לספר או לא ואם כן מתי?אנונימי (פותח)

רציתי לשתף בהתלבטות משמעותית מאוד ולשמוע דעות בנושא:

האם כשיוצאים עם בחור צריך לספר פרטים אישיים מהעבר על קשרים שהיו (או ליתר בהירות: למשל חוסר בתולים). ואם כן - אז באיזה שלב?

אם נתחתן אז הוא כבר יגלה לבד וזו תהיה הפתעה בעייתית: כאילו רמיתי והסתרתי - ואולי יכול להרוס אחר כך את כל הנישואין, מצד שני: אולי זה ירתיע אותו כבר מעכשיו וגם אם בסוף לא נתחתן זה עלול להתגלגל לפדיחה לא נורמלית - גם לשאר המשפחה וגם בכלל.

אז מה עושים??

אכן זה קשה , אבל הכי חשוב - לא להכנס לנישואים עםאנונימי (פותח)
כאלה סודות מהעבר - או כמו אלה , שיתגלו אחר כך ויווצר משבר אמון חמור ביותר ,
לכן כמובן עדיף להגדיל את האמון ולספר כמה שיותר ,
מתי לספר?
כשמתחילים לדבר על חתונה , לפני האירוסים ,
כשכבר מתחילים לדבר "על זה" כבר יותר מקרוב , ( לא כשמדברים על זה בכללי) אלא כשממש עומדים להחליט שזה זה ,
זה הזמן , שניה לפני נקודה האל חזור , לפני שכבר מספרים להורים וכל זה ...

אם אתם כבר אחרי הנקודה הזו , לא לותר ולחשוב - נו, יהיה בסדר , נשמור סודות , כי גם אחרי 10 שנים דברים מתגלים , מתוך הקירבה העצומה בין בני זוג.

לכן , כדאי לקחת את הסיפור הזה כ מ נ ו ף !
מנוף ליצירת אמון , לבוא ולהגיד ( אם זה באמת הבחור...)
אני חושבת שזה רציני מספיק כדי להפתח לפניך... וכו' וכו'...

רק הצלחה , וכמובן , קידוש ה'.
העיקר לא להיכנס עם שום סוד!!מיסטר דום
שאלה דומה אך שונהאפיגראף
אני מכירה בחורה שהיתה בקשרים אינטימיים עם גברים, אך שמרה על הבתולין.
האם היא צריכה לספר את זה או לא?
הרי הבחור שלו תינשא לא ידע את זה אם לא תספר.
רבנים שנשאלו על זה אמרו שלא חייבים לספר הכל, ואם הבחורה עשתה תשובה היא לא צריכה לפרט חטאים מהעבר.
ומה אם -אנונימי (פותח)
בגלל זה הבחור יחליט שלא? (או בלי קשר לזה - פשוט לא נלך על זה?) - זה יכול לצאת החוצה ואז יהיו פדיחות חבל על הזמן (גם ההורים שלי - שלא יודעים, אחיות קטנות יותר ובכלל).
מצד שני - שלא כמו בסיפור של אפיגרף - זה דבר שאם לא אספר הוא ידע וירגיש לבד...
בבודאי שלא לספר! ;גם אחרי החתונה לא !!!אנונימי (פותח)
מי שחושב שתמיד צריך להיות "..." ("סימן") לאחר ה...
טועה !
מוסלמיות רבות בשל הבורות ומחשבות כאלו... פונות לרופא שתופר - כדי שהבעל (הנבער) יהי'ה "מאושר" !

למה לספר - ??? שגם אחותו, האמא והחבר הקרוב ישותפו (חו"ח)

מרבה דעה מרבה מכאוב...

אתם רוצים להכאיב לבני זוגכם?!?

(השתדלתי לא להיות בוטה - אך מי שמספר הורס ולא בונה !)
אבלאנונימי (פותח)
יש הבדל גם בהרגשה, אני זוכרת איך היה כואב וקשה בפעמים הראשונות ועם הזמן זה ממש השתנה.
וחוצמיזה: גם אם הוא לא ירגיש: תמיד אמרו לי שכשאתחתן עם מישהו הכל צריך להיות פתוח ולא להסתיר כלום.
למה נראה לך שזה עלול להרוס?
גישה תורניתאנונימי (פותח)
שלום "כן",

קודם כל, אי אפשר להמשיך כאילו שום דבר לא קרה.

כשבת ישראל עושה דבר כזה היא צריכה להבין שיש השלכות חמורות למעשיה. זה לא מקומנו לדון אותך, אבל אי אפשר לשאול "האם לספר לבחור או לא?" אם רוצים לפתוח דף חדש (דהיינו לאחר חרטה עמוקה) אפשר, אבל אי אפשר להיות "בעל תשובה" ולרמות ולשקר על המעשים האלו. זה לא הולך ביחד. זה בעיקר לקח בשביל אלה שעדיין לא נפלו בפח שיזהרו לא להתפתות.

בכל אופן אני מציע שתתייעצי עם רב רציני, ירא שמים אמיתי, שייעץ לך מה לעשות כדי לתקן ולהמשיך הלאה.

אם אתה מאמין אפשר לקלקל, תאמין שאפשר לתקן.
לא מדובר בסתם מישהו!אנונימי (פותח)
מדובר באדם שתחיי איתו כל חייך !
זה כבר לא משחק ילדים .

לא אמרתי לרוץ ולספר לכל מי שרוצה לשמוע.. ותמיד יש כאלה .
אמרתי שמגיעים לשלב כזה שעומדים להחליט שזהו זה , מתחתנים , על אמת , רוצים לקשור אחד את השני בברית לכל החיים .
ברגע כזה צריכה להיות שקיפות מלאה !! ( או ממש כמעט מלאה)
וצריך להזהר , צריך סופר ללכת לאט לאט . לראות מה המצב כרגע , לחשב כמה לספר ואיך , לא לבוא ולהגיד , שמע , יצאתי עם הרבה לפניך , וכו' וכו' , בלי טקט ובלי מחשבה .

לאט לאט , לחשוף כל פעם קצת .

לא חייבים להכנס לעומקם של דברים , בדיוק לפרטי פרטים , אלא לפעמים לתת רק את הכוון , לתת לצד השני להבין את הנושא בלי להצטרך לפרט הכל הכל.

לא הייתי רוצה להתחתן עם בחורה ששנה שנתיים אחרי שאני נשוי לה , אני שומע בחצי אוזן שהיא היתה עם זה , הם יצאו שנתיים , נסעו לכל מיני מקומות , וכו' .
הייתי רוצה לדעת לפני , שהיא יצאה עם מישהו (ולא חשוב השם) אבל שהם היו בקשר "קרוב" והייתי רוצה לשמוע את זה רק מאותה אחת, ולא להיות 'מ ו פ ת ע'.

זה לגבי הכנות שחייבת להיות במערכת יחסים ! ולאורך כל הדרך .

לגבי 'הסימן' , היום יש כבר מודעות יותר רחבה לזה. שבגלל כל מיני דברים מודרניים , זה לא מחייב שיהיה כזה .ולא פוסלים ולא קורה שום דבר אם אין כזה . לא לדאוג .

ולא הבנתי מה לא 'לספר'? אם היה או לא סימן? או אם היה קשר קודם?
אם היה או לא היה סימן ברור שלא לספר , ברור!!!!! זה חוסר צניעות מוחלט!!! ולא מענינו של אף אחד חוץ מהזוג עצמו!!

siv -כתבת:
מרבה דעה מרבה מכאוב...
אתם רוצים להכאיב לבני זוגכם?!?

להיות כנה עם בן הזוג , זה לא כאב!! זה נפלא !
איך תהפכו להיות לבשר אחד?
בשר אחד זה הגוף, אבל בלי הראש?
לא קל להיות כנה , אבל זה נקרא להיות אחד. ולא שומרים סודות כל החיים .
כשאני מסתכל בענים של אשתי , אני רואה את עצמי ,משתקף , ורק בגלל שהיא יודעת את חיי לאורך ולרוחב.
ולא מסתיר כלום , כנה , וחשוף .

לרב???אנונימי (פותח)
בחיים לא! נראה לך שיש לי אומץ ללכת לרב ולספר לו כזה דבר? לאף רב שאני מכירה לא הייתי הולכת עם כזה דבר.
היי לפורוםאנונימי (פותח)
לא הייתי כאן הרבה זמן

ובקשר לשאלה ש"כן" שאלה.
אז בעיניי, חשוב מאוד לציין את העובדה הזו.
אני חושבת גם שחשוב לציין אותה באחת הפגישות הראשונות.
חשוב לך להיות שלמה ולא "לפחד שהוא יגלה" ואם יגלה, לא ממך.
ובשבילו- הוגן מצידך להגיד לבחור את עברך, במיוחד שזה דבר כל כך משמעותי.

חשוב לדעת את משמעות העניין.
אמנם קשה לשמור נגיעה אם אדם קרוב אלייך,
אך זה דבר כל כך קדוש וטהור לבוא עם החתן שלך במגע רק אחרי החתונה.
וגם אם נופלים, קמים. זה קשה, אך אפשרי!

שיהיה המון בהצלחה!
לספר כן או לאננסי
ראשית כל, אני מבקשת להתייחס לנושאים החשובים האלה עם הצניעות הראוייה. שנית, אני מסכימה שכדי לבנות בית ביחד צריך להיות גלויים על העבר. אנני חושבת שחייבים להכנס לכל הפרטים לגבי חברים שהיו בעבר. צריך גם להיות רגישים לבן הזוג. ככל שמספרים על חברים קודמים הוא עלול להפגע. צריך לתת לו הרגשה שהוא הקשר היחיד היום והאמיתי. לגבי התעללות מינית שבת-זוג עברה, כן הייתי מספרת בכלליות כדי להכין אותו שעלולות להיות קשיים בתחום הזה. אני מאמינה שאפשר גם להתייעץ עם רב בנושאים אלה.
לא התכוונתיאנונימי (פותח)
להתעללות מינית אלא לדברים שהיו במסגרת קשרים שהיו בעבר.
כמו שכתבתי קודם, אני בחיים לא רואה את עצמי הולכת לרב ומדברת איתו על דברים כאלו, שום רב בעולם.
השאלה העיקרית שלי היא האם הוא לא יפגע יותר לגלות את זה לבד, וכן - האם זה לא קצת רמאות להסתיר את זה ממנו? אני ארגיש מאוד לא נעים אם הוא יתחתן איתי במצב בו הוא לא היה מתחתן אם הוא היה יודע דברים כאלו מראש, ארגיש מאוד לא נעים אפילו אם הוא לעולם לא יגלה את זה וארגיש א מספיק כנה ואמיתית איתו.
,תשובה לכןננסי
אני מבינה אותך-כדאי לגלות לו ואני בטוחה שאם הוא בן-אדם ראוי הוא יקבל את זה בהבנה
עשה לך רב...אנונימי (פותח)
ניכר שלא זכית ליצור קשר אמיתי עם רב גדול, וזה חבל. חז"ל אמרו על הפסוק "כי שפתי כהן ישמרו דעת ותורה יבקשו מפיהו, כי מלאך ה' צבאות הוא", שאם הרב דומה למלאך ה' צבאות, תבקש תורה מפיהו. ואם לאו, אל תבקש תורה מפיהו. אם הרב באמת אדם קדוש, הוא לא נגעל מאדם שעשה מעשה לא טוב, אלא כל מגמתו לסייע לו להתעודד ולקום. הוא משתמש בחכמת התורה שהוא רכש כדי לסייע לאחרים להעלות על דרך המלך.

ההתלבטות שלך היא התלבטות מוסרית ולא רק רגשית. ורק מישהו עם ראייה למרחקים מכוח התורה שהוא למד יודע מה נכון לעשות כדי להיות "נמצא חן ושכל טוב בעיני אלקים ואדם".

בכלל הרב הוא דמות ששואלים אותו שאלות אישיות (בענייני הלכות נידה וכו') ואין שום סיבה לא להרגיש נוח להתייעץ עם אדם שהוא באמת משכמו ומעלה.

עלי והצליחי.
אתה מכיר אחד כזה?אנונימי (פותח)
אתה מכיר רב שהוא באמת כל כך אלקי כמו שתיארת? דומה למלאך ה', בלי אגו? בלי אינטרסים אישיים? עם ראיה אמיתית של הזולת בלי הנגיעה האישית שלו? רב שיכול לתת לזולת עצה שהיא עצה אמיתית שמתאימה לזולת ולא רק קשורה לסקטור של אותו רב או לדעתו האישית בנושא?
אם אתה מכיר אחד שבאמת עונה על קריטריונים כאלו אשמח לשמוע.
אני לצערי "זכיתי" להכיר כמה וכמה הפוכים לגמרי וברור שלא אלך לשתף אותם בכאלו דברים ולא ארכוש שום אמון למה שהם יציעו לי. (עיין-ערך הרבנים מהאולפנה, מהמדרשה ועוד כמה לצערי!)
שלום "כן"יונה
השאלה שלך קשה וכואבת,ואני מצטרפת לדעתם של המציעים לפנות לרב.
כאשר בונים בית ,יהיו עוד הרבה שאלות אינטימיות ומשמעותיות שהדרך הטובה ביותר להתמודד איתן היא להתייעץ עם רב. תנסי לחשוב על רב גדול בסביבה שלך שאפשר לשאול אותו.
האם הבחור שלך הוא בן תורה ? האם יש רב שאליו הוא פונה עם שאלות?
אם כן, כדאי לפנות לאותו רב.
בכל אופן, באופן כללי ,אני מזדהה עם מה שכתב אבי,
השאיפה היא שבין בני זוג תהיה שקיפות וכנות מכסימלית.

ברכה והצלחה !
אין כבר משהו ממש סגור.אנונימי (פותח)
אין לי עדיין בחור שהוא ה"בחור שלי". אני בשלבים של להפגש, עדיין לא משהו שנראה ממש רציני.
בכל אופן - אני עומדת מאחרי מה שכתבתי למתי בקשר לרב, אם את מכירה רב כזה אשמח לשמוע.
באופן כללי זה נראה לי זר ומנוכר לדבר על זה עם רב. מה כבר רב יבין? הוא היה במקומי? הוא יוכל להבין אותי באמת? אני לא יודעת עד כמה את יכולה להבין את המצב הזה (אבל בטח בתור בת תוכלי להבין אותו יותר מרב) גם מורות וכאלו שהיו באולפנה - כולן מדברות ומדברות על צניעות וכל מיני כאלה ואף אחת לא באמת מכירה את החיים ולא באמת יכולה להבין תלמידה שלה שעושה את זה. (ואף אחת לא מדמיינת אפילו שתלמידות שלה - ואני לא היחידה - עושות את זה ולא מתרשמות מכל הדיבורים שלה ושל כל הרבנים).

רבנים שמביניםננסי
אני ממש מצטערת שלא היתה לך הזדמנות להפגש עם רב שמבין בענינים האלה. יש הרבה רבנים שמבינים בצורה יוצאת מן הכלל ונותנים הדרכה על כל מיני נושאים, אף נושאים אינטימיים. אני מכירה ראש ישיבה גדול שאף עזר לזוג בתחום המיני. אם את רוצה לפנות אלי אישית אני יכולה להפנות אותך לרב ספציפי.
חשבתי הרבה ,"כן" על הדילמה שלך,תרשי לי להציע רעיוןיונה

בסד

שלום לך ,"כן"

חשבתי על הבעיה שהעלית. ועלה בדעתי רעיון.

(נא לקחת אות8ו בערבון מוגבל מאד,כי אין לי שום היכרות עם הסיפור שלך).

אני קוראת את מה שכתבת ומנסה לראות את השאלה במובן קצת יותר רחב.

את נמצאת בהתלבטות –

מצד אחד, יש משהו שאת לא מספרת לבן הזוג, מפני שאת חוששת מתגובתו ו/או מכך שהסיפור ידלוף לאנשים אחרים. בקיצור, עדיין אין לך אמון מלא באותו בן זוג.

ומצד שני, את מרגישה לא נעים מפני שאת רוצה שתהיה ביניכם כנות ואת לא רוצה להרגיש שאת "מרמה" אותו ומסתירה מפניו משהו.

נראה לי שמצאתי פתרון זמני לבעיה.

השאיפה, כמו שאמרתי, היא שתהיה כנות בין בני הזוג.

אבל יתכנו מצבים (גם בהמשך החיים לאחר שתתחתני ,בע"ה, ) שבהם תרצי לשמור על "מרחב מחיה" פרטי משלך.יתכן מאד שיהיו דברים שלא תרצי לספר לבן זוגך. מותר שיהיה לבן אדם שיהיה לו עולם פנימי פרטי לגמרי,שאפילו את בן הזוג הוא לא משתף. אבל כאן נכנסת ההרגשה הלא נעימה של "אני מסתירה ממנו".

חשבתי על פתרון שמאפשר איזון בין הצדדים.

את יכולה,לענ"ד, פשוט לאמר כך לבן הזוג:

"תראה,יקירי,ישנו דבר מסוים שקרה לי בעבר. אני מקוה להגיע למצב שבו אוכל לשתף אותך באותו סיפור.

אולם ,נכון לעכשיו, אני עדיין נרתעת מזה, בגלל שאני חוששת מתגובתך וחוששת מה יקרה למידע הזה אם ניפרד ולא נמשיך את הקשר ביננו.

אני לא רוצה לשקר לך, ולכן אני עכשיו מספרת לך שישנו דבר שאתה לא יודע עלי.

אם הקשר ביננו יתחזק וארגיש מספיק בטוחה איתך,אמצא ,בלי נדר, גם את ההזדמנות המתאימה לספר לך על מה מדובר".

אם תגידי כך לבן הזוג,את תוכלי להיות רגועה שאת לא "מרמה " אותו.

מצד שני- המידע הרגיש עדיין לא נחשף.

ומצד שלישי – תוכלי גם לפי תגובתו לדברייך ,להכיר אותו טוב יותר ,וכך לחזק את הקשר ביניכם.

לדעתי ,הרעיון הזה, בהחלט יכול תחושה של אמון וכנות בין בני הזוג, כי כך את משתפת אותו ב100%  בתחושות וברגשות שיש לך בדיוק כרגע – גם חשש מסוים וגם רצון לפתיחות.

אבל בכל זאת, אני רוצה להגיד עוד מילה על התייעצות עם רב.

אני עדיין חושבת שמאד כדאי שתמצאי רב שאת מעריכה ותשאלי אותו.

האמת היא שאני חושבת שעדיף בעצם שתפני לרבנית ולא לרב. באמת יותר נעים לשוחח על נושא כל כך רגיש עם אשה ולא עם גבר.

אני מציעה שתמצאי אשה מבוגרת ויראת שמים שאת סומכת עליה ותתייעצי איתה.

ואם היא תחשוב שיש צורך, היא תוכל ביחד איתך לגשת לרב שהיא סומכת עליו ותשאלו ביחד.

מצאתי כאן בערוץ 7 מאמר שנותן דוגמא נהדרת ,כמה התיעצות עם רב יכולה להועיל,.כן בדיוק רב כזה שנראה ש"מה הוא מבין בכלל"..

קישור, בבקשה:

/Articles/Article.aspx/6245

אז שוב,תפני לאשה שאת מכירה וסומכת עליה .לדעתי,זה מה שיועיל בצורה הכי טובה.

אני מקווה שהועלתי לך ומאחלת  לך רוב ברכה ,הצלחה ושמחה. עד 120.

תגובה לכל המציעים לספראפיגראף
כמו שסיפרתי בתחילת השרשור, יש לי חברה בעלת מקרה דומה ל'כן', אולם קל יותר כי היא בתולה.
כאשר היא סיפרה את זה לבחורים רציניים שיצאו איתה, הם חתכו את הקשר, ואלו היו בחורים יחסית פתוחים. אז מה יקרה לדעתכם אם היא תספר את זה לבחורים דתיים יותר? בני ישיבות לדוגמא?
אני לא מכירה מישהו חזק בדת, (כמו שהיא מחפשת) שהיה מוכן להתחתן עם מישהי שכבר אינה טהורה, שכבר נגעו בה.
שנית כל, רבנים שענו כבר על שאלות כאלה בכל מיני מקומות כתבו (לגבי מקרים כמו שאני הצגתי לפחות) שאם הבחורה עשתה תשובה שלמה על המעשים, והם חלק סגור בעבר שלה- היא לא צריכה לגלות.
כן, צריכה להיות שקיפות בין בני הזוג, אבל כמו שאני לא ארצה לשמוע שבעלי היה גנב ועישן סמים, גם לאישה יש דברים שעליה להסתיר. במיוחד אם זה כבר סגור וחתום.

כמו כן, אשמח לשמוע מה אתם חושבים שעל החברה שלי לעשות, אם לספר או לא?
דעה של גבראנונימי (פותח)
שלום.
קודם כל לגבי חברתך אשר בתוליה שמורים,אין היא חייבת לספר לבחור איתה היא יוצאת את אשר היא עשתה עם בחורים אחרים(אישית,לי זה ממש לא מפריע מה בחורה עשתה עם חברים קודמים)
הרי אף אחד מאיתנו אינו מושלם ולרובנו יש מעידות בין אם בשוגג,בין אם במזיד.
לגבי בחורה שאיבדה את בתוליה,רק לכהן ישנה בעיה אם היא תתחתן איתו...
לסיום-חברתך,בניגוד למה שכתבת,בהחלט טהורה!!!
גם לכהן אין בעיהאנונימי (פותח)
בדוק ע"י רב פוסק!
עפ"י ההלכה אסוראנונימי (פותח)
אלא אם את מחדשת פה דברים.
כי אם כך הדבר חבל שלא ידעתי את זה קודם,אולי כבר הייתי נשוי.
איכשידוע לי אסורה רק לכהן גדול....צל99
צר לי.שומרוני
ממש ממש צר לי לאכזבך, אך אין איסור על כהן להתחתן עם נערה לא בתולה.
האיסור הוא אך ורק על כהן גדול - "והוא אשה בבתוליה יקח".
שאלתי אתמוליונה
אשה שעוסקת הרבה שנים בהדרכת כלות,טהרת המשפחה וכו' מתוך קשר רצוף עם הרב דב ליאור שליט'א.
(מי שמעונין בשמה שיפנה אלי במסר"ש)
הנושא בכלל לא פשוט ולא חד משמעי,ו"גשם" בהחלט צודק בחלק ניכר מהמקרים.
בקיצור, כמו תמיד.
בכל מקרה ספציפי על האדם (הכהן,במקרה הזה) לפנות לרבו ולקבל תשובה המתאימה לאותו מקרה.

ועוד דבר אחד, אני פונה לבנות הצעירות:
יש פתגם ידוע האומר
"פיקח מצליח לצאת ממצב שאליו לא היה החכם נכנס מלכתחילה"
אתן רואות כמה בלגן גורם הענין הזה,
אנא, תהיו חכמות , ותעשו כל מאמץ לא ליפול אל המלכודת הזאת.
מאוחר יותר,במשך כל חייכן אתן רק תשמחו שהצלחתן לעמוד בנסיון.
המאמץ כדאי !

שנשמע בשורות טובות.
נשמע לי מוזרצל99
שולחן ערוך אבן העזר סימן ו סעיף ח

וכן הבא על הפנויה, אפי' היתה קדשה שהפקירה עצמה שהיא במלקות, לא נעשית זונה ולא נפסלה מכהונה, שהרי אינה אסורה לינשא לו. אבל הנבעלת לאחד מאיסורי לאוין השוין בכל ואינה מיוחדת בכהנים או מאיסורי עשה, וא"צ לומר למי שהיא אסורה לו משום ערוה, או לעובד כוכבים ועבד, הואיל והיא אסורה לינשא לו הרי זו זונה. וכן הגיורת והמשוחררת, אפילו נתגיירה ונשתחררה פחותה מבת שלש שנים, הואיל ואינה בת ישראל הרי זו זונה ואסורה לכהן.

ע"פ הבנתי הדלה במקרה רגיל שנערה חטאה עם חבר היא לא נאסרה אא"כ הוא היה בן משפחה גוי וכו' שאסורה עליו בנישואין ואולי לזה הרה"ג דב ליאור התכוון...

וכמו שיונה כתבה שכל אחד יתיעץ עם רבו...

הבהרהיונה
לא שאלתי את הרב ליאור !
שאלתי אשה שמתייעצת איתו לעיתים מזומנות,ובאופן כללי זכרה שהנושא בעייתי .גם היא לא שאלה אותו מה לענות על שאלתי.
"עשה לך רב והסתלק מן הספק" - זה הכי חשוב.

בשורות טובות.
הבהרה שלי במסר"ש.שומרוני
פיזית היא טהורה, נפשית לאאפיגראף
טהורה גם נפשיתאנונימי (פותח)
הכל תלוי עד כמה היא שלמה עם עצמה.
אינטימיות בזוגיות.אנונימי (פותח)

אז ככה אני חושבת שזה לא מעיניינו של איש לדרוש לדעת מה היה בחיים שלך לפני היציאה איתו. הוא לא צריך לשפוט אותך על מה פי המעשים האינטימים שלך לפני הקשר איתו את לא חייבת דין וחשבון לאף אחד פרט לקדוש ברוך הוא (במידה ואת מאמינה חזקה ואת דוגלת בלהיות בתולה עד החתונה). אני לא אומרת שהוא לא צריך לשאול הוא יכול לשאול אבל את לא חייבת לענות אלא אם את רוצה, אבל גם לא לשקר. פשוט תגידי לו: שאת לא רוצה לדבר על הנושאים האילו- שיהיה בספק ואם הוא דפוק אז גם שימשיך להסתקרן עד בלי סוף. אני לא אומרת את זה כי אני חושבת ששקיפות היא לא דבר נצרך בזוגיות, אלא שישנן מצבים שאני חושבת ששקיפות היא יותר מדי חדירה וסקרנות יתר גרידא וזה במצבים שהיא לא מעלה או מורידה מתוכן הקשר.
אני מניחה שחוסר הבתוליות שלך נבעה מרגש אמיתי-לאותו בחור ( אני מקווה בשבילך) וכן מה לעשות דברים קורים כשרגשות גוברים על השכל והזוג כולו במערבולת רגשית שרוצה לבטא את עצמו גם מבחינה פיזית ברמות שונות - אבל לא כל כך ממהר להתחתן ,או הנסיבות לא מאפשרות בזמן נתון ועוד מליון ואחת סיבות.
לא קרה שום דבר נורא לאישיות שלך כי האישיות שלך לא נמדדת על פי היותך בתולה או לא וגבר שחושב ככה ומפסיק את הקשר בגלל זה הוא בור וקטנוני (שוב פעם תלוי בנסיבות) ככה שאת שווה קצת יותר מזה.
בקיצר אחותי אין לך מה להרגיש רע אם את שלימה עם זה, ואם הוא מספיק אוהב אותך ומקבל אותך כפי שאת אז הוא לא ידחק בך לספר או לחילופין גם אם ספרת לו הוא לא יעשה מזה עניין- כי הוא בוטח באהבתכם. כי לא בגדת בו במהלך הקשר או תבגדי בו בעתיד.

כדרך אגב אני יודעת שזה לא מעיניינו של איש ,אבל אולי הנימה שלי מתעה , אני כן בחורה בתולה , ככה שאני "בסדר"- מבחינת העולם הדתי .אבל אם אי פעם אצא עם גבר שיהיה חשוב לו לצאת רק ואך ורק עם בחורה בתולה ספק אם אצא איתו (למעט בחורים ממש צדיקים- שאין הרבה כאילו שאז יש להם את הזכות לטעון את התירוץ הדתי).
תראי הלכתיתאנונימי (פותח)
הלכתית חובה לספר לו
כי בשעת החתונה הוא מקדש אותך על דעת שאת בתולה
והיה אם הוא מגיע בלילה ובא על כלתו ביאה ראשונה(ביאת מצווה)
והוא לא מוצא לה בתולים הוא משכים לבית הדין לטעון טענת בתולים ובית הדין אם באמת הכלה לא הייתה בתולה מבטל את הקידושין...
ולכן בתולות היו נישאות פעם רק בראשון ורביעי שמיד אחריהם(שני ווחמישי) בית הדין יושב.

וגם בכתובה, שזהו בעצם חוזה, הלכתי ועסקי,
מוזכר _פלונית____ בת ___אלמוני_ כלתא בתולתתא.

כלומר אם הסעיף הזה מתברר כשקרי החוזה מתבטל.. והוא לא חייב לכלה כלום.

ועכשיו ל דעתי,
את לא חייבת לפתוח את הקשר עם הידיעה הזו
אבל כשאתם מחליטים שאתם בונים את הקשר לחתונה, אז חובה עליך לספר לו, שלא יהיה מקח טעות!
אבל, את יכולה לומר לו שעשית תשובה שלמה וכו'....

אם את רוצה לדבר עם רב/רבנית שמבינים בעניינים האלו וללא שום אינטרסים ואגו
את יכולה לדבר עם הרב אליעזר מלמד או אשתו, הרבנית ענבל...
אנשים מאוד חביבים.

כל טוב!
הלכתית זה לא כ"כ פשוט כמו שאתה אומראפיגראף
אישה שאיבדה את הבתולין לא באמצעות מגע מיני עם גבר, עדיין נחשבת בתולה, גם לפי ההלכה.
(כמובן שזה לא המקרה ש'כן' הציגה, אבל זה לגבי מה שאמרת "אם לא נמצאו לה בתולין, אז..."

אני מצרפת קישור לתשובה שניתנה בשו"ת 'כיפה' בנושא-
http://www.kipa.co.il/ask/show/106839
אניאנונימי (פותח)
אמנם אני לא בשלב שמחפש להתחתן כבר אבל קצת חשבתי על מה שכתבת.
יצא לי לקיים יחסים עם הרבה בנות, עם חלק זה היה בתור חלק ממערכת יחסים של חברות והיו גם כאלו של סטוץ וזהו, אני לא יודע אם כאשר אני ארצה להתחתן אז אספר את זה לאשתי (אצלי זה שונה - כי אין סימנים פיזיים), אבל אני חושב שאצטרך להתאמץ מאוד כדי לשנות סוויץ' ממצב שאני עם מי שאני רוצה מתי שאני רוצה למצב בו אני מחוייב רק למישהי אחת.
אני לא יודע מה מצבך היום אבל נראה לי שהמעבר הזה (מאחת שמותרת (לפחות לא אשת איש) לכולם לאחת שכל קטע קטן בצד אוסר אותה על בעלה) הוא לא פשוט מבחינה מחשבתית ועליך לשקול את הענין ברצינות.
בהצלחה.
עצוב.יונה
עשה לי רע מאד לקרוא את התיאור שלך.
אני מקווה מאד בשבילך, שתעשה את הסוויץ כמה שיותר מהר.
אם תמשיך את חייך בסגנון שאתה מתאר, אתה עלול למצוא את עצמך מאד מאד בודד בהמשך.
ההפסד כולו שלך.
אני עדיין לא מעכלתיעל ל'
אני עדיין לא מעכלת שדתיים הגיעו למצב כזה לפני החתונה,

אולי אני תמימה מידי או לא מכירה מספיק את הציבור ,

אבל לא נראה לי שבחור/ בחורה דתיים יכולים להגיע

לסוג כזה של יחסים לפני החתונה.
חושבת בדיוק כמוך, יעל. גם אני ממש הזדעזעתי.פועה
גם בסביבה שלי לא נתקלתי בתופעה הזומשה
נתקלתי בצבא, בחברה חילונית שזו ההתנהלות שלה, אבל בציבור שלנו לא ראיתי.

זה שיש כאלה שפחות מקפידים על שמירת נגיעה זה נכון, אבל גם מכאן ועד לנפילה עד הסוף הדרך ארוכה.

חבל.
מבין אתכם. אבל זה לא פשוט.אנונימי (פותח)
אני לא מדברת על כזה מצב.אנונימי (פותח)
אני יודעת שיש גם בנות כאלו, לא הגעתי למצב כזה אבל מבינה אותך היטב ומקבלת. תודה.
אני גם מבינה אותך,ובהחלט זה לא פשוט.יונה
אבל-
ואני מבקשת סליחה מראש על ההשוואה:
אתה מזכיר לי התמכרות.

המצב שאתה מתאר, מזכיר לי נערים מעשנים בני 15 שאני מפצירה בהם שיפסיקו לעשן.
הם אומרים "זה לא פשוט"
וכואב לי הלב על זה שהם לא מבינים שעם כל סיגריה נוספת זה נהיה עוד יותר ויותר "לא פשוט".
בקיצור, אם אתם יכולים לעצור את ההתדרדרות עכשיו,אז למה להמשיך להתדרדר בעיניים פקוחות,עד שכבר אולי לא תוכלו לצאת מזה?
(ושלא לדבר על התמכרויות לדברים יותר גרועים...)

בודאי שזה לא פשוט, שמעון,אבל אם אתה רוצה אי פעם להקים משפחה,כדאי שתעצור עכשיו.
הנזק הנפשי לכושר הזוגיות שלך כבר נעשה, למה לתת לו להתדרדר יותר ?
תנסה לעצור ולנסות להתחיל לתקן.
אנא ממך.
לי זה נשמע כמו מתחזה. לא? מה קשור לפה?אנונימי (פותח)
יש משהואנונימי (פותח)
בדברייך,אם כי הכל יכול להיות.
לדעתי את יכולה להתייעץ עם מכון פועהavishalomf
יש שם רבנים סופר רגישים וכמובן 'אתיים' , הם לא יוציאו מילה החוצה והסיפורים שהם שומעים - חבל"ז.
עברתי קורס אצל אחד הרבנים שם והוא סיפר מעט סיפורים (כמובן בלי שום פרטים מזהים או אפי' משהו שיכול להתקשר למשהו קרוב).
הם לא יתרגשו משום סיפור שתספרי להם..
יהודיאנונימי (פותח)אחרונה
אני אומר לך שאת חיבת לספר אם יש במקרה משהוא שמקיר את מי שכותבת ואת מי שהיא יוצאת איתו שילך לספר לו על זה וזה לא לשון הרע כי זה משום עצירת גרימת נזק כמו בעתיד זרושין או שנא בין יהודים ואפשר לעצור את זה עכשיו
חברה קרובה מאוווד מתחתנת וקשה לי מאוודחדווית

חברה הכי טובה שלי מתחתנת

ואני כבר לא יכולה 

אני עדיין רווקה נכון לרגע זה..

אני לא יודעת מה הולך להיות אחרי החתונה שלה

עד כמה הקשר ישתנה

האם אני עדיין ירגיש קרובה אליה? או שכבר לא יהיה לנו את הביחד שלנו?

אולי כדאי פשוט לעזוב את החברות כי זה יהיה מידיי כואב??

האם היא עדיין צריכה אותי אחרי החתונה ? עדיין אני חשובה לה? היא עדיין חושבת עלי? 

איך זה מרגיש מהצד השני ,מהצד של מי שמתחתנת?
אני מרגישה אבודה לגמרי בעניין

מה פתאום אל תעזבי.Shandy
עבר עריכה על ידי Shandy בתאריך ט"ו בסיוון תשפ"ו 13:55

עבר עריכה על ידי Shandy בתאריך ט"ו בסיוון תשפ"ו 13:44

אני אענה לך ממבט של רווקה שחברות טובות שלה נשואות פלוס ילדה כל אחת

שתדעי שאני המקום הבטוח שלהן איתי הן מדברות על כל נושא כן גם על הזוגיות והילדה שלהן

זה כמה את באה פתוחה לשיחה איתן

זה שהיא אישה נשואה לא משנה אותה למישהי אחרת

היא אוהבת עדיין את אותו אוכל אותה מוזיקה ואותם בגדים

ושתדעי כן אולי בהתחלה היא תהיה עסוקה בבניה של הבית שלה אז פחות תהיה פנויה אבל היא רוצה אותך בחייה היא אוהבת אותך ותאהב תמיד תמיד יהיה לכן על מה לדבר תשתפו אחת את השניה בכל מני דברים לא חייב רק בחורים שנפגשת איתם או שיחות על הבעל יש מלא נושאים

תצאו לדייטים גם אתן

אל תשכחי שגם לה חדש הכל ואת העוגן השפוי והמוכר שלה

אם תעזבי אותה אז בכלל היא תהיה אבודה

נכון שיש כאלה שנעלמות לפעמים אבל הן חוזרות כי בעל הוא לא תחליף לחברה

וכמה שהוא אוהב אותה

הוא לא יבין כמוך ויקשיב 100 אחוז כמוך הוא לא אישה הוא בנוי אחרת

יש לו חסרונות שהם יתרונות גם

חח

קיצר אל תלחצי תשארי את

תתענייני בה אל תתרחקי מדי אבל גם אל תתאמצי יותר מדי גם

היא לא תוותר עלייך

אני אומרת לך מנסיון.

כל אישה צריכה חברה טובה בכל זמן

אם את תלכי ותעלמי ברור שהיא תמצא אחרת אבל זה מחוסר בררה כי ויתרת עליה

קיצר תנשמי עמוק תשמחי בחתונה שלה תחגגי כי את באמת שמחה בשבילה

ותמיד תשארי לצידה

תשלחי לה הודעות מדי פעם תגיבי על פוסטים שלה או משהו

אפילו תתקשרי אחרי השבע ברכות או מתי שנח לכן

אני נגיד חגגתי לה שבע ברכות ראשון יחד עם עוד חברה וכן אני רווקה והיינו בקשר כל הזמן כאילו אנחנו כדיין רווקות חח

ויאפ אני איתה בקשר מצויין ואני כמו דודה לבת שלה ( של כל אחת מהן יש לי 3 נשואות פלוס ילד.ה) ואני יוצאת איתן לאכול ולטייל ובאה אליהן חופשי שמסתדר לשנינו... או ישנתי אצלה שבעלה במילואים כי פחדה לישון לבד.

תמיד בחיים יהיה זמן שמתרחקים ומתקרבים

זה לא חייב להיות חתונה זה יכול להיות מעבר דירה או לימודים או מציאת עבודה

תמיד יש משהו משתנה זה שאתן לא באותו סטטוס לא משנה את האופי והחיבור שלכן

ונ.ב הזאת שהכי קרובה אלי  כמו אחותי (טוב נו 8 שנים זה כבר יותר מחברה חח )אפילו התקשרה אליי שהיחתה בחדר לידה לעדכן אותי שהיא הולכת ללדת

וןאן את נשמעת ממש מיוחדתתפוחית 1
תודה לה'.Shandy

כי זה היה חשוב לי.

שמשהו חשוב לך ואת אוהבת את לא מוותרת😊

ותמיד תמצאי דרך להיות בסביבה.

וכנל גם עליהם

אני לא היחידה שמבקשת את הקשר

הן שואולות אם אפשר לצאת להליכה

לקפוץ אליהן לארוחת ערב כי הבעל באירוע או בעבודה

שאת פתוחה ונגישה אז גם הן מחזירות ככה בחזרה

תודה לה' עליהן

למה נראה לך? כאילו תודה אבל איך את רואה את זה?חדווית
וכן גם אותי זה הפחיד. אבל לא וויתרתי.Shandy

ושתדעי שהקשר הכי טוב וחזק שלי זה עם החברות הטובות שהתחתנו כי הוא נשאר כמעט אותו דבר כמעט.

הרווקות  כמוני זה סבבה והכל אבל גם הן בעולם שלהן של הלימודים השירות או מה שזה לא יהיה

כמו שכבר אמרתי לא רק חתונה מנתקת קשרים חח

זה כל דבר בחיים השאלה כמה את נלחמת ורוצה בקשר

עוד שאלה בענייןחדווית

תודה על התשובה שלך,

כן אשמח לשמוע איך עברת את התקופה שמבחינתי הכי מאתגרת -החודש הראשון אחרי החתונה.

אני יודעת שבסוף נתרגל לחברות קצת שונה

אבל איך עוברים את ההר הזה?

אני צריכה כלים.

אז ככהShandyאחרונה

כן היה לי מוזר בשבוע הראשון טיפה

למרות שהן הפתיעו והתקשרו בעצמן שהבעל היה בתפילה - את יודעת להיות לבד בבית לא תמיד נעים וגם הן עדיין נבוכות מכל הקטע וצריכות לפכמים תמיכה ..

אל תצפי שלא תתאכזבי אבל לי זה קרה

הן אפילו שלחו תמונות מהנסיעה לשבע ברכות שלהן ביחד.

אז זה עזר לי מעט

הייתה אחת שנעלמה לי לתקופה של חודש חודש וחצי כזה אבל אני כתבתי לה הודעות בוואצפ

שאלתי לשלומם

התעניינתי בכללי איפה היא עושה שבת

וגם מה היא הכינה לו חח ואיך היא מסתדרת בכללי במטבח כביסה וכו ( נגיד אני טובה בכביסה אז אחת מהן שיודעת את זה הרגישה בנח לשאול אותי במקום את אמא שלה)

מה עוד ?

יצאתי עם אחרות גם לא תליתי את כל הקשר החברתי בה.ן אני שמרתי על קשר גם עם רווקות / נשואות אחרות אז בזמן הזה שרציתי לדבר/ אוזן קשבת או לצאת למסעדה, הליכה היה לי עם מי

וגם זה ביה זמן לעצמי כי פתאום מיום שאת עוזרת לה בקניות/ בפלאפון איתה/ עוזרת לה בדירה לארגן נביה לך יום ריק

אז חזרתי לקרוא מלא

לטייל לבדי בים

לעשות איפוס בחדר

להשקיע בדברים שטיפה נדחקו הצידה כי החברות הייתה ממש במרכז

ותמיד תמיד תשנני ותדמייני אותה חוזרת

אל תוותרתי

אם תוותרי היא תרגיש והקשר לא יחזור כמו קודם או יחזור בכלל

באמת תקחי לכצמך את הזמן הזה

תפתחי את עצמך תעשי דברים שאת בעצמך אוהבת לשם שינוי

העולן שלך ענק ומלא בדברים שלא קשורים רק אליה

והיא תחזור והקשר יהיה יותר מעניין כי יהיה לכן על מה לספר ותאמיני לי שהיא תספר

ותאמר שהיית חסרה לה

אגב הן מקבלות בהדרכה שהבעל במקום הראשון

וזה נכון אז לא נח להן לחייג למרות שרוצות

) לא מכבד חדבר עם חברה לפחות בהתחלה שהבעל בבית. כאילו זה התעלמות ממנו😅... איר כך זה עובר מעט אבל כן נשאר כי אחרי הכל זה הזמן הזוגי שלהם והזמן לבנות את הבית אבל אל תדאגי תמיד יהיה דרך אם לא שיחה אז הודעות או םגישה באיזה בוקר)

אני כן יגיד שהמינון יורד וזה לא שיחה כל יום

אבל הקשר נמשך ומתחזק ודווקא עם יותר אמון

יש עוד שאלה או משהו

לא יודעת אם נגעתי בהכל

אבלזה בערך

וכן גם אני פחדתי ואפילו בכיתי

אבל לא וויתקתי אמרתי לעצמי אין סיכוי שהן נעלמות לי

אז השארתי עקבות וסימנים שאני פה והן חזרו ובגדול🥰

וכן תדברי איתה על זה שחשוב לך שהיא תחזור ותגידי לה שאת תמיד בשבילה בכל נושא ובכל זמן שמתאםשר גם אותה זה ירגיע

ותאמיני לי שהיא תודה בזה בעצמה

חברות כמוך זה מתנהרקאני

ומצטרפת לכל מילה שאמרת

דווקא מהצד של הנשואה עם החברה הרווקה

יש לי חברה ואנחנו בקשר מצויין

ממש כמו שתיארת 

וזו מתנה ענקית

כן יש תקופות שפחות בקשר אבל לא רק בגללי

גם לה יש תקופות עמוסות ואין זמן

אבל בגדול בעל לא מספק את הצורך בחברה

תודה. הן מתנה בשבילי גם אז אני לא מוותרת🥰Shandy
זה באמת קשה וכואבתפוחית 1

ממה שאני חוותי (רווקה כרגע) זה תלןי בשתיכן.

לרוב הקשר חוזר אחרי תקופה

ואם זה יברןת ממש טובוצ אז הגיוני שימשיך ישר ולא תהיה את ההפסקה הזו.

אגב כמו כל דבר גם על זה אפשר לדבר..

לדעתי חבל לוותר מראש.

לרוב הצורך הוא הדדי. 

>>ברוקולי

זה לא כיף, 

תזכרי שחברות אמיתית היא כזו שיכולה לשרוד שינויים. 

בחיים יש כל מיני שינויים 

החברות לא נשארת אותה חברות כמו שהיה בימי התיכון למשל. 

תזכרי שהאיש שלה יהיה במקום הראשון. 

זה ממש לא סותר שהיא צריכה ותשמח גם בחברות שלה. 

רק שני הצדדים צריכים לזכור שהקשר מקבל גוון אחר.. 

ממליצה לך למצוא עוגנים שיעזרו לך קצת להרגיע את התקופה

ובעזרת ה' היא תשמח בשמחתך גם בקרוב 

לעזוב את החברות? כי טוב לה?הפי

אם יש משהו שאמא שלי לימדה אותי לשמוח באמת בשמחת האחר .. ותאמיני לי שה' ניסה אותי

תשמחי במה שיש לך

את בריאה? תודי על זה

את רווקה? נכון כואב לך במקום מסויים אבל תודי גם על זה .

גם אם הלב לא מרגיש שצריך להודות על זה תודי על זה

את יכולה לתת מקום לכל רגש אבל לקנאה.. לא אחותי זה רגש שקרן

כמובן הכל זה המלצה .. כותבת לך כאילו את חברה 

זה לא הקנאהחדווית

זה לא שאני מקנאה,

תאמת שאני הכי שמחה בשבילה, וגאה בה שהגיע לשלב הזה

העניין שמאתגר לי זה פתאום הלבד פתאום לא בטוחה בקשר,אני מרגישה שזה רועד

פתאום אני לא בטוחה שהיא רוצה אותי ,לא בטוחה עד כמה אני חשובה ,מאתגר שאני לא יכולה להתקשר או לצאת איתה סתם (כי היא צריכה להיות עם בעלה)

הבנת?

ואני לא באמת יעזוב 

רק השאלה איך להתמודד

קשר אמור להיות הדדיהפי

הגיוני שאם היא התארסה אז יהיה לה יותר מאתגר למצוא זמן אבל גם שם.. דווקא חברות שלי היו צריכות יותר עזרה ועידוד הזמן הזה של חתונה לא פשוט בכלל.. מה שכן את צריכה לשים לב לא להיות בזה מאה אחוז מושקעת יש גם את החיים שלך .. תעשי לעצמך טוב .

נניח קניתי לחברה מתנה האירוסין קניתי גם לי מתנה (: חח 

דווקא שם הקשר שלנו התחזק והם העריכו את הקשר שלנו יותר

..

תראי יש בנות שלוקחות את זה למאה אחוז עם הבעל .. ולא משאירות זמן לקשר עם שאר העולם ..

להגיד לך שזה בריא בכלל לא אבל זה שלהן..

עם בנות כאלה את לא רוצה להיות בקשר

האם זה מאכזב? כן 

האם זה אומר שהיא תהיה כזו?? ממש לא

מובן כל כךלא יודעתת

לי זה קרה כשהחברה הכי טובה ואחות קרובה התחתנו באותו חודש..

זה לגמרי מייצר ריק בלב וחוסר ביטחון בקשר,

אבל קודם כל טוב שאת מודעת..

מה שלי עזר-לחזק קשרים אחרים,להיות בעשייה,כן להמשיך להשקיע בקשר ולהראות שהיא חשובה לך.

וגם להתבאס אבל להבין שהקשר לא נעלם פשוט השתנה,ואחרי כמה זמן יווצר יותר איזון והיא תצליח לתת ולהשקיע גם היא בקשר בע"ה.

בהצלחה!

תדעי לך שזה הכי מובן בעולם!!advfb

נראה לך שיש ביניכם קשר שמאפשר לדבר על הנושא?

נשמע שאת חוששת בעיקר על הקשר, פחות הראת בהודעה מוטיב של קנאה (שגם הוא הכי לגיטימי שבעולם).. זה העניין?

איך מעוררים רצון להתחתן?Shandy

יש רצון לזוגיות ואהבה זה טבוע בבנו מאז ומתמיד ואצל בנות רואים את זה כבר מגיל 12 אנחנו חולמות על חתונה ועל הבעל

מעבירות בראש שמות ומשוות מה הכי מתחרז ואיזה שם משפחה היא מקווה בחיים לא לקבל🤣😂

קיצר אנחנו גדלים עם זה ושמגיע הרגע לצאת אז בכלל הרגש בשמיים וכו

יש כאלה שפשוט הרצון הזה מודחק להם הצידה בגלל עבודה ולימודים זה לא שהם לא רוצים פשוט כרגע לא מתאים.

יש כאלה שזה מפחיד אותם ומלחיץ וחושבים שהם לא בשלים אבל עדין הם רוצים.

אבל מה עם כאלה שפשוט לא מרגישים את זה

הם לא מפחדים. הם לא דוחקים. הם אפילו מנסים.

הם יוצאים. אבל זה לא מתקדם כי הם גילו שאין בהם רצון לזה...

איך מעוררים רצון להתחתן אצל מישהו

הם הכי שמחים שאחרים סוגרים ווארט אלא שרוקדים הכי הרבה ועושים הכי שמח בחתונות של אחרים

אבל לא מצליחים לדמיין את עצמם בשלהם...

לשלוח אותם למאמן.ת לחתונה זה רעיון שישבו עליו אבל מה עוד

איך אפשר לעודד לרצות את זה.

ו

אי אפשר לעודד לרצותמשה

רצון זה אנרגיה בגוף. לא בשכל. לא בתודעה. בגוף. בבטן.

אחר כך יש הרבה דברים שאפשר לעשות כדי להוריד חסמים או לעבוד איתה. אבל קודם כל צריך להבין שככה זה רצון.

תלישותאמה לעם קדוש

לקח לי זמן להבין 

להפנים

שוב

שאפשר להיות בין אנשים

ועדיין להיות בודדה.

לקח לי זמן להגדיר לעצמי מחדש-

אני לא פה ולא שם

כבר לא בחברת הצעירים הסוערים

ועוד לא עם אלה היושבים זוגות זוגות

ויודעת

אני מוקפת אהבה

באמת.

משפחה

חברות

לימודים

ועדיין

אתה, איפה אתה?

מחכה לך בסוף כל יום

כשהחושך יורד

וכולם מתכנסים איש אל ביתו.

מחכה לשתף אותך איזה דיבור שדיבר אליי הלב שלי היום.

מחכה לחגים של יחד

לשבתות של נחת.

בלי לחפש איפה להתארח או לבשל לעצמי, שוב.

מחכה לדעת שיש מי שרואה אותי ושמח בי,

ככה.

בדיוק כמו שאני.

מחכה לך

אולי היום תדפוק על מפתני?

אמן! את מוכנה לפתוח לו?אני:)))))
רק שיבואאמה לעם קדושאחרונה
"עלה נעלה וירשנו אתה כי יכול נוכל לה"יהודי שואף לטוב

קיבלת הצעה, נשמע מעולה. בירורים, כמה דברים טובים. באמת, מעניין לפגוש את זו שכל הטוב הזה מסופר עליה. מעריך אותה עוד לפני היכרות ראשונית. טלפון, וואלה, היא בראש טוב, זורמת עם המקום שתמצא, לא מתוך ביישנות אלא מתוך בגרות וכבוד. כיף.

השקעת. מצאת מקום, מזג אויר שיבש, התאמצת ומצאת מקום אחר, קרוב לה אבל לא בין החברות. מקום נוח בלי חשש ייחוד. נסעת שעה. היה נהדר.

איכשהו היא הצליחה לפתוח שיחה זורמת בלי היכרות בסיסית, רק אחרי שעה היא ביקשה לשמוע פרטים בסיסיים, כי היא באמת לא שמעה כלום. פשוט דיברתם. וזה לא כי סתם קשקשתם. גם, אבל גם היה דייט 'עיון'. תחושות, מניעים, הגדרות חדשות שגילית על עצמך, והיא הצליחה לנתב אותך אליהן בטוב טעם ודעת. היא גם שיתפה וסיפרה. היא באמת מעניינת, ומוציאה ממך את המיטב. הרגשת אמיתי וחופשי.

אחרי שעתיים היא אומרת שהיא צריכה להתחיל לזוז. היא לא מתחמקת, יש לה לו"ז, דיברתם על זה כבר. פשוט לא שמת לב שעברו שעתיים. איך עברו? היה כ"כ כיף, הזמן עבר מהר. לא חותכים מיד. מתחילים להתקפל וממשיכים בשיחה עד הרכב. נפרדים לשלום ומסכמים לדבר בבוקר למחרת.

בדרך עוצר בצד. מחשבות. היה כיף. ממש. אף פעם לא היה לך ככה. היא מעניינת. עושה רשימה. מה מסקרן אותך, מה עוד רוצה לשאול אותה, מה עוד רוצה לשמוע או לשתף. מה אפשר לשפר בהתנהלות, איזה מקום יתאים לפגישה שנקבע מחר בטלפון. להגיע מוכן.

מגיע. חבר טוב מתעניין. משתף בשמחה.

אחרי שעה הודעה. מחילה שזה בהודעה, יש עיסוקים. לא מתאים לי. תודה.

מה עכשיו. איך מתקדמים.

אבל זו היא.

איך רודפים.

קודם כל לעזוב. נגיב עוד כמה שעות. נעכל ונחשוב.

הודעה קצרה. תודה על המאמץ, אם יש משהו להעיר או להאיר אשמח.

נהנתי מההשקעה, היה מקום מעולה. היה כיף. יכולת להיות יותר מתעניין.

את צודקת. אני רגיל להיות בעמדה של מדובב. פתאום שיחה פעילה. זה כיף, הייתי קצת בשוק, בעמדה של מספק תשובות. האמת שגם כתבתי לעצמי כבר בדרך אחרי שנפרדנו.

מעריכה מאד. לא מתאים לי.

מקבל. תודה על הכל.

אבל איך ממשיכים?

לילה קשה. קצר מאד.

למחרת, השדכן, דמות מוערכת, קרוב משפחה שלה, פונה ואומר שדיבר איתו, לדעתו לא הצגתי את עצמי נכון. מדברים קצת. נשמע שהיא נתפסה על נקודה לא מהותית. חבל.

לא מבקש. הוא אומר בעצמו שהוא לא מתייאש.

עוד יום שהיא בראש. עוד לילה. הרי הוא מטפל בזה. זה יכול לחזור.

למחרת הוא אומר שהוא מרים ידיים.

להרים גם?

אבל זו היא!

מישהו שואל אם פנוי.

לא יודע.

אני פנוי?

אין מישהי שטוענת בעלות..

אבל אני ממש לא פנוי.

שבוע שהיא מפריעה בתפילות ובלימוד. בעשייה יש קצת מנוחה ממנה. משתדל לסלק אותה, לפעמים גם מצליח. ואני לא בטוח שאני רוצה בכלל לסלק. להפנים כבר. היה ונגמר. מה נגמר? מי נגמר. אני.

הצעה אחרת. נשמע טוב, באה מ3 כיוונים במקביל, בלי תיאום. דמויות שמכירות אותי.

בירורים, שוב, נשמע מעולה.

אבל אני פנוי?

בסדר, ננסה. אין הרבה חשק, קשה לחשוב על להיפגש ככה. אבל חייב להמשיך.

באסה. היא לא רוצה.

מזל. היא לא רוצה.

הצעה נוספת. בירורים. שומע דברים טובים. אבל הכל טפל. איך אפשר להתחיל ככה? בינתיים לא.

וזו רק פגישה אחת. מה עוברים אנשים.

ירחם ה'.

"אמר רבי יונתן היוצר הזה אינו בודק קנקנים מרועעים, שאינו מקיש עליהם אחת עד שהיא פוקעת, ומה הוא בודק קנקנים יפים, שאפלו הוא מקיש עליו כמה פעמים אינו נשבר, כך אין הקדוש ברוך הוא מנסה אלא את הצדיקים" (בראשית רבה לד, ב)

"עלה נעלה וירשנו אתה כי יכול נוכל לה"

וואו. איזה דבר זהנקדימון

הכתיבה מכניסה אותנו ממש פנימה.

אין לי עצות טובות לתת, אבל מזדהה

אבל שלא תהיה טעות - היא עושה נכון.מי האיש? הח"ח!

וצריך שתקבל שהיא עושה נכון. ובהגיע הרגע, והוא יגיע, גם אתה כך תעשה וזה נכון.
איבחת גרזן. מכה אחת. מאצ'טה. בלי נקיפות המצפון המיותרות. וזה הנכון.

מסכים, זה כואב מאודארץ השוקולד

אבל אם צד אחד חושב שנכון להיפרד אז כנראה נכון להיפרד וצריך להיות ברור שנפרדים.

אפשר לקחת תקופה לחשוב בנושא גם, אבל כאשר מחליטים להיפרד הפרידה ברורה.

איזו תגובה מתוקה.נחלת
כואב מאודאנימה

אבל בלתי נמנע

איפה שיש סיכוי יש סיכון, וכשפותחים את הלב לאהבה נכנסים למצב פגיע.

בעזרת ה' הזמן יעבור והכאב ישכח והמסע שלך ימשיך למקומות חדשים וטובים.

לא חושבת שלזה התכוונת, אבל המסר העיקרי שאני לוקחת ממה שכתבת זה שתמיד עדיף לשקף את הרגשות והכוונות שלי ולא לטייח בחביבות. אם לא נחמד לי לא להיות נחמדה וזורמת במיוחד

בזמן האחרון קרה לי יותר מידי, היום הייתה לי הברקהintuscrepidam
עבר עריכה על ידי intuscrepidam בתאריך ט' בסיוון תשפ"ו 2:38

אבל אני כנראה לא אתעמק בה מספיק עד שבת.

אבל אני אשלח לך הודעה בפרטי מעניין אותי לשמוע אותך על הנושא.

בינתיים, כמה חכם ותורני אתה לדעתך?

17 כזה, קצת לפה קצת לשם.יהודי שואף לטוב
לא יודע איך יוצאים מזהשפלות רוח
אצלי זאת הייתה תקופה מאוד מאוד ארוכה(הרבה הרבה מעל שבוע) ועד היום יש מחשבות פה ושם, כשאני מתעסק בזה זה כואב, וכשאני בעשיה לשם עשיה זה לא פותר כלום כי אחרי שהעשיה נגמרת אז הכל חוזר, אבל שמתי לב שכשאני בעשיה לדבר גדול יותר ובנוסף מכניס המון חיוביות והמון מחשבות טובות על עצמי ועל איפה שאני רוצה להגיע וממש מדמיין את עצמי שם ורואה את זה ברור כשמש, זה מעין ניצחון קטן שעוד לא הגיע אבל זה מאוד עוזר ממליץ בחום לנסות.
אהבה, קודם כל לעצמי. כי אם אין אני לי מי לינחלת

גם לא היא. אני בלי קשר אהוב, חשוב, מתוק....

ווואי. רק להגיד שקראתי בנשימה אחתאמה לעם קדוש

הצלחת ממש להעביר אותי דרך הסיפור.

כואב.

מתפללת שתמצא כח להמשיך במסע, ובקרוב למצוא.

כל כך אמיתי. קצת (הרבה?) כואב. מוכר. עובר. תבוא זונחלת

שלך וזה יהיה פתאום כל כך שלך. וכל כך ברור. ישועת השם...

הכתיבה... מרגישים ממש את הלב.אשר בראאחרונה
עוד אחתאנונימיכלשהו

משחק לרווקים מבוגרים המבוסס על “20 שאלות”,
רק שבפועל צריך שתיים. כי כולם כבר מכירים את כולן.

איך משחקים:
מקריאים כרטיס משודכת:
“בת 31, עמוקה, שמחה, מחפשת בית של תורה, אוהבת אנשים ותהליכים.”

מותר לשאול עד שתי שאלות.
למשל:
“זאת ההיא שכתבה ‘לא שטחית’ חמש פעמים בכרטיס?”
“זו לא זאת ש’זורמת’ אבל רק על בוגר ישיבה גבוהה, גבוה, קליל, עמוק ומצחיק?”

מטרת המשחק:
לזהות מי המשודכת לפני שנגמרות שתי השאלות.

איך מנצחים:

אין מנצחים כאן.

נמאס לי לגור אצל ההורים אבל אני לא יודע איפה ישאולי1

דירות שותפים לחבר'ה בוגרי ישיבות גבוהות.. מישהו יש המלצה?

למה חשוב לך לגור עם בוגרי ישיבה גבוהה?פשוט אני..

אני לא יודע בדיוק בן כמה אתה ומה אתה עושה בימים אלה,

אבל בגדול בדירת שותפים אתה לא מחפש אהבה גדולה וחיבור נשמות, אלא אנשים סבבה ולא בלתי נסבלים...

אם במקרה הם יהפכו להיות חברים שלך, זה בונוס נחמד אבל לא חובה.

אני מחפש משהו שכן יתן כיוון יותר חברותיאולי1
בקרית משה אני יודעת על כמה דירותברוקוליאחרונה
לבבות נשבריםש.א.צ

בס"ד

לבבות נשברים, חלומות מתנפצים, אותיות פורחות באוויר

דיבורים, סיפורים, קשרים עמוקים, מתנפצים כגלים על הסלעים המשוננים.

דמיונות, הרפתקאות, חוויות משותפות הולכות לאיבוד. 

גלגלים מפונצ'רים, מפרשים מרוקנים. חבילות טישו ריקות. לילות לבנים. עיינים אדומות.

תחושת נבגדות. אי אמון באדם. הוצאות כספיות שהלכו סתם. אין עתיד. על העבר עדיף שלא לחשוב.

קרח מכאן ומכאן. אבוד. אין תקוות. לא הועילו הפשרות.

כל ההדרכות, כל המחשבות, שעות של דיבורים והתיעצויות. האם לא היה כאן משהו אמיתי?
ובאמת כבר חשבתי שמצאתי את בת זוגי! הקרקע כבר הייתה יציבה. הכל היה מוכן. הייתכן שהכל פתאום נגמר? ככה סתם? מדוע? האם אינני טוב? נחיתה קשה על רצפה קרה. הלב מסרב להאמין. כל רגע נראה פתאום נצח נצחים. עדיף כבר לישון לנצח. לא לראות אור יום. להתחפר עמוק בתוך המגנן והמסתור. אולי יום אחד תציץ אלי עוד קרן שמש שתתן  תקווה למציאות קצת אחרת. למקום בו אמון ושלווה נפגשים למקום בו השמחה טבועה בלבבות האנשים. למקום בו אין עוד צער ומכאוב. למקום בו אאמין שיהיה יותר טוב. למקום בו אנשים יפסיקו לספר לשון הרע. ליום בו תגיע כבר

הגאולה.

(נכתב מלבי בעקבות כמה סיפורים של חברים וקרובי משפחה שביטלו אירוסין/התגרשו אחרי כמה חודשים)

שושיאדיתאחרונה

עצוב...

אין דבר שיותר מרחיק אותי שלוחצים עליהפי

רוצה לצאת? אבל למה לא?  תחשבי על זה ! חשבת?

צהריים טובים ערב טוב לילה טוב בוקר טוב די שקט

למה לא ענית לי??  התקשרת, ראית שהתקשרתי?

גם אם הוא יהיה מושלם ברגע שאתה לוחץ אין אותי

אין אני לא עובדת בלוז שלך

שקט כבר

נכון. זה לא חכם.אני:)))))אחרונה

אולי יעניין אותך