בס"ד לק"י
בכל מקרה, אתן עצה (אני לא בעל ניסיון גדול), בע"ה.
ברור שהאמון ביניכם נסדק ואף נפגע קשות. היא לא מאמינה לך שתשתנה, ואתה לא מאמין לה שהיא באמת מוכנה ללכת לייעוץ. אני לא בא להגיד שתהיה פטי, אך חשוב שתשים לב לקרע הזה.
נדמה לי שזה אחד הדברים העיקריים שנשבר אצלה, האמון.
א. היא חושבת שבגדת בה.
ב. זו לא הפעם הראשונה שהבטחת.
ואני משער שאם תחפש עוד קצת, תוכל למצוא עוד כמה סיבות למשבר האמון החזק.
אגב, יכול להיות, שאם אכן היא עושה תרגיל, היא עושה את זה בגלל זה, כי היא לא מאמינה שתסכים לתת לה את הגט... אך שוב, לא בטוח שיש כאן תרגיל.
לענ"ד, השאלה הגדולה היא, כיצד ניתן לשקם את האמון.
שאלה גדולה, וראשית כל, הרבה תפילה ואמונה (אמון...) בקב"ה ששמכוון את המציאות, שיעשה הכי טוב, כי הרי "טוב בעיניך לברך את עמך ישראל בשלום"...
דבר שני, זהו תהליך שמתחיל מצעדים קטנים ומהוססים. טיפין טיפין. זה דורש מאמץ עילאי, וכמעט על טבעי, אך אם אתה רוצה לשמור על המשפחה, זהו המחיר.
זה מתחיל מהנקודות הקטנות וממשיך, אח"כ בגדולות.
מן הסתם, יש לך עוד קשר איתה, גם אם לא ישיר. נגיד דרך ילדים וכו'. היא יכולה בקלות לקלוט דברים שאתה עושה, בצורה עקיפה.
לענ"ד, שם הדרך מתחילה.
אצלה היא מרוסקת. אם תתחיל להראות שינוי משמעותי בדברים אחרים שהיא כן יכולה להבחין בהם, היא תתחיל לגשש. לראות שמשהו זז.
לאחר מכן, אתה עובר לשלב הישיר. שבו אתה משקם את האמון ביניכם, בצורה הכי ישירה שיש. ושוב, מההבטחות הקטנות.
מללכת לקנות חלב בסופר ולהוריד את הזבל, ועד חודשיים בלי מריבה בכלל. שתיקה מוחלטת!!! (כמובן, שתיקה במריבה, ולא שתיקה ביחס הכללי אליה...).
כך, לאט לאט, תבנה את האמון האמיתי והטוב מחדש (מן הסתם יש עוד דרכים, זו רק אחת מהם). ובע"ה, תצליח למנוע את הפירוק.
יהי רצון שה' ישלח לכם הרבה עזרה ושמחה ואמון אמיתי, עזרה אחד לשני, והכי הכי חשוב, שלום ושלווה, אהבה ואחווה ורעות, אמן!!!!