בסד
שלום לך ,"כן"
חשבתי על הבעיה שהעלית. ועלה בדעתי רעיון.
(נא לקחת אות8ו בערבון מוגבל מאד,כי אין לי שום היכרות עם הסיפור שלך).
אני קוראת את מה שכתבת ומנסה לראות את השאלה במובן קצת יותר רחב.
את נמצאת בהתלבטות –
מצד אחד, יש משהו שאת לא מספרת לבן הזוג, מפני שאת חוששת מתגובתו ו/או מכך שהסיפור ידלוף לאנשים אחרים. בקיצור, עדיין אין לך אמון מלא באותו בן זוג.
ומצד שני, את מרגישה לא נעים מפני שאת רוצה שתהיה ביניכם כנות ואת לא רוצה להרגיש שאת "מרמה" אותו ומסתירה מפניו משהו.
נראה לי שמצאתי פתרון זמני לבעיה.
השאיפה, כמו שאמרתי, היא שתהיה כנות בין בני הזוג.
אבל יתכנו מצבים (גם בהמשך החיים לאחר שתתחתני ,בע"ה, ) שבהם תרצי לשמור על "מרחב מחיה" פרטי משלך.יתכן מאד שיהיו דברים שלא תרצי לספר לבן זוגך. מותר שיהיה לבן אדם שיהיה לו עולם פנימי פרטי לגמרי,שאפילו את בן הזוג הוא לא משתף. אבל כאן נכנסת ההרגשה הלא נעימה של "אני מסתירה ממנו".
חשבתי על פתרון שמאפשר איזון בין הצדדים.
את יכולה,לענ"ד, פשוט לאמר כך לבן הזוג:
"תראה,יקירי,ישנו דבר מסוים שקרה לי בעבר. אני מקוה להגיע למצב שבו אוכל לשתף אותך באותו סיפור.
אולם ,נכון לעכשיו, אני עדיין נרתעת מזה, בגלל שאני חוששת מתגובתך וחוששת מה יקרה למידע הזה אם ניפרד ולא נמשיך את הקשר ביננו.
אני לא רוצה לשקר לך, ולכן אני עכשיו מספרת לך שישנו דבר שאתה לא יודע עלי.
אם הקשר ביננו יתחזק וארגיש מספיק בטוחה איתך,אמצא ,בלי נדר, גם את ההזדמנות המתאימה לספר לך על מה מדובר".
אם תגידי כך לבן הזוג,את תוכלי להיות רגועה שאת לא "מרמה " אותו.
מצד שני- המידע הרגיש עדיין לא נחשף.
ומצד שלישי – תוכלי גם לפי תגובתו לדברייך ,להכיר אותו טוב יותר ,וכך לחזק את הקשר ביניכם.
לדעתי ,הרעיון הזה, בהחלט יכול תחושה של אמון וכנות בין בני הזוג, כי כך את משתפת אותו ב100% בתחושות וברגשות שיש לך בדיוק כרגע – גם חשש מסוים וגם רצון לפתיחות.
אבל בכל זאת, אני רוצה להגיד עוד מילה על התייעצות עם רב.
אני עדיין חושבת שמאד כדאי שתמצאי רב שאת מעריכה ותשאלי אותו.
האמת היא שאני חושבת שעדיף בעצם שתפני לרבנית ולא לרב. באמת יותר נעים לשוחח על נושא כל כך רגיש עם אשה ולא עם גבר.
אני מציעה שתמצאי אשה מבוגרת ויראת שמים שאת סומכת עליה ותתייעצי איתה.
ואם היא תחשוב שיש צורך, היא תוכל ביחד איתך לגשת לרב שהיא סומכת עליו ותשאלו ביחד.
מצאתי כאן בערוץ 7 מאמר שנותן דוגמא נהדרת ,כמה התיעצות עם רב יכולה להועיל,.כן בדיוק רב כזה שנראה ש"מה הוא מבין בכלל"..
קישור, בבקשה:
/Articles/Article.aspx/6245
אז שוב,תפני לאשה שאת מכירה וסומכת עליה .לדעתי,זה מה שיועיל בצורה הכי טובה.
אני מקווה שהועלתי לך ומאחלת לך רוב ברכה ,הצלחה ושמחה. עד 120.