עבר עריכה על ידי לדבר יפה בתאריך כ"ה בסיון תשע"ג 21:35
עבר עריכה על ידי לדבר יפה בתאריך כ"ה בסיון תשע"ג 21:35
זה שרשור העוסק בעובדת השמצת שר החינוך ציבור שלם בישראל.
אבל לגופם של הדברים שכתבת, הנה באמת קשה להסביר בגלל שזה נושא מאוד מאוד מורכב, אבל אתאמץ לתת לך 'טעימה' מהאמת הפשוטה, ואני מקווה שגם אתה תקרא את דבריי בקשב.
לא אאריך כמה שאפשר להאריך בנושא זה, אבל נקודה קטנה: זה לא רק ענין של תורה או ביטול תורה, יש כאן עוד ענין, ואתן לך דוגמא בשביל 'לסבר את האוזן'
סיפר לי חבר חרדי, שהלך לצבא כי הבטיחו לו בכל לשון של שבועה שיעזרו לו לשמור על אורח חייו, ואחד מהסיכומים היה שאין נשים ואין שירת נשים. וזה חתום והכל
והנה כמה חודשים אחר כך בא הרמטכ''ל ואסר לצאת עליו מכינוס של שירת נשים...., נו אז זה נקרא הסכם? וכי להגנת המדינה צריך לאסור על חייל לצאת מכינוס ל5 דקות? [זה רק דוגמא, אבל יש המון דברים שלא נמצאים בתרבות ובחינוך החרדי, ואגב החרדים לא "המציאו" את התרבות והחינוך שלהם, אלא הם קיבלו את זה מדורי דורות מאבותיהם... סתם נקודה למחשבה...]
אלא מאי, שתי דברים, א' מצד החרדים זה לא רק גיוס, זה פשוט 'למחוק' את אורח חייהם, שבעצם בשבילם להתגייס, זה לא רק שירות להגנת המדינה, אלא זה שזה סותר את עובדת היותם חרדים... כמובן שכשה' יעזור שכל עם ישראל יחזור בתשובה וכבר לא יהיו חילונים כולם ישמרו מצוות אז יהיה שויון בחלוקת ההגנה על המדינה
[אם כי סביר להניח בוודאות שכשכל עם ישראל יחזור בתשובה תהיה הגאולה השלימה ואז כל הצבא יהיה רק ישיבה ולומדי תורה וכל הערבים חלקם ימותו וחלקם יקשרו לנו את השרוכים בבוקר...],
אז גם החרדים ישתתפו זאת אומרת שכל השומרי מצוות כל הישראלים שכולם שומרי מצוות כולם ישרתו ויגנו באופן שוויוני...
ב' אי אפשר לסמוך על צבא חילוני שמשמעות הגיוס שאתה כפוף למפקד חילוני, שיעמוד בהסכמים... והעבר הוכיח את זה... כמו שאותו חייל חרדי משכנע כיום את חבריו לא להתגייס כי אין על מי לסמוך ומלה זה לא מלה...
ובאמת, לא רק החרדים טוענים שהצבא מכיל חוץ מהגנת המולדת גם ''חינוך תרבותי'' לעם, אלא גם שר החינוך וגם בנט ועוד לא מתביישים אפילו לומר ולהצהיר בקול גדול '' שרוצים לשלב את החרדים באתוס הישראלי''... מזה החרדים מפחדים... אורח החיים החרדי התרבות שלהם היא להיפך מכור ההיתוך הצהל''י, ואת זה אי אפשר להסביר צריך לשהות במחיצת חרדים ולהיות עם ראש פתוח מספיק כדי להבין מיוהנסים מסוימים שלהם, שזה לא זה, שאתה חונק אותם עם זה...
וזה רק על קצה המזלג, כי תקצר היריעה, והדברים ארוכים, ואני מקווה מאוד שתבין ושהקוראים יבינו, לא צריך שישתכנעו אבל לפחות שיבינו...
אתן קצת משל להסביר את זה מזוית אחרת: תאר לעצמך, שהשנה היא שנת 2050... ו85 אחוז מאזרחי ישראל הם חרדים...,
והם הרוב בממשלה... והם אומרים לכל חילוני שהוא חייב לשבת 3 שנים בישיבה וללמוד גמרא... יש חילוני אחד שהיה הולך לישיבה???
... זה פשוט סותר... המלים חילוני וישיבה לא מתאימים.... אז עכשיו תהפוך את המלה חרדי לחילוני ואת המלה ישיבה ל'צבא'... מבין? אני מקווה שגם אם לא השתכנעת הבנת קצת שיש כאן יותר עומק מאשר כן לימוד תורה או לא...
אבל למעשה במצב העכשווי מי שבאמת דואג לכלכלת המדינה שיעזור לחרדים לצאת לשוק העבודה ע"י שיפטרו אותם משירות, וכמו שפייגלין ואחרים ממפלגת העבודה הציעו... ולא לעסוק לשוא בכותרות ופופוליזם מבית מדרשו של "שר הפופוליזם והכותרות" החדש יאיר לפיד ושות'...