לא הייתי אומר מילה. ככה כולם טיפלו אז. לא היה משהו יותר טוב ולא היה באמת לאנשים מושג ירוק בכלום.
הם גם ממש לא טיפלו בחולים בהצלחה.
היה יותר סיכוי לשרוד אז ללא טיפול רפואי מאשר איתו.
אנשים הלכו אז לרופאים מאותה סיבה שאנשים פונים ל"רפואה" אלטרנטיבית - ייאוש. אדם מיואש יעשה הכל - גם אם הוא יודע שמה שהוא עושה ככל הנראה לא יעזור לו או אפילו יפגע בו.
ככה בכלל התחילה ההומיאופתיה.
היה רופא בשם סמואל הנמן - שאני לא מטיל ספק במניעים שלו. הוא היה אדם שבאמת בתמים רצה לרפא. איש טוב שאני בטוח שהיה מהפך בקברו אם היה יודע למה הוא גרם.
בתקופתו, התרופה למלריה היתה כינין. הוא לא רצה לתת למטופלים שלו תרופה מבלי שניסה אותה על עצמו קודם ולכן הוא ניסה אותו ופיתח חום והזעה - שאלו תסמינים הדומים לאלו של המלריה.
מזה הוא הסיק ש"דומה מרפא דומה" ומה שגורם לסימפטום גם מרפא אותו.
הענין הוא, שככל הנראה, סמואל הנמן פשוט פיתח שפעת באותה תקופה, כיוון שכינין לא גורמת לתופעות שהוזכרו כך שהרגל שעליה ניצבת כל ההמאופתיה היא די רעועה... למעשה, כינין הוא אחד המרכיבים המרכזיים במשקה מי טוניק - הרבה אנשים שותים ברחבי העולם מי טוניק ואף אחד מהם לא מפתח תסמינים דומים... כמו כן, חזרו על הניסוי הזה מספר פעמים כפי שביצע אותו הנמן וכמובן שלא נגרמו אותן תופעות בעקבות שתיית כינין.
אבל, לא היה אז משהו יותר טוב. גם לא היו אז מחשבים, טלפונים סלולריים, מכוניות או מערכת ביוב מתקדמת. לכן, היה לגיטימי שזו תהיה הרפואה.
יותר מזה, הטיפול הקונבנציונלי הנפוץ באותה תקופה היה הקזת דם באמצעות עלוקות - אז מן הסתם, שתיית מים תהיה מזיקה פחות מהצמדת עלוקות לעור של אנשים.
לכן, ההומאופתיה באמת פעלה יותר טוב ממיטב הרפואה הקונבנציונלית של אותה תקופה... ועד היום יש כאלה שמאמינים בזה.
אם תהיה לך שפעת - מתי את חושבת שתרגישי יותר טוב? אם אני אתן לך כוס מים או אם אני אצמיד לך עלוקות למקומות נבחרים בגוף? מה את חושבת שיעזור יותר?
ה"רפואה המשלימה" לא עובדת. אני יכול לספר לך על מחקרים שבדקו ועל מטא-אנליזות שנעשו על אותם מחקרים - אבל אין טעם.
ה"רפואה המשלימה" מחייבת אמונה בעל טבעי.
יש פרס של מליון דולר לאדם שיוכיח שיש לו יכולות על טבעיות מתנת חושף התרמיות, ג'יימס רנדי.
מי שיוכיח שיש לו יכולות של קריאת מחשבות, קריאת מחשבות, אסטרולוגיה, קריאה בכף יד או הומיאופתיה - יילך הביתה עשיר יותר במליון דולר.
מיותר לציין שעד היום, אף אחד עוד לא זכה בפרס. אף אחד אפילו לא התקרב.
כמובן שחלק מאותן "רפואות" סותרות אחת את השניה או מחוסרות כל היגיון וחלקן הן סתם שם מפוצץ כשבעצם, אין באמת דבר כזה (נטורופתיה, רפואה סינית - אין באמת דברים כאלה).
לכן, מי שיש לו כסף מיותר לשרוף - שיבורך. אני מעדיף שישלח את הצ'ק אלי ואני אשלח לו אנרגיות בתמורה, אבל הוא יכול לבזבז את הכסף שלו על מה שהוא רוצה.
הבעיה היא, שאנשים כמו לב אמיץ שמגדירה את עצמה כהומאופתית - מתחילים לייעץ לאנשים בנושאי תזונה כשאין להם מושג על מה הם מדברים או שהם אומרים לאנשים לא להתחסן (כמו אנשים שנמצאים כאן) או שאומרים להם לא ללכת לרופאים.
אני לא יודע כמה עמוקה ההיכרות שלך עם הסלמונלה וברור שבשתיית נפט מדובר בנזק מיידי - אבל ההמלצה הזו היא מאוד לא אחראית בלשון המעטה.
כמו-כן, לא ראיתי את לב אמיץ מפנה יותר מדי פעמים לרופאים. תבקרי בעוד פורומים ותראי.