
זה קצת שונה, כי הצבא שלנו הוא צבא העם ולא צבאקעלעברימבאר
מקצועי.
אתה באמת חושב שיש שיוויון בין מש"ק ממטרות לבין לוחם בגבעתי? שהם משקיעים ותורמים אותו דבר?
מה גם שבמיסים העשיר משלם יותר מהעני (גם לקפיטליסטים קיצוניים) בעוד שבצבא כולם משרתים באותו שיוויון מבחינת אורך השירות.
ונגיד שנטיל מיסים כבדים על חרדים שישלמו את מה שהם לא משרתים. במילא הם מגזר עני, אז במילא כמות המס שלהם תהיה קטנה , ומי שמובטל לא ישלם בכלל, כמו מיסים בכל מדינה.
כך שלהשוות שירות צבאי למס לא עובד
גם צבא העם צריך מיליארדים כדי לפעולפשוט אני..
ומי משלם את המיליארדים האלה? כולנו.
אני רק טוען שאין היגיון שהתשלום יהיה זהה בין מי שתרם 3 שנים מחייו לבין מי שלא תרם.
לגבי תפקידים לא יעילים בצבא - נושא אחר שלא שייך לכאן.
לגבי מה שהוספת אח"כ בעריכהפשוט אני..
אני לא מדבר על מס במובן הרגיל של המילה, אלא על תשלום בגין שירות שאתה צורך. יותר כמו אגרה מאשר מס (כמו אגרה על הוצאת דרכון).
ובאגרות אין הבדל בין העשיר לעני, כל מי שרוצה שירות שעולה כסף - צריך לשלם עליו.
איך זה יתרום למצוקת הכוח אדם אצלקעלעברימבאר
אבל כל עוד אנחנו לא צבא מקצועי אלא צבא העם, לא תוכל לשכור לוחמים שחסרים לך תמורת כסף
זה לא יתרום בקטע הזהארץ השוקולד
אבל זה יאפשר להפחית מנטל המס אצל המילואימניקים וכך הם לא ישלמו פעמיים.
בנוסף, זה אולי יגרום לאחרים לשים לב למחיר.
בנוסף, לפי דבריך תושבי הגבולות או יו"ש אוקעלעברימבאר
או שתושבי גוש דן יצטרכו לשלם יותר, כי רוב הטילים מאיראן היו מכוונים אליהם והמליארדים שבוזבזו על טילי מגן היו למענם.
אז או שמסתכלים על הצבא כצבא העם עד הסוף, או כמו חברת אבטחה עד הסוף
לא מסכיםפשוט אני..
השאלה היא לא צורך יותר, אלא מי משתתף יותר. זה הכל.
ולו בגלל הסיבה הפרקטית: אי אפשר באמת למדוד צריכה של ביטחון, אבל למדוד השתתפות זה יותר פשוט.
האם ספורטאי מצטיין גם יצטרך לשלם אגרה גבוהה?קעלעברימבאר
כל מי שלא משרת בצה"ל או שירות לאומיפשוט אני..
הלוואי שהייתה מפלגה שתקדם את זהארץ השוקולד
מעלה טיעונים טוביםארץ השוקולד
אז עדיף להצביע לרע במיעוטו, כי כל קולקעלעברימבאר
ואם כל מי שחושב כמוך לא יצביע, זה אכן יכול להשפיע מעשית (נגיד שהרע במיעוטו מבחינתך הוא פייגלין או בנט, אם אלפי אנשים כאלו היו מצביעים לבנט או פייגלין, היו יכולים לגרום להם לעבור בבחירות 2019 ולממשלה יציבה בישראל לשרוד לאורך זמן. מי יודע אם ה7 באוקטובר לא היה נמנע. כך שלעיתים גורל מדינה תלוי בכמה אלפי אנשים)
אבל אין לי השפעה על אלפי אנשיםפשוט אני..
רק על עצמי (אפילו על אשתי אני לא משפיע).
לכן כל מה שכתבת על כך ש"אם אלפי אנשים יעשו כמוך" פשוט לא רלוונטי.
ברור שאם הייתי אדמור או להבדיל משפיען רשת עם אלפי עוקבים, לא הייתי כותב שאני לא מצביע אלא מנסה לשכנע את הקהל שלי להצביע למפלגה מסוימת.
הוא חושב שמנהל פורום = משפיען רשת
ארץ השוקולד
אולי הרע במיעוטו זה מי שלא פוגע בעולי הר הבית?ארץ השוקולד
הממשלה הזו היא זו שהחליטה למנוע הטבות מס ממי שתורם למנהלת הר הבית שזה די אירוני בהתחשב בכך שהמנהלת ממש תומכת בממשלה הזו.
לעומת הממשלה הקודמת שהתגאתה בעלייה במספר העולים להר ושבנט לא נכנע לאיומי חמאס לסגור את ההר.
כי לפיד יאיר גולן ומירב מיכאלי ממש בעד עליה להר...קעלעברימבאר
הם לא החליטו לשלול הטבות מס ממי שתורם להםארץ השוקולד
כך שבפועל מי שנקט בצעד הקיצוני הזה זה הממשלה הנוכחית, אז הממשלה הנוכחית גרועה יותר
רוצה לצהד מעדיפה שירוצו עם בן גבירסודית
לא רוצה שהקול שלי יאבד
אלו בחירות שעלולות ל... בגלל השאלה את מי יאשימו בטבח
מסכיםזיויק
טוב. הציונות הדתית החליטה להצביע בעד חוק הגיוססודית
לי לא משנה בשלב זה מה היא תצביע.
אבל אם נגיע לבחירות כשהחוק עוד לא הופל,
אני לא אוכל להצביע למפלגות הקואליציה.
אצטרך להצביע ליועז הנדל.
נכון שזה לא נורא?
הוא לא עובר את אחוז החסימה אז מקסימום הקול שלי הולך לפח, אבל לא תומך בחוק שיש לי התנגדות אידאולוגית מאד חזקה אליו.
והנדל לא ילך עם הערבים?זיויק
הנדל מצהיר שילך לממשלה ללא חרדים וללא ערביםסודית
סיכוי טוב שהוא יצטרף בסוף לממשלת שמאל
אבל הוא לא עובר את אחוז החסימה
בכל אופן אני לא יכולה להצביע למי שתומך הזה, מצטערת
מצהיר 🤣זיויק
כן. אבל בעבר הצבעתיסודית
לנתניהו, לבן גביר, ולסמוטריץ.
כולם מצביעים בעד החוק
אז אין לי אפשרות לתמוך בהם.
אני לא מאלו שנשארים בבית ולא מצביעים
אני בוחרת מה הכי חשוב לי בנקודת הזמן שהבחירות מגיעות ומצביעה גם אם השאר מאד לא מושלם
אם צהד הייתה משאירה חופש מצפון וולדיגר סופר וסלומון היו מצביעים נגד הייתי מצליחה כנראה להצביע להם אבל הם לא
למה זה הכי חשוב?זיויק
לי זה הכי חשובסודית
פייר מענייןזיויק
הוא ממש שמאלןכמו🐌תמס
אפשר להצביע לבן גהיר. הוא לא מפיל את החוק אבל כן מגייס חרדים למשמר הגבול.
כן תכלס אפשר להצביע באותה מידה ללפידסודית
יש עוד זמן אבל התחושה שלי שהשמאל לא יעשה את העבודה לפני שהם יעלו לשלטון. הם בכוונה ינצלו את הבחילה העמוקה שלי ושל רבים כמוני. מבינה אבל זה עקרוני לי לא פחות משעקרוני לחרדים
באמת שלא ינצלו אותךזיויק
את חכמה ומבינה מספיק.
תכלס אני מאמין לביסמוט.
יש עוד זמן עד לבחירותכמו🐌תמס
ואת לא היחידה שעוזבת את הגוש בגלל זה- אם זה מנחם אותך
זה ישראבלוף אבל זה לא מנחם אותי בכללסודית
שעוד עוזבים את הגוש.
כי זה אומר שהשמאל עלול להישאר יותר מקדנציה אחת, וצהד לא תעבור את אחוז החסימה.
שזה רע מאד בעיני
יחד עם זאת - הבחירות האלה יהיו על החוק הזה
נכון. הבחירות יהיו על זהכמו🐌תמס
אבל אם הגוש מפסיד ממילא, אין לי בעיה להצביע לבן גביר. זה גם אומר שהחוק יבוטל וזה גם אומר שהצבעתי למישהו שמגייס חרדים. משמר הגבול מאד חשוב בעיני.
הגוש לא יפסיד "ממילא"סודית
ממד חוכמה שהגוש יפסיד "ממילא" ואת תצביעי לבן גביר. בשביל שזה יקרה אני אצטרך להצביע ללפיד.
ואם גם סופר וגם וולדיגר יצביעו נגד?כמו🐌תמס
היא לא...סודית
רק סופר יצביע נגד.
זה לא מספיק
לפחות לא משקר, חחחחחחחחחחחהסטורי
הוא בשמאל, הכוונה. אין ספק לגביוסודית
הוא יו"ר האופוזיציה.
אני נגד החוק הזה, וזהו.
הייתי מעדיפה לא להצביע נגדו, הייתי מעדיפה שיתוקן.
אבל זה לא יקרה.
ההצבעה הכי נכונה היא לפי המצפוןכמו🐌תמס
כל ה7.10 הזה קרה כי השמאל לא רצה יותרסודית
לממן את הפרזיטים, הוא כולל גם את חלר מבני הצויונות הדתית בהגדרה.
וככה הוא קרה לסרבנות וכו וכו.
עדיף שמימון המשתמטים יפסק
גנץ גם אופציה. הוא לא עובר את אחוז החסימהסודית
גנץ שהשאיר לחרדים דף חלק?זיויק
שיכנעת. לפידסודית
אולי פשוט לא תצביעי? זה יכול להיגמרכמו🐌תמס
מה פתאום עונש.סודית
עשינו התייעצות משפחתית, מכל המשפחה המורחבת 80% עוזבים את גוש הימין. היותר ימניים לבנט וגנץ, והיותר שמאל ללפיד. אז אולי לא אקצין עד לפיד.
מה לגבי פייגלין?כמו🐌תמס
כנראה גנץסודית
אבל אולי לא יהיה צורך... אולי יהיה ריסטרט עוד קודםסודית
בטבח כבר היה לנו ריסטארט זה עולה בדםזיויק
הכל בסדר, הריסטרט בעיצומוסודית
היועמ”שית: הצעת חוק הגיוס נותנת מענה לישיבות ולא לצרכי ביטחון המדינה | היום
עוד אין מפלגה שמייצגת את דעותי כמו שהייתי רוצה, אבל הריסטרט הופעל.
יופי.
מצאת לך שותפהזיויק
זה חד גדיאסודית
אז תצביעי לוזיויק
למה להניח שג מייצג את רצון ה'???ארץ השוקולד
כאידיאל הם בחרו דרך חיים של דיעבד לדעת רש"י, הרמב"ם, הרב עובדיה מברטנורא, הטור, הב"ח, והשולחן ערוך.
(כמפורש במשנה באבות פרק ב משנה ב ובמפרשים שם, הלכות תלמוד תורה פרק ג הלכה י ברמב"ם, הלכות משא ומתן באורח חיים סימן קנו בטור ובנושאי כליו ובשולחן ערוך שם, הלכות תלמוד תורה סימן רמו בטור ובשולחן ערוך ונושאי כלים)
היחס שלהם במלחמה הוא מנוגד לדברי דבורה הנביאה שמי שלא משתתף במלחמה יהא בנידוי. (מוזמן לעיין בשירת דבורה על אלה שהיא מקללת)
זהו, אעצור כאן.
קלזיויק
רק אומר שהרבה מהאשמה על הטבחארץ השוקולד
הוא על הרמטכ"ל הקודם, הרצי לא היה הרבה זמן בתפקיד.
כוכבי היה מינוי של ממשלת נתניהו.
בסופו של דבר הרבה מהנזק במלחמה זה בגלל התנהלות ארוכת שנים של קואליציות נתניהו, כי ההתנהלות שהציבור רצה הובילה לכך.
כוכבי היה מינוי שליברמן די כפההסטורי
ולכן מה?ארץ השוקולד
לדעתי עדיף את לפיד על גנץארץ השוקולד
אתה חושב שהאסון היה אחרארץ השוקולד
אני משוכנע שהיה אחרתהסטורי
רמטכ"ל שמונה כפי שמונה, כשברור לכולם שעקפו כל נוהל מקובל בדרך ומערכת המשפט אפשרה דברים שלממשלות הליכוד מעולם לא אפשרה במערכות בחירות, רק כדי שהרמטכ"ל יהיה איש של גנץ ולא איש של נתניהו - זה רמטכ"ל שטבעי שיחליט לא להעיר את הדרג המדיני, שמא הדרג המדיני יגרום 'מיסקלקולציה'.
מעניין, אבל לא חושב שהקודמים תפסו אחרתארץ השוקולד
את היחס לדרג המדיני.
הרי הקודם הוא זה שגרם לצבא להיות באופן שהוא היה והיה עסוק בפוליטיקה בהיותו רמטכ"ל, כתב ספר על הנהגה בהיותו בתפקיד.
האחד לפניו היה זה שמינה אותו.
האחד לפניו היה עם פרשת הרפז כך שדאג למנות מישהו שהשר לא רצה.
לפיד באמת עדיף על גנץ בפערארץ השוקולד
לפיד פחות צבוע,
לפיד ימין כלכלי בעוד גנץ שמאל כלכלי,
לפיד באמת חולק על אורח החיים החרדי, גנץ מנסה להתחבר לעסקנים החרדים.
והכי חשוב:
לפיד יודע לשתף פעולה בפוליטיקה לטובת מטרות, גנץ מנסה תמיד לכפות את דרכו. (תסתכלו על הקמת הממשלה, התנהלות גנץ במינויים וכד')
אני גם מעדיפה את לפידסודית
בבחירות האלה...
אבל כל כך הייתי מעדיפה שלא להגיע לזה...
שלום גוש יקר, אפשר היה לעשות את זה בהגינות ראיתי את הראיון בכיכר השבת שישי צוחק שיכלו לתת 10,000 חרדים לצבא בלי בעיה השנה ויודעת כמה זה נדרש אז תודה על הפרסום, להתראות בממשלת אחדות ציונית
מנסור עבאס מודה לך...הסטורי
גם ראש ממשלת לבנון, שקיבל שטח ימי ששנים היה שנוי במחלוקת, בחינם מזדהה עם ההצבעה שלך.
החוק לא יעבוררפואה שלמהאחרונה
חבל לקבל החלטה כשאין לזה שום אחיזה במציאות.
המערכת המשפטית מחזיקה את נתניהו בגרון, אין חנינה באופק, הנשיא מפחד מקפלן יותר משמפחד מטראמפ.
אין צורך להפיל את הגוש. החוק הזה שמנוגד למוסר, לצדק, ולהלכה!- לא צריך בג"ץ שיפסול אותו, ויפסל בבג"ץ.
כל מה שישאר מזה: ההסכמה החרדית לסנקציות שתהווה את הבסיס לחוק הבא, שגם הוא לא יעבור... אף חוק לא הצליח - כולם נפלו על השיוויון. אל תצביעי לשמאל בשביל להפיל חוק השמאל יעשה את זה ברצון גם בלי האצבע שלך
בקיצור, את מעדיפה ממשלת שמאל שלא תגייס חרדיםהסטורי
אסתפק שישללו מהם תקציביםסודית
ישללו מהחרדים תקציבים (נניח)הסטורי
ובמקביל יחריבו את יו"ש, ייבשו את החינוך הדתי לאומי, צה"ל יפסיק לפעול בערי יו"ש כמחווה לאבו משהו והטרור ישתולל בערי הארץ, בשיא של כאוס בריאותי שר הבריאות יבריז מישיבת קבינט הקורונה כדי לעלות לרגל למוקטע ויפנה את רוב התקציב לניתוחי המרה, ימסרו שטחי מולדת ללבנון יכניסו מרגלים מעזה שיתכננו את הטבח הבא -
העיקר דפקת את ביב וסמוטריץ' בגלל חוק גיוס שאולי יעבור ואולי לא ואולי יקדם את המצב ומקסימום ישאיר את הבעיה על כנה.
נ.ב.
קחי בחשבון שבבוקר שאחרי הבחירות, השמאל יכול לתת לחרדים דף לבן עם חתימה למטה. כבר היתה הצעה כזו בעבר.
שאלות שכל אדם חושב צריך לשאול את עצמו על כיפת ברזלסביר11
💡שאלות שכל אדם סביר צריך לשאול את עצמו לגבי כיפת ברזל וטיל החץ:
1. האם ראיתם אי פעם בעיניים שלכם- כשנאלצתם להיות בחוץ בזמן אזעקה -יירוט אמיתי של רקטה או טיל שעף בצורה אופיינית, וכיפת ברזל שמזנקת אליו ואכן פוגעת בו באמת? לא ראיתם.
ואם ראיתם סרטון כזה- כל איש מולטימדיה שעוסק בעיבוד סרטים ובפוטושופ יכול להראות שהסרט הוא מפוברק, אולי ברמה מקצועית יותר מהסרט המפוברק של שדה תימן, אך נוצר במסך המחשב ולא במציאות.
( יש ברשת כמה סרטים מפוברקים של פגיעה ,עם הסברים משכנעים של איש מקצוע שמראים שהם מפוברקים והפגיעה לא קרתה)
2. טילי תמוז ,גיל ,וכל טיל מכובד, מראה צלב שהטיל מצלם בעצמו כיצד הוא מתקרב למטרה,
שהולכת וגדלה, עד שהמסך שחור כשהוא מפוצץ אותה.
האם ראיתם אי פעם סרטון כזה מכיפת ברזל?
אני בטוח שלא ראיתם.
ואם כן, איש מקצוע כנ"ל -יוכל להראות לכם שזה סרט מפוברק.
וכן לגבי יירוט של טיל על ידי טיל חץ.
האם לדעתכם קיימים סרטים של יירוט, אלא שמסתירים אותם מהציבור?
לא הגיוני לחשוב כך, כי סרטים כאלה יכולים רק להועיל ולהגביר את אמון הציבור במערכות.
3. 📢מדוע ,כשמתפרסם שהגיע טיל=רקטה לאיזור מסוים, ושהוא יורט בהצלחה, נשמעים באזור כמה פיצוצים .למה יותר מפיצוץ אחד,
כמה פעמים יכולה רקטה של האויב להתפוצץ?
הרי לאחר הפיצוץ הראשון הרקטה כבר לא קיימת יותר. אולי זה חתול בעל תשע נשמות?
4. ידוע שארהב השתתפה ומשתתפת בפיתוח כיפת ברזל והחץ . האם אין לה אינטרס להגן על עצמה? הרי היא נמצאת בסכנת ירי טילים מכל ספינה רוסית שמתקרבת לחופי ארה"ב גם ממרחק גדול, כגון אלף/ אלפיים קילומטר.
אם כן ,למה ארה"ב לא רוכשת טילי כיפת ברזל או חץ מישראל?
ולהיפך, היא ביטלה עסקאות רכישה של הכיפה מישראל. למשל חפשו בגוגל : "ארה"ב לא תרכוש את מערכת כיפת".
מה שאומר שאין לארה"ב אמון 🤏 בטילים שהיא מייצרת על ידי ישראל.
🐣אבל לקידום מכירות- למה לא? כלומר ארה"ב, שמושקעת בכיפת ברזל וב- חץ, יש לה אינטרס שמדינות שונות ירכשו מישראל את המערכות הללו, והיא תגזור קופון ברווח , מה שיכול להסביר מדוע גרמניה רכשה לאחרונה חץ3,
ומי יכול לשלול את הטענה שזהו תרגיל של איש העסקים טראמפ , שנתן לגרמניה את הכסף לרכישה?
אגב, גם סינגפור, שסיכמה שתרכוש מערכת כיפת ברזל מישראל- חזרה בה ולא ולא רכשה. חפשו בגוגל "סינגפור לא תרכוש כיפת".
כן ראיתי. פיזית.נקדימוןאחרונה
ענין טכני פשוט -למה כדאי ליועמשיט והחבר'ה למרוחסביר11
לעיל בדקה 24:00 בימים אלה של תחילת ואמצע דצמבר מתבצע מהלך רוחבי של מחיקת כל השיחות וההתכתבויות
ביניהם ,כנראה כולל נשיא העליון והיועמשית,
פרט לכך שבווטסאפ הרבה התכתבויות מוגדרות למחיקה אוטומטית אחרי חודש עד שלושה , ולזה בדיוק הם מחכים ,שיעברו חודש עד שלושה חודשים מאוקטובר
ממילא לא ימצא שופט חוקר להחליף את היועמשיתכמו🐌תמס
שעומד בדרישות של השר לוין ושל בגץ גם יחד
כך או כך הפרשה ירדה מסדר היום הציבורי
מקווה שהפצר החדש יעשה ניקיון בפצריה
או לפחות תשתנה שם רוח המפקד
אבל תודה שהחזרת את הנושא החשוב הזה לדיון
ספוילרזיויק
כבר קורה הם מגלגלים כולם אחריות על הפצריתכמו🐌תמסאחרונה
ומתנערים מזה.
עכשיו יש להם מפקד חדש
עכשיו אפשר להיות בטוחבינייש פתוח
חוק הגיוס לא יעבור בשום מתכונת. אלא אם כן יחליפו ממשלה (לא חייב בחירות, אבל זה תלוי במרכז הפוליטי שיפסיק להחרים את נתניהו) ויביאו לחוק שבאמת יגייס חרדים.
אני מקווה שכולם הבינו מזמן שלעולם לא נשיג שינוי בהידברות, שיתוף פעולה ובאופן הדרגתי.
במיוחד שהחוסר בחיילים די גדול וקריטי, אבל הוא קטן מאוד ביחס למיצוי המקסימלי של החרדים הבריאים בגיל גיוס.
אף אחד לא רוצה ולא צרייך לגייס את כל פונוביץ וכל מיר וכל ישיבת חברון ואת כל חסידות סאטמר ותולדות אהרון.
אז תכפה אותם להיות חילוניםנקדימון
אה, רגע, בעצם זה לא יעבוד. ברור שלא, כי מדובר פה בסוגיה שבשורה התחתונה היא בנפשם.
חבל שלא דנים בפורום הזה…סיעתא דשמייא1
בהחלט הגיע הזמן לדוןשדמות בחולות
גם בזה.
השאלה היא כמה יש עוד לחדש?
מיותר. נתחיל ישר מזריקות בוץנקדימון
אין מה לדון בזה.
צריך עובדות הן ביחס לישראל והן ביחס לעולם, צריך אכיפה (ועובדות לגביה הן ביחס לישראל והן ביחס לעולם), וצריך שכל אחד יחנך בבית את עצמו ואת ילדיו.
נגמר. הלאה לפוליטיקה הזולה הבאה.
נוראזיויק
מה אכפת לנו מה קורה באוסטרליה?איתן גיל
חבל שלא מכבדים וכותבים בפורום כשכאן שבת...הסטורי
וואי לא שמתי לבזיויק
הוא כותבקעלעברימבאר
לא עדיין, אלא כבר יצאה שם שבת. וזה לא מכבדהסטורי
מנהלי ערוץ 7 לא יכולים לסגור את האתר והפורום בשבת?קעלעברימבאר
לא יודע וזה לא משנההסטורי
אהזיויק
מה יהודי עושה בחוץ לארץ?? 🤨
האמת שגם מי שבחלל מעל ארץ ישראל אז השמש אצלו יכולהקעלעברימבאר
אגב, מי שגר סמוך לקו התאריך יכול בגלל לדלג על שבת.ספקאחרונה
לפי חלק מהדעות, לפחות... נדמה לי שבתקופת מלחמת העולם השניה, יהודים שברחו ליפן לא ידעו באיזה יום לשמור שבת...
זה לא הנושא אבל אנחנו עדין בגלות…סיעתא דשמייא1
… אנחנו מתפללים שלש פעמים ביום באופן הזה.
עוד לא החליטו לשנות את הנוסח.
זה ממש לא תירוץ להשאר בחו"ל. האם בגללקעלעברימבאר
שאנחנו מתפללים השיבה שופטינו אז זה מתיר לעוות צדק ומשפט?
גם אין קשר בין שינוי הנוסח לשאלה אם אנחנו בגלות. כן נפסק לא לקרוע על ערי יהודה וירושלים כי הם בשלטון ישראל, ונפסק לומר הלל בברכה ביום העצמאות כי יצאנו בו מעבדות לחירות (כלומר סיום שעבוד מלכויות סיום הגלות)
לא רוצה לפתח את הנושא כאן אבל על כל…סיעתא דשמייא1
גם אם אנחנו תיאורטית בגלות, עדיין יהודיקעלעברימבאר
צריך לגור בארץ.
גם סטמר לא נמנעים מלגור בארץ
מוכן לשים כסף שהוא לא דתיארץ השוקולד
הוא דתי מאוסטרליה, אתה יכול לבקש ממנוקעלעברימבאר
בא נתערב על כרטיס טיסה.סיעתא דשמייא1
כרטיס חד כיווני לארץ ישראל🙂קעלעברימבאר
זה היה בטעות מן הסתםקעלעברימבאר
זו לא פעם ראשונה וכבר העירו לו על זההסטורי
פשוט פתח צי את הטלפון….סיעתא דשמייא1
… עם יציאת השבת וקראתי חדשות נוראות על מוות בתאונת דרכים של איש יקר שזכיתי להכיר אותו ואת משפחתו בביקורי בארץ ובאופן ספונטני כתבתי את מה שכתבתי מתוך סערת רגשות. מצטער אם גרמתי למישהו עגמת נפש.
לגופו של עניין תרבות הנהיגה בארץ היא זוועתית, האכיפה רשלנית וקורבנות תאונות הדרכים בארץ זה לא גזרה מהשמיים.
כשליחנו (או שליח השטן) לאוסטרליהאיתן גיל
מצופה ממך לעדכן אותנו, איך נאכפים חוקי התנועה בארץ הקנגורו.
יש הרבה יותר אכיפה…סיעתא דשמייא1
…ניידות ממושבות נמצאות בכל פינה לזהות נהגים שנוסעים ללא רשיון , ללא משמעת נתיבים, ללא נתינת זכות קדימה וכדומה. . מצלמות מהירות ונסיעה באור אדום יש בכל פינה .
הכל עניין של הפניית תקציבים למקומות הנכונים.
אני שומע כל הזמן פרסומות חסרות תכלית של הרלב"ג ושואל את עצמי למה להוציא תקציבי פרסום יקרים במקום לתקצב יותר ניידות, מצלמות ועוד אמצעים יעילים לפתרון הבעיה.
אני מקציב לכם עד 5 מילים לענות על השאלה:זיויק
תודה
ארץ השוקולד
כמה טמטום - בישראל מעריכים שכ-75% מתושבי עזה כבר לרועישםטוב
ממש כמו המשפט של איינשטין שאי שפיות זה לעשות אותו דבר שוב ושוב ולצפות לתוצאה שונה
בשביל מה היה כל המלחמה הזאת???
התוכנית הטורקית-קטארית שישראל מנסה לסכל, והנתון: "75% בעזה לא רוצים חמאס"

טורקיה וקטאר הן מדינות עויינות בהגדרהאיתן גילאחרונה
ולכן כל מתווה שמזוהה עם אחת משתי מדינות אלה פסול מעיקרו