נבחרה להיות דוברת צה"ל בערבית
מוכשרת מהממת
גאווה למין הנשי
אישה שמגיעה מרקע מורכב כ"כ
ומצליחה למרות הכל
נבחרה להיות דוברת צה"ל בערבית
מוכשרת מהממת
גאווה למין הנשי
אישה שמגיעה מרקע מורכב כ"כ
ומצליחה למרות הכל
לאומנית פלשתינית שמדברת במבטא ישראלי. דוברת הגירוש מירי רגב, שטעתה בכל צומת אפשרי, חשבה שלוסי היא "משלנו" ובחרה בה להדליק משואה בערב יום העצמאות.
קפטן אלה, או השד יודע איך קוראים לה, היא העתק הדבק של הלאומנית לוסי.
במקום לקדם את אלה שמחוייבים למדינה היהודית, עינינו הרואות תעדוף מובהק לאג'נדת מדינת כל אזרחיה, מן הנהר עד הים.
ואיפה ישראל כ"ץ בסיפור הזה. אה, יש לו פריימריס על הראש, בעוד כמה חודשים, והוא לוקח את העניין ברצינות.
כל ערבייה היא אויב.
תחפשי סרטונים על ערביות בכל המקומות הנכונים
אוניברסיטאות, רופאות ועוד
כולן
מעריצות את כל המחבלים ואת המטרות שלהם
למגר את עמי שלנו
לא צריכה לחפש סרטונים
אני חיה ועובדת עם ערבים
חלקם מדהימים
אני מתלהבת וגאה בנשים שבונות את דרכן ב10 אצבעותיהן
ובזה לסיסמאות ריקות מתוכן
רוב האכזבות שלי בחיים
חוויתי מיהודים ולא מערבים
דווקא מערבים יש לי זכרונות של הרבה שנים
אח ערבי בבית חולים שסחב על הידיים את הילד הנכה שלי
במקום שאני אתאמץ להעביר אותו לכסא גלגלים ואז למיטה
רוקח ששמר לי בצד תרופה שלקוח אחר רצה לקחת
רופא שיניים שעשה חוויה טובה לילד (יותר מהרופאה הדתית)
קולגות/ אנשים בעבודה
שמתאמצים הרבה יותר מיהודים
כדי להיות ראויים לתפקידם
(הבכיר
ארגון שאוהב לגוון ולהכיל מגזרים שונים)
נגר שעשה לי מטבח ועל הדרך באותו מחיר יצר עיצוב מהמם
יש עוד אבל הקונספט ברור
למי שרוצה לשמוע
בדיוק כמו אותו חליל, שעבד שלושים שנה בנתיב העשרה, ועשה הכל לכולם, שתה איתם קפה והיה החבר הכי טוב של כולם.
ביום שקפץ לו הג'יהאד, הוא נתן לנוח'בות את הכתובת המדוייקת של הרבש"ץ, את המיקום של הנשקיה ואת כל מה שצריך לדעת על הקיבוץ.
ממליץ ללמוד מנסיון של דורות. מי שלא לומד מההסטוריה, נידון לחוות בעצמו את ההסטוריה.
גם בחברון בתרפ"ט, היהודים דחו את הצעת ההגנה לאבטח אותם, כי שנים שאנחנו ביחסי שכינות מעולים עם הערבים. מכירים אותם, הם נחמדים.
ביום שהתפרץ להם הג'יהאד - כל הנחמדים של אתמול טבחו, אנסו, ערפו, שרפו את שכינהם ושותפיהם העסקיים מאתמול. את כל זוועות שמחת תורה תשפ"ד הם עשו אחד לאחד, רק מצלמות לא היו להם...
חיו חיים שלמים בלי לפגוע בזבוב?
כמה אחוזים מהם?
אם אין לך מספרים אל תתן השערה
לא מעניין
החישוב פשוט
אנשים שפגעו חלקי כמות האוכלוסיה
תקשיבי להדר מילר, איך בין רגע ה'שכנים הנחמדים' מנסים לשרוף אותה, איך הרופא המסור (איך כתבת, 'יותר נחמד מהיהודי') מסית בפייסבוק לרצוח אותה:
#736 הדר מילר - "אין הבדל בין ערביי עזה לערביי ישראל" | בחזרה ללילות האימה בלוד בזמן 'שומר החומות'
אולי תגלי לנו כמה מערביי עזה, לא שיתפו פעולה עם חמאס? כמה סיכנו חיים כדי לעזור לחטופים לברוח?
התשובה היא 0 עגול, אין אפילו אחד!
איך אומר אורי מלמד: "בצוות של הנאצים באוושויץ היו חסידי אומות העולם, בעזה לא היה אפילו אחד.
יותר מזה, כמה מהערבים המוסלמים אזרחי מדינת ישראל, אלו שמקבלים כאן על חשבונינו ביטוח לאומי ומתקבלים לאוניברסיטה בקלות רבה יותר מהמילואמניקים שלנו, יצאו בגלוי ובגאון נגד פשעי חמאס והבהירו שהם בצד של ישראל?!
אל קאעידה ודאעש
בא נסיט את הדיון למקום יותר נוח מערביי ישראל
המספרים הם 2 מליון ערבים ישראלים
אין לי מספר של הפוגעים
אבל הם בטוח פחות מחצי
אני לא מהמכללים
אני מסוגלת לבחון כל בנאדם בפני עצמו
אבל גם אם אני חוטאת בהכללה
אני צריכה איזשהו הגיון
למשל רוב
אצל ערביי ישראל אין רוב פוגעים
אפילו לא קרוב
במלחמה הזאת שהם בצד שלנו?!
כמה מאלו 'הנחמדים' כהגדרתך, מתגלים ברגע המבחן כטרוריסטים או 'רק' כמעודדי טרור, בדיוק כמו אותו רופא משפחה מסור מלוד?!
את מתעקשת לא ללמוד מהנסיון של יהודי חברון בתרפ"ט וגם לא של יהודי לוד בתשפ"א וגם לא מאין ספור מקרים אחרים, שהערבים התהפכו על 'חבריהם' היהודים. נברך אותך שלעולם לא תפגשי את זה אישית, אבל הכלל על מי שמסרב ללמוד מההיסטוריה - עובד.
יבהירו שהם בצד שלנו
אם אישה אמיצה כ"כ בתפקיד בכיר בצבא הגנה לישראל
מקבלת כזה בוז?
לפני שאתה מבקש הכרה
קשוט את עצמך תחילה
ותכיר בערבים שמקריבים את חייהם למען בטחון המדינה (משרתים בכוחות הבטחון
גם מוסלמים)
אתה לא מכיר בה
או באחרים דומים
אבל רוצה שהם יכירו בך
מקרה של שוטר דרוזי שנרצח בפיגוע בהגנה על אזרחים
הוא לא קיבל הכרה (בפורום אחר פה)
אני יודעת שיש פה הרבה אנשים עם דעה כזו
זה בסדר
כל אחד והדעות שלו
אבל צריך באלאנס
אי אפשר לרצות הכרה
אם אתה לא מסוגל לתת הכרה בסיסית שהיא הרבה יותר הגיונית
אתה חושב שקבלו לצה"ל מישהי עם חובת ג'יהאד
(או לכוחות בטחון אחרים)
אמור להיות לך מושג על בדיקות בטחוניות
ראשי צה"ל שמעו את ראשי החמאס מדברים, שנים רבות, על השמדת ישראל, זה גם כתוב באמנה שלהם -
עדיין הם היו משוכנעים שכנוע פנימי עמוק, שכל הסיפור הוא 'אינטרסים', שאם רק ניתן להם פרנסה, הם יתנו לנו שקט, שהאינטרס שלהם הוא יציבות השלטון ובשבילו הם יתנו לנו להתקיים.
לכן גם כשראו את ההכנות מול העיניים, מצאו את מסמך חומות יריחו והמסמך התאים אחד לאחד לאימונים שנעשו ברצועה, לא השתכנעו. לכן איימו על הנגדת במאסר ולרפאל חיון החרימו את הציוד.
את ד"ר בן ארי פסלו מהתמודדות ואף העמידו לדין על 'הכללות גזעניות' - אך מה לעשות שכל מה שהוא התריע ממנו ועל זה הוא הועמד לדין - התרחש במציאות. תקראי את 'הציטוטים הגזעניים' שלו ותאלצי להודות שהוא נביא שתיאור את טבח שמחת תורה במדוייק, שנים קודם. אני לא צריך להאמין שהוא נביא, אל פשוט "חכם עדיף מנביא". הוא פשוט למד הסטוריה ופילוסופיה, את דרכי הפעולה של האסלם ממוחמד ועד היום - מי שלמד את זה לא היה מופתע מכלום.
רבים מהקצונה הבכירה בצה"ל, אלו שקודמו בשלושים שנות קונספצית אוסלו, מסרבים להכיר בכך. הם סירבו לפני טבח שמחת תורה ומסרבים גם היום. הם לומדים 'מדעי המדינה' כדי לנהל במקום נציגי הציבור, אבל לא לומדים ערבית, תרבות ערבית והסטוריה של האסלם, בשביל לדעת את האויב.
את יכולה להשאר בבועה שלך, להתבוסס בעולם ערכי מערבי-ליברלי, ולהיות מופתעת כל פעם מחדש שכמה שהיית נחמדה לעקרב, ברגע הכי לא צפוי הוא עוקץ.
איך קיבלו לצה"ל מישהי עם אמונה של ג'יהד. ענו לך: רעיונות של קונספציה ששולטים בצה"ל וגורמים להתנהלות אווילית (אין לי מושג לגבי דו"צ הנ"ל. רק עונה על השאלה השלך)
אין אפשרות להיות מוסלמי בלי זה.
זה כמו להגיד אני יהודי מאמין אבל לא מאמין בהקב"ה.
כל עוד היא מצהירה על עצמה כמוסלמית זה לא פשוט כמו שזה נשמע לך.
זה אפילו לא כמו שיהודי יכול להיות חילוני.
באיסלם זה הרבה יותר בסיסי, כי אתה לא מוסלמי מעצם היולדך לעם הזה כמו יהודי.
יש למיכאל בן ארי ספר שלם שמסביר את זה. שאנחנו חיים בסרט כשאנחנו מחלקים בין איסלם לבין האמונה בהרג יהודים ולקיחת הארץ.
אצליהם אין חלוקה, אבל אנחנו רגילים כל כך להפרדה שיש לנו בין הדת לחילוניות שזה מתאפשר לנו במח.
צר לי לאכזב.
ואנשים שעוזרים או מועילים יש בכל מקום. לא אומר כלום.
לא רק על האיסלם
אלא על כל דבר
יש אידאולוגיה
יש אמונה
ושום הגיון לא יסתור אותם
אלא להפך
ההגיון יתעצב לפי הצורך
לא כתבתי שאני מאמינה אפילו בדבר אחד.
אני חיה בישראל עם מלא ערבים סביבי.
אני מקבלת אותם לפנים מידי יום.
אני רואה אלפים שנהרגו ונרצחו בשמחת תורה.
אני קוראת ספר שמסביר שאין איסלאם בלי בסיס של התנגדות לעם ישראל בארץ ישראל.
איפה ראית פה אמונה או אידיאולוגיה?
אם כבר הפוך.
את רואה רק מה שמול עיניך, כשיש הסברים מאד ברורים שזה שאת רואה כמה ערבים חביבים לא אומר שזה ככה.
וגם מי שחביב לא אומר שזה האמת שלו.
אבל זה מה שראית אז את מתעלמת.
חושבת שפה יש עיוורון ולא אצלי.
קראת ספר
סימן שמה שכתוב שם נכון
אבל אם צה"ל החליט לגייס לתפקיד רגיש מוסלמית
אז הם טועים כי היא אויבת
אנחנו חיים לצד ערבים הרבה שנים
רוב הזמן בדו קיום
יש אירועים יש מלחמות יש מורכבות
היא לא תעלם
לא רק בגלל המוסלמים
אלא גם בגלל היהודים
הם ימשיכו את החינוך שלהם
ואנחנו לצערי את שלנו
בדיוק כמו היחסים עם חרדים
כל מגזר חושב שהוא ואפסו עוד
על זה שהוא בנה לך מטבח או דאג לך לתרופה. צר לי.
הספר נכתב על ידי אדם שבדק מאד לעומק את הנושא ומבין אותו הרבה יותר ממך.
אז כן. הדרך לצרוך מידע ולהבין מהלכים היא על ידי לחקור אותם ולהבין.
לא על ידי ההרגשה שנרגמה לך כשחיכו אלייך.
ולא יודעת איפה את גרה בדו קיום.
אני גרה בצורה שאם אין נשק זה לא ממש נעים.
נשים גם מסתובבות עם נשק כי מתקיפים כל הזמן.
אני יוצאת לעשות משימות של גברים כי הגברים כולם הוקפצו למקרה של ערבי שהגיע עד הישוב.
לא ראיתי דו קיום ולא יודעת מאיפה הבאת את זה.
אבל בעוטף עזה היו חיים איתם בשלום פיקטיבי כמו שאת מתארת וחטפו מהם הכי חזק שיש,
הרבה יותר משהם יכלו לדמיין.
אז ממש לא.
את חיה בחלום של שוויץ.
אבל היום גם אלו שהאמינו בדו קיום מבינים שזה לא המצב.
לגבי צהל - לא אמרתי שהם טעו,
ואפילו הדגשתי שזה לא הטענה שלי.
כן אמרתי שיותר משחק אצלי זה שהיא ערביה מוסלמית מיזה שצהל לקח אותה.
וכן. צהל גם טועה. צר לי לאכזב אותך.
צהל לדעתי טעה בכל ההתנהלות בעזה של הדפיקה בדלת.
אם לך יותר חשוב ילד עזתי שיגדל ולא ימות מהפצצה ערבית מאשר כל החיילים שלנו שמתו אז זה בעיה.
צהל לא קדוש מבחינתי.
צהל הוא גוף אנושי וכמו כל אחד אחר יכול לטעות.
ואולי הוא טעה גם בבחירה שלה. מי יודע.
אבל זה ממש לא מה שמענין אותי או מעסיק אותי.
מעסיק אותי הרבה יותר זה שהיא ערביה ומוסלמית ועדיין תופסת מקום תקין אצל אנשים.
אולי להקשיב לד"ר מרדכי קידר. מזרחן.
אגב, כשאני למדתי באוניברסיטה, הסטודנטים
הערבים (נחמדים, אדיבים, חייכניים), צעדו
במסדרונות בגאון עם דגל אש"ף (כן אני
גדולה מכם בהרבה שנים, תסלחו לי על
כך, טוב?). בגאווה. בגלוי. אף אחד
לא פצה פה. כבר אז.
לתת כבוד לכל אדם.
לא לשכוח שישמעאל עשה צרות צרורות
לעם ישראל כבר בתקופת אברהם ושרה.
לא סתם היא רצתה שיגורש.
תראי את המדרשים.
ובתקופת בית ראשון (?)
כשהתחננו לקצת מים כי
גרוננו ניחר מצמא - איך הם
"עזרו" לנו?
זה משהו מהותי אצלם.
גם אני, כשזה אחד מול אחד
קשה לי לכעוס, קשה לי לשנוא
(אותו דבר אם גרמני שואל אותי
כשהוא בארץ אם אפשר להראות
לו את הכתובת הנכונה...)
כי כיהודיה - יש בי רחמים.
אבל אולי זו חולשה שלי.
כי כידוע, מי שמרחם על אכזרים....."
מה הדעה של רוב משתתפי הפורום לגבי כיבוש הארץ, לפי מה שאני יודעת לדעתם המצווה הזו אינה זמנית ותקפה גם היום.
מה היא כוללת? הרג של עמים? גירוש? מה עם מחיית זרע עמלק? תקף גם להיום? מה זה כולל?
נתקלתי בלא מעט תגובות שקוראות לרצח עם ערבי על פי תורה.
אם זה המצב, במה אנחנו שונים מהם?
רק כי זאת התורה שלנו והיא אמת לעומת התורה שלהם שהיא שקר?
אם זאת אמת, האם זה מותר?
אם מסתכלים על התורה כמו שהיא, יתכן וגם אנחנו היינו דת של הרג, עונשי מוות, לא?
לנו המנהיגים השכילו ושמו גדרות למרות שבתורה כתוב אחרת.
אני לא בקיאה בתורה שלהם, אבל יש לא מעט מוסלמים שחיים בלי שליחות ורצון להרוג את היהודים.
אני כותבת באמת כדי להבין את הדעה של לא מעט מהמגיבים פה,
כי לדעתי היא דעה דומה לזו של המוסלמים הקיצוניים רק שהיא מהצד השני של המתרס.
כיבוש הארץ מחייב אותנו לשלוט כאן. מי שמוכן לחיות כאן כפרט תחת שלטונינו, בלי שאיפות לאומיות-שלטוניות ותוך שמירה על שבע מצוות בני נח (לדוגמא לא לרצוח, לא אותנו ולא את אחותו שסירבה לנישואין הכפויים עליה...) - יכול להשאר כאן ויקבל את כל הייחס הראוי והמכובד. יש לאו מפורש לא להונות אותו.
מי שלא רוצה לחיות תחת שלטונינו, מוזמן לקום ולעבור לאחת הארצות של בני עמו. אם צריך נעזור לו לעשות זאת.
מי שיסרב לקבל את שלטונינו וגם יתעקש להשאר כאן - בוחר במלחמה. כמובן, אף אחד אצלינו לא יאנוס אמא לעייני ילדיה ויתעד לרשת. אף אחד לא יכניס תינוק לתנור. אף אחד לא יצהל ברחובות למראה גופות מרוטשות.
דבר שני אולי הבלבול הוא דווקא בדרך המאוד חדשנית והיוצאת דופן לאורך כל ההיסטוריה האורתודוקסית שעדיין רבים מגדולי הדור האורתודוקסים לא מאמינים בה ויוצאים נגדה.
אבל כשאת נכנסת לכאן ומפיצה רעל קפלניסטי, אין סרט שעם תגובות מלטפות לא תצאי.
את אמורה לדעת זאת למפרע.
הם כן מעורבבים בעמלק. עשיו, כשראה שהנשים שנשא לא מצאו חן בעיני אביו,
הלך ונשא את בת ישמעאל (מחלת, אם אינני טועה).
בספר "גלות ישמעאל" הוא מביא מהזוהר ומהמדרשים דוגמאות מאלפות
והסברים הנכונים גם לזמננו. אולי, במיוחד לזמננו.
ודאי שיש היום עמלק. אלא שהם מעורבבים בכל מיני עמים אחרים.
אבל הנחב'ות ימ"ש, כנראה כן מגזע עמלק שהתערבב בישמעאל.
*גלות ישמעאל", הרב מרדכי נויגרשל.
כנראה שלא הבנתי נכון את ה"לנו המנהיגים השכילו ושמו גדרות..."
אילו מנהיגים " שמו גדרות לתורה, אחרת, כפשוטה, היא דת של הרג ועונשי מוות....?"
תוך כדי כתיבה עולה בדעתי שהמנהיגים שאליהם את מתכוונת זה מפרשי התורה - התורה שבע"פ. נכון?
לא ייתכן אחרת. לא ייתכן שהתכוונת שאי אילו מנהיגים אנושיים וחכמים ככל שיהיו, ההינו ברוב חוצפתם ובורותם
ל"עדן" ולפרש את התורה. התורה שניתנה לנו מפי הבורא.
אז צריך לכתוב: חז"ל - שברוח הקודש ומהר סיני קיבלו איך לפרש את מה שכתוב בתורה שבע"פ.
את לבטח יודעת ש"עין תחת עין" וכו', לא מתפקש כפשוטו!
כשמכנים אותם "מנהיגים", אוטומטית (לפחות אצלי), זה מתפרש כשרי ממשלה, רמטכ"לים וכד'.
בנוגע להריגת או רצח ערבים - זו רק התבטאות מתלהמת, לא יותר מזה. אין הרבה יהודים שיעשו באמת דבר כזה.
אחרי הכל, אנחנו יהודים....
ובא נאמר, שסביר להניח של יהודי באשר הוא, אחרי 7 באורטובר, ביקש והתחנן לקב"ה (אף כי לא אמר) בדיוק כך: פצצה חזקה על עזה, או צונאמי, או רעידת אדמה חזקה - הלוואי השם, בבקשה!
כולנו אם כך היינו וממש נעים לאמר לך, ועודנו, מייחלים לכך. אנו אם כך הקיצונים. מבחינה זו את צודקת.
אין אנו אמונים על הושטת הלחי השנייה....מה לעשות, לא נוכחנו שזו שיטה טובה להיות בני אדם טובים יותר,
אנושיים יותר.... כלומר, הקב"ה, בתורתו, כבר לימד אותנו על כך. ראינו את אמיתות ההשקפה יפת הנפש
הזו לאורך כל הדורות.....כמה פרוגרומים, כמה רציחות, אינקוויזיציה, שואה....
אלא שאצלנו, בניגוד להם, יש גם הבדל בין הקיצונים שלהם לקיצונים שלנו; - אנו מגיבים כתוצאה ממעשיהם המחרידים, כתוצאה מהשמחה לאיד והרקידה
על גגות וחלוקת הממתקים שלהם - למראה... הגופות. שלנו.
למה הם מגיבים בדיוק? הכנסנו את תינוקותיהם למיקרוגל? אנסנו את נשותיהם וילדיהם? ערפנו את ראשיהם?
אם דוד המלך מתבטא על יהודים (!) - כך אני מבינה - משנאיך השם אשנא...." איך היה מתבטא על מפלצות כאלה, כמו שכנינו
הישמעאלים? (כן. גם רבים רבים מאלה המתגוררים בארץ).
מותר לשנוא אותם וצריך לשנוא אותם!
אבל אנו לעולם לא נוכל לעולל להם מה שהם עוללו מעוללים לנו. לעולם!
גם אחרי מלחמת העולם השניה, רוב היהודים, למרות שהיתה אפשרות בידם, לא יכלו להרוג את מעניהם הנאצים
למרות, שפיסית וטכנית היו להם הזדמנויות לעשות זאת.
אפשר אפילו לראות את בפורום הזה; איך אנשים, למרות כל מה שקרה, מחפשים בהם אי אילו נקודות אור; מתרככים למראה אי אילו
מעשים טובים, התנהגויות אנושיות...שלהם.
מה יותר יהודי מזה?!
התורה שאני מאמינה בה
והתורה שאת מאמינה בה (אם בכלל)
זו לא אותה תורה
אין לי תורה דומה לימנים קיצוניים.
אני דווקא לא חושבת שהתורה רצחנית
אני כן חושבת שבתנועה הימנית הקיצונית (רק היא, אני ימנית בעצמי) יש תנועה רצחנית ב"שם התורה".
של נקמה, הרג, גירוש, שילטון בארץ גם במחיר של אלפי הרוגים.
אני לא נגד הקמת המדינה בכלל - ממש להפך, אני ציונית והילדים שלי ישרתו בצבא.
אבל יש הבדל מאיפה מגיע הצורך במדינה -
הגנה על עם שההיסטוריה הוכיחה שאין לו ברירה אחרת או - להקים מדינה ברוח תנועה נקמנית, שרוצה לשלוט בכל פיסה בארץ בכל מחיר (אני גם נגד החזרת שטחים, זה לא העניין) ומסמנת כל ערבי כרוצח (וגם כאן באופן אישי אני תמיד משאירה מקום לחשד כי ההיסטוריה הוכיחה משהו - אבל יש הבדל בין להשאיר מקום לחשד לבין סימון קולקטיבי של עם שלם והגדרה שלו ככזה ללא יכולת להשתנות ולדון בשל כך למוות)
זאת דרך שמקדשת אדמה לפני שמקדשת חיי אדם יהודיים ואגב זאת לא דרך התורה בשום שלב שלה. והיא לדעתי בשורש שלה מזכירה את המוסלמים הקיצוניים.
למה את קובעת לי מהן הדעות שלי
בכל אופן אני מאמינה בתורה שקיבלנו בהר סיני
גם אני, נעמי, לא בעד לקדש אדמה, מדינה, כערך ראשון. בכלל לא.
ובכל זאת, לא נראה לי שהימין הקיצוני יוכל לרצוח ערבים כתוצאה
מהאידיאולוגיה שלהם.
ועדיין אני כן חושבת שרובם של הערבים הם שונאי ישראל;
גם אלה המתגוררים בארץ. יש אחדים, אולי, יוצאי דופן
אבל היוצא מן הכלל....
זו שנאה עתיקה, שהחלה עוד כשיצחק וישמעאל היו ילדים (יצחק)
ונערים (ישמעאל).
כך הבנתי.
של הימין הקיצוני
לא מקדשת את האדמה כערך ראשון
רק מבינה את הערך של אדמת ארץ ישראל וקדושתה
בעקבות הבטחת הקב"ה לעם ישראל
זה לא ערך ראשון, זה ערך מרכזי בדיור כמו שהוא מרכזי בתורה
לא פחות ולא יותר
ואכן גם כתוב לא תרצח ולא תגנוב וכו' ויש 613 מצוות
השאיפה היא לקיים את כולן בשלמות
כשחלק מהשלמות תהיה כשעם ישראל יעבוד את ה' בארצו כמו שכתוב
עם חברה על הנושא והיא לא הסכימה להכללה של הערבים.
אמרה שיודעת שיש ביניהם גם אנשים טובים ושאפילו יוסוף
חדד מנצרת אמר שיש שם מוסלמים שבהחלט מסכימים איתו.
אז השאלה אולי היא מה זו הכללה; כולם? הרוב?
איני יודעת. ועדיין חושבת שהרוב הם נגדנו ושונאינו.
אגב, רש"י כותב שלעתיד לבוא ישמעאל ישוב בתשובה.
הוא מסיק זאת מהפסוק המדבר על מותו.
גם בחסידי אומות העולם לא הכירו, אלא לאחר המלחמה.
אתה לא באמת יודע כמה מהם פעלו אקטיבית כדי לפגוע,
וכמה מהם לא התערבו מתוך פחד.
חושבת שיש בהם סתירה:
מצד אחד הם חמים (נהגי אוטובוס שממתינים, הערבי שלקח אותנו במונית
כי נתקענו בלי כסף והפסדנו את האוטובוס האחרון וכו')
אבל:
זה פן אחד משלהם. בד בבד הם לרוב שונאים יהודים ואין לי כמעט ספק
שרובם צהלו בשביעי באוקטובר ושמחו עם כל פיגוע).
זו נשמעת סתירה. אבל כך הם. כאילו אין קשר בין הריישא
לסייפא.
כמה חסידי עולם ערבים היו ויש?
כמה?
האיסלם מעודד רצח יהודים.
ובכלל - רצח.
אם יש לך עצבים חזקים מאוד (!)
אז יש ספר שכתבה ערביה מהגדה:
"שרופה".
אגב, הספר לא יוצא נגדנו.
הוא בכאב, יוצא נגדם.
שאותו את מפארת.
"גאה בנשים שבונות את דרכן ב10 אצבעות" הבעיה היא שהפמיניזם סירס את העולם וגורם לנשים לרצות להיות גברים.
ואגב, זה רק הוכחה לכמה הפמיניזם הרס את העולם.
ערבים=אויבים. לא משנה אם היא ערביה שבנתה את עצמה או מה שזה לא יהיה שאמרת לעצמך..היא ערביה, העולם שלה, המהות שלה, האבות שלה, הסביבה שלה, הרקע שלה, המשפחה שלה, החברים הערבים שלה-לכולם מטרה אחת, להשמיד אותך ואת העם שלך, גם אם הם לא מודים בזה, גם הערבים שעבדו בעוטף ומכרו את עוטף עזה לשימעאלים(תרתי משמע) היו נראים במבט ראשוני כאלו שרוצים רק להתפרנס. אז במקום לפרגן למחבלת בפוטנציאל, נראה לי עם ישראל צריך להתלכד ולהבין מי האויבים שלו ולפגרן אחד לשני, ולא להלביש רעיונות מטומטים כמו הפמיניזם ודרכם לתת לגיטימציה למחבלים בפוטנציאל. כי הם "מסכנים" , לא אכפת לי כמה הסיפור שלה קשה או כל שטות כזו או אחרת, וגם נראה לי שהגאווה שלך בה גובלת ב"לא תחנם" אבל זה כבד דיון אחר.
הלוואי היינו מרגישים את הגאווה שאת מרגישה כלפי המחבלת בפוטנציאל אחד כלפי השני רק מעצם היותנו יהודים ובנים למקום ברוך הוא..נראה שקצת שכחנו מי אנחנו.
אבל לא מפתיע אותי שדבר כזה קרה בצבא, הוא מנוהל על ידי אנשים חלשי אופי וחסרי עמוד שדרה שמחפשים ללקק לאויבים שלנו ובטוחים שרק כך ננצח. רופסים עלובים וטיפשים.
הפמיניזם גרם לך להעדיף (בטמטום מוחלט אגב) את ה"מין הנשי" על פני העם שלך. מזל טוב גברת, את אחת מיני מליונים שהפמיניזם צירף לשורותיו👏👏
שיש יהודים שאחרי ה7 אחרי המלחמה אחרי שכל כך הרבה חיילים ומשפחות נמצאים בצער וחרב עליהן עולמן, מעיזים לתת לגיטימציה לפראי אדם שהאמונה שלהם היא שכל מה שקרה היה מבורך. ושתומכים בסתר בכל הטרור הערבי.
הרי בפשטות, הם לוקחים מישהי כמו פותחת השרשור שנותנת להם לגיטימציה ומתחבאים מאחוריה בזמן שהיא נלחמת את מלחמתם. זה הזלזול הכי גדול שיש.
והכל תחת מעטה ה"פמיניזם" שרק מוכיח כמה הוא מטומטם.
היא בוודאות רוצה להיות גבר?
יש פמיניזם של אמת.
יש פמיניזם שמפאר נשים שמנסות להיות גברים. וזה באמת המצוי.
אבל יש פמיניזם שמפאר נשים שמנסות להיות נשים. כי זה לא מובן מאליו היום.
וכשאני אומרת אישה אני לא אומרת 'יולדת מקנחת אפים ומבשלת'.
אני אומרת אישה שעושה מה שנכון לה ויודעת להתקדם לשם. וליצור ולפעול.
באותה מיזה גבר.
הענין הוא לא אם זה אישה או גבר.
אלא ענין ההגשמה.
ולא חושבת שמהמילים שלה חייב להבין שהיא מדברת על זה שאישה מנסה להגיע למשבצת גברית.
נגיד
דווקא בגלל שהיא אישה...?
אני לא חושבת שצריך פמיניזם לא מהצד שמנסה להשתווה לגברים ולא מהצד של להעצים נשים.
אדם בעל ערך לא צריך העצמה הוא יודע שהוא בעל כוחות ויכולות שפשוט צריכות לבוא לידי ביטוי....
ואם אדם, גבר או אישה הצליחו לממש את היכולות והכישורים שלהם זה יפה מאוד, לא בגלל היותו גבר או היותה אישה אלא מעצם היותו אדם.
הפרוגרס או נציגי עולם השקר אוהבים לייצר בעיות ואז להביא את הפתרונות העקומים שלהם ואנשים מאמינים גם לבעיה הלא אמיתית וגם מאמצים את הפתרונות וההשקפות העקומים מהשורש שלהם.
ואני בכלל לא מדברת על מה זה להצליח בעומק בפנימיות- להרגיש שמחה ושלווה במקום שלי בלי קשר למעמד חברתי, בלי קשר למשרה נחשקת...
אם אנחנו תופסים הצלחה בעיקר במושגים של משרות וקריירה נתפסנו להצלחה במובן השטחי שלה
אם לאדם מסוים הצלחה מבחינתו זה לממש את עצמו דרך משרה מסוימת כי שם היכולות שלו באמת יבואו לידי ביטוי,ועל הדרך המשרה הזאת כלפי חוץ היא בעל מעמד נחשב ומביאה כבוד, אוקי מהמם, אבל מה שחשוב הוא שהוא מצליח לממש את עצמו ולא שהוא השיג משרה מרשימה באופן חיצוני, כי זה לבד לא מראה שהוא באמת מרגיש טוב עם עצמו ולא חסרים סיפורים..
אמרתי גם שאני מתיחסת באותה צורה לגבר שמצליח להגשים את עצמו באמת. בדיוק כי אני לא רואה את האישה כחסרה משהו בשביל להגיע להצלחה כמו שהפרוגרס טוענים.
אני גם אמרתי שאני לא מתיחסת להצלחה במובן הטכני של קריירה אלא במובן של הגשה עצמית ושלווה.
ואני כן מתיחסת לזה כאל פמיניזם חיובי כי אי אפשר להתעלם מיזה שיש הרבה עומס על אישה היום כדי להצליח להגשים את עצמה.
לא קל לצאת ולעשות דברים כשאת מגדלת בית ילדים ומשפחה.
אפשר להגיד אותו דבר על גבר, אבל ברוב הבתים בטח הביבנו הדתיים יותר מובן מאליו שהאישה נמצאת בבית מאשר הגבר שיצא לאן שהוא.
ולכן אישה שמצליחה כן למלא אתעצמה ולהגשים את עצמה אני שמחה ממש לשמוע וזה בעיני התקדמות.
שימי לב ששיכת לי מלא דיבורים שלא דיברתי אותם. זה בדיוק הפוך מימה שאמרתי.
בכל אופן שני בני הזוג בעיניי מגדלים בית וילדים
פשוט אולי מקובל שהגבר חוזר מאוחר יותר לבית... לא חושבת שזה בהכרח קשור להגשמה עצמית.. הגשמה עצמית זה לא רק במונחים של זמן... אבל אוקי מקבלת
תראי..כל עוד ה"להגשים את עצמה" לא בא על חשבון הבית-מדהים. אבל לרוב זה לא קורה.
ודבר שני, אם היא נמקה בבית ח"ו האשמה היא על הבעל, הוא לא יכול להיות מבסוט וטוב לב כשאשתו קורסת בבית.
אני מאוד "פרימיטיבי" בהשקפה שלי, נראה לי מיותר לציין, אבל מצד שני גם יודע שהבית לא יכול ליפול עליה. אבל מה לעשות שהבית שלה? זה לא אומר שהגבר לא צריך לעזור וכו וכו את זה לא צריך להגיד בכלל, זה רק אומר שכל אחד במקום שלו וזהו אין בלבול. הפמיניזם יצר בלבול גדול ונורא של "האישה צריכה להגשים את עצמה" - לא היא לא. האימהות הקדושות "הגשימו את עצמן" על ידי גידול עם ישראל. גם הגבר לא "מגשים את עצמו" הוא יוצא לעבוד או ללמוד או גם וגם וכל זה בשביל הבית, התורה שלו שייכת לשניהם, הפרנסה שלו שייכת לאישה.
הפמיניזם זה רעיון מטומטם של אנשים מטומטמים שמציעים פתרונות מטומטמים לרעיונות המטומטמים שלהם ואנשים חלשי אופי ודעת נופלים בפח שלהם. ואז אישה מחפשת "להגשים את עצמה" במקום להיות החיות והמקור של הבית שלה ושל בעלה והילדים. ואז נוצרים ח"ו בעיות קשות וחמורות.
אבל אני ממש בדעה שכל אחד, איש או אישה ,יוציאו לפועל את הכישרונות והכוחות הפנימיים שלהם, חלק מזה ,אפילו העיקר, זה הדברים ה"משעממים" של הבית. ללדת ילדים ולגדל אותם בקדושה זה לגמרי הגשמה עצמית. להשקיע בבית ובמשפחה זה הגשמה עצמית. אבל זה לא מבטל כוחות אחרים שנמצאים באדם כל עוד זה לא בא אחד על חשבון השני. עם איזון נכון הכל (כמעט) אפשרי.
הבית הוא שלה כמו שהוא שלו.
הילדים הם שלו כמו שהם שלה.
הוא לא צריך לעזור וכו וכו'. ממש לא.
זה של שניהם באותה מידה. אתה לא עושה טובה לאשתך כשאתה שומר על הילדים.
הם שלך. ואתה אחראי עליהם. כמו שהם שלה.
ובדיוק אותו דבר הבית. הכיור לא שלה יותר משלך. וגם הכביסה לא.
ובדיוק בגלל הראיה הזו יש מקום להעריך אישה שכן מגשימה את עצמה.
כי סביבה כולם חושבים כמוך. והיא מתעקשת שלא.
וזה ממש לא אמור לבוא על חשבון כלום.
כמו שזה שאתה יוצא להתפלל או לעשות כושר לא מגיע על חשבון הילדים שלך.
זה לא של שניהם באותה מידה. "וכל ביתא דילה היא" -וכל הבית הוא שלה.
את ממש לא יכולה להשוות גבר שיוצא להתפלל לאישה שרוצה "להגשים את עצמה" וחד משמעית אסור שזה יבוא על חשבון הבית. עצוב שאת לא מבינה את זה.
המילים האלו "אני רוצה להגשים את עצמי" במילים אחרות היא אומרת, יש לי בעל יש לי ילדים ויש לי בית, אבל זה לא הדבר החשוב ביותר בחיים שלי-טעות קשה וחמורה שהפמיניזם שתל בכן. וכמו שכבר אמרתי אחרי זה באים רצונות "להגשים את עצמה" ואז בתים מתפרקים.
את טועה טעות חמורה כשאת חושבת שהבית שלו כמו שהוא שלה-הוא לא וככה הדברים עובדים, את מנסה לשנות את טבע הבריאה. והוא שאמרתי שהפמיניזם יצר בלבול גדול הרי ההוכחות.
ולגבי כל זה
"אתה לא עושה טובה לאשתך כשאתה שומר על הילדים.
הם שלך. ואתה אחראי עליהם. כמו שהם שלה.
ובדיוק אותו דבר הבית. הכיור לא שלה יותר משלך. וגם הכביסה לא."
כבר ציינתי שאני פרימיטיבי גאה-הניקיון של הבית, הכביסות הבישולים וכו וכו-שום דבר מזה לא שלי. ממש ממש ממש ממש כלום. 0 מתוך 0.
לאחר שהבהרנו את זה-האם זה אומר שאני לא *אעזור* לאשתי? וודאי שלא. האם זה אומר שהיא צריכה לקרוס ואני מסתלבט? ח"ו זה נקרא להיות רשע. האם זה אומר שאתן לה להיקרע ואראה אותה נמקה ודועכת ח"ו? הס מלהזכיר, היא תהיה החיים שלי ואין מצב שזה יקרה.
וכן כתבתי "לעזור" יודע שזה צורם לך אבל לא מתכוון לשנות כדי שיהיה לך נעים לשמוע.
ולגבי הילדים-וודאי שהם שלי כמו שהם שלה. אבל להתכחש לעובדה שהילדים על פי רוב קרובים הרבה יותר אצל האמא מצד הבריאה עצמה זה קצת לנסות להיות עיוורים בכח. וגם אי אפשר להשוות חום ואהבה של אמא לשל אבא-זה לא אומר שאבא לא שם, זה לא אומר שאבא נוטש ח"ו, זה לא אומר שאבא חוזר כל יום להשכיב לישון וללכת, זה לא אומר שאבא נעלם, זה לא אומר שהוא לא צריך להיות שם(מרגיש לי שצריך להגיד את המובן מאליו כי מישהו יגיד "אז אתה אומר שהאבא יכול להיעלם והיא תטפל בילדים" -לא אחי, ממש לא. קח נשימה).
ראיתי זוגות שחילקו ביניהם את מטלות הבית, הגבר אחראי על x והאישה על y וכל כך הרגשתי סלידה מהרעיון(ממש איכסה גדול), כאילו אין פה אהבה אין פה רצון להעניק ולתת מצד עצמך, אלא זה בא מצד איזה חוזה מעפן בשקל שחתמתם מי אחראי על מה, כאילו זה שותפים שהקימו עסק. גרוע מאוד.
בעל ואישה צריכים להפוך להיות אחד, לא ח"ו להקים עסק ולחלק מטלות בצורה שווה.
העניין הוא שיש לכן בינה יתירה, ונשים יכולות לעשות מהגבר שלהן-מה שהן רוצות. אבל לא כולן, רק מי שהיא חכמה ויודעת להשתמש בכוחות שהשם חנן אתכן. וזה דבר נפלא ביותר שמעבר לזה שיעשה נחת רוח להשם, יביא שלום בית עצום ואהבה כל כך גדולה.
אבל אותו דבר שנשים צריכות לעשות כדי לבוא למצב הזה וכו וכו-זה ממש הפך הפמיניזם העלוב. בהצלחה.
למה אתה חושב שניקיון/כביסה /בישול אוטומטית שייכים לאישה? מה הקטע?
כן הבית של שניכם, וכנ"ל מטלות הבית. אתה לא אמור "לעזור לה", אלא להיות שותף.
כל אחד עושה מה שהוא יכול.
וגם הילדים. כן, הם של שניכם.
ואין קשר לפמיניזם אלא לעובדה שפעם נשים היו בבית וגברים עבדו בחוץ. היום כששני בני הזוג עובדים אין שום סיבה שכל מטלות הבית יהיו בעיקרון על האישה.
אין לי קשר אליך ולכן לא אפכת לי גם אם תקצין עוד טיפה ותגיד שאתה עושה מה עולה לך בראש ואישתך שפחה.
לא רואה קשר בין זה שיש שותפות בהכל לבין זה שעושים חלוקה של שותפים ולא חיים יחד.
באמת אם אתה רואה את זה ככה אז לא יהיה לך אופציה לאינטימיות וקשר אמיתי עם אישה כשיש בינכם יחס הוגן, אבל זה כבר בעיה שלך ואחרת.
בהצלחה עם הדעה הזו.
אם היינו משנים את "כל מה שקשור לבית" ל"כל מה שקשור לפרנסה" ואת "כל הבית הוא שלה" ל"כל הפרנסה היא שלו" זה היה מקובל עליך?
הגבר אחראי על הפרנסה בכל מצב, גם אם הוא שותף בבית הפרנסה אך ורק עליו?
(כמו שאישה אחראית על הבית גם אם היא שותפה בפרנסה)
אבל בדורנו זה קשה. הרחוב מאוד משפיע. אולי אצל קהילות סגורות חרדיות זה כך או אצל בודדות.
פעם נשים היו בבית
טבעי שהעול של טיפול בילדים, כביסות ובישולים נופל על מי שבבית
והבעל היה עובד מבוקר עד ליל להביא פרנסה
ככה התחלקו בינהם בעול המשפחה המשותפת של שניהם
היום, עול הפרנסה מתחלק, נשים יוצאות לעבוד גם הן
אבל לא לכולם ברור שבגלל זה גם עול מטלות הבית מתחלק
אנחנו לא כל יכולות
חושבת שההשקפה שזה התפקיד שלי וזה התפקיד שלך (למרות שזה נכון שלכל
אחד מהם יש תפקיד המתאים למהות) 0 צריך להיזהר ממנה; כי היא תחלחל
ליחסים בין האיש לאשתו, אפילו אם "יעזור". לא לשכוח שהיום העולם, אחר.
מה לעשות, יש השפעה גוית וחילונית המקרינה אלינו.
אם רוצים לחיות לפי ההשקפה נטו, בטהרתה, כפי שהיתה פעם
(האבות, האמהות ועד לפני זמן לא כל כך רב) - צריך אולי לחיות
בקהילה כזו שבה הכל מסודר וברור ונהיר.
יש בלבול גדול בתקופתנו. האמת נעדרת - מכל בחינה, כנראה.
לפמיניזם וכו'.
כאן מדובר על נושא אחר. באותה מידה, יכולנו לדבר על ערבי כסגן דובר צה"ל לערבים.
וזה
ערביה- אישה
בצהל- יענו מרשים הישג
=
פמיניזם+ עם שמזוהה נגד היהודים+ צה"ל
=
ואווו איזה מרשים
🙄🙄🙄🙄🙄
כי לפני לא מעט שנים בכלל כנראה שלא היית יכולה לקחת חלק בפורום הזה, ולא מהסיבה שלא היה אינטרנט, לא היית יודעת קרוא וכתוב, מהסיבה שלא היו מרשים לך.
את יודעת שבארצות הברית רק ב1974 אושר לאישה להנפיק כרטיס אשראי לבד?
לפני כן היה צורך באישור וחתימה של הבעל, אנחנו מדברות על 50 שנה, לא על מאות שנים.
כנ"ל על השכלה, זכות בחירה, בחירה עם מי להנשא, נהיגה ומה לעשות בחיים הפרטים.
להגיד שהפמיניזם יצא בעיות כדי להביא פתרונות עקומים, זה מגוחך, לא היית יכולה לכתוב את זה לולא הפמיניזם.
אגב יש לך דעה דומה לגבי הרפואה הקונבנציונלית, אחרי שהם פתרו אין ספור בעיות קימות שלפני שנים ספורות גרמו לתמותה נרחבת, את בדעה שהם יוצרים בעיות שלא קימות - בדיוק כמו הפמיניזם, הבעיות לא קיימות כי למזלנו ברובן טיפלו.
שלא לדבר על החברה הערבית שהיא מפגרת בצעדים מהחברה המערבית.
זה ראוי להערכה.
ואני מסכימה שיש לא מעט נטיה לקיצון השני, זה תגובה נפוצה לשנים של דיכוי, לוקח זמן להגיע לאיזון.
זה לא מוכיח בשום צורה שהשינוי שנעשה לא מבורך.
ooכלפי אלו שחושבים אחרת ממך
זה לא הופך אותך לנאורה יותר
שלי שיצא לך לקרוא במיוחד שאת מביאה אותם בצורה לא מדויקת ואת יוצרת הרגשה כאילו אותה אחת עם הדעות המוזרות גם חושבת כך וכך בנושאים אחרים וכאילו תסיקו מזה שאם בנושא כזה היא חושבת לא נכון אז גם בנושא הנל היא כך. אל תקישי מכאן לכאן בבקשה , במיוחד ששוב את לא מדייקת ולא מכירה את דעותיי לעומק (בפרט בנוגע לרפואה קונבציונלית.) אל תנסי להגחיך אותי כדי להיות צודקת.
לא אמרתי שהפמיניזם יצר את הבעיה, אמרתי שהפרוגרס יצר את הבעיה והביא את הפתרון שלו שנקרא פמיניזם .
הם אלו שמייצרים לכתחילה את הבעיות ואז באים כביכול עם הפתרונות האגדיים שלהם של או להפוך את האישה זהה לגבר או להפוך את האישה חסרת כבוד בכך שהיא צריכה לנפנפף בהצלחה הקריירית שעד היום לא נתנו לה להכלל בתוכה.
הם יצרו את הבעיה שאישה היא לכתחילה נחותה, ולא מגיע לה זכויות מסוימות או שהיא ברשות הגבר ולה אין אישיות מצד עצמה או זכות להביע את עצמה בדרכים שהגברים היו מביעים. ועוד ועוד.
זה שהעולם התנהל בצורה עקומה זה לא בעיה שלי ואני לא אמורה לאמץ את העקימות שבפמינזים ובטח שלא להתאגד בצורה מגוחכת כל הנשים בגאון כאילו מי יישמע זה מה שיביא לי את הכבוד בחיים 🤦🏻♀️
יש לי רחמים על נשים כאלו שצריכות את הנפנוף הזה.
מבחינה היסטורית.
אז מבחינה כרונולוגית הדעה שלך פחות אפשרית.
ואני באמת מציעה שתפתחי את דפי ההיסטוריה (גם לעצמי) כולנו צריכות לזכור איפה נשים היו לפני עשרות שנים וכמה מזל יש לנו היום.
ולהבין איפה היית היום בלעדי אותן נשים "שהתאגדו בצורה מגוחכת"
אנחנו מדברות על אלפי שנים של דיכוי, אפס יכולת בחירה, עם מי להנישא, כמה ילדים להביא, לרכוש השכלה, חופש תנועה, כלכלה, חוסר בחירה על הגוף.
ופמיניזם זה לא אישה קרייריסטית - זאת היכולת של האישה לבחור האם היא מעוניינת בקרירה או להיות עקרת בית.
באופן כללי
לא ספציפי קריירה
לכן אין לי אנטרס ממש ללכת ולקרוא ספרים בנושא... הרעיון שנשים היו אומללות וחסרות זכויות הובן. ושהיום יותר טוב להן מהבחינה הזו גם הובן. עדיין אני לא אהלל ואשבח את הפמיניזם כי יש לי את התורה ושם ב"ה שום דבר לא עקום, הכל תמיד טהור וישר מהשורש ומשם אני שואבת את החוזקות שלי כאישה ואת הערך העצמי שלי כאדם בלי קשר למה שעובר על העולם.
וכשאני אומרת פרוגרס אני לא מתכוונת לקבוצה שהגיעה באופן כרונולוגי אחרי הפמיניזם אלא אני מתכוונת לרעיון של העקימות אצל הגויים שלעיתים חדר גם לצערנו ליהודים...
באמת ליהודים לעולם לא היתה בעיה עם העניין של האישה מול הגבר. כן יש עניין רוחני שהאישה ירדה מקומתה לאחר חטא אדם הראשון ותגיע לתיקון שלה לקראת הגאולה והם ישתוו (לא בקיאה בפרטים לעומק אלא ברעיון)
את זה לדוגמא כן הייתי שמחה לחקור ולהבין וזה כן נוגע אליי בתור אישה...
כל מה שמגיע מהגויים בהקשר של מעמד האישה- תודה רבה תשמרו את זה לנשים שלכם שכנראה מרגישות חסרת ערך בגלל הפרמטיביות שלכם...
הוא תקופתי והשתנה לאורך כל ההיסטוריה,
כמעט תמיד בהשפעת החברה הלא יהודית.
מעמד האישה ביהדות לא דומה בימי הביניים לזמן אברהם אבינו, ולא דומה המאה הנוכחית למאה הקודמת.
אין ברוב ההתקדמות הזאת שום סתירה ועבירה על התורה הראשונית והקדומה.
כי תיאור האישה בתורה הוא לא חלק מצווי ה' ולא חלק מהאידיאל הרצוי אלא בעיקר תיאור של תקופה.
אפשר לראות את זה מבנות צלפחד,
מחז"ל שהרחיבו את הכתובה והוסיפו לנשים זכויות כלכליות והגנה, חרם דרבנו גרשום, אפשר לראות דוגמה די טרייה מההשכלה הנשית האורתודוקסית, בית יעקב, שקמה בהשפעה וכתגובה להשכלה הלא יהודית שניתנה לנשים - שגם זו היתה פרצת דרך עולמית.
ועד ימינו , שאחוז הנשים הקרייריסטיות בחברה החרדית עולה על אחוז הגברים.
כתבת "ליהודים מעולם לא היו בעיות של אישה מול הגבר" מאיפה את יודעת? חיית שם כאישה ושמחת בחלקך?
עצם זה שהיו וקרו שינויים בהלכה, מוכיח את זה שהיו תקופות שגבולות הגזרה המתוארים בתורה כבר לא התאימו למעמד הנשי המתקדם והיה צורך להתאים את התורה למצב האישה הכללי בעולם.
אם היינו נצמדים לדמות של האישה היהודית הקדומה שכתובה בתורה ולא מושפעים מתרבויות חיצוניות - היית לבושה כנראה כמו נשות הטליבאן, לא היית יודעת קרוא וכתוב, בקושי רשאית לצאת מהבית, אבא שלך היה רשאי לחתן אותך בניגוד לרצונך בעודך קטינה ולפי ההלכה הנישואים היו כשרים, ובעלך היה רשאי לשאת מספר נשים.
נקרא לנערה ונשאל את פיה דהיינו לא ניתן להשיא אשה בניגוד לרצונה.
בסיפור עץ הדעת, חוה יוזמת ואדם נגרר אחריה.
אצל אברהם: כל אשר תאמר לך שרה אשתך שמע בקולה.
אצל יצחק: רבקה הופכת את רצון בעלה ומכינה מטעמים בטרם חזר עשו מהשדה.
אצל יעקב: רחל ולאה סיכמו ביניהם את חיי המשפחה שלו.
אצל יהודה: תמר צדקה ממני
ציפורה מלה את בנה במקום בעלה שהשתהה.
היתה שופטת אשה בשם דבורה.
בת שבע הכתיבה שהבן שלו ימלוך תחת אביו ולא בנו הגדול כפי שהיה מתבקש.
ועוד.
המצב הנורמטיבי דאז התהפך כשמלכות ישראל קרסה, ובמקומה הוטמעה האסכולה הפרסית של: להיות כל איש שורר בביתו... והאשה הפכה לסמרטוט רצפה בפועל.
במדינת ישראל המתחדשת אנחנו מחזירים את מעמד האשה מתוך מחשבה ולא מתוך אנטי.
קטינה, אביה רשאי לחתן אותה גם ללא הסכמתה , והיא חייבת בגט אם כשבגרה היא מעוניינת להתגרש.
לעומת קטינה שהתחתנה ללא רשות אביה -יוצאת גם ללא גט.
לאישה לא היתה בשום שלב סמכות עצמאית, היא היתה עוברת מסמכות אביה לסמכות בעלה.
זה מה שהיה נהוג באותה תקופה ולא עוול שהתורה עשתה - כי כמו שכתבתי מעמד האישה בתורה הוא תקופתי.
התורה הקדימה את זמנה ביחס לזכויות נשים, ללא ספק, אבל גם אין ספק שהייתה התקדמות לכל אורך ההיסטוריה במעמד האישה, ע"י מנהיגים יהודים שהשכילו להרחיב ולשנות את גבולות הגזרה של התורה, לרוב בהשפעת העולם החיצוני.
תודה שנתתם רשות לשתי נביאות להנהיג מתוך אלפי דורות של גברים מנהיגים .
כל העם הנשי קד קידה.
זאת השוואה כל כך מגוחכת שלא משרתת את המטרה, שעדיף לא להביא אותה.
ואת חושבת שלהנהיג זה לתת רשות
זה הרבה מעבר לזה...
לא חושבת שזה כבוד גדול שאישה תנהיג ציבור ואם זה קרה כנראה שלא היתה ברירה.
לא צריך להיעלב בשם הנשים זה פשוט פחות מומלץ לנשים מכל מיני סיבות...
במהלך 78 שנות המדינה היתה ראש ממשלה אחת בלבד ממין אשה.
ובארצות הברית 47 נשיאים ואף לא נשיאה אחת.
למתח האוניברסלי שבין גברים לנשים אין שום כלום עם יהדות.
נקסט.
לא כתבתי שהתורה ביחס לתקופתה לא דאגה לנשים - ממש להפך.
היא עשתה את הטוב ביותר שאפשר ביחס לאותה תקופה.
אבל מאז ועד היום היו לא מעט שינויים שרבים מהם בעקבות גויים, וחלקם מהתנועה הפמיניסטית, ואין בזה שום פגם או הורדת ערך מהתורה.
באמת בקיאים ביחס התורה לאשה.
אני הייתי שואלת אדם חכם וירא שמים באמת שיודע ומכיר את הנושא
הזה על בוריו: הרב נויגרשל למשל, הרב אהרן לוי, למשל (אגב, חושבת
שאפשר לבקש ממנו ליצור שיעור על הנושא, בהידברות, ולהאזין
לו).
תמר ויהודה כמעשה הירואי שנותן כבוד לאישה.
להשאיר אישה סוג של עגונה, לא להשאיר לה ברירה אחרת, לדון אותה לשרפה כי זנתה (לא את הגברים שזנו ובתוכו הוא)
ואז להתנצל, זה לא מעשה הירואי שמצביע על כבוד האישה היהודית.
זה שנשים על אף כל המגבלות מצאו דרך לשנות דברים לא מוכיח שבזמנם נתנו מקום ויחס ראוי לאישה.
כנ"ל לגבי רבקה, ושאר הסיפורים..
עצם זה שצריך למחוא כפיים על כל כך מעט זכויות שניתנו להן, רק מוכיח כמה מעט מרחב בחירה הן קיבלו ביחס לגברים.
אני כן יכולה להבין שבזמנם כמעט לא היתה שום דרך אחרת.
היתה בת כהן (בתו של שם אם איני טועה). לכן דינה היה להישרף.
עד כמה שאני מבינה, זה עניין של דרגה רוחנית ולא "מה יגידו"
או "איזה בושות, אבא שלה כהן, במקדש (!) והיא...."
והכי חשוב, את ודאי מבינה שיש הבדל גדול בין איש שזנה
לבין אשה שזנתה. נכון?
אם למשל היא נשואה, וכתוצאה מהיחסים האסורים
היא תביא ילד לעולם, הוא יהיה...ממזר. ולא הוא
בלבד אלא כל צאצאיו אחריו (עשרה דורות אם
אינני טועה). זהו פגם רוחני גנטי. פגם של
הנשמה.
ולהיפך, האיש אם זנה עם אשה לא נשואה ויוולד ילד -
הילד הזה כשר ויכל לבא בקהל ישראל, בדיוק כמו כל אחד.
עוד משהו: המבנה הנפשי של האשה שונה מזה של
האיש, כמו שהמבנה האנטומי שלה שונה משלו.
זה לא סתם. מי נפגע יותר (בדרך כךך ולרוב) מיחסים
בין אישיים שנקטעו (נמאס לו, מצא מישהי יפה יותר,
רוצה לגוון...). הבחורה או הבחור?
מי עושה הפלה מהריון לא רצוי על כל
תוצאותיה, הגופניות והנפשיות - האשה.
נכון?
חושבת שאנו צריכים לחקור יותר לעומק
את ההבדל בין איש לאשה - בכל המובנים,
לפי איך שהבורא ברא אותם.
מדוע אותו הוא ברא כך ואותה כך -
לא לשכוח שאת האדם השם ברא
מן האדמה ונפח בו רוח חיים ואילו
את חוה ברא מהצלע שלו.
אין ספק, שלכל זה יש משמעויות
עמוקות שרק חכמתו של הבורא
היא שקבעה איך ולמה.
יכולים גם לחקור מדוע באמת
בת כהן - דינה להישרף. למה דווקא
בת כהן ולמה דווקא להישרף.
התורה שבכתב היא (לעניות דעתי הבורה והקלה)
היא מעין...תקציר. אני מדמה את זה להבדיל אלפי
הבדלות, להרצאה באולם הרצאות; המרצה מרצה
והתלמידים/סטודנטים כותבים את תמצית דבריו,
לפעמים ממש בראשי פרקים. התורה שבע"פ -
הגמרא, המדרשים, הם ההרחבה של ההרצאה,
ההעמקה...
הרי לא ייתכן שיהודה שהיה גדול הדור,
אחד מבכירי בניו של יעקב אבינו, אחד מעשרת
השבטים, טעה....
יעקב אבינו כעס של שמעון ולוי והדבר מתבטא גם
בברכה שהעניק להם, לא ראינו דבר מעין זה בברכה
שהעניק ליהודה. אבל שוב, איני מכירה את כל המדרשים
על התורה, איני מכירה אפילו חלק.
מעניין באמת לראות אם יש מדרש המסביר/ מגנה
את התנהגותו לגבי עגינותה של תמר.
והתורה שלנו היא תורת אמת! אינה מסתירה דבר!
כותבת בדיוק איך הלך לקדשה....
חושבת, נעמי, שאם משהו לא נראה לנו בתורה
או מקומם אותנו, זה בגלל שאיננו יודעות הכל.
לא למדנו הכל. לא חקרנו מספיק. אולי הסתפקנו
במרמור שעלה בנו וזהו.
כל טוב והמון הצלחה. לכולנו.
אני מכירה את הסיבות האלה.
לא חיפשתי סיבות ללמה זה נעשה, כתבתי בתגובה אליו שכתב את המקרה הזה כדוגמה לדאגה ויחס טוב לנשים.
המקרה הזה לא מייצג את מה שהוא בא לטעון, אולי להפך, לא משנה מה הסיבה.
בתקופת התנ"ך התפרנסו אנשים למחייתם מעבודות כפיים. בעניין זה לנשים כמעט אין מה להציע מסיבות אובייקטיביות, ולכן אלה שנקלעו למצוקה כלכלית סחרו בגופן.
וכשיש היצע יש ביקוש.
ובאשר ליהודה שהזכרת, כמו שגברים שצורכים שרותי רפואה לא הופכים לרופאים, כשהם צורכים שרותים מסוג אחר הם לא הופכים לקולגות מקצועיות.
אין בכל האמור כאן עם כותרת השרשור ולא כלום.
כשאני מדברת על מעמד אישה אני לא מדברת טכני מה היה שם לאורך כל התקופות, גם באמת אין לי איך לדעת לא חייתי שם אולי רק בגלגולים שאני לא זוכרת גם ככה...
בכל אופן התכוונתי למעמד רוחני, לאישה בתורה יש יוקר רוחני ומעמד גבוה ונשגב כמו לגבר יש לה את הייחודיות שלה, את הדברים שבהם היא טובה, את העניינים שלה והתורה מייקרת אותה.
את מסתכלת במבט שטחי וארצי מחילה אני לא מזלזלת אבל נשמע שאת ממש מושפעת מדעות זרות וקצת אנטי יהדות כי נשמע מדברייך קצת סלידה מדרך החיים היהודי בתקופת העבר וכאילו היה צריך לתקן משהו מעוות.
אם היה עיוות כלשהו ביחס לאישה לאורך הדורות גם בתוך היהדות, זה לא בגלל חלילה התורה, זה בגלל שנכנסו ליהדות דעות זרות או שיהודים הושפעו מהתרבות של הגויים לפי המקום והזמן שהיו נמצאים (שבסדר זה הגיוני ואפשר להבין)
גם כל דוגמא שתביאי לי מהתנך זה עדיין מתוך הסתכלות גשמית נפשית שלך שמושפעת מתוך תפיסות עולם שלך ולא נשמע שאת מסתכלת לרוחניות ולפנימיות שבדבר, אלא פשוט מנסה לפרש את מה שאת קוראת מתוך מציאות חייך ומן הסתם שמה שיש בתנ"ך לפעמים יכול להשמע כאילו האשה נחותה, חסרת רכוש משל עצמה או נתונה לרשות הגבר, כל זה, זה נתונים טכניים,את לא יודעת מה היה הלך הרוח הרגשי שלהם, את אולי רק דמיינת איך הלך הרוח הרגשי שלך אם היית באותה תקופה ובטח זה ממש נשמע לך מזעזע כל מיני מציאויות חיים שהיו פעם בתורה...
כשאני מדברת על מעמד אישה בתורה אני מסכלת על המכלול ועל הרוחניות שבדבר ולא רק על סיפורים יבשים טכניים.
ומשם אני מרגישה בעלת ערך, בעלת כח, בעלת עוצמה, לא חסר מקורות תנ"ך שמדברים על גדולת האישה... יש המון. אבל עצם זה שאני מתחברת לכל הדמויות הנשיות בתנ"ך ומבחינתי רוצה להדמות להם. הקב"ה דיבר עם שרה!!!! יש ענק מזה? ואת מדברת איתי על פמניזם? 🤦🏻♀️🤦🏻♀️
יש דבר יותר מועצם כמו להיות בקשר ישיר עם הקב"ה וזה רק דוגמא קטנה...
אני מאוד אוהבת ומייקרת את התורה ורואה בה המון ערך, לכן חורה לי ואני יוצאת נגד מי שמסלף או מוסיף עליה או מטשטש דברים שקרו בה גם כשהם "לטובתה ובעדה".
אם התורה כל כל קדושה ונכונה, אין צורך לטאטא דברים שלא מסתדרים מתחת לשטיח.
כל מה שכתבתי נכון ואני גם "מבינה" ברוב המקרים למה התורה כתבה את זה, זאת הדרך שהכי התאפשרה להגן על אישה באותה תקופה.
זה רק מדגיש את הרעיון שאני באה להגיד שהמעמד הוא תקופתי.
ולכן אין שום סתירה בין פמיניזם ליהדות - היהדות עצמה התעדכנה לאורך ההיסטוריה במעמד האישה.
והבנתי מה שכתבת לגבי השורש, יש לי ספקות בנושא.
ועדיין מהניסיון שלי ראיתי שאנשים שדיברו באופן חיובי על פמיניזם ואיך זה מתקשר לתורה, שכביכול בתורה היו דברים שמצריכים תיקון, היה שם איזשהו חוסר בחיבור לאמת. זה יכל להתבטא חוסר באמונת חכמים,או זלזול בחז"ל, או זלזול בחלק מהלכות מסוימות, או קלות ראש בצניעות
איכשהו זה תמיד קשור בזה.
כל מה שהגויים הביאו מבחינת דעות והשקפות תמיד זה מלווה באינטרסים ולעולם לא יהיה טהור. גם אם יצא איזשהו טוב מהדבר הזה, לעולם באופן אישי לא הייתי מאמצת את הרעיון באופן כללי או מושפעת ממנו כשהשורש הגיע מהגויים.
הכל שם מעוות ועקום.
ואני חושבת שבתור נשים אנחנו מן הסתם מושפעות מהתרבות שסובבת סביבנו ואם יש איזשהם חוקים או זכויות שהם לטובתנו מן הסתם נאמץ אותם.
והגיוני שיש הרבה דברים טובים בדרך שהאנושות באופן כללי עברה. אבל המעמד של האישה בתורה נשאר אותו דבר, יקר יפייפה ומכובד וזה מה שחשוב. כל השאר בעיניי זה מציאות חיצונית,
שלפעמים היא לטובתנו לפעמים לא ככ. טענתן שעיקר העניין בפמניזם זה היכולת לבחור.
אז לא יודעת אם רוצה להכנס לזה לעומק כי תמיד אפשר למצוא יתרונות וחסרונות, וגם עיקר הטענה שלי היתה באמת להסתכל בעומק ההשקפה של הפמינזם ופחות טכני מה יצא לנו ממנה כי ההתנגדות שלי היא להיות מושפע מתרבות הגויים, לא ממה שטכנית הם יכולים להביא לנו.
אבל כדי לאזן, נכון אישה היום יכולה לבחור את הדרך שלה, קריירה, יכולה להתקדם בתוך החברה בתפקידים משמעותיים, הקול שלה יכול להשמע בפומבי וכו'
אבל גם המון נשים היום לא מצליחות לממש את עצמן בגלל שהן מחויבות לצאת לעבוד כי אין ברירה צריך לפרנס, הרבה נשים רוצות לגדל את הילדים שלהן ולא כל כך יכולות, הרבה נשים עובדות בעבודות שהן שונאות או שהם ברירת מחדל בעבורם, הרבה נשים מחכות לפנסיה כדי להתפתח, וגם אלו שעובדות בעבודות שהן מרוצות, רוב העבודות היום הם עבדות לכל דבר 8 בבוקר עד 5 בערב לא כולל נסיעות. מגיעים לבית 6-7 בערב, לילדים זה דיי סוף יום, אז לא יודעת אולי התקדמנו ואולי קצת חזרנו אחורה....
יצרה בלבול זה הגיוני בטח אחרי שנים של חוסר בחירה.
זה לא סימן שהתהליך שגוי.
וחכמה בגויים תאמין.
ויש לא מעט חוכמות גויים שאומצו על ידי רבנים לאורך כל הדורות במגוון נושאים כמו פילוסופיה, רפואה, מתמטיקה מדע.
זה לא מוקצה.
אם לא היתה קצה השכלה נשית לא יהודית, לא היתה קמה השכלה נשית יהודית וכנראה מה שהיית יודעת כיום זה בעיקר לרקום.
לא צריך לנכס בכוח לתורה כל דבר, היא עומדת מספיק חזק בזכות עצמה.
שקשורה לפילוסופיה ודעות לבין חוכמות כמו מדע, מתמטיקה, פיזיקה רפואה וכו'
ואני בהחלט חושבת שבגלל שהתורה מקיימת את כל העולם היא מצד עצמה קשורה בהכל וגם אם עכשיו את לא מאמינה בזה, בטוחה שתראי את זה לעתיד לבוא.
ורק מחדדת את מה שאמרתי בתגובה קודמת כי זה נשמע כאילו אני נגד כל התהליך שעבר על הנשים... אני לא נגד. מצד שני במציאות של היום אני לא מכירה משהו אחר, נולדתי לתוך מציאות שב"ה אני מבסוטית ממנה. (יכול להיות שבמציאות אחרת שהייתי רק רוקמת אולי גם הייתי מבסוטית כי זה מה שהייתי מכירה והייתי מפתחת את עצמי בתנאים שהיו לי. )
אבל זה לא גורם לי עכשיו לאמץ את הפמיניזם לתוכי, להתאגד לקבוצות נשים, להרגיש גאוה שאישה מצליחה, בעיניי זה ממש מגוחך, וזה כבר מבחינתי כניסה של דעות עקומות לנפש שלי אם הייתי מאמינה בזה.
ומה שהבאתי לגבי זה שהרבה נשים היום חיות בתסכול לא בגלל שהבחירה נהיתה מרובה, כאילו אולי גם, התכוונתי שהן מתוסכלות כי היום כמעט ואין אפשרות שלא לצאת לעבוד, זה סוג של חובה כדי להתקיים,אף אחד לא יכניס לכלא אם אישה לר תעבוד, אבל גם כנראה שיהיה לה מאוד קשה להתפרנס אם היא לא תצא...
וגם שם העבודות היום הם בתנאים מאוד ספציפיים שלא בהכרח אם בכלל מתאימות לאורח חיים נשי.
חושבת שכדאי באמת שננסה ללמוד ממקורות יהודים אמיתיים מה היחס של
התורה דהיינו של מי שברא אותה, לאשה; תפקידה, המעמד שלה במשפחה,
היחסים עם בעלה, המחוייבות שלה וכו' וכו'.
לא בטוחה שעם כל הבלבולים שאכן כנראה נבעו ונובעים מהחברה החילונית או הגויית -
אנו יודעים ומתכוונים וחיים לפי אמת התורה. שרק היא האמת וקנה המידה לכל החיים -
גברים ונשים. באופן מהותי. לא כהתנייה תרבותית-חברתית.
מעמד האישה ביהדות לא השתנה
כלומר מעמד האישה בתורה זהה ואחיד
מה שהשתנה זה התנאים החיצוניים שבהם האישה חיה
כל עוד זה לא מנוגד להלכה, לתורה, אין שום בעיה לאמץ תנועות וזכויות ועניינים שקשורים בחיי היום יום וזה אכן מה שקרה לאורך השנים.
מבחינה רוחנית האישה כן לאט לאט מגיעה לתיקון שלה וזה בעומק הסיבה שאנו רואים שהתנאים החיצוניים שלה משתנים (אפילו ברמה הפשוטה כמו אפידורל בלידה שניתן פחות לסבול באחת הקללות שהאישה נתקללה בהם)
והתיקון של העולם הוא לא רק של האישה, יש גם הרבה עניינים שקשורים לגבר... העולם עובר שינויים, תמיד בעומק זה יהיה קשור לחטא אדם הראשון ולראשית הבריאה.
שנעשו הם בזכות התנועה הפמיניסטית שאת מזלזלת בה או צעדים אחרים שנשים גויות נלחמו כדי להשיג. עובדתית היסטורית.
את יכולה לטעון שיש כוונה פנימית, רוחנית.
אבל זה לא סותר, יכול להיות שאלוקים רצה שזה יעבור דרך תנועה לא יהודית.
ואין בזה פסול. לטעון בכוח שהכל 100% מהתורה בלי שום השפעה חיצונית, וכל מה שהוא השפעה חיצונית הוא פסול ופגם.
גם לא נכון עובדתית וגם התעקשות לחינם שלא עושה חסד עם התורה.
אין שום פגם בלקחת רעיונות או התקדמויות חיצונית כל עוד הם לא סותרות את ההלכה.
כמו שאמרתי על שאר התחומים, פילוסופיה ומדע וכו, ועל דעת עצמך החלטת שהתחום הזה לא נכלל.
כי אני רואה לאן זה לוקח אנשים או יותר נכון נשים
באחד על אחד כשאני אפגוש בן אדם ואשוחח איתו אני לא אזלזל בו גם אם הדעות שלי ממש שונות משלו וגם אם אני חושבת שהוא הולך בדרך של שטות או טעות
אבל כדרך כללית לנשים, אני חושבת שהפמיניזם הרבה פעמים הגיע (ולא סתם כי השורש שם באמת עקום לדעתי) עם אפיונים אישיותיים שבאורח פלא היית יכולה למצוא אצל אותן נשים באופן כמעט זהה. מין סלידה לגברים או תחושת התנשאות או תחושה של הגברים אכלו לי שתו לי הפרו את זכיותיי הקדושות כאישה גאה (ממש מזכיר להט"ב לפעמים)
מין איזה כעס פנימי על עולם הגברים או על מה שגברים עוללו להם, הרבה פעמים זה מגיע עם איזה חוסר צניעות/בוטות/גסות/צורך להראות גוף כדרך נשית וגאה,
הרבה דעות כזה של אני ואני ואני וכוחי ועוצם ידי, שבפנים בכלל מסתתר לדעתי ערך עצמי נמוך (אבל לא בהכרח), ולרוב ראיתי שנשים דתיות שמתחברות לזה היראת שמיים שלהם היתה נמוכה ותשאלי מאיפה אני מודדת אין לי סרגל מדידה לדת, אבל יש הרגשה, יש הלך רוח, לרוב הן באמת מזלזלות קצת בעולם התורה הגברי, בלומדי התורה הגברי ואוהבות רק מי שתומך בהן או מדבר על נשים או מקדם נשים בתוך התורה, הרבה פעמים הן תופסות את התורה בתורה חיצונית והרבה פעמים הן מקלות ראש בהרבה הלכות בעיקר צניעות.
אז כן, זה אומר הרבה, יראת שמיים זה הבסיס לפני השקפות ולפני כל מיני תנועות שנכנסו לעולם כדי להביא איזשהו שינוי.
אני לא נגד שינויים, ולא נגד הטבות חיצוניות לאישה בתוך המרחב הציבורי, אני כן נגד הרעיון ביסודות שלו שלרוב הוא מנוגד להשקפת התורה.
אני לא טוענת שום דבר בכח, כל מה שאני מביאה הוא מקריאה/חקירה/שמיעה ובירורים עם אנשים מלומדים, כל מה שאספתי עם השנים, וכן גם הרבה חיבור לפנימיות התורה שמשם נובע רוב ההשקפה שלי. (לא מגזר ולא דת. פנימיות התורה)
וגם לא אמרתי שכל השפעה חיצונית היא פסולה ופגומה, כל מקרה לגופו, ובלי קשר כל דבר חיצוני בשורש שלו יש לו קשר לתורה
כי התורה מקיימת ומחיה את הכל, כל העולם הזה נברא מאותיות הקודש (תבררי את המקור)
כל מציאות שקיימת בעולם, גם מציאות של רוח השקפות ודעות חיות בקיום של ה', אחרת לא היה להם אפשרות להיות קיימות.
העולם הזה הוא לא פשט למרות שהוא מצטייר ככזה.
ובאמת ציינתי באחת התגובות שהבעיה בפמיניזם זה לא טכני מה שהיא הביאה מבחינת זכויות, זה לכשעצמו יכול להיות מבורך, וכמובן כל עוד זה לא נוגד את ההלכה (כמו כל דבר)
דיברתי על ההשפעה הלא חיובית. למה זה קרה ככה? מן הסתם יש לזה הרבה סיבות, לא נכנסת לזה.
ואגב בנוגע לערבים, שדובר כאן הרבה בשרשור
באופן כללי, כן אני לא סומכת, אבל מודעת למורכבות של בני האדם, ושתמיד יש יוצאי דופן, יש אנשים שאינם מזיקים או לא חושבים להזיק בכל אופן
יש ערבים עם דעות נטרליות, מאמינה שיש הכל.
במדינה שכל היום יש חשש מפגיעה מצד מדינות ערב, או פיגועים מצד תושבים ערבים, אז מובן מאוד החשש, ההתרחקות ומובן גם מאוד החוסר אהבה/הערכה
לא חושבת שזה נובע מתוך דעות קיצוניות
במיוחד שכמו שאנחנו ניזונים אחד מהדעות של השני, ככה גם ערבים הרבה פעמים מתחנכים לשנוא אותנו, לומדים להכיר שאנחנו האויב ושאויב צריך להרוג
ובנוגע להרג, כתבו כאן נדמה לי נחלת כתבה יפה שגם אם הדעות קיצוניות לרוב אף אחד לא מממש אותם בפועל וזה ככ נכון
שמעתי המון אנשים מתבטאים ביטויים על ערבים אבל אף אחד ואנחנו רואים את זה בפועל לא הולך והורג, לא עושה מעשה,
הם אומרים וכן עושים, וזה ההבדל.
ובלי קשר היו תקופות בעמ"י שהקב"ה ביקש מהמנהיג של אותו דור לצאת למלחמה, ללכת להרוג ולכבוש
אז מה היית אומרת אז שה' הוא רע איזה ה' מבקש דבר כזה אני רוצה לצאת מהאומה הרצחנית הזאת?
אולי.. סתם מעניין לחשוב על זה
כתבת יפה מאוד
לציין משהו חשוב (אליבא פמיניזם); הקללה שקוללה חוה. אם אני לא טועה, הרב הירש זצ"ל אומר
שלפני החטא, שררה הרמוניה מוחלטת ומושלמת בין אדם לאשתו.
רק לאחר החטא, ההרמוניה הזו נפגעה. אני מבינה ש"אליו תשוקתך והוא ימשול בך"
כולל הרבה דברים ולא רק דבר מסויים. חוה ירדה מדרגה בעקבות החטא - להיות
כפופה לאיש, "נמוכה" יותר.
יש עוד כמה אנשים כמוה כמו יוסף חדאד ואחרים.. הם לצערנו מיעוט זניח. הלוואי שיהיו יותר מהם.
הם מיעוט זניח בגלל שכמו בכל המזרח התיכון הם הוכחדו...
וואלה לא מרגש אותי
לא הופך אותי לגאה במיוחד
ממש לא התפעלתי.
עם אחר
ואני מאמינה שיש טובים ויש רעים כמו בכל עם אחר
ספציפית לערבים הם הביאו את זה על עצמם את השנאה שיש עליהם אבל בוודאי שיש בינהם גם כאלו שאינם רעים או מזיקים. מעבר לזה לא אחמיא לגוי מחשש לא תחונם.
וזה שהיא בתפקיד כלשהו בצהל נו שוין עולם השקר והטריקים שלו. לא מתרשמת
איש יהודי דתי
נבחר להיות דובר אל ג'זירה בעברית
קשור, מהומם
גאווה למין הטיפשי
אדם שמגיע מרקע מורכב כ"כ
ומצליח למרות הכל
ויש גם ערבים שלא היו נחמדים
בקופות החולים ובבתי החולים.
להגשים חלום/ את עצמה
בשבילי (ובשביל עוד כמה אנשים) להנות לראות אישה מצליחה מגשימה
אישה שהסיכויים שלה מראש נמוכים מאד
אבל היא לא רואה בעיניים
מזדהה איתה לגמרי
אבל מלא פחות בעד כשזה ערביה וזה גם ממש לא מרגיש לי נוגע אלי.
יופי שהיא מוחלשת אבל הם אויב. לא מרגישה אותה כחלק מההעצמה הנשית שארגיש כשאשמע שכל אישה אחרת יהודיה או לפחות לא אויבת תצליח בחיים שלה.
יש לזה משמעות לזה שהיא מעם של אויב.
לי יותר פועם זה שהיא ערביה.
לך יותר פועם זה שהכניסו אותה לצהל.
לא אמרתי שהיא מחבלת ושמי שבדק אותה לא בדק באמת.
כן אמרתי שיותר משחק אצלי המוצא שלה כבת לעם אויב מאשר זה שהיא בצהל או זה שהיא אישה.
למה שכתבתי למעלה
שכדי להכליל את ערביי ישראל כאויבים צריך איזשהו רוב מהם שיתנהגו כאויבים
ואין את הרוב הזה
בעיניי לפחות
לא מרשים אותי שום רופא או אח שיחייך.
הם יעשו הכל כדי למצוא חן בעינינו עד היום שיוכלו לתת לנו בראש.
זה בדיוק הבסיס שלהם.
לסובב אותנו. מבטיחה לך שסיון תעסה חשבה כמוך עד ה7 באוקטובר.
היא דיברה על זה מלא אחרי.
והערבי שעשה לה את המטבח ועיצב לה בלי לקחת תוספת מחיר הרג את בעלה וחטף לה את הילדים.
לא הייתי מסתמכת על זה שהם כן או לא הרוב כי ככה נראלך בעין.
יש מגזר חרדי
דתי
חילוני.
זה מגזרים בעם היהודי.
ערבים זה עם אחר!
כל העניין לקרוא להם מגזר מבלבל את החשיבה
שהם נפרדים מאיתנו לחלוטיןן
לא רק שונים
כמו חילוני ודתי וכד
לא יכולה להיות אויבת רק כי היא ב"צמרת צה"ל"(מי ישמע איזה הישג) אחרי שראית בעינייך את פרשת הפצרי"ת הארורה שר"י-ועוד היא הייתה יהודיה. כלומר, כמה עיוורים למציאות אפשר להיות?
שברת שיא גברת.
שלא לדבר על מחבלת בפוטנציאל שאותה את מהללת רק כי היא אישה. ממש girl power.
את הסיבה לזה שאנחנו צריכים להודות לבורא ברוך הוא יום יום שנתן את הממשלה בעולם לגברים..למה אם נשים כמוך(ויש הרבה לא כמוך אשריהן ואשרי חלקן) היו מנהלות את העולם, היינו במצב על הפנים עם עוד כמה פרשיות כמו הפצרי"ת ודומיה שהיו זוכות להתעלמות מוחלטת מתוך הסתכלות צרה על "רגע היא אישה תראו לאן היא הגיעה". התמימות שלך היא מושא ללעג.
לא חושבת שמותר ונאות ושייך להגיד על יהודיה שר"י.
אם היינו גדלים בחברה שבה היא גדלה , אם היינו
במעמד שלה....אולי היינו מתנהגים אותו דבר?
מדברת על עצמי - קל לי לראות הכל שחור או לבן.
ייתכן והבחורה הערביה אצל דובר צה"ל בערבית היא
כן אדם טוב? אולי המשפחה שלה כן סייעה ליהודים?
גם אני בטוחה שרוב רובים של הערבים הם שונאי
ישראל וגם מאוד נתונים לשטיפת מוח רדיקלית
אבל יש גם אנשים הגונים בטח.
או שאני רוצה להשלות ולהרגיע את עצמי.
רוצים להאמין שלא הכל רע, בכל זאת,
שחש גם גויים מוסרים וטובים. לא?
וחוצמזה (נא לא להביא דוגמא של הרופא
ההוא שעליו דובר ---) אבל ברצינות,
האורטופד שלנו בפירוש אין לו את
העיניים האפלות האלו שיש לרובם.
הוא גם לחלוטין לא נראה ערבי -
לא מבחינת צבע שיער או עור -
הוא נראה אדם אנושי. מה שאם
נביט ברובם - הם לא.
מקבל את החלק הראשון-טעיתי לגבי שר"י. למרות שאני עדיין סובר שהיא רשעית. רק לא ירקב וכו.
לגבי הקטע שיש ערבים טובים-וודאי. על זה אין לי ספק.
אבל כולם בגדר "מחבלים" (כן גם הטובים שבהם), הם הביאו את המציאות הזו על עצמם. אני לא אחיה באשליה שיכולה לסכן אותי ואת העם שלי. אחרי כל מה שהם עשו, מגיע להם היחס המזלזל והמשפיל שהם מקבלים. גם בואי הם חיים פה יותר מדי טוב לצערינו, בתים בלי מיסים, לימודים בלי תנאי קבלה, הבג"ץ הוא גוף שכל מטרתו היא לשמור על הערבים במדינת ישראל, לא צריך שגם אנחנו נדאג להם.
יש בנות שאיכשהו
התחתנו עם המגזר האהוב עליך
והצטערו על כך.
נכון לא נכון?
מעניין שזה תמיד גבר מוסלמי ואישה מדת אחרת. זה לעולם לא יהיה הפוך (למעט כמה חריגים בולטים).
יש חסידי אומות העולם שהם יותר מיהודים. לא נחמד. ככה זה לא תמיד נחמד. במקרה הזה חסידת אומות העולם. גם בתיה בת פרעה לא הייתה בדיוק יהודיה כשרה. קצת כבוד.
וקשה קצת להכניס אליה בני עם אויב שמאמינים עדיין באיסלאם.
אתה אולי מעדיף את הפרברט היהודי מהרשימה הערבית. שכחתי את שמו ואני לא טורח לחפש. הבחורה הזו עדיפה עליו אלפי מונים. והיא עדיפה על עוד כמה אוהבי ישראל שמשום מה נחשבים ליהודים. (לדוגמה סורוס וסונדרס ועוד כמה שחיים פה) ודרך אגב האלבנים הם מוסלמים, הגנו בשואה, כחומה בצורה על כל היהודים שבאו לתחומם. המדינה היחידה ששום יהודי לא נתפס על ידי הנאצים ימח שמם וזכרם. רבים מהם אכן הוכרו כחסידי אומות העולם. האמת שאין ערבי שזכה לתואר הזה, למעט אחד ממצרים. זהו. אפשר להציע ליוסף חדאד ולאלה... לא בטוח שהם יסכימו לתואר הזה. אצלי ראויים בהחלט. הם מסכנים את עצמם, סיכון ממשי.
פותחת השרשור מסרבת לקבל שמורשת האסלם היא מורשת רצחנית. ש'דין מוחמד בסייף'.
מורשת האסלאם לא מעניינת אותי
אלא האישה המדהימה הזו
כבת אדם
כמו שאני מסתכלת על עצמי כבת אדם
הרבה לפני היותי יהודיה או על המוצא המגזרי שלי (חרדי ולא רלוונטי היום)
לא יודעת מהי מורשת האסלאם
וזה לא מעניין אותי
(המורשת הזו נתונה לפרשנות כמו המורשת היהודית)
אבל יודעת את החינוך הגרוע שמקבלים ערביי ישראל
לכן אנשים כמוה הם מעטים
אנשים הם עדר הרבה לפני שהם אינדיבידואל
אז גם מוסלמים שהיו רוצים לעשות כמוה
נתקלים במחסומים רבים
וגם אלה שחיים איתנו בדו קיום עלולים להתהפך יום אחד
זה אכן מטריד
אבל יש דברים שאותי אישית יותר מטרידים
כמו החינוך והשיח הדתי/ מגזרי (לסוגיו)
זה שלא מאפשר לחיות פה זה לצד זה בהרמוניה
זה שמדבר באידיאלים ואקסיומות
זה מה שישאיר את הקונפליקט לנצח
היא לא מתהפכת באשמתינו, להפך. כל ראשי המודיעין, בדיוק כמוך, לא התעניינו במורשת האסלם ולכן היו בטוחים שסינוואר הוא פרגמטי, שאם ניתן לו יציבות - הוא יתן לנו שקט.
אני חיה חיים מלאים טובים
לצד מלחמות/ פיגועים בחלק קטן מהזמן ע"י חלק קטן מהאוכלוסיה הערבית הישראלית
(תמשיך לערבב פלסטינים
מבינה את הנוחות)
ויש את המציאות שלך ושל אנשים רבים נוספים
שחייהם סובבים סביב אמונות אידאלים ופחדים
בדיוק כמו הצד השני שעסוק באמונות ואידאלים
נרטיבים?
נשמע פוסט-מודרני
אף פעם לא הצלחתי להבין אנטישמיות
וגם לא הסתכלות דומה בין גזעים/ לאום/ דתות
יהודים לכאורה צריכים להיות הכי רגישים להשוואות כאלו
כעם שסבל/ סובל משנאה
אבל מסתבר שלא
אני לא יודע מה הרקע שלך אבל יש פה הרבה סיסמאות של חילונים שלא טרחו לרכוש ידע בסיסי.
לא בא לפגוע חס וחלילה.
יפה לי רקע חילוני 🤔
יהדות זה עם/ דת/ גזע/ אמונה
מה שכחתי?
מה זה משנה ההגדרה
משנה האישו
ההתנשאות מעל עם אחר
בעלי עושה
איזה נוסח אתה מחפש
אשכנז/ ספרד/ עדות המזרח?
קל למצוא בסידור או בגוגל
תגיד
יקנה"ז עושים כשהחג לפני או אחרי שבת?
😉
ללמוד את הנושאים האלה לעומק.
כולנו, אני מניחה, היינו רוצים להרפות מלעצור את הנשימה כל
הזמן, לאורך כל כך הרבה זמן: יהודי? גוי? להתקרב? להתרחק?
עד כמה מותר? מה הגבול? איך להתייחס? .....וכאלה.
אבל כן. מתוקף הנסיבות (שהחלו עוד לפני מתן התורה, עפ"H
המדרש), אנו עם לבדד ישכון. אנו אמרנו נעשה ונשמע והם
לא. אבותינו עמדו בנסיונות רבים וקשים. אבותיהם -לא.
יש מדרש על כך שהגויים תובעים גם הם הכרה מלאה
בזכויותיהם, כמו של אלו שלנו והשם אומר להם: ככה?
הביאו בבקשה מגילת יחוסין... (לא מדייקת מילה במילה).
אי אפשר לא ללמוד לעומק נושאים חשובים כאלה
(מהי אנטישמיות, למה אנטישמיות וכד') ולהסיק
מסקנות שמעידות על נפש אוהבת אדם (כמוך,
כך אני מתרשמת) אבל לא ממש מכירה את עומק
המושגים עליהם היא מדברת ולכן מגיעה למסקנות
והשקפות לא ממש מדוייקות ונכונות.
זה כואב. באמת. רוצים לאהוב ולכבד כל אדם
ויותר מכך - לסמוך ולתת אמון בכל עם, בכל אדם....
באחרית הימים....רק אז יגור זאב עם כבש.
ובינתיים...
פעם פחדתי/ שנאתי ערבים
(וגם אנשים אחרים
זה הולך ביחד)
עד שלמדתי שלא
והחיים שלי הפכו הרבה יותר טובים
גם אם חלילה יום אחד מישהו יתהפך עלי
הוא לא יקח את כל הטוב שאני חווה
ולא זזה מילימטר מהאקסיומה הדתית הפרוגרסיבית שלך.
את באמת מקבלת בשלווה את הרעיון שהרוקחת הנחמדה שלך תחלק בקלאות אחרי שהבן שלה יהפוך לשהיד גיבור? באמת? האפשרות הזאת בכלל לא מטרידה אותך, אפילו אם את חושבת שזה לא סביר?
את נשמע בדיוק כמו ננחנים שמשננים באמונה תמימה ש"תמיד יהיה לי רק טוב" לא משנה אם אם הם יקפצו לתוך לוע של כריש.
ומעבר לעניין הלאומי, מה אכפת לי בתור אישה שיש אישה מצליחה? למה שאני ארגיש גאווה מזה? מבחינתי זה כמו להתגאות בתור בעלת עינים כחולות שיש בעלי עינים כחולות מצליחים ומקודמים. במיוחד שלא מדובר בהישג מסוים שלה, אלא עצם העובדה שהיא מונתה לתפקיד מסויים. ברור שיש קריטריונים מסויימים שלפיהם מינו אותה, אבל בפועל את חוגגת פעולה שבצעו חבורה של גברים לבנים אשכנזים עשירים פריווליגים. בנתיים היא עוד לא עשתה כלום.
מאוד מוזר שאת אומרת שצריך להתעלם מקריטריונים של מין ולאום, ובו זמנית מהללת מישהי אך ורק על סמך הקריטריונים האלו בלי לציין פעולה קונקרטית ראוייה לציון שהיא עשתה. ואז את מופתעת שכל השרשור מדבר על הלאום שלה.
השרשור הוא על פועלה שלה
היותה אישה ערביה מוסלמית חשוב
אבל רק אחרי העשייה שלה
כי אני מסתכלת על עשייה של בני אדם
לפני
מין/ מגזר/ לאום
בקשר לשהידים כבר התייחסתי למעלה
מספרית
אבל אם לא הבנת את הקונספט הבסיסי
אל תטרחי לחפש למעלה
זה יותר מורכב
סרטון עליה שקפץ לי בטיקטוק
אוסף קטעים עליה
מוכשרת ואמיצה
איך היא מדברת
אבל
לא רלוונטי פה
מישהו עוד עלול לחטוף התקף לב
שבו היא מדברת יפה, זה מוחק לחלוטין את כל מה שאמרו פה בשרשור.
בואו כולנו נמחא לה כפיים.
רוצה לצפות בסרטון. אבל אין לי טיקטוק. מה זה בכלל?
חוץ מהפורום המעניין הנחמד הזה, איני משתתפת ולא
רוצה להשתתף בשום רשת חברתית.
אפשר להעביר את זה איכשהו ליוטיוב? אשמח.
תודה!
נ.ב. בעז"ה, לא אקבל התקפת לב....
כך אפשר להסביר בפשטות למי שלא מכיר:
טיק־טוק זו אפליקציה בטלפון שבה אנשים מעלים סרטונים קצרים מאוד (בדרך כלל כמה שניות עד דקה).
הסרטונים יכולים להיות מצחיקים, מוזיקליים, לימודיים, חדשותיים או סתם קטעים מהחיים.
האפליקציה מראה לך רצף אינסופי של סרטונים, וכל אחד מחליק למעלה כדי לראות את הבא.
עם הזמן היא “לומדת” מה מעניין אותך ומציגה עוד סרטונים בסגנון הזה.
אפשר לחשוב על זה כמו:
טלוויזיה אישית, אבל במקום תוכניות ארוכות – קטעים קצרים
או כמו יוטיוב מאוד קצר ומהיר, שמותאם במיוחד אליך
מי שרוצה יכול רק לצפות, ומי שרוצה גם לצלם ולהעלות סרטונים בעצמו.
--—-----
מה יש לי נגד טיק טוק?
טיק־טוק שייכת לחברה סינית (ByteDance), ולכן יש חשש עקרוני שמידע שנאסף עליה עלול להיות נגיש לשלטון הסיני.
סין היא מדינה שבה החוק מחייב חברות לשתף פעולה עם השלטון בענייני מידע וביטחון.
בכמה מדינות בארה"ב ובעולם יש איסורים או הגבלות משמעותיות על השימוש ב-TikTok
על ההסבר! עשית את זה כבר קודם. זוכר?יםראד
האם זו תהיה טרחה גדולה מאוד אם אבקש שוב
להסביר לי מה ההבדל בין העיגולים המופיעים
בצד התגובות: ריקים,מלאים, באלכסון, ישר...
תודה רבה!
אני מבינה שהטיקטוק הוא מקביל לShorts
שיש ביוטיוב. אבל אין לי טיקטוק, עד כמה
שאני יודעת, ובאמת חלק מהshorts חסומים.
ואיזה מידע הם יכולים לאסוף - אם הכלב
הוא פודל או חלילה וחס רוטווילר....?
כמו כלי הריגול "פגאסוס" שפותח בישראל
https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A4%D7%92%D7%A1%D7%95%D7%A1_(%D7%AA%D7%95%D7%9B%D7%A0%D7%94)
איסוף מיילים, אנשי קשר, התכתבויות בכל הסוגים, וכל מה שיש על המכשיר.
יש אנשים שמחזיקים מידע רגיש - רגיש מסחרי, רגיש טכנולוגי, רגיש אישי.
הרבה מאנשי הקשר יכולים להיות רשומים עם מידע פרטי ואישי.
עיגול ⭕️ חלול - פוסט שהוא רק כותרת. בלי טקסט בגוף ההודעה.
עיגול מלא 🔴 - פוסט עם תוכן בגוף ההודעה.
המיקום של העיגול של התגובה, מציין לאיזה פוסט התגובה מתייחסת, משורשרת.
ולי אישית בכל מקרה לא מאד משנה מי עוקב אחרי
סין/ ארה"ב/ מישהו אחר
זה מחיר של השימוש ברשת
גם בגוגל
גם בקניות אונליין
ועוד ועוד
טיקטוק תמשיך לפעול בארה"ב אחרי שנים של מאבק: העסקה עם משקיעים אמריקאים נסגרה
לא ציינת בשרשור הזה כלום מעבר לכל שהיא מונתה לתפקיד מסוים על ידי אנשים אחרים.
מה היא עשתה בדיוק?
ולמה שיהיה למישהו, נשים וגברים, אכפת, אם לא בגלל הסכנה שבמינוי אדם מקבוצה לאומית עויינת?
אם זאת הייתה אישה יהודייה לא היה על מה לדון. (מעבר לסיכוי הסטטסטי הסביר שגם היא באה מבית המדרש של הקונספציה שלך)
את עוקבת בהתלהבות ושמחה בשביל כל אדם שמונה בשביל תפקיד בכיר בצה"ל?
זה נשמע כמו שילוב מוזר בין סבתא גאה לבין המזרוחניק הכי ממלכתי ומקדש מדינה שיש.
אני הגבתי לאמירה שלך "גם אם חלילה יום אחד מישהו יתהפך עלי הוא לא יקח את כל הטוב שאני חווה"
שנשמעת כמו אמונה תמימה משיחית. גם אם נניח שהסיכוי שערבים הטובים שלך הם תומכי טרור מאוד נמוך, את אפילו לא מוכנה להודות שהאפשרות שזה יקרה מדאיגה או בעייתית.
כמו ננח שלא מוכן לחשוב בכלל על האופציה שלא "תמיד יהיה לי רק טוב".
בנאדם לתפקיד בכיר
הוא בא עם רזומה
מי שזה לא מעניין אותו
לא נכנס לקרוא פה
וגם לא להגיב
אותי זה מעניין
גם היא ומה שהיא מביאה איתה
וגם הרקע שלה
שהוא חלק בלתי נפרד מהאישיות ומהדרך שהיא עשתה
מעניין אותי אנשים שעושים דרך
שמשיגים דברים
לא מעניין? זה הזמן לפרוש
הרבה אנשים מתעניינים בסיפור כמו שאת רואה, אבל בנתיים לא שכנעת אף אחד להתעניין בזה מהסיבות הלא עקביות והמשיחיות שלך.
לא באתי לעניין אף אחד
ובטח לא מהסיבות 'הנכונות'
באתי להגיד דברים שבא לי לדבר עליהם
אבל הנה שירות לציבור
למי שליבו לא חלש
ממליצה להקשיב עד הסוף או לדלג אליו כי הסוף מהמם
אני שונאת אותם
בהחלט
זה לא מפריע לי לחיות טוב
אפילו טוב מאוד
שיש פה נושא אחר. כלומר, אולי את מערבבת סוג של חרדה (פוביה
כלשהי), עם אהבת אדם. כלומר, ההרפייה שלך , הריפוי שלך
(משתמשת במילים קיצוניות כי איני מוצאת מילים אחרות,
לא מעבר לזה) לזולת, לחברה, הפיוס שלך (הפנימי), כוללת גם את היחס לחברה הערבית,
לאדם הערבי...
לא בדיוק יכולה להסביר למה אני מתכוונת. את מבינה מה אני
רוצה לאמר?
כאילו, אם הנפש שלנו רגועה, מאוזנת, ומתוך זה אנו
בונים את השקפתנו - זה משהו אחד.
נניח שאחד המגיבים הקיצונים כאן, מאוד מאוזן, ללא
חרדות מיותרות, ומתוך זה הוא מביע את דעתו, זה אחרת
ממי שהשקפתו מעורבת עם שיפור או ריפוי המצוקה שלו -
לפתע הכל נהיה רגוע יותר, הרמוני יותר, נינוח יותר...
וגם להיפך.
וזה מעורר בכלל את השאלה, עד כמה הדעות שלנו
הן אוביקטיביות , נקיות מכל נגיעות, חששות, חרדות,
משקעים ושאר מרעין בישין שהרבה מאיתנו, נגועים בו.
ואולי אני חופרת לך כהשלכה שלי מעצמי.
מאוד ייתכן.
שבוע טוב!
לא אוביקטיבית
דעה זה תמיד הכי סובייקטיבי שיש
והיא יכולה להכיל רגשות/ אידאולוגיה/ אקסיומות ועוד
לי אישית יש די ריאקציה מדעות קיצונית (לא משנה איזו)
זה תמיד מגיע גם עם תכונות מקבילות לקיצון
זה הולך ביחד
לא שזה לא בסדר
זה בסדר
זכותו של כל אחד לחשוב מחשבות ולהאמין באמונות
גם קיצוניות
התכונות שלי מכווננות לבאלאנס
זו עבודת חיי
אני אוהבת איזון ולא קיצון
(לא משנה איזה/ באיזה תחום)
קיצוניות יש לי
לא יודעת
לא מכירה אותך
רק קצת דעות שלך
תכונה קיצונית לא חייבת להיות שלילית
כזו שהיא טוטאלית/ חסרת גמישות
זה המשך של האמונות הטוטאליות/ חסרות הגמישות
אבל , למרות דברי האחרונים, במקרה הזה יש כל כך הרבה עובדות המצדיקות
את הקיצון נגדם; איזון זה נפלא, הכי טוב, אבל יש מקרים שצריך להפריד את
האיזון ושלוות הנפש הנגזרת ממנו, ולבחון היטב אם אנו לא מכלילים
באיזון הזה גם דברים, אנשים, מקרים שאי אפשר לכלול אותם בתכונה
נכספת ומבורכת זו.
גדליה לא אבה להקשיב למי שהזהיר אותו מפני טוביה(?)
כי לא רצה לקבל לשון הרע. אבל בהלכות לשון הרע
הח"ח אומר שאם זה לתועלת, מותר. לפחות לחשוש
אם לא לקבל כאמת מוחלטת.
ונקבע צום לזכר הרצחו.
כלומר, אסור לנו להיות תמימים כי אנו כל כך מאמינים
באחוות האדם, ברצון הטוב שלו, באמון בין בני האדם.....
הרי חז"ל אמרו:
כבדהו וחשדהו. ולא התכוונו דווקא למוסלמים רוצחים
נתעבים; כל אדם. (כך אני מבינה)
שמעתי פעם תלמיד חכם שאמר:
כתוב "תמים תהיה עם השם"
לא עם בני אדם.
"עם תמים תיתמם
עם עיקש תתעקש....."
תהילים.
בין תמימות לקיצון
אין עובדות המצדיקות קיצון נגדם
העובדות הן על מעט מהם
של רצח, אלימות ופראות באופן כללי, כלפי כל מי שלא בא להם בטוב גם מתוכם וכלפי יהודים במיוחד.
חלק חיים את חייהם בשקט בד"כ, עד שמשהו מתפרץ. תשאלי כל מוסלמי שאת מכירה, האם 'הנביא' יכל לטעות/לחטוא והאם כל מעשיו ראויים לחיקוי?
מי שיענה 'כן' (וזה עיקר העיקרים אצלהם בניגוד אלינו שהתורה מדגישה את הנפילות של גדולי עולם) - גם אם הוא כרגע מציג נחמדות, מאמין שבדיוק כמו ההתנהגות של 'הנביא' שמתוארת בקוראן ובח'דית - לגיטימי וראוי לעשות לכופרים מצג שווא של שלום, עד שהמוסלמים יתחזקו ויוכלו לאסלם/לשעבד/להשמיד את הכופרים.
מי שיענה 'לא' - או שהוא כופר באסלם, ואז אם הוא באמת נאמן למדינה ולא גונב ולא רוצח (גם לא את אחותו) מוזמן להשאר כאן ונתייחס אליו בכל הכבוד.
אבל אם הוא כן מאמין באסלם, גם התשובה 'לא', היא חלק מאותה הצגה הנ"ל...
גם מה שכתבתי קודם - לא היה נגדה. איני מכירה אותה. אבל מאוד טבעי
שבעקבות מה שעשו לנו (ולא רק בשביעי באוקטובר), אנו ספקטים.
מה לעשות. עדיין אין לנו כנפיים...
ואת הכי צודקת למחלוקת דתית מגזרית. היתה פה אחת לאחרונה
שגם אני נתתי את חלקי בה, בצעקות ושחצנות
ואחר כך חשבתי לעצמי שזה ממש לא בסדר שזה קורה. אנו יהודים!
כולנו! ובמיוחד אלה המקיימים מצוות שיש להם הרבה במשותף.
חשבתי על כך שאחרי 120 השם לא ישאל כל אחד איזו כיפה
חבש לראשו, למי הצביע, אם הלך עם סנדלים (רחנא ליצלן)
עם גרביים או בלי גרבייים , אם הלכה עם פיאה או כובע או
מטפחת וכאלה. לא. אין לי ספק שלא ישאל כזאת.
את צודקת לחלוטין; הם, הערבים, הם אויבים.
אבל אנחנו?!
צהל. פרוגרסיביות מעל הכל, כולל תועלת והשכלה
לא מבינים שכל ערבי מחבל מתאבד??????
למרות שאסור לשרוט שרטת.
וסרט לנפש אסור מהתורה. טמבלוויזיה
לומר "ידינו לא שפכו את הדם הזה". בקשר להתאבדות שושנה סטרוק ז"ל.
אני עוקב כבר 3 שנים אחרי פרשיית הרב טאו ברשתות החברתיות.
מה שרואים זה שתמיכה של רבנים מסוימים בטענות בלי לבדוק, גרמה למקהלות "מאמינים.נות לך" שגרמה לאותם אנשים סכיזופרנים להגדיל את ההזיות שלהם, כמו גידול סרטני.
זה מתחיל בטענות הזויות על הרב טאו, וממשיך לעדויות של סכיזופרנים בעלי הזיות פסיכוטיות על כך שכביכול הרב שמואל אליהו והרב טאו הם פוגעים טקסית ומנהלים רשת של פדופילים, ומשם גדל להזיות גדולות יותר שכל זמן מקהלות ה"מאמינים לך" מחזקים אותם.
גם נראה שאותם אנשים גרמו לשושנה סטרוק להגדיל את ההזיות עד שהיא התאבדה.
זה התחיל אצלה מהזיות שהוריה יחד אונסים אותה. המשיך לכך לטענת הזיות שנועה גולדברג פעילת נגד הטרדות היא גם חברה ברשת פדופילים, והגיע לשיאו בהזיות שהוריה והרב טאו מנהלים פגיעות טקסיות ומכרו אותה לזנות בתל אביב.
כל זה בגלל מקהלת התומכים שמאמינים לה וניפחו אצלה את ההזיות כי נתנו לה גב, עד שזה גרם לה להאמין בהם ולהתאבד.
אם אותם 4 רבנים גדולים שהכפישו את הרב טאו ולא חזרו בהם, היה להםשמץ של יושרה לאמר קבל עם ועדה "טעיתי. אני חוזר בי. מתנצל" ייתכן שכל זה היה נמנע.
אז אותם רבנים לא יכולים לטעון "ידינו לא שפכו את הדם הזה"
אני מרגיש בימים האחרונים שהמלחמה הזאת תהיה שוב פעם סבב ולא באמת ובתמים מלחמה
שתעיף את השלטון האיראני וסוף סוף יהיה פעם אחת בחיים שלי נצחון אמיתי ולא רק דחייה
לסבב הבא שאז האויב הרבה יותר מחומש, חכם ויודע איך להתנהל.
והנה במקרה קראתי שגם ניר דבורי אומר את זה.
הערב הנוראי של ניר דבורי חשף משהו עמוק יותר על המלחמה הזאת | גיא מרוז

הקב"ה לא הבטיח לנו כמה זמן ומאמץ אנחנו עוד צריכים עד הגאולה השלמה. עד אז יהיו עוד סבבים בוריאציה כזאת או אחרת, נגד האויב הזה או האחר. התפקיד שלנו אינו לפרשן מהצד ובוודאי שלא לזרוע דכדוך ויאוש. יש *איסור מהתורה* לירא בשעת מלחמה.
עם ישראל חי ומנצח. בשנתיים וחצי האחרונות שינינו את מפת ישראל ומפת העולם. רוב ככמעט כל ראשי הטרר שונאי ישראל, ירדו שאולה.
האיום הכמעט מיידי, של אירן גרעינית שמשמעותו ח"ו שואה, הוסר במבצע עם כלביא וכעת משלימים את המלאכה. חסרי סבלנות כמותך, התלוננו כל כך, על זה שלא סיימו. עם קצת סבלנות, היית מבין שהיו צריכים להיערך לכך - מבחינת תכניות, אימונים, חימושים. לכן עשו הפסקה ופייק מו"מ.
בנתיים החזרנו את כל החטופים (מי היה מאמין)! כשאנחנו נשארים עם פרימטר מאוד רציני ויושבים על 'רכס השבעים' השולט ברצועה. המשכנו להחליש את חיזבאלה ולבסס את האחיזה בבשן.
עוד רבה הדרך, אך אחד לא משלה את עצמו שמחר בבוקר גר זאב עם כבש ונמר עם גדי ירבץ. אבל קצת עין טובה לא תזיק...
על פי הערכות זה משהו שיקח בין שנה לשנה וחצי. לא ארה"ב ולא מדינת ישראל מתכוונות להיות כל הזמן הזה להיות בלחימה מול איראן. מה שכן, האפקט של הלחימה כעת היא התשתית שתביא בהמשך להתקוממות גדולה יותר של העם האיראני אל מול משטר חלש הרבה יותר.
אגב, גם ההתקומומות הקודמת לא הייתה יוצאת אל הפועל בזכות 'עם כלביא'.
בהתחלה אמרו נצחון נצחון נצחון נצחון נצחון, מילואים מילואים מילואים מילואים מילואים, יחד יחד יחד יחד
וכל שאר האמירות כאילו שעכשיו זו המלחמה הגדולה, אם כל המלחמות, שאחריה יהיה נצחון אמיתי,
שינוי אסטרטגי בכל מה שקשור לבטחון וכל מה שכל ישראלי שפוי רוצה כבר עשרות שנים.
ולא עברו שבועיים, וכבר הופכים את זה באופן רשמי ל"סבב".
פעם הבאה, אחרי שסין וצפון קוריאה יעזרו להם לבנות הכל מחדש, הפעם הרבה יותר עמוק
כך ששום פצצה לא תוכל להגיע אליהם, יהיה מלחמה פי הרבה מאד יותר קשה.
כל מה שקורה עכשיו - לחינם. הבל הבלים. בזבוז זמן, כסף. הרוגים ופצועים לשווא.
דובר צה"ל: "כל יום במלחמה מרחיק את הסבב הבא"

גם אם נלחמת והרחקת את זה בשנתיים, בינתיים היה לך שנתיים של שקט. זה לא "ניצחון מוחלט" אבל אני חושב שהשגי המלחמה עד עכשיו לא רעים בכלל. אפילו בצד של עזה.
מזמור לתודה!
איראן הייתה סוחטת את כל האזור, מכריחה את ארה"ב לנטוש את כל הבסיסים, ולקינוח הייתה כנראה פותחת מלחמת עולם בכל מקרה (או בהחלט משמידה את ישראל).
לכן, ארהב הביאה לפה למעלה משליש של הצבא שלה, ועוד היד נטויה. ללא החלפת משטר האסטרטגיה האיראנית תמשיך להתקדם, ובכך לא עשינו כלום.
לכן, המלחמה הזו לא תוכל להסתיים בלי שלטון חדש על איראן. וגם אם פתאום ייראה לך שעוצרים, זה יהיה שלב מחושב מאוד שיביא בעקבותיו את הקץ האיראני. כמו ש"עם כלביא" הכין את השמיים האיראניים למללמה הנוכחית, התחיל פגיעה אנושה בגרעין, ועיכב דרמטית את תיכנית הטילים הבליסטיים. עכשיו עושים שימוש בנצחונות של חודש יוני.
ולגבי טראמפ? הוא אוהב לבלבל את התקשורת, ואולי גם קצת את האויב (למרות שלאויב יש מודיעין, כך שההצהרות למעשה מכוונות אל ההמונים). תבחן את המעשים שלו, לא את הלוחמה הפסיכולוגית שלו.
עם ישראל חי!
לקב"ה אם א נ ח נ ו ננצח ונביס את כל אויבינו?
האם זה השלום שהקבה" מתכוון אליו באומרו: "ונתתי שלום בארץ...."
אולי זה לא נגמר לגמרי ונמשך ונמשך, כי הקב"ה רוצה שנבין משהו?
אולי יש יותר מדי כוחי ועוצם ידי? אפילו טראמפ, כשהוא מודה, הוא
מסיים "ובמיוחד לקב"ה"?
אומנם יש המון סד"ש, ברחמיו עלינו, אבל האם לא נדרש מאיתנו,
לפחות, להבין שיש מישהו מלמעלה שמנהל הכל?
האם היעוד שלנו הוא לחסל את אויבינו וזהו?
למה בכלל הגענו לארץ הזו?
למה שהמשתמש שאל ולמה שאני עניתי.
אגב, לידיעתך, הרמבם כותב במפורש בהלכות מלכים ומלחמות שהמלך המשיח יילחם לישראל.
אל תנצל"שי בבקשה. אם את רוצה דיון על הקב"ה בהקשר של מלחמות ישראל, תפתחי פוסט עצמאי.
ובכל מקרה לא הייתי רץ להחליט להקב"ה למה הוא עושה כל מיני דברים. אולי הייתה שואה דווקר כי כל מיני התנגדו לעלייה לארץ? אולי בכלל יש מלחמות כדי לאפשר לנו להרחיב את גבולנו?
בכבשי דרחמנא למה לך??
עם התייחסות למה שהזוהר, הגאון מוילנא, הרמח"ל וחז"ל כותבים לגבי תקופה זו?
לא אני מחליטה חס וחלילה לקב"ה, אבל יש התייחסות לתקופה זו במגוון מקורות
שלנו. אתה יודע, מדינת ישראל אמנם נולדה לפני פחות ממאה שנה, אבל היהדות
בהתייחסותה להיסטוריה, היתה הרבה הרבה לפני זה.
מבינה שאתם מתייחסים לאיך זה פועל הגיונית וטבעית - מהלכים צבאיים וכו'
אבל אין פה איזו התעלמות ממהלך רוחני, מחלקים נוספים וחשובים (הכי)
בפאזל הענק שאנו רק פירור זערור ממנו?
האם אין כאן איזו השפעה של "כוחי ועוצם ידי עשו לי את החיל הזה?....".
ובאמת הנושא שאת מעלה מתאים לפורום בית המדרש ולא לחדשות ואקטואליה
ולקחת גם אותך בחשבון, אאלץ לפתוח פורום חדש.....
מקווה שלא אכפת לך ותמשיך לתת לנו סד"ש ועצות טובות
איך ומתי להילחם באויבינו-אויביך........ולא רק בבית המדרש,
רכונים מעל הגמרות....
יש לי בעיה קטנה, הקב"ה - לא יודעת איך לקרוא לפורום החדש הזה
שבו ניזכר ונזכיר "מי עשה כל אלה".
יש למישהו רעיון?
תודה פ.א. - מסביר הכל בסבלנות ובפירוט לבורת ועמת הארץ שכמותי!
או שדוחפים לכל מקום איזכור של אלוהים ורק אז הוא קיים בתודעה ורלוונטי בהנחות היסוד שלנו,
או שלא מזכירים את אלוהים ואז זה אומר שכופרים בו ומתעלמים ממנו ופויה...
אין שום קשר. אף אחד לא חייב לדבר על חיסכון והשקעה וגם לומר מה לאלוהים י ו צ א מזה. אין שום צורך לשאול שאלה על נישואין או גירושין ולהזכיר מה לאלוהים י ו צ א מזה. ולא נדרש לשאול שאלה על חיסכון והשקעה ולשאול מה לאלוהים י ו צ א מזה. גם לא להתייעץ בנושא מתכונים לשבת ולשאול מה לאלוהים י ו צ א מזה.
גברת, אל תנצל"שי. רוצה לפתוח על זה דיון? תפתחי פוסט חדש.
לשאול מה יצא לו מזה, זה כמו לשאול מה יצא לו משמירת שבת...
ורדפתם את אויבכם, ונפלו לפניכם לחרב.
וגם: ה' איש מלחמה.
וגם: מלחמה לה' בעמלק.
מלחמה נגד אויב זה לכתחילה.
ולגבי ונתתי שלום בארץ, דהיינו שלום בין איש לרעהו.
עושה שלום במרומיו הוא יעשה שלום עלינו (=ביננו)
שתה מים.
בדוק ומנוסה.
איזו נפילה, איך מלנצח הגענו אל - "לצמצם את האיום ולדחוק אותו ככל האפשר"
בזיון של מלחמה. בזבוז זמן טוטאלי. עוד כך וכך שנים
יהיה מלחמה פי עשר במקרה הטוב יותר קשה, ופי הרבה מאד עשרות או יותר יותר קשה.
לא מפילים את חמינאי: המטרה החדשה והצנועה של צה"ל במלחמה מול איראן | דיווח
סליחה על החריפות, אבל אין הסבר אחר לרצף ההודעות המטומטמות שלך, אלא שאתה מרגל אירני שמייצג את האינטרס האירני ומנסה לייאש אותנו מהמלחמה.
קודם כל - כדאי לא להתרגש מכל כותרת ומכל ציטוט. הרבה פעמים האמירות לתקשורת, הן הישירות והן המודלפות - אינן כי מי שאומר אותן חושב שזאת המציאות אלא כי הוא מנסה להשיג משהו בהכרזה הזאת. טראמפ אלוף ממש בלהגיד דבר והיפוכו כדי להוביל תהליכים כאלו ואחרים, אבל זה נכון על רבים.
פתחת כאן כאלו שירשורי הבל, על בסיס בדלי ציטוטים שהתבררו תוך שבועות ולפעמים אפילו ימים או שעות כקשקוש, שכדאי לנשום לפני שנלחצים מכל ציטוט.
ובכלל, אפילו אם לא נסיים את כל המערכה מול אירן בסבב הזה, מה השטויות הללו שהכל בזבוז?!
בעם כלביא הצלנו את מדינת ישראל משואה. אירן היתה שבועות ספורים מפריצה לגרעין ואם למדנו משהו משמחת תורה תשפ"ד, זה שכשהאויב אומר שהוא רוצה להשמיד אותך - תאמין לו. הצלת עם ישראל משואה, אינה בזבוז, גם אם נשארים אויבים.
בנתיים מה שמתברר, זה שגם אם היתה מחלוקת טקטיטת על המשך מסויים - היה תיאום מוחלט בין נתניהו לטראמפ, על כך שאחרי התארגנות מתאימה, תהיה תקיפה נוספת.
בחודשים הללו שאתה היית עסוק בלקטר כאן על כך שלא סיימנו, אחרים במקום לקטר, עסקו בהתארגנות למלחמה...
על הדרך בינתיים ניצלנו את המומנטום, החזרנו את כל החטופים, נגיד זאת שוב *החזרנו את כ-ל החטופים. העמקנו שליטה בגבול הצפון בדרך גם כוננו יחסים עם סומלילנד שזה צעד משמעותי מאוד מול החות'ים בפרט וגם אסטרטגית בין לאומית - שאנחנו לא מכירים בגבולות הקולוניליים, קריטי להחזקה שלנו בצפון הגליל ובבשן.
בסופו של דבר, החלפת שלטון שתהיה באמת אפקטיבית, צריכה להגיעה מעמי אירן. הפרסים, הכורדים, הבלוצ'ים ועוד. הנסיון של ארה"ב ואחרים לכפות שלטון על עם בכל מיני מקומות כשל וכשל עם הרבה אבידות.
בדיוק כמו שמלחמת השחרור לא היתה בזבוז, למרות שנשארו לנו אויבים, בדיוק כמו שמלחמת קדש לא היתה בזבוז, בדיוק כמו ששת הימים לא היתה בזבוז, למרות שאחריה היתה מלחמת התשה ומלחמת יום כיפור - גם המכות שנותנים לאירן אינם בזבוז, אפילו אם העבודה לא תסתיים בסבב הזה.
כל מלחמה עתידית תהיה רק יותר קלה, כמו ששאגת הארי קלה יותר בזכות ההצלחות המדהימות של עם כלביא. בשונה מסיפורי אגדות, ניצחון הוא תהליך איטי, עקבי, מתמשך ונחוש. ניצחון דורש תחזוקה. ניצחון הוא אצל מי שידו על העליונה.
האם ניצחנו במלחמת העצמאות? האם ניצחנו במלחמת ששת הימים? בוודאי. המלחמה שאחריה לא משנה את ניצחון המלחמה הקודמת.
בהיסטוריה של האנושות, ניצחון מעולם לא היה רק השמדה טוטאלית והגליה. צריך לשכתב את ההיסטוריה בשביל לטעון טענה כל כך מטופשת.
מה גם שניצחון או הפסד זה מאזן שסופרים בסוף, ולא באמצע.
אם בסופו של דבר הפחד יכריע אותם, או שנגלה שלמעשה הרוב דווקא לא רוצים הפלת המשטר אלא רק הקלה מהדכאנות החריפה,
אז לא יעזור כלום. הפלת משטר לא תתרחש.
אבל זה לא סותר את הניצחון, את השמדת פרויקט הטילים, את השמדת הצי הימי (אתם מבינים מה זה 60 ספינות מלחמה?), את חיסול מדעני הגרעין,
את חיסול הצמרת הבטחונית והמנהיגותית, את הפגיעה המטורפת בבסיג', את שינוי המשוואה האזורית, וכן הלאה.
אם הסרנו את האיום אז ניצחנו.
אם נצטרך לתחזק את הניצחון, זה רק אומר שאנחנו עדיין לא חיים באוטופיה.
אבל הלוואי שנראה במפלת הצוררים ובעליית תקופה חדשה גם בתוככי איראן.
אבל השאלה מה הם יוכלו לעשות.
איראן עכשיו יורה בערך עשירית ממה שהיא ירתה ב"עם כלביא". וזה לא כי היא לא רוצה אלא כי היא לא יכולה. עזה מוכה וחצי ממנה זורבב כבר. זה לא אידיאלי ולא מה שהייתי חולם אבל זה ממש עוול לא להכיר בטובה.
כן תהיה מלחמה עם איראן שוב. אז מה?
בשנים הארוכות שהדרום חטף וכולם שתקו
בסטנדרטים הנמוכים של הגנה על הגבולות שהיו פה
מלחמה זה לבל אחר
לתקוף ולהלחם באויבים
זה הרבה יותר טוב ממה שהיה קודם
כן איראן הצטרפה לסבבים
וטוב שכך
ראינו מה קורה כשמנסים למנוע את המלחמות
היו עיתונאים שכתבו ש"אם החמאס יפגע בתל אביב אז יעשו משהו".
ספויילר: תל אביב (וראשון לציון, ופ"ת) חטפה. וזה לא עשה כלום.
יותר כמו לשים כיפת ברזל גם בתל אביב איפשהו.
וכך גם כל מערך ההגנה סביב עזה, שרובו (למעט הגדל העילית) עבד גם ב7.10. אם החמאס היה מצליח קצת פחות, היינו הודפים אותו קצת ושם זה היה נגמר עד לנסיון הבא.
מי שלא מסוגל לשמור על שדרות וישובים
בוודאי שלא יכול לשמור על ת"א
למרות שנתיים וחצי מלחמות
הצפון נמצא במצב בלתי אפשרי
כלומר עדיין אין יכולת מספקת לשמור על גבולות המדינה
כל מי שהיה קשור איכשהו ידע את זה ורק חיכה לרגע שבו זה יתפוצץ. אני אישית הייתי בפיקוד העורף ב-2018 והזדעזעתי ממה ששמעתי שם.
על כמות הטילים שירה עלינו חיזבאללה במלחמה הבאה. ועל ההשלכות הטכניות של זה. דווקא פקע"ר עבד כמו שצריך.
בכל מקרה
מאחורי הקלעים מעניין לדעת מה הלך שם....
שב"ש
והיה שם הסבר טכני שפעם כתבתי שכשאני הבנתי אותו חזרתי לאוטו וקיללתי את אהוד ברק על הבריחה מלבנון. קיללתי כל כך !.
לא מאהבת מרדכי.
הוא התלבט והתבלט, ונסוג.... אחר ששוכנע שהחשודים לכאורה לא יוותרו על הזמנת המארה למסור עדות בפני בית המשפט.
שמור לי ואשמור לך בחלונות הגבוהים.
ברור שעשה את הדבר הנכון מבחינת השכל הישר, אבל כבוגר וקסנר נקודת המוצא שלו היתה לחסן את מיארה מפני דרישה למתן עדות בפני בית משפט, לבקשת הלוחמים.
את המשקולת הכבדה הזו הוא הסיר מעל צוארה.
איפה החלפתי טיעון?
הוא עשה את הדבר הנכון, כמו שבעוד אין ספור צמתים, כמו שהעידו כל אלו שעבדו איתו, עשה את הדבר הנכון. אפשר להיות פחות אובססיביים.
עורכי הדין של החשודים היו מזמינים את מיארה למסור עדות, והיא הרי עושה הכל כדי להתרחק מהתיק הזה, שלדעת היועצת המשפטית של משרד המשפטים, ולפי החלטת בג"ץ עצמו היא מעורבת ונמצאת בניגוד עניינים.
הפצ"ר הציל את מיארה כפי שהיא רצתה שיהיה
מיארה לעומת זאת, מוכיחה פעם אחר פעם שאינה יודעת לרדת מעצים עליהם טיפסה, אפילו כשבג"ץ בעצמו זורק אותה בבושת פנים.
ביטול כתב האישום גובר על המוטיבציה להביך אותה, ולחשוף את ניגודי העניינים שלה. עם זאת יתכן שהמילואימניקים יתבעו את המדינה, או אז תבחן מחדש שאלת הזמנתה להעיד.
בג"ץ אכן זרק אותה כמה פעמים, ועדיין הוא שומר עליה מפני פיטוריה המתבקשים.
וזה שירת את החשודים
עכשו הבנת את זה?
שבת שלום
אבל אם כדבריך המצב אבסורדי, כמו בסיפור על 'למה יש/אין לך כובע'.
אם הוא היה מסרב לבקשת הנאשמים ומשאיר את כתב האישום ההזוי - היית תוקף אותו שבגלל שהוא... הוא ממשיך,
עכשיו כשהוא נענע לבקשתם, אתה מסביר מתחת לאדמה, למה זה שהוא נענע לבקשתם זה בעצם נגדם.
דחילאק, אי אפשר לקבל את זה שהוא, כמו שהעידה עליו אורית סטרוק, פשוט ענייני?!
נמתין עד שיוגש כתב אישום נגד הפצרית לשעבר, אם יוגש.
איך שלא יהיה יש פה סיפור מסריח
פועל יוצא מהסכמי אוסלו הארורים קבלנו תאגיד טרור דו ראשי: אש"ף וחמאס. בעוד אש"ף לובש חליפות ועיקר זמנו מופנה לעשיית דה לגיטימציה לישראל במוסדות בינלאומיים, חמאס מופקד על המאבק המזויין ששיאו היה בשבעה באוקטובר.
למראית עין, הם מסוכסכים ביניהם, אבל למראית עין בלבד.
אותה הגברת יושבת מעבר לגבול הצפוני. לבנון כמדינת אויב, לא רוצה ללכלך את ידיה, ועל כן מסרה את תיק הטרור נגד ישראל לידי חברת בת- חיזבאללה.
והאירנים מממנים.
זה הפיל הגדול שבחדר שאנחנו לא רואים.
לבנון לא מוציאה את חיזבאללה אל מחוץ לחוק ולמדינתה, כפי שמתבקש שיהיה, ועל כן ממנה אנחנו צריכים לגבות את מירב המחיר.
שתמשיך לשתוק.
כי סייג לחכמה שתיקה.
היא הופכת עמדה, וטוענת שכוחות מיוחדים נשלחו ללבנון לשם מטרה מיותרת.
אוי הפוזיציה.
להביא חלל לקבר ישראל, זו מצווה גדולה מאוד, אבל לא מצדיקה סיכון חיים.
עדיין היא היתה מהצעקניות היותר בולטות של קפלן.
לו בשל כך בלבד, מול כל עמדה שלה תהיה אשר תהיה, אני אציג עמדה הפוכה.
יש לי תמיהות גם לגבי התנהלותה בחייה הפרטיים, אבל זה לא שייך לכאן.
אז אתה מודה בפה מלא שאינך ענייני.
תודה.
אשתמש בזה בהמשך, כשמול כל מיני אחרים שאינך מחבב, תציג עמדה הפוכה על כל הדברים הטובים שהם עושים...
זה מה שכתבתי, ובמטותא, אל תעשה מניפולציה על דברי.
זה לא יפה.
ולגופן של עניין, ידעו טייסי חיל האויר שמרחיקים טוס עד 2000 ק"מ מהבית, שצה"ל יעשה הכל, ה-כל, כדי להשיב הביתה אותם או את גופותיהם.
כלפי הדעות של תמי ארד הודת שאינך עניני, זה נכון באותה מידה כלפי רבים וטובים אחרים, שאתה אובססיבי לגביהם.
לגופו של עניין, כשאתה אומר "צה"ל יעשה הכל, הכ-ל", מה זה כולל?
אם בשביל להשיב את גופותיהם יהיה צריך להפציץ את תל אביב על יושביה, או לשחרר את יחיא סינואר הבא, אתה גם בעד?!
מחילה, אתה מדבר כל היום על 'קפלניסטים' ומגדיר כל מי שבפרומיל לא מוצא חן בעינך כ'קפלניסט', אבל אתה נופל באותו מקום בדיוק. בדיוק השיח של "לעשות הכל כדי להחזיר אותם" - הוא השיח שגרם שלמרות הישגים מדהימים שלנו במלחמה, החמאס עדיין קיים ושולט בחלק מהרצועה.
אם אומה חפצת חיים אנחנו, חייבים לחזור לתודעה שבה הכלל קודם לפרט. כמובן, איננו רוסים ששולחים אלפים כבשר תותחים. כמובן נעשה מאמצים רבים שחיילנו יחזרו ממשימותיהם בשלום ונעשה *מאמצים רבים*, שמי שמסר נפשו - יושב לקבר ישראל. אבל ממש לא *הכל*.
הדעה שלה לגבי החזרת נעדרים היא פוליטית נטו, וכשגילתה הזדמנות לנגח את הממשלה היא קפצה כמוצאת שלל רב.
כשהיו חטופים ונעדרים בעזה היא נבחה בקפלן: את כולם ע-כ-שו... וכשחיילים נפלו במהלך פעילות מבצעית להשבתם, זה לא הזיז לה.
מעבר לכך, זמן קצר ביותר לאחר שנשבה בעלה היא היתה בזוגיות חדשה... שיהיה לה לבריאות.
בניגוד למשפחות נעדרי קרב סולטן יעקב שלא מוותרים על יקיריהם, רון מעניין אותה רק לשם עשיית הון פוליטי.
לכן, כל מה שאצלה שחור, אצלי הוא לבן, וכן להיפך.
לגבי איתור נעדרים, מדיניות משרד הבטחון לא השתנתה כהוא זה מאז מלחמת השחרור וטוב שכך, וגם עכשו אין לשנות.
והדעה שהיא הביעה השבוע נכונה, בלי שום קשר לשום דבר אחר. לא טענתי שבגלל שהיא אומרת זה נכון (וממילא ממש לא חושב שכלל מה שאתה חושב עליה רלוונטי).
אמרתי שהדברים שהיא אמרה אתמול נכונים, לא בגללה, אלא כי אני משתדל להיות ענייני.
לגבי מה שכתבת ספציפצת , לא יודע אם היא אמרה "את כולם עכשיו" (חיפשתי בגוגל, לא מצאתי), אבל כן ראיתי אותך, כאן, בהודעה הזאת:
*מול כל עמדה שלה* - אקטואליה וחדשות
טוען שצריך לעשות *הכל* כדי להביא גופות לקבר ישראל. כולנו מסכימים שצריך לעשות מאמצים מרובים, אבל בשום אופן לא *הכל*. כשאתה אומר *הכל* אתה לחלוטין מאבד את השיקולים הכלליים לטובת השיקול הפרטי.
לגבי פדיון שבויים, ההלכה היהודית ברורה לגמרי.
וכאן זה סיפור אחר.
פדיון שבויים וכל מה שנאמר עליו בפוסקים, עוסק ביהודים שנשבו וגויים מחזיקים בהם על מנת להשיג כסף תמורתם או למכור אותם לעבדים וכד'. כאן יש הלכות שדורשות הכרעה בכל מציאות ספציפית, שמצד אחד זו מצווה גדולה, הקודמת לכל הצדקות ומותר למכור בשבילה ספר תורה וכד'.
מאידך יש הגבלה ברורה ש"אין פודין את השבויים יותר מכדי דמיהם", בדיוק בשביל לא להפוך את העניין לכדאי לגויים - כלומר גם במצב של גלות, הכלל קודם לפרט.
בימינו גם שבויים חיים, אינם בגדרי 'פדיון שבויים' המדובר. השבויים הם חלק מהמלחמה של האוייב בנו. השיקולים לפעמים דומים ולכן לפעמים אפשר בזהירות לדמות מלתא למלתא, מהלכות שנאמרו לגבי פדיון שבויים, אבל פשוט שאין זהות. השיקול הכללי - מצד אחד לא לתת לאוייב להשפיל אותנו במציאות של שבויים ומצד שני לא להפוך את השבי לנשק קטלני, היחיד שמדינת ישראל מתקפלת בפניו - גובר על שלל השיקולים הפרטיים והפרצופים של פלוני ואלמוני שדחפו לנו בכל פינה.
כשמדובר על גופה, זה בכלל לא הסיפור. אין כאן שבוי שנמצא בסכנה. כמובן, הבאתו לקבר ישראל היא מצווה גדולה של גמילות חסד עם המתים ועם החיים - אבל אינה מצדירה כלל סיכון חיים נוספים.
שים לב לצילום מסך שהעלתי בתגובתי הקודמת.
מתקשה להאמין שאינך מכיר את זה.
מבין שבשביל להתנגד לתמי ארד, אתה מוכן לזרוק את השכל הישר. רחמנות עליך.
מאז מלחמת השחרור.
לא כולל לתלות את כל הג'ינג'ים... אם זה יהיה המחיר שידרשו מאיתנו לשלם.
בשביל חטופים חיים, מדינת ישראל עשתה הסטוריה, בשורה של מבצעים הירואיים שאומרים שאכן הפרטים מוכנים לסכן את עצמם בשביל טובת הכלל, אכן חלק מטובת הכלל - שלא יהיו קלפי מיקוח בידי האוייב.
רק בארבעים השנה האחרונות, במסגרת רוחות השלום והעייפות ממלחמות, מדינת ישראל איבדה את הראש בנושא.
הדיון פה הוא על השבת גופות נעדרים, ולא על עסקאות שערורייתיות.
בענייננו, משרד הבטחון וצה"ל מעולם לא ויתרו על נעדר כלשהו. החריג הוא נעדרי הצוללת דקר שירדו למצולות.
הרבנות הצבאית מציינת מידי שנה את ז' באדר כיום זכרון לחיילי צהל שמקום קבורתם לא נודע.
ופתאום קמה בבוקר אשה שנויה במחלוקת פוליטית, ודורשת הלכה למעשה לנטוש את החיפושים אחר מי שהיה פעם, בעבר הרחוק, בעלה או בן זוגה.
היא אמרה דבר שהוא כל כך פשוט והגיוני וגם נכון הלכתית, שאיני מבין איך הפוזיציה כל כך מעוותת את דעתך, שאתה מלביש תילי תילים של עניינים לא קשורים כדי להתנגח.
כל מה שהיא אמרה, זה שלא *לסכן חיים* בשביל הבאת חלל לקבורה. ככל הידוע לי, האזכרה של הרבנות הצבאית, לא כוללת סיכון חיים...
ואין לנו קצה חוט אמין באשר לגורלו, משכך מרוכזים המאמצים בתחום המודיעיני, וכשמגיע מידע ולו קלוש, יוצאים למבצעים גדולים או קטנים במדינת אויב, שמטבע הדברים כרוכים בסיכון חיי אדם.
אשר לתמי ארד, אם נחושה שלא לסכן חיי אדם, משתמע שהשבת רון נמצא אצלה במקום לא גבוה, ולא יכול להיות אחרת.
אלא שלאור התנהגותה הקפלניסטית בסוגיית הגופות בעזה, אנן סהדן שבבחירה בין השבתו, מה שיביא אולי עוד חצי מנדט לנתניהו, ובין השארתו לנצח בידי האוייב- האפשרות השניה מועדפת עליה.
דחילאק, קצת יושרה. בשרשור הזה אתה משמיע בדיוק את המסרים ששנתיים פימפמו בקפלן.
קפלניסטים לא יכולים להטריד את טלי גוטליב ואחר כך ליילל שמרדכי דוד מטריד אותם.
ומרגע שהקפלניסטית תמי ארד פערה את פיה, היא תבחן לגופו של אדם ולא לגופו של עניין.
וכאן גופו של עניין וגופו של אדם כרוכים וקשורים זה בזה.
סיימתי
והאמת, לא ראיתי עד עכשיו וזה גם לא משנה במיוחד. כפי שציינתי, לא הבאתי את זה כי "אם תמי ארד אומרת - זה נכון", ממש לא. הבאתי את זה כי הפעם היא אמרה דבר נכון.
חשובה מאוד מאוד, אך לא מצדיקה סיכון חיים.
לגבי האירוע הספציפי - איני יודע יותר מידי. יש הרבה רחשים שלמרות הכרזת רוה"מ, היו לו עוד מטרות מה שמשנה את התמונה.
מלבד זאת, לפי מה שטוענים ברוטר ובכל מיני וואצפים, מעז יצא מתוק. כחות של חיזבאלה שבאו משני כיוונים וחשבו לסגור על כוחותינו, תקפו אחד את השני והרגו לעצמם עשרות רבות.
באיזו זכות מגיע לארצנו אוכל חזיר מארץ זרה, רוסיה אוקראינה ארגנטינה או כל ארץ אחרת, ועוד מקבל חבילת סיוע, ואילו צאצאי הטוענים שהיו פה בשנת 1948 אינם מורשים כלל.
ויהדות שנשענת רק על הגזע היהודי, בנוסף לזה, שזה גם לא נכון, כי היהודים כוללים כל כך הרבה גרים שהתגיירו במשך כל הדורות, אם היהדות תסתכם רק עם הגזע, יוצא שזו גזענות. וזה למה בן גוריון, על אף היותו חילוני, אימץ את חוקי הנישואין, השבת ואיסור חמץ בפסח, וקבע אותם כסטטוס קוו של המדינה.