לאור המצב העכשווי, האם הייתם מצביעים כיום הבית היהודי במצבו הנוכחי במלחמתו נגד ארץ ישראל ותורת ישראל תמורת קידוש המלחמה בגיוס חרדים
שאלה למצביעי בנטמושיקו
אני לא רואה שם בכלל גיוס חרדיםמשה
(לא הצבעתי בנט כלל וכלל)
על פניו נראה שהם רוצים לקצץ מהם את תקציבי הממשלה, ולהרים ממשלה קפיטליסטית באופן כללי, שזה דבר חיובי.
(לפרוטוקול: אני תמיד אהיה בעד קיצוץ תקציבי. כל תקציב, וזה לא משנה אם הוא מופנה לחרדים או לחילונים. שכל אחד יממן בכספו את מה שהוא מעוניין לממן).
רק שלא יקחו לנו כל כך הרבה מיסים
אם היית
וישאר משהו מהמשכורת לממן את מה שאנחנו רוצים.
לקצץ במשהו אחד, זה שונה מלקצץ בכל הדברים במקביל...אדם כל שהוא
אם היית מקצץ בכל, אז גם לתורמים של הישיבות (אלה מביניהם שגרים בארץ) היה יותר כסף. גם הישיבות היו צריכות לשלם פחות מיסים על העובדים. ואפילו תלמידי הישיבה היו משלמים פחות מיסים (כגון מעמ). אם מקצצים רק בתקציב הישיבות, כל המיסים האלו ימשיכו להגבות, וחלקם ילכו למקומות שמיותרים לחלוטין לדעת אותם אנשים, ובעוד שאת הדברים שחשובים להם הם יצטרכו לממן בעצמם.
כןאלעד
בהתעלם מהשאלה המוטה והמטעה שניסחת.
עיצבנת אותי.
מלחמה כנגד ארץ ישראל?
האם העובדה שהוא חושש מלהכנס לממשלה ומנהל וויכוחים מרים וארוכים במסגרת המשא ומתן בעיקר בשל ההסכם שנחתם עם ציפי לבני לא מעידה כאלף עדים שהוא חפץ בשמירה על הארץ ומתנגד באופן נחרץ (הוא, ויוני שטבון, ואורי אריאל, ואילת שקד, ושולי מועלם ואורית סטרוןק ועוד רבים וטובים) לגירוש יהודים?? מהיכן העזות לטעון כנגדו, כנגד אדם שמזמן היה יכול להיות שר מכובד ומרופד היטב אם לא היה מסתייג כ"כ מקווי היסוד של הממשלה הכוללים את חזון "2 מדינות ל2 עמים" ומתן רשות לציפי לבני לנהל את המו"מ- שהוא נלחם נגד ארץ ישראל?
מלחמה כנגד תורת ישראל?
האם העובדה שרבים מבני סיעתו ואף הוא עצמו למדו בישיבות, אך בניגוד לחרדים הולכים בדרך רבנינו הגדולים הנסמכים על חז"ל, ראשונים ואחרונים, שאין מצב בעם ישראל שציבור גדול לא מוכן לשאת בנטל (זה לא ביטוי גס) ולהתגייס לצבא כשהוא כופה דעתו על שאר העם- האם אין פירושה שהוא דווקא בעד התורה? תורה רחבה וכוללת שגורמת קידוש ה' ולא ההפך מזה? תורה שמעודדת קירוב וחיבור ולא ריחוק ובדלנות? חסידי חב"ד (גם עובדים גם לומדים גם מתעלים וגם מתגייסים) היו צריכים להיות הראשונים לתמוך בו, לולא הקשר התלותי והנלעג במבקשי רעתם ומבזיהם- הציבור הליטאי.
וכן. אני משתוקקק להלחם ולמרוד בחרדים הבטלנים ולסנן אותם מתוך הישיבות הקדושות.
שיעשו עם עצמם משהו ומועיל במקום שאממן אותם. ועוד לא דיברתי על ה"תורה" הצרה והמצומצמת של אלו שכן לומדים..
ארץ ישראל ותורת ישראל?מושיקו
בזכות הברית המוזרה עם לפיד ציפי לבני השמאלנית נכנסה.
יש במפלגה רבים וטובים אבל שהראש החולה לא מקשיב כ"כ לרבנים רק בדיעבד זה משפיע על כל הגוף הטוב והבריא.
היתה הזדמנות נדירה של איחוד כוחות לחזית דתית חרדית מאוחדת וחזקה למען ארץ ישראל ותורת ישראל יחד עם הקמה קואליצה צרה ואיתנה, במקום לאחד כוחות הוא ישר רץ ללפיד עם הסיסמא "שיוויון בנטל" - סיסמא ריקה נבובה מתוכן במיוחד שהחרדים כיום מתגיסים יותר ויותר והמצב כיום הוא שהצבא לא יכול לממן עוד גיוס חרדים ,החרדים עובדים ועושים הרבה דברים טובים ומועילים שממנים כל אחד ואחת.
אבל כשההסתה היא הדבר החם דוהרים קדימה והורסים דברים שנבנו בעמל רב במחי יד.
ולצערנו אם חלילה יהיה פינוי והחרדים יתמכו בזה רח"ל - לא יוכלו להגיע אליהם בטענות כ"כ.
שים לב לשורה האחרונה שלךאלעד
שבה אתה מודה שהחרדים ודאי לא חפצים בשלמות הארץ, אלא היא נחשבת אצלם אך ורק כקלף מיקוח ותו לא.
אמרת את זה - אמרת הכל.
וציפי לבני לא נכנסה בזכותם או באשמתם, היא נכנסה כי ביבי חפץ בכמה שיותר מנדטים. לכן הוא גם משתוקק להכניס את שלי יחמוביץ, וש"ס, והחרדים. זה לחלוטין לא קשור. מבחינתי ממשלה עם כוחות מנוגדים כ"כ של לפיד מול החרדים שיושבים יחד באותה קואליציה לא תאפשר שום התקדמות בנושא השיויון, שהיא סיסמא לא נבובה וריקה בכלל עבור חצי מליון מצביעי לפיד ועוד כמאה אלף ממצביעי הבית היהודי.
ביבי רוצה את ציפי לתפקיד של אהוד ברקמשה
ה"סיבה" למה מהלכים ימניים לא מתקדמים.
לכל אחד יש את החסרונות שלומושיקו
החוכמה לנצל הזדמנויות לקרב לבבות כמה שיותר ולהפוך אינטרסיים מגזריים לאינטרסים משותפים.
המפלגה היחידה ששלימות הארץ הם לא כקלף מיקוח אצלם הם עוצמה לישראל שלא נכנסו בנוסף חמספר ח"כים יחידים שלא יכולים לייצא מפלגה (פייגלין סטרוק וכו').
והשת"פ ביון מועצת פש"ע לממשלת הגירוש יוכיח.
המפלגה היחידה ההיא שלא עברה את אחוז החסימהאלעד
לא רלוונטית לכנסת הנוכחית.
היא בחרה ללכת ראש בקיר, הימרה על כל הקופה, והפסידה.
כרגע יש לנו ימין פרגמטי שמנסה ללכת בין הטיפות ומודע לכך שהוא יאלץ להתפשר.
זה מה שיש וזה הכי טוב במצב הקיימת.
מדובר במפלגה גדולה ובוגרת שמתנהלת בדיוק כפי אדם שמגיע לפרקו ומבין שבחיי הנישואין הוא לא ישיג הכל אלא יאלץ לוותר על כמה דברים כדי לחיות באושר.
[ובכלל לא התייחסת לטענות מההודעה הטרום-קודמת שלי]
דבר אחד לא הבנתימרדכי
בס"ד
מתי היא הלכה ראש בקיר?
בכך שהיא הציגה גישה כזאתאלעד
שאין מצב שהיא נכנסת לממשלה שלא מתחייבת לשמור על שלימות הארץ.
הציבור ברובו הגדול לא קנה את זה כי הוא מבין שבשביל לקדם עניינים חשובים חובה לפעמים לבלוע כמה צפרדעים ולוותר על עניינים חשובים פחות, ביחוד ענינים חשובים פחות שאולי לא יתממשו לעולם בע"ה, ושהתממשותם תלויה הרבה בכח ובעוצמה של אותה מפלגה.
בנתיים בנט -מול כל המלעיגים והציניקנים- מוכיח את עצמו מעל ומעבר.
אם זה נקרא ללכת ראש בקיר - אז טוב שהם עשו כךמרדכי
בס"ד
חייבים משהו שישים את זה על הדגל שלו, ולא יוותר על זה.
וההוכחה ההפוכה לכך היא מרץ. בהתחלה גם לא הייתה הצלחה, אבל לאט לאט הם טחנו לציבור את המוח בצדקת דרכם ולהזכירך בבחירות האחרונות הם קיבלו 6 מנדטים, למרות שגם להם לא הייתה כוונה ולא תהיה להם כוונה להצטרך לממשלה.
עוד דבר שמרץ הוכיחו זה שגם באופוזיציה הם יכולים לקדם את העקרונות שלהם עם מספר ח"כים מצומצם.
כמו כן אני חושב שהסקר שהתפרסם בשבוע שעבר ע"י ערוץ הכנסת שהביא לעוצמה לישראל 3 מנדטים אילו היו נערכים בחירות בשנית, מראה שהציבור עכשיו לאור המצב החדש שקורה בפוליטיקה ההישראלית הוא כן מבין את החשיבות של מפלגה כזאת שתחפור לכולם במוח בעניין ותעלה אותו על סדר היום. כי את זה עד עכשיו הבית היהודי לא עשה במיוחד (חוץ מאורית סטרוק שקראה להביא את אובמה לחברון ולשמור על הארץ)
תשמעאלעד
לא אמרתי שלא טוב שלא תהיה מפלגה שכזו.
רק הוספתי שהיא שילמה את המחיר על דרכה, ושכיום בכנסת הנוכחית היא לא רלונטית.
גם אני סבור שהאמת השלימה חייבת להאמר. אפילו אם בפועל אין דבריה נשמעים.
היא לא רלוונטיתמושיקו
הערבים חוגגים ואין פוצה פה..
לפחות היה אז מישהו ושימחה
נכון. החרדים לא חפצים בשלמות הארץ.אם היית
הם לפחות לא מתנגדים לה.
היא אצלם קלף מיקוח. ולתת אותו לצד השני איך קוראים לזה?? טיפשות?!?
הוא לא צריך "להודות" בזה כי החרדים אומרים את זה.
עדיין אני לא רואה סיבה לדחוף אותם לזרועות השמאל אם חשובה לך שלמות הארץ.
זו שנאה פשוטה. כמו שאתה מצהיר. שנאת השונה. רצון להוכיח שהדתיות שלך שווה לא פחות משלהם.
שנאה היא חרב פיפיות וד"ל.
זה מה שלדעתי שואל מושיקו. האם באמת מה שחשוב לכם כמצביעי בנט הוא אך שנאה? אז למה הצבעתם בנט? יכולתם להצביע ישר ליאיר לפיד. הוא שונא את החרדים אפילו יותר מבנט!
כי בפירוש הצעד של ביבי הוא להכניס את בנט ולהעביר את השוויון בנטל ואז להעיף אותו לכל הרוחות, להכניס את ש"ס ולהעביר את הנושאים המדיניים . הוא אפילו לא אומר את זה מאחורי הגב אלא בפנים. (נכניס את החרדים בשלב שני...)
אבל את לא מושיקו.אלעד
מושיקו הצביע "עוצמה לישראל" כי היא המפלגה היחידה שהבטיחה והצהירה שהיא תשמור על שלימות הארץ.
אז לא הוא יוכל עכשיו להעדיף את החרדים על בנט מתוך אותה טענה, כי את החרדים לא מעניין שלימות הארץ. זה מושג זר להם. תביאי להם גמרא +רש"י+תוספות וקצת תקציב ממשלתי והם יהיו בטוחים שגן עדן זה כאן.
ואם לא מענין אותם שלמות הארץאם היית
אבל הם גם לא חושבים שההצלה של הארץ זו קריעת אנשים מבתיהם.
למה אתה דוחף אותם לעשות את זה??
הבנו שאתה שונא אותם. שנאת מוות. הם אנשים דוחים. מגעילים. רוצים רק גמרא וקצת תקציב. יש להם אף ארוך. והם גומרים לך את האוויר.
אבל למה אתה דוחף אותם לכיוון שגורם להם לשנוא אותך וליצור ברית עם אויבך. זה חכם זה??
לא ראיתי שמענין אותו החרדים יותר מבנט. הוא רק לא מבין מה עבר על בנט שנדבק לו בלפיד שלא מעניין אותו תורת ישראל ולא ארץ ישראל. והוא תומך ב-2 מדינות והדברות.
מושיקו היה מעדיף שבנט יחבור לחרדים וימשוך אותם לתמוך בארץ ישראל בשביל להשיג את הגמרא והתקציבים המגעילים שלהם. קוראים לזה פוליטיקה!
אבל אני לא מוכן שהם יקבלו תקציבים מיוחדים.אלעד
מדוע שלא ילמדו מהתנאים, מהראשונים, מהאחרונים,
ויעבדו לפרנסתם?
[את לא צריכה דוגמאות ומקורות נכון?]
אני גם כשהייתי אברך וסיימתי 2 סדרים מלאים הלכתי לעבוד לפרנסתי בערב בכל מיני עבודות מזדמנות. וגם בין הסדרים, בזמן שאחייך החרדים נחים מנוחת צהריים בריאה עבדתי ולימדתי חבר'ה עברית ותורה כדי להשלים הכנסה.
אח"כ בעודי מותש היו באים אלי הביתה כל מיני טיפוסים ומבקשים ממני צדקה. מחלה? הכנסת כלה? השתלת כליה? לא. אז למה הם צריכים כסף? כי אין מי שיממן אותם..איון מי שיטפל בהם..
אני לא מדבר מתוך חכמה פוליטית, וודאי לא מתוך רגשות שנאה, אלא כאיש פרטי. אינני לא חבר כנסת ולא מנהיג ציבור, ומנסה להסביר לך ולהאיר את עינייך מה פשר הזעם הגדול הזה על החרדים. אין לי יכולת לדחוף או לקרב אותם מהימניות ולשמאלניות ולכן לא מוטרד מזה.
ובשביל זה שווה לך לוותר על שלמות הארץ?אם היית
על תקציבים שמסייעים למשפחות ברוכות ילדים?? על לומדי התורה הדתיים שלומדים 2 סדרים מלאים?!?!(דרך אגב החרדים לומדים 3 סדרים...)
זאת השאלה של מושיקו. ובכן ענית כן!!
שווה לך לוותר על כל הנ"ל ובלבד שתוכל להגשים את שאיפתך החשובה ביותר
להלחם ולמרוד בחרדים הבטלנים ולסנן אותם מתוך הישיבות הקדושות.
שיעשו עם עצמם משהו ומועיל במקום שאממן אותם...
אז למה לא הצבעת לפיד???????
ונחכה לתשובות נוספות. מעניין אם כל מצביעי בנט חשוב להם רק שלא יתפשר בנושא ההצקה לחרדים. ויעזוב כבר את שלמות הארץ והמצוקה הכלכלית.
וגם היטלר לא שנא יהודים הוא רק חשב שהם מזהמים את העולם .
מטבע עוברת לסוחר היום "אני לא שונא חרדים אני רק רוצה לשלב אותם ול... להם ול..." (גם יאיר לפיד כותב כך !)
אם אתה לא שונא אדם אל "תדאג" להפוך אותו למה שאתה....
והחרדים הם לא שמאלנים. לפחות רובם לא. (ואתה עוד טוען בשירשור אחר שאין מכיר חרדים גדול ממך)
הם די מרכז וימינה. ובכלל משתדלים לא לקחת צד אלא רק בהתאם לדאגה לצרכים שלהם.
והשנים האחרונות של ידידות עם הימין יוכיחו.
אז אם השמאל לא לוחם בהם ועויין אותם אז הם יתקרבו אליו יותר.
דווקא מפלגת יהדות התורה הנוכחית בעד א"ימושיקו
פרוש יש לו חלק מאוד גדול בבנין א"י.
ואייכלר ומוזס גם בעלי לב חם.
כל מה שקרה בשנים האחרונות דווקא קירב את החרדים ואת הדת"ל תומכי א"י השלימה.
וכל הרשימה שהבאת למטה
שלמות הארץ, שיוויון בנטל, תקציבים לישיבות, העלאת מיסים,
זה אמור להיות אינטרס גם של הדת"ל - השיווון בנטל פוגע ביו השאר בישיבות ההסדר ובמיוחד בישיבות שברק הוריד מהם את ההסדר בתואנה זו או אחרת - ורק בשביל זה צריכים לתמוך בחרדים מאשר בצבא.
מממ... לא נראה לימרדכי
בס"ד
הרי רק לפני שבוע - שבוע וחצי הם יצאו בהודעה לפיה אם הבית היהודי לא יתמכו בהם בעניין הגיוס הם יצביעו בעד פינוי התנחלויות ו"יחשפו את האמת שעומד מאחוריהם" (כלשונם). יכול להיות שזה סתם איום על בנט, אבל לדעתי זה איום שאסור שייאמר.
נכון^.אלעד
גם אני נזכרתי בזה הרגע
הרי אם היה קורה להפך, ש"הבית היהודי" היו יוצאים באמירה ש"אם לא תתמכו בנו בעניין תקציבים מיוחדים לישיבות ההסדר או סבסוד הוצאות לישיבות התיכוניות אנו נתנגד לכם בעניין שמירה על השבת" לדוגמא - היית יוצא נגדם באש וגופרית, כי לכאורה זה מראה ששמירת השבת לא חובה להם אלא כקלף מיקוח. נכון??
לא אמרתי שזה שא"י אצלם היא לא כקלף מיקוחמושיקו
אבל לכל אחד יש הקדוש לו, ברגע שהדעות קרובות אחד לשני אפשר לקרב ולהאחד בצורה זו או אחרת.
אני לא מסכים אעם שניהם, אבל כשבנט אומר לחרדים שהוא יפגע בלומדי התורה - שבשבילם ובצדק - ללכת לצבא בכפיה זה להתפקר, הם מחזירים לו באותו מטבע,כמו בפוליטיקה.
ותכלס - כמו שאמרתי מקודם בעבר הוכח שלא מעט מהמדלניקים היו בעד פינוי התנחלות זו או אחרת, אני לא פוליטקאי ולא תומך באף אחד - רק כואב לי לראות את המצב שיכלו למשוך את המדינה לכיוון יותר יהודי ובגלל שיקולים קטנוניים וילדותיים מפקירים את הזירה שתנטה שמאלה.
נ.ב.אגב השיוייון בנטל זה יפגע הכי חזק בצבא שיצטרך להתחיל לריב עם אלפי חרדים ולבזבז אנרגיות לשווא.
מצד שני אולי יהי סוף סוף תעסוקה לעשרות אלפי המשועממים שבצבא.
תנוח דעתךאלעד
שירות צבאי הוא לא האופציה היחידה העולה על שלחן הדיונים
ואם הם יתגייסו- הבנות יצאו משם, ובא לציון גואל.
אני סמוך ובטוח שהרבי יחייך כשהרגע הזה יגיע.
אני מקווה שיוציאו את הבנותמרדכי
בס"ד
שמעתי כבר לא מעט סיפורים מכל מיני סוגים בגלל החרדים.
החמור שבהם זה על משפחה שפורקה (ז"א גרושים) בגלל שהבעל הגיע לשקם ראה שם חיילת משם זה יתפתח לדברים לא ראויים וכיום הם בדרך ללידה של ילד משותף רח"ל.
ברור שהאשם הוא החרדי, אבל לדעתי אם לא היה את הבעיה של בנות בצבא, הוא לא היה מגיע למצב שכזה כי החברה בה הוא חי לא מאפשרת הגעה למצב כזה.
ובכלל אני נגד כל העניין של ה"שווין בנטל"
אני חושב שאם יקלו על החרדים וידאגו להם לכשרות כמו שהם מבקשים ובלי בנות בכלל, אז לאט לאט (כמו שהמציאות מוכיחה) הם יתגייסו יותר ויותר. במקום ללכת ראש בקיר ולכפות עליהם, שאז הם יעשו דווקא וילכו לכלא הצבאי.
כחרדית, אני מסכימהבצלםאלוקים
אם אשה לא חרדית באה לרחוב חרדי היא צריכה לכבד את אורח החיים של החרדים.
כשחרדי מגיע למקום לא חרדי אין לו זכות לכפות את אורחותיו...
וזה שהצבא רוצה פתאום את החרדים (יותר נכון, הפוליטיקאים רוצים עוד קולות בשיטת הפרד ומשול) ,לא אומר שראוי לאסור על נשים להתגייס!
תקימו מבנים נפרדים..מוסדות אחרים לחרדים..לא יודעת..הפתרון הוא לא להעיף את הנשים.
גם באוטובוסים של חרדים, אין לחרדי זכות לכפות על אשה -גם חרדית, לעבור אחורה..
היא לא אמורה להעלים את עצמה בשביל ה"רוחניות" שלו.
היא יכולה להתחשב כמובן..אבל לו אין זכות לכפות זאת, במיוחד כשלא זו הוראת ההלכה.
העניין הוא שאנחנו מסכלים על זה 7מכיוונים שוניםמרדכי
בס"ד
לא, אני אומר את הדברים האלה כי לבנות יש מעמד נחות, אלא להפך כי אכפת לי מהן, ואסביר את כוונתי:
תרצה או לא תרצה, לבנות אין את הכוח כמו שיש לבנים. גם אני לאחר שעברתי 4 ניתוחים שהחמור בהם הוא ניתוח לב פתוח, אין את אותם הכוחות של אדם רגיל. זה אומר שאני שווה פחות? לא.
סיפור ששמעתי מחבר מספר על כך ששלושה בנות הגיעו יום אחד למפלגה של גובנקיות לאחר שהן היו בקרבי שלכל אחת מהן הייתה בעיה אחרת מכיוון שהן לא היו מתאימות. אחת מהן לא יכולה ללדת יותר רח"ל והשניה עם בעיה אחרת והשלישית בעיה נוספת. וכל זה כי הן באמת אמרו שאנחנו הבנות יכולות להיות ביחידה בדיוק כמו הבנים ועד היום הן סובלות מי זה ומצטערות על זה.
כמו כן, בנות הן פחות מבצעיות (וכן, גם אני כזה עב מה שעברתי) ושילובן גורם לכך שאם עכשיו יש מבצע לתפיסת מחבלים הבנות יכולות לעקב את לכל המבצע כי הגוף שלהן לא בנוי לכל הדברים האלה.
לזה מצטרך כל העניין של הצניעות. הרי כמה בעיות יש בצבא של צניעות? בלי סוף. כמה בגידות יש שם כמה הולדות מחוץ לחיי הנישואים. אם יוציאו את הבנות כל זה יפתר ולצבא יפסיק לצאת שם של בית בושת (לפחות ליחידות מסוימות). כמובן שגם יש את עניין הצניעות, אבל על זה לא נראה לי שיש מה לדבר עם אדם שבמילא לא מאמין בקב"ה ובתורה, אז אחסוך ממני את זמן כתיבת ההלכה (לפחות לבינתיים)
מבינהבצלםאלוקים
בקשר לשיקולים של הנשים מה לעשות בחייהן- אין לך זכות לעשות אותם במקומן.
כפי שאינך יכול לומר לי "עו"ד זו משרה תובענית..אני אחסוך ממך את העבודה הקשה ואחוקק חוק שמונע מאשה להיות עו"ד"
הרי זה לא יעלה על הדעת!
בקשר לכך שבנות פחות מבצעיות- עד כמה שידוע לי הן בד"כ לא לוחמות ..ומי שכן כנראה שיש לה את היכולת.
אלו הם בכל מקרה שיקולים של הצבא, לחרדים לא אמור להיות קשה לכך.
בקשר לצניעות, יש בעיות, בהחלט, וזו עוד סיבה שחרדים לא מתגייסים,
ובכ"ז, זה לא מקום דתי, ואין אפשרות לכפות אורח חיים דתי על אנשים לא דתיים.
אם אשה רוצה להתגייס אין לך זכות לאסור עליה להתגייס רק כי יש בצבא גם דתיים.
כשישראל תהיה מדינת הלכה נדבר.
גיוס בנות-לבצלםהחושב
אחרי כל מה שקראנו בדברים שקוראים בגלל גיוס בנות השאלה היא למה הם חייבות בגיוס. ולא ענין של כפית דת .
ותפסיקי לשקר שאת חרדית ובחלק מהדברים לא מושלמת כי מרוח הדברים שאת מקשקשת פה את נשמעת דוקא כחוזרת בשאלה... ולא יעזרו חתימות למינהן....
הן לא אמורות להיות חייבות, בעיניבצלםאלוקים
אבל במדינה שהיא לא מדינת הלכה זכותן להתגייס, ובטח שלא למנוע מהן להתגייס רק כי רוצים לגייס חרדי.
אם זה עניין של הצבא..בסדר..
חרדי יכול לומר כל עוד יש נשים אני לא אתגייס, והצבא יחליט מה עדיף לו..
אבל זה מקומם באיזשהו מקום..
זה כמו לאסור על אשה ללמוד פיזיקה, כי חרדי רוצה ללמוד בקורס הזה.
צריכים מוסדות נפרדים..גם בצבא אפשר להקים משהו מיוחד לחרדים.
תקראי שוב את הטענה למה לא לגייס נשים בחובה תחשביהחושב
קצת ותגיבי.
שבוע טוב
פריצות..בגידות...בצלםאלוקים
זו אשמת הגברים בדיוק כמו אשמתן.
ולגבי מי שחשוב לו לא להיות עם נשים-שלא יתגייס
או שהצבא ידאג לזה שיוכל להתגייס בנפרד.
אני לא אומרת פה דעת תורה או משהו..
אני פשוט אומרת שבמדינה חילונית זו מוזר לקבוע שבנות שרוצות להתגייס לא יוכלו..במיוחד שזה לא כך מאז שנולד הצבא..אלא סתם כי רוצים לחלן את החרדים.
תשובותמרדכי
בס"ד
1. תודה על התיקון.
2. בגלל שהן היו בקרבי הן עכשיו לא יכולות ללדת.
3. לא נכון. יש הרבה בנות שכל מטרתן זה להראות שאנחנו שוות בדיוק כמו כל הבנים.
הטיעון הזה בקשר לנשים בקרבי נכון מדעיתשואף לאור
זה לא אומר כל,אבל אחוזים לא פשוטים עד כמה שאני זוכר
זו עדיין לא החלטה שלך!בצלםאלוקים
0:
אין לך את היכולת לקבל החלטה עבור אדם, במקומו.
אל תעלה עכשיו את עניין כפיית דת, שהוא בעייתי..ובו פועלים רק בגלל ציווי אלוקי
כאן זו החלטה של אשה..זה כמו שהיא תחליט לא ללדת..
אתה רק יכול לומר לה שהיו נשים לוחמות שלא יכלו ללדת עקב שירותן...
לאסור עליה לשרת כרצונה אינך רשאי!
אתה לא מבין שזה בכלל לא משנה?בצלםאלוקים
לא מדובר בילד קטן שחובתך לשמור עליו,
כמו שאינך יכול למנוע ממנה לא ללדת, או מחייל להתגייס לקרבי למרות שרבים לא חוזרים בלי יכולת ללדת, אלא לא חוזרים בכלל- אינך יכול למנוע מאשה להתגייס ,גם לא מלהיות לוחמת רק כי אתה מאד חושש לבריאותה ולפריונה.
שוויון בנטלהחושב
כבר 1944 שנה (1945) מאז חרבן הבית השני שאנחנו בגלות והדבר היחיד ששמר עלינו היא התורה .
במשך כל השנים האלה היינו בלי ארץ ובכח התורה שרדנו ומכחה חזרנו לפה כי אם לא התורה למה לא אגנדה?
ולכן, עם כל הצער שבדבר אם הבחירה היא בין תורת ישראל לארץ ישראל עדיפה התורה ומכוחה תחזור אלינו הארץ.
ועכשיו תשתה כוס מים, תחשוב 2 דקות ולאחר מכן תגיב
(ההפרש בשנים נובע מהמחלוקת מתי קרה חרבן הבית האם בשנת יגון לספירת הנוצרים או בשנת 68 לספירה)
להפךים...
בגלל הבית היהודי לפיד לא נכנס לממשלה וביבי עד עכשיו לא הצליח להרכיב קואליצה
בלי הבית היהודי הייתה קואליציה שמאלנית שלדעתי היתה מנסה להחריב את יש"ע
אני חושב שהדגש צריך להיות על הברית בנט-לפיד-מופזמרדכי
בנט+מופז+חרדים+ליכוד=ממשלה צרה וחזקה בעד א"ימושיקו
וואלהאלעד
לא ידעתי שהחרדים ומופז בעד א"י.
ממשלה כזאת לא תחזיק מעמד כאשר כמעט כל דיון מהותי יתקל בהתנגדות חוצת קואליציה שעשויה להפיל את הממשלה.
לדוגמא- שלמות הארץ, שיוויון בנטל, תקציבים לישיבות, העלאת מיסים, וכד'
מושיקו, בוקר טוב !haim770
ב"ה
סוף סוף הגעת למסכנה שכתבתי מיד אם תוצאות הבחירות בפורום חסידי חב"ד.
טוב מאוחר מאף פעם.
שני הכוכבים, בנט ולפיד, באופן אישי, אם הם לא רוצים להמחק או לרדת דרסטית במספר המנדטים שקיבלו חייבים להיות בקואליציה בכל מחיר, הם גם יוותרו על גיוס החרדים.
מי שמחזיק את החליל הוא ראש הממשלה.
ואם הוא ירצה לפנות חלקי ארץ מולדת, ח"ו, גם בנט וגם לפיד יתמכו.
ואת כל הנ"ל ר"ה יודע, לכן הוא עדיין משאיר אותם על אש קטנה, למרות שהזמן להרכבת הממשלה הוזל, אבל אם הם יהיו בקואליציה, באופן אישי, הם אלטרנטיבה בבחירות הבאות, ולזה הוא אינו מעונין כלל וכלל.
וגם החרדים יודעים שלצורך קיומי הם חייבים להכנס.
לאלעד צר לי לאכזב אותך, כל הנושאים שהזכרת, שלמות הארץ, שיוויון בנטל וכו', הם לא הנושאים הבוערים והם מענינים את מר בינימין נתניהו פחות מטעם הגלידה פיסטוק. האיום האיראני הרבה יותר קריטי מתקציבים לישיבות או העלאת מיסים.
כפוליטיקאי מוכשר, אפילו מוכשר מאוד. הוא נוקט במדיניות שהוכיח את עצמה, הפרד ומשול, באופן שיטטתי הוא נותן לכל המפלגות לריב בניהם ובסופו של דבר יקים ממשלת חירום-אחדות-לאומית רחבה כדי לטפל באיראן ואז כולם ישכחו את סיסמאות הבחירות כולל שלי יחימוביץ, כעיתונאית לשעבר היא תהיה חייבת להתעדכן בחדשות ממקור ראשון.
היי חיים
אלעד
1. בנתיים לפי כל הסקרים וההערכות אם בנט ולפיד יעברו לאופוזיציה או שיערכו כאן בחירות בקרוב אקע אי-הצטרפותם לממשלה, הם דווקא יעלו במספר המנדטים, לעומת ביבי והליכוד שרק ירדו.
2. בנט ולפיד לא יתמכו בפינוי חלקי ארץ מולדת. וגם אם חלילה כן, אז ודאי שיתנגדו הרבה יותר מכל מפלגה מכהנת אחרת (למעט עוצמה לישראל שכבר לא קיימת ונחמקה מהמפה הםפוליטית)
3. ביבי אכן מנסה לפעול בשיטת "הפרד ומשול" אבל נכון לעכשיו הוא לא מצליח, אז מה אתה רוצה?
אתה קראת את המצע המדיני של לפיד?אם היית
יש לך ציטוטים נבחרים איך הוא "דואג" לשלימות הארץ ויתנגד לפינו ישובים??
לי יש.
עלינו לחתור לחזרה אל שולחן המו"מ מתוך כוונה להגיע לשלום עם הפלשתינאים על פי העקרון של "שתי מדינות לשני עמים", שבמסגרתו יישארו גושי הישובים הגדולים (אריאל, גוש עציון, מעלה אדומים) בתחומי מדינת ישראל. אנו מאמינים שלישראל יש זכות מלאה לפעול למען בטחונה ונגד הטרור בכל האמצעים וללא הגבלות, ושהמדינה הפלשתינאית צריכה להיות מפורזת. - See more at: http://yeshatid.org.il/programmes/national/#sthash.HgUIAJnJ.dpuf
ועוד
כדי לקדם רעיון זה אנו מכירים בעובדה – שבה הכירו גם ממשלות ישראל בעבר – שהדילמה בין החזקת שטחי ארץ ישראל לבין שאלת הרוב היהודי, מחייבת אותנו לוותר על חלק משטחי ישראל. הפתרון של "שתי מדינות לשני עמים" – בו הכירו גם כל ראשי הממשלות בישראל בשלושים השנים האחרונות, מיצחק רבין ועד לבנימין נתניהו – הוא הפתרון היחיד שיכול להבטיח קיום ובטחון לישראל. לא קל הוא בעינינו הויתור על שטחי מולדת היסטוריים הנובע מפתרון זה. בנוסף לכך אנו רואים במתנחלים החיים במחוזות אלה ציונים אמיתיים ובלב נשבר אנו נאלצים לבקש מחלק מהם להקריב את מפעל חייהם למען שלמותה של המדינה וקיומה. הויתור על חלק משטחי ארץ ישראל ההיסטורית הוא חלק הכרחי מהמלחמה על קיומה של מדינה יהודית בארץ ישראל שלה רוב יהודי והשוכנת בגבולות בטוחים ומוכרים. - See more at: http://yeshatid.org.il/programmes/national/#sthash.HgUIAJnJ.dpuf
ראיתי ברשת משפט נכוןמושיקו
עכשיו האזרח הקטן יממן את המילארדים לשיווין בנטל במקום לממן את הגרושים הבודדים שנותנים כיום לחרדים
הפיתרון הפשוט זה להפוך את הצבא למקצועימשה
ותמורת שכר ראוי.
זה יפתור את בעיית החרדים ואת בעיית החיילים המיותרים בצבא.
תיקון...מוריה.ר =)
"(למעט עוצמה לישראל שכבר לא קיימת ונחמקה מהמפה הפוליטית)"- עוצמה עוד קיימת.
אומנם לא נכנסה עדיין, אך זה לא הפך אותה למחוקה. ממש לא.
טעות...אלעד
מהמפה הפוליטית בכנסת היא נמחקה.
לא זכור לי שמישהו מהח"כים או מראשי המפלגות או אפילו מההנהגה החוץ-פרלמנטרית (כולל רבני המגזר) זימן או התייעץ או ניהל איתם איזשהו משא ומתן לאחרונה.
כוונתי -מרדכי
בס"ד
אני חושב שאם יש משהו שמצביעי הבית היהודי צריכים להצטער עליו עכשיו שהם הצביעו עליו זה פחות העניין של שמירת התורה והארץ, כי זה הבית היהודי לא כ"כ עסקו מאז הבחירות, אלא מה שאמור להפריע (ומפריע לחלק מהמצביעים שעכשיו באמת מתחרטים) זאת באמת הברית עם לפיד שלאחרונה הצטרף אליה גם מופז.
נכון, יש הרבה דמיון בין המפלגות -
אבל זה עדיין לא אומר שבגלל זה להתאחד לדעה אחת ולברית אחת.
במיוחד לאור העובדה שלפיד לא ידוע בתור אוהבנו הגדול.
עוד דבר, שיש כאן סוג של שקר לבוחרים-
הרי לפני הבחירות יצאו הבית היהודי בשלטי ענק הנושאים את תמונתם של בנט לצד נתניהו תחת הכיתוב "חזקים ביחד" ואילו פתאום לאחר הבחירות אנו רואים שבשלט הזה היה צאיך להחליף בין תמונתו של ביבי לתמונתו של לפיד. הרי הברית הזאת התחילה עוד לפני ההדברות בכלל כן הליכוד, בזמן שהתקשורת פרסמה כל יום הודעה שסותרת את היום שלפניה. יום אחד כתוב שהליכוד אומר שהבית היהודי תהיה שותפה מלאה בקואליציה ויום אחרי זה ידווחו לנו שגורם בחיר בליכוד אומר שנתניהו לא מעוניין בבית היהודי.
מה אני רוצה להגיד בזה?
שאם יגידו בבית היהודי שכל הברית עם לפיד זה בגלל שרק כך ביבי יכניס אותם, אז זה לא נכון מכיוון שהם עשו את הברית הזאת כמה ימים לפני השיחה הראשונה עם נתניהו. נכון, היו כל מיני סימנים שהליכוד לא רוצה כ"כ את הבית היהודי כשותפה בקואליציה, אבל עכשיו לאחר הברית הזאת הם רק חיזקו את זה שהליכוד לא רוצים אותם כי עכשיו הם גם אם לפיד. מה שאומר שהם 2 מפלגות שהולכות ביחד יד ביד ומתווים את הדרך לפי הסיכומים שלהם.
אני חושב שזאת תרמית של הציבור.
לגבי האם אני בעד או נגד שהבית היהודי יכנסו לקואליציה או לא, אז אני עדיין לא סגור על עצמי מה עדיף מכיוון שכל יום משתנה משהו אחר במשוואה הזאת.
בואו נשאל ככה -מרדכי
לכל מצביעי הבית היהודי, אילו הייתם יודעים מראש על שצפוי איחוד בין בנט ללפיד, האם זה היה גורם לכם לא להצביע להם, או לפחות להתלבטות חוזרת האם להצביע להם או לא?
הבעיתיות שהאמיתית היא להגדיר פעילות של ח"כ~מישי~
זה או אחר כבעד א"י ותרות ישראל או נגד. רצוי שתחשבו לפני שאתם מדברים. אני אישית הייתי מאוד נפגעתי אם היו מדברים עלי ככה וזה מאוד לא ראוי לקטרג על אדם מישראל. (וזאת למרות שלא תמכתי בכל מהלכיו).
יש דבר אחד בטוח, וזה מאפיין כל המפלגות וכל הח"כים.haim770
ב"ה
הבעיה איננה בעד או נגד דבר מסויים.
הבעיה היא האמינות:
לכל מפלגה יש מצע ולכל ח"כ יש אג'נדה.
לו הייתי מחוקק החוק הראשון שהייתי מציע הוא חוק הנאמנות להבטחות ערב בחירות, וכל סטיה תגרום להשהתו המיידית של האיש ואם זה רוב הח"כים של המפלגה פסילתה של המפלגה.
אין כבר שום אימון, אז מישי, אל תפגעי בשבילם, ומי שמקטרג זה הם על עצמם.
אם הציע לך שמן זית נגיד ב-30 ש"ח לליטר, ואחרי קבלת התמורה אשלח לביתך ליטר שמן סויה. מה תגידי, איזה רמאי החיים הזה !!!!
זה בדיוק מה שקורא, ועלייתם של בנט ולפיד הם הביטוי של הציבור לכך שמאוס בהבטחות שווא, והנה לא עבר חודשיים מהבחירות והשניים מתגלים בדיוק כמו האחרים. למה שנחמול עליהם?
יש לפעמים אילוצים וחייבים לעגל פינות, אז אנא ח"כים יקרים תבטיחו אך ורק מה שאתם מסוגלים לקיים.
החייכן אם הכיפה אם החורים, שזעק אחי אחותי מתגלה פטאום כנחש מתחת לקש, הוא אפילו אם החיוך שלו ומעטפות שמנות, הצליח להרים על כמה רבנים מפורסמים מנאמני ארץ ישראל.
זה לא קטרוג, זה רק גילוי פרצופו האמיתי של האיש. ציבור הכיפות הסרוגות בשום אופן אינו שונא חרדים. וגם ההיפך הוא הנכון.
וצר לי ולרבים שכמה עסקנים החומדים את כיסא והשררה מכניסים שינאה בתוך העם.
ואת השינאה הזו לבסוף תתהפך כחרב פיפיות גם נגד הציבור מצביעי בנט.
תומכי לפיד יגידו למה צריכים את ישיבות הסדר, שוויון בנטל, קודם תשרתו כמו כולם שלוש נים אח"כ תלמדו כמה שאתם רוצים, למה הפריוילגיה הזו?
תגובה~מישי~
אני אהיה תומכת נלהבת של החוק הזה תהיה בטוח.
לא אמרתי שלא אכפת לי שח"כים פועלים באג'נדה שונה משהיתה להם בערב הבחירות. רק אמרתי שזה עבירה להגיד על בן אדם שהוא בעד או נגד תורת ישראל וא"י. וזה לא משנה אם הם גורמים לעצמם שיגידו עליהם. זה עדיין לא מתיר לך להגיד את זה. עובדה שאסור להגיד לשון הרע על בן אדם שעשה מעשה לא טוב גם אם תגיד שהוא זה שמקטרג על עצמו זה עדיין לא מתיר עליך להגיד עליו מילה רעה. זהו. מה דעתי בענין הבטחות שווא לא רלוונטי לכאן.
*אגב לצורך הענין לא ראיתי שבנט הבטיח שלא יחבור ללפיד. גם אם זכרוני אינו מטעני הוא דיבר על סוגיית שיוויון בנטל עוד לפני הבחירות מה שבאמת עצבן את החרדים כבר אז. (סרטון שלו בכותל שהחרדים תוקפים אותו על כך). גם בנט לא שונא חרדים ונכון אני לא בטוחה שזה רעיון טוב לצאת בצורה כזו למרות שאני מאוד מקווה שבנט לא יפסול ישיבה עם החרדים. מה שכן, גם אם כן, עדיין אינך יכול להגיד עליו הרבה מהדברים שאמרת פה. הוא לא הערים על הרבנים הציוניים. אולי תומכיו הטעו אותם אם בכוונה ואם בטעות. הוא לא אמר לרגע שהוא לא יחבור ללפיד. אני חוזרת ואומרת את זה. וגם כעת הוא מדגיש וחוזר ומדגיש שבדברים מסוימים יש משוץף ובדברים מסוימים אין משותף כלל והחבירה הזו היא על מנת לוודא שהבית היהודי לא תשב אופוזיציה. שוב אני לא בטוחה שזה נכון אבל זה לא בטח לא כמו שאתה מציג את זה. הםן אל שיקרו לאף אחד וגם לא מאוד דואגים שלא ליצור שינאה. בנט חוזר ופונה לחרדים ואומר שהוא לא רוצה לפגוע בהם אלא רק שאלה שלא לומדים תורה יתרמו למדינה.
כמו כן אני לא חושבת שהדוג' עם השמן טובה בדיוק בגלל שלא היו הבטחות ספציפיות. אם היו הבטחות ספציפיות ברורות ומוגדרות לפרטים ובמודע עושים הפוך זה בעייתי. במקרה כזה אני חושבת שיש זכות לציבור הבוחרים למחות אבל אין זכות עדיין להשמיץ ולהגיד אתה נגד א"י ותורת ישראל מה שכן אפשר זה למחות על כך שעשית אחרת ממה שאמרת (מה שכבר אמרתי שאינו במקרה שלנו. ואם היו בוחרים שחשבו שלא יעמוד על נושא השיוויון בנטל זה רק בעייתם שלא ביררו מספיק את האמירה של הבית היהודי בנושא זה.).
הוא לא הבטיח רק שלחו מיילים מטעמו נגד יש עתידמרדכי
היו אמירות נגד יש עתיד והיו גם אמירות שונות.~מישי~
יכול להיות וכך נראה לי שגם העדיף לא להתקרב ליש עתיד רק עשה את זה מחוסר ברירה. שוב , הם חזרו ואמרו שבנושא המדיני אינם מסכימים עם "יש עתיד" וזה רק על מנת למנוע מהממשלה להשאירם באופוזיציה ובכך ליצור ממשלת שמאל.
ברור לי שגם היחס שלהם לדעת אינו זהה. אבל כן חשוב לבעית היהודי לגייס את החרדים שאינם לומדים. אני לא מבינה מה הבעיה כאן? זה לגופו של ענין. יתכן שאינך מסכים איתי. בכל מקרה מותר למחות , אסור להגיד לשון הרע וברור שאסור להוציא שם רע. לכן אני חושבת שלהגדיר אדם כפועל נגד תורת ישראל וא"י זה לא לגיטימי. אני גם חושבת שזה מאודש פוגע. אולי הוא חושב אחרת אבל וודאי שעושה את מה שהוא עושה כי זה נראה לו הדרך הטובה. בסופו של דבר הוא דתי שומר תורה ומצוות והמגמה העיקרית שלו לפי דבריו הנשנים וחוזרים וראה גם באתר שלהם הוא לקרב את כל עמ"י ליהדות. אינך יכול להגיד שהוא רוצה לפגוע ביהדות. זה דבר איום ונוראי להגיד!!!!! מותר לך להגיד שהמהלך שלו לדעתך היה שגוי. למחות על זה שהוא עשה את זה. לא להגיד עליו דברים כלאה חמורים ואפילו אמירות פחות חמורות אם אתה מאומר את זה במפורש עליו כי זה פשוט לשון הרע.
למישי, יש אכזבה גדולה ....haim770
ב"ה
... שבן אדם אם כיפה על ראשו חובר לאנשים שאומרים מפורשות שילחמו כנגד כל הממסד הדתי הקיים.
ומי שחושב שזה יעצור בגיוס בני הישיבות, לדעתי הוא פטי.
מחר מר לפיד ידרוש להפעיל תחבורה ציבורית בשבת ומה יהיה אז ? חילול ה' שאין כדוגמתו, בן אדם אם כיפה יצביע בעד???
מחר מר נתניהו ירצה לפנות ישובים, כי רק הליכוד יכול, גם אם במקרא הטוב, בנט והבית היהודי יפרשו, מר לפיד יפרוש?
ונחזור לימי גוש קטיף, אגודה וש"ס ישמחו להכנס, ואז לפיד לא יתנגד ובמקום מדינת הלכה, הלכה המדינה !!!
הימין, או מה שנשאר ממנו, מומחה שאין לא תחרות, להביא להרס עצמי.
מה היה יותר טוב מלהושיט יד ל"חרדים" ובכך להבטיח את תמיכתם ביהודה ושומרון, התנהגות בלתי מובנת?
הנה רק היום, בנט אומר לא נתנגד לכניסת המפלגות החרדיות ושותפו החדש לא נשב אם החרדיות !!!
מר נתניהו אינו פרייר, לשמור על הכיסא הוא יכניס אפילו את אחמד טיבי, שתי הנבחרים לפיד-בנט עושים לו חיים בלתי נסבלים ולבסוף הוא יכריע, הברית המוזרה הזו, איננה מבשרת טובות.
בסוף נקבל את שלי, למרות שהציבור הימני הוא הוא הרוב הגדול. לא חבל?
שלי תהיה טובה יותר למתנחלים מאשר ביביבצלםאלוקים
בזה אין ספק..
אבל לגבי מה שאמרת, זה לא מדויק..
בנט ולפיד כרתו ברית ע"מ להגדיל את כוחם במו"מ הקואליציוני..הם לא חתמו על הסכם הצבעה בכל נושא שיעולה אי פעם..ואין ספק שהם לא מחויבים להצביע ולתמוך באותם הדברים.
שאר ח"כ של הבית היהודי יכולים בהחלט להתעלם מהבריתהמדינאי
בין בנט ללפיד, ולהצביע מה שהכי טוב עבור עם ישראל וארץ ישראל.
ובדרך גם לקבל משהו מתוק: לקבל משרות שרים.
אבל אם רוצים להיות "צדיקים" מתוקים, הם יכולים לקיים מה שנאמר במגילה "ובביזה לא שלחו את ידם", ולהצביע עבור הקמת ממשלה ימנית (יחסית, עם החרדים) רק פעם אחת בעת הקמת הממשלה, בלי לקבל שום משרות.
הם נשבעו אמונים למדינת ישראל לא ליאיר לפיד.
ברור שלא..גם לא חשבתי להצביע לותהל11
כן,ברור.חג'דומטאחרונה
סידני היא עיר אלימההסטורי
אדם בסידני תקף כמה אנשים. העובדה שאביר המוסר, נציג הקב"ה עלי אדמות, הממונה על המצפון נשאר בשוויון נפש ולא פתח על זה שרשור מעידה על כשל מוסרי עמוק.
אדם שמטיף מוסר לכל בר בי רבאיתן גיל
ומציג את עצמו כאן כשומר מצוות...
מן המעט שנדרש ממנו הוא שיתאפק מתגובותיו "המחכימות" עד מוצאי יום טוב שני של גלויות.
הוא תקע יתד אי שם בין סידני למלבורן ומפיץ רעל קפלניסטי בתפזורת כמו פצצות מצרר.
נזק מדיני זה החומרים שהוא מקושש מן הגורן הקיצון שמאלני ומן היקב הקפלניסטי כדי לעשות מהם צימעס בטמפל שהוא חבר בו, לאחר תרגום כמובן לשפת המקום. לא מפיו אנו חיים
אני לא מבין איך אפשר לחגוג את חג האביב בסתיו,קעלעברימבאר
ליהודי אוסטרליה
זאת סוגיא נוספת. אני כאן עסוק בסוגיה המוסריתהסטורי
העובדה שהוא בחר לחיות באדמה טמאה, שלא מתאימה למצוות התורה בשום צורה, היא כמובן היסוד שמביא אותו לעבירה גוררת עבירה, אבל לא בזה עסקתי כאן.
האמת שאוסטרליה בדיוק כמו הארץ. רק הפוך.קעלעברימבאראחרונה
אקלים ים תיכוני, אבל עונות הפוכות
מה עם מלבורן?קעלעברימבאר
באמת אני חושב שכל מי שלא פותח שרשור זעזוע הוא שותףהסטורי
מסכים איתךקעלעברימבאר
למה נתניהו עושה לעצמו את זה?הסטורי
למה נתניהו היה צריך להוציא שעתיים לפני ההודעה הרשמית על כך, הודעה מיוחדת על השארתו של אגמון "עד למציאת מחליף (שכבר נמצא)" ולחטוף כל כך הרבה תגובות (הזויות, אבל זה לא משנה) מבפנים?
אולי זיו אגמון הוציא את ההודעה;)ברגוע
אולי באמת...הסטורי
אולי הוא רוצה להראותקורא נלהב לשעבראחרונה
אנשים יקראו לזה שהוא רוצה 'לשלות בסדר יום', אני קורא לזה שכל ישר שלא נכפף ברוח התקשורת וכו'
הסיפור עם הטייס האמריקאי צריך לחזק אותנוזיויק
בהחלטקורא נלהב לשעבר
מה שקורה באיראן עם חיל האוויר זה נס גלוי.משה
חדמשזיויקאחרונה
לא יוריסטוקרטיה, אלא "כל המיצר לישראל נעשה ראש"hamedinai
זו לא יוריסטוקרטיה, אלא "כל המיצר לישראל נעשה ראש"
אם שופטי בג"ץ, פקידי השב"כ והפרקליטות היו מפעילים את אותם טריקים, שטיקים, לחצים והליכים מנהליים-משפטיים שהם עושים נגד הימין - אבל הפעם נגד השמאל, נגד המחבלים ונגד כל שונאי ישראל -
אז ליל גלנט היה נראה כמו משחק ילדים לעומת מה שהיו עושים לנתניהו כשרצה להעביר חוק לפיטוריו באופן חוקי לחלוטין.
המערכת הזאת לא טועה. היא פועלת בדיוק לפי הכלל התלמודי העתיק (שטיטוס הרשע יישם אותו):
מי שמיצר לישראל - הופך לראש.
מי ששומר על ישראל - הופך למטרה.
זה לא "שלטון משפטנים".
זה מנגנון השמדה פנימי, שקודם את כל מי שפוגע בנו ומדכא את כל מי שמנסה להגן עלינו.
הכתיבה מזכירה לי קצת את CoPilotחתול זמניאחרונה
להוסיף בשבת מי שברך לטייסים האמריקאים שצנחו באירןקעלעברימבאר
תודה לאל, החילוצים הסתיימו בהצלחהפ.א.
זה מזכיר לי דיון מסויםחתול זמני
כן כתבתי את זה כקונטרה לאז. לא חזרתי בי ממה שכתבתיקעלעברימבאראחרונה
אז.
אבל אכן החה צריך השבת להוסיף מי שברך לאמריקאים, בגלל הנעדרים שם
באיזה אתר כדאי להתעדכן?הודעה1
מה אתם אומרים
באיזה אתר כדאי להתעדכן באקטואליה?
שמתעדכן מהר.
לא אתרי תרעלה וללא פריצות. (ל7 לא התחברתי)
רוטרהסטורי
נכוןזיויק
אשמח גם לדעתנקדימון
קודם כלoo
עדיף לא להתעדכן באקטואליה
כמות הרעל החרדה שיש שם יכולה לדכא את החיים
אם אני רוצה להתעדכן
זה דרך הכותרות של רוטר סקופים
זה לרוב מידע עדכני נקי ובלי פרסומות
לדעתי עדיף ערוצים בוצפ אפשר לבדוק איזה מתאיםחתול זמני
יש כאלה שמתמקדים למשל רק בביטחון
וגם כמות עדכונים יומית משתנה
תוכל לשתף? להמליץ? לקשר?נקדימון
TheKurdishTimes ערוץ קטן הרבה עדכונים ביטחונייםחתול זמני
בלבד
אבל אני לא כזה מעורה
באתר "אמס" (אתר חרדי) יש עדכונים זורמיםמבקש אמונה
מבזקי Ynetshaulreznik
אין שם "תרעלה" במשמעות המקובלת, אלא דיווחים של משפט או שניים. את הפרסומות מבטלים ככה:
אז עדיף כבר מבזקי ערוץ 7קעלעברימבאר
מבזקי ערוץ 7 כוללים גם קישורים לכתבות/ראיונות וכד'shaulreznikאחרונה
מה שפחות רלוונטי למי שרוצה לקבל תמונה כוללת של המתחרש
החדשות פה באתר לא רעות בכללמשה
מעבר לזה, תלוי כמה רעל וכמה SNR (יחס אות לרעש) אתם מוכנים לסבול. רוטר שהוזכר פה מכיל תוכן לא רע אבל תגובות רעילות ממש. אתרי חדשות חרדיים (הוזכר פה אחד @מבקש אמונה , אגב, ידעת שאמס זה גם כן פרוייקט שלי?) יש להם יתרון של תוכן נקי יחסית אבל מוטה חזק מדי למגזר שלהם. זכותם כמובן. אבל צריך לדעת את זה.
יפה לא ידעתי 💪מבקש אמונה
נכון קצת מוטה אבל לא נורא להרגשתי...
(גם יש קצת דברים שאני נוטה לחרדי 😁)
אותו stack טכנולוגי פחות או יותרמשה
באתרים החרדיים, יש גם עודף סופרלטיביםהסטורי
אהרון גרנות/גרנביץ', שגם בעצמו חי על התפר שבין קריית ארבע לחסידות גור וגם כעיתנאי היה שנים גם כאן בערוץ 7 ובעיתון נקודה ז"ל וגם במשפחה ובתקשורת חרדית, העיר על הנקודה הזאת מזמן.
לא כזה כדאי להתעדכןאדם פרו+
יש בווצאפ חדשות משמחות
קבוצה
ויש ערוץ שכתוב איפה האזעקה, בצירוף מפה.
ואתה יודע איפה שרק היתה התראה
אפשר כבר לא להיות המרחב המוגן
אם הטיל עבר בנתיב אחר.
וככה לא צריך לחכות ל"הסתיים האירוע"
במקומות בהם לא היתה אזעקה.
חוק עונש מוותידידיה כ
העברת "חוק עונש מוות למחבלים" בקריאה שלישית היא רגע שבו המדינה מחשבת מסלול מחדש, אך בעוד חגיגות הניצחון נשמעות מצד אחד, זעקות האזהרה מצדו השני של המתרס חריפות מתמיד. בלב הסערה ניצב השר איתמר בן גביר, שהוביל את החוק כדגל מרכזי, בטענה נחרצת שרק יד ברזל וגרדום ישיבו את ההרתעה שאבדה ויעשו צדק עם המשפחות השכולות. עבור בן גביר ותומכיו, זוהי הדרך היחידה להבהיר לאויב שכללי המשחק השתנו וכי דם יהודי אינו הפקר. אלא שמול הגישה הזו מתייצבת חזית רחבה של מתנגדים, ובראשם דמויות ביטחוניות ופוליטיות כמו בני גנץ ויאיר לפיד, המזהירים כי מדובר ב"הימור מסוכן על חיי אדם". טענת הנגד המרכזית, שמהדהדת גם במסדרונות השב"כ, היא שעונש המוות אינו מרתיע את מי שיוצא למשימת התאבדות ממילא, אלא להפך – הוא מעניק למחבל את הפרס הגבוה ביותר מבחינתו: מות קדושים ("שהאדה"). המתנגדים טוענים בנחרצות כי המהלך הזה רק יתדלק גלי טרור אכזריים של נקמה, יגביר את המוטיבציה לחטיפת חיילים ואזרחים כקלפי מיקוח נגד ההוצאות להורג, ויבודד את ישראל מוסרית ודיפלומטית בעולם. ראש הממשלה בנימין נתניהו, שבחר להעניק את קולו ותמיכתו המכרעת לחוק, מצא את עצמו בלב הדילמה בין הצורך המבצעי-ביטחוני לבין הדרישה הציבורית והפוליטית לצדק גלוי ומרתיע. כעת, כשהחוק כבר כאן, השאלות הופכות למטלטלות יותר: האם תמיכת נתניהו ובן גביר תתברר כנקודת מפנה חיובית, או שמא צדקו גנץ ולפיד באזהרתם שהחוק הזה הוא רק דלק למדורת המזרח התיכון? האם אנחנו באמת בטוחים יותר היום, או שמא פתחנו תיבת פנדורה של אלימות שאין לה סוף? ומה יקרה ביום שבו פסק הדין הראשון יצא אל הפועל – האם נרגיש שנעשה צדק, או שנבין שהמחיר הביטחוני כבד מנשוא? אלו השאלות שנותרו פתוחות לשיפוטכם, והן דורשות מאיתנו להחליט: היכן עובר הגבול בין נקמה מוצדקת לביטחון לאומי?
מאמר מומלץ - האם הגיעה השעה לעונש מוות למחבלים?עמית22
ממליץ על המאמר ב"זה מעניין" שדן לעומק בטיעונים האלו ובכלל ברעיון של עונש מוות למחבלים.