שאלה שאני מרגישה שאני מסתבכת בהאני12345
אתם יודעים מה לא ברור לי? שאם כולנו שיפוטיים, למרות שיש כאלה יותר ויש פחות-אבל כולנו לפעמים בלי משים שיפוטיים, נכון? אז אם כך כולנו-איך נדע מה נכון???
מה הכוונה?קומפית
אני מנסה להבין את כוונתך..אנונימי (פותח)
את מתכוונת להבחין עם עצמך / אחרים מתי את/הם שיפוטית/שיפוטיים ומתי לא?
מסובך. אנסה להסביראני12345
אם אנשיפ -כולנו שיפוטיים, אז אף פעם לא נדע מה נכון. אחד יגיד ככה, אחר אחרת, כל אחד בעיני עצמו תשובה זו או אחרת תהייה נכונה ואז אני מרגישה שאני הולכת לאיבוד. אם אחשוב משהו, אולי אני מאוד סובייקטיבית וזה לא נכון. ואם אני מאוד לא שיפוטית-אין לי מקום לבטא את עצמי. אז אולי כן טוב להיות שיפוטיים-רק בשביל ההרגשה הטובה של הרוגע הפנימי...
וואו. אם הייתי קוראת את זה אצל משהו אחר לא הייתי מבינה מילה.
אם הבנתי נכון את שאלתךעמישב
בס"ד לק"י

תיראי, יש מחלוקת ענקית בין הפילוסופים האם יש אמת מוחלטת או שמא לכ"א יש אמת משלו.

מבחינת היהדות, יש אמת מוחלטת אחת, הקב"ה ותורתו. הבעיה היא שלאחר הקבלה מסיני של התורה בידי משה, יש רק מסירה (משה קיבל תורה מסיני ומסרה ליהושע...). מה ההבדל בין קבלה למסירה? כשמשה קיבל מסיני את התורה, הוא קיבלהּ במלואה, בשלמותה, שכן כשהקב"ה מעניק משהו, הוא שלם. אך משה, שהיה בן אדם, לא יכל לגרום ליהושע לקבל את התורה, אלא יכל אך ורק להעביר את התורה הלאה, למסור אותה. כשמוסרים דברים, חלק מהם נופל בדרך.

יחסנו לאמת המוחלט של הקב"ה הוא כמו אסימפטוטה. אסימפטוטה היא צורת גרף שעל ציר האיקס והוואי, אשר לעולם, אך לעולם, לא תיגע בציר עצמו. היא תתקרב אליו כל הזמן, אך לעולם לא תיגע בו. אך אנו והאמת של ה'. אנו מתקרבים אליה תמיד (שואפים לפחות), אך לעולם, עד בוא גואל, כנראה, לא נצליח להחזיק בה באמת.

כולנו שיפוטיים, לכולנו נקודת מבט. התורה, שאינה שיפוטית אלא אמת מוחלטת, נתנה לנו הוראות ודרכי עבודה ולימוד להשתמש בהם. ע"י התורה אנו מתקרבים, כמו האסימפטוטה, אל עבר האמת המוחלטת. בזכות התורה, נו יכולים לדעת מהי האמת, כאשר לעולם לא נהיה בטוחים שצדקנו, אך תמיד נדע שהיינו קרובים.
לעמישבאני12345
אוקיי. ציפיתי שזו תהייה התשובה. אז אני בדרך הנכונה. רק צריך לדעת ללמוד נכון את התורה ...יש לך ספר שהיית ממליץ לי ללמוד ממנו?
מספר עצות קטנותעמישב
בס"ד לק"י

א. ללמוד חומש בהתבוננות. כלומר, לא רק לקרוא שהמלך מצווה להסתובב עם התורה כל ימיו וללמוד בה, אלא לראות ולהבין שהתורה מביאה אותו לענווה, שכן הפסוק אומר על כך "לבלתי רום לבבו מאחיו". כלומר שהתורה מלבשתו ענווה. לראות בכל פסוק מה הוא אומר לי. זה לא תמיד קל, לא תמיד עולים על הנקודה, לא נורא. מתרגלים ועם הזמן זה עובד יותר קל. אפשר להתחיל מכמה פסוקים כל שבוע מרשת השבוע ולהמשיך הלאה. לראות דיוקים בלשון ועוד כיד הדמיון הטובה.

ב. אם יש מישהו שיכול ללמוד איתך ליקוטי מוהר"ן (או שאת יכולה ללמוד לבד), וכדו'. הספר בגן האמונה המבואר של הרב שלום ארוש מומלץ בחום רב.

יש עוד ספרים רבים, רבים מאוד. העניין הוא שאם משתמשים בהם נכון, אפשר להגיע תמיד אל הנקודה. העיקר ללמוד לא בשביל עצמנו, אלא בשביל ה' ועם ישראל. אם הלימוד מכוון בשביל הגאווה שלנו, יתקיים בלומד, חלילה, "ופושעים יכשלו בה", לעומת זאת, אם לומד אותה כמו שצריך, לשמה, אזי "כי אם בתורת ה' חפצו ובתורתו יהגה יומם ולילה", בתחילה הוא רואה זאת כתורת ה', לאחר מכן היא נהיית תורתו שלו. בתורתו, בדרכו, בהבנתו, יהגה יומם ולילה, והעושה זאת- "והיה כעץ שתול על פלגי מים אשר פריו יתן בעיתו ועלהו לא יבול וכל אשר יעשה יצליח".

התורה היא חכמת העולם, ה' ראה את התורה, וברא את העולם. אם נלמד את התורה בדרך הנכונה, נדע כיצד העולם עובד, וכיצד עלינו לנהוג בו.
ספר מתן תורה של בעל הסולם, מומלץ ממשאנונימי (פותח)
למה קבלה מיד בהתחלה? לענ"ד, אפשר לחכות.עמישב
לטעמי בספר זה יש משמעות עמוקה ואמיתית לחייםאנונימי (פותח)
ולא סתם עוד ספר קבלה.
יכול להיות. אבל כדאי להתחיל קודם עם בסיס כלשהועמישב
מעניין.אני..
אבל.. יש אמת אחת, שהיא האמת האלוקית. ובכ"ז- התורה נתונה לנו- לאנשים בשר ודם. כך שבסופו של דבר, יוצא שלפעמים לא בטוח שההבנה שלנו לקרובה לאמת האלוקית. המגרא המפורסמת על תנורו של עכנאי, די ממחישה את זה- הלא יצאה בת קול ואמרה שר אליעזר צודק, ובכ"ז, בגלל שע"פ רבים להטות נקבעה הלכה כחכמים, והיו צריכים לנדות את ר' אליעזר כדי שלא תהפוך תורת ישראל ל2 תורות. ( הענין הוא שלא פסקו כחכמים בגלל שחכמים צדקו, אם לא היה את עקרון ע"פ רבים להטות, היו הולכים ע"פ דעת ר' אליעזר) אז בסופו של דבר, אני תוהה, עד כמה ההכרעות האנושיות בקשר לאמת, מקרבות אל האמת האלוקית באמת?

וחוץ מזה, דוגמא נוספת מהמציאות היום יומית- הרי היום אין סנהדרין, וגם אם נניח ההכרעה שהיו מקבלים בסנהדרן דאז, כן הייתה בבחינת אמת מוחלטת, איך אפשר לדעת היום מי יותר קרוב לאמת ומי פחות? ( דוגמא שעולה לי בראש- הלכות שונות על אותו דבר בדיוק- בשר חלק לדוגמא, חלק מתירים וחלק אוסרים איסור גמור עד כדי שמי שאוכל זה נחשב כאוכל טרפה.) אז מה? מה בעצם הולך כאן?

יש לי כמה תשובות. מעניין אותי מה אתה חושב.. ובכלל, אם יש לעוד אנשים תשובות, אשמח לשמוע.
כלומראני..
לגבי בשר חלק התכוונתי שחלק מתירים לאכול בשר רגיל ולא רק חלק, וחלק אוסרים לגמרי עד כדי שמי שאוכל בכ"ז בשר רגיל כאילו אכל טרפה.
ויש עוד דוגמאות שממחישות את הנק' שהעלתי..
כשהתורה בשמים וכשהיא בארץעמישב
בס"ד לק"י

לתורה יש שני שלבים. האחד כשהיא הייתה בשמים, ועוד לא ניתנה לישראל, והשני מהרגע בו היא ניתנה לישראל.

כשהיא היתה בשמים, היא היתה האמת היחידה, והיא עדיין. אלא שמאז שהיא ניתנה לבני אדם, כ"א מנסה להבינהּ כפי יכולתו. ללא הצלחה מוחלטת, אך מנסה (הגר"א אמר שהוא מבין כל דבר בתורה, מה שורשו מה יוצא ממנו, וכיצד הוא מתקשר לכל שאר הדברים. הכל מיושב אצלו, אלא שיש רק שני קשיים בזוהר שהוא לא הצליח לפטור...). ולכן היא נראית שונה. התורה לא מתחדשת, הבנת האנשים בה מתחדשת.

במקרה של תנורו של עכנאי, מבחינת האמת של שמים, ר' אליעזר צדק, אך ר' יהושע העמיד את השמים "במקומם", כעת לאחר שהתורה ניתנה לישראל, אין זה מתפקיד שמים להכריע מהי התורה, אלא נמסרה היא לבני האדם. "לא בשמים היא", אלא בארץ, ואנשי הארץ הם שיכריעו ולא השמים.

כשמשה עלה לקבל את התורה, נתנו לו 49 (או 48) דרכים להתיר כל דבר, מצד אחד, ועוד כמספר הזה דרכים לאסור את אותו הדבר. בשמים יש אמת אחת ויחידה, בארץ, צדיק כפי ראות עיניו בתורה יכריע, ועל פי זה ינהג.

תפקידנו עם הכלי האמיתי הזה, בין השאר, הוא לנסות להתקרב אל האמת כמה שיותר. חותמו של הקב"ה אמת, המנסה להתקרב אל האמת מתקרב אל ה'. וכמו שלעולם לא נגיע אליו, עד ליחוד קב"ה ושכינתיה, כך גם, אני חושב (אין לי מקור), לעולם לא נגיע לאמת, אך תמיד ננסה ונשאף להתקרב אליה.

"אין לו לדיין אלא מה שעיניו רואות", ועליו להתייחס למה שעיניו רואות כאילו הוא האמת האמיתית, כל זאת תוך אחיזה בקצה השני של החבל, תוך ההבנה שהאמת רחוקה ממנו עדיין, ולעולם עליו לחפשהּ. כדברי הרב קוק ש"דרך חיים היא דבר שלעולם בעמוד ולמוד קאי" (אני מקווה שהציטוט מדוייק, קאי=עומד, קיים).
מוזר.אני..
נכון, אנחנו באמת שואפים להגיע בסופו של דבר אל האמת האפסלוטית-האחת-המוחלטת-האלוקית. אבל צר לי, עדיין קשה לי הסוגיה עם רבי אליעזר ותנורו של עכנאי. אם יש מישהו, שאומר דבר, שידוע בוודאות שהוא קרוב עד כדי מגיע לגמרי, שהוא הוא בעצמו בבחינת אמת אלוקית, ובת קול משמיא, יוצאת ומכריזה עליו כעל כזה, כיצד בכ"ז בוחרים לפעול ע"פ האמת במושגת בהשגה אנושית ומצומצמת.
אני מבינה שלא בשמיים היא. ובכ"ז, כאשר יש מישהו שיודע בוודאות מה יותר קרוב לאמת אלוקית, כיצד אפשר לבטל את דבריו רק בגלל הטעם שתורה ניתנה משמיא לאנשים בשר ודם, ולכן גם מוכרעת ע"פ מה שנראה האמת כאן, בעולם הזה.
סליחה, אבל בעיני זאת סתירה מיניה וביה.
איך אפשר לומר שאנחנו חותרים לאמת האלוקים, אם כשיש הזדמנות לפסוק ע"פ האמת האלוקית באמת, בוחרים בהכרעה אנושית פשוטה שהיא בגדר אמת אלוקית. אבל לכאורה אמת אלוקית..

יותר מזה, וסליחה שאני מקשה- אם זה אכן כך? מדוע רבן גמליאל נענש?( כמו שמסופר בהמשך הגמרא.) ומדוע חכמים נענשו? הרי הם פעלו באופן נכון, לא?
כמה דבריםעמישב
בס"ד לק"י

א. התורה ניתנה לבני אדם. היא לא בשמיים, ומה שר' יהושע אומר, רק במילים עדינות יותר, זה לא עניינכם. התורה ניתנה לחכמים להכריע בה. אם לא היה כך, אלא מצפים להכרעת שמים, אז היו מתעוררות כמ בעיות, ובגלל מקרה יחיד כתנורו של עכנאי, א"א להחליט שהשמים הם הסמכות העליונה בפסיקת הלכה (אחת הבעיות, לדוג', היא נביא שקר שיגיד לעבור עבירה).

ב. לא רק ר' אליעזר היה בטוח שהוא קרוב לאמת, גם חכמים. ושוב, הלכה, היא אינה משחק של מי קרוב יותר, היא ניסיון להגיע קרוב יותר, ודברי שמים אינם במשחק. נביא לחוד וחכם לחוד, ולא סתם "חכם עדיף מנביא"...

ג. רבן גמליאל, ושאר העולם, נענשו, אני חושב, ואינני יודע בוודאות, משום שהם פגעו בר' אליעזר. לא משנה אם הלכה כמותו או לא, לפגוע בתלמיד חכם בגודלו (אבות, ב'- רבן יוחנן בן זכאי אומר אילו היו כל חכמי ישראל על כף המאזניים ור' אליעזר כנגדם, הוא מכריע את כולם" [ציטוט לא מדויק]) זה אסור, והעושה זאת יענש. (אומנם ר' עקיבא עידן זאת, והעולם לכה שליש שליש שליש, ולא אחד שלם, אך עדיין, הדמעות שירדו מעיני ר' אליעזר הם שפגעו. ואמר רבן גמליאל, זה היה בשביל ההלכה, כדי שלא יהיו שתי תורות, ופסקה הסערה, משום שהובהר שהפגיעה לא היתה "לשמה" של הפגיעה, אלא "לשמה" של הלכה. אגב, זו אולי גם תשובת רבן גמליאל אליך, משום שא"א הכרעות שמים בתוך הכרעות בני אדם, אולי בזה הוא רמז לתורה בשלב שהיא בשמים ובשלב שהיא בארץ? מי יודע.)
ממממאני..
2 דברים:

א. זה די אפסורדי שרבן גמליאל היה צריך להבהיר לקב"ה שהפגיעה לא הייתה לשמה, לא? כלומר, אני חושבת שיש כאן משהו יורת עמוק מהרבוד הפשוט.

ב. מה היום? כשאין סנהדרין?ישהו על דבר טמא, ויבוא אחר ויפסוק על אותו הדבר בדיוק טהור?
הכל אמת?
הכל הכל?
אכןעמישב
בס"ד לק"י

זה לא פשוט שרבן גמליאל היה צריך, כביכול, "להבהיר" לה' את כוונותיו. בכ"מ זו שאלה, לכל הסבר שלא יהיה. לענ"ד התשובה לכך היא, שה' רצה שרבן גמליאל יבין, שהם פגעו בר' אליעזר, אך מבחינת הפסיקה הם צדקו. אם רבן גמליאל והעולם לא היו נענשים, אני לא בטוח שהיו מבינים זאת. מצד שני אם הים לא היה רוגע הם היו רואים זאת כעוד סימן לכך שר' אליעזר צדק. לכן היו צריכים הבהרה זו.
למה דווקא דרך הים? אולי כדי לדמות אותם ליונה הנביא...

"אלו ואלו דברי אלוקים חיים", הכל מנסה להיות אמת. לכן, מה שהרב שלי, שיש לו הסתכלות הכי קרובה לשלי על המציאות, אומר, מבחינתי הוא האמת, וזהו המשך המשפט "והלכה כבית הלל".
כל דברי חכמים, כל עוד הם בתוך גדרי התורה וההלכה, הם קרובים לאמת. אומנם לא האמת מראות עיני, כי אני רואה אחרת, אך כל עוד הפוסק שפסק כך מחפש את האמת של ה', זה קרוב לאמת. ובמה קרובה לאמת האמיתית האמת שלי מהאמת של חברי? איני יודע, אך כך נראה לי.
הכל קשור לאמת (שוב, כל מה שבגדר ההלכה, וכל מי שמחפש את אמת הקב"ה), אך אני נוהג כמו מי שעיני רואות בו את הצודק (כמובן שלא כל פעם רב אחר, אך זה נושא אחר).
יפה.אני..
נזכרתי שר' אליעזר התיר בשבת להכין דברים לברית מילה- אפילו להדליק אש כדי להכין סכין- וחכמים אסרו.
להלכה -פסקו כחכמים.
אבל הגמ' מספרת שהיתה עיר אחת שלא מתו בה תינוקות- בעיר של ר'אליעזר- שהלכו ע"פ הפסק שלו.
איך הם הלכו ע"פ הפסק שלו? הרי, אם ע"פ רבים להטות, והאמת נקבעת ע"פ הרוב( כמו בתנורו של עכנאי.) מדוע בכ"ז אנשי העיר פעלו ע"פ דעתו של ר' אליעזר?

זה קצת מבלבל אותי..
שאלה לא פשוטהעמישב
בס"ד לק"י

אני יכול רק לשער.
המרא דאתרא שלהם, היה ר' אליעזר, הם הלכו לפיו. כל ישראל היום קיבל מחכמים.
אחד מחכמי ישראל, אינני זוכר מי זה היה, אך זה במסכת הוריות, אם זיכורני אינו מטעני, אומר לבנו על מיטת חוליו, לאחר שנידו את אותו חכם, שהוא, הבן, יקבל מחכמים, משום שהוא, התלמיד חכם, קיבל מרבים, וחכמים קיבלו מרבים, ולכן יכל לחלוק, אך בנו צריך לקבל מחכמים, משום שהוא מקבל מאביו ומכל חכמים, ואחרי רבים להטות.
זו אכן שאלה מה ששאלת, גם בעיני זה קשה ולא פשוט. אך מכיוון שר' אליעזר הסתמך על רבו, ר' יוחנן, מן הסתם, הוא יכל לחלוק עליהם.
אוי. עכשיו בכלל בלבלת אותי לגמרי.אני..
מה הבנת ומה לא?עמישב
את כל מה שכתבת בערך.אני..
לא הבנתי איך זה יכול להיות שר' אליעזר קיבל אסמכתא מר' יוחנן ולכן יכל לפסוק כנגד חכמים למרות שהיו הרוב? ואילו בתנורו של עכנאי ר' אליעזר קיבל אסמכתא משמיא לכך שהוא צודק, ובכ"ז, בגלל שע"פ רבים להטות, פסקו כחכמים.

ובקיצור, לא מובן.
יש מצבים שבהם הלכה לא תוכרע ע"פ הרוב?
זה שונהעמישב
בס"ד לק"י

אסמכתא של ר' יוחנן היא אינה אסמכתא של שמים לעניין הלכה, כאמור. ר' יוחנן שהיה גדול הדור לימד את ר' אליעזר, ר' אליעזר אמר לא מעט ממה ששמע מר' יוחנן. ר' יוחנן אמר, כפי שהבאתי, שר' אליעזר מסוגל לעמוד מול כל חכמי ישראל בויכוח ולנצחם.

על כל פנים, אמרתי שגם לי זה לא ברור לגמרי.
כן, יש מצב שלא יפסקו עפ"י הרוב, תלוי בשיטת הפסיקה. הרב עובדיה פוסק על פי רוב דעות. יש שפוסקים על פי רוב מניין, יש שעל פי רוב בניין (גדולים יותר), ויש שפוסקים בהתאם לסברתם בסוגיא, ומסתמכים על שקדמו להם. שיטות הפסיקה רבות.
יכול להיות שפשוטאני..
ר' אליעזר מחוייב לדבריו.
וכל זמן שלא נפסק כחכמים- לא רק שמותר לו לעשות ע"פ דעתו- אלא שהוא מחוייב לכך.
המימרא "אלו ואלו דברי אלוקים"- אומרת שבמקרה מח לוקת- שכל אחד הולך ע"פ רבו- עושה את האמת. ( ובאותה העיר בטח הלכו ע"פ רב אליעזר, לא?)
אבל לאחר שנפסקה ההלכה - אין דבר כזה- זוהי האמת אפ' עם הקב"ה "חושב" שהאמת אחרת כי לא בשמיים היא.

תודהאני12345
לא נכנסתי לפלפולים שלכם כאן, כי אני מרגישה שברגע שאני מתחילה לקרוא אני מתחליה להתפזר... אז את זה אשאיר לשניכם.
אבל אבדוק את מה שהצעת. הבעיה היא שאין לי כ"כ אפשרות למצוא חברותא לזה.
מי אמר שצריך חברותא?עמישב
תשובהאני12345
כי אני לא טובה בללמוד נכון דברים!
תנסי.עמישב
בס"ד לק"י

אם תאמרי כך כל הזמן, את באמת לא תהיי טובה. תנסי, אולי בהתחלה תיפלי, תיפצעי מעט, אבל בסוף תלמדי.

מה, את חושבת שכולם יודעים ללמוד נכון דברים? לא! הם התנסו, שאלו, והצליחו.
ככה אני.אני12345
אני לא טובה בללמוד לבד חוכמה. עובדה. אתה לא רואה מה יצאתי אחרי כל הכתיבה שלי פה בפורום....
יצאת אחת שחושבת שהיא לא יכולה, במקום להבין שאפשר..עמישב
בס"ד לק"י

במקום להבין שאפשר לנסות.
תנסי, בהתחלה תֵעזרי קצת באחרים, אם את ממש מפחדת מלטעות (מטעויות לומדים, שמעת על זה פעם?), אבל אח"כ תנסי ותצליחי לבד.
נראה...אני12345
זה כבר נשמע יותר טובעמישב
יש בזה משהועמישב
בס"ד לק"י

אך זה עדיין קשה, משום שר' אליעזר, לעצמו, היה יכול לפסוק כרבים אחרים מחכמים. אך להורות כן לבני עירו? הרי הוא יחיד והם רבים!
טוב, אפשר פשוט לשאול רב בנושא, ולראות מה הוא יענה.
מענין אותי אם יהיו כמה תשובות לאותה קושיהאני..
אם נשאל רבנים שונים(:

טוב, היישר לרב בן מאיר..
מי זה הרב בן מאיר?עמישב
לא מוכר או משהו.אני..
(בעצם מוכר למי שאי פעם היה בבנ"ע- רמ"ה: ) אני שואלת את הרב בדר"כ שאלות שכאלו.
התכוונתי- אני..
הרב בן מאירהלל55
באיזה הרב בן מאיר מדובר(שם פרטי)?
הרב בן מאירהלל55
באיזה הרב בן מאיר מדובר(שם פרטי)?
הרב דוד. למה זה חשוב?אני..
כי יש כמה הרב בן מאירהלל55
ורציתי לדעת במי מדובר
נ.ב. כמה מילים עליו אם אפשר מאיפה בן כמה מה ולמה
בשביל מה?אני..
כי יש כמההלל55
הרב בן מאיר ורציתי לדעת על איזה את מדברת
עמישב, ( ובכלל כל מי שהדיון הזה מעניין אותו)אני..
קיבלתי בהודעה פרטית, תשובה ממש מקסימה ממישהו שקרא את הדיון הנ"ל. מכיוון שכותב בתשובה מעדיף שלא לכתוב אותה בפורום, על אף שהפצרתי- אני מעלה זאת ברשותו, בשמי:

הקדמה- שאלתי בפורום מדוע מצד אחד רואים בתנורו של עכנאי שלא הוכרעה הלכה ע"פ ר' אליעזר אלא ע"פ הרוב שהיו חכמים, על אף שבת קול מעידה על אמיתות דעת ר' אליעזר מצד אחד, ומצד שני אפשר לראות בכ"ז, בענין הברית מילה, שאנשי עירו של ר' אליעזר נוהגים כדעתו, על אף שע"פ- "אחרי רבים להטות, אמורים לנהוג כפי שפסקו חכמים ולא כפי שפסק ר' אליעזר בדעת יחיד.

התשובה שקיבלתי:

"קושיה נהדרת

מי ששאל את השאלה הנפלאה שלך הם לא אחרים מאשר בעלי התוספות במסכת ב"מ דף נט עמוד ב ד"ה לא בשמיים היא

תשובתם (בתמצית עייני שם) היא שבת קול אין לה שום משמעות אלא רק אם היא אומרת את ההלכה המקובלת ולא כדי לשנות הלכה והיא יצאה שם רק משום כבודו של ר"א

לגבי האמת של ר"א ושלא תעשה התורה כשתי תורות אביא לך תשובה קצרה ואם תרצי אאריך יש מושג שנקרא שחכמי ישראל עומדים למניין ודבר זה מחייב גם מול האמת כדינו של זקן ממרא שאע"פ שאומר את האמת שלו הוא יוצא להורג אם לא ישתוק

הסיבה לזה היא שהאמת היא דבר מורכב טיפה שכאשר נמנו וכך נגמרה ההלכה אין להרהר אחריה אבל כל עוד לא נקבעה הלכה באופן ברור ומוחלט(ובימינו אין גוף או אדם המוסמך לכך) יש לכל אדם לומר את האמת שלו אם הוא ראוי להורות כדברי הגמרא בסנהדרין

ישנה סוגיא מאוד מעניינת הסוף פרק ראשון ביבמות לגבי יוחנן בן הרכינס שחכמי ישראל ברחו ממנו כדי לא לפסוק כמותו שהיא קשורה לעניין. "

תודה, לך ולכותב.עמישב
הערההלל55
הסוגיא ביבמות היא על יונתן בן הרכינס ולא יוחנן
כמו כן הייתי ממליץ לראות את דברי הרמב"ם בתחילת הלכות ממרים
איש באמונתו יחיהאנונימי (פותח)
נכון לגמרי
לכן יש לנו תורה ומצוות לתת לנו הנחיה כללית אחת לכולנו
אבל לכל אדם אמת משלו ומה שטוב אצל אחד יכול להיות רע אצל אחר
ולכן אנחנו צריכים לעבוד על עצמנו להיות כמה שפחות שיפוטיים והרבה יותר אמפטיים.
"צדיק באמונתו יחיה", לא "עמישב
*לא "איש"עמישב
זה מה שכתוב בפסוק אבל אני מאמינה שכל אדם חיאנונימי (פותח)
לפי הדברים בהם הוא מאמין שהם נכונים
ואנחנו כיהודים אנחנו אנשי אמונה , כך שלגבינו זה עוד יותר מתאים.
כן, בתנאי שזה מבוסס על התורהעמישב
בס"ד לק"י

האמרה "איש באמונתו יחיה", היתה של המשכילים שכפרו.
אני מדברת על דרך חיים אישית של כל אדםאנונימי (פותח)
זו מציאות האדם פועל לפי הדברים בהם הוא מאמין
ונכון אנחנו בוחרים להאמין בתורה ולחיות חיי תורה זה בכלל לא סותר.

היא שאלה איך נדע מה הנכון האמיתי
אז בעיני זו תורת ה' אבל כמניע של אנשים בעולם לכל איש יש את האמונה שלו
גם בדרך התורה יש 70 פנים לתורה
בית שמאי בית הלל
אחד הולך עם ברסלב השני עם חב"ד וכולם דברי אלוקים חיים
לכל אחד יש את התפקיד שלו בעולם, ולוואי ונזכה לממש ייעודנו.
אבל עדייןאני..
הרי אם אדם מאמין במשהו מסוים שסותר במהותו את דעת תורה, ובוחר לחיות על פיו, הרי שאין שום לגיטמציה לדרך הזאת.

יש דרך אחת- נכון ש70 פנים לתורה, ולכן יש ענין של עשה לך רב וכו'- אבל עדיין, אי אפשר לומר שאיש באמונתו יחיה, לא כל דרך אמונית שאדם מאמץ לעצמו היא לגיטימית.
בואו נחליט שכולנו בגדר "צדיק" שבאמונתו יחיה...ruthi
אני חושבת שאם לא היינו שיפוטיים-צורמיש-
במידה אפילו מועטה , היה קשה לנו לבחור במה שטוב לנו,
והיינו תמיד הולכים אחרי הזרם.
מה שבא בא..

לכן יש פעמים שאנחנו שיפוטיים-וצריך את זה.
ופעמים- שאנחנו אולי מגזימים בכך..
ל12345 אני שם לב שאת בחורה מאוד עמוקה..אשרייךאנונימי (פותח)
תודהאני12345אחרונה
אני ממש לא עמוקה...דווקא קשה לי להעמיק..אבל תודה..היה נעים לשמוע!
מה הפידבק שאתם נותנים בפגישות ראשונות?advfb

בפגישה ראשונה, וגם שניה שלישית עדיין לא מכירים והקשר יכול מהר מאוד לרדת.

לכן באופן אישי אני נמנע מלהביע תחשות בצורה מפורשת.

לדוגמא אמירה בסוף הדייט כמו - "היה לי כיף המפגש איתך, תודה " זאת תגובה שהייתי נמנע ממנה בשלושת דייטים הראשונים.

לכאורה זאת יכולה להיות תגובה הכי טבעית ויכול להרים ולבנות אמון וקרבה אבל.. מה עם נגלה עוד מעט שזה לא מתאים אחרי זמן קצר? הנפילה תהיה פתאומית יותר.. לכן אני מעדיף לבנות בצורה הדרגתית את הקשר ולא לדלג שלבים.

מצד שני, כמובן שאני אשדר גם בלי מילים או בצורה עקיפה את התחושה הטובה שלי ושאני מעוניין להמשיך, 

נגיד לומר בסוף הדייט - "תהני בהמשך הערב בבית קפה עם החברות" - נגיד במשפט הזה, אני הראתי שאכפת לי ממנה, שאני זוכר את מה שהיא אומרת לי וזה חשוב לי וסוג של גם נותן לה תחושה שאני איתה למרות שסיימנו את הפגישה. קיצר, אני מראה לה שאני בעניין, בלי לומר את זה במפורש. ככה אני פחות מפעיל לחץ ופחות יוצר ציפיות אבל נשאר בתוך המשחק ;)

אחרי שעושים שיחת "יחסנו לאן" ושמענו כל אחד מה אנחנו חושבים על הקשר אז ארגיש יותר בנוח ושיותר שייך לומר דברים יותר אישיים. מה דעתכם? 

כמה תגובות אפשרויות למה שכתבתי -

א. נשמע מעניין, אבל אתה חפרן

ב. וואי איזה אשכנזי אתה, פחד פחדים

ג. אמת מוחלטת, איישם את זה בכל הדייטים שיהיו לי

ד. למה ככה? תן לעצמך להפגע גם

מוזמנים גם לעוד תגובות מקוריות ;)

אני מסכימה עם הרעיוןאני:)))))

אני רק לא חושבת שזה משפט שמקרב יותר מדי. אני יכולה שיהיה לי כיף אם מישהו גם אם אני מבינה שאנחנו לא מתאימים,אז למה לא לפרגן?

בפגישה ראשונה אני מסכימה כי זה ממש רק המפגש הראשוני, אבל אם ממשיכים ל2 ו3 וכו' לדעתי כדאי להגיד. 

בחור אמר לי את זה בפגישה ראשונה היה לי קצת לא נעים כי אני הבנתי שאנחנו לא מתאימים וזה יעצר פה אבל עדיין אמרתי לו שגם לי היה כיף כי זה לא שקר, והוא אחלה בן אדם.

יכול להיות, לוקח את מה שאת אומרתadvfb
דוקא נראלי שיש חשיבות להבעת קרבה\הערכה כלשהיפתית שלג

אם היה לך טוב, ואתה חושב שגם היא בכיוון. זה חלק מבניה של קשר.

מנסיון שלי הרבה פעמים בנות רוצות להרגיש שיש הדדיות מסוימת בשביל להביע רצון להמשיך ולהעמיק את הקשר, ככה שלתגובה מקרבת מצידך יכולה להיות השפעה גם על הצעדים שלה, כמים הפנים לפנים. כמובן- לכן צריך גם שהמילים שאומרים יהיו נאמנות לתחושה שלנו.

נתתי מקום למה שאתה אומרadvfb

רק אמרתי בדרך עקיפה ולא בדרך ישירה.

השאלה לא היתה אם להתקרב אלא איך ועד כמה.

וואי איזה אשכנזי אתה, פחד פחדים😅פצל"פ

סתם, אני מבין את העיקרון

אבל לא כ"כ מסכים

כי בסוף גם על הרמיזות שאתה עושה אני יכול לומר שזה סתם פוגע אם נפרדים...

בעיניי בסוף זה חלק מהתהליך

ברור שמנסים להקל כמה שיותר

אבל בעיניי זה כן משהו שנצרך ועושה טוב

בטח אם אני מתלבט אחרי דייט ראשון

הרבה פעמים לדעת שלצד השני היה טוב יכול לדחוף לתת צ'אנס 

לא אמרתי להיות פוקר פייסadvfbאחרונה

להביע עניין - בצורה עקיפה ולא בצורה ישירה.

להגיד היה לי נעים היום וכדומהברוקולי

מתאר מצב נתון ביחס לשלב ומאפשר במלל להבין מה קורה  

איך זה מראה על קרבה?

בכל מקרה גם אופציה של לזכור מה יש ולאחל זה להגיד אותו דבר בלי מילים וזה סבבה גם 

להגיד היה נעים זה באמת לא כזה מקרבadvfb

להגיד היה כיף זה יותר בוטה

נשואה אבל חייבת להגיב על הדוגמא שנתתתוהה לעצמי
בחור שהיה אומר לי תהני בבית קפה עם חברות, בחייםםם לא הייתי מנחשת מזה שהוא בעניין שלי. מבחינתי זה היה נשמע לי כמו בנאדם נחמד ומנומס ששם לב לפרטים. לא מעבר. ולומר שהיה לך נחמד בדייט זה לגמרי לא יותר מידי בעיני, מקסימום תגלה שהיא לא בעניין, זה חלק מהחיים. כדי להרוויח ולהיקשר צריך לקחת סיכונים.

(חייבת לומר שכקוראת לפעמים מהצד מדהים אותי הפערים שיש פה בין השרשורים. בשרשור אחד כמעט כולם מסכימים על זה שבדייט שני צריך לומר לבחורה שהיא יפה (אגב בעיני זה לגמרי יכול לחכות לאחרים החתונה) ובשרשור אחר לומר שהיה דייט נחמד זה מוגזם..)

הרבה פעמים זה פחות משנה מה התוכן שאומריםadvfb

אלא איך אומרים אותו, באיזה הקשר, באיזו טונציה..

אתם מתעסקים בטפל ולא בעקרון שרציתי להעבירadvfb

שהבניה של הקשר בצורה הדרגתית והשקיפות היא לא שלימה בהתחלה.. בלי לרדת לדקויות.

נזכרתי במשהו מדהים שחוויתי בזוגיות מסויימת ששכחתיראומה1

נזכרתי בתחושה שהבחור מקבל אותי כמו שאני, העניק לי מרחב בטוח להיות מי שאני ותמך בבחירות ובהחלטות שלי.

יכלתי להרגיש משוחררת, להרגיש ילדה שם..

בדברים הכי קטנים. אני כזאת בחיים אבל בזוגיות זה קיבל זרקור.

למשל כשטיילנו בטבע אז הורדתי נעליים ורקדתי כזה בעדינות, כשנסענו ברכב בחורף ציירתי לבבות על אדן החלון.. זה יצא ממני בטבעיות והוא פשוט חייך אליי בנועם.

זה לא התאים בגלל דברים אחרים אבל אני נוצרת זיכרונות חיוביים ומדייקת לי לקשר האמיתי שלי מה חשוב לי להרגיש שם וזו אחת הנקודות המהותיות

מדהיםadvfb
וואושפלות רוח
בקרוב ממש אמן
יפה מאודנוגע, לא נוגע

לכאורה זו גם הדרך הכי טובה לבדוק התאמה.. לתת מרחב בטוח לצד השני להיות מי שהוא ולראות אם זה מתאים

רעיון מעולה ראומה1אחרונה
נפגשתם פגישה ראשונהפתית שלג

ולא היה צריך הרבה זמן עד שהיה ברור לך כשמש שדייט שני לא יהיה.

איך זה משפיע על המשך הזמן שנותר לך מולה\ו?

לי יש ציפייהלגיטימי?

שבמקרה כזה, 

במיוחד למי שתוך דקות כבר קיבל החלטה שזה לא רלוונטי עבורו -

להמשיך את הדייט למשך זמן מקובל (נניח שעה וחצי-שעתיים). 

לשים בראש את המחשבה שלי זה לא מתאים ולא שייך בשום צורה, אבל אולי אם נכיר את האדם שמולינו יותר טוב נוכל לשדך בינו לבין אדם אחר.

לנהל שיחה קלילה עם אדם כהיכרות למשך עד שעתיים, תוך התעניינות - אמור להיות משהו אפשרי לחלוטין.

יצא לי להיות כמה פעמים בדייט עם מישהו, והיה ברור אחרי דקות שהוא ממש לא מעוניין, ומשכו את הדייט - אבל בצורה מאוד מזלזלת ופוגענית.

וואואמרלד

"אולי אם נכיר את האדם שמולינו יותר טוב נוכל לשדך בינו לבין אדם אחר"

עזרת לי למצוא את האיזון למצבים כאלה,

כדי לא לשקף חוסר עניין וגם לא יותר מדי עניין..

תודה רבה

פעם שמעתיאשר ברא

שהרב סבתו אמר שבפגישות כאלה חייב להמשיך את הזמן מינימום המכבד.. כי בסוף נמצאת מולנו נשמה ואנחנו ח"ו לא רוצים לפגוע בצד השני.

לכן כן אפשר להמשיך נגיד עד שעה וחצי גג ולדבר כמו שיחת חולין ולסיים את זה בצורה מכבדת

כשזה קרה לי התייחסתי לזה כמו פגישה עם חברהנפש חיה.

לא תמיד זה מעניין

אבל נהגתי בנימוס והקשבה לבחור שמדבר ומספר,  האוירה יותר קלילה כי פחות מחייבת להמשך.

אז לא למשוך את הזמן סתם

אבל כן לכבד את הזמן וההשקעה של הצד השני.

מתי להתקשר לומר את ההחלטה?

הכי מהר שאפשר מדין "ואהבת לרעך כמוך" 

..אני:)))))

אני אשתדל להמשיך ולהיות נחמדה ולהתעניין אבל במסגרת הזמן המקובל כדי לא להשלות.

וקרה לי שאחרי שדיברנו כמה דקות והכרתי יותר את הבן אדם השתנתה לי ההסתכלות ורציתי להמשיך.

הכי רגילה בעולםהפי

גם אם לא מתאים אני לא ייבש אותו

עדיין אני אשמח להבין מי עומד מולי .

מנגד אני לא אשלה אותו ולא אזרוק משפטים של קירבה שיכולים להתפרש כקרובים

הדבר הכי צבוע זה להשלות אדם.

אם אני לאנארצה אותו אני לא אגיד לדוגמא ואוו ממש היה לי כיף איתך מחכה לפעם הבאה.

גם אם היה לי הכי כיף לא אגיד את זה חחחadvfb
חבלהפי
מה שחשבתיאני:)))))
לא תמיד טוב להעלות ציפיות, גם אם רוצים להמשיךadvfb

לפעמים זה יכול להלחיץ

כן, להפרד ממנה בצורה מפרגנת 

אבל "להגיד היה לי טוב" זאת אמירה עם משמעות שלא תמיד ארצה להשתמש בה.

אולי לא היה לה טוב וזה סתם מעמיד אותה במקום לא נוח ומשדר שאני מצפה שגם לה יהיה ככה.

אולי היה לה טוב אבל היא לא חושבת שמתאים?

אולי היא צריכה לעכל את המפגש?

אולי שתינו עפים אחד על השני אבל מעדיפים לנהל את הקשר בזהירות?

כן, לא תמיד אני יגיד את מה שיש לי בפנים, וזה נראה תלוי שלב ורמת אמון..

זה הרבה פעמים גם קורה טבעית, זה לא אני חושב "אה אני לא יגיד את זה למרות שאני חושב ככה"

להתנהג באנושיותadvfb

"מה ששנוא עליך אל תעשה לחברך"

חושב לעצמי אילו אני הייתי בצד השני, איך הייתי רוצה שיתייחסו אלי במקרה כזה וכך משתדל להתייחס.

ובכללי, מפגש עם בנאדם הוא לא רק מפגש פונקציונלי.

הוא משמש את המטרה שלי אז אני משתמש בו ואם לא אז אני זורק.. מפגש עם בנאדם זה אירוע. במיוחד שיש לזה הקשר יחסית רגיש.

עדיין מותר להיות מתוסכל, אבל אם זה משפיע על תפקוד לא תקין זה אומר דרשני

עם השנים למדתי לעצור את הדייט ולא למרוח סתםראומה1

למה? כי אני לא רוצה לסבול וסתם למשוך ולאשלות אותו.

כנ"ל בסוף הדייט אם הלא שלי ברור לי אני חותכת בסוף הערב.

איך הבחור קיבל את זה?פתית שלג
היו כאלה בהבנה היו בהלם.ראומה1אחרונה
התארסתי אז באתיג'ון

לא הייתי פה כמה שנים, אבל חשוב לי להגיד לכולם ובפרט למי שיותר מבוגרים כאן.

יש תקווה ויש טוב ויש אור גדול.

אבא תודה. ויעבוד יעקב ברחל 14 שנה ויהיו בעיניו כימים אחדים.

מזל טוב!זיויק
שימחת
14 שנים - כי היה צריך להינשא לשתי נשים 🥲 מזל טוב!פ.א.
מזל טוב!אילת השחר
עבר עריכה על ידי אילת השחר בתאריך י"ט בשבט תשפ"ו 15:59

אני זוכרת את הניק שלך מלפני זמן רב...

בע"ה שתזכו שיהיה בניין זה בניין עדי עד מלא שמחה, ברכה ושפע ברכת ה' בכל מכל כל.

מזל טוב🥳🥳פתית שלג
אני זוכר אותך ניק יקר. מזל טוב!והוא ישמיענו
מזל טוב!!advfb
מזל טוב! שתזכו לשנים ארוכות וטובות יחד!!יעל מהדרום
איזה יופי! בשעה טובה! משמח מאד אור ונחת!נפש חיה.
בהצלחה בכל.

או מזל טוב!!!!! שה' יברך אתכם הרבה אורהפי
מזל טובארץ השוקולד

שנים מאושרות יחד רבות ושמחות ובריאות

תודה רבה לכולם!ג'ון

בשמחות אצל כולכם, כל אחד כפי עניינו ובקשתו ושבאמת כל האיחולים הטובים יתקיימו בכם, ריגשתם💚 (לא הגבתי לכל אחד בנפרד כדי לא להספים).

מזל טוב!נוגע, לא נוגע
בניין עדי עד בנחת ושמחה
איזה כיף לשמוע!! מזל טוב!אני:)))))אחרונה

שתזכו לבניין עדי עד!!

שידוכים בין ישיבות ומדרשות. מה דעתכם על התופעה?והוא ישמיענו
מה הבעיה?ברוקולי
מעניין אותי לשמוע דעות. לא בהכרח שיש בעיהוהוא ישמיענו
כמו כל מקום, תלוי אישיות של המשודכיםנפש חיה.
לא מבינה מה העניין.לגיטימי?

זה לא משהו חדש.

להרבה מוסדות יש (כבר שנים) שדכן רשמי, או אולי פחות רשמי.

אולי אני לא מבינה למה אתה מתכוון, אבל למה שזה יהיה שלילי?

לא בהכרח שלילי.והוא ישמיענו

אני לא מדבר על עצם זה שיש שדכן או שדכנית. ובוודאי שכוונתם לש"ש. מסקרן אותי לשמוע מה דעתכם על השיטה עצמה.

השאלה היאלגיטימי?

היכן בחור\בחורה דוסים ילכו לחפש שידוך?

הגיוני ליצור כתובת, שבו יש "אוכלוסיית יעד" רלוונטית.

הגיוני שעם אדם עם השקפת עולם דומה לשלך יותר קל ליצור שפה משותפת.

(יש לי סטטיסטיקה יפה בעניין, אבל דיברתי עליה לאחרונה הרבה בחיים האמיתיים, אם זה מעניין אפשר לפנות בפרטי).

בהכללה, ובמיוחד צעירים,

דוסים פחות יהיו באירועי פו"פ. פחות באפליקציות ובאתרים. פחות אצל שדכנים "רשמיים". מההתרשמות שלי, רובם מסתמכים על החברים והסביבה המוכרת, ורק בשלב שני פונים לאפיקים אחרים. כלומר - לא מתייחסים לשאלה איך הבחורה המיועדת בכלל תכיר אותם, אלא בונים על זה שהיא אחות\בת דודה\שכנה של החברותא. או הר"מ. ומי שפחות טוב בהתברגות החברתית שלו, יקבל פחות הצעות, ובטח אם הוא כבר לא במסגרת ישיבתית.

מה הכוונה מי שפחות טוב בהתברגות החברתית שלו?והוא ישמיענו
כמו בכל חברהלגיטימי?

יש אנשים ש"מקובלים" יותר או פחות. 

אני מאמינה שאנשים שיותר בולטים מבחינה חברתית, יקבלו יותר הצעות מהחברה סביבם.

אנשי השוליים, פחות.

ואיך זה קשור לשדכנים של ישיבות ומדרשות?והוא ישמיענו
כל יוזמת שידוכים שעושים אותה בטוב היא מבורכתadvfb

בעיני, זה ממש טוב אם זאת תהיה נורמה יותר חזקה, שאין מוסד תורני ללא מי שאחראי מטעמו שכל אחד יכול להרגיש נוח בכך לפנות אליו.

צריך לחזק את העניין הזה.

כמו בהרבה פעמים בחיים צריך  שיהיה את האיש המתאים במקום המתאים

אני לא מתכוון רק לשדכן ככתובת שניתן לפנות אליהוהוא ישמיענו

אלא לשיטה עצמה. על פי מה השדכנים משדכים. מסקרן אותי לשמוע מגוון מחשבות על כך

דהיינו שמדרשות מסויימות יתאימו לישיבות מסויימות?advfb

כאילו איזו שיטת שידוכים יש פה?

אני בכוונה משאיר את זה פתוח. מעוניין ללמוד מכםוהוא ישמיענו
חח אני פשוט לא מבין כל כךadvfb

אם הדיבור הוא ביחס לסטיגמות של ישיבות ומדרשות - אז אפשרי בהחלט להשתמש, כמו שאפשר להשתמש בכלל הכללה, תוך כדי כמובן לקחת אותה בערבון מוגבל ולא השתעבד אליה.

כן הייתי ממליץ לאנשים מסויימים לחפש תלמידים או בוגרים של מקומות מסויימים שהם יותר בז'אנר שלהם, אבל ברור שזה לא סותר שכדאי לבחון כל הצעה לגופה.

אני לא מכיר "שדכנים" ואני לא יודע פי מה אותם שדכנים שאני לא מכיר משדכים..

כן יכול לומר שיש שני סוגים של דרכים לשדך - 

להיות פסיכולוג - להבין לעומק מה בנאדם מחפש, מה מעסיק אותו, מה החוזקות והחולשות שלו ולפי זה להתאים בין אנשים שיכולים להתאים. שימלאו אחד לשני צורך נפשי.

להיות סוציולוג/אנתרופולוג - לזהות כל מיני סממנים תרבותיים וחברתיים שבדרך כלל אומרים משהו על הבנאדם, כגון איפה הוא למד השכלה תורנית ואיפה הוא רואה את עצמו ביחס למגזר ועל פי זה לזהות את המשותף בין אנשים. צריך מידה קטנטנה של ציניות ביחס לזה. מי שתמים לגמרי לא יכול להבין את השיטה. השיטה הזאת לא מושלמת בכלל בכלל, אך היתרון העיקרי שבה שהיא מאפשרת לשדך גם לא ע"י היכרות מעמיקה. ומה לעשות, לא כולם מקבלים הצעות מחברים.

אז הפסיכולוג מקביל לחבר והסוציולוג לשדכן?והוא ישמיענו
כן, אבל זה לא מוכרחadvfb

חבר יכול לשדך על פי סטיגמות (וזה יכול להיות מצויין לדעתי אם זה נעשה בטוב טעם)

שדכן יכול לערוך ראיון עומק עם מי שהוא משדך משני הצדדים ולשדך על פי זה, כן, בדרך כלל זה פחות נפוץ אבל לך תדע.

אתה צודק שבהכללה חבר זה יהיה לפי שיטת הפסיכולוג ושדכן יהיה לפי שיטת הסוציולוג.

..אני:)))))

א. זה לא תופעה.

ב. זה מעולה שמשדכים בין ריכוזי בנים לריכוזי בנות.

ג. טוב ששידוכים נעשים בצורה מסודרת.

א. למה לא מדובר בתופעה?והוא ישמיענו

ב. כיצד נעשים השידוכים? מה הם שיקולי הדעת? מדוע זה מעולה לדעתך?

ג. האם זה שונה מפניה רגילה לשדכנים? או שאין הבדל?

לכאורה עם פוטנציאל הכי גבוהנוגע, לא נוגע
תודה! מעניין. אשמח לשמוע מדוע לדעתך 🙏והוא ישמיענו
כי יש בסיס דומה. כמובן שזה נכון למקומות שיש להםנוגע, לא נוגע

קו מסויים וגם באים לשם בחורים בסגנון מסויים 

טוב מבין שהשרשור קצת עצבן.לא זו היתה המטרה. בהצלחהוהוא ישמיענו
בזמנו אמרתי לרב שליהפי

הרב למה אתם לא עושים ארוחות משותפות??

הוא צחק זהו שם זה נגמר

חחחחadvfb

גם גרם לי לצחוק חחח

חחחחחחהפיאחרונה
המלצות לשדכניםמוריהה

שלום לכולם, בתור אמא לשני רווקים פוטנציאלים בגילאי ה20+ מהציבור הדתי תורני/חרד"לי שכרגע בלי הצעות וזה קצת מתסכל,

אשמח לשמוע מכם על שדכנים/אתרים מומלצים לציבור הזה ועל רעיונות איך כדאי לפעול כדי לקבל הצעות?

למצוא מי שיכול לייצג אותם בשגרירים בלבתמיד בבטחה

יצאו מזה הרבה שידוכים טובים (אם מוצאים שגריר טוב)

רשימת שדכנים מתעדכנתארץ השוקולד
רשימת שדכנים מתעדכנת - לקראת נישואין וזוגיות

לא מכיר את הרוב ברשימה אז לא יודע לחוות דעה, אבל ככלל, המטרה היא לא מקסימום הצעות אלא הצעות מתאימות ולכן שווה לחשוב איזה שדכן/שדכנית/כמה מהם מהרשימה יתאימו להם.

ובנוסף- רק כשהם מעוניינים. אם הם רוצים את העזרה שלמרגול

שלך

(ובכלל אם מחפשים ברגע זה)

תוכלי לפרט קצת יותר(:(:

איזה סגנון הם ומה הם מחפשים?

אפילו בסטיגמות של ישיבות אולפנות..

יש לי כמה שדכניות מעולות ורוצה להבין קצת יותר מה הכיוון(:

אם הם רוצים להיות אברכים לתקופה ולא שנה שנתיים(:(:אחרונה

יש את המיזם של הרב שמואל אליהו- מומלץ מאוד!

לוקח להם קצת זמן ליצור קשר אחרי שמשאירים פרטים אבל הם מאוד משתדלים ובעז"ה מצליחים.

וידוי של שדכניתלגיטימי?

בשם שלומית שראל:

הופיע בעלון השבת "הדור" בשבוע החולף.

מה דעתכם?

מה החוויות שלכם מול שדכנים - מה רמת ההיכרות שלכם עם השדכן? האם זה כלל שליחת כרטיס? שיחה? פגישה? ליווי? משוב?

ולפי מה הרגשתם שהם משדכים אתכם?

מחשבות בעקבות קריאת ההודעות בנושא שדכניםכינור יהודי

בציבור הדתי לאומי יש בעיה כזו שמשום מה ביטלנו את מעורבותם של שדכנים והורים בתהליך של בחירת בן/בת זוג. כי נהיינו מודרנים. כמו העולם הכללי. וזה כל כך, כל כך חבל. לאורך אלפי שנים נעזרנו בשדכנים, ומשום מה ב80 שנים האחרונות (נניח), הציבור הדתי המודרני (תנועת המזרחי, דתיים לאומיים, וכו) החליט לפסוח על השדכן ולמצוא לבד. או לקוות שהחברים יעזרו.

אני מרגישה שאם היינו מחזירים את ההורים והשדכנים לסיפור הזה, היה יותר קל להקים בתים.

יש לי חזון - שמגיל צעיר יטפטפו לילדים ולהורים שכשהילדים יגיעו לפירקם, ההורים שלהם ימצאו להם שידוך. כלומר שמגיל צעיר הם יתכוננו לזה וזה לא ירגיש להם "מוזר" שהורים "מתערבים" בנושא הזה כשיגיע הרגע הנכון. השינוי הזה בציבור יכול להיות מבורך בעיניי!

באיזה מספר של דייט ואיךא"י שלנו לעד
הייתם מספרים לבחור/ה על מחלה כרונית לא קשה בכלל שיש לכם. ( לא מפריעה גנטית, לא תורשתית, לא קשורה לפוריות בה גם ויש גם אישור מרב שבגלל שהיא לא קשה לא צריך לספר עליה מראש בהצעה)
מאוד תלוי כמה היא משפיעה על החיים האישיים והזוגייםפתית שלג

לדעתי לרוב משהו בין פגישה שניה לחמישית

לא משפיעה בכלל ב"הא"י שלנו לעד
לדעתי בשלב הבירורים אם זה רציניזיויק
ואם לא אז די בהתחלה תלוי ברמת החומרה
בשלב של הבירורים הרב אמר שלאא"י שלנו לעד
זה מחלה עם שם מפוצץ שהיא כלום אצלי אבל אצל אנשים אחרים היא יכולה להיות משהו רציני 
מביןזיויק
וואי המון בריאות בעזרת ה'!
כשמתחילים בכללי לשתף דברים יותר אישייםפצל"פ
פגישה שלישיתבחור עצוב
אם היא לא משפיעה בכלל על חיי היומיוםמתואמת

אז רק כשהקשר כבר חזק למדי. (זה אינדיבידואלי באיזו פגישה זה קורה)

אם יש השפעה על חיי היומיום - אז כשהקשר כבר יחסית יציב אבל עוד אין קרבה חזקה (מניחה שזה בערך בפגישה שלישית-רביעית).

זה לא משפיע בכלל חוץ מבדיקה פעם בשנהא"י שלנו לעד
אבל מפחיד אותי לספר מאוחר זה כאילו אני משקרת כזה
אז לא עדיף לספר בהתחלה? פגישה ראשונה- שניה?יעל מהדרום
לק"י

לתת את כל המידע.

אבל אז כאילו למה שירצה להתמודד עם דבר כזה?א"י שלנו לעד
הבאסה שזה כלום אבל יש למחלה שם מפוצץ 
בשביל זה כדאי לפרט בכנות מה זה אומריעל מהדרום

לק"י

אולי להוציא מידע רפואי בנושא ולתת לו.

להציע לו להתייעץ עם בנאדם מקצועי בתחום.

ובהצלחה!

התמודדות לא קלה.

אז לדעתי אין צורך לספר מוקדם מדי.מתואמת
אם את רוצה לפנות אליי באישי, אוכל לפרט לך על ניסיון אישי שלי במשהו דומה.
אשמח כתבתי לךא"י שלנו לעד
תראי,לגיטימי?

בעיניי,

קשר זוגי מבוסס על כנות. קשר שיש בו הסתרה מכוונת של מידע - רק עצם ההסתרה היה מרחיק אותי מהקשר.

אם זה לא משהו שאת מתכננת לספר מראש -

הייתי מספרת אחרי שיחת "יחסינו לאן". 

תיאור שלבי הקשר:

א. הצעה. ב. בירורים. ג. שיחת טלפון. ד. דייט ראשון. ה. שיחת טלפון. ו. דייט שני. ז. שיחת טלפון. ח. דייט שלישי. וכו'

אחרי דייט שלישי (או אולי רביעי\חמישי), אם הקשר החזיק עד אז - בד"כ מנהלים שיחה שבו אנחנו מחליטים את אנחנו רוצים להמשיך בקשר או לא. כלומר, בתחילת הדרך, בפגישות הראשונות, רוב הקשרים לא ממשיכים - רוב הקשרים נגמרים תוך פחות מכמה פגישות.

לכן בשלב הזה, אחרי שכבר יש היכרות ראשונית, ואת מעוניינת להמשיך בקשר - הייתי משתפת - וכמובן בוחרת את המילים. אולי אפילו מביאה איזשהו סיכום רפואי שמפרט מה זה בדיוק אומר. כלומר, אחרי כמה דייטים ראשונים, כשאת מחליטה להמשיך בקשר, ואת שומעת מהצד השני שגם הוא מעוניין - אז כחלק מהשיחה הזאת, את אומרת לו שיש לך משהו שהיית רוצה לשתף, שאת לא רוצה להסתיר את המידע הזה אבל זה לא נראה לך משהו כזה עקרוני, ולפרט. (האם המצב שלך עלול להחמיר?)

[אם לא מפריע לך לשתף ואת בכל מקרה אנונימית כאן, את יכולה לכתוב במה מדובר, ואולי יש כאן עוד מישהו שמתמודד עם זה?]

ועוד הערה: כולנו בני אדם. סביא להניח שכולנו נושאים איתנו איזשהו עניין רפואי, בין שאנחנו יודעים מכך ובין אם לא, ברמות סיכון שונות. אם את יוצאת עם מישהו, שלא יודע להכיל את העניין הזה - אז אולי זה לא מי שאת רוצה להקים איתו בית..

גם אנשים עם בעיות\מחלות וכו' מתחתנים, וגם אנשים שדי בריאים לא תמיד מתחתנים מהר ומוקדם...

יש לי טרשת נפוצה במצב ממש טוב ב"ה!!א"י שלנו לעד
יצא לילגיטימי?

לצאת עם שניים שיש להם טרשת במשפחה.

ממה שאני זוכרת, אחד סיפר כבדרך אגב בדייט ראשון; לא היה דייט שני, אבל לא בגלל זה.

השני, מי שהציע את ההצעה היתה גיסתו, והיא סיפרה על זה (וגם על הבירורים שהיא עשתה לפני שהתחתנה). לא יודעת אם זה בר מיוזמתה או מיוזמתו וכו' - גם שם לא היה דייט שני, ולא בגלל זה.

יש לי גם חברה נשואה עם טרשת, אבל היא אמרה לי שהמצב שלה עלול להחמיר בצורה רצינית.

ממה שאני מבינה, זה מחלה שיכולה להתבטא בהרבה דרכים, ולכן כדאי לדעתי לפרט מה בדיוק יש לך, ואיפה זה עומד וצפוי לעמוד. לתת מקום לצד השני לשאול שאלות, לא להקטין את החשש והספק - תוך שאת מבהירה כמה זה מינורי בעינייך.

ובעיניי, להסתיר את זה לאורך זמן - זה נותן לזה נפח הרבה יותר גדול. מבינה למה לא לשתף כל אחד שאת יוצאת איתו, אבל לדעתי, כמו שכתבתי בהודעה הקודמת, אחרי שיחת יחסינו לאן הראשונה - זה הזמן הכי מאוחר.

פגישה שלישיתוהוא ישמיענו
נגיד 4, מתי שהולך לכיון טוב ומרגישים בנוחאני:)))))
תמיד אמרו פגישה שלישיתנקדימון

או רביעית, אחרת אדם עם חולי כלשהו לעולם לא יצליח לצאת לדייטים.

פגישה ראשונה זה גישוש ראשוני.

פגישה שנייה זה אומר שפגישה ראשונה היתה בסדר.

פגישה שלישית זה כבר אומר שרוצים באמת לנסות.

לכן, בשלישית - או אולי ברביעית - זה אכן הזמן לספר. כדי לא להיכנס למערכת יחסים ואז להפיל משהו, שהצד השני עלול לפרש כתיק וכהסתרה, וכמובן אם נפרדים אז שלא יהיה מטען רגשי כבד מידי.

יש ספקטרום של אנשים בנוגע ליחס למחלות שונות, חלק יבהלו מכל דבר, חלק יכילו גם מצבים קשים, וחלק יהיו דינמיים וזה יכול להיות תלוי במזל או ברצון שלהם להמשיך עם הדייט - לכן כדי לאפשר הזדמנות לכולם, ממתינים טיפה ואז מספרים. זה הרציונל.

זה מאפשר לכולם הזדמנות אמיתית.

בהצלחה רבה!

פגישה ראשונהארץ השוקולדאחרונה
גג שניה

אולי יעניין אותך