עם ישראל! כמה חבל שאלו הם מנהיגך...לדבר יפה

שר החינוך של מדינת ישראל כינה בראיון לערוץ 10 את החרדים

''פרזיטים''....

זאת אחרי שסגן שר האוצר ממפלגתו אין עתיד קרא להם לפני כשבועיים ''טפילים''

וזה דוגמא אישית "חינוכית" לילדים שלנו......

אוי אוי עד כמה אנחנו בגלות... גלות בתוך גלות

אחר זה איני מבין למה מנסים לחנך את החרדים... לפני שמחנכים את עצמם... צריך פשוט לחנך את משרד החינוך!!!

אם את בגלות, למה את כל כך כואבתפייגליניזית

את כל הפרטים, כלומר, אני מבינה למה כואב לך, כי "את"בגלות", אבל מי שהוא בגלות, הוא לא מנסה לשנות את המציאות, ולפעול למצב טוב יותר, קל וחומר שלא להיכנס לפרלמנט, ולהשפיע משמה... קל וחומר שלא לנסות לחנך את שר החינוך...

מי שהוא בגלות, הוא מכופף את ראשו, ומשלים עם כל צרה שלא תבוא...

ובכן, כנראה שאת לא כל כך גלותית, ניצנים של "תיקון עולם במלכות ש-די", מתגלים בהודעתך, "תיקון עולם במלכות ש-די", לא יכול להיעשות בגלות. סורי...באסה. אנחנו לא בגלות. וואי! איזה באסה. (...נכון?)

זה אומר שאת מסכימהלדבר יפה

עם אמירתו של שר החינוך

וככה את מחנכת את ילדייך בכינוי שמות כאלו על יהודים כשרים???

ועוד,לדבר יפה

במקום שתתייחסי לנסיון לחנך את משרד החינוך, (שאגב לא הובן נכון - לא היה נסיון כזה, אלא רק אמירה שכשמדברים ככה

צריך לחשוב קודם על חינוך עצמי, הלא כך?!), תתייחסי לעצם הדברים, החמורים מאוד מאוד!!!!!!!!

הנה היום פירון חזר בונפתליה

ואמר בראיון לגלי צה''ל כי עשה טעות שכינה את החרדים פרזיטים. ''זה שיש מחלוקות תרבות לא אומר שצריך להתרגז ולדבר כך'', דברי שר החינוך פירון...

מודה ועוזב..... כל הכבוד..נפתליה

באמת כל הכבוד.............לדבר יפה
אני לא הא-לוהים שלו ולא אגיד לו מה לעשותפייגליניזית

ואיך לכנות אחרים, ואיך לא. זכותו להגיד מה בא לו, השם נתן לו בחירה חופשית, אף אחד כאן לא א-לוהים שיכול לשלול את הבחירה החופשית, שלו ולא של אף אחד אחר.

ברור ש-עצם ההכרזה -שהחרדים הם פרזיטים, ברור שזה מגוחך, צריך בכלל להגיד את זה?! נו, נו.

פייגלניסטית הבנתי אותךלדבר יפה
עבר עריכה על ידי לדבר יפה בתאריך כ"א בסיון תשע"ג 18:45

מותר לכנות ציבור שלם בשם "פרזיטים"  וזה לגיטימי משר חינוך של המדינה    אלא שכל הערתך שזה ''מגוחך''....?עצוב

נכון?

נו באמת.. כשמדובר בחרדי  להגיד מה בא לו, עד לשר החינוך חצי חיוך בושה!

חכמה אחת אף אחד לא דיבר על שלילת בחירתו החופשית

מדברים על אופי התנהגות ותרבות של שר החינוך והתרבות

דיבור גזעני נגד ציבור יהודים...

אם זה מקובל עליך אז אין עם מי לדבר, פייגלניסטית פרי הסתת התקשורת, באם תשמעי להצעתי תעזרי לשר החינוך להדיח את פיו, ואולי גם להדיחו ממשרתו....

על מה את מדברתת??!!פייגליניזית

ברור שלא.

מה שאמרתי, זה שמי שרוצה לשנות- לא גלותי. זהו. אז אם את רוצה לשנות, תסתכלי במראה, את לא גלותית. נקודה.

יפה מצידך לעקם דברים ולהגיב לא לעניןלדבר יפה
הלו הלופייגליניזית

לא עיקמתי שום דבר. תרגעי דחוף

לא הבנת אותי בכלל. 1. אסור לכנות כך ציבור, אבל אין לי זכות להביא על הרב פירון עצמו דעה, כי אני לא מבינה בחשבונות שמים, ואני לא א-לוהים.

2.אני לא מדברת נגד אף ציבור, וודאי לא בגזעניות, וודאי לא ל"חרדים" שאיתם גדלתי, ותכלס, סוף פסוק, החינוך שלהם שווה ואיכותי.

זהו. אם את לא מבינה את דברי, אל נא תסיקי מסקנות חסרות פשר, הקשר ותכלית. טנקס

באמת לא בסדרשפית

שאנשים חשובים שאמורים להוות דוגמא אישית לעם מדברים ככה

מה לדעתכם יותר חמור?לדבר יפה

שסופר לנד לא קיבל ערבים

או ששר החינוך היהודי אמר על יהודים פרזיטים מבולבל

אני לא שואל את פייגלינזטית כי היא לא מבינה מה ששפית כתב\ה ומה שכל ילד מבין... אז אני שואל רק את המבינים...

הלוואי שזאת היתה הבעיה שלנושלומי20104
להזכירך שר החינוך הקודם כיכב במדורי הרכילות עד ש"נאלץ" להתחתן כי אישתו דהיום כבר היתה בהריון..
והוא היה אחראי על החינוך בישראל.
שלומי, להיפך אדרבה...לדבר יפה

אפילו שר חינוך חילוני שכיכב במדורי הרכילות וכו' כלשונך

לא העלה על דעתו מעולם, להתבטאות כך מעל גלי האתר

נגד ציבור שלם בישראל, ...

וזה מחייב בקל וחומר ששר חינוך שומר מצוות ומתכנה כרב בישראל.....מבולבל

[אלא מאי שזהו ק''ו שיש עליו פירכא, ולומר שאדם כזה אם הוא עקום בהשקפה אז היותו רב ושומר מצוות לא מרימה אותו יותר משר חינוך חילוני, אלא להיפך ''כשהם יורדים הם יורדים עד לתהום'' רחמנא ליצלן....]

זה שיש שר חינוך דתיבחורצ'יק

שומר תורה ומצוות,זה טוב!

ועוד,תלמיד חכם, ראש ישיבה,והוסמך לרבנות-הרי זה משובח!

כמובן הצד השני של המטבעKEREN

שעדיף שר חינוך חילוני שמתנהג יותר יפה

ולא מציק לחרדים, אבל על ריח אין להתווכח... זכותך לחשוב ככה כמו שזכות החולקים עליך לחלוק עליך...

אבל צריך שר חינוךבחורצ'יק

לא אחד שיקח את המשכורת ויילך הביתה.

בחורציק מה הקשר וכי על זה אנו דנים כאן?לדבר יפה
אחרי השנאה שהם מטפחים כלפיו חודשיםמשה

אני חושב שאפשר לכתוב עליו ועל שכמותו בשקט - "אין דנים אדם בשעת צערו".

אני רחוק מלהסכים עם הגישה הפטרנליסטית של הרב שי פירון, אבל אחרי מה שהוא עבר מהם - אני שותק.

אדמין היקר, מאיפה אתה לוקח את זה??לדבר יפה

ואיך אתה לא מתבייש לכתוב דברים לא נכונים!!!

איזה ''שנאה'' פיתחו החרדים כלפי הרב פירון?   זה בכלל לא נכון

כמובן יש מחלוקת אידיאולוגית אבל לא שנאה ולא בטיח

ובגלל מחלוקת תרבות אידיאלוגית לבוא ולקרא לציבור שלם בישראל פרזיטים ע''י נבחר ציבור ושר חינוך??????????

נראה לך הגיוני????????   מה חטאו החרדים - שהם לא ערבים אלא יהודים???????  אז לשר החינוך יש היתר לפתח גזענות כלפיהם??????

אז אתה לא קורא את הזנותון יתד נאמן או ממשיכי דרכומשה
אני באמת לא קורא, אבל גם פירון לא קוראלדבר יפה

עיתון המבשר החרדי אני דוקא כן קורא וזה מגיע במייל אלי (אפשר לקבלו חינם) ושמה אין שום דברי שנאה ושלא כדבריך!!

חוץ מזה, שגם ביתד מסתמא אין ''שנאה'', אלא ''מחלוקת אידיאולוגית'' כמו שכתבתי וא''כ דבריך מופרכים.

ועוד והוא העיקר שאין זה מצדיק כזאת גזענות אנטי חרדית, וכנ''ל

לדבר יפה צודק זה באמת אמירה גזעניתנפתליה
אני לא מצליח למצוא כרגעשלומי20104

אבל ביתד נאמן היה השתלחיות אישיות גם בלפיד ובבנט וגם ברב שי פירון.

אתה מוזמן להאזין מפעם לפעם ב19 בערב לקול חי תזכה לשמוע כל מיני "ברכות".

זה לא שאני מצדיק את הענין אבל בואו נעמיד דברים על דיוקם כי מאז שהחרדים לא בקואלציה הם לא מפסיקים לילל, וכולם כמובן רשעים..

ביתד/הפלס יש שנאה, שאף אחד לא יבלבלמשה

שנאה כלפי כל מי שלא הם.

מיום הקמתו של העיתון הזה הוא מוביל את השנאה, ואת הזלזול הרשמי בגדולי ישראל שאינם ב"קו" של העיתון וכתבלביו.

ואני בכלל לא מדבר על הציונים שבניהם...

מה הקשר גזענות???בחורצ'יק

ולא לומר שאין שנאה,אם אתה משתדל לומר את האמת..

כי לגנות ולהשמיץ ציבור שלםלדבר יפה

זה נקרא גזענות!

עד שלא ישמיצו את הציבור ''שלך'' לא תצליח להבין שהשמצת ציבור בא מגזענות?

האמת שלא הסתכלתי במילון מה הפירוש גזענות, אז אולי זה מושג מושאל, אבל תמיד משתמשים במלה הזו להגדיר אנשים שמשמיצים ציבור ומורידים אותו לאשפה

אז תבדוק..בחורצ'יק

איזו שפה יפה ונקיה, אשריך!!!+mp8

מסכימה לרגע. ואז לאבצלםאלוקים

לא משנה אם עיתון או כמה עיתונים תוקפים אותו, זה לגיטימי.

כמובן לא הסתה לרצח או משהו..אבל לתקוף אותו, במיוחד כשזה לא דברים באוויר (..אנחנו חוטפים ממנו..וידענו את זה מראש..אני לא אוהבת את הגישה והסגנון של העיתון, אבל א"א לומר שהחרדים לא תוקפים סתם..)

אבל יותר מכך, גם אם הם מבקרים ותוקפים סתם..זה לגיטימי.

הוא פוליטיקאי, כמו שרשאי כל עיתון לבקר את ביבי..( על הוצאת דיבה ניתן לתבוע, אבל לדוג' לתקוף ולהגיד שהוא הורס אותנו..זו דעה, וזה לגיטימי לחלוטין), וגם אם "הארץ" יתקיף את ביבי כל יום הוא לא יוכל לבוא ולקרוא לכל השמאל בוגדים עוכרים או מה שלא יהיה..(וזה עדיין אחרת, כי שמאל זה כיוון פוליטי ביניהם יש הכל..וזה עוד מילא..להתנגד לצד פוליטי..זה לא ציבור שלם..) 

2 סיבות:

א- הוא לא איש פרטי , הוא פוליטיקאי ומותר להעביר עליו ביקורת..הוא ידע את זה מראש. אין פה משחקי כוח ..הם אמרו עלי ככה ..אז אני אגיד ככה..

ב-הוא לא סתם פוליטיקאי, הוא מכהן כנושא משרה. כשאתה מתמודד בבחירות תקצין את הדעות שלך ותתקוף ותבקר..אבל כשאתה נבחרת ואתה ראש ממשלה או שר בכיר, אתה מייצג את כל העם. אתה לא סקטוריאלי יותר. 

שר החינוך הוא שר החינוך של כולנו, גם שלי, הוא מייצג גם אותי ולא רק את הכיפות הסרוגות..הוא מייצג גם את חיים מבני ברק, וגם את שרון מתל אביב. אי לכך ובהתאם לזאת אין לו שום זכות לדבר בצורה כזו על ציבור שלם.

הוא הבין ששגה..אני לא מסירה את הכובע, ולא רק כי אינלי אחד כזה. אני יודעת שהוא לא חוזר בו, הדעות שלו מוכרות..אבל הוא חזר בו לפחות מבחינה תקשורתית, כי הוא מבין ששר חינוך לא יכול להתבטא כך על ציבור שלם שאותו בין היתר, הוא אמור לייצג ולשרת.

כפייה....לדבר יפה

מכל הקולמוסים שנשתברו במרוצת הימים האחרונים על ההחלטה המטופשת של ועדת פרי, על הופעת הרהב של שר האוצר

היהיר ועל דברי של שר החינוך, - בלט האחרון.

בעיניי היה זה לא רק בשל הכינוי המחפיר שלו,"פרזיטים", כלפי לומדי התורה. הוא עצמו, אגב, מיהר לעשות את מעשה קודמו, עוד מלחך פינכה של לפיד, סגן שר האוצר והמפקד בדימוס, שכינה "טפילים" ואחר כך התנצל.

כמו באה לעולם מתכונת חדשה של דמגוגיה: הסת ללא כל רסן וכעבור שעה קלה התנצל...

כך נמצאת גם יורה את כל ביב השופכין המילולי שאתה שלם עמו לחלוטין וגם יצאת אנושי כביכול ומתחשב במי שפגעת בו....

אך אין דבריי מכוונים לא לביטוי הנאלח ולא להתנצלות המדומה שבעקבותיו שכל ילד מבין כי לא נועדה לכפר על דברים שנאמרו בפתוס

ומתהומות הנפש... (היה פעם שר בישראל, שהשמיע ביטוי קשה כלפי בני מיעוטים ולא ניתנה לו רשות הדיבור בכנסת עד שיחזור בו. - כשהתנצל כעבור יומיים אמר: "חוזר בי מהביטוי, לא חוזר בי מהעיקרון"...).

בדברים שאמר שר החינוך פירון הוא גילה טפח מהכוונה שאותה עמלים כל העת לפיד ובנט להסתיר. בעוד האחים האחרונים מדברים כל העת

על נשיאה בנטל, על "אחי החרדים", על "חשיבות לימוד התורה" ...ועוד גיבובי דברים.., אמר פירון גלויות:

"אני רוצה שכולם, כל אזרחי ישראל, כן, גם החרדים, יהיו מחוברים באתוס הישראלי".

זה כבר גילוי דעת!. לא עוד התכסות תחת המנטרה של נשיאה בנטל ודיבורים רגשניים על שנתם הנודדת של הורים לחיילים בשדה הקרב..

פירון זומם לשלב את החרדים באתוס הישראלי...

מהו אתוס? - כך מפרש המילון : "מערכת של אמונות, סטנדרטים, ערכים ועקרונות מנחים, המאפיינת קבוצה, אומה או תנועה רעיונית".

ומכאן אתה למד על להיטותו הגדולה לכפות לימודי ליב"ה על מוסדות החינוך החרדים ולהפעיל סנקציות נגד אלו שיהינו שלא לציית גם לכך.

תודה לפירון שהוציא את המרצע מן השק. זו המטרה ואין בלתה: כפיה ח י ל ו נ י ת ......מחשב

"לדבר יפה"- אם כול הכבוד, הבנאדם הזה רב!!!yedidiaz9

זה בדיוק הבעיהKEREN

שאפילו שהוא ""רב""

הוא מסוגל להתנהג ככה...

תקרא את כל השרשור...

זה לא קשור.פייגליניזית

יש לו סמיכה.

ואם אף גדול דור לא ראה לנכון להשמיט את התואר "רב" ממנו- אתם לא תיהיו אלה שתעשו זאת, חושבים שאתם סנהדרין, אתם...

גם ליוחנןנפתליה

כהן גדול היה "סמיכה"

עד ש...

אבל פייגלניזטית באמת זה לא תוכן האשכול

חבל שכהרגליך את מערבת דברים בלי לקרוא עד כה... לא מתאים.

נכון,לדבר יפה

זה בכלל לא היה תוכן השרשור... מצדי הוא רב הרבנים...

הנידון הוא על דפוס ההתנהגות...

ההה... איזה קורעיםפייגליניזית

רק "נפתליה" אמר משהו עלי... שזה ניצןלו"ש וזה... כבר "לדבר יפה" מזדעקת, ועונה: "אמן!"צוחק

בצחוק... באמת.

חבל שלא קראת, אופייגליניזית

שהתעלמת בכוונה, או שאתה סתם...חושבים שאתם סנהדרין,

עם כל הכבוד בזמן יוחנן כהן גדול היו סנהדרין. (וגם בית מקדש...)

אני ממש לא אוהב את הבן אדם הזה בלשון המעטה אבל..-משה ר-

שאלה-האם לדעתך דמו מנדל מנדלוביץ' מישיבת מיר סמוק יותר מדמם של רועי קליין, עמיחי מרחביה, עמונאל מורנו, בנייה ריין, ועוד רבים וטובים שהיו אנשים יראי שמים, לומדי תורה ובד בבד הגנו על עם ישראל?

האם זה מוסרי בעיניך שבזמן שאחד מתפוצץ לו אי שם בלבנון, האחד ישב ויעסוק בסוגיה בסנהדרין? זה נראה לך הוגן?

הרי גם הוא יכל לשבת וללמוד תורה, תאמין לי שהוא היה מעדיף את זה מאשר לראות את חבריו נהרגים ונשחטים בשדה הקרב?

איפה המוסר פה? האם זו דרכה של תורה? תחשוב על זה ותענה בכנות..

שאלתי את השאלה הזו מזמן ואני אשאל שוב.אם היית

האם כל מה שמפריע לכם שהחרדים לא בצבא - זה שהם לא מתים?!?

לו נניח ישיבה היתה מקום מסוכן שהיו בו אחוזים של מתים - זה היה מניח את דעתך?!?!

האם זה מוסרי בעיניך מישהו שלא מעונין לשרת בקרבי ומשרת בגוב כלשהו?? בעוד אחרים משרתים ומסכנים את חייהם??

מה באמת תגיד אם כל החרדים יתגייסו אבל רובם יסרבו לתפקידים קרביים?!?! 

שתי תשובות בדבר.שלומי20104
1. מבחינתו זה לא "מוסרי" שאתה תחליט לבד מה הצורך של עמ"י, כלומר למה שאתה תהיה זה שנמצא בחזית לימוד התורה בזמן שחבר טוב שלי עילוי בכל קנה מידה יאלץ להתגייס.
2. סליחה שאני אומר אבל מוסרי זה רצון הקב"ה בעולמו!
זה מוסרי שאח אחד יהיה המנהיג והשני הכהן ולא יחלקו שום כיבוד לשאר האנשים בשבט?
זה מוסרי שיש שבט שלא עובד וכל עם ישראל מפרנס אותו?
ללמוד תורה זה מוסרי!!!
לקרוא ללומדי תורה ולממיתים עצמם בעולמה של תורה לא מוסריים, זה לא מוסרי!!!

נכון, מי שלא לומד חייב לשאת בעול עם הציבור.
נכון, צריך לשקול הכשרה של חלקם שיכלו לתת כתף במלחמב.
נכןן, צריך לשקול אתזה שאברך שרואה שהמלגה לא מספיקה והוא נופל עול על הציבור, שיצא בחלק מהזמן לעבוד.
אבל לקרוא ללומדי תורה לא מוסריים?!
היפך כל התורה כולה!!
גם בישיבות שלנו לומדים תורה-משה ר-
או שתורתם של תלמידי מצפה ושדרות פחות חשובה? למה א״א גם ללמוד וגם להגן?
חס וחלילה!!שלומי20104

אם אתה בישיבה ואתה בהתייעצות עם הראש ישיבה שלך החלטת שתפקידך ללמוד תורה אסור לך ללכת לצבא גם אם אתה לומד בשדרות וגם אם אתה במכינה בעלי, ןאם תפקידך להיות בצבא שנה וארבע ולחזור לישיבה זה תפקידך!

כמו שאמרתי מותר לעשות דייונים מה תפקידו של כל אחד, כמה בצבא, כמה בישיבה, מתי ואם בכלל ללמוד מקצוע, וכו וכו.

אסור להגיד בשום מצב שמי שלומד תורה הוא אדם לא מוסרי!

אין מוסרי מללמוד תורה!

לומדי תורה הם המלחמה האמיתית שלנו, הליכה לצבא היא ההשתדלות.

ההשוואות דם זה רק למי שלא מבין בערך לימוד התורה..

לא אמרתי שמי שלומד תורה לא מוסרי אמרתי-משה ר-

שיש אנשים שתופסים על זה "טרמפ" וזה מה שלא מוסרי..

וזה סתם כי מישהו פמפמם לכם בראשאם היית

שרובם רק "תופסים על זה טרמפ"...

והאמנתם לתקשורת המסיתה....

למישהו יש נתונים נוספים בנושא . כי בתוך עמי אנוכי יושבת ורוב הבחורים יושבים ולומדים...

כל אותם שלומדים מעל גיל 28 (שזה הגיל שבו פטורים מצה"ל) בכלל יושבים ולומדים בשיא הרצינות.

אותם הנושרים או המפסיקים ללמוד לפני גיל 28 לפחות ב-90 אחוז מהמקרים משרתים בסופו של דבר בצה"ל או בשירות לאומי ויוצאים לעבוד... שזה גבוה מאחוז הגיוס הכללי.

דמגוגיות של התקשורת שכולכם קניתם.

והנה דוגמא. צה"ל פטר משירות צבאי לפני שנתיים את בני ה-28 ומעלה כדי לשחרר אותם לשוק העבודה. 90 אחוז מהלומדים נשארו בכולל.

בתל אביב אחוז המשתמטים גבוה בהרבה. כך שהתירוץ של תורתו אומנתו הוא אחד הסיבות הפחות נפוצות להצליח להשתחרר מצה"ל. (וצריך היה "לבזבז" את החיים עד גיל 28 . למי שלא לומד. לא נראה לי שמישהו מהמשתמטים האחרים לא היה מעדיף כבר להתגייס לצבא באיזה ג'וב ולהשתחרר בגיל 21 )

הנה עוד אחת שחושבת שהיא מכירה אותי-משה ר-
אני מכיר את הציבור הזה הרבה יותר ממה שאת חושבת ויש לי אחים ואחיות שגדלו שם ומלא חברים שלמדו במוסדות שלהם, ככה שאני מכיר סיפורים ממקורות ראשונים, אז תעשי טובה למה זה כבר נהיה מגוחך כל ההדחקה הזאת והנסיון להכחיש את המצב בשטח...
אבל אתה חרדי??אם היית
עבר עריכה על ידי אם היית בתאריך כ"ו בסיון תשע"ג 12:19

כי אני לא מדברת על אחים ואחיות ומלא חברים שלמדו במוסדות...

אני חרדית.

ואני כפי הנראה מכירה את החרדים יותר מכל החברים והאחים והבנידודים.....

אני יושבת בתוך החרדים ומשום מה מסביבי כמעט כולם יושבים ולומדים ברצינות. פלאי פלאים.

כל סיפורי התקשורת קורים במקומות אחרים רחוק מעיני.

כנראה שאני חיה במין שמורת טבע נדירה. 

שאפילו אתה שמכיר את הציבור יותר ממה שאני חושבת לא הצלחת להכיר.

ולענינו מה תענה לעובדה שהבאתי (מפרסומי משרד התמ"ת !!) ש-90 אחוז מהאברכים ששוחררו מצבא ממשיכים לשבת וללמוד?!?!

כנראה הם מובטלים כרוניים שאוהבים לשבת עם רגליים למעלה ולהשתכר 800 ש"ח ולרושש את כל עם ישראל ולשדוד את הקופה הציבורית..<צ>

ובכל הישיבות כולם מובטלים...

וכל ה50 אחוז חרדים שאתם מתלוננים שלא יוצאים לשוק העבודה אפילו שהם פטורים מהצבא?

הם פשוט סתם אוהבים שהילדים שלהם ירעבו. ולהאבק על כל שקל לחיות העיקר שהם יתבטלו וישתעממו להנאתם בכולל. וישדדו מהקופה הציבורית.(ושלא יספרו לך סיפורים קצבת כולל + הבטחת הכנסה  שזה אומר אישה לא עובדת + קצבת ילדים ל-5 ילדים מגיע ל-3000 שקל בקושי אפילו חשבון מכולת למשפחה עם 5 ילדים אי אפשר לשלם בזה. שלא לדבר על זה ששכר לימוד לילד בתלמוד תורה חרדי הוא 400 שקל. ושלא לדבר על חשבונות מים/חשמל/גז/קופת חולים. ומה עם ביגוד לילדים?? הוצאות בסיסיות מתחילות לכזו משפחה ב-5000 ש"ח מינימום. אז כל ההנחות לא מועילות זה חיי צמצום שאין לך אפילו מושג בהם!!)

ומה תענה לעובדה שכמעט כל מי שיוצא לעבודה (88 אחוז מהיוצאים) עשה צבא/שרות לאומי ?!?

שאתה מכיר את החרדים יותר טוב ממני?!?!?! וכל האחים והאחיות והחברים שגדלו בציבור החרדי ומכירים אותו יותר טוב מחרדית מלידה כמוני אמרו לך שהישיבות זה בית בטלה שכולם עושים שם מה שהם רוצים רק לא ללמוד ולא ללכת לצבא?? מה???

חבר טוב שלך עילוי בכל קנה מידה-אם היית

לא נאלץ להתגייס אלא אם כן הוא רוצה. לפחות לא עד ועדת פרי.

כנראה שהוא רצה.

בעיני זה גם לא "מוסרי" שיאיר לפיד או בנט או שדרותי יקבע מה הצורך של עם ישראל....

ואין לי אפילו שמץ של ספק שרצון השם בעולמו הוא שילמדו תורה. השם טרח לומר לנו את זה בהרבה הזדמנויות. חכמינו זכרונם לברכה הדגישו לנו את מעלתו של מי שבחר ללמוד תורה. וגם הרמב"ם שאתם אוהבים לשלוף ציטוט בודד שלו בעד תורה ועבודה ומתעלמים מדבריו על גודל מעלתו של מי שבחר בדרך התורה לבדה....

על איזה ציבור נופל אברך שהמילגה לא מספיקה לו?? לא ידוע לי על עוד מילגות שהוא מקבל מעבר לאזרח רגיל מן השורה. בדרך כלל מי שהמילגה לא מספיקה לו והוא ממשיך להיות אברך - הוא אדם רם מעלה שמסתפק במועט שבמועט בשביל להמשיך ללמוד תורה והוא לא נופל על שום ציבור.

אף אחד לא אמר שלא ילמדו תורה למה את מכניסה-משה ר-

לאנשים מילים לפה? די עם זה! אומרים לך שמי שלא לומד ויש הרבה כאלה שמתבטלים שילך וישים כתף ולא יתבטט לו, מה כ"כ קשה להבין פה? תפסיקי לעשות את כולם אנטי תורה ואנטי ישיבות!

כבר עניתי לך בעובדות על ההרבה כאלו שמתבטלים.אם היית

צר לי שאתה מכיר כל כך טוב את הציבור החרדי ועדיין לא פגשת את אותם 90 אחוז מאלו שלא עשו צבא (יש אחרים שעשו) שמעדיפים לחיות בלחם צר ומים לחץ ואפילו שפוטרים אותם מצבא - הם ממשיכים לשבת וללמוד בכוללים.

אז תתנער. תפקח עיניים. תזרוק דעות קדומות ותבחן את העובדות על פיהן.

לא הכנסתי לאף אחד מילים לפה. שים לב שלא עניתי לך אלא לשלומי ועניתי ישירות למילותיו.

לא זה לא מה שמפריע, מה שמפריע שבשם התורה-משה ר-
עוברים על לא תעמוד על דם רעל ובזמן שאחיכם נהרגים, ומשאירים משפחות שקולות וילדים יתומים, הם אומרים שהם מתים באוהלה של תורה, זה לא נכון.
אין לי בעייה שילמדו, הבעייה שלא כולם לומדים ורבים מנצלים את הפטורים האלה בשביל לעשות כסף ובקיצור נהנים מכל העוצמות, מי שלומד ברצינות חייב! לתת לו פטור, אבל מי שלא וסתם מנצל את המערכת, לגייס אותו, זאת דעתי..
שדרותי מה הקשר בכלל זה לא שרשור של גיוסלדבר יפה
עבר עריכה על ידי לדבר יפה בתאריך כ"ה בסיון תשע"ג 21:35
עבר עריכה על ידי לדבר יפה בתאריך כ"ה בסיון תשע"ג 21:35

זה שרשור העוסק בעובדת השמצת שר החינוך ציבור שלם בישראל.

אבל לגופם של הדברים שכתבת, הנה באמת קשה להסביר בגלל שזה נושא מאוד מאוד מורכב, אבל אתאמץ לתת לך 'טעימה' מהאמת הפשוטה, ואני מקווה שגם אתה תקרא את דבריי בקשב.

לא אאריך כמה שאפשר להאריך בנושא זה, אבל נקודה קטנה: זה לא רק ענין של תורה או ביטול תורה, יש כאן עוד ענין, ואתן לך דוגמא בשביל 'לסבר את האוזן'

סיפר לי חבר חרדי, שהלך לצבא כי הבטיחו לו בכל לשון של שבועה שיעזרו לו לשמור על אורח חייו, ואחד מהסיכומים היה שאין נשים ואין שירת נשים. וזה חתום והכל

והנה כמה חודשים אחר כך בא הרמטכ''ל ואסר לצאת עליו מכינוס של שירת נשים...., נו אז זה נקרא הסכם? וכי להגנת המדינה צריך לאסור על חייל לצאת מכינוס ל5 דקות?      [זה רק דוגמא, אבל יש המון דברים שלא נמצאים בתרבות ובחינוך החרדי, ואגב החרדים לא "המציאו" את התרבות והחינוך שלהם, אלא הם קיבלו את זה מדורי דורות מאבותיהם... סתם נקודה למחשבה...]

אלא מאי, שתי דברים, א' מצד החרדים זה לא רק גיוס, זה פשוט 'למחוק' את אורח חייהם, שבעצם בשבילם להתגייס, זה לא רק שירות להגנת המדינה, אלא זה שזה סותר את עובדת היותם חרדים...   כמובן שכשה' יעזור שכל עם ישראל יחזור בתשובה וכבר לא יהיו חילונים כולם ישמרו מצוות אז יהיה שויון בחלוקת ההגנה על המדינה

[אם כי סביר להניח בוודאות שכשכל עם ישראל יחזור בתשובה תהיה הגאולה השלימה ואז כל הצבא יהיה רק ישיבה ולומדי תורה וכל הערבים חלקם ימותו וחלקם יקשרו לנו את השרוכים בבוקר...],

אז גם החרדים ישתתפו זאת אומרת שכל השומרי מצוות כל הישראלים שכולם שומרי מצוות כולם ישרתו ויגנו באופן שוויוני...

ב' אי אפשר לסמוך על צבא חילוני שמשמעות הגיוס שאתה כפוף למפקד חילוני, שיעמוד בהסכמים... והעבר הוכיח את זה...    כמו שאותו חייל חרדי משכנע כיום את חבריו לא להתגייס כי אין על מי לסמוך ומלה זה לא מלה...

ובאמת, לא רק החרדים טוענים שהצבא מכיל חוץ מהגנת המולדת גם ''חינוך תרבותי'' לעם, אלא גם שר החינוך וגם בנט ועוד לא מתביישים אפילו לומר ולהצהיר בקול גדול '' שרוצים לשלב את החרדים באתוס הישראלי''... מזה החרדים מפחדים... אורח החיים החרדי התרבות שלהם היא להיפך מכור ההיתוך הצהל''י, ואת זה אי אפשר להסביר צריך לשהות במחיצת חרדים ולהיות עם ראש פתוח מספיק כדי להבין מיוהנסים מסוימים שלהם, שזה לא זה, שאתה חונק אותם עם זה...

וזה רק על קצה המזלג, כי תקצר היריעה, והדברים ארוכים, ואני מקווה מאוד שתבין ושהקוראים יבינו, לא צריך שישתכנעו אבל לפחות שיבינו...

אתן קצת משל להסביר את זה מזוית אחרת: תאר לעצמך, שהשנה היא שנת 2050... ו85 אחוז מאזרחי ישראל הם חרדים...,

והם הרוב בממשלה... והם אומרים לכל חילוני שהוא חייב לשבת 3 שנים בישיבה וללמוד גמרא... יש חילוני אחד שהיה הולך לישיבה???חיוך...     זה פשוט סותר... המלים חילוני וישיבה לא מתאימים....  אז עכשיו תהפוך את המלה חרדי לחילוני ואת המלה ישיבה ל'צבא'... מבין? אני מקווה שגם אם לא השתכנעת הבנת קצת שיש כאן יותר עומק מאשר כן לימוד תורה או לא...

אבל למעשה במצב העכשווי מי שבאמת דואג לכלכלת המדינה שיעזור לחרדים לצאת לשוק העבודה ע"י שיפטרו אותם משירות, וכמו שפייגלין ואחרים ממפלגת העבודה הציעו... ולא לעסוק לשוא בכותרות ופופוליזם מבית מדרשו של "שר הפופוליזם והכותרות" החדש יאיר לפיד ושות'...

אז אם ישיבה היתה מקום שמתים בו פיזיתאם היית

זה היה מניח את דעתך?? לא ממש ענית לי על השאלה הזו שלי?

וגם לא ענית לי למה לדעתך יש הבדל בין כתיבה בעיתון במחנה והגשת קפה בקריה לבין לימוד תורה בישיבה?

בעצם לא ענית על 2 השאלות שלי...

את שוב משתמשת בדמגוגיה במקום לענות עניינית-משה ר-

וזה מוציא את כל החשק לענות לך, האם זה נראה לך הגיוני ומסורי שאדם אחד נהרג ומסכן את חייו ומשאיר מאחור ילדים ומשפחה בעוד אדם אחר "ממית עצמו באוהלה של תורה? תעני על זה בבקשה בלי להתחמק!!

אני לא מתחמקת בכלל.אם היית

זה אתה שמתחמק.

שאלתי שאלה. מה הבעיה שלך עם אי השירות של החרדים בצה"ל??

האם העובדה שהם לא נהרגים??

אז תסביר לי קודם למה זה נראה הגיוני ומוסרי שאדם אחד נהרג ומסכן את חייו ומשאיר מאחור ילדים ומשפחה . ואדם אחר יושב על כורסאות בקריה ומגיש קפה. ואדם אחר "משרת" בגלי צה"ל ובמחנה....

בעיני לימוד תורה הוא שירות יותר חשוב לעם מגל"צ ויש לו השפעה ישירה על המצב בגבולות.

ואלו שחושבים ככה מהווים 15 אחוז לכל הפחות מהעם. מה שמצדיק בהחלט התייחסות . לפחות בדמוקרטיה.

זו לא דמגוגיה. זו שאלה ישירה להבנת הטענה.

א. את מסתכלת על מה אחרים עושים ולא-משה ר-

על מה שצריך לעשות, יש לנו מצווה של עזרת ישראל מיד צר, ולא תעמוד על דם רעך, מהם כחילונים אין את הציפיה שיקיימו את הדברים הנ"ל אבל מאנשים שומרי תורה ומצוות שהתורה מנחה אותם כן יש את הציפיה הזאת.

ולמה את חושבת שצריך להתגייס לגל"צ או להיות כתב? זה מה שאת בוחרת לראות כשירות.. זה שאת כחרדית הולכת היום לחברון או קבר רחל ומוגנת זה בזכות הצבא הזה שנותן לך הגנה, את יכולה להכחיש את זה?

אז למה לקבל הגנה ממנו זה בסדר אבל לתרום במערך הזה לא? זה לא נראה לך כפיות טובה?

ב.היום רבים מסכימים שמי שלא לומד צריך לגייס אותו, כן גם חרדים.. ואת בדעת מיעוט שעוד חושבת שמי שמבטל הוא בסדר..

אני לא הולכת למקומות סכנה זה קודם כל.אם היית

אני מסכימה שמי שלא לומד ילך לצבא. אני פשוט מסבירה לך שבעובדות - מי שלא לומד פשוט הולך לצבא בגיל שבו הצבא פחות מסוכן לרוחניותו (נשוי + מעל לגיל 23) ובמקומות פחות מסוכנים לרוחניותו (שח"ר וכו') והשאר פשוט לומדים. ואתה מתעלם שוב ושוב מהעובדות האלו.

ויצא המרצע מן השק - מציק לך עמוק שהחרדים לא חושבים שזו מצווה ללכת לצבא ולהגן על המדינה. ושהם חושבים שתכלית הורתה בעבירה. ולא מפרשים את "עזרת ישראל מדי צר" כמצווה קדושה יותר מכל שאר תרי"ג מצוות. (שלא לדבר על זה שהם מפרשים את כל המצוות הללו ותחולתם בצורה אחרת ממך)

בקיצור יש לך ענין אידיאולוגי עם זה שהחרדים לא עושים צבא בתור שזה לא מסתדר עם מה שאתה מאמין שהם מצוות ועם סדרי העדיפויות שלימדו אותך.

אז זה לא ילך תפוס את החרדים כמו חילונים בקטע הזה. ההשקפה שלהם והפרשנות שלהם לתורה שונות משלך . ויש להם על מה שיסמוכו...

אין לחרדים על מה שיסמוכו.schk

למלחמת מצווה יוצא אפילו חתן מחדרו וכלה מחופתה.

ומי קבע שזו מלחמת מצווה?אם היית

רוצה להכנס לויכוח אידיאולוגי חזק?

לכל אחד מן הצדדים יש סימוכין מהמקורות...

הרמב"ם.schk

"ועזרת ישראל מיד צר שבא עליהם"

בזמן ש... ??אם היית

יש לרמב"ם כל מיני תנאים מתי מותר להלחם...

יש ציטוטים מרבנים על שלושת השבועות.

ונניח שזו מצווה היא מבטלת את חומר איסור גילוי עריות?!?

אני לא רואה טעם להכנס לויכוח הנ"ל. כי אתה לא תשתכנע ממני ואני לא ממך.

לדעתי שליפת ציטוטים מכל מיני מקורות שיש להם הרבה החרגות והפיכתם לעיקרי הדת והתעלמות משאר כל ציטטות המקור היא בעייתית מאד.

ואתה מאמין בזה מגיל אפס.

אז בא נעזוב?!?!

נגיע להסכמה הדדית. יש ציטוטים ומקורות לכל אחד מן הצדדים.

וכל אחד ינהג כמו שהורו לו רבותיו...

העיקר הוא שיש לחרדים על מה שיסמוכו יש להם ציטוטים משלהם והרבה.

א.אני בת.schk

ב.לא, לא לכל אחד מותר לנהוג איך שנראה לו. יש תורה ולפיה צריך ללכת.

ואל תמציאי על הוצאת ציטוטים מהקשרם. לרמב"ם אין שום תנאים, כדאי ללמוד קצת.

ציטוטים, זה דבר אחד, אבל רוב הציטוטים עליהם החרדים מסתמכים, לא נפסקו להלכה.

יש תורה. ולפיה צריך ללכת.אם היית

מדהים.

והתורה פשוט מתחילתה עד סופה מדברת רק על חשיבות ארץ ישראל והושעת ישראל מידי צר.

ואין שום פרשני תורה ותלמוד שאוסרים לעשות את זה לפני בוא משיח.

ואם אני אביא לך ציטוטים מהתורה על חומר האיסור במגורים שיש בו סכנה.

ועל חומר האיסור בגילוי עריות.

ועל חובת הצניעות באישה.

על האיסור של קול באישה ערווה.

ועל האיסור לגייר מישהו שלא מקיים קלה כבחמורה. ועל הבריחה מגיורים בכלל.

ועוד שאר כהנה וכהנה שערוריות ----

ואת התנאים של הרמב"ם למתי מותר מלחמת מצווה.

רוב הציטוטים שאתם מסתמכים עליהם הם ציטוטים בודדים שהמצוטטים בעצמם סותרים אותם במקומות אחרים בספריהם והם בטח שלא נפסקו להלכה.... 

אבל בזאת נצרתי באמת את לשוני שכל הזמן בורחת.

אין להם תוחלת חוץ מלהרגיז אחד את השני.

את הרי לא מתכננת לשנות את השקפת עולמך דרך הפורום בוויכוח עם מישהי שאת לא מכירה. 

מה התנאים שהרמב"ם כותב?מוטיז

מצטרף לכל מלהלדבר יפהאחרונה

אז מעכשיו תקראו לי ''חרדי'' חחח....חיוך

מצטרף לעובדה הפשוטה... שבציטוטים מרמב''ם לא ינצחו הלכתית את הצד השני - את דעת התורה החרדית...

ובלי לזלזל בכהוא זה בדעה הרבנית הלאומית...  אם אתם רוצים תקראו לזה אלו ואלו דא''ח...חיוך

אם את חושבת שמלחמת לבנון או עופרת יצוקה-משה ר-

או האינטיפאדה זה לא עזרת ישראל מיד צרה את חיה בסרט ואין לך שמץ של מוג מה קורה מסביבך, אני משער שלא יצאת מהבית, ולא ראית מהו טרור, אם זאת החשיבה שלך, מי שצריך לצאת פה מהבועה זו את לא אני, כי בניגוד אלייך אני מכיר את המצב בשטח, ואם צה"ל ישבות מעט זמן, את! לא תוכלי לכתוב יותר תגובות תהיי בטוחה בזה, עם כל הכבוד ללימוד תורה הקב"ה רוצה שנעשה השתדלות ולא נסמוך על ניסים.

משה רבינו לא סמך על ניסים, וגם יהושוע לא, וגם דוד המלך לא, משום מה יש היום אנשים שחושבים שהם צדיקים יותר מהנביאים והמלכים, אף אחד לא סמך על הנס, כולם ידעו שעת לעשות לה' הפרו תורתך, ואם לא נעשה את ההשתדלות להגן על עצמינו ה' לא יעשה את זה בשבילנו כי הוא לא עובד אצלך, מובן?

משה רבינו סמך רק על ניסיםאם היית

גם יהושע וגם דוד המלך.

תקרא קצת מקורות

למחמותיהם לא היה שום סיכוי של הצלחה מלכתחילה.

ומה שהיה כשבני ישראל היו על אדמתם ונצטוו ללחום - הוא דבר אחר ממה שקורה כשהם היו בגלות והחליטו "לעלות בחומה" נגד רצון השם. 

כשהשם אומר להלחם צריך להלחם. כשהשם אומר להתחבא בחדרים מתחבאים בחדרים.

וגילוי עריות שייך ליהרג ואל יעבור....

בצבא של דוד המלך לא היו לוקחים בחורים בני 18 וגורמים להם לעבור עבירות בשביל "עזרת ישראל מדי צר"

וזה עוד לפני שנכנס לנושא שאנחנו לא הבאנו על עצמינו את המצב של המלחמות פה בארץ. מי שהביא את מצב המלחמה פה והתגרה ברוצחים שיתמודד עם התוצאות.

ובזה סיימתי את ההרצאות האידיאולוגיה.

המסקנות שלי הן-

1. יש לחרדים אידיאולוגיה שונה בנוגע למלחמות מצווה ועזרת ישראל מיד צר.

2. הצבא הוא בגדר מקום של גילוי עריות לדעת החרדים.

3. החרדים לא רואים מצווה מיוחדת במלחמות הארץ לדעתם הן תוצאה של פעולות אסורות והתגרות באומות.

4. החרדים חושבים כמו משה רבינו ויהושע ודוד המלך - שעיקר ההשתדלות היא לימוד תורה ותפילה.

5. שירות החרדים בלימוד תורה בישיבה מועיל לאין ערוך משירות הג'ובניקים בכל מקום שהוא. הם מקיימים בזה את המצווה התרי"ד של עזרת ישראל מידי צר.

6. היות שהחרדים לא מאמינים באידיאולוגית "מלחמת המצווה פה בארץ שדוחה את כל המצוות" אין לדרוש מהם לרצות שירות קרבי ומוות בדווקא ....

אשמח לשמוע מהי ה"אידיאולוגיה השונה" שאת אומרת שישמוטיז

לחרדים בנוגע ל"עזרת ישראל מיד צר".

דבר ראשון, גם אני לא תומכת בגיוס לצבא.schk

אבל למיטב ידיעתי, כשאסתר המלכה רואה שיש סכנה לכל עם ישראל,

היא הולכת להיבעל לאחשוורוש מרצון...

אני רוצה לראות את החרדי, שרואה את הבן שלו טובע בים והדבר הראשון שהוא עושה,

זה לרוץ לבית מדרש ללמוד תורה.

וההשוואה לדוד למשה ויהושע היא מגוחכת, שם הייתה נבואה.

סליחה? החרדים לא גרים בארץ? מה את חושבת, שלולי היה מי שמגן עליכם הייתם בחיים?

שכחת מה היה בתרפ"ט? 

או אולי באירופה היו מתייחסים אליכם יפה?

תישארו בכוייללים ותלמדו תורה, רק אל תבקשו ממנו להגן עליכם או לתת לכם תקציבים.

הבעיה היום בצבא, היא שהוא לא דואג לביטחון היהודים, אלא לשקט יחסי.

לא שכחתי מה היה בתרפ"טאם היית

במהלך שרשרות של התגרויות של ציונים מול ערבים שתמיד הסתיימו בפרעות.

עלו צעירים עזי נפש להר הבית ונשבעו "שמע ישראל הכותל כותלינו הכותל אחד".

התוצאה (הממש "בלתי צפויה") של זו הפרובוקציה היתה פרעות תרפ"ט...

קצת לא דוגמא לאיך היו פרעות בלי קשר לציונות

יצרתם לנו מקום בלתי מוגן - יש לכם חובה אנושית להגן עלינו.

אבל אנחנו לא דורשים מכם להגן עלינו . ולא מחייבים אתכם. 

ואנחנו דורשים תקציבים כי אנחנו משלמים מיסים ומופחתים. כמו שנותנים מאז ומתמיד לחרדים. אין לנו דרישה אפילו לתקצוב הוגן

"החרדים" זה כבר בנאלי, ניק נכבד!פייגליניזית

להפריח סיסמאות של "החרדים"...

זה כבר לא תופס ת'אנשים. זה בנאלי. זה כזה רדוד. כל כך לא מקורי ולעניין...

זה ענין מורכב, ואני חושבת שאולי מה שכולל את כל הדברים שציינת שם, זה "הגלות" שחלק מהחרדים בטוחים שאנחנו בעיצומה.

לסגור את עצמינו ב4 האמות של בית המדרש, וזהו. כמו שעשינו באירופה. זו אידואולוגיה שכוללת בתוכה את כל שאמרת, והיא שייכה לפשוטי העם, גדולי הדור של "העולם החרדי" מעולם לא הוציאו משפתותיהם את הנקודות שציינת שם, וגם מעולם לא אמרו שאנו בעיצומה של הגלות. זו תרבות שהעסקנים, וה"עמך" ראו לנכון לפתח.

אם תצליח ללכת לרב שטיינמן, שליט"א- שאל אותו. תיווכח בעצמך.

כל המשים ליבואריק מהדרום
כל המשים על לבו שיעסוק בתורה ולא יעשה מלאכה ויתפרנס מן הצדקה, הרי זה חילל את השם וביזה את התורה וכיבה מאור הדת וגרם רעה לעצמו ונטל חייו מן העולם הבא, לפי שאסור ליהנות מדברי תורה בעולם הזה. אמרו חכמים, 'כל הנהנה מדברי תורה נטל חייו מן העולם'. ועוד ציוו ואמרו, 'אל תעשם עטרה להתגדל בהן ולא קרדום לחפור בהן'. ועוד ציוו ואמרו, 'אהוב את המלאכה ושנא את הרבנות', 'וכל תורה שאין עמה מלאכה סופה בטילה וגוררת עון'. וסוף אדם זה שיהא מלסטם את הבריות.
רק שבמדינת ישראל, במשך עשרות שנים, כדי לקבל פטורפ.א.

מהשירות הצבאי (תורתו אומנותו), הקביעות וההנהגות הללו נשארו בגדר המלצה בלבד …

אבל ביהדות החרדית באירופה, בארה"ב, בדרום אפריקה, באוסטרליה- כיוון ששם לא קיים הצורך להתחמק משירות צבאי, ואין תמיכה ממשלתית ופטורים והנחות וקצבאות נדיבות בזכות העסקנים הפוליטיים, גם לא קיים מוסד ה"אברכות" במתכונת המוכרת בישראל.

שם הגברים הנשואים עובדים ומתפרנסים ואפילו רבים מהם הם בעלי הון רב.  

אולי מספיק להביא ראיה מאירופה וארה"בקול אומר קרא

באמת שם הם לא מצליחים לגדל אברכים ברמה שיש כאן בארץ חוץ ממקומות כמו ליקווד ששם מוסד האברכים הוא בדיוק כמו פה

וכן תפסיקו לזלזל ולשפוך את כל מה שאתם שומעים מהחילונים כל היום אל תנסו אפילו להשוות בין התורה במושגים והשאיפות שלכם למה שהחרדים מצפים מעצמם אל תשווה אותם לחרדי מאמריקה כי כן הם שואפים להיות הרבה יותר מזה

תסתובב במקומות כמו מודיעין עילית תראה אלפי אברכים שמה שמעניין אותם בעולם הוא גדרים במוקצה או בבונה בכלים שלומדים תורה מהבוקר עד הלילה כן בדיוק ככה וברור לך שעם כל המימרות שלך המספר שעות שלך ביום אחרי יום עבודה לא ישוו לזה והם מקריבים מעצמם המון בשביל זה והאשה שלהם עובדת והם מחליטים להסתפק בזה כדי לחיות חיי תורה

אתה מדבר על אנשים טהורים שעולם המושגים שלהם רחוק כרחוק מזרח ממערב מהעולם שלך

ומי מתפרנס מן הצדקה מה זה הקשקוש הזה למה מישהו מהם ביקש ממך משהו אם אתה מדבר על הכמה מאות שקלים שהם מקבלים מלגה מהמדינה מחודש זה זכות קיום למדינה ואף אחד לא שואל אותך כמו שלא שואלים אותם על מימון להבימה.

כתבתי קצת חריף אבל פשוט כואב לי לאיפה חלקים בציונות הדתית נגררים זה לא ישפיע על שום חרדי כהוא זה הם כ"כ בטוחים בצדקת דרכם אבל אתה ממבט לאחור תתבייש בעצמך איך דיברת על לומדי תורה

נו בסדר... אבל לפחות תשים סימני פיסוק פה ושםנקדימון
לפחות הסיסמאות וההבלים ייראו טוב יותר
כמה מאותאריק מהדרום
לפי עולם קטן 9500 בחודש.
אזoo

לא ממש כדאי להסתמך על מה שכתוב שם

טכנית אברך לא מקבל מהמדינה שקל אחד ישירות תמורת אברכותו

גם את המלגה של כמה מאות השקלים

המדינה משלמת לכולל עצמו ולא לאברך באופן ישיר

שאר ה'הטבות' לא נובעות ישירות מהאברכות

אלא מהמצב הכלכלי

ויש אברכים שמצבם הכלכלי טוב (נניח האישה מרוויחה סכום של 2-3 משכורות) ואז אין להם שום הטבה

נכון שהרבה אברכים נמצאים במצב כלכלי שניתן לקבל בו הרבה הטבות

כמו כל אדם אחר שנמצא מסיבותיו שלו במצב כזה

לא שאני מעודדת אברכות

אבל זו לא הסיבה הגרועה ביותר להיות במצב נזקק

אני אישית יותר מוטרדת מאנשים/ תהליכים שמבזבזים הרבה יותר כספי ציבור

(נניח האבטלה הגלויה והחוסר יעילות במשרדי הממשלה)

מאשר אנשים שבוחרים להיות נזקקים ומקבלים כמה גרושים ממדיניות הרווחה של מדינת ישראל 

עזבי איזה סוג נזקקים את מעדיפהנקדימון
האמירה שמדובר ב"גרושים" היא פתטית.

אחרת למה החרדים כל כך מזדעקים על "הגזירות הכלכליות"?

תשובה: כי זה לא גרושים כמו שהם אוהבים להגיד כשהם במצב רוח מתקרבן (במצב רוח אחר הם יטענו שמגיע להם כמו כולם...).

כל אחדoo

וההגדרה שלו לגרושים

בא נעזוב את ההגדרות בצד ונכתוב את ה'הטבות'

הנחה בארנונה

הנחה במעונות

אולי יש עוד ואני לא זוכרת/ יודעת

מוזמן להוסיף

בכל מקרה ההנחות הללו מיועדות לנזקקים

צריך להיות עני כדי לקבל אותם

זה לא 'משתלם' כלכלית להיות עני כדי לקבל אותם

למה הם מזדעקים?

1. כי זה כסף שחסרונו יכול להחסיר אוכל ותנאים בסיסיים ממשפחות שלמות

כי הם גם ככה עניים עם מלא ילדים

2. כי הם מדברים בשפה שכמעט כולם מדברים פה

'אנחנו מסכנים/ צודקים/ מופלים

אחרים רוצים לפגוע/ לקחת לנו'

בשביל זה צריך לבטל את מדינת הרווחהמשה

(ואת המיסים שמוטלים כדי לממן אותה).

את מדינת הרווחה לא המציאו החרדים. הם רק אימצו אותה.

האמת הפשוטה היא שלא מדובר בגרושיםנקדימון
עבר עריכה על ידי נקדימון בתאריך כ"ו בסיוון תשפ"ו 12:20

לא צריך להתפתל כל כך אלא פשוט לומר את האמת. מדובר בסכומי כסף בעלי משמעות. נקודה.

מי שעני יכול לדאוג לא להיות עני. גם זו עובדה.

הנחות בארנונה הן דבר שנשלט בידי הרשות המקומית, ובערים החרדיות אברך מקבל הנחת ארנונה דרמטית ולא משנה כמה כסף אישתו מכניסה.  גם זו עובדה.

כש'קול אומר' מדבר על גרושים ואז מתהפך ומדבר על מה שמגיע לכולם, הוא משקר לעצמו ולנו. 

לא באמת אכפת לי איך החרדים מסובבים את זהנקדימון
בפועל, ואני מדבר מידיעה קרובה מאוד, גם כשהאישה מכניסה הון עתק משק הבית עדיין מקבל את ההנחה.
יכול להיותoo

שנחשפת לאיזושהי רמאות

זה לא הופך את הסיטואציה לעובדה קיימת גורפת

העובדה הקיימת היא הפוכה ממה שכתבת 

רמאות אחת? הלוואינקדימון

תרבות השקר בנוגע לכספים אצל החרדים היא מדהימה. וכמובן שיש ספרי "הלכה" שנכתבו להצדיק את זה.

לא ארחיב עוד מטעמים של אאוטינג.

אז בעצםoo
עזבנו את ההטבות שהחרדים מקבלים והתחלנו לדבר על הרמאות שלהם?
אני מניח שבגלל שאתה כינית את מה שכתבתי אוסף סיסמותקול אומר קרא

אתה בודק את מה שאתה מדבר עליו

ואני מציע לך לא לצטט מאנטישמיות בעולם שום נתון ממה שכתבת לא נכון אפילו בשביל הארנונה הם מקבלים אותה הנחה כמו כל מי שהיה במצב הכלכלי שלהם

מזל שלא קראת לי "נאצי"נקדימוןאחרונה
ואני יודע בדיוק על מה אני מדבר. יודע יותר מידי.
ההנחה הכי גדולה היא במעונותברגוע

למי שיש כמה ילדים קטנים מדובר באלפי שקלים כל חודש (לכן הם רוצים להעביר חוק דווקא על המעונות).

והמטרה שם היא בעיקר לעודד תעסוקה של שני ההורים, סתם עני שבוחר לא לעבוד לא יקבל את ההנחה הזאת, חוץ מאברכים.

(אני לא בעד לשלול מכל האברכים את ההנחה, אני כן חושב שמגיל מסויים צריך לתת את זה רק לבודדים שיש להם פוטנציאל להיות ת"ח גדולים)

ההנחה במעונותoo

אצל אברך היא עבור האישה שעובדת

או עבור משפחות שמוגדרות משפחות רווחה

אין קריטריון של עידוד עבודה ל2 בני הזוג

יכול להיות שאתה או אחרים רוצים קריטריון כזה

אבל הוא בהכרח יבוא ע"ח נשים שרוצות לעבוד גם אם הבעל שלהם אברך 

מציע לך לבדוק את העובדותברגוע

במשפחות שרק האשה עובדת והבעל מובטל אין את ההנחה.

עד עכשיו משפחות אברכים קיבלו כי הגדירו אותם כמו סטודנטים.

כיoo

הוא לומד כמו סטודנט

הוא לא מובטל 

לא..ברגוע

מטרת החוק היא לעודד תעסוקה, לא למידה.

טונדט שלומד מקצוע יתחיל כנראה לעבוד בסיום התואר, לכן נותנים לו כבר עכשיו עזרה, בשונה מאברכים שלפעמים נשארים בכולל עד 120.

כן לעודדoo

והוא אכן עודד ומעודד חרדיות לצאת לעבוד ולהפחית את העוני במגזר החרדי

לעודד את 2 ההורים זו פרשנות שלך/ של אחרים

יש קריטריונים בחוק

לא פרשנות ורצונות של אנשים

כשרוצים לשנות אותם

צריך לקחת בחשבון את ההשפעה האמיתית שתהיה

(יש נשים שיפסיקו לעבוד בגלל זה ומשפחות שיהיו יותר נזקקות)

קשה לי להתווכח על עובדותברגוע

החוק נועד לעודד את שני ההורים לעבוד.

אם הבעל לא עובד/לומד מקצוע הם לא יקבלו הנחה, זאת עובדה.

חחח מה?ברגוע

עד עכשיו נתנו לאברכים כי זה עוזר לנשים לצאת לעבוד? את מאמינה לשטות הזאת?

דווקא אם הבעל בבית זה הכי עוזר לאשה לצאת לעבוד, לא? אז למה אם הבעל מובטל הם לא יקבלו את ההנחה? (אם את עדיין לא מאמינה לזה את יכולה לשאול אותו ישירות לגבי בעל מובטל)

לא הבנתי מה מצחיקoo

אברך לא נמצא בבית

הוא בכולל

בלימודים של מכסת שעות כלשהי

בעל מובטל הוא לכאורה בבית

אני לא צריכה AI כדי להבין את ההבדל ביניהם 

אבל הוא לא חייב להיות בכולל, זאת בחירה שלוברגוע

(גם אברך שקיבל פטור מהצבא מקבל את ההטבה)

אם הוא היה מטייל כל היום הוא גם לא היה בבית.

זאת ההוכחה הכי טובה לזה שמדובר בהטבה מיוחדת ללומדי תורה.

why not both?משה

עיקר התקציב של המגזר החרדי הוא באמת בגלל שהם עניים בממוצע ובוחרים להיות כאלה. אבל זה יותר מורכב מזה. בעיקר כי חלק מתקציבי "העוני" הם לעוני רשותי או שכונתי ולא רק לעוני של משפחה בודדת.

גרתי בעבר באברכיה של בית אל. קיבלנו כל מיני דברים בגלל שהיישוב נחשב עני עקב כמות אברכים יחסית גדולה. הם אמנם אברכים זמניים שיוצאים לעבוד אחר כך, ובכל זאת.

מדיניות רווחהoo

מיועדת למניעת קטסטרופה

של פשע/ אלימות/ רעב

אני רואה אותה כנכונה

בלי קשר לסיבה של העוני

גם כעוני קבוצתי/ שכונתי

כשמנסים לעשות שינוי ע"י פגיעה במדיניות הרווחה פר סיבה

יש יותר סיכון מאשר סיכוי

עזוב את החרדים

למדינה זה לא משתלם

יש דברים שכן הוכחו כעוזרים

כמו התאמת שוק העבודה/ יחידות בצבא לחרדים

הכשרות מותאמות

מלגות ללימודים ועוד

מדיניות רווחה בגדול היא אסוןמשה

כי היא מעבירה את האחריות מהאדם הבודד, וגרוע מכך - מטילה מיסים כבדים (היי) על מי שעובד ומתגמלת בטלה.

לא צריך להיות רעב במדינה שבה אין מיסוי כל כך מטורף על נדל"ן. מחירי הדירות ירדו במקרה הזה בערך בחצי.  וגם מחירי אוכל שמרוגלץ למות.

לפי גימיניoo

תקציב משרד הרווחה 2 אחוזים מכלל התקציב

נניח שיש תקציב רווחה גם בשאר משרדי הממשלה

לכמה אחוזים מגיעים?

אתה בטוח שהמיסים שלך (ושלי) הולכים לשם?

אני בספק גדול

גם תקציב השב"ס וחלק מהמשטרה

לוקח אחריות במקום אחרים

נראה לי רווחה עדיף 

תקציב הרווחה זה לא רק זהמשה

זה גם ביטוח לאומי, שאני משלם כמעט 16% מהמשכורת על זה. וגם הסבסוד הפסיכי של חינוך בארץ (שמוצדק בחלקו אבל לא לגמרי) ועוד מלא.

אפרופו חינוךoo

החינוך החרדי מתוקצב 40% או פחות

מחינוך רגיל

כלומר

אני משלמת פעמיים

גם מיסים

וגם על חינוך הילדים על החסר שהמדינה לא משלמת 

נכון.משה

אבל זה מספיק בשביל מעגל של כמעט 30% מהגברים החרדים שעובדים במערכת החינוך החרדית. כלומר מתוך הגברים שעובדים, חלק מהם הם בעצם נתמכי ממשלה ברמה זו או אחרת.

ועם חינוך גרוע מבחינה כלכלית שלא עומד בדרישות של מסכת אבות, שלא לדבר על עוד דרישות ממערכת חינוכית מודרנית.

דווקאoo

הגברים שעובדים שם הם עם פחות סיכוי להתמך

ואם הם נתמכים זה בגלל כמות הילדים

למערכת החינוך החרדית יש את הבעיות שלה

וגם לדתית

וגם לחילונית

האלטרנטיבות לא בשיא

וחינוך החרדי

בניקוי העניין הכלכלי ופערי הידע המתודולוגים

הוא לא רע

ושיפור שלו לא יכול להעשות ע"י תקצוב דלוח

אלא ע"י עזרה מספקת למי שרוצה לעשות שינוי 

לכן עולם התורה פורח במדינת ישראל ולא שםפתית שלג

גדולי הדור הבא צומחים פה בארץ הקודש. יש הזדמנות שווה לכולם לעמול בתורה ולהיות ת"ח.

זאת נקודת זכות ענקית של מדינת ישראל.

יחד עם זה יש גם בעיות שצריך לפתור

נמאס לי כבר מכל האדיוטים השימושייםקעלעברימבאר

בפייסבוק.

סתמו ת'פה!

כרגע סמוטריץ מנסה להלך בין הטיפות ולבחור ברע במיעוטו . הוא לא תמך בחוק לימוד תורה מרצונו אלא כי לא היתה לו ברירה כי החרדים הכניסו אותו בכוח לברוך הזה.

אז סתמו ת'פה ותנו לו לעבוד פוליטית כמו שהוא יודע!

אלא אם כן אתם רוצים להיות אידיוטים שימושיים מכשירים בידי בנט וחבריו לפיד וגולן כדי להפיל את הימין

(לא מדבר על מילואימניקים עייפים שאין דנים את האדם בכעסו. רק שידעו שבממשלת בנט לא יגייסו אף חרדי)

סמוטריץ' המתפכח הראשון בציונות הדתיתאיתן גיל

האיש הזה שגרר את הציונות הדתית לעברי פי פחת,המבין את הטעות שעשה ולקח כמה צעדים אחורה.

מה שדחף אותו להבין זה בג"ץ שבפסק דין שערורייתי הוציא את כל ראשי ישיבות ההסדר להודיע שאין יותר גיוסים לשריון,

וזה בדיוק מה שטוענים ראשי הישיבות החרדים בחדרי חדרים ובריש גלי: צה"ל הפך מזמן לצז"ל (=צבא זימה לאומי), וככזה- לא נוכל להסכים לחוק גיוס בכל נוסח שהוא. 

לא קשור. זה נראה שאו שהחרדיםקעלעברימבאר
כפו עליו את החוק, אחרת לא ילכו עם ביבי בקדנציה הבאה. או שביבי כפה עליו לתמוך בחוק
קשקוש, כרגילהסטורי
סמוטריץ' כפי ש @קעלעברימבאר הגדיר יפה - הולך כל הקדנציה בנושא  בין הטיפות.

הוא ממש לא צריך שהעסקנים מגיל 15 גפני ודרעי ילמדו אותו על הערך של לימוד תורה, הוא גדל על זה וגידל על זה. הוא דאג לישיבות בהחלט, גם לישיבות החרדיות. אם השרים והח"כים החרדים, לא היו תוקעים מקלות בגלגלי הרפורמה המשפטית. אם החרדים היו נוהגים בקצת תבונה - היו מסכימים למתווה הגיוס של אדלשטיין, שלא היה פוגע בשערה של מי שבאמת לומד, והיו חוסכים את כל הסאגה הנוכחית.

קשקוש בריבועאיתן גיל

הוא גדל בבית תורני, אבל לימוד תורה מעולם לא עניין אותו. מצע שמצע... לפני הבחירות הבטיח לתקן את מערכת המשפט, אבל דקה אחר כך דרש את משרד הבטחון בזכות 14 מנדטים! שניכס לעצמו. מורו ורבו הנוכל קיבל את משרד הבטחון- אז גם לו מגיע. כך אמר. נתניהו התעקש שלא לתת לו את משרד הבטחון, והוא התעקש בחזרה ובמשך חודשיים תמימים לא קמה ממשלה חדשה, בדיוק הזמן שנדרש לקפלן להתארגן, ולשרוף את המדינה, ולהביא עלינו את טבח שמחת תורה.

סופו של יום שיצא עם חצי תאוותו בידו. קיבל את משרד האוצר, וגם מעמד במשרד הבטחון, השר לענייני אנטנות. 

כאמור, לימוד תורה מעולם לא עניין אותו. נכון שחתם על הסכם קואליציוני שעוסק בין היתר בחוק הגיוס, אז מה. גם מורו ורבו חתם בע- 20 על התחייבות שלא לשבת בקואליציה עם לפיד.

עכשו כשעתידו הפוליטי לוט בערפל, וכשהבייס שלו מזנב בו מכל עבר, וחרב איש ברעהו, מפייגלין עד וינטר, הוא אכן מתפכח. נקודת המוצא העדכנית שלו היא שגפני ודרעי מובטחים בכנסת הבאה והוא לא, וגם אדלשטיין לא. 

התלמיד המסור של הנוכל ניסה ללכת בין הטיפות, ונרטב על לשד עצמותיו. 

איך זה שיתמוך בחוק יבטיחקעלעברימבאר
את עתידו בכנסת הבאה?

להפך, החוק יגרום לו לאבד לפחות מנדט שלם לטובת בנט

תמיכה בחוק גיוס ולימוד תורה יביא לו מנדט של יהדו"תאיתן גיל

וזה יכניס אותו, אולי, לכנסת הבאה.

בינתיים אני קורא על פיצול מסתמן במפלגת הציונות הדתית, ויש מצב שיקחו לו את המותג.

ועל זה נאמר: כרה בור ויחפרהו...

לא אזיל דמעה אם את הכנסת הבאה הוא יראה מהבית.

אין לך מושג על מה אתה מדברהסטורי

הוא (בשונה מגפני ודרעי...) שקד על תלמודו שנים רבות וגם בשנותיו בפוליטיקה קבע עיתים משמעותיות לתורה.

תשאל כל ראש ישיבה שמכיר אותו, עד כמה הוא דאג לישיבות. תשאל את המוני ההורים, שבזכותו יש להם עליית הנוער ויכולים להחזיק עם התשלומים לישיבות התכוניות/אולפנות. תשאל את הרב דודקביץ', את הרב חיים גנץ ואחרים שהוא מתייעץ איתם כל הזמן - כל מה שכתבת בהודעה הזאת, זה קשקוש מקושקש.

נ.ב.

נושא אחד שאכן יש בו ביקורת מוצדקת, זה הפקרת מינויי הרבנים לש"ס. אמנם אפשר ללמד זכות שכחלק מקואליציה, צריך לוותר במקומות מסויימים, אבל עדיין יש כאן פספוס.

מתי הוא ארגן שעורי תורה?איתן גיל

ואולי למצעד הבהמות הוא קורא שיעורי תורה...

לגבי מינוי רבנים, אם לא היה תוחב שם את אפו, הרב המוערך מיכה הלוי היה מוכתר לרב ראשי.

סמוטריץ' דואג לבצלאל, ובצלאל דואג לסמוטריץ'.

אני קורא שמפלגת הציונות בדרך לפיצול. להזכירך, זה האיש מאחורי הקלעים, שישב בחדר בעת שמורו ורבו הנוכל הודיע על פיצול הבית היהודי. סדנא דארעא חד הוא. מ.ש.ל.

דחילאקהסטורי
הוא לא זה שצריך לארגן שיעור.

תשאל כל ראש ישיבה, האם כשר אוצר הוא דאג לישיבות. תשאל באיגוד ישיבות ההסדר, באיגוד הישיבות הגבוהות, במועצת המכינות. בישיבות התיכוניות והאולפנות שנכנסו לעליית הנוער, אחרי שנים שלא היתה כניסה.

כנראה שתופתע מהתשובה (אנחנו לא)...

הוא צריך לדאוג לענייני המגזר ויהדותאיתן גילאחרונה

זהו.

ושני אלה רחוקים ממנו מרחק שנות אור.

לשחק במגרש של הגדולים זה מסקרן מאוד, אבל לא בשביל זה שלחו אותו לכנסת. 

יתכבד לשבת בביתו שבעה נקיים, ואחר כך לעשות קאם באק.

מתברר שזה היה במצע של סמוטריץ'נקדימון

בבחירות האחרונות, ופשוט כולנו שכחנו.

המפלגה פרסמה את זה בפייסבוק היום.

אמנם קצת שונה המצב היום ממה שהיה בבחירות... ובהחלט נכון לציין שהם סירבו לאשר חוק שמשווה לומדים לחיילים. ניסו לעקר את העוקץ של הקרדום לחפור בה שהחרדים רצו. לא בטוח שזה באמת דווה משהו, אבל אלה העובדות על כל פנים...

העובדות לא מעניינותהסטורי
את איתן גיל, רק האובססיה לסמוטריץ'.

הבחירות האחרונות היו לפני המלחמה והעומס עלקעלעברימבאר

המילואימניקים

אתה סוג של גאון...נקדימון
לא הבנתי כל כך מה רצית לומר.קעלעברימבאר
בכל מקרה מן הסתם המצע היה מתעדכן אם הבחירות היו חלות לפני שנה וחצי נגיד
אם היית מתעכב לרגע על כל התגובה שלינקדימון
היית מבין שאין שום צורך בתגובות שלך על זה
כל השנים...סיעתא דשמייא1

....העולם קיבל בשוויון נפש את ההתיישבות היהודית בעמק הירדן ויהודה.

מרגע שמתיישבים החלו לרקוד בסבסטיה ולשיר "עוצו עיצה ותופר" בניגוד למדיניות הממשלה דאז,

ובהמשך, חילופי שלטון ותגבור ההתיישבות בגב ההר, עם חיכוך מתגבר עם האוכלוסיה הערבית

העולם מתעורר לחרמות ונידויים. מעניין מה חושבים תושבי עמק הירדן, ישובים כמו פצאל, על המצב.

לא עמק הירדן אלא בקעת הירדןזיויק
ולא ככ מסכים איתך, מה שעשה את ההבדל זה אוסלו
לאחושב. נהפוך הוא…סיעתא דשמייא1

… אוסלו יכל להצליח (אולי) אם היינו נצמדים בעניין ההתישבות לתוכנית אלון..

בכלל לו לא היינו מפנים את סיני לא היינו מגיעים לאוסלו. אגב לא פינינו אף ישוב באוסלו והתפטרנו מלדאוג ליותר ממיליון ערבים . נכון שזה גרר טרור אבל אף ממשלה כולל ממשלת הימין על מלא לא נסתה לבטל את ההסכם. אז קצת מחשבה הגיונית ובלי פוזיציה בבקשה.

שוב אתה מעלה את הגרה הזאת?! שמענו אותך מרגל!הסטורי

'העולם' היה נגד הקמת המדינה

'העולם' היה נגד השלטון שלנו בירושלים

'העולם' היה נגד כל התיישבות חדשה

לא חשוב מה יאמרו הגוים - חשוב מה יעשו היהודים (הנאמנים, לא הנפולת של נמושות כמוך)!

היא הנותנת…סיעתא דשמייא1

כשעושים את זה בחכמה למרות שהעולם לא מקבל זה עובר בלי חרמות ובלי נידויים ממדינות המערב. כן היה החרם הערבי לגבי מוצרי יבוא אבל היצוא הישראלי לא נפגע ורק גדל. במקום להכפיש ולזהם כדאי שתנסה להיות ענייני. חבל שגידולים כמו תמרים איכותיים תוצרת בקעת הירדן לדוגמא לא יהיו על מדפי סופרמרקטים בעולם רק בגלל מדיניות התיישבותית שגוייה שמושכת תשומת לב עולמית לא חיובית.

אגב גם מדיניות של פוליטיקה של משרות ותקציבים בקרן קיימת לישראל הביאה לירידה בתרומות לקרן שגם זה שינוי לרעה לצערי.

אתה אמיתי?! חרם הנפט מוכר לך? האמברגו על מכוניותהסטורי

שאילץ את ישראל לייצר סוסיתות שבעלי חיים אכלו, מוכר לך? העובדה שבמלחמת יום כיפור, אף מדינה אירופאית לא הסכימה שהמטוסים האמריקאים עם הציוד בשבילנו יתדלקו אצלה ידועה לך?

תמיד היו חרמות, תמיד היו גינויים, סנקציות אלו ואחרות, "העולם כולו נגדנו לא נורא נסתדר" לא נכתב היום.

הועברת לדף אחר

רק יהודון גלותי כמוך, מאשים את היהודים בזה שהגויים הצבועים אנטישמיים. קראנו בפרשה האחרונה על נמושות כמוך. האנטישמיות האירופאית של כל הדורות, של מסעי הצלב, של האינקווזיציה, של פרעות ת"ח-ת"ט ושאר הפוגרומים עד השואה, בסה"כ לובשת היום, כשאנחנו חזקים ואי אפשר פשוט להוביל אותנו למשרפות, תחפושת של 'סנקציות על קיצונים'.

אמרתי חרם ערבי….סיעתא דשמייא1
… אבל זה לא פגע ביצוא הישראלי. להפך הצלחנו ליצר פירות , ירקות, פרחים מגוש קטיף, עוזי, טכנולוגיות למיניהם ועוד. אנחנו מוחרמים היום בעיקר ביצוא. 
אה, עגבניות ועוזי, כאילו היום לא עומדים בתור לקנותהסטורי

מאיתנו את שיאי הטכנולגיה והנשק:

צרפת מודה: ישראל לא צריכה אותנו, היא מטילה עלינו אמברגו - סרוגים

לך תוציא דיבה במקום אחר, אצלינו המרגלים כמוך כבר מתו במגיפה.

סיימנו להיות יהודונים גלותיים שמאשימים את עצמם, ברשעה של האירופאים. 

כן. בדיוק.משהאחרונה

אגב האמריקאים הסכימו לעזור לנו ביום כיפור רק בגלל שמדינת ישראל איימה בלהפיל פצצת אטום על קהיר ועל דמשק.

אם נכמרו רחמיך על הרוצחים והאנסים הישמעאליםאיתן גיל

תציע להם קורת גג באוסטרליה המפנקת.

כל רוצח וכל אנס יורשה לקחת איתו חצי קילומטר של מנהרת תופת.

מי שמרחם בעקיפין על מרצחים…סיעתא דשמייא1

… זה אנשי ימין שפוגעים בצורה עוורת בערבים

ומשניאים אותנו בכל העולם, פוגעים ביצוא שלנו ומרחיבים את מעגל האלימות. מילא אם זה היה מרחיב את גבולות ארץ ישראל ניחא אבל במבחן התוצאה אנחנו רק בנסיגה. הגליל והנגב עם רוב ערבי,ביהודה ושומרון יש ערבוביה כלומר אין תכנון של שטח יהודי מובהק. צעירים מנסים להפחיד ערבים כדי לנקות שטח כאילו אנחנו בשנת 48 ששם עשינו את זה בהצלחה ללא מצלמות וטיק טוק. ידידי המציאות כואבת.

הייתי רוצה לפתוח רדיו מחר בבוקראיתן גיל

ולשמוע שכל החברים שלך הישמעאלים עלו על מטוסים ונחתו באוסטרליה ( גם אירופה זה טוב), אבל זה לא יהיה, ולכן מעט מעט אגרשנו מפניך.

ערבי ימ"ש שמפחד להיות כאן, זה בסדר גמור. חבל שיש כאלה שלא מפחדים להיות כאן.

הם לא חברים שלי. זה אתה שרוצה לגור..סיעתא דשמייא1
… בתוכם בכוח.
הם מהגרים מערב הסעודיתאיתן גיל

ואני נולדתי כאן.

גם הם לא מתים להיות כאן, אבל חשוב להם יותר שאני לא אהיה כאן.

ב- 48 זה נגמר בנכבה, ונכבה נוספת היא עניין של זמן.

טוב. גם אתה כדאי…סיעתא דשמייא1
שתלמד פרקי רבי אליעזר כדי שתבין את מהלך העניינים.
מכיר פרקי דמגוגיה של נפולת של נמושות ושל יורדיםאיתן גיל
זה עוד לא היה..סיעתא דשמייא1

"אין כניסה לישראלים: בגלל מדיניות הממשלה הטיסה מישראל לא הורשתה לנחות

טיסה מישראל לבירת סלובניה, נאלצה לסטות ממסלולה לאחר שנתקלה בסירוב מצד השלטונות לאפשר את הנחיתה. הסיבה - החלטה פוליטית. כל הפרטים על התקרית החריגה"

מעניין אם יש ביביסט בטיסה .

סלובניה היא היורשת הטבעית של גרמניה הנאציתאיתן גיל
אין כניסה ליהודים ולכלבים.
טוב בשביל זה…סיעתא דשמייא1
… שאלתי אם יש ביביסטים במטוס שרוצים לתת פרנסה לתיירות הסלובנית האנטישמית.
לא הייתי באוסטרליה ובסלובניה, ולא אסע לשםאיתן גיל
שיחנקו.
ובאירופה האנטישמית?סיעתא דשמייא1
באירופה הייתי, ולא כטיילן. תסתפק בזה.איתן גיל
זה לא 'בגלל מדיניות הממשלה'הסטורי
האירופאים אנטישמים אלף שנה, הם לא צריכים את התירוצים שלך.

היום לא מצטלם טוב לשרוף בתי כנסת על המתפללים בתוכם, להעלות למוקד בתהלוכות או-טו-דה-פה או להוביל לתאי גזים - אז בטענות פסדו-מוסריות, הנכדים של הנאצים מטילים סנקציות על ישראל.

עברנו את פרעה, נעבור גם את זה בלי הטובות שלהם ובלי ההטפות הצבועות שלך.

הערבים צריכים להפסיק להתחכך בנו, זה כזה פשוטנקדימון
רוצים להישאר בינינו בשלווה? תחיו את חייכם בשקט. תרעו צאן, תמסקו זיתים, תבנו באופן חוקי ואדריכלי, תניפו דגל ישראל. זה כזה פשוט.
תלמד פרקי רבי אליעזר ותבין….סיעתא דשמייא1
…שאתה חי בסרט.
תלמד הלכה ותבין...נקדימון

...שאתה נוצרי.

טראמפ החדש: יריתם מספיק, חיזרו למשא ומתןאיתן גיל

אירן בתגובה: מי סופר אותך? ג'יננ'י טיפש, וגס רוח. 

עוד מאירן: צוחק מי שצוחק אחרון.

טראמפ החדש: שוב תימרנתי את איתן גילנקדימון
🤣🤣🤣הסטורי
אנחנו חוטפים, ואותך זה מצחיק.איתן גיל
המצחיק זה שהאירנים הם אלו שחוטפים, ואתה חגגת כאןהסטורי
בשמם
דבר איתי על הג'ינג'י ולא על האירניםאיתן גיל
אנחנו תוקפים, ואותך זה מעציבנקדימון

זה עכברנות המקלדת שמוציאה ממך כל כך הרבה עין רעה וחצי הכוס הריקה, או שגם במציאות אתה כזה?

אנחנו חוטפים ומגיבים.איתן גיל

טראמפ החדש לא מצטרף.

כבר לא סופר אותנו.

אתה מפטפט את עצמך לדעתנקדימון

בלי לדעת

אתה אחלהאיתן גיל

ד"ש מאוסטרליה הרחוקה.

טראמפ החדש: ישראל ואירן חייבות להפסיק מיד את היריאיתן גיל

פעם הוא היה איתנו ועכשו הוא מהאו"ם

הוא ממשיך לעשות בך פסיכולוגית מה שבא לונקדימון
ואתה ממשיך כמו עלה נידף ברוח, כלומר כמו ברק רביד. זה פשוט בדיחה
נתניהו וטראמפ, בתיאום מלא, משחקים מול אירן אתהסטורי
השוטר הטוב והשוטר הרע.

משום מה אתה נבהל מכל הצהרה, בלי להבין שההצהרות הן חלק מהמשחק.

ולכן שפך עליו מטר של קללות וניבולי פהאיתן גיל

שבשום מגרש כדורגל לא יעזו להשמיע אותם.

"מטר"נקדימון

מכל נמחה עושים פיל.

יש יותר ממטרי ברכות מאשר טפטופי התעיה של "ניבולי פה"

לטראמפ יש פה גדול וזה לא חדשהסטורי
לא צריך להתייחס לדיבורים שלו, אלא למעשים. למעשה הוא עושה על אירן מצור ובעוד שהם וכל העולם קונים את ההצגה שהזמן עומד לרשותם והוא לחוץ על הסכם - למעשה הוא לא מסכים להסכם שלא מפרק את יכולתיהם הצבאיות, מה שיביא לסופו של המשטר.

בנתיים, כחלק מההצגה, הוא כביכול מרסן אותנו, חוץ ממתי ש"ביבי לא הקשיב לו" וצה"ל היכה הלילה והבוקר באירן היטב. מה שיזרז אותם להגיע להסכם שהוא רוצה או לקרוס.

פשוט מדהים שאנשים שמבינים דבר או שניים, עוד קונים את ההצגות על 'פערים בין נתניהו לטראמפ'.

תכלס באמת בדיחה מה שהולך כאןכְּקֶדֶם
עצוב. ואנשים עוד ממשיכים לאהוד את הגאוותן הפחדן הזה
מי שבאמת מדמיין, שנתניהו וטראמפ לא מתואמיםהסטוריאחרונה
עד הצעד האחרון - כולל ההפצצות של צה"ל שלשום, שהיו הכנה להפצצות האמריקאיות אתמול (ואולי גם הלילה) - יש לי קרקע זמינה לבניה על המאדים למכור לו...
מתמיכת סמוטריץ בחוק לימוד תורה לומדים 2 דברים:קעלעברימבאר

א. שסמוטריץ יתאחד בבחירות עם בן גביר.

ב. שיש ברית חשאית בין לפיד לחרדים.

אחרת אי אפשר להסביר.

כי סמוטריץ מתנדנד על אחוז החסימה. תמיכתו בחוק הנל תגרום לו מן הסתם לאבד מנדט שלם לטובת בנט, לפי הכעס שיש בחוגי הצ"ד על סמוטריץ על החוק.

עצם זה שתמך בחוק הזה לפני בחירות, כאשר אילו היה מתנגד לחוק היה מרוויח 2 מנדטים מבנט, מראה שהוא הולך עם בן גביר ולא חושש מאחוז החסימה.

מאחר שתמיכתו בחוק תגרום לגוש הימין-ביבי לאבד לפחות מנדט אחד לטובת בנט, עצם זה שסמוטריץ וביבי אולצו על ידי החרדים לתמוך בחוק , מראה שלחרדים יש קלף חזק לאיים עליו. הקלף היחיד הוא איום אמיתי ללכת עם לפיד. מכאן שיש ברית חשאית של החרדים עם לפיד.

כי איום החרדים על ביבי שלא יתמכו בזיכויו במשפט, הוא איום חסר שיניים אם אין ברית עם לפיד, כי לחרדים בהעדר ברית עם לפיד אין ברירה אלא לתמוך בביבי

לא נראה שפייגלין צודק:קעלעברימבאר
עבר עריכה על ידי קעלעברימבאר בתאריך י"ט בסיוון תשפ"ו 19:19

פייגלין לערוץ 7: זהות מחזירה לגוש הימין קולות שזלגו לליברמן ולבנט | ערוץ 7

שמעתי על הרבה לייטים שלא יצביעו לבנט בגלל שבעיניהם הוא שקרן, ויצביעו לסמוטריץ בלית ברירה, לא כי אוהבים את סמוטריץ.

יש מצב שפייגלין ישתה לסמוטריץ את המצביעים. ואם גם פייגלין וגם סמוטריץ לא יעברו את אחוז החסימה, הלך על גוש הימין

מי שירצה יוכל להרשם לנישואין ברבנותמתוך סקרנות

ואז יפתור לעצמו בקלות את הבעיה של יוחסין.

במקוםרועישםטוב

במקום פעם אחת ולתמיד לגמור את הסיפור (להפציץ את כל מה שקשור לחשמל, מים והתשתיות הכי בסיסיות ככה שפשוט טכנית

לא יהיה אפשר לגור שם), עוד פעם כמה טילים לפה, כמה טילים לשם. הכל מטומטם לחלוטין.

כי ביביshaulreznik

צעד קדימה, שני צעדים אחורה, "תחזיקו אותי חזק". תמצית המדיניות של הגאון האסטרטגי עם האנגלית המוצחצחת (שיש לכל ילד שלומד בחו"ל מגיל 8).

תחליטו: ביבי או טראמפנקדימון
הדילוגים האלה בין ביבי שולט בטראמפ לבין טראמפ שולט בביבי; ביבי האשם או טראמפ האשם. אתם נראים כל כך מבוהלים ועלובים עם התנודות ברוח האלה. רחמיי...
שניהם הרע במיעוטוshaulreznik

נתניהו הוא זגזגן, טראמפ הוא זגזגן חולה נפש.

תתעסקו בשלושת רבעי הכוס המלאהנקדימון
במקום להתגולל בקיא של העין הרעה, ולחפש איפה אתם עליונים על האחר.
בקושי שמינית כוסshaulreznik

הישגים: זיני וגופמן, מבצע הביפרים, פגיעה בתוכנית הגרעין האיראנית

הפסדים: הרפורמה המשפטית בוטלה, היועמ"שית לא פוטרה וממשיכה להשתולל, שירות קרבי לחיילות הולך ומתרחב, חמאס מתעצם, חיזבאללה משתקמת, איראן משתקמת.

אני עדיין ממליץ להפסיק להתגולל בקיא של העין הרעהנקדימון

צריך להיות טיפש או רשע כדי לכתוב את הרשימות הפגומות שהצגת כאן.

אני לא מתכוון להיכנס למלחמת רשימות, וגם לא לתקן את הפגמים בשלך.

פשוט תנסו להתבגר מעבר לעכברנות המקלדת הזו...

אם היו כותבים לך בפאתוס דומה בימי ממשלת בנט-לפידshaulreznik

היית משתכנע או שהיית מצביע על הצלחות וכשלים?

קודם הייתי מצביע על העובדותנקדימון
וברשימות שלך מכעט ואין כאלה
תכל'ס.. במקום לשחק משחקי קופסאנקדימון
אנחנו מתעסקים עם החיים האמיתיים. הגיע הזמן לחזור למשחקי קופסא, שם הכל קל ונגמר בקלות מדהימה.
כנראה שניהול מדינה ומלחמה אינו דומה למשחקי מחשבפ.א.
זה שאתה לא מבין לא הופך את זה למטומטםקורא נלהב לשעבראחרונה

יש שיקולים רחבים.

-'מדיניות הכלה' של 'טיפטופים וסבבים'- באמת על הפנים.

-מדיניות אחראית בשביל לאפשר לטראמפ למצות את המו"מ עם איראן שתפרד מהגרעין?- שווה לתת צ'אנס.

להזכירכם לכן גם מראש מבצע שאגת ארי הופסק בשביל לאפשר את המו"מ הזה. כי כנראה קשה מאד להגיע לכל האורניום המועשר.

כמובן תוך המשך הלחימה הנוכחית מול חיזבאללה

"שאגת הארי" "ארי שאמרת נעשה שועל"סיעתא דשמייא1
שהשועל שברח לאדמה טמאה, ישתוק לפחותהסטורי
המרגל שימות במדבר האוסטרלינקדימוןאחרונה

אולי יעניין אותך