דלקות אוזניים חוזרותפרח חדש

בני בן שנה ו9, וכבר כמה חודשים רצופים עם דלקות אוזניים. כל פעם ניסינו אנטיביוטיקה אחרת ואחרי יומיים שלושה הדלקת חזרה. באוזן אחת כל פעם שיש דלקת יוצא מלא הפרשות והרופא אמר שיש לו חור בתופית (וזה לא עושה לו חום כי הדלקת יוצאת ולא מצטברת, כך הרופא אמר...). ניסינו לטפל עם מי חמצן וטיפות וכמובן שומרים שלא יכנס מים לאוזן ,ובאוזן השניה הדלקת לא יוצאת , מה שגורם לחום גבוה וכו' ומצריך אנטיביוטיקה דרך הפה. 

לפני שלשה ימים הבן שלי סיים לקבל אנטיביוטיקה (הפעם הבאנו לו 10 ימים...) ובליל שבת, שוב פעם בכיות וכאבים ובבוקר אני רואה הפרשות מהאוזן!

אנחנו כבר לא יודעים מה לעשות. נראה שאנטיביוטיקה זה לא הפתרון.

משהו כאן מבין בזה, או שהיה לו מקרה דומה ויוכל לייעץ מה לעשות?

אודה לעזרתכםחיוך

לא יודעת.... אבלאמא!!

חשוב ללכת ליעוץ אצל מומחה אף-אוזן-גרון ולא סתם לרופא משפחה.

אחר כך, אם אתם בעניין, בטוח גם לרפואה המשלימה יש מה לומר...

רפואה שלמה!

2 דברים:זכיתי

-להפסיק מוצרי חלב!!

-יש לרפואה משלימה הרבה מה לומר. מומלץ להתיעץ עם מישהו שמבין רפלקסולוגיה ממש עוזרת. ויש עוד דברים.

הולכים לרופא ילדים או אף אוזן גרון מומחה.ספק

בכל מקרה, בד"כ זה עובר כשהילד גדל - אבל כדאי לשאול רופא מומחה. 

(ככל הידועה לעולם הרפואה שנערכו בו לא מעט מחקרים בנושא - לא נמצא קשר בין חלב לדלקות באזניים).   

לא סתם הם מסרבים למצוא קשרמינימאוס2

אם הם יאמרו שחלב זה לא טוב לאנשים יהיה חסר סידן כי אף אחד לא יטרח לאכול שקדים וטחינה

ולכן עדיף שיאכלו מוצרי חלב ויהיה סידן מאשר לא יאכלו

לדעתי, פתרון ראשון לפני אנטיביוטיקה זה להפסיק חלבי, הרבה הורים ניסו וראו שזה עוזר (ואני בכללם)

אם לא עוזר- לחזור לחלבי ולפנות למומחה

זו אמונה לא מבוססת - מי שרוצה שיחיה כך את חייוספק

אני הבאתי את העובדות הרפואיות שנחקרו ונבדקו. 

אני מקבל את זה שאנשים מאמינים בכל מיני דברים חסרי ביסוס (אסטרולוגיה למשל) - אבל מן הראוי להקפיד ולומר באותה נשימה שהמדע בכלל והרפואה בפרט לא מצאו קשר בין הדברים. 

דלקות אזניים (כמו הרבה בעיות ילדות אחרות) עוברות עם השנים - לכן, יכול מאוד להיות שילד בן שנתיים-שלוש שיפסיק לשתות חלב, הדלקות הללו יפסקו - אבל הן היו נפסקות בכל מקרה, כי זה מה שקורה בד"כ אצל כל הילדים ללא קשר למה שהם אוכלים. 

כמו כן, תבדקי כמה אנשים שנעזרים באסטרולוגים נשבעים שזה נכון ושזה עובד... (היה אפילו מועמד לנגידות בנק ישראל שמשך את מועמדותו לא מזמן לתפקיד לאחר שהתגלה שהוא נעזר באסטרולוגים בחייו הפרטיים).  

לכן, ניסיון של אנשים פרטיים הוא לא רלבנטי ולא נותן אינדיקציה. 

לדעתי, סתם חבל על הזמן ועל הסבל של הילד וחבל למנוע ממנו מזון מסוים ככה סתם. 

בעיקרון אתה צודקמינימאוס2

לגבי החלבי בכל אופן נשגב מבינתי איך עדיין לא הוכחו קשר בין מוצרי חלב לליחה

כאשר בערך חצי מהאנשים יודעים בוודאות שזה אכן ככה 

טוב, פעם כולם ידעו בודאות שהעולם שטוח...ספק

גם יש הרבה שוטרים שיודעים בודאות שיש יותר פשיעה כשיש ירח מלא ויש אחיות שמוכנות להישבע שיש יותר לידות כשיש ירח מלא. 
למרות כל זאת, הוכח ללא כל צל של ספק שזה פשוט לא נכון. 

יש לזה הסברים מאוד פשוטים - אבל אנשים מעדיפים להאמין במה שהם בוחרים להאמין. 

דוגמאות ממש לא קשורות במחילהמינימאוס2

וזה שהחלב לא משפיע על כולם זה ברור, זה משפיע רק על רגישים ולא כולם רגישים

הרופאים מהיום ועד מחר יכולים להתכחש לעובדות בשטח

וכבר כתבתי שלמיטב ידיעתי הסיבה שהם מתכחשים לעובדה זו היא משום שאחרת אנשים יסבלו מחוסר סידן

לא הבנתי למה יותר עדיף אנטיביוטיקה

מאשר לנסות להוריד מוצרי חלב לתקופה קצרה ולראות מה יקרה

מה יש להפסיד מזה???

כמעט לכל מזון יש אנשים שיהיו רגישים אליוספק
עבר עריכה על ידי ספק בתאריך ג' באדר תשע"ד 11:27

גם הרופאים אומרים את זה. (כולל חלב). 

את כתבת שחלב לא טוב לאנשים - וזה לא נכון. אולי התכוונת לומר הוא לא טוב לאנשים מסוימים אבל זה לא מה שהבנתי ממך. 

יש אנשים שרגישים לסויה, בוטנים, אגוזים, שקדים, ביצים וכו' - אבל לא נאמר שמזונות אלו לא טובים לאנשים. 

עובדות בשטח בודקים בצורה מבוקרת ואובייקטיבית. ניסיון של אנשים הוא לא כזה. 

המח האנושי עובד בצורה מאוד מעניינת ויש המון כח והשפעה לסוגסטיה - לכן ניסיון של אנשים אינו מהווה אינדיקציה לשום דבר. (יש עוד סיבות ותכונות מעניינות של המח האנושי ושלל הפגמים שקיימים בו). 

ואני יכול להביא לך דוגמאות לזה שאת תתפסי את הראש ולא תאמיני כמה רחוק זה יכול להגיע. זה מדהים.  

לכן הדוגמאות שהבאתי הן כ"כ קשורות - הן מגיעות מאותו מקום. מאותו "פגם" בצורה שבה המח שלנו עובד. (למעט אולי הדוגמא שפעם חשבו שכדור הארץ הוא שטוח - שלזה יש סיבות אחרות ויותר הגיוניות). 

באותה מידה שאפשר להוריד חלב אפשר להוריד מלפפונים - כי אולי מלפפונים גורמים לליחה ולדקלות באזניים. אפשר להוריד מים, עגבניות, ביצים, עוף, לחם, דגנים, ברוקולי ועוד. 

אולי הסיבה היחידה שהרופאים לא מספרים לנו שליחה נגרמת ע"י מלפפונים היא שהם לא רוצים שיהיה לילדים ולמבוגרים מחסור בויטמינים... 

מה יש להפסיד? שום דבר. 

תמיד אפשר גם למנוע ממנו את כל שאר המזונות הקיימים בעולם במקביל או לעבור עליהם אחד אחד עד שבגיל 3 בערך זה יעבור לו בכל מקרה... 

יש הבדל גדול בין חלב לבין בוטניםמינימאוס2

בחלב זה לא ענין של רגישות אלא של אי סבילות וזה משהו אחר

כל המזונות האחרים שמנית זה מזונות מצוינים שיש אנשים שהגוף שלהם מזהה כגורם מטריד ומגיב באלרגיה

לגבי חלב זה משהו אחר. מוצרי חלב הם דבר מצוין אבל הרבה אנשים שעברו את גיל היניקה חסרים או שאין להם מספיק מהאנזים שמפרק חלב והיות שככה הם לא מעכלים אותו טוב ונוצרות בעיות עיכול וליחה

(אגב הרפואה מכירה לגמרי בעובדה שלא כולם מעכלים טוב מוצרי חלב!

בשביל זה יש לקנות לאקטאז שעוזר לעיכול חלב)

אתה לא רוצה להאמין בזה? אל תאמין.

אבל אם יהיה לך ילד שסובל מהרבה נזלת, תנסה להוריד לו מוצרי חלב אולי הוא אחד מאלו

נכון, יש הבדל בין אי סבילות לאלרגיה.ספק

אבל יש לא מעט מזונות מלבד חלב שאנשים יכולים לסבול מאי סבילות לגביהם. 

ביצים למשל - אפשר להיות אלרגים אליהם או לסבול מאי סבילות.

לגבי גלוטן - גם מדובר באי סבילות. (צליאק שהיא אינה אלרגיה אלא אי סבילות). 

יש יותר מ-200 מזונות שונים שאנשים יכולים לפתח אי סבילות אליהם. אז תמיד אפשר לעבור אחד-אחד. לא ברור למה להתאהב דווקא בחלב. 

בכל מקרה, רגישות ללקטוז לא מתבטאת בליחה או בדלקות אוזניים אלא בדרכים אחרות לחלוטין (שלשולים, כאבי בטן וכדומה). 

אני יודע שהרפואה מכירה ברגישות למוצרי חלב בקרב אנשים מסוימים. היא גם מכירה בצליאק. 

אני לא מאמין ואני לא אנסה דברים כאלו כמו שאני לא אנסה לעשות לו גירוש שדים. בשניהם אין מה להפסיד - אבל שניהם אמונות תפלות. 

אני גם יכול להגיד לך באותה מידה בדיוק: "את לא רוצה להאמין שמלפפונים גורמים לילד ליחה ודלקות אוזניים? אל תאמיני. אבל שווה לך לנסות - אולי זה ישפיע עליו..." 

למה מתאהבים דווקא בחלב?מינימאוס2

כי יש כאלו שטוענים שאי סבילות לחלב במידה זו או אחרת תקפה לגבי 70% עד 90% מהאוכלוסיה

לא טענו את זה על שום מוצר אחר שיש בו אי סבילות

יש כאלה הטוענים שהסכם אוסלו היה הצלחה מסחררת...ספק

אז נכון שיש הרבה שרגישים ללקטוז - אני לא מכחיש את זה. הרבה אנשים סובלים מרגישות להרבה מוצרי מזון. 

בכל מקרה, כפי שכתבתי, רגישות ללקטוז לא גורמת לליחה אלא לבעיות עיכול. 

כמו כן, דווקא בקרב ילדים, השכיחות לרגישות זו היא די נדירה. הרגישות מתפתחת כשמתבגרים וגם אז מדובר לרוב ברגישות מאוד קלה לאלה שסובלים ממנה והם עדיין יכולים לצרוך כמות מסוימת של חלב ומוצריו מבלי לסבול מאף תסמין. 

טוב סבבה. אצלי אישית זה גורם לליחהמינימאוס2

אבל זה באמת לא הוכחה כי אדם אחד הוא מעולם לא מחקר אמין

אגב, דווקא בקרב ילדים מדובר לרוב באלרגיה לחלבספק

ולא באי סבילות. לרוב האלרגיה הזו עוברת כשגדלים ולפעמים מפתחים בהמשך החיים אי סבילות ללקטוז. 

למה בכל פעם שניק מסוים מעלה פה שאלה רפואיתעקרת בית

ספק מתעורר, 

מתנגד

והופך את כל הקערה על פיה

מה העניין שלך דוקא במחקרים ועניינים רפואיים?

השאלה היא רצינית וממתינה לתשובה...

אני אסביר לךספק

ישנם אנשים שמתוך חוסר ידע או אינטרסים כלשהם נותנים לאנשים אינפורמציה שגויה ומוטעית. 

לפעמים הנזק מהאינפורמציה שייגרם למי שיקשיב להם יסתיים בנזק כספי על טיפולים מיותרים ולפעמים בנזק בריאותי ממשי עד כדי הפלות ואפילו מוות. 

הם כותבים את דבריהם בביטחון וכאילו שמדובר בעובדות ולא בתיאוריות שבדו מליבם או שאחרים שבדו אותן מליבם סיפרו להם באותו ביטחון והם פשוט מעבירים את זה הלאה. 

אף אחד לא חייב להאמין למילה שאני כותב - אבל כשאנשים מפיצים דיסאינפורמציה מסוכנת בצורה כ"כ חסרת אחריות, אני מרגיש צורך להתערב כדי למנוע נזקים. 

הענין שלי הוא לא דווקא בעניינים רפואיים - אם מישהו בפורום היה ממליץ להפיל תינוק על הראש כי על תינוקות הגרביטציה לא משפיעה - הייתי משמיע גם אז את דעתי בענין. 

הענין הוא, שאף אחד לא מעמיד פנים שהוא מבין בתחום שבו הוא לא מבין למעט רפואה. (גרביטציה אפשר לבדוק והיא אינטואטיבית. רפואה יותר קשה לבדוק ואפשר לשחק כאן על פחדים של אנשים בצורה מאוד כיפית, מסתבר). 

אני לא מתנגד לכלום ולא הופך שום קערה על פיה - אבל למשל, יש כאן מישהי בפורום הזה שהתווכחה איתי על כך שתולעים נוצרות במעיים של האדם מעצמן ולא נדבקים מהם. היא מספרת שהיא "מטפלת" באנשים ונותנת עצות רפואיות כאן בפורום. 

איך אפשר לשתוק במצב כזה? 

כשאותה מישהי ממליצה לאישה הרה לאכול ביצים רכות - בניגוד לכל המלצות הרופאים ואנשים המקצוע - כי הרווח שבאכילתן גדול מההפסד - כשההפסד יכול להיות התינוק שלה או החיים שלה, אני חושב שמישהו חייב להתערב. (אני בכלל חושב שיש למחוק תגובות כאלה כי זה מסוכן להשאיר אותן). 

למה אני מתעורר? כי אני חייב מבחינה הלכתית במובן הכי נקי של הפסוק: "לא תעמוד על דם רעך". 

אנשים שאין להם מושג לא קולטים את זה שאנשים אשכרה יכולים להאמין למה שהם כותבים ולפגוע או להרוג את עצמם או אחרים. 

חושבת שאני מגזים? 

זוכרת את הדיונים שהיו כאן בנושא החיסונים? רק בשבוע שעבר התאשפז ילד בשניידר ונזקק להחייאה לאחר שהגיע עם דלקת קרום המח שנגרמה כתוצאה מחיידק אלים. 

זה היה מקרה מאוד נדיר, כי מדובר בחיידק שכל ילד מקבל חיסון נגדו. 

דא עקא, נשמות טובות שכנעו את אביו של התינוק ש"רפואה מערבית היא רעה ושאסור לחסן". (אולי הוא אפילו קיבל את הרעיון הזה מהפורום הזה. יש כאן מישהו - שנעלמה לאחרונה - שעבדה מאוד קשה לשכנע הורים לא לחסן את הילדים שלהם. ייתכן מאוד שממנה הוא קיבל את הרעיון). 

בראיון שאותו אבא העניק לעיתון מסוים הוא בכה והיכה על חטא והסביר שהיו אנשים ששכנעו אותו (כך שזו לא המצאה שלי). 

"לא תעמוד על דם רעך" במובן הכי פשוט של הפסוק. 

זה הכל. 

תודה על ההסבר המפורט ד"א התינוק ההוא נראה לי נפטרעקרת בית
אני מסבירהלב אמיץ

ספק מתכוון אלי.

הוא מדבר גבוהה גבוהה אבל את הכלל של "כל המלבן פני חברו ברבים כאילו שופך דמים" הוא אינו מיישם.

הוא מלבין את פני בכל הזדמנות - בפורום הזה ובפורומים אחרים.

א. את כל הנתונים שאני מביאה  אספתי בעמל של כעשר שנות עבודה : חקירה ובדיקה בעזרת מטוטלת. אין נתון אחד שהבאתי שלא בדקתי וניסיתי על עצמי , על ילדי ועל המטופלים שלי. 

לגבי ויטמינים /מינרלים : צריך לדעת ש 1. יש הרבה שונות בערכים - הפערים גדולים - בין אתרים שונים שמביאים טבלאות מזון וערכים של ויטמינים מינרלים. 2. גם מה שמובא באתרים הללו - הוא סה"כ נתון - אם הוא נספג היטב או לא, ומאיזה מקור עדיף לצרוך אותו ויטמין/מינרל - זאת העבודה שלי ואני מביאה כאן את מיטב הניסיון שלי.

לגבי ההמלצה לאכול ביצים רכות בהריון - אפשר לגלוש ברשת ולראות שזו אינה המלצה שלי. 

ואפילו לגבי טיפול בתולעים במעיים: דוקא ההנחה שלי, שהסתבר שאינה נכונה, גרמה לי לנקוט שיטת פעולה יעילה למיגור התופעה.

ואחרון חביב: אני אחזור שוב על מה שכתבתי לו כבר בעבר - כולם יודעים היכן לחפש תרופות מרשם. אבל אנשים מחפשים פתרונות אחרים - לפעמים יעילים יותר לקשיים שלהם.

אל כל התחום הזה בנוסף להומאופתיה פניתי ופיתחתי באופן יחודי לי דוקא משום שסבלתי בעצמי ולא מצאתי פתרונות לא ברפואה הקונובציונאלית ולא בהמלצות הכלליות הניתנות ברשת ובכל מקום אחר.

יש מה שנקרא: "לשון הרע לתועלת"ספק
עבר עריכה על ידי ספק בתאריך ג' באדר תשע"ד 17:07
עבר עריכה על ידי ספק בתאריך ג' באדר תשע"ד 17:00

בדוגמאות שהבאתי אכן התייחסתי אלייך. 

את גם כתבת שעשית ניסוי וגילית שתולעים נוצרות מעצמן בבשר מבושל... אני מצטער אם אני לא ממש סומך על הניסויים שערכת. 

כמו כן, נפלא לשמוע שאת עורכת ניסויים מסוכנים על הילדים שלך. 

ואם אחד הם חלילה היה מת במהלך הניסויים שלך? אז היית פשוט לומדת משהו חדש? 

מה נסגר איתך? 

יש דברים שהם עובדתיים ובסיסיים שאת לא יודעת - כמו למשל העובדה שבתולעים נדבקים והן לא נוצרות מעצמן ויש דברים שהייתי מצפה ממי שמתיימרת לטפל באנשים לדעת כמו למשל שרוב מוחלט של ויטמינים בביצה נמצאים בחלמון שלה ושויטמין B לא נהרס בחום. 

אלו הן עובדות שאין עליהן עוררין ובמקום להבין שאת פשוט לא יודעת ולכל הפחות להתבייש ולהיכלם וללכת ללמוד קצת - את מתווכחת על עובדות. 

(אגב, את הערכים שאת טענת לגבי חלמון הביצה - אין בשום אתר ברשת, הזוי ככל שיהיה. ולא, אין שונות בין האתרים ואם לא בטוחים, שואלים תזונאי מסומך שלמד את התחום ושלו, בניגוד אלייך, יש מושג ירוק על מה הוא מדבר). 

אגב, איך את יודעת אם ויטמין מסוים נספג טוב בגופו של מטופל? הרי אין לך מושג מה גורם לבעיות שלו! 

את מנחשת ואז מנחשת תרופה. 

את עושה טעות על טעות - אומרת למישהו שיש לו בעיה שנגרמת מסיבה כלשהי לא נכונה (למשל, מחסור בסידן ודלקת מפרקים) ואז אומרת לו לאכול משהו כי זה מכיל משהו (חלבון של ביצה וויטמין B, למשל) שזה בכלל לא מכיל ואז את מסיקה מסקנות אם הרכיב שכלל לא קיים במה שאמרת לו לאכול באמת השפיע ונספג טוב אם המצב שלו השתפר... 

אם את מטפלת באנשים עם המלצות מהרשת שהשד יודע מי כתב אותן - אז בשביל מה ה"מטופלים" שלך צריכים אותך??? אם תבדקי עם רופאים או תזונאים לפני שאת ממליצה המלצות מסוכנות אז אולי לא תצטרכי לחיות עם אמא שהפילה או שמתה על מצפונך. 

אנשים מחפשים פתרונות קסם - את הומאופתית, תני להם צומי וכוס מים. 

אל תתערבי בדברים שאת לא מבינה בהם כמו תזונה. את משחקת כאן עם חיים של אנשים כשיש לך ידע מאוד מינימלי ואפילו פחות מזה. 

ורק שאני אבין:ספק

את טיפלת באנשים 10 שנים מבלי לדעת שבתולעים נדבקים והן לא נוצרות בעצמן??? את רצינית??? 

באופן אישי, אני מעריך שהסיכוי שלא גרמת ישירות או בעקיפין למישהו מחלה רצינית הוא די קטן.

את משחקת כאן עם חיים של אנשים, את לא קולטת את זה?   

אני חושבת שיש קצת הגזמה בדברייך...רבה אמונתך!

אמנם אני מסכימה ש"לב אמיץ" אינה יודעת הכל,

אבל לתהדמתי גיליתי שאין אדם בעולם שיודע הכל <צ>

ואפילו הרופאים, שבאמת בד"כ יודעים הרבה מאוד, ומבססים את הידע שלהם על מחקרים מדעיים, אפילו הם לא יודעים הכל!

אני גם מסכימה שצריך להיזהר, ולא לקבל כל המלצה שכתובה בפורום בכאילו היא תורה מסיני.

אבל אני לא חושבת שדבריה של לב אמיץ מסוכנים כמו שאתה מציג אותם.

וודאי שאם היא היתה מציעה לאנשים לשתות כוס נפט כל בוקר, הייתי מצטרפת למחאתך בכל תוקף!

אבל המלצותיה הרבה הרבה פחות מסוכנות מכך! וגם הסכנה שהם היא רחוקה, ולא כל כך וודאית!

ובעיני, חלק גדול מהמלצותיה הן טובות ומועילות, על אף העובדה שהן לא מדעיות!

אגב, מאיפה לדעתך צברו הרופאים את הידע העצום והמבורך שיש להם?

וודאי שחלק גדול (אם לא כולו) ממנו הגיע  מניסויים שנערכו על בני אדם, על עצם ועל בעלי חיים...

כך שאין הבדל מהותי בין אופן הפעולה של "לב אמיץ" למה שהם עשו...

אני גם מסכימה שכל אדם שמכיר את ההתפתחויות המדעיות הרפואים במאה האחרונה יודע שתועלים לא נוצרות במעיים אלא מגיעות לשם ממקום אחר.

אבל אני בטוחה שניתן לטפל באופן מוצלח באדם הסובל מתועלים גם בלי לדעת את העובדה הזאת! ובהחלט קיימים בעולם דברים שעובדים ומצליחים אף על פי שאיננו מסוגלים להסביר אותם באופן הגיוני! כי השכל האנושי, על אף גאוניותו הוא לא חזות הכל!

בכל אופן, אני מעריכה את דאגתך לשלום הציבור,

ושמחה לראות שבפורום קיימות דעות מגוונות,

אני מקווה שלכל קורא יש מספיק דעת כדי לשקול את הדברים ולעשות את הישר בעיניו...

בשולי הדברים אוסיף שדווקא את העובדה שרוב הערכים התזונתיים של הביצה נמצאים בחלמון, לב אמיץ אמרה באופן מפורש...

יש הבדל בין לא לדעת הכלספק

לבין לא לדעת כלום כולל עובדות שידועות לכל ילד שסיים יסודי. (כמו זה שתולעים לא נבראות במעיים יש מאין).
כמו כן, אני מצפה ממישהי שמתיימרת ומליצה להם לצרוך ויטמין מסוים - לדעת איפה הוא נמצא. אחרי הכל, זו ה"עבודה" שלה.

להגיד לאישה הרה לאכול ביצה רכה או לאדם שסובל מתולעים שזה לא מדבק - זה לא מאוד שונה מלהמליץ לאנשים לשתות כוס נפט ביום.

אני לא רואה הרבה הבדל.

הרופאים צברו ידע באמצעות 2 דברים - קודם כל, מחקר של פיסיקה, כימיה וביולוגיה. רק לאחר מכן ניסויים בבני אדם. לפני שעושים ניסוים בבני אדם חייבים לקבל אישור של ועדת הלסינקי. (לכל מוסד שעושה ניסויים בבני אדם יש ועדת הלסינקי. היא לא באמת נמצאת שם...).

אחרי שהם הבינו את המנגנונים שפועלים הם התחילו לבדוק אותם על תאים חיים בצלחת פטרי.

רק אחרי זה הם עושים ניסויים בבעלי חיים ולבסוף ניסויים בבני אדם שגם אותם מתחילים בקטן לפי שלבים.

יש הבדל מאוד מהותי בין מה שהם עושים לבין מה שהיא עושה. הסיכוי שהם יפגעו במישהו בתהליך הוא מאוד קטן - וגם, יש להם מושג איך חומרים מסוימים משפיעים על גוף האדם.  

לב אמיץ פשוט מנחשת ועושה ניסויים בבני אדם. זה מטורף. מה מונע ממנה לתת למישהו ציאניד נגד שיעול? 

לא! אי אפשר לטפל באנשים שסובלים מתולעים בלי לדעת שהן מדבקות! וגם אם אפשר לטפל - צריך להסביר לו להיזהר בקרבת אנשים שלא ידביק אותם.  

אם לא יודעים שהן מדבקות - אז אי אפשר לעשות את זה. 

היא אמרה שרוב הויטמינים נמצאים בחלמון אחרי שהיא התווכחה על העובדה הבסיסית הזאת לא מעט בפורום רפואה מהטבע... 

http://www.inn.co.il/Forum/Forum.aspx/t609271#6760868

אתה מדבר בעיקר על הרפואה המאוד מתקדמת של ימנורבה אמונתך!

אבל רופאים היו קיימים גם לפני 200 שנה, וגם הם טיפלו באנשים בהצלחה! (אומנם פחותה בהרבה משל זו הקיימת בימנו, אבל עדיין, הם הצליחו לטפל, העובדה היא שפנו אליהם לטיפול!)

ואז, ברפואה העתיקה היו הנחות יסוד (שהרפואה המתקדמת הפריכה אותן לחלוטין), והיו טיפולים בשיטות הדומות לשיטות של הרפואה האלטרנטיבית... אני משערת שגם לא היתה קיימת ועדת הלסינקי...

אני כמובן לא חושבת לרגע שהרפואה של פעם טובה משל ימינו. ולכל אדם בר דעת ברור שההשגים הרפואיים של ימנו הם מדהימים ומבורכים!

אבל, אחרי הכל יש מקרים בהם הרפואה הקובנציולנית לא מצליחה לטפל, או שהטיפול הוא בעל מחיר יקר (כריתת איברים למשל).

במקרים כאלו אנשים פונים לרפואה משלימה, ולפעמים היא באמת עוזרת להם...

כמובן שאם מטפל ברפואה משלימה מציע טיפול שהוא מסכן חיים בוודאות יש להתרחק מאותו מטפל ולהזהיר על הסכנה.

אבל רובם לא עושים זאת, ולרוב הטיפול הוא לא מסוכן, ואפילו מומלץ לעיתים על ידי רופאים קובנציונלים.

בכל מקרה, קשה לי לראות דמיון בין שתית נפט לאכילת ביצה רכה בהריון (ואני מכירה את הסלמונלה, יחסית מקרוב...)

בנוגע ללב אמיץ, בעיני קראתי שברוב המקרים היא מפנה לאיבחון אצל רופא מתאים. ..

אם היא היתה מטפלת ככה לפני 200 שנהספק

לא הייתי אומר מילה. ככה כולם טיפלו אז. לא היה משהו יותר טוב ולא היה באמת לאנשים מושג ירוק בכלום. 

הם גם ממש לא טיפלו בחולים בהצלחה. 

היה יותר סיכוי לשרוד אז ללא טיפול רפואי מאשר איתו. 

אנשים הלכו אז לרופאים מאותה סיבה שאנשים פונים ל"רפואה" אלטרנטיבית - ייאוש. אדם מיואש יעשה הכל - גם אם הוא יודע שמה שהוא עושה ככל הנראה לא יעזור לו או אפילו יפגע בו. 

ככה בכלל התחילה ההומיאופתיה. 

היה רופא בשם סמואל הנמן - שאני לא מטיל ספק במניעים שלו. הוא היה אדם שבאמת בתמים רצה לרפא. איש טוב שאני בטוח שהיה מהפך בקברו אם היה יודע למה הוא גרם.

בתקופתו, התרופה למלריה היתה כינין. הוא לא רצה לתת למטופלים שלו תרופה מבלי שניסה אותה על עצמו קודם ולכן הוא ניסה אותו ופיתח חום והזעה - שאלו תסמינים הדומים לאלו של המלריה.

מזה הוא הסיק ש"דומה מרפא דומה" ומה שגורם לסימפטום גם מרפא אותו.

הענין הוא, שככל הנראה, סמואל הנמן פשוט פיתח שפעת באותה תקופה, כיוון שכינין לא גורמת לתופעות שהוזכרו כך שהרגל שעליה ניצבת כל ההמאופתיה היא די רעועה... למעשה, כינין הוא אחד המרכיבים המרכזיים במשקה מי טוניק - הרבה אנשים שותים ברחבי העולם מי טוניק ואף אחד מהם לא מפתח תסמינים דומים... כמו כן, חזרו על הניסוי הזה מספר פעמים כפי שביצע אותו הנמן וכמובן שלא נגרמו אותן תופעות בעקבות שתיית כינין. 

אבל, לא היה אז משהו יותר טוב. גם לא היו אז מחשבים, טלפונים סלולריים, מכוניות או מערכת ביוב מתקדמת. לכן, היה לגיטימי שזו תהיה הרפואה. 

יותר מזה, הטיפול הקונבנציונלי הנפוץ באותה תקופה היה הקזת דם באמצעות עלוקות - אז מן הסתם, שתיית מים תהיה מזיקה פחות מהצמדת עלוקות לעור של אנשים. 

לכן, ההומאופתיה באמת פעלה יותר טוב ממיטב הרפואה הקונבנציונלית של אותה תקופה... ועד היום יש כאלה שמאמינים בזה. 

אם תהיה לך שפעת - מתי את חושבת שתרגישי יותר טוב? אם אני אתן לך כוס מים או אם אני אצמיד לך עלוקות למקומות נבחרים בגוף? מה את חושבת שיעזור יותר? 

ה"רפואה המשלימה" לא עובדת. אני יכול לספר לך על מחקרים שבדקו ועל מטא-אנליזות שנעשו על אותם מחקרים - אבל אין טעם.

ה"רפואה המשלימה" מחייבת אמונה בעל טבעי.

יש פרס של מליון דולר לאדם שיוכיח שיש לו יכולות על טבעיות מתנת חושף התרמיות, ג'יימס רנדי.

מי שיוכיח שיש לו יכולות של קריאת מחשבות, קריאת מחשבות, אסטרולוגיה, קריאה בכף יד או הומיאופתיה - יילך הביתה עשיר יותר במליון דולר.

מיותר לציין שעד היום, אף אחד עוד לא זכה בפרס. אף אחד אפילו לא התקרב.

כמובן שחלק מאותן "רפואות" סותרות אחת את השניה או מחוסרות כל היגיון וחלקן הן סתם שם מפוצץ כשבעצם, אין באמת דבר כזה (נטורופתיה, רפואה סינית - אין באמת דברים כאלה).

לכן, מי שיש לו כסף מיותר לשרוף - שיבורך. אני מעדיף שישלח את הצ'ק אלי ואני אשלח לו אנרגיות בתמורה, אבל הוא יכול לבזבז את הכסף שלו על מה שהוא רוצה. 

הבעיה היא, שאנשים כמו לב אמיץ שמגדירה את עצמה כהומאופתית - מתחילים לייעץ לאנשים בנושאי תזונה כשאין להם מושג על מה הם מדברים או שהם אומרים לאנשים לא להתחסן (כמו אנשים שנמצאים כאן) או שאומרים להם לא ללכת לרופאים. 

אני לא יודע כמה עמוקה ההיכרות שלך עם הסלמונלה וברור שבשתיית נפט מדובר בנזק מיידי - אבל ההמלצה הזו היא מאוד לא אחראית בלשון המעטה. 

כמו-כן, לא ראיתי את לב אמיץ מפנה יותר מדי פעמים לרופאים. תבקרי בעוד פורומים ותראי. 

מסכימה עם רוב דברייך, אבלרבה אמונתך!

בפועל להרבה אנשים זה כן עוזר!

אתה יכול לטעון שזו עבודה בעיניים, ושהכל פסיכולוגי, או במקרה... ויכול להיות שאאמין לך בחלק מהמקרים.

בכל מקרה, אם זה מועיל למישהו, ולא משנה למה, מה רע בזה?

כמובן, שטיפולים שמזיקים לאנשים, או עלולים להזיק, הם רעים ויש להתרחק מהם.

אבל, ממה שקראתי ההמלצות של לב אמיץ לא מסוכנות...

בסה"כ היא מעודדת תזונה מאוזנת, עם דגשים על מזונות מסויימים שעל פי נסיונה מועילים  (היא אף פעם לא כתבה לאכול רק ביצים כל היום, נכון?)

לגבי ביצים מבושלות למחצה בהריון. אין לי מה להוסיף, אני מודעת לסכנה הקיימת, ומודעת ליתרונות...

אגב, הרבה דברים (ולא רק מתחום הרפואה המשלימה) התחילו מטעות והשתנו בהמשך. גם המדע  שהתפתח לכלי כל כך חשוב, התחיל מהנחות יסוד מופרכות בעליל...

אפקט הפלסבוספק
עבר עריכה על ידי ספק בתאריך ג' באדר תשע"ד 19:06

כבר היה שרשור בנושא. 

אם אדם חושב שמשהו יעזור לו - סיכוי טוב שזה יעזור לו. אנשים גם מעידים שאורן זריף עוזר להם. 

מעבר לזה, יש דברים שפשוט עוברים מעצמם לאחר זמן מסוים - גם ללא טיפול - ואז ה"מרפא" לוקח את הקרדיט. (אלרגיות בגיל הינקות למשל...) 

כמובן שאין טיפול כזה שנכשל מסיבה פשוטה - לכל מחלה יש 3 אפשרויות:

1. להשתפר. 

2. להישאר כפי שהיא. 

3. להחמיר. 

לכל מצב יש תירוץ: 

1. אחלה - זה עובד. 

2. מנענו את ההתקדמות. 

3. לא ניסינו מספיק או לא בצורה מספיק טובה וצריכים להמשיך לנסות עד הסוף הבלתי נמנע שהוא או אפשרות מס. 1, או אפשרות מס. 3 אבל בצורה קיצונית ואז אין מי שיתלונן שזה לא עבד... 

ואכן, אם מישהו רוצה להוציא מאות שקלים בשביל צומי וכוס מים - שיהיה לו בהצלחה. (כמו שכתבתי, אני מטפל בשיטת אורן זריף - אז תשלחו אליי את הצ'קים ואני אשלח לכם את האנרגיות...). 

היא לא מעודדת תזונה נכונה. 

היא אומרת למישהו שהוא צריך ויטמין B ושיש לצרוך אותו מחלבון הביצה. (ההמלצה הראשונה היתה לא קשורה והשניה לא נכונה). 

היא אומרת למישהו שתולעי מעיים לא מדבקות. 

היא אומרת לאישה הרה לאכול ביצה רכה כי ויטמין B נהרס בבישול - מה שמיותר לציין, לא נכון. 

את יודעת כמה מסוכן לאישה הרה לחטוף סלמונלה? 

ומה יקרה אם הורה ייקח את הילד שלו הסובל מתולעים והיא תגיד לו שתולעים לא מדבקות - והאבא יילך עם הנכד לבקר את סבא - כי זה לא מדבק... והסבא ידבק. בגיל של סבא, זה כבר יכול לגרום לחסימת מעיים ולמוות! 

זה לא תסריט כ"כ מופרך לדעתי. זה משהו מאוד סביר שיקרה. 

הרבה דברים התחילו מטעות - אין ספק. אבל פה ההבדל בין מדע לפסאודו מדע. 

אם משהו במדע לא עובד - אומרים טעינו וחוזרים בחזרה לתיאוריה ומנסים לתקן.

"אופס, חשבנו, טעינו... ננסה לתקן".

זה לא קיים בפסאודו מדע. אם משהו מתברר כלא נכון - תמיד יש איזשהו תירוץ: "האנרגיות לא היו טובות", "אי אפשר למדוד את זה בכלים מדעיים" וכו'...

אפילו לב אמיץ, שבהתחלה טענה שהיא יכולה לגרום לי לחלות באמצעות הומאופתיה - חזרה בה ברגע שהבינה שאני רציני.

הם בעצמם לא מאמינים במה שהם עושים - העיקר שהם לוקחים מאות שקלים לפגישה של חצי שעה, כוס מים וקצת צומי - אז שיעשו את זה אם הם חושבים שזה בסדר וכשישאלו אותם למעלה: "האם נשאת ונתת באמונה?" - שיהיה להם בהצלחה... 

אבל! שלא יתערבו שדברים שהם לא מבינים בהם ושיכולים באמת להשפיע. לתת עצות תזונתיות שגויות לאנשים עם בעיות רפואיות - זה פשע. 

אני לא רוצה להעליב אותך - אבללב אמיץ

לא חזרתי בי בגלל שאתה רציני. אלא בגלל שיש משהו מטריד מאוד באופן העיסוק האובססיבי הזה בתגובות שלי.

זה היה עוד לפני זה...ספק

לפחות שמה שאת כותבת יתאים לקו הזמן... את יודעת שיש תאריכים לכל שרשור וכל הודעה, נכון?

(וגם ההודעות הפרטיות נשמרות באתר, למקרה שתהית - שם כתבת שחזרת בך כיוון שבעלך שכנע אותך שאת מרפאה ולא גורמת לאנשים לחלות... תירוץ מקורי, ללא ספק). 

ואין לי שום אובססיה - אני מנסה להציל חיים.  

נכון. אפשר לראות כבר שם.לב אמיץ
את רוצה שאני אעלה לפה את התירוץ הרשמי בהודעה שלך?ספק
תעשה מה שאתה חושבלב אמיץ

אני לא מתכוונת להתנצח איתך. נדמה לי שכבר אמרת עלי כל מה שאפשר.

בכל אופן לא יתכן שאני לא אוכל להביא מהנסיון שלי בגלל שאתה מתקיף כל תגובה שלי.

ואני אמשיך לנסות ולמנוע ממך לעשות נזק לאנשים.ספק

ציטוטים נבחרים: 

זה התחיל כך: "כרגע אני לא מכניסה מטופלים לטיפול כזה. לא לפני שיהיה בידי חוזה ערוך בעזרת עורך דין". 

ואז אמרתי לך שאין בעיה, יש לי קרוב משפחה שהוא עו"ד. 

ואז עברת לתירוץ הבא: 

"אבל אני מעדיפה לטפל על דרך החיוב. ובעלי ביקש ממני להודיע שאני עוסקת בריפוי ולא בהרעלות". 

כמובן שהוספת בסוף: "את תוכן המסר הזה אתה יכול לפרסם, בשמחה". - אז אני לא מרגיש שאני עושה משהו לא בסדר כשאני כותב את זה כאן. 

מעניין שזה: "אלא בגלל שיש משהו מטריד מאוד באופן העיסוק האובססיבי הזה בתגובות שלי." לא הופיע ברשימת התירוצים שלך אז... 

כאן אני שוב לא מסכימהרבה אמונתך!

לא נתקלתי בכל שיטוטי הרבים בפורום בהמלצות כאלו של לב אמיץ...

אני משערת בזהירות, שכיוון שיש לך התנגדות כרונית ל"רפואה משלימה", אתה באופן אוטומטי מתנגד לכל מה שהיא תכתוב...

אבל אני מבינה את דבריה אחרת... אני רואה אישה אחראית, שלא נותנת עצות קיצוניות ומסוכנות כדבריך... אני יודעת שאתה לא מכיר אותי, אבל האמן לי, אני לא לוקה בשיבושים בהבנת הנקרא. (אתה כמובן יכול גם שלא להאמין...). כנראה שההבדל בין ההבנות נובע מתפיסת העולם השונה...

בכל אופן, מעולם לא קראתי שלב אמיץ התנגדה לחיסונים, או לטיפול רפואי קובנציונאלי. אדרבה, היא מפנה אליו לעיתים...

אני כן מסכימה, שלעיתים, לא כל המידע שהיא כותבת הוא מדוייק. אבל זה לא גורם לי לחשוב שהיא לא מבינה כלום. ובוודאי לא גורם לי לחשוד בה שיש לה כוונה רעה, או שהיא חלילה מתרפה במלאכתה (וברור לי שאדם כזה אח הוא לבעל משחית...).

אגב, את העצות בפורום היא נותנת בחינם מרצוה הטוב. ולא נראה לי שיש לה רווח כלכלי כלשהו מזה.

כאן המקום לומר, שאני מעריכה את עמידתך על עקרונותך, ואת הדאגה שלך לבריאות הציבור.

ויחד עם זאת מעריכה את לב אמיץ על שמקדישה מזמנה ומנסיונה על מנת לעזור לשואלים בפורום.

אתה כמובן רשאי שלא להסכים איתה, וגם שלא להסכים איתי...

איפה היא המליצה לפנות לרופא בשרשורים הבאים:ספק

http://www.inn.co.il/Forum/Forum.aspx/t612169#6790298

http://www.inn.co.il/Forum/Forum.aspx/t609271#6760231

http://www.inn.co.il/Forum/Forum.aspx/t611389#6782303

http://www.inn.co.il/Forum/Forum.aspx/t605038#6713449

http://www.inn.co.il/Forum/Forum.aspx/t607185#6735786

אני יכול להמשיך אבל אני חושב שהנקודה הובנה. 

קודם כל, אני לא מסתיר את זה שאני חושב שרפואה משלימה היא קשקוש אחד גדול. (אין לי כח להיכנס לכל הסיפור הזה שוב). 

אבל - אם למישהו יש כסף מיותר, אין לי בעיה שישרוף אותו על שטויות. זה בד"כ עדיף מאשר לקנות איתו אלכוהול... 

יש לי בעיה עם זה שאותם מטפלים חושבים שהם יודעים יותר מהשטות שבה הם עוסקים ונותנים עצות שבאמת יכולות להשפיע על הבריאות של אנשים ולא לטובה. 

אם מישהי שלא יודעת ביולוגיה של כיתה ה' (ותסכימי איתי שאני לא מגזים. אני מוכן לעשות סקר בחטיבות הביניים ולבדוק את הנושא) - לא יכולה לטפל באנשים בצורה אחראית. 

לגבי ההתנגדות לחיסונים - אני לא יודע מה עמדתה - ציינתי שמדובר במישהי אחרת. 

שוב, לומר שתולעים נוצרות במעיים מעצמן זה חוסר דיוק??? זה בדיוק כמו להגיד שהירח עשוי גבינה צהובה. אין שום הבדל. 

אין לה כוונה רעה - רק כוונה להתפרנס וחוסר אחריות והבנה של ההשלכות של מה שהיא עושה. כמובן שלעיתים היא כותבת שיש לה המלצות ושיפנו אליה באישי - ואז, אני לא יודע לאן זה הולך משם וכמה כסף וקליינטורה היא עושה מזה. 

מה גם, שהיא לא אמינה בעליל. (ע"ע ההתכתבות האחרונה הישירה בינינו בשרשור זה ממש שבו היא לא אמרה אמת).

מסיבות אלו, אני נאלץ לחלוטין שלא להסכים איתך. 

מצויין,הגענו להסכמה שאנחנו לא מסכימים, רק עצה קטנהרבה אמונתך!

אל תעשה סקר בחטיבות הביניים, אתה עלול מאוד להתאכזב...

לצערי, ככל שאני נחשבת ליותר תלמידים, אני רואה כמה המצב קשה...

אגב, אני יכולה להביא שירשורים בהם היא כן הפנתה לרופא, אבל נראה לי שזה לא העניין...

לימדתי קצת בתיכון פעםספק

ראיתי כבר שהמצב לא מזהיר - אבל שהם לא יידעו משהו כ"כ בסיסי - זה כבר מוגזם. 

למרות שזה המצב - אני מוכן להסתכן בסקר שכזה. 

אני לא אמרתי שלא היו הודעות כאלה שבהם היא הפנתה לרופא - וזה מצוין. הבעיה היא שהיו גם מקרים שבהם היא לא עשתה את זה. (במקרה התולעים למשל או במקרה של דלקות גידים והמלצות תזונה לאישה בהריון). 

אגב, וכל הדוגמאות להמלצות שהבאתי בהודעה הקודמת  (או לפני 2 הודעות) - הן המלצות שהיא אכן נתנה לאנשים. (בפורום אחר. לא כאן). 

אגב, כל השירשורים שאליהם קישרת הם מפורוםרבה אמונתך!

רפואה מהטבע...

אולי זו הסיבה לאי ההפניה לרופא?

יתכן ולב אמיץ מניחה שמי שכותב שם מעוניין בעצה מסוג אחר...

וכן, באחד מהשירשורים, השואלת כתבה שפנתה לרופא ולא היה לא איך לעזור לה... הם העצה הכי יעילה במקרה הזה היא לחזור לרופא??

זה לא משנה איפה זה נכתבספק

יש מצבים שבהם מפנים לרופא. נקודה. 

קצת אחריות. לפחות לציין שכדאי לפנות לרופא ואז להתחיל לקשקש. 

בשביל עצות בתזונה יש תזונאים שלמדו ויודעים על מה הם מדברים - אז אם היא חושבת שהבעיה היא תזונה, שלפחות תפנה לתזונאי ושלא תכתוב שויטמין B נהרס בחום... 

בטח ובטח שלא נותנים עצות לא נכונות. (לאכול חלבון ביצה בשביל ויטמין B או שתולעי מעיים לא מדבקים). 

קודם כל - כן. העצה הכי טובה היא לחזור לרופא מומחה. 

בכל מקרה, ברוב השרשורים (כמו שכתבתי, there is more where that came from) - זה לא המצב ולא מצויינת פניה לרופא.

בכל מקרה, לא משנה באיזה פורום - אם משהו הוא שגוי בצורה כ"כ חמורה, אז לא כותבים אותו. 

ומי אמר לךעקרת בית

שהיא לא למדה בעצמה תזונה כחלק מלימודי ההומאופתיה ?

עד כמה שלי ידוע זה חלק נכבד וחשוב בכל לימודי רפואה משלימה.

כי אני מצפה ממי שלמד תזונה שיידע דברים בסיסיים:ספק

1. הויטמינים בביצה נמצאים בחלמון ולא בחלבון. (וזה כולל את ויטמין B לסוגיו השונים). 

2. שויטמין B עמיד בחום. 

(היו עוד דברים שהיא כתבה בנוגע לסידן ולויטמין D שלא היו נכונים בעליל - אבל אין לי כח לחפש מה בדיוק היא כתבה. אלא אם זה ממש קריטי לך אז אני אחפש יותר מאוחר). 

אם היא לא יודעת את 2 הדברים הללו - אני מניח שהידע שלה בתזונה הוא לא מה שמכונה: "איי איי איי...". 

ואם היא למדה תזונה והיא לא יודעת את זה - אז הייתי ממליץ לה לבקש לחזור על הקורסים הרלבנטיים לפני שהיא מקבלת עוד מטופלים. 

הייתי מציעה שתדבר איתה באישי...עקרת בית

ותשאל אותה מה למדה

ותוכיח אותה בצורה קצת יותר הוגנת ומכובדת

כתוב "הוכח תוכיח" אבל לא כתוב - ברבים

העליהום שיצרת עליה 

וכן גם על יקטנה למי שלא הבין לאיפה היא נעלמה

לא הוסיף לך הרבה כבוד

במיוחד שבשירשורים אחרים ובזמנים רגילים אתה כמעט לא מופיע כאן 

אז אתה נגד רפואה משלימה - הבנו ...

אבל למה להפוך כל שאלה פשוטה כאן לשירשור פלצת

קצת כבוד לאנשים שמסתובבים כאן

אפי' אם אתה נגד שיטת החיים שלהם

כבר נוסה. אין עם מי לדבר.ספק

גם בצורה מכובדת וגם בפרטי. 

ואני לא מחפש כבוד. לא מעניין אותי. 

ויוקטנה ודומותיה הן הסיבה שאותו ילד הגיע בשבוע שעבר לשניידר (ולפי מה שנכתב פה גם נפטר). אנשים כמוה שכנעו את ההורים שלו לא לחסן אותו - אז אני לא מרגיש רע בגללה.  

שימי את עצמך במקום אותו אבא שבכה השבוע בראיון לעיתון וסיפר את הסיפור והכה על חטא. 

את עדיין חושבת שאני מגזים? 

כמו שכתבתי - אין לי בעיה עם "רפואה" משלימה - היא הומאופתית? שתיתן להם צומי ומים - אבל כשאותם מטפלים נכנסים לתחומים שהם לא מבינים בהם כמו תזונה - זה מסוכן. 

היית רוצה לשמוע שאותה אמא שלב אמיץ בחרה להמליץ לה לאכול ביצים רכות הפילה חלילה את התינוק בגלל סלמונלה? זו אלטרנטיבה עדיפה בעינייך? 

ומתוך סקרנות:

אנשים שמסכנים חיי אדם בצורה כ"כ חסרת אחריות - איזה כבוד בדיוק את רוצה שאני אתן להם? 

היא פשוט לא מוכנה להפנים את ההשלכות של מה שהיא כותבת. היא פשוט לא מוכנה להבין שהיא עוד תהרוג ככה מישהו. 

זה לא הזמן לכבוד ונחמדות - זה הזמן להסביר לה את זה בצורה שלא מתשמעת ל-2 פנים עד שהיא תבין. 

עם כל הכבוד לכםלב אמיץ

אני הסברתי איך  אני עובדת, וגם זה מעל ומעבר למה שהייתי צריכה לעשות.

ומי שמעוניין ליישם את העצות שלי ינסה ויראה. 

שספק יעמוד פעם למבחן ויסביר מדוע הוא ממליץ על ויטמינים /מינרלים מסויימים .

מדוע הוא טוען שאין זה  ויטמין B2 שגורם לחוסר תאבון אלא B5 ו B12,

מהיכן הוא שואב את ההמלצה להקפיד על ויטמין B12 כדי לטפל בנשירת שיער.

על סמך מה הוא טוען שמקרים של דלקות בגיד לעולם לא נגרמות ממחסור בסידן.

גם הוא מחלק המלצות בפורומים השונים. מה המקור להמלצות שלו ? - האם זהו מידע שהוא שואב מהרשת? האם בדק את ההמלצות שלו ? 

ואני יודעת שאני מסתכנת בזה שהוא יביא שוב את העובדה שחסר לי ידע כזה ואחר וכולי וכולי ובכל זאת, הדברים צריכים להאמר.

לעמוד למבחן? אין בעיה. תשאלי רופא.ספק

כל מה שכתבתי מגובה במחקרים שהראו את זה ובנוסף, בכך שיודעים מהו המנגנון שבגללו הדברים הללו קורים. 

את מוזמנת לפנות לרופא ולשאול אותו האם מה שכתבתי נכון. אל תשכחי לעדכן. 

את מבינה:? 2 דברים שונים - הכרת המנגנון ומחקר סטטיסטי. 

שאלה פשוטה שאין סיכוי שתוכלי לענות עליה: מהו המנגנון שלדעתך באמצעותו מחסור בסידן גורם לדלקות גידים? 

זרקת את ההמצאה הזו משום מקום - ככה שאת לא מתבססת על שום מחקר או מידע אז אולי בכל זאת תוכלי להסביר לנו, פשוטי העם שלא מקבלים מטופלים על בסיס יומיומי - איך זה קורה? 

אני לא מחלק המלצות שמנוגדות למה שמומלץ בעולם הרפואה והמדע. (בואי נגיד שיש לי גישה בלתי מוגבלת לאנשים שעוסקים בתחומים הללו בצורה הכי ישירה שאפשר). 

מעבר לזה, אני אוהב לקרוא מאמרים וספרים שנכתבו ע"י רופאים ותזונאים. (וגם פיסיקאים, מתמטיקאים, כימאים, ביולוגיים) זה פשוט מעניין אותי אז אני לומד - וממקורות מוסמכים. 

אני לא מחלק המלצות וכמעט תמיד כשאני כותב משהו על בעיה בריאותית השורה הראשונה שאני כותב היא לפנות לרופא. תבדקי. 

(לגבי דיאטות, אני אף פעם לא כותב שום דבר שיסתור מה שתזונאי מוסמך או רופא יאמרו). 

רואה את ההבדל? אני יודע הרבה יותר ממך. אני בודק את הדברים ומשתמש במקורות מוסמכים ולא באתרים שלכי תדעי איזה ילד משועמם בן 12 כותב בהם, 

ואחרי כל זה, אם למישהו יש בעיה רפואית כלשהי - אני אומר לו לפנות לרופא. 

רק אדם כסיל וחסר אחריות לחלוטין יתיימר לאבחן בצורה חותכת בפורום באינטרנט. 

הסברת איך את עובדת? אותה צורת עבודה שגרמה לך לחשוב שתולעים נוצרות מעצמן במעיים? אני חושב שצורת העבודה שלך הוכיחה את עצמה ללא צל של ספק... 

אני מקווה שעניתי על כל שאלותייך לשביעות רצונך. 

אגב, אני גם לא מקבל מטופלים, בניגוד אלייך, כי אני יודע שחסר לי ידע. (שקלתי לעשות הסבה לרפואה, אבל הגעתי למסקנה שמה שאני עושה עכשיו יותר מעניין אותי). 

לך, חסר הרבה יותר ידע ממני (או מתלמיד ממוצע בחטיבת הביניים, לצורך הענין) אבל את מתיימרת לטפל באנשים ולהציג את עצמך כבר-סמכא. 

סטטיסטיקה. רבים חללים הפילה.לב אמיץ
וגם - איך עוזרת הבנת המנגנון בנושא לשמו התכנסנו -לב אמיץ

דלקות אוזניים חוזרות ונשנות.

הילד כבר כמה חודשים על אנטיביוטיקה.

וגם - אני מודיעה שבזה סיימתי להגיב.לב אמיץ

ומחילה מכולכם על שירשור הפלצת שנאלצתם לשאת.

אם מכירים את המנגנון, יודעים איך לטפל. פשוט.ספק
עבר עריכה על ידי ספק בתאריך ד' באדר תשע"ד 13:15
עבר עריכה על ידי ספק בתאריך ד' באדר תשע"ד 13:15

ואכן, אנטיביוטיקה עוזרת לדלקת, אלא שהיא חוזרת.

עם הגיל זה עובר בד"כ. (אם לא, במקרה הכי גרוע מנתחים - מכירים את המנגנון, ואז יודעים מה לעשות כדי למנוע את היווצרות הדלקת. הגיוני, לא?). 

אגב, גם הגיוני שלומדים הנדסת אוירונאוטיקה למשל, לפני שמנסים לתכנן מטוס, לא? 

אני מקווה שאת לא מתכננת לבנות מטוסי נוסעים בזמן הקרוב ושלא הכנסתי לך רעיונות חדשים לראש... 

הפעם גם לך יש טעות-צביה22

גם רופאי א.א.ג. לא חושבים שאנטיביוטיקה תמיד עוזרת לדלקת. הנה למשל קישור בנושא:

http://www.clalit.co.il/he/your_health/family/Pages/otitis_media.aspx

ועוד אחד:

http://news.walla.co.il/?w=/14/1439684

ומתוך ניסיון כקלינאית תקשורת שנפגשת עם הילדים האלו בבדיקות שמיעה- רוב הרופאים נותנים אנטיביוטיקה, לרוב זה לא עוזר, ואז הם ממליצים עם ניתוח כפתורים (לא ניתוח מסוכן, אבל בכל זאת עם הרדמה מלאה, וגם אח"כ צריך להגן על האוזן ממים, מה שלא כל ההורים מקפידים וזה יכול לגרום לנזקים יותר משמעותיים), ואפילו זה לא תמיד פותר את הבעיה (הגיעו אלינו כמה ילדים לאחר ניתוח שלא הצליח ונשארו נוזלים באוזן, או ילדים שהכפתור נפל כמעט מיד וכו'). כשהורים שואלים אותי על רפואה משלימה, אני לא פוסלת- אני רק מדגישה את החשיבות של הטיפול בבעיה, אבל אם הדברים הטבעיים אכן יטפלו בבעיה- מה טוב!

ובקשר לכל מה שנכתב פה על לב אמיץ היקרה-

אני יכולה להעיד באופן אישי על שאלה ששאלתי בפורום אחר על כאבים באגן, ודווקא לב אמיץ שהיתה היחידה שענתה לי, כן המליצה ללכת גם לרופאת המשפחה (בנוסף לעצות שנתנה לי מנסיונה). בסופו של דבר לרופאה לא היה מה להציע חוץ מלשבת פחות על משטחים קשים, ודווקא העצה של לב אמיץ לגבי לקיחת ויטמין D (שאכן אני סובלת ממחסור בו) הועילה מאוד! (כמובן שאפשר לטעון שגם בלי הויטמין זה היה עובר לבד וזה לא קשור, אבל בהתחלה הכאבים רק החמירו מיום ליום, וכשהתחלתי לקחת ויטמין D זה השתפר תוך כמה ימים, וכשהזנחתי ולא לקחתי מספר ימים הכאבים התחיל שוב לחזור. לי הקשר די נראה די ברור..). בכל מקרה- תודה לך!!

תודה.לב אמיץ
אין לי זמן לקרוא את כל זה עכשיו. תרצי לתמצת?ספק
כותבי המאמר כבר תמצתו בעצמםצביה22

גם לי אין ממש זמן לקרוא מאמרים באורך כזה אם זה לא נצרך לי למשהו יותר רציני מאשר פורום. לכן יש תקציר, ואתה מוזמן לקרוא אותו בעצמך..

איפה כתבתי שאנטיביוטיקה תמיד עוזרת לדלקת?ספק
עבר עריכה על ידי ספק בתאריך ה' באדר תשע"ד 13:14

אני פשוט תוהה - אם את מאשימה אותי בטעות, אבקש שתצטטי אותה. 

תודה. 

יפה מאוד מצידה של לב אמיץ להמליץ לך ללכת לרופא - אבל זה כמו לומר ששוטר שהציל 100 אנשים, אז מותר לו לרצוח חמישה כי הוא בפלוס במאזן הכולל. 

זה לא מצדיק את הטעויות המסוכנות שהיא כותבת - גם אם לך באופן אישי היא המליצה ללכת לרופא. 

הקשר שנראה לך מאוד ברור - הוא כמו שכתבת - רק נראה לך. 

את לא באמת יודעת. 

כנראה שההמלצה של הרופאה היתה זו שהועילה ואל לקיחת ויטמין D.

(אגב, אני לא יודע מה היה לך ומה הסיפור - אולי אם תשאלי רופא מומחה הוא יגיד לך שבאמת יש קשר. לא בדקתי. אבל למשל, קשר בין דלקות גידים לסידן, אין). 

כמו שאמרו חכמים: "גם שעון מקולקל מראה את השעה הנכונה פעמיים ביום". אולי זו אחת מהן. אני לא יודע. 

איפשהו בתוך בליל האמירות שלה, ייתכן שמסתתרים גם כמה משפטים נכונים בצורה מקרית לחלוטין. 

סטטיסטית, זה אפילו סביר שהיא תכתוב משהו נכון מדי פעם בצורה אקראית. 

חוץ מזה, היא כותבת כמעט לכולם שהם צריכים סידן וויטמין D (ולפעמים גם לכול ביצים) - סיכוי טוב שמתישהו היא תיתקל שאדם כלשהו שבאמת סובל מבעיה שכזו... 

כשיש לך ביד פטיש - כל בעיה הופכת למסמר. 

אז נכון שתנפץ כמה טלויזיות בדרך, אבל אתה עשוי גם לפגוע במסמר מדי פעם... 

אין טעם להתווכח איתךצביה22

אני אענה על הדברים שכתבת עכשיו, אבל אני לא מתכוונת להמשיך לנהל אתך דיון, זה פשוט חסר טעם..

איפה כתבת שאנטיביוטיקה עוזרת לדלקת?

ציטוט: "ואכן, אנטיביוטיקה עוזרת לדלקת, אלא שהיא חוזרת". אני הבאתי מקורות שמראים שלרוב לא נכון להמליץ על אנטיביוטיקה במקרים של דלקות אזניים (וזה עלול גם להזיק כי האנטיביוטיקה מפתחת עמידות). וגם בלימודים שלי לתואר, רופאי א.א.ג. שהרצו בפנינו בנושא הדגישו שהרבה פעמים דלקות אזניים הן ויראליות ואז אנטיביוטיקה לא תעזור.

כנראה שהעצה של הרופאה עזרה לי ולא הויטמין D?

לא יכול להיות, כי את העצה של הרופאה לא יכולתי ליישם, המשכתי לשבת על אותם כסאות שהיו ועדיין יש לנו בבית, וגם על הספה שישבתי עליה גם לפני שהלכתי לרופאה.

האם הויטמין D הוא זה שעזר? לא יודעת! אבל כאב לי ועכשיו לא כואב לי, ואני אסירת תודה ללב אמיץ שעזרה לי (וממש לא אכפת לי אם אתה חושב שזה מוצדק או לא. כתבתי את זה כדי להודות לה ולא כדי להוכיח לך שום דבר).

לגבי כל שאר הדברים שכתבת על לב אמיץ-

הסגנון שלך בוטה ומזלזל, בלי קשר למה שהיא יודעת או לא יודעת. אני לא אגיב על זה אפילו, כי זה לא ישנה, אתה תכתוב חזרה דברים יותר בוטים ומעליבים, כי תמיד המילה האחרונה חייבת להיות שלך..

בכל מקרה- אני מאוד מעריכה את לב אמיץ, וחושבת שהיא אישה יקרה שעוזרת להרבה אנשים!

הו, לא... את לא תשקרי את דרכך שוב...ספק
עבר עריכה על ידי ספק בתאריך ה' באדר תשע"ד 22:02

קודם כתבת שכתבתי שאנטיביוטיקה *תמיד* עוזרת לדלקת. 

כשהעמדתי אותך על טעותך (כיוון שחשבתי שהיא נעשתה בתום לב) - את פתאום משנה את מה שכתבת בעצמך כדי שיתאים לתחמון שלך. 

לא יפה... חשבת שאני לא אשים לב? 

ואין טעם להתווכח איתי??? את מסלפת את מה שאני כותב, כשאני עולה על זה, את מסלפת את מה שאת כתבת - ואיתי אין טעם להתווכח? נו, טוב... 

אנטיביוטיקה עוזרת לדלקת. היא לא תמיד עוזרת לדלקת. יש חיידקים שפיתחו עמידות וכו'. 

כמו שכתבתי לך, אין לי זמן היום לקרוא את כל הקישור ששמת - אבל אני די בטוח שהוא לא אומר את מה שאת טוענת. (אני עוד זוכר את מקרה יוקטנה...). 

קשה לי להאמין שלרוב לא רצוי להמליץ על אנטיביוטיקה במקרה של דלקת אזניים. באחת הכתבות אם ריפרפתי נכון - מדובר על כך שלא כל כאב הוא בהכרח דלקת. (אבל רק ריפרפתי כי לא היה לי היום הרבה זמן פנוי וגם אין לי כח לבזבז על כל מי שמביא קישור שמן הסתם לא טוען את מה שמי שהביא אותו כותב שהוא טוען כמו שהיה עם יוקטנה. מיציתי).

בכל מקרה, אם זה מה שנהוג בכל העולם הרפואי - אז כנראה שזה מה שמומלץ. רופאים יודעים יותר טוב ממך מה מומלץ ומה לא. 

כתבתי שככה נראה לי - ואחרי זה הוספתי שאולי במקרה הספציפי הזה בטעות היא אמרה לך משהו נכון. 

אני מזלזל במי שמסכן חיי אדם. אני מזלזל במי שפוגע בבריאות שלהם. אני מזלזל ואני לא מכבד אנשים שהם עד כדי כך חסרי אחריות בפורומים אינטרנטיים. 

הם מזלזלים בבריאות ובחיים של כל מי שקורא את מה שהם כותבים. 

אני חושב שהיא פושעת שצריכה להיות בכלא. 

כתבתי כבר שאני לא מתכוונת להתווכח איתךצביה22
עבר עריכה על ידי צביה22 בתאריך ו' באדר תשע"ד 10:08

אבל אני אענה בכל זאת, רק כי מפריע לי חוסר הישרות המוגזם הזה..

ואני אצטט אותך כבר פה כדי שלא תוכל לטעון לסילוף הדברים.

אתה כותב: "קשה לי להאמין שלרוב לא רצוי להמליץ על אנטיביוטיקה במקרה של דלקת אזניים". והנה דברי כותבי המאמר בתקציר שהם כתבו: 

Antibiotics slightly reduce the number of children with acute middle ear infection experiencing pain after a few days. However, most (78%) settle spontaneously in this time, meaning 16 children must be treated to prevent one suffering ear pain. This benefit must be weighed against the possible harms: 1 in 24 children experience symptoms caused by antibiotics

נראה לי שהמסקנות שלהם סותרות די בבירור את מה שכתבת! למה הרופאים בכל זאת ממליצים? את זה אתה לא צריך לשאול אותי.. (אולי לא כולם מתעדכנים במאמרים חדשים? אולי קשה להם להגיד להורים שרוב הסיכויים שהדלקת תעבור לבד, אז הם חייבים להציע משהו בכל זאת? כבר שמעתי על מקרים שהרופא הציע טיפול וכששאלו אם זה חובה הוא אמר שרוב הסיכויים שזה יעבור לבד גם בלי הטיפול, אז אפשר לוותר ולהגיע אליו שוב רק אם המצב מחמיר, אבל מראש הוא לא אומר לחכות..)

[ד"א, בהמשך המסקנות בתקציר הם מציינים את המקרים בהם כן כדאי להמליץ על אנטיביוטיקה-

Antibiotics are most useful in children under two years of age, with bilateral AOM, and with both AOM and discharging ears.

אז אולי לילד בו פתחו את השרשור זה כן נכון. זה כבר שיקולים רפואיים. אבל אתה לא הגבת ספציפית עליו, אלא באופן כללי, ולכן המחקר שלי עדיין סותר את דבריך.]

ואגב- מי שמסלף פה דברים זה אתה.

אתה כותב: "קודם כתבת שכתבתי שאנטיביוטיקה *תמיד* עוזרת לדלקת". אולי אתה תראה לי איפה כתבתי את זה?

אני סה"כ הגבתי למה שכתבת "ואכן, אנטיביוטיקה עוזרת לדלקת, אלא שהיא חוזרת"- אתה כתבת שהיא עוזרת, אני כתבתי שלא תמיד, והראיתי אפילו שלרוב דווקא לא וזה גם יכול לגרום לנזק.

אני משערת שבכל זאת לא תהיה מסוגל להודות בטעות, ותמשיך לטעון טענות דמגוגיות שונות. לי זה לא משנה- אני לא מתכוונת להגיב יותר.

את גם לא אמינה...ספק

את הבנת את מה שהקראת? הם בסה"כ כותבים שחלק מהילדים שיש להם דלקות לא צריכים אנטיביוקטיה. אפילו הרוב. 

הסיבה שנותנים אנטיביוטיקה בכל זאת, היא בגלל שיש ילדים שכן צריכים אותה ואנחנו לא יודעים מי מהילדים יחלים בעצמו ומי לא. 

הם מעלים טענה שאולי בגלל סימפטומים שנגרמים ע"י אנטיביוטיקה, צריכים לשקול שוב. 

כנראה שאנשים הרפואה ברחבי העולם טרם השתכנעו שסימפטומים של אנטיביוטיקה חמורים יותר מהסכנה שילד יגדל חרש... 

בכל מקרה, הם לא כותבים שזה לא מועיל - הם מציינים שזה מועיל - אלא שרוב הילדים מחלימים מהדלקת בעצמם ולא זקוקים לאנטיביוטיקה. 

זה הכל. 

לכן, זה לא סותר שום דבר - אלא אם את מעקשת לסלף את מה שכתבתי - מה שניסית לעשות ולא בהצלחה מרובה. 

ציטוט: "גם רופאי א.א.ג. לא חושבים שאנטיביוטיקה תמיד עוזרת לדלקת" 

וזה בא כטענה שלך כלפיי שכיבכול כתבתי זאת בעצמי וטעיתי. 

מזהה את המילה *תמיד* שם בציטוט שלך? 

כל הכבוד. 

ואפילו המחקר שהבאת מסתבר, לא שולל את זה שאנטיביוטיקה עוזרת. 

אני לא טעיתי - את מנסה לסלף את דבריי כך שיובנו אחרת ממה שכתבתי. זה כל הסיפור. 

זו השיטה של הרבה אנשים כאן, מסתבר. 

(כמו קונספירטורים שמנסים לשכנע אנשים שחלב זה רעל אז הם טוענים שחלב הוא לא המקור היחיד לסידן - כאילו מישהו אי פעם טען זאת... דמגוגיה בשקל). 

על דבר אחד אני לא מתאפקת מלהגיבצביה22

אתה כותב: "כנראה שאנשים הרפואה ברחבי העולם טרם השתכנעו שסימפטומים של אנטיביוטיקה חמורים יותר מהסכנה שילד יגדל חרש... "

זה הוכחה ברורה לכך שאתה מדבר דברים בלי להבין על מה אתה מדבר!

ילד שסובל מדלקות אזניים לא יגדל חרש גם אם לא יקבל אנטיביוטיקה, ואת זה אני אומרת כיוון שזה המקצוע שלי!

אני לא אכנס לפרטים, אבל ליקוי השמיעה שהדלקת גורמת יכול להיות עד ליקוי בינוני במקרים קיצוניים, לרוב הילדים שאני ראיתי זה הגיע עד ליקוי קל (מה שאומר שהם שומעים, אבל מתקשים לשמוע כשיש רעש, או כשהדיבור שקט מידי)- ממש לא חרשים! וחוץ מזה- זה ליקוי הפיך. הילד לא יגדל כחרש אלא יהיה עם ליקוי זמני עד שהדלקות יחלפו (חוץ מבמקרים שדלקות חוזרות וממושכות גורמות גם לליקוי סנסורי-נוירלי קבוע, אבל זה יחסית נדיר).

זה לא מפחית את החשיבות שבטיפול בדלקות או בנוזלים, כי גם ליקוי קל עלול להשפיע על התפתחות השפה ולעכב אותה (זה משמעותי בגילאים צעירים במיוחד), אבל מה שאתה כתבת זה שטויות!

ועל שאר הדברים שכתבת אני לא מגיבה, לא אין לי מה להגיב, אלא כי כמו שאמרתי- זה חסר טעם לגמרי.

ודאי שדלקות יכולות לגרום לחרשותספק

אפילו כאן בפורום מישהו כתב בשרשור הזה אם אני זוכר נכון שהיתה לו דלקת שהובילה לחרשות. 

כמובן שלא *כל* ילד שסובל מדלקת אזניים ולא יקבל אנטיביוטיקה יהיה חרש - כי לרוב הדלקת תעבור גם בלי האנטיביוטיקה - הבעיה היא שתמיד מדובר בחכמה בדיעבד. 

זה נורא חבל להיות חירש, בדיעבד. 

(חרשות יכולה להיות מלאה או חלקית לפי הגדרתה). 

אני גם מכיר מישהי שהיתה לה דלקת אוזניים והיא נעשתה חרשת לחלוטין באוזן אחת. היא כמובן תבעה את הרופא על רשלנות רפואית כיוון שהוא לא איבחן אותה נכון ואפילו זכתה. (אבל זו סתם אנקדוטה חסרת חשיבות). 

אם הדלקת חריפה ולא מטופלת כמו שצריך - הנזק יכול להיות תמידי. 

(אם העצב נפגע). 

אז לא, מה שכתבתי הוא לא שטויות. 

מאוד מעריכה את הדאגה שלך לבריאות הכללמינימאוס2

לגבי שתי דברים שכתבת: 

הרופא ילדים הקונבציונל שלנו בעצמו מאוד מנסה להמנע מאנטיביוטיקה  לדלקות אוזניים ומשתדלת ככל יכלתו לתת להן לעבור לבד.

ולגבי דלקות גידים וחוסר סידן בהחלט שיש קשר. אם דרושים מקורות או הוכחות אנסה לחפש 

ודאי שרופאים מנסים להימנע מאנטיביוטיקהספק

הם לא רוצים שחיידקים יפתחו עמידות. 

מנסים להימנע כמה שאפשר מלתת - אבל אם יש דלקות אז נותנים כשהרופא חושב שצריכים לתת. 

אני אשמח לקבל מקורות והוכחות לקשר בין מחסור בסידן לדלקות בגידים. 

בהחלט דרושים מקורות והוכחות. 

בורות הפילה הרבה יותר.ספק

ומתוך סקרנות - את מי בדיוק הרגה הסטטיסטיקה? אני יודע שאמרת שסיימת להגיב, אבל אני כ"כ מסוקרן לדעת... 

אצלנו זה ממש לא נכון...אמא!!

אנחנו כולנו סבלנו מאסטמה בילדות עד כדי אשפוזים רבים....

המליצו לאמא שלי להפסיק עם מוצרי חלב...

היא ניסתה ונתנה לאחותי הקטנה מטרנה צמחית.

לא נראה שום שינוי אבל אמא שלי המשיכה לנסות...

בשבת כאשר היא בהתקף הסתבר שנגמרה המטרנה בלי ששמו לב, היה לחץ בבית ואמא שלי היתה לחוצה שאין סיכוי למצוא מטרנה צמחית.

בסוף נאלצה לתת מטרנה חלבית והפלא ופלא- באותו יום נגמר ההתקף....

אז אני ממש לא יודעת מבחינה מחקרית, רק רוצה לומר שיש כאלה שזה נכון לגביהם ויש כאלה שממש לא....

רגישות לסויה.לב אמיץ

יכולה להיות לא פחות קשה.

לא כל דבר זו רגישות למזוןספק

היא כתבה שבהתחלה השתמשו במטרנה חלבית ואז עברו לצמחית (ורק כשחזרו שוב לחלבית - זה עבר. סיכוי טוב מאוד שלא היה קשר בין הדברים). 

קורה שלתינוקות יש דלקות אזניים או ליחה בלי שום קשר למה שהם אוכלים. בלי רגישות לא לחלב ולא לסויה. 

ברור. זה נכון רק למי שרגישמינימאוס2

אבל היות שיש הרבה כאלו - תמיד כדאי לנסות ולראות אם יש שיפור

גם אצלינו היה כך עד שהפסקנו לתת לקטנה לשתותאנונימי (פותח)

בקבוק בשכיבה במיטה.

נכון- רופא אמר לי השזה גורם ל'כפתורים באוזניים'משיח עכשיו!

ממליצה לפנות לרופא אאגאמונה19
שימליץ מה לעשות
סיוט, הלוואי וימציאו משהו שמונע את הדלקות הללו אצל ילדים..
מהנסיון שליפרה

שני ילדים עם דלקות אזניים חוזרות.

אחד היה רגיש לחלב מינקות, כך שהקשר לחלב אצלו ממש לא היה קיים.

-להגביה את המזרון לגובה של 30 מעלות בצד של הראש. (המזרון ממשיך להיות ישר רק מוגבה בצד הראש)

- לא לתת לילד לשתות בשכיבה - רק בישיבה.

- להזהר באמבטיה.

- ללכת למומחה אף-אוזן-גרון.

- הרבה פעמים אחרי גיל שנתיים זה משתפר מאוד (כך אצלי עם שניהם).

אם יש לו גם הרבה נזלת, לחה, שעול, יש לשקול אפשרות של אלרגיה וללכת לבדיקות אלרגיה.

בכל מקרה מעקב אצל מומחה, כדאי.

רק בריאות

בהצלחה

אולי רופא טבעוני טוב עם קבלות? בלי קשר לחלב, תזונהאורין

נכונה- פחות סוכר, קמח לבן, אוכל מעובד- מועילה לפעמים

דלקות אוזניםישראל יעקב

יש רפלקסולוגית שמתעסקת רק עם נושא של דלקות אוזנים בילדים ובאים אליה מכל הארץ

תתיעצי אתה0504101699 קוראים ה רינה פלישמן

תעדכני

דלקות אוזנייםיהושבעט5

לדלקות אוזניים יש טיפול הומאופטי מצוין.

מניסיון שלי לא היה קשר למוצרי חלב,גם ההומאופטית שנו שהיא רופאת משפחה לא מצאה קשר בין השניים.

אני אף פעם לא הפסקתי מוצרי חלב ,כשהיו להם  דלקות אוזניים.

זה עובר כשהם גדלים והמבנה של תעלת האוזן  משתנה זה עובר.

אנחנו כרגע בטיפול אצלה, אם זה מעניין מישהו.מרק חורפי

אשמח לחלוק מידע והמלצות.

ואני מחזקת את ידיה של לב אמיץ, למרות שאדון ספקבת 30

ישמח להשתלח גם בי.

לא נכון ולא יתכן שכל שרשור שעולה בו נושא של רפואה משלימה יהפוך לזירת מלחמה של "ספק" מול אויביו בנפש- אלו שנוקטים בגישה אחרת משלו.

מותר וצריך שישמעו פה קולות שונים ודעות שונות מבלי שצד אחד יזלזל, יקטול, וירמוס את הצד השני.

זה מכוער, זה מגעיל וזה רחוק מלהיות דיון...

גם אם ספק רוצה להציל את כל העולם ואשתו מצפורניהן הטורפות של המטפלים בשיטות לא קונבנציונאליות.

שמן זית ושום- בדוק!!אנונימי (פותח)

מנסיוני, שמים בכלי כרבע כוס שמן זית כותשים פנימה מס שיני שום ומניחים בצד לשעה בערך, מעלים שמן במזרק ומעבירים לכף, מחממים מעל אדי המים הרותחים של קומקום חשמלי, מעבירים שוב למזרק ומחכים טיפה שלא יהיה רותח מידי, אך בהחלט שיהיה חמים. מזליפים לאט לאט אל האוזן(בשכיבה כמובן) ומחכים שירד לאט לאט, צריך סבלנות...זה לוקח זמן עד שיורד, לפעמים הילד מתחיל לבכות , כי זה מתחיל לפעול בפנים וזה כואב! כל פעם שהאוזן מתרוקנת להוסיף שוב , גם בלילה,

לאחר כמה פעמים זה פשוט חולף ללא אנטיביטיקה וגם לא חוזר ככ מהר.

אמנם הרופאים לא ממליצים על זה, אני עשיתי זאת עם כל הילדים, ב"ה כולם גדולים ושומעים מצויין והכל בסדר.

ניתן לשמור את השמן עם השום במקרר למשך תקופה ובעת צורך להשתמש כנל, רפואה שלמה!

^^ שמן זית וקצת מים חמים פושרים חמימים770מ

ולהפסיק מוצרי חלב ומוצרי קמח לבן בעיקר. אם לא עוזר אז להפסיק מוצרי קמח בכלל!!

הצלחה ורפואה שלימה!!

עוד רעיון יעיל להפליאבת 30

יש צמח שנקרא פיגם, או רודא בערבית, אפשר לקנות אותו בכל משתלה וגם לגדל בחצר או בעציץ.

ממלאים צנצנת עד חציה בשמן זית איכותי, דוחסים לתוכה עלי פיגם עד שהצנצנת מתמלאת, ומניחים על הפלטה למשך השבת. מוציאים את העלים ונותר שמן עם ריח חזק של פיגם.

כשכואבת האוזן מטפטפים טיפה אחת ובדרך כלל זה פשוט מונע את התפתחות הדלקת.

אני בדרך כלל נותנת אקמול, אם זה בלילה, מטפטפת טיפה או שתיים, ואז הילדה נרדמת ועד הבוקר כבר הפיגם עשה את שלו.

הערה- כל זה רק אם המוגלה לא יצאה כבר.

ואני לא שואל אותך מה לעשותספק
עבר עריכה על ידי ספק בתאריך ד' באדר תשע"ד 10:57

ואם יש כאן אנשים חסרי אחריות והשכלה שאין להם בעיה לפגוע בבריאות של אנשים ובחיי אדם בגלל הבורות, הגאווה ותאוות הבצע שלהם - אז אני אחשוף את השקרים ואת הבורות שלהם קבל עם ועדה. 

אנשים כמו החברה הקודמת שעליה הגנת (ואולי אפילו היא בעצמה - לכי תדעי), גרמו לאשפוז של תינוק ולפי מה שמישהו כתב כאן בפורום (לא בדקתי) - גם למותו. 

זה מכוער ומגעיל. 

מילא שאתה חושב שאנשים בורים....בת 30

אבל להוציא דיבתם ולטעון שהם בעלי גאווה ובעלי תאוות בצע?

כדאי להיזהר מלומר דברים כאלו, במיוחד לאור העובדה שאתה לא מכיר אותם באופן אישי, ולאור העובדה שהרבה אנשים קוראים כאן בפורום.

וסתם הערה- כל מיני סוגים של רפואות אלטרנטיביות הן אולי לא מבוססות מחקרים כמו הרפואה הקונבנציונאלית, אבל

א. רפואות מסורתיות שעוברות כבר אלפי או מאות שנים- כמו דיקור או צמחי מרפא הן מבוססות. הן מבוססות על ניסוי וטעייה של הרבה מאוד שנים, ואם הן לא היו יעילות ובטוחות הן לא היו "תופסות". לא מדובר פה על תרופות אליל או משהו בסגנון...מדובר על תרופות אמיתיות, שעובדות כבר אלפי שנים בחלק מהמקרים.  נכון שלא כל אחד יכול להיות מטפל ובוודאי שצריך ללמוד את הנושא אבל מכאן ועד לתקוף באופן מעט אובססיבי הדרך רחוקה.

ב. מה לעשות, ויש לא מקרה אחד ולא שניים ואולי גם אלפי ומיליוני מקרים שבהם הרפואה הקונבנציונאלית נכשלה, והרפואה המשלימה הצליחה. ככה זה, עובדה. כימותרפיה היא לא הדרך היחידה להירפא (או לא) מסרטן ל"ע, וגם אנטיביוטיקה היא לא האמצעי היחיד נגד דלקת זו או אחרת. יש עוד דרכים. אין דרך אחת. ומותר לאנשים ללכת בדרך אחרת.  מי אמר שהם פוגעים בבריאות? אתה החלטת. ואולי אתה ושיטתך הם אלה שפוגעים בבריאות?

מי שמך לבוז כ"כ לאנשים אינטלגנטים, טובי לב ומשכילים בתחומם(טוב, אני יודעת שבעיניך הם לא משכילים)??

תמוה בעיני.

יש הבדל בין להוציא דיבה לבין להזהירספק
עבר עריכה על ידי ספק בתאריך ה' באדר תשע"ד 10:46

"כדאי להיזהר מלומר דברים כאלו, במיוחד לאור העובדה שאתה לא מכיר אותם באופן אישי, ולאור העובדה שהרבה אנשים קוראים כאן בפורום" - זה בדיוק מה שאני אומר לכל אותם חסרי אחריות, ידע והשכלה. 

א. לא כל דבר שעובר אלפי שנים הוא באמת טוב. תראי את האיסלם - הוא עובר כבר מאות רבות של שנים ועדיין, קשה לי למצוא משהו טוב לומר על הדת הזו... 

אגב, את יודעת מתי הומצאה האסטרולוגיה? את חושבת שיש אמת בקשקוש הזה? 

זה טיעון מהסוג של "מיליארד סינים לא טועים" - אני מצפה מכל מי שמעלה את הטיעון הטיפשי הזה להמיר את דתו לבודהיזם. 

עובדה שהן לא יעילות - ועדיין תפסו - כי כשאין משהו אחר, עושים מה שכל אחד מציע. אנשים חולי סרטן סופני הולכים להומאופתים למרות שהם יודעים שזה לא יעבוד, אבל אין להם פיתרון אחר והם מקווים לנס. 

מדובר לחלוטין בתרופות אליל. כל מה שנטען ב"רפואות" הללו נחקר ונבדק בכלים מדעיים - מה שעבד, הפך לחלק מהרפואה הקונבנציונלית. 

מה שלא עבד - נותר נחלתם של אנשים המאמינים באמונות תפלות שרוצים לעשות כסף קל אחרי קורס של כמה חודשים. 

אגב, אני לא תוקף - מי שמוכן לשלם 300-400 שקלים עבור כוס מים או לחיצות בכף הרגל - שיהיה לו לבריאות. 

אני תוקף את מי שמתיימר להבין ברפואה וממליץ לאנשים כל מיני המלצות שסותרות את הרפואה האמיתית ובכך עלולים לגרום נזק לאנשים. (איזה ויטמין מועיל למה ואיפה נמצא אותו ויטמין, למשל).
באופן אישי, בתור מטפל לא רשמי בשיטת אורן זריף, אני מוכן לקבל את הצ'קים של כל אותם אנשים ואני אשלח להם מכתב עם אנרגיות בדואר בהקדם האפשרי... 

ב. אין ולו מקרה אחד בהיסטוריה של העולם שבה "רפואה" משלימה הוכחה שהועילה. לא קיים. את רוצה להאמין שכן? תאמיני. 

נגד סרטן אין בד"כ תרופות מועילות. בטח שרופאי אליל לא יעזרו. 

נגד חיידקים יש 2 דברים שעובדים - אנטיביוטיקה וזמן שבו פועלת המערכת החיסונית של הגוף, אלא שלפעמים החיידק לא מתרשם יותר מדי מהמערכת החיסונית של הגוף וגורם ליותר בעיות. (למשל, חרשות).

אני לא כתבתי שהומאופתים למשל פוגעים בבריאות. נהפוך הוא, שתיית כוס מים היא דבר מאוד בריא.

אבל, כשאנשים חסרי אחריות כותבים שתולעי מעיים לא מדבקות או שמתחילים לדבר על ויטמינים ושאר נושאים שבהם אין להם מושג ירוק - אז הם פוגעים בבריאות.

הם הרי לא היו יודעים מהו ויטמין אילולא המדע המודרני - ופתאום הם תופסים עליו טרמפ כדי להישמע חכמים וליצור רושם כאילו יש להם מושג על מה הם מדברים.

אותם אנשים הם לא אינטליגנטים, לא משכילים וממש ממש לא טובי לב. הם אנשים מרושעים שהדבר היחיד שעומד לנגד עיניהם הוא כסף.   

אם "רפואה משלימה" היתה עובדת - אז למה אף אחד עדיין לא גרף את פרס מיליון הדולרים של ג'יימס רנדי?

תמוה בעיני.  

תשמע, נראה לי שיש איזו בעיה בסיסית בתפיסה שלךבת 30

משום מה הכל אצלך נמדד נטו דרך המדע שאתה מכיר

ומשום מה אין לך יכולת לקבל או להכיל שום דבר, אבל שום דבר, שהוא לא מה שאתה חושב.

תגיד, יש לך איזה אינטרס בכל התקיפות הללו? בכל הכינויים הללו שאתה מדביק פה לאנשים שאתה מסרב להכיר בהם שטובי לב וקורא להם מרושעים??

מה זה הסגנון הזה? מה זו דרך הדיבור הזו? והכל בשם ההגנה על החולים התמימים והפשוטים....

לא קונה את זה.  ותכתוב ותשמיץ כמה שאתה רוצה. אני לא קונה את זה שכל העליהום שאתה מנהל פה כבר כמה זמן נגד כל דבר שיש לו קצת ריח של משהו לא קונבנציונאלי, זה נובע מטוב לבך הנדיב והשופע בלבד. לא קונה את זה.

מי שיש לו לב רחמן וטוב ודואג להגן על כל ההורים וילדיהם, ועושה זאת בצורה אובססיבית וכ"כ תוקפנית ומגעילה הוא לא ממש טוב לב ורחמן, מצטערת.

יש צורה שבה דיון מתנהל, וגם אם נראה לך שכולם בורים, מטומטמים, מפגרים ופרימיטיבים אז יש דרך להביע את דעתך ולהתנהל.

איך אתה טואן כאלה טיעונים גורפים על רפואה משלימה שלא עובדת בעוד היא עובדת אצל רבים רבים יום יום?

אתה יכול לדחוף לילדים שלך אנטיביוטיקה במשך חודשים ארוכים אם אתה רוצה. זכותך. אבל אני מעדיפה לשים להם טיפת שמן פיגם. אתה יכול ללעוג עלי עד מחר אבל הילד שלך יסתובב עם כמויות של אנטיביוטיקה ושלי לא.

אז מה, אין בעיה, הכל שטויות, הכל מרמה, הכל אחיזת עיניים ומה הקשרה לאיסלם לא הבנתי. לא מדובר על אמונה ועל דת, מדובר על חומר שעוזר או לא עוזר לרפא מחלה מסוימת.

אז הרמב"ם לא ידע כלום וגם נסים קריספיל לא ידע כלום וגם כל המטפלים הרפלקסולוגים (שאגב, לי מאוד עזרו במקרה מסוים) שרלטנים. ברור. ורק אתה צודק.

אתה, הטוב והמיטיב.

אתה, החכם מכולם

אתה, שכל המדע עומד לימינך, ורק לימיניך

אתה, שיודע הכל.

אתה, שמוכיח אחרים על כך שהם בעלי גאווה.....

במילה אחת: איכס!!

ובזה תם הדיון שלי איתך. הדיון שמעולם לא היה פשוט כי אדם שלא יודע לנהל דיון, אלא רק רוצה להשמיע את עצמו ולכפות את דעותיו על כולם, בשם ההגנה על בריאותם כמובן.

שיהיה לך לבריאות.

מקווה שלא תזדקק לעולם לשירותי הרפואה, לא המשלימה ולא הקונבנציונאלית.

אבל אם פעם תנסה להיפטר מאיזו מחלה כרונית שהרפואה הקונבנציונאלית רק תתן לך תרופות כדי לאפשר לך לחיות איתה, ולה תוכל לעזור לך להרפא- אז אתה יודע כבר איפה תוכל לחפש מזור ברפואה המשלימה.

אנחנו פה בשבילך.

הרשעים, הגאוותנים,הבורים, המטומטמים, בעלי תאוות הכסף. ובעיקר- אלה שחיים טוב למרות כל האזהרות שלך...

נראה לי שהבעיה הבסיסית היא אצלךספק

על שום מה ולמה את מאמינה בכל מיני טיפולים הזויים? למה הם יותר הגיוניים מבחינתך מאסטרולוגיה או טיפול של אורן זריף? 

ודאי שהכל נמדד בצורה מדעית. כל דבר שלא נמדד בצורה כזאת הוא אמונה גרידא. רוב האמונות הן אמונות תפלות. (למעט דת - ויש שיאמרו, ואני לא ביניהם, שגם הדת היא כזאת). 

אין שום הבדל בין לנקוש 3 פעמים על השולחן ולהאמין שזה ימנע עין הרע לבין ללכת לרפלקסולוג. 

כמו כשכתבתי - האינטרס שלי הוא שאנשים לא יחלו ולא ימותו. לכן, כמו שכבר כתבתי - למי שיש כסף מיותר, שיילך להומאופת או לאסטרולוג או למרפאה באמצעות חוצנים. (כן, יש כזה דבר. תבדקי בגוגל - מרפאה באמצעות חוצנים בלתי נראים שמעבירים אנרגיות ומבצעים ניתוחים...). 

מי שמאמין באמונות תפלות - מבחינתי, מגיע לו להפסיד כסף ולזרוק כסף מיותר. 

אבל!!! זה לא נותן את הזכות לכל אותם "מטפלים" לפגוע בבריאות של האנשים ולהמליץ להם המלצות שמסוכנות להם. כמו שכבר כתבתי - הומאופתית? תני צומי וכוס מים. דיקור סיני? תעשי דיקור וזהו! 

בלי עצות על תזונה, בלי עצות על תוספים, בלי עצות על צמחי מרפא שיכולים להרוג אנשים. 

מי שלא יודע ולא מוסמך - שיעשה את טיפול הפלסבו שלו וישתוק לפני שהוא יהרוג מישהו. 

יש? 

אל תאמיני לי. אל תאמיני באינטרסים שלי - אם את חושבת שזה מזיז לי, את טועה. 

לאף אחד זה לא עוזר מעבר לאפקט הפלסבו. הדברים נבדקו במאות ואלפי מחקרים וכמות השעות שחוקרים חקרו את הנושאים הללו מהווים בזבוז עצמם של המשאב הכי חשוב בעולם - המח האנושי - רק כדי לבדוק כל מיני טענות, הזויות ככל שיהיו של אנשים שהמציאו שיטות טיפול ממוחם הקודח. 

(לאחרונה ראיתי מודעה בעיתון על אבחון באמצעות תעלת האוזן. בחייאת ראבאק! דרך כל איבר בגוף יש איזה שרלטן שמבטיח שהוא יכול לאבחן הכל ולרפא הכל? איפה זה ייעצר? אולי איבחון באמצעות חיטוט באף?).

הילד שלי יקבל אנטיביוטיקה כשהוא צריך - והוא לפחות לא יהיה בסיכון להיות חירש בגלל הורה חסר אחריות. 

מדובר לחלוטין על אמונה. יש גם שייחים מוסלמים שנשבעים שהם ראו את מוחמד - אז עובדה שהדת שלהם אמיתית. 

יש גם נוצרים שראו את החזרה של ישו ואת הפסל של מריה מזיל דמעות - אז ברור שהנצרות אמיתית. 

הומאופתיה, רפלקסולוגיה, אורן זריף, טיפול באמצעות חוצנים, אסטרולוגיה, קריאה בקפה, מדיומים ועוד - 2 דברים משותפים לכולם:

1. יש אנשים שנשבעים שזה עובד. 

2. מעולם אף אחד לא הצליח להוכיח בניסוי מבוקר שזה עובד. 

לכן, זו אמונה. דת, אם כך תרצי לקרוא לזה. 

הרמב"ם היה רופא טוב בזמנו. זה מה שהיה אז. כשהטיפול הכי טוב בתקופתך הוא לצרוב בבשר עם מקל מלובן כדי להוציא ממך את השד או להקיז ממך דם - אז המלצה על תזונה שכוללת ירקות היא שיא הרפואה. 

היום, חלק גדול ממה שהוא כתב, כבר לא רלבנטי. 

את, שמספרת שקרים שסיפרו לך אפילו בלי לבדוק מה מקורם ("חלב" זה רק מביא סרטן"... בסדר, שמענו עלייך) - את לא נמצאת במקום להטיף לאף אחד. 

אולי אני לא יודע לנהל דיון. יכול להיות. אבל אני לא כופה על אף אחד כלום - רק מביא את העובדות. 

העובדות הן, שישנם כאן אנשים מסוכנים שמישהו שלא ממש בודק את הדברים שלהם - עלול להמיט אסון על עצמו ועל בני משפחתו. 

אכן, יש הבדל בין להוציא דיבה לבין להזהירעקרת בית

ומה שאתה עושה כאן זה כבר להוציא דיבה

כיון שאת אזהרתך בדבר האפשרות שהומאופתיה, או רפואה משלימה בכלל, היא לא בסדר, והרפואה הקונבנציונאלית טובה יותר, קראנו כבר בתגובתך הראשונה, 

אבל, העובדה שאתה חוזר על טענותיך שוב ושוב, תוך שאתה מזכיר ניקים מסויימים, ולוחם נגדם ספציפית, מעלה את השאלה, מה האינטרסים שלך, ואין לי שום ספק שיש לך אינטרסים, לכל בן אדם יש,

פשוט עוד לא החלטתי, האם אתה רופא קונבנציונאלי בעצמך, או מה,

מה שבטוח ששם הניק שבחרת לעצמך, מתאים מאד למה שאתה עושה בפורומים פה, לכל שירשור בנושא רפואה, מטיל ספק בכל מילה ובכל בן אדם, שמעלה שיטה לטיפול,

וסתם לידיעתך, 

בן אדם שמעלה כאן שאלה רפואית, בדרך כלל לא לוקח את הדברים הנאמרים לו פה, כתורה למשה מסיני,

בד"כ, הוא יבדוק ויברר, כל דבר לפני שישתמש בו, 

והעובדה שאתה מתקיף, את כולם, רק גורמת לדעותיך, להפוך לקטנות ולא חשובות בעיני כולנו...

לא הזהרתי מהומאופתיהספק

אני תומך נלהב בשתיית מים. אני מטפל בעצמי באמצעות הומאופתיה לפחות 8 פעמים בכל יום. בכל פעם כוס... 

אני מזהיר מאנשים שמתיימרים לדעת דברים שאותם הם לא יודעים - כמו איך נוצרות תולעי מעיים או איזה ויטמינים משפיעים על מה ומאיזה מזון ניתן לקבל אותם. האם לאשה הרה מותר לאכול ביצים רכות. 

דברים כאלה. 

כתבתי כמה פעמים - למי שיש כסף מיותר - שיבזבז אותו איך שבא לו וכאוות נפשו. 

אז מה האינטרס שלי? את בטוחה שיש לי אינטרס - אז תעדכני אותי. אני לא רופא. 

וגם לרופא אין שום אינטרס לכתוב את מה שאני כותב בפורום. 

אדם ששואל שאלה רפואית בפורום של אנשים חסרי הכשרה - בעיני, הוא לא חשוד בעודף שכל, אם להיות עדין. 

אדם כזה בהחלט עלול להישמע לעצות רעות שעלולות לגרום לו לנזקים. 

ממה שכתבת, ניסית כבר הרבה זמן רפואה קונבנציונליתפיגא

בעז"ה

מתסכל ביותר להיות עם תינוק סובל, לנסות ולנסות למצוא רפואה לצרותיו ולסבול כל פעם מחדש.

היו כאן הרבה הצעות.  בהחלט, אם הייתם רק אצל רופא ילדים, כדאי מאוד לשאול רופא אא"ג.  אם את במאוחדת, יש לי הצעה לרופא מדהים, לא יודעת עם אלו עוד קופות חולים הוא עובד.  הוא עובד בירושלים, פרטים באישי.  גם ההצעה לגבי הגבהת המזרון ידועה כעוזרת להרבה תינוקות.

מידע שיהיה מי שיגיד שהוא לא מחקרי ומבוסס, אבל -

אחרי חודשים רבים של דלקות אזניים אצל התינוק של שכנתי, רופא הילדים הציע להעביר אותו למטרנה צמחית, ולהמנע מכל אוכל חלבי.  הדלקות פסקו, לא לפני שהשמיעה שלו נפגעה.  הוא שומע היטב רק באוזן אחת (כל שנות בית הספר, תמיד ישב רק בצד אחד של הכיתה...).  היום הילד בשנות העשרים לחייו ולא חלה שיפור בשמיעה.

אני מכירה מטפלת בקרניו סקרל שמצליחה מאוד להבריא ילדים\תינוקות מדלקות אזניים. היא מקבלת בירושלים ובבית שמש.  היא מצליחה עד כדי כך שרופא הילדים השכונתי ביקש לדבר איתה על כוס קפה כי הטיפולים שלה עוזרים במקרים שהאנטיביוטיקה שלו לא עוזרת, והוא רצה לשמוע עוד על השיטה.

נכון, לאדם\תינוק יכולים להיות הרבה רגישויות למזון או לכל דבר אחר שיכולים לגרום לדלקות אזניים.  יש שיטות שונות ברפואה המשלימה שיודעות לאבחן דבר כזה ויש שיטות שיכולות גם לטפל.  אם מתאים לך, 

אם תרצי פרטים, נוכל לשוחח באישי.

רפואה שלמה ומהירה!

הסיפור עם המטרנה...אור היום

נשמע קצת מוזר. האם נדבק קשר בין אי אכילת מוצרי חלב+שתית מטרנה צמחית לפגיעה באוזן, או שזה היה מקרי? האם מצב האוזן היה תקין לפני השינויים התזונתיים או לא?

אני לא חושבת שאפשר להסיק מסקנה כלשהי מהסיפור הזה, בלי לדעת יותר פרטים.

(לבת שלי יש ירידה בשמיעה כבר קרוב לשנה. אני לא רואה כל קשר בין זה לבין התזונה שלה).

ולך, פרח חדש- אני מצטרפת להמלצות לפנות לרופא א.א.ג, ולבקש בדיקה מקיפה אם את מרגישה שנותרת בלי מענה.

רפואה שלמה!

אנני יודעת לענות אם יש קשר אך...770מ

יש כאלה שאלרגניים גם גם למטרנה צימחית!!

אז בינתיים, מה שאנחנו עושים...פרח חדש

לאחר בירורים רציניים, קבענו תור לשבוע הזה אצל רופא א.א.ג. מאוד גדול. ( ואגב, עד עכשיו טיפלנו אצל רופא א.א.ג. של הקופה). קודם כל רוצים לשמוע מה יש לו להגיד. יתכן שנשלב טיפול תרופתי (לטיפול בדלקת הנוכחית) ביחד עם משהו טבעי, כדי למנוע את הדלקת הבאה והגלגל הזה שלא נגמר.

לפרח חדשישראל יעקב

אותה רפלקסלוגית שקוראים לה רינה פלישמן

הילדים שבאים אליה ,תוך חודש חולף לגמרי הנוזלים

יש איזה צינורית שאמורה לנקז את הנוזלים שבגלל שהיא נסגרת נהיה נוזלים באוזן

והיא יודעת לפתוח את זה.

יש לי נסיון עם הבת שלי שגם סבלה מנוזלים ומאז שאני ההיתי אצלה זה לא חזר

במשפחה שלנו יש עוד כמה מקרים וכולם מכירים אותה.

אני אומר שכדאי לך לנסות אצלה ובפרט שזה זול ומשלמים פעם אחת היא לא לוקחת על הביקורת כלום ואם זה יחזור אז תחזור אליה בחינם

אגב היא יודעת בדיוק כה ירידה בשמיעה יש רק מלגעת ברגל

המספר שלה 0504101699

בהצלחה

ספק ואלעד איך פספסתם את המפרסמת הזו??אם היית

לידיעתך רינה פליישמן-

מטפל שמצליח בוודואות גדולה לעשות ניסים ונפלאות בלתי אפשריים ומזהה בדיוק רב בעיות שמיעה עד לאחוזים רק לפי אינטואציות וחושים - גם לפי משרד הבריאות הוא בסבירות גבוהה נוכל ושרלטן.

אבל גם לאוזן אנושית רגילה זה לא נשמע אמין בכלל.

כתבתי כבר בפורום הריון ולידה:לב אמיץ

פניתי לגורמים בערוץ 7 לגבי השירשור הזה ושירשורים נוספים שנושאים אופי דומה.

נאמר לי שיש  כבר זמן רב חשד שמוסד רפואי מסויים ממן אנשי מדע/ חוקרים  כדי להגיב נגד הרפואה המשלימה בכל פורום.

והדבר נמצא בבדיקה.

נקודה למחשבה. 

אני שמחה שמישהו חושב כמוני, תבקשי מהם להודיע פה אתעקרת בית

התוצאות של הבדיקה

הממ... זה מסביר כמה דברים.בת 30
אם את מדברת עלי - אז ממש ממש לא.ספק
עבר עריכה על ידי ספק בתאריך ה' באדר תשע"ד 22:23

אני לא קשור לשום גורם (אם כי, אני איש מדע מתחום אחר לחלוטין). 

אני לא זה שמעמיד פנים להיות משהו שהוא לא...

למה צריכים לבדוק כ"כ הרבה? הם יכולים פשוט לפנות אליי ואני אגיד להם בדיוק מי אני ומה שמי. (רמז: לא אליהו הנביא). 

ואם לא שמת לב - אין כאן שום דבר נגד מה שאת מכנה: "רפואה משלימה" - יש כאן משהו רק נגד אנשים שמתיימרים לדעת דברים שהם לא ועלולים לגרום לאנשים למות. 

כתבתי כבר כמה פעמים - מי שיש לו כסף מיותר - יותר ממוזמן לבזבז אותו על איזו שטות שהוא רוצה. 

באופן אישי, אני מעדיף לתת צדקה - זה אחד הדברים שחז"ל אמרו שמעבירים את רוע הגזירה, ויש לי יותר אמונה בחז"ל מאשר באי אלו "מטפלים" - אבל זה רק אני. 

בכל מקרה, אני לא מבין למה את מופתעת לראות מישהו שנחרד שאישה שלא יודעת שתולעי מעיים מדבקות ושלאישה בהריון כדאי לאכול ביצה רכה כי הרווח עולה על ההפסד (כנראה שאת חושבת שהתינוק שלה הוא לא כ"כ חשוב לה...) - משיאה עצות רפואיות בשלל נושאים שהיא לא מבינה בהם דבר וחצי דבר. 

וכן, אני נחרד מהמחשבה הזאת. 

אני גם נחרד מאנשים חסרי השכלה לחלוטין שמנסים לשכנע אנשים לא לחסן את ילדיהם כנגד הנוראיות שבמחלות. 

כולי תקווה שמנהלי הפורום יראו את כל ההודעות חסרות האחריות שלך במהלך הבירור ופשוט ייאסרו עלייך לתת יותר עצות רפואיות בפורום. 

אם חלילה משהו יקרה למישהו בעקבות עצה מסוכנת מאלו שאת נוהגת לתת - אני חושב שחלק מהאשמה צריכה ליפול גם עליהם. 

פח....בת 30

א. מעולם לא כתבתי לא פה ולא במקום אחר שחלב גורם לסרטן. אז אל תצטט אותי שלא כהוגן.

ב. גם לנו רופא הילדים אמר שממש לא בכל מקרה של דלקת אזניים הוא רושם אנטיביוטיקה וזה משום ש50% מהדלקות הן ויראליות, ועוד אחוז מסוים מהדלקות החיידקיות עוברות מעצמן. רוצה להתווכח איתו? בבקשה. אני יכולה לתת לך מספר.

ג. כל הדברים שלך כתובים בהגזמה פראית. משהו יקרה למי שלא ישתה חלב? משהו יקרה למי שיטפטף שמן פיגם לאוזן??? איפה אתה חי?? יותר סביר שילד שלוקח אנטיביוטיקה לאורך זמן יפגע במשהו. נניח- מערכת העיכול. נניח.

ד. אתה נוטה לעשות הכללות בצורה שלא ראיתי מעולם. לכרוך יחד את כל מה שאני כתבתי, יחד עם מה שיוקטנה פעם כתבה ועוד מה שלב אמיץ ועוד כמה כתבו ולעשות מאיתנו "חבילה אחת". כאילו אני חושבת בדיוק מה שיוקטנה חושבת?? ממש לא. יוקטנה לדעתי לא מחסנת בכלל ואני, למשל, מחסנת חלקית, על סמך התייעצות עם רופאה קונבנציונאלית למהדרין.....

עוד הכללות הזויות: אתה כורך ביחד את אורן זריף (לא יודעת מי זה בכלל) ואת הרפלקסולוגיה, למשל, שהיא בכלל רפואה שנחשבת למערבית (כך הסבירה לי רפלקסולוגית). צמחי מרפא ורפואה באמצעות חייזרים זה באותה קטגוריה??? נו בחיאת. אתה לא רציני.

הכללות כאלו מראות לי על חוסר הבנה שלך או על חוסר רצון להבנה מצידך. וגם על חוסר יכולת להפריד בין תחומים שונים.

בקיצור- אתה יכול למחות נגד דעתינו עד כמה שאתה רוצה, אבל אל תכפיש את האדם שמאחורי הדעה. זה מעורר בחילה. יש לך תרופה נגד בחילה?? אה, אז אני אשתה קצת תה קמומיל....כאילו מוציא לשון

אהבתי את השורה האחרונה אלעד

אני סבור שכולנו, בני אדם הנעזרים מידי פעם ברפואה קונבציונאלית ומידי פעם בעזרים אחרים,

מבינים את המסר שספק מנסה להעביר, והוא- שכל עוד ה"תרופה" לא מזיקה, אין בעיה לקחת אותה, אך מי שמוכר אותה תוך הבנה שהיא מעולם לא הוכחה כיעילה - עושה עוול וגונב את כספי המטופלים שלו. בנוגע להעדר חיסונים- לעיתים זה גם מסוכן, מפני שנטולי חיסון עלולים להדביק אנשים אחרים הבאים איתם במגע.

ואני גם סבור שכולנו מסכימים עם המסר הכללי הזה, לפחות מבחינה שכלית.

עם כל שאר הטענות שלך: אווירה, הכללות, וכד'-

אני איתך.

[מגיב בפעם הראשונה מזה עשור, כך נדמה, לשירשורים מעין אלה]

נכון, כתבת שהוא גורם לאוסטאופורוזיס. סליחה.ספק

א. http://www.inn.co.il/Forum/Forum.aspx/t582563#6424742

יוקטנה היתה זאת שהפחידה עם סרטן. את רק עשית את זה עם עובדות לא נכונות. 

מתנצל על הטעות. (את רואה? אני יודע להתנצל). 

ב. אני לא מתווכח עם מה שהוא אמר ולא טענתי אחרת - למרות שיש כאלה המנסים לגרום לזה להישמע כך. 

ג. לא יקרה דבר לאדם שלא ישתה חלב. גם לא יקרה דבר לאדם שלא יאכל עגבניות. 

שוב, אני לא מזהיר מפני אי שתיית חלב - רק שזה מיותר להוריד משהו כ"כ בריא ומזין מהתפריט בגלל הפחדות חסרות בסיס. 

אני לא יודע מה מכיל שמן פיגם - ואני מניח שככל הנראה הוא לא יעשה שום דבר - לא לטוב ולא לרע. לכן גם לא כתבתי על זה שום דבר. 

אני לא יודע מה יותר סביר - בשביל זה יש רופא שיחליט עד כמה הדלקת של הילד מסוכנת ויחליט האם לתת לו אנטיביוטיקה או לא. 

אני גם לא יוד מה הסבירות שתיגרם לאותו ילד חירשות בגלל ששמו לו טיפות שמן פיגם באוזן במקום לקחת אותו לרופא. 

אני גם בספק מאוד מאוד גדול אם אנטיביוטיקה גורמת איזשהו נזק למערכת העיכול לצמיתות. אולי זה נכון, למיטב ידעתי לא, ואני אצטרך לברר.

ד. את צודקת, לפעמים אני חוטא בבלבול בין מספר אנשים שונים. אני משתדל להימנע מזה אבל להגנתי ייאמר - שיש כאן הרבה מכם - ורק אחד כמוני. 

אז לכם קל לא להתבלבל - לי זה קצת יותר קשה לזכור בדיוק מי כתב מה.

אם אני טועה בצורה כזו - אני מתנצל. באמת. (בדיוק כמו בסעיף א).

לגבי ההכללה של אורן זריף ורפלקסולוגיה - אם תוכלי להסביר לי למה הדברים שונים - אני לא אעשה זאת יותר. כרגע, אני לא רואה שום הבדל.

מה זו רפואה מערבית? ודאי שרפלקסולוגית תנסה לנסוך נופך של קדמה ומודרנה על המקצוע שלה - אבל אין שום הבדל בין רפלקסולוגיה לרפואה סינית ולטיפוליו של אורן זריף.

בכל מקרה, הרפלקסולוגיה הומצאה באזור הודו-סין למיטב ידעתי - והן נמצאות במזרח ללא צל של ספק.

על מצחי מרפא לא כתבתי. את יכולה לבדוק. צמחי מרפא באמת יכולים ליצור אפקטים מסוימים - הבעיה היא שזה הופך אותם לטיפול המסוכן מכולם - כי הוא באמת עושה משהו והמטפל לא באמת יודע על מה הוא מדבר וודאי שהוא אינו שולט במינונים.

אבל, הומאופתיה וטיפול באמצעות חוצנים - הם הגיוניים וסבירים בעיני בדיוק באותו מידה.

אז כאן, את עשית הכללות שאני לא עשיתי (צמחי מרפא).

אני לא מכפיש אדם שמאחורי הדעה - אבל בבקשה תנסו להבין שזה לא הגיוני שאדם שפשוט לא יודע על מה הוא מדבר - נותן עצות מסוכנות לאנשים.

לא לדעת שתולעים מועברות בהדבקה??? באמת. זה מה שהיא מספרת למטופלים שלה וכותבת לאנשים בפורום???

להמליץ לאישה הרה לאכול ביצה רכה??? הרווח גדול מההפסד???

ומעבר לעובדה שזה מרתיח איך אנשים שמטפלים בשיטות לא ברורות - מנסים לשוות למה שהם אומרים מצג שווא של מדע בזה שהם מדברים על ויטמינים ומינרלים ושאר דברים שאין להם מושג וחצי מושג מה תפקידם בגוף האדם ומאיזה מזונות ניתן לקבל אותם.

כמו שכתבתי - הומאופתית?  תני כוס מים או "רמדי" וחיוך יפה. 

שלא תתערב בתזונה או בטיפולים אחרים שהיא לא מבינה בהם. 

גם אין לי בעיה שיוקטנה תגיד לאנשים לא לחסן - אבל שלא תנסה לשוות לדברים שהיא אומרת ביסוס מדעי כלשהו - כי אין כזה. (כמה שהיא ניסתה למצוא, היא לא מצאה). 

שתגיד שככה נראה. ככה היא חושבת והיא מסתמכת בזה על דעתה בלבד בגלל שזה לא טבעי. 

הפסאודו-מדענים שמנסים ליצור לעצמם הילה של מדענים הם המסוכנים ביותר. 

ואגב, את לא יודעת מי זה אורן זריף???ספקאחרונה

זה אורן זריף:

תראי כמה אנשים בכתבה נשבעים שהוא עזר להם. (הם לא צריכים מחקרים או הוכחות - הם יודעים שזה עובד. נשמע מוכר?).

אגב, הבנאדם הזה מגלגל מליונים. פשוט גאון...

יוגה עם פרשת שבוע לילדי מילואיםאיתי פ

אהלן, הכנתי סרטון של יוגה להורים וילדים לפרשת השבוע.

הוא מעולה לילדי מילואים/קבע כי יש בו המון מגע, עיטוף, הענקת ביטחון. ומתאים כמובן לכל משפחה, לא רק מילואים.

תהנו

יצירתי!תהילה 3>אחרונה
בהצלחה
אולפנה או תיכון בירושליםאילת אלישיב

מחפשת בירושלים אולפנה או תיכון דתי לבת שלי, מקום טוב וחם עם רמה לימודית טובה וחינוך טוב.

כן שמאפשר טלפון חכם ולק ג'ל. 

מציעה לך לשאול גם בפורום אמהות. בהצלחה בחיפוש!יעל מהדרום
אולי אולפנת חורב?הרמוניהאחרונה
אירועי תרבות בקהילה- מה הכי אהבתם?טליולה

קיבלתי תפקיד חדש יו"ר ועדת תרבות בקהילה שלנו

התקציב דיי דל 🤧

אשמח להמלצות למפעילים באירועי קהילה שהייתם בהם!

תודה!

מקסיםזיויק
באיזו קהילה?
אני אוהבת ערבי נשים שיש זמן לפטפט ולהכיריעל מהדרום
לק"י

יכול להיות יצירה קלילה, סתם ערב שכל אחת מביאה משהו טעים, אוכלים ומדברים.

ומציעה לך לשאול בפורומים פעילים יותריעל מהדרום
סיורים בגינות וחורשות קטנות מקומיות עם מדריכים,ירושלמית טרייהאחרונה

זה נקרא סיורי טבע עירוני. מגלים צמחים ובעלי חיים.

פיתות על הטאבון ביער..

זה עולה מעט כי זה רק תשלום למדריך.

סעודות שבת - קטסטרופה אבא פגום
עבר עריכה על ידי אבא פגום בתאריך י"ח בחשוון תשפ"ו 16:30

אני סובל בשבתות, פשוט סובל, כל סעודה היא סיוט. יש לנו ב"ה 6 ילדים מגיל 3 עד 17 וכל סעודה היא בעיקר הקנטות בין הגדול לכולם. אני מכין דברי תורה, חידונים, סיפורים (כן, ניסיתי גם את "עושים עניין" של הרב יוני לביא) ופשוט לא מצליח להחזיק יותר מ 20 שניות. אני רק פותח את הפה הגדולים על הספה במקרה הטוב קוראים עלונים, או בחדר, נחים מחוסר עזרה בשישי.. אני מרגיש מועקה גדולה, תחושת כישלון, אפילו הקטנים לא מקשיבים לסיפורים.

יש למישהו עצה מלבד תפילה?

אני עובד עצות..

לצערי מוכר גם ליליפא העגלון

החלטתי בשלב מסויים להגיע לסעודה מתוך גישה פנימית: אין לי ציפיות מאף אחד. אני לא אחראי על אף אחד. אני מתחיל שלום עליכם אחרי הודעה מספקת, מי שלא רוצה שלא יהיה. אני מקדש - מי שלא נמצא שיקדש לעצמו או שלא יקדש בכלל. אחרי כל כך הרבה סעודות שבהן ניסיתי להחזיק בכוח, לשלוט בסיטואציה, להשליט ''צורה של שולחן שבת'' - חלאס, זה לא שווה את הכעס.

אלה ילדים גם של הקב''ה ומנקודה מסויימת שייקח אחריות... או כמו שרבי נחמן אומר: ''וכן כשמגיע שבת או יום טוב, אזי אני מוסר כל ההתנהגות וכל הענינים והתנועות של אותו השבת או היום טוב להשם יתברך, שיהיה הכל כרצונו יתברך. ואזי איך שמתנהג באותו השבת ויום טוב שוב אינו חושב וחושש כלל שמא לא יצא ידי חובה בהנהגת קדושת אותו היום, מאחר שכבר מסר הכל להשם יתברך וסמך עליו יתברך לבד''

בקיצור, לשחרר וזהו. לאורך זמן השחרור הזה מביא לשיפור במצב. 

תתרכז אולי בשירים וחוויה.זיויק

שיחות משפחתיות, צחוקים ודאחקות.

אולי התוכן מועבר בצורה מעיקה?

שיטה טובה, עובדת אצלנו:חירטטתי
להתחיל לשיר שירי עונג שבת, מניסיון זה מושך את אלה שעוד נשאר בהם קצת ניחוח של שבת ואלה שלא, כבר בעיה אחרת
מטורףזיויק
שחרר אותם…רינת 24

זה נשמע מאד מעיק.

למה לא פשוט לאכול ביחד, לפטפט ולספר חוויות מהשבוע שחלף?

אני מבינה את האידיאל שאתה רואה לנגד עיניך אבל נשמע שזה עושה יותר נזק מתועלת

מאוד מבינה אותךשם פשוט

מאוד מאוד מבינה אותך💔

מאוד כבר אמרתי?

אבל הכי חשוב שתהיה להם חוויה טובה משולחן שבת.

אל תכביד עליהם

תקליל

שישמחו בשולחן שבת, שיהיה כיף, קולות של צחוק, טעם מתוק וזכרונות טובים

א כלהעני ממעש

צריך שילד יזכור חוויה חיובית משבת , שולחנו, וכלליותו .

תשחרר

שיעור כללי תעביר במקום אחר

בנוסף שים לב יש לך טווח גדול של גילאים

אולי לא צריך ארוחה כל כך ארוכה?משה
יש דרך!!!אוצרי

יש דרך!! בגישת "שפר" להורות תוכל למצוא דרך לשפר את סעודת השבת, לשפר את מערכת היחסים בתוך הבית, להבין את הדינמיקה שבין הורים וילדים ומכאן, השמים הם הגבול. חבל לסבול כשאפשר ליהנות מגידול הילדים. גישת שפר, המפתח להורות אחרת. 

פרסומת?זיויק
לא מתאים לכל הורה, לא מתאים לכל ילד.טויוטה
מגפה כלל יהודיתטויוטה

אם כי ידיעה זאת, לא עוזרת במיוחד...

קח ממנו כמה טיפים. מנסיון.

1) תעלה נושא עם אמוציות לדיון, והם המדברים. ולא הקהל. אתה מנהל הדיון. 

2) תציב דרישה וציפייה, שאין שלילי בסעודה. רק חיובי !

3) תגרום לחוויה בשולחן, שירה חידונים וכו'

4) תעשה קואליציה עם שניים מהילדים בשירה או בדיון, השאר יצטרפו בהמשך.

5) תעשה קידוש מיד, אנשים רעבים הם אנשים עצבנים.... גם אתה.

6) תהיה אתה רק בחיובי ולא בשלילי.

8) תנמיך ציפייה, ותוציא מראש את כל התמונות והסירטונים והתיאורים מהידברות וכו' ששולחן שבת יש אוירה מדהימה ומשפחתית... לרוב זה לא כך, כל מה שבא ברוך הבא.

9) מסתבר שרוב הריבים הם על אותם דברים פחות או יותר כל שבוע, אוכל, מקום, וכו', תשב עם עצמך או אשתך ותפתור את הבעיות לפני שבת. [כגון חלוקת מקומות שונה]

10) בד"כ יש ילד אחד או שניים שהם עושים את הבלגן - תבודד אותם... בעדינות כמובן. ובלי לפגוע.

11) אם יש לך ילד עם הפרעת קשב ריכוז שייקח ריטלין גם בשבת.

12) אם יש לך הפרעה קח ריטלין לפני הסעודה ..... זה עובד. [וגם אם אין לך הפרעה.... זה עושה את העבודה...]

אם תרצה עוד, פנה אלי באישי.

כמה מוכר...arlan

לגבי ההקנטות- האם הן ממש מעליבות? האם ילדים יוצאים פגועים? אם כן זה (ורק זה) מצריך ומצדיק מלחמת חורמה. אם כולם בסבבה, תזרום.

לגבי זה שהילדים קמים- אנחנו מאוד קיצרנו את הסעודה תמורת זה שהם לא קמים.

משהאחרונה
לא מבין..יהולב

יש לך אחריות על דברים מסויימים, ולילדים יש אחריות על דברים מסויימים (כמו כל דבר בחיים).

נראה שאתה עושה את מה שלדעתך מוטל עליך.

אתה לא יכול לשלוט על אחרים (קדרא דבי שותפי..)

תזרום עם הדברים הטובים שאתה עושה ואל תפנה למקומות שבהם אין לך ממילא שליטה

כמה דברים:תהילה 3>

1. תדאג שלך ולאשתך יהיה כיף וטוב בשולחן. תיהנו, תאכלו טוב, תפטפטו בכיף, תספרו דברי תורה.

אנשים רוצים לבוא למקום שטוב בו, ושולחן שבת צריך להיות עונג, לא מטלה.

תנסי לשכול מכל שאר ההגדרות ופשוט לדאוג שיהיה לכם כיף, וכל השאר מפסידים...

2. אפשר להוסיף דברים שכיפיים לבני הבית, ואפילי לשאול מה אוהבים..

סבב של מה היה טוב השבוע, שירה ב2 קולות/סולו של שירים כיפיים והווי משפחתי.

3. לגבי הגדול שמקניט, זה בדרך כלל ככה או רק בסעודה? התנהגויות של הצקות או מריבות על מקום בשולחן זה מגיע מחיפוש מקום במשפחה, מתחושת מצוקה מול המקום שלי וכו.

כן כדאי לנתב אותו למקום שירגיש משמעותי, ושיש לו מקום ומשמעות במשפחה. אפשר לבקש ממנו להכין דבר תורה, לשיר איתך איזה שיר, לעזור בהגשה, או סתם לפרגן לו על משהו.

בכללי לשים לב שהוא בטוב, ומה קורה לו.

ילד שמציק זה ילד שמשהו מציק לו.

4. כמובן תפילות!!

מחפשת מטפל רגשי מומלץ מנסיוןבננה צהובה

הבן שלי בן 16. מתוק, אבל  עם חרדה חברתית ודימוי עצמי נמוך.
מחפשת מטפל רגשי ממש טוב באיזור פתח תקווה והסביבה.
אשמח להמלצות!
תודה רבה!!

מציעה לך לשאול גם בפורומים נוספים ופעילים יותריעל מהדרום

לק"י

אמהות

הריון ולידה

ועוד

אפשר דרך השרות הפסיכולוגי של פתח תקווהמתיכון ועד מעון

יש שם פסיכולוגים גברים מצוינים, אבל לא דתיים אם זה חשוב

עניתי לך בפרטי, אם עדיין רלוונטיחירטטתי
מה טעות?חירטטתיאחרונה
כמה עובדותאריק מהדרום

1. כלכלת ארהב היא כרבע מכלכלת העולם כולו.

2. כלכלת סין היא הבאה בתור עם כ-17% מכלכלת העולם כולו.

3. אחריה כלכלת גרמניה בפער משמעותי של כ4.3% מכלכלת העולם כולו

4. שלוש הכלכלות האלה יחד לבדן מהוות כמחצית מכלכלת העולם כולו

5. כשמונים אחוז מכלכלת העולם מתבצעת במדינות G8 שהן היום G7 בתוספת רוסיה שממודרת כרגע מהמועדון.

6. 86 אחוז מכלכלת העולם מתבצעת במועדון G20 שהם 19 המדינות החזקות כלכלית בעולם והאיחוד האירופי שנחשב לחברה בפני עצמה (כלומר יש נציגות גם למדינות אירופאיות נחשלות באיחוד)

7. כל שאר העולם מתחלק ב14 אחוז הנותרים

8. ישראל איננה חברה בG20.

9 סדר גודל של התלג לנפש בישראל הוא סדר גודל של תלג לנפש של גרמניה

10. אנחנו לא כמו גרמניה כי אין מספיק נפש, לא כי אנחנו לא מוכשרים או חכמים מהם אלא כי אין מספיק נפשות.

מסקנה שלי, הביאו ילדים זה טוב לכלכלה, שאו ברכה.

(זה איננו פוסט כלכלי ולכן לא נכתב בפורום חיסכון השקעה וצריכה, אני יודע שאני משקר ביודעין שקרים לבנים למשל לגבי התלג לנפש של סין ולא אכפת לי ואני לא נכנס לדיון על כח קניה כי זה לא פוסט כלכלי, רק שורת המסקנה חשובה לי פה וכל השאר לא מעניין אותי)

תמיד נהיה עם קטן יחסית לאומות העולם, "כי אתם המעטקעלעברימבאר
מכל העמים". אף פעם לא נהיה 70 מיליון כמו גרמניה, ולא בטוח שיש מספיק מקום בארץ ישראל המורחבת להיות כמו הסינים.

אף פעם לא נהיה המעצמה הכלכלית של העולם כי אנחנו עם קטן.

לכן הנביאים אומרים שבעתיד הגויים יסייעו לנו כלכלית כמו שהאומן והמניקה עוזרים לתינוק קטן "והיו מלכים אמנייך ושרותיהם מניקותייך"

ישראלאריק מהדרום

היא המדינה המערבית היחידה שהאוכלוסיה שלה מתרבה בעוד שאוכלוסיית המדינות המערביות האחרות צונחת.

ישראל היא מדינה שיש סיכוי לדור שלנו להזדקן בה בכבוד כי יש לה צעירים שישלמו מיסים למחלקת הרווחה.

כבר היום ישראל יכולה לקיים את התעשייה שלה ללא מהגרים (ברוב ענפי התעשיה, יש עבודות בבניין ובמוסכים ובסיעוד שזה יותר קשוח).

ישראל צפויה להגיע ל24 מליון נפש עד שנת 2100 ויש הערכות שזה יקרה עוד לפני כן.

בקיצור הבאת ילדים לעולם זה ברכה לישראל.

מסכים איתך שזה ברכה, פשוטקעלעברימבאראחרונה

לא נראה לי שיום אחד נהיה מליארד כמו הסינים.

ואם מתישהוא נמנה מליארד, אז הסינים ימנו 500 מליארד (ויגורו בכוכבים אחרים או לא יודע מה יהיה. ובכלל השאלה אם ארץ ישראל יכולה הלכתית להתפשט על כל העולם, או שהטבעים ישתנו בעתיד או הטכנולוגיה בעתיד הרחוק תאפשר לנפח את כדור הארץ או לא יודע מה יהיה). בכל מקרה תמיד נהיה עם שמהווה אחוז קטן כמותית מהאנושות, ואף פעם לא נהיה המעצמה הכלכלית של העולם

קראווניםיוני21

עד כמה ילדים זה מתאים

עם 2 ילדים איך זה?

כמה המחירים היום לקראוון בברוכין?

מערב השומרון

תודה רבה

תלוי בגודל של הקראווןעזריאל ברגראחרונה

אנחנו נכנסנו לגור בקראוון כשהיו לנו שני ילדים, ועברנו ממנו עם שלשה ילדים, והיה סביר.

לא זוכר כמה מ"ר הוא היה, אבל היו בו שני חדרי שינה - אחד לנו ואחד לילדים, שהיה בו מקום להשכיב את שלשת הילדים במרווח.

והיתה חצר גדולה שהילדים שוטטו בה בכל זמן שמזג האוויר איפשר את זה....

הבת שלי שאלה אותי. אבא למה יש לך קוויםאדם פרו+

היא מתכוונת קווים בעור.

אני חושב שאלו קמטים.

מה עונים לה?

אולי יעניין אותך