עוד סיפור.שבוע טוב לכולם.סמדוש
עד החתונה זה יעבור. אוסנתי !
בביכורים מאז: כ´ תמוז ה´תשס"ז
תודה רבה לסדנת כתיבה - פרוזה.

אני רוצה להגיד לך מילים, עמוס, מילים יפות וטובות, אני רוצה להגיד לך ויודעת שלא תואיל להקשיב, בטח שלא להן.
אני שונא את המילים היפות שלך, אתה אומר לי. תמיד תדעי לשלוף אותן, צרור מילים כאלו, מנוקדות, מתואמות, מלטפות. את כולם הן יפילו, יהפכו אותך תמיד לאותה קדושה מעונה ומיוסרת. אבל עכשיו, עכשיו כלום כבר לא יעזור לך. כלום כבר לא יעזור לי. כלום. תגידי מה שתגידי.
ואני לא עונה לך, רק עומדת בוהה בחלל ושותקת, רוצה לצרוח סליחה, לצרוח שלא התכוונתי, שלי זה כואב לא פחות מִלך, ואולי אף יותר, שהייתי מעדיפה לעמוד עכשיו במקומך, במקום של האדם שגורל אהבתו נחרץ בידי השני ולא להפך. ויודעת שלא היתה לי ברירה. האמן לי, עמוס.

י"ט באלול היום, חודש. חודש לנישואים שלנו, שלא היו. ווילונות אדומים-לבנים, חצי תפורים מונחים על ידי, מחפשים מקום להתלות בו, מחפשים שיואילו לסיים את תפירתם, ואני מדמיינת אותם תלויים שם, על חלונות קטנים בקרוון מבודד, עפים קלות ברוח הקיצית הנעימה. אני רואה מטבח קטן ונקי, כלי עץ מעוצבים כמו שאני אוהבת, ובתוך תיבת עץ ענקית, הם יהיו מסודרים כמו שורות של חיילים ממושמעים, שקיקי תה מכל הסוגים.
מכל הסוגים יהיה לנו, את שומעת מיכל? אני כל כך רוצה את זה, זה כל כך כיף ומרגיע. נעשה תחרויות ניחוש טעמים, פעם בשבוע. יהיה כל כך טוב.
כן, כל כך טוב.
אתה תחזור מהישיבה ותניח את הגמרא הגדולה על השולחן, ותחייך חיוך של תורה, ותשאל לשלומי, ולשלום ביתנו, ואני אענה לך שהכל בסדר. הכי בסדר שיכול להיות. אכין לנו ארוחת ערב קטנה כזאת, שתהיה יפה.

אוי מיכל, אתה אומר, זה מצחיק איך חשוב לך שהאוכל יהיה יפה, מה זה משנה איך הוא נראה? ואני אגחך בחיוך סלחני, ולא אטרח לנסות להסביר.

ספר לי משהו מעניין שלמדת היום, אבקש ממך, ואתה תענה ברצון, אקשיב לך מרותקת, מתפעלת, אולי אפילו שמחה קצת, אולי, אפילו. נשב שם חצי שעה או יותר, אכנס לפעמים בין דבריך ואומר את שלי, אתה תקשיב כמובן, כמו שרק אתה יודע. אחר כך יהיה אולי שקט כזה, אולי לא יהיה עוד על מה לדבר, ואחרי שהזמן הזה יהיה מביך מדי, מבהיל מדי, לא אתאפק יותר, ועל אף, (ואולי בגלל) שלימדו אותי שדווקא הערב זה הזמן האידיאלי לניהול שיחה יומית עמוקה ורצינית, אני אשאל אם אפשר לשמוע מוזיקה. ואתה תענה שבטח, שאפשר, אולי בלב אפילו אתה תשמח על הרעיון המבריק, למרות שאתה לא ממש אוהב מוזיקה, בטח שלא את הטעם שלי, אז אני אשים אותה בווליום נמוך, שלא תצטרך לסתום את האוזניים.

אתה סתמת אותן, עמוס, כמעט כמוני, אתה יודע, את האוזניים, את העיניים, את הכל, אם לא היית סותם היית יכול לדעת היטב מה יהיה הסוף שלנו, הכל נשב לשם, הכל זרם אל המחסום שלא נוכל עוד לעבור, אבל אנחנו בחרנו להמשיך ולהמשיך ולהאמין ולהאמין...שזה יעבור. שעד החתונה זה פשוט יעבור.

זה לא שלא חשבתי, זה לא שלא הרגשתי, התעמקתי בזה לפעמים, רגעים ספורים של אמת מבהילה. אפילו שיחה עם הרב קבעתי בסוף, שיגיד לי הוא, שיהיה במה להיאחז.
מה את מחפשת? שאל אותי הרב, אדם להקים איתו בית או אדם לעשות איתו הרפתקאות?
ואני רוצה לענות לו שזה לא עניין של הרפתקאות לעומת הקמת בית, זה עניין אחר, שאתה כל כך הכל, כל כך כל מה שבת בגילי תבקש לעצמה, כל כך טוב, חכם, מצחיק ויפה. כל כך הכל. ולא, פשוט לא.
זה לוקח זמן, הוא אומר, נישואים זה גן עדן של עבודה, גן עדן של התמודדות, ואת תתמודדי ותעבדי קשה-קשה, אל תתפסי לקטנות, אל תדמייני מישהו שיסחוף את הנשמה שלך למקומות שתמיד ביקשת, את מחפשת בעל, לא שותף למסע במזרח הרחוק, את יודעת את האמת, תלכי אחריה, ולא תפספסי את זה. האמיני לי, מיכל.
אני מאמינה לו.
מאמינה לו חזק.

כשרננה התקשרה אלי אז, להציע לי אותך, היססתי מאד. ידעתי שכל עניין החתונה לא ממש מתאים לי עכשיו, ואין לי את הרצון המספיק למחויבות כזאת, ומעבר לזה, אין לי את הרצון להכיר את בעלי בדייטים שוממים בגן ציבורי ירוק. מיכל, היא אומרת לי, אם תמשיכי ככה, את לעולם לא תמצאי, אין מה לעשות, אף אחד לא נהנה יותר מדי מהעניין, אבל ככה זה בציבור שלנו, ועמוק בלב, את גם יודעת שזאת הדרך הבריאה למצוא בן-זוג, דווקא את מכולם, חייבת למצוא אותו ככה. את יודעת שלא הייתי אומרת לך את זה סתם. הוא אחד הבחורים הטובים שהכרתי, יש לו יראת שמיים עצומה, יש לו מידות טובות כל כך, הוא גם חמוד כזה, מחייך תמיד, והוא כל כך מתאים לך, מיכל.
לא התאמת לי.
את זה ראיתי כבר בפגישה הראשונה, אני יושבת לידך עם חצאית פרחונית קצרה, מכנסיים לבנים צצים מתחתיה, חולצה ירוקה לא קשורה, אוזניים מלאות עגילים זוהרים. אתה עם חולצה מגוהצת, זיפים מדויקים, מכנסיים כאלו, איך נגיד, עדינים. יושב מולי, מחפש מה לעשות עם הידיים, מספר לי על הישיבה הנפלאה, על התורה הקדושה שאתה כל כך אוהב, אתה מספר על גמ"ח אליו אתה הולך פעם בשבוע, על ההורים שלך אליהם אתה דואג לקפוץ פעם בשבועיים לכל הפחות, לא משנה כמה דברים אחרים חשובים יעמדו על הפרק. אני יושבת לימינך, חצי מקשיבה באמת, פחות מחצי אפילו, בחלק שנותר אני רואה את הרב שלי, את החברות מהמדרשה, איך שהן היו מתלהבות ממך! וואו! בתור הן היו עומדות כדי לצאת עם אחד כמוך. ואני רק חוששת שיגיע תורי לספר על עצמי, בטוחה שתלך ברגע בו תבין מי אני באמת.

מי אני באמת? תאמין לי עמוס אני לא יודעת, ואתה בלבלת את זה רק יותר ויותר, כל הבלבול שגם ככה היה בי בחיי היומיום, גבר וגבר, פגישה אחרי פגישה רק יותר ויותר, כל פעם החלטתי שהפעם זה ייגמר, אבל הקול היפה שלך, הגמרא היפה שלך, החברות שלי, החלומות שלי. לא, אלו לא החלומות שלי, אלו החלומות שרציתי שיהיו שלי, והם לא היו שלי, אף פעם לא.
הן עוברות הפגישות, לאט לאט, אפשר לומר שחיבבתי אותך, לפעמים חיכיתי לטלפון, לפעמים קצת התגעגעתי, ויותר מהכל הטפתי לעצמי, שוב ושוב ושוב, להפסיק לחפש הרגשות סוחפות, להפסיק לחפש אהבה נהדרת, להסתפק בזה שאני יודעת שתהיה לי בעל נאמן ואב מסור, זהו, כל השאר זה סתם הזיות שיביאו אותי למקומות לא טובים. כך חשבתי אז, כך צעקתי לעצמי אז, מכריחה את עצמי לרצות אותך, מתפללת לה´ לרצות אותך, ולא רציתי אותך עמוס, לא רציתי מעולם. יש לי כל כך הרבה שאלות לשאול את עצמי, לעזאזל, איך יכולתי, איך יכולתי, אבל התשובות להן, אוי, התשובות כל כך קשות לי, מה אענה לעצמי? ששיקרתי? שאני שמצהירה שוב ושוב על אמת פנימית, על חוסר הגררות אחרי החברה, במיוחד הדתית, על עצמאות נשגבת, על חיים של הליכה אחר רצון אמיתי, על זרימה מוחלטת עם עצמי, שאני? שאני. כן אני.

אני אמרתי לך שאני אוהבת אותך, למרות שרק בכיתי לאהוב אותך, כפיתי אותה על עצמי, אני חייבת, חייבת לאהוב מישהו כמוך! חייבת להפסיק לחפש רק אחר אנשים הדומים לי, המבולבלים כמוני, הזרוקים כמוני, המדמיינים כמוני. איזה חיים יהיו לנו? כל חודש נטוס לארץ אחרת? כל יום נחזור בתשובה ובשאלה ובתשובה שוב ושוב. לא ולא, אני אומרת לעצמי, מיכל, הפעם לא, הפעם תהיי בוגרת, הפעם תיישמי כל מה שאת לומדת, הפעם תהיי המיכל הזאת, כמו שמעולם לא הצלחתי להיות.

אני הולכת לשיעורים על זוגיות, מצטנפת בין בנות שלא דמיתי להן, גם כשמאד ביקשתי, מקשיבה איתן לדיבורים על מערכת יחסים נכונה ויציבה, שבינה ובין האהבה של ימינו, כך הם כינו אותה, אין שום דבר משותף.

´עם מישהו כזה, הייתי מתחתנת מחר´ לוחשת לי ענבר, שתמיד טענה באוזניי שלהתחתן לפני גיל עשרים וחמש זאת הצרה הכי גדולה שאדם מביא על עצמו, בפעם הראשונה שאתה מגיע אלי הביתה, מכנסיים כחולים, קצת יותר מהעניים, חולצה לבנה, כיפת צמר חומה קצת יותר מן השיער, וציציות נהדרות שמעטרות את גופך. ואני צובטת אותה, עוד רגע מתפוצצת מצחוק.

אפילו אמא שלי אהבה אותך, אפילו היא שהצהירה באוזניי שוב ושוב שאני יכולה לשכוח מבחור שרק לומד תורה כל היום ותו לא. אפילו היא, שכשהגעת אלי, נקי וטוב מתמיד, רק עמדה מולך וחייכה, חיוך שכולו הסכמה ואף עונג.
עונג.

אולי זאת המילה המתאימה מכולם למה שחיפשתי, למה שביקשתי להרגיש ונלחמתי להרגיש ולא הצלחתי.

אז למה? אתה זועק אלי, למה מיכלי, למה אמרת לי כן.

ואין לי מה להגיד לך, רק סליחה בעצם, סליחה שעמדתי שם בערב ההוא, מעוטרת פרחים קטנים מן העץ שנענעת לי מעל הראש, שעמדתי מולך ואתה חייכת, ואמרת, מה את חושבת שאני הולך לשאול? ואני שקשקתי מפחד והתפללתי שלא, שאני טועה.

נו- אתה מאיץ בי, את חייבת לנחש.

ואני מתפללת חזק יותר.

מיכל? אין לך אפילו השערה קטנה...?

עוד רגע בוכה מרב פחד.

נו טוב, אתה נאנח בחיוך, כנראה שאני חייב להגיד את זה בפירוש, תתחתני איתי מיכל.
והמשפט הזה לא נאמר בנגינת שאלה.
וידעתי, אוי כמה ידעתי שלא. אבל מה שאמרתי היה דווקא כן. הסתכלת עלי כל כך טוב ושמח, ולא יכולתי לעצור עוד את הדמעות. מיכלי, מיכלי, אל תבכי, אם תבכי אבכה גם אני. ואז מוסיף בקול שקט, איזה טוב לי, שבפעם הראשונה שאני רואה אותך בוכה, אלו דמעות של אושר. ואני מנסה לעצור בהן, פוחדת שככל שיתרבו לא אצליח לשקר עוד, לא אצליח לשקר מה סיבתן, לא אצליח לשקר את העצבות הרבה שבהן, את הזעקה שזה טעות, ה´, שזאת פשוט טעות. אני מנגבת אותן, שלא תדע, שלא אדע אני. לא יודעת, כלום אני לא יודעת.

אני רוצה שנעשה מסיבת אירוסין, ביקשת ממני, יום למחרת, לפני שהודענו לעולם כולו, על ברית אהבתנו. לא רוצה מסיבה, אמרתי, אני לא אוהבת את כל הבלגן הזה, המסיבה של החתונה היא גם ככה יותר מדי בשבילי. לא משהו רציני, ניסית לשכנע, רק כמה חברים ומשפחה, סתם לרקוד קצת, לא מעבר לזה. ובכלל, הוספת בחיוך, נראה לי זה יעזור לך, נראה לי שאת לא ממש מעכלת את העניין. ופה כבר לא עניתי, רק מיהרתי לנתק את השיחה בתירוצים משונים, שלא אומר מילה מיותרת, שלא אפלוט בטעות איזה לילה לבן ונורא עבר עלי, כמה כעסתי על עצמי, כמה כעסתי עליך, כמה אני מצטערת, כמה.
שבוע אחר כך שאלת מה עם טבעת אירוסין, שוב, כמובן, נתקלת בסירוב שלי, לא אוהבת טבעות, טענתי, במיוחד לא כאלו של מאורסות. תבחרי מה שאת רוצה, אמרת לי, תיקחי את הטבעת הכי עדינה, העיקר שתהיה לך טבעת.

מה עניין הטבעת? שאלתי, אולי ברשעות, כי כל כך ידעתי מה עניינה, ואירסתיך לי, לנצח, לתמיד, לחיי עולם. על האצבע היא תנצוץ לי באור בלתי נסבל, לא תניח לי לשכוח לרגע מה קורה איתי.

אולי את צודקת, אתה נכנע כרגיל, אנחנו לא צריכים את כל החגיגות החיצוניות האלו, אצלנו החגיגה היא בפנים. איזה טוב לנו, מיכלי שאנחנו ככה. נכון?
ואיזה חגיגה שהיתה לי בפנים, לו רק ידעת.

אני מודדת שמלות כלה לבנות ויפות, דחוסות תחרה מהממת, כמה יפה לך להיות כלה, אומרת לי המוכרת בקול מתקתק, ושירה לא מצליחה להתאפק מלבכות, אני לא מאמינה, לא מאמינה שאת מתחתנת, היא אומרת שוב ושוב.
אני בוחרת להקה שתעשה לנו הכי שמח, שתהיה קצת מוזרה וקצת נורמאלית, שתהיה גם דוסית וגם תסכים להשמיע מוסיקה ישראלית פשוטה, וצלם, צלם זה הכי חשוב, אנחנו מחליטים, מהכל, זה מה שיישאר לנו אחר כך.
יישאר לנו אחר כך.

מה נשאר לנו עכשיו עמוס, מה נשאר לי, מה נשאר לך, מה נשאר ממנו בכלל, לעזאזל. מה עשה בנו הפחד שלא יבינו, שלא תבין, שלא תלך, שלא אלך אני, והלכתי.

בבת אחת היא היתה, ההחלטה ללכת. אחרי חודשיים של ייסורים נוראיים זה האיר עלי פתאום, באור איום, איום מכדי כך שאפשר להתעלם ממנו, ההזמנה, והשמלה וטבעת הנישואין המכוערת שאפילו למדוד אותה בקושי יכולתי, כמו סורגים של כלא על האצבע, מקודשת, מקודשת, מקודשת. ולא הייתי מקודשת, לא הייתי מקודשת, בטח שלא לך.
אני מתקשרת אליך, פוחדת לפספס את הרגע של ההחלטה הזאת, פוחדת שעוד רגע תיענד הטבעת על אצבעי, שיעברו להם שלושת השבועות, ואהיה שם, וכל כך לא אהיה שם, לא ארצה להיות שם, אהיה שם כי כולם אמרו, כי כולם היו, כי כולם, כי אני, כי אתה, כי אנחנו, כי זה קל ופשוט יותר, כי הכי מפתה זה לעצום עיניים, חזק ככל שניתן. כי הכי קל לאסור על עצמך לפקוח אותן.

אסור לך לעשות לי את זה, אתה אומר לי בקול רועד, זה אסור לך, מיכל.

אין ברירה, עמוס, אני נשבעת לך שאין ברירה.

זה יחלוף, מיכלי, אל תדאגי, בואי נשכח את המשפט הזה, בואי נעבור את זה בשלום, אתה מנסה לשכנע בייאוש, ניסיון כל כך עצוב, כל כך טיפשי, כל כך לא.

למה? אולי תסבירי לי למה?? אתה מרים קצת את הקול.

והייתי כל כך רוצה להסביר לך ולא יכולתי, לא יכולתי להכאיב עוד, לא יכולתי לומר שאולי מעולם לא אהבתי, שאולי סתם נסחפתי בלי לחשוב או להרגיש באמת, שקברתי עמוק את כל הריקנות, השאלות, הרתיעה אפילו, הפחד. ולא הסברתי, רק עמדתי שם, לא בוכה אפילו, לא כלום.

מה עושים עכשיו? אתה שואל בקול שקט, מה עושים כשמבטלים אירוסין?

לא יודעת, אני תוהה איתך, נראה לי צריך להודיע להורים, לא?

אני לא מסוגל מיכל, אני לא מסוגל, אתה מתחנן פתאום, בואי לא נעשה את זה.

ואם רק יכולתי לגרום לך לרצוח אותי באותו רגע, לצרוח עלי שאני טיפשה, רעה, מטומטמת, שמגיע לי רק רע, ושאני האדם הכי מגעיל עלי אדמות, ואיזה מזל שביטלתי את זה--- אבל דברים כאלו לא אמרת, לא הואלת לאמור, את הטובה הזאת, לא עשית למעני.

דקות ארוכות של שקט עוברות עלינו, המומים, מפוחדים, אבודים, חסרי כל.

עמוס, אני מבקשת, בוא נלך לבית קפה, בוא נעשה אותו יפה, את הערב הזה. ואתה לא מסרב. כמו תמיד. אנחנו נכנסים לארומה, מתיישבים שם, שולחן עגול שחור, בית קפה ירושלמי, בלי הרבה אנשים הערב, סוף תמוז חם ונעים. אתה מחייך פתאום חיוך לא ברור - על חשבונך מיכל, אתה אומר, את זרקת אותי. בהתחלה אני חונקת אותו בפנים, כרגיל, ואז אני לא יכולה יותר, אני צוחקת, וצוחקת וצוחקת...לא שייך לצחוק עכשיו, אני מטיפה לעצמי ולא מצליחה להפסיק, אתה לא מתאפק ונדבק ממני, צוחק גם,

מיכל, את לא נורמאלית, בחיי, מה את צוחקת עכשיו? אתה שואל אותי. ואתה יודע עמוס, אני חושבת שזאת היתה הפעם הראשונה בה העזנו לצחוק באמת. הפעם הראשונה בה העזנו להיות אנחנו, לא עוד זוג מאורס רציני, לא זוג שבודק אם ניתן להקים יחד בית נאמן בישראל, סתם עמוס ומיכל, חמודים ויפים, צוחקים, דפוקים, לא קשורים לכלום. פעם ראשונה עמוס, אפילו שנפל הכל ואולי דווקא בגלל. לא היה אכפת לי עוד איך להראות בעינייך, הידיעה המוחלטת שזה פשוט כבר לא משנה, מה שלא אומר או אצחק, או אטעה, גם ככה נגמר הכל. מיכל, אתה שואל, את זוכרת שבדייט הראשון צלצל לך הפלאפון בשיר לועזי ונהיית אדומה כמו עגבנייה...? סליחה...? שאני אזכיר לך דברים כאלו? שבדייט השני פגשת את החברה הקודמת שלך וגמגמת כמו ילד בגן...? ואנחנו צוחקים שוב. אוגרים רגעים קטנים כאלו של צחוק, של חיים, של נעימות, כוח לימים הקשים שעוד יבואו, והם יבואו, ימים ששום צחוק לא יואיל לרפא, לא יוכל לרפא.

אוויר קריר נושב עלינו, ויש לנו לבטל להקה וצלם ואולם, ושמלה, ויש לנו להתמודד עם השאלות של כולם ושל עצמנו, איך, מתי, למה, ואולי אם כן, ואולי אם לא, ואולי בכלל--- אבל אנחנו רק מתמכרים לערב הזה, לפורקן הגדול, מביטים בחורבות אהבתנו, חוגגים את התבוסה הנוראית, את סוף המלחמה בה כולם מפסידים בעצם, מלטפים את הבדידות המתקרבת, את הימים האפורים, את הידיעה שזה לא עבר, בטח שלא עד החתונה.

© כל הזכויות ליצירה שמורות ל אוסנתיwh();
סמדוש, אותי הסיפור הזה בעיקר הפחידדודי25
שמעתי כבר סיפורים על חתונות בהן צד אחד לא היה בטוח בכלל וזרם בכל זאת, והתחתן...
בסופו של דבר לפעמים זה נגמר בטוב ולפעמים לא...

אבל תמיד תמיד תמיד בכל הסיפורים שאלו ששמעתי הצד שלא ידע מה הוא עושה היה הכלה.

למה זה קורה?
בעיני- זה סוף טוב....אור77
עם כל זה שזה לא נעים ו.. "מה?? לבטל אירוסין/חתונה??"
עדיף מאוחר מאשר לעולם לו...
לא בדיוק מנסיון... אבל זה מה שקורה כשיש שכל אבל אין רגש. כלומר: שמבחינה שיכלית הבחור יכול להיות מתאים או שהיינו רוצה שיתאים, אבל- אין רגש אליו.
עוד משהו להוסיף...אור77
הייתי בלחץ בזמן הקריאה ובמחשבה ש: "רק שלא יתחתנו כך..."
זה מפחיד יותר מאשר למצוא את עצמך נשוי למישהי/ו שידעת שלא אהבת אותה/ו לפני כן.
השאלה הגדולה אםסמדוש
דברים לא היו משתנים אחרי חתונה.לטובה אני מתכוונת.
אני חושבת שיש עיניין בחוסר שלמות של חיבור אחד לשני ואולי הבעיות צצות בגלל זה? ואחרי שמתחתנים מימלא יש חיבור מלא. והרבה דברים שנחשבו כבעיות נפתרו מאליהם, אולי הנשואים שפה יוכלו להגיד מה דעתם בנושא?
באמת נשמח מה אומרים הנשואים מניסיונםאור77
בכל אופן זה ממש מפחיד להתחתן בצורה כזאת!
אני חושבת שמי שכתבה את זהדרדוסית
הבהירה בצורה מאד חדה בהתחלה כמה ההתאמה והחוסר קשר לא התאים לה... (ובסבוף זה נראה שגם לו לא התאים)
שניהם נשמעים כאילו הם שוחים עם הזרם...

וזה לא מסוג הדברים שיפתרו אח"כ זה מסוג הדברים שאין בניהם קשר!!!
אני  מוכרח  לספר על עצמי      אליהועיני
לי קרה בדיוק, אבל ממש, כזה מקרה, עוד לא הזמנו כלום לא אולם וצלם ותזמורת אבל זה היה ממש קרוב לזה היינו כבר אחרי אירוסין.
ובמקרה שלי אני בטלתי
זה ממש לא קשור לחוסר שלמות
אלא פשוט חוסר רצון להתחתן עם האחר
ואם כן מה דחף כן להתחתן איתה? הרצון להתחתן
עצם הרצון הזה גרם להמשיך
עד שזהו אתה יודע שלא תוכל להמשיך בכח
כמה שאתה מנסה , עד שמגיע הפיצוץ שממנו אתה רואה שלא תוכל להמשיך
עד היום אני לפעמים אומר לעצמי כמה חבל הייתי יכול להיות כבר נשוי עם ילדים ובית משלי ושולחן שבת משלי והכל כל מה שרק חלמת
אבל בסוף אתה יודע שלא תוכל ל עשות את השקר הזה לעצמך
ואתה ממש לא מא מי ן שזה קורה לך מה אני אדם כל כך טוב, מה עשיתי שככה מגיע לי ?
אבל ה' רח מ ן עד כמה שהוא רחמן
והדבר הזה רק מרים אותך גבוה גבוה
נכון אתה נופל וקם נופל וקם אלף פעמים
אבל בסופו של דבר זה משנה אותך מן הקצה אל הקצה
להיות הרבה יותר קשוב לעצמך להיות אתה לא להיות מישהו אחר להיות הרבה יותר אמיתי להבין מה באמת חשוב בחיים,למה אנחנו חיים
זה יסורים
אבל ייסורים של אהבה
היה קשה לי לספר את  זה אבל הרגשתיאליהועיני
שאני מוכרח
כבר כמה פ עמים שזה עמד לי על קצה הלשון עד שזהו סיפרתי
ואו.סמדוש
מדהים. איזה כנות.
לא ראית את זה מההתחלה?
בדיעבד היום אתה מצטער?
אולי יש אנשים שלעולם לא יהיה להם רצון שלם לאדם אחר? (ואני בתוכם)
זה לא חליליה חיוך של צחוק.אני12345
איתך בכל ליבי!!!!!!!!!!!!!!
אנייכול לומר לך  שבדיוק מה שאותה אחת אמרה  לעאליהועיני
גם אני אמרתי לעצמי
שזה בדיוק מה שחיפשתי וכל הזמן מה שרציתי
אבל זה לא,זה אולי מה שפעם רצית אבל לא היום ,
אבל אם אתה לא רוצה אי ן לך מה לעשות
בסוף הכל יתפוצץ
וודאי שהכל מכוון מלמעלה ש זה בדיוק מה שיקרה
היום אני פשוט מנסה כמה שיותר לא לחשוב על זה
פעם קראתי בספר שהאדם חי בהווה לפי הזכרונות שיש לו בעבר, והוא בוחר אם לזכור את הדברים הטובים שקרו לא או את הרעים
ואם נזכר בדברים הטובים שקרו לנו ממילא גם הווה שלנו יראה יפה אבל אם נזכר בדברים הרעים ההווה של נו יקבל צורה רעה
כל הכבוד על הפתיחות...אור77
חשוב לשמוע גם אנשים שהתנסו בזה על מנת להבין שאני נורמלי/ת... ושבאמת חשוב להרגיש שלמות עם עצמנו ועם ההחלטות שלנו.
וקורים דברים כאלה ושצריך פשוט להיות שלמים עם ההחלטה!
ולא כי "זה מקובל" וכדו'...
בעזה"י שלא נתנסה...
עכשיו אתה בשלאנונימי (פותח)
לא מתחתנים מתוך הנחה שדברים ישתנו אחרי החתונהאלעד
גם כי זה לא נכון וראוי, וגם כי זה פשוט לא עובד
אלעדסמדוש
מה לגבי רצון רגשי האם הוא יכול להשתנות?
דווקא רגש זה כן דבר גמיש ולא יציבאנונימי (פותח)
שיכול להשתנות בעקבות כל מיני גורמים אחרי החתונה (לשני הכיוונים...).
הרגש הוא לא הנקודה - זה משהו יותר פנימי שנקרא רצון. יש לי חברה שאמרה שהיא בחיים לא תכננה להתחתן כשהיא לא מאוהבת - וזה בדיוק מה שקרה לה - היא התחתנה עם הרבה הערכה לבחור ורצון כנה לחיות איתו ולבנות איתו זוגיות - אך לטענתה (ויש לה נסיון) זה לא היה הרגש שהיא קיוותה לו.
ולשמחתנו היום היא מגדירה נישואין כדבר כיף שפשוט דורש עבודה - אבל עבודה תהיה בכל מקרה.
והאמת - כשיש רגש גדול - אז יש גם ציפיות גדולות שהרבה פעמים מביאות לאכזבות גדולות כשנכנסים לשגרה של הנישואין, וגם על זה בסוף צריך לעבוד.
בקיצור לדעתי - אפשר להתחתן גם כשהרגש לא כל כך מלהיב וגדול - העיקר שבאמת רוצים בבן אדם - וזה מה שהיה חסר לה - היא לא באמת רצתה אותו. היא רצתה טיפוס אחר.
ולצערי יש לי נסיון עם רגש מתעתע...אנונימי (פותח)
שזה יבוא לא יהיה לך תעתועיםאנונימי (פותח)אחרונה
התארסתי אז באתיג'ון

לא הייתי פה כמה שנים, אבל חשוב לי להגיד לכולם ובפרט למי שיותר מבוגרים כאן.

יש תקווה ויש טוב ויש אור גדול.

אבא תודה. ויעבוד יעקב ברחל 14 שנה ויהיו בעיניו כימים אחדים.

מזל טוב!זיויק
שימחת
14 שנים - כי היה צריך להינשא לשתי נשים 🥲 מזל טוב!פ.א.
מזל טוב!אילת השחר
עבר עריכה על ידי אילת השחר בתאריך י"ט בשבט תשפ"ו 15:59

אני זוכרת את הניק שלך מלפני זמן רב...

בע"ה שתזכו שיהיה בניין זה בניין עדי עד מלא שמחה, ברכה ושפע ברכת ה' בכל מכל כל.

מזל טוב🥳🥳פתית שלג
אני זוכר אותך ניק יקר. מזל טוב!והוא ישמיענו
מזל טוב!!advfb
מזל טוב! שתזכו לשנים ארוכות וטובות יחד!!יעל מהדרום
איזה יופי! בשעה טובה! משמח מאד אור ונחת!נפש חיה.
בהצלחה בכל.

או מזל טוב!!!!! שה' יברך אתכם הרבה אורהפיאחרונה
המלצות לשדכניםמוריהה

שלום לכולם, בתור אמא לשני רווקים פוטנציאלים בגילאי ה20+ מהציבור הדתי תורני/חרד"לי שכרגע בלי הצעות וזה קצת מתסכל,

אשמח לשמוע מכם על שדכנים/אתרים מומלצים לציבור הזה ועל רעיונות איך כדאי לפעול כדי לקבל הצעות?

למצוא מי שיכול לייצג אותם בשגרירים בלבתמיד בבטחה

יצאו מזה הרבה שידוכים טובים (אם מוצאים שגריר טוב)

רשימת שדכנים מתעדכנתארץ השוקולד
רשימת שדכנים מתעדכנת - לקראת נישואין וזוגיות

לא מכיר את הרוב ברשימה אז לא יודע לחוות דעה, אבל ככלל, המטרה היא לא מקסימום הצעות אלא הצעות מתאימות ולכן שווה לחשוב איזה שדכן/שדכנית/כמה מהם מהרשימה יתאימו להם.

ובנוסף- רק כשהם מעוניינים. אם הם רוצים את העזרה שלמרגול

שלך

(ובכלל אם מחפשים ברגע זה)

תוכלי לפרט קצת יותר(:(:

איזה סגנון הם ומה הם מחפשים?

אפילו בסטיגמות של ישיבות אולפנות..

יש לי כמה שדכניות מעולות ורוצה להבין קצת יותר מה הכיוון(:

אם הם רוצים להיות אברכים לתקופה ולא שנה שנתיים(:(:אחרונה

יש את המיזם של הרב שמואל אליהו- מומלץ מאוד!

לוקח להם קצת זמן ליצור קשר אחרי שמשאירים פרטים אבל הם מאוד משתדלים ובעז"ה מצליחים.

שידוכים בין ישיבות ומדרשות. מה דעתכם על התופעה?והוא ישמיענו
מה הבעיה?ברוקולי
מעניין אותי לשמוע דעות. לא בהכרח שיש בעיהוהוא ישמיענו
כמו כל מקום, תלוי אישיות של המשודכיםנפש חיה.
לא מבינה מה העניין.לגיטימי?

זה לא משהו חדש.

להרבה מוסדות יש (כבר שנים) שדכן רשמי, או אולי פחות רשמי.

אולי אני לא מבינה למה אתה מתכוון, אבל למה שזה יהיה שלילי?

לא בהכרח שלילי.והוא ישמיענו

אני לא מדבר על עצם זה שיש שדכן או שדכנית. ובוודאי שכוונתם לש"ש. מסקרן אותי לשמוע מה דעתכם על השיטה עצמה.

השאלה היאלגיטימי?

היכן בחור\בחורה דוסים ילכו לחפש שידוך?

הגיוני ליצור כתובת, שבו יש "אוכלוסיית יעד" רלוונטית.

הגיוני שעם אדם עם השקפת עולם דומה לשלך יותר קל ליצור שפה משותפת.

(יש לי סטטיסטיקה יפה בעניין, אבל דיברתי עליה לאחרונה הרבה בחיים האמיתיים, אם זה מעניין אפשר לפנות בפרטי).

בהכללה, ובמיוחד צעירים,

דוסים פחות יהיו באירועי פו"פ. פחות באפליקציות ובאתרים. פחות אצל שדכנים "רשמיים". מההתרשמות שלי, רובם מסתמכים על החברים והסביבה המוכרת, ורק בשלב שני פונים לאפיקים אחרים. כלומר - לא מתייחסים לשאלה איך הבחורה המיועדת בכלל תכיר אותם, אלא בונים על זה שהיא אחות\בת דודה\שכנה של החברותא. או הר"מ. ומי שפחות טוב בהתברגות החברתית שלו, יקבל פחות הצעות, ובטח אם הוא כבר לא במסגרת ישיבתית.

מה הכוונה מי שפחות טוב בהתברגות החברתית שלו?והוא ישמיענו
כמו בכל חברהלגיטימי?

יש אנשים ש"מקובלים" יותר או פחות. 

אני מאמינה שאנשים שיותר בולטים מבחינה חברתית, יקבלו יותר הצעות מהחברה סביבם.

אנשי השוליים, פחות.

ואיך זה קשור לשדכנים של ישיבות ומדרשות?והוא ישמיענו
כל יוזמת שידוכים שעושים אותה בטוב היא מבורכתadvfb

בעיני, זה ממש טוב אם זאת תהיה נורמה יותר חזקה, שאין מוסד תורני ללא מי שאחראי מטעמו שכל אחד יכול להרגיש נוח בכך לפנות אליו.

צריך לחזק את העניין הזה.

כמו בהרבה פעמים בחיים צריך  שיהיה את האיש המתאים במקום המתאים

אני לא מתכוון רק לשדכן ככתובת שניתן לפנות אליהוהוא ישמיענו

אלא לשיטה עצמה. על פי מה השדכנים משדכים. מסקרן אותי לשמוע מגוון מחשבות על כך

דהיינו שמדרשות מסויימות יתאימו לישיבות מסויימות?advfb

כאילו איזו שיטת שידוכים יש פה?

אני בכוונה משאיר את זה פתוח. מעוניין ללמוד מכםוהוא ישמיענו
חח אני פשוט לא מבין כל כךadvfb

אם הדיבור הוא ביחס לסטיגמות של ישיבות ומדרשות - אז אפשרי בהחלט להשתמש, כמו שאפשר להשתמש בכלל הכללה, תוך כדי כמובן לקחת אותה בערבון מוגבל ולא השתעבד אליה.

כן הייתי ממליץ לאנשים מסויימים לחפש תלמידים או בוגרים של מקומות מסויימים שהם יותר בז'אנר שלהם, אבל ברור שזה לא סותר שכדאי לבחון כל הצעה לגופה.

אני לא מכיר "שדכנים" ואני לא יודע פי מה אותם שדכנים שאני לא מכיר משדכים..

כן יכול לומר שיש שני סוגים של דרכים לשדך - 

להיות פסיכולוג - להבין לעומק מה בנאדם מחפש, מה מעסיק אותו, מה החוזקות והחולשות שלו ולפי זה להתאים בין אנשים שיכולים להתאים. שימלאו אחד לשני צורך נפשי.

להיות סוציולוג/אנתרופולוג - לזהות כל מיני סממנים תרבותיים וחברתיים שבדרך כלל אומרים משהו על הבנאדם, כגון איפה הוא למד השכלה תורנית ואיפה הוא רואה את עצמו ביחס למגזר ועל פי זה לזהות את המשותף בין אנשים. צריך מידה קטנטנה של ציניות ביחס לזה. מי שתמים לגמרי לא יכול להבין את השיטה. השיטה הזאת לא מושלמת בכלל בכלל, אך היתרון העיקרי שבה שהיא מאפשרת לשדך גם לא ע"י היכרות מעמיקה. ומה לעשות, לא כולם מקבלים הצעות מחברים.

אז הפסיכולוג מקביל לחבר והסוציולוג לשדכן?והוא ישמיענו
כן, אבל זה לא מוכרחadvfb

חבר יכול לשדך על פי סטיגמות (וזה יכול להיות מצויין לדעתי אם זה נעשה בטוב טעם)

שדכן יכול לערוך ראיון עומק עם מי שהוא משדך משני הצדדים ולשדך על פי זה, כן, בדרך כלל זה פחות נפוץ אבל לך תדע.

אתה צודק שבהכללה חבר זה יהיה לפי שיטת הפסיכולוג ושדכן יהיה לפי שיטת הסוציולוג.

..אני:)))))

א. זה לא תופעה.

ב. זה מעולה שמשדכים בין ריכוזי בנים לריכוזי בנות.

ג. טוב ששידוכים נעשים בצורה מסודרת.

א. למה לא מדובר בתופעה?והוא ישמיענו

ב. כיצד נעשים השידוכים? מה הם שיקולי הדעת? מדוע זה מעולה לדעתך?

ג. האם זה שונה מפניה רגילה לשדכנים? או שאין הבדל?

לכאורה עם פוטנציאל הכי גבוהנוגע, לא נוגע
תודה! מעניין. אשמח לשמוע מדוע לדעתך 🙏והוא ישמיענו
כי יש בסיס דומה. כמובן שזה נכון למקומות שיש להםנוגע, לא נוגע

קו מסויים וגם באים לשם בחורים בסגנון מסויים 

טוב מבין שהשרשור קצת עצבן.לא זו היתה המטרה. בהצלחהוהוא ישמיענו
בזמנו אמרתי לרב שליהפיאחרונה

הרב למה אתם לא עושים ארוחות משותפות??

הוא צחק זהו שם זה נגמר

באיזה מספר של דייט ואיךא"י שלנו לעד
הייתם מספרים לבחור/ה על מחלה כרונית לא קשה בכלל שיש לכם. ( לא מפריעה גנטית, לא תורשתית, לא קשורה לפוריות בה גם ויש גם אישור מרב שבגלל שהיא לא קשה לא צריך לספר עליה מראש בהצעה)
מאוד תלוי כמה היא משפיעה על החיים האישיים והזוגייםפתית שלג

לדעתי לרוב משהו בין פגישה שניה לחמישית

לא משפיעה בכלל ב"הא"י שלנו לעד
לדעתי בשלב הבירורים אם זה רציניזיויק
ואם לא אז די בהתחלה תלוי ברמת החומרה
בשלב של הבירורים הרב אמר שלאא"י שלנו לעד
זה מחלה עם שם מפוצץ שהיא כלום אצלי אבל אצל אנשים אחרים היא יכולה להיות משהו רציני 
מביןזיויק
וואי המון בריאות בעזרת ה'!
כשמתחילים בכללי לשתף דברים יותר אישייםפצל"פ
פגישה שלישיתבחור עצוב
אם היא לא משפיעה בכלל על חיי היומיוםמתואמת

אז רק כשהקשר כבר חזק למדי. (זה אינדיבידואלי באיזו פגישה זה קורה)

אם יש השפעה על חיי היומיום - אז כשהקשר כבר יחסית יציב אבל עוד אין קרבה חזקה (מניחה שזה בערך בפגישה שלישית-רביעית).

זה לא משפיע בכלל חוץ מבדיקה פעם בשנהא"י שלנו לעד
אבל מפחיד אותי לספר מאוחר זה כאילו אני משקרת כזה
אז לא עדיף לספר בהתחלה? פגישה ראשונה- שניה?יעל מהדרום
לק"י

לתת את כל המידע.

אבל אז כאילו למה שירצה להתמודד עם דבר כזה?א"י שלנו לעד
הבאסה שזה כלום אבל יש למחלה שם מפוצץ 
בשביל זה כדאי לפרט בכנות מה זה אומריעל מהדרום

לק"י

אולי להוציא מידע רפואי בנושא ולתת לו.

להציע לו להתייעץ עם בנאדם מקצועי בתחום.

ובהצלחה!

התמודדות לא קלה.

אז לדעתי אין צורך לספר מוקדם מדי.מתואמת
אם את רוצה לפנות אליי באישי, אוכל לפרט לך על ניסיון אישי שלי במשהו דומה.
אשמח כתבתי לךא"י שלנו לעד
תראי,לגיטימי?

בעיניי,

קשר זוגי מבוסס על כנות. קשר שיש בו הסתרה מכוונת של מידע - רק עצם ההסתרה היה מרחיק אותי מהקשר.

אם זה לא משהו שאת מתכננת לספר מראש -

הייתי מספרת אחרי שיחת "יחסינו לאן". 

תיאור שלבי הקשר:

א. הצעה. ב. בירורים. ג. שיחת טלפון. ד. דייט ראשון. ה. שיחת טלפון. ו. דייט שני. ז. שיחת טלפון. ח. דייט שלישי. וכו'

אחרי דייט שלישי (או אולי רביעי\חמישי), אם הקשר החזיק עד אז - בד"כ מנהלים שיחה שבו אנחנו מחליטים את אנחנו רוצים להמשיך בקשר או לא. כלומר, בתחילת הדרך, בפגישות הראשונות, רוב הקשרים לא ממשיכים - רוב הקשרים נגמרים תוך פחות מכמה פגישות.

לכן בשלב הזה, אחרי שכבר יש היכרות ראשונית, ואת מעוניינת להמשיך בקשר - הייתי משתפת - וכמובן בוחרת את המילים. אולי אפילו מביאה איזשהו סיכום רפואי שמפרט מה זה בדיוק אומר. כלומר, אחרי כמה דייטים ראשונים, כשאת מחליטה להמשיך בקשר, ואת שומעת מהצד השני שגם הוא מעוניין - אז כחלק מהשיחה הזאת, את אומרת לו שיש לך משהו שהיית רוצה לשתף, שאת לא רוצה להסתיר את המידע הזה אבל זה לא נראה לך משהו כזה עקרוני, ולפרט. (האם המצב שלך עלול להחמיר?)

[אם לא מפריע לך לשתף ואת בכל מקרה אנונימית כאן, את יכולה לכתוב במה מדובר, ואולי יש כאן עוד מישהו שמתמודד עם זה?]

ועוד הערה: כולנו בני אדם. סביא להניח שכולנו נושאים איתנו איזשהו עניין רפואי, בין שאנחנו יודעים מכך ובין אם לא, ברמות סיכון שונות. אם את יוצאת עם מישהו, שלא יודע להכיל את העניין הזה - אז אולי זה לא מי שאת רוצה להקים איתו בית..

גם אנשים עם בעיות\מחלות וכו' מתחתנים, וגם אנשים שדי בריאים לא תמיד מתחתנים מהר ומוקדם...

יש לי טרשת נפוצה במצב ממש טוב ב"ה!!א"י שלנו לעד
יצא לילגיטימי?

לצאת עם שניים שיש להם טרשת במשפחה.

ממה שאני זוכרת, אחד סיפר כבדרך אגב בדייט ראשון; לא היה דייט שני, אבל לא בגלל זה.

השני, מי שהציע את ההצעה היתה גיסתו, והיא סיפרה על זה (וגם על הבירורים שהיא עשתה לפני שהתחתנה). לא יודעת אם זה בר מיוזמתה או מיוזמתו וכו' - גם שם לא היה דייט שני, ולא בגלל זה.

יש לי גם חברה נשואה עם טרשת, אבל היא אמרה לי שהמצב שלה עלול להחמיר בצורה רצינית.

ממה שאני מבינה, זה מחלה שיכולה להתבטא בהרבה דרכים, ולכן כדאי לדעתי לפרט מה בדיוק יש לך, ואיפה זה עומד וצפוי לעמוד. לתת מקום לצד השני לשאול שאלות, לא להקטין את החשש והספק - תוך שאת מבהירה כמה זה מינורי בעינייך.

ובעיניי, להסתיר את זה לאורך זמן - זה נותן לזה נפח הרבה יותר גדול. מבינה למה לא לשתף כל אחד שאת יוצאת איתו, אבל לדעתי, כמו שכתבתי בהודעה הקודמת, אחרי שיחת יחסינו לאן הראשונה - זה הזמן הכי מאוחר.

פגישה שלישיתוהוא ישמיענו
נגיד 4, מתי שהולך לכיון טוב ומרגישים בנוחאני:)))))
תמיד אמרו פגישה שלישיתנקדימון

או רביעית, אחרת אדם עם חולי כלשהו לעולם לא יצליח לצאת לדייטים.

פגישה ראשונה זה גישוש ראשוני.

פגישה שנייה זה אומר שפגישה ראשונה היתה בסדר.

פגישה שלישית זה כבר אומר שרוצים באמת לנסות.

לכן, בשלישית - או אולי ברביעית - זה אכן הזמן לספר. כדי לא להיכנס למערכת יחסים ואז להפיל משהו, שהצד השני עלול לפרש כתיק וכהסתרה, וכמובן אם נפרדים אז שלא יהיה מטען רגשי כבד מידי.

יש ספקטרום של אנשים בנוגע ליחס למחלות שונות, חלק יבהלו מכל דבר, חלק יכילו גם מצבים קשים, וחלק יהיו דינמיים וזה יכול להיות תלוי במזל או ברצון שלהם להמשיך עם הדייט - לכן כדי לאפשר הזדמנות לכולם, ממתינים טיפה ואז מספרים. זה הרציונל.

זה מאפשר לכולם הזדמנות אמיתית.

בהצלחה רבה!

פגישה ראשונהארץ השוקולדאחרונה
גג שניה
נפגשתם פגישה ראשונהפתית שלג

ולא היה צריך הרבה זמן עד שהיה ברור לך כשמש שדייט שני לא יהיה.

איך זה משפיע על המשך הזמן שנותר לך מולה\ו?

לי יש ציפייהלגיטימי?

שבמקרה כזה, 

במיוחד למי שתוך דקות כבר קיבל החלטה שזה לא רלוונטי עבורו -

להמשיך את הדייט למשך זמן מקובל (נניח שעה וחצי-שעתיים). 

לשים בראש את המחשבה שלי זה לא מתאים ולא שייך בשום צורה, אבל אולי אם נכיר את האדם שמולינו יותר טוב נוכל לשדך בינו לבין אדם אחר.

לנהל שיחה קלילה עם אדם כהיכרות למשך עד שעתיים, תוך התעניינות - אמור להיות משהו אפשרי לחלוטין.

יצא לי להיות כמה פעמים בדייט עם מישהו, והיה ברור אחרי דקות שהוא ממש לא מעוניין, ומשכו את הדייט - אבל בצורה מאוד מזלזלת ופוגענית.

פעם שמעתיאשר ברא

שהרב סבתו אמר שבפגישות כאלה חייב להמשיך את הזמן מינימום המכבד.. כי בסוף נמצאת מולנו נשמה ואנחנו ח"ו לא רוצים לפגוע בצד השני.

לכן כן אפשר להמשיך נגיד עד שעה וחצי גג ולדבר כמו שיחת חולין ולסיים את זה בצורה מכבדת

כשזה קרה לי התייחסתי לזה כמו פגישה עם חברהנפש חיה.

לא תמיד זה מעניין

אבל נהגתי בנימוס והקשבה לבחור שמדבר ומספר,  האוירה יותר קלילה כי פחות מחייבת להמשך.

אז לא למשוך את הזמן סתם

אבל כן לכבד את הזמן וההשקעה של הצד השני.

מתי להתקשר לומר את ההחלטה?

הכי מהר שאפשר מדין "ואהבת לרעך כמוך" 

..אני:)))))

אני אשתדל להמשיך ולהיות נחמדה ולהתעניין אבל במסגרת הזמן המקובל כדי לא להשלות.

וקרה לי שאחרי שדיברנו כמה דקות והכרתי יותר את הבן אדם השתנתה לי ההסתכלות ורציתי להמשיך.

הכי רגילה בעולםהפי

גם אם לא מתאים אני לא ייבש אותו

עדיין אני אשמח להבין מי עומד מולי .

מנגד אני לא אשלה אותו ולא אזרוק משפטים של קירבה שיכולים להתפרש כקרובים

הדבר הכי צבוע זה להשלות אדם.

אם אני לאנארצה אותו אני לא אגיד לדוגמא ואוו ממש היה לי כיף איתך מחכה לפעם הבאה.

גם אם היה לי הכי כיף לא אגיד את זה חחחadvfb
חבלהפי
מה שחשבתיאני:)))))
לא תמיד טוב להעלות ציפיות, גם אם רוצים להמשיךadvfbאחרונה

לפעמים זה יכול להלחיץ

כן, להפרד ממנה בצורה מפרגנת 

אבל "להגיד היה לי טוב" זאת אמירה עם משמעות שלא תמיד ארצה להשתמש בה.

אולי לא היה לה טוב וזה סתם מעמיד אותה במקום לא נוח ומשדר שאני מצפה שגם לה יהיה ככה.

אולי היה לה טוב אבל היא לא חושבת שמתאים?

אולי היא צריכה לעכל את המפגש?

אולי שתינו עפים אחד על השני אבל מעדיפים לנהל את הקשר בזהירות?

כן, לא תמיד אני יגיד את מה שיש לי בפנים, וזה נראה תלוי שלב ורמת אמון..

זה הרבה פעמים גם קורה טבעית, זה לא אני חושב "אה אני לא יגיד את זה למרות שאני חושב ככה"

להתנהג באנושיותadvfb

"מה ששנוא עליך אל תעשה לחברך"

חושב לעצמי אילו אני הייתי בצד השני, איך הייתי רוצה שיתייחסו אלי במקרה כזה וכך משתדל להתייחס.

ובכללי, מפגש עם בנאדם הוא לא רק מפגש פונקציונלי.

הוא משמש את המטרה שלי אז אני משתמש בו ואם לא אז אני זורק.. מפגש עם בנאדם זה אירוע. במיוחד שיש לזה הקשר יחסית רגיש.

עדיין מותר להיות מתוסכל, אבל אם זה משפיע על תפקוד לא תקין זה אומר דרשני

וידוי של שדכניתלגיטימי?

בשם שלומית שראל:

הופיע בעלון השבת "הדור" בשבוע החולף.

מה דעתכם?

מה החוויות שלכם מול שדכנים - מה רמת ההיכרות שלכם עם השדכן? האם זה כלל שליחת כרטיס? שיחה? פגישה? ליווי? משוב?

ולפי מה הרגשתם שהם משדכים אתכם?

ממה שתיארתadvfb

רק ע"י היכרות מוקדמת עם השדכן (ולא כרטיס או ראיון) הרגשת תחושות הצלחה.

הגיוני מאוד שרגע שיש היכרות מוקדמת אז הסיכויים להצלחה ביחס לשידוך קופצים.

אני על עצמי חוויתי קשרים וקיבלתי הצעות יחסית מתאימות גם משדכנית וואטסאפ מסויימת וגם מעוד אנשים שזיהו אותי רק על ידי כרטיס.

תפסת אותי בשאלה שזרקת לחלל האוויר - 

"באיזה סולם מודדים את המידות שלי ושל המיועד? אין לי מושג"

בעיני, המשפט הזה יכול לבטא חוסר אמון בשיטת הכרטיסים.

צריך לשים על השולחן את כל החסרונות של שיטת הכרטיסים.

אך צריך לשים לב לאיך הכי נכון ויעיל להשתמש בה.

כרטיס טוב זה כרטיס שמעביר מסרים ייחודיים בצורה כמה שיותר פשוטה ומובנת.

כרטיס טוב רומז על דברים שיכולים לעניין את מי שאני רוצה למשוך אלי.

צריך לגעת בנק' או בדוגמא שהיא גם אומרת משהו משמעותי וגם מובנת, זה לא תמיד פשוט.

ולכן - כן, בכרטיס טוב אפשר להבין לפחות רמיזות למידות של אדם. אם הוא שקט או דומיננטי, רגוע או מלא בעשייה, עד כמה הדת מעניינת אותו ואיך וכו'

האם אני עכשיו יודע את המידות שלו? ממש לא. אך יש לי לפחות רמז לכך.

וכן, אני מאוד מאוד בעד לברר.

הבירור נותן למשהו יותר "אנושי" על האדם.

שאני שומע מישהי מספרת על חברה שלה מה היא חושבת עליה ונותנת דוגמאות ומביעה רגש אני קצת יותר בונה סיפור של הדמות. ואז אני שואל את עצמי - זה מדבר אלי?

להפגש עם מישהי בלי לשמוע בכלל ורק לקרוא פרטים נשמע לי קצת תלוש..

בגדול, לא נראה שכדאי להכליל ולכן להגיע למסקנה שיטחית שאומרת - שדכנים OUT חברים IN. להיפך, צריך להבחין בין שדכן לשדכן ובין סטיואציות בתוך האינטרקציה עם אותו שדכן.

אתן דוגמא, מיזם שגרירים בלב הוא מיזם יחסית אפקטיבי לדעתי והוא עובד בכרטיסים. עכשיו הכל שם מאוד תלוי ב"שגריר" של הבחור/ה ולכן בשביל בחור ספציפי המיזם יכול להיות מאוד אפקטיבי אבל בחור אחר שנמצא אצל "שגריר" אחד המיזם יכול להיות מאוד לא אפקטיבי. האם אפשר להכליל במקרה אחד או במקרה אחר הכללה על המיזם והפקטיביות שלו? חד משמעית לא.

ככה גם בכללי בשדכנים - 

צריך קודם כל לבחון את השדכן. אני מקבל ממנו רושם שאכפת לו? שהוא מחוייב לתפקיד שלו? אם כן - מעולה. אם לא - ביי.

אחרי זה - מה הוא דורש ממני? מה האינטרקציה מולו דורשת ממני? האם יש בינינו תיאום ציפיות מסויים? - אני מוכן לזה - מעולה. אם לא - אז לא.

גם האדם מול עצמו יוצר תיאום ציפיות בריא שמותאם למציאות (שלפעמים לא נעימה ולא הכי חיובית) ואז גם פחות חווה אכזבות ושחיקה ביחס לזה.

אף פעם לא נתקלתי בשדכן שקיבל כסף כי אף פעם לא עסקתי בתחום הזה לעומק אבל היום יש הרבה "סמי-שדכנים". בזה יותר יצא לי להפגש. בדרך כלל שדכני ישיבות ושדכניות וואטסאפ יהיו תחת ההגדרה הזאת.

אדרבה - כל יוזמה בתחום השידוכים שנעשת בטוב טעם - היא מבורכת מאוד מאוד.

אך לא כדאי לשלול בעיני יוזמה כזו או אחרת בגלל שיש לה חסרונות מסויימים אלא פשוט להיות מודע אליהם ולראות אם אפשר להתגבר עליהם.

מסקנה מהיוםאוי טאטע!

לדבר לתקשר לדבר לתקשר לדבר לתקשר

בסוף דברים גם ככה יצאו אז חבל להשאיר אותם בבטן

וברגע שהדברים יוצאים ומקבלים מקום הם נרגעים קצת ומתדייקים

*כמובן חשוב רגישות אהבה ותזמון

מסכימה. זה נראה לי הבסיס לזוגיות טובה.לגיטימי?
לגמרי, ככה כל החייםadvfbאחרונה
אני נתקל ברבה סרטונים, חלקם של AI שמנסיםחסדי הים

לעודד גברים להתחתן עם בחורות צעירות מהם באיזה 20-30 שנה.

לפי דעתי זאת תופעה מטרידה, כי רוב הזוגות האלה לא יצליחו.

אבל מה האג'נדה של סרטונים כאלו?

אם זה היה לשכנע בחורות צעירות, אז הייתי חושב שזה מין נסיון של גברים מבוגרים למשוך בנות שצעירות מהם, אבל הסרטונים שאני רואה פה ושם מופנים כלפי גברים.

מה אתם חושבים שהאג'נדה?

לא מכירה ולא נתקלתי בג'אנר, אולי זה כי אתה בארה"ב?נייקיי
ומדובר בסוג של "שוגר דדי", sugar daddy?
אני גר בארץ ישראל. אולי בגלל שהפלאפוןחסדי הים

שלי הוא יותר צורך מידע מחו"ל.

על כל פנים, זה נראה כמו רצון לקשרים אמתיים, אולי באמת המגמה זה הכסף.

לא נתקלתי בדבר כזהנקדימוןאחרונה

אבל כבר גלוי וידוע שיש כוחות חזקים מאוד שמריצים במערב תופעות שנועדו ליצור כאוס וסטייה חברתית.

ראיתי פעם הרצאה של סוכן ק.ג.ב שערק למערב והוא מסביר את הבחישה הקומוניסטית במערב. השמאל הקיצוני ממשיך בזה, כמו שניתן לראות מכל מיני גופים וארגונים. וכמובן שרוסיה, סין, איראן, קטאר וייתכן שעוד אחרים משקיעים באותו כיוון.

האג'נדה היא פירוק ערכים של חברה מלוכדת, כדי להביא לתסיסה חברתית, שתביא לפיקפוק קולקטיבי בערכי המוסר המקובל באותה חברה, וכך לאפשר כניסה של רעיונות זרים ומתוך כך לשקיעה.

אם אמצא את ההרצאה, אחזור לעדכן.

לאותו סוכן קראו "יורי בזמנוב". זה ביוטיוב.

אולי יעניין אותך