בס"ד
במצב כמו שאתה מצייר שלעוצמה לישראל היו 12 מנדטים אז הדברים היו שונים מכמה בחינות.
הדבר הראשון בו היינו רואים שינוי זה שלא הייתה נכרתת ברית עם לפיד אלא עם החרדים (כמו שכתבתי כאן אז אם יהדות התורה בטוח, אם ש"ס הסיכויים גבוהים) מה שאומר שיש להם גוש של 30 מנדטים, בדיוק כמו שיש כיום לבית היהודי עם יש עתיד, מה שאומר שגם פה נתניהו לא בדיוק היה יכול להתעלם מהגוש הזה.
לגבי כניסה לקואליציה, סביר מאוד שהם היו מציבים לו כללים קשים מאוד על מנת להכנס, גם מבחינת הישיבות וגם מבחינת השמירה על ארץ ישראל ובכל הנושא על מו"מ עתידי וכדומה. עוצמה לישראל חד משמעית הייתה נכנסת רק בתנאי שכל הדברים האלה על שמירת עולם התורה ועל שמירת ארץ ישראל, אם לא הם היו באופזיציה ושם אני מעריך שהם היו אופזיציה לוחמת הרבה יותר מהאופוזיציה הישנה (מלשון לישון) שיש לנו כיום (בכל זאת קשה להשתיק את בן-ארי, מרזל ובן גביר). כמובן שנושאים כמו פינוי מאחזים (מאחזים לא יישובים!) לא היה עובר בשתיקה וכנ"ל פגיעה בישיבות ובחרדים וכל הקשור לארץ ישראל ולדברים שנזכרו לעליל (כולל השחרור מחבלים).
אם הם היו בקואליציה, מה שלדעתי פחות היה סביר, אז בכלל המצב כיום היה שונה לחלוטין.
היה חד משמעית ניתן לשכוח מקיצוצים בישיבות (במצב כאמור שגם יהדות התורה וש"ס איתם) ואני מתאר לעצמי שכל הדיבור על פינויים של ארץ ישראל ודיבור על מו"מ וכדומה לא היו באותה רמה בכלל כמו שיש היום, אם בכלל. שחרור מחבלים לא היה עובר בקואליציה שכזאת כלל.
דבר נוסף שהיה קורה לו הם היו בקואליציה זה שהם היו מערערים את הממשלה ואת הקואליציה ומאיימים בפרשיה ממנה על כל דבר הכי קטן ולא נשארים אדישים כמו שהיה ניתן לראות את הבית היהודי בחלק מהמקרים.
ואני בהחלט חושב שבשבילי (בתור דתי, תלמיד ישיבה וימני שנמצא בצד היותר ימין גם בסקאלה הזאת) אז כן מצב שכזה היה הרבה הרבה יותר טוב.
אבל יש מצב הרבה יותר טוב, טוב יותר ממצב של עוצמה לישראל עם 30 מנדטים, וזה מה שבקשנו בתיפלות ר"ה ויו"כ: העברת ממשלת זדון מן הארץ ומלוכה של הקב"ה בלבדו על כל הארץ! שנזכה בעז"ה בקרוב בימינו. אמן.